Welkom! 4d vormgeven in Boxtel. #4dboxtel. 14 november 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom! 4d vormgeven in Boxtel. #4dboxtel. 14 november 2013"

Transcriptie

1 Welkom! 4d vormgeven in Boxtel 14 november 2013 #4dboxtel

2 Programma Ontvangst inde kantine Aftrap bijeenkomst door Bart Eigeman en inleiding door wethouder Willie van de Langenberg Zes wijkontwikkelplannen (een toelichting per wijk) en de decentralisaties In 6 groepjes uiteen voor kennisdeel moment Presentatie opgedane kennis per groepje Afsluiting en vervolg door Willie van de Langenberg Netwerkborrel

3 Kernpunten wijkontwikkelplan Selissenwal Ontwikkelplan is gemaakt, de leefbaarheid en sociale cohesie verhogen. Bewoners centraal stellen. Zo nodig ondersteunen. Meedenken met professionals. Vragen en wensen van de bewoners staan centraal. Iedereen doet waar hij of zij goed in is. Dit zorgt voor een verrijking van elkaars leven en meer aandacht voor elkaar. Jongeren worden te weinig betrokken bij de wijk. Er is te weinig zicht op hen. Het idee is een jongerenplatform op te richten. Zij doen reeds mee aan de pilot Schoonhouden van de wijk. Veilige oversteekplaatsen creëren en wandelroutes uitzetten Huiskamerproject. Informatiepunt voor wonen, welzijn, zorg en vrijwilligerswerk. Een plek voor ontmoeting is belangrijk. Wijkteam met wethouder als voorzitter en een ambtenaar als coördinator.

4 Kernpunten wijkontwikkelplan van Liempde Kloosterhof in Liempde t.b.v. 55+ers. (BOL) Veel taken worden als vrijwilliger uitgevoerd door jongere senioren. Er worden o.a. computercursussen gegeven, uitleenpunt voor medische hulpmiddelen, voorlichtingsavonden georganiseerd, b.v. notaris, woonwijs, Beter Wonen St. Joseph en een bibliotheekpunt. Realisatie eetpunt sinds september Elkaar ontmoeten en samen eten is belangrijk. Uitbreiden van domotica, ook buiten de Witte School. Digitaal dorpsplein voor de toekomst. Er is tevens een internetcafé in ontwikkeling. Uitgangspunt is elkaar ontmoeten. Het dienstencentrum exploiteren.

5 Kernpunten uit het wijkontwikkelplan van Lennisheuvel Dorpsontwikkelingsplan is gerealiseerd en blijft in ontwikkeling. Actieve bevolking die veel zelf regelt en veel ambities heeft. Actiecomité Zeg nee Overzicht, verenigingsleven en gezelligheid zijn belangrijk. SIL, Samen In Lennisheuvel. Diensten ruilen is het uitgangspunt, bevordert de cohesie. Gesprekken aan de keukentafel. Bereikbaarheid van bepaalde voorzieningen zou verbeterd kunnen worden. B.v. een dienstencentrum in de wijk. Vitale samenleving waarin iedereen wat voor elkaar over heeft. (Ouderen moeten zelfstandig kunnen blijven wonen. Persoonlijk contact is hierbij belangrijk. Uitzien naar verjonging in de wijk. Eventueel met steun van buitenaf, waarbij de wijk zelf de regie blijft houden. Op basis van gelijkwaardigheid. Staan open voor contacten. Vooral met OSM-ers (ons soort mensen) Het wijkberaad is uitgebreid. Zij gaan het wijkplan uitvoeren.

6 Kernpunten uit het wijkontwikkelplan van Centrum/Breukelen Stedenbouwkundig plan voor Breukelen Noord Sociaal wijkteam opzetten Park Smalwater realiseren Aantrekkelijker maken van de wijk d.m.v. beplanting/tuintjes Bekend maken bij de bewoners welke voorzieningen er zijn. Onderzoeken hoe buurtbewoners gestimuleerd kunnen worden zich voor elkaar in te zetten. Stapelen, Molenwijk en Processiepark zijn niet altijd even toegankelijk. Verkeerssituaties in het centrum verbeteren. Er zijn veel nauwe straatjes met druk verkeer. Meer aandacht voor voetgangers en fietsers. Samenwerking tussen burgers en professionals in de zorg. Gebruik maken van de kennis die professionals al in huis hebben en deze over te dragen aan burgers.

7 Kernpunten uit het wijkontwikkelplan van Boxtel-Oost Grote wijk die ontstaan is in jaren 60. Een wijk is echter niet alleen om te wonen en te slapen, men moet er ook kunnen leven. Er is geen echt centrum en dat is een gemis. De Rots en kinderboerderij zijn de enige voorzieningen die van vroeger nog over zijn. De wijk op fysiek, sociaal en economisch gebied met elkaar verbinden. Fysiek ziet de wijk er mooi uit, maar een hart ontbreekt. Van de Rots tot de kinderboerderij ligt daarvoor een prachtig gebied. Sociale cohesie vergroten. Buren kennen elkaar niet goed. De 14 buurtverenigingen zijn opgezocht. In samenwerking met deze verenigingen zijn de Boxtel Oost-dagen georganiseerd. Meer huiskamers creëren. Mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. Wilgenbroek als centrumgebouw aanwijzen. Economisch gezien, zijn er weinig bedrijven, wel veel ZZP-ers in de wijk. Mogelijkheid creëren voor ontmoeting en uitwisseling van ervaringen.

8 Kernpunten uit het wijkontwikkelplan van Munsel/Selissen Weinig slagkracht om de wijk goed te kunnen vertegenwoordigen. Hierdoor is er nog geen echt ontwikkelplan gerealiseerd. Mooiste wijk van Boxtel Voorzieningen zoals sportvelden, de la Salle. Weinig cohesie, een echte forenzenwijk. De behoefte van de bewoners is moeilijk te peilen. Er zijn mensen nodig die er de schouders onder willen zetten en die uit de wijk zelf komen. Er zijn 5 buurtverenigingen, maar die nemen geen deel aan het ontwikkelen van het plan.

9 Uitkomst subgroep van de wijk Selissenwal Huiskamerproject realiseren op een vaste en veilige plek met een diverse clientèle. De regie hiervan zelf houden. Aandacht voor o.a. jeugd, dementerenden, maatjesproject. Niet langs een bar lopen. Veel mensen zijn alleen. Hoe kun je deze mensen benaderen? Professionals willen hierin ondersteunen. Beginnen vanuit enthousiasme en de gedachte wat er kan en mogelijk is.

10 Uitkomst subgroep van de wijk Liempde BOL is een goed voorbeeld waarbij de gemeente en professionals niet nodig zijn. Een locatie in de wijk voor voortzetting van de activiteiten is van belang. Huisartsen kunnen zich aansluiten op domotica. Digitaal een huisartsengesprekje voeren wordt dan mogelijk. Door BOL zijn de professionals niet nodig. Zorg voor een goede locatie om de cohesie te bevorderen.

11 Uitkomst subgroep van de wijk Lennisheuvel Professionals worden gevraagd de bewoners op te zoeken. Behoefte aan netwerken. Behoefte aan afstemmen van b.v. mantelzorg Aanpassing van wijkgebouw. Multifunctionele inzet van kerkgebouw. Ondersteunen in de kracht, zodat de wijk zelfredzaam blijft en zelf de regie behoudt. Contact laten verlopen via wijkberaad/sil

12 Uitkomst subgroep van de wijk Centrum/Breukelen Hulp bij het bevorderen samenwerken en het slaan van bruggen tussen verschillende wijkjes. Vertegenwoordigen van de deelwijkjes in wijkteams. Gemeente moet knopen doorhakken. Faciliteren van initiatieven uit de wijk. De gemeente heeft b.v. al meegewerkt aan het opknappen van het Processiepark. Meedoen met de wijk. Verbinden van mensen uit verschillende wijkjes. (Veel verschillende bevolkingsgroepen) Memoborden hangen in de wijk waarop initiatieven kenbaar gemaakt worden. Sociaal wijkteam opzetten. Dit team komt op voor de belangen van de hele wijk. Van kleine tot grote zaken. Opkomen voor kwetsbare burgers.

13 Uitkomst subgroep van de wijk Boxtel-Oost Benutten van het netwerk via Brede School. Er is wijkonderzoek gedaan naar de mogelijkheden en wat men zelf kan. Tupperware-concept. Iets initiëren in kleine kring en hopen dat dit doorwerkt binnen de wijk als een zich verspreidende olievlek. Goede communicatie naar de burgers over veranderingen. Eerst kijken wat je zelf kan. (kantelingsgedachte) Kracht benutten die er al is.

14 Uitkomst subgroep van de wijk Munsel-Selissen Wijk bestaat voornamelijk uit jonge gezinnen in koopwoningen. Moeilijk om in beeld te brengen wat de behoefte van de wijk is. Bewerkstelligen van cohesie. De sportvelden zijn wijkoverstijgend, misschien vormen zij een kans. De la Salle heeft veel mogelijkheden waarvan de wijk (mogelijk) gebruik van kan maken. B.v. combineren van scholen en hierdoor verstevigen van contacten tussen wijkbewoners. Kleine probleempjes worden in het wijkberaad in samenwerking met de gemeente opgelost. Dit werkt prima.

15 Afsluiting De volgende bijeenkomst is gepland op 6 februari 2014 van uur tot uur in de raadszaal van het gemeentehuis. Noteer de datum alvast in uw agenda!

SOP. Selissenwal Ontwikkelings Plan. SOP, juli 2013 Pagina 1

SOP. Selissenwal Ontwikkelings Plan. SOP, juli 2013 Pagina 1 SOP Selissenwal Ontwikkelings Plan SOP, juli 2013 Pagina 1 Centraal staat de vraag: wat is er nodig om de leefbaarheid van Selissenwal nu en in de komende tien jaar te verbeteren? Bijbehorende stuk: leefbaarheid

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM. Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Sterksel en Gerwen WELKOM Korte toelichting op project 1 e resultaten Discussie in kleine groepjes Toelichting op project Waarom Doelstellingen: Daadwerkelijke

Nadere informatie

WEETJES WAAIER zorg En ondersteuning

WEETJES WAAIER zorg En ondersteuning WEETJES WAAIER zorg en ondersteuning INHOUD 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Hulp bij huishouden Cliëntondersteuning Ouderenadviseurs Regelhulp Mantelzorgondersteuning WoonWijs Hulpmiddelen 10. 11. 12. 13. 14. 15.

Nadere informatie

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen Huis van Renkum Doelen waaraan wordt bijgedragen Het Huis van Renkum draagt in de meest brede zin bij aan het hoofddoel van de gemeente Renkum: het vergroten van de zelfredzaamheid, het sociaal functioneren

Nadere informatie

Waar we voor staan! Welzijn Lelystad, een zorg minder

Waar we voor staan! Welzijn Lelystad, een zorg minder Waar we voor staan! Welzijn Lelystad, een zorg minder Inleiding De komende jaren wordt Lelystad geconfronteerd met ontwikkelingen die van groot belang zijn voor Lelystad als samenleving. Vergrijzing van

Nadere informatie

Gezondheidsprofiel Boxtel Oost

Gezondheidsprofiel Boxtel Oost Gezondheidsprofiel Boxtel Oost Verbinden preventie-curatie Presentatie wijkteam 6 februari 2014 Marije Scholtens (GGD Hart voor Brabant), Nicole de Baat (Robuust) Programma 16.00 16.05 welkom en voorstelrondje

Nadere informatie

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Datum: donderdag 21 februari 2019 Tijd : Inloop 19.30 uur/ Start 20.00 uur Plaats : Bij Bomans

Nadere informatie

Stadskanaal Noord Projectenagenda

Stadskanaal Noord Projectenagenda Stadskanaal Noord Projectenagenda 2016-2017 Projectenagenda Stadskanaal Noord Dit stuk beschrijft de visie vanuit de gemeente Stadskanaal en de projecten van Stadskanaal Noord in 2016 en 2017. De projectenagenda

Nadere informatie

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk

Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Opening WijkInformatiePunt Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK: GASTVRIJ WELKOM WIJKINFORMATIEPUNT WIELWIJK 1. Laagdrempelig

Nadere informatie

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd

Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen. WMO adviesraad gemeente Landerd Gemeente Landerd Doel WMO Werkwijze Wmo-adviesraad Visie Wmo-adviesraad Plannen Wettelijke verplichting Wmo Adviesraad Convenant Plichten Bevoegdheden Verantwoordelijkheden 1. De leefbaarheid van de gemeente

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Kennismaking en informatie

Kennismaking en informatie Kennismaking en informatie Presentatie door Theo van Hamond Welkom KBO Brabant - structuur ± 130.000 leden ± 300 afdelingen ± 65 Kringen Bestuur KBO Provinciaal: KBO-Brabant en zijn Afdelingen komen op

Nadere informatie

De ondersteuning voor elkaar

De ondersteuning voor elkaar Themanummer De ondersteuning voor elkaar Zwolle Aan ondersteuning doet iedereen mee augustus 2014 Iedereen doet mee Een groot deel van onze tijd brengen we thuis in het gezin door. Dichtbij huis gaan we

Nadere informatie

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén opdracht Eén contract Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén missie 1 Het gewone leven Vrijwilligers- & Verenigingswerk Ons speelveld Mantelzorg & Welzijn Participatie & Inkomen & Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0

Scholder an Scholder Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Scholder an Scholder 2.0 - Verenigen voor de toekomst Werken met de methodiek scholder an scholder 2.0 Opdracht Bestuurlijk Overleg Sport; 7 december 2016 Evaluatie van scholder an scholder (1.0) leert

Nadere informatie

Iedereen doet mee Dorpen en wijken leefbaar Vrijwilligers aan zet Geluk is

Iedereen doet mee Dorpen en wijken leefbaar Vrijwilligers aan zet Geluk is Iedereen doet mee Dorpen en wijken leefbaar Vrijwilligers aan zet Welzijnsdiensten in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel Welzijn MensenWerk ondersteunt groepen bewoners en organiseert activiteiten

Nadere informatie

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van.

Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Presentatie d.d. 23/4/2013 Huis van de Buurt Huis van. Logo Huis van de Buurt Caroline van Gessel, coördinator Huis van de Buurt St. Zorgcentra de Betuwe Stel U wordt nu geboren, hoe zou u de zorg en welzijn

Nadere informatie

1. Sociale samenhang en verenigingsleven

1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. De inwoners kennen elkaar: mee eens 2. Er is contact tussen de inwoners: mee eens 3. Er zijn weinig conflicten tussen inwoners: helemaal mee eens 4. Weinig inwoners

Nadere informatie

Congres "Samenwerking eerstelijnszorg en Wijkteams 4 oktober 2018

Congres Samenwerking eerstelijnszorg en Wijkteams 4 oktober 2018 Congres "Samenwerking eerstelijnszorg en Wijkteams 4 oktober 2018 Waarom? Wat is Proeftuin Ruwaard? Een vitale wijk Ruwaard waar actieve bewoners tegen lagere kosten een betere (positieve) gezondheid ervaren.

Nadere informatie

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 27 september Y.M.F. Noordman - te Pas

DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 27 september Y.M.F. Noordman - te Pas POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 27 september 2017 1700098005 Y.M.F. Noordman - te Pas UW BRIEF

Nadere informatie

project t BOSS Van idee tot uitvoering

project t BOSS Van idee tot uitvoering project t BOSS Van idee tot uitvoering Waar gaan we op in 1. Wat is t BOSS? 2. Waarom dit idee en waarom bijzonder? 3. Hoe komt men van idee naar uitvoering? 4. Vragen, meer info? t BOSS is t BOSS staat

Nadere informatie

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT

DE PIRAMIDE WERKT BEWEEGT DE PIRAMIDE WERKT In de overgang naar een nieuwe manier van het organiseren van zorg en ondersteuning in Nederland, is de WMO piramide een goed hulpmiddel. ZIVA heeft de piramide vertaald naar een praktische

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen

Raadsvoorstel. Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen Raadsvoorstel Onderwerp: Vrijwillige inzet in Velsen 2014-2017 Datum raadsvergadering 06-02-2014 Portefeuillehouder(s) R.G. te Beest W.E. Westerman Registratienummer Rs13.00783 Ambtenaar K. Bruijns Datum

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Nieuwe arrangementen. Workshop 5

Nieuwe arrangementen. Workshop 5 Nieuwe arrangementen Workshop 5 De kaders (1) De 3 transities met minder middelen Geven mogelijkheden tot betere afstemming Meer preventie minder hulpverleners Meer lichter vormen van ondersteuning minder

Nadere informatie

Agenda. Op weg naar een verbonden gemeenschap

Agenda. Op weg naar een verbonden gemeenschap Agenda - Ontvangst - Welkom - Presentatie Bre over ontstaan en aanpak Beesd voor Elkaar - In gesprek met elkaar - Pauze - Rondleiding Klokhuis/Cingelplein - Overhandiging resultaten enquete woonbehoefte

Nadere informatie

De Wmo en de decentralisaties

De Wmo en de decentralisaties De Wmo en de decentralisaties Presentatie Alice Makkinga Adviseur programma Aandacht voor Iedereen Inhoud Landelijk programma Aandacht voor iedereen Belangrijke maatschappelijke trends? Belangrijkste wettelijke

Nadere informatie

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort CONCEPT STEDELIJK PLAN Amersfoort Amersfoort, 9 november 2016 INLEIDING De gemeente Amersfoort werkt wijkgericht, met als basis een wijkplan en stedelijk plan. In de plannen beschrijven we de doelen en

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

Welkom bij VenloDroom. Jan Lamers

Welkom bij VenloDroom. Jan Lamers Welkom bij VenloDroom Jan Lamers De uitgangspunten Zorg die uitgaat van mensen in de wijk. Die bureaucratie vermindert en samenwerkt. Die een beroep doet op buurtbewoners én op organisaties om het beste

Nadere informatie

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst!

Samen leven in Leudal, klaar voor de toekomst! Wat leeft en speelt er in jouw dorp? Naam dorp: Ell Herbestemming oude Ellenhof sociale huisvesting jongeren/ouderen Gymzaal upgraden naar sportzaal (competitie voor volleybal is nu onmogelijk) ook meer

Nadere informatie

Welzijn in Baarn Visie op welzijn

Welzijn in Baarn Visie op welzijn Welzijn in Baarn 2012-2015 Visie op welzijn Waarom een visie op welzijn? De uitgangspunten van de visie op welzijn moeten het kader bieden om de komende jaren prioriteiten te stellen bij de inzet van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

De visie in de Wmo beleidsnota sluit aan bij landelijk en regionaal ontwikkelingen. ( SHEET 1)

De visie in de Wmo beleidsnota sluit aan bij landelijk en regionaal ontwikkelingen. ( SHEET 1) Presentatie raad Wmo beleidsnota 2013-2016 Inleiding Ik presenteer u de Wmo beleidsnota voor de periode 2013-2016. De nota is in een turbulente tijd tot stand gekomen. Landelijk wijzigt het beleid bijna

Nadere informatie

Project generatietuin met dementievriendelijk design bij de kinderboerderij in Boxtel Oost. Generaties en groen verbinden, inspiratie vinden!

Project generatietuin met dementievriendelijk design bij de kinderboerderij in Boxtel Oost. Generaties en groen verbinden, inspiratie vinden! Project generatietuin met dementievriendelijk design bij de kinderboerderij in Boxtel Oost Mensen met dementie houden van kinderen en van diertjes, vandaar de keuze voor een generatietuin met dementievriendelijk

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017

Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 Verslag bijeenkomst zorg & ondersteuning 22 maart 2017 In Zaanstad kan iedereen meedenken én praten over (goede) zorg en ondersteuning. Dit jaar heeft de gemeente haar werkwijze vernieuwd. Om zo beter

Nadere informatie

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014

Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein. Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 Veranderingsprocessen en vernieuwing in het sociale domein Marike Hafkamp, MSc Apeldoorn, 30 oktober 2014 1 De landelijke ontwikkelingen Regeerakkoord: Decentralisaties naar gemeenten: 1. AWBZ begeleiding,inkomensondersteuning,

Nadere informatie

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken,

CHECKLIST Z.O.Z. Centrum voor Samenlevingsvraagstukken, CHECKLIST Wat is er voor nodig om veilige plekken te creëren waar mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek in contact komen met mensen zonder een dergelijke beperking?

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer

Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer Meer voor Elkaar in Haarlemmermeer meer voo lkaar re De samenleving verandert van een verzorgingsstaat in een samenleving waar mensen meer voor elkaar doen. Steeds meer inwoners van Haarlemmermeer pakken

Nadere informatie

Barnevelds Manifest waardig ouder worden 12 maart 2018

Barnevelds Manifest waardig ouder worden 12 maart 2018 Barnevelds Manifest waardig ouder worden 12 maart 2018 Ten geleide Naar aanleiding van het manifest Waardig ouder worden. *) De ondertekenaars van onderstaand manifest willen het landelijk beleid met betrekking

Nadere informatie

WIJKPLAN 2018 Gebied Vathorst-Hooglanderveen INLEIDING. Iedere wijk in Amersfoort heeft een wijkplan, dat ingaat op de volgende thema s:

WIJKPLAN 2018 Gebied Vathorst-Hooglanderveen INLEIDING. Iedere wijk in Amersfoort heeft een wijkplan, dat ingaat op de volgende thema s: WIJKPLAN 2018 Gebied -Hooglanderveen INLEIDING Iedere wijk in Amersfoort heeft een wijkplan, dat ingaat op de volgende thema s: 1. Opgroeien en opvoeden 2. Zorgen voor jezelf en omkijken naar anderen 3.

Nadere informatie

- Haarle - Nijverdal Zuid - Nijverdal Noord, Hulsen - Hellendoorn, Hancate, Egede, Eelen en Rhaan - Marle, Daarle, Daarlerveen

- Haarle - Nijverdal Zuid - Nijverdal Noord, Hulsen - Hellendoorn, Hancate, Egede, Eelen en Rhaan - Marle, Daarle, Daarlerveen Woonservicegebieden en Gebiedsgericht werken binnen de gemeente Hellendoorn Samen verder onder de noemer Buurt aan Zet Vastgesteld in de Stuurgroepvergadering Wonen Welzijn Zorg/ Zorgoverleg op 7 maart

Nadere informatie

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017

Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 Subsidie uitvraag Welzijnswerk 2017 In beweging komen Ontwikkelen Meedoen Met lef! Oktober, 2016 1. Inleiding In 2015 en 2016 gingen wij Meiinoar op reis en die reis gaat verder. De reis wordt intensiever

Nadere informatie

Het Pact Ouderenzorg. i e t

Het Pact Ouderenzorg. i   e t Het Pact Ouderenzorg i www.kbo-pcob.nl e info@kbo-pcob.nl t 030 3 400 600 Wat doen wij in Zeist aan belangenbehartiging. Een van de onderwerpen 3 Hoe ingezet? Voorafgaand aan de verkiezingen het ouderen

Nadere informatie

Onbekommerd wonen in Breda

Onbekommerd wonen in Breda Onbekommerd wonen in Breda Verslag van de aanpak GWI 1998-2015 Geschikt Wonen voor Iedereen 2 Aanleiding In Nederland is sprake van een dubbele vergrijzing. Het aantal ouderen neemt flink toe en ze worden

Nadere informatie

Kwetsbare mensen doen mee in wijken en buurten

Kwetsbare mensen doen mee in wijken en buurten Kwetsbare mensen doen mee in wijken en buurten Leerervaringen uit het ontwikkel- en onderzoeksproject 14 maart 2011 Jolanda Habraken Inhoud presentatie Aanleiding project Structuur Activiteiten Resultaten

Nadere informatie

Terugkoppeling bevindingen onderzoeksproject Ouderenvriendelijk Buitenveldert

Terugkoppeling bevindingen onderzoeksproject Ouderenvriendelijk Buitenveldert Terugkoppeling bevindingen onderzoeksproject Ouderenvriendelijk Team Ouderenvriendelijk Ellen van den Bogert, Cisca Griffioen, Jan Groen, Peter Jelinek, Eveline de Jong, Yvonne Lengams, Paula Ransdorp,

Nadere informatie

Veranderingen in het Sociaal Domein

Veranderingen in het Sociaal Domein Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Veranderingen in het Sociaal Domein Themabijeenkomst Ouderen in Leidsche Rijn 13 november 2013 Decentralisaties van Rijk naar Gemeente: AWBZ Jeugdzorg Participatiewet

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Westerpark. De ontwikkeling van een maatschappelijk steunsysteem. Westerpark KO 24 maart

Westerpark. De ontwikkeling van een maatschappelijk steunsysteem. Westerpark KO 24 maart Westerpark De ontwikkeling van een maatschappelijk steunsysteem. Westerpark KO 24 maart 2003 1 Westerpark Ongeveer 34.000 inwoners Ongeveer 45% allochtoon Alleenstaande (rond 55%) Klein netwerk 44% (4

Nadere informatie

BEWONERSINITIATIEFGROEPEN & WIJKPLATFORMS Meedenken en meedoen in uw wijk?

BEWONERSINITIATIEFGROEPEN & WIJKPLATFORMS Meedenken en meedoen in uw wijk? BEWONERSINITIATIEFGROEPEN & WIJKPLATFORMS Meedenken en meedoen in uw wijk? A M S T E LV E E N. N L AARVERSLAG 2 0 0 6 B eien&binden De relatie tussen de gemeente Amstelveen en haar inwoners is de laatste

Nadere informatie

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014

Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Sociaal Makelen voor Krachtige Wijken Samenvatting van de rapportage tussentijdse evaluatie sociaal makelaarschap augustus 2013 december 2014 Uitgevoerd door Onderzoeksnetwerk Sociaal Domein Utrecht Initiatieven

Nadere informatie

Waardig Ouder Worden in gemeente Barneveld

Waardig Ouder Worden in gemeente Barneveld Waardig Ouder Worden in gemeente Barneveld 12 maart 2018 Wij onderschrijven het landelijk manifest Waardig ouder worden en vertaald naar Waardig ouder worden in de gemeente Barneveld. We zijn er van overtuigd

Nadere informatie

Verslag publieksdebat Eerbeek

Verslag publieksdebat Eerbeek Verslag publieksdebat Eerbeek Datum bijeenkomst: 8 april 2013 Auteur: Els Holsappel Aanwezig: 16 deelnemers Doel van de bijeenkomst: Verzamelen reacties op de conceptvisie; Input leveren voor de definitieve

Nadere informatie

In de Haagse Context

In de Haagse Context Duurzame Zorg en Ondersteuning in de Buurt In de Haagse Context 10 december 2013 Loes Hulsebosch en Karen Duys Thematafel Haagse Context, programma Wat is de Haagse Context? Inhoudelijk, organisaties,

Nadere informatie

1. ontmoeten/verbinden (en ondersteuning daarbij)

1. ontmoeten/verbinden (en ondersteuning daarbij) resultaat (zie aparte lijst met koppeling naar ) de lage SES, ervaren hun kwaliteit leven gemiddeld als goed (dit resultaat komt in elke 6 8 9 8 40 47 uitvoeringsplannen nader worden ingevuld) inwoners

Nadere informatie

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven

ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven ocu e g Noo Hieronder volgt een overzicht van onze focus voor 2019 per programma op basis van de wijkanalyse. Bewonersinitiatieven Naast het blijvend ondersteunen van initiatieven van bewoners, trekken

Nadere informatie

presenteert Buitenplaats Vinck

presenteert Buitenplaats Vinck presenteert Buitenplaats Vinck Buitenplaats VINCK PROBLEEMSTELLING gebied Geen mogelijkheid recreatie Groen niet bereikbaar (bodemverontreiniging / omheining) Niet kunnen genieten van het Spaarne door

Nadere informatie

Bestuur & Management Consultants. Katherine Boon Ester Rood

Bestuur & Management Consultants. Katherine Boon Ester Rood Bestuur & Management Consultants Katherine Boon Ester Rood 1 Presentatie Project!mpulsbijeenkomsten Samen in de wijk Themasessie Grenzen aan vermaatschappelijking en extramuralisering 2 Impressies Extramuralisering

Nadere informatie

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk

Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Van theorie naar de dagelijkse praktijk van de Wmo, De Kanteling en Welzijn Nieuwe Stijl in Wielwijk Pamela van der Kruk Interim manager WijkInformatiePunt en Sociaal Wijkteam Wielwijk INDELING PRESENTATIE

Nadere informatie

Eindrapport Samen sterk voor leefbaarheid. Onderzoek naar behoeften en bijdragen van inwoners uit Keijenborg en Velswijk

Eindrapport Samen sterk voor leefbaarheid. Onderzoek naar behoeften en bijdragen van inwoners uit Keijenborg en Velswijk Eindrapport Samen sterk voor leefbaarheid Onderzoek naar behoeften en bijdragen van inwoners uit Keijenborg en Velswijk Prestaties: doelstellingen Doel: onderzoek naar vraagpatronen van inwoners Keijenborg/Velswijk

Nadere informatie

Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk

Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk Onderzoek naar de wensen, behoeften en bijdragen van inwoners uit Padbroek, Cuijk Alex de Veld, Daniëlle Damoiseaux MSc., dr. Martha

Nadere informatie

Plus. + Deelname aan de provinciale pilot Boekstart in 2009. + Overleg met ambtenaar lokaal onderwijs over de invoering van Boekstart in Boxtel.

Plus. + Deelname aan de provinciale pilot Boekstart in 2009. + Overleg met ambtenaar lokaal onderwijs over de invoering van Boekstart in Boxtel. + Deelname aan de provinciale pilot Boekstart in 2009. + Overleg met ambtenaar lokaal onderwijs over de invoering van Boekstart in Boxtel. + Financiering Boekstart uit de Aboutaleb middelen en het onderwijs

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Heerle en Kruisland WELKOM

Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Heerle en Kruisland WELKOM Onderzoek woon-, welzijn- en zorgbehoeften in Heerle en Kruisland WELKOM Programma 19.30 uur Welkom 19.40 uur Presentatie resultaten door het PON 20.15 uur Koffie en naar de discussiegroepen 21.30 uur

Nadere informatie

Deze tijd vraagt om creativiteit

Deze tijd vraagt om creativiteit 12 april 2012 Werkplaats Onderneem met zin! Deze tijd vraagt om creativiteit Participeren/ Meedoen naar vermogen Schakelen en verbinden Wim Roelofs Integrale aanpak en noodzaak om te schakelen en te verbinden

Nadere informatie

SR SENIORENRAAD BOXTEL

SR SENIORENRAAD BOXTEL SR SENIORENRAAD BOXTEL Jaarverslag 2014 Secretariaat Oosterpoort 5 5283 HL BOXTEL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Samenstelling Seniorenraad 3. De Seniorenraad in 2014 a. Gemeente b. Wijken c. Wonen d.

Nadere informatie

Programma. Voorstelling. De organisatie Hulst voor Elkaar Verleden en heden Werkwijze

Programma. Voorstelling. De organisatie Hulst voor Elkaar Verleden en heden Werkwijze Programma Voorstelling De organisatie Hulst voor Elkaar Verleden en heden Werkwijze De organisatie HvE Ambitie: Kernwaarden: Verbinding Innovatie Respect Ondernemen Verantwoording nemen Zelfstandige uitvoeringsorganisatie

Nadere informatie

Wat Wie wanneer Opmerkingen 1 Personeel

Wat Wie wanneer Opmerkingen 1 Personeel Plan van aanpak Synthese betreffende implementatie welzijnswerk Leudal, geactualiseerd 28 april 2014 Wat Wie wanneer Opmerkingen 1 Personeel Synthese In overleg met Proteïon en Puntwelzijn over ontstane

Nadere informatie

Welkom! Fred Sieval. Workshop Ruimtelijke Ordening 21-11-2014 12:24. Informatie of wensen: willwestbroek@wsaudiovisueel.nl 1

Welkom! Fred Sieval. Workshop Ruimtelijke Ordening 21-11-2014 12:24. Informatie of wensen: willwestbroek@wsaudiovisueel.nl 1 Welkom! Workshop Ruimtelijke Ordening - Ouderenhuisvesting in Westland Fred Sieval Coördinator onderzoek en statistiek van de gemeente Westland Facts and Figures Problemen rond de zorg Westland in verandering

Nadere informatie

Wmo-kanteling. Raadpleging Inwonerpanel Dongen

Wmo-kanteling. Raadpleging Inwonerpanel Dongen Wmo-kanteling Raadpleging Inwonerpanel Dongen Even voorstellen 2 Stephan Dijcks GfK onderzoekt gedrag consumenten en burgers Beheer en onderzoek Inwonerpanel Dongen Uitvoerder landelijke Wmo-evaluatie

Nadere informatie

FNO Projectleidersdag Delen en leren 20 juni 2019

FNO Projectleidersdag Delen en leren 20 juni 2019 FNO Projectleidersdag Delen en leren 20 juni 2019 Programma 13.00 uur Welkom, kort voorstellen Aanleiding, doelen en aanpak Proeftuin Ruwaard 13.30 uur Leren van elkaar Wat helpt? Wat belemmert? Wat heb

Nadere informatie

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt In deze bijlage vindt u de voorstellen die niet

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

Welkom! SOCIAAL MAKELAAR

Welkom! SOCIAAL MAKELAAR Welkom! SOCIAAL MAKELAAR De verbinder tussen zorg, welzijn en wijkinitiatief 2 PROGRAMMA 15:00 uur: Welkom in Gouda door de wethouder Sociaal Domein Corine Dijkstra. Waarom heeft de gemeente gekozen voor

Nadere informatie

Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje

Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje VOORWOORD Voor u ligt het wijkperspectief. Hierin vindt u een toekomstschets van de wijk. Hoe mooi, leefbaar en compleet

Nadere informatie

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol?

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Hanneke van Stokkom Munity Services Wij ontwikkelen en verbinden mensen in communities Mede oprichter mijnbuurtje.nl hanneke@munityservices.nl

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners

HUURDERSDAG. Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners HUURDERSDAG Op de bank of in de benen? over betrokken bewoners 3 november 2018 Niet voor jullie of toch? Verenigen als vak Waar mensen zich verenigen Als huurder, zorgvrager, bewoner, idealist, patiënt,

Nadere informatie

Zorg om het Dorp Mariahout

Zorg om het Dorp Mariahout Zorg om het Dorp Mariahout Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorg om het Dorp Mariahout Inleiding Bij het uitwerken van het opzetten van een koepel Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Wijkarrangementen en wijkteams. Welkom. Op het programma. Waarom wijkgericht werken? Wat bereik je met wijkgericht arrangeren?

Wijkarrangementen en wijkteams. Welkom. Op het programma. Waarom wijkgericht werken? Wat bereik je met wijkgericht arrangeren? Wijkarrangementen en wijkteams Welkom Congres Van AWBZ naar Wmo 20 januari 2014 Kennismaking met Deelnemers aan deze sessie Selma Nijhof, implementatiemanager sociale teams gemeente Venlo Hilde van Xanten,

Nadere informatie

Sociale wijkteams en wijkpilots in Nijmegen

Sociale wijkteams en wijkpilots in Nijmegen Sociale wijkteams en wijkpilots in Nijmegen Budgetaanvraag NIM - Tandem Linda Jansen ZZGzorggroep Els Bremer projectbureau MAAT Opzet van deze workshop Introductie : hoe transformeren Korte aftrap: wat

Nadere informatie

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost

Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Wijkplan 2016 Veenendaal Noordoost Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2016 5 Doelen 2016 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan van Veenendaal Noordoost voor het

Nadere informatie

Ik wil jullie graag laten zien wat Partij Westvoorne belangrijk vindt en waar mensen voor kunnen kiezen. Ik vertel bij elke foto wat het betekent.

Ik wil jullie graag laten zien wat Partij Westvoorne belangrijk vindt en waar mensen voor kunnen kiezen. Ik vertel bij elke foto wat het betekent. Ik wil jullie graag laten zien wat Partij Westvoorne belangrijk vindt en waar mensen voor kunnen kiezen. Ik vertel bij elke foto wat het betekent. 1. Zelfstandig Westvoorne Als heel veel dorpen bij elkaar

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD)

Wijkcentrum De Weijenbelt. Schelto Bus (VVD) Verslag U bent aan de buurt Berkum 29 mei 2013 Aanvang Locatie Aanwezige functionarissen Aanwezig vanuit de politiek 20.00 uur Wijkcentrum De Weijenbelt Hans Kempenaar (voorzitter) Erik Dannenberg (wijkwethouder)

Nadere informatie

HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING

HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING HET VERHAAL VAN ONS SAMENVATTING COLOFON Wierden, november 2016 Het verhaal van ons t.a.v. Gemeente Wierden Postbus 43 7640 AA Wierden e-mail: hetverhaalvan@wierden.nl internet: www.hetverhaalvanons.nl

Nadere informatie

Verslag bewonersavond Zuid aan Zet 18 maart 2013

Verslag bewonersavond Zuid aan Zet 18 maart 2013 Verslag bewonersavond Zuid aan Zet 18 maart 2013 In 't Hof van Colmschate vond op 18 maart een tweede bewonersavond plaats in het kader van de pilot Zuid aan Zet. Deze pilot is erop gericht bewoners meer

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Wonen in De Molenweid in relatie tot Leven zoals je wilt. Presentatie door Leontien Molenkamp, Trudie Kromhout & Annelies Kamerling

Wonen in De Molenweid in relatie tot Leven zoals je wilt. Presentatie door Leontien Molenkamp, Trudie Kromhout & Annelies Kamerling Wonen in De Molenweid in relatie tot Leven zoals je wilt Presentatie door Leontien Molenkamp, Trudie Kromhout & Annelies Kamerling 13 november 2017 Wat gaan we vertellen? De Molenweid Visie, gebouw, etc.

Nadere informatie

Monitoren effect en indicatoren

Monitoren effect en indicatoren Monitoren effect en indicatoren Waar zijn we mee bezig? - Coöperatie Amaryllis en gemeente Leeuwarden ontwikkelen samen een lijn, m.b.t. het monitoren van het effect van de inzet van sociale wijkteams

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie!

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! 2 Wat speelt er? 3 De drie decentralisaties en de kanteling in het sociaal domein Willen we echt een inclusieve samenleving bouwen waar iedereen,

Nadere informatie

Waarom doen we wat we doen?

Waarom doen we wat we doen? Waarom doen we wat we doen? Project presentatie Gezond Leven in Wijchen Noord 10 november 2016 Hans Bussink (Meer Voormekaar/Sociaal Wijkteam) Gerda Wink (projectleider GGD/onderzoeker AMPHI) Wie zijn

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie