HOOFDSTUK V. Seinen op treinen, rangeerdeelen en bijzondere voertuigen te geven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOOFDSTUK V. Seinen op treinen, rangeerdeelen en bijzondere voertuigen te geven."

Transcriptie

1 110 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. HOOFDSTUK V. Seinen op treinen, rangeerdeelen en bijzondere voertuigen te geven. Seinen op treinen. (Treinseinen). Bij treinen, waarvan het voorste en het achterste voertuig voorzien is van ingebouwde lantarens, kunnen de treinseinen zoowel des daags als des nachts als hchtsemen getoond worden, terwijl het sluitsem en het volgsein dan geen licht naar voren toont. Sein 40. Frontsein. Aanwijzing van het hoofd van den trein. 40 a. Op enkel spoor en op dubbel spoor, ook indien (volgens aanschrijving) tijdelijk enkel spoor wordt gereden. Geen bijzonder sein. Twee lantarens (frontlantarens) met wit licht naar voren, op gelijke hoogte aan de frontzijde van de locomotief. Toepassingsvoorschriften. 111 HOOFDSTUK V. Seinen op treinen, rangeerdeelen en bijzondere voertuigen te geven. Seinen op treinen. (Treinseinen). 64. Treinseinen dienen om het begin en het einde van den trein aan te duiden en om bepaalde mededeelingen te doen aan het personeel. Sein (1) Wordt de trein geduwd, dan worden de lantarens des nachts tegen den voorwand van het eerste voertuig geplaatst. (2) Bemerkt de machinist gedurende den rit, dat de beide frontlantarens uitgedoofd zijn, dan brengt hij den trein tot stilstand om de lantarens weder aan te steken. (3) Ontbreekt sein 40 frontsein" geheel, dan neemt het bewakings- of het stationspersoneel de vereischte maatregelen om den trein tot stilstand te doen brengen om den machinist van de onregelmatigheid kennis te kunnen geven. (4) Sein 40 frontsein" wordt bij treinen, die opgedrukt worden, ook op de opdruklocomoüef getoond, indien deze op de vrije baan komt en tot een station doorgaat. [Zie voor het geval, dat deze locomotief niet doorgaat tot een station, de noot onder sein 44 rangeerende locomotief"]. (5) Bij treinen, die met voorspan vervoerd worden, wordt sein 40 a frontsein" ook op de tweede locomotief getoond; indien de voorste locomotief een der seinen 40 b, 43 a of 43 b toont, toont de tweede locomotief geen seinen. In bijzondere voorschriften kunnen voor het rijden naar en van een tijdelijk buiten dienst gesteld spoor andere treinseinen worden voorgeschreven.

2 112 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 113 Aanwijzing van het hoofd van den trein. 40 b. Op dubbel spoor, indien verkeerd spoor gereden wordt. Geen bijzonder sein. Eene lantaren (koplantaren) met rood licht naar voren, geplaatst aan de frontziide van de locomotief boven de twee frontlantarens, die sein 40 a frontsein" toonen.

3 114 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Sein 41. Sluitsein. Aanwijzing van het einde Van den trein. 41 a. Op een gewonen trein. Aan de achterzijde van het laatste voertuig of van de losse locomotief eene ronde roode schijf met witten rand (staartschijf) en daarboven: hetzij twee naar voren en naar achteren zichtbare rechthoekige rood en wit gekleurde borden (hoekborden); hetzij twee onverlichte lantarens (hoeklantarens). Aan de achterzijde van het laatste voertuig of van de losse locomotief eene lantaren (staartlantaren) met rood licht naar achteren en daarboven: twee lantarens (hoeklantarens) met rood licht naar achteren licht naar voren. en groen Toepassingsvoorschriften. 115 Sein (1) Eene opdruklocomotief, die op de vrije baan komt en tot een station doorgaat, wordt des daags van eene staartschijf en des nachts van eene staartlantaren voorzien. Op het laatste voertuig van den trein, die opgedrukt wordt, wordt sein 41 sluitsem" of sein 42 volgsem" getoond. [Zie voor eene opdruklocomotief, die op de vrije baan komt maar niet doorgaat tot een station, de noot onder sein 44 rangeerende locomotief"]. (2) Voor die convooien, welke van de vrije baan naar het vertrekstation terugkeeren en waarvoor bepaald is, dat tusschen vertrek en terugkomst geen trein op het baanvak mag worden toegelaten, kan als sluitsem volstaan worden met alleen de staartschijf of de staartlantaren. Wanneer de lantarenijzers alleen voorkomen op den voorwand van het laatste voertuig, mogen de hoekborden, hoekschijven of hoeklantarens daarop geplaatst worden.

4 116 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 117 Aanwijzing van het einde van den trein. 4\b. Op een buitengewonen trein. Als sein 41 a sluitsem" met dit onderscheid, dat het linker hoekbord (of de linker hoeklantaren) vervangen is door eene naar voren en naar achteren zichtbare ronde witte schijf met zwarten_rand (hoekschijf). Als sein 41 a sluitsem" met dit onderscheid, dat de linker hoeklantaren in plaats van rood, wit licht naar achteren toont.

5 118 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 119 Sein 42. Volgscin. Aankondiging Van een te verwachten buitengewonen trein in dezelfde richting. Als sein 41 a sluitsein" met dit onderscheid, dat het rechter hoekbord (of de rechter hoeklantaren) vervangen is door eene naar voren en naar achteren zichtbare ronde groene schijf met witten rand. 42 a. Op een gewonen trein. Als sem 41 a sluitsein" met dit onderscheid, dat de rechter hoeklantaren in plaats van rood, groen licht naar achteren toont. Seinen 42 en Een buitengewone trein wordt niet aangekondigd, indien voorgeschreven is, dat op een bepaald baanvak, gedurende zeker tijdsverloop, voortdurend op de komst van buitengewone treinen gerekend moet worden. Op dubbelsporige baanvakken worden buitengewone treinen zooveel mogelijk op den onmiddellijk voorafgaanden trein aangekondigd door sein 42 volgsem". Bij uitzondering mag hiertoe van sein 43 tegensein" gebruik gemaakt worden in de volgende gevallen: a. indien sein 42 volgsein" niet meer gegeven kan worden; b. indien tusschen den in dezelfde richting vooruitrijdenden trein en den aan te kondigen trein eene groote tijdruimte ligt; c. indien hierdoor oponthoud voor personentreinen voorkomen kan worden.

6 120 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 12) Aankondiging van een te verwachten buitengewonen trein in dezelfde richting. 42 b. Op een buitengewonen trein. Als sein 41 b sluitsein" met dit onderscheid, dat het rechter hoekbord (of de rechter hoeklantaren) vervangen is door eene naar voren en naar achteren zichtbare ronde groene schijf met witten rand. Als sein 41 b sluitsein" met dit onderscheid, dat de rechter hoeklantaren in plaats van rood, groen licht naar achteren toont.

7 122 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 123 Sein 43. Tegensein. Aankondiging van een te verwachten buitengewonen trein in tegengestelde richting. 43 a. Of) enkel spoor en op dubbel spoor, ook indien (volgens aanschrijving) enkel spoor gereden wordt. tijdelijk Eene ronde witte schijf met zwarten rand aan de frontzijde van de locomotief. Eene lantaren (koplantaren) met wit licht naar voren, geplaatst aan de frontzijde van de locomotief boven de twee frontlantarens, die sein 40 a frontsem" toonen.

8 124 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 125 Aankondiging Van een te verwachten bttitengewonen trein in tegengestelde richting. 43 b. Op dubbel spoor, indien verkeerd spoor gereden wordt. Als sein 43 a tegensein". Eene lantaren (koplantaren) met wit licht naar voren, geplaatst aan de frontzijde van de locomotief boven de twee frontlantarens, waarvan de eene rood en de andere wit licht naar voren toont.

9 126 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. Seinen op rangeerdeelen. Sein 44. Rangeerende locomotief. Seinen op rangeerdeelen. Geen bijzonder sein. Eene lantaren met wit licht naar voren aan de voorzijde en eene lantaren met wit licht naar achteren aan de achterzijde van de locomotief. Dit nachtsein wordt ook getoond op eene opdruklocomotief, die op de vrije baan komt, maar niet doorgaat tot een station. Keert deze opdruklocomotief op een dubbelsporig baanvak op het verkeerde spoor terug, dan toont de lantaren aan de frontzijde -rood licht.

10 128 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. Seinen op bijzondere voertuigen- Sein 45. Bezet voertuig. Aanduiding, dat zich in het voertuig personen bevinden. Eene gele vlag aan elke langszijde van het voertuig. Geen bijzonder sein. Het van binnen verlicht zijn van het voertuig wordt beschouwd als aanwijzing, dat het voertuig bezet is. Seinen op bijzondere voertuigen. Sein Dit sein dient om aan te geven, dat met het voertuig voorzichtig gerangeerd moet worden, dat het niet mag worden afgestooten en dat daartegen geen voertuigen mogen worden afgestooten.

11 130 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 131 Sein 46. Ontplofbare lading. Aanduiding, dat een voertuig is beladen met ontplofbare Des daags en des nachts: Eene vierkante zwarte vlag met een witte B aan elke langszijde van het voertuig. stoffen. Sein Dit sein wordt gegeven, opdal niet het oog op de lading de noodige voorzichtigheidsmaatregelen genomen /uilen worden.

HOOFDSTUK IV. Seinen op bepaalde plaatsen te geven. (Vaste seinen).

HOOFDSTUK IV. Seinen op bepaalde plaatsen te geven. (Vaste seinen). 42 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. HOOFDSTUK IV. Seinen op bepaalde plaatsen te geven. (Vaste seinen). Hoofdseinpalen. Een hoofdseinpaal bestaat uit een paal met een naar rechts uitstekenden draaibaren

Nadere informatie

HOOFDSTUK III. Seinen op niet bepaalde plaatsen te geven. HOOFDSTUK III. Seinen op niet bepaalde plaatsen te geven. Sein 5. Sein 5. Veilig.

HOOFDSTUK III. Seinen op niet bepaalde plaatsen te geven. HOOFDSTUK III. Seinen op niet bepaalde plaatsen te geven. Sein 5. Sein 5. Veilig. 22 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. Toepassingsvoorschriften. 23 HOOFDSTUK III. Seinen op niet bepaalde plaatsen te geven. HOOFDSTUK III. Seinen op niet bepaalde plaatsen te geven. De beambte toont

Nadere informatie

Voor electrische treinen gelden, behalve de hiervoor genoemde seinen, bovendien de in dit Hoofdstuk genoemde seinen.

Voor electrische treinen gelden, behalve de hiervoor genoemde seinen, bovendien de in dit Hoofdstuk genoemde seinen. 146 Omschrijving der seinen en seinmiddelen. HOOFDSTUK VIII. Voor electrische treinen gelden, behalve de hiervoor genoemde seinen, bovendien de in dit Hoofdstuk genoemde seinen. Sein 59. Langzaam rijden.

Nadere informatie

Vakkennis Machinist Cluster 7: Gereedmaken en vertrekken

Vakkennis Machinist Cluster 7: Gereedmaken en vertrekken Vakkennis Machinist Cluster 7: Gereedmaken en vertrekken Eerdere versies: Versie 1.0 Vóór review (TT 23-04-13) Versie 2.0 Na review (HB 05-05-13) Versie 2.1 Na review (TT 15-05-13) Versie 3.0 (TT 11-12-13)

Nadere informatie

1, Zijn de hierna genoemde treinen opgaand of afkomend? a) Trein van Leerwarden naar Groningen. b) Trein van Geldermalsen naar Kesteren,

1, Zijn de hierna genoemde treinen opgaand of afkomend? a) Trein van Leerwarden naar Groningen. b) Trein van Geldermalsen naar Kesteren, N.V.NEDERLÀNDSCHE SPOORWEGEN Seinwezen Onderwerp : SEINREGLEMENT Cursus voot opleidíng tot Technisch Ambtenaar (Nad uk ve bode l VRAGENLIIST No. 1 I ' Waar vindt ge de wettelijke grondslag van het Seinreglement?

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit tot vaststelling van het Tram Sein Reglement

PROVINCIAAL BLAD. Besluit tot vaststelling van het Tram Sein Reglement PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 7834 30 november 2015 Besluit tot vaststelling van het Tram Reglement Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 17 november 2015, nr.

Nadere informatie

PUBLICATIE VAN DE. NEDERLANDSCH-INDISCHE WECxENVEREENIGING CENTRAAL PROEFSTATION EN STUDIE BUREAU OP WEGENGEBIED VOLKENBONDS - A ANBE VELIN GEN

PUBLICATIE VAN DE. NEDERLANDSCH-INDISCHE WECxENVEREENIGING CENTRAAL PROEFSTATION EN STUDIE BUREAU OP WEGENGEBIED VOLKENBONDS - A ANBE VELIN GEN No. 146 28-3-'36 PUBLICATIE VAN DE NEDERLANDSCH-INDISCHE WECxENVEREENIGING CENTRAAL PROEFSTATION EN STUDIE BUREAU OP WEGENGEBIED VOLKENBONDS - A ANBE VELIN GEN OMTRENT DE BEBAKENING VOOR SPOORBAAN OVERWEGEN

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL TUCHTREGLEMENT

ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL TUCHTREGLEMENT ALGEMEEN REGLEMENT VAN HET PERSONEEL EN DE SOCIALE DIENSTEN BUNDEL 550 - TUCHTREGLEMENT BIJLAGE III BESTRAFFING VAN DE FOUTEN TEGEN DE VEILIGHEID VAN HET VERKEER. A. INBREUKEN OP DE REGLEMENTAIRE VOORSCHRIFTEN

Nadere informatie

Vakkennis wijzigingsdocument Op de website VVRV update

Vakkennis wijzigingsdocument Op de website VVRV update Vakkennis wijzigingsdocument Op de website VVRV update 12-2-2018 Cluster tekst tekstwijziging datum Infra (5) Hoe is de energievoorziening geregeld? Spanningssluis Doordat een spanningsluis geen spanning

Nadere informatie

1 van :10

1 van :10 http://wetten.overheinl/bwbr0017624/geldigheids.. 1 van 10 30-12-2013 22:10 Besluit spoorverkeer (Tekst geldend op: 30-12-2013) Besluit van 3 december 2004, houdende regels met betrekking tot het veilig

Nadere informatie

Formulierenboek. Directeur ProRail VL Kees van Dijk / Wilco van der Wolf. Herman Tijsma. Definitief. Van Auteurs. Projectleider

Formulierenboek. Directeur ProRail VL Kees van Dijk / Wilco van der Wolf. Herman Tijsma. Definitief. Van Auteurs. Projectleider Formulierenboek Van Auteurs Directeur ProRail VL Kees van Dijk / Wilco van der Wolf Projectleider Herman Tijsma Versie 1.0 Datum 24 mei 2012 Status Definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Beheer 3 2.1

Nadere informatie

Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie. Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie

Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie. Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie Colofon Titel Beveiligingssystemen Au teu r Erik Scholten Vormgevin g Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie U itgever Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie D atu m 1 e dru

Nadere informatie

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING

BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING TREINBESTUURDER BASISPRINCIPES VAN DE SEININRICHTING Publicatiedatum: 04/02/2015 NMBS B-TR.2 Inhoud Blz. 1. Spoorwegen 3 2. Sporen 6 3. Lichtseinen 8 4. Snelheidssignalisatie 14 5. Allerhande seinen 16-2

Nadere informatie

Formulierenboek. Herman Tijsma. VL VLV VMK/ Formulierenboek/Definitief. Definitief. Van Eigenaar. Kenmerk. Versie 3.0 Datum 2 januari 2015 Bestand

Formulierenboek. Herman Tijsma. VL VLV VMK/ Formulierenboek/Definitief. Definitief. Van Eigenaar. Kenmerk. Versie 3.0 Datum 2 januari 2015 Bestand Formulierenboek Van Eigenaar Herman Tijsma Kenmerk VL VLV VMK/ Formulierenboek/Definitief Versie 3.0 Datum 2 januari 2015 Bestand Status Definitief Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Beheer en revisie 3 2.1

Nadere informatie

Vakkennis Machinist Cluster 7: Gereedmaken en vertrekken

Vakkennis Machinist Cluster 7: Gereedmaken en vertrekken Vakkennis Machinist Cluster 7: Gereedmaken en vertrekken Eerdere versies: Versie 1.0 Vóór review (TT 23-04-13) Versie 2.0 Na review (HB 05-05-13) Versie 2.1 Na review (TT 15-05-13) Versie 3.0 (TT 11-12-13)

Nadere informatie

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055)

Ombouw NS 1205 (Märklin 3055) De hier links getoonde NS serie 1200 locomotief is een model van Märklin en wel de 1205 met artikelcode 3055. Het betreft een analoog model die is voorzien van een grote schijfcollector motor (LFCM) Voor

Nadere informatie

De spoorweg en het rollend materieel.

De spoorweg en het rollend materieel. HOOFDSTUK i. De spoorweg en het rollend materieel. 1. Het rijden over de spoorbaan. Het spoorwegbedrijf vormt een onderdeel van het groote verkeersapparaat, waarover de menschheid beschikt. Het verkeer,

Nadere informatie

Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie

Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie Colofon Titel Beveiligingssystemen Auteur Erik Scholten Vormgeving Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie Uitgever Save - Scholten Advies Veiligheidsbewustzijn Educatie Datum 1 e druk 4

Nadere informatie

SafetyPlan bvba tel. +32-(0) Marjoleinstraat 32 fax.+32-(0)

SafetyPlan bvba tel. +32-(0) Marjoleinstraat 32 fax.+32-(0) SafetyPlan bvba Veiligheidsuitrusting & Advies voor het Vervoer van Gevaarlijke Stoffen Lijst van de inbreuken en de te innen men. Inhoud 1. Vervoerdocument en identiteitsbewijs 2. Keuringsdocument 3.

Nadere informatie

Verkeerswetgeving fietsers

Verkeerswetgeving fietsers Verkeerswetgeving (Koninklijk besluit 1 december 1975) INDIVIDUELE FIETSERS of GROEPEN van MINDER DAN 15 FIETSERS Een verplicht fietspad wordt aangegeven met bord G11. Fietsers en snor MOETEN hier gebruik

Nadere informatie

Beveiligingsvoorschriften yoor station VÜGHT.

Beveiligingsvoorschriften yoor station VÜGHT. t i j d e l i j k e Beveiligingsvoorschriften yoor station VÜGHT. / ngevolge D ie n st or (for No. 442G. 1". Voor de veilighoid van het vorkeer op hot station VugIU, golilt Tijdclijk Locaalcoor- schrift

Nadere informatie

UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN. MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE)

UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN. MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE) AFBEELDING UITRUSTINGSVOORSCHRIFTEN MARKERINGSBORDEN VRACHTWAGENS (m.u.v. trekkers en bussen) (ACHTERZIJDE) Stijfheid van de plaat Volgens Annex 10 van het ECE 70 Reglement dient het bord te voldoen aan

Nadere informatie

VERKEERSBORDEN. www.gratisrijbewijsonline.be

VERKEERSBORDEN. www.gratisrijbewijsonline.be VERKEERSBORDEN www.gratisrijbewijsonline.be GEVAARSBORDEN ALGEMEEN Zoals de naam van deze reeks het laat vermoeden, wijzen de gevaarsborden op een mogelijk gevaar. De gevaarsborden worden rechts geplaatst.

Nadere informatie

Het gebruik van tellers in WinDigipet (versie ProX.3)

Het gebruik van tellers in WinDigipet (versie ProX.3) Het gebruik van tellers in WinDigipet (versie ProX.3) Door: Bob vermeulen Versie: 1.4 Datum: 25-02-2009 2009-02-25 1 van 15 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Project omschrijving... 3 3 De componenten... 4 3.1

Nadere informatie

Spoor op Vleugels. Nieuwsbulletin Nr 13

Spoor op Vleugels. Nieuwsbulletin Nr 13 Spoor op Vleugels Nieuwsbulletin Nr 13 Er wordt gereden.. Het is al weer enige tijd geleden dat het Nieuwsbulletin 12 is verschenen, maar nu ziet 13 dan het licht Door drukke werkzaamheden is het uitbrengen

Nadere informatie

5.4.1.1.1 I 14 I niveau 1 500 euro. 5.4.1.1.1 of 5.4.1.1.16

5.4.1.1.1 I 14 I niveau 1 500 euro. 5.4.1.1.1 of 5.4.1.1.16 1/ vervoerdocument richtlijn risico nu morgen 1.1 geen enkele aanduiding over het gevaarlijke karakter (of de gevaarseigenschappen) van de vervoerde goederen 5.4.1.1.1 I 14 I niveau 1 500 1500 1.2 onmogelijke

Nadere informatie

Seinenboek NS Reizigers

Seinenboek NS Reizigers NS Reizigers 1 mei 2013 pagina 1/69 Bijgewerkte wijzigingsbladen nr. datum auteur opm. 0 2005 NSR Spoorwegveiligheid en Regelgeving 1 2007 NSR Spoorwegveiligheid en Regelgeving 2 9 juni 2011 NSR Publicatie

Nadere informatie

Regeling spoorverkeer

Regeling spoorverkeer VW Regeling spoorverkeer Regeling ter uitvoering van de artikelen 1, onderdeel e, 2, 9, 20, 26 en 38 van het Besluit spoorverkeer (Regeling spoorverkeer) 15 december 2004/Nr. HDJZ/ S&W/2004-3093 Hoofddirectie

Nadere informatie

Vakkennis Machinist Cluster 8: Rijden, rangeren en wegzetten

Vakkennis Machinist Cluster 8: Rijden, rangeren en wegzetten Vakkennis Machinist Cluster 8: Rijden, rangeren en wegzetten Huidige versie: Eerdere versies: Versie 1.0 Vóór review (TT 24-02-13) Versie 1.1 globale review (RvS 27-03-13) Versie 2.0 Na review (DT 01-05-13)

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009 Scheepvaartcontrole City atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 6 juni 2009 Opmerking: De vermelding CEVNI heeft betrekking op de Europese reglementering en correspondeert

Nadere informatie

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 Gelijk aan de versie van 1 juni 2016, alleen examenstof is verduidelijkt

Nadere informatie

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015

Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 Overzicht van seinen voor het theorie-examen rangeerder Gebaseerd op de Regeling Spoorverkeer, bijlage 4 bij artikel 24, juli 2015 (nummering conform Seinenboek) Naam Nrs bijlage 4 Examenstof 2 Lichtseinen:

Nadere informatie

Onderwerp : Wegenverkeerswet 1994 Activiteit : het houden van een wedstrijd met motorvoertuigen

Onderwerp : Wegenverkeerswet 1994 Activiteit : het houden van een wedstrijd met motorvoertuigen ONTHEFFING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum (ontwerp)besluit : 9 juni 2015 Onderwerp : Wegenverkeerswet 1994 Activiteit : het houden van een wedstrijd met motorvoertuigen Aanvrager : Stichting

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2004 662 Besluit van 3 december 2004, houdende regels met betrekking tot het veilig en ongestoord gebruik van hoofdspoorwegen (Besluit spoorverkeer)

Nadere informatie

DRC1600 Verlichtingset HANDLEIDING. (bovenstaande foto is niet digital bewerkt)

DRC1600 Verlichtingset HANDLEIDING. (bovenstaande foto is niet digital bewerkt) DRC1600 Verlichtingset HANDLEIDING (bovenstaande foto is niet digital bewerkt) Copyright 2005 2008 digirails, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van digirails

Nadere informatie

Inrit Spoor 3. Uitrit Spoor 1

Inrit Spoor 3. Uitrit Spoor 1 Stationsbesturing voor 3 Sporen met Omrijspoor Beschrijving: Het lokindividuele besturingssysteem LISSY bestaat uit Infrarood-zenders die in de lok zitten en ontvangers, waarvan de Infraroodsensoren in

Nadere informatie

lichten en bruggen/sluizen 28 februari 2017

lichten en bruggen/sluizen 28 februari 2017 lichten en bruggen/sluizen 28 februari 2017 vraag 1) Zeilend met een vlet zie je recht vooruit een schip dat aan stuurboord twee boven elkaar gehesen groene ruiten voert en aan bakboord een rode bal. Je

Nadere informatie

Regeling spoorverkeer

Regeling spoorverkeer Regeling spoorverkeer Toelichting Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Deze regeling strekt ter uitvoering van de artikelen 1, onderdeel e, 2, 9, 20, 26 en 38 van het Besluit spoorverkeer. Het gaat hier om

Nadere informatie

VVRV cluster Bevoegdheidseisen, taken en verantwoordelijkheden machinist, versie maart 2019

VVRV cluster Bevoegdheidseisen, taken en verantwoordelijkheden machinist, versie maart 2019 VVRV cluster Bevoegdheidseisen, taken en verantwoordelijkheden machinist, versie maart 2019 1/8 Inhoud 1 Bevoegdheidseisen, taken en verantwoordelijkheden machinist 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Wat zijn de taken

Nadere informatie

De juiste basis. Voorbeeldgetrouw rijden zorgt voor veel plezier. We laten zien hoe seingedeelten op de modelbaan het beseft kunnen worden ingericht.

De juiste basis. Voorbeeldgetrouw rijden zorgt voor veel plezier. We laten zien hoe seingedeelten op de modelbaan het beseft kunnen worden ingericht. CS3 PRAKTISCH TOEPASSEN/DEEL 5 De juiste basis Voorbeeldgetrouw rijden zorgt voor veel plezier. We laten zien hoe seingedeelten op de modelbaan het beseft kunnen worden ingericht. 18 märklin magazin 6.2018

Nadere informatie

Aanhangwagens. Een uiteenzetting over het gebruik van aanhangwagens. Hierbij komen de volgende subonderwerpen

Aanhangwagens. Een uiteenzetting over het gebruik van aanhangwagens. Hierbij komen de volgende subonderwerpen Aanhangwagens Onderwerp Een uiteenzetting over het gebruik van aanhangwagens. Hierbij komen de volgende subonderwerpen aan de orde: Risico s bij het gebruik van aanhangwagens Wettelijke eisen gesteld aan

Nadere informatie

Paashaaswedstrijden Goudse Watersportvereniging Elfhoeven VALK O-JOL 16M2 RANDMEER FJ 12 VOETS-JOL

Paashaaswedstrijden Goudse Watersportvereniging Elfhoeven VALK O-JOL 16M2 RANDMEER FJ 12 VOETS-JOL Paashaaswedstrijden 206 Goudse Watersportvereniging Elfhoeven VALK O-JOL 6M2 RANDMEER FJ 2 VOETS-JOL 5 en 6 april 207 Wedstrijdbepalingen Paashaawedstrijden 5 en 6 april 207. De regels Op de wedstrijdserie

Nadere informatie

Machinist. 1 Deze regelgeving: Is een aanvulling op het NedTrain Handboek Machinist/rangeerder NedTrain uitgave januari 2011

Machinist. 1 Deze regelgeving: Is een aanvulling op het NedTrain Handboek Machinist/rangeerder NedTrain uitgave januari 2011 Machinist 1 Deze regelgeving: Is een aanvulling op het NedTrain Handboek Machinist/rangeerder NedTrain uitgave januari 2011 2 Gebieden: gebied verantwoordelijk bestaat uit de sporen - WZ, vanaf sein 2;

Nadere informatie

Mijn spelboek over spoorveiligheid

Mijn spelboek over spoorveiligheid Mijn spelboek over spoorveiligheid FromScratch www.fromscratch.agency Tel. +32 2 263 20 52 Inhoudstafel Wie is Infrabel? 1 De grote spoorveiligheidsquiz 2-3 Op het perron 4 De verkeersborden bij een overweg

Nadere informatie

VVRV cluster Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken, versie maart 2019

VVRV cluster Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken, versie maart 2019 VVRV cluster Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken, versie maart 2019 1/12 Inhoud 1 Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Hoe bereidt de machinist zich voor op de dienst? 3 1.3

Nadere informatie

24-Uurs rapportage bijna trein trein botsing na STS-passage van sein 1288 op spoor 13 te Utrecht CS d.d. 25-04-2012

24-Uurs rapportage bijna trein trein botsing na STS-passage van sein 1288 op spoor 13 te Utrecht CS d.d. 25-04-2012 24-Uurs rapportage bijna trein trein botsing na STS-passage van sein 1288 op spoor 13 te Utrecht CS d.d. 25-04-2012 Van ProRail/VL Kenmerk Versie 1.0 Datum 26 april 2012 Bestand 24 u rapport bijna trein

Nadere informatie

LET OP: DIT JAAR IS DE MAT KLEINER DAN DE TAFEL. ZIE VRAGEN & ANTWOORDEN VOOR DE GOEDE MANIER OM DE MAT IN DE TAFEL TE PASSEN.

LET OP: DIT JAAR IS DE MAT KLEINER DAN DE TAFEL. ZIE VRAGEN & ANTWOORDEN VOOR DE GOEDE MANIER OM DE MAT IN DE TAFEL TE PASSEN. OPSTELLING MISSIEMODELLEN Overzicht Het Challenge Veld is een hindernisbaan op een mat. The hindernissen worden Missiemodellen genoemd, en de mat is de Missiemat. Sommige modellen zitten vast op de mat

Nadere informatie

Vakkennis Machinist. Cluster 7 Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken

Vakkennis Machinist. Cluster 7 Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken Vakkennis Machinist Cluster 7 Voorbereiden, gereedmaken en vertrekken Huidige versie: Versie 4.0 vraag-antwoord structuur (IB, HB, IvdS, RvS, MV) 08-12-16 De vakkennis is bedoeld als bronmateriaal en niet

Nadere informatie

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links 1 VERKEERSBORDEN Gevaarlijke bocht. Bocht naar links Gevaarlijke bocht. Bocht naar rechts Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links Gevaarlijke bocht.

Nadere informatie

Symbolenlijst BVS en BVL voor treindienstleider VB, d.d. 01 mei 2018, versie 6

Symbolenlijst BVS en BVL voor treindienstleider VB, d.d. 01 mei 2018, versie 6 Symbolenlijst BVS en BVL voor treindienstleider VB, d.d. 01 mei 2018, versie 6 Bron: Ontwerp voorschrift, Tekenvoorschrift voor de BVS- en WVK-tekening Railinfrabeheer, Tractie-energievoorzieining 1500V

Nadere informatie

Paashaaswedstrijden. G.W.V. Elfhoeven VALK O-JOL 16M2 RANDMEER FLYING JUNIOR RS-500

Paashaaswedstrijden. G.W.V. Elfhoeven VALK O-JOL 16M2 RANDMEER FLYING JUNIOR RS-500 Paashaaswedstrijden G.W.V. Elfhoeven VALK O-JOL 6M2 RANDMEER FLYING JUNIOR RS-500 20 en 2 april 209 Wedstrijdbepalingen Paashaaswedstrijden 20 en 2 april 209. De regels Op de wedstrijdserie zijn van toepassing

Nadere informatie

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Rijden met aanhangwagens Het gebruik van aanhangwagens in de bouw en

Nadere informatie

Indeling seinbeelden per examenprogramma machinist, d.d. februari 2012 gebaseerd op seinenboek 2007 bijlage 4 en mening experts

Indeling seinbeelden per examenprogramma machinist, d.d. februari 2012 gebaseerd op seinenboek 2007 bijlage 4 en mening experts Indeling seinbeelden per examenprogramma machinist, d.d. februari 2012 gebaseerd op seinenboek 2007 bijlage 4 en mening 1 Lichtseinen: 1.1 hoofdseinen Hoog groen 1 201 x Groen knipper 2; 3 202 Groen knipper/laag

Nadere informatie

BPR. Dagtekens. Instructie ZI BPR

BPR. Dagtekens. Instructie ZI BPR BPR Dagtekens Instructie ZI BPR Dagtekens Zwarte Kegel: Als een zeilschip op zijn zeilen en motor vaart, moet deze getoond worden Zwarte Bol: Als een schip voor anker ligt, moet deze getoond worden Cilinder:

Nadere informatie

Eisen aan landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid en daardoor voortbewogen aanhangwagen

Eisen aan landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid en daardoor voortbewogen aanhangwagen Eisen aan landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid en daardoor voortbewogen aanhangwagen AFMETINGEN EN GEWICHTEN Afmetingen van landbouwtrekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid, aanhangwagens

Nadere informatie

Thematische veiligheidsaffiches

Thematische veiligheidsaffiches MODULE 5 Thematische veiligheidsaffiches De veiligheidsaffiches zijn ingedeeld per thema en brengen op een leuke en speelse manier de veiligheidsregels in beeld: aan een overweg, in het station en langs

Nadere informatie

Besluit spoorverkeer NOTA VAN TOELICHTING

Besluit spoorverkeer NOTA VAN TOELICHTING Besluit spoorverkeer NOTA VAN TOELICHTING Algemeen Het voorliggende besluit strekt tot uitvoering van de Spoorwegwet voor wat betreft de regeling van het verkeer op de hoofdspoorwegen. Het gaat hier om

Nadere informatie

Geschreven door: Marissa Blustein

Geschreven door: Marissa Blustein Dit is een stap voor stap handleiding voor het vervangen / repareren van het scherm van een IBM ThinkPad T41 laptop. Het zal u helpen bij het uit elkaar halen van uw laptop om het scherm te bereiken. Geschreven

Nadere informatie

1 van 11 30-12-2013 22:12

1 van 11 30-12-2013 22:12 1 van 11 30-12-2013 22:12 Regeling spoorverkeer (Tekst geldend op: 30-12-2013) Regeling ter uitvoering van de artikelen 1, onderdeel e, 2, 9, 20, 26 en 38 van het Besluit spoorverkeer (Regeling spoorverkeer)

Nadere informatie

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm.

Boor de gaten in het spatbord. Diameter van de montagegaten: 5,5 mm, het gat voor de draaddoorvoer 10 mm. G. Lampen en electriciteit. Plaats een krik onder het zijspanframe en demonteer het zijspanwiel. Vanzelfsprekend komt het wit/gele lampje aan de voorzijde. Demonteer het lampglas van de voorste unit. Plaats

Nadere informatie

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels

Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels Stiefkinderen van de Filatelie Spoorwegzegels 1 Inleiding Het vervoer van post met de trein was een zaak van de PTT. Met de spoorwegen werden contracten afgesloten over het vervoer van afgesloten zakken

Nadere informatie

Citroën Berlingo. Multifunctionele ombouw voor personen- en rolstoelvervoer GEBRUIKSAANWIJZING. Blz. 1

Citroën Berlingo. Multifunctionele ombouw voor personen- en rolstoelvervoer GEBRUIKSAANWIJZING. Blz. 1 Citroën Berlingo Multifunctionele ombouw voor personen- en rolstoelvervoer GEBRUIKSAANWIJZING Blz. 1 1. INHOUDSOPGAVE 1. INHOUDSOPGAVE... 2 2. BEKNOPTE SAMENVATTING... 3 3. HANDELINGEN TEN BEHOEVE VAN

Nadere informatie

Bijlage 1. Overzicht voorbehouden. I Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer 1

Bijlage 1. Overzicht voorbehouden. I Verdrag van Wenen inzake het wegverkeer 1 Bijlage 1. Overzicht voorbehouden I Verdrag het 1 1 16, eerste lid Verplichting tot het links voorsorteren. 2 26, eerste lid Het doorsnijden van legercolonnes, files van schoolkinderen onder geleide of

Nadere informatie

Comite Goudse ZEILWEEK. waarin samenwerken:

Comite Goudse ZEILWEEK. waarin samenwerken: Comite Goudse ZEILWEEK waarin samenwerken: Roei- en Zeilvereniging Goudse Watersportvereniging. " GOUDA " " ELFHOEVEN " Not. d'aumerielaan 35 Platteweg 73-1 2811 HS Reeuwijk 2811 HR Reeuwijk 0182-39 22

Nadere informatie

Spoorcollege veiligheid / treinbeveiliging SpoorParade 17 oktober 2014

Spoorcollege veiligheid / treinbeveiliging SpoorParade 17 oktober 2014 Spoorcollege veiligheid / treinbeveiliging SpoorParade 17 oktober 2014 Samenvatting 3 november 2014 Presentatie door André van Es Railverkeerskundige Adviseur bij Arcadis en docent op de Hogeschool Utrecht

Nadere informatie

Reglement op de Raccordementen 1966

Reglement op de Raccordementen 1966 1 van 5 30-12-2013 21:20 Reglement op de Raccordementen 1966 (Tekst geldend op: 30-12-2013) Besluit van 6 mei 1966, houdende vaststelling van een reglement ter verzekering van het veilig gebruik van spoorwegen,

Nadere informatie

Beantwoording van de 7 vragen uit het Integraal afwegingskader voor beleid en regelgeving (IAK)

Beantwoording van de 7 vragen uit het Integraal afwegingskader voor beleid en regelgeving (IAK) Beantwoording van de 7 vragen uit het Integraal afwegingskader voor beleid en regelgeving (IAK) Herziening ministeriele regeling spoorverkeer 1. Specificeren bij welke aanwijzingen cf. art. 36 trein stilgezet

Nadere informatie

Veel gestelde vragen bij examen E bij B

Veel gestelde vragen bij examen E bij B Veel gestelde vragen bij examen E bij B 0. Waar gaan we mee rijden 1. Hoe kan je laten zien dat we deze aanhangwagen met deze auto mogen trekken? 2. Hoe weet je dat de aanhangwagen geremd is? 3. Volgens

Nadere informatie

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn Leiden-Haarlem v

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn Leiden-Haarlem v Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn Leiden- v24-04-2016 nr criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 19 Bijzonderheden baanvak: kan bijzonderheden van het baanvak noemen voor een

Nadere informatie

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Haarlem-Leiden v

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Haarlem-Leiden v Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Haarlem-Leiden v11-05-2016 Nr. crit. criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 Richtlijn 2007/59 EU bijlage VI, punt 3 Kennis van de lijn,

Nadere informatie

Spoorwegveiligheid. RnV-NORMBLAD M-008. Voertuigen met Beperkingen

Spoorwegveiligheid. RnV-NORMBLAD M-008. Voertuigen met Beperkingen Spoorwegveiligheid Railned Spoorwegveiligheid St. Jacobsstraat 16 Postbus 1511 3500 BM Utrecht Tel. 030 2363131 Email: safety@railned.ns.nl RnV-NORMBLAD M-008 Voertuigen met Beperkingen Colofon Normbladbeheerder

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e

Eisen examenvoertuig categorieën C1, C1E, D1 en D1e categorieën C1, C1E, D1 en D1e > automaat Deze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor C1, D1, C1E en D1E examens. De examenvoertuigen dienen te voldoen aan de

Nadere informatie

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 13 maart 2010

ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 13 maart 2010 Scheepvaartcontrole City atrium Vooruitgangstraat 56 1210 Brussel ALGEMEEN EN BEPERKT STUURBREVET 13 maart 2010 Opmerking: De vermelding APSB heeft betrekking op het Algemeen Politiereglement voor de Scheepvaart

Nadere informatie

Blokzijltcl installatietechniek B.V.

Blokzijltcl installatietechniek B.V. Bedrijfsnaam: Onderwerp: B.V. Locatie van uitvoering: Datum van uitvoering: Uitgevoerd door: Tijdsduur van de Toolboxmeeting: Zijn er onveilige situaties / handelingen voorgevallen in de afgelopen periode?

Nadere informatie

Regeling vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen

Regeling vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen (Tekst geldend op: 27-02-2014) Regeling vervoer over de spoorweg van gevaarlijke stoffen De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet op artikel 10 van Richtlijn 96/49/EG van de Raad van de Europese Gemeenschappen

Nadere informatie

RV uursrapportage bijna botsing na STS passage te Utrecht op 25 april 2012

RV uursrapportage bijna botsing na STS passage te Utrecht op 25 april 2012 RV12-0386 24-uursrapportage bijna botsing na STS passage te Utrecht op 25 april 2012 Stoptonend seinpassage met risico op een botsing met een passerende trein. Datum 26 april 2012 Status definitief RV12-0386

Nadere informatie

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol:

Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: Vervoersprotocol. Doel van dit protocol: We willen voorschriften geven aan personeel, ouders c.q. begeleiders en andere partijen die het leerlingenvervoer verzorgen, met als doel daarmee de verkeersveiligheid

Nadere informatie

Lesfiche: openbaar vervoer BASISONDERWIJS. Doelgroep. Eindtermen (ET) Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie

Lesfiche: openbaar vervoer BASISONDERWIJS. Doelgroep. Eindtermen (ET) Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Lesfiche: openbaar vervoer Doelgroep Derde graad lager onderwijs Eindtermen (ET) 6.16 De leerlingen kunnen een eenvoudige route uitstippelen met

Nadere informatie

Bedieningsvoorschrift (BVS) Post T Wijlre. Emplacement Wijlre Post T Van Schin op Geul op spoor 1

Bedieningsvoorschrift (BVS) Post T Wijlre. Emplacement Wijlre Post T Van Schin op Geul op spoor 1 Emplacement Van Schin op Geul op spoor 1 1 T legt handels om in veld 7, 10, 5 2 T legt krukje om in veld 9 3 T bedient venster (wordt wit) in veld 9 Vrij (wit) wordt venster in veld 12 4 T sluit overweg

Nadere informatie

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL Het vastzetten van de machines en materieel is van groot belang voor veilig transport. Als de lading niet goed vast zit ontstaan gemakkelijk ongevallen door losschietende

Nadere informatie

SPECIAL. Afleve 3. märklin magazin

SPECIAL. Afleve 3. märklin magazin ALLES OVER Afleve 3 SEINEN 30 märklin magazin 4.2017 ZIN IN SEINEN, AFLEVERING 3 Natuurgetrouw Duidelijk geval: seinen langs het spoor moeten natuurgetrouw zijn opgebouwd. Er moet echter ook rekening worden

Nadere informatie

Formulierenboek. Directeur ProRail VL. Staf VLV, cluster VMK Staf VLV, cluster be- en bijsturing. Definitief

Formulierenboek. Directeur ProRail VL. Staf VLV, cluster VMK Staf VLV, cluster be- en bijsturing. Definitief Formulierenboek Verantwoordelijke Eigenaar Auteur Directeur ProRail VL Staf VLV, cluster VMK Staf VLV, cluster be- en bijsturing Versie 2.0 17 maart 2014 Status Definitief Link naar document http://www.prorail.nl/vervoerders/toegang-tot-het-spoor/algemene-en-operationele-voorwaarden

Nadere informatie

Bijlage. Lijst met inbreuken en te innen sommen. inbreuk reglementering te innen som 1 Vervoerdocument en identiteitsbewijs

Bijlage. Lijst met inbreuken en te innen sommen. inbreuk reglementering te innen som 1 Vervoerdocument en identiteitsbewijs Bijlage bij het besluit van de Vlaamse Regering van 01 maart 2019 tot wijziging van artikel 3 en 5 en de bijlage van het koninklijk besluit van 24 maart 1997 betreffende de inning en de consignatie van

Nadere informatie

Feitenrapport. Botsing ketelwagon met lorrie in buitendienststelling Kijfhoek 15 juni Arbeidsongeval

Feitenrapport. Botsing ketelwagon met lorrie in buitendienststelling Kijfhoek 15 juni Arbeidsongeval Botsing ketelwagon met lorrie in buitendienststelling Kijfhoek 15 juni 2018 Arbeidsongeval Intern ProRail Auteur / eigenaar Afdeling Veiligheid RRZ Documentnaam Feitenrapport Botsing ketelwagon met lorrie

Nadere informatie

Onderzoeksrapport RV-06U0985. Op maandag 20 november 2006 om 10:00 uur botst te Rotterdam Centraal een rangeerdeel tegen een goederentrein.

Onderzoeksrapport RV-06U0985. Op maandag 20 november 2006 om 10:00 uur botst te Rotterdam Centraal een rangeerdeel tegen een goederentrein. Onderzoeksrapport Rapportagedatum RV-06U0985 Definitief RV-06U0985 Op maandag 20 november 2006 om 10:00 uur botst te Rotterdam Centraal een rangeerdeel tegen een goederentrein. St. Jacobsstraat 16 Postbus

Nadere informatie

Werken met. V&G Signalering. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid

Werken met. V&G Signalering. VGM Algemeen. Milieu. Gezondheid. Veiligheid ... Think safety! Werken met VGM Algemeen Milieu Gezondheid Veiligheid 1 Werken met Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen ons bedrijf de hoogste prioriteit;

Nadere informatie

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer

VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer VEILIG OP WEG met uw caravan, bagagewagen of trailer BANDEN VOOR RECREATIEVOERTUIGEN VOLOP S In het voorjaar en de zomer halen veel Nederlanders hun caravan, bagagewagen, paardentrailer of boottrailer

Nadere informatie

Alle regels van het uitzonderlijk vervoer zijn dan van toepassing. breedte: 2,55 m of 3,00 als je onder de uitzonderingsregel voor landbouwvoertuigen

Alle regels van het uitzonderlijk vervoer zijn dan van toepassing. breedte: 2,55 m of 3,00 als je onder de uitzonderingsregel voor landbouwvoertuigen max. 4,25 m max. 16,5 m Doordat de machine breder is dan 3,00 m is het een uitzonderlijk voertuig. Doordat de machine breder is dan 3,00 m is het een uitzonderlijk voertuig. 18 max. 4,25 m max. 12 m max.

Nadere informatie

Mijn Modelbaan 2008 de bouw van de railspiraal

Mijn Modelbaan 2008 de bouw van de railspiraal Waarom een railspiraal: Een van de grote uitdagingen bij het ontwerp, maar zeker ook bij de bouw, is het hoogteverschil tussen het schaduwstation en de nulniveau van de modelbaan. Enkele cijfers: - het

Nadere informatie

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen;

dat bij Koninklijk Besluit van 12 augustus 1978, Staatsblad 458, is vastgesteld het Besluit wegslepen van voertuigen; De burgemeester van Ferwerderadiel, overwegende: dat bij Wet van 30 juni 1976, Staatsblad 412, wijzigingen in de Wegenverkeerswet zijn aangebracht, ertoe strekkende nieuwe voorzieningen te treffen, teneinde

Nadere informatie

Handleiding voor modelbaan automatisering

Handleiding voor modelbaan automatisering Handleiding voor modelbaan automatisering INLEIDING De, in deze map, voorkomende schakelingen maken deel uit van een kompleet systeem waarmee, onafhankelijk van de schaal en het gebruik van gelijk- of

Nadere informatie

Vragen en antwoorden openbare zitting ontwerpbeschikking emplacement Born 16 januari 2012

Vragen en antwoorden openbare zitting ontwerpbeschikking emplacement Born 16 januari 2012 Vragen en antwoorden openbare zitting ontwerpbeschikking emplacement Born 16 januari 2012 LUCHT Er wordt in de presentatie ingegaan op de geluidsbelasting ten gevolge van het emplacement, maar ik mis een

Nadere informatie

Eisen examenvoertuig categorieën CDE

Eisen examenvoertuig categorieën CDE Eisen examenvoertuig categorieën E eze voertuigeisen zijn van toepassing op voertuigen die gebruikt worden voor,, E en E examens. e examenvoertuigen dienen te voldoen aan de meest actuele wettelijke eisen

Nadere informatie

Bijzondere bestuurlijke verordening VERKEER

Bijzondere bestuurlijke verordening VERKEER Bijzondere bestuurlijke verordening VERKEER betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor de overtredingen betreffende het stilstaan en het parkeren en voor de overtredingen betreffende de

Nadere informatie

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Zwolle-Amersfoort v

Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Zwolle-Amersfoort v Vakbekwaamheidseisen (VBE) Kennis van de lijn baanvak Zwolle-Amersfoort v11-05-2016 Nr. crit. criterium Vraagvariant 1 Vraagvariant 2 Vraagvariant 3 Richtlijn 2007/59 EU bijlage VI, punt 3 Kennis van de

Nadere informatie

Eindrapport. Aanrijding medewerker te Meteren 13 oktober 2016

Eindrapport. Aanrijding medewerker te Meteren 13 oktober 2016 Eindrapport Aanrijding medewerker te Meteren 13 oktober 2016 Colofon Opdrachtgever ProRail B.V. Adres Postbus 2038 3500 GA Utrecht Promise 500348 Document T20150157-792113182-2028 Inhoud 1 Samenvatting...4

Nadere informatie

Regeling ter uitvoering van de artikelen 1, onderdeel e, 2, 9, 20, 26 en 38 van het Besluit spoorverkeer (Regeling spoorverkeer)

Regeling ter uitvoering van de artikelen 1, onderdeel e, 2, 9, 20, 26 en 38 van het Besluit spoorverkeer (Regeling spoorverkeer) (Tekst geldend op: 30-12-2008) Regeling ter uitvoering van de artikelen 1, onderdeel e, 2, 9, 20, 26 en 38 van het Besluit spoorverkeer (Regeling spoorverkeer) De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet

Nadere informatie

PowerBook G4 Aluminum 15 "1,67 GHz Clutch Cover Vervanging

PowerBook G4 Aluminum 15 1,67 GHz Clutch Cover Vervanging PowerBook G4 Aluminum 15 "1,67 GHz Clutch Cover Vervanging Vervang een cosmetisch beschadigde koppeling cover op uw 1,67 GHz 15 "PowerBook G4 Aluminum. Geschreven door: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA

Nadere informatie

a. op de plaatsen die afgebakend zijn door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur en waar de letter "P" aangebracht is;

a. op de plaatsen die afgebakend zijn door wegmarkeringen of door een wegbedekking in een andere kleur en waar de letter P aangebracht is; Reglement 20170619-008 Politieverordening betreffende de gemeentelijk administratieve sancties voor overtredingen betreffende het stilstaan en parkeren en overtredingen betreffende de verkeersborden C3

Nadere informatie