Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51)"

Transcriptie

1 Preek door de week+ Zondag 23 april 2017 Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51) Mattheüs 7: Een ieder nu, die deze mijn woorden hoort en ze doet, zal gelijken op een verstandig man, die zijn huis bouwde op de rots. 25 En de regen viel neer en de stromen kwamen en de winden waaiden en stortten zich op dat huis, en het viel niet in, want het was op de rots gegrondvest. 26 En een ieder, die deze mijn woorden hoort en ze niet doet, zal gelijken op een dwaas man, die zijn huis bouwde op het zand. 27 En de regen viel neer en de stromen kwamen en de winden waaiden en sloegen tegen dat huis, en het viel in, en zijn val was groot. Mattheüs 5: Zalig de armen van geest, want hunner is het Koninkrijk der hemelen. 4 Zalig die treuren, want zij zullen vertroost worden. 5 Zalig de zachtmoedigen, want zij zullen de aarde beërven. 6 Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Mattheüs 7: 7-8, Bidt en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden; klopt en u zal opengedaan worden. 8 Want een ieder, die bidt, ontvangt, en wie zoekt, vindt, en wie klopt, hem zal opengedaan worden. 13 Gaat in door de enge poort, want wijd is de poort en breed de weg, die tot het verderf leidt, en velen zijn er, die daardoor ingaan; 14 want eng is de poort, en smal de weg, die ten leven leidt, en weinigen zijn er, die hem vinden. Liederen: Opwekking 44 Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft Die heel het aards gebeuren vast in handen heeft Refrein: Hem zij de glorie, want Hij die overwon, zal nooit verlaten wat zijn hand begon Halleluja Geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op Zich nam

2 Verdreven is de schaduw van de nacht En wie Hem wil aanvaarden wordt eens veilig thuisgebracht Voor hem geldt ook dit wonder: alles is volbracht Hij doet ons dankbaar schouwen in het licht, dat uitstraalt van het kruis, dat eens voor ons werd opgericht En voor ons oog verrijst een heerlijk vergezicht Richt je oog nu op Jezus O, ziel is je hart vol van zorgen en duister, want 't licht is gedoofd Er is licht door een blik op de Redder en leven voor hem die gelooft Richt je oog nu op Jezus Zijn blik is zo zorgzaam en goed En wat hier op aarde belangrijk is Het verbleekt bij Zijn goddelijke gloed Die Jezus heeft alles gedragen Hij stierf en maakte mij vrij Hij nam al mijn zonden en lasten En schiep een nieuw leven in mij Door een blik op het kruis is er leven en hoop Is er leven voor jou en voor mij Zie gelovig op Hem, wordt behouden en leef Hij betaalde voor allen de prijs Opwekking 689 Spreek, o Heer, door uw heilig woord, dat ons hart U hoort en verzadigd wordt Zaai uw woord, plant het diep in ons en verander ons naar uw evenbeeld, zodat Christus licht in ons zichtbaar is, onze daden maakt tot getuigenis Spreek, o Heer, en voltooi in ons wat uw hand begon tot uw heerlijkheid

3 Leer ons Heer, uw volmaakte weg, echte need righeid en gehoorzaamheid Toets ons hart en ons denken nu in het heilig vuur van uw zuiverheid In geloof zien wij dan uw majesteit en uw liefde leidt ons tot heerlijkheid Woord van hoop, dat ons leven deed, overwinning geeft over ongeloof Spreek, o Heer, maak ons denken nieuw, laat de diepten zien van uw plan met ons Woord dat klonk voor de tijd begon, onze vaste grond tot in eeuwigheid Uw genade geeft ons de zekerheid: al wat U belooft, wordt eens werk lijkheid. Spreek, o Heer, en voltooi uw kerk, en uw scheppingswerk tot uw heerlijkheid Uw genade geeft ons de zekerheid: al wat U belooft, wordt eens werk'lijkheid Spreek, o Heer, en voltooi uw kerk en uw scheppingswerk tot uw heerlijkheid Spreek, o Heer, en voltooi in ons wat uw hand begon tot uw heerlijkheid Opwekking 785 Ik bouw op Jezus, anders niet Het is zijn bloed dat redding biedt Wie op Hem hoopt wordt niet beschaamd Ik steun alleen op Jezus' naam. Refrein: Heer, U bent ons fundament Zwak wordt sterk, door al uw werk In de storm blijft U Heer, hoogste Heer! Ook als de nacht mijn zicht vervaagt Toont Hij zijn liefde die mij daagt Al woeden stormen om mij heen, Mijn anker rust in Hem alleen. Mijn anker rust in Hem alleen!

4 Wanneer Hij komt met luid geschal weet ik dat Hij mij kennen zal Bekleed met zijn gerechtigheid ben ik van Hem in eeuwigheid! God en God alleen, Hij is de bron van alles om ons heen Elke kleur en elke vorm, de stilte en de storm 't Is God en God alleen God en God alleen, onthult ons alles dat verborgen scheen En wat een mens ook denken kan, 't verandert nooit zijn plan 't Is God en God alleen Refrein: God en God alleen Een God zo groot als Hij is er niet een Dat al wat adem heeft aan Hem de glorie geeft Aan God en God alleen God en God alleen, Hij is ons Huis door alle eeuwen heen Een verfrissende fontein, een eeuwig samenzijn met God en God alleen *************************** Deze zondag lazen we verschillende gedeelten uit de Bergrede. Je zou deze rede een preek van Jezus kunnen noemen. In het Engels wordt deze daarom 'The sermon on the mount' genoemd. In het Evangelie van Mattheüs beslaat deze preek de drie hoofdstukken van Mattheüs 5,6 en 7. (Mattheüs 5:1 begint met: ging Hij de berg op. Mattheus 8:1 eindigt met : toen Hij de berg afdaalde) Henk Binnendijk nam drie gedeelten uit de Bergrede en bracht deze bij elkaar rond het thema 'Staande blijven in de storm'. Henk voegde daar nog iets aan toe: Staande blijven in de storm, na Pasen.

5 Het thema is herkenbaar en gericht op het dagelijks leven. Het sluit aan bij Pasen, het hoogste Christelijke feest, dat we afgelopen week vierden. De boodschap van Henk helpt ons om van het hoogtepunt van overwinning te leren leven in het dagelijkse leven van alle dag. Het leven van alledag waar het kan stormen en tekeer gaan. Bijzonder is dat het thema een verdere verdieping geeft van eerdere preken over het belang van diep wortelen (Wigle Tamboer) en het belang van bouwen op het fundament (Patrick van der Laan). Blijkbaar wil de Heer ons blijven bepalen bij de vraag hoe staande te blijven als het gaat stormen in ons leven. Voor de huiskring is de preek een oproep om niet alleen te spreken over de storm, maar juist elkaar handvatten te geven om voorbereid te zijn op de storm. Anders gezegd: elkaar op te bouwen voordat het gaat stormen; pro-actief dus. De liederen in de dienst waren met zorg gekozen om eveneens handvatten te zijn die ons helpen om in de praktijk van ons leven staande te blijven in het geloof. NB. Wie de preek van Henk gemist heeft, wordt aangeraden deze vóór de kringavond alsnog te zien via ********************************************* Neem tijd om - in stilte - naar boven te halen wat jou in de dienst heeft geraakt en hoe God daarin tot je heeft gesproken. Mocht je tijdens de dienst aantekeningen hebben gemaakt, neem ze erbij. Vragen om met elkaar te delen in de huiskring: 1. Wat heeft je geraakt in de dienst? Hoe heeft God daarin tot je gesproken? 2. Henk las uit Mattheüs 5 over vier (van de in totaal negen) zaligsprekingen (zalig zijn... de armen van geest..., die treuren..., de zachtmoedigen... zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid), waarbij hij de eerste ('het innerlijk arm worden' in plaats van alles zelf willen bepalen) als voorwaarde noemde voor Gods koninkrijk. Wat zeggen de zaligsprekingen jou en (hoe) geef je daar handen en voeten aan? 3. Wie mijn woorden hoort en ze doet, zegt Jezus, bouwt zijn huis op de rots en dát huis zal staande blijven als het gaat stormen. Voor 215 miljoen vervolgde christenen (opgave Open Doors) is de storm een realiteit. In Nederland stormt het nog niet, maar het waait wel. Hoe bereid jij je voor op 'stormen'? Hoe kan de huiskring je helpen om staande te blijven in de storm? Is deze hulp pro-actief of re-actief?

6 4. Henk noemde 'afleiding' als vorm van vervolging in Nederland (en de rest van de westerse samenleving). Door onjuist gebruik van bijvoorbeeld alle voorhanden zijnde communicatiemiddelen ligt het gevaar op de loer dat je meer inhaleert van de tijdgeest dan van de heilige Geest. Het is belangrijk ons daarvan bewust te zijn en onze antenne op de hemel te richten. Henk gaf ons vijf werkwoorden om mee naar huis te nemen: bid, zoek, klop, ga in en wandel. Het is elke dag oefenen geblazen, want anders glipt het zomaar tussen je vingers weg. Hoe bepalen deze werkwoorden jouw leven met God? 5. De liederen in de dienst richtten zich op de praktijk van ons geloofsleven. In hoeverre spelen liederen bij jou een rol om staande te blijven in de storm. Kun je een paar liederen noemen die je zingt als je het moeilijk hebt? Wat is het in het lied dat je op zo n moment helpt? ************************ Actueel in de gemeente: Pinksterzondag 4 juni is de volgende doopdienst. (wie uit de kring is er bij om gedoopt te worden?) Zondag 18 juni ledenbevestiging. Maandag 19 juni Open Slotavond Alpha Cursus en Introductie Cursus. ************************** Gebed Dank, Heer, dat U ons door uw genade staande houdt in de storm. Mogen we elkaar helpen om uw woord niet alleen te horen, maar ook te doen. Wilt U de huiskring daar steeds meer voor gaan gebruiken. Dat bidden we U in Jezus naam. Amen. ******************************

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum.

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum. Mededelingen Zingen: Gezang 21: 1 en 4 Votum Groet Zingen: Opwekking 672 Micha-zondag Thema: De knop om. Heerser over alle dingen God van de oneindigheid van Uw liefde wil ik zingen buigen voor Uw majesteit

Nadere informatie

Spreek, o Heer Opwekking 689

Spreek, o Heer Opwekking 689 Spreek, o Heer Opwekking 689 Spreek, o Heer, door uw heilig woord, dat ons hart U hoort en verzadigd wordt. Zaai uw woord, plant het diep in ons, en verander ons naar uw evenbeeld, zodat Christus licht

Nadere informatie

VRAGEN?

VRAGEN? VRAGEN? info@levendehoop.be Spreek, o Heer Opwekking 689 Spreek, o Heer, door uw heilig woord, dat ons hart U hoort en verzadigd wordt. Zaai uw woord, plant het diep in ons, en verander ons naar uw evenbeeld,

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Onderwerp: Een andere

Onderwerp: Een andere Onderwerp: Een andere Lezen : Johannes 14 : 15-26 Timotheüs 3 : 1-7 Opwekking 708 Psalm 98 : 1 en 2 Opwekking 689 Gezang 102b : 2 en 4 Lied 675 : 1 en 2 In deze dienst is er: Ichtûs Kidzz Voor wie? Voor

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Voorganger: Doopouders: Organist: Pianiste: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Jan en Helma Gorzeman- v.d. Kooij Marco 't Hart Tytsia

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Liturgie 12 mei 2019, Roel van Swetselaar

Liturgie 12 mei 2019, Roel van Swetselaar Liturgie 12 mei 2019, Roel van Swetselaar Zingen Opwekking 764 Zegekroon U zult altijd voor ons strijden; U hebt steeds Uw trouw getoond. Deze waarheid is mijn blijdschap: Heer, U draagt de zegekroon,

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

_liturgie_morgendienst.docx30 oktober uur ds J. Wilmink orgel Johan Volk schriftlezing Biny Blijdorp

_liturgie_morgendienst.docx30 oktober uur ds J. Wilmink orgel Johan Volk schriftlezing Biny Blijdorp 20161030_liturgie_morgendienst.docx30 oktober 17.00 uur ds J. Wilmink orgel Johan Volk schriftlezing Biny Blijdorp Welkom door ouderling van dienst Mededelingen Gezongen Votum en groet Samenzang: LB Psalm

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PddW+ Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 2 juli Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51)

Preek door de week+ Zondag 2 juli Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51) Preek door de week+ Zondag 2 juli 2017 Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51) 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in

Nadere informatie

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51)

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51) Preek door de week+ Zondag 18 juni 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: De liefde van weleer Bijbel: Openbaring 2:1-7 (NBV) Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: 'Dit zegt Hij die de zeven sterren

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezingen: Job 33 vers 13 t/m 20 Mattheüs 27 vers 11 t/m 26 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 84

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Behalve in de huiskringen is de PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt

Nadere informatie

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV)

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Preek door de week+ Zondag 28 mei 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Efeze 2 : 18, 19 (HSV) 18 Want door

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) Preek door de week+ Zondag 12 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) 8 Ze zetten hun tocht

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 21: 15-25 Votum & Groet Sela Opwekking 803 Jezus is de goede herder Zingend Gezegend 72 Opwekking 689 Opwekking 159 Aansluitend aan de

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 Psalm 116 vers 1, 2, 3 en 4 Lied 151 vers 1, 2, en 3 (Op Toonhoogte)

Nadere informatie

: Exodus 31: 1-7 (BGT) 1 Korintiërs 12: 4-12 (BGT) Opwekking 640 Gezang 132 : 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Psalm 27 : 7 Hand en Voet Opwekking 44

: Exodus 31: 1-7 (BGT) 1 Korintiërs 12: 4-12 (BGT) Opwekking 640 Gezang 132 : 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Psalm 27 : 7 Hand en Voet Opwekking 44 Lezen : Exodus 31: 1-7 (BGT) 1 Korintiërs 12: 4-12 (BGT) Opwekking 640 Gezang 132 : 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Psalm 27 : 7 Hand en Voet Opwekking 44 Paasstollenactie Benjaminnenkamp 2019 OP=OP OP=OP OP=OP Wat:

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There!

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There! Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u Thema: Be There! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking: Ds. C. Hoek Roelof Jan

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Roelie Roosien Rotgers

Roelie Roosien Rotgers Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft. Joh. 11 : 25 Dankdienst voor het leven van Roelie Roosien Rotgers * 22 mei 1928 6 maart 2018 Op maandag 12 maart

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Liturgie voor zondagmorgen 29 mei 2016 Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagmorgen 29 mei 2016 Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagmorgen 29 mei 2016 Westerkerk te Veenendaal Het wordt stil en we luisteren naar: Psalm 121 (The Psalm Project) Ik sla mijn ogen op en zie, de hoge bergen aan. Ik sla mijn ogen op en

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hoe hoog moet ik springen Avonddienst 23 oktober, aanvang 18.30 uur Voorganger: Orgel: Muziekgroep: ds. A. J. Mouw, Giessen Ton van Driel Jos Muilwijk Peter Bal Nathan

Nadere informatie

Jeugddienst Relaties buiten de kerk. (zondag 18 december 2016 aanvang voorganger ds: Bondt)

Jeugddienst Relaties buiten de kerk. (zondag 18 december 2016 aanvang voorganger ds: Bondt) Jeugddienst Relaties buiten de kerk (zondag 18 december 2016 aanvang 14.15 voorganger ds: Bondt) Opwekking 462 Aan uw voeten, Heer Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats Daarom kniel ik neer bij U Om

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen Welkom in de Arke Welkom en mededelingen Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte, laat niet los wat Hij begon. Votum en Groet (Sela) Groet

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. Tonny Nap Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751 Opwekking 174 Opwekking 74 Opwekking 785 ELB 270 Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751

Nadere informatie

Liturgie Mededelingen. Votum en Groet. Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer

Liturgie Mededelingen. Votum en Groet. Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer Liturgie 23-04-2017 Mededelingen Votum en Groet Zingen Hemelhoog 171 Geprezen zij de Heer Geprezen zij de Heer, die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aard

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 Thema: Opdat... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 3: 14-17 (NBG'51) 30 Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen van Zijn discipelen gedaan,

Nadere informatie

3 februari uur AO Reitsema orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis

3 februari uur AO Reitsema orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis 3 februari 2019 10.00 uur AO Reitsema orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Nora Rodenhuis Mededelingen Votum / groet / amen Opw 689 Spreek o Heer door uw heilig woord Geboden: LB 310 Eén is de Heer; wisselzang

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag.

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag. PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 23 OKTOBER 2016 Thema: dat zij U kennen... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 17:1-9 (HSV) 1 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader,

Nadere informatie

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Bijbelrooster 13 november t/m 19 november Thema: Zalig zijn Dinsdag 13 november De armen van geest Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Dat het koninkrijk

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 15 november 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Hoekman M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Liefde is.. Actie!

Opwekkingsdienst 15 november 2015 om in de Ark. Voorganger: Ds. Hoekman M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: Liefde is.. Actie! Opwekkingsdienst 15 november 2015 om 16.45 in de Ark Voorganger: Ds. Hoekman M.m.v.: de opwekkingsband Thema: Liefde is.. Actie! - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 674 Zie de stroom van Jezus liefde

Nadere informatie

Orde van dienst 4 februari Zondag van het diaconaat

Orde van dienst 4 februari Zondag van het diaconaat Orde van dienst 4 februari 2018 Zondag van het diaconaat m.m.v. Brassband De Woldklank uit Steenwijkerwold vg: ds. Jaap Jonk Voor de dienst speelt de Woldklank Welkom! Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

1. Als het leven soms pijn doet

1. Als het leven soms pijn doet 1. Als het leven soms pijn doet 1 Als het leven soms pijn doet en de storm gaat tekeer in een tijd van moeite en verdriet. Alsof de zon niet meer opkomt en het altijd donker blijft en de ochtend het daglicht

Nadere informatie

Zondag 22 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 22 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 22 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Remco de Groot Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jan Verhoek Koster: Ria op den Dries Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen:

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: Preek door de week+ Zondag 6 november 2016 Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: NBV: Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen

Nadere informatie

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg

Opwekking 21 jan uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Voor de dienst zingen we: Opwekking 21 jan 2018 16.45 uur Thema : Waarom zou ik!? opwekking met Ds van den Berg Opw. 769 Bouw Uw koninkrijk Kom, vestig uw gezag; wees Koning in ons hart. Herstel uw beeld

Nadere informatie

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Eredienst 3 juni 2018 16:30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1 Psalm 43: 3 en 4 Gebed Lezen: Daniël 3: 15-30 Kinderopwekking 40 Preek Psalm 93 (levensliederen) Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 17 mei 2015 om 16.45 in de Ark. Voorganger: Ds. Stam M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: De Hartendokter!

Opwekkingsdienst 17 mei 2015 om 16.45 in de Ark. Voorganger: Ds. Stam M.m.v.: de opwekkingsband. Thema: De Hartendokter! Opwekkingsdienst 17 mei 2015 om 16.45 in de Ark Voorganger: Ds. Stam M.m.v.: de opwekkingsband Thema: De Hartendokter! - Zingen voor de dienst om 16.45: Opw. 518 Heer U doorgrond en kent mij Heer, U doorgrondt

Nadere informatie

Zondag 29 januari 2017, School en Kerk. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Opwekking nr 40 - Zoek eerst het Koninkrijk

Zondag 29 januari 2017, School en Kerk. Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Opwekking nr 40 - Zoek eerst het Koninkrijk Zondag 29 januari 2017, School en Kerk aanvang: 09.30 uur voorganger: Mw. Thecla Cornet Orgelspel Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Opwekking nr 40 - Zoek eerst het Koninkrijk Zoek eerst

Nadere informatie

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag

Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Liturgie 1 januari 2017 Nieuwjaarsdag Votum en Groet Zingen Hemelhoog 667 Wees stil voor het aangezicht van God Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. aanbid Hem met eerbied en

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Bekeert je en laat je dopen Bijbelgedeelte: Handelingen 2: 38A (NBG'51) van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, Context:

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus,. * We zijn in onze tekst met Paulus geknield in gebed. Je voelt je voor je geloof helemaal afhankelijk van de machtige

Gemeente van onze Heer Jezus,. * We zijn in onze tekst met Paulus geknield in gebed. Je voelt je voor je geloof helemaal afhankelijk van de machtige Votum en groet Zingen Ps 139: 1, 3, 11 Heer U doorgrondt mij Gebed Lezen Efeziërs 2: 19-22 Zingen Ps 127: 1 Wanneer de Heer het huis niet bouwt Efeziërs 3: 14-21 Zingen NLB 442 Op U mijn Heiland blijf

Nadere informatie

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort 22 januari 17.00 uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort votum en groet zingen: Opwekking 642 De rivier gebed, zingen GK gezang 177 Hoor trouwe vader ons gebed lezen: Galaten 3:1-14 zingen: Ps 147: 3

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP

Orde van Dienst. voor zondag 27 mei 2018, om uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek. Afsluiting clubweekend. Thema: VRIENDSCHAP Orde van Dienst voor zondag 27 mei 2018, om 11.00 uur, bij de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Afsluiting clubweekend Thema: VRIENDSCHAP Voorganger: m.m.v.: ds. Jan Hermes muziekgroepje olv. E. Röttgers

Nadere informatie

Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aards gebeuren vast in handen heeft.

Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aards gebeuren vast in handen heeft. Lied 01 Titel: Amen amen Arrangement: Martin Zonnenberg Eerste componist: Henry Smart (Nederlandse) : André Floris Troost Uitvoering: Samenzang Amen, amen, amen, amen! Stralend komt de hemel uit die ons

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: We moeten alles doen wat God van ons wil Bijbellezingen: Mattheus 3:13-17 (GNB) 13 Jezus ging van Galilea naar de Jordaan om zich

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

God is de liefde Hij wou mij redden, God is de liefde, Hij zocht ook U.

God is de liefde Hij wou mij redden, God is de liefde, Hij zocht ook U. Lied 01 Titel: Bron van liefde, licht en leven Arrangement: Bert Kruis Eerste componist: John Zundel (Nederlandse) : André F. Troost Uitvoering: Samenzang Bron van liefde, licht en leven voor elkaar zijn

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 18 september 2016 in de Poort om 09.45

Opwekkingsdienst 18 september 2016 in de Poort om 09.45 Samenzang voor de dienst: 699 Mannen: Heer van de eeuwigheid laat ons Uw glorie zien. Heer over hemel en aard, God van Israël. Kom in Uw wijsheid en macht, vol van Uw glorie en kracht. Hoor naar de roep

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17)

Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Liturgie bij de jeugddienst 12- op Zondagochtend 29 september 2015 OTH 459 Kinderen van de Vader (Opw. Voor Kids 17) Wij willen samen vieren dat God van mensen houdt en dat Hij in ons midden zijn rijk

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst vieren wij het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 44 Lied 440 Ik geloof Opwekking 580 Gezang 162 : 1, 3 en 4 JAC 12-16 ORGANISEERT:. jacdrachten@hotmail.com!!

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 17 JUNI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 17 JUNI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus

Cursus de Bergrede. Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus Cursus de Bergrede Dagelijkse inspiratiebron voor een radicaal leven als volgeling van Jezus 1 Opwekking 520 1 Wees mijn verlangen, o Heer van mijn hart Leer mij U kennen in vreugde en smart. Laat mijn

Nadere informatie

(Niet) Weten wat Pasen is

(Niet) Weten wat Pasen is (Niet) Weten wat Pasen is Paaszangdienst op 27 maart 2016 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Harm Hoeve Voorganger: ds. Bram Riepma

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring )

De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) De gelijkenis van de onbeschaamde vriend. ( of over gebedsverhoring ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst 5 mei Thema: Voel je vrij Voorganger: ds. J.W. Korpelshoek Koor: About Three

Liturgie Jeugddienst 5 mei Thema: Voel je vrij Voorganger: ds. J.W. Korpelshoek Koor: About Three Liturgie Jeugddienst 5 mei Thema: Voel je vrij Voorganger: ds. J.W. Korpelshoek Koor: About Three About Three zingt: Open the Eyes of My Heart Michael W. Smith. Welkom door Lianne. Samenzang met About

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie