PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016"

Transcriptie

1 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016 Thema: Aan tafel Spreker: Peter Kos Bijbeltekst: 2 Samuël 9: 1-13 (NBV) 1 David vroeg: Is er nog iemand over van de familie van Saul? Die zal ik dan goed behandelen, dat ben ik aan Jonatan verplicht. 2 Nu was er bij de familie van Saul een zekere Siba in dienst. Hij werd bij David geroepen, en de koning zei tegen hem: Bent u Siba? Uw dienaar, heer, antwoordde hij. 3 De koning vroeg hem: Is er nog iemand over van de familie van Saul? Die zal ik goed behandelen, zoals God dat voorschrijft. Siba antwoordde: Er is nog een zoon van Jonatan, een kreupele. 4 Waar is hij? vroeg de koning hem, en Siba antwoordde: Hij woont bij Machir, de zoon van Ammiël, in Lo-Debar. 5 Koning David liet de zoon van Jonatan, de kleinzoon van Saul, ophalen uit het huis van Machir in Lo-Debar. 6 Toen hij bij David kwam, liet hij zich op zijn knieën vallen en boog diep voorover. Mefiboset?, vroeg David, en hij antwoordde: Ik ben uw dienaar, heer. 7 Daarop zei David tegen hem: Wees niet bang, ik verzeker u dat ik u goed zal behandelen, dat ben ik aan uw vader Jonatan verplicht. Ik zal u het land van uw grootvader Saul teruggeven, en voortaan bent u aan mijn tafel te gast. 8 Opnieuw boog Mefiboset, en hij zei: Wie ben ik, heer, dat u zich bekommert om een dode hond als ik? 9 Toen liet de koning Siba komen, de dienaar van Saul, en zei tegen hem: Alles wat aan Saul en zijn familie behoorde, geef ik aan de kleinzoon van uw meester U zult voor hem de grond bewerken, samen met uw zonen en knechten, en de opbrengst afdragen aan de kleinzoon van uw meester, zodat hij ervan leven kan. En Mefiboset, de kleinzoon van uw meester, is voortaan aan mijn tafel te gast. Siba antwoordde de koning: Zoals u beveelt, mijn heer en koning. Het zal gebeuren. Zo werd Mefiboset aan het hof opgenomen en behandeld als een van de koningszonen. Hij had een zoontje, dat Micha heette. Siba, die zelf vijftien zonen en twintig knechten had, was met alle leden van zijn huishouding in dienst bij Mefiboset. 13 Mefiboset woonde in Jeruzalem en was opgenomen aan het hof. Hij had een gebrek aan beide benen. Aanvullende Bijbelteksten 2 Samuël 19: Nu u ongedeerd bent teruggekomen, mijn heer en koning, mag hij wat mij betreft zelfs alles hebben. (vers:31) Exodus 24:1-11 (verbondssluiting op de berg) Deze vooraanstaande Israëlieten werden niet door God gedood: zij zagen Hem, en zij aten en dronken.(vers 11) Openbaring 3:20: Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij.

2 Matteüs 25:35: Want Ik had honger en jullie gaven Mij te eten, Ik had dorst en jullie gaven Mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen Mij op. Matteüs 25:40: En de koning zal hun antwoorden: Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan. ******************* Mefiboset is een buitengeslotene, hij wordt aangeduid met zijn gebrek: 'kreupel' en zelfs in zijn naam is het terug te zien ('toonbeeld van schande' of 'hij die schande verbreidt'). Kleinzoon van de oude koning Saul, bang voor de nieuwe koning David. Peter vertelde dat in die dagen het niet ongewoon was dat nakomelingen van de oude koning werden gedood om de nieuwe koning te vrijwaren van ongewenste aanspraken op de troon... Maar David blijkt anders, hij wil maaltijd met hem houden. Niet eenmaal, maar voortaan, altijd. Mefiboset wordt vanf die tijd deel van het koningsgezin. In Davids hart is Gods hart te vinden. Psycholoog Kipling Williams constateerde in een uitgebreid onderzoek dat bij buitengeslotenen er gewoonlijk drie fases volgen: verdriet, boosheid en troost zoeken. Troost die te vinden is bij God. Het is zijn verlangen jou aan zijn maaltijd te nodigen. Hoe gaan wij om met buitengeslotenen? Hoe mooi en passend was het dat vandaag Menno, Irma en dochter Janna de Vries vertelden over hun gastgezinschap voor een vluchteling. Spannend om een volkomen vreemde in huis te halen, twijfels ook, maar er biddend uitkomend: we gaan het doen zoals God het wil. Ze zijn blij dat ze hun huis hebben opengesteld en persoonlijk betrokken zijn geraakt bij het verhaal van deze man. De levensloop van Mefiboset laat ook mooi zien wat de gevolgen kunnen zijn wanneer iemand zich over een buitengeslotene ontfermt. We zien het met name in 2 Samuël 19: 25-31, waar we in vers 31 lezen: Nu u (David) ongedeerd bent teruggekomen, mijn heer en koning, mag hij (Siba) wat mij betreft zelfs alles hebben. Voor Mefiboset was het feit dat zijn heer terug was belangrijker dan alle bezit. Geraakt door het besef dat God met jou maaltijd wil houden, kan het haast niet anders of je voelt je geroepen ook anderen te laten delen in het besef dat ze 'er mogen zijn'. Welkom aan tafel! ************************* Neem tijd om - in stilte - naar boven te halen wat jou in de dienst heeft geraakt en hoe God daarin tot je heeft gesproken. Mocht je tijdens de dienst aantekeningen hebben gemaakt, neem ze erbij.

3 Vragen om met elkaar te delen in de huiskring: 1. Wat heeft je geraakt in de dienst? Hoe heeft God daarin tot je gesproken? 2 Wat valt je het meeste op in deze geschiedenis van Mefiboset? 3. Probeer eens te omschrijven wat het voor jou betekent 'aan tafel bij God' te mogen komen? Aarzel je weleens om bij God aan tafel te gaan? 4. Het zelfbeeld van Mefiboset wordt bepaald door zijn handicap. Wie of wat bepaalt jouw zelfbeeld? In hoeverre staat jouw zelfbeeld Gods uitnodiging in de weg? 5. Het is opvallend dat bij het noemen van Mefiboset zijn gebrek wordt genoemd. Misschien was hij wel heel beminnelijk, hulpvaardig, kon hij mooi zingen of vertellen, wie zal het zeggen. Nee, er wordt gewezen op zijn gebrek aan beide benen. Hoe mooi is het om te weten dat gebreken bij God niet in de weg staan, Hij ziet de mens aan. Hoe is dat bij ons? Kun jij de mens zien zonder zijn of haar gebrek(en)? Kun je jezelf zien zonder gebrek? Welke van de twee is het moeilijkst en waarom? 6. Het Missie statement van De Meerkerk is: We zijn een gemeenschap van mensen die geraakt zijn door de liefde van Jezus Christus. We weten ons geroepen Hem samen te volgen en van Zijn liefde te getuigen. En van Zijn liefde te getuigen, hoe doe je dat of hoe zou je iets kunnen gaan doen deze maand en het met elkaar te delen op de volgende kringavond? ***** Peter eindigde de dienst met de Franciscaanse zegenbede: Moge God ons zegenen met ongemak bij gemakkelijke antwoorden, halve antwoorden en oppervlakkige verhoudingen, zodat we diep vanuit ons hart mogen leven. Moge God ons zegenen met woede bij onrechtvaardigheid, onderdrukking en uitbuiting van Gods schepselen, zodat we mogen werken aan rechtvaardigheid, vrijheid en vrede. Moge God ons zegenen met tranen om te vergieten voor hen die lijden aan pijn, verwerping, honger en oorlog, zodat we onze handen kunnen uitstrekken om hen te troosten en om hun pijn in vreugde te veranderen. En moge God ons zegenen met genoeg dwaasheid om te geloven dat we een verschil kunnen maken in de wereld, zodat wij kunnen doen waarvan anderen zeggen dat het niet gedaan kan worden. Gebed om samen de kring mee te eindigen Heer, help ons te kijken met uw ogen.

4

5 OVER PREEK DOOR DE WEEK+ Misschien ben je al gewend om Preek door de Week (PddW) te ontvangen, de dagelijkse overdenking van maandag t/m zaterdag. Deze persoonlijke overdenkingen voor doordeweek zijn gebaseerd op de preek van de zondag daarvoor in De Meerkerk. Voor hen die deze zondag moesten missen is de preek, alsook de hele dienst, beschikbaar op onze website. De zondagse dienst willen we nemen als basis voor onze Meerkerk-huiskringen. Inspiratie daartoe vinden we aan het slot van Handelingen 2. We lezen daar over de eerste christenen dat zij dagelijks in de tempel bijeenkwamen en vervolgens hun leven deelden van huis tot huis. Tempel en huis lagen in elkaars verlengde. Wat in de tempel geleerd en beleefd werd, kreeg verdieping en uitwerking thuis en vice versa. Dat thuis, zo lezen we, was niet alleen een individuele verwerking en verdieping. Integendeel. Wat gezamenlijk in de tempel beleefd werd, kreeg gezamenlijk een vervolg aan huis. De eerste christengemeente was een leefgemeenschap die dagelijks met elkaar optrok in de tempel en aan huis. Bij ons westerse christenen, 2000 jaar later in Nederland, is er weinig over van het leven als dagelijkse gemeenschap van tempel en huis. Toch doen we ons best om er iets van te proeven. Op zondag in de diensten. Doordeweeks in de huiskringen. Met Preek door de Week+ willen we een handreiking geven voor het gemeenschapsleven als huiskring. PddW+ geeft net als PddW handreikingen om verder aan de slag te gaan met de zondagse boodschap. PddW voor in je persoonlijke stille tijd. PddW+ voor samen in je huiskring. Waarbij natuurlijk gezegd moet worden dat het individuele en gezamenlijke leven elkaar versterkt en net als bij de eerste christenen niet te scheiden is. Zo wordt de zondag en de week met elkaar verbonden, individueel en gezamenlijk. De zondagse dienst speelt daarbij een centrale rol. Het is het begin van de week, persoonlijk en gezamenlijk. Het samenzijn als gemeente is als een steen die op zondag in het water valt en golven maakt die doorwerken in de week die volgt. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar op de kring de vraag zouden stellen: Hoe heeft God tot je gesproken afgelopen zondag in de dienst? In het beeld van de steen en het water: wat heeft je geraakt en hoe hebben de golven doorgewerkt in je hart en leven? Als we op deze manier de zondag gaan beleven en de boodschap van God tot ons nemen, komt ieder voorbereid naar de huiskring. Je hebt in de dienst iets ontvangen wat je meeneemt in je hart. En wellicht heb je aantekeningen gemaakt van dingen die je geraakt hebben en die je opgeschreven hebt voor verdere doordenking.

6 Thuisgekomen na de zondagse dienst ligt deze PddW+ in je mailbox. En op maandag komt de eerste PddW. Zo kan het zondagse samenzijn een verdere uitwerking krijgen en kan God verder tot Zijn doel komen, met jou maar ook door jou heen naar je geloofsgenoten in de huiskring, en vice versa. Zo wordt de kring meer kring van delen wat God in onze levens doet, net als in Handelingen 2. Tempel en huis liggen dan inderdaad in elkaars verlengde. Hiervoor vind je de PddW+ voor deze week om mee aan de slag te gaan. Het zal misschien nog even wennen zijn. Maar Gods Geest is ons nabij. We mogen verwachtingsvol zijn. Heel veel zegen met en voor elkaar! NB Mocht je onverhoopt de dienst niet hebben kunnen bijwonen en deze ook niet op de website bekeken hebben, vraag een van je kringleden om je bij te praten. Elkaar op deze manier helpen zal het samen van de huiskring dienen. ************************* Naast het gebruik in de huiskring is PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt delen met anderen buiten je huiskring. Bijvoorbeeld met je partner of kinderen, met je vrienden, in je bedieningsteam in de kerk of met een paar collega s op je werk. Als Meerkerk hopen we dat PddW+ een aanvullende hulp is voor verdere geloofsverdieping en de uitwerking daarvan in het samen gemeente zijn. Ontvang je nog geen PddW? Abonneer je dan gratis via onze website en ontvang samen met PddW (maandag t/m zaterdag) ook PddW+ (zondag).

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 Thema: Opdat... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 3: 14-17 (NBG'51) 30 Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen van Zijn discipelen gedaan,

Nadere informatie

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag.

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag. PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 23 OKTOBER 2016 Thema: dat zij U kennen... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 17:1-9 (HSV) 1 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader,

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Bekeert je en laat je dopen Bijbelgedeelte: Handelingen 2: 38A (NBG'51) van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, Context:

Nadere informatie

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen:

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: Preek door de week+ Zondag 6 november 2016 Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: NBV: Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 13 november Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 13 november Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV) Preek door de week+ Zondag 13 november 2016 Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV) 17 Later, toen ik terug was in Jeruzalem en in de tempel aan

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Titel: Vol verwachting. Bijbeltekst: Jeremia 31: 31-33 (NBV) 31 De dag zal komen-spreekt de HEER dat Ik met het volk van

Nadere informatie

Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016

Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016 Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016 Thema: Bidden als lifestyle Spreker: Evert Jan Ouweneel Bijbeltekst: Matteüs 6:26-32) Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017

Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017 Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Blijf in mijn buurt, dan zul je gelukkig zijn Bijbeltekst: Spreuken 8: 32-34 (BGT) Luister daarom goed naar mij! Ik ben Wijsheid.

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld!

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld! PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld! 1 Saul was dertig jaar oud toen hij koning werd. Twee jaar was hij koning van Israël.

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 22 januari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 22 januari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV) Preek door de week+ Zondag 22 januari 2017 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV) Maar Jezus zei: Mijn voedsel is: de wil doen van Hem die Mij gezonden

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) Preek door de week+ Zondag 12 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) 8 Ze zetten hun tocht

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 26 maart Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98)

Preek door de week+ Zondag 26 maart Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98) Preek door de week+ Zondag 26 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98) Mannen, heb uw vrouw lief, zoals Christus zijn kerk

Nadere informatie

Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV)

Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV) Preek door de week+ Zondag 30 april 2017 Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV) Johannes 20: 1-8 1 Vroeg op

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen. Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT)

Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen. Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT) Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT) 1 Op zondagochtend gingen de vrouwen heel vroeg naar het graf. Ze hadden de olie

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96) Preek door de week+ Zondag 29 januari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96) Psalm 1 (GNB96) 1 Gelukkig

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 7 mei Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 7 mei Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV) Preek door de week+ Zondag 7 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV) 1 Intussen bedreigde Saulus de leerlingen van de Heer nog

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 27 november 2016

Preek door de week+ Zondag 27 november 2016 Preek door de week+ Zondag 27 november 2016 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Geraakt, geroepen en gedreven Bijbelgedeelte: 2 Korintiërs 5 : 14-21 (NBV) 14 Wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: We moeten alles doen wat God van ons wil Bijbellezingen: Mattheus 3:13-17 (GNB) 13 Jezus ging van Galilea naar de Jordaan om zich

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 5 februari Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51)

Preek door de week+ Zondag 5 februari Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51) Preek door de week+ Zondag 5 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51) 8 Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 19 februari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: (NBV)

Preek door de week+ Zondag 19 februari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: (NBV) Preek door de week+ Zondag 19 februari 2017 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: 47-49 (NBV) Ik zal jullie vertellen op wie degene lijkt die bij me komt, naar mijn

Nadere informatie

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben In de afgelopen twee weken mochten we horen dat bidden vooral vertrouwd omgaan met God is. En wij mogen betrokken zijn bij het werk van de Vader: de komst

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 11 december 2016

Preek door de week+ Zondag 11 december 2016 Preek door de week+ Zondag 11 december 2016 Prediker: Lauran Bethell Titel: Wat kunnen we leren van Rachab? Bijbeltekst: Mattheüs 1: 5-6 (NBV): Salmon verwekte Boaz bij Rachab, Boaz verwekte Obed bij Ruth,

Nadere informatie

Waar dacht David opeens aan, vanwege welk feit in het verleden kwam die vraag op en welke vraag stelde David vervolgens?

Waar dacht David opeens aan, vanwege welk feit in het verleden kwam die vraag op en welke vraag stelde David vervolgens? Edelmoedigheid van David tegenover Mefiboseth. Waar dacht David opeens aan, vanwege welk feit in het verleden kwam die vraag op en welke vraag stelde David vervolgens? 2 Samuel 9:1 1 David zei: Is er nog

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 9 april Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 9 april Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV) Preek door de week+ Zondag 9 april 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV) 7 Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee

Nadere informatie

Leeftijd: Thema: bijbel, bijbelse personages, delen, identiteit Tijdsduur: Meerdere bijeenkomsten

Leeftijd: Thema: bijbel, bijbelse personages, delen, identiteit Tijdsduur: Meerdere bijeenkomsten Wie inspireert jou? Leeftijd: 13-16 Thema: bijbel, bijbelse personages, delen, identiteit Tijdsduur: Meerdere bijeenkomsten Over inspirerende (Bijbelse) personen. En hoe kunnen wij een inspiratie zijn?

Nadere informatie

Profielschets leden van het gebedsteam. Januari Commissie gebed. Elise Schippers Hilde Perenboom Henriëtte Heuvelman Jaap van Beijnum

Profielschets leden van het gebedsteam. Januari Commissie gebed. Elise Schippers Hilde Perenboom Henriëtte Heuvelman Jaap van Beijnum Profielschets leden van het gebedsteam. Januari 2016 Commissie gebed Elise Schippers Hilde Perenboom Henriëtte Heuvelman Jaap van Beijnum Waarom een profielschets De kerkraad heeft een commissie samengesteld

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, (beiden NBV)

Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, (beiden NBV) Preek door de week+ Zondag 5 maart 2017 Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, 21-25. (beiden NBV) Mattheüs 5: 13-16 13 Jullie zijn het

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV)

Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV) Preek door de week+ Zondag 19 maart 2017 Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV) Jesaja 53: 1-10 (BGT) 1 Niemand

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

I Korinthe 2:1-8 (BGT) - Gods wijsheid versus menselijke wijsheid / Gods 'gezichtspunt' versus die van mensen:

I Korinthe 2:1-8 (BGT) - Gods wijsheid versus menselijke wijsheid / Gods 'gezichtspunt' versus die van mensen: Preek door de week+ Zondag 26 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: En jullie dan? Bijbellezing: Mattheüs 16: 13-17 (Het Boek) en 21-26 (GNB96) 13 Toen Jezus in Caesarea Filippi kwam, vroeg Hij

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Een gelukkig, gezegend, GENADIG nieuwjaar!

Een gelukkig, gezegend, GENADIG nieuwjaar! Een gelukkig, gezegend, GENADIG nieuwjaar! Genade = kwijtschelden van straf (gratie verlenen) Genade = Gunst bewijzen; handelen in tegenstelling tot (strafbare) feiten Zondag 3 januari 2016 1 Davids leven

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Samuël 9, Middagdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Samuël 9, Middagdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 2 Samuël 9, Middagdienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Psalm 33 : 1 en 2 4. Gebed voor de opening van het Woord 5. Schriftlezing : 1 Samuël

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Behalve in de huiskringen is de PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing Marcus 12 : 28 34

Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing Marcus 12 : 28 34 zondag 8 november 2015 Zie, om troost was ik zeer verlegen. Gij echter hebt U over mijn ziel hartelijk ontfermd, opdat zij niet verderven zou. (Jesaja 38:17) Kerkelijk jaar: 24 e zondag na Pinksteren Schriftlezing

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Oase viering 22 oktober 2016 Bidden Liedje: Wees eens even stil Wees eens even stil,

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 SEPTEMBER 2018 IN DE MENTEKERK TE SCHOONEBEEK VOORGANGER: Dr. J.C. Borst OUDERLING: Greetje Hubers-Hekhuis DIAKEN: Roelie Meyering-Rougoor ORGANIST: Anja Wolbers-Kuilder LECTOR:

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

Bijbelleesrooster 40-dagentijd

Bijbelleesrooster 40-dagentijd Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. Want ik had honger en jullie gaven mij te eten. Ik had dorst

Nadere informatie

Verkondiging op 21 januari 2018 Welkomdienst Zuidland

Verkondiging op 21 januari 2018 Welkomdienst Zuidland Verkondiging op 21 januari 2018 Welkomdienst Zuidland Thema: Vriendschap: een goede vriend(in)?! Intro Ja, wie verlangt daar níet naar?? Naar goede vrienden, een goede vriend of vriendin! Iemand bij wie

Nadere informatie

Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen Thema: De Rotsen gaan open

Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen Thema: De Rotsen gaan open Orde van dienst voor de avondgebeden in de Stille Week voorafgaand aan Pasen 2018 Thema: De Rotsen gaan open De harde stenen muur voor je. De steen op je maag. De steen waaraan je je vreselijk stoot. De

Nadere informatie

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie!

Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Marcus 3,31-35 - Jezus volgen? Welkom in een nieuwe familie! Liturgie Voorzang: LB 320 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 122,1.3 Wet Zingen: Ps 80,10 Gebed Lezen: Marcus 3,20-35 Zingen: Gez 143,2.3 Preek

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL

Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Liturgie zondagmorgen 16 oktober - Jeugddienst DROOM, DURF, DOE, DEEL Refrein komt op meerdere momenten van de dienst terug. Vier het leven om je heen Hang de slingers op en dans met iedereen Het leven

Nadere informatie

Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015

Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015 Liturgie bij de Kinderdienst op zondagochtend 19 april 2015 Psalm 75 : 1 (NB) U alleen, U loven wij, U loven wij, onze Heer, want uw naam zo rijk van eer is tot onze vreugd nabij. Men vertelt in heel het

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST VREDEHORST WEEKTEKST IK STA VOOR DE DEUR EN KLOP AAN. ALS IEMAND MIJN STEM HOORT EN DE DEUR OPENT, ZAL IK BINNENKOMEN

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook?

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om 09.30 uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Samen met kinderen en leerkrachten uit groep 1 t/m 4 van C. B. S. De Bron Peter Wagenaar: Orgel, Piano

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november

Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november Liturgie voor de ochtenddienst van zondag 26 november Gezang 1 [LB 1973] 1.God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne het licht doen overwinnen, Hij spreekt nog altijd voort. 2.God heeft het

Nadere informatie

TWEEDE STAP Ons Probleem Scheiding 2. DOORDAT DE MENS ZONDIG IS, HEEFT HIJ HET CONTACT MET GOD VERLOREN. DAARDOOR KAN HIJ GODS

TWEEDE STAP Ons Probleem Scheiding 2. DOORDAT DE MENS ZONDIG IS, HEEFT HIJ HET CONTACT MET GOD VERLOREN. DAARDOOR KAN HIJ GODS EERSTE STAP - Gods doel Vrede & Leven 1. GOD HEEFT JOU GESCHAPEN UIT LIEFDE EN HIJ HEEFT EEN PLAN VOOR JOUW LEVEN. GODS LIEFDE " Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil voorganger: ds. Hans van Walsum muzikale begeleiding: Dedication / m.m.v. de jongeren van de TTV-club SAMENKOMEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Lucas 9 11b -17 Geven jullie hen maar te eten Omdat Jezus zulke mooie verhalen over

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME2SING ZONDAG 20 MAART UUR THEMA: WANNEER BEN JE GELUKKIG? M.M.V. OUD -SAMEACH

LIEDERENBLAD TIME2SING ZONDAG 20 MAART UUR THEMA: WANNEER BEN JE GELUKKIG? M.M.V. OUD -SAMEACH LIEDERENBLAD TIME2SING ZONDAG 20 MAART 19.00 UUR THEMA: WANNEER BEN JE GELUKKIG? M.M.V. OUD -SAMEACH VOLGENDE TIME2SING OP ZONDAG 17 APRIL WIJ KOMEN HIER BIJ ELKAAR Wij komen hier bij elkaar, als mensen

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 2 Korinthiërs 5, 20 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Psalm 148 : 1 en 5 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Gezang 157 (NG 80) 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

uur AA Kramer

uur AA Kramer 150906 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst Votum en groet Psalm 42: 1 (berijming 1774: t Hijgend hert, der jacht ontkomen.) Wet voor kinderen GK 131: 1, 4 Barmhartig Vader. Kinderen: Zeven werken van Barmhartigheid.

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon.

Zingen 'Votum en groet' (Hemelhoog 495) Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Liturgie zondag 31 december 2018 om 19:00 uur Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Marianne Mulder Organist Rik Nijs Koster Evert van den Heuvel Techniek Arjan van den Bor ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

Kinderdienst. Thema: Dikke vrienden. Zondag 15 april Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding

Kinderdienst. Thema: Dikke vrienden. Zondag 15 april Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding Kinderdienst Thema: Dikke vrienden Zondag 15 april 2018 Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding Mededelingen Welkom Liedboek 288 Goedemorgen, welkom

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK

ORDE VAN DIENST ZONDAG 17 MAART 2019 MARTINIKERK Hartelijk welkom in de Martinikerk! We zijn heel blij dat vanmorgen maar liefst vier kinderen in ons midden het teken van de doop zullen ontvangen. Hoewel ze zelf nog te jong zijn om het bewust mee te

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Preek. Gemeente van Christus, Intro

Preek. Gemeente van Christus, Intro Schuld? Gezang 75: 1/2 LvdK Stil gebed Votum en groet Psalm 65: 1 NB Geloofsbelijdenis Psalm 65: 2 NB Gebed Schriftlezing Psalm 130: 2/4 NB Preek Psalm 32: 1/4 OB Lezen van het formulier tot en met het

Nadere informatie