GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2016 OM UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2016 OM UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2016 OM UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen, Filip Kegels, Dominique Tielens en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Roger Heirwegh, Bruno Stevenheydens, Jozef Schelfhout, Werner Maes, Guy Tindemans, Ernest Smet, André Buyl, Luk Smet, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Veerle Vincke, Ann Cools, Jurgen De Kerf, Lien Van Dooren, Marina Apers, Hilde Maes, Issam Benali, Jan Van De Perre, Geert Noppe, Herman Uyttersprot, Ine Lemmens en Stijn De Munck, raadsleden. Jan Noppe, secretaris. Schepen Katrien Claus was afwezig en werd verontschuldigd. De raadsleden Luc Maes, Kristien Hulstaert, Elise Balliauw en Charlotte Van Strydonck waren afwezig en werden verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D 01 D 13 D 03 WZ D Goedkeuring van het verslag van de gemeenteraadszitting d.d Financiën: a) overdracht beheer en verdeling huisvuilzakken en labels aan Ibogem; b) retributie op het vissen op fort Liefkenshoek te Kallo - tariefaanpassing; c) aanpassing reglement inzake belasting op het aanleggen van achtertuinontsluitingen. 03. Aanpassing politiereglement inzake visvergunning voor fort Liefkenshoek te Kallo. 04. Aanpassing renteloze lening vzw Scouts en Gidsen Sint-Michiel te Kieldrecht. 05. Goedkeuring wegtracé met betrekking tot verkavelingswijziging gemeente Beveren, Pareinpark te Beveren. 06. Goedkeuring wegtracé achterontsluiting: a) Ropstraat te Haasdonk; b) Kastanjelaan Oud Arenberg te Kieldrecht. 07. Beslissing over organisatie keuring privéwaterafvoer. GGZ 08. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst met gemeente Kruibeke ten behoeve van aanleg fietspad Kruibekesteenweg.

2 D Goedkeuring aangepaste raming voor wegen- en rioleringswerken, Burggravenstraat te Melsele. 10. Vaststelling lastvoorwaarden overeenkomst inspecties van speelpleinen en speeltuigen gedurende 2017/ Aankoop gronden in het kader van de heraanleg van de Alexander Farnèselaan te Melsele. a) 9 e afdeling sectie G 778X2; b) 9 e afdeling sectie G 779X2; c) 9 e afdeling sectie G 779S3/779M3/753H2. D Aankoop gronden Binnendijk te Verrebroek. 13. Verkoop grond, Binnendijk te Verrebroek. 14. Verkoop KMO-grond voor uitbreiding Doornpark te Beveren: a) 3 e afdeling, sectie C nr. 1346L; b) 3 e afdeling, sectie C nr. 1351H. D Ten verzoeke van Vlaams Belang-fractie: vrijhouden toegangsweg tot blusvijver van Pareinpark te Beveren. Openbare zitting: 01. Voorzitter De Wael verklaart de openbare zitting voor geopend en geeft vervolgens het woord aan de secretaris. Aan de raadsleden wordt meegedeeld dat het verslag van 13 december 2016 ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de raad op de gemeenteraadszitting van 31 januari Vervolgens vraagt de voorzitter of er vragen zijn voor het vragenkwartier. * Raadslid Benali, Groen-sp.a.-fractie, vraagt of er reeds een datum gekend is voor een commissievergadering aangaande de onderzoeksnota complex project.

3 De burgemeester antwoordt dat deze commissie zal plaatsvinden op maandag 9 januari om 19 uur. Er was gevraagd dat Freddy Aerts tijdens die commissie toelichting zou komen geven, maar betrokkene ziet dat persoonlijk niet zitten. De burgemeester stelt voor dat secretaris Noppe en Hans De Bock, die de voorstelling hebben gehoord in het Sluisgebouw, toelichting zullen geven en de verschillende scenario s zullen overlopen. Er werd aan de heer Aerts tevens de vraag gesteld om eventueel het openbaar onderzoek uit te stellen, maar hij zag dat niet zitten. Het gaat om een gewone kennisgeving, waarvoor het openbaar onderzoek nog moet starten. * Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, geeft volgende toelichting met betrekking tot het rusthuis te Haasdonk. In de CD&V-krant die in Haasdonk verspreid wordt, staat dat de bewoners van het rusthuis niet zullen moeten verhuizen. De bewoners in het rusthuis zelf hebben een brief gekregen dat ze wel moeten verhuizen. Het raadslid wenst te vernemen welke info correct is. De burgemeester antwoordt dat er een fout staat in het CD&V-krantje. Er diende nog bekeken te worden of het mogelijk was dat de mensen konden blijven wonen. Dit onderzoek heeft enige tijd in beslag genomen, en spijtig genoeg is er een fout in het krantje geslopen. Ondertussen is immers effectief beslist dat de mensen zullen moeten verhuizen. In de Pastoor Steenssensstraat te Beveren staan al geruime tijd verbodsborden in de parkeervakken.

4 Raadslid Buyl vindt dit een hele goede zaak, want overdag is dat met het druk verkeer van en naar het zwembad geen overbodige luxe. Het raadslid vraagt of deze borden niet vast kunnen geplaatst worden. Op sommige plaatsen worden deze borden gewoon omgedraaid of weggenomen door iemand die daar moedwillig toch wil parkeren. Dit geeft heel wat problemen. Het raadslid heeft ook nog een tweede vraag met betrekking tot de Pastoor Steenssensstraat. Op het einde van het fietspad aan de school Wegwijzer, zijn een paar obstakels in het wegdek aangebracht om de fietsers te beschermen wanneer ze van het fietspad op de openbare weg komen. Deze obstakels zijn gelijkgronds en worden opgevuld met houtkrullen waar men over kan rijden. Raadslid Buyl vraagt of het mogelijk is om die randen te verhogen, zodat er daar effectief voor moet gestopt worden. Schepen Van Roeyen zal met betrekking tot deze laatste vraag kijken of dit op een eenvoudige technische manier kan opgelost worden. Hij zal het ook even met de verkeerscel bespreken. Wat het parkeerverbod betreft, zal de schepen aan de diensten vragen om dit in de gaten te houden. Momenteel wordt het kruispunt Meerminnendam-Donkvijverstraat terug met een eerste laag asfalt afgewerkt. Dit betekent dat een belangrijke verkeersstroom dan niet langer door de Pastoor Steenssensstraat moet. Er zal geëvalueerd worden of de stroom al dan niet afneemt om te bekijken of het parkeerverbod moet gehandhaafd worden. De schepen zal het zeker opvolgen.

5 02. Volgende punten belangen de financiën aan. a) De verdeling van huisvuilzakken en labels wordt beheerd door de gemeenten. Om dit proces te optimaliseren heeft IBOGEM aan de drie gemeenten voorgesteld om te onderzoeken of centralisatie bij IBOGEM voordelen heeft. IBOGEM heeft aan de gemeenten een voorstel geformuleerd. Het volledige beheer van de zakken en labels komt naar IBOGEM. Dit houdt in dat aankoop, de verdeling naar verkooppunten, de facturatie, door IBOGEM gedaan worden. IBOGEM koopt de zakken aan en de inkomsten van de verkoop van de afvalzakken en labels worden ook verworven door IBOGEM. In ruil voor de prestaties die IBOGEM levert, is het aangewezen om een vergoeding per inwoner aan te rekenen. Rekening houdende met de optimalisatie van het proces, combinatie met andere taken bij IBOGEM, is het voorstel om 0,35 EUR/inwoner/jaar te vragen aan de gemeenten. Ook de kosten voor de transportmiddelen, brandstof, etc. zijn in deze bijdrage opgenomen. Voor gemeente Beveren betekent dit een kost van ,75 euro op jaarbasis, maar de personeelsuren die op deze manier vrijkomen kunnen heringezet worden. De inkomsten van de verkoop van de zakken vloeien terug naar de gemeente via een vermindering van de jaarlijkse bijdrage per inwoner. Op basis van deze cijfers wordt voorgesteld om 18/inwoner in mindering te brengen van de bijdrage per inwoner. Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan betreffende de overdracht en het beheer van de huisvuilzakken en labels aan IBOGEM. b) De tarieven inzake het vissen op Fort Liefkenshoek dienen aangepast te worden. Er wordt voorgesteld om het tarief per kalenderjaar vast te stellen in plaats van per visseizoen. De raad gaat met algemeenheid van stemmen akkoord om volgende tarieven inzake het vissen op het Fort Liefkenshoek te Kallo per aan te passen als volgt: * 35 euro voor volwassenen per 2 vishengels;

6 * 12 euro voor jeugdvissers tot 14 jaar zonder begeleiding per 2 vishengels. Gratis voor kinderen onder de 14 jaar met 1 hengel in aanwezigheid van de ouder, de voogd of de persoon die er gezag over heeft voor zover er slechts 1 hengel zonder molen door hen wordt gehanteerd. c) Op 17 december 2013 keurde de gemeenteraad een reglement goed waarbij een gemeentebelasting gevestigd wordt op het aanleggen van achtertuinontsluitingen. Deze belasting wordt onder andere berekend op basis van het aantal lopende meter die de aangelande eigendommen palen aan de nieuwe gemeenteweg dienende tot achtertuinontsluiting. De toepassing hiervan voor percelen die over een grote lengte palen aan de weg, maar slechts voor een beperkte breedte aansluiten is niet billijk en ook ontmoedigend om aan te sluiten. Op voorstel van het schepencollege gaat de raad algemeen akkoord met volgende aanpassingen inzake belasting op het aanleggen van achtertuinontsluitingen: - minimum te betalen aansluitingsbreedte steeds 6 meter, tenzij die smaller is dan 6 meter of indien slechts over één meter breedte wordt aangesloten; - voor aansluitingen breder dan 6 meter wordt het principe van artikel 3 toegepast, d.w.z. berekening van de belasting per extra lopende meter aansluiting. 03. Het college van burgemeester en schepenen besliste op 11 april 2016 het gemeentelijk visverlof voor Fort Liefkenshoek te optimaliseren naar aanleiding van vragen van karper- en palingvissers op het fort. Raadslid De Munck, Groen-sp.a-fractie, heeft een opmerking bij dit punt. De eerste resultaten van het onderzoek van geruimd slib geven aan dat het slib verontreinigd is met zware metalen, wat ook een negatieve invloed heeft op de bodem-bewonende soorten zoals paling.

7 In de toelichting staat dat het meeneemverbod geldt voor alle vissen, behalve voor paling. Dit is volgens het raadslid een dualiteit. Schepen Kegels vindt dit een terechte opmerking. Hij heeft het zelf ook pas opgemerkt toen het voorstel reeds was rondgedeeld, maar hij zal het met de betrokken ambtenaar bespreken en vragen om ook voor paling een meeneemverbod in te stellen. Alles moet zeker verder bekeken worden. De aanwezigheid van karper is ook niet zo positief voor de waterkwaliteit, omdat zij woelen in het slib. Er dient gekeken te worden welke soort vissen er eigenlijk allemaal opzitten. Raadslid De Munck vraagt of het mogelijk is om zijn vraag als een amendement op te nemen. Schepen Kegels zegt dat er genoeg getuigen zijn die gehoord hebben dat de schepen dit zal meenemen. Het punt zal in die zin aangepast worden. Op 6 juni besliste het college van burgemeester en schepen over te gaan tot een onderzoek integraal waterbeheer walgracht fort Liefkenshoek door het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek. Op basis van het rapport Visstandsonderzoek van Fort Liefkenshoek door het Provinciaal Centrum voor Milieuonderzoek en het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaamse reglement openbare visserij 2016 en de vragen/voorstellen van vissers wordt met eenparigheid van stemmen beslist enkele fundamentele wijzigingen aan te brengen aan de visvergunning voor het Fort Liefkenshoek. Gezien het vervuild slib rondom het Fort Liefkenshoek dient het reglement zo aangepast te worden dat duidelijk vermeld wordt dat het meenemen van paling verboden is. Alle raadsleden gaan akkoord met dit voorstel. De aanpassingen van het algemeen Politiereglement worden goedgekeurd zoals voorgelegd, inclusief het meeneemverbod voor paling, alsook de gecoördineerde versie van het politiereglement.

8 04. Op 29 juli 2014 kende de gemeenteraad een renteloze lening toe aan de vzw Scouts en Gidsen Sint-Michiel Kieldrecht voor een bedrag van euro, af te betalen op 30 jaar in jaarlijkse schijven van euro. Inmiddels werden reeds twee schijven afgelost, waardoor het resterende bedrag euro bedraagt. De vzw wenst nu begin januari een eenmalige extra storting van euro te doen om op deze manier het totaal terug te betalen bedrag te doen dalen en de jaarlijkse afbetaling draaglijker te maken voor de toekomstige generaties. Door de eenmalige extra storting zal het nog terug te betalen kapitaal euro bedragen. Omgerekend naar het resterend aantal schijven (28) betekent dit een jaarlijkse terugbetaling van euro. Algemeen gaat de gemeenteraad akkoord om de aanpassing van renteloze lening aan de vzw Scouts en Gidsen Sint-Michiel Kieldrecht volgens voorgelegde aflossingstabel goed te keuren. 05. De Gemeente Beveren heeft een aanvraag ingediend voor het wijzigen van de verkaveling gelegen te Beveren, Pareinpark, sie B 736k/deel, in een zone voor ambachtelijke bedrijven en KMO s. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, vraagt wat de bedoeling is van deze weg. Op de plannen komt deze weg in verbinding te staan met de A. Farnèselaan. Het raadslid vraagt of het de bedoeling is dat een gedeelte van de wijk langs daar ontsloten wordt of dat het gaat om bijkomende KMO-zone. Op het plannetje is dit niet heel duidelijk zichtbaar. Schepen Vlegels antwoordt dat er inderdaad een mogelijke ontsluiting is langs de Pareinlaan, maar die zal niet in verbinding staan met de A. Farnèselaan. Het is gewoon een aanpassing aan het RUP, omdat het wegtracé niet in overeenstemming was met het RUP. Het wegtracé moet een beetje verplaatst worden, zodanig dat het in het RUP past en het goedgekeurd wordt in de loop van dit jaar.

9 Er komt een verbinding van een gedeelte van Meersen-Zuid die via de Pareinlaan wordt ontsloten, maar niet voor doorgaand verkeer naar de A. Farnèselaan. Er zal op het terrein bekeken worden, samen met mobiliteit, waar er moet geknipt worden in de verbinding die nu gerealiseerd wordt om het doorgaand verkeer te verhinderen. De burgemeester zegt dat het wegtracé nog moet voorgelegd worden. Het ontwerp voorziet naast lot 3 van de goedgekeurde verkaveling Electrorail NV dd. 8/8/2015 een kleine wijziging voor aanleg van nieuwe wegenis (10 meter breed en ong. 104 meter lang) om de verkaveling in overeenstemming te brengen met het RUP Meersen Zuid (GR 23/2/2016). De aanvraag werd openbaar gemaakt van 27/10/2016 tot en met 25/11/2016 wat leidde tot 2 bezwaarschriften. De raad neemt kennis van de ingediende bezwaren en met algemeenheid van stemmen wordt het wegtracé en uitvoering van de nieuwe wegenis met modeldwarsprofielen, zoals op de plannen ingetekend, goedgekeurd. 06. Telkens met algemeenheid van stemmen gaat de gemeenteraad akkoord met de goedkeuring van volgend wegtracé voor de achterontsluiting: a) Ropstraat te Haasdonk voor ontsluiting van de woningen, Willem Van Doornyckstraat 109 t/m 127 te Haasdonk; b) Kastanjelaan Oud Arenberg te Kieldrecht voor de woningen van de nummers 25 tot en met Per 1 juli 2011 trad het waterverkoopreglement met bijhorend de verplichting tot keuring van de privéwaterafvoer in werking. Aan de gemeente wordt de rol en taak toebedeeld, in het kader van het verstrekken van stedenbouwkundige vergunningen, de bouwheer te wijzen op deze verplichting en de bouwheer te controleren op een correcte uitvoering.

10 Het gemeentelijk reglement met richtlijnen ter zake werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van Het gemeentelijk reglement verplicht de burger de keuring uit te laten voeren door een erkende keurder van VLARIO. Er werd een klacht ingediend door een keurder die erkend is door Aquaflanders, maar niet door VLARIO. Het college stelt voor om het gemeentelijk regelement aan te passen zodat ook keurders die erkend zijn door Aquaflanders de privéwaterafvoer kunnen/mogen keuren in Beveren. De gemeenteraad gaat met algemeenheid van stemmen akkoord om het gemeentelijk reglement betreffende de keuring van privéwaterafvoer 2016 aan te passen volgens voorstel. 08. De gemeente Kruibeke vraagt aan de gemeente Beveren om mee te participeren in de aanleg van een fietspad in de Beverenstraat en Kruibekesteenweg. De aanleg van het fietspad maakt deel van een groter project met name het Aquafin project Aansluiting Sterhoek, deel in de gewestweg N419 (Burchtstraat). Aquafin zal als opdrachtgevend bestuur optreden voor de globale opdracht. De gemeenteraad stelde in zitting van 29 november 2016 het wegtracé vast in kader van de aanvraag voor stedenbouwkundige vergunning. De gemeente Kruibeke treedt op als bouwheer en zal instaan voor de opvolging van de uitvoering. De gemeente Beveren zal haar aandeel in het fietspad (45,93%) na voorlopige oplevering betalen aan de gemeente Kruibeke die het aandeel van de gemeente Beveren zal prefinancieren. Met eenparigheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan de voorgelegde samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Beveren en Kruibeke ten behoeve van de financiering van het fietspad Beverenstraat en Kruibekesteenweg. De werken starten vermoedelijk maart/april 2017.

11 09. In vergadering van 27 september 2016 stelde de gemeenteraad de lastvoorwaarden vast voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Burggravenstraat. De raming werd goedgekeurd voor het bedrag van ,60 euro, exclusief btw. De werken werden openbaar aanbesteed. Op 16 november 2016 vond de opening plaats van de offertes. Er werden 6 offertes ingediend. Deze offertes werden nagezien door het ontwerpbureau. Er werd vastgesteld dat de laagst regelmatige offerte 9,75 % lager ligt dan het aanbestedingsgemiddelde, doch ook 17,70 % hoger ligt dan de raming. Volgens het studiebureau is de overschrijding van de raming te wijten aan het feit dat de raming in 2014 werd opgemaakt, juist in een periode van laagconjunctuur De te verwachten uitvoeringsmoeilijkheden worden opnieuw ingerekend in de prijszetting waar er voorheen gespeculeerd werd op enige meeval tijdens uitvoering. - post 117: de aanleg van grésbuizen di 400mm : offerte voor deze post ,55 euro hoger dan de raming; - post 210 : het plaatsen van inspectieput op een grotere diepte (meer dan 3m) : offerte voor deze post ,35 euro hoger dan de raming. - De offerte, voor de posten 221 tem 230, is euro hoger dan de raming. Voormelde posten zijn samen ,90 euro hoger dan de raming, wat overeenstemt met + 7%. De gemeenteraad gaat met algemeenheid van stemmen akkoord om de geactualiseerde raming voor het uitvoeren van de wegen- en rioleringswerken in de Burggravenstraat goed te keuren voor de som van ,14 euro, exclusief btw. 10. Door de groendienst werd er een ontwerp opgemaakt voor de inspectie van speelpleinen en speeltuigen gedurende conform de geldende wetgeving. Unaniem gaat de raad akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het afsluiten van een overeenkomst voor de inspectie van speelpleinen en speeltuigen gedurende 2017/2018/2019/2020.

12 Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave van euro, inclusief btw/per jaar (voor 4 jaar: euro, inclusief btw.). In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het exploitatiebudget van Telkens met eenparigheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de aankoop van volgende gronden in het kader van de heraanleg van de Alexander Farnèselaan te Melsele: a) 9 e afdeling, sectie G, 778X2 met een oppervlakte van 42,36 m² en eigendom van de familie De Laat en De Smedt; b) 9 e afdeling, sectie G, 779X2 met een oppervlakte van 57,78 m² en eigendom van de familie Van Loo; c) 9 e afdeling, sectie G, 779S3 met een oppervlakte van 66,65 m² en eigendom van nv Aldi; 9 e afdeling, sectie G, 779M3 met een oppervlakte van 43,82 m² en eigendom van Bjorn Van Leugenhaeghe; 9 e afdeling, sectie G, 753H2 met een oppervlakte van 68,99 m² en eigendom van Peirsman Verberckmoes. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakten. 12. In zitting van 26 september 2016 ging het college principieel akkoord met de aankoop van een perceel grond aan de Binnendijk te Verrebroek voor opname in het openbaar domein. De raad gaat algemeen akkoord met de aankoop van het perceel, kadastraal gekend 5de afdeling, sectie B deel van nummer 106/02 en met een oppervlakte van 156,93 m² en eigendom van De Polder van het Land van Waas. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte.

13 13. In zitting van 26 september 2016 ging het college principieel akkoord met de verkoop van een perceel grond aan de Binnendijk te Verrebroek voor samenvoeging met het aanpalende perceel. De raad gaat algemeen akkoord om het perceel, kadastraal gekend 5de afdeling, sectie B nummer 115/03 en met een oppervlakte van 20,67 m² te verkopen aan de heer Van Gysel. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 14. Telkens met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de verkoop van volgende KMO-gronden in de uitbreiding van de KMO-zone Doornpark te Beveren: a) Perceel kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C nummer 1346L met een oppervlakte van 1 562,50 m² te verkopen aan de bvba Troblo, Bergstraat 7A 9140 Elversele en goedkeuring van de ontwerpakte. b) Perceel kadastraal gekend 3 de afdeling, sectie C deel van nummer 1351H (deel van nummers 1350D en 1351) met een oppervlakte van 427,81 m² te verkopen aan de eenmanszaak Garage-Carrosserie Heyrman, Doornpark Beveren en goedkeuring van de voorgelegde ontwerpakte. 15. Ten verzoeke van Vlaams Belang-fractie werd volgend punt toegevoegd aan de agenda van deze raadszitting: Vrijhouden toegangsweg tot blusvijver van Pareinpark te Beveren. Raadslid André Buyl geeft hierbij volgende toelichting. In de KMO-zone Pareinpark bevindt zich een blusvijver welke voor de brandweer te allen tijde bereikbaar moet zijn. Enkele jaren geleden heb ik dit reeds op de raad gebracht.

14 Er werden toen paaltjes geplaatst om het parkeren te beletten, maar deze zijn momenteel verdwenen. Bij de laatste oefeningen kon de brandweer bijna niet aan de vijver geraken omdat de toegang geblokkeerd was door ofwel graafmachines of buitenlandse truckers die de insteekweg gebruiken om te overnachten. Daarom vragen wij om ervoor te zorgen dat deze toegang altijd vrij is, bijvoorbeeld door het plaatsen van een slagboom waarvan de sleutel aanwezig is in de brandweerwagen. De burgemeester heeft dit nog eens nagevraagd bij de postoverste. Tot hiertoe is er geen enkel incident geweest waarbij het een probleem was dat de brandweer dringend aan de blusvijver diende te geraken en dit niet kon. In het verleden zijn er inderdaad paaltjes gezet. De burgemeester was niet op de hoogte van het feit dat die verdwenen zijn. Enkele maanden geleden is de burgemeester daar nog eens langs geweest en toen stonden die paaltjes er nog. De burgemeester denkt niet dat het een goede oplossing is om die paaltjes te vervangen door een slagboom. Als men voor de slagboom gaat parkeren is er eenzelfde probleem. Hij zal de postoverste de opdracht geven om, samen met de politie, op een vriendelijke manier het betrokken bedrijf te contacteren met de vraag om daar niet meer te parkeren en de toegang naar de visvijver vrij te houden. Indien dit niet lukt op een vriendelijke manier, dan zullen er andere maatregelen moeten genomen worden en zal worden overgegaan tot verbalisering. Het gaat gewoon om goodwill.

15 In het verleden is het bedrijf al attent gemaakt op het vrijhouden van de toegang zodat brandweerwagens in nood water kunnen putten uit de vijver. Over dit punt wordt geen stemming gehouden. Voorzitter Jens De Wael sluit hierbij de gemeenteraadszitting van 27 december 2016 en nodigt iedereen uit voor de volgende gemeenteraadsvergadering op dinsdag 31 januari 2017 om uur. Hiermee eindigde de zitting. Waarvan verslagschrift. Op last: de gemeentesecretaris, de voorzitter, Jan Noppe Jens De Wael

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 december 2016.. Punt 02: Financiën: (D 13) a) Overdracht beheer en verdeling huisvuilzakken en labels aan Ibogem. De

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 29 december 2017 Sint-Niklaas Gemeente WAREN AANWEZIG : Beveren Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 december 2014 TE UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 december 2014 TE UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 december 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 20 december 2018

Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Leo Mares - korpschef

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2013 TE UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2013 TE UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 december 2013 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Punt 04: Vragen en voorstellen van inwoners m.b.t. de mogelijke nieuwe ontsluiting parallelweg E17-Beveren

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 30 april 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

Openbare zitting van 12 december 2017

Openbare zitting van 12 december 2017 Openbare zitting van 12 december 2017 Aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester, Filip Kegels,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Punt 02: Voorlopige vaststelling RUP Ropstraat in Haasdonk. (D 32) Voor het binnengebied in Haasdonk,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2016 OM UUR

GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2016 OM UUR GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2016 OM 20.00 UUR Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 maart 2016 OM 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 maart 2016 OM 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 maart 2016 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring

_GR_00273 Mobiliteit: aanvullend reglement op het verkeer: gemeente- en gewestwegen: wijzigingen en aanvullingen: goedkeuring GEMEENTERAAD Zitting van 21 juni 2019 Besluit Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Mia Mortier, raadslid-voorzitter (Groen); de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester (N-VA); de heer Wout De Meester, schepen

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 27 OKTOBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen en Benny Maes, schepenen Chris Ramaekers, Sandra Jans, Marc

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 30 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 30 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 30 december 2014.. Punt 02: Financiën - goedkeuring: (D 13) -----------------------------------------------------------

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Gemeenteraadszitting van 28 december 2018 om 19 uur Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 23 april 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 28 augustus 2017 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 18 AUGUSTUS 2015 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Joos Dauwe, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 06 AUGUSTUS 2013 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Bruno Stevenheydens, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Openbare zitting van 12 december 2017

Openbare zitting van 12 december 2017 Openbare zitting van 12 december 2017 Aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester, Filip Kegels,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 januari 2016..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 januari 2016.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 26 januari 2016.. Punt 02: Vervangingen binnen de gemeenteraad naar aanleiding van indiening ontslag: (D 03). a) Raadslid

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017

Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 18 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Rudy Nuyens; de heer Ronald Van Thienen;

Nadere informatie

Raadslid Hilde Maes was afwezig en werd verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Raadslid Hilde Maes was afwezig en werd verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Gemeenteraadszitting van 24 april 2018 om 20 uur Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp Financiën. Financiering van het investeringsprogramma

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 24 maart Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 maart 2016 en 23 maart 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door

Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte. Getekend door Gemeenteraad Besluit Zitting van 2 april 2019 Afdeling ruimte - Ruimte Getekend door 4 Aanpassing aanvullend reglement Onze-Lieve-Vrouwestraat Samenstelling: Aanwezig: de heer Ferdi Heylen, voorzitter;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 MAART 2014 TE UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 MAART 2014 TE UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 MAART 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 JULI 2016 OM UUR

GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 JULI 2016 OM UUR GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 JULI 2016 OM 20.00 UUR Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen en Dominique Tielens

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2014 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2014 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/LV/AD Gemeenteraad dd. 24.03.2011 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 januari 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Fietsostrade Antwerpen-Mechelen aanleg fietsweg

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Verhaalbelasting op het aanleggen van riolen voor de aanslagjaren , met ingang van 01/07/2016

Verhaalbelasting op het aanleggen van riolen voor de aanslagjaren , met ingang van 01/07/2016 Verhaalbelasting op het aanleggen van riolen voor de aanslagjaren 2016-2019, met ingang van 01/07/2016 Artikel 1 Het belastingreglement d.d. 14/12/2015 van de verhaalbelasting op het aanleggen van riolen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 36 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 APRIL 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Gemeenteraadszitting van 29 januari 2019 om 20 uur Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren.

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 27 MEI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. (KH) AANVULLEND PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID Aanvullende agendapunten bij hoogdringendheid: 0.1. (KH) Aanvullend

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018 om 20 uur Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Ingeborg De Meulemeester, Raf

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 SEPTEMBER 2013 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring.1 Aanvullend agendapunt bij dringende noodzakelijkheid 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie