De vergadering vindt plaats in het cafetaria van het OCMW van Aartselaar, en vangt aan om 10u30

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De vergadering vindt plaats in het cafetaria van het OCMW van Aartselaar, en vangt aan om 10u30"

Transcriptie

1 Verslag installatievergadering seniorenraad 30/5/2013 De vergadering vindt plaats in het cafetaria van het OCMW van Aartselaar, en vangt aan om 10u30 Allereerst wordt er een foto getrokken van alle ezigen bestemd voor een krantenartikel. Daarna nemen alle ezigen plaats zodat de vergadering kan geopend worden. De vergadering wordt voorgezeten door Willy Hameau, schepen senioren en gehandicaptenbeleid bijgewoond door Hilde Heyman, OCMW voorzitter, schepen gezinsbeleid Marc De Weerdt, OCMW secretaris, afgevaardigden van de verenigingen en niet-gebonden kandidaten Lieve Redant als toekomstig OCMW voorzitter, genoteerd door Gudrun Meeus, administratief bediende OCMW Aartselaar 1. Verwelkoming aan alle ezigen 2. Toelichting van het doel van het oprichting van de seniorenraad naast alle andere bestaande raden (cultuur-,jeugdraad, ) in onze gemeente, is er ook nood aan het oprichten van een senioren- en toegankelijkheidsraad. Aartselaar is één van de laatste gemeentes die deze raad opricht. Het uiteindelijke doel is het geven van adviezen aan de gemeenteraad 3. Statuten met bijlage worden uitgedeeld en toegelicht de statuten zijn opgesteld en goedgekeurd door de gemeenteraad. Er waren geen - tegenstemmen, wel enkele onthoudingen. De bijlage is een lijst met voorstellen van onderwerpen waarover de seniorenraad adviezen kan doorgegeven aan de gemeenteraad. Deze lijst is niet limitatief. 4. Opmerkingen ivm de toelichting van de statuten en bijlage: Er wordt de vraag gesteld om de benaming mensen met een handicap te wijzigen in mensen met een beperking. Vanuit gesprekken met mensen met een handicap is gebleken dat sommige mensen met een handicap liever niet met deze benaming worden benoemd maar wel met mensen met een beperking. Er is reactie van enkele ezigen die werken in de gehandicaptensector, de benaming mensen met een handicap is de officiële benaming. Er is een nuance tussen de benamingen omdat een beperking evengoed kan slagen op het dragen van een bril. Besluit: de benaming mensen met een handicap blijft behouden. 5. Installatie van de secretaris. Gudrun Meeus, administratief bediende OCMW Aartselaar wordt voorgedragen als kandidate. Alle ezigen gaan akkoord. Gudrun Meeus wordt officieel aangesteld als secretaris van de seniorenraad.

2 6. Installatie van de afgevaardigden zes erkende senioren- of gehandicaptenverenigingen. Volgende personen worden voorgedragen door de verenigingen Hugo Knuysen Ysselaarlaan 67. S-Plus: Eff. Hugo De Winter Groenenhoek 59. Plv. Tina De Backer H. Conciencelaan 12. KVG: Eff. Guido Vermant Helststraat 7 Plv. Stella Mendes Hoevelei 123 C, verontschuldigd OKRA: Lia Peeters Leugstraat 102 ZIEKENZORG: Eff. Yvonne Degeyter Lindelei 6 Plv. Rita Struyf P. Damiaanlaan 18 LBG: Eff. Chris Hertogs Kapellestraat 119b2 Plv. Emiel Cassiers B.L. de Borrekenslaan 65 Dhr Hameau overloopt de lijst en vraagt aan de verenigingen die nog geen plaatsvervanger hebben doorgegeven, dit alsnog te doen. Alle ezigen gaan akkoord tot het benoemen van de afgevaardigden Dhr Hameeu stelt alle afgevaardigden officieel aan om deel uit te maken van de senioren- en toegankelijkheidsraad. 7. Verkiezing vertegenwoordigers niet-gebonden senioren en mensen met een handicap. Volgende personen hebben zich kandidaat gesteld: Erna Cock Wolffaertshoflaan 41 Julien Verrydt K. Cardijnlaan 38 Alex Camertijn Lelielaan 4 Karel Van Goethem P. Pirelaan 12 Lisette Robbroeckx Kapellestraat 202 Sonja Michiels H. de Braekeleerlaan 6 Magda Forceville Hoevelei 116 bus 2 Kristien Bosteels Schuurveld 5 Walter Decoene H. De Braeckeleerlaan 47 A Na eerste afroeping melden 7 kandidaten zich ezig en blijken er twee ezigen te zijn. na tweede afroeping blijven er 2 ezigen, we noteren officieel als twee ezigen dhr Julien Verrydt en mevr Sonja Michiels. Er wordt gevraagd of men bij brugpensioen voldoet aan de voorwaarde om deel uit te maken van de seniorenraad. Na het nakijken van de statuten zegt Dhr Hameau dat de enige voorwaarde voor de niet-gebonden kandidaten de minimum leeftijd 55 jaar moet zijn. Er wordt eveneens gevraagd of er aangifte moet gebeuren bij de RVA en of het deel uitmaken van de seniorenraad gevolgen kan hebben voor het brugpensioen. Enkele ezigen geven aan dat dit geen gevolgen heeft aangezien dit vrijwilligerswerk is, de RVA moet enkel moet ingelicht worden.

3 Dhr Hameau stelt voor om een eerste stemronde te houden waarin de aangestelde afgevaardigden van de verenigingen, 6 niet-gebonden kandidaten kunnen verkiezen om deze aan te stellen. Tijdens de eerste stemronde wordt er opgemerkt dat de kandidaten zich niet hebben kunnen voorstellen. De stemronde wordt afgebroken. Een voorstellingsronde volgt. Tijdens deze voorstelling kunnen de kandidaten beargumenteren waarom zij deel willen uitmaken van de senioren- en toegankelijkheidsraad Mevr Bosteels Kristien: Zij heeft een zoon met een handicap en heeft steeds gewerkt in de in de gehandicaptenzorg. Door deze ervaring heeft zij een goed zicht op de noden van mensen met een handicap Mevr Erna Cock: Is sinds 10 jaar woonachtig in Aartselaar en vindt de oprichting van de seniorenraad de uitgelezen kans om zich actief op te stellen voor de gemeenschap. Zij is in haar vorige woonplaats reeds voorzitter geweest van een andere vereniging en is actief lid geweest van oa OKRA Mevr Magda Forceville: Is sinds 1970 bewoonster van Aartselaar. Is lid en bestuurslid geweest van het zangkoor MUSICANOVA en heeft daardoor ervaring opgebouwd in zowel het lidmaatschap hebben als beleidsvoering in een vereniging. Stelt zich eveneens kandidaat vanuit een grote interesse voor het senioren- en gehandicaptenbeleid. Dhr Walter Decoene: Is sinds 1978 bewoner van Aartselaar. Heeft meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen met als item in zijn persoonlijk programma: het oprichten van een seniorenraad met als doel gemeenschappelijke initiatieven nemen door de verschillende verenigingen. Dhr Karel Van Goethem: Is sinds 1972 bewoner van Aartselaar. Heeft ervaring als voorzitten van verenigingen. Is lid geweest van de commissie cultuurparticipatie. Dhr Alex Camertijn: Is sinds 1970 bewoner van Aartselaar. Is de afgelopen jaren steeds zeer actief geweest in Aartselaar in oa in feestcomité s. Heeft deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen met als item in zijn persoonlijk programma: het opricht van een seniorenraad met als doel tegemoetkomen aan de noden van senioren. Mevr Lisette Robbroeckx: Is sinds 1978 bewoonster van Aartselaar. Heeft als kinesist 38 jaar gewerkt in de gehandicaptensector. Zij geeft als opmerking dat zij veel in buitenland is, daardoor bestaat de mogelijkheid dat zij veel ezig zal zijn en vraagt of dit een probleem is indien zij verkozen zou worden. zij wilt vermijden dat zij iemand zijn/haar plaats zou innemen die een groter engagement kan geven dan dat zijzelf kan op dit ogenblik.

4 Naar aanleiding van de verklaring van mevr Lisette Robbroeck stelt dhr Hameau volgende regeling voor: Er wordt geen verkiezing gehouden, buiten mevr Robbroeck worden alle 6 de kandidaten aangesteld. Mevr Robbroeck krijgt steeds de nodige verslagen en wordt steeds uitgenodigd om deel te nemen aan vergaderingen. Indien er iemand van de 6 aangestelden niet ezig is, krijgt mevr Robbroeck stemrecht, indien iedereen ezig is, vervalt haar stemrecht maar zij is echter steeds welkom om deel te nemen aan alle vergaderingen zodat zij op deze manier haar steentje kan bijdragen en zo hoeft niemand plaats te maken voor haar. Dhr Hameau vraagt in eerste instantie of mevr Robbrecht akkoord kan gaan met deze oplossing. Mevr Robbrecht bevestigt dat zij akkoord gaat. Het akkoord wordt daarop gevraagd aan alle andere ezigen, het akkoord wordt gegeven door alle ezigen. De stemronde vervalt, dhr Hameau bevestigt de officiële aanstelling van volgende personen om deel uit te maken van de senioren- en toegankelijkheidsraad: Mevr Erna Cock,, dhr Alex Camertijn, dhr Karel Van Goethem,, mevr Magda Forceville, mevr Kristien Bosteels en dhr Walter Decoene. Dhr Hameau wordt door de hele groep bedankt voor het bedenken van deze galante oplossing en Mevr Robbroeck wordt eveneens uitvoerig bedankt voor haar eerlijkheid en voor het toestemmen in deze regeling. Dhr Hameau bevestigt dat dhr Julien Verrydt en mevr Sonja Michiels door hun ezigheid officieel niet aangesteld zijn. Hij vraagt of het zinvol is om deze mensen nog uit te nodigen voor de volgende vergaderingen. Lieve Redant vindt dat deze 2 personen nog het recht hebben op het verslag van deze vergadering en een uitnodiging van de volgende vergadering zodat zij nog het recht behouden om te kunnen reageren. Indien zij dan niet ingaan op deze uitnodiging, vervalt hun recht. Alle ezigen gaan akkoord met deze regeling. 8. verkiezing van de voorzitter Dhr Hameau doet een oproep naar de kandidaturen voor voorzitter. In eerste instantie is er geen reactie. Er volgt het voorstel om de oudste of de jongste van de leden van de raad aan te stellen. Bij een tweede oproep stelt dhr Hugo Knuysen zich kandidaat met als motivatie: omdat er geen andere kandidaten zijn Dhr Hameau stelt dhr Hugo Knuysen officieel aan als voorzitter van de senioren- en toegankelijkheidsraad Dhr Hameau nodigt dhr Knuysen uit om plaats te nemen op de voorzittersstoel, waarop hij de taak om de vergadering te leiden, overneemt van dhr Hameau. 9. Verkiezing van de ondervoorzitter Volgens de statuten dient de ondervoorzitter van het andere geslacht te zijn dan de voorzitter, in dit geval dus een vrouw. De voorzitter doet een oproep naar de kandidaturen voor ondervoorzitter. Mevr Hertogs stelt zich kandidaat, zij geeft als motivatie, reeds ervaring te hebben

5 Alle ezigen gaan akkoord met de aanstelling van mevr Hertogs als ondervoorzitter. De voorzitter stelt mevr Hertogs officieel aan als ondervoorzitter van de senioren- en toegankelijkheidsraad. 10. Verkiezing penningmeester De voorzitter doet een oproep naar de kandidaturen voor penningmeester. In eerste instantie is er geen reactie. De voorzitter doet een tweede oproep waarop mevr de Cock reageert maar met de melding dat ze geen ervaring heeft als penningmeester. Alle ezigen gaan akkoord met de aanstelling van mevr De Cock als penningmeester. De voorzitter stelt mevr De Cock officieel aan als penningmeester van de senioren- en toegankelijkheidsraad. Dhr Van Goethem verlaat de vergadering 11. Vaststelling datum volgende vergadering - dagelijks bestuur voor het vastleggen van de agenda: Woensdag 19 juni 2013 om 10u in de cafetaria van het OCMW - senioren- en toegankelijkheidsraad Woensdag 26 juni 2013 om 9u30 in de cafetaria van het OCMW 12. Vragen en opmerkingen Lieve Redant vraagt of het mogelijk is om de tentoonstelling cartoons ivm mensen met een handicap nog te tonen op het tv-scherm. Hiervoor wordt toestemming gegeven. Lieve Redant overhandigd documentatie ivm toegankelijkheid voor mensen met een handicap Het Schepencollege heeft gevraagd om te brainstormen over onderwerpen waarvan de senioren adviezen kunnen doorgeven aan het college Volgende voorstellen worden opgenoemd: aanpassing bushaltes, programmatie seniorenactiviteiten, beter samenwerking tussen de verschillende verenigingen, beter evenwicht tussen kwaliteit fietspaden-voetpaden, gratis busvervoer, aantal openbare brievenbussen. Deze punten zullen besproken worden tijdens de volgende raad. De voorzitter vraagt iedereen om de nodige documenten, bewijzen en concrete voorbeelden mee te brengen ter bespreking van het onderwerp dat ze wensen te bespreken. Dhr Camertijn merkt op om er alert voor te zijn dat de adviezen niet overlappend zijn met de adviezen van de verschillende raden. Als reactie wordt gegeven dat dit niet erg is, hoe meer dezelfde adviezen er van de verschillende raden het gemeentebestuur bereiken, hoe overtuigender ze zullen werken, enkel er wel voor oppassen dat de adviezen mekaar niet tegenspreken. Het verslag zal aan alle raadsleden digitaal bezorgd worden. De mensen die geen adres bezitten ontvangen een papieren versie. De vergadering wordt gesloten om 11u50

6 Er wordt nog een glaasje aangeboden aan alle ezigen om samen een glas te heffen op de installatie van de seniorenraad.

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent SENIORENRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 14 december 2011. Definities: Commissie: officiële door de Algemene

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg

Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg 1 Statuten van de gemeentelijke cultuurraad van Heist-op-den-Berg Doelstellingen ARTIKEL 1 De cultuurraad heeft als doel het bevorderen van een integraal cultuurbeleid in het belang van alle inwoners van

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

LOKALE SENIORENRAAD STABROEK

LOKALE SENIORENRAAD STABROEK LOKALE SENIORENRAAD STABROEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT DEFINITIES - Erkende Vereniging: vereniging die een actieve seniorenwerking kan aantonen van minstens 12 opeenvolgende maanden. - Senioren: inwoners

Nadere informatie

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat.

Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. BIJLAGE 6 VOORBEELD-STATUTEN Opgelet: gebruik dit voorbeeld als inspiratie voor een document op eigen maat. ALGEMEEN Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend onder de naam...

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN Art. 1 - Oprichting en status Met ingang van 6 april 1971 werd in de gemeente Beveren-Waas een gemeentelijke Gezinsraad opgericht met adviserend karakter,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement cultuurraad

Huishoudelijk reglement cultuurraad Huishoudelijk reglement cultuurraad Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1. organiek reglement: het organiek reglement van de cultuurraad van Berlare; 2. erkende en aanvaarde

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON.

STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON. STATUTEN GEMEENTELIJKE SENIORENADVIESRAAD BORGLOON. WIJZIGING. Artikel 1. De bestaande statuten van de Seniorenraad Borgloon worden opgeheven en vervangen door de hiernavolgende tekst. BENAMING. Artikel

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Artikel 2 De cultuurraad is samengesteld uit stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden.

Artikel 2 De cultuurraad is samengesteld uit stemgerechtigde en niet-stemgerechtigde leden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT STATUTEN VAN DE CULTUURRAAD Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 7 juni 2001, gewijzigd dd. 1 maart 2010 en 16 februari 2012 Artikel 1 De culturele raad heeft als doel het bevorderen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw

Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Oprichting Zetel Status Statuten van de Seniorenraad van de stad Zoutleeuw Artikel 1: Er wordt een gemeentelijke seniorenadviesraad opgericht. Hij wordt erkend onder de naam Seniorenraad. Artikel 2: De

Nadere informatie

Het PV van de vorige zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt unaniem, zonder opmerkingen goedgekeurd.

Het PV van de vorige zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn wordt unaniem, zonder opmerkingen goedgekeurd. Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 mei 2017 Aanwezig: Van Haute Chris, voorzitter Frans Rik, burgemeester Lietaer Bart, ondervoorzitter Engels Raf, Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes

Nadere informatie

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018

STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 STATUTEN SPORTRAAD OVERIJSE versie gemeenteraad van 23 oktober 2018 Artikel 1. Doelstelling van de sportraad Sportraad Overijse is een feitelijke vereniging, erkend door de gemeente, met een adviesfunctie

Nadere informatie

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden.

a) de beleidsvisie en over de initiatieven die er op gemeentelijk vlak kunnen genomen worden. Statuten Januari 2013 Artikel 1. De Raad voor Internationale Samenwerking is de adviesraad van de gemeente voor ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidproblematiek DAC (Development Assistance Committee)

Nadere informatie

De statuten worden gezamenlijk overlopen en stap voor stap geëvalueerd.

De statuten worden gezamenlijk overlopen en stap voor stap geëvalueerd. OUDERENADVIESRAAD: ALGEMENE VERGADERING 23 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Jean Janssen, Martha Broeckx, Rik Van der Welk, Lieve Ledegen, Liesbeth Luts, Hugo Hosteaux, Alice van Emrik, Huguette Cuyvers, Suzy Schueremans,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Seniorenadviesraad", afgekort SAR, dewelke fungeert als opvolger van de Seniorenraad.

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1.

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor cultuur Goedgekeurd door de algemene vergadering dd. 25 februari 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor

Nadere informatie

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM

STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM STATUTEN SAMENLEVINGSFORUM Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijk samenlevingsforum". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Statutenvoor de Seniorenraad

Statutenvoor de Seniorenraad Statutenvoor de Seniorenraad Gecoördineerde versie 30/05/2013 Afdeling 1 Algemeen kader Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne herbevestigt de erkenning van de Seniorenraad in uitvoering van volgende

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK)

Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK) Statuten van de gehandicaptenadviesraad Kasterlee (GARK) Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. Artikel 1. Oprichting De raad is opgericht volgens artikel 200 van het gemeentedecreet om het gemeentebestuur

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

Statuten senioren adviesraad Hasselt

Statuten senioren adviesraad Hasselt STATUTEN Statuten senioren adviesraad Hasselt Goedgekeurd op 18.12.2018 Anne Oliestelder Thuisdiensten T 011 30 78 66 Anne.oliestelder@hasselt.be STATUTEN STEDELIJKE OUDERENRAAD Art.1. Benaming De adviesraad

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 18 APRIL 2019 aanwezig Pieter Smits, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, Axel Boen, schepenen Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal

Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal Statuten Cultuurnetwerk Maarkedal 1. Erkenning Artikel 1 De gemeente erkent en richt een gemeentelijk Cultuurnetwerk op, om zoveel mogelijk burgers te betrekken bij de voorbereiding, uitvoering en evaluatie

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Afdeling 2 Omvang van het gemeenschapscentrum

Afdeling 2 Omvang van het gemeenschapscentrum Organiek en huishoudelijk reglement en statuten van het beheersorgaan van HET GEMEENSCHAPSCENTRUM Afdeling 1 Algemeen kader Artikel 1 Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Statuten voor de GROS. Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne herbevestigt de erkenning van de GROS in uitvoering van volgende decretale bepaling:

Statuten voor de GROS. Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne herbevestigt de erkenning van de GROS in uitvoering van volgende decretale bepaling: Statuten voor de GROS Gecoördineerde versie 30/05/2013 Afdeling 1 Algemeen kader Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne herbevestigt de erkenning van de GROS in uitvoering van volgende decretale bepaling:

Nadere informatie

Statuten voor de Milieu- en natuurontwikkelingsraad

Statuten voor de Milieu- en natuurontwikkelingsraad Statuten voor de Milieu- en natuurontwikkelingsraad Gecoördineerde versie 30/05/2013 Afdeling 1 Algemeen kader Artikel 1 Het gemeentebestuur van Laarne herbevestigt de erkenning van de Minaraad in uitvoering

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Limburg Arrondissement Hasselt Gemeente Zutendaal UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van : 28 juni 2007 Aanwezig: Jos Beuls, burgemeester-voorzitter; Mannus Hermans, Marina

Nadere informatie

Statuten Cultuurraad Waregem

Statuten Cultuurraad Waregem Statuten Cultuurraad Waregem ERKENNING Art. 1: De benaming van het gemeentelijk adviesorgaan voor cultuur is: CULTUURRAAD De cultuurraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan voor cultuurbeleid in

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3.

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3. STATUTEN WELZIJNSFORUM AALST 1. Oprichting Welzijnsforum Artikel 1 Stedelijke adviesraad Het Welzijnsforum is een stedelijke adviesraad die lokale welzijnsactoren in Groot-Aalst samenbrengt met het oog

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Artikel 3: benaming Onder de benaming senioren wordt verstaan: alle inwoners van de gemeente Herk-de-Stad vanaf de leeftijd van 55 jaar.

Artikel 3: benaming Onder de benaming senioren wordt verstaan: alle inwoners van de gemeente Herk-de-Stad vanaf de leeftijd van 55 jaar. STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Goedgekeurd door gemeenteraad 13 maart 2017 Hoofdstuk 1. Definitie en doelstellingen Artikel 1: Stichting en erkenning De seniorenadviesraad verder afgekort als SAR is een door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Procedure voor kandidaat leden van de Raad Bij de nieuwe samenstelling van de Raad vraagt de secretaris- verslaggever aan de voorzitters van de verenigingen die aangesloten zijn

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking", afgekort GROS.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD De Algemene Vergadering van de gemeentelijke cultuurraad van Brecht, in zitting van 20 november 2002. Gelet op het decreet van 11 juli 2001 houdende

Nadere informatie

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: Provincieraad:

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke culturele raad van Dentergem

Statuten gemeentelijke culturele raad van Dentergem Statuten gemeentelijke culturele raad van Dentergem Artikel 1: In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012. De gemeentelijke culturele raad

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD VAN BOECHOUT Statuten cultuurraad Boechout

GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD VAN BOECHOUT Statuten cultuurraad Boechout GEMEENTELIJKE CULTUURRAAD VAN BOECHOUT Statuten cultuurraad Boechout Gelet op het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk cultuurbeleid; Gelet op

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek 2018-2025 ORGANISATIE Artikel 1. Oprichting De cultuur- en erfgoedraad heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan en te adviseren bij het beleid

Nadere informatie

2. Deze sportraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen sportbeleid van het gemeentebestuur.

2. Deze sportraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen sportbeleid van het gemeentebestuur. STATUTEN SPORTRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een sportraad op met de naam sportraad". Het betreft een sportraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie