HIC, specialisatie kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HIC, specialisatie kinderen"

Transcriptie

1 HIC, specialisatie kinderen Module Docent contact uren Zelfstudie Psychologie en psychopathologie uur Ontwikkelingspsychologie uur Inleiding in de Chakrapsychologie uur Jungiaanse psychologie, psychologische typen uur Basisprincipes van communicatie Kids Skills uur Therapeutische en communicatieve vaardigheden uur Keuzemodules A; 1 uitkiezen of beide volgen Docent contact uren Zelfstudie Oplossingsgericht werken met kinderen uur Kindercounselling uur Keuzemodules B; 1 uitkiezen Docent contact uren Zelfstudie Yoga, meditatie, mindfulness, kinderen & jongeren uur Creatieve toepassingen, kinderen uur Voorbereiding op de praktijk en het examen uur HIC Principe Uren Energie 64 Prikkeloverdracht 44 Drainage 48 Voeding 33 Psyche 94 of 116 Totaal 189 of 211

2 Modules HIC Psychologie en psychopathologie Psychologie Allereerst maken we kennis met de psychologie. Psychologie verschaft inzicht in de individuele mens. We besteden aandacht aan gedrag en de factoren die gedrag kunnen beïnvloeden en het verband tussen motivatie, houding en gedrag. Het begrip persoonlijkheid, de ontwikkeling van de persoonlijkheid en de theorieën daaromtrent worden uiteengezet. Je krijgt inzicht in de werking van leerprocessen en tot slot kijken we hoe mensen waarnemen. Psychopathologie Als je met mensen werkt, kun je te maken krijgen met cliënten die al dan niet een diagnose van een psychologische stoornis gekregen hebben. Als cousellor of coach is het van belang dat je stoornissen herkent en dat je vervolgens kunt doorverwijzen. Daarom besteden we aandacht aan psychische stoornissen. Kennis en inzicht in het gedrag van de individuele mens krijgen en weten welke factoren van invloed op het gedrag zijn, deze kennis kunnen reproduceren en Weten wat er met persoonlijkheid bedoeld wordt en de theorieën omtrent persoonlijkheid kennen, deze kennis kunnen reproduceren en Op de hoogte zijn van de werking van leerprocessen, deze kennis kunnen reproduceren en Begrijpen hoe mensen waarnemen, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis van psychische stoornissen en hun symptomen hebben, deze kennis kunnen reproduceren en Tot zelfreflectie in staat zijn. Deze module is afgesloten na het inleveren van de opdrachten bij de hoofdstukken psychologie uit het boek. Voor dit examen dien je beide boeken aandachtig bestudeerd te hebben. Ontwikkelingspsychologie Deze module gaat over de ontwikkeling van kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. Het gaat hierbij om de ontwikkelingen op cognitief, sociaal en emotioneel gebied. De ontwikkelingen die kinderen en jongeren doormaken worden beschreven aan de hand van ontwikkelingstaken. Zo zijn er bijvoorbeeld de ontwikkelingstaken van het verwerven van een veilige basis, het leren omgaan met anderen en het verwerven van een eigen identiteit, maar ook van het omgaan met vrije tijd en het kiezen van een opleiding en beroep.

3 Weten hoe kinderen en jongeren zich cognitief ontwikkelen deze kennis kunnen reproduceren en Weten hoe kinderen en jongeren zich sociaal ontwikkelen deze kennis kunnen reproduceren en Weten hoe kinderen en jongeren zich emotioneel ontwikkelen deze kennis kunnen reproduceren en Kennis van de ontwikkelingstaken van kinderen en jongeren hebben, deze kennis kunnen reproduceren en Tot zelfreflectie in staat zijn. Kennis en praktijk op je eigen wijze toepassen en inpassen. Deze module is afgesloten na het inleveren van opdrachten bij het boek. Voor dit examen dien je het boek aandachtig bestudeerd te hebben. Om aan de wettelijk eisen en die van KTNO/ BATC te voldoen dient u verder medische basiskennis op HBO niveau te hebben, de schriftelijke opleiding van het CIVAS is door BATC erkend. Voor meer uitgebreide informatie; In principe gaat het om zelfstudie, wel bestaat de mogelijkheid om 2 dagen ondersteuning te krijgen bij de studie door Centrum Bergkristal, dit is niet verplicht Inleiding in de Chakra psychologie In de chakrapsychologie wordt een verbinding gemaakt tussen de Westerse psychologie, oosterse wijsheid en het chakrasysteem. Elk chakra kent zijn eigen kenmerkende karakterstructuur. We gaan alle chakra s bij langs en leren hoe we een chakra in balans brengen. Chakra s kunnen geblokkeerd zijn of overactief door trauma s, elk chakra kent zijn eigen trauma s. Tot slot leren we hoe we het chakra weer kunnen herstellen in zijn oorspronkelijke staat. Kennis van het chakrasysteem hebben, deze kennis kunnen reproduceren en De levensgebieden van de chakra s kennen, deze kennis kunnen reproduceren en Balans, overactiviteit of blokkades van chakra s kunnen herkennen, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van een aantal mogelijkheden om de chakra s positief te beïnvloeden, deze kennis kunnen reproduceren en. Deze module is afgesloten na het inleveren van de vragen omtrent het boek.

4 Jungiaanse psychologie, psychologische typen We gaan de indeling in psychologische typen van Jung gebruiken om een beter inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop mensen de wereld bekijken, met welk bewustzijn en hoe zij reageren. We kijken naar de instelling van het bewustzijn (introvert of extravert), van binnenen buitenwereld. Daarnaast besteden we aandacht aan de bewustzijnsfuncties (denken, voelen, intuïtie en gewaarworden), die laten zien hoe iemand naar de wereld kijkt. Het onbewuste speelt bij dit alles een compenserende rol. Verder is er aandacht voor de bruikbaarheid en toepasbaarheid van Jungs inzichten in het dagelijks leven, counselling en coaching, opvoeding en bedrijfsleven. Kennis van de psychologische typen van Jung hebben, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de verschillende manieren waarop mensen de wereld bekijken, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de verschillende instellingen van bewustzijn, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de bewustzijnsfuncties, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de rol van het onbewuste, deze kennis kunnen reproduceren en Deze module is afgesloten na het inleveren van de opdrachten uit je map. Basisprincipes van communicatie Je krijgt de de mogelijkheid om je communicatie aan te scherpen, zodat je meer controle zult hebben over je omgeving en effectiever kunt werken. Je ziet wat er fout kan gaan, leert hoe je deze fouten herkent en hoe je fouten kunt voorkomen. Verder analyseren we het totale communicatieproces op een zeer toegankelijke manier. Er worden je verschillende instrumenten aangereikt waarmee je controle zult krijgen over je communicatie. Verder worden er onderwerpen besproken zoals feedback geven, interviewtechnieken, conflicten voorkomen of oplossen en efficiënt vergaderen. Ook is er aandacht voor leiderschap. Tot slot is er aandacht voor zelfreflectie.

5 Kennis hebben van mogelijkheden om feedback te geven, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van interviewtechnieken, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van het totale communcatieproces, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van wat er fout kan gaan, weten hoe je deze fouten herkent en hoe je fouten kunt voorkomen, deze kennis kunnen reproduceren en Deze module is afgesloten na het inleveren van de opdrachten uit je map. Kids Skills Kids Skills is een speelse, praktische benadering voor het oplossen van moeilijkheden waarmee kinderen worden geconfronteerd. Centraal staat een heel belangrijk idee: praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden. Kids Skills geeft kinderen of ouders niet de schuld van problemen. En het neemt ook niet de behoefte weg aan deskundige hulpverleners voor kinderen. Het stelt wel traditionele opvattingen over de rol van deskundigen ter discussie. De 15 eenvoudige stappen waaruit de methode van Kids Skills bestaat maken duidelijk hoe je problemen in vaardigheden kunt omzetten. Door deze praktische stappen ontstaat een dynamische, speelse samenwerking tussen verzorger en kind. Deze methode nodigt het kind uit om actief mee te werken aan het opbouwen van vaardigheden en het zoeken van oplossingen. Kennis hebben van de Kids Skills methode Denken in vaardigheden niet in problemen Beseffen dat het kind centraal staat in het bieden van de oplossing De methode kunnen toepassen Deze module is afgesloten na het inleveren van de opdrachten uit je map.

6 Therapeutische en communicatieve vaardigheden In deze module leer je een model, de methoden en vaardigheden om deskundig te kunnen hulpverlenen. Deze module is gebaseerd op het boek Deskundig hulpverlenen. Allereerst wordt er aandacht besteed aan het fundament van het de hulpverlening, zoals; een overzicht van het hulpverleningsproces en de hulpverleningsrelatie. Vervolgens is er aandacht voor dialogen, we gaan hierbij dieper in op actief luisteren, empathie overbrengen, goede vragen leren stellen en de kunst van het samenvatten. Daarna gaan we in op de gevorderde communicatieve vaardigheden. Om vervolgens cliënten te leren bepalen wat zij nodig hebben en willen. Tot slot leer je hoe cliënten strategieën kunnen ontwikkelen om hun doel te bereiken. Kennis hebben van het hulpverleningsproces, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de hulpverleningsrelatie, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van dialogen, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de gevorderde communicatieve vaardigheden, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de mogelijkheden om cliënten hun eigen verantwoording te laten nemen, deze kennis kunnen reproduceren en Deze module is afgesloten na het inleveren van de opdrachten uit je map. Keuzemodules A; 1 uitkiezen of beide volgen Oplossingsgericht werken met kinderen Kindercounselling Kindercounselling/ coaching In deze module leer je kort probleemoplossend met kinderen te werken op een flexibele en creatieve manier die aansluit bij het specifieke kind en zijn hulpvraag. Verder krijg je een overzicht van de bestaande verschillende stromingen binnen de kortdurende therapie voor kinderen en jongeren. Na een beschrijving van de basale vaardigheden binnen de therapeutische relatie en de gesprekstechnieken, gerelateerd aan de verschillende fasen van het therapeutisch proces, krijgt je inzicht in de onderliggende principes van de verschillende therapievormen zoals NLP, de cognitieve en gedragstherapie.

7 Kennis hebben van de fasen van het hulpverleningsproces, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de verschillende stromingen binnen de kortdurende therapie voor kinderen en jongeren, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de therapeutische dialoog, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis hebben van de vaardigheden en gesprekstechnieken m.b.t. kinderen en jongeren, deze kunnen reproduceren en Kennis en praktijk op je eigen wijze toepassen en inpassen. Deze module is afgesloten na het inleveren van opdrachten bij het boek. Voor dit examen dien je het boek aandachtig bestudeerd te hebben Keuzemodules B; 1 uitkiezen Yoga, meditatie en mindfulness voor kinderen en jongeren. In deze praktische module gaan we aan de slag met simpele yogahoudingen, meditatie en mindfulness voor kinderen. De bedoeling is dat je vervolgens een eigen lessenserie ontwerpt. Zelf aan de slag gaan met simpele yogahoudingen, meditatie en mindfulness. Kennis hebben van de toepassingen van yoga, meditatie en mindfulness voor kinderen, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis en praktijk op je eigen wijze toepassen en inpassen. Deze module is afgesloten na het inleveren van een lessenserie. Creatieve toepassingen voor kinderen. In deze praktische module gaan we aan de slag met spel, dans en toneel voor kinderen. De bedoeling is dat je vervolgens een eigen lessenserie ontwerpt. Kennis hebben van de toepassingen van spel, dans en toneel voor kinderen, deze kennis kunnen reproduceren en Kennis en praktijk op je eigen wijze toepassen en inpassen.

8 Deze module is afgesloten na het inleveren van een lessenserie. Voor het examen dien je het boek aandachtig bestudeerd te hebben. Toepassing in de praktijk en voorbereiding op het examen Extra aandacht voor het in praktijk brengen van het geleerde Ondersteuning bij de voorbereiding van het examen N.B. Deze module kan niet los gevolgd worden.

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Modules Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor 1. Psychologie en Psychopathologie 2. Sociale psychologie

Nadere informatie

Studieplan Centrum Bergkristal

Studieplan Centrum Bergkristal Studieplan Centrum Bergkristal Volledige opleiding Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut, specialisatie kinderen en jongeren. Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur Deelopleiding Healing en Energiewerk Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden. 1. Je

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut, Specialisatie kinderen 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Integratief Psychologisch Therapeut Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574

Nadere informatie

Studieplan Centrum Bergkristal

Studieplan Centrum Bergkristal Studieplan Centrum Bergkristal Volledige opleiding Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten.

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Energetisch Therapeut Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Integratief Natuurgericht Therapeut 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Inleiding in de Bach bloesem 11 44 uur. Inleiding in de psychologie 11 44 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Inleiding in de Bach bloesem 11 44 uur. Inleiding in de psychologie 11 44 uur Studieplan Holistische Basisopleiding Modules Holistische Basisopleiding Modules holistische basisopleiding Inleiding in de Bach bloesem Inleiding in de psychologie Inleiding in de healingstechnieken Inleiding

Nadere informatie

Opleidingscentrum Bergkristal

Opleidingscentrum Bergkristal Opleidingscentrum Bergkristal Opleidingen en Leerroutes 2013 Versie augustus 2013 Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen www.opleidingscentrum-bergkristal.nl

Nadere informatie

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal

Studiegids. Opleidingscentrum Bergkristal Studiegids Opleidingscentrum Bergkristal Ontwikkel jezelf in jouw eigen unieke stijl Holistisch Natuurgeneeskundig Specialist Opleidingscentrum Bergkristal Adriana Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen

Nadere informatie

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART.

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART. Centrum Bergkristal A.A. Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen 06-25312186 Overzicht November 7-11; Jouw manifestatiekracht; jezelf sterker neerzetten en manifesteren met behulp van positieve psychologie

Nadere informatie

Integrale lichaamsmassage

Integrale lichaamsmassage Integrale lichaamsmassage Eindtermen theorie: - De therapeut heeft kennis van anatomie/fysiologie en pathologie m.b.t. Integrale lichaamsmassage; - De therapeut is zich ervan bewust dat een massage behandeling

Nadere informatie

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1

Eindtermen. Eindtermen Praktijk: Eindtermen Voetreflextherapeut.doc 1 Eindtermen Voetreflexzonetherapie: Eindtermen theorie: - De therapeut behandelt vanuit een holistische mensvisie en stelt binnen het kader van beroepsprofiel het lichamelijk en geestelijk functioneren

Nadere informatie

Inhoud. coaching. Opleidingen, cursussen, workshops

Inhoud. coaching. Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud coaching Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud Les 1. Wat is coaching? Coaching: verwezenlijk je dromen en ervaar succes! Stappenplan Het beroep Wat is coaching en wat is het niet? De verschillen

Nadere informatie

Post-hbo opleiding spelobservatie en Sandplay

Post-hbo opleiding spelobservatie en Sandplay mensenkennis Post-hbo opleiding spelobservatie en Sandplay In de opleiding doe je de vaardigheden op om de juiste vragen te stellen en bruikbare observaties te doen. Post-hbo opleiding spelobservatie en

Nadere informatie

Studieplan Visie Coachtraining Gezondheidscoach

Studieplan Visie Coachtraining Gezondheidscoach Nieuw-Vennep, 6 juni 2012 Bijscholing Visie Coachtraining Gezondheidscoach Aan de hand van training in gesprekstechnieken en zelfbewustzijn coacht de Diëtiste, Voedingsdeskundige, Gewichtsconsulente mensen

Nadere informatie

Training Leer Balans Leven

Training Leer Balans Leven Training Leer Balans Leven In 5 maanden meer balans in je leven Wil je minder stress? Wil je meer werkplezier? Wil je jouw doelen effectiever bereiken? Wil je handiger communiceren? Wil je efficiënter

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie

Professionaliseringsdag PSYCARES 22 november 13.00 uur - Soesterberg

Professionaliseringsdag PSYCARES 22 november 13.00 uur - Soesterberg Professionaliseringsdag PSYCARES 22 november 13.00 uur - Soesterberg Het Beeld van de Cliënt Het beeld dat wij opbouwen van onze cliënt is doorslaggevend voor onze verdere begeleiding. Welke beelden hebben

Nadere informatie

Dialectische Gedrags Therapie Bij volwassenen met een lichte verstandelijke beperkingen

Dialectische Gedrags Therapie Bij volwassenen met een lichte verstandelijke beperkingen Dialectische Gedrags Therapie Bij volwassenen met een lichte verstandelijke beperkingen Dialectische Gedrags Therapie 2 1. Voor wie? Deze brochure geeft informatie over Dialectische Gedragstherapie (DGT).

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Studie plan Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Totale duur van de opleiding 3 dagen Totaal aantal dagen 3 Totaal aantal uren 24

Nadere informatie

Meedoen& Meetellen. Wat betekent het voor mensen met een verstandelijke beperking? Trainingsmodules voor professionals

Meedoen& Meetellen. Wat betekent het voor mensen met een verstandelijke beperking? Trainingsmodules voor professionals Meedoen& Meetellen Wat betekent het voor mensen met een verstandelijke beperking? Trainingsmodules voor professionals Samenstelling trainingsmodule Eline Roelofsen Roel Schulte www.verwondering.nu Illustratie

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar

Programma Instrument voor hulp 1 e jaar Programma Instrument voor hulp 1 e jaar 2017-2018 Blok 1 Instrumentschap, de basis van het werk als coach do 2 nov - vr 3 nov De basisprincipes en basishouding als coach leren kennen; aanwezig zijn in

Nadere informatie

Leerplanschema Minor Psychologie

Leerplanschema Minor Psychologie Minor Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

TERUGKOMDAG CBO. May Nellen Advies, Begeleiding en Coaching. 5 oktober 2011

TERUGKOMDAG CBO. May Nellen Advies, Begeleiding en Coaching. 5 oktober 2011 TERUGKOMDAG CBO May Nellen Advies, Begeleiding en Coaching 5 oktober 2011 RECEPT VOOR DE AANPAK VAN ONDERPRESTEREN BEREIDINGSWIJZE HELAAS WERKT HET NIET ZO. MAAR WAT WERKT WEL? Het fundament voor een goede

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2016

NLP PRACTITIONER 2016 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van ISEMI is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

Beroepsopleiding 2015

Beroepsopleiding 2015 Beroepsopleiding 2015 School of Life is een gecertificeerd opleidingsinstituut voor toegepaste spiritualiteit en energetische Levenstherapie. De part-time beroepsopleiding van vier jaar, plus een stage

Nadere informatie

Positionering dienstverlening. uitdaging. Preventief: focus op groei. probleem. klachten. huisarts. psycholoog. Curatief: focus op genezen

Positionering dienstverlening. uitdaging. Preventief: focus op groei. probleem. klachten. huisarts. psycholoog. Curatief: focus op genezen Positionering dienstverlening uitdaging Preventief: focus op groei probleem klachten huisarts psycholoog Curatief: focus op genezen Ik wil iets in mijn leven veranderen en ik zoek daar ondersteuning in,

Nadere informatie

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. "Kids Skills" Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home.

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. Kids Skills Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home. [2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen "Kids Skills" Gerrit van de Vegte gerritvandevegte@home.nl WAT IS KIDS SKILLS? Kids Skills is een speelse,praktische en oplossingsgerichte benadering om kinderen

Nadere informatie

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting)

Instrument voor hulp Programma 1 e jaar Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov uur uur de Poort, Groesbeek (met overnachting) Instrument voor hulp Programma 1 e jaar 2018-2019 Blok 1 do 1 nov - vr 2 nov 10.00 uur - 17.30 uur (met overnachting) Instrumentschap, de basis van het werk als coach De basisprincipes en basishouding

Nadere informatie

Kynologisch Gedragstherapeut

Kynologisch Gedragstherapeut Departementen Agro- en Biotechniek Industriële en Biowetenschappen Campus Geel cursus Kynologisch Instructeur & Kynologisch Gedragstherapeut empen - 2 - Cursus Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut

Nadere informatie

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers

Cursus en Thema 2015. voor mantelzorgers en vrijwilligers Cursus en Thema 2015 voor mantelzorgers en vrijwilligers VRIJWILLIGERS Basiscursus (voor nieuwe vrijwilligers) Aantal bijeenkomsten: 4 In vier bijeenkomsten maken nieuwe vrijwilligers kennis met diverse

Nadere informatie

Opleiding Kindercoach

Opleiding Kindercoach Opleiding Kindercoach Maak jij het verschil? Sociale - emotionele vaardigheden ADHD / ADD Leer- en gedragsproblemen Hooggevoeligheid Ontwikkelingsfases Kind en zijn omgeving Rouw en verlies Pesten Beelddenkers

Nadere informatie

De psycholoog. Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie

De psycholoog. Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie De psycholoog Afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie Inleiding In deze folder kunt u lezen over de manier van werken van de psycholoog in het Waterlandziekenhuis. Aan de orde komen onder meer de

Nadere informatie

Trainingen. Attitude en Mindset. Moraal Resultaatgericht Coachen

Trainingen. Attitude en Mindset. Moraal Resultaatgericht Coachen Moraal Resultaatgericht Coachen coaching & training voor bedrijven en particulieren Hoornplantsoen 64 2652 BM Berkel en Rodenrijs telefoon 010-5225426 Hoornplantsoen 64 mobiel 06-40597816 info@resultaatgericht-coachen.nl

Nadere informatie

Autisme Specialist. RINO Groep & Dr. Leo Kannerhuis

Autisme Specialist. RINO Groep & Dr. Leo Kannerhuis Autisme Specialist RINO Groep & Dr. Leo Kannerhuis Toepasbare kennis van autisme binnen bereik Het Dr. Leo Kannerhuis, Top GGZ behandelen kenniscentrum voor autisme en de RINO Groep werken samen aan de

Nadere informatie

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET KINDEREN

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET KINDEREN TEAMNASCHOLING OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET KINDEREN KIDS SKILLS DE KIDS SKILLS METHODE Iedereen die met kinderen werkt mist wel enkele vaardigheden, of zou ergens beter in willen worden. Met behulp van

Nadere informatie

Opleidingsbrochure. Spirituele Psychologie. Meditatie, Mindfulness, Energieleer, Bewustzijnsontwikkeling

Opleidingsbrochure. Spirituele Psychologie. Meditatie, Mindfulness, Energieleer, Bewustzijnsontwikkeling Opleidingsbrochure Spirituele Psychologie Meditatie, Mindfulness, Energieleer, Bewustzijnsontwikkeling Spirituele Psychologie Meditatie, Mindfulness, Energieleer, Bewustzijnsontwikkeling De Internationale

Nadere informatie

Coachingsopleiding. Process Communication Model

Coachingsopleiding. Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Coachingsopleiding Process Communication Model Zou je misschien, als je tijd hebt, hoor Je bent altijd op zoek naar die ene manier om je cliënt écht te helpen.

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL

JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL Module JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL Erkende vervolgopleiding tot Jeugdtrauma Therapeut De opleiding JEUGDTRAUMA PROFESSIONAL is er voor Therapeuten die al een opleiding hebben afgerond en hun kennis en vaardigheden

Nadere informatie

INTERVISIE ALGEMEEN INLEIDING

INTERVISIE ALGEMEEN INLEIDING INTERVISIE ALGEMEEN 1 INLEIDING Met deze waaier kunnen intervisiegroepen (en begeleiders daarvan) nieuwe, aantrekkelijke en dynamische werkvormen kiezen die intervisie tot een succes maken. Nieuwe werkvormen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Uitgangspunten van de Koningin Julianaschool

Uitgangspunten van de Koningin Julianaschool Uitgangspunten van de Koningin Julianaschool Christelijke identiteit De Koningin Julianaschool is een open christelijke basisschool. Dat wil zeggen: iedereen is welkom. Daarbij is acceptatie van en respect

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen Jos van Erp Geen belangenverstrengeling d.m.v. Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere vergoeding Aandeelhouder Of anders Disclosure belangen spreker Bewegen én berusten:

Nadere informatie

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation

Cover Page. The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation Cover Page The handle http://hdl.handle.net/1887/22989 holds various files of this Leiden University dissertation Author: Pouw, Lucinda Title: Emotion regulation in children with Autism Spectrum Disorder

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen 2 3 INHOUDSOPAVE PAGINA Kennis over psychische problemen bij ouderen nodig?! 4 Praktische

Nadere informatie

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 olv Annemieke Meurs en Saskia van Wijngaarden Focus Group Seminar Focus Group is een workshop gefocust op creatieve

Nadere informatie

Even voorstellen Maria, 4 kids. 14 jaar zelfstandig. Emotionele Intelligentie. Medische wereld, Bedrijfsleven, Overheid.

Even voorstellen Maria, 4 kids. 14 jaar zelfstandig. Emotionele Intelligentie. Medische wereld, Bedrijfsleven, Overheid. Even voorstellen Maria, 4 kids. 14 jaar zelfstandig. Emotionele Intelligentie. Medische wereld, Bedrijfsleven, Overheid. Hardlopen roeien, motorrijden, zwemmen. Parapente Foto: Schotland,cairngorms.co.uk/

Nadere informatie

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren voor professionals die met professionals werken START JANUARI 2019 Werken met professionals Psychodynamisch coachen en adviseren is Professionals houden van

Nadere informatie

Opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies

Opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies Opleiding Verlieskunde Verborgen Verlies Perspectief bij verandering Wie geleerd heeft verborgen verlies te signaleren en hanteren, zal zich zekerder voelen en het contact vol vertrouwen aangaan om zo

Nadere informatie

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers

TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. R. (Robert) Kuipers TRAININGENGIDS MC CONSULTANTS B.V. P.A.M. (Petra) Vanderlyde Mr. H.E. (Harriëtte) van Luijken Mr. A.J.P.M. (Jan) Snoeijer A.P.M. (Arnold) Vanderlyde A. (André) Tolman, MFP H.F.M. (Henk) Vanderlyde F.G.R.

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman. 1. Inleiding. 2. Kernkwaliteiten. 3. Kernkwaliteit en valkuil. 4.

Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman. 1. Inleiding. 2. Kernkwaliteiten. 3. Kernkwaliteit en valkuil. 4. Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman 1. Inleiding 2. Kernkwaliteiten 3. Kernkwaliteit en valkuil 4. Omgekeerde proces 5. Kernkwaliteit en de uitdaging 6. Kernkwaliteit en allergie

Nadere informatie

Overzicht workshops 2e Onderwijsdag

Overzicht workshops 2e Onderwijsdag Donderdag 26 mei 2016 Overzicht workshops 2e Onderwijsdag 10.30-12.00 uur School of Medical Sciences Totaaloverzicht van alle workshops 1. Wat werkt wel? Motiverende gespreksvoering 1. Wat werkt wel? Motiverende

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

De Ontwikkelingsspiraal

De Ontwikkelingsspiraal De Ontwikkelingsspiraal Het Bouwstenenmodel Effectieve ondersteuning van kinderen in elke ontwikkelingsfase De Ontwikkelingsspiraal Het Bouwstenenmodel Heeft u zich ooit afgevraagd hoe zelfvertrouwen,

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners

Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners Opleiding Systemisch- dialogisch werken voor hulpverleners Systemisch denken, opstellingen en dialoog in therapie en coaching Een diepgaande en praktijkgerichte opleiding in 5 modules voor mensen in hulpverlenende

Nadere informatie

Professioneel Effectief & Persoonlijk

Professioneel Effectief & Persoonlijk Professioneel Effectief & Persoonlijk Academie voor NLP NLP Master Practitioner Beweeg mee met je Perspectief Academie voor NLP De Academie voor NLP staat voor persoonlijke ontwikkeling van mensen. Wij

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Gesprekstechnieken. Kristiaan Van Calster; Kristof Stappers

Gesprekstechnieken. Kristiaan Van Calster; Kristof Stappers MODULE Gesprekstechnieken Afstudeerrichting: Assistent in de Psychologie Code: 9181 Academiejaar: vanaf 2013-2014 Type: Kernmodule Niveau: inleidend Periode binnen het modeltraject: semester 2 Start binnen

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 4: Oplossingsgerichte gesprekken voeren, Aandachtsemmers vullen in jouw klas

Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 4: Oplossingsgerichte gesprekken voeren, Aandachtsemmers vullen in jouw klas Leerlijn Omgaan met ongewenst gedrag Workshop 4: Oplossingsgerichte gesprekken voeren, Aandachtsemmers vullen in jouw klas 17 juni 2015 13.30 16.00 uur Madeleine Vreeburg Miranda Noom Leerlijn Omgaan met

Nadere informatie

Relatie tussen Mindfulness, veranderen en leren.

Relatie tussen Mindfulness, veranderen en leren. Relatie tussen Mindfulness, veranderen en leren. Inez Dirkzwager I.Dirkzwager@vumc.nl VUmc Amstel Academie http://www.vumc.nl/afdelingen/amstelacademie/ http://www.vumc.nl/afdelingen/amstelacademie/expertisecentrum/

Nadere informatie

Opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ)

Opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) Opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg GGZ (POH-GGZ) Als praktijkondersteuner ggz ben je op een laagdrempelige manier van grote betekenis in het leven van patiënten met psychische problemen. In

Nadere informatie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie

Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Het Sandelhout Meditatietechnieken, Coaching en Training Meditatietechnieken Coaching en Energetische therapie Individuele consulten voor particulieren Locatie: Het Beekse Boshuis Goirlesedijk ongenummerd

Nadere informatie

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden.

Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Opleiding Talentbegeleider Thuisstudie Leer alles wat je moet weten om getalenteerde kinderen effectief te begeleiden. Je herkent je in de volgende punten: Je wilt meer weten over talent, hoogbegaafdheid

Nadere informatie

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent Y 2 jarige yoga opleiding Hot- en hatha yogadocent Het hoofddoel van deze opleiding is om je voldoende technische kennis, didactische vaardigheden en zelfvertrouwen te geven om een sterke en effectieve

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen

Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen Persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen Maarten Boogert, soc. psych. verpleegk Divisie Ouderen / 24 uurdienst Mondriaan Zorggroep Heerlen Doelgroepen m.b.t hulpverlening van SPV- er : Acute psychiatrische

Nadere informatie

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren voor professionals die met professionals werken START SEPTEMBER 2016 Werken met professionals Psychodynamisch coachen en adviseren is branche dan ook, een

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Regionaal verslag. Landelijk debat Ons Onderwijs Den Haag, 28 mei 2015

Regionaal verslag. Landelijk debat Ons Onderwijs Den Haag, 28 mei 2015 Regionaal verslag Landelijk debat Ons Onderwijs 2032 Den Haag, 28 mei 2015 1. Een korte impressie van de dialoog De debatavond in Den Haag bij het HCO is bezocht door circa 35 deelnemers. Van de aanwezige

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

EMOTIEREGULATIE DMV SURFEN OP EMOTIES DR CORINE FACHÉ KINDER- EN JEUGDPSYCHIATER UKJA

EMOTIEREGULATIE DMV SURFEN OP EMOTIES DR CORINE FACHÉ KINDER- EN JEUGDPSYCHIATER UKJA EMOTIEREGULATIE DMV SURFEN OP EMOTIES DR CORINE FACHÉ KINDER- EN JEUGDPSYCHIATER UKJA WAAROM IS EMOTIEREGULATIE BELANGRIJK??? VERSCHILLENDE MANIEREN OM NAAR DIAGNOSE TE KIJKEN Categorische diagnostische

Nadere informatie

Trainers: Leonie Linssen en Renza van Oorschot Opleidingen: Counselling en Coaching, start 7 feb 2009 10 zaterdagen, van 10:00-17:00u

Trainers: Leonie Linssen en Renza van Oorschot Opleidingen: Counselling en Coaching, start 7 feb 2009 10 zaterdagen, van 10:00-17:00u Academie voor Counselling en Coaching (ACC) Welkom op de Open dag! Trainers: Leonie Linssen en Renza van Oorschot Opleidingen: Counselling en Coaching, start 7 feb 2009 10 zaterdagen, van 10:00-17:00u

Nadere informatie

Mindfulness-Based Cognitieve Therapie (MBCT) Aandachttraining/Mindfulnesstraining

Mindfulness-Based Cognitieve Therapie (MBCT) Aandachttraining/Mindfulnesstraining Mindfulness-Based Cognitieve Therapie (MBCT) Aandachttraining/Mindfulnesstraining 2 Deze folder geeft u informatie over Mindfulness-Based Cognitieve Therapie. Deze mindfulnesstraining wordt op de afdeling

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

Caycediaanse Sofrologie Informatieve lezing

Caycediaanse Sofrologie Informatieve lezing Caycediaanse Sofrologie Informatieve lezing Sofrologie, ontstaan in 1960 Dr. Alfonso Caycedo Psychiater, grondlegger van de Sofrologie SOS evenwicht PHREN bewustzijn LOGOS studie Geschiedenis van de Sofrologie

Nadere informatie

Informatiebrochure. Stichting. Goed. met. Training, voorlichting & scholing. voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft

Informatiebrochure. Stichting. Goed. met. Training, voorlichting & scholing. voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft Informatiebrochure Stichting Goed met Training, voorlichting & scholing voor iedereen die met psychiatrie te maken heeft Waar denkt u aan bij het woord psychiatrie? Gek Geuzennaam of stigma? Psychiatrie

Nadere informatie

Afdeling revalidatie. Psychosomatische fysiotherapie

Afdeling revalidatie. Psychosomatische fysiotherapie Afdeling revalidatie Psychosomatische fysiotherapie Gespannen??? Pijn??? Vermoeid???? UIT BALANS. IN BALANS In deze folder krijgt u informatie over psychosomatiek, over wat psychosomatische klachten zijn

Nadere informatie

Minor Licht Verstandelijk Beperkt

Minor Licht Verstandelijk Beperkt Minor Licht Verstandelijk Beperkt Academie voor Sociale Studies Inleiding De minor Licht Verstandelijk Beperkt biedt een inspirerend en intensief half jaar deskundigheidsbevordering op het gebied van werken

Nadere informatie

Mindfulness voor kinderen en ouders

Mindfulness voor kinderen en ouders Mindfulness voor kinderen en ouders Anne Formsma, MSc. UvA minds/uva minds You Inhoud Wat is Mindfulness? Waarom Mindfulness voor kinderen en ouders? De training Oefeningen Video Oefening Wat is Mindfulness?

Nadere informatie

POSITIEVE PSYCHOTHERAPIE. Een geprotocolleerde behandeling van veertien sessies voor cliënten met een depressieve stoornis

POSITIEVE PSYCHOTHERAPIE. Een geprotocolleerde behandeling van veertien sessies voor cliënten met een depressieve stoornis POSITIEVE PSYCHOTHERAPIE Een geprotocolleerde behandeling van veertien sessies voor cliënten met een depressieve stoornis GRONDLEGGERS Positieve Psychotherapie werd in 2006 ontwikkeld door: Prof. Martin

Nadere informatie

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland

Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties Bert Hellinger Instituut, Nederland Systeemdynamiek in organisaties In zes blokken van twee dagen en een blok van drie dagen kunnen deelnemers leren om zelfstandig organisatieopstellingen

Nadere informatie

Welzijn-Breed (Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen) BOL

Welzijn-Breed (Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen) BOL Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25478 3,5 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf

Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Programma Tienerclub. Tienerclub Blok 1 & 5: Adventure 4 Kids Op avontuur met jezelf Vijf woensdagmiddagen kunnen jongens en meiden tussen de 10 en 14 jaar op avontuur naar zichzelf. Het kind leert zichzelf

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie