Preek door de week+ Zondag 7 mei Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Preek door de week+ Zondag 7 mei Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV)"

Transcriptie

1 Preek door de week+ Zondag 7 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV) 1 Intussen bedreigde Saulus de leerlingen van de Heer nog steeds met de dood. Hij ging naar de hogepriester 2 met het verzoek hem aanbevelingsbrieven mee te geven voor de synagogen in Damascus, opdat hij de aanhangers van de Weg die hij daar zou aantreffen, mannen zowel als vrouwen, gevangen kon nemen en kon meevoeren naar Jeruzalem. 3 Toen hij onderweg was en Damascus naderde, werd hij plotseling omstraald door een licht uit de hemel. 4 Hij viel op de grond en hoorde een stem tegen hem zeggen: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? 5 Hij vroeg: Wie bent U, Heer? Het antwoord was: Ik ben Jezus, die jij vervolgt. 6 Maar sta nu op en ga de stad in, daar zal je gezegd worden wat je moet doen. 7 De mannen die met Saulus meereisden, stonden sprakeloos; ze hoorden de stem wel, maar zagen niemand. 8 Saulus kwam overeind, en hoewel hij zijn ogen open had, kon hij niets zien. Zijn metgezellen pakten hem bij de hand en brachten hem naar Damascus. 9 Drie dagen lang bleef hij blind en at en dronk hij niet. 10 In Damascus woonde een leerling die Ananias heette. In een visioen zei de Heer tegen hem: Ananias! Hij antwoordde: Ik luister, Heer. 11 Daarop zei de Heer: Ga naar de Rechte Straat en vraag daar in het huis van Judas naar iemand uit Tarsus die Saulus heet. Hij is aan het bidden, 12 en hij heeft in een visioen gezien hoe een man die Ananias heet, binnenkomt en hem de handen oplegt om hem weer te laten zien. 13 Ananias antwoordde: Heer, van veel kanten heb ik gehoord over deze man en over al het kwaad dat hij uw heiligen in Jeruzalem heeft aangedaan. 14 Bovendien heeft hij toestemming van de hogepriesters om hier iedereen die uw naam aanroept in de boeien te slaan. 15 Maar de Heer zei: Ga, want hij is het instrument dat ik gekozen heb om mijn naam uit te dragen onder alle volken en heersers en onder al de Israëlieten. 16 Ik zal hem tonen hoezeer hij moet lijden omwille van mijn naam. 17 Ananias vertrok en ging naar het huis, waar hij Saulus de handen oplegde, terwijl hij zei: Saul, broeder, ik ben gezonden door de Heer, door Jezus, die aan u verschenen is op de weg hierheen, om ervoor te zorgen dat u weer kunt zien en vervuld wordt van de heilige Geest. 18 Meteen was het alsof er schellen van Saulus ogen vielen; hij kon weer zien, stond op en liet zich dopen, 19 en nadat hij gegeten had, kwam hij weer op krachten. Aanvullend bijbelgedeelte 12 Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, één lichaam vormen, zo ook Christus; 13 want door één Geest zijn wij allen tot één lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen zijn wij met één Geest gedrenkt. (I Corinthe 12:12,13 - NBG 51)

2 Liederen: Opwekking 520 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart Laat mijn gedachten op U zijn gericht wakend of slapend, vervuld van uw licht Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer, dat ik in U blijf en U in mij Heer, U als mijn Vader en ik als uw kind dat in uw armen geborgenheid vindt Geef mij uw schild en uw zwaard in de strijd, maak mij tot machtige daden bereid Wees als een burcht, als een toren van kracht, wijs mij omhoog waar uw liefde mij wacht Wat baat mij rijkdom of eer van een mens: bij U te wonen is al wat ik wens, met als beloning dat ik op U lijk Hemelse Koning, pas dan ben ik rijk Hemelse Koning, die het kwaad overwon, als ik daar kom in het licht van uw zon, stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit Stralend van vreugde, getooid als een bruid, gaat mijn verlangen nog meer naar U uit - Opwekking 510 Dit is mijn verlangen: U prijzen, Heer met mijn hele hart aanbid ik U Al wat binnen in mij is, verlangt naar U alles wat ik vinden wil, is in U Refrein: Heer, ik geef U mijn hart,

3 ik geef U mijn ziel ik leef alleen voor U Leid de weg die ik ga elk moment dat ik besta Heer, doe uw wil in mij Heer, doe uw wil in mij *************************** Wigle deelde hoe hij als theologie-student van professor Ralph Martin de opdracht kreeg een paper te schrijven over de woorden van Jezus in Handelingen 9:4: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? De opdracht was om in alle geschriften van Paulus de direct of indirecte betekenis van deze terug te vinden. Deze ontdekkingsreis heeft Wigle s leven op de kop gezet. Het werd wat hij noemde 'zijn tweede bekering'. En zonder deze ontdekking zou hij zich waarschijnlijk nooit geroepen hebben geweten om samen met Judith de Meerkerk in hun huiskamer te beginnen. Hier in vers 4 ligt de basis van Paulus overtuiging dat de gemeente het lichaam van Christus is, ja, het is Christus zelf: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Jezus vereenzelvigt Zichzelf met de vervolgde gemeente! Jezus volgelingen aanraken is Jezus zelf aanraken!! Deze ontdekking heeft gemaakt dat we in De Meerkerk veel spreken over Christologie is Ecclesiologie. Ecclesiologie van Ecclesia, het Griekse woord voor de Uitgeroepenen, de Gemeente, het lichaam van Christus. Christus kennen is Christus bekennen (in de zin van belijden, erkennen) Christus' lichaam, de Gemeente, de Ecclesia kennen is de Gemeente bekennen. Het heeft ons gebracht naar Efeze 3 en 4 over het samen gemeente zijn, het elk lid samen als een welsluitend geheel. Het 'ik' als deel van het 'wij'. Om het in de termen van Koning Willem Alexander te zeggen: geen selfie, maar een usfie.

4 Het heeft gemaakt dat we het kruis uitleggen als het kruispunt van een persoonlijke verzoening met de Vader door Jezus Christus (getoond in de verticale balk van het kruis) én onlosmakelijk daarvan de gemeenschap van ons tezamen als verzoende mensen in Christus samengebracht in de Gemeente, de Ecclesia (getoond in de horizontale balk van het kruis). Het is daarom dat we de laatste tijd ook een ontwikkeling in de kerk zien waar we de doop benadrukken, niet alleen om onze persoonlijke verzoening, maar ook om het gemeenschapsvormende aspect van de doop: we zijn gedoopt in en tot één lichaam (1 Corinthe 12:12,13) Dit alles is een ontwikkeling die ons nieuw en vernieuwd doet kijken naar De Meerkerk als gemeenschap (dit woord is toegevoegd aan onze vernieuwde Missie). Een gemeenschap van een usfie van het 'we' en 'ons' tegenover het 'ik', het 'mij' en 'mezelf'. Een tezamen tegenover het individualisme, waarover Henk Binnendijk zich recent met grote bezorgdheid uitsprak. Mooi hoe Ananias ook getuigend over de doop gesproken moet hebben. Daar lieten hij en Paulus geen gras over groeien. Paulus had drie dagen en nachten niet gegeten, zal honger gehad hebben, maar er werd eerst gedoopt en daarna pas gegeten ********************************************* Neem tijd om - in stilte - naar boven te halen wat jou in de dienst heeft geraakt en hoe God daarin tot je heeft gesproken. Mocht je tijdens de dienst aantekeningen hebben gemaakt, neem ze erbij. Vragen om met elkaar te delen in de huiskring: 1. Wat heeft je geraakt in de dienst? Hoe heeft God daarin tot je gesproken? 2. Vóór hun ontmoeting kon er geen groter verschil zijn dan tussen Paulus en Ananias: Paulus vervolgt, Ananias wordt vervolgd. En dan vraagt God aan Ananias om Paulus de handen op te leggen en hem van zijn blindheid te genezen! God vergist zich niet. Als Ananias bij Paulus komt en hem de handen oplegt, noemt hij hem 'broeder'... Zie jij de ander in de gemeente ook volledig als een broeder, een zuster in het huisgezin van God. Waarom wel, waarom niet? Wat betekent dit voor je? Hoe denk je over 'voorkeurslijstjes'? 3. Selfie of Usfie? Wigle noemde zijn twee bekeringen: naar Christus en naar het Lichaam van Christus, de Gemeente. Herken je jezelf daarin? Zo ja, waarom, zo nee waarom niet?

5 4. Jezus vereenzelvigt zich met zijn gemeente. Hij vroeg Paulus niet: 'Waarom vervolg je mijn leerlingen' of 'de aanhangers van mijn Weg' of 'mijn mannen en vrouwen' maar vroeg: 'Waarom vervolg je Mij?' Voor Paulus moet dat een openbaring geweest zijn. Je ziet het in zijn brieven terug. O.a. In 1 Corinthe 12: want door één Geest zijn wij allen tot één lichaam gedoopt, hetzij Joden, hetzij Grieken, hetzij slaven, hetzij vrijen, en allen zijn wij met één Geest gedrenkt. Christus kennen en Zijn Gemeente kennen, Christus bekennen en Zijn Gemeente bekennen. Dit bekennen deed Paulus in en door de doop, nog voordat hij at of dronk. Waar je nog niet gedoopt bent of lid van de gemeente; wat weerhoudt je? Hoe kan de huiskring je helpen om deze stappen te zetten? ****** Actueel in de gemeente: Pinksterzondag 4 juni is de volgende doopdienst. Zondag 18 juni ledenbevestiging. Maandag 19 juni Open Slotavond Alpha Cursus en Introductie Cursus. ************************** Gebed Here Jezus, dank voor Uw liefde voor ons, Uw gemeente. Dank dat U Zich volkomen vereenzelvigd hebt met ons. Mogen wij ons volkomen geven aan U en in U ook aan elkaar. Mogen we in U broeders en zusters zijn, opdat we waarlijk Uw lichaam zijn. Open onze ogen voor dit wonder. In Uw naam, amen. ******************************

6 OVER PREEK DOOR DE WEEK+ Misschien ben je al gewend om Preek door de Week (PddW) te ontvangen, de dagelijkse overdenking van maandag t/m zaterdag. Deze persoonlijke overdenkingen voor doordeweek zijn gebaseerd op de preek van de zondag daarvoor in De Meerkerk. Voor hen die deze zondag moesten missen is de preek, alsook de hele dienst, beschikbaar op onze website. Dit seizoen willen we de zondagse dienst ook nemen als basis voor onze Meerkerkhuiskringen. Inspiratie daartoe vinden we aan het slot van Handelingen 2. We lezen daar over de eerste christenen dat zij dagelijks in de tempel bijeenkwamen en vervolgens hun leven deelden van huis tot huis. Tempel en huis lagen in elkaars verlengde. Wat in de tempel geleerd en beleefd werd, kreeg verdieping en uitwerking thuis en vice versa. Dat thuis, zo lezen we, was niet alleen een individuele verwerking en verdieping. Integendeel. Wat gezamenlijk in de tempel beleefd werd, kreeg gezamenlijk een vervolg aan huis. De eerste christengemeente was een leefgemeenschap die dagelijks met elkaar optrok in de tempel en aan huis. Bij ons westerse christenen, 2000 jaar later in Nederland, is er weinig over van het leven als dagelijkse gemeenschap van tempel en huis. Toch doen we ons best om er iets van te proeven. Op zondag in de diensten. Doordeweeks in de huiskringen. Met Preek door de Week+ willen we een handreiking geven voor het gemeenschapsleven als huiskring. PddW+ geeft net als PddW handreikingen om verder aan de slag te gaan met de zondagse boodschap. PddW voor in je persoonlijke stille tijd. PddW+ voor samen in je huiskring. Waarbij natuurlijk gezegd moet worden dat het individuele en gezamenlijke leven elkaar versterkt en net als bij de eerste christenen niet te scheiden is. Zo wordt de zondag en de week met elkaar verbonden, individueel en gezamenlijk. De zondagse dienst speelt daarbij een centrale rol. Het is het begin van de week, persoonlijk en gezamenlijk. Het samenzijn als gemeente is als een steen die op zondag in het water valt en golven maakt die doorwerken in de week die volgt. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar op de kring de vraag zouden stellen: Hoe heeft God tot je gesproken afgelopen zondag in de dienst? In het beeld van de steen en het water: wat heeft je geraakt en hoe hebben de golven doorgewerkt in je hart en leven? Als we op deze manier de zondag gaan beleven en de boodschap van God tot ons nemen, komt ieder voorbereid naar de huiskring. Je hebt in de dienst iets ontvangen wat je meeneemt in je hart. En wellicht heb je aantekeningen gemaakt van dingen

7 die je geraakt hebben en die je opgeschreven hebt voor verdere doordenking. Thuisgekomen na de zondagse dienst ligt deze PddW+ in je mailbox. En op maandag komt de eerste PddW. Zo kan het zondagse samenzijn een verdere uitwerking krijgen en kan God verder tot Zijn doel komen, met jou maar ook door jou heen naar je geloofsgenoten in de huiskring, en vice versa. Zo wordt de kring meer kring van delen wat God in onze levens doet, net als in Handelingen 2. Tempel en huis liggen dan inderdaad in elkaars verlengde. Hiervoor vind je de PddW+ voor deze week om mee aan de slag te gaan. Het zal misschien nog even wennen zijn. Maar Gods Geest is ons nabij. We mogen verwachtingsvol zijn. Heel veel zegen met en voor elkaar! NB Mocht je onverhoopt de dienst niet hebben kunnen bijwonen en deze ook niet op de website bekeken hebben, vraag een van je kringleden om je bij te praten. Elkaar op deze manier helpen zal het samen van de huiskring dienen. ************************* Naast het gebruik in de huiskring is PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt delen met anderen buiten je huiskring. Bijvoorbeeld met je partner of kinderen, met je vrienden, in je bedieningsteam in de kerk of met een paar collega s op je werk. Als Meerkerk hopen we dat PddW+ een aanvullende hulp is voor verdere geloofsverdieping en de uitwerking daarvan in het samen gemeente zijn. Ontvang je nog geen PddW? Abonneer je dan gratis via onze website en ontvang samen met PddW (maandag t/m zaterdag) ook PddW+ (zondag).

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Bekeert je en laat je dopen Bijbelgedeelte: Handelingen 2: 38A (NBG'51) van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, Context:

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 Thema: Opdat... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 3: 14-17 (NBG'51) 30 Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen van Zijn discipelen gedaan,

Nadere informatie

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag.

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag. PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 23 OKTOBER 2016 Thema: dat zij U kennen... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 17:1-9 (HSV) 1 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader,

Nadere informatie

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen:

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: Preek door de week+ Zondag 6 november 2016 Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: NBV: Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017

Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017 Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Blijf in mijn buurt, dan zul je gelukkig zijn Bijbeltekst: Spreuken 8: 32-34 (BGT) Luister daarom goed naar mij! Ik ben Wijsheid.

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 26 maart Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98)

Preek door de week+ Zondag 26 maart Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98) Preek door de week+ Zondag 26 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98) Mannen, heb uw vrouw lief, zoals Christus zijn kerk

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 13 november Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 13 november Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV) Preek door de week+ Zondag 13 november 2016 Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV) 17 Later, toen ik terug was in Jeruzalem en in de tempel aan

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 22 januari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 22 januari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV) Preek door de week+ Zondag 22 januari 2017 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV) Maar Jezus zei: Mijn voedsel is: de wil doen van Hem die Mij gezonden

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Titel: Vol verwachting. Bijbeltekst: Jeremia 31: 31-33 (NBV) 31 De dag zal komen-spreekt de HEER dat Ik met het volk van

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) Preek door de week+ Zondag 12 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) 8 Ze zetten hun tocht

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen. Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT)

Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen. Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT) Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT) 1 Op zondagochtend gingen de vrouwen heel vroeg naar het graf. Ze hadden de olie

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV)

Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV) Preek door de week+ Zondag 30 april 2017 Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV) Johannes 20: 1-8 1 Vroeg op

Nadere informatie

Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016

Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016 Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016 Thema: Bidden als lifestyle Spreker: Evert Jan Ouweneel Bijbeltekst: Matteüs 6:26-32) Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: We moeten alles doen wat God van ons wil Bijbellezingen: Mattheus 3:13-17 (GNB) 13 Jezus ging van Galilea naar de Jordaan om zich

Nadere informatie

Liturgie Doopdienst. Thema: Als met nieuwe ogen. Op zondag 13 november 2016 Om uur in de Hervormde kerk van Giessen-Oudekerk en Peursum

Liturgie Doopdienst. Thema: Als met nieuwe ogen. Op zondag 13 november 2016 Om uur in de Hervormde kerk van Giessen-Oudekerk en Peursum Liturgie Doopdienst Thema: Als met nieuwe ogen Op zondag 13 november 2016 Om 10.45 uur in de Hervormde kerk van Giessen-Oudekerk en Peursum Voorganger: ds. L. Lammers Ouderling van dienst: de heer H. Voogd

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016 Thema: Aan tafel Spreker: Peter Kos Bijbeltekst: 2 Samuël 9: 1-13 (NBV) 1 David vroeg: Is er nog iemand over van de familie van Saul? Die zal ik dan goed behandelen,

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96) Preek door de week+ Zondag 29 januari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96) Psalm 1 (GNB96) 1 Gelukkig

Nadere informatie

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers

Eredienst 17 maart uur Voorganger: Ds. H. Lopers Eredienst 17 maart 2019 16.30 uur Voorganger: Ds. H. Lopers Liturgie Votum / zegengroet Gezang 145 : 1-4 Gebed Gezang 164 (2x) Schriftlezing Matteüs 19 : 16-30 Psalm 86 : 4 Verkondiging Gezang 62 : 1 4

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 27 november 2016

Preek door de week+ Zondag 27 november 2016 Preek door de week+ Zondag 27 november 2016 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Geraakt, geroepen en gedreven Bijbelgedeelte: 2 Korintiërs 5 : 14-21 (NBV) 14 Wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld!

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld! PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld! 1 Saul was dertig jaar oud toen hij koning werd. Twee jaar was hij koning van Israël.

Nadere informatie

Want dit water brengt nieuw leven en verfrist mij elke dag. 't Is een stroom van uw genade, waar 'k U steeds ontmoeten mag.

Want dit water brengt nieuw leven en verfrist mij elke dag. 't Is een stroom van uw genade, waar 'k U steeds ontmoeten mag. Hartelijk welkom De Rivier Opwekking 642 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water brengt nieuw leven en

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 5 februari Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51)

Preek door de week+ Zondag 5 februari Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51) Preek door de week+ Zondag 5 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51) 8 Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 19 februari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: (NBV)

Preek door de week+ Zondag 19 februari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: (NBV) Preek door de week+ Zondag 19 februari 2017 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: 47-49 (NBV) Ik zal jullie vertellen op wie degene lijkt die bij me komt, naar mijn

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 9 april Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 9 april Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV) Preek door de week+ Zondag 9 april 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV) 7 Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld

Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld Orde van dienst voor de slotdienst van de aangepaste catechese van Barneveld en Voorthuizen. 14 april 2013 Goede Herderkerk te Barneveld THEMA: Goed Nieuws!! Voorganger: ds. M.P.D. Barth Organist: P.J.

Nadere informatie

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus 1 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019

Orde van dienst. Zondag 20 januari 2019 Orde van dienst Zondag 20 januari 2019 Mensen helpen mensen Presentatie van Louka Protestantse Gemeente Laren ( Gld.) Voorganger: ds. Jaap Jonk Lector: Janni Ebbekink Orgelspel: Stefan Potman 1 2 Orgelspel

Nadere informatie

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen Liturgie 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald Welkom en mededelingen Lied: Gezang 1:

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 5: 20-6:6. Opwekking 672 Psalm 139 : 1 en 8 Psalm 42a Opwekking 520

Lezen : Matteüs 5: 20-6:6. Opwekking 672 Psalm 139 : 1 en 8 Psalm 42a Opwekking 520 Lezen : Matteüs 5: 20-6:6 Opwekking 672 Psalm 139 : 1 en 8 Psalm 42a Opwekking 520 De Ichtûs Kidzz gaat nu beginnen.. Voor wie? Voor alle kinderen vanaf 3,5 jaar tot en met groep 4 Waar? In de zaal naast

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520 Lezen : Jakobus 4: 13-17 NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23 Opwekking 520 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Gezang

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Erik Donker Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Erik Donker Lezen : Openbaring 21 : 1-22 : 5 Tekst : Openbaring 21 : 2-3 Gezang 171 Psalm 105 : 20 en 21 Lied 28 : 1, 2 en 4 Opwekking 520 Lied 288 : 1, 5 en 7 Voorjaarsconcert

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom Inleiding Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1. Toen Jezus uitgesproken was en de twaalf leerlingen zijn opdrachten had gegeven, trok hij weer verder om in hun steden onderricht te geven en er het

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 11 december 2016

Preek door de week+ Zondag 11 december 2016 Preek door de week+ Zondag 11 december 2016 Prediker: Lauran Bethell Titel: Wat kunnen we leren van Rachab? Bijbeltekst: Mattheüs 1: 5-6 (NBV): Salmon verwekte Boaz bij Rachab, Boaz verwekte Obed bij Ruth,

Nadere informatie

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV)

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Preek door de week+ Zondag 28 mei 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Efeze 2 : 18, 19 (HSV) 18 Want door

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51)

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51) Preek door de week+ Zondag 18 juni 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: De liefde van weleer Bijbel: Openbaring 2:1-7 (NBV) Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: 'Dit zegt Hij die de zeven sterren

Nadere informatie

9 augustus uur G Zomer Gzn Thema: de Kerk, een vergadering van Weglopers

9 augustus uur G Zomer Gzn Thema: de Kerk, een vergadering van Weglopers 9 augustus 10.00 uur G Zomer Gzn Thema: de Kerk, een vergadering van Weglopers Welkom Stil gebed Votum Zegengroet LB 885 / GK gezang 160 (Groot is uw trouw) Lezing: Handelingen 9 : 1-2, 18 : 23 26,19 :

Nadere informatie

Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV)

Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV) Preek door de week+ Zondag 19 maart 2017 Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV) Jesaja 53: 1-10 (BGT) 1 Niemand

Nadere informatie

Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115

Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115 Lezen : Genesis 12: 1-9 Hebreeën 11: 8-19 Gezang 164 Gezang 3 Psalm 27 : 1 en 3 (NPB) LvK 657 Opwekking 520 Gezang 115 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Behalve in de huiskringen is de PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Biddag 2019 Wat vraag jij?

Biddag 2019 Wat vraag jij? Biddag 2019 Wat vraag jij? Voorganger: Dhr. Treur Koster: van der Leede Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Welkom! Fijn dat je er bent! We zingen: Als je bidt Refrein:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. P. Groen

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. P. Groen Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. P. Groen Lezen : Daniël 3: 1-30 Gezang 171 : 1, 2 en 3 Opwekking 520 Psalm 34 : 3 en 7 Gezang 161 : 1, 3 en 4 Psalm 91 : 1 en 6 Gezang 143 : 1 en 2 DATUM KAMP: 22-24

Nadere informatie

23 april uur E Brink orgel: Geert Burgler schriftlezing: Hester Muurling. Votum en groet LB 1005

23 april uur E Brink orgel: Geert Burgler schriftlezing: Hester Muurling. Votum en groet LB 1005 23 april 2017 10.00 uur E Brink orgel: Geert Burgler schriftlezing: Hester Muurling Votum en groet LB 1005 Schuldbelijdenis Psalm 143 : 1-2 & 8 LB 130c = Psalm 130 : 1-2 (Psalmen voor nu) Genadeverkondiging

Nadere informatie

I Korinthe 2:1-8 (BGT) - Gods wijsheid versus menselijke wijsheid / Gods 'gezichtspunt' versus die van mensen:

I Korinthe 2:1-8 (BGT) - Gods wijsheid versus menselijke wijsheid / Gods 'gezichtspunt' versus die van mensen: Preek door de week+ Zondag 26 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: En jullie dan? Bijbellezing: Mattheüs 16: 13-17 (Het Boek) en 21-26 (GNB96) 13 Toen Jezus in Caesarea Filippi kwam, vroeg Hij

Nadere informatie

Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, (beiden NBV)

Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, (beiden NBV) Preek door de week+ Zondag 5 maart 2017 Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, 21-25. (beiden NBV) Mattheüs 5: 13-16 13 Jullie zijn het

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN

WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN WACHTEN OP DE KOMST DES HEREN 11 december 2016 8:30 / 10:30 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ed van Steendelaar / Heinz Lieven Organist: Wieger Jan Schaap Lector: Thea Bos

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink. Opwekking 522 >

Mededelingen. De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink. Opwekking 522 > Mededelingen De bloemen gaan naar Fam. B. Egberink Opwekking 522 > Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart, leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn gedachten op U zijn gericht; wakend of slapend,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Peter Zuidema

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Peter Zuidema Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Peter Zuidema Lezen : Psalm 73 PvN 84 Psalm 27 : 1 en 3 Opwekking 520 Lied 297 : 1 en 2 Psalm 73 : 9, 10 en 11 Ichthus Hus 19.00 20.30 25 januari 3,- GEZOCHT! COMMISSIELEDEN

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER

Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

11 augustus :00 uur

11 augustus :00 uur 11 augustus 2019 10:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Aalt Bos Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Arjan van den Bor Intochtslied Psalm 139: 1,2 1

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela

13 november uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters. Orde van dienst: Welkom. Votum en zegengroet van Sela 13 november 10.00 uur AA Kramer orgel: Johan Volk Schriftlezing: Jaap Wolters Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet van Sela LB 221 = GK 174 Zo vriendelijk en veilig als het licht. Kinderen: Wat

Nadere informatie

VAN VERVOLGER TOT PREDIKER

VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30

UW NAAM WORDE GEHEILIGD. 19 februari :30 uur / 10:30 UW NAAM WORDE GEHEILIGD 19 februari 2017 8:30 uur / 10:30 ds. W. Gugler VOORGANGER - ds. W. Gugler Rex Arendsen OUDERLING Jannie Torsius Lydia vd Broek - ORGANIST Lydia vd Broek Thea Bos - LECTOR Corrie

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren dag en nacht, Uw waarheid wordt op aard' de glorie toegebracht;

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G. van Goch (Scherpenzeel) Schriftlezing: Hebreeën 12 vers 1 t/m 17 Psalm 19 vers 5 Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 34 vers 1 en 5 (Nieuwe Berijming) Lied 178

Nadere informatie

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus 1 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 2 juli Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51)

Preek door de week+ Zondag 2 juli Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51) Preek door de week+ Zondag 2 juli 2017 Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51) 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in

Nadere informatie

Paulus geboorte, jeugd, bekering. In Romeinen 11:1 verhaalt Paulus:

Paulus geboorte, jeugd, bekering. In Romeinen 11:1 verhaalt Paulus: - 1 - Paulus geboorte, jeugd, bekering Paulus werd als Jood en tevens als Romein, geboren in Tarsus in Cilicië, nu het huidige Turkije. Volgens prof.dr. Grosheide (theologie) is zijn vader mogelijk als

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 17 JUNI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 17 JUNI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 40 Lied 234 (Op Toonhoogte) Psalm 117 vers 1 Psalm 118 vers 12 en 14 Psalm 119 vers 1 en 3 Lied 444 (Op Toonhoogte) Psalm 40 vers

Nadere informatie

Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad (Ps. 119:105) In Filip. 3:5 schrijft Paulus over zijn besnijdenis

Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad (Ps. 119:105) In Filip. 3:5 schrijft Paulus over zijn besnijdenis - 1 - Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad (Ps. 119:105) Paulus geboorte, jeugd, bekering Paulus werd als Jood en tevens als Romein, geboren in Tarsus in Cilicië, nu het huidige

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

*GK gezang171 Wees stil *Opw. 520 Wees mijn verlangen.

*GK gezang171 Wees stil *Opw. 520 Wees mijn verlangen. 15 januari 10.00 uur- AA Kramer orgel: Jannes Munneke / Geert Burgler votum en groet GK psalm 80: 1, 10 wet GK gezang 161: 1, 3 gebed. voor de kinderen: Oase in de woestijn. LB 539 Jezus diep in de woestijn.

Nadere informatie

Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51)

Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51) Preek door de week+ Zondag 23 april 2017 Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, 13-14 (NBG51) Mattheüs 7: 24-27

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

VAN VERVOLGER TOT PREDIKER

VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Online Bijbel voor kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Na de steniging van Stefanus liet het Sanhedrin Saulus van Tarsus (Paulus) toe om de volgelingen van Jezus van Nazareth te vervolgen.

Na de steniging van Stefanus liet het Sanhedrin Saulus van Tarsus (Paulus) toe om de volgelingen van Jezus van Nazareth te vervolgen. Les 5 voor 4 augustus 2018 Na de steniging van Stefanus liet het Sanhedrin Saulus van Tarsus (Paulus) toe om de volgelingen van Jezus van Nazareth te vervolgen. Saulus werd de 'apostel' van het Sanhedrin

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer dat ik in U blijf en U in mij Heer U als mijn Vader en ik als Uw kind dat in Uw armen geborgenheid vindt

Geef mij uw wijsheid, uw woorden van eer dat ik in U blijf en U in mij Heer U als mijn Vader en ik als Uw kind dat in Uw armen geborgenheid vindt Lied 01 Titel: Wees mijn verlangen Arrangement: Martin Zonnenberg Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Elly Zuiderveld-Nieman Uitvoerende: Elise Mannah Uitvoering: Solo en samenzang Wees mijn verlangen,

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 9 vers 1 t/m 20 Themalied: Heer, wijs mij Uw weg Psalm 33 vers 9 en 11 (Schoolpsalm) Lied 403 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent

L Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 1 Voor aanvang van de dienst : Keruchma zingt voor ons: Heer, U bent 2 3 4 5 6 Keruchma zingt voor ons: Aan uw voeten Heer Welzalig de man 7 8 Bijbellezing: Lucas 2 : 40 50 De 12-jarige Jezus in de tempel

Nadere informatie

Paulus geboorte, jeugd, bekering. In Romeinen 11:1 verhaalt Paulus:

Paulus geboorte, jeugd, bekering. In Romeinen 11:1 verhaalt Paulus: - 1 - Paulus geboorte, jeugd, bekering Paulus werd als Jood en tevens als Romein, geboren in Tarsus in Cilicië, nu het huidige Turkije. Volgens prof.dr. Grosheide (theologie) is zijn vader mogelijk als

Nadere informatie

Kom ontvang een heel nieuw leven, kom en stap in de rivier. Jezus roept je, Hij verwacht je en Hij zegt: ontmoet mij hier

Kom ontvang een heel nieuw leven, kom en stap in de rivier. Jezus roept je, Hij verwacht je en Hij zegt: ontmoet mij hier Zomeravonddienst 04 augustus 2019-19.00 uur Voorganger : ds. G. H. Labooy, IJsselmuiden Organist : Wilbert Magré M.m.v. : Erica Vogel, zang Thema: Een bron van water die eeuwig leven geeft Samenzang voor

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Mededelingen en welkom. Adriaan Rijke vertelt over B4People. Zingen Gezang 172: 1, 3, 4

Mededelingen en welkom. Adriaan Rijke vertelt over B4People. Zingen Gezang 172: 1, 3, 4 Liturgie 14 april 2019 Ds. Leo Buijs Mededelingen en welkom Adriaan Rijke vertelt over B4People Zingen Gezang 172: 1, 3, 4 1 Een mens te zijn op aarde in deze wereldtijd, is leven van genade buiten de

Nadere informatie

Kolossenzen 1. Begin van de brief

Kolossenzen 1. Begin van de brief Kolossenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Kolosse 1-2 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de stad Kolosse. Ik ben een apostel van Jezus Christus. Dat is Gods wil. Ik schrijf

Nadere informatie

De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1

De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1 1 Preek over 1 Korintiërs 12:7 Geliefden in Christus, De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1 Bij de officiële komst van de Geest op Pinksteren zagen

Nadere informatie

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL Voorganger: Gerrit Boeve Welkom en mededelingen Zegengroet Gezang 107 : 1, 2, 3 en 4 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,

Nadere informatie