Concours: talenten voortgezet onderwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concours: talenten voortgezet onderwijs"

Transcriptie

1 Concours: talenten voortgezet onderwijs

2 Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours, talenten uit het voortgezet onderwijs. Dit wordt een tentoonstelling in ons kunstencentrum van 20 februari 2014 tot en met 15 maart De opening zal op zondag 23 februari om 1500 uur plaatsvinden. Daarnaast zullen de deelnemende leerlingen de gelegenheid krijgen om deel te nemen aan masterclasses of workshops. Wie zoeken we? Het zijn bovenbouwleerlingen van het voorgezet onderwijs die uitgenodigd worden en/of zichzelf aanmelden. Allen hebben een passie voor beeldende kunst en doen daar veel aan thuis of in naschoolse workshops, cursussen (Academie jong Bacinol en de Vrije academie Delft) of hebben een beeldend vak in hun examenpakket of op school (Vmbo, Havo en VWO). Er mag werk gemaakt worden in 2D en/of 3D. Wanneer jongeren besluiten om een gezamenlijk kunstwerk te maken en dat in te leveren wordt dat uiteraard gestimuleerd. Deelname aan de tentoonstelling, het concours en de masterclasses is geheel kosteloos. De leerlingen kunnen zich afzonderlijk inschrijven of via de school. Gevraagd wordt of de leerlingen die mee willen doen informatie op sturen over zichzelf en hun werk. Zou u dit bericht aan uw leerlingen kunnen doorgeven of misschien zelfs leerlingen stimuleren mee te doen. Wij houden u op de hoogte van de te volgen workshops en masterclasses, in ateliers van kunstenaars, in Kadmium of misschien zelfs op school. Deze zullen in de weken vóór de tentoonstelling plaatsvinden. Bij voorbaat dank, Joost Konings namens de programmaraad van Kadmium. Voor meer informatie: Jkonings@ziggo.nl ( ) of info@kadmium.nl ( )

3 Wat is precies Concours? Het project: De inhoud van het project: Concours is in 2012 voor het eerst georganiseerd als Beeldend Kunst project binnen Kunstencentrum Kadmium in Delft. Met Concours beogen de programmeurs van Kadmium jeugdige talenten te ontdekken binnen de Voortgezet Onderwijs Scholen van de gemeente Delft en de regio. Door middel van coaching, begeleiding op school en het aanbieden van workshops door professionele kunstenaars worden de deelnemers in de gelegenheid gebracht om hun ambities met betrekking tot beeldende kunst optimaal voor het voetlicht te brengen. Centrale thema voor alle manifestaties in Kadmium in 2014 is Oplossen. De leerlingen gaan werken aan de titel OPLOSSEN. Jaar thema 2014 exposities Kadmium Oplossen Het oplossen van vertrouwde structuren is een terugkerend fenomeen in onze samenleving. Maatschappelijke en economische structuren veranderen snel of worden simpelweg irrelevant. In onze tijd zijn de factoren achter dit verschijnsel globalisering, technologische ontwikkelingen en financiële perikelen. Door deze krachtmeting ontstaat ruimte voor nieuwe en verfrissende oplossingen. De huidige kunst reflecteert deze ontwikkelingen. Hierin borrelen grensoverschrijdende expressievormen, effecten van nieuwe media en technieken, het verdwijnen van hiërarchische indelingen en nieuwe organisatie- en financieringsvormen naar boven. Onbevreesd combineren de kunstenaars deze nieuwe vormen met elementen uit het verleden die als belangrijk ervaren worden. Zij creëren een beeld dat niet meer in structuren is te vangen, dynamisch en vol energie. Met het jaarthema OPLOSSEN gaat kunstencentrum Kadmium een serie tentoonstellingen maken die reflecteren op deze dynamiek van oplossende structuren, soms met een onderzoekend karakter. Concours leidt uiteindelijk tot een expositie van excellent werk van bovenbouw leerlingen van het voorgezet onderwijs die een passie hebben voor beeldende kunst. De programmaraad zal in samenwerking met docenten de beste werken uitzoeken voor de tentoonstelling. Deze deelnemers zullen hun werk in Kadmium tentoonstellen. Deze tentoonstelling geeft deelnemers de kans om elkaar en anderen te informeren over hun kijk op de wereld. Dit leidt tot een unieke kans om het werk van talentvolle kunstzinnige leerlingen van de verschillende scholen bij elkaar te zien.. Een jury zal de beste werken belonen met een kunstzinnige prijs.

4 Werk van de 1 e prijs winnares (2012) Het concrete doel: Jongeren zijn op allerlei manieren met kunst bezig. Op school, op straat, bij verenigingen, door het volgen van cursussen. Ze gebruiken kunst om zichzelf uit te drukken. Dat doen ze door in een band te spelen, graffiti op straat, volgen van een hiphopcursus of door het realiseren van kunstmanifestaties. De programmeurs van Kadmium willen jongeren die talentvol zijn als beginnend Beeldend Kunstenaar ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Dat realiseren we door deze jongeren op te sporen, ze te motiveren om deel te nemen en ze door middel van workshops verzorgd door professionele kunstenaars kwalitatief te ondersteunen. Het resultaat zal zijn dat in alle zalen die we beschikbaar hebben een overzichtstentoonstelling met een divers karakter van beeldend werk gerealiseerd wordt van de jonge 'kunstenaars'. De deelnemers kunnen tevens zich tijdens het project inschrijven voor masterclasses en workshops van Delftse kunstenaars uit Kadmium.

5 Workshop airbrush (2013) Wat maakt het project bijzonder?: De deelnemers krijgen een officiële tentoonstelling en worden wat dat betreft behandeld alsof ze professionele beeldend kunstenaars zijn. Hun werk wordt serieus bekeken en door een vakkundige jury beoordeeld. Een tweede bijzonder element is dat de deelnemende bovenbouwleerlingen van alle VO scholen in Delft en omstreken gezamenlijk een tentoonstelling realiseren in het Beeldend Kunstencentrum Kadmium in Delft. We weten zeker dat het andere jongeren zal inspireren met kunst aan de gang te gaan. We richten ons op meerdere doelgroepen. Primair richten we ons op talentvolle jongeren binnen het Voortgezet Onderwijs die zich mogelijk verder willen ontwikkelen als Beeldende Kunstenaar. We zullen ze bereiken op verschillende wijzes Via docenten van het voortgezet onderwijs die kandidaten voor kunnen dragen We willen jongeren stimuleren zichzelf kandidaat te stellen. Dat doen we door bekendheid aan het project te geven door flyers c.q. posters op scholen. Tevens maken we gebruik van de mogelijkheden van social media en we willen met behulp van redactionele artikelen in meerdere kranten aandacht voor het project vragen We richten ons op docenten en schoolmanagement. We willen aandacht vragen voor de waarde van kunst binnen het onderwijs, maar ook zeker in de omgeving van het onderwijs. Onze inzet is scholen te motiveren meer gebruik te maken van de mogelijkheden die Delft aan hen biedt daar waar het Beeldende Kunst betreft. We gaan onderzoeken of groepen leerlingen Kadmium tijdens deze tentoonstelling kunnen bezoeken. We onderzoeken ook de omgekeerde weg. Mogelijk dat we de tentoonstelling naar de deelnemende scholen kunnen brengen.

6 Uiteraard richten we ons op kunstliefhebbers. We zullen op alle manieren die ons ter beschikking staan aandacht vragen voor deze bijzondere tentoonstelling. Workshop schilderen op groot formaat (2013) Workshop fotografie, 2013

7 Kleurig groepswerk, onderdeel van het werk op muur gepresenteerd (2012) Publiciteit en communicatie: We gaan voor dit project een meervoudige strategie inzetten. Uiteraard maken we gebruik van de gangbare instrumenten zoals persberichten, flyers en posters. We besteden uitgebreid aandacht aan het project op de website van Kadmium. We vermelden de manifestatie op de website van de gemeente Delft. We vragen alle deelnemende scholen er op hun eigen websites aandacht aan te besteden. We vragen de scholen om er in de schoolkranten en andere geschreven media aandacht aan te besteden. We gaan met het AD in gesprek om te bekijken of we een speciaal artikel kunnen wijden aan jongeren en beeldende kunst We benaderen Radio en TV West om aandacht te besteden aan de workshops, de tentoonstelling en de opening Waar vindt het project plaats? Het project vindt plaats in Delft. Zowel op scholen voor het voortgezet onderwijs als op het Kunstencentrum Kadmium. De opening vindt plaats op 23 februari De tentoonstelling blijft een maand beschikbaar in alle zalen van Kadmium. De workshops en andere voorliggende activiteiten starten op medio januari tot midden februari. Deze vinden plaats in Kadmium, in de ateliers van de deelnemende kunstenaars en eventueel op de scholen.

8 Extra activiteiten: Young Element 2014 Sinds maart 2013 werkt er in Kunstencentrum Kadmium een collectief van kunstenaars/cultureel ondernemers. Vanuit verschillende kunstdisciplines wordt er onderzoek gedaan naar nieuwe werkvormen en methodieken die inhoudelijk ondersteunend en versterkend werken op de programmering beeldende kunst. Young Element vind zijn oorsprong bij de tentoonstelling Concours. Een speciaal programma voor jongeren uit het voortgezet onderwijs die hun kijk op het leven kunnen verbeelden in kunst. Young Element speelt in op de maatschappelijke behoefte aan talentontwikkeling en ondernemerschap. Diede Bolsius, en jonge choreografe en cultureel ondernemer, net afgestudeerd aan CODARTS, maakt een dansvoorstelling waarin jongeren worden uitgedaagd om na te denken over hun eigen leven. Deze voorstelling willen we integreren in het programma Concours. Ter voorbereiding op de masterclasses, voor of na de introductie op het thema of in combinatie met een bezoek aan de tentoonstelling wordt Concours een onvergetelijke interdisciplinaire kunstbeleving. In samenspraak met de betrokken CKV docent en aangepast aan de mogelijkheden van de school maken wij een arrangement op maat.

9 De winnaars en eervolle vermeldingen van 2012

10 Winnaar concours 2013

11 Inschrijfformulier Concours 2014 te Kadmium (20 februari-23 maart) Graag inleveren vóór de kerstvakantie, 21 december 2013zodat we een beeld hebben van het aantal deelnemers. Naam: Geboortedatum: Adres leerling:.. leerling: telefoon (ouders/eigen): / School:.. Schooltype/klas: Discipline/werk. Werk wat ingeleverd wordt, is al gemaakt (foto bijsluiten) of wordt nog gemaakt (schetsje bijsluiten). Het werk dient dinsdag 18 februari in Kadmium gebracht te worden. Er wordt door de programmaraad een selectie gemaakt van het werk van de leerlingen wat wordt tentoongesteld. Foto s van de werken mogen onder vermelding van naam leerling, titel werk, formaat, techniek en jaar waarin het gemaakt is opgestuurd worden naar: jkonings@ziggo.nl of naar info@kadmium.nl of langs gebracht worden in Kadmium: dinsdag t/m vrijdag van uur. Koornmarkt 48f te Delft.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

ANGRY. De verbeelding van de radicaal. Informatie over de educatieve modules bij een fotografie en nieuwe media project over radicaliserende jongeren.

ANGRY. De verbeelding van de radicaal. Informatie over de educatieve modules bij een fotografie en nieuwe media project over radicaliserende jongeren. ANGRY De verbeelding van de radicaal Informatie over de educatieve modules bij een fotografie en nieuwe media project over radicaliserende jongeren. Jasper Groen, Jeffrey, 2008 Paradox, het Nederlands

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2019 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

Over doorgaande leerlijnen en talentontwikkeling binnen kunst en cultuur Bureau BABEL, 's-hertogenbosch

Over doorgaande leerlijnen en talentontwikkeling binnen kunst en cultuur Bureau BABEL, 's-hertogenbosch Over doorgaande leerlijnen en talentontwikkeling binnen kunst en cultuur Bureau BABEL, 's-hertogenbosch Beschrijving van het arrangement voor talentontwikkeling Bureau Babel is een intermediair tussen

Nadere informatie

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018

VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 VOORWAARDEN DEELNAME KONINKLIJKE PRIJS VOOR VRIJE SCHILDERKUNST 2018 Algemeen De Koninklijke Prijs is bedoeld om jonge, talentvolle in Nederland werkzame schilders aan te moedigen in hun werk als kunstenaar.

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO. Charlemagne College Eijkhagen Eijkhagenlaan 31, Landgraaf

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO. Charlemagne College Eijkhagen Eijkhagenlaan 31, Landgraaf PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO 2016 2017 Charlemagne College Eijkhagen Eijkhagenlaan 31, Landgraaf Voorwoord PTA Boekje 4 havo schooljaar 2016 2017 Beste leerling, Hierbij ontvang je het PTA

Nadere informatie

Museum De Hermitage in Amsterdam

Museum De Hermitage in Amsterdam Museum De Hermitage in Amsterdam Beschrijving van het arrangement voor talentontwikkeling Onder de naam De Hermitage voor Kinderen besteedt het museum sinds tien jaar veel aandacht aan educatie en talentontwikkeling

Nadere informatie

Doelstelling: Doelstelling:

Doelstelling: Doelstelling: Presentatie KIDL donderdag 27 november 2014 door Natalie Savelsbergh directeur Vrije Akademie Kunstonderwijs in Kerkrade & Landgraaf; Wat doet de Vrije Akademie en wat is er mogelijk? Doelstelling: Basisvoorziening

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk. SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Onderwijs

Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk. SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Onderwijs Cultuureducatie in Amsterdam. Ada Nieuwendijk SCHOLINGSAANBOD 2014-2015 Onderwijs Inleiding De MoccaAcademie biedt iedereen die werkzaam is in cultuureducatie in Amsterdam de mogelijkheden om zich verder

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Sprekende Portretten Wouter van Riessen, zelfportret met luchtbel, aankoop 2000 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum.... p. 3 Algemene

Nadere informatie

BALLOTAGE FORMULIER. Aanvraagformulier toetsing beroepsmatigheid professioneel werkende kunstenaar. Persoonsgegevens achternaam

BALLOTAGE FORMULIER. Aanvraagformulier toetsing beroepsmatigheid professioneel werkende kunstenaar. Persoonsgegevens achternaam pag. 1 van 6 Persoonsgegevens achternaam voornamen kunstenaarsnaam aankruisen als u onder uw kunstenaarsnaam bekend wilt staan postadres postcode en woonplaats telefoon e-mail website atelieradres postcode

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Teamtrainingen & ouderavond

Teamtrainingen & ouderavond Teamtrainingen & ouderavond Een teamtraining is een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een heel schoolteam. Op actieve en enthousiasmerende wijze verdiep je je samen in een onderwerp. Er zijn verschillende

Nadere informatie

VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT

VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT NAAR VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VERDIEPT, VERRIJKT EN VERBINDT De VU wil graag met u werken aan de versterking van de kwaliteit van het voortgezet

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16

Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Educatie aanbod Biënnale Gelderland 16 Beste docent, Bij deze brengen wij u graag op de hoogte van ons educatieve aanbod voor scholen tijdens Biënnale Gelderland 2016. De Biënnale Gelderland wordt afwisselend

Nadere informatie

1. Is er een academie voor muziek-woord-dans of een academie voor beeldende kunsten (of een filiaal ervan) in uw gemeente?

1. Is er een academie voor muziek-woord-dans of een academie voor beeldende kunsten (of een filiaal ervan) in uw gemeente? 1. Is er een academie voor muziek-woord-dans of een academie voor beeldende kunsten (of een filiaal ervan) in uw gemeente? = 428 = 52 2. Werkt(e) u op niveau van de kinderen reeds samen met een academie

Nadere informatie

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016

kunstliefde Utrechtse kunst &beeldende kunst ruimte voor Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 kunstliefde ruimte voor &beeldende kunst Utrechtse kunst Aanvulling en reactie op de Cultuurnota Gemeente Utrecht 2013-2016 Voorwoord; In de cultuurnota 2013-2016 geeft de commissie in haar advies aan

Nadere informatie

Www.talentvolblik.nl. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/41705

Www.talentvolblik.nl. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/41705 Auteurs Laatst gewijzigd Licentie Webadres Wiegand ; 10 May 2013 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/41705 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer,

Peins, 15 juni 2015. Beste Lezer, Peins, 15 juni 2015 Beste Lezer, Vol vertrouwen sturen wij u deze brief. Wij willen u iets vragen maar u ook iets geven. Iets van bijzondere waarde. Eigenlijk willen we iets met u ruilen Atelier De Kunst

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO Charlemagne College, Eijkhagen. Eijkhagenlaan 31, Landgraaf

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO Charlemagne College, Eijkhagen. Eijkhagenlaan 31, Landgraaf PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO 2018-2019 Charlemagne College, Eijkhagen Eijkhagenlaan 31, Landgraaf Voorwoord PTA Boekje 4 havo schooljaar 2018-2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je het

Nadere informatie

Basis voor cultuureducatie als basis voor vernieuwing

Basis voor cultuureducatie als basis voor vernieuwing Basis voor cultuureducatie als basis voor vernieuwing Ronald Kox, hoofd Cultuureducatie Nieuwegein, 17 maart 2017 ronaldkox@lkca.nl Waarom kunst en cultuur? Artistiek-creatief proces Iteratief proces Universeel

Nadere informatie

dé communicatiekans van 2015

dé communicatiekans van 2015 - OVER INNOVATION CHALLENGE dé communicatiekans van 2015 X-OVER X-OVER OVERSTEKENDE ONDERNEMERS De Cross-over Innovation Challenge is hét innovatie congres voor de Regio Zwolle. Ondernemers worden gestimuleerd

Nadere informatie

TANKSTATION EXPO! Voorwaarden

TANKSTATION EXPO! Voorwaarden Tankstation EXPO! biedt nieuwe, aankomende en professionele kunstenaars de mogelijkheid om kunstwerken en - projecten te presenteren in haar expositieruimte met twee grote etalages aan een drukke doorgaande

Nadere informatie

PRESENTEERT. onderwijsteam MIKspecials. onderwijsteam MIKxer. onderwijsteam deskundigheidsbevordering

PRESENTEERT. onderwijsteam MIKspecials. onderwijsteam MIKxer. onderwijsteam deskundigheidsbevordering PRESENTEERT onderwijsteam MIKspecials onderwijsteam MIKxer onderwijsteam deskundigheidsbevordering Deskundigheidsbevordering De nieuwe beleidsperiode voor cultuureducatie is op 1 januari 2013 van start

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO Charlemagne College. Eijkhagenlaan 31, Landgraaf

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO Charlemagne College. Eijkhagenlaan 31, Landgraaf PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 4 HAVO 2017-2018 Charlemagne College Eijkhagenlaan 31, Landgraaf Voorwoord PTA Boekje 4 havo schooljaar 2017-2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je het PTA boekje

Nadere informatie

kunstworkouts voortgezet

kunstworkouts voortgezet 2013 2015 kunstworkouts voortgezet kunst gaat over nu over jou en over mij Het Stedelijk Museum s-hertogenbosch richt zich op de actualiteit, op wat mensen nu beweegt en hoe ze hun leven actief kunnen

Nadere informatie

de theater havo/vwo Middelbare school voor theater, film en vormgeving

de theater havo/vwo Middelbare school voor theater, film en vormgeving de theater havo/vwo Middelbare school voor theater, film en vormgeving goede balans in theorie- en praktijklessen Op De Theaterhavo/vwo volg je het reguliere HAVO of VWO lesprogramma gecombineerd met 6

Nadere informatie

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO.

Ook voor de basisschool zijn nieuwe er kerndoelen gemaakt die duidelijk aansluiten bij de kerndoelen van de onderbouw VO. CKV kerndoelen en eindtermen Er zijn duidelijke doorlopende leerlijnen van het basisonderwijs naar de onderbouw en het onderbouw naar de bovenbouw. De betreffende, ook wettelijk verplichte kerndoelen en

Nadere informatie

M CCA EXPERTISENETWERK CULTUUREDUCATIE

M CCA EXPERTISENETWERK CULTUUREDUCATIE Keizersgrach T 020-6 info@mocca-amsterdam.nl Factsheet Basispakket, Overgangsregeling Kunstkijkuren en de Cultuurbus Amsterdam Juli 2014 Inhoud Het Basispakket Kunst- en Cultuureducatie 2 MoccaAcademie

Nadere informatie

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl

Sterk in toekomst GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K. Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl GYMNASIUM, ATHENEUM, HAVO, MAVO EN VMBO-K Sterk in toekomst Werken aan je ambitie en talenten? sgreigersbos. nl Het onderwijs VWO: Gymnasium en Atheneum Het vwo op SGR biedt meer dan een gewone vwo-opleiding.

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle klassen 9 3 Kunstproject voor VMBO

Nadere informatie

Workshops oktober november 2014-2015

Workshops oktober november 2014-2015 Workshops oktober november 2014-2015 Doe jij ook mee? Jij zit nu in groep 8 van de basisschool en gaat dit jaar kiezen op welke middelbare school je je schoolloopbaan gaat vervolgen. Goed oriënteren is

Nadere informatie

Schooljaar TOPklassen leerjaar 2 (en 3) Caspios en schooltoneel

Schooljaar TOPklassen leerjaar 2 (en 3) Caspios en schooltoneel Schooljaar 2019-2020 TOPklassen leerjaar 2 (en 3) Caspios en schooltoneel Ook in het komend schooljaar komt het Picasso Lyceum weer met een gevarieerd programma voor de TOPklassen in klas 2 (en 3). Deze

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor VMBO/HAVO/VWO 9 2.1 Kies je Kunst 9

Nadere informatie

Gegevens stichting Poem Express Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam

Gegevens stichting Poem Express Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam Gegevens stichting Poem Express Postadres Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam Website www.poem-express.com Telefoonnummer + 31(0)10-476 73 81 E-mailadres post@poem-express.com

Nadere informatie

Ja, ik wil! Een creatiever Twente!

Ja, ik wil! Een creatiever Twente! Ja, ik wil! Een creatiever Twente! kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente Contactpersoon: Angelina Schoonewille a.schoonewille@kaliberkunstenschool.nl 06-206 185 18 088-486 8704 www.kaliberkunstenschool.nl/creatievertwente

Nadere informatie

Informatie Innovatietraject Voortgezet Leren Serie 1

Informatie Innovatietraject Voortgezet Leren Serie 1 Informatie Innovatietraject Voortgezet Leren Serie 1 1 Inhoudsopgave Over het programma Voortgezet Leren... 3 Aanleiding... 4 Bouwstenen van het innovatietraject... 5 Bouwstenen op de school: wat vraagt

Nadere informatie

Academie voor Popcultuur. Selectie en Toelating 2005-2006 Vormgeving

Academie voor Popcultuur. Selectie en Toelating 2005-2006 Vormgeving Academie voor Popcultuur Selectie en Toelating 2005-2006 Vormgeving Inhoudsopgave 1 Algemeen...1 1.1 De procedure op hoofdlijnen...1 1.2 Toelatingsexamens...1 2 Profiel...2 2.1 Het profiel van de student(e)...2

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Scheffer aan het werk in het grote atelier bij zijn woonhuis te Parijs Lamme, Ary Johannes 1851 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud

Nadere informatie

Hoofdvaart College PTA e leerjaar GTL

Hoofdvaart College PTA e leerjaar GTL Periode 1 35 45 29/8/2016-11/11/2016 in week Hele Toetsvorm Hoofdvaart College Vak: Economie & Ondernemen - Commercieel P/EO/1.1.7 Praktische opdracht Circa 90 Presentatie en Promotie - Deelname formulier

Nadere informatie

2de International ART Contest. 2 de International ART Contest 05/04/2017 > 12/04/2017

2de International ART Contest. 2 de International ART Contest 05/04/2017 > 12/04/2017 2de International ART Contest We hebben het genoegen u het 35 ste Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film 04/04/2017 > 16/04/2017 www.bifff.net evenals de 2 de International ART Contest

Nadere informatie

Wim Suermondtprijs 2014

Wim Suermondtprijs 2014 Wim Suermondtprijs 2014 Het thema: Water en Vuur natuur warmte spanning passie...water... tegenstellingen gevecht botsing...vuur... karakter beleving fantasie kracht Maak een kunstwerk met als thema Water

Nadere informatie

Abel Tasman Art Prize Reglement 1

Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 1 Abel Tasman Art Prize Reglement 2 1. Inleiding De Abel Tasman Art Prize is een kunstprijs voor jongeren van 16 tot en met 21 jaar die in de gemeente Westerkwartier wonen

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017 Beleidsspeerpunt Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen en wie Cultuureducatie Meer kinderen maken kennis met amateurkunst/ kunsteducatie en worden lid van een amateurkunstvereniging Verbetering

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

IVKO KUNSTEXAMENS. Keuze C1 en C2

IVKO KUNSTEXAMENS. Keuze C1 en C2 IVKO KUNSTEXAMENS Keuze 2018-2019 C1 en C2 1 KUNSTKEUZE De K van IVKO staat voor kunstzinnig. Alle bovenbouwleerlingen krijgen kunstgeschiedenis en Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV). Onder CKV vallen

Nadere informatie

De Brede School Academie Utrecht

De Brede School Academie Utrecht OOK IN uw wijk! De Brede School Academie Utrecht Er gebeurt iets nieuws in Utrecht. Iets bijzonders. Basisscholen uit de wijken Overvecht, Hoograven, Ondiep/Zuilen, Kanaleneiland en Lombok/Oog in Al werken

Nadere informatie

ONDERWIJS. Vlaardingse Schatten. Cultuurlijn 2015/2016

ONDERWIJS. Vlaardingse Schatten. Cultuurlijn 2015/2016 O ONDERWIJS Vlaardingse Schatten Cultuurlijn 2015/2016 Vlaardingse Schatten Cultuurlijn 2015/2016 Beste mensen, Ik ben verheugd u de Cultuurlijn 2015-2016 aan te mogen bieden. Cultuureducatie is één van

Nadere informatie

Definities kernbegrippen sector

Definities kernbegrippen sector Definities kernbegrippen sector De begrippen die binnen onze sector gehanteerd worden zijn flexibel en aan verandering onderhevig, vooral omdat het om abstracte begrippen gaat die vaak in een beleidsmatige

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier lidmaatschap

Aanmeldingsformulier lidmaatschap Aanmeldingsformulier lidmaatschap Toelichting: Om een beeld te kunnen vormen van een beroepsmatig kunstenaarschap of vaardigheden en deskundigheid als kunstlievend lid vragen wij u onderstaande vragen

Nadere informatie

Beleidsregel scholen voor voortgezet onderwijs met een licentie van de Stichting Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport

Beleidsregel scholen voor voortgezet onderwijs met een licentie van de Stichting Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport Beleidsregel Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Beleidsregel scholen voor voortgezet onderwijs met een licentie van de Stichting Landelijk Overleg Onderwijs

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

Educatieproject TROEP Dansen met zwerfafval voor jong en oud

Educatieproject TROEP Dansen met zwerfafval voor jong en oud Educatieproject TROEP Dansen met zwerfafval voor jong en oud Middelbare scholen in Oosterhout maken een dansvoorstelling over zwerfafval voor de basisscholen Oosterhout probeert op allerlei manieren om

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

WORKSHOP LEERLIJNEN. Dag van de Cultuureducatie: workshop leerlijnen

WORKSHOP LEERLIJNEN. Dag van de Cultuureducatie: workshop leerlijnen WORKSHOP LEERLIJNEN Welkom en inleiding Wat is een leerlijn? Voorbeelden en achtergronden van leerlijnen cultuuronderwijs Leerlijnen in Flevoland: KIDD en De Culturele Haven Hoe bouw je een leerlijn? WORKSHOP

Nadere informatie

Individuele kunstenaars & bemiddelaars

Individuele kunstenaars & bemiddelaars Individuele kunstenaars & bemiddelaars voor het samen zichtbaar maken van beeldende kunst en erfgoed Om te beginnen 1 Individuele kunstenaars & bemiddelaars Beeldende kunst en cultureel erfgoed verdienen

Nadere informatie

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018.

letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. letterfest is een tweejaarlijks landelijk evenement dat plaats gaat vinden van 13 t/m 22 april 2018. Tien dagen lang wordt heel Nederland ondergedompeld in letter events: er zijn projecten, lezingen, workshops

Nadere informatie

KunstGein P O D I U M

KunstGein P O D I U M www.kunstgeinatelierroute.nl www.kunstgein.nl stichtingkunstgein@gmail.com KunstGein P O D I U M Begane grond Stadshuis Nieuwegein Nieuwegein, november 2014 Beste kunstenaar, Twee jaar geleden op 8 en

Nadere informatie

Omnibusonderzoek PO & VO Schoolleiders en leraren

Omnibusonderzoek PO & VO Schoolleiders en leraren Omnibusonderzoek PO & VO Schoolleiders en leraren Schooljaar 2018-2019 INLEIDING VOOR WIE? In november 2018 en mei 2019 verrichten wij Omnibusonderzoeken onder schoolleiders en leraren uit het primair

Nadere informatie

Voor deelname aan de toelating t.b.v. het lidmaatschap van het

Voor deelname aan de toelating t.b.v. het lidmaatschap van het Ars Aemula Naturae Pieterskerkgracht 9A 2311 SZ Leiden Telefoon (071) 514 07 84 AANMELDINGSFORMULIER Voor deelname aan de toelating t.b.v. het lidmaatschap van het Leids schilder-en tekengenootschap ARS

Nadere informatie

Omnibusonderzoek PO & VO Schoolleiders en leraren

Omnibusonderzoek PO & VO Schoolleiders en leraren Omnibusonderzoek PO & VO Schoolleiders en leraren Schooljaar 2018-2019 INLEIDING VOOR WIE? RESPONS In november 2018 en mei 2019 verrichten wij Omnibusonderzoeken onder schoolleiders en leraren uit het

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen

FOTO21 BREDEVOORT. Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities. Tentoonstellingen verwacht. Tentoonstellingen FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief maart 2015 actuele informatie over exposities Tentoonstellingen verwacht Tentoonstellingen huidige Beeld &Poëzie Tentoonstelling tijdelijk niet te bezoeken i.v.m. renovatie

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013 Gemeentelijke 12-13 JURY en ARSEN verslag vergad VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Vergeet a.u.b. niet het strookje

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010 Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. 5(t)VWO. Charlemagne College, Eijkhagen. Eijkhagenlaan 31, Landgraaf

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. 5(t)VWO. Charlemagne College, Eijkhagen. Eijkhagenlaan 31, Landgraaf PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 5(t)VWO 2016 2017 Charlemagne College, Eijkhagen Eijkhagenlaan 31, Landgraaf Voorwoord PTA Boekje 5 (t)vwo schooljaar 2016 2017 Beste leerling, Hierbij ontvang je het

Nadere informatie

Inhoud. Voorlichtingsactiviteiten CS Vincent van Gogh

Inhoud. Voorlichtingsactiviteiten CS Vincent van Gogh Redactie: Bert Benjamins & Vera Duiker Jaargang 5, nummer 1 5 oktober 2018 Inhoud Voorlichtingsactiviteiten CS Vincent van Gogh... 1 Klas 2 debatteert!... 2 Wegwijs in de bibliotheek... 2 Mooie resultaten

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?!

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! What the Art?! is een videoserie ontwikkeld door de Blikopeners van het Stedelijk Museum Amsterdam. Blikopeners zijn open-minded jongeren die in het Stedelijk Museum

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Viermaal per jaar, in maart, mei, september en december informeren we onze klanten en onderwijsvrienden met een nieuwsbrief over ontwikkelingen binnen het bureau, nodigen we belangstellenden

Nadere informatie

12peciale voorlichtingns-eum,

12peciale voorlichtingns-eum, _ M R E T AS S S CLA T RUIM DOND E TALE R O O V ERDA G ARI JANU 12peciale voorlichtingns-eum, S the ver het a avond o ium en gymnas erclass de mast NT! MASTERCLASS IETS VOOR JOU? Ben jij altijd op zoek

Nadere informatie

Concept Inhoudelijk / Activiteiten Jaarverslag Open Academie 2011

Concept Inhoudelijk / Activiteiten Jaarverslag Open Academie 2011 Concept Inhoudelijk / Activiteiten Jaarverslag Open Academie 2011 1 Inhoudelijk jaarverslag 2011 Open Academie Lingewaard` Inleiding 2011 was voor de Open Academie een geslaagd jaar. Dit verslag geeft

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8 Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851 Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling

Nadere informatie

Lesbrief PO (N)ergens Thuis

Lesbrief PO (N)ergens Thuis Lesbrief PO (N)ergens Thuis Kringgesprekken en beeldende opdracht rondom de expositie (N)ergens Thuis in Zwolle Zwolle 16 sept.- 12 okt. Geachte docent, Fijn dat u mee wilt doen met de verwerking van het

Nadere informatie

Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart

Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIPkaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer groep 1 t/m 8 februari - maart Win een VIP kaart voor de nostalgische kermis Coffeecorner De Huiskamer Kleurwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Regeling cultuurkaart voortgezet onderwijs

Regeling cultuurkaart voortgezet onderwijs Algemeen Verbindend Voorschrift Betreft de onderwijssector(en) Informatie CFI/ICO Voorgezet onderwijs vo 079-3232.444 Bestemd voor scholen voor voortgezet onderwijs als bedoeld in artikel 1 van de Wet

Nadere informatie

Investeren. talentontwikkeling

Investeren. talentontwikkeling Iemand die doelgericht bezig is met het ontdekken van zijn of haar talent, zal plezier en geluk vinden in het ontplooien Investeren ervan. Jongeren hebben namelijk in de intrinsieke behoefte om zich onderscheiden

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd

Evaluatie Open Podium Jeugd Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2014 2015 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er zes Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door St. Talentenloods in Dekker s Hoeve op de laatste

Nadere informatie

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN?

WAAROM SCHIPPOP SPONSOREN? SPONSOR BROCHURE Schipluiden, februari 2012 Beste ondernemer, Het Schipluidense popfestival Schippop zal dit jaar voor de dertiende keer muzikaal van zich laten horen en wel op zaterdag 2 juni 2012. WAAROM

Nadere informatie

Kunst op straat. WerKwijzer leerlingen. Locatie Kunst Laren. Pagina 1

Kunst op straat. WerKwijzer leerlingen. Locatie Kunst Laren. Pagina 1 Kunst op straat Locatie Kunst Laren WerKwijzer leerlingen Pagina 1 13 tot 23 mei vindt het project Locatie Kunst Laren plaats. Jullie, leerlingen van de Larense middelbare scholen, gaan, in samenwerking

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 LET OP! Lees de voorwaarden goed door. Als je je niet aan een van de voorwaarde houdt, is JBR gemachtigd de bijdrage weer in te trekken. 1.

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Ik bied. Voortgezet Onderwijs Alle niveaus

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Ik bied. Voortgezet Onderwijs Alle niveaus Docentenhandleiding Educatieprogramma Ik bied Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum p. 3 Algemene doelstelling programma p. 3 Aansluiting bij kerndoelen p. 3-4 Programma Ik Bied.

Nadere informatie

Projectinformatie VERBEELD JE. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs

Projectinformatie VERBEELD JE. Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs Projectinformatie VERBEELD JE Leerjaar 1 Nieuwe Media Voortgezet Onderwijs BESTE DOCENT Graag informeren wij u over het project Verbeeld Je waaraan uw school binnenkort mee doet. In dit document vindt

Nadere informatie

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen Onderwijsbrochure Rotterdam Voor de ontwerpers van morgen Inhoud Aangenaam kennis te maken 4 5 Onderwijs in 6 Foto-impressie 7 Programma s 11 Docent aan het woord: Tessa Smal 12 Boekingsinformatie 13 Educatie

Nadere informatie

In het kader van de culturele invulling van de maatschappelijke stage heeft Kunstgebouw het project My Stage!

In het kader van de culturele invulling van de maatschappelijke stage heeft Kunstgebouw het project My Stage! Werkboek docenten Informatie In het kader van de culturele invulling van de maatschappelijke stage heeft Kunstgebouw het project My Stage! ontwikkeld. Leerlingen gaan aan de slag om een open podium voor

Nadere informatie

Profielschets. Een school voor talentontwikkeling

Profielschets. Een school voor talentontwikkeling Profielschets Een school voor talentontwikkeling Scholen met Succes Postbus 3386 2001 DJ Haarlem www.scholenmetsucces.nl info@scholenmetsucces.nl tel: 023 534 11 58 fax: 023 534 59 00 1 Scholen met Succes

Nadere informatie

Reglement OPEN M 2019

Reglement OPEN M 2019 Reglement OPEN M 2019 De tentoonstelling OPEN M nodigt kunstenaars uit om hun werk te presenteren aan een jury en te tonen in M Museum Leuven. De tentoonstelling OPEN M loopt van 24 mei 2019 tot en met

Nadere informatie