Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV)"

Transcriptie

1 Preek door de week+ Zondag 30 april 2017 Prediker: Christiaan Vos Titel: Gezegend om te Zegenen Bijbellezingen: Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 1 Korintiërs 15: 1-11 (NBV) Johannes 20: Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald. 2 Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze Hem nu neergelegd hebben. 3 Petrus en de andere leerling gingen op weg naar het graf. 4 Ze liepen beiden snel, maar de andere leerling rende vooruit, sneller dan Petrus, en kwam als eerste bij het graf. 5 Hij boog zich voorover en zag de linnen doeken liggen, maar hij ging niet naar binnen. 6 Even later kwam Simon Petrus en hij ging het graf wel in. Ook hij zag de linnen doeken, 7 en hij zag dat de doek die Jezus gezicht bedekt had niet bij de andere doeken lag, maar apart opgerold op een andere plek. 8 Toen ging ook de andere leerling, die het eerst bij het graf gekomen was, het graf in. Hij zag het en geloofde. 2 Timoteüs 2: 2 Geef wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen. 1 Korinthe 15: Broeders en zusters, ik herinner u aan het Evangelie dat ik u verkondigd heb, dat u ook hebt aangenomen, dat uw fundament is 2 en uw redding, als u tenminste vasthoudt aan de boodschap die ik u verkondigd heb. Anders bent u tevergeefs tot geloof gekomen. 3 Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven, heb ik op mijn beurt ook weer ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven, zoals in de Schriften staat, 4 dat Hij is begraven en op de derde dag is opgewekt, zoals in de Schriften staat, 5 en dat Hij is verschenen aan Kefas en vervolgens aan de twaalf leerlingen. 6 Daarna is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders en zusters tegelijk, van wie er enkelen gestorven zijn, maar de meesten nu nog leven. 7 Vervolgens is Hij aan Jakobus verschenen en daarna aan alle apostelen. 8 Pas op het laatst is hij ook aan mij verschenen, aan het misbaksel dat ik was. 9 Want ik ben de minste van de apostelen, ik ben de naam apostel niet waard omdat ik Gods gemeente heb vervolgd. 10 Alleen dankzij zijn genade ben ik wat ik ben. En zijn genade is bij mij niet zonder uitwerking gebleven. Integendeel, ik heb harder gezwoegd dan alle andere apostelen, niet op eigen kracht maar dankzij Gods genade. 11 Hoe dan ook, of zij het nu zijn of ik, wij verkondigen allemaal dezelfde boodschap, en door die boodschap bent u tot geloof gekomen.

2 Liederen: Opwekking 670 Op Hem rust mijn geloof en hierin vind ik hoop, dat Jezus Christus opstond uit de dood! Geen vreugde overtreft het kennen van mijn Heer en aardse rijkdom heeft geen waarde meer Bevrijd uit het duister mogen wij thuis zijn in Gods familie, wonen bij Hem Als uw erfgenamen bindt U ons samen, ons leven geven wij tot eer van U - Opwekking 749 Hoor, hoe een eeuwig lied echoot in mijn ziel: een eindeloos gezang. Ook als de storm opsteekt, houd ik vol, ik weet waar ik schuilen kan. Refrein: Hoe kan ik anders, ik zing, Heer, voor U. Nooit is het loflied lang genoeg, voor Uw liefde, die mij droeg. Hoe kan ik anders, ik roep, Heer, om U. De Koning die veel van mij houdt maakt dat heel mijn hart voor Hem zingt. Ik kijk omhoog, en wacht in de zwartste nacht: U redt mij altijd weer. En ik mag met U mee, U laat mij niet alleen, ik zing, wat U mij leert. Ik zing, als ellende komt, ik zing, als ik win,

3 ik zing, als het tegenzit en zelfs als ik val, ik zing, want U houdt mij vast, ik zing, want U helpt, ik zing, want U hoort mij Heer, als ik roep in gebed; ja, ik zing, met mijn laatste adem, k zing, want ik weet dat ik straks in de hemel zing, met heel het hemelkoor. *************************** Op deze tweede zondag na Pasen schetste Christiaan Vos het Paasverhaal en hoe de opstanding van Jezus een cruciale rol speelde in het leven van de eerste volgelingen van Jezus. Ze mochten de zegen van de opstandingskracht doorgeven. Zij wisten zich gezegend om te zegenen. In het Evangelie zie je dat Jezus aan elk van zijn volgelingen iets anders doorgeeft na Zijn opstanding. Thomas, Petrus, Maria, de Emmaüsgangers, ze krijgen waar ze op dat moment tekort aan hebben. Aan de hand van de bijbelgedeelten van Johannes 20:1-8, 2 Timoteüs 2:2 en 2 Korintiërs 15:1-11 gebruikte Christiaan het beeld van een estafettestokje. Na de opstanding kregen 500 mensen het stokje van de opstandingskracht van Jezus aangereikt. Zij gaven het door en uiteindelijk kwam het tot ons. Bij een estafette is er een wisselvak waarin je elkaars snelheid aan moet nemen. Vervolgens is er een moment van aanreiken/aannemen, vastpakken, vasthouden en later weer doorgeven/ontvangen. Hoe Paulus dat verwoordt, zie je in 2 Korintiërs 15:1-11 op de eerste bladzijde. Je kunt alleen doorgeven wat je zelf ontvangen hebt. Hoe zorg je dat je de estafettestok van het geloof niet laat vallen? Hoe geef je haar door? Christiaan merkte op dat het bij een estafetteloop er niet omgaat of de lopers de eindstreep halen, maar dat ze die met het stokje halen! Ook vertelde hij dat als het estafettestokje onderweg wordt losgelaten, er géén diskwalificatie volgt. Je mag het weer oppakken en doorgaan. Mooi om te zien hoe we na Pasen bemoedigd zijn door onze gastpredikers: Henk Binnendijk sprak over staande blijven na Pasen. Christiaan Vos sprak over hoe in beweging blijven na Pasen.

4 In de dienst gaf Wil Zeeman haar getuigenis. Over hoe zij het estafettestokje van het geloof mocht aangereikt krijgen door een van haar cursisten Textielverven. En hoe zij het mocht doorgeven aan haar zoon en aan een andere cursiste. Hoe haar zoon het mocht doorgeven aan zijn dochter En de cursiste aan haar zoon En zo verder... NB. Wie de preek van Christiaan gemist heeft, kan deze alsnog zien via ********************************************* Neem tijd om - in stilte - naar boven te halen wat jou in de dienst heeft geraakt en hoe God daarin tot je heeft gesproken. Mocht je tijdens de dienst aantekeningen hebben gemaakt, neem ze erbij. Vragen om met elkaar te delen in de huiskring: (NB. Deze keer een flink aantal vragen. Misschien kun je als huiskringleider van te voren bezien welke in elk geval op deze kringavond aan de orde moeten komen.) 1. Wat heeft je geraakt in de dienst? Hoe heeft God daarin tot je gesproken? 2. Christiaan vertelde dat het 'vasthouden' van het geloof (zeker) in deze tijd moeilijk kan zijn. Vaak wordt het niet 'weggegooid' maar is 'grip houden' een probleem. Christiaan: Hoe meer 'stokjes' je probeert vast te houden, hoe lastiger het wordt om grip te houden. Herken je dat in je eigen leven? Welke stokjes vind jij belangrijk om tot over de finish te brengen? Bespreek met elkaar hoe je het stokje van geloof stevig vast kan houden. Hoe kun je elkaar hierbij helpen? Hoe stel jij je open als je zelf hulp nodig hebt/aangereikt krijgt? 3. Wie heeft God in jouw leven gebruikt om jou het estafettestokje van het Evangelie aan te reiken? Aan wie mocht jij het doorgeven? En hoe is het verder gegaan met hen; mochten zij ook op hun beurt het stokje doorgeven? Christiaan wees ons op het op elkaar afstemmen van de snelheid bij het doorgeven; wat zegt dat jou/waaraan denk je als je kijkt naar je eigen geloofsoverdrachtsmomenten? 4. Is jouw geloof afhankelijk (geweest) van het geloof van anderen? En zijn anderen afhankelijk van jouw geloof? Neem tijd om stil te zijn en te bidden om Gods leiding bij het zoeken naar mogelijkheden om het estafettestokje van het geloof door te geven en zo elkaar tot zegen te zijn.

5 5. In het Evangelie zie je dat Jezus aan elk van zijn volgelingen iets anders doorgeeft na Zijn opstanding. Thomas, Petrus, Maria, de Emmaüsgangers, ze krijgen waar ze op dat moment tekort aan hebben. Wat was het dat Jezus jou doorgaf? ****** Actueel in de gemeente: Pinksterzondag 4 juni is de volgende doopdienst. (wie uit de kring is er bij om gedoopt te worden?) Zondag 18 juni ledenbevestiging. Maandag 19 juni Open Slotavond Alpha Cursus en Introductie Cursus. ************************** Gebed Dank U, Here, voor het wonder dat een ieder van ons het Evangelie aangereikt kreeg. En dank U dat U ons waardig acht het zelf ook weer door te geven. Leid ons en geef ons vrijmoedigheid en kracht dit doen en te blijven doen. In Jezus naam, amen. ******************************

6 OVER PREEK DOOR DE WEEK+ Misschien ben je al gewend om Preek door de Week (PddW) te ontvangen, de dagelijkse overdenking van maandag t/m zaterdag. Deze persoonlijke overdenkingen voor doordeweek zijn gebaseerd op de preek van de zondag daarvoor in De Meerkerk. Voor hen die deze zondag moesten missen is de preek, alsook de hele dienst, beschikbaar op onze website. Dit seizoen willen we de zondagse dienst ook nemen als basis voor onze Meerkerkhuiskringen. Inspiratie daartoe vinden we aan het slot van Handelingen 2. We lezen daar over de eerste christenen dat zij dagelijks in de tempel bijeenkwamen en vervolgens hun leven deelden van huis tot huis. Tempel en huis lagen in elkaars verlengde. Wat in de tempel geleerd en beleefd werd, kreeg verdieping en uitwerking thuis en vice versa. Dat thuis, zo lezen we, was niet alleen een individuele verwerking en verdieping. Integendeel. Wat gezamenlijk in de tempel beleefd werd, kreeg gezamenlijk een vervolg aan huis. De eerste christengemeente was een leefgemeenschap die dagelijks met elkaar optrok in de tempel en aan huis. Bij ons westerse christenen, 2000 jaar later in Nederland, is er weinig over van het leven als dagelijkse gemeenschap van tempel en huis. Toch doen we ons best om er iets van te proeven. Op zondag in de diensten. Doordeweeks in de huiskringen. Met Preek door de Week+ willen we een handreiking geven voor het gemeenschapsleven als huiskring. PddW+ geeft net als PddW handreikingen om verder aan de slag te gaan met de zondagse boodschap. PddW voor in je persoonlijke stille tijd. PddW+ voor samen in je huiskring. Waarbij natuurlijk gezegd moet worden dat het individuele en gezamenlijke leven elkaar versterkt en net als bij de eerste christenen niet te scheiden is. Zo wordt de zondag en de week met elkaar verbonden, individueel en gezamenlijk. De zondagse dienst speelt daarbij een centrale rol. Het is het begin van de week, persoonlijk en gezamenlijk. Het samenzijn als gemeente is als een steen die op zondag in het water valt en golven maakt die doorwerken in de week die volgt. Hoe mooi zou het zijn als we elkaar op de kring de vraag zouden stellen: Hoe heeft God tot je gesproken afgelopen zondag in de dienst? In het beeld van de steen en het water: wat heeft je geraakt en hoe hebben de golven doorgewerkt in je hart en leven? Als we op deze manier de zondag gaan beleven en de boodschap van God tot ons nemen, komt ieder voorbereid naar de huiskring. Je hebt in de dienst iets ontvangen wat je meeneemt in je hart. En wellicht heb je aantekeningen gemaakt van dingen

7 die je geraakt hebben en die je opgeschreven hebt voor verdere doordenking. Thuisgekomen na de zondagse dienst ligt deze PddW+ in je mailbox. En op maandag komt de eerste PddW. Zo kan het zondagse samenzijn een verdere uitwerking krijgen en kan God verder tot Zijn doel komen, met jou maar ook door jou heen naar je geloofsgenoten in de huiskring, en vice versa. Zo wordt de kring meer kring van delen wat God in onze levens doet, net als in Handelingen 2. Tempel en huis liggen dan inderdaad in elkaars verlengde. Hiervoor vind je de PddW+ voor deze week om mee aan de slag te gaan. Het zal misschien nog even wennen zijn. Maar Gods Geest is ons nabij. We mogen verwachtingsvol zijn. Heel veel zegen met en voor elkaar! NB Mocht je onverhoopt de dienst niet hebben kunnen bijwonen en deze ook niet op de website bekeken hebben, vraag een van je kringleden om je bij te praten. Elkaar op deze manier helpen zal het samen van de huiskring dienen. ************************* Naast het gebruik in de huiskring is PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt delen met anderen buiten je huiskring. Bijvoorbeeld met je partner of kinderen, met je vrienden, in je bedieningsteam in de kerk of met een paar collega s op je werk. Als Meerkerk hopen we dat PddW+ een aanvullende hulp is voor verdere geloofsverdieping en de uitwerking daarvan in het samen gemeente zijn. Ontvang je nog geen PddW? Abonneer je dan gratis via onze website en ontvang samen met PddW (maandag t/m zaterdag) ook PddW+ (zondag).

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 Thema: Opdat... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 3: 14-17 (NBG'51) 30 Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen van Zijn discipelen gedaan,

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016

Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Preek door de week+ Zondag 20 november 2016 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Bekeert je en laat je dopen Bijbelgedeelte: Handelingen 2: 38A (NBG'51) van Jezus Christus, tot vergeving van uw zonden, Context:

Nadere informatie

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag.

De schijf begint met Woord en Gebed - De Bijbel en Bidden - we leren het onze kinderen: Lees je Bijbel, bid elke dag. PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 23 OKTOBER 2016 Thema: dat zij U kennen... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 17:1-9 (HSV) 1 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader,

Nadere informatie

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen:

Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: Preek door de week+ Zondag 6 november 2016 Thema: Verbonden Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: 1 Johannes 1:3-4; we lezen de teksten in twee vertalingen: NBV: Wat wij gezien en gehoord hebben, verkondigen

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016

Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Preek door de week+ Zondag 18 december 2016 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Titel: Vol verwachting. Bijbeltekst: Jeremia 31: 31-33 (NBV) 31 De dag zal komen-spreekt de HEER dat Ik met het volk van

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 13 november Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 13 november Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV) Preek door de week+ Zondag 13 november 2016 Titel: Toen ik aan het bidden was Spreker: Joop Strietman Bijbeltekst: Handelingen 22:17-22 (NBV) 17 Later, toen ik terug was in Jeruzalem en in de tempel aan

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) Preek door de week+ Zondag 12 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Steek over en help ons Bijbelteksten: Handelingen 16: 8-10 en Filippenzen 1: 3-6, 9-11 (beide uit GNB96) 8 Ze zetten hun tocht

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 26 maart Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98)

Preek door de week+ Zondag 26 maart Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98) Preek door de week+ Zondag 26 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Hij heeft zijn leven voor de kerk gegeven Bijbellezing: Efeze 5:25-27 (GNB98) Mannen, heb uw vrouw lief, zoals Christus zijn kerk

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 22 januari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 22 januari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV) Preek door de week+ Zondag 22 januari 2017 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Op eigen benen staan Bijbeltekst: Johannes 4:34 (NBV) Maar Jezus zei: Mijn voedsel is: de wil doen van Hem die Mij gezonden

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen. Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT)

Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen. Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT) Preek door de week+ Zondag 16 april 2017 Pasen Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wat zoek je? Bijbellezing: Lukas 24:1-8 (BGT) 1 Op zondagochtend gingen de vrouwen heel vroeg naar het graf. Ze hadden de olie

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017

Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Preek door de week+ Zondag 12 maart 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: We moeten alles doen wat God van ons wil Bijbellezingen: Mattheus 3:13-17 (GNB) 13 Jezus ging van Galilea naar de Jordaan om zich

Nadere informatie

Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016

Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016 Preek door de week + Zondag 30 oktober 2016 Thema: Bidden als lifestyle Spreker: Evert Jan Ouweneel Bijbeltekst: Matteüs 6:26-32) Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017

Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017 Preek door de week+ Zondag 17 januari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Blijf in mijn buurt, dan zul je gelukkig zijn Bijbeltekst: Spreuken 8: 32-34 (BGT) Luister daarom goed naar mij! Ik ben Wijsheid.

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 27 november 2016

Preek door de week+ Zondag 27 november 2016 Preek door de week+ Zondag 27 november 2016 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Geraakt, geroepen en gedreven Bijbelgedeelte: 2 Korintiërs 5 : 14-21 (NBV) 14 Wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 7 mei Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 7 mei Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV) Preek door de week+ Zondag 7 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Saul, Saul, waarom vervolg je Mij? Bijbellezingen: Handelingen 9:1-19 (NBV) 1 Intussen bedreigde Saulus de leerlingen van de Heer nog

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 16 OKTOBER 2016 Thema: Aan tafel Spreker: Peter Kos Bijbeltekst: 2 Samuël 9: 1-13 (NBV) 1 David vroeg: Is er nog iemand over van de familie van Saul? Die zal ik dan goed behandelen,

Nadere informatie

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96)

Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96) Preek door de week+ Zondag 29 januari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Wees in Jezus geworteld en bouw op Hem Bijbelteksten: Psalm 1 (GNB96) en Kolossenzen 2: 6,7 (GNB96) Psalm 1 (GNB96) 1 Gelukkig

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 5 februari Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51)

Preek door de week+ Zondag 5 februari Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51) Preek door de week+ Zondag 5 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: geschapen om goede werken te doen Bijbelteksten: Efeze 2: 8-10 (NBG51) 8 Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld!

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld! PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 5 JUNI 2016 Bijbelgedeelte: 1 Samuël 13:1-15 (NBV) Prediker: Marco van Delft Beproef geduld! 1 Saul was dertig jaar oud toen hij koning werd. Twee jaar was hij koning van Israël.

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 19 februari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: (NBV)

Preek door de week+ Zondag 19 februari Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: (NBV) Preek door de week+ Zondag 19 februari 2017 Prediker: Patrick van der Laan Titel: Bouwval gezocht! Bijbellezing: Lucas 6: 47-49 (NBV) Ik zal jullie vertellen op wie degene lijkt die bij me komt, naar mijn

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 9 april Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV)

Preek door de week+ Zondag 9 april Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV) Preek door de week+ Zondag 9 april 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: Gezegend, geroepen en betrokken Bijbellezing: Efeziërs 4: 7-16 (NBV) 7 Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee

Nadere informatie

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 https://www.youtube.com/watch?v=chxaeh_ NWbA 21 22 Wij gaan voor even uit elkaar 1. Wij gaan voor e-ven uit el-kaar en de-len nu het licht... Licht ver

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet DE DIENST VAN PASEN 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 210 Kom tot uw Heiland, toef langer niet, kom nu tot Hem, Die redding u biedt, Die ook voor u de hemel

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus

Titel: De tegendraadse levensstijl van volgelingen van Jezus Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, (beiden NBV)

Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, (beiden NBV) Preek door de week+ Zondag 5 maart 2017 Prediker: Remy Splinter Titel: Midden in de samenleving Bijbellezingen: Mattheus 5:13-16, 1 Petrus 2:4-12, 21-25. (beiden NBV) Mattheüs 5: 13-16 13 Jullie zijn het

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Behalve in de huiskringen is de PddW+ ook geschikt voor momenten waarop je je geloof wilt

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Intochtspsalm 139: 1 & 2 Votum en groet: vg: Onze hulp is in de naam van de Heer gm: die hemel

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. Tonny Nap Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751 Opwekking 174 Opwekking 74 Opwekking 785 ELB 270 Lezen : 1 Korintiërs 15: 1-19 ELB 331 Opwekking 751

Nadere informatie

Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV)

Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV) Preek door de week+ Zondag 19 maart 2017 Prediker: Dr. Dirk Jongkind Titel: Begrijp je wat je leest? Bijbellezingen: Jesaja 53: 1-10 (BGT) en Handelingen 8: 26:39 (NBV) Jesaja 53: 1-10 (BGT) 1 Niemand

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 11 december 2016

Preek door de week+ Zondag 11 december 2016 Preek door de week+ Zondag 11 december 2016 Prediker: Lauran Bethell Titel: Wat kunnen we leren van Rachab? Bijbeltekst: Mattheüs 1: 5-6 (NBV): Salmon verwekte Boaz bij Rachab, Boaz verwekte Obed bij Ruth,

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 13 MEI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente

Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente voorganger: ds Kirsten Slettenaar organist: Paul Kuiper lector: Tineke Staring cantorij o.l.v. Shaya van den

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV)

Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Preek door de week+ Zondag 28 mei 2017 Prediker: Orlando Bottenbley Titel: We zijn een gemeenschap Bijbellezing: Efeze 2 : 18, 19 (HSV) en 1 Petrus 2 : 9, 10a (NBV) Efeze 2 : 18, 19 (HSV) 18 Want door

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

Christus is opgestaan. I Korintiërs 15

Christus is opgestaan. I Korintiërs 15 Christus is opgestaan I Korintiërs 15 Verder maak ik u bekend, broeders, het Evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat u ook aangenomen hebt, waarin u ook staat. Waardoor u ook zalig wordt, als u eraan vasthoudt

Nadere informatie

I Korinthe 2:1-8 (BGT) - Gods wijsheid versus menselijke wijsheid / Gods 'gezichtspunt' versus die van mensen:

I Korinthe 2:1-8 (BGT) - Gods wijsheid versus menselijke wijsheid / Gods 'gezichtspunt' versus die van mensen: Preek door de week+ Zondag 26 februari 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: En jullie dan? Bijbellezing: Mattheüs 16: 13-17 (Het Boek) en 21-26 (GNB96) 13 Toen Jezus in Caesarea Filippi kwam, vroeg Hij

Nadere informatie

Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51)

Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, (NBG51) Preek door de week+ Zondag 23 april 2017 Prediker: Henk Binnendijk Titel: Staande blijven in de storm Bijbellezing: Mattheüs 7: 24-27, Mattheüs 5: 3-6 en Mattheüs 7: 7-8, 13-14 (NBG51) Mattheüs 7: 24-27

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

NLB 833: Neem mij aan zoals ik ben

NLB 833: Neem mij aan zoals ik ben Vòòr de dienst: Similia zingt: Lord, I want to be a christian Vertaling: Heer, ik wil een goed christen zijn, in mijn hart. (4x) Heer, ik wil meer liefdevol zijn, in mijn hart. (4x) Heer, ik wil meer toegewijd

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

De Heer is waarlijk opgestaan!

De Heer is waarlijk opgestaan! De Heer is waarlijk opgestaan! Binnenkomst kerkenraad en voorganger Wij zingen voor de dienst 3 liederen: -Gezang 221 : 1, 2 en 3 (Wees gegroet, gij eersteling der dagen) -Lied 122 (ELB) : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 27 maart 2016

Baalderdienst Zondag 27 maart 2016 Baalderdienst Zondag 27 maart 2016 Welkom! Opgebloeid! 1 Lyza & Tess Ouders; Maurice Oostenbrink & Maureen Borneman Boet Jurgens Ouders; Patrick & Tineke Jurgens 2 Nadine Boelens Ouders; Sander Boelens

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

PASEN EN PINKSTEREN OP ÉÉN DAG!

PASEN EN PINKSTEREN OP ÉÉN DAG! PASEN EN PINKSTEREN OP ÉÉN DAG! Hallo Jozua, De HEER is waarlijk opgestaan! ECHT? Geschrift A- Ontstaan in jaar B- Oudste Exemplaar Periode tussen A-B Aantal Exemplaren Herodotus 488-428 VC 900 1.300 8

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

***************************************************************************** ZONDAG 17 JUNI 2018

***************************************************************************** ZONDAG 17 JUNI 2018 PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Paaszangdienst op 16 april 2017

Paaszangdienst op 16 april 2017 Paaszangdienst op 16 april 2017 Met medewerking van: Christelijk Mannenkoor Assen o.l.v. Bert Duijst Trompet: Maurice van Dijk Organist: Jorrit Woudt Voorganger: ds. T.J. Oldenhuis uit Coevorden Voor de

Nadere informatie

Kern: Hem kennen is ook de kracht van zijn opstanding kennen (en vasthouden).

Kern: Hem kennen is ook de kracht van zijn opstanding kennen (en vasthouden). PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Waarom zou ik geloven?

Waarom zou ik geloven? Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2015 Deel #2: 22 nov 2015 Mijn doel met de 2 toespraken Ik probeer je te laten zien dat het christelijke

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

TWEEDE STAP Ons Probleem Scheiding 2. DOORDAT DE MENS ZONDIG IS, HEEFT HIJ HET CONTACT MET GOD VERLOREN. DAARDOOR KAN HIJ GODS

TWEEDE STAP Ons Probleem Scheiding 2. DOORDAT DE MENS ZONDIG IS, HEEFT HIJ HET CONTACT MET GOD VERLOREN. DAARDOOR KAN HIJ GODS EERSTE STAP - Gods doel Vrede & Leven 1. GOD HEEFT JOU GESCHAPEN UIT LIEFDE EN HIJ HEEFT EEN PLAN VOOR JOUW LEVEN. GODS LIEFDE " Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat

Nadere informatie

Pasen Mandylion, Titia v/d Haar. Oosterlichtkerk Huizen

Pasen Mandylion, Titia v/d Haar. Oosterlichtkerk Huizen Pasen 2015 Mandylion, Titia v/d Haar Oosterlichtkerk Huizen Lied 630: 1, 2 en 3 (staande) v. De Heer is waarlijk opgestaan! allen Halleluja! Lied 637 v. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. (Titus 2:11 NBV)

Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. (Titus 2:11 NBV) Preek door de week+ Zondag 2 april 2017 Prediker: Joop Strietman Titel: Genade als ons nieuwe fundament Bijbellezing: Romeinen 4: 19 5: 11 (NBV) 19 En zijn (Abrahams) geloof verzwakte niet toen hij, ongeveer

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Paaszondag 21 april. Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet

Paaszondag 21 april. Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet Paaszondag 21 april Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet Psalm 139b Lied 359 Lied 791 1 en 4 GOZ Lied 624 Geloofsbelijdenis Lied 169 Hemelhoog Lied 634 Lezing: Johannes 20 : 1-18 Voorganger: ds. Bart Breunesse

Nadere informatie

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51)

Wij hebben lief omdat Hij ons eerst heeft liefgehad (1 Johannes 4:19 - NBG51) Preek door de week+ Zondag 18 juni 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: De liefde van weleer Bijbel: Openbaring 2:1-7 (NBV) Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: 'Dit zegt Hij die de zeven sterren

Nadere informatie

Preek door de week+ Zondag 2 juli Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51)

Preek door de week+ Zondag 2 juli Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51) Preek door de week+ Zondag 2 juli 2017 Prediker: Henk Binnendijk Titel: Het Meesterwerk van God Bijbellezing: Openbaring 4:1,2 en 6,7 (NBG51) 1 Na deze dingen zag ik, en zie, er was een deur geopend in

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst. Liturgie zondag uur Focus dienst. Thema: let s Focus together Liturgie zondag 14-05-2017 09.30 uur ds J.J. Meijer - belijdenisdienst Thema: een leven dat van liefde overloopt Belijdenis van afhankelijkheid Vredegroet van God Zingen: Opwekking 599 Gebed Getuigenis

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. PREEK DOOR DE WEEK+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Samen met de voorganger komt een kind de kerk binnen met een brandend kaarsje in de hand. De paaskaars wordt aangestoken.

Samen met de voorganger komt een kind de kerk binnen met een brandend kaarsje in de hand. De paaskaars wordt aangestoken. Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring Zondag 27 maart 2016 PASEN Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Bea ten Kate Het orgel wordt bespeeld door Cor Timmermans De kostersdienst staat

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst. Jetse Hummel

Liturgie in de dankdienst. Jetse Hummel In leven en sterven het eigendom van mijn trouwe Heiland Jezus Christus (Heidelbergse Catechismus) Liturgie in de dankdienst voor het leven van Jetse Hummel * Tolbert, 5 september 1931 Leek, 18 mei 2015

Nadere informatie

Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus

Jezus zei tegen Petrus: En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders., vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus Les 6 voor 11 augustus 2018 Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus vervulde die opdracht door naar

Nadere informatie

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Orde van de gezinsdienst op Paaszondag 27 maart 2016 om 10.15 uur in de Protestantse gemeente i.w. te Vroomshoop in Kerkelijk Centrum Het Anker Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Voorganger: ds. J.A.

Nadere informatie

Welkomdienst. Op zondag 19 mei Aanvang uur in. De Goede Herderkerk te Borger. Thema: de Les van de Palmboom

Welkomdienst. Op zondag 19 mei Aanvang uur in. De Goede Herderkerk te Borger. Thema: de Les van de Palmboom Welkomdienst Op zondag 19 mei 2019 Aanvang 19.00 uur in De Goede Herderkerk te Borger Thema: de Les van de Palmboom m.m.v: Urker Zangers o.l.v. Jacob Schenk Soliste: Lieneke van Eijkelenburg Voorganger:

Nadere informatie

Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16

Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16 Leesrooster Bij het huisbezoekthema Jezus uitstralen, Dalfsen-Oost, seizoen 2015/16 [de kunstwerken zijn gemaakt door Claudia Boonstra, kunstenares te Sebaldeburen. www.claudiaboonstra.nl] Dit is een leesrooster

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen Broeders en zusters, 1. Zingen : Gezang 25 : 1 en 3 2. Gebed voor de opening van het Woord 3. Bediening van de Heilige Doop

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Maranathakerk Liturgie 14 juni 2015 middag RdH Verdiepingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 14 juni 2015, 16.30 uur ds. Rein den Hertog Maranathakerk Muzikale begeleiding: Tehilla Bijzonderheden: Heilig

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie