Bijeenkomst 2 afstemming planning nieuw Studielink

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijeenkomst 2 afstemming planning nieuw Studielink"

Transcriptie

1 Bijeenkomst 2 afstemming planning nieuw Studielink Aanwezigen Studielink Locatie Walter Groen Désirée Schipper Floor Veld Jolijn Lubbers Vergadercentrum Vredenburg. Tijdstip uur Aanleiding Na de zomer inzicht QDelft dat de planning onder druk stond, daardoor herschatting gedaan. Stuurgroep heeft maatregelen gevraagd waardoor we live kunnen gaan op 4 oktober. Doel van bijeenkomst Scrum hanteert tijd als leidend met momenten van voortschrijdend inzicht, nieuwe schattingsmethodiek gaf meer accurate planning en punten. Functionaliteiten zijn verder uitgewerkt en geanalyseerd, analyse is ver gevorderd, de stip aan de horizon is zichtbaar. Oktober wordt door Stuurgroep en bestuur nog steeds als livegang moment gehanteerd en staat in deze bijeenkomst niet ter discussie. Proces: notitie is gedeeld met de keten, hierover vindt op dit moment tijdens deze sessie afstemming plaatst, dit wordt verwerkt in een notitie die aan de stuurgroep wordt voorgelegd. Bedoeling is vooral om op volgende punten in gesprek te gaan: Eventuele effecten op oplevering functionaliteiten Eventuele effecten op testplanning Impact, risico s en maatregelen Maatregelen Het doel is dus input verzamelen en toetsen. Dit wordt meegenomen in het advies aan SG en bestuur, daar wordt besloten. Er is een aantal maatregelen die direct geëffectueerd zijn, na de eerste signalen is direct gestart met opschaling bij QDelft, waarvan het effect meetbaar is gebleken bij de vorige sprint, waarin substantieel meer punten behaald zijn. Ook is er bij Studielink het een en ander opnieuw georganiseerd en komt er een tester bij. Een andere maatregel is doorontwikkeling tijdens de lange freeze periode, die eerst gepland stond. De go/no-go na de eerste ketentest wordt steviger ingezet. Aanvankelijk zouden we in de zomerperiode een periode van rust hebben. We ontkomen er niet aan om ook in de zomer een aantal functionaliteiten op te leveren en door te werken. De user stories worden pessimistisch ingeschat (worst case scenario), waardoor er een stuk marge wordt ingebouwd om de user story tijdig te realiseren.

2 Prioritering en planning Het grote probleem zit precies bij het doorwerken in de zomerperiode. De capaciteit tijdens de zomerperiode is al heel erg krap. Zie slides presentatie voor de keuzes betreft de prioritering. Vraag aan zaal: is iedereen het eens met deze prioritering? Vorig jaar waren er veel problemen met het testen van S&P, dit duurde erg lang. Désirée: onderscheid maken tussen de GAT en berichtentest in November en de procestest die eventueel ook nog in de maanden januari maart kan plaatsvinden. Het grote inrichten van HNS gebeurt voordat enkele niet-noodzakelijke functionaliteiten worden opgeleverd. Dat is jammer. We merken bijvoorbeeld nu al dat knoppen niet op handige plekken zitten. Dat betekent dat we bij het inrichten tegen dit soort zaken zullen aanlopen. Het zou fijn zijn als de hoeveelheid van het testen hetzelfde blijft, omdat we capaciteit en tijd inplannen. In de testplanning staat dat functionaliteiten die niet in de ketentest aan bod hoeven te komen later worden opgeleverd. Ik neem aan dat instellingen nog wel moeten testen betreft S&P? Walter: we proberen veel werk bij QDelft en Studielink te beleggen, maar ook jullie zullen in het najaar nog het een en ander moet doen. Onderdelen S&P Enkele onderdelen van S&P zijn al opgeleverd. De onderdelen die later gebouwd zullen worden zijn: Msg53 doorgeven ranking Msg54 doorgeven plaatsing s mbt plaatsing Plaatsingsalgoritme Student schermen Deze user stories vallen onder Q4, ze worden opgeleverd in oktober/november. Dat geeft nog tijd om zaken op te lossen. In november wordt in samenhang alles getest. Op het moment dat het plaatsingsalgoritme gaat draaien is er geen fallback meer mogelijk op het oude systeem. Opmerkingen zaal/risico s : Is er wel een fallbackplan voor het plaatsingsalgoritme? Dit is namelijk een heel spannend proces. Desiree: we zullen een stappenplan uitwerken voor het geval dat. Het go/nogo moment in augustus, dan moet je ook weten of je deze zaken af gaat krijgen in november. Als jullie verwachten dit niet te redden, moet er dan al op geanticipeerd worden. Walter: bij een go/nogo kijken we terug en vooruit. We kunnen dan inschatten of we het gaat redden of niet.

3 Usability dashboard en utilities Het is heel belangrijk om zeker te weten dat in november gaat lukken als je live gaat in oktober. Anders kan je niet live gaan. Hoe zit het met msg52 en msg55? Desiree: msg55 is al ontwikkeld, msg52 wordt volgende Q ontwikkeld. Er zijn enkele zaken omtrent gebruiksvriendelijkheid die niet noodzakelijk zijn voor oplevering. Dat zijn verfraaiingen die later worden opgeleverd. Betreft berichten afplakken: hier is uit de vorige sessie ook gekomen dat dit wel nodig is voor de go live. We gaan kijken of we dit naar voren kunnen schuiven. Usability Dashboard instellingen Opmerkingen zaal/risico s: Er zitten hier een aantal functionaliteiten in waarvan het vervelend is als dat niet werkt bij de go live. Als exporteren niet mogelijk is, is het dan een optie dat QDelft een export voor ons maakt zodat wij de inrichting dan nog kunnen controleren? Er valt veel winst te behalen als QDelft dit voor ons kan doen. Desiree: dat kunnen we aan QDelft vragen. Als je teveel gaat inleveren op gebruiksvriendelijkheid, creëer je ontevredenheid onder de gebruikers die juist enthousiast moeten zijn over de applicatie. Gaat moeite kosten om dit met terugwerkende kracht te doen. Als wij de inrichting niet kunnen controleren en er gaat iets fout, dan krijgt de instelling de schuld, terwijl wij de mogelijkheid tot controle niet hadden. Er zijn functies zoals het automatisch veranderen van eerste letter voornaam in hoofdletter, die niet per se benodigd zijn voor een werkzaam dashboard, deze worden later opgeleverd. Wijziging van betaalgegevens; er wordt gekeken om dit naar voren te halen ivm het wijzigen van het IBAN nummer. Opmerkingen zaal/risico s: Bang dat we internationale studenten kwijt raken op de internationale markt als het aanmeldproces niet goed werkt. Daar zie ik hiermee wel een probleem. Desiree: het aanmelden gaat wel lukken, het kan alleen zijn dat alles in bijv. capslock binnenkomt. De betaalvereniging stelt verplicht bij DIM dat studenten hun rekening gegevens moeten kunnen aanpassen. Instellingen willen een overzicht: wat wordt er nou wel en wat wordt er niet opgeleverd. Een specifiek en gedetailleerd overzicht (e.g. wijziging betaalgegevens omvat zoveel zaken). Dat geeft instellingen ook meer vertrouwen dat SL/QDelft alles onder controle hebben. Hetzelfde geldt bij het testen, moet deze functionaliteit nou wel of niet werken? Over het testen, er wordt vaak gerefereerd naar het backlog, maar daar kunnen wij als instellingen niet bij. Erg onhandig.

4 Beheer Instellings- Beheerders- Account Op alle subtabs autoriseren moet iets op de achtergrond gedaan worden om het mogelijk te maken. Er is nu al meer mogelijk dan in het oude systeem, maar in nog niet alles is voorzien. De rollen en accounts kunnen al wel aangemaakt worden, maar nog niet weggegooid. Een oplossing voor de tussenliggende periode staat in de notitie aangegeven, wellicht dat iemand op een Helpdesk van Studielink dit kan weggooien indien dit noodzakelijk is. Bij inrichting voer je medewerkers op en daaraan worden autorisaties aangehangen. Wijzigingen daarop zijn denkbaar, hiervoor is belangrijk dat er een work-around komt (weggooien zodat de medewerker opnieuw kan worden aangemaakt/ingericht). In het kader van AVG worden alle rollen nu tegen het licht gehouden worden, wellicht dat dit betekent dat er met een tijdelijke oplossing gewerkt moet worden om totaalrollen niet uit te delen aan medewerkers. Komt er een goede handleiding betreft de rollen en rechten? Met testen probeer ik nu steeds maar wat. Desiree: er wordt momenteel gewerkt aan handleidingen. Betaalgegevens Wijzigen betaalgegevens (DIM) is besproken, gaan we proberen eerder op te leveren. DIM onder 18 jaar wordt in huidig Studielink niet ondervangen, staat wel op de rol om later te implementeren. Ondersteuning buitenlandse banken, de Deutsche Bank als instellingsbank ondersteunt geen studenten. Er is nu een work-around voor, deze work-around wordt ook in nieuw Studielink gehanteerd, maar op andere wijze. Dit wordt later geïmplementeerd. Dit wordt allemaal meegenomen in Q4. Betreft DIM onder 18, verschijnt er dan wel een bericht in Studielink voor studenten jonger dan 18? Desiree: dit kunnen we zeker tekstueel oplossen. Is er een workaround beschikbaar als studenten aangeven dat ze zelf betalen, maar niet mogen? Desiree: gaan we naar kijken. Herkenbaar Instelling De mensen binnen instellingen moeten hier goed over geïnformeerd worden door de deelnemers aan de bijeenkomst. NHTV: Wij wijzigen per september van naam en logo, dus deze functionaliteit is voor ons wel kritisch. Als je een studie intikt, dan krijg je de kaartjes met alle studies, dan is het handig als er logo s zijn zodat je gelijk kan zien bij welke instelling die studie hoort. Désirée: op elk kaartje is duidelijk de naam van de instelling aangegeven, voor de 0.9 versie moet dit volstaan.

5 Momenteel kan je vanaf de instellingswebsite doorverwijzen naar de specifieke Studielink pagina, zodat je gelijk terecht komt op de juiste studie+periode. Kan dat nog steeds? Desiree: Dat kan nog steeds, veel instellingen maken daar gebruik van. Beheer functies Het zijn grote functies, die veel tijdswinning betekenen als het later opgeleverd wordt. Ze worden in Q4 opgeleverd. Wanneer komt de ISATcode in productie? Ik neem dat er dan nog een go/nogo moment komt? Désirée: ik ga ervanuit dat al deze zaken in november beschikbaar komen om te testen. Instelling: wanneer komt het dan in productie? Walter: nog in het kalenderjaar Instelling: ik denk dat het vrij ambitieus is als instellingen in november nog moeten testen. Is het dan zo dat als ik een account van een student wil verwijderen ik een ticket kan aanmaken bij QDelft en dat ze dat voor ons doen? Désirée: dat zou een workaround kunnen zijn. Wat is hier de definitie van herinschrijvingen? Wij zijn altijd in oktober en november bezig met het herstellen van inschrijvingen. Het is belangrijk dat het duidelijk wordt hoe het allemaal precies zit met herinschrijvingen. Désirée: onder herinschrijving wordt alleen de handeling van de student op het scherm en msg25 bedoeld, niet correcties van de instelling via andere berichten, die zijn al geïmplementeerd. Wie beslist als er ruimte is dat functionaliteiten eerder worden opgeleverd? Walter: dat is onderdeel van ons werk, om de druk er bij QDelft op te houden. Dat betekent dat als er ruimte is, we ervoor zorgen dat QDelft dit soort functionaliteiten ASAP gaat opleveren. Studielink bepaalt dit. We zitten er bovenop om oktober te halen, daarvoor zijn de go/nogo momenten ook heel erg belangrijk. Op basis daarvan kunnen we de druk verhogen of op dezelfde manier doorgaan. Losse vragen zaal Komt er een aanpassing van de testplanning? Walter: ja, deze zal aangepast worden. Zou de periode van de finaletest langer kunnen? Er zijn dan veel cruciale collega s niet aanwezig. Desiree: we kunnen de testomgeving beschikbaar laten zodat er nog getest kan worden, maar dan heb je als instelling geen invloed meer op het besluit. Instelling: Dan hebben we toch twee testomgevingen nodig? Eentje voor wat er nog gaat komen en eentje voor productie? Desiree: welke testomgevingen er komen moet nog worden afgestemd. Is er al meer bekend over testen in november? Wij hebben veel mensen die na de live-gang van HNS met vakantie gaan. Walter: de precieze data zijn nog niet bekend, daar is wel tijd voor nodig. Floor: de vorige keer was het 4 weken. Instelling: je moet tijdreizen, dus dan moet er iemand 4 weken aanwezig zijn? Is het testen tot 21 augustus óf t/m 21 augustus? Walter: tot en met

6 Wat houdt gefaseerd opschalen in? Eerst is het analyseteam opgeschaald, daarna het team van programmeurs, daarna beheer. Is er nagedacht over een helpdesk voor alle vragen die studenten hebben na live-gang op 4 oktober? Ik kan me voorstellen dat de studenten anders bij instelling aankloppen. Walter: we zijn een helpdesk aan het inrichten, maar dat is niet eerste lijns hulp. Afspraak is dat deze taak bij de instellingen ligt. Wordt er iets gedaan betreft communicatie over dat het huidige Studielink gaat verdwijnen? Walter: goede vraag, daar zal zeker over gecommuniceerd worden. Daar wordt nog invulling aan gegeven. Betreft ketentest 1, moeten instellingen daarbij meetesten? Dit is namelijk al snel en we zitten ook met SIS updates. De omgeving moet worden opgebouwd etc. Walter: het is niet zo dat elke instelling moeten testen, maar we willen wel elke instelling de mogelijkheid geven. Het streven is in ieder geval dat elke SIS leverancier gaat testen met een instelling die gebruik maakt van dat SIS. Er staat zoveel informatie op de projectwebsite en we ontvangen veel informatie per . Kan er niet een kopje komen waar alleen informatie staat voor instellingen wat belangrijk is voor de implementatie? De informatie er om heen is heel handig, maar niet voor het opstarten van de implementatie binnen de instelling zelf. Informatie per doelgroep ordenen (instellingen met zelfbouw SIS, instellingen met SaaS SIS, kleine instellingen etc). En dan duidelijk maken wat er per doelgroep wordt verwacht. Walter: we zullen dit meenemen. De blauwdruk is niet up to date, er staan data in die niet kloppen, dit moet goed worden bijgehouden. Walter: klopt, dit wordt gedaan. Aanpassingen in het huidige Studielink, worden die ook meegenomen in het nieuwe Studielink? Desiree: in principe wordt alles overgezet zoals het nu is/wordt gebouwd in het huidige Studielink. Wat is de invloed van halvering collegegeld? Desiree: dit is voor Studielink geen grote aanpassing, maar bij instellingen is het heel ingrijpend. Wordt er met ons gecommuniceerd als er zaken naar voren worden geschoven door QDelft? Krijgen we een overzicht van wat we kunnen testen? Walter: dat kan, maar dat betekent dat instellingen mee gaan in de schommelingen. We kunnen ook zeggen dat het testen zo vast staat ook als er is een stukje iets eerder af dan gepland. We krijgen geen antwoord van het testteam als er zaken terugkomen uit het testen. Dit is heel kwalijk. Dat geeft ons niet het vertrouwen dat we willen hebben. Er werd ook gevraagd door het testteam om bevindingen zoveel mogelijk te bundelen, hierdoor krijg je ook dat s pas op het eind van de testperiode worden verstuurd. Zaken die worden belegd bij de productowner door het testteam, verdwijnen voor ons in een zwart gat. Die terugkoppeling komt niet terug bij ons.

7 Functionaliteiten na oplevering Functionaliteiten na oplevering Zie slides Zie slides Walter: wat ik hier uit begrijp is dat het heel scherp moet zijn wat er moeten worden getest en wanneer en wat je daar technisch voor nodig hebt. Betreft DVS: is Visacare aangehaakt? Desiree: er is afgelopen week overleg geweest met Visacare. Wordt de Studielink foto opgeleverd voor het geval van calamiteiten? Desiree: ja de FOTO wordt ontwikkeld voordat we live gaan. Hetzelfde geldt voor management informatie.

Bijeenkomst 1 afstemming planning nieuw Studielink

Bijeenkomst 1 afstemming planning nieuw Studielink Bijeenkomst 1 afstemming planning nieuw Studielink Aanwezigen Studielink Locatie Désirée Schipper Petra Pelkman Manon Blom Patrick Vogelaar Vergadercentrum Vredenburg. Tijdstip 10.00 12.00 uur Aanleiding

Nadere informatie

Het tweede go/nogo moment voor het project HNS IN 13 SLIDES EN MAX 30 MIN

Het tweede go/nogo moment voor het project HNS IN 13 SLIDES EN MAX 30 MIN Het tweede go/nogo moment voor het project HNS IN 13 SLIDES EN MAX 30 MIN Gaan we door met het project? In het eerste go/no-go moment ging het om het daadwerkelijk in gebruik nemen van functionaliteit

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink

Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink Programma Welkom Terugblik livegang 0.8 Vooruitblik komende periode Demo S&P in HNS Testtraject S&P Lunch Inzoomen op testperiode met testers Hoe staan we ervoor? Sinds 10 oktober

Nadere informatie

Voortgang project HNS

Voortgang project HNS Voortgang project HNS IN 13 SLIDES EN MAX 30 MIN Gaan we live met HNS? Wat is er hard gewerkt en wat zijn we ver gekomen! Testers, dossierhouders en andere betrokkenen hebben ons enorm geholpen. Jullie

Nadere informatie

Webinar: eindstreep en eindsprint MAX 60 MIN

Webinar: eindstreep en eindsprint MAX 60 MIN Webinar: eindstreep en eindsprint MAX 60 MIN Het einde van het Nieuwe Studielink project is in zicht! De afgelopen weken zijn er belangrijke functionaliteiten in productie genomen en staan er nog enkele

Nadere informatie

Controleplan Datamigratie

Controleplan Datamigratie Controleplan Datamigratie Auteur: Tine de Mik Status: Concept Versie: 0.8 Datum: 29 mei 2018 1 SAMENVATTING In dit document wordt beschreven op welke wijze aangetoond zal worden hoe de datamigratie is

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink

Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink Programma Welkom Terugblik livegang S&P Herinschrijven Inlogproblematiek Testtraject DVS Conversie DVS Draaiboek livegang Lunch S&P 15 januari deadline is voor studenten goed verlopen

Nadere informatie

Notitie. Waarom dit fallback plan en welke momenten onderkennen we?

Notitie. Waarom dit fallback plan en welke momenten onderkennen we? Notitie Datum: 1 juni 2018 Aan: Stuurgroep HNS en ketenpartners Van: Projectmanagement HNS Onderwerp: Fallback plan project Het Nieuwe Studielink (HNS) Doel: Ter bespreking Waarom dit fallback plan en

Nadere informatie

Het eerste go/nogo moment voor het project HNS IN 10 SLIDES EN MAX 30 MIN

Het eerste go/nogo moment voor het project HNS IN 10 SLIDES EN MAX 30 MIN Het eerste go/nogo moment voor het project HNS IN 10 SLIDES EN MAX 30 MIN Doelstelling Webinar 1 Informeren, informeren en informeren 1. Informeren van de instellingen over het proces dat doorlopen wordt

Nadere informatie

Webinar: DVS en Herinschrijven MAX 60 MIN

Webinar: DVS en Herinschrijven MAX 60 MIN Webinar: DVS en Herinschrijven MAX 60 MIN De stabilisatie is op de goede weg. Volgende week nemen we S&P in gebruik. In deze webinar richten we de blik vooruit op Herinschrijven en DVS. KIJKJE IN DE KEUKEN:

Nadere informatie

Evaluatie Go Live Deeloplevering v0.8

Evaluatie Go Live Deeloplevering v0.8 Evaluatie Go Live Deeloplevering v0.8 De vernieuwde Studielink applicatie Opdrachtgever: Walter Groen - Projectmanager Project: Het Nieuwe Studielink Versie: 1.0 Auteur: Manon Blom Datum: 6-12- 1 Inhoud

Nadere informatie

Studielink Dashboard terugbrengen beheerskosten Studielink bij zowel instellingen, DUO als Studielink. SISLINK 2010 17 juni 2010

Studielink Dashboard terugbrengen beheerskosten Studielink bij zowel instellingen, DUO als Studielink. SISLINK 2010 17 juni 2010 Studielink Dashboard terugbrengen beheerskosten Studielink bij zowel instellingen, DUO als Studielink SISLINK 2010 17 juni 2010 Agenda Inleiding Harm Abel Kunnen Demo Dashboard Minka Verheijen / Bart vd

Nadere informatie

Blauwdruk en Monitoring

Blauwdruk en Monitoring Blauwdruk en Monitoring Versie: 1.6 Datum: 31-08-2018 Documentrevisie en distributie Versie Datum Revisiebeschrijving Verwerkt door 0.1 05-10-2017 Schetst o.b.v. nieuwe go-live planning PP 0.2 12-10-2017

Nadere informatie

SL-Q3 Test. Focus op opgeloste urgente (hoge prio) issues Testscenario s toegespitst op focus. DUO mutaties

SL-Q3 Test. Focus op opgeloste urgente (hoge prio) issues Testscenario s toegespitst op focus. DUO mutaties SL-Q3 test SL-Q3 Test 11 28 september Zwaartepunt ligt op de eerste 2 weken Ruimte houden voor reparaties en hertesten Probeer dus zoveel mogelijk in de eerste 2 weken te testen Focus op opgeloste urgente

Nadere informatie

GO-LIVE HNS - The Story. Draaiboek doorspreken Wanneer gaat Studielink dicht? Datamigratie HNS live Fallback Wetten van Go-Live

GO-LIVE HNS - The Story. Draaiboek doorspreken Wanneer gaat Studielink dicht? Datamigratie HNS live Fallback Wetten van Go-Live Draaiboek Livegang GO-LIVE HNS - The Story Draaiboek doorspreken Wanneer gaat Studielink dicht? Datamigratie HNS live Fallback Wetten van Go-Live Voorbereiding tot 1 oktober - Techniek 11 september: Start

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink. Désirée Schipper Petra Pelkman

Het Nieuwe Studielink. Désirée Schipper Petra Pelkman Het Nieuwe Studielink Désirée Schipper Petra Pelkman Opzet Het Nieuwe Studielink 1.0 Planning (3 belangrijke fasen) Betrekken instellingen Demonstratie Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink 1.0 Eerste

Nadere informatie

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Rapportage Monitor Het Nieuwe Juli 2018 Versie: 0.9 Datum: 28-8-2018 Auteur: Jolijn Lubbers / Manon Blom 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Monitor Rapportage instellingen juli 2018 3 Voortgang Master Blauwdruk

Nadere informatie

Implementatieplan Het Nieuwe Studielink

Implementatieplan Het Nieuwe Studielink Implementatieplan Het Nieuwe Studielink Versie: 1.9 Datum: 14 februari Auteur: Petra Pelkman Versiebeheer Versie Datum Status Wijzigingen Doel 0.1 05-07-2017 Concept Gedeeld met PV, MB Eerste outline 0.2

Nadere informatie

Testrapportage Ketentest 2 Het Nieuwe Studielink

Testrapportage Ketentest 2 Het Nieuwe Studielink Volgnummer 01 Datum 10 juli 2018 Opgesteld door Peter van Kan Verspreid aan Studielink, projectteam QDelft. 1. Inleiding Afgelopen weken heeft de tweede Ketentest (KT2) plaatsgevonden op (HNS). De ketentestomgeving

Nadere informatie

Blauwdruk en Monitoring

Blauwdruk en Monitoring Blauwdruk en Monitoring Versie: 0.95 Datum: 23-01-2018 Auteur: Petra Pelkman, Implementatiemanager Documentrevisie en distributie Versie Datum Revisiebeschrijving Verwerkt door 0.1 05-10-2017 Schetst o.b.v.

Nadere informatie

Implementatie en Testen SL3.0. Johan Drost (Teamleider Bouw en Ontwikkeling)

Implementatie en Testen SL3.0. Johan Drost (Teamleider Bouw en Ontwikkeling) Implementatie en Testen SL3.0 Johan Drost (Teamleider Bouw en Ontwikkeling) Onderwerpen Planning Studielink SL3.0; Scope SL3.0; Testen SL3.0; Implementatie SL3.0 Planning Studielink SL3.0 Voorbereiding

Nadere informatie

Blauwdruk en Monitoring

Blauwdruk en Monitoring Blauwdruk en Monitoring Versie: 1.3 Datum: 04-06-2018 Documentrevisie en distributie Versie Datum Revisiebeschrijving Verwerkt door 0.1 05-10-2017 Schetst o.b.v. nieuwe go-live planning PP 0.2 12-10-2017

Nadere informatie

Implementatieplan Doorontwikkelen BRON vavo. vavo inwinnen. Versie 0.9, 20 maart Implementatieplan Doorontwikkelen BRON vavo 1

Implementatieplan Doorontwikkelen BRON vavo. vavo inwinnen. Versie 0.9, 20 maart Implementatieplan Doorontwikkelen BRON vavo 1 Implementatieplan Doorontwikkelen BRON vavo vavo inwinnen Versie 0.9, 20 maart 2018 Implementatieplan Doorontwikkelen BRON vavo 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Dit plan... 3

Nadere informatie

JIRA Handleiding. info@techtwo.nl www.techtwo.nl. Techtwo Internetdiensten Reduitlaan 29 4814DC Breda 076 532 2961

JIRA Handleiding. info@techtwo.nl www.techtwo.nl. Techtwo Internetdiensten Reduitlaan 29 4814DC Breda 076 532 2961 JIRA Handleiding Techtwo Internetdiensten Reduitlaan 29 4814DC Breda 076 532 2961 info@techtwo.nl www.techtwo.nl KvK West-Brabant: 20148962 BTW nummer: NL8203.67.990 Bank NL54RABO01304.58.406 Wat is JIRA

Nadere informatie

Overzicht blokkerende bevindingen Finale Ketentest HNS

Overzicht blokkerende bevindingen Finale Ketentest HNS Overzicht blokkerende bevindingen Finale Ketentest HNS Op 29 vond het derde go/no-go adviesoverleg met de WAR plaats. Voorafgaand aan dit overleg hebben zoveel mogelijk gesprekken per SISgebruikersgroep

Nadere informatie

FINAL. Naam 0.8 S&P HERINSCHRIJVEN EN DVS. Doel. Features. Timeframe Q Q Q Berichten

FINAL. Naam 0.8 S&P HERINSCHRIJVEN EN DVS. Doel. Features. Timeframe Q Q Q Berichten Timeframe 2017-2018 Q4 2018 Q1 2019 Q2 2019 Naam 0.8 S&P HERINSCHRIJVEN EN DVS FINAL Doel Features Alles waarmee we live zijn gegaan. Dashboard. Student met inschrijfverzoek. Alle berichten. Hoofdprocessen

Nadere informatie

Overzicht blokkerende bevindingen Finale Ketentest HNS

Overzicht blokkerende bevindingen Finale Ketentest HNS Overzicht blokkerende bevindingen Finale Ketentest HNS Op 29 augustus vond het derde go/no-go adviesoverleg met de WAR plaats. Voorafgaand aan dit overleg hebben zoveel mogelijk gesprekken per SISgebruikersgroep

Nadere informatie

28 augustus 2018 (bijgewerkte versie met aanvullingen Trajectplanner, Osiris en Inholland)

28 augustus 2018 (bijgewerkte versie met aanvullingen Trajectplanner, Osiris en Inholland) Notitie bevindingen Datum: Aan: Onderwerp: Doel: 28 (bijgewerkte versie met aanvullingen Trajectplanner, Osiris en Inholland) WAR-leden Overzicht belangrijkste testbevindingen finale ketentest n.a.v. overleggen

Nadere informatie

Blauwdruk en Monitoring

Blauwdruk en Monitoring Blauwdruk en Monitoring Versie: 1.1 Datum: 18-04-2018 Documentrevisie en distributie Versie Datum Revisiebeschrijving Verwerkt door 0.1 05-10-2017 Schetst o.b.v. nieuwe go-live planning PP 0.2 12-10-2017

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink

Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink Programma Welkom Roadmap en releases Demo release 1 Pauze Vooruitblik Lunch Implementatie Tafels Afsluiting Team Studielink van QDelft Melvin Gideon Anke Kim Désirée Nils Alex Erik

Nadere informatie

2017 Q Q Q Q Q1 2019

2017 Q Q Q Q Q1 2019 Auteur: Studielink, Datum: 5 september 2018, Versie 1.0 Timeframe 2017 Q1 2018 Q2 2018 Q3 2018 Q4 2018 Q1 2019 Naam De basis Inrichten Ketentest 2 Go-live S&P en DVS Doel De basis leggen voor het systeem.

Nadere informatie

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink September 2018 Versie: 0.9 Datum: 25-9-2018 Auteur: Jolijn Lubbers / Manon Blom 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Monitor Rapportage instellingen september 2018 3 Voortgang

Nadere informatie

Implementatieplan Het Nieuwe Studielink

Implementatieplan Het Nieuwe Studielink Implementatieplan Het Nieuwe Studielink Versie: 1.0 Datum: 15 november 2017 Auteur: Petra Pelkman 1 INLEIDING... 3 1.1 DOELSTELLING IMPLEMENTATIE... 3 1.2 MIJLPALEN VAN HET PROJECT HNS... 4 1.4 UITGANGSPUNTEN...

Nadere informatie

What s in it for me? Workshop veldtesten. Testteam Studielink Frans Lodewijkx Jasper Lindhout Ron Derks

What s in it for me? Workshop veldtesten. Testteam Studielink Frans Lodewijkx Jasper Lindhout Ron Derks What s in it for me? Workshop veldtesten Testteam Studielink Frans Lodewijkx Jasper Lindhout Ron Derks Doel workshop Medewerkers van instellingen voeling laten krijgen met testen van hun SIS in relatie

Nadere informatie

Financieringsverstrekkersportaal. Aansluitdocument

Financieringsverstrekkersportaal. Aansluitdocument Financieringsverstrekkersportaal Aansluitdocument Colofon Documentnaam: Fink financieringsverstrekkersportaal aansluitdocument Versie: 0.3 Datum: 17 september 2015 Versiebeheer Releasedatum Wijziging Versie

Nadere informatie

Testomgevingen beheer

Testomgevingen beheer Testomgevingen beheer Testen brengt het verwachte resultaat en de huidige toestand bij elkaar. Het geeft aanknopingspunten om de planning te maken, het product te verbeteren en om zorgen bij belanghebbenden

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink

Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink Programma Welkom Demo Q1-2018 release Pauze Prototype Q2-2018 release Implementatie Lunch Themasessies Demo Q1-2018 release TERUGBLIK Q1-2018: WAT HEBBEN WE GEDAAN Workshops 2 workshops

Nadere informatie

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink April 2018 Versie: 1.0 Datum: 08-05-2018 Auteur: Jolijn Lubbers / Petra Pelkman 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Monitor Rapportage instellingen april 2018 3 Voortgang

Nadere informatie

Doel Vaststellen wat het doel is van aankomende sprint en een plan maken om dat doel te bereiken.

Doel Vaststellen wat het doel is van aankomende sprint en een plan maken om dat doel te bereiken. Scrum Checklist 1 Sprint Planning Vaststellen wat het doel is van aankomende sprint en een plan maken om dat doel te bereiken. Eerste dag van de sprint Product Owner, Scrum Master, Ontwikkelteam (verplicht)

Nadere informatie

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Contents 1. Introductie... 3 1.1. Hoe werkt het?... 3 2. Eerste Contact als gebruiker... 4 3. Ticket Acties... 5 4. Tickets Pagina...

Nadere informatie

DETAILTESTPLAN PROJECT HET NIEUWE STUDIELINK KETENTEST SELECTIE&PLAATSING

DETAILTESTPLAN PROJECT HET NIEUWE STUDIELINK KETENTEST SELECTIE&PLAATSING DETAILTESTPLAN PROJECT HET NIEUWE STUDIELINK KETENTEST SELECTIE&PLAATSING Versie: 1.0 Datum: 24 oktober Auteur: F. Veld Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 Achtergrond... 4 2 Doel, resultaat, planning en aanpak...

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Inhoud. Gebruiksspecificaties. Wat is de participatie.scan?

Inhoud. Gebruiksspecificaties. Wat is de participatie.scan? Inhoud Gebruiksspecificaties 1 Wat is de participatie.scan? 1 Aan de slag 3 Bekijk de scan zonder in te loggen 3 Maak een account 3 Inloggen 4 Persoonlijke dashboard 4 Nieuwe scan 5 Mijn scans 5 Nieuwe

Nadere informatie

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd. Handleiding: Aanmaken toernooi website Hantei I. Inleiding Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Nadere informatie

Programmaraad. Gebruikersevaluatie DSO-LV kwartaalresultaten

Programmaraad. Gebruikersevaluatie DSO-LV kwartaalresultaten Programmaraad Programmaraad Beslisnotitie Contactpersoon Wimfred Grashoff Onderwerp Gebruikersevaluatie DSO-LV kwartaalresultaten Agendanummer 5.0 Akkoord indiener Kristel Lammers Actiehouder Wimfred Grashoff

Nadere informatie

Klanten Verdienen. Innoveren door samenwerken. Emile Kouwenhoven

Klanten Verdienen. Innoveren door samenwerken. Emile Kouwenhoven Klanten Verdienen Innoveren door samenwerken Emile Kouwenhoven 1 Stephen Covey 2 Emile Kouwenhoven 3 Onlogische opbouw? de geschiedenis van marketing 1. Producten maken 2. Producten verkopen 3. Klanten

Nadere informatie

Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM)

Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM) 1 Studielinkstappenplan Digitale Incassomachtiging (DIM) Met een digitale incassomachtiging (DIM) geef je via de betaalomgeving van je bank toestemming aan de hogeschool om het collegegeld te incasseren

Nadere informatie

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Nul Monitor: Januari 2018 Versie: 0.9 Datum: 14-2-2018 Auteur: Jolijn Lubbers / Petra Pelkman Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Rapportage monitor januari 2018 3. Voortgang

Nadere informatie

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Het proces rondom de digitale machtiging

Nadere informatie

Bijlage 4: Bruikbaarheids test

Bijlage 4: Bruikbaarheids test Bijlage 4: Bruikbaarheids test Naam Bruikbaarheids test Datum aangepast 08/01/2010 Omschrijving van de inhoud Soort document Opmerkingen In dit document wordt de bruikbaarheids besproken. Dit document

Nadere informatie

Aanpak Testen S&P. Testscenario s Separate fysieke testgevallen Processchema s Stapsgewijs doorlopen

Aanpak Testen S&P. Testscenario s Separate fysieke testgevallen Processchema s Stapsgewijs doorlopen Testtraject S&P Aanpak Testen S&P Testscenario s Separate fysieke testgevallen Processchema s Stapsgewijs doorlopen Voorkeur: Groepjes van 2 instellingen Fixus inschrijvingen bij meerdere instellingen

Nadere informatie

Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau (team)

Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau (team) Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau (team) Passende perspectieven taal Bijeenkomst 7 Doel: Team bijeenkomst Evalueren op schoolniveau Evaluatie van de werkwijze van Passende perspectieven met het

Nadere informatie

Handleiding JIRA Invoeren van bevindingen Testen

Handleiding JIRA Invoeren van bevindingen Testen Handleiding JIRA Invoeren van bevindingen Testen Q Delft B.V. Inhoudsopgave 1. JIRA SERVICEDESK... 3 1.1 Aanmelden... 3 1.2 Het Studielink klantportaal... 4 1.3 Opvoeren van bevindingen... 5 1.4 Volgen

Nadere informatie

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon.

Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. Implementeren van een zorginnovatie. Heel gewoon. zorgvannu.nl Innoveren in de zorg, dat is heel erg zorg van nu. Het kan zelfs zo zijn dat wat je collega innovatief vindt, jij als dagelijkse routine ziet,

Nadere informatie

Support.thecomputercompany.nl

Support.thecomputercompany.nl Support.thecomputercompany.nl End-User Handleiding TCC The Computer Company Withuisveld 9 6226 NV Maastricht T 043 363 03 62 F 043 363 96 98 www.thecomputercompany.nl Documentnr. / versie V 1.1 Auteur

Nadere informatie

Draaiboek Ketentest Doorontwikkelen BRON MBO

Draaiboek Ketentest Doorontwikkelen BRON MBO Draaiboek Ketentest Doorontwikkelen BRON MBO Versie 1.0 15 juli 2016 1 Versiebeheer Versie Datum Toelichting Auteur 0.1 23-05-2016 Initiële versie Heiko Kiewiet 0.2 30-06-2016 Aanpassingen n.a.v. review

Nadere informatie

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Het proces rondom de digitale machtiging

Nadere informatie

nummer 5 / 7 september 2012

nummer 5 / 7 september 2012 nummer 5 / 7 september 2012 AERIUS nieuwsbrief Deze nieuwsbrief informeert u over de stand van zaken van het AERIUS project en is bedoeld voor iedereen die direct of zijdelings betrokken is bij de ontwikkeling

Nadere informatie

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen

Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Radboudumc online: Hoe stel je de patiënt centraal in een omnichannel oplossing? Mobile Healthcare Event 24 november 2017 Yno Papen Inleiding Het Radboudumc is een vooruitstrevend en innovatief universitair

Nadere informatie

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts

Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Uitleg MijnKPN Grootzakelijk Aanmaken van accounts Welkom bij MijnKPN Grootzakelijk Introductie In dit document leggen we uit hoe u medewerkers kunt autoriseren voor MijnKPN Grootzakelijk MijnKPN Grootzakelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding CustomerPortal

Handleiding CustomerPortal T +31 [0] 74 7620 200 F +31 [0] 74 7620 201 E info@alientrick.com W www.alientrick.com Rabo 13.75.68.266 KvK 08197974 VAT NL8201.96.642B01 IBAN NL54RABO0137568266 Handleiding CustomerPortal In de komende

Nadere informatie

Incura opstarten. Extra gebruikers activeren

Incura opstarten. Extra gebruikers activeren Incura opstarten Extra gebruikers activeren 2010 Incura Pagina 1 / 15 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Medewerkers koppelen... 4 3 Rechten toekennen aan het gebruikersaccount... 6 4 Wachtwoord wijzigen... 9 4.1

Nadere informatie

Gedetailleerde versie info@mirada.nl

Gedetailleerde versie info@mirada.nl Gedetailleerde versie info@mirada.nl Mirada BV Agenda Wat is Time IT? Wanneer heb je Time IT nodig? Hoe gebruik je Time IT? Implementatie en test trajecten Van chaos naar Structuur.. Wat is Time IT Het

Nadere informatie

DETAILTESTPLAN. Project Het Nieuwe Studielink. Herinschrijven. Versie 1.0. Datum 18 december Jasper Jordans / Peter van Kan

DETAILTESTPLAN. Project Het Nieuwe Studielink. Herinschrijven. Versie 1.0. Datum 18 december Jasper Jordans / Peter van Kan DETAILTESTPLAN Project Het Nieuwe Studielink Herinschrijven Versie 1.0 Datum 18 december 2018 Auteur Jasper Jordans / Peter van Kan VERSIE INFORMATIE Versie Datum Bijzonderheden Auteur 0.1 5 dec 2018 Eerste

Nadere informatie

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging

Stappenplan Digitale (incasso)machtiging Digitale machtiging Met een digitale machtiging geef je via Studielink de hogeschool of universiteit toestemming om het collegegeld te incasseren van je bankrekening. Betalen via een digitale machtiging

Nadere informatie

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN?

Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Stappenplan Hoe schrijf ik me in voor een opleiding aan de HAN? Wil je je aanmelden voor een opleiding bij de HAN? Meld je dan aan via Studielink. Studielink is de online inschrijfapplicatie voor het Nederlandse

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Zou het niet iedeaal zijn

Zou het niet iedeaal zijn Zou het niet iedeaal zijn ...als op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker alles klaarstaat?! Er zal geen discussie over bestaan. Het zou ideaal zijn wanneer alle voorzieningen op de eerste werkdag

Nadere informatie

Testrapportage Dashboard Gebruikers Acceptatie Test 2018-Q1 Het Nieuwe Studielink

Testrapportage Dashboard Gebruikers Acceptatie Test 2018-Q1 Het Nieuwe Studielink Volgnummer 02 Datum 25 april 2018 (v2) Opgesteld door Peter van Kan Verspreid aan Studielink 1. Inleiding Deze rapportage is aanvullend op de Tussenrapportage 1 GAT 2018-Q1 dd. 13 april 2018 (volgnummer

Nadere informatie

Export functionaliteit Studielink

Export functionaliteit Studielink Export functionaliteit Studielink In het oude systeem was op elk scherm een export functie aanwezig als er gegevens in een grid (tabel) geselecteerd konden worden. Uit ervaring van de afgelopen jaren is

Nadere informatie

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink

Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Rapportage Monitor Het Nieuwe Studielink Mei 2018 Versie: 0.9 Datum: 26-6-2018 Auteur: Jolijn Lubbers / Manon Blom 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Monitor Rapportage mei 2018 3 Voortgang Master Blauwdruk mei

Nadere informatie

Programma. Doorontwikkelen BRON mbo 1

Programma. Doorontwikkelen BRON mbo 1 Programma 13.30 Welkom 13.40 Van project naar productie 13.55 Evaluatie project en product 14.45 Pauze met koffie, thee en 15.05 Tweede veldtest/definitieve bekostiging 15.25 Vooruitblik Doorontwikkelen

Nadere informatie

Naam: Draaiboek decentrale implementatie PAUW en Tridion

Naam: Draaiboek decentrale implementatie PAUW en Tridion Programma Aanpak Universitaire Website (PAUW) Draaiboek decentrale implementatie PAUW en Tridion Inleiding In het kader van het Programma Aanpak Universitaire Website (PAUW) is afgesproken dat alle decentrale

Nadere informatie

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015

DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ. VERSIE d.d. 08-07-2015 DRAAIBOEK AANSLUITEN DOOR GEMEENTEN OP DE LV WOZ VERSIE d.d. 08-07-2015 INLEIDING De Basisregistratie Waarde Onroerende Zaken (Basisregistratie WOZ) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties.

Nadere informatie

Release management Implementatie. Francine Mallee Sector I&B, Afdeling P&P Juli 2015

Release management Implementatie. Francine Mallee Sector I&B, Afdeling P&P Juli 2015 Release management Implementatie Francine Mallee Sector I&B, Afdeling P&P Juli 2015 Release management Agenda Inhoud document: Uitwerking proces release management Aanverwante docs: Status september release

Nadere informatie

Grip op planning van personeel en middelen

Grip op planning van personeel en middelen Grip op planning van personeel en middelen Grip op het planproces bij de HAN Introductie Selectie inzetplanningsysteem Grip op het planproces Waar willen we grip op hebben Hoe doen we dat nu / hoe gaan

Nadere informatie

Welkom. bij scrum. Zin in Onderwijs

Welkom. bij scrum. Zin in Onderwijs Welkom bij scrum Zin in Onderwijs www.zininonderwijs.nl els@zininonderwijs.nl anna@zininonderwijs.nl Wat gaan we vandaag doen? o Wat is scrum? o Praktisch aan de slag o Oefenen o Scrumbord maken o Taken

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser en Michael van Wetering

Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020. Door Madelief Keyser en Michael van Wetering Business Sprint LOOT-scholen en Zo.Leer.Ik in kader van project Leerling 2020 Door Madelief Keyser en Michael van Wetering Aanleiding Business Sprints Inzicht krijgen in behoeftes van nieuwe onderwijsconcepten

Nadere informatie

EPD Epic. (Inbare) Baten met het nieuwe EPD

EPD Epic. (Inbare) Baten met het nieuwe EPD EPD Epic (Inbare) Baten met het nieuwe EPD Agenda 1. De baten in de business Case 2. Voorbereiding realisatie gedurende implementatie Epic Business Case Epic MCL Opdracht: werk een business case integraal

Nadere informatie

DETAILTESTPLAN EERSTE KETENTEST

DETAILTESTPLAN EERSTE KETENTEST DETAILTESTPLAN EERSTE KETENTEST Project: HET NIEUWE STUDIELINK Versie: 1.0 Auteurs: Jorrit Miedema Hans Goudzwaard VERSIEBEHEER EN VERZENDLIJST Versie Datum Bijzonderheden Auteur 0.1 12-10-2017 1 e opzet

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D

PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D PROJECT PLAN VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN EEN STANDAARD SITE VOOR DE VERENIGING O3D Auteur : P. van der Meer, Ritense B.V. Datum : 17 juli 2008 Versie : 1.3 2008 Ritense B.V. INHOUD 1 VERSIEBEHEER...1 2 PROJECT

Nadere informatie

Terugkoppeling testen egeo internetpanel

Terugkoppeling testen egeo internetpanel www.rijksoverheid.nl Terugkoppeling testen egeo internetpanel Inleiding De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft in 2013 een nieuwe versie van de webapplicatie voor het bekijken en wijzigen van

Nadere informatie

DETAILTESTPLAN. Project Het Nieuwe Studielink. Fase Ketentest 2. Versie 1.03

DETAILTESTPLAN. Project Het Nieuwe Studielink. Fase Ketentest 2. Versie 1.03 DETAILTESTPLAN Project Het Nieuwe Studielink Fase Ketentest 2 Versie 1.03 Datum 29 mei 2018 Auteur Peter van Kan I VERSIE INFORMATIE Versie Datum Bijzonderheden Auteur 0.1 20 april 2018 concept Peter van

Nadere informatie

DETAILTESTPLAN. Project Het Nieuwe Studielink. Fase Finale Ketentest. Versie 1.01

DETAILTESTPLAN. Project Het Nieuwe Studielink. Fase Finale Ketentest. Versie 1.01 DETAILTESTPLAN Project Het Nieuwe Studielink Fase Finale Ketentest Versie 1.01 Datum 23 juli 2018 Auteur Peter van Kan I VERSIE INFORMATIE Versie Datum Bijzonderheden Auteur 0.1 8 juni 2018 Eerste concept

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

Stappenplan vooraankondiging 6.12 voor klinieken

Stappenplan vooraankondiging 6.12 voor klinieken Module B2 Stappenplan vooraankondiging 6.12 voor klinieken Doel document Module B2 Dit document is een visuele leeswijzer met de stappen voor het implementeren van de vooraankondiging 6.12, onderdeel van

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

Doorontwikkelen BRON. Wat merken de mbo scholen ervan?

Doorontwikkelen BRON. Wat merken de mbo scholen ervan? Doorontwikkelen BRON Wat merken de mbo scholen ervan? Ank van Rhijn, Njola Waterbeek en Henk-Jan van Ginkel 8 juni 2015 1 Werkgroep OCW, DUO, MBO Raad, sambo-ict, SBB Vertegenwoordigers van leveranciers:

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Controleplan Datamigratie

Controleplan Datamigratie Controleplan Datamigratie 1 Inhoud Inleiding... 3 Controle en acceptatie van de migratie... 3 Uitvoering van de migratie en controle... 5 Aanpak migratie... 5 Exclusiviteit... 6 Planning... 7 Instellingsdata...

Nadere informatie

Triple A Agile Analyse Acceptatie

Triple A Agile Analyse Acceptatie Triple A Agile Analyse Acceptatie Triple A Agile Analyse Acceptatie Business Value t Spant, Bussum 29 september 2015 Sogeti PowerPoint Referentie 2014 2 Doel Agile Leveren van Business Value Door Frequent

Nadere informatie

Toegangsregistratiesysteem ZuidPlus Handleiding opdrachtnemers

Toegangsregistratiesysteem ZuidPlus Handleiding opdrachtnemers Toegangsregistratiesysteem ZuidPlus Handleiding opdrachtnemers Inhoud 1. Algemeen... 4 1.1 Begrippen... 4 2. Eerste registratie en inloggen opdrachtnemer... 6 3. Registratie arbeidskrachten... 9 4. Aanmelden

Nadere informatie

Memo. Naar een Studielink voor het mbo? Datum:

Memo. Naar een Studielink voor het mbo? Datum: Memo Naar een Studielink voor het mbo? Auteur: Jan Bartling Datum: 26-01-2017 Aanleiding Op het gebied van aanmelden en inschrijven gebeurt veel. In de laatste stuurgroep Bedrijfsvoering van november 2016

Nadere informatie

Aan de slag met IVZO.net

Aan de slag met IVZO.net Aan de slag met IVZO.net Inhoud Wat is IVZO.net?...1 Account aanmaken... 1 Stap 1: voor de eerste keer aanmelden... 1 Stap 2: profiel invullen... 3 Mijn dashboard... 3 Taakondersteuning voor uw thema...

Nadere informatie

CURRICULUM PLANNING SCENARIO S TON PEETERS, DICK KAMPMAN

CURRICULUM PLANNING SCENARIO S TON PEETERS, DICK KAMPMAN CURRICULUM PLANNING SCENARIO S TON PEETERS, DICK KAMPMAN INTRODUCTIE Er komen steeds meer studenten op de opleiding Biologie af. Dit heeft als gevolg dat de zaalreserveringen en planning van docenten en

Nadere informatie

12 april Updaten FuelOffice

12 april Updaten FuelOffice 12 april 2013 Updaten FuelOffice Er verschijnen regelmatig updates van FuelOffice. U kunt updates installeren via menu [Help à Info FuelOffice]. Bovenaan in dit scherm ziet u het actuele versienummer staan

Nadere informatie