Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50"

Transcriptie

1 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 50 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 desimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Streekwurk (Kramer) B1. Stand van zaken Agenda Netwerk Noordoost en vaststellen jaarplan 2016 ANNO 2.0 In dit DS stuk wordt ingegaan op de stand van zaken van de uitvoering van het projecten programma ANNO I en het vervolg daarop het ANNO II programma. In dit GS stuk wordt voorgesteld in te stemmen om de vrijval aan provinciale middelen op het ANNO I programma ( ,--) in te zetten voor het ANNO II programma. Het jaarplan dat u nu ter kennisneming wordt betreft het jaar Dit jaarplan ANNO II wordt u voorgelegd vanwege het project Zorg en arbeid en Healthy living lab dat nog in 2016 of begin 2017 worden gestart/ uitgevoerd. Dit project wordt gesubsidieerd uit het Budzjet transysje sosjaal belied en soarch, waarbij de subsidieaanvraag loopt via de Regeling Gebiedsbudget. Om subsidie te kunnen verlenen is opname in het jaarplan (van 2016) en uw instemming nodig. 1. in te stemmen met het inzetten van de vrijval aan provinciale middelen ,- uit het ANNO I programma voor de organisatiekosten van programma ANNO II; 2. in te stemmen met het ANNO II jaarplan 2016; 3. in te stemmen met een subsidieverlening van ,- voor het project Zorg en arbeid en Healthy living lab uit het budget transysje sosjaal belied en soarch op basis van de Regeling Gebiedsbudget Fryslân; 4. bijgevoegde begrotingswijzing vast te stellen.

2 - 2 - B2. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B3. Brieven aan Provinciale Staten De brieven aan PS vast te stellen: b. Brief Keamerbrief reaksje advys DINGtiid en tuskenevaluaasje BFTK ( ) fan de ôfdieling Kultuer en Mienskip. de brief aan PS vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

3 - 3 - HAMMERSTIKKEN SOBD H1. DG-lijsten van 5 t/m 13 december 2016 (Allen) de DG-lijsten vast te stellen. S&P H2. WRO-besluiten van 7 t/m 13 december 2016 (Kielstra) de WRO-besluiten vast te stellen. P&O (Kielstra) H3. Insights Discovery De aanbesteding voor het maken van talentprofielen is niet volgens de inkoopen aanbestedingsbeleid gegaan. Er is een informele uitvraag gedaan naar drie partijen. Dit is uitbesteed aan een externe partij. Bij de beoordeling is een interne afweging gemaakt op prijs, kwaliteit en taalgebruik. Hierbij viel één partij direct af op taalgebruik (PPA). Daarna zijn de twee overgebleven partijen op dezelfde criteria met elkaar vergeleken, waarbij Insights Discovery als beste uit de bus is gekomen. Advies is daarom om af te wijken van het inkoopen aanbestedingsbeleid en in te stemmen met gebruik Insights Discovery als talentprofieleninstrument. 1. af te wijken van het inkoop- en aanbestedingsbeleid en; 2. in te stemmen met gebruik Insights Discovery als talentprofieleninstrument.

4 - 4 - K&M (Poepjes) H4. Ynsindintele subsydzje oan stifting Friesland Pop foar it projektplan De Fryske popskiednis yn njoggen dokumintêres Stifting Friesland Pop freget foar it projekt De Fryske popskiednis yn njoggen dokumintêres in ynsidintele subsydzje fan oan. Njonken de njoggen dokumintêres is it doel om mei in reizgjende útstalling troch Fryslân by in oantal iepenbiere biblioteken del te gean, dêr t it ferhaal fan de Fyske popmuzyk yn ferteld wurdt. In oar ûnderdiel fan it plan is in digitale duorsume ynfrastruktuer dy t de Fryske popmuzyk dokumintearret en presintearret. 1. in ynsidintele subsydzje fan ,- beskikke oan de Stichting Friesland Pop foar it projekt De Fryske popskiednis yn njoggen dokumintêres út it budzjet foar 2017; 2. dêrta de taheakke wizige beskikkingsbrief fêst te stellen. K&M (Poepjes) H5. Opdracht oan NHL/ ECNO yn it ramt fan Taalplan Frysk Wy freegje DS om ynstimming om de opdracht foar it útfieren fan de skoalbesiten yn it ramt fan it Taalplan Frysk ien op ien te gunnen oan NHL/ ECNO en dêrmei ôf te wiken fan de oanbestegingsregels. Wichtichste redenen om ôf te wiken: - NHL/ ECNO hat de meast neutrale posysje yn it Fryske ûnderwiisfjild en is dêrmei de meast geskikte partij om de opdracht út te fieren. - NHL/ ECNO is al lange tiid yntinsyf belutsen by de tarieding fan it projekt en is yn 2016 ek al begûn mei it útfieren fan wurksumheden. 1. de opdracht foar it útfieren fan de skoalbesiten yn it ramt fan Taalplan Frysk ien op ien te gunnen oan NHL/ECNO en dêrmei ôf te wiken fan de oanbestegingsregels; 2. yn te stimmen mei taheakke opdrachtbrief.

5 - 5 - S&P H6. Incidentele subsidie Staatsbosbeheer voor natuurbeheer (Kramer) Op 22 maart 2016 hebben GS bepaald voor welke type natuurbeheer buiten de EHS er een provinciale bijdrage zal worden verstrekt. Deze keuze is vanaf nu opgenomen in het natuurbeheerplan Het GS besluit was de vertaling van een bezuiniging (een taakstellend budget) van het natuurpact dat in 2013 is gesloten en vanaf 1 januari 2014 van kracht werd. In datzelfde GS besluit van 22 maart jl. is vastgesteld dat op basis van deze keuze een incidentele subsidie aan SBB dient te worden verstrekt voor haar natuurbeheer voor deze elementen tot Vanaf 1 januari (na het natuurpact) valt SBB namelijk financieel onder de provincie. De andere terreinbeheerders hebben contracten die lopen tot SBB heeft in 2014 ingestemd met ons verzoek te wachten met het indienen van een subsidieaanvraag tot het moment dat GS deze beleidskeuze ( van 22 maart) zou hebben gemaakt. Met bijgevoegde brief (kenmerk ) wordt het gevraagde subsidiebedrag voor van ,65 toegekend. De hoogte van de subsidie is gebaseerd op de landelijke kaders van de SRNL (Subsidieregeling Natuur en Landschap). 1. aan Staatsbosbeheer, in afwijking op het bepaalde in artikel 2.7, eerste lid, onder e ASV, met terugwerkende kracht tot 1 januari 2014, een incidentele subsidie te verlenen van ,65 voor het project natuurbeheer , ten laste van het budget Natuurpact 2014 Beheer overig, en met toepassing van het bepaalde in art. 2.7, zesde lid en omdat natuurbeheer een bijzonder belang van de provincie betreft; 2. de subsidie te verstrekken via bijgevoegde brief met nummer

6 - 6 - K&E (De Rouwe) H7. Subsidieverzoek door de Stichting WTC General Assembly, te houden in 2018 te Leeuwarden Het WTC Leeuwarden heeft de organisatie van de 49e World Trade Center Assembly, het wereldwijde congres van de WTC Association, voor 2018 gewonnen. De nieuw opgezette stichting WTC General Assembly heeft hiervoor een subsidieverzoek ingediend bij de provincie van ,-. Het geldbedrag is bestemd voor de organisatie van het internationale congres, de jaarvergadering van wereldwijde World Trade Center organisaties, inclusief alle sociale programma s. 1. met toepassing van het bepaalde in artikel 2.7, zesde lid af te wijken van het bepaald in art. 2.7, derde lid, onder e, ASV 2013 en aan de st. WTC General Assembly Leeuwarden met terugwerkende kracht tot 1 juni 2016 een incidentele projectsubsidie te verstrekken van overeenkomstig art. 4:23, derde lid onder d, van de Algemene wet bestuursrecht middels bijgevoegde brief met het nummer ; 2. de bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen.

7 - 7 - WmF (De Rouwe) H8. Incidentele subsidie gemeente Ooststellingwerf voor de bouw van het Biobase center op het EcoMunityPark te Oosterwolde Vanuit Wurkje mei Fryslân is gereserveerd voor de mede financiering van het Biobase Center op het EcoMunityPark te Oosterwolde. Het Biobase Center voorziet in ruimtes voor onderwijs en onderzoek, ontvangst-, educatie- en vergaderruimtes en een restaurant dat wordt gerund door studenten. Het doel is om een link te leggen tussen onderwijs en het bedrijfsleven en zo aanjager voor Biobased Economy te zijn. De totale kosten voor de realisatie van het Biobase Center bedragen De gemeente Ooststellingwerf (aanvrager) financiert ,- en er wordt door de gemeente een lening afgesloten van 1 miljoen. Na realisatie van het gebouw wordt de exploitatie ervan overgedragen aan de stichting EcoMunity Center. 1. een incidentele subsidie van ,- te verstrekken aan de gemeente Ooststellingwerf ten behoeve van de realisatie van het Biobase Center conform bijgevoegde beschikking ( ); 2. bijgaande brief aan PS vast te stellen; 3. bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

8 - 8 - S&P H9. Rapportage Grondwaterkwaliteit Provincie Fryslân 2015 (Poepjes) In 2015 heeft onderzoek plaatsgevonden naar de kwaliteit van het grondwater. Met het onderzoek wordt invulling gegeven aan de doelen van het Vierde Waterhuishoudingsplan en wordt voldaan aan de Kaderrichtlijn Water. Naast de algemene stoffen en bestrijdingsmiddelen is nu voor het eerst ook gekeken naar (restanten van) geneesmiddelen en andere milieuvreemde stoffen. Uit de toetsing aan de Europese- en landelijke grondwaternormen blijkt dat de grondwaterlichamen in Fryslân "een goede chemische toestand" hebben en dat bij een aantal meetpunten wel verhoogde concentraties van bestrijdingsmiddelen, geneesmiddelen en andere milieuvreemde stoffen zijn aangetroffen, soms boven de KRW-drempelwaarde of signaleringswaarde. Dit geeft aan dat het grondwater kwetsbaar is voor verontreinigingen en op enkele plekken al diffuus verontreinigd is. Opgemerkt moet worden dat de kwaliteit van het drinkwater en Fryslân niet in het geding is. Het drinkwater dat Vitens levert voldoet aan de drinkwaternormen. 1. de rapportage Grondwaterkwaliteit Provincie Fryslân 2015 voor kennisgeving aan te nemen; 2. gevolg te geven aan de aanbevelingen in het rapport; 3. de voornoemde rapportage met bijgaande brief aan PS ter kennisname aan te bieden. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

9 - 9 - IGN H10. Regelingswijziging Natuur en Landschapsbeheer Fryslân 2014 (Kramer) Op 16 september 2009 hebben Provinciale Staten ingestemd met de hoofdlijnen van het toen nieuwe stelsel voor natuur en landschapsbeheer (SNL). Dit stelsel is per 1 januari 2010 gefaseerd in werking getreden. Voor de uitvoering van dit stelsel wordt indien nodig jaarlijks een subsidieregeling vastgesteld. Voor de subsidieregeling 2014 (SRNL 2014) moet de volgende aanpassing worden toegepast: het schrappen van de tekst en vervalt met ingang van 1 januari 2017 in artikel 12.9 lid 1. de wijzigingsregeling vast te stellen voor de SRNL IV (Kielstra) H11. Gedeeltelijke verplaatsing van digitale archieven Informatie die een relatie heeft met een provinciaal werkproces, taak, project of andere activiteit, valt binnen het domein van de Archiefwet Gedeputeerde Staten zijn bestuurlijk verantwoordelijk dat deze digitale informatie in goede, geordende en toegankelijke staat komt en blijft en wijzen voor de opslag van de digitale informatie een externe opslagvoorziening aan. 1. digitale informatie betreffende provinciale (werk)processen, taken, projecten en andere activiteiten, waarop de Archiefwet 1995 van toepassing is, extern onder te brengen; 2. zorg te dragen voor zodanige maatregelen die in overeenstemming zijn met wettelijke bepalingen en hier op toe te zien, onder meer door het regelmatig laten uitvoeren van of laten informeren over gehouden audits op basis van ISO-NEN beveiligingsnormen of gelijkwaardige normeringen; 3. om de BIV-classificatie voor de provinciale werkprocessen in kaart te laten brengen (zie voor een toelichting Financiële en bestuurlijke aandachtspunten en risico s ); 4. een procedure voor een exit strategie op te stellen en deze door de directie te laten vaststellen; 5. om de hoogste vorm van informatiebeveiliging ten behoeve van de borging van de externe gegevens in te richten; 6. om jaarlijks een rapportage over de opslagvoorzieningen, inclusief wijzigingen daarop, over de verstreken periode op te stellen en GS hiervan in kennis te stellen.

10 Streekwurk H12. Openstellingsbesluit plattelânsbelied 2017 (Kramer) Er moeten voor de uitvoering van plattelandsbeleid in 2017 nieuwe subsidieplafonds vastgesteld worden. Voor de subsidieregeling dorpshuizen en voor de subsidieregeling voor leefbaarheidsprojecten op provinciale schaal worden de subsidieplafonds voor 2017 vastgesteld op resp ,- en ,-. Daarnaast wordt ,- gereserveerd voor communicatie en proces in het kader van onder andere de ontwikkeling van nieuw plattelandsbeleid in De openstelling betreft de periode 2 januari 2017 tot en met 29 december het openstellingsbesluit voor de paragrafen 2.1 en 2.3 van de Subsidieregeling plattelân Fryslân met de daarin genoemde aanvraagperiode (2 januari t/m 29 december 2017) en subsidieplafonds vast te stellen, zijnde Openstellingsbesluit Subsidieregeling Plattelân Fryslân voor 2017: - Dorpshuizen ,- - Provinciale Leefbaarheidsinitiatieven ,- 2. voor communicatie en proces, voor onder andere ontwikkeling nieuw plattelandsbeleid in ,- vast te stellen; 3. in te stemmen met bijgevoegde begrotingswijziging.

11 CIP (Kramer) H13. Aanpassing subsidieregeling erfbeplanting N381 Op 17 juni 2014 heeft uw college regels betreffende de subsidiëring van activiteiten op het terrein van economie, recreatie en toerisme in de provincie Fryslân (Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân) vastgesteld. In paragraaf 7.2 van deze Subsidieregeling zijn de activiteiten gebiedsontwikkeling N381 opgenomen met het onderdeel erfbeplanting (artikel 7.2.2, eerste lid van de regeling). Aanvragen voor dit onderdeel erfbeplanting kunnen op dit moment tot 1 januari 2017 worden ingediend. Omdat er nog steeds gebruik gemaakt wordt van deze regeling en er nog budget beschikbaar is, wordt voorgesteld de mogelijkheid tot voor het indienen van aanvragen voor dit onderdeel te verlengen tot en met 29 september Voor het tweede lid van artikel (cranberryteelt, dorpstuinen, mestraffinage en greenpoints) blijft dezelfde indieningsperiode gelden (tot en met 30 december 2016). 1. de wijzigingsregeling Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân vast te stellen; 2. dat het tijdvak van het op 19 maart 2015 (Provinciaal Blad nr. 1424) gepubliceerde subsidieplafond voor activiteiten als bedoeld in artikel 7.2.2, eerste lid, van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân wordt verlengd tot en met 29 september 2017; 3. dat het tijdvak van het op 19 maart 2015 (Provinciaal Blad nr. 1424) gepubliceerde subsidieplafond voor activiteiten als bedoeld in artikel 7.2.2, tweede lid, van de Subsidieregeling economie, recreatie en toerisme Fryslân loopt tot en met 30 december 2016.

12 YGN (Kramer) H14. Vaststellen wijze van financiering voor de uitvoering van de PAS/ N2000 maatregelen De maatregelen voor de realisatie van de Natura2000 doelstellingen worden veelal door de terreinbeherende organisaties (TBO) uitgevoerd. In dit GS stuk ligt het voorstel voor om de financiering aan de TBO s via opdrachtverlening te regelen en om voor de financiering van de personeelsinzet van de TBO tot een bedrag van ,-- per maatregel akkoord te gaan om dit enkelvoudig onderhands (1 op 1) aan te besteden. 1. in te stemmen met de uitvoering van de maatregelen PAS/ N2000 via opdrachtverlening; 2. in te stemmen dat m.b.t. de personeelsinzet van de terreinbeherende organisaties enkelvoudig onderhands aanbesteden (1 op 1) tot een bedrag van ,-- bij de uitvoering van de maatregelen is toegestaan. PLG (Kramer) H15. Vrijgeven middelen voor een beschikking in het kader van de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap Bij de jaarrekening 2015 is de dekking van een subsidieaanvraag in het kader van de SKNL voorwaardelijk opgenomen in begrotingsprogramma 10 (Algemene dekkingsmiddelen), vanwege het ontbreken van de nodige volmachten van de broers en zuster van de SKNL aanvrager. Naar verwachting komen binnenkort deze volmachten af, en kan de subsidie alsnog verleend worden. GS worden gevraagd in te stemmen om de middelen vrij te geven vanuit begrotingsprogramma 10 en weer over te hevelen naar begrotingsprogramma 5 (Landelijk Gebied). 1. de middelen ter dekking van de subsidiebeschikking SKNL ad vrij te geven vanuit programma 10 en over te hevelen naar programma 5 en; 2. de bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen.

13 K&M (Poepjes) H16. Transitie Kultueredukaasje mei Kwaliteit Kultueredukaasje mei Kwaliteit (KEK1) krijgt een vervolg in de periode (KEK2). In KEK2 wordt een andere structuur opgetuigd dan in de eerste periode. Hierover hebben GS positief besloten in de vergadering van 27 september Om deze transitie vorm te kunnen geven wordt door de penvoerder van KEK, Keunstwurk/ Lân fan Taal, een eenmalige bijdrage van ,- gevraagd. 1. in te stemmen met het plan Transitie KEK1 naar KEK2; 2. in te stemmen om in afwijking van artikel 2.7, eerste lid, onder e van de ASV met toepassing van artikel 2.7, zesde lid het met terugwerkende kracht tot 1oktober 2016 op incidentele basis een subsidie te verstrekken voor een bedrag van ,00 voor de transitie KEK aan Keunstwurk cf. beschikking met kenmerk CIP (Poepjes) H17. Uitspraak Aelbers, melding FNV m.b.t. vermeende misstanden DCA en stand van zaken WAS Bijgevoegd is een brief aan Provinciale Staten waarin een terugkoppeling wordt gegeven op het dossier Aelbers dat sinds 2015 loopt en waarover inmiddels een uitspraak in hoger beroep is gedaan. Uw Staten zijn over het dossier Aelbers en het onderzoek daaromtrent in de brief van 16 juni 2015 (met kenmerk ) geïnformeerd. Daarnaast wordt de stand van zaken toegelicht over de lopende onderzoeken binnen de Provincie naar aanleiding van eerder gedane meldingen van de FNV over vermeende misstanden. Ten slotte volgt een overzicht van de ontwikkelingen in het kader van de Wet Aanpak Schijnconstructies (hierna: WAS). De brief is een vervolg op de brief van 4 oktober jl. waarin een update over de lopende onderzoeken naar mogelijke misstanden wordt gegeven. 1. kennis te nemen van de uitspraak in hoger beroep omtrent het dossier Aelbers (de FNV heeft in 2015 melding gedaan van misstanden waarbij uitzendbureau Aelbers onrechtmatigheden zou hebben toegestaan, de provincie was opdrachtgever); 2. kennis te nemen van de stand van zaken over de lopende onderzoeken binnen de Provincie naar de meldingen van de FNV; 3. bijgevoegde brief aan Provinciale Staten te wijzigen met mandaat voor gedeputeerde Poepjes de brief vast te stellen. Proseduere: Toezenden aan Provinciale Staten.

14 S&P (Kramer) H18. Mandaatbesluiten Wet natuurbescherming (faunaschade) Op 1 januari 2017 treedt de Wet natuurbescherming (Wnb) in werking. Op dat moment worden Gedeputeerde Staten het bevoegd gezag voor het uitbetalen van faunaschade. Het Faunafonds houdt dan op te bestaan als zelfstandig bestuursorgaan. Bestuurlijk hebben de provincies afgesproken om de uitbetaling van faunaschade gezamenlijk uit te voeren en te beleggen bij de uitvoeringsorganisatie van de provincies, BIJ12. In dit GS-stuk verleent u de mandaten om de uitvoering van de betreffende taken door BIJ12 mogelijk te maken. Bovendien neemt u een besluit m.b.t. het afhandelen van de boedel van het Faunafonds. D.S. en KfdK beslute, elts foar eigen foech: 1. het Besluit aanwijzing vereffenaar Faunafonds vast te stellen; 2. het Besluit mandaat en machtiging BIJ12 tegemoetkoming faunaschade vast te stellen; 3. het Besluit mandaat, volmacht en machtiging BIJ12 dassenovereenkomst vast te stellen; 4. kennis te nemen van het Besluit mandaat en machtiging BIJ12 heffing retributie faunaschade; 5. een checkbepaling op te nemen in de mandaatbesluiten; 6. bijgevoegde brief (met kenmerk: ) aan het IPO bestuur gewijzigd vast te stellen.

15 S&P (Kramer) H19. Aanpassing subsidieplafonds Subsidieregeling monumenten Fryslân 2016 Binnen de Subsidieregeling monumenten Fryslân 2016 is het subsidieplafond voor de categorie restauratie en herbestemming rijksmonumenten fors overschreden terwijl de subsidieplafonds voor niet-rijksmonumenten, onderhoud molens en plankosten niet geheel benut zijn. Deze onderbenutting bedraagt in totaal ,--. Door dit bedrag in te zetten voor een verhoging van het subsidieplafond voor rijksmonumenten kunnen extra plannen worden gehonoreerd en wordt vrijval voorkomen. het subsidieplafond in het kader van de Subsidieregeling monumenten Fryslân 2016 van 7 juni 2016, gepubliceerd in het Provinciaal Blad, jaargang 2016, nr. 3334, te wijzigen en stellen hieromtrent de volgende gewijzigde subsidieplafonds vast voor aanvragen die zijn ontvangen in het tijdvak van 12 september 2016 tot en met 19 september 2016: 1. Paragraaf 2.1 (Restauratie en herbestemming van Rijksmonumenten): ; 2. Paragraaf 2.2 (Restauratie en herbestemming van niet-rijksmonumenten): ; 3. Paragraaf 2.3 (Onderhoud molens): ; 4. Paragraaf 2.4 (Plankosten):

16 CIP (Poepjes) H20. Ophogen investeringskredieten N31 Haak om Leeuwarden en RSP Bereikbaarheid Leeuwarden Voor het project N31 Haak om Leeuwarden zijn vanuit de begroting financiële middelen beschikbaar. Om extra werkzaamheden voor derden te kunnen meenemen, moeten de investeringskredieten N31 Haak om Leeuwarden en RSP Bereikbaarheid Leeuwarden worden opgehoogd. Dit betreft een technische begrotingswijziging voor: 1. Gebiedsontwikkeling Haak om Leeuwarden voor de gemeente Menameradiel; 2. Gezamenlijk budget RWS-provincie; 3. Opruimen Zwettebrug. De werkzaamheden worden volledig betaald door derden, ophoging budget is kostenneutraal voor de provincie. 1. de bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen; 2. de aanvullende middelen toe te voegen aan de investeringskredieten: a. N31 Haak om Leeuwarden (ad ,-) en b. Bereikbaarheid Leeuwarden (ad ,-). P&O (Kielstra) H21. Verlenging SPA-afspraken begeleiding van Werk naar Werk In de cao is een tijdelijke regeling Begeleiding Van Werk naar Werk afgesproken. Deze eindigt per De afgelopen periode hebben de cao partijen de nieuwe afspraken nog niet volledig kunnen uitwerken. Afgesproken is werkingsduur van de huidige regeling te verlengen. Tevens wordt een omissie verholpen door toevoeging van een nieuw artikel (overgang van taken naar andere werkgever). 1. de regeling Begeleiding Van Werk Naar Werk, zoals opgenomen in bijlage 1, vast te stellen; 2. de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies te wijzigen, conform de tekst opgenomen in bijlage 2.

17 P&O H22. Wijziging Provinciaal Reisbesluit Fryslân 2011 (Kielstra) Door zowel de OR als het G.O. zijn er vragen gesteld over de toepassing van de reiskostenregeling. Vervolgens is uit onderzoek gebleken dat geconcludeerd mag worden dat er verschillen zijn die niet zijn te onderbouwen. Centraal zal worden gestuurd op eenduidige uitvoering. Verder worden 2 wijzigingen voorgesteld: 1. Uitbreiding van de groep werknemers die in aanmerking kunnen komen voor een vergoeding van woon-werk vervoer als zij met een niet groene auto naar het werk reizen. 2. Het is niet langer mogelijk om een dienstreis te declareren voor zover de route van die dienstreis gelijk is aan de route van het reizen van de woning naar de werkplaats. in te stemmen met wijziging van de reiskostenregeling zoals opgenomen in de bijlage Besluit, nr , d.d. 19 december 2016 Wijziging provinciaal reisbesluit Fryslân P&O (Kielstra) H23. Wijziging regeling aanvullende voorzieningen bij werkloosheid Er dient een aantal technische en redactionele wijzigingen te worden aangebracht in de Regeling Aanvullende voorzieningen bij werkloosheid. Die houden onder meer verband met het verwerken van de gevolgen van de Wet Werk en Zekerheid. De wijzigingen zijn in het Sectoroverleg Provinciale Arbeidsvoorwaarden overeengekomen (SPA). de regeling aanvullende voorzieningen bij werkloosheid gewijzigd vast te stellen conform bijlage 1, d.d. 19 december 2016, wijziging Regeling aanvullende voorzieningen bij werkloosheid.

18 MEIDIELINGS a. Piket Krystreses en jannewaris: besprutsen.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 37 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 septimber 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. - 2 - BESPREKPUNTEN K&E (Kielstra) B1. Toekennen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber 2012. Ofwêzich: CdK, secretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 11 septimber 2012

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Hoofdstuk 2 Natuur- en landschapsbeheer binnen een natuurterrein

PROVINCIAAL BLAD. Hoofdstuk 2 Natuur- en landschapsbeheer binnen een natuurterrein PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 5765 25 oktober 2016 Besluit van Gedeputeerde Staten van 11 oktober 2016, PZH-2016-566437829, tot vaststelling van het openstellingsbesluit

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder. b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN OVT (Poepjes) B1. Beantwoording schriftelijke vragen

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 april 2016 Ofwêzich: sektaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. konsept Beslutelist Ofwêzich: sektaris 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2016 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 april 2016 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Concerncontrol

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Uitvoeringsregeling Kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord- Holland;

Gelet op artikel 2 van de Uitvoeringsregeling Kwaliteitsimpuls natuur en landschap Noord- Holland; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 20 juni 2017, nr. 947200/958442, tot wijziging van het Openstellingsbesluit Natuurbeheer Noord-Holland 2017 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Herdruk Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht begrotingsjaar 2016

PROVINCIAAL BLAD. Herdruk Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht begrotingsjaar 2016 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 1568 17 maart 2016 Herdruk Openstellingsbesluit Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht begrotingsjaar 2016 Besluit

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels voor natuur- en landschapsbeheer Openstellingsbesluit Natuurbeheer 2017

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels voor natuur- en landschapsbeheer Openstellingsbesluit Natuurbeheer 2017 CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR424025_2 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels voor natuur- en landschapsbeheer Openstellingsbesluit Natuurbeheer

Nadere informatie

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND Directie DCZ Afdeling Financiële en Juridische Zaken Registratienummer PZH-2013- Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Wurkje foar Fryslân Ôfdieling : Wurkje foar Fryslân Behanneljend amtner : Z.R. Cazemier/5682 Tastel : 5682 Registraasjenûmer : 1120170

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

Gelet op artikel 1.2 van de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord- Holland;

Gelet op artikel 1.2 van de Uitvoeringsregeling Natuur- en Landschapsbeheer Noord- Holland; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 juni 2018, nr. 992378/1059396, tot wijziging van het Openstellingsbesluit Natuurbeheer Noord-Holland 2018 van 3 oktober 2017, nr. 992378/992384;

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-511135845 (DOS-2014-0006785) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2016-543213868 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 16 februari

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

Verzenddatum 2 7 NOV Paraaf ProyinqBSecretaris

Verzenddatum 2 7 NOV Paraaf ProyinqBSecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p^^^^j'^j^ HOLLAND Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2012-357088898 (DOS-2012-0010887) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Kennis en Economy Ôfdieling : Het Friese Merenproject Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06 29246676 Registraasjenûmer :

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, 21 mei 2019, kenmerk

Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, 21 mei 2019, kenmerk Afbouwregeling bergboeren provincie Fryslân 2019 Besluit van Gedeputeerde Staten van Fryslân, 21 mei 2019, kenmerk 01665358 Overwegende dat natuurlijke omstandigheden, zoals een uitgesproken reliëf, hoge

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19019149 *19019149* onderwerp voorgesteld besluit Wijziging en openstelling Subsidieregeling cofinanciering voor het Operationeel Programma

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 26 maaie 2010 Wurklistnûmer : 06H Beliedsprogramma : Bestjoer Ôfdieling : Steategriffy Behanneljend amtner : G. Kraak Tastel : 5618 Registraasjenûmer : 892187 Primêr

Nadere informatie

nummer 20 van 2009 agrarisch natuurbeheer Drenthe (bijlage 28c, onderdeel A)

nummer 20 van 2009 agrarisch natuurbeheer Drenthe (bijlage 28c, onderdeel A) nummer 20 van 2009 Vaststelling subsidiebedragen voor de jaren 2008 en 2009, subsidieplafond begrotingsjaar 2009, aanvraagperiode voor begrotingsjaar 2009 en de regelingswijzigingen in het kader van de

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Versnellingsgelden bodemsanering, subsidieaanvraag gemeente Apeldoorn PS2011-646

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Wijziging Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Zeeland 2016

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Wijziging Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Zeeland 2016 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 6646 7 oktober 2015 Provincie Zeeland Wijziging Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Zeeland 2016 Besluit van gedeputeerde staten

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 Gedeputeerde Staten van Limburg SUBSIDIES BEVORDERING PARTICULIER NATUURBEHEER VIA INTERMEDIAIREN 2006 BESLUIT van Gedeputeerde Staten d.d. 15 augustus 2006, Nadere

Nadere informatie

Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998. Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene bepalingen

Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998. Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene bepalingen Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998 Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene bepalingen Artikel 1 1. In deze verordening wordt verstaan onder provinciebestuur: het bevoegde orgaan van

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR: 91 Officiële naam regeling: Openstellingsbesluit 2013 Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer Limburg Citeertitel: Openstellingsbesluit 2013 SVNL Naam ingetrokken

Nadere informatie

Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998

Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998 CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR244162_9 14 juli 2017 Kaderverordening subsidies provincie Groningen 1998 Provinciale Staten van Groningen; Besluiten: Hoofdstuk 1: Begripsbepalingen en algemene

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

lil PROVINCIE FLEVOLAND Provinciaal Blad Eerste wijziging Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Flevoland 2016

lil PROVINCIE FLEVOLAND Provinciaal Blad Eerste wijziging Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Flevoland 2016 PROVINCIE FLEVOLAND Provinciaal Blad 2015/25 Nummer 1788278 Eerste wijziging Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Flevoland 2016 lil Gedeputeerde Staten van Flevoland maken gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/1

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/1 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/1 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels MONULISA 2012 Citeertitel: Nadere subsidieregels MONULISA 2012 Naam ingetrokken regeling: Nadere subsidieregels MONULISA

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4.1 van de Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht 2016;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op artikel 4.1 van de Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht 2016; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 6601 6 oktober 2015 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 22 september 2015, nr. 81617751, tot wijziging van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 2016 Artikel 1 Algemeen De provincie Groningen heeft een budget beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten in

Nadere informatie

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen provincie R o L L A N D ZUID SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2010-158483708 (DOS-2010-0003748)

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1944 4 april 2016 Publicatie wijzigingsbesluit Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland, subsidieplafond 2016,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017 1. Ontwerpverklaring van geen bedenkingen bij omgevingsvergunning dijkversterking Markermeerdijken 2. Vrijgeven voortgangsrapportage N23 Westfrisiaweg, 2e tertiaal 2017 3. Memorie van Antwoord bij de Begroting

Nadere informatie

Subsidieregeling restauratie monumenten

Subsidieregeling restauratie monumenten Subsidieregeling restauratie monumenten (geconsolideerde versie, geldend vanaf 1-1-2002 tot 1-1-2006) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling Subsidieregeling

Nadere informatie

Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme.

Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Uitgegeven: 2 november 2012 2012, nr. 46 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN Verordening van 30 oktober 2012 tot wijziging van de Uitvoeringsregeling projectsubsidies economie, recreatie en toerisme. Gedeputeerde

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011.

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011. Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 26 september 2011, tot vaststelling van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011. Provinciale Staten van Noord-Holland; overwegende dat het

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht 2016

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht 2016 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 2802 18 mei 2016 Subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer provincie Utrecht 2016, wijziging Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit Fryslân 2017 Natuurbeheer en aanvullend openstellingsbesluit 2017 Agrarisch Natuurbeheer

PROVINCIAAL BLAD. Openstellingsbesluit Fryslân 2017 Natuurbeheer en aanvullend openstellingsbesluit 2017 Agrarisch Natuurbeheer PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Fryslân. Nr. 5859 1 november 2016 Openstellingsbesluit Fryslân 2017 Natuurbeheer en aanvullend openstellingsbesluit 2017 Agrarisch Natuurbeheer Openstellingsbesluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. het presidium wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 10 juny

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling

Oan Provinsjale Steaten. Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer. : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 18 juni 2013 Wurklistnûmer : 11B Beliedsprogramma : Bestuur Ôfdieling : Statengriffie Behanneljend amtner : J. Plender Tastel : 5352 Registraasjenûmer : 1132645 Primêr

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland;

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Noord-Nederland; Provinciale Staten van Fryslân, Groningen en Drenthe: gelezen de voordracht van Gedeputeerde Staten gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Provinciewet en de Gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

PROVINCIAAL BLAD. Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 6757 19 december 2016 Mandaat-, volmacht- en machtigingenbesluit van gedeputeerde staten van Zeeland aan Algemeen Directeur van de Rijksdienst

Nadere informatie