mol_ibjbk=bk=_belbcqbk=_fkkbk=ebq mi^kdb_fba

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mol_ibjbk=bk=_belbcqbk=_fkkbk=ebq mi^kdb_fba"

Transcriptie

1 mol_ibjbk=bk=_belbcqbk=_fkkbk=ebq mi^kdb_fba NK p`ebmmbopfkpqfqrrq NKNK mêçääééãëíéääáåö Groei van de school Het aantal leerlingen van het Scheppersinstituut is de laatste jaren sterk gestegen. Op 10 jaar tijd ( ) zijn er op de school 173 leerlingen meer. In onderstaande grafiek wordt de evolutie van het aantal leerlingen weergegeven. Evolutie aantal leerlingen aantal leerlingen jaartal Het steeds stijgend aantal leerlingen, heeft tot gevolg dat de school een grote nood heeft aan bijkomende (vak)lokalen, proefvelden, sportvelden,... Het hoofdgebouw is gelegen in zone voor openbaar nut. De school kan op die terreinen verder uitbreiden. De terreinen aan de Stooktestaat zijn gelegen in buffergebied. In deze zone kan de school niet meer uitbreiden. Gezien de school beperkte ruimtelijke en planologische mogelijkheden heeft om uit te breiden, zal de school uitbreiden in de zone voor openbaar nut. De villa naast de school (eveneens gelegen in zone voor openbaar nut) zal worden opgeknapt en hierin zal de directie zijn intrek nemen. Hierdoor komt in de school ruimte vrij voor lokalen. Bovendien werd een bouwaanvraag ingediend om binnen de 12m een uitbreiding van de school en de turnzaal te doen. De prefabgebouwen aan de Stooktestraat zijn sterk verouderd. Gezien de school een grote tuinbouwafdeling heeft, is er eveneens nood aan proefvelden. De school huurt momenteel enkele velden naast de school. Indien de eigenaar na afloop van de overeenkomst beslist het terrein niet meer aan de school te verhuren, heeft de school een probleem. De school heeft getracht hierop te anticiperen door twee kleine veldjes aan te kopen. Deze zijn eveneens gelegen in buffergebied. Bovendien heeft de school nood aan sportvelden. Het huidige voetbalveld van de school is gelegen in de zone voor openbaar nut, op een oud proefveld dat volledig uitgeput is. Om de groei van de school te kunnen opvangen is het mogelijk dat deze gronden na verloop van tijd zullen worden ingenomen

2 door bijkomende schoolgebouwen of opnieuw als proefveld zullen worden gebruikt. Hierdoor zal de school geen sportveld meer hebben en dient ruimte te worden voorzien voor een nieuw sportveld. Bovendien wenst de school naast voetbal ook andere sporten aan te bieden (o.a. atletiek) Mobiliteit Jaarlijks organiseert de school een bevraging omtrent het gebruik van de verschillende verkeersmodi bij de leerlingen. Van alle leerlingen heeft 90,7% (837 leerlingen) deelgenomen aan de enquête. De resultaten zijn representatief. Vervoerswijze leerlingen 19% 1% 3% 8% 6% auto bromfiets fiets lijnbus 9% schoolbus te voet trein 54% Uit de grafiek leiden we af dat de helft van de leerlingen met de fiets naar school komt. Tevens komt ongeveer 1/5 van de leerlingen met de schoolbus. Een 67-tal leerlingen (8%) komt met de wagen. Bovendien telt de school heel wat leerkrachten en ander personeel. Het overgrote deel van de leerkrachten komt met de wagen. Sinds de invoering van de fietsvergoeding werd een betekenisvolle toename vastgesteld van het fietsgebruik bij het personeel. Er komen 24 personeelsleden regelmatig met de fiets. De rest van het personeel (113) komen met de wagen. In totaal is er dus nood aan minimaal = 180 parkeerplaatsen. Bij het voorzien van parkeerplaatsen dient rekening te worden gehouden met de groei van de school. De huidige parking aan de Cooppallaan is 1.600m² groot en biedt theoretisch ruimte voor een 80-tal wagens. De parking is gelegen in natuurgebied en daarom zonevreemd. Bovendien dienen de leerlingen de (onveilige) Cooppallaan over te steken. De andere wagens parkeren zich verderop, op de parking aan de fietsenstalling van de school of op de terreinen aan de Stooktestraat. Dit heeft een nogal ongeordende indruk. Bovendien is de situatie bij de begin en einde van de schooluren vrij onveilig. De schoolbussen dienen op de rijbaan stil te staan. Leerlingen die op de schoolbus moeten stappen, dienen het fietspad te kruisen. Bovendien veroorzaken de wachtende schoolbussen eveneens beperkte congestie op de Cooppallaan. Verderop de Cooppallaan (richting centrum) is een halte van De Lijn. De vele leerlingen die met de lijnbus naar school komen, zorgen soms voor overlast voor omwonenden. NKOK açéäëíéääáåö=orm=aé=e~ã Binnen het RUP dient rekening te worden gehouden met - de mogelijkheid om een waterpartij te voorzien refererend naar de oude Scheldemeander. - mogelijkheden van het gebied op recreatief vlak - de parkeerbehoefte vanuit het natuurgebied en de naburige secundaire school.

3 NKPK =séêí~äáåö=î~å=çé=ïéåëéå=î~å=üéí=påüééééêëáåëíáíììí=äáååéå=çé ÇçÉäëíÉääáåÖ=î~å=ÜÉí=orm Op vlak van natuurontwikkeling is het wenselijk dat de parking aan de Cooppallaan verdwijnt. De weg zelf wordt als grens aanzien tussen enerzijds natuur en anderzijds de hardere functies. Gezien de parking verdwijnt dient ruimte te worden voorzien voor een nieuwe parking. Hiervoor werden een aantal locaties ten opzichte van elkaar afgewogen en besproken met het Scheppersinstituut. Figuur 1: locatiestudie Bestaande parking Recticel 1 Bestaande parking Scheppers Toekomstige parking OmniChem Naast de terreinen van de school ligt de parking van het bedrijf Recticel. Medegebruik van de parking is niet haalbaar gezien de parking reeds sterk bezet is door personeel van het bedrijf zelf. Ook de toekomstige parking van het bedrijf OmniChem is geen optie gezien het ten eerste nog niet zeker is wanneer deze gerealiseerd zal worden en ten tweede gezien de parking ook volledig zal worden ingenomen door wagens van personeel en bezoekers. Daarnaast werden 5 locaties ten opzichte van elkaar afgewogen. Ze zijn op de figuur weergegeven in het rood. Deze opties werden besproken eveneens besproken met de school. Optie Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4 Bespreking Dit terrein is reeds volledig ingenomen. Bijkomende parking kan niet gerealiseerd worden. Naast dit terrein ligt de fietsenstalling van de school. De interferentie met fietsverkeer is niet veilig. Dit terrein is ingenomen door een boomgaard. Deze boomgaard kan niet worden verwijderd gezien ze van belang is voor de tuinbouwafdeling. Op dit terrein wenst de school een bijkomend sportveld aan te leggen. De school had hierbij een atletiekpiste in gedachten. Dit is een deel van de terreinen die de school had aangekocht om proefvelden op te realiseren.

4 Optie 5 Indien bij stopzetting van de huurovereenkomst, de eigenaar van de huidige proefvelden niet meer wenst te verhuren, zijn deze terreinen de enige proefvelden die de school nog ter beschikking heeft. De school wenst hier een nieuw sportveld (voetbalveld) aan te leggen. Elk van de opties werd verworpen op basis van aanvaardbare redenen. Samen met de school werd op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Een aanvaardbare oplossing lijken de terreinen gelegen voor optie 5. Op deze terreinen staan momenteel prefabgebouwen, enkele containervelden en enkele serres en plastiektunnels. Gezien de school zich meer wenst toe te spitsen op volle grondteelt (containerteelten beter in buitenland, hier geen meerwaarde) en de prefabgebouwen reeds heel oud zijn, wenst de school deze zone te gaan ordenen en ruimte te voorzien voor een voetbalveld en een parking. De proefvelden blijven behouden. Aldus kan de zone ten noorden van de Stooktestraat aanzien worden als een zone met eerder laagdynamische voorzieningen. De school zal bijkomende lokalen gaan clusteren in de huidige zone voor openbaar nut (= de zone ten zuiden van de Stooktestraat). Hierdoor is het mogelijk dat het bestaande voetbalveld moet verdwijnen. in het RUP wordt hierop geanticipeerd door een nieuw voetbalveld te voorzien in de zone ten noorden van de Stooktestraat. In deze zone worden meer hoogdynamische voorzieningen ingeplant. In deze zone wenst de school een atletiekpiste te voorzien om de jongeren naast voetbal eveneens enkele andere sporten te kunnen aanbieden. De villa en villatuin worden herbestemd tot parkgebied. De villa wordt opgeknapt en de directie zal daarna zijn intrek nemen in de villa. Ten behoeve van de directie en bezoekers wordt voorgesteld de oude koterijen die op de perceelsgrens staan af te breken en hier eveneens een (beperkte) parkeerruimte te voorzien. De gewenste uitbreiding van de school (reep van 12m langs de bestaande schoolgebouwen) en de busopstelstrook (4m langs Cooppallaan) blijven zone voor openbaar nut liggen. De gewenste uitbreiding biedt een antwoord op het capaciteitsprobleem van de school (schoolgebouwen, turnzaal). De bestaande muur tussen de school en de villa zal worden verwijderd. De inrichting van een busstelstrook aan de Cooppallaan heeft verschillende voordelen: - de leerlingen moeten het fietspad niet kruisen - de leerlingen kunnen van op de speelplaats via de villatuin de busstelplaats bereiken. - de bussen blokkeren de rijweg niet langer (minder congestie en minder verkeersonveilige situaties) Rekening houdend met de wensen van de school zou de inrichting er als volgt kunnen uitzien:

5 Het voetbalveld werd momenteel getekend als een gemiddeld voetbalveld van 105m x 68m. Voor de parking werd een oppervlakte genomen van 2.700m² (=60m x 45m). Dit betekent dat er theoretisch ruimte is voor 135 wagens. Dit betekent een capaciteitsverhoging met 55 parkeerplaatsen en dient voldoende antwoord te bieden op het tekort aan parkeerplaatsen dat de school momenteel ondervindt. Op vlak van bestemmingswijzigingen betekent dit het volgende: - de zone voor openbaar nut blijft behouden - de serre, gelegen in woongebied, wordt herbestemd tot zone voor openbaar nut - de boomgaard, gelegen in woonuitbreidingsgebied, wordt herbestemd tot zone voor openbaar nut. - de zone voor buffer wordt herbestemd tot zone voor openbaar nut. Hierdoor kan in deze zone een parking en nieuw voetbalveld worden aangelegd en kunnen de oude gebouwen worden opgeruimd. De proefvelden worden eveneens mee opgenomen in zone voor openbaar nut. - het perceel met de villa en tuin worden, met uitzondering van de 12m voor uitbreiding van de school en de 4m langs de Cooppallaan, herbestemd tot villaparkgebied. Binnen dit parkgebied moet het evenwel mogelijk zijn enkele parkeerplaatsen te voorzien. In onderstaande figuur worden de herbestemmingen weergegeven:

6 OK ^gfkljlqljljkf`ebj Omnichem wenst de terreinen aan de overzijde van de Cooppallaan te verlaten. In de plaats hiervan wenst het bedrijf zijn activiteiten te clusteren aan de andere zijde van de Cooppallaan. Hiervoor dient een deel van het bos te worden aangesneden. Dit bos is momenteel op het gewestplan ingekleurd als industriegebied. Bij inname van de industriegrond zal een ruime buffer worden opgelegd (25m) om de gebouwen af te schermen van het zicht (bvb vanop de Scheldedijken). Er kan geen ruimte ingenomen worden van het kasteelpark. Op de gronden die het bedrijf zal verlaten, zal een parking worden aangelegd. Deze parking kan als minder hinderlijk worden aanzien dan de bedrijfsactiviteiten. Ten opzichte van de woningen zal een voldoende brede buffer worden gerealiseerd. In eerste fase dient het deel in de bocht van de Cooppallaan te worden aangesneden. In tweede fase kan het deel aan de Stooktestraat (aan de tuinen van de woningen) te worden aangesneden. De parking dient als groene parking te worden ingericht. Door het verwijderen van de bedrijfsgebouwen zal de overzichtelijkheid in de bocht bovendien toenemen. Voor het gebied De Ham (voor een groot deel in eigendom van Ajinomoto-OmniChem) wordt verwezen naar de scenario s voorgesteld in het natuurinrichtingsplan.

7 PK wlkbsobbjab=tlkfkdbk Voor de zonevreemde woningen gelegen langs de Cooppallaan staat in het structuurplan vermeld dat deze dienen te worden opgenomen in een buffergebied. Als buffergebied wordt de zone aanzien tussen de Cooppallaan, de Stooktestraat en de school. Tot het buffergebied behoren: de parking die zal worden ontwikkeld door het bedrijf OmniChem het villapark van de school de buffer van de parking de woningen en hun tuinen. De buffer wordt aanzien als een overgang tussen een zachte functie (natuurgebied) en de harde functies (industrieterrein). De woningen gebruiken een reep van het natuurgebied om wagens te parkeren. Gezien dit niet strookt met de visie voor natuurontwikkeling, dient een oplossing te worden gezocht voor de parkeer mogelijkheid. Er kunnen een viertal mogelijkheden worden voorgesteld: Gedeeltelijk aanpassen van het profiel van de Cooppallaan ter hoogte van de woningen. Hierdoor wordt langsparkeren mogelijk gemaakt voor de woningen en zal (de snelheid van) het verkeer worden afgeremd (dit is positief voor de school). Opleggen in het voorschrift dat bij grote verbouwingen een parkeerplaats moet worden ingericht. Dit gezien het weinig waarschijnlijk is dat op deze plaats vlug herbouwd zal worden en het gewenst is dat de parkeerruimte in het natuurgebied verdwijnt. Dit leidt ertoe dat de bewoners die een grote verbouwing gaan doen, vooraan een garage zullen moeten steken. Om hierdoor geen vloeroppervlakte voor gebouwen verloren te laten gaan, wordt de bouwzone voldoende ruim gelaten. Zij kunnen nog uitbreiden naar achter. Door vooraan een garage te steken, zullen ze hun zicht op het natuurgebied verliezen, tenzij een bel-etage woning wordt gerealiseerd. Opleggen in het voorschrift dat bij herbouw de woning naar achter moet opgeschoven worden (voortuinstrook) en dat hierin een parkeerplaats moet voorzien worden. Aan de bestaande woningen zullen om herbouw te stimuleren enkel instandhoudings- en onderhoudswerken worden toegelaten. Voor een vijftal woningen is de komst van de parking van Omnichem een oplossing. Bij aanleg van deze parking kan opgelegd worden dat aan de woningen de mogelijkheid moet worden geboden om een garage te zetten en langs de Stooktestraat te ontsluiten. Er dient dan wel te worden uitgegaan van een aanpassing van het profiel van de Stooktestraat. Bovendien moet in het voorschrift van de tuinen dan worden opgenomen dat het oprichten van garages mogelijk is. Voor vijf andere woningen is dit echter geen oplossing.

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Voorstelling RUP Functionele Cluster. 13 oktober 2009

Voorstelling RUP Functionele Cluster. 13 oktober 2009 Voorstelling RUP Functionele Cluster 13 oktober 2009 Inleiding: Wat is een RUP? 3 stappen: Plannen: visie structuurplan (2006) Uitvoeren: bestemming, beheer, inrichting en verordeningen RUP s (gewestplan,

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Toelichting GECORO 23 oktober 2018 Inhoud 1. Fasestap binnen

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol

Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De Kaasboerin in Mol Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf De

Nadere informatie

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking RUP Zonevreemde recreatie Toelichting Bevolking 11 juni 2018 RUP Is een uitvoering van het Gemeentelijke Ruimtelijke Structuurplan (GRS) Vervangt het gewestplan Bestaat uit een grafisch plan en bijhorende

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften

Stedenbouwkundige voorschriften Stedenbouwkundige voorschriften 0. ALGEMENE BEPALINGEN 1. OPGAVE VAN DE PLANOLOGISCHE VOORSCHRIFTEN DIE STRIJDIG ZIJN MET HET RUP EN DIE OPGEHEVEN WORDEN Het RUP vervangt de bestemmingen van het gewestplan

Nadere informatie

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu:

Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: 79 Schipstraat en E.Vlieberghstraat vroeger en nu: Foto 4.4. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat, begin 20 ste eeuw Foto 4.5. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat in 1990 Foto 4.6. : Schipstraat en E.Vlieberghstraat

Nadere informatie

OUD-TURNHOUT RUP De Hoogt Aanvulling screeningsnota

OUD-TURNHOUT RUP De Hoogt Aanvulling screeningsnota OUD-TURNHOUT RUP De Hoogt Aanvulling screeningsnota December 2010 COLOFON Opdrachtgever: Turnhout Project: RUP De Hoogt Opdrachthouder: Projectteam: Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen

Nadere informatie

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm

RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm RUP Jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld Campus Zwalm en basisschool Het Groene Lilare Gemeente Zwalm Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften december 2018 Gemeentelijk

Nadere informatie

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN-

RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- GEMEENTE OPWIJK RUP KLAARSTRAAT (HERZIENING EN UITBREIDING VAN HET RUP ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN- Deelplan voetbalterrein Klaarstraat ) DEEL 2: ONTWERPPLANNEN

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL RUP 'MUSEUMSITE VELZEKE' TE ZOTTEGEM Definitieve vaststelling de heer Marc De Buck De Provincieraad,

Nadere informatie

sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017

sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017 sportpark Molenkouter 2 e infovergadering 29/06/2017 Verloop infovergadering Inleiding Toelichting bij ontvangen opmerkingen en presentatie aanpassingen aan inrichtingsschets door diensten Presentatie

Nadere informatie

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018

Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Informatiemoment PRUP Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon (Bredene) Infomoment 6 september 2018 Algemeen - Tijdens de periode van publieke inspraak van 12 maart 2018 tot en met 12 mei 2018 zijn er verschillende

Nadere informatie

ENQUÊTE BEDRIJVEN SCHOTEN

ENQUÊTE BEDRIJVEN SCHOTEN ENQUÊTE BEDRIJVEN SCHOTEN 1. INLEIDING De gemeente Schoten zal in de loop van 2013 starten met de herziening van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan. Het huidige gemeentelijk ruimtelijk structuurplan

Nadere informatie

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging)

Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Aalst deelplan 7 Gemengd Regionaal Bedrijventerrein Sterrenhoek (wijziging) Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk

Nadere informatie

gebieden voor toeristischrecreatieve

gebieden voor toeristischrecreatieve gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan gebieden voor toeristischrecreatieve infrastructuur Golf Beveren : Register van percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften

GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN. Ontwerp definitieve vaststelling. Stedenbouwkundige voorschriften GEMEENTEBESTUUR ZEMST RUP NR 09 RECREATIEZONE OSSEBEEMDEN Ontwerp definitieve vaststelling Stedenbouwkundige voorschriften 184446\RAP\ZEMST_04_ontwerp_voorschriften_d Gemeente Zemst De Griet 1 1980 Zemst

Nadere informatie

Motivatienota Onteigeningsplan. Recreatiezone Melsbroek

Motivatienota Onteigeningsplan. Recreatiezone Melsbroek Motivatienota Onteigeningsplan Recreatiezone Melsbroek 1. LIGGING PLANGEBIED De gemeente Steenokkerzeel is gelegen in Vlaams-Brabant, ten noord-oosten van Brussel, tussen de gemeenten Machelen, Zaventem,

Nadere informatie

dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T

dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 26-06-2014 HERZIENING STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING OP HET AANLEGGEN VAN PARKEERPLAATSEN EN FIETSENSTALLINGEN BUITEN DE OPENBARE WEG Art.

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3

BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 BEDRIJVENTERREIN LANDSCHAP LANDSCHAP LANDSCHAP STAP 1 STAP 2 STAP 3 De opzet voor het nieuwe bedrijventerrein is het maken van een open bedrijventerrein dat zijn bouwgrenzen opzoekt. Een aantal orthogonale

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf Makro te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam

1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus KB Amsterdam 1. Fort Advocaten N.V. De heer mr. Postbus 70091 1007 KB Amsterdam Per fax ingekomen d.d. 16-01-2014 Per brief geregistreerd onder nummer IN-14-09424 d.d. 17-01-2014 1.1. Cliënte is eigenaar van het perceel

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk

Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Gemeentelijk RUP Ecologische Verbindingen stad Genk Toelichting 09.02.2015 Aanleiding opmaak RUP Aanleiding RUP: uitvoering van het masterplan Ecologische Verbindingen (goedgekeurd in 2009) Gemeentelijk

Nadere informatie

stedenbouwkundige voorschriften

stedenbouwkundige voorschriften stedenbouwkundige voorschriften Algemene voorschriften VERORDENEND 1. Algemeen Openbaar nut en gemeenschapsvoorzieningen kleine inrichtingen van openbaar nut zoals infrastructuur in verband met openbare

Nadere informatie

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL

7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL 7 ARTIKEL 7: CLUSTER S GRAVENWEZEL ART.7.0. BASISRECHTEN Deze cluster situeert zich binnen de perimeter noordelijke en oostelijke open ruimte. De zonevreemde woningen zijn gelegen in ruimtelijk kwetsbaar

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011

Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 Gemeentelijk RUP Den Huilaert Gemeente Kortemark Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Maart 2011 GEZIEN EN VOORLOPIG AANGENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN OP BEVEL:... DE VOORZITTER

Nadere informatie

Sint-Niklaas - Lokeren

Sint-Niklaas - Lokeren Sint-Niklaas - Lokeren 1. Valleigebieden (KB 7/11/78) 0911 De agrarische gebieden met landschappelijke waarde die op kaart welke de bestemmingsgebieden omschrijven overdrukt zijn met de letter V hebben

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN HORENDE BIJ DE AANVRAAG VOOR DE VERKAVELINGSVERGUNNING 1. ALGEMEEN Alle werken en handelingen waarvoor geen stedenbouwkundige vergunning nodig is, en in onderstaande voorschriften

Nadere informatie

BPA ZUSSEN: situering plangebied

BPA ZUSSEN: situering plangebied BPA ZUSSEN: situering plangebied BPA ZUSSEN: situering plangebied BPA ZUSSEN: analyse plangebied 7,15ha BPA ZUSSEN: analyse plangebied bestaande woningen 40 woningen 10 open bebouwing (ca. 5-6 are per

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN

STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING INZAKE PARKEERPLAATSEN EN FIETSSTALPLAATSEN BIJ HET CREËREN VAN MEERDERE WOONGELEGENHEDEN Art. 1 - Toelichting Sedert de afschaffing van de omzendbrief van 17 juni 1970 betreffende

Nadere informatie

ADVIES VAN 12 APRIL 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP HISTORISCH GEGROEID BEDRIJF STEENFABRIEKEN NELISSEN NV

ADVIES VAN 12 APRIL 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP HISTORISCH GEGROEID BEDRIJF STEENFABRIEKEN NELISSEN NV ADVIES VAN 12 APRIL 2016 OVER HET VOORONTWERP RUP HISTORISCH GEGROEID BEDRIJF STEENFABRIEKEN NELISSEN NV SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 1 II. ALGEMENE BEOORDELING...

Nadere informatie

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst

GOEDGEKEURDE STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst GOEDGEKEURDE Volgens vergunning nr. V/LE38/1 dd. 09/11/2016 Inclusief opmerkingen technische dienst 1. VOORSCHRIFTEN EN BESTEMMING HOOFDGEBOUW 1.1. Bestemming hoofdgebouw 1.1.1. Hoofdbestemming Autostelplaats:

Nadere informatie

Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul

Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul STAD LEUVEN Thematisch RUP Mobiliteit 1 Parking en recreatiedomein Den Bruul Ontwerp Deel 4: Register van de percelen waarop de regeling van planschade, planbaten, kapitaalschade of gebruikersschade van

Nadere informatie

Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf. Rapportage

Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf. Rapportage Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf 1 Rapportage Verkeerskundige analyse rond nieuwbouw basisschool Het Octaaf Rapportage 2 Aan: Stichting St. Josephscholen T.a.v. Pieter Tiggelaar

Nadere informatie

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016

RUP Kanaalzone West Wielsbeke. Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 RUP Kanaalzone West Wielsbeke Bewonersvergadering OC Leieland 24/08/2016 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Welke plannen worden vervangen? Situering van het plangebied Hoger beleidskader

Nadere informatie

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT Aanvullende nota screeningsnota PRUP Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch - Kortemark PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Dienst Ruimtelijke Planning AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN ALGEMENE VOORSCHRIFTEN Gebouwen en constructies voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut kunnen in het volledige plangebied voorzien worden mits ze qua volume en voorkomen

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

ADVIES VAN 26 FEBRUARI 2014 OVER HET VOORONTWERP RUP VOLVO TRUCKS GENT

ADVIES VAN 26 FEBRUARI 2014 OVER HET VOORONTWERP RUP VOLVO TRUCKS GENT ADVIES VAN 26 FEBRUARI 2014 OVER HET VOORONTWERP RUP VOLVO TRUCKS GENT SARO KONING ALBERT II-LAAN 19 BUS 24 1210 BRUSSEL INHOUD I. SITUERING... 2 II. HERBESTEMMING NAAR GRB IN FUNCTIE VAN HET PLANOLOGISCH

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter

13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 13 Bedrijventerrein voor kantoren en kantoorachtigen en bedrijven van lokaal belang Keppekouter 84 A Relatie met het afbakeningsproces In de hypothese van gewenste ruimtelijke structuur van het regionaalstedelijk

Nadere informatie

Betreft: Advies met betrekking tot de stad Sint-Truiden Toelichtingsnota en mober RUP Sint-Pieter versie februari 2016

Betreft: Advies met betrekking tot de stad Sint-Truiden Toelichtingsnota en mober RUP Sint-Pieter versie februari 2016 Betreft: Advies met betrekking tot de stad Sint-Truiden Toelichtingsnota en mober RUP Sint-Pieter versie februari 2016 Positief advies, met opmerkingen Het Departement Mobiliteit en Openbare Werken kan

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit

Stedenbouwkundige voorschriften Februari Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit Stedenbouwkundige voorschriften Februari 2010 Studiebureau Adoplan Ruimtelijke Planning en Stedenbouw Milieu en Mobiliteit STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan

Nadere informatie

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017

DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 DORPSRAAD SINT-DENIJS 21/09/2017 Bespreking College 13/11/2017 1.GLASBOL Verplaatsen glasbol : -Sportcentrum? (wel gevaar voor sluikstorten in gracht) -Stationsplein (parkeerplaats opgeven of op andere

Nadere informatie

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Cardiff nv Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Cardiff nv Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Cardiff nv' te Zulte Verordenend grafisch plan 1121B3 Legende Perimeter RUP art. 1: Zone

Nadere informatie

Nota parkeernormen 2016

Nota parkeernormen 2016 Nota parkeernormen 2016 Samenvatting en rekenvoorbeelden voor ontwikkelaars in Asten Inleiding De gemeente Asten heeft in 2016 een nieuwe Nota Parkeernormen vastgesteld. Daarin zijn parkeernormen opgenomen

Nadere informatie

Provincie Antwerpen Gemeente Mol. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. De Kaasboerin in Mol. Bijlage IIIg: bereikbaarheidsprofiel

Provincie Antwerpen Gemeente Mol. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. De Kaasboerin in Mol. Bijlage IIIg: bereikbaarheidsprofiel gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan De Kaasboerin in Mol Bijlage IIIg: bereikbaarheidsprofiel Provincie Antwerpen Gemeente Mol 1 Bereikbaarheidsprofiel Het bereikbaarheidsprofiel geeft een inzicht

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerp-bestemmingsplan AZC Francois de Veijestraat Binnen de termijn dat het ontwerp-bestemmingsplan ter visie lag zijn vier zienswijzen ontvangen. De zienswijze van

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016

RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 RUP nr. 2quater Zeedijk-Tennis Gemeente Middelkerke Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan februari 2016 Gemeentelijk RUP nr. 2quater 'Zeedijk-Tennis' te Middelkerke Verordenend grafisch plan

Nadere informatie

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79)

Roeselare - Tielt. 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) Roeselare - Tielt 1. Reservegebieden voor woonwijken (KB 17/12/79) 0180 De gebieden die als "reservegebied voor woonwijken" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van de gemeente of de vereniging van gemeenten

Nadere informatie

Gebied voor stedelijke activiteiten

Gebied voor stedelijke activiteiten Provincie Antwerpen Stad Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gebied voor stedelijke activiteiten Kievit fase II te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf N.V. Wijckmans te Ham Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN

TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN TOELICHTING RUIMTELIJKE UITVOERINGSPLANNEN RUP Peerlaarstraat en RUP Eertberglei gemeente Bonheiden, informatieavond 10 februari 2015 13004_PT_006_informatieavond relevante begrippen gewestplan, plan van

Nadere informatie

Nota parkeernormen Winterswijk

Nota parkeernormen Winterswijk Afdeling OPR team Civiel en Verkeer Mei 2013 1 1. Inleiding. Het parkeerbeleid in Winterswijk is onderdeel van het verkeer- en vervoersbeleid, zoals vastgelegd in het Verkeersstructuurplan (VSP 2010) en

Nadere informatie

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel

Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel VERKAVELINGSAANVRAAG: Gemeente Oud-Heverlee Reigersstraat ZN 5e afdeling - Sectie A Nummer 243G/deel & 237L/deel Het voorstel voorziet in het bouwen van 4 ééngezinswoningen, bestemd voor halfopen bebouwing

Nadere informatie

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid

Adviesnotitie Inleiding Stap 1: bepalen parkeerbeleid Adviesnotitie Aan : De heer R. Toffolo, gemeente Nuth Van : De heer M. Brust, Buiten-Ruimte Onderwerp : Parkeerbalans ontwikkelingen tenniscomplex Hulsberg Projectnummer : 2015NUT01 Datum : 8 december

Nadere informatie

Aanpassingen naar aanleiding van het openbaar onderzoek en het advies van de GECORO.

Aanpassingen naar aanleiding van het openbaar onderzoek en het advies van de GECORO. RUP GGR-H7 Sportvelden Heverlee Aanpassingen naar aanleiding van het openbaar onderzoek en het advies van de GECORO. Op 27 juni 2016 stelde de gemeenteraad het RUP GGR-H7 Sportvelden Heverlee voorlopig

Nadere informatie

Wonen Wijdemeren. Parkeeronderzoek Godelindehof

Wonen Wijdemeren. Parkeeronderzoek Godelindehof Wonen Wijdemeren Parkeeronderzoek Godelindehof Wonen Wijdemeren Parkeeronderzoek Godeli delindehof Datum 14 november 2014 WWM001/Bkd/0003.03 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Vragen/wensen/ideeën Opgenomen in het plan Nog nader te onderzoeken Niet overgenomen omdat 23 maart 2015 Behoud parkeerplaats ouderen

Nadere informatie

RUP Verschoore Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Definitieve vaststelling 26 mei 2014

RUP Verschoore Stad Roeselare. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Definitieve vaststelling 26 mei 2014 RUP Verschoore Stad Roeselare Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan Definitieve vaststelling 26 mei 2014 Gemeentelijk RUP 'Verschoore' te Roeselare Verordenend grafisch plan Oostnieuwkerksesteenweg

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1

Bijlage : Uiteenzetting varianten. Variant 1 Bijlage : Uiteenzetting varianten Variant 1 Deze variant is getekend met in achtneming van het uitgangspunt dat er met zo min mogelijk aanpassingen aan het sportcomplex een verbindingsweg en een zesde

Nadere informatie

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder Beter Bereikbaar Business Park Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Oude Meer Knelpuntenanalyse 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder 2 Inhoud presentatie Resultaten interviews met 25 bedrijven

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan

Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan Procedures - Schoolvervoerplan stappenplan / 1 Stappenplan voor het opstellen van een schoolvervoerplan I N H O U D 1. Inventarisatie van de vervoermiddelen... 2 2. Inventarisatie van de knelpunten...

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

1. PLAN BESTAANDE EN JURIDISCHE TOESTAND DEEL NOORD GRAFISCH PLAN DEEL NOORD

1. PLAN BESTAANDE EN JURIDISCHE TOESTAND DEEL NOORD GRAFISCH PLAN DEEL NOORD Puurs RUP zonevreemde woningen INHOUD 1. PLAN BESTAANDE EN JURIDISCHE TOESTAND DEEL NOORD GRAFISCH PLAN DEEL NOORD 2. PLAN BESTAANDE EN JURIDISCHE TOESTAND DEEL ZUID GRAFISCH PLAN DEEL ZUID 3. PLANNEN

Nadere informatie

Algemene voorschriften. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Op te heffen bepalingen. 2. Instandhoudingsregel. 3.

Algemene voorschriften. VERORDENEND Stedenbouwkundige voorschriften. 1. Op te heffen bepalingen. 2. Instandhoudingsregel. 3. voorschriften Algemene voorschriften 1. Op te heffen bepalingen Volgende voorschriften en bepalingen worden opgeheven bij goedkeuring van onderhavig RUP: De bepalingen het gewestplan Ieper-Poperinge (KB

Nadere informatie

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE

RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE PROVINCIE: Oost-Vlaanderen GEMEENTE: Laarne RUP SPORTHAL STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN 42010 DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR 30/03/05 Opmaak Sandrien Paeleman 29/06/05 Aanpassingen na plenaire vergadering

Nadere informatie

RUP. Roderveldlaan. VooRSCHRIfTEn. Stadsontwikkeling. Mei

RUP. Roderveldlaan. VooRSCHRIfTEn. Stadsontwikkeling. Mei RUP Roderveldlaan VooRSCHRIfTEn Mei 2008 Stadsontwikkeling www.antwerpen.be 03 22 11 333 Colofon Projectleider Sandra Vanveldhoven Ontwerper Sandra Vanveldhoven Tekenbureau Marianne Smout Programmaleider

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Kortrijk. 1. Reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding (KB 4/11/77)

Kortrijk. 1. Reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding (KB 4/11/77) Kortrijk 1. Reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding (KB 4/11/77) 1082 De gebieden die als "reservegebieden voor beperkte industriële uitbreiding" zijn aangeduid, kunnen op initiatief van

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Dit RUP vervangt de bestemming van het gewestplan Gentse en Kanaalzone (K.B. 14.09.1977). De voorschriften opgenomen in dit RUP vervangen de algemene voorschriften van het

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015 Verkeersveiligheid in Castricum 2015 Bram Rodenburg afd. CW&V juni 2015 1. Verbreden fietspaden: Is met de Fietsersbond opgestelde en in opdracht van het Min. IenM opgesteld Aanpak veilig fietsen hierin

Nadere informatie

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen VERKEER OP SCHOOL Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen Voor de ouders. Rond veel basisscholen is sprake van een intensieve vermenging van snel- en langzaam verkeer. Tijdens

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Steenfabrieken Nelissen NV

Historisch gegroeid bedrijf Steenfabrieken Nelissen NV gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf Steenfabrieken Nelissen NV Bijlage II. Stedenbouwkundige voorschriften Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 2.12_00472_00001

Nadere informatie

HERENGRACHT MEER INFORMATIE:

HERENGRACHT MEER INFORMATIE: HERENGRACHT 469-475 MEER INFORMATIE: WWW.HERENGRACHT469-475.NL Deze informatie is geheel vrijblijvend, uitsluitend voor geadresseerde bestemd en niet bedoeld als aanbod. Ten aanzien van de juistheid kan

Nadere informatie

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Aanwezig: Leen Rooms, Rita Peeters, Katleen Saerens, Hilde Willaert, Joost Onghena, Gilles De Wilde, Tom De Blende, Eddy Moernaut, Caroline Berckmoes-Joos, Niels Laceur,

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 1 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, wijziging Hagmolenweg 19 Bentelo. Gemeente Hof van Twente. 2 B&W besluit 16 april 2013 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inspraak- en overlegnota Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Paulusschool Castricum heeft van 14 oktober tot en met 24 november 2010 zes weken ter

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

RUP RUP ALM. VooRSCHRIfTEn

RUP RUP ALM. VooRSCHRIfTEn RUP VooRSCHRIfTEn oktober 2010 Colofon Projectleider Sandra Vanveldhoven Ontwerper Sandra Vanveldhoven Tekenbureau Marianne Smout Programmaleider Katlijn Van der Veken Planologisch ambtenaar Frank de Bruyne

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 8 oktober Betreft Verkeersonderzoek t.b.v. bestemmingsplan Huizerstraatweg

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 8 oktober Betreft Verkeersonderzoek t.b.v. bestemmingsplan Huizerstraatweg Notitie Datum Kenmerk 8 oktober 2010 274940 Betreft Verkeersonderzoek t.b.v. bestemmingsplan Huizerstraatweg 1 Inleiding Aan de Huizerstraatweg te Naarden bestaan plannen voor de ontwikkeling van een kantoorgebouw.

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand Vastgesteld door de gemeenteraad op 2016 Contactpersoon Loon op Zand: A. van der Lee Tekst en advies: Adviesbureau Met

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat

Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Verslag infovergadering 17 mei 2017 heraanleg voetpaden en groen Jef Buyckxstraat Aanwezig: 41 buurtbewoners Schepen Stad Turnhout: Luc Debondt Wegen, Groen en Mobiliteit Stad Turnhout: Steven Mateusen,

Nadere informatie

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN DEEL II: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN INHOUD 0. Algemene bepalingen 2 0.1 Algemene Definities... 2 0.1.1 Bouwlaag... 2 0.1.2 Bouwhoogte... 2 0.1.3 Inplanting tov de zijkavelgrens... 3 0.1.4 terreinbezetting...

Nadere informatie

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017

RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte. Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 RUP Quintyn gebroeders bvba Gemeente Zulte Stedenbouwkundige voorschriften en grafisch plan November 2017 Gemeentelijk RUP 'Quintyn Gebroeders bvba' te Zulte Verordenend grafisch plan 267V2 269Z 271S2

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur Onderdelen Grote Eenheid Natuur Vlaamse Ardennen van Kluisberg tot Koppenberg Bijlage II: stedenbouwkundige

Nadere informatie

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Dit bezwaarschrift telt 26 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP

Nadere informatie

RUP Driegaaienstraat

RUP Driegaaienstraat RUP Driegaaienstraat ontwerp oktober 2016 Stedenbouwkundige voorschriften Cluster omgeving Dienst ruimtelijke planning Gezien en voorlopig vastgesteld door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2016 De

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie