kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016"

Transcriptie

1 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht

2 Voorwoord; In de cultuurnota geeft de commissie in haar advies aan dat Kunstliefde; a). zich hard zou moeten maken voor hedendaagse Utrechtse kunst, door o.a. de organisatie van kunstmanifestaties op zich te nemen b). meer initiatief kan nemen om het artistieke niveau te verhogen en meer aansluiting te vinden bij jonge kunstenaars c). een duidelijkere visie zou moeten formuleren op het tentoonstellingsprogramma Kunstliefde heeft genoemd advies ter harte genomen en binnen de organisatie gekeken waar de mogelijke kansen op verbetering liggen. Kunstliefde heeft de intentie om in de komende periode op alle punten in te zetten, niet enkel omdat de commissie dit advies heeft gegeven, maar omdat vanuit de organisatie zelf de wens is gegroeid voor verandering. Reflecterend op de situatie is dit stuk ontstaan, waarmee Kunstliefde aan wil geven welke nieuwe weg zij wil inslaan. Aanvulling Ondernemingsplan en reactie op advies Cultuurnota periode Kunstliefde Deel I Ruimte voor beeldende kunst Deel II Ruimte voor Utrechtse kunst

3 Deel I Kunstliefde Ruimte voor beeldende kunst KunstLiefde Ruimte voor beeldende kunst KunstLiefde is een kunstenaarsgenootschap opgericht in 1807 dat als doel heeft om naast het behartigen van de belangen van de vereniging van aangesloten beeldend kunstenaars en kunstlievende leden, kunst in de breedste zin van het woord onder de aandacht te brengen. Zoals ook de ondertitel ruimte voor beeldende kunst aangeeft, biedt KunstLiefde letterlijk en figuurlijk deze ruimte in de vorm van de prachtige expositieruimte aan de Nobelstraat waar ruimte is voor alle vormen van hedendaagse beeldende kunst. Hedendaagse kunst in een actueel en veelzijdig aanbod KunstLiefde biedt een breed programma van wisselende actuele tentoonstellingen die alle vormen van kunst wil kunnen laten zien; van realisme tot abstractie; van schilder- en beeldhouwkunst tot installaties, multimedia en geëngageerde kunst. Zowel regionale als nationale en internationale kunst. Door te kiezen voor verrassende combinaties en een veelzijdig programma wil KunstLiefde de kunst in het algemeen bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen. Dit doet zij verder door kunstprojecten te organiseren op locatie, samenwerkingsverbanden aan te gaan en kunstenaars en conservatoren uit te nodigen. Daarnaast wordt er een informatief en educatief progamma voor kunstenaars en kunstliefhebbers geboden. Deze programmering zal komende jaren extra aandacht krijgen en uitgebreid worden. We denken aan o.a. interviews, presentaties en trainingen, filmavonden en meer. Utrechtse kunst (zie ook deel II: Ruimte voor Utrechtse kunst) Omdat KunstLiefde van oudsher een Utrechts genootschap is, is veel aandacht voor Utrechtse kunst en kunstenaars. Jaarlijks worden twee ledententoonstellingen gehouden. Daarnaast worden ook Utrechtse kunstenaars uitgenodigd die geen lid zijn. Zowel gevestigde Utrechtse kunstenaars als jong talent vinden bij Kunstliefde een platform om hun werk te presenteren. In 2012 organiseerde KunstLiefde voor de eerste keer de Utrechtse Atelierroute, een route voor alle professioneel werkend beeldend kunstenaars in Utrecht. Deze route werd enthousiast ontvangen en zal komende jaren verder ontwikkeld worden. Om een breder podium te kunnen bieden voor Utrechtse kunst wil Kunstliefde meer projecten gaan realiseren. Zie hiervoor de bijlage Ruimte voor Utrechtse kunst.

4 Jong talent Om jong talent uit te lichten is KunstLiefde een samenwerkingsverband met de HKU aangegaan. In het project De Belofte worden jaarlijks jonge talentvolle kunstenaars geselecteerd en begeleid in het opstarten van hun beroepspraktijk. In een jaar tijd volgt deze groep een (ondernemers)-traject en werkt toe naar een gezamenlijke tentoonstelling. Om meer jonge kunstenaars te betrekken zal er komende jaren extra ruimte gegeven worden aan deze doelgroep in het tentoonstellingsprogramma. Zo zullen er meer tentoonstellingen met o.a. installaties, interactieve media en andere kunstvormen geprogrammeerd worden en zal jong talent uitgenodigd worden om eigen kunstprojecten te komen realiseren. Dat kan zowel in KunstLiefde zelf zijn als op locatie. We denken ook aan tentoonstellingen met daarin een samenwerking tussen gevestigde kunstenaars en jong talent. Tegelijkertijd zal er in het informatieve en educatieve programma meer aandacht besteed worden aan lezingen, informatieve avonden en interviews met kunstenaars en andere professionals uit het werkveld die voor deze doelgroep van belang zijn. Veelal willen jonge kunstenaars zich na het afstuderen niet direct binden en weten nog niet waar en hoe zij hun beroepspraktijk willen voortzetten. Daarom wordt niet direct ingezet op het behalen van meer leden in deze doelgroep maar is wel te verwachten dat met een specifieker aanbod gericht op deze doelgroep het aantal aanmeldingen zal toenemen. Kunst en ondernemen / commercie Ieder jaar organiseert KunstLiefde in december Cash & Carry ; een verrassende en innovatieve verkooptentoonstelling waarin kunstwerken en producten van (Utrechtse) kunstenaars en ontwerpers worden aangeboden en direct verkocht. Dit evenement is qua bezoekers en verkoopcijfers succesvol gebleken en commercieel / economisch gezien een welkome aanvulling op het tentoonstellingsprogramma. In de programmering kan vaker een dergelijk concept opgenomen worden. De aanvulling van design/toegepaste kunst ligt daar als mogelijkheid. Het is inkomstentechnisch voor KunstLiefde van belang om een goede balans tussen experimentele en verkoopbare kunst aan te bieden waarbij de kwaliteitsnormen vanhet kunstaanbod gehandhaafd blijft. Daarnaast ligt er een taak binnen het informatieve en educatieve programma om kunstenaars ondersteuning te bieden op het gebied van ondernemerschap zoals social media, administratie etc.

5 Professionaliteit en kwaliteit Professionaliteit en kwaliteit zijn de voorwaarden die KunstLiefde voor haar leden en voor alle activiteiten stelt. Om spraakmakende en interessante (leden)tentoonstellingen te kunnen bieden zullen de voorwaarden voor toelating en de handhaving daarvan opnieuw bekeken worden. In het najaar zullen we met de leden hierover in discussie gaan. KunstLiefde wil dan in samenspraak met de leden de huidige voorwaarden bespreken en wellicht waar nodig aanscherpen : Energiek en verfrissend beleid KunstLiefde zal zich komende tijd op alle vlakken inzetten om de voorgenomen professionaliteit en kwaliteit te laten zien en verder te ontwikkelen. Met frisse blik en vol energie zal er gewerkt worden aan bovengenoemde punten om te doen waar KunstLiefde voor staat: ruimte bieden voor beeldende kunst. Deel II Kunstliefde Ruimte voor Utrechtse kunst Een breder podium voor Utrechtse kunst Afgelopen jaar organiseerde Kunstliefde voor de eerste keer met succes de Utrechtse Atelierroute. Daarmee is een aftrap gegeven voor een nieuwe weg die Kunstliefde in wil slaan. Niet alleen De Gemeente Utrecht liet in de cultuurnota weten dat Kunstliefde meer voor de Utrechtse hedendaagse kunst zou kunnen doen, ook binnen Kunstliefde klinkt de wens en de wil om meer voor de Utrechtse hedendaagse kunst te kunnen en willen betekenen. Sinds kort besteedt het Centraal Museum enige aandacht aan Utrechtse kunst met de twee stijlkamers, maar door het wegvallen van het CBKU en Sophies Kunstprojecten zijn er in het Utrechtse kunstcircuit verder weinig tot geen organisaties meer die zich specifiek richten op de Utrechtse kunstenaar. Voor Kunstliefde is het een logische stap om in dit gat te springen en een uitgelezen mogelijkheid om de organisatie uit te breiden, de identiteit te verjongen/verfrissen en meer Utrechtse kunstenaars te bereiken en te betrekken.

6 Om een breder podium te kunnen gaan bieden voor de Utrechtse hedendaagse kunst wil Kunstliefde een speciale tak binnen de organisatie opzetten met een team dat zich professioneel en vooral met groot enthousiasme hierop gaat richten. Allereerst is Kunstliefde voornemens om in het voorjaar van 2014, de tweede Utrechtse Atelierroute te organiseren. Naast de Utrechtse Atelierroute, wil Kunstliefde graag meer projecten gaan realiseren; Wisselende spannende locatie tentoonstellingen te maken, met o.a. jonge kunstenaars, afgestudeerd aan de HKU. Projecten waar ruimte is voor installaties en multimedia. Gedacht kan worden aan leegstaande ruimten in de stad, Kunstliefde ziet bijv. mogelijkheden in het toekomstig Werkspoorkwartier / Cartesiusgebied. De Utrechtse Salon organiseren of bij voorkeur een nieuwe variant daarop ontwikkelen Samenwerkingsverbanden aangaan met andere expositieruimten en organisaties (Academie Galerie, Centraal Museum, KUUB, LUCY, maar bijv. mogelijk ook bedrijven) Een informatieve programmering van lezingen, presentaties, workshops e.a. opzetten en faciliteren voor en door Utrechtse kunstenaars, waarbinnen ook de jongere kunstenaars zich herkennen, waar men elkaar kan ontmoeten en ideeën kan pitchen. Een website voor Utrechtse kunst opzetten. Met het wegvallen van het CBKU is ook de website (kunstenaars.nu) opgeheven. Er is op dit moment geen speciale site waarop een overzicht te zien is van Utrechtse kunst en waar Utrechtse kunstenaars zich kunnen presenteren. Verder zou dan de huidige website van Kunstliefde aangevuld kunnen worden met een deel voor alle bovengenoemde activiteiten; ruimte voor Utrechtse kunst. Kortom; er ligt een scala van mogelijkheden waar Kunstliefde de tanden in wil zetten. Professionele aanpak door een ervaren team Een team van ervaren en enthousiaste professionals uit het Utrechtse kunstcircuit wil zich graag hiervoor in gaan zetten. Het bestaande team dat de laatste Atelierroute organiseerde is hiertoe inmiddels uitgebreid met Lou Vos, waardoor het team op dit moment zes medewerkers telt; Marion Wagenvoort (Directeur Kunstliefde en Kunstliefdelid); Elaine Vis (Voorzitter toelatingscommissie), Monique Sep (Projectleider Utrechtse Atelierroute), Brigitte Heslenfeld, Mariel Oolthuis (PR-commissie) en Lou Vos (PR commissie en Kunstliefdelid).

7 Kunstliefde 2013 Kunstliefde I Nobelstraat 12a 3512 EN Utrecht I I

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

Filosoferen over kunst. Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs. 4 k i d s

Filosoferen over kunst. Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs. 4 k i d s de kunstuitleen arnhem thuis in beeldende kunst Filosoferen over kunst Educatief programma over kunst voor primair en voortgezet onderwijs 4 k i d s Verder kijken dan je neus lang is Zonder kunst is het

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

sponsordossier ithaka 25

sponsordossier ithaka 25 ithaka sponsordossier ithaka 25 bedankt voor het doornemen van dit dossier. hieronder stellen wij ithaka, het beeldende kunstenfestival van LOKO - de leuvense studentenkoepel, voor & bieden we u de kans

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior

Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior Gezocht: leden YOUNG OFFICE junior Ben jij tussen de 13 en 17 jaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lijkt het je leuk om culturele evenementen te organiseren voor leeftijdsgenoten? Meld je dan nu

Nadere informatie

Museum De Hermitage in Amsterdam

Museum De Hermitage in Amsterdam Museum De Hermitage in Amsterdam Beschrijving van het arrangement voor talentontwikkeling Onder de naam De Hermitage voor Kinderen besteedt het museum sinds tien jaar veel aandacht aan educatie en talentontwikkeling

Nadere informatie

Kunstliefde ondernemingsplan 2016

Kunstliefde ondernemingsplan 2016 Ondernemingsplan 2016 Voorwoord Met trots presenteren wij hierbij het ondernemingsplan van de vereniging Kunstliefde voor de planperiode 2016. Gezien de planprocedure van de gemeente Utrecht, onze belangrijkste

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Garage Rotterdam 2018

Jaarverslag Stichting Garage Rotterdam 2018 Jaarverslag Stichting Garage Rotterdam 2018 Stichting Garage Rotterdam is een middelgrote tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst in het centrum van Rotterdam. De stichting functioneert op non-profit

Nadere informatie

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand Korte Voorhout 20 Postbus 216, 2501 ce Den Haag 070 785 4903 06 430 54 372 info@annavastgoedencultuur.nl Heeft u een leegstaand pand waarvoor u nog geen bestemming

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT 1 Voorwoord Het programma Ontmoet kunst van het Stedelijk Museum is onderdeel van Stad en Taal. Binnen Stad en Taal hebben verschillende musea met

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft!

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft! VOORAANKONDIGING Het platteland leeft! De Europese Eemland Conferentie en het Netwerk Platteland hebben de handen ineengeslagen om in het najaar een bruisende driedaagse plattelandsconferentie te organiseren.

Nadere informatie

Voor deelname aan de toelating t.b.v. het lidmaatschap van het

Voor deelname aan de toelating t.b.v. het lidmaatschap van het Ars Aemula Naturae Pieterskerkgracht 9A 2311 SZ Leiden Telefoon (071) 514 07 84 AANMELDINGSFORMULIER Voor deelname aan de toelating t.b.v. het lidmaatschap van het Leids schilder-en tekengenootschap ARS

Nadere informatie

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is:

Deze samenwerkingen worden ook buiten Alkmaar aangegaan. Ons uiteindelijke doel is: +- MISSIE Wij bevorderen, verbinden en vergroten! #bevorderen Stichting SLK bevordert de cross-over tussen literatuur en beeldende kunst met de ambitie de doelgroep voor beide disciplines te vergroten.

Nadere informatie

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking)

Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestatievoorstel & verantwoording 2014 (bijlage bij subsidiebeschikking) Prestaties : Naam organisatie : Stichting Amersfoort in C Maatschappelijk doel (betreft outcomedoelstellingen) Het bieden

Nadere informatie

MuseumRijswijk Een toekomstvisie

MuseumRijswijk Een toekomstvisie Museum Een toekomstvisie Toen D66-raadslid Mark Storm in oktober 2014 zijn omgedachte over Museum online * zette, was het museum nog directeurloos. Inmiddels is Ruud Kuper, directeur van de se Schouwburg,

Nadere informatie

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K.

Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Volumestudie eerste stap voor een nieuw S.M.A.K. Het S.M.A.K. organiseert heel wat tijdelijke tentoonstellingen, maar door onvoldoende expositieruimte blijven veel topstukken meestal verborgen voor het

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Editie 2011-2012 Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

conceptnota ithaka 25

conceptnota ithaka 25 ithaka conceptnota ithaka 25 wat is ithaka? ithaka is een beeldend kunstenfestival voor jong artistiek talent georganiseerd door LOKO cultuur. haar vijfentwintigste editie gaat door van 6 tot 12 maart

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden een kunstproject van de St.KunstInVorden dat al 12 jaar haar bijdrage levert aan het toegankelijk maken van professionele

Nadere informatie

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris)

Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Beleidsplan Stichting de Middendijk 2012-2013 KvK nummer 55726550 / RSIN 851835818 Bestuur: Hans Vermeulen (voorzitter), Remmelt de Jong (penningmeester), Jan-Roel Timmer (secretaris) Doelstelling: Het

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht

Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Centrum Beeldende Kunst Dordrecht Podium hedendaagse kunst en vormgeving Kunstuitleen Servicebureau voor kunstenaars Kunst in de openbare ruimte Lezingen, debatten activiteiten

Nadere informatie

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam

Persdocumentatie. 3 t/m 6 September Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam Persdocumentatie 3 t/m 6 September 2009 1 Prins Hendrikkade 33 te Amsterdam 2 Persbericht aug 2009 Jong talent... eenmaal, andermaal Uitzonderlijke kunstveiling met beginnende kunstenaars Op 6 september

Nadere informatie

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl

De Strip. Fris je geheugen op. www.prismaproject.nl www.prismaproject.nl Fris je geheugen op De Strip In het voorjaar van 2002 startte in een voormalige winkelgalerij in de Vlaardingse Westwijk het kunstproject De Strip. Dit project was een initiatief van

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN

PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN Inleiding De Kunst en Atelierroute Schinnen was in eerste instantie een succesvol initiatief van de gemeente Schinnen. In 2011 heeft de gemeente Schinnen dit

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 2 Inleiding 2 Organisatie 2 PR 2 Samenwerking 3 Creatieve achterban 4 Conclusie 4 Activiteiten 5 Financiën 8

Inhoud. Voorwoord 2 Inleiding 2 Organisatie 2 PR 2 Samenwerking 3 Creatieve achterban 4 Conclusie 4 Activiteiten 5 Financiën 8 Inhoud Voorwoord 2 Inleiding 2 Organisatie 2 PR 2 Samenwerking 3 Creatieve achterban 4 Conclusie 4 Activiteiten 5 Financiën 8 KunstKring Wijchen verslag activiteiten 2017 1 Voorwoord KunstKring Wijchen,

Nadere informatie

Jaarplan. Schooljaar

Jaarplan. Schooljaar Jaarplan Schooljaar 2015-2016 Arnhem, augustus 2015 Beste betrokkene, Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2015-2016. We hebben het vorig schooljaar geëvalueerd en antwoord gegeven op de vragen: Wat doen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement genootschap Kunstliefde

Huishoudelijk reglement genootschap Kunstliefde Huishoudelijk reglement genootschap Kunstliefde Dit huishoudelijk reglement is complementair aan de statuten van het genootschap Kunstliefde en regelt de dagelijkse gang van zaken binnen het Genootschap.

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN

WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN WORKSHOPMIDDAG FREELANCEN Het Nieuwe Werken is hot in de media, maar bestaat voor kunsthistorici al lang. Niettemin hebben recente ontwikkelingen als de toenemende schaarste aan vaste aanstellingen, maar

Nadere informatie

Heesterveld zoekt Horeca EESTERVELD CREATIVE COMMUNITY

Heesterveld zoekt Horeca EESTERVELD CREATIVE COMMUNITY Heesterveld zoekt Horeca EESTERVELD CREATIVE COMMUNITY Heesterveld Creative Community Over het project Heesterveld is een bruisende en aantrekkelijke plek waar ondernemers werken en de ruimte hebben om

Nadere informatie

Opera. Verzamelaar Ontdekken Theater. Kunstenaar. Reizen. Ruimdenkend Welgesteld. Dit is Anna. Goed geïnformeerd. Honger naar meer.

Opera. Verzamelaar Ontdekken Theater. Kunstenaar. Reizen. Ruimdenkend Welgesteld. Dit is Anna. Goed geïnformeerd. Honger naar meer. Dit is Anna. Zij leest Kunstbeeld als kunstfreak. Goed geïnformeerd Verzamelaar Ontdekken Theater Opera Tentoonstellingen Ruimdenkend Welgesteld Reizen Extravert Kunstenaar Creatieve hobby s Honger naar

Nadere informatie

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek

Cultuurbeleving. Junipeiling Bewonerspanel. Utrecht.nl/onderzoek Cultuurbeleving Junipeiling Bewonerspanel Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht van Cultuur Ontwikkelorganisatie Gemeente

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie

Unfair Amsterdam 2013. Portfolio

Unfair Amsterdam 2013. Portfolio Unfair Amsterdam Portfolio Unfair Amsterdam is een nieuw platform voor een jonge generatie beeldende kunstenaars in Nederland. In 2013 werd het eerste Unfair Amsterdam evenement georganiseerd; Unfair Amsterdam

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

Een eigenzinnig instituut in Nederland

Een eigenzinnig instituut in Nederland Een eigenzinnig instituut in Nederland Van hoge kunst tot populaire onderwerpen Het iconische gebouw is in 1992 ontworpen door Nederlands beroemdste architect Rem Koolhaas als een Palais des Festivals

Nadere informatie

Cultuurbeleid en Betekenis

Cultuurbeleid en Betekenis Bijlage Sectoranalyse Cultuurbeleid en Betekenis De visie van Blueyard op cultuurbeleid Cultuurbeleid en Betekenis De visie van Blueyard op cultuurbeleid Geert Boogaard Blueyard Coöperatief UA Jacob van

Nadere informatie

GERRIT BENNER prijs voor Beeldende Kunst 2011. Juryverslag

GERRIT BENNER prijs voor Beeldende Kunst 2011. Juryverslag GERRIT BENNER prijs voor Beeldende Kunst 2011 Juryverslag Leeuwarden, september 2011 GERRIT BENNER Prijs voor Beeldende Kunst 2011 De GERRIT BENNER prijs voor Beeldende Kunst van de provincie Fryslân is

Nadere informatie

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten.

Eenzaamheid is de situatie waarin sprake is van een pijnlijk gemis aan contacten of gebrek aan kwaliteit van contacten. Activiteiten Coalitie Erbij 2018 Inhoud Algemeen... 3 Coalitie Erbij in 2018... 3 Visie... 3 Missie... 3 en... 3 Kernactiviteiten van Coalitie Erbij in 2018... 4 Kernactiviteit 1: Versterken lokale aanpak...

Nadere informatie

UW EVENT IN DE SPOTLIGHTS

UW EVENT IN DE SPOTLIGHTS Zakelijk De Meerpaal: UW EVENT IN DE SPOTLIGHTS WELKOM IN DE MEERPAAL Ideeën bij elkaar brengen; dat is het aandeel in elkaar. Al een aantal jaren organiseren wij samen met de medewerkers van De Meerpaal

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties zien

Nadere informatie

Ondernemingsplan genootschap Kunstliefde 2009-2012

Ondernemingsplan genootschap Kunstliefde 2009-2012 Ondernemingsplan genootschap Kunstliefde 2009-2012 Utrecht, 1 september 2008 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Korte evaluatie 2006-2008 en maatregelen 3. Externe analyse en maatregelen 4. Interne analyse

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel Expertopleiding Cultuur in de Spiegel 2019-2020 Muzische lessen, schoolvoorstellingen, mediaprojecten, erfgoeduitstappen, rondleidingen in musea, culturele reizen, kunstenaars in de klas, artistieke workshops,

Nadere informatie

TIJDELIJKE KUNST IN NIJMEGEN IIUSEUMZONE: 'UlTKUKKOiMiJM' FLORENTIJN HOFMAN BIJLAGE

TIJDELIJKE KUNST IN NIJMEGEN IIUSEUMZONE: 'UlTKUKKOiMiJM' FLORENTIJN HOFMAN BIJLAGE TIJDELIJKE KUNST IN NIJMEGEN IIUSEUMZONE: 'UlTKUKKOiMiJM' FLORENTIJN HOFMAN BIJLAGE MUSEUMZONE In het door de Raad vastgestelde beleidsplan INBeelden (kunstopdrachtenbeleld 2008-2010) zljn tijdelijke kunstwerken

Nadere informatie

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD

JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD JAARPLAN KRIMPENER KUNSTWAARD 2016 Voorwoord Laat de kunst stromen! Onder dit motto gaan we in 2016 aan de slag. Het komende jaar zal in het teken staan van de kunstmanifestatie Kunststroming. Een kunstproject

Nadere informatie

Stichting Regionaal Media Centrum Twente www.rmc-twente.nl

Stichting Regionaal Media Centrum Twente www.rmc-twente.nl Welkom Welkom bij de eerste officiële nieuwsbrief van het Regionaal Media Centrum Twente, kortweg RMC Twente. Wij, Janneke Derckx en Lidewij Peters zijn twee enthousiaste studenten aan de Universiteit

Nadere informatie

Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip

Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip 10 februari 2019, 19:55 (CET) Succesvolle Art Rotterdam Week uitgegroeid tot internationaal begrip Met veelzijdig kunstaanbod op meer dan 30 locaties Art Rotterdam Week blikt terug op een succesvolle editie.

Nadere informatie

Rapportage brainstorm

Rapportage brainstorm Rapportage brainstorm ALGEMENE INFORMATIE Datum: 16 oktober 2013 Locatie: AOC Oost, Almelo Deelnemers: Jongeren tussen 13-20 jaar van (V)MBO, HAVO, VWO en HBO en ondernemers in de Agri&Food sector Centrale

Nadere informatie

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT

UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT UITBREIDING VRIJWILLIGERSGROEP ESSENTIEEL JUBILEUM AANLEIDING VOOR GROTE ZOEKTOCHT In december gaat Stichting Jacques van Mourik het twintigste jaar in. Er is een unieke verzameling van bijna 650 werken

Nadere informatie

ONTDEK JE VAKMANSCHAP!

ONTDEK JE VAKMANSCHAP! ONTDEK JE VAKMANSCHAP! Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap op alle niveaus. In een doorlopende lijn van vmbo tot en met mbo en jonge professionals uit het bedrijfsleven.

Nadere informatie

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid 1 Nederlandse werkgevers en duurzame inzetbaarheid Inleiding Het streven naar gezonde werknemers die zo weinig mogelijk ziek zijn is een streven van iedere werkgever. Het werken aan duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad

HOUT EXPO CNTRM. Airport Garden City Lelystad Airport Garden City Lelystad ennis delen flexplekken branche expositie etrokken cluster exposure ontmoeting pla radle to cradle kantoor loofhoutbos ontwi D e i n i t i a t i e f n e m e r s Het Hout Expo

Nadere informatie

Beleidsplan Verenigingsjaar

Beleidsplan Verenigingsjaar Beleidsplan Verenigingsjaar 2015-2016 Dennis de Groot - Voorzitter Donny Batenburg - Secretaris Arjen Traas - Penningmeester Evi van der Weegen Commissaris Externe Betrekkingen Voorwoord Beste leden van

Nadere informatie

1. Algemeen. 1 Beleidsplan

1. Algemeen. 1 Beleidsplan Beleidsplan 1 Beleidsplan 1. Algemeen Stichting B93 is een atelierstichting en kunstenaarsinitiatief dat ruimte en kansen biedt aan jonge talentvolle kunstenaars door middel van diverse exposities en projecten

Nadere informatie

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren

Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013. ontmoeten inspireren co-creëren Nu met themasponsoring! Dagelijks contact met uw doelgroep! Partnermogelijkheden 2013 ontmoeten inspireren co-creëren Dagelijks contact met voorschrijvers en opdrachtgevers Materia brengt u in contact

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

M CCA EXPERTISENETWERK CULTUUREDUCATIE

M CCA EXPERTISENETWERK CULTUUREDUCATIE Keizersgrach T 020-6 info@mocca-amsterdam.nl Factsheet Basispakket, Overgangsregeling Kunstkijkuren en de Cultuurbus Amsterdam Juli 2014 Inhoud Het Basispakket Kunst- en Cultuureducatie 2 MoccaAcademie

Nadere informatie

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen,

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Alteveer. Samen werken aan samenwerken. Programma en projectenagenda

Alteveer. Samen werken aan samenwerken. Programma en projectenagenda Alteveer Samen werken aan samenwerken Programma en projectenagenda 2018-2019 Februari 2018 Leeswijzer Dit document beschrijft het programma en de projectenagenda 2018-2019 van Alteveer. Het programma is

Nadere informatie

expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK

expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK expositievoorwaarden Willem 2 VA. APRIL 2016 KUNSTENCLUSTER WILLEM II FABRIEK Boschveldweg 471 5211 VK s-hertogenbosch Openingstijden: maandag t/m zondag 11.00-17.00 www.willem2fabriek.nl 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave

Jaarverslag z25 2010. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 SETUP:... 4 CBKU Openingsexpositie Doors of Dissociation... 4 Digital Marbles... 4 The Respons(e)ible Project... 4 UNMA... 4 L â u N a y...

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan: De stichting heeft een beleidsplan voor de periode (zie bijlage).

Beleidsplan: De stichting heeft een beleidsplan voor de periode (zie bijlage). ANBI Firma Van Drie ====================================================================== In dit document en/of de bijlage staan alle gegevens, die, conform de nieuwe voorwaarden die aan Algemeen Nut

Nadere informatie

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport

De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport De kunst van het ontwerpen 2018 Juryrapport Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst, Utrecht 2018 Inhoud Inleiding 5 Prijs en criteria 6 Beoordelingscriteria 6 Jury 8 Samenstelling van

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2014

Inhoudelijk jaarverslag 2014 Inhoudelijk jaarverslag 2014 INHOUD Inleiding 1. Organisatie van de Van der Leeuwstichting 2. Activiteiten van de Van der Leeuwstichting 3. Samenwerkingen van de Van der Leeuwstichting Inleiding Vanaf

Nadere informatie

Spektakel 10 tégen 1. Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee. Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1. Budget CBK 2.500,00.

Spektakel 10 tégen 1. Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee. Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1. Budget CBK 2.500,00. Spektakel 10 tégen 1 Kunstenaar Helma Vlemmings / GalerieRotterdam aan zee Opdrachtgever Stichting 10 tégen 1 Budget CBK 2.500,00 Uitvoering 2015 1 7 Spektakel 10 tégen 1 Kunstenaar Naam kunstenaar Helma

Nadere informatie

Lesbrief NEW POTT REVISITED GEMAK. T Door: Marije Gertenbach

Lesbrief NEW POTT REVISITED GEMAK. T Door: Marije Gertenbach Lesbrief NEW POTT REVISITED GEMAK T 070-3638968 info@vrijeacademie.org www.vrijeacademie.org www.gemak.org Door: Marije Gertenbach 1 Inhoudsopgave: Omschrijving Educatieprogramma Pag. 3 Voor de Docent

Nadere informatie

De Hollandsche Meesters

De Hollandsche Meesters De Hollandsche Meesters Van Strategie naar Resultaat Vertellen Verbeelden Verspreiden INHOUD 02 Inhoud 03 Meer Resultaat met Facebook 04 Referentie De Keizer Makelaarsgroep 05 Facebook Boost voor Makelaars

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen Onderwijsbrochure Rotterdam Voor de ontwerpers van morgen Inhoud Aangenaam kennis te maken 4 5 Onderwijs in 6 Foto-impressie 7 Programma s 11 Docent aan het woord: Tessa Smal 12 Boekingsinformatie 13 Educatie

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

Stichting Fashion for Good Beleidsplan

Stichting Fashion for Good Beleidsplan Stichting Fashion for Good Beleidsplan Oktober 2017 TABLE OF CONTENTS Doel... 2 Belangrijkste activiteiten... 3 Ons Bestuur... 4 Financiering... 5 Budget en bestaande financiering... 5 Dit beleidsplan

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht Jaarplan 2016 Werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht januari 2016 1 1. Inleiding In 2012 is de werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht van start gegaan. Elke tweede woensdag van de maand organiseren

Nadere informatie

Inschrijfformulier voor kunstenaars uit Deventer en omgeving

Inschrijfformulier voor kunstenaars uit Deventer en omgeving Inschrijfformulier voor kunstenaars uit Deventer en omgeving Toelichting Kunstenlab is een instelling voor autonome beeldende kunst. Tegelijk leggen we in tal van activiteiten verbindingen met andere (al

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS

BELEIDSPLAN ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS BELEIDSPLAN & ACTIVITEITENKALENDER STICHTING JAZZHUIS 2015-2017 versie: 30 maart 2015 INHOUD I Doel van de stichting.. 3 II Korte voorgeschiedenis.. 3 2.1 Nulde seizoen 2013-2014 3 III Actuele beleid en

Nadere informatie

Een nieuwe visie op cultuurbeleid. Of waarom een overheid eigenlijk wil investeren in kunst en cultuur

Een nieuwe visie op cultuurbeleid. Of waarom een overheid eigenlijk wil investeren in kunst en cultuur Een nieuwe visie op cultuurbeleid Of waarom een overheid eigenlijk wil investeren in kunst en cultuur Een nieuwe visie op cultuurbeleid Of waarom een overheid eigenlijk wil investeren in kunst en cultuur

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan

Dit is de Lindenberg. Onze filosofie. Geniet van talent. Strategisch Meerjarenplan Dit is de Lindenberg De Lindenberg is het huis waar alles kan. Niet in de letterlijke zin natuurlijk; ook de Lindenberg heeft te maken met wet- en regelgeving en financiële grenzen. Maar de zin verwoordt

Nadere informatie

TEAM: Grote Evenementen

TEAM: Grote Evenementen TEAM: Grote Evenementen Notities door: Maurice, Linda en Charon Team Grote Evenementen: organisatietalent en aanpakkers die onze grootste evenementen nog cooler maken. Concept 4 Young People School verder

Nadere informatie

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media

grafisch ontwerp voor nieuwe en andere media Opgeleid als grafisch vormgever en illustrator ontwikkelde ik me tot een veelzijdig en eigenzinnig creatief op het snijvlak van professionele communicatie en multimediaal ontwerp. SpOp is een samenwerking

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Financiering. Mentoring

Financiering. Mentoring De Accelerator De Accelerator bestaat uit drie belangrijke componenten: financiering, coaching en opleiding. Hieronder wordt toegelicht wat deze drie componenten inhouden en welke voorwaarden voor elk

Nadere informatie

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag

Kunstroute. Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem. Projectverslag Kunstroute 2014 Kronenburg, Vredenburg, Holthuizen en Rijkerswoerd, Arnhem Projectverslag december 2014 1 Inleiding De Kunstroute is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De drie voorgaande edities

Nadere informatie

DIA CON COR KUNST. concours WEDSTRIJD JONG TALENT BELGIE / NEDERLAND. (inzendingen voor 22 september 2013) platform voor actuele kunsten

DIA CON COR KUNST. concours WEDSTRIJD JONG TALENT BELGIE / NEDERLAND. (inzendingen voor 22 september 2013) platform voor actuele kunsten CON COR DIA concours 2013 KUNST WEDSTRIJD JONG TALENT (inzendingen voor 22 september 2013) BELGIE / NEDERLAND www.comsa.be info: www.concordia.be - www.concordiadekeizer.nl Voor het reglement en de inzendingen

Nadere informatie

Caermersklooster wordt Kunsthal Gent en stelt eerste najaarsprogramma voor

Caermersklooster wordt Kunsthal Gent en stelt eerste najaarsprogramma voor Caermersklooster wordt Kunsthal Gent en stelt eerste najaarsprogramma voor Michiel De Cleene Onder de noemer 'Kunsthal Gent' ontpopt het imposante Gentse Caermersklooster zich de komende maanden tot een

Nadere informatie

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017

Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur Utrecht Raadsinformatiebijeenkomst 14 september 2017 Sectoranalyse Film en Beeldcultuur in Utrecht Sectoranalyses per deelsector o Integrale afwegingen faciliteren o

Nadere informatie