Van 14 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie (GS-beslissing 07/02/2006)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van 14 februari 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie 2007. (GS-beslissing 07/02/2006)"

Transcriptie

1 Van 14 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vaststellen datum en plaats nieuwjaarsreceptie (GS-beslissing 07/02/2006) Kenmerk: BA/2006/201 Als datum voor de nieuwjaarsreceptie 2007 wordt vastgesteld 4 januari. De gemeentebesturen en KvK's worden, met het oog op hun eigen planning, op korte termijn van dit voornemen op de hoogte gesteld. Informatieverstrekking over het vierde kwartaal 2005 aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ingevolge de Ministeriele Regeling Informatie voor derden (Iv3) van 6 februari 2003 en het Besluit Begroten en Verantwoorden Provincies en Gemeenten (BBV), artikelen 71 tot en met 74. (GM-beslissing 07/02/2006) Kenmerk: MI/2006/98 Met het ingaan van het Besluit Begroten en Verantwoorden Provincies en Gemeenten, moeten Gedeputeerde Staten op kwartaal- en jaarbasis financiele gegevens aan het Centraal Bureau voor de Statistiek verstrekken, in de vorm van een verdelingsmatrix en een overzicht van de balansstanden. Gedeputeerde Staten verstrekken het CBS thans gegevens over het vierde kwartaal van Economische missie China. (GS-beslissing 31/01/2006) Kenmerk: EMT/12006/148 Namens GS neemt gedeputeerde Abbenhues met ambtelijke ondersteuning deel aan een door Gelderland georganiseerde economische missie naar China van 18 tot en met 28 april De provincie Gelderland organiseert al langer economische missies naar haar twee partner provincies in China. Bij deze missie ligt de nadruk op contacten rond het Triangle-beleid rond food, health and technology. In Oost-Nederlands-verband werken de provincies Gelderland en Overijssel hierin samen en kan deze missie leiden tot aanscherping van het internationaliseringsbeleid waar het gaat om China. Verlenging beheerplan Waterschap Reest en Wieden. (GM-beslissing 06/02/2006) Kenmerk: WB/2006/8 Gedeputeerde Staten nemen kennis van het besluit van het dagelijks bestuur van Waterschap Reest en Wieden van 29 december 2005 om het bestaande Waterbeheerplan met een jaar te verlengen in afwachting van een actualisatie met ingang van 1 januari Verzending Gebiedsprogramma Salland aan PS. (GM-beslissing 06/02/2006) Kenmerk: ZC/2006/417 Het Bestuurlijk Gebiedsoverleg Salland heeft op 8 december jl ingestemd met het Gebiedsprogramma Salland Het gebiedsprogramma wordt, samen met bijgaande begeleidende brief, namens Gedeputeerde Staten verzonden aan Provinciale Staten. De brief gaat kort in op de opzet en inhoud van het gebiedsprogramma en de vervolgstappen voor vernieuwing van het gebiedsprogramma in de loop van 2006.

2 Toekenning APR II subsidie aan Xtrasource te Enschede (GM-beslissing d.d. 10/02/2006) Kenmerk: EMT/2006/470 GS besluiten om het bedrijf Xtrasource, dat gespecialiseerd is in klantcontacten voor Internationale bedrijven, subsidie te verlenen vanuit de Arbeidsplaatsenpremieregeling Overijssel 2003 (APR II), voor de uitbreiding van hun bedrijf en het daarmee creeren van 50 arbeidsplaatsen in de gemeente Enschede. Afwijzing aanvraag prestatiesubsidie. (GM-beslissing 10/02/2006) Kenmerk: ZC/2006/280 GS hebben de subsidieaanvraag van Stichting DOST voor het project "Cultureel Educatie" in het kader van het Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2006, het Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel 2005 (hoofdstukken 1 en 7), onderdelen cultuurbereik en integrate af omdat niet voldaan is aan de criteria. Afwijzing aanvraag prestatiesubsidie. (GM-beslissing 10/02/2006) Kenmerk: ZC/2006/282 GS hebben de subsidieaanvraag van Regionaal Mandoline en Gitaar Orkest voor een bijdrage in de kosten voor het deelnemen aan het Eurofestival Zupfmusik in Bamberg, Duitsland af. De aanvraag betreft een activiteit die buiten de provincie Overijssel plaatsvindt en daarmee niet subsidiabel is volgens de criteria van het Overijssel Programma voor cultuurbereik Vuur en Vlam. Afwijzing aanvragen projectsubsidie. (GM-beslissing 10/02/2006) Kenmerk: ZC/2005/3606 Gedeputeerde staten wijzen de aanvragen van de a gemeente Hengelo om subsidie voor de projecten Huiselijk geweld en Preventie verslaving af omdat de projecten niet voldoen aan het criterium dat de projecten voldoende onderbouwd en uitgewerkt zijn. Begroting 2006 en rekening 2004 van de gemeente Kampen. (GM-beslissing 13/02/2006) Kenmerk: BA/2005/2894 GS keuren de beg rating 2006 van Kampen goed en besluiten de lichte vorm van "toezicht op maat" toe te passen met betrekking tot de begrotingswijzigingen voor 2006, dat wil zeggen, dat volstaan wordt met die begrotingswijzigingen voor kennisgeving aan te nemen. Daarnaast nemen GS kennis van de jaarrekening sluitenlijst GS van 14 februari 2006

3 Begrotingsscan Haaksbergen. (GM-beslissing 13/02/2006) Kenmerk: BA/2005/3157 De gemeente Haaksbergen heeft een verzoek gedaan om een volledige begrotingsscan in 2006 te laten uitvoeren. Een begrotingsscan geeft een gemeente de gelegenheid haar financiele positie te laten toetsen. BZK en de provincie hebben in overleg besloten het verzoek om een volledige scan voor de gemeente te honoreren/uit te voeren. Kenmerk: LN 1^2006/156 Instelling functie landschapsconsulent voor het reconstructiegebied. (GS-beslissing 24/01/2006) In het Reconstructieplan Salland-Twente is aandacht gevraagd voor de sterke toename van de bebouwing in het buitengebied. Gedeputeerde Staten hebben toegezegd gemeenten te zullen ondersteunen bij de landschappelijke inpassing van bouwen in het buitengebied. Aan deze toezegging wordt nu concreet invulling gegeven door het instellen van een onafhankelijke functie landschapsconsulent voor de periode Deze landschapsconsulent is bedoeld om gemeenten in het reconstructiegebied te ondersteunen bij het begeleiden en beoordelen van aanvragen voor grotere bouwvolumes (meer dan 500 m 3 ). Hierbij gaat het om de totale erfinrichting dat wil zeggen zowel rood (gebouwen) als groen (beplanting). De consulent zal bij een externe organisatie worden ondergebracht. Brief van de modelvliegclub Cumulus te Kampen met betrekking tot de verplaatsing van de modelvliegclub in verband met de aanleg van de Zuiderzeehaven. (GS-beslissing 07/2006/4097) Kenmerk: RWB/2005/4097 Gedeputeerde Staten constateren dat bij de gemeente Kampen twee nieuwe locaties in beeld zijn, een in Het Buiten Hagenbroek en een aan w de Slaper". Beiden zijn gelegen in het buitengebied en vergen nader onderzoek. _ Kenmerk: LNL/2006/408 "Verplaatsingsregeling Intensieve Veehouderijen Overijssel 2005", beoordeling duurzaamheid inplaatsingslocaties. De provincie Overijssel heeft drie locaties als duurzaam aangemerkt. Het betreft locaties waar deelnemers aan de Verplaatsingsregeling Intensieve Veehouderijen Overijssel 2005 (VIV) hun te verplaatsen bedrijf willen hervestigen. Uitvoering regietaak kwaliteit milieuhandhaving Kenmerk: EMT/2006/445 De provincie heeft de taak om toezicht uit te voeren op de kwaliteit van de milieuhandhaving door gemeenten en waterschappen. De provincie gaat dit in 2006 doen door de handhavingsprogramma's en jaarrapportages te analyseren en hieruit verbeterpunten af te leiden en goede voorbeelden aan te reiken. De verbetering van kwaliteitszorg zal worden gestimuleerd door een workshop te organiseren waarbij o.a. de mogelijkheden voor onderlinge visitaties worden verkend. Verder zullen de helft van de gemeenten en waterschappen worden onderzocht om te boordelen of zij voldoen aan de minimumkwaliteitseisen voor de milieuhandhaving. De gemeenten en waterschappen worden hierover per brief gemformeerd.

4 Extra AvA vergadering Vitens 16 februari Kenmerk: EMT/2006/475 Gedeputeerde Staten van Overijssel zullen in de extra algemene vergadering van aandeelhouders van Vitens gemformeerd worden over de voorgenomen fusie tussen Vitens en Hydron Flevoland en Hydron Midden Nederland. Bevordering mestvergistingsinstallaties. Kenmerk: EMT/2006/516 Gedeputeerde Staten (GS) bevorderen het opwekken van duurzame energie, waaronder de vergisting van mest. In een brief aan de gemeenten verduidelijken GS het ruimtelijke beleid voor mestvergisting. De brief beschrijft het stimuleringbeleid voor bio-energie en geeft daarnaast suggesties voor de aanpak van knelpunten. GS hebben met Stimuland in de prestatie afspraken met hen vastgelegd dat zij agrariers ondersteunen bij het realiseren van een bio-energie-installatie, waaronder mestvergisting. Voor het bevorderen van de afstemming en het versnellen van de procedures, zal de provincie een intern projectteam bio-energie samenstellen. In het voorjaar 2006 wordt een subsidieregeling vastgesteld voor haalbaarheidstudies naar bioenergie-initiatieven. Hiermee geven GS uitvoering aan een motie van Provinciale Staten. Statenvoorstel Ontwerp-Verordening waterbeheer waterschappen Veluwe en Rijn en IJssel. Kenmerk: WB/2006/191 Voor de interprovinciale waterschappen Rijn en IJssel en Veluwe moet een nieuwe verordening Waterbeheer worden vastgesteld omdat de oude verordeningen verouderd en versnipperd zijn. Gedeputeerde Staten stellen het ontwerpstatenvoorstel met betrekking tot deze verordeningen vast. Gedeputeerde Staten vragen Provinciale Staten om de verordeningen vast te stellen. Uitvoering Project "Koplopers weidevogelboeren" en Project "Natuurproductiebetaling weidevogels". Kenmerk: LNiy2006/238 In 2003 hebben Gedeputeerde Staten het Actieplan "Boeren met weidevogels" vastgesteld, waarin extra maatregelen voor weidevogels worden voorgesteld. In 2005 is, naar voorbeeld van het landelijk Project "Nederland-Gruttoland", gestart met het Project "Koplopers weidevogelboeren". Het project heeft in 2005 een vliegende start gehad. Voor het project is veel enthousiasme en draagvlak. Circa 50 boeren hebben uitvoering gegeven aan het project met als doel de overlevingskansen van weidevogels te verbeteren. Het betreft een vernieuwend initiatief, gericht op boeren met een goede weidevogelstand. In 2006 wordt voor dit project ,-- beschikbaar gesteld: ,- door de provincie en ,- vanuit de gelden die door Rijkswaterstaat beschikbaar zijn gesteld als natuurcompensatie voor de weidevogels in de Dsseldelta. Daarnaast word in 2006 het Project "natuurproductiebetaling voor weidevogels" voortgezet. Dit houdt in dat agrariers een vergoeding kunnen krijgen voor elk succesvol legsel van weidevogelsoorten die het moeilijk hebben (onder andere Grutto, Tureluur, Wulp). Dit is mogelijk in alle in de natuurgebiedsplannen begrensde beheersgebieden en nieuwe natuur met een weidevogeldoelstelling. Voorbereiding Stuurgroep Zwolle Kampen van 16 februari. Kenmerk: RWB/2006/443 Op 16 februari vergadert de Stuurgroep Zwolle Kampen Netwerkstad. Op de agenda staat ondermeer het Investeringsbudget Landelijk Gebied en de Europese Structuurfondsen. Besluitenlijst GS van 14 februari 2006

5 Toezichtbrief BZK begroting Kenmerk:- MI/2005/1312 GS stellen de reactie vast op de toezichtbrief van BZK op de provinciale begroting Bestemmingsplan "Buitengebied 1996, herziening 32", gemeente Enschede. Kenmerk: RWB/2005/2463 Door de gemeente Enschede is het bestemmingsplan "Buitengebied 1996, herziening 32" ter goedkeuring aan GS voorgelegd. Het bestemmingsplan is een aanpassingsplan naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State. Er zijn tegen het plan bedenkingen ingebracht. Gedeputeerde Staten keuren het bestemmingsplan behoudens een enkel onderdeel goed en verklaren de tegen het plan ingebrachte bedenkingen deels niet ontvankelijk, op een enkel onderdeel gegrond en voor het overige ongegrond; zij stellen hiertoe de concept-beschikking vast. Provinciale adviesstructuur fysieke leefomgeving. Kenmerk: RWB/2006/456 Als gevolg van wetswijziging moet er een nieuwe provinciale adviescommissie komen voor de fysieke leefomgeving (ruimtelijke ordening, water, milieu). De instelling vindt plaats door Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten gezamenlijk. Provinciale Staten hebben a I uitgesproken welk type commissie zij wenselijk achten. Gedeputeerde Staten hebben besloten (voor zover zij daartoe bevoegd zijn) tot instelling van die commissie. Zij stellen aan Provinciale Staten voor hetzelfde te doen, met aanpassing van de Verordening voor de Fysieke Leefomgeving Overijssel. Behandeling van dit voorstel is gepland voor de statenvergadering van 15 maart Advisering minister OCenW over de verplaatsing, splitsing, fusie, omzetting en nevenvestiging van scholen (ex artikel 75 Wet Voortgezet Onderwijs). Kenmerk: ZC/2006/397 Op basis van de Wet op het Voortgezet Onderwijs adviseert de provincie jaarlijks de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in verschillende procedures over de aanvragen van scholen voor Voortgezet Onderwijs die op Overijssel betrekking hebben. De provincie Overijssel adviseert de minister positief over de volgende aanvragen: Verbreding bestaande licenties voor LeerWeg Ondersteunend Onderwijs Agnieten College te Kampen en het Ichtus College te Kampen Bestuursoverdracht en omzetting van 't Heetveld, school voor praktijkonderwijs, van de stichting Speciale Onderwijsvoorziening regio Almelo naar de stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs regio Almelo (OVORA) Project "Landbouw miniaturen museum". Afwijzing subsidieaanvraag. (GM-beslissing 17/01/2006) Kenmerk: LNLy2005/2354 De subsidieaanvraag van de heer J.G.M. Venneman te Schalkhaar voor een landbouw miniaturenmuseum is door GS afgewezen. De aanvraag voldoet niet aan de criteria van het Uitvoeringsbesluit Reconstruct Overijssel Ook zijn Gedeputeerde Staten van mening, dat het landbouw miniaturenmuseum een bescheiden bijdrage zal leveren aan de sector recreatie en toerisme.

6 Stimuleringssubsidie Vrijwilligerswerk (GM-beslissing 13/01/2006) Kenmerk: ZC/2006/138 Gedeputeerde Staten besluiten 6m 49 aanvragen om een Stimuleringssubsidie vrijwilligerswerk 2006 toe te kennen en de organisaties een subsidie van 2.100,-- te verlenen. Doel van de subsidieregeling is kleine vrijwilligersorganisaties in Overijssel te ondersteunen in de kosten van bestuur, activiteiten en/of kadertraining. De volgende organisaties ontvangen voor het jaar 2006 deze subsidie: Gereformeerde Vrouwenbond Overijssel, Stichting Veldbiologie Twente, Stichting Koormanifestaties Overijssel, Vereniging Huismuziek Twente, Nigerian Union and African Friends, Stichting Afrikaanse Unie Overijssel, Hervormde Vrouwen Groep, Audiovisuele Vereniging Oost, Stichting De Ruime Wind, Bijenvereniging Heino en omstreken, Ghanafuo Kroye Twente, Stichting Boyokani, Vereniging TAAB, Stichting "Werkgroep archeologie regio Staphorst, Stichting Financieel beheer AWN afdeling 20, RoofVogelinventarisatie Overijssel, Stichting Lonneker Land, Stichting Samenwerkende Uitkeringsgerechtigdenorganisaties Overijssel, Stichting Ouderen in Twente, Stichting Provinciale VIDO Overleg Overijssel, Interkerkelijke Stichting In Perspectief Overijssel-Zuid, Stichting Vogelringstation "De Kooi", Stichting Vogel en egelopvang "de Oehoe", Stichting Steunpunt Brein Overijssel, De Kleiroute, Stichting Ruimtelijke Ordening en Milieu, Afd. Rijssen e.o. van de Nederlanse Vereniging tot bescherming van dieren, Scouting Regio Overijsselse Vechtstreek, Otivo, Stichting Oude Stoomgemaal Mastenbroek, Stichting Turkse Senioren Overijssel, Stichting RFvO Zuid-West Overijssel, Stichting RFvO Ijssel-Vecht, Stichting Overijsselse werkgroepen kind & Ziekenhuis, Federatie Turkse Demokratische verenigingen Twente, Stichting Dansberaad Overijssel, Stichting Rolstoeltennis Overijssel, Twentse Modelspoorweg Club, Samenwerkende Provinciale Aramese Organisaties, Stichting Natuur en Milieu Ootmarsum, Stichting Dierenambulance Hellendoorn/Rijssen-Holten, Kon. Ned. Fed. Van Muziekgezelschappen Afd. Overijssel, Stichting RFvO Twente, Stichting Amateur Archeologie Twente, NOVAM afdeling Overijssel, Stichting SAM Overijssel, Popkorn, Atlas en Suryoye Platform Overijssel Stimuleringssubsidie Vrijwilligerswerk (GM-beslissing 27/01/2006) Kenmerk: ZC/2006/307 Gedeputeerde Staten besluiten om de aanvragen om een Stimuleringssubsidie vrijwilligerswerk 2006 van het jeugdstrijkorkest Constantijn en de Dierenambulance Kampen te weigeren, omdat niet aan de voorwaarden van het Uitvoeringsbesluit Subsidies Overijssel 2005, onderdeel vrijwiligers wordt voldaan. Wet milieubeheer. Intrekking dwangsombeschikking. A. Talen Recycling te Staphorst. (GM-beslissing 27/01/2006) Kenmerk: BA/2006/230 Gedeputeerde Staten (GS) hebben besloten de op 20 September 2004 opgelegde dwangsom aan A. Talen Recycling te Staphorst in te trekken. Hieraan ten grondslag ligt een recente uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en de omstandigheid dat gedurende lange tijd geen overtredingen meer zijn geconstateerd. Hierdoor is het milieubelang niet meer in het geding. GS hebben eveneens besloten tegemoet te komen aan de wens van het bedrijf om te gaan om te praten over de huidige handhavings- en vergunningensituatie. Besluiteniijst GS van 14 februari 2006

7 Bestemmingsplan "Vletgaarsmaten 2004", gemeente Rijssen-Holten. (GS-beslissing 17/01/2006) Kenmerk: RWB/2005/3340 Het bestemmingsplan w Vletgaarsmaten 2004" voorziet in de uitbreiding van het bedrijfsterrein bij Holten met ongeveer 30 ha bedrijfsterrein bedoeld voor bedrijven uit de milieucategorieen 1 tot en met 4. Hoewel GS kunnen instemmen met de ontwikkeling van bedrijfsterrein op deze locatie en ook met de capaciteit die in het plan wordt geboden, wordt wegens strijd met het streekplan Overijssel op advies van de PCFL goedkeuring onthouden aan het gehele plan. In het plan is namelijk een maximummaat opgenomen voor bouwkavels die bij recht bedrijfskavels van 2 ha mogelijk maakt, terwijl bij vrijstelling nog grotere kavels mogelijk worden gemaakt. GS zijn van oordeel dat een dergelijke maatvoering niet past bij aard en schaal van de kern Holten. Nadere inlichtingen m.b.t. de in de lijst omschreven besluiten kunt u verkrijgen via het team Communicatie van de provincie Overijssel, telefoon

8

Besluitenlijst Van 25 juni 2007

Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Besluitenlijst Van 25 juni 2007 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Onderwerp: Kenmerk: 2007/0314747 Subsidieaanvragen VAB Maatschap Busger op Vollenbroek (Enter) en C. Niemeijer (Oele). GS

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 12 augustus 2003 Bladnr. 1 Actualisatie detailhandelinformatiesysteem. (GM-beslissing 06/08/2003) Kenmerk: EMT/03/1584 De Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005

Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Besluitenlijst Van 11 oktober 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Statutenwijziging en benoeming bestuursleden Stichting Kunst en Cultuur Overijssel. (GM-beslissing d.d. 03/10/2005.) Kenmerk:

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 februari 2003 Bladnr. 1 Ongevallenanalyse N 377, wegvak Hasselt Lichtmis. (GS-beslissing 04/02/2003) Kenmerk: WK/03/177 Naar aanleiding

Nadere informatie

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Van ll September 2006. Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Van ll September 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Participatie provincie in initiatief Huis voor Europa. (GS-beslissing 29/08/2006) Kenmerk: BA/2006/1738 De provincie Overijssel heeft

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 7 juni 2005

Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Besluitenlijst Van 7 juni 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verweerschrift Reconstructieplan Salland-Twente. Kenmerk: LNL/2005/1543 Gedeputeerde Staten stellen het verweerschrift op de

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003

Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Besluitenlijst Van 21 oktober 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Afronding statutenwijziging HSF. Kenmerk: ZC/2003/1866 Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben de statuten van de HSF

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 april 2005

Besluitenlijst Van 5 april 2005 Besluitenlijst Van 5 april 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Uitvoeringsprogramma Sociale Actie 2005 (onderdeel Kunst en Cultuur) en Uitvoeringsbesluit Sociale Actie 2005: afwijzen aanvraag.

Nadere informatie

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen

25 juli 2003 Voor kennisgeving aannemen Lijst van ingekomen stukken voor de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op 17 september 2003. I. BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Onderwerp Ingekomen (SIS-)kenmerk

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 27 januari 2004 Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Afwijzing Leader + aanvraag Nationaal Politiemuziekfestival

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 september 2002 Bladnr. 1 Klacht de heer Simons te Zwolle met betrekking tot ontvangstbevestiging brieven inzake de Flora en Faunawet.

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 27 januari 2004

Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Besluitenlijst Van 27 januari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Wet milieubeheer. Dwangsombeschikking K.L. Gaaikema Schuiringa, Hemeltjesweg 8 te Lettele (gemeente Deventer) Kenmerk:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 9 november 2004

Besluitenlijst Van 9 november 2004 Besluitenlijst Van 9 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Rijksgoedkeuring Reconstructieplan. Kenmerk: LNL/2004/2382 GS informeren de leden van PS over de op 2 november 2004 door

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 12 juli 2005

Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Besluitenlijst Van 12 juli 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel (RECTIFICATIE) Beschikkingen tot verlening subsidies Grotestedenbeleid 2005 t/m 2009. (GS-beslissing 05/07/2005) Kenmerk:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van Burgemeester en Wethouders van Gemeente Enschede van 27 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: G.O. van Veldhuizen, burgemeester K. Nickolson (H), gemeentesecretaris E.A.

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 18 juni 2002 Bladnr. 1 Toepassing artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de vestiging van een resocialisatieafdeling

Nadere informatie

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006)

Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel. Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Besluitenlijst van 20 jum 2ooe Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Aanpassing natuurgebiedsplannen. (GM-beslissing d.d. 13/06/2006) Kenmerk: LNL/2006/1769 De natuurgebiedsplannen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2007/853

Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Statenvoorstel nr. PS/2007/853 Verordening dwangsom bij niet tijdig beslissen Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 06 november 2007 2007/0553532 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk, telefoon 038 499 87 92 ehp.stolk-jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 mei 2004

Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Besluitenlijst Van 4 mei 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidie aan Thorbecke ScholenGemeenschap Zwolle t.b.v. uitwisseling met Poesjkinlyceum Riga van 18-23 april

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 24 februari 2004 Bladnr. 1 Kenmerk: WB/2004/180 Dijkverbetering Kampen Midden uitvoering; declaratie 30 U. (GM-beslissing 18/02/2004) Gedeputeerde

Nadere informatie

VERZONDEN 12 OEC. 2013

VERZONDEN 12 OEC. 2013 Provincie' Noord-Brabant Brabantlaan 1 Postbus 90151 Besluit 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 1 1 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 VERZONDEN 12 OEC.

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Hieronder treft u een voor zover mogelijk geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (onder I) is gebaseerd op: (a) de lijst met onderwerpen

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden.

Provinciale Staten van Overijssel. Onderwerp Wet ammoniak en veehouderij: aanmerken kwetsbare gebieden. www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 27 03 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2004/176

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005

Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 Lijst ingekomen stukken statencommissie Zorg & Cultuur d.d. 14 september 2005 BRIEVEN / MEDEDELINGEN VAN HET COLLEGE VAN GEDEPUTEERDE STATEN. Nr. Brief en kenmerk Korte inhoud Advies 1. Voorlopige financiële

Nadere informatie

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree.

11 MRT Afvyijkingsprocedure gemeente Hof van Twente gemeentelijk gronddepot De Bree. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 www.overijssel.nl postbus@overijssel.nl VAN Pravinciale Staten Dat. ontv.: 11 MRT 2008 Routing a.d. Biil.: Inlichtingen

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 november 2004

Besluitenlijst Van 16 november 2004 Besluitenlijst Van 16 november 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Protocol waterschapsverkiezingen. Kenmerk: WB/2004/4550 Gedeputeerde Staten nemen kennis van de protocollen met betrekking

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004.

BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. BESLUITENLIJST Van de vergadering van Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 14 april 2004. U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website

Nadere informatie

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN

Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN Bijlage D Raads- en statenvoorstel 1 en besluit GR RUD LN 1 T.b.v. het statenvoorstel moet daar waar Raad is opgenomen dit vervangen worden door Provinciale Staten, daar waar het college van burgemeesters

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200315080 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet tussen provincie Noord- Brabant en de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004

Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Besluitenlijst Van 5 oktober 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Vergunningsaanvraag ingevolge de Wet milieubeheer van ProRail voor het spooremplacement Almelo. (GS-beslissing 30/09/2004)

Nadere informatie

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d.

an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. an 18 Jull van Owerijssei Projecten Leren voor duurzame ontwikkeling eerste tranche 2006; toekenningen en afwijzingen (GM-beslissing d.d. 12/07/2006) Kenmerk: EMT/2006/2020 In kader van het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN

BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN Zaaknummer *190812* BESTEMMINGSPLAN WESTELIJK BUITENGEBIED, PARTIËLE HERZIENING NIJKERKERSTRAAT 35 - BIJZONDERE PARTICULIERE BEGRAAFPLAATS LANDGOED BIJSTEIN VASTGESTELD TOELICHTING Inleiding In 2007 heeft

Nadere informatie

I Planning commissie Zorg & cultuur

I Planning commissie Zorg & cultuur Planning commissie Zorg & cultuur d.d..18-5-06 Hieronder treft u een - voor zover mogelijk - geactualiseerde planning aan voor de vergaderingen van de statencommissie Zorg en cultuur. Deze planning (oader

Nadere informatie

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst

Inleiding. Partijen. Inhoud overeenkomst Notitie bij raadsvoorstel Bestuursovereenkomst tussen de provincie Noord-Brabant en de gemeenten in de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van reconstructieen gebiedsplannen ex artikel

Nadere informatie

Voorschriften en overwegingen

Voorschriften en overwegingen Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 14 0166 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl Voorschriften en overwegingen bank: NL14BNGH0285008315 bic: BNGHNL2G btw-nummer:

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 21 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel

Besluitenlijst Van 21 februari Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Besluitenlijst Van 21 februari 2006 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Resultaten visitatiecommissie Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG). Kenmerk: LNL/2006/442 Op 21 december 2005 heeft

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag.

Op 29 september 2016 heeft u een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend. Bij deze brief ontvangt u de ontwerpbeschikking op uw aanvraag. BAT, bouwkundig ontwerp, uitwerking en begeleiding De heer H. Kreijkes Grebbebergstraat 15 7461 MB RIJSSEN 7461MB15 datum 21 februari 2017 onderwerp Ontwerpbeschikking wabo inclusief bijbrief bijlagen

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Gemeente Boekel AB/ Z/

Gemeente Boekel AB/ Z/ Nota van Zienswijzen behorende bij bestemmingsplan Burgt 15 d.d. 29 maart 2012 Gemeente Boekel Ontwerpbesluit d.d. 13 september 2011 Ontwerp bestemmingsplan d.d. 14 september 2011 Ter visie van 21 september

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 48 60 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum LNL/2005/3347

Nadere informatie

Register provinciale bladen 2007

Register provinciale bladen 2007 Register van het Provinciaal blad van Overijssel over 2007 Nrs. 1 tot en met 102 Register provinciale bladen 2007 rubriek en onderwerp I. Algemeen bestuur Aanpassing Uitvoeringsbesluit subsidies Overijssel

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe

Onderwerp Gezamenlijk besluit tot wijziging van het Reglement van Waterschap Vallei en Veluwe Wijziging Reglement Waterschap Vallei en Veluwe Datum GS-kenmerk Inlichtingen bij 30 juni 2015 2015/0161612 mw. CL. Brunell, telefoon 038 499 78 03 e-mail CL.Brunell@overijssel.nl Aan Provinciale Staten

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel

Besluitenlijst Van 28 ma art 2006. Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel Besluitenlijst Van 28 ma art 2006 Vergadering Gedeputeerde Stateo van Overijssel IPO Adviescommissie Milieu d.d. 23 maart 2006. (GM-beslissing 21/03/2006) Kenmerk: EMT/2006/1067 GS nemen kennis van de

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 6 november 2017 tot vaststelling van de Erfgoedverordening Noord-Holland 2017

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 6 november 2017 tot vaststelling van de Erfgoedverordening Noord-Holland 2017 Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 6 november 2017 tot vaststelling van de Erfgoedverordening Noord-Holland 2017 Provinciale Staten van Noord-Holland; Overwegende dat het in verband met

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 26 november 2002 Bladnr. 1 Besluitvorming inzake Provinciaal Uitvoeringsprogramma Landelijk Gebied 2003 (PUP 2003). (GS-beslissing 19/11/2002)

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Directie Ruimte en Mobiliteit Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 22 april 2003 Bladnr. 1 Revisievergunning Wet milieubeheer voor de Installatie Ommen van de N.V. Nederlandse Gasunie. Kenmerk:EMT/03/1365

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 10 juni 2003 Bladnr. 1 Ontwerpbeschikking verlening vergunning Ontgrondingenwet met machtiging; uitbreiding zandwinning Eesveense Hooilanden.

Nadere informatie

Onderwerp: Omzetten openbaar onderwijs naar algemeen bijzonder onderwijs De Steiger, school voor praktijkonderwijs.

Onderwerp: Omzetten openbaar onderwijs naar algemeen bijzonder onderwijs De Steiger, school voor praktijkonderwijs. Voorstel aan de raad Nummer: 131041831 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: T.J. Caldenhoven Afdeling: bestuursmanager De Steiger Telefoon: 0320-278470 E-mail: tj.caldenhoven@lelystad.nl

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 22 juni 2004

Besluitenlijst Van 22 juni 2004 Besluitenlijst Van 22 juni 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Provinciale reactie op gemeentelijke woonplannen. Kenmerk: RWB/2004/1950 De gemeenten in Overijssel hebben in de afgelopen

Nadere informatie

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld.

O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van 21 november 2006 nr. 47. AC Akkoord en conform vastgesteld. O P E N B A R E B E S L U I T E N L IJ S T van het college van GEMEENTE HOORN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van 21 november 2006 nr. 47 NNr. Onderwerp Afd. Besluit A. Besluiten uit de B&W-vergadering 1. Verzamelbesluit

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel

Provinciale Staten van Overijssel www.prv-overijssel.nl Provinciale Staten van Overijssel Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 75 02 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum EMT/2005/1830

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 3 februari 2004

Besluitenlijst Van 3 februari 2004 Besluitenlijst Van 3 februari 2004 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Subsidie aanvraag parkmanagement bedrijventerrein Twentekanaal Hengelo. (GM-beslissing 28/01/2004) Kenmerk: EMT/2003/5635

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

Datum : 13 december 2005 Nummer PS : PS2006ZCW03 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC002130i Portefeuillehouder : Kamp

Datum : 13 december 2005 Nummer PS : PS2006ZCW03 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC002130i Portefeuillehouder : Kamp S T A T E N V O O R S T E L Datum : 13 december 2005 Nummer PS : PS2006ZCW03 Dienst/sector : MEC/DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2005MEC002130i Portefeuillehouder : Kamp Titel : Overdracht functie

Nadere informatie

Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017

Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017 Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017 Nota van wijzigingen Vastgesteld Gedeputeerde Staten Datum 13 juni 2017 1 Inleiding Voor u ligt de Nota van wijzigingen behorende bij de Wijziging

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 127 Groningen, 5 november 2015 Besluiten Provinciale Staten 4 november 2015 Provinciale

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1

Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 BESLUITENLIJST Vergadering gedeputeerde staten van Overijssel Van 11 maart 2003 Bladnr. 1 Plan in Hoofdlijnen N332 provinciale weg Raaltegrens Gelderland; Rondweg Heeten. Kenmerk: RWB/2003/524 Gedeputeerde

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling Mededeling Onderwerp Mededeling vaststelling ontwerp Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk gebied Flevoland 2017-2019 Kern mededeling: Op 9 november 2016 zijn de inhoudelijke en financiële kaders

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK

Omgevingsvergunning OMGEVINGSDIENST. Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 1 0 NOV 2014 FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK 1 0 NOV 2014 OMGEVINGSDIENST FLEVOLAND & GOOI EN VECHTSTREEK Omgevingsvergunning Plaatsing opslagloods Maximacentrale IJsselmeerdijk 101 141106/MvSC/mlu-001 Kenmerk aanvraag: OLO 1496803, dd. 15 oktober

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 4 januari 2005

Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Besluitenlijst Van 4 januari 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Bijdrage aan Spring Agora 2005 te Enschede. Kenmerk: BA/2004/3400 GS hebben besloten om ten behoeve van de Europese studentenconferentie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4227 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig W.A.M. Haverkamp-Wenker T. Vleerbos R.H. de Witte E.J. Volmerink G.B.J. Mensink Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 30 september 2003

Besluitenlijst Van 30 september 2003 Besluitenlijst Van 30 september 2003 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Opdrachtverlening Proefproject Boeren voor Natuur op Twickel. (GS-beslissing 23/09/2003) Kenmerk: LNL/2003/1955 Gedeputeerde

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning De heer J.B. Kamphuis Kloosterallee 3 8167 LT Oene Zaaknummer : 48503 Behandeld door : Team Ontwikkeling Vergunningverlening Telefoonnummer : 14 0578 Onderwerp : Ontwerp omgevingsvergunning uitgebreid

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d Besluitenlijst GS Datum 6 april 2004. Betreft Publieksvriendelijke versie openbare besluitenlijst GS GS besluiten: 1. Reactie toezichtsbrief begroting 2004 BZK - stemt

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO CDA-Spoorverdubbeling Deventer-Olst 1- Notagegevens Notanummer 2016-000589 Datum 07-04-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden concept Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden DLV Dier Groep B.V. Adviseur / projectleider

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland

Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland 3 februari 2015 - zaaknummer 2014-016804 Beleidsregel Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Oost-Nederland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op de goedkeuring van deze beleidsregel door het Comité

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 4 juni 2016-8 juli 2016 Burgerbrieven worden om privacy redenen niet gepubliceerd 001 Overzicht Ingekomen stukken en behandeladviezen periode 4

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

^ERIOWW 15«M IllOtt. Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus ZG HEESCH

^ERIOWW 15«M IllOtt. Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus ZG HEESCH Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073)681 28 12 Fox (073) 614 11 15 info@brabant.nl Het college van burgemeester en wethouders van Bernheze postbus 9 5384 ZG HEESCH www.brabant.nl

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2016 2017 33 348 Regels ter bescherming van de natuur (Wet natuurbescherming) AB VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 20 januari 2017 De leden

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t.

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0108 A 11 04/696 Onderwerp: Bezwaarschrift Sluyter Advocaten tegen besluit raad m.b.t. gebied Zijtak Portefeuillehouder: J.

Nadere informatie

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005

Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Besluitenlijst Van 16 augustus 2005 Vergadering Gedeputeerde Staten van Overijssel Verlening projectsubsidies aan Stichting Heino-Sabile. (GM-beslissing 08/08/2005) Kenmerk: BA/2005/2066 GS verlenen aan

Nadere informatie

Vijftiende voortgangsrapport Ruimte voor Ruimte 1 januari 2008 31 december 2008

Vijftiende voortgangsrapport Ruimte voor Ruimte 1 januari 2008 31 december 2008 Vijftiende voortgangsrapport Ruimte voor Ruimte 1 januari 2008 ember 2008 1. Met ruimte voor ruimte terug te verdienen bedragen De kosten die de provincie wil terugverdienen door middel van de opbrengsten

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 Lijst nr. 47 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 VEILIGHEID EN RECHT Herbenoeming (commissie/kamer/plaatsvervangend)voorzitter(s)

Nadere informatie

Gemeente Bellingwedde. Advies over ingekomen zienswijzen bestemmingsplan Wedde-Wedderheide

Gemeente Bellingwedde. Advies over ingekomen zienswijzen bestemmingsplan Wedde-Wedderheide Gemeente Bellingwedde Advies over ingekomen zienswijzen bestemmingsplan Wedde-Wedderheide 1. Aanleiding De gemeente Bellingwedde is bezig met de actualisatie van het bestemmingsplan Wedde- Wedderheide.

Nadere informatie

instandhoudingstermijn van 25 jaar

instandhoudingstermijn van 25 jaar Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 ONTWERP-BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : KS NL17 B.V. wonende/gevestigd : M.H. Tromplaan 55

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 37 Haarlem, 15 mei 2001 Onderwerp: Advies Plan van scholen voort gezet onderwijs 2002-2004 Bijlagen: 2 Inleiding De laatste jaren adviseren de provincies

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/ /A;

Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/ /A; CRU05.005 Provinciale Staten van Flevoland, Gelezen het voorstel van het college van gedeputeerde staten van Flevoland MPV/04.031361/A; Gelet op artikel 14 van de Wet op de waterkering en op de Provinciewet;

Nadere informatie

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen.

Feitelijke informatie De Afdeling bestuursrechtspraak heeft samengevat - het beroep gegrond verklaard op de volgende overwegingen. Onderwerp Uitspraak RvS inzake wijzigingsbesluit Duinweg 56 Collegevoorstel Zaaknummer: OLOGMM27 Inleiding Op 30 november 2010 heeft uw college besloten het wijzigingsbesluit Duinweg 56, Drunen vast te

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Lijst afdoening toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Statencommissie Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur

Lijst afdoening toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Statencommissie Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur Lijst toezeggingen/moties/schriftelijke vragen naar opgave griffie 20 juli 2010 Staten Jeugd, Sociale infrastructuur en Cultuur Incl. reacties GS; wijzigingen/aanvullingen in vet weergegeven Stand eind

Nadere informatie