Stichting Cultureel Collectief. Beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Cultureel Collectief. Beleidsplan"

Transcriptie

1 Stichting Cultureel Collectief Beleidsplan

2 1. Bestuursvisie Stichting Cultureel Collectief Stichting Cultuur Collectief is de motor achter culturele ontwikkeling van de regio. De twee pijlers van de stichting zijn: stimuleren van cultureel ondernemerschap en stimuleren van kwalitatieve kunst en cultuur. Hiermee poogt Stichting Cultuur Collectief de Leidse culturele sector richting de top van Nederland te sturen. Hiermee wenst de stichting structureel bij te dragen aan het vestigingsklimaat en de kwaliteit van leven in de Leidse regio, en op nationaal vlak bij te dragen aan behoud en stimuleren van kwalitatieve en vernieuwende cultuur. Stimuleren van kwalitatieve kunst en cultuur Dit wordt gedaan door kwalitatieve evenementen met een nationale uitstraling te steunen, organiseren en promoten. Hierbij moet telkens kwaliteit en onderscheidend vermogen binnen het Nederlandse cultuuraanbod leidend zijn. Stichting Cultuur Collectief houdt zich uitstuitend bezig met het op een directe manier stimuleren van de evenementen en de makers, de overtuiging houdende dat goed georganiseerde culturele evenementen een voedingsbodem zijn voor zowel creatieve makers als geïnteresseerd publiek. Stimuleren van cultureel ondernemerschap Goed lopende evenement hebben goede organisatoren nodig. En het landschap wordt pas écht versterkt als een veelheid van sterke ondernemers hun eigen visie en projecten ontwikkelen. Zodoende zetten we de evenementen in eigen beheer zoveel mogelijk in voor talentontwikkeling van de betrokken organisatieleden. Daarmee vallen de belangen van de organisatoren en de stichting samen: de organisatoren zoeken naar ontwikkeling en de stichting zoekt naar gedreven en ervaren organisatoren. Zodoende streeft het bestuur ernaar om binnen kaders die samenvallen met de bestuursvisie en financiële degelijkheid organisatieleden zoveel mogelijk eigen richting laten bepalen in de uitvoering van de evenementen. Cultureel ondernemerschap onderscheid zich in die zin van cultureel werknemerschap dat het zelfstandig bepalen van richting een essentieel onderdeel is. Binnen de evenementen worden beiden gestimuleerd, omdat beiden onmisbaar zijn voor een strekt evenement, maar de nadruk van de stichting ligt op het ondernemerschap. Zodoende legt Stichting Cultuur Collectief zich erop toe om organisatieleden te ondersteunen, stimuleren en inspireren doormiddel van coaching, training, cursussen en lezingen. Waar mogelijk worden de ontwikkeltrajecten ook aangeboden aan derden, om zo een grotere impact op de culturele ontwikkeling van de regio te maken. Voorts probeert de stichting met alle denkbare middelen ondersteuning te bieden aan nieuwe culturele initiatieven.

3 2. Werkzaamheden Stichting Cultureel Collectief (SCC) heeft drie bestuursleden, een boekhouder en twee zzp'ers, die functioneren als coördinatoren. Het bestuur komt elke 3 weken samen, de coördinatoren werken 2-3 dagen in de week. Met dit team spant de stichting zich in voor het versterken van het Leidse Culturele veld, door samenwerkingen op te zetten, evenementen te coördineren en met kennis & financiën nieuwe initiatieven te ondersteunen. De actuele activiteiten zijn: 2.1 Coördinatie & Fondsenweving SummerJazz Festival SCC detacheert de twee coördinatoren aan Stichting SummerJazz, om daar een team van vrijwilligers aan te sturen en garant te staan voor een goede bedrijfsvoering. SCC spant zich bovendien in om centrale middelen te verwerven, die ze distribueert aan o.a. SummerJazz. Hiermee is SCC een investeerder in Stichting SummerJazz. 2.2 Coördinatie & Fondenwerving Rhythm, Groove & Bass Festival Rhythm, Groove & Bass is een samenwerkingsverband tussen alle muziekzalen, bioscopen, musea en meer van Leiden. Dit meerdaagse evenement wordt georganiseerd door de individuele zalen, maar SCC levert de coördinatoren om het festival tot één geheel te smeden en om centrale middelen te werven die het collectief aan organisatoren kan inzetten voor een centrale marketingcampagne. 2.3 TalentClass SCC bied elke twee maanden een 'TalentClass' bijeenkomst voor jonge culturele ondernemers uit de regio. Deze hanteren een vast schema: een beroemde cultureel ondernemer deelt zijn verhaal in een key-note, vervolgens pitchen de aanwezigen hun eigen ideeën en krijgen feedback uit de zaal. Bestuurders van de Stad, Podia, Musea en Culturele Fondsen sluiten aan om de ideeën te horen en commentaar te geven. Buiten de bijeenkomsten om fungeert de TalentClass als een mach-maker tussen de jonge ondernemers en met potentiele opdrachtgevers. De ondernemers kunnen de stichting benaderen met ideeën die ze evt. onder de vleugels van SCC zouden kunnen ontwikkelen; derden benaderen de stichting op zoek naar uitvoerders van hún culturele ideeën. Een veelheid aan projecten is inmiddels via de TalentClass bedacht of uitgevoerd. 2.4 Jazz in de Kamer Eén van de evenementen uit de TalentClass is Jazz in de Kamer, een huiskamerconcerten reeks, georganiseerd door Bart Wirtz en grootdeels gefinancierd door SENA. Het evenement loopt goed genoeg om binnenkort als zelfstandige rechtspersoon voort te bestaan. 2.5 Noorderliefde SCC heeft in 2014 de handen ineengeslagen met Heijmans, om samen het imago van een Leidse 'achterstandswijk' op te vijzelen. Samen gebruiken we cultuur om bewoners trots te maken op hun omgeving en buitenstaanders hem te laten ontdekken. Met gratis toegankelijke festivals waar muziek, theater, dans, kunst

4 en wereldculturen in elkaar overlopen, creëren we niet alleen een evenement, maar ook een blijvend gevoel van waardering voor de wijk. 2.6 Thé Pot SCC heeft samen met Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden en Fonds 1818 een verzekeringspot gecreëerd voor kleine concertorganisaties in Leiden. Met dit geld kunnen verliezen op concerten worden afgedekt, waardoor de organisatoren meer risico kunnen nemen in hun boekingen. Daar staat tegenover dat de evenementen ook een deel van de winst af staan wanneer er winst gemaakt wordt, opdat de pot gevuld blijft. 2.7 Risicoafdekking evenementen Een vergelijkbare structuur beoogt SCC ook voor grotere evenementen. Noorderliefde, RGB en SummerJazz kunnen, na uitvoerige beoordeling door bestuur en boekhouders, aanspraak maken op een garantstelling op de begroting door SCC. Daar staat tegenover dat een deel van de winst wordt overgemaakt naar een centrale voorzieningpot binnen SCC wanneer het resultaat positief uitpakt. Dit noemen we de 'slecht-weer-voorziening', omdat deze centrale pot de evenementen moet beschermen tegen het niet te voorkomen geval van noodweer tijdens een festival. 2.8 Werkruimte en opslag Voor een collectief aan culturele ondernemers beoogt SCC zowel werkruimte als opslagruimte te verzorgen. Momenteel is alleen de opslagruimte gerealiseerd, maar de kantoorruimte staat op stapel. Door verschillende organisaties en mensen met verschillende expertises bijeen te brengen ontstaat een positieve kruisbestuiving die de ontwikkeling van de ondernemers stimuleert. De werkplekken worden tegen de kostprijs aangeboden. 2.9 Overig SCC begeleid en bemiddeld een veelheid aan kleine evenementen, vrijwel altijd gratis toegankelijk en georganiseerd door TalentClass leden. Daarmee dragen we bij aan zowel de ontwikkeling van de ondernemers, als aan het aanbod in de culturele sector. Voorbeelden zijn: OPEN voor Jazz, Black Cat Jazz Club, Museumweekend in het RMO, Culturele programmering tijdens Leiden Culinair etc.

5 3. Fondsenwerving, -Besteding & -Beheer De stichting heeft 3 voorname inkomstenbronnen: 1) Subsidie 2) Sponsoring 3) Donaties 1) en 2) zijn momenteel verantwoordelijk voor de inkomsten. De stichting zal na het verkrijgen van de ANBI-status een donateurscampagne lanceren. Particulieren kunnen zich dan aanmelden als donateur en periodieke schenkingen doen waarmee SCC de cultuur in Leiden verder helpt. Er wordt bonvdien een loterij overwogen, waarvan de opbrengsten naar de Leidse Cultuursector gaan. De Subsidies die de stichting ontvangt is breed inzetbaar en is op verleend (door Gemeente Leiden, Fonds 1818, Cultuurfonds Leiden) op basis van de algemene doelstellingen. Hiervan worden de coördinatoren en vaste lasten betaald. Er zijn ook geoormerkte subsidies, die met een specifiek doel zijn aangevraagd. Dit gaat bijvoorbeeld op voor de marketing van RGB (Gemeente Leiden en Fonds 1818), de programmering van Jazz in de Kamer (SENA) en de verzekeings van de Thé Pot (Gemeente Leiden, Fonds 18181, Cultuurfonds Leiden). De sponsoring is grotendeels verworven voor evenementen en wordt daar ook in geïnvesteerd. Dat gaat bijvoorbeeld om de investeringen van Heijmans in Noorderliefde, of Grolsch in zowel Noordeliefde als in SummerJazz. Grolsch investeert echter ook een deel in de bedrijfsvoering van SCC. Het is de bedoeling dat we naast de donateurscampagne ook een grotere wervingscampagne gaan voeren voor niet-geoormerkt sponsorgeld, 'investeren in Leidse Cultuur.' Eén van de plannen hiertoe is het organiseren van een benefiet avond voor Leidse Cultuur, waar bedrijven kunnen opbieden in spelvorm. Haast alle inkomsten van de stichting worden direct geïnvesteerd, waardoor het beheer van grote sommen geld geen grote rol speelt. Dit is mogelijk, omdat SCC geen risicovolle activiteiten onderneemt. Aan het begin van het jaar wordt de begroting vastgesteld waarmee de vaste lasten en de investeringsruimte bepaald is. Meevallers kunnen ook hetzelfde boekjaar nog worden geïnvesteerd. Alleen de slecht-weer-voorziening en de Thé-Pot blijven stilstaan op aparte rekeningen. Daar ontvangen ze een bescheiden spaarrente. De betrokken partijen kunnen aanspraak doen op een uitkering, of keren uit naar SCC. De boekhouder zend regelmatige updates naar alle betrokkenen. De begroting en alle wijzigingen daarop worden door het bestuur met consensus vastgesteld.

Beleidsplan

Beleidsplan "Belangrijk bij het beoefenen van sport is niet alleen dat bewegen goed voor ons is, maar ook dat het samen sporten een belangrijke sociale functie heeft. Wij vinden het belangrijk dat sporters met of

Nadere informatie

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018

November 2015. Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 November 2015 Beleidsplan Stichting UICF 2015-2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017

Beleidsplan 2013-2017 Voorwoord Deventer is trots op de veelkleurige, multiculturele samenstelling van haar inwoners. Al eeuwen lang onderhoudt Deventer, als Hanzestad contacten met vele landen en culturen over heel de wereld.

Nadere informatie

Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel

Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel Jaarverslag 2012 Stichting Fonds de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel ondersteunt de activiteiten van de Koninklijke Schouwburg

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016

Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Beleidsplan Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds 2016 Stichting Nationale Opera & Ballet Fonds is opgericht op 15 december 2016. In onderstaand plan legt het bestuur van de Stichting het beleid van

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep

Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Beleidsplan 2012-2015 Stichting Steensoep Marian Bentvelzen en Monique Strijk Juli 2012 Brede Hilledijk 590, 3072 NK Rotterdam Tel.: 0613467100, 0653224897 KvK: 54218853 E: moniquestrijk@hotmail.com, post@marianbentvelzen.nl

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi

Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi Beleidsplan Stichting Hijiri Shakuhachi Voor periode 2018 2019 Versie 1 oktober 2017 1 INLEIDING Dit is de eerste versie van het eerste beleidsplan van de stichting Hijiri Shakuhachi. Het bestuur van de

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Goede Doelen Cheque.NL

Beleidsplan Stichting Goede Doelen Cheque.NL Beleidsplan Stichting Goede Doelen Cheque.NL 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Kernprincipes van de instelling - Statutaire doelstelling - Afwezigheid van winstoogmerk - Bestemming liquidatiesaldo 3. Beleid

Nadere informatie

De doelstelling van Stichting De Doelen Steunfonds is opgenomen in de statuten en luidt als volgt:

De doelstelling van Stichting De Doelen Steunfonds is opgenomen in de statuten en luidt als volgt: Beleidsplan Stichting De Doelen Steunfonds 2013-2016 1. Inleiding Stichting De Doelen Steunfonds, hierna te noemen het Steunfonds, is de nieuwe naam van de Stichting Culturele Promoties Rotterdam (SCPR)

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Achtergrond en toekomst 3. Doelgroepen 4. Activiteiten en projecten 5. Communicatie

Nadere informatie

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER

JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER JAARREKENING STICHTING WE GET TOGETHER GEVESTIGD TE UTRECHT OVER DE PERIODE 8 NOVEMBER 2016 TOT EN MET 31 JANUARI 2017 Inhoud Balans per 31 januari van het verslagjaar 3 Staat van Baten en Lasten over

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan Blad 2 van 5

Inhoudsopgave. Beleidsplan Blad 2 van 5 Beleidsplan 2014-2016 Inhoudsopgave 1 Ten geleide 3 2 De stichting Floreat Musica 4 2.1 Doelstellingen 4 Beweegredenen 4 Doel 4 2.2 Beleid en uitvoering 4 2.3 Het bestuur 4 2.4 Beloning 4 3 Fondsen: werving

Nadere informatie

Beleidsplan Periode

Beleidsplan Periode Beleidsplan Periode 2011 2021 Stichting wijkraad Leuken Postbus 10257 6000 CG Weert Kvk nr. 41066676 Fiscaal nr. 802606568 Vastgesteld door het bestuur op 20 december 2016 1. Inleiding In dit beleidsplan

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W

BELEIDSPLAN 2011-2012. Stichting De Burght CT&W BELEIDSPLAN 2011-2012 Stichting De Burght CT&W 2 Inhoudsopgave pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Visie en doelstelling 4 Beleid en bestedingen 6 Fondsenwerving en financieel beheer 8 Nawoord 9 3 Voorwoord

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jens

Beleidsplan Stichting Jens Beleidsplan Stichting Jens 2018-2022 Inhoudsopgave Voorwoord Inleiding 1. Missie, visie en doelstelling a. Missie b. visie c. Doelstelling 2. Doelgroepen 3. Activiteiten en projecten 4. Communicatie 5.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN

Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN Jaarverslag 2012 Stichting De Versterking SLOTEN INHOUD 1 BESTUURSVERSLAG 2 FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 2012 2.1 Balans per 31 december 2012 2.2 Staat van baten en lasten over 2012 2.3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen

Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen Checklist Stel een duidelijke begroting op. Maak een verdeling van financieringsbronnen. Van welke bronnen komen de financiële middelen en hoe zijn

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ]

BELEIDSPLAN Stichting DMS [ ] BELEIDSPLAN Stichting DMS [2018 2022] Stichting Dutch Medical Service Vrusschenhusken 1 6422 PL Heerlen info@dutchmedicalservice.nl www.dutchmedicalservice.nl Inschrijvingsnummer Kvk 71024689 Bank: NL05

Nadere informatie

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016

Beleidsplan. Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Beleidsplan Resi Smit Foundation 2015 & 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van de Resi Smit Foundation Statutaire doelstelling Afwezigheid van winstoogmerk Bestemming

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Beleidsplan. Eviont Foundation

Beleidsplan. Eviont Foundation Beleidsplan Eviont Foundation Voorwoord Dit is het beleidsplan van de Eviont Foundation. De Foundation is opgericht en notarieel geregistreerd op 15 juli 2015 en gevestigd te Geldermalsen. De Eviont Foundation

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steunfonds MS Centrum Noord-Nederland

Beleidsplan. Stichting Steunfonds MS Centrum Noord-Nederland Stichting Steunfonds MS Centrum Noord-Nederland Beleidsplan Inhoud: 1. Inleiding 2. Voorhanden middelen 3. Criteria voor de toekenning van subsidies 4. Verwerving van nieuwe middelen 5. ANBI status 6.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2018

Beleidsplan 2015-2018 STICHTING ELIZABETH FOUNDATION Beleidsplan 2015-2018 Versie 1.0 9-12-2015 In het beleidsplan legt het bestuur van de Elizabeth Foundation het actuele beleid vast. Het beleidsplan is vastgesteld in de bestuursvergadering

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting UICF

Beleidsplan Stichting UICF November 2018 Voorwoord Dit beleidsplan bevat de omschrijving van de activiteiten en doelstellingen van Stichting UICF en is geschreven voor alle betrokkenen van de stichting: medewerkers, subsidieverleners

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven

Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven Beleidsnotitie Stichting Vrienden van Bernhoven 2018-2019 Datum : mei 2018 Versie : 1.0 1. Ziekenhuis Bernhoven Ziekenhuis Bernhoven is een algemeen ziekenhuis voor de inwoners van de regio Oss- Uden-

Nadere informatie

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014

VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 VRIENDEN VAN DE FIRMA VAN DRIE BELEIDSPLAN 2011 2014 november 2011 Inleiding Op 26 oktober 2011 is de stichting Vrienden van de Firma van Drie, afgekort Vrienden van De Firma, opgericht. De vriendenstichting

Nadere informatie

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016

Geef Prostaatkanker het nakijken. Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Beleidsplan Stichting Blue Ribbon 2015-2016 Geef Prostaatkanker het nakijken 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding a. Organisatie 2. Strategie a. Statutaire doelstelling b. Afwezigheid van winstoogmerk c. Bestemming

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST

JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST JAARREKENING 2016 STICHTING INTERNATIONAAL LIED FESTIVAL ZEIST INHOUD Balans per 13 december 2016 3 Staat van baten en lasten over de periode van 1 september 2015 t/m 31 december 2016 4 Kasstroom 4 Grondslagen

Nadere informatie

Beleidsplan Stifting Mei-inoar Spannum

Beleidsplan Stifting Mei-inoar Spannum Beleidsplan Stifting Mei-inoar Spannum 2016-2018 1 Inhoudsopgave 2 1. Aanleiding 1.1 Inleiding 3 1.2 Stifting Mei-inoar Spannum 3 2. Strategie 4 2.1 Kernprincipes van de stichting Statutaire doelstelling

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC. Jaarverslag 2014. Stichting Fecc FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA FECC Jaarverslag 2014 Dit verslag geeft een beknopt beeld van de activiteiten van het jaar 2014. Stichting Fecc Januari 2015 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN ART BOOK BELEIDSPLAN 2018-2021 www.artisbook.nl Stichting ARTisBOOK Westerhavenstraat 27 9718AK Groningen info@artisbook.nl 050-3132418 Inhoud Inleiding 3 1. Missie/visie 4 1.2 Doelstelling 2. Huidige

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

Stichting Ebony Ensemble

Stichting Ebony Ensemble Stichting Ebony Ensemble BIJZONDERE WERKEN VOOR EEN BREDER PUBLIEK Beleidsplan 2017-2021 Stichting Ebony Ensemble Inschrijfnummer Kvk: 67948030 Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Auteur: Bob Arkema Datum: 16 juni 2017 Versie: 0.9 Voorwoord Bij het schrijven van een beleidsplan wordt de koers van de organisatie voor de komende drie tot vijf jaar beschreven.

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018

Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Beleidsplan Stichting Paardkrachtig 2014-2018 Geachte lezer, Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Paardkrachtig, opgesteld voor de periode 2014 tot 2018. Stichting Paardkrachtig is opgericht en notarieel

Nadere informatie

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016

Strategieplan Uitkomst werksessies nov dec 2016 Strategieplan 2017 Uitkomst werksessies nov dec 2016 1 Missie Utrecht in dialoog Utrechters van 8 tot 80, die elkaar anders niet zouden spreken, met elkaar in gesprek brengen over thema s die maatschappelijk

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland

Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland LiveBuild Jaarplan 2014 Kameroen / Nederland Inleiding LiveBuild is een organisatie met veel ambitie, enthousiasme en passie. Wij geloven in de positieve kracht van eenieder

Nadere informatie

Werktitel: Cultuur incubator Boxtel: CIBOX. 1. Inleiding

Werktitel: Cultuur incubator Boxtel: CIBOX. 1. Inleiding Werktitel: Cultuur incubator Boxtel: CIBOX 1. Inleiding In Boxtel, net als in de rest van Brabant en Nederland bruist het van de creativiteit en energie. Ook in Boxtel steekt actief burgerschap veelvuldig

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Beleidsplan Christengemeente Hermon

Beleidsplan Christengemeente Hermon Beleidsplan Christengemeente Hermon Voor u ligt het beleidsplan van Christengemeente Hermon. Het plan omvat een overzicht van onze kernactiviteiten en doelstellingen. Daarnaast geeft het inzicht in de

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc

Beleidsplan. Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc Beleidsplan Stichting Steun Alzheimercentrum VUmc 2013 2015 Aanleiding Alzheimer is de epidemie van de toekomst: het aantal patiënten groeit razendsnel. De ziekte is dramatisch voor de patiënt én voor

Nadere informatie

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN

STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN STICHTING WESTERWOLDSE KANAALCONCERTEN BELEIDSPLAN 2017-2018 Een podium voor een grote variëteit aan muziekstijlen in de open lucht voor jong en oud. Een jaarlijks terugkerend muziekconcert op een unieke

Nadere informatie

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed

2013-2014. Beleidsplan. Festivals Tegen Dierenleed. Versie 1.1 Jasper Coolen. Festivals Tegen Dierenleed 2013-2014 Beleidsplan Festivals Tegen Dierenleed Versie 1.1 Jasper Coolen Festivals Tegen Dierenleed 4/27/2013 Inhoud 1. Voorwoord ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde

Advies Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap, derde ronde Aan het college van burgemeester en wethouders Den Haag, september 2013 Inhoudsopgave A. B. Adviezen Fonds Stimulering Cultureel Ondernemerschap

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

Advies Subsidieregeling Stimulering Cultureel Ondernemerschap Den Haag , tweede ronde 2016

Advies Subsidieregeling Stimulering Cultureel Ondernemerschap Den Haag , tweede ronde 2016 Subsidieregeling Stimulering Cultureel Ondernemerschap Den Haag 2015-2016, tweede ronde 2016 Aan het college van burgemeester en wethouders Den Haag, juli 2016 Inhoudsopgave A. B. Adviezen Subsidieregeling

Nadere informatie

PLAN Annina van Logtestijn. Aanvraag ANBI rangschikking

PLAN Annina van Logtestijn. Aanvraag ANBI rangschikking Dagelijks geluk in het dal van Breda. De Rijksmonumentale boerderij Nuwenhuys heeft weer een waardevolle bestemming: het bevorderen van de interactie tussen mensen met en zonder beperking. PLAN 2018-2020

Nadere informatie

2.1 De kernprincipes van Dienstencentrum Gered Gereedschap

2.1 De kernprincipes van Dienstencentrum Gered Gereedschap 1 Inleiding Door middel van dit beleidsplan legt het bestuur van Dienstencentrum Gered Gereedschap het actuele beleid vast. Dit plan gaat in op de strategie en doelstellingen van de stichting. Verder legt

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Voorwoord Doelstelling stichting Uitgangspunten a Vermogen Het bestuur Statuten stichting.

Voorwoord Doelstelling stichting Uitgangspunten a Vermogen Het bestuur Statuten stichting. 2 INHO UDS O PG AVE Voorwoord 3 1. Doelstelling stichting 4 1.1. Uitgangspunten.. 4 1.1.a Vermogen.. 5 1.2. Het bestuur 5 1.3. Statuten stichting. 6 1.4. Convenant. 6 2. Werkzaamheden 7 2.1. Algemeen..

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Doel: Schoolschaak in Rotterdam promoten en ondersteunen

Doel: Schoolschaak in Rotterdam promoten en ondersteunen Beleidsplan en begroting 2018-2020 INLEIDING Doel: Schoolschaak in Rotterdam promoten en ondersteunen Visie: Op termijn wordt op 80% van de Rotterdamse Basisscholen schaken aangeboden als schoolactiviteit

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan ! STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE beleidsplan 2016-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Strategie Doel en Visie Winstoogmerk 3. Beleid Uitbouw scholenproject Verduurzaming toekomst Verwerving en beheer van

Nadere informatie

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017

Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 Beleidsplan Stichting Tempel Europa Stichting Tempel Europa Beleidsplan 2017 februari 2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Statutaire doelstellingen... 3 2.2 Afwezigheid van

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid. Wij zijn een ANBI. Algemeen Nut. Beogende Instelling

JAARVERSLAG Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid. Wij zijn een ANBI. Algemeen Nut. Beogende Instelling Wij zijn een ANBI Algemeen Nut Beogende Instelling JAARVERSLAG 2018 Stichting Bokkenrijders: mythe of werkelijkheid Secretariaat: Gerardsstraat 6 6372 KH Landgraaf info@bokkenrijdersonderzoek.eu Inhoud

Nadere informatie

Voorwaarts creatief mensenpark Emmen

Voorwaarts creatief mensenpark Emmen Voorwaarts creatief mensenpark Emmen De parkredactie Hilversum, 29 juni 2017 Op weg naar een parkredactie voor het Mensenpark Emmen De taken voor de parkredactie De organisatievorm/rechtsvorm De samenstelling

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting A Woman s Worth

Beleidsplan Stichting A Woman s Worth Beleidsplan 2016 2017 Stichting A Woman s Worth Ginnekenweg 172c 4835 NH Breda www.awomansworth.nl Inhoudsopgave Inleiding 2 Visie 2 Missie.. 2 Strategie. 2 Statutaire doelstelling. 2 Afwezigheid winstoogmerk.

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis

Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beleidsplan 2014 Stichting Fonds Welkomhuis Beldhuismolenweg 8a 7562 PC Deurningen Telefoon: 088 45 46 700 E-mail: info@welkomhuis-twente.nl Website: www.welkomhuis-twente.nl Beleidsplan 2014 Pagina 1

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex

Jaarrekening Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex Jaarrekening 2017 Stichting voor Kulturele Samenwerking Multiplex INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 2017 1.1 Balans per 31 december 2017 1 1.2 Resultatenrekening over 2017 2 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020

Stichting Koepeltjesfestival. Beleidsplan 2012 2020 Stichting Koepeltjesfestival Beleidsplan 2012 2020 Inhoudsopgave 1.Inleiding 2.Doelstelling en ambities Koepeltjesfestival 3. Het bestuur 4. Financiën 1.Inleiding. Het begon vorig jaar als projectonderdeel

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie?

Op welke manier zou een evenementenloket u kunnen helpen bij de organisatie? Uitslag enquête In november en december 2013 werden evenementenorganisaties via een digitale enquête gevraagd naar hun knelpunten en problemen. Het aantal ondervraagden was niet groot, maar de uitkomst

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Beleidsplan herfst 2013

Beleidsplan herfst 2013 Beleidsplan herfst 2013 I. De stichting I.1. Inleiding Dit beleidsplan zal dienen als leidraad voor het te voeren dagelijks beleid, als toetsingsinstrument voor plannen en voortgang van projecten en als

Nadere informatie

Foto grote zaal MG The National

Foto grote zaal MG The National Foto grote zaal MG The National Muziekgebouw 2025 Toekomstplan doel: duurzaam financieel en inhoudelijk gezond Muziekgebouw Eindhoven Brainport moet groeien om maatschappelijke en economische ambities

Nadere informatie

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016

Thema. Beleidsvoornemen 2015. Beleidsvoornemen 2014. Resultaten 2014. Resultaten 2015. Resultaten 2016. Beleidsvoornemen 2016 Stichting Aandacht Speciale Kinderen Ghana ASK Beleidsplan 2014 /2015 /2016 Thema Beleidsvoornemen 2014 Resultaten 2014 Beleidsvoornemen 2015 Resultaten 2015 Beleidsvoornemen 2016 Resultaten 2016 Inhoud

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015

CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 CARE FOR ALL BELEIDSPLAN 2015 1. Inleiding 2. Strategie 2.1 Doelstellingen 2.2 Geen winstoogmerk 2.3 Bestemming liquidatiesaldo 3. Te verrichten werkzaamheden 3.1 Werving en beheer van gelden 3.2 Vermogen

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur

Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Beleidsplan 2017 Stichting Hartveilig Etten-Leur Voorwoord van de voorzitter Met veel enthousiasme is onze stichting in juli 2017 van start gegaan. Er is een bestuur gevormd en er zijn vrijwilligers die

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016

BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016 BELEIDSPLAN STICHTING YOU!NG 2014-2016 Inhoudsopgave Inleiding... Pagina 3 Missie, visie en strategie... Pagina 4 Doelstellingen, activiteiten en randvoorwaarden... Pagina 5 Begroting... Pagina 8 Tot slot...

Nadere informatie

STICHTING ALETTA JACOBS FONDS. gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake de. Jaarrekening 2018

STICHTING ALETTA JACOBS FONDS. gevestigd te Amsterdam. Rapport inzake de. Jaarrekening 2018 STICHTING ALETTA JACOBS FONDS gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2018. 2. Staat van baten en lasten over 2018. 3. Toelichting

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stepping Stone Liberia (SSL) 2. Organisatie

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie 1 Inleiding Saffier De Residentiegroep is een vernieuwende organisatie waar het welzijn van de cliënt voorop staat.

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

Vanaf 1 jan 2018 geldt de onderstaande werkwijze, hiermee vervalt de afspraak van 1 juli 2017

Vanaf 1 jan 2018 geldt de onderstaande werkwijze, hiermee vervalt de afspraak van 1 juli 2017 Hengelo 2 januari 2018 Beleid Stichting Matthijs Rolleman Producties Vanaf 1 jan 2018 geldt de onderstaande werkwijze, hiermee vervalt de afspraak van 1 juli 2017 Vanaf komend schooljaar gaan we op een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN Een cultureel verbindend evenement in hartje Hilversum Stichting Rondje35 BELEIDSPLAN 2015 2017 Rondje35 is een jaarlijkse proeverij van alle denkbare vormen van kunst en cultuur en dan net even anders

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT

JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT JAARREKENING 2017 STICHTING PYNARELLO TE UTRECHT INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2017 3 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 4 FUNCTIONELE EXPLOITATIEREKENING 2017 5 ALGEMENE TOELICHTING EN GRONDSLAGEN VOOR DE FINANCIËLE

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Vrienden van de Jessehof (opgericht 13 maart 2013) Delft, Oorspronkelijke draft versie: Mei 2013 Bijgestelde versie: Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Begrippen...

Nadere informatie