Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)"

Transcriptie

1 (OPR)

2 Inhoud Inleiding Wat is de (OPR)? Samenstelling OPR

3 Inleiding Van augustus 2014 tot eind 2016 bestond de OPR van Sine Limite uit 25 personen. Hoewel hiermee de scholen in Deventer kwantitatief goed vertegenwoordigd waren, mistte de OPR kwaliteit in de vergaderingen, onder andere doordat de betrokkenheid klein was bij zo'n grote groep mensen. Om diverse redenen moesten een aantal leden afscheid nemen van de OPR en werden niet alle vacatures (opnieuw) opgevuld. In 2016 is besloten het aantal leden van de OPR terug te brengen van 25, naar 12 leden met stemrecht en 1 voorzitter zonder stemrecht. Hiermee wilde de OPR de betrokkenheid van de leden vergroten en het vergaderen minder log maken. Dit heeft ook grotendeels het probleem van de openstaande vacatures opgelost. De kleinere samenstelling wordt al snel als zeer positief ervaren. Er zit meer vaart in de vergaderingen en de betrokkenheid is groter. Er wordt ook beter gekeken naar spreiding van het voorwerk van de vergaderingen en een betere verdeling van de acties die voortkomen uit de vergaderingen. Er zijn dit jaar meer praktijkvoorbeelden gedeeld met de OPR. Deze voorbeelden kwamen voort uit de eigen OPR-geleding en vanuit gasten die werkzaam zijn bij de basisscholen die aangesloten zijn bij Sine Limite. De praktijkvoorbeelden zijn voor de OPR zeer waardevol, omdat het ons inzicht geeft of de scholen die aangesloten zijn bij Sine Limite ook daadwerkelijk baat hebben bij de ondersteuningsplannen die Sine Limite opgezet heeft. We willen in de toekomst dan ook meer gasten uit de verschillende hoeken van het werkveld uitnodigen, zodat we een nog beter beeld krijgen van de werking van het Ondersteuningsplan Passend Onderwijs. De aanwezigheid en de expertise van mw. Vollema (directie Sine Limite) wordt door de OPR als prettig en waardevol ervaren. Doordat zij bij iedere vergadering aanwezig is, hebben we snel antwoord op onze vragen en kan ze eenvoudig de stukken toelichten. Tot slot hebben de Quickscan Passend Onderwijs en de Monitor van Sine Limite ons een overzichtelijk beeld gegeven van het functioneren van het Ondersteuningsplan Passend Onderwijs. Volgens de Monitor daalt het aantal leerlingen op het SBO. Het is echter nog onduidelijk wat voor invloed dit heeft op het reguliere basisonderwijs, omdat de Quickscan maar door zeer weinig leerkrachten is ingevuld en de basisondersteuning nog niet op alle scholen toereikend is. Namens de leden van de OPR Sine Limite, Nico Vriesema

4 Wat is de (OPR)? Wat is de OPR? Op 1 augustus 2014 trad de Wet Passend Onderwijs in werking en daarmee ook het functioneren van de (OPR). In Deventer heet dit samenwerkingsverband Sine Limite. De is de medezeggenschapsraad van het samenwerkingsverband. De belangrijkste taak van deze raad is instemming te verlenen aan het Ondersteuningsplan. De leden van de OPR moeten ouders en/of leerkrachten zijn van een school in het samenwerkingsverband Sine Limite en worden gekozen door de medezeggenschapsraden en/of de besturen van de scholen die aangesloten zijn bij het SWV. Wat doet de OPR? De OPR heeft volgens de wet passend onderwijs de taak om eens per vier jaar instemming te geven aan het Ondersteuningsplan van het SWV. In dit plan staan afspraken over de manier waarop alle leerlingen in het samenwerkingsverband zo goed mogelijk de passende ondersteuning kunnen krijgen die zij nodig hebben. Het ondersteuningsplan kan na vier jaar op punten worden herzien maar het zal, als alles goed gaat, niet zo zijn dat er elke vier jaar een volledig nieuw plan op tafel komt te liggen. De OPR van Sine Limite volgt namelijk ook de voortgang van het Ondersteuningsplan, denkt mee over belangrijke thema's in passend onderwijs en helpt bewaken of de doelen die het SWV heeft gesteld worden gehaald. Daarom komt de OPR van Sine Limite gemiddeld zeven keer jaar bij elkaar. Hoe is de OPR georganiseerd? De OPR heeft een reglement en een huishoudelijk reglement. In deze formele stukken staat bijvoorbeeld beschreven hoe de leden zijn verdeeld over de diverse schoolbesturen van het SWV, hoe de vergaderingen worden voorbereid en verlopen, wie er instemmingsrecht hebben, hoe er wordt gestemd en waar stukken van de OPR in te zien zijn. De OPR van Sine Limite heeft een voorzitter en een secretaris. Er is geen penningmeester.

5 Samenstelling OPR Vanaf 2017 heeft de OPR twaalf zetels met stemrecht en één voorzitter zonder stemrecht. Mw. Kistemaker is vanaf januari 2017 de nieuwe voorzitter geworden. De verdeling van de 12 zetels met stemrecht, is 6 zetels voor de oudergeleding en 6 zetels voor de personeelsgeleding. In 2017 zijn er twee vacatures ontstaan. Ondanks onze inspanningen werden er geen gegadigden gevonden voor beide vacatures. Onderstaande personen hadden in 2017 een zetel in de OPR namens de ouders of het personeel: Naam schoolbestuur St. Openbaar Primair Onderwijs Deventer Stemgerechtigd tijdens verkiezingen GMR/MR GMR Aantal leden 1 ouder 1 personeelslid Herkiesbaar eind 2020 (miv 1 januari 2021) Personeel vacature Herkiesbaar eind 2018 (miv 1 januari 2019) Ouder Marjel Loeber St. Quo Vadis GMR 1 ouder 1 personeelslid Ouder Martine Schoemaker St. Deventer en Almelose GMR 1 ouder Ouder Montessorischolen (DAM) Maartje Kannemans -Stichting Rooms Katholieke MR van de 2 ouders Bianca Geerdes (P) Scholen te Schalkhaar scholen 3 personeelsleden (RK scholen -Bestuur Stichting Vrije Scholen genoemd in Schalkhaar) Athena de eerste -Vereniging Deventer Leerschool kolom Martine Flierman (O) -St. Onderwijs op islamitische (Mijn Plein) grondslag in Midden en Oost Nederland (SIMON) Vacature (O) -St. Mijn Plein -St. Evangelisch Onderwijs Deventer e.o. -St. Samenwerkingsschool Rivierenwijk Personeel Akkeline van Dijk Nico Vriesema (P) (Evangelisch Onderwijs) Dilek Cadirci(P) (Rivierenwijk) Stichting Orthopedagogisch Instituut Deventer e.o. MR Panta rhei 1 ouder Ouder Susanne Speelman Stichting Onderwijsspecialisten MR de Linde 1 personeelslid Personeelslid Maike Fakkert 12 leden. Elk lid heeft een stem Voorzitter OPR: Josty Kistemaker Secretaris OPR: Susanne Speelman Notulist: Ton Geldermans (beschikbaar gesteld door Sine Limite) Penningmeester OPR: n.v.t. Bestuur Sine Limite bekostigt direct.

6 In 2017 is de OPR zes keer bij elkaar geweest: 17 januari, 14 maart, 9 mei, 4 juli, 19 september en 21 november. Hieronder volgt een samenvatting van deze vergaderingen. Bij de vergaderingen was mw. Vollema aanwezig namens de directie van Sine Limite. 17 januari Mw. Schoemaker en mw. Fakkert worden welkom geheten in de OPR. Er worden vacatures voor de St. OPOD en de besturen van de 1-pitters opgesteld. Deze zal verspreidt worden naar de betreffende besturen. Het reglement OPR 2.0 en het Huishoudelijk Reglement worden vastgesteld door de leden van de OPR. De Quickscan Passend Onderwijs die naar de scholen van Sine Limite gestuurd is wordt besproken. Op basis van de resultaten van deze quickscan, geeft de OPR aan wat hun opvalt bij de quickscan en waar Sine Limite aan vast moet houden. De lage respons van de leerkrachten is een opvallend punt dat vaker terugkomt. Leerkrachten moeten beter geïnformeerd worden over de diensten en mogelijkheden bij Sine Limite. De OPR adviseert een betere communicatie over diensten en mogelijkheden bij Sine Limite en over de Quickscan Passend Onderwijs richting leerkrachten. 14 maart De opmerkingen van de OPR m.b.t. de Quickscan Passend Onderwijs zijn teruggekoppeld met de stuurgroep van Sine Limite en deze geeft aan dat ze met de volgende punten aan de slag gaan; Nadruk moet gelegd worden op communicatie directeur richting leerkracht; Wat hebben leerkrachten en leerlingen nodig? Hoofdlijn (de route) moet duidelijk zijn; Binnen de school moet duidelijk zijn wat de arrangementen zijn; QuickScan toetsen op de eigen school; Steekproeven QuickScan: bijvoorbeeld het betrekken van de leerkracht. De OPR wordt bijgepraat over het vooronderzoek van de Inspectie bij Sine Limite op 14 februari 2017 en zal het inspectierapport ontvangen zodra deze binnen is. De OPR stelt een aantal vragen over de begroting 2017 van Sine Limite, die naar tevredenheid worden beantwoord door de directie van Sine Limite.

7 9 mei De vacatures worden opnieuw besproken, maar de betreffende besturen reageren niet. Er wordt een bericht naar de voorzitters van de betreffende MR-en gestuurd. Mw. Van Dijk is contactpersoon voor werving leden OPR. OPR besluit ouders te werven voor een nieuw opgericht Ouderplatform van Sine Limite, met als doel om mee te denken over Passend onderwijs en sparringpartner over onderwerpen als bv communicatie naar ouders. De OPR besluit dit jaar meer gasten uit te nodigen, om deze actief te bevragen over Passend onderwijs en de werking van het Ondersteuningsplan. Op deze manier wil de OPR meer grip krijgen op de praktische uitwerking van het Ondersteuningsplan. De Monitor wordt besproken door de OPR. Er worden acht positieve ontwikkelingen genoemd en zeven aandachtspunten. De bereikbaarheid van en de tekst over de OPR op de website van Sine Limite worden verbeterd. 4 juli De brief van de inspectie is zeer teleurstellend, gezien hun positieve reactie tijdens het bezoek van 14 februari Er wordt schriftelijk om verduidelijking gevraagd door de directie van Sine Limite. Doordat de vacatures binnen de OPR niet of moeizaam worden vervuld, wordt overwogen of mw. Speelman (die per schooljaar 2017/2018 geen lid van de OPR meer is) toch zitting mag nemen op de plaats die dan vrijkomt. Zij heeft dan echter geen stemrecht aangezien ze niet bij een bestuur is aangesloten. Hiervoor moet het huishoudelijk reglement eventueel worden aangepast en opnieuw worden goedgekeurd door de directie van Sine Limite. Besloten wordt om wijzigingen in het (huishoudelijk) reglement op te sparen en 1x per jaar door te voeren. De vernieuwde visie m.b.t. Kanteling leerlplicht / Leerlingontheffing wordt besproken in de OPR. Sine Limite loopt voorop door uit te gaan van leerrecht i.p.v. leerplicht, met als doel om zoveel mogelijk leerlingen met zorg regulier onderwijs te geven. De woordkeuze veroorzaakt ruis bij instanties als de Inspectie, het Ministerie en Ingrado (leerplichtambtenaren). De directie informeert de OPR en beantwoordt vragen hierover naar tevredenheid. Eén OPR-lid vertelt over haar eigen ervaring uit de praktijk m.b.t. dit onderwerp en de mogelijkheden om kinderen met beperkingen uit te dagen. De OPR ervaart dit praktijkvoorbeeld als zeer waardevol en neemt zich voor nogmaals voor om op zoek te gaan naar meer praktijkvoorbeelden.

8 19 september Er hebben zich 5 ouders aangemeld voor het Ouderplatform van Sine Limite. De OPR blijft werven, aangezien er personen deel kunnen nemen aan dit platform. In het huishoudelijk reglement wordt niets beschreven over een invulling van een lege stoel. De OPR besluit dat mw. Speelman kan blijven, maar zonder stemrecht. Het huishoudelijk reglement van de OPR wordt aangepast. Het jaarverslag en de Monitor van Sine Limite worden besproken. Vragen worden naar tevredenheid beantwoord door de directie van Sine Limite. De OPR geeft vijf positieve punten aan uit de Monitor, tien aandachtspunten waar Sine Limite op zou moeten letten en één concreet verbeterpunt. Het blijkt voor Sine Limite lastig om extra ondersteuning aan scholen binnen het SWV te geven als de basisondersteuning niet goed is. Sine Limite geeft aan dat ze dit melden bij de betreffende scholen. 21 november Tijdens deze vergadering is Louis van Stiphout aanwezig namens de Raad van Toezicht (bestuur van Sine Limite), om een idee te krijgen van wat de OPR doet en hoe een vergadering verloopt. Een leerkracht en IB-er van de Montessorischool vertellen over hun ervaringen met Passend Onderwijs op hun school. Het werken met een dynamische groep, de inzet van een PAC-er en het inzetten van een groepsarrangement worden besproken. De ontwikkelingen zijn positief, dankzij het meedenken van Sine Limite en doordat er maatwerk geleverd wordt door Sine Limite. De werkdruk bij leerkrachten komt ook ter sprake. De OPR is blij met dit positieve verhaal, maar geeft ook aan dat het een valkuil kan zijn dat er alleen maar positieve verhalen verteld worden. De OPR gaat een aantal vaste vragen opstellen, die bij ieder praktijkvoorbeeld gebruikt worden. Op deze manier moet de OPR een redelijk objectieve vergelijking kunnen maken van de diverse ervaringen op de diverse scholen binnen het SWV. Dhr van Stiphout geeft aan de vergadering als zeer positief te hebben ervaren; grote betrokkenheid en zinvol.

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer.

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer. REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer. Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om lesweken, -dagen of maanden.

Nadere informatie

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer.

REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer. 1 REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer. Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om lesweken, -dagen of maanden.

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2017-2018 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2017-2018

Nadere informatie

Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om lesweken, -dagen of maanden. Vakanties tellen dus niet mee.

Toelichting vooraf Bij de in het reglement genoemde termijnen gaat het steeds om lesweken, -dagen of maanden. Vakanties tellen dus niet mee. REGLEMENT ONDERSTEUNINGSPLANRAAD (OPR) Sine Limite, Coöperatie Passend Onderwijs Deventer. Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d. 21 januari 2014. Toelichting vooraf Bij de in het reglement

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2016 2 1. Inleiding Hier ligt het derde jaarverslag van

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2015-2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2015 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2015 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Ruben Bloemen Utrecht, mei 2016 1 INHOUD. INLEIDING 3 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD 3 JAARVERSLAG 4 2 INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de OPR Sterk

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2016 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2016 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Ruben Bloemen Utrecht, augustus 2017 1 INHOUD. INLEIDING 3 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD 3 JAARVERSLAG 4 2 INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de OPR

Nadere informatie

Jaarverslag OPR

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR 2013-2014 2014-2015 Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de Ondersteuningsplanraad (OPR) van de Stichting Passenderwijs (samenwerkingsverband PO 26.04) over de cursusjaren 2013-2014

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR

JAARVERSLAG OPR JAARVERSLAG 2014-2015 OPR Emmeloord, oktober 2015 Inhoud Inleiding 1 De OndersteuningsPlanRaad (OPR) 2 Samenstelling OPR 2015 3 Jaarverslag 4 Contactinformatie 6 Inleiding Dit jaarverslag van de OPR van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Ruben Bloemen Utrecht, juni 2018 INHOUD INLEIDING 3 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD 4 JAARVERSLAG 5 2 INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag van de OPR Sterk

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2015-2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015-2016

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal, Moerdijk en omgeving 2014-2015 Inhoudsopgave Voorwoord 2 De OPR van samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal,

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Jaarverslag 2017 Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. De samenstelling van de ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2014 Ondersteuningsplanraad (OPR) Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2014 1. Inleiding Hier ligt het eerste jaarverslag van de

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad (OPR) 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR 4. Jaarverslag 2015 2 1. Inleiding Voor u ligt het tweede jaarverslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2015-2016 Gouda, september 2016 Inleiding Dit is het eerste jaarverslag van de ondersteuningsplanraad (OPR) van Samenwerkingsverband (SWV) V(S)O Midden Holland Rijnstreek. De OPR is in 2013

Nadere informatie

Jaarverslag 2015/2016

Jaarverslag 2015/2016 Jaarverslag 2015/2016 Medezeggenschapsraad KBS De Vijf-er Datum: 27-10-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Samenstelling MR... 2 3. Activiteiten MR... 3 4. Besluitenlijst MR... 4 4. Aandachtpunten

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Jaarverslag 2014-2015 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Waai schooljaar 2014-2015 De MR Voorwoord Dit jaarverslag geeft een samenvatting

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2017-2018 1 / 6 Inhoud H 1 Voorwoord... 3 1.1 De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS)... 3 1.2 MR en leerlingenparticipatie... 3 H 2 Algemeen... 4 2.1 Samenstelling MR...

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM

JAARVERSLAG ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM JAARVERSLAG 2017-2018 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SWVAM 1 Inhoud Voorwoord... 3 De OPR van het SWVAM... 4 Inleiding... 5 Samenstelling OPR... 6 Jaarverslag... 7 Scholing... 8 Tot slot... 8 2 Voorwoord Voor

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2015-2016 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland Vastgesteld op 14 november 2016 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR)

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Jaarverslag 2015-2016 Ondersteuningsplanraad (OPR) JAARVERSLAG OPR 2015-2016 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. Samenstelling OPR

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 15 september 2015 Locatie Van Swietenstraat 26, Gouda 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Er is nog een extra ingezonden stuk binnengekomen.

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 8 november 2016 19:30 uur. Locatie: Odysseuslaan 2, Eindhoven Aanwezig: dhr. J. Raijmakers dhr. R. van den Hove mevr.

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad (OPR) van het Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wat is de Ondersteuningsplanraad (OPR)? 3. De samenstelling van de ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Jaarverslag 2015 Ondersteuningsplanraad Versie: 23 februari 2016 INHOUDSOPGAVE 1. Wat is een ondersteuningsplanraad? 2. Samenstelling ondersteuningsplanraad 3. Jaaroverzicht OPR Jaarverslag 2015 2 1. Wat

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2013-2014 Versie juli 2014 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013

Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Reglement Ondersteuningsplanraad Plein 013 Preambule: Dit reglement is, op voordracht van de werkgroep Inrichting OPR, opgesteld door het bestuur van het samenwerkingsverband Plein 013. In deze Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar Jaarverslag Ondersteuningsplanraad Schooljaar 2017-2018 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kop van Noord-Holland Vastgesteld op 12 november 2018 info@swvkopvannoordholland.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad

Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad Jaarverslag 2018 Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg Ondersteuningsplanraad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld

Nadere informatie

Notulen Ondersteuningsplanraad

Notulen Ondersteuningsplanraad Notulen Ondersteuningsplanraad Datum: 15-01-2019 Aanvangstijd: 19.30 uur Locatie: gebouw SWV: Jean Monnetpark 15 Lid SWV-MT aanwezig: Anja OPR leden aanwezig: Arco, E, Alice, Annet, René, Sylvia, Annelies,

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2017-2018 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2014 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2014 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Utrecht, mei 2015 1 INHOUD. INLEIDING 3 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD 3 JAARVERSLAG 4 2 INLEIDING Voor u ligt het tweede jaarverslag van de OPR Sterk VO Utrecht,

Nadere informatie

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017

JAARVERSLAG Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 JAARVERSLAG 2016 Implementatie van passende ondersteuning in de dagelijkse praktijk 15 MAART 2017 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD SAMENWERKINGSVERBAND PASSEND ONDERWIJS PO WESTELIJKE MIJNSTREEK Terlindenweg 18,

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Schooljaar

Jaarverslag OPR Schooljaar Jaarverslag OPR Schooljaar 2015-2016 De Ondersteuningsplanraad De Ondersteuningsplanraad is het medezeggenschapsorgaan van het Samenwerkingsverband. De Ondersteuningsplanraad (hierna: OPR) heeft instemmingsrecht

Nadere informatie

Artikel 19 Jaarverslag

Artikel 19 Jaarverslag Artikel 19 Jaarverslag De medezeggenschapsraad stelt jaarlijks een verslag van zijn werkzaamheden in het afgelopen jaar vast en zendt dit verslag ter kennisneming aan de schoolleiding, het personeel en

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD

JAARVERSLAG 2013 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD JAARVERSLAG 2013 ONDERSTEUNINGSPLANRAAD Utrecht, april 2014 1 INHOUD VOORWOORD. 3 INLEIDING.5 SAMENSTELLING ONDERSTEUNINGSPLANRAAD..6 JAARVERSLAG.7 2 VOORWOORD In dit voorwoord wil ik als voorzitter van

Nadere informatie

OPR Jaarverslag Inhoud: Inleiding. Visie en missie. - Visie en missie. - Inleiding,

OPR Jaarverslag Inhoud: Inleiding. Visie en missie. - Visie en missie. - Inleiding, OPR Jaarverslag 2016 2017 Inhoud: - Inleiding, - Visie en missie - Samenstelling OPR - Jaarverslag 2016 2017 - Vergaderrooster 2017 2018 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 van de OPR verbonden

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Ondersteuningsplanraad

Ondersteuningsplanraad Ondersteuningsplanraad JAARVERSLAG 2017 2018 Vastgesteld op 10-10-2018 Samenwerkingsverband VO Gelderse Vallei Jaarverslag OPR 2017-2018 Pagina 1 Inhoudsopgave: Voorwoord 3 1.De Ondersteuningsplanraad

Nadere informatie

U in de OndersteuningsPlanRaad? Ja, waarom niet?

U in de OndersteuningsPlanRaad? Ja, waarom niet? U in de OndersteuningsPlanRaad? Ja, waarom niet? Passend Onderwijs & OndersteuningsPlanRaad Wat is passend onderwijs? Passend onderwijs is m.i.v. 1 augustus 2014 de nieuwe manier waarop onderwijs aan kinderen,

Nadere informatie

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe

Jaarverslag. Medezeggenschapsraad. IKC De Meenthe Jaarverslag Medezeggenschapsraad IKC De Meenthe Schooljaar 2017/ 2018 1 Inhoud van dit jaarverslag pag. 1. Wat is het doel van een MR-jaarverslag? 3 2. Wie heeft er zitting in de MR? 3 3. Contactgegevens

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek, schooljaar 2017/2018. Inleiding. - Inleiding

Jaarverslag OPR Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek, schooljaar 2017/2018. Inleiding. - Inleiding Jaarverslag OPR Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek, schooljaar 2017/2018 - Inleiding - Samenstelling van de ondersteuningsplanraad in 2017/2018 - vergaderingen 2017/2018 - Contact

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 19 januari 2016 Locatie Kantoor Samenwerkingsverband te Gouda 1./2. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering en heet de nieuwe OPR leden van harte

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2014 2015 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad van Bs. St.-Willibrordusschool Behorend tot Onderwijsstichting KempenKind Versie datum: September 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doelstelling 3 De MR leden

Nadere informatie

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg

JAARVERSLAG OPR Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg JAARVERSLAG OPR 2015 Samenwerkingsverband Voor Passend Basisonderwijs Voorne Putten Rozenburg OndersteuningsPlanRaad Samenwerkingsverband Kindkracht Regio Voorne Putten Rozenburg Vastgesteld op 22-03-2016

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt schooljaar 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad van CBS Het Lichtpunt te Rhoon. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag MR 2011-2012 RK.Basisschool De Zevenster

Jaarverslag MR 2011-2012 RK.Basisschool De Zevenster Inhoudsopgave jaarverslag 2011-2012 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Vergaderingen Activiteiten Blik op de toekomst 1. Inleiding De Zevenster behoort sinds 1998 tot de stichting Katholiek-Onderwijs- Noord-Oost-Twente

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA...4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...5

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Passend Onderwijs in ontwikkeling. O P R H E E R L E N e.o A C T V I T E I T E N P L A N

Passend Onderwijs in ontwikkeling. O P R H E E R L E N e.o A C T V I T E I T E N P L A N Passend Onderwijs in ontwikkeling O P R H E E R L E N e.o. 3 1 0 6 A C T V I T E I T E N P L A N 2 0 1 6-2 0 1 7 INLEIDING Conform de WMS zijn medezeggenschapsorganen verplicht jaarlijks een activiteitenplan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

MR Jaarverslag OBS De Watermolen

MR Jaarverslag OBS De Watermolen MR Jaarverslag OBS De Watermolen Voor schooljaar 2016-2017 Versie 1.01 Definitief 20 september 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Samenstelling MR 2016-2017... 1 Verkiezing OMR 2017-2018... 4 MR Werkplan...

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014

Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad Liduinaschool Breda Jaarverslag 2013-2014 Breda, juni 2014 Inleiding Dit jaarverslag is van de medezeggenschapsraad (MR) van de Liduinaschool in Breda, over het schooljaar 2013-2014.

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos. Samen een mooie toekomst voor elk kind Jaarverslag 2017-2018 Medezeggenschapsraad Basisschool Merlebos Samen een mooie toekomst voor elk kind 1 Voorwoord Voor je ligt het MR Jaarverslag 2017-2018 van Eenbes Basisschool Merlebos te Heeze. Het

Nadere informatie

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan

Het Spectrum Nesselande. MR Jaarplan Het Spectrum Nesselande MR Jaarplan 2015-2016 N. Lagerwerf 9/14/2015 Contents 1. Algemeen... 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 2 3. Activiteiten ten behoeve regelingen en beleidsplannen... 3 4.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Passend Onderwijs IJmond 2017

Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Passend Onderwijs IJmond 2017 Jaarverslag Ondersteuningsplanraad (OPR) Passend Onderwijs IJmond 2017 Ondersteuningsplanraad Passend Onderwijs IJmond Antillenstraat 21 Beverwijk info@passendonderwijsijmond.nl Inhoud Inhoud 2 Inleiding

Nadere informatie

De reguliere vergaderingen vonden zoveel mogelijk plaats voorafgaand aan de bijeenkomsten van de GMR van het SKO Flevoland Veluwe.

De reguliere vergaderingen vonden zoveel mogelijk plaats voorafgaand aan de bijeenkomsten van de GMR van het SKO Flevoland Veluwe. Schooljaar 2013/2014 De Medezeggenschapsraad In de Medezeggenschapsraad (MR) zijn ouders en personeel vertegenwoordigd. De MR denkt en praat mee over het beleid op school. In de Wet Medezeggenschap (WMS)

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Korf

Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Korf Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Korf Periode: schooljaar 2012 2013 Personeelsgeleding MR: Marcel van Dulmen Lobke Vastenhout Wendy Sloot (vanaf april 2013) Oudergeleding MR: Edith Brendel Mark Hekkelman

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2015-2016 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 09-11 - 2017 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we als school deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie

Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Jaarverslag Basisschool de Oranjerie Medezeggenschapsraad basisschool de Oranjerie Jaarverslag schooljaar 2016-2017 1 Inhoud Jaarverslag Basisschool de Oranjerie... 1 Medezeggenschapsraad basisschool de

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 OPR

Jaarverslag 2015 OPR Jaarverslag 2015 OPR Jaarverslag 2015 OPR SWV Rijn-Gelderse Vallei 1 Inleiding... 3 Samenstelling OPR... 3 Terugblik... 4 Behandelde onderwerpen... 4 Overige aktiviteiten... 4 Begroting en verantwoording...

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2017-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 2 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk.

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk. Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van De Regenboog, school voor katholiek basisonderwijs en peuterspeelzaal, te Rotterdam en vastgesteld door de medezeggenschapsraad op 10 november 2014.

Nadere informatie

Ervaringen en wensen van scholen m.b.t. passend onderwijs

Ervaringen en wensen van scholen m.b.t. passend onderwijs Ervaringen en wensen van scholen m.b.t. passend onderwijs Resultaten van vragenlijst (samenvatting) Naam SWV: Samenwerkingsverband IJssel Berkel (PO250) Datum opstelling: 2 december 207 Datum bespreking

Nadere informatie

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje.

De voorzitter informeert de aanwezigen dat Marjan afwezig is tot en met de kerstvakantie. De secretaris en voorzitter verzorgen een bloemetje. VERGADERVERSLAG Betreft : Vergadering ondersteuningsplanraad Datum : Plaats : de Linie 7J, Capelle aan den IJssel Tijd : 19.30 21.30 uur Aanwezig : Ilse Dubbelaar, Daphne Konz, Miriam Lagerwaard, Karin

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar Jaarverslag Medezeggenschapsraad Anninksschool Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de Anninksschool over het schooljaar 2014-2015. Met dit verslag

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip

Medezeggenschapsraad t Ruimteschip 1. Visie Medezeggenschapsraad t Ruimteschip Wij bewaken de ruimte die de kinderen krijgen Motto t Ruimteschip is de school waar het kind de ruimte krijgt De MR bewaakt de ruimte die het kind op t Ruimteschip

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad St. Antoniusschool Vriezenveen JAARVERSLAG. Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad St. Antoniusschool Vriezenveen JAARVERSLAG. Medezeggenschapsraad Medezeggenschapsraad St. Antoniusschool Vriezenveen JAARVERSLAG Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 1 INHOUD 1 Leden en taakverdeling 2 Algemeen 2.1 Inleiding. 2.2 Samenstelling. 2.3 Vergaderingen.

Nadere informatie

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR schooljaar

Jaarverslag OPR Jaarverslag OPR schooljaar Jaarverslag OPR schooljaar 2015 2016 Ondersteuningsplan samenwerkingsverband Rijnstreek vastgesteld op 31 januari 2014 1 Inhoud Inleiding 3 Samenstelling OPR 4 De behandelde onderwerpen 5 Het overleg met

Nadere informatie

Jaarverslag MR Interconfessionele Basisschool De Triangel Schooljaar 2013-2014

Jaarverslag MR Interconfessionele Basisschool De Triangel Schooljaar 2013-2014 Schooljaar 2013-2014 Inhoud Inleiding... 3 Samenstelling MR... 4 Huidige samenstelling...4 Leden...4 Beoogde samenstelling...4 Bijeenkomsten... 5 Onderwerpen... 6 Financieel...6 Kwartaal/Jaarplan/Jaarverslag...6

Nadere informatie

Bijlage C. Communicatieplan. Passenderwijs

Bijlage C. Communicatieplan. Passenderwijs Bijlage C Communicatieplan Passenderwijs 2017-2021 In het communicatieplan staat beschreven hoe samenwerkingsverband Passenderwijs haar externe communicatie vormgeeft. Op welke wijze, hoe vaak, in welke

Nadere informatie

R.K. Basisschool De Heydonck Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar

R.K. Basisschool De Heydonck  Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar R.K. Basisschool De Heydonck www.bs-heydonck.nl Jaarverslag Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015 2016 Voorwoord In dit jaarverslag wordt een overzicht gegeven van de onderwerpen en werkzaamheden van de

Nadere informatie

Notulen OPR. Dinsdag 21 november uur Locatie: De Driemaster, Werfstraat 10, Dronten

Notulen OPR. Dinsdag 21 november uur Locatie: De Driemaster, Werfstraat 10, Dronten Notulen OPR Dinsdag 21 november 2017 20.00 uur Locatie: De Driemaster, Werfstraat 10, Dronten 1. Opening 20.00 uur; welkom Finette. 2. Vaststellen agenda 20.02 uur 3. Mededelingen/ingekomen stukken 20.05

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS

Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Medezeggenschapsraad IvOO AD en DS Sonja Ummels Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling 3. Vergaderingen 4. Activiteiten 5. Speerpunten schooljaar 2015-2016 1. Voorwoord

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1

Jaarverslag 2013-2014. van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke. Jaarverslag Pagina 1 Jaarverslag 2013-2014 van de MedezeggenschapsRaad Julianaschool Krabbendijke Jaarverslag Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wat doet de MR 4 3. Leden van de Medezeggenschapsraad in 2013 2014 6 4.

Nadere informatie