Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012"

Transcriptie

1 Beslutelist gearkomste fan D.S. 18 septimber Ofwêzich: CdK, secretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 11 septimber 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN D.Y. (Konst) B1. Subsidie-aanvraag voor het oprichten van een Enerzjy Kooperaasje Fryslân Sinds begin 2012 is een stichting i.o. actief om een Friese Energie Coöperatie (Us Kooperaasje) op te richten. De stichting heeft als doel om in 3 jaar leden te hebben. Us Kooperaasje biedt haar leden: collectieve inkoop van groene energie, hulp bij energiebesparing, centrale inkoop van energiegerelateerde producten, financieringsarrangementen en de mogelijkheid tot participatie in Fryske energieproductie. De gevraagde provinciale bijdrage is bedoeld voor de opstart en inrichting van de organisatievorm, het werven van leden en het opzetten van een zonnepanelen project in 2 wijken/dorpen in Fryslân. In principe is het verdienmodel van een coöperatie van deze omvang gezond. Als leden energie kopen via Us Kooperaasje is dat een geldstroom van circa 100 mln. De ervaring met de Amelander Energie Coöperatie leert dat euro per lid per jaar opzij gezet kan worden voor projecten. Dat is bij leden 2,5 mln per jaar. De kosten van de aanloopfase zijn echter hoog voor een stichting/coöperatie zonder leden. En dus lastig te financieren. Daarom vraagt de stichting i.o. hiervoor subsidie bij de provincie. 1. in te stemmen met een incidentele provinciale bijdrage vanuit het budget Duurzame Energie van maximaal ,- aan de oprichting van de Enerzjy Kooperaasje Fryslân; 2. de begrotingswijziging vast te stellen.

2 S&P (Konst/ Kramer) B2. Beantwoording schriftelijke statenvragen van de Statenfractie FNP over intensieve veehouderij De Statenfractie FNP heeft schriftelijke vragen aan GS gesteld over de intensieve veehouderij, naar aanleiding van een Tweede Kamermotie van het Kamerlid Van Veldhoven. In de bijgevoegde brief aan de Statenfractie FNP geven GS antwoorden op deze vragen. in te stemmen met de beantwoording van de statenvragen van de Statenfractie FNP over intensieve veehouderij. K&E (Konst) B3. Beantwoording Statenvragen Friese Koers over een regionaal vliegveld Door de Friese Koers zijn Statenvragen gesteld over een regionaal vliegveld. De fractie is van mening dat een regionaal vliegveld goed is voor de Friese economie en verzoekt het College hier een haalbaarheidsonderzoek naar de te doen. In bijgaande concept brief treft u de beantwoording aan. in te stemmen met de beantwoording van de conceot brief. OVT (Poepjes) B4. Beantwoording statenvragen Friese Koers over de REC Friese Koers heeft vragen gesteld over emissiegegevens en meetapparatuur. in te stemmen met de voorgestelde beantwoording van de statenvragen.

3 PP (Kramer) B5. Toetreding Ferwerderadiel aan de Agenda Netwerk Noordoost De provincie en de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel werken intensief samen aan de sociaal economische ontwikkeling van Noordoost Fryslân. Hiervoor is het Sociaal Economisch Masterplan voortvarend vertaald naar een uitvoeringsprogramma met projecten: de Agenda Netwerk Noordoost. Deze is eind 2011/begin 2012, samen met het bijbehorend meerjarenprogramma, regionale afspraken en bijbehorende organisatie vastgesteld door alle betrokken partijen. De gemeente Ferwerderadiel heeft de wens uitgesproken aan te willen sluiten bij de Agenda Netwerk Noordoost. De stuurgroep Netwerk Noordoost heeft positief gereageerd op deze wens. De besluitvorming voor deze aansluiting wordt parallel aan alle partijen voorgelegd. 1. het Supplement Ferwerderadiel bij de Agenda Netwerk Noordoost, als kader voor de uitvoering en regionale afspraken vast te stellen; 2. in te stemmen dat alle partners een inspanningsverplichting hebben voor de uitvoering van de ambitie en prioritaire projecten uit het supplement Ferwerderadiel aan de Agenda Netwerk Noordoost, ook op de langere termijn. 2; 3. kennis te nemen van de in de bijgevoegde stukken: - Oplegnotitie t.b.v. Colleges en GS - Aanbiedingsbrief Ferwerderadiel - Projectenboek met meerjarenplanning Ferwerderadiel - Memo voorwaarden aansluiten bij Netwerk Noordoost 4. in te stemmen met het projectenboek met meerjarenplanning Ferwerderadiel als aanvulling op het Meerjarenprogramma voor de Agenda Netwerk Noordoost voor de periode t/m 2015 onder voorbehoud van punt 6; 5. in te stemmen met het betalen van de bijdrage van Ferwerderadiel voor de gemaakte kosten voor het Sociaal Economisch Masterplan en de Agenda Netwerk Noordoost à ,=; 6. in te stemmen met een inspanningsverplichting om te zoeken naar een provinciale bijdrage uit bestaande programma s voor de kansrijke prioritaire projecten; dit betreft een wederzijdse inspanningsverplichting. B6. Vervallen

4 OVT (Poepjes) B7. Wijzigen luchtvaartverordening Fryslân, ontwerp luchthavenregelingen kleine luchtvaart Op 1 november 2009 is de Regelgeving burgerluchthavens en militaire luchthavens (RBML) in werking getreden, waarmee de Wet luchtvaart gewijzigd is. De provincie heeft hiermee nieuwe taken en bevoegdheden gekregen in het kader van het landzijdig gebruik van starts en landingen van luchtvaarttuigen op burgerluchthavens. Eén van de nieuwe taken en bevoegdheden van de provincie betreft het bij verordening vaststellen van luchthavenbesluiten of luchthavenregelingen voor structurele luchtvaartactiviteiten. Structurele luchtvaartactiviteiten Voor (regionale) terreinen die structureel als luchthaven gebruikt zullen worden en passen binnen het (provinciale) beleid, zal door PS een luchthavenregeling dan wel een luchthavenbesluit vastgesteld moeten worden. Het gaat hierbij om de zgn kleine luchtvaart, zoals gemotoriseerd schermvliegen en micro light aircraft (MLA) en helihavens. In december 2011 hebben PS de Luchthavenverordening provincie Fryslân vastgesteld waarbij algemene regels zijn opgenomen met voorwaarden en procedures voor de luchthavenbesluiten en -regelingen. GS zijn in deze verordening belast met het voorbereiden van de uitwerking van het besluit voor specifieke luchthavens waaronder het opstellen van een concept statenvoorstel met bijbehorende ontwerp-luchthavenregelingen. Het afgelopen jaar is gewerkt aan een voorstel tot het opstellen van luchthavenregelingen voor kleine luchtvaart die in hoofdstuk 3 van de Luchtvaartverordening provincie Fryslân zullen worden opgenomen. Voorgesteld wordt om voor de volgende luchthavens de luchthavenregelingen in te voegen: 1. Luchtvaartterrein Arum tbv MLA-gebruik; 2. Luchtvaartterrein Jirnsum tbv gemotoriseerd schermvliegen; 3. Luchtvaartterein Ypekolsgea tbv MLA-gebruik; 4. Luchtvaartterrein Akkrum tbv gemotoriseerd schermvliegen/ MLA-gebruik; 5. Luchtvaartterrein Kollumerzwaag tbv gemotoriseerd schermvliegen; 6. Luchtvaartterrein Nieuwehorne tbv MLA-gebruik. In dit voorstel zijn voor deze zes (reeds bestaande) luchthavens voor kleine luchtvaart ontwerp-luchthavenregelingen opgesteld, als subparagrafen in de Luchthavenverordening. Voor deze luchthavens geldt dat ze nu in werking zijn op grond van een door het ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VenW), verleend BIGNAL besluit of een door ons afgegeven (overbruggings) TUG-ontheffing. Voor de helihavens volgt in een later stadium een nieuw GSstik. 1. in te stemmen met de ontwerp-luchthavenregelingen voor de zes genoemde locaties; 2. PS middels bijgaande brief alvast te informeren over de inhoud van het GS besluit en het vervolg van de procedure.

5 SOBD (allen) B9. PS-vergadering 19 september n.f.t. 1. kennis te nemen van de uitnodiging en de agenda; 2. kennis te nemen van het interpellatieverzoek van GrienLinks; 3. kennis te nemen van eventuele mondelinge vragen.

6 HAMMERSTIKKEN SOBD H1. SG-lijsten van 11 t/m 17 septimber (Allen) de SG-lijsten vast te stellen. Ruimte H2. WRO-besluiten van 8 t/m 14 septimber (Konst) de WRO-besluiten vast te stellen. S&P H3. Projectplan Noordervisie 2040 (Konst Op 17 juni jl. is door de Stuurgroep REV (Ruimtelijk-economische Visie), waarin de noordelijke bestuurders Moorlach, Konst en Munniksma zitting hebben, het projectplan Noordervisie 2040 vastgesteld. Het doel van dit project is het opstellen van een ruimtelijk-economische visie voor Noord-Nederland voor de middellange termijn door de drie noordelijke provincies. Het projectplan wordt ter kennisneming in GS gebracht zodat het hele college een beeld heeft van de acties die tot medio volgend jaar plaatsvinden en van de producten die verwacht mogen worden. 1. kennis te nemen van het projectplan Noordervisie 2040; 2. gedeputeerde Konst te machtigen naar bevind van zaken te handelen.

7 K&E (Poepjes H4. Schriftelijke procedure Phytosana en projectwijzigingen Interreg IVA - Nederland Duitsland Momentele is een schriftelijke procedure rondom een Interreg IVA project genaamd Phy-toSana en een technische wijziging van een interreg IVA project. Fryslân is een van de ondertekenaars van de Interreg IVA overeenkomst Deutschland-Nederland (Bad Bentheim ) Van de deelnemende partners wordt hun instemming gevraagd in het project Phytosana en projectwijzigingen. Van Fryslân wordt een financiële bijdrage gevraagd van euro. Naast de bijdragen van de provincies Groningen en Drenthe, alsmede de bijdragen van het Land Niedersachsen, Het ministerie van EL&I en de Europese Unie wordt een project gefinancier van ruim 1,14 miljoen euro. Direct ten goede van Fryslân komt een bedrag van in te stemmen met het project Phytosana en de daarbij behorende Interreg middelen beschikbaar te stellen; 2. een bedrag van beschikbaar te stellen voor het project phytosana; 3. de begrotingswijziging phytosana vast te stellen; 4. in te stemmen met de voorgestelde projectwijzigingen. MEIDIELINGS a. Planning Tweede Kamer, week: geen

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 22 maart ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 13 april wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 15 maart 2016

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 febrewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 febrewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoorden

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 11 februari 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 jannewaris

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber Ofwêzich: sekretaris. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 novimber 2012. Ofwêzich: sekretaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 46, 2012 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 novimber 2012 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 septimber 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 septimber 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 19 jannewaris 2016 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 3 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 jannewaris 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013

Beslutelist gearkomste fan D.S. 5 maart a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 10, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 26 febrewaris 2013 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Meerdere (allen) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 septimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 12 oktober 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 38 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 septimber

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 maaie a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 19, 2013. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 april 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. c. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 april

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014

Beslutelist gearkomste fan D.S. 13 maaie 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 20, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 6 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes en siktaris 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. PS-planning wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand wurdt ûnferoare

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 oktober 2014 Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes konsept Datum DS-gearkomste 28-10-2014 Punt fan e wurklist 2b Geheim nee Tot Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kramer, deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 april ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 17, 2015 Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. d. Moties en toezeggingen, openstaand is besproken.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 12 juny 2012. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 24, 2012. b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 5 juny 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN Complexe Infra Projecten (Poepjes)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 21 jannewaris 2014. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 14 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. B1. Statenvragen geen BESPREKPUNTEN SOBD

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 29 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 22 septimber 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN WfF (Kielstra) B1.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 23 augustus Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 34 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 12 augustus 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN S&P B1. Stand van

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 4 febrewaris Ofwêzich: deputearre Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 6 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 28 jannewaris 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 jannewaris ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 2 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 desimber 2013 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Statenvragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maaie Ofwêzich: deputearre frou Poepjes Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maaie 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN K&M

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg

Beslutelist gearkomste fan D.S. 25 juny 2013. Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg Beslutelist Ofwêzich: Deputearre mefrou Schokker, Siktaris Van den Berg 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26, 2013 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 18 juny 2013 wurdt ûnferoare

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 30 septimber 2014. Ofwêzich: KfdK en sektaris. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: KfdK en sektaris 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 40, 2014 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 23 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 24 maart 2015. Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries, deputearre Konst (foar in part) 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 13, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 maaie 2014. Ofwêzich: deputearre frou Schokker. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Schokker 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 21 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 maaie 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 jannewaris 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 13 jannewaris 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 14 april 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 16, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 7 april 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 26 jannewaris Ôfwezich: siktaris Van den Berg. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ôfwezich: siktaris Van den Berg 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. presidium 17 februari 2016 wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 4 b. Beslutelist

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26

Beslutelist gearkomste fan D.S. 28 juny ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 26 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 21 juny 2016 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN IGN (Kramer) B1. Openstellingsbesluit

Nadere informatie

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN

konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) BESPREKPUNTEN konsept Beslutelist skriftlike omgong fan D.S. 8 july 2014 BESPREKPUNTEN B1. Beantwoording schriftelijke vragen geen SOBD (meerdere) B2. Brieven aan Provinciale Staten De navolgende brief aan PS vast te

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder. b. De Beslutelist fan 24 jannewaris 2012 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN OVT (Poepjes) B1. Beantwoording schriftelijke vragen

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 1 septimber 2015. Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Moties en toezeggingen, afgehandeld wurdt ûnferoare fêststeld. c. Moties en toezeggingen, voorstel af te voeren wurdt ûnferoare fêststeld. d.

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht. Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kadernotitie regionale luchthavens Bijlagen: 1. Concept kadernotitie regionale luchthavens 2. Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Deze kaderstellende

Nadere informatie

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Aan de Raadscommissie Agendapunt: 5 Onderwerp: Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / FK Informerend Kollum, 11 januari 2011 Samenvatting

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 8 april 2014. Ofwêzich: deputearre Konst. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Konst 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 15 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 1 april 2014 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere)

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 11 maart Ofwêzich: deputearre frou De Vries. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou De Vries 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 11 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 4 maart 2014 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN

Nadere informatie

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51

konsept Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 desimber 2012 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 konsept Beslutelist 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt wizige fêststeld. c. Moties en toezeggingen wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 51 b. Beslutelist fan

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s

Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 1. a. Aktualiteiten en tema s Beslutelist gearkomste fan D.S. 20 desimber 2016 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Overzicht moties en toezeggingen afgehandeld wurdt wizige fêststeld. c. Overzicht moties en toezeggingen openstaand is

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 1 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR 22 december 2011 OPSTELLER VOORSTEL: J. Wiffers AFDELING: Ontwikkeling PORTEFEUILLEHOUDER: M. Waanders Agendapunt: No. /'11 Dokkum, 15 november 2011 ONDERWERP:

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 maart 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 12, 2015 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 17 maart 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 31 jannewaris Ofwêzich: deputearre Kielstra. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre Kielstra 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 5 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 24 jannewaris 2017 wurdt wizige fêststeld. BESPREKPUNTEN Leefberens

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 4 februari 2013, tot vaststelling van de Luchthavenregeling MLA Middenmeer.

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 4 februari 2013, tot vaststelling van de Luchthavenregeling MLA Middenmeer. Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 4 februari 2013, tot vaststelling van de Luchthavenregeling MLA Middenmeer. Provinciale Staten van Noord-Holland; Gelet op de voordracht van Gedeputeerde

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S.

Beslutelist gearkomste fan D.S. 10 febrewaris 2015. Ofwêzich: deputearre frou Poepjes. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. Beslutelist Ofwêzich: deputearre frou Poepjes 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken wurdt ûnferoare fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 7 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 3 febrewaris

Nadere informatie

Bijlage 1 BEOORDELING AANVRAAG LUCHTHAVENREGELING PER LOCATIE. 1. Helihaven Isala klinieken te Zwolle

Bijlage 1 BEOORDELING AANVRAAG LUCHTHAVENREGELING PER LOCATIE. 1. Helihaven Isala klinieken te Zwolle Bijlage 1 BEOORDELING AANVRAAG LUCHTHAVENREGELING PER LOCATIE 1. Helihaven Isala klinieken te Zwolle : Deze luchthavenregeling betreft de bestaande luchthaven van de Stichting Isala Klinieken voor starts

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Slootdorp. Provinciale Staten van Noord-Holland; Gelet op de voordracht van Gedeputeerde

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 17. Haarlem, 18 januari Onderwerp: Instelling Commissie regionaal overleg luchthaven Hilversum

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 17. Haarlem, 18 januari Onderwerp: Instelling Commissie regionaal overleg luchthaven Hilversum Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 17 Haarlem, 18 januari 2011 Onderwerp: Instelling Commissie regionaal overleg luchthaven Hilversum Bijlagen: ontwerpbesluit 1. Inleiding. Door een wijziging

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland; 2 Regels voor het luchthavenluchtverkeer. Besluiten vast te stellen: 1 Algemeen. 3 Milieugebruiksruimte

Provinciale Staten van Noord-Holland; 2 Regels voor het luchthavenluchtverkeer. Besluiten vast te stellen: 1 Algemeen. 3 Milieugebruiksruimte Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Helihaven Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Provinciale Staten van Noord-Holland; Gelet

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Kennis en Economy Ôfdieling : Het Friese Merenproject Behanneljend amtner : Klaas Talma Tastel : 06 29246676 Registraasjenûmer :

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling MLA Beverwijk. Provinciale Staten van Noord-Holland; Gelet op de voordracht van Gedeputeerde

Nadere informatie

Luchthavenregeling Stijg- en landingslocaties watervliegtuigen Wings Over Holland

Luchthavenregeling Stijg- en landingslocaties watervliegtuigen Wings Over Holland Luchthavenregeling Stijg- en landingslocaties watervliegtuigen Wings Over Holland PROVINCIALE STATEN VAN FLEVOLAND Gelezen het voorstel van het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland nummer 1113955,

Nadere informatie

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot vaststelling van de Luchtvaartverordening Provincie Groningen.

Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot vaststelling van de Luchtvaartverordening Provincie Groningen. 26 februari 2013 Corr.nr. 2013-06444, MV Nummer 06/2013 Zaaknr. 444404 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen tot vaststelling van de Luchtvaartverordening Provincie Groningen.

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 juni 2015 Wurklistnûmer : H-14 Ûnderwerp : Ontwerp-begroting 2016, suppletoire begroting 2015 en Jaarstukken 2014 Noordelijke Rekenkamer Beliedsprogramma : Bestuur

Nadere informatie

LUCHTVAARTVERORDENING DRENTHE HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN

LUCHTVAARTVERORDENING DRENTHE HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN LUCHTVAARTVERORDENING DRENTHE HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1, Begripsomschrijving In deze verordening wordt verstaan onder: a. wet: de Wet Luchtvaart; b. provinciale staten: provinciale staten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Gevolgen RBML: helikopters en geluid

Gevolgen RBML: helikopters en geluid 15 februari 2012 NSG presentatie door ir W.B. Haverdings Gevolgen RBML: helikopters en geluid Inleiding! Vraagstelling: Welke gevolgen heeft invoering Wet RBML op het gebied van helikopters en het geluid

Nadere informatie

Startnotitie t.b.v. het opstellen van een beleidskader kleine luchtvaart

Startnotitie t.b.v. het opstellen van een beleidskader kleine luchtvaart Pagina 1 Startnotitie t.b.v. het opstellen van een beleidskader kleine luchtvaart 1. Inleiding De Tweede Kamer heeft op 18 oktober 2007 het wetsvoorstel Regelgeving Burgerluchthavens en Militaire Luchthavens

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 SEPTEMBER 2017 1. Vaststelling subsidie Velsen Noord fase 1 2. Herziening landbouwartikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening 3. Auditopvolging per 1 september 2017 4. Midterm review van het Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Startnotitie t.b.v. het opstellen van een beleidskader kleine luchtvaart

Startnotitie t.b.v. het opstellen van een beleidskader kleine luchtvaart Pagina 1 Startnotitie t.b.v. het opstellen van een beleidskader kleine luchtvaart 1. Inleiding De Tweede Kamer heeft op 18 oktober 2007 het wetsvoorstel Regelgeving Burgerluchthavens en Militaire Luchthavens

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Luchthaven Hilversum Beleid

Luchthaven Hilversum Beleid Luchthaven Hilversum Beleid Nederland kent naast Schiphol een groot aantal andere luchthavens. Voor deze luchthavens is nieuw beleid ontwikkeld, dit is uitgewerkt in De Regelgeving burgerluchthavens en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Omzettingsregeling luchthaven Port Zelande. 1 Ontwerpbesluit

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Omzettingsregeling luchthaven Port Zelande. 1 Ontwerpbesluit Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Omzettingsregeling luchthaven Port Zelande 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op: Artikel 8.64, eerste lid,

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 24 april 2013 Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : SOBD Behanneljend amtner : Dolf Jansen Tastel : 5360 Registraasjenûmer : 1048244 Primêr nûmer : Ûnderwerp

Nadere informatie

Beleidsregel ontheffing voor tijdelijk en uitzonderlijk gebruik van een terrein voor het opstijgen of landen van een luchtvaartuig

Beleidsregel ontheffing voor tijdelijk en uitzonderlijk gebruik van een terrein voor het opstijgen of landen van een luchtvaartuig CVDR Officiële uitgave van Overijssel. Nr. CVDR329333_2 29 november 2016 Beleidsregel ontheffing voor tijdelijk en uitzonderlijk gebruik van een terrein voor het opstijgen of landen van een luchtvaartuig

Nadere informatie

Regionale Afspraken Uitvoering Agenda Netwerk Noordoost. streekagenda voor Noordoost Fryslân

Regionale Afspraken Uitvoering Agenda Netwerk Noordoost. streekagenda voor Noordoost Fryslân Regionale Afspraken Uitvoering Agenda Netwerk Noordoost streekagenda voor Noordoost Fryslân oktober 2011 De ondergetekenden a. provincie Fryslân, vertegenwoordigd door gedeputeerde Johannes Kramer, daartoe

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Verordening Commissie Regionaal Overleg luchthaven Budel Noord-Brabant Provinciale Staten van Noord-Brabant Gelezen het voorstel van Gedeputeerde

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog

Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon en erfgoed van de Tweede Wereldoorlog Statenmededeling Onderwerp Militair erfgoed Tweede Wereldoorlog en Oorlogsmuseum Overloon Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Informatie over voortgang proces Oorlogsmuseum Overloon

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. stellen de volgende beleidsregel vast voor het gebruik van de hiervoor genoemde bevoegdheden:

PROVINCIAAL BLAD. stellen de volgende beleidsregel vast voor het gebruik van de hiervoor genoemde bevoegdheden: PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Overijssel. Nr. 7533 16 november 2015 Provincie Overijssel - Beleidsregel ontheffing voor tijdelijk en uitzonderlijk gebruik van terreinen voor het opstijgen

Nadere informatie

Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP) over vaststelling van luchthavenbesluiten en luchthavenregelingen

Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP) over vaststelling van luchthavenbesluiten en luchthavenregelingen Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 19 mei 2015 Vragen nr. 42 Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP) over vaststelling van luchthavenbesluiten en luchthavenregelingen De

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

BELEIDSREGEL VAN DE PROVINCIE DRENTHE VOOR HET VERLENEN VAN ONTHEFFING VOOR TIJDELIJK EN UITZONDERLIJK GEBRUIK (WET LUCHTVAART, ARTIKEL 8A.

BELEIDSREGEL VAN DE PROVINCIE DRENTHE VOOR HET VERLENEN VAN ONTHEFFING VOOR TIJDELIJK EN UITZONDERLIJK GEBRUIK (WET LUCHTVAART, ARTIKEL 8A. BELEIDSREGEL VAN DE PROVINCIE DRENTHE VOOR HET VERLENEN VAN ONTHEFFING VOOR TIJDELIJK EN UITZONDERLIJK GEBRUIK (WET LUCHTVAART, ARTIKEL 8A.51) Gedeputeerde staten van Drenthe hebben besloten een beleidsregel

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25

Beslutelist gearkomste fan D.S. 16 juny 2015. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 Beslutelist 1. Aktualiteiten en tema s 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 9 juny 2015 wurdt ûnferoare fêststeld. BESPREKPUNTEN SOBD (meerdere) B1. Beantwoording schriftelijke

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer

Beslutelist gearkomste fan D.S. 7 oktober Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer Beslutelist Afwêzich: KfdK, deputearre Konst en deputearre Kramer 1. Aktualiteiten en tema s. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 41 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 30 septimber 2014 wurdt ûnferoare fêststeld.

Nadere informatie

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid)

Beslutelist gearkomste fan D.S. 17 juny Ofwêzich: KfdK. ûnderwerp / koarte gearfetting / beslút D.S. (kolleezjelid) Beslutelist Ofwêzich: KfdK 1. a. Aktualiteiten en tema s b. Planning PS-stukken t.b.v. het presidium wurdt wizige fêststeld. 2. a. Aktiviteitenkalinder wike 25 b. Beslutelist fan gearkomste DS fan 10 juny

Nadere informatie

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Zweefvliegveld Castricum.

Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Zweefvliegveld Castricum. Besluit van Provinciale Staten van Noord-Holland van 12 december 2011, tot vaststelling van de Luchthavenregeling Zweefvliegveld Castricum. Provinciale Staten van Noord-Holland; Gelet op de voordracht

Nadere informatie

Grien en Blau yn Noardeast Fryslan oplegnotitie colleges Netwerk Noordoost

Grien en Blau yn Noardeast Fryslan oplegnotitie colleges Netwerk Noordoost Grien en Blau yn Noardeast Fryslan oplegnotitie colleges Netwerk Noordoost Bestemd voor: Colleges van de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Achtkarspelen, Kollumerland c.a., Tytsjerksteradiel, Ferwerderadiel

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

Financiële rapportage ANNO

Financiële rapportage ANNO Financiële rapportage ANNO 2012-2015 Eind 2011 hebben de gemeenteraden en Provinciale Staten de MeerjarenPlanning ANNO (MJP) vastgesteld. In de MJP is vastgelegd welke bijdragen vanuit de 22,7 miljoen

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Aanvraagformulier Subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns Fryslân 06 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 00 8900 HM

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : 22 september 2010 Wurklistnûmer : 01B Beliedsprogramma : 2 Verkeer en Vervoer Ôfdieling : Complexe Projecten Infrastructuur Behanneljend amtner : Wim Boogholt/ Dirk-Jan

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Omzettingsregeling luchthaven Parc de IJsselhoeve. 1 Ontwerpbesluit

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Omzettingsregeling luchthaven Parc de IJsselhoeve. 1 Ontwerpbesluit Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Omzettingsregeling luchthaven Parc de IJsselhoeve 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op: Artikel 8.64, eerste

Nadere informatie

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel

Statenvoorstel *1597204* Statenvoorstel ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Technocampus Lelystad Airport Provinciale Staten 2 juli 2014 Agendapunt 1. Beslispunten 1. Kennis te nemen van de businesscase Technocampus Lelystad Airport, als uitwerking

Nadere informatie

Onderwerp Verordening luchthavenbesluit luchthaven Budel Noord-Brabant. gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 4 juni /13;

Onderwerp Verordening luchthavenbesluit luchthaven Budel Noord-Brabant. gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d. 4 juni /13; Besluit / B Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 20 september 2013 Onderwerp Verordening luchthavenbesluit luchthaven Budel Provinciale Staten van, gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten, d.d.

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

Statenvoorstel 74/16 A

Statenvoorstel 74/16 A Statenvoorstel 74/16 A Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 21 oktober 2016 Onderwerp Bestuursrapportage 2016 12 september 2016 GS:4061340 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Samenvatting Voor

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

Speeches Johannes Kramer t.b.v. de opening streekhûs Noardeast Fryslân op 5 november 2012

Speeches Johannes Kramer t.b.v. de opening streekhûs Noardeast Fryslân op 5 november 2012 Speeches Johannes Kramer t.b.v. de opening streekhûs Noardeast Fryslân op 5 november 2012 Johannes Kramer welkom en opening bijeenkomst Als gebiedsgedeputeerde van Noordoost Fryslân wil ik u, mede namens

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

Gedeputeerde Staten van Flevoland, ONTWERP BELEIDSREGEL ONTHEFFING VOOR TIJDELIJK EN UITZONDERLIJK GEBRUIK (TUG) (artikel 8a.51 Wet luchtvaart) #942439 Gedeputeerde Staten van Flevoland, Overwegende dat: Gedeputeerde Staten door de wijziging

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Context Agendaverzoek GS: Gelders Provinciaal Ambitie Statement leren voor Duurzame

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 10 juli 2012 1. Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 2. Behandeling van inkomende en uitgaande poststukken van de leden van Gedeputeerde Staten 1. De Agenda Landbouw en Visserij 2012-2015 vast te stellen. 2. De portefeuillehouder

Nadere informatie

Oan Provinsjale Steaten

Oan Provinsjale Steaten Oan Provinsjale Steaten Gearkomste : Wurklistnûmer : Beliedsprogramma : Ôfdieling : ERT Behanneljend amtner : M.D. Ledegang Tastel : 5947 Registraasjenûmer : 940163 Primêr nûmer : Ûnderwerp : Scenariokeuze

Nadere informatie