Certificaat. Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Certificaat. Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen."

Transcriptie

1 ertificaat Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Wegverharding voor een weg in een woongebied Wegverharding voor een licht belaste weg Wegverharding voor een gemiddeld belaste weg ertiicaathouder: telefoon: Website: Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. NIBE Research bv beoordeelt de Betonstraatsteen (210/105/80), vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt als goede keuze in de toepassing wegverharding voor een weg in een woongebied, een licht belaste weg en een gemiddeld belaste weg. Met dit product voldoet aan de door het Bouwbiologie en Ecologie gestelde eisen voor het voeren van het DUBOkeur. Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen. G W W info@nibe.org Website Referentienummer: Uitgegeven: 1 juli 2016 Geldig tot: 1 juli 2018 Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv.

2 Milieubeoordeling Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Wegverharding voor een weg in een woongebied Wegverharding voor een licht belaste weg Wegverharding voor een gemiddeld belaste weg Opdrachtgever: tel.: Productomschrijving: Betonnen straatsteen (formaat 210/105/80) Functionele Eenheid: 1 m2 wegverharding van een weg in een woongebied, een licht belaste weg en een gemiddeld belaste weg, inclusief fundering. De beschouwde periode is 75 jaar Vergeleken met o.a.: Baksteen Asfalt Natuursteen (afkomst België) Natuursteen (afkomst hina) Dit product behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze. Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Dit product voldoet aan de criteria voor DUBOkeur G W Namens NIBE Research bv Referentienummer: Bepaald op: Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv. W Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. Resultaat: info@nibe.org Website

3 ertificaat Product: Betontegel (formaat 300/300/45) Trottoir / Autovrij plein Fietspad ertiicaathouder: telefoon: Website: svi@struykverwo.nl Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. NIBE Research bv beoordeelt de Betonnen tegel (formaat 300/300/45), vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt als goede keuze in de toepassing wegverharding voor een trottoir, autovrij plein of een ietspad. Met dit product voldoet aan de door het Bouwbiologie en Ecologie gestelde eisen voor het voeren van het DUBOkeur. Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen. prof.dr.ir. Michiel Haas (directeur/senior projectleider) G W W info@nibe.org Website Referentienummer: Uitgegeven: 1 juli 2016 Geldig tot: 1 juli 2018 Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv.

4 Product: Betontegel (300/300/45) Trottoir / Autovrij plein Fietspad Opdrachtgever: tel.: Productomschrijving: Betonnen tegel (formaat 300/300/45) Functionele Eenheid: Een vierkante meter trottoir of autovrij plein, inclusief fundering. De beschouwde periode is 75 jaar. Het trottoir of plein is gelegen op maaiveldniveau op een bodem van 9 meter slappe lagen in het Rivierengebied. In de vergelijking is een standaard fundering van 500mm zand gehanteerd, deze standaard fundering is niet meegenomen in de vergelijking. Wanneer de fundering voor een wegverharding dikker is dan de standaard fundering wordt het extra materiaal ten opzichte van de standaard fundering in de vergelijking meegenomen. De opbouw is bepaald met ROW Publicatie 189: Keuzemodel wegconstructies. Vergeleken met o.a.: Baksteen (stenen en tegels) Asfalt Natuursteen (afkomst België) Natuursteen (afkomst hina) Dit product behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze. Resultaat: Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Dit product voldoet aan de criteria voor DUBOkeur G W W Namens NIBE Research bv Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. Milieubeoordeling Referentienummer: Bepaald op: Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv. info@nibe.org Website

5 ertificaat Product: Betonstraatsteen (210/105/100) Wegverharding voor een industrieterrein ertiicaathouder: telefoon: Website: Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. NIBE Research bv beoordeelt de Betonstraatsteen (210/105/100), vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt als goede keuze in de toepassing wegverharding voor een industrieterrein. Met dit product voldoet aan de door het Bouwbiologie en Ecologie gestelde eisen voor het voeren van het DUBOkeur. Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen. G W W info@nibe.org Website Referentienummer: Uitgegeven: 1 juli 2016 Geldig tot: 1 juli 2018 Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv.

6 Milieubeoordeling Product: Betonstraatsteen (210/105/100) Wegverharding voor een industrieterrein Opdrachtgever: tel.: Productomschrijving: Betonnen straatsteen (formaat 210/105/100) Functionele Eenheid: Een vierkante meter wegverharding van een weg gelegen op een industrieterrein, inclusief fundering. De beschouwde periode is 75 jaar. De maximale toegestane snelheid op de weg is 50km/h. Per etmaal wordt de weg belast door 500 vrachtwagens. De weg is gelegen op maaiveldniveau op een bodem van 9 meter slappe lagen in het Rivierengebied. In de vergelijking is een standaard fundering van 500mm zand en 390mm menggranulaat gehanteerd, deze standaard fundering is niet meegenomen in de vergelijking. In de beoordeling is er geen rekening gehouden met trillingshinder. Wanneer de fundering voor een wegverharding dikker is dan de standaard fundering wordt het extra materiaal ten opzichte van de standaard fundering in de vergelijking meegenomen. De opbouw van de wegconstructie is bepaald met ROW Publicatie 189: Keuzemodel wegconstructies, aangevuld met het bouwklasse berekeningsmodel van het Agentschap Wegen en Verkeer (België). Baksteen Asfalt Natuursteen (afkomst België) Natuursteen (afkomst hina) Resultaat: Dit product behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze. Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Dit product voldoet aan de criteria voor DUBOkeur G W W Namens NIBE Research bv Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. Vergeleken met o.a.: Referentienummer: Bepaald op: Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv. info@nibe.org Website

7 ertificaat Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Trottoir / Autovrij plein Fietspad ertiicaathouder: telefoon: Website: svi@struykverwo.nl Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. NIBE Research bv beoordeelt de Betonstraatsteen (210/105/80), vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt als goede keuze in de toepassing wegverharding voor een trottoir, autovrij plein of een ietspad. Met dit product voldoet aan de door het Bouwbiologie en Ecologie gestelde eisen voor het voeren van het DUBOkeur. Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen. G W W info@nibe.org Website Referentienummer: Uitgegeven: 1 juli 2016 Geldig tot: 1 juli 2018 Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv.

8 Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Trottoir / Autovrij plein Fietspad Opdrachtgever: tel.: Productomschrijving: Betonnen straatsteen (formaat 210/105/80) Functionele Eenheid: Een vierkante meter trottoir of autovrij plein, inclusief fundering. De beschouwde periode is 75 jaar. Het trottoir of plein is gelegen op maaiveldniveau op een bodem van 9 meter slappe lagen in het Rivierengebied. In de vergelijking is een standaard fundering van 500mm zand gehanteerd, deze standaard fundering is niet meegenomen in de vergelijking. Wanneer de fundering voor een wegverharding dikker is dan de standaard fundering wordt het extra materiaal ten opzichte van de standaard fundering in de vergelijking meegenomen. De opbouw is bepaald met ROW Publicatie 189: Keuzemodel wegconstructies. Vergeleken met o.a.: Baksteen (stenen en tegels) Asfalt Natuursteen (afkomst België) Natuursteen (afkomst hina) Dit product behoort tot de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing en is daarom een duurzaam bouwen (DUBO) keuze. Resultaat: Deze verklaring is op basis van het NIBE reglement (kenmerk ) voor uitgifte van milieukwaliteitverklaringen, uitgegeven door NIBE Research bv. Dit product voldoet aan de criteria voor DUBOkeur G W W Namens NIBE Research bv Het heeft vier werkmaatschapijen: NIBE onsulting bv, NIBE Research bv, NIBE Publishing bv en NIBE Design. Milieubeoordeling Referentienummer: Bepaald op: Bouwbiologie en Ecologie, NIBE Research bv. info@nibe.org Website

Certificaat. Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen.

Certificaat. Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Dit product is beoordeeld als goede dubokeuze in bovengenoemde toepassingen. ertificaat Product: Betonstraatsteen (210/105/80) Wegverharding voor een weg in een woongebied Wegverharding voor een licht belaste weg Wegverharding voor een gemiddeld belaste weg ertiicaathouder: telefoon:

Nadere informatie

NIBE-Reglement DUBOkeur -productcertificatie. NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk DUBOkeur en het logo

NIBE-Reglement DUBOkeur -productcertificatie. NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk DUBOkeur en het logo NIBE-Reglement DUBOkeur -productcertificatie NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk DUBOkeur en het logo 1 NIBE-Reglement DUBOkeur -productcertificatie NIBE-Reglement op het gebruik en

Nadere informatie

NIBE-Reglement BioBased-productcertificatie. NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk BioBased keurmerk en het logo

NIBE-Reglement BioBased-productcertificatie. NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk BioBased keurmerk en het logo NIBE-Reglement BioBased-productcertificatie NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk BioBased keurmerk en het logo 1 NIBE-Reglement BioBased-productcertificatie NIBE-Reglement op het gebruik

Nadere informatie

Bitascourant Dakmaterialen - Isolatie - Accessoires

Bitascourant Dakmaterialen - Isolatie - Accessoires Een uitgave van: Bitasco en Braber Dakmaterialen Bitascourant Dakmaterialen - Isolatie - Accessoires 05 Jaargang 2 - Uitgave 2 - Juni/Juli 2012 NIEUW(S) bij Bitasco Dakbedekking koop je bij de specialist!

Nadere informatie

NIBE-Reglement DUBOkeur -grondstofcertificatie. NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk DUBOkeur en het logo

NIBE-Reglement DUBOkeur -grondstofcertificatie. NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk DUBOkeur en het logo NIBE-Reglement DUBOkeur -grondstofcertificatie NIBE-Reglement op het gebruik en toezicht van het merk DUBOkeur en het logo 1 NIBE-Reglement DUBOkeur -grondstofcertificatie NIBE-Reglement op het gebruik

Nadere informatie

Verantwoorde keuze van bestratingsproducten

Verantwoorde keuze van bestratingsproducten Verantwoorde keuze van bestratingsproducten Bij de keuze van producten voor bestratingen gelden verschillende afwegingsfactoren. De impact van een bepaalde keuze op het milieu is daar één van, een factor

Nadere informatie

Kenmerken. Productiemethodes

Kenmerken. Productiemethodes winnen aan populariteit. In alle vormen, afmetingen en afgewerkt met de meest uiteenlopende motieven en kleuren. Logisch. Ze creëren een ruimtelijk gevoel en een eigentijdse sfeer. Smalle langwerpige tegels

Nadere informatie

Principeopbouw van lichtgewicht wegconstructie voor polderweg

Principeopbouw van lichtgewicht wegconstructie voor polderweg Principeopbouw van lichtgewicht wegconstructie voor polderweg Versie 1.1 Document: r121006.2 Opdrachtgever: Stybenex Infra Engineering Delft Delft, 12 oktober 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Ontwerpprocedure...4

Nadere informatie

crow gerelateerde VerkeerSdrempelS & -plateaus

crow gerelateerde VerkeerSdrempelS & -plateaus crow gerelateerde VerkeerSdrempelS & -plateaus Verkeersafremming VerkeerSdrempelS en -plateaus Verkeersdrempels en verkeersplateaus zijn volgens CROW het meest effectieve middel om de snelheid van verkeer

Nadere informatie

Voor afmetingen waarvoor geen bewerkingsprijs staat vermeld gelden de prijzen op aanvraag

Voor afmetingen waarvoor geen bewerkingsprijs staat vermeld gelden de prijzen op aanvraag 19 x 13 x 19 x 1,5 mm 0,57 314,00 324,00 344,00 364,00 20 x 15 x 20 x 1,5 mm 0,61 314,00 324,00 344,00 364,00 25 x 15 x 25x 2 mm 0,96 227,00 237,00 257,00 277,00 10 x 20 x 10 x 2 mm 0,56 227,00 237,00

Nadere informatie

UITGELICHT. Standaardconstructies. betonverhardingen

UITGELICHT. Standaardconstructies. betonverhardingen UITGELICHT Standaardconstructies betonverhardingen 2 3 Inhoud Inleiding Aanpak Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Aanpak 3 Wegtypen 4 Uitgangspunten en randvoorwaarden 4 Begrippen en definities 5 Stroomschema

Nadere informatie

Uitgangspunten. Breekpuin Breekpuin onder rijweg na verdichting minimaal 250 mm dik. Breekpuin onder fietspad na verdichting minimaal 150 mm dik.

Uitgangspunten. Breekpuin Breekpuin onder rijweg na verdichting minimaal 250 mm dik. Breekpuin onder fietspad na verdichting minimaal 150 mm dik. Uitgangspunten Zandbed Zand onder voetpad na verdichting minimaal 300 mm dik. Zand onder fietspad na verdichting minimaal 350 mm dik. Zand onder rijweg na verdichting minimaal 500 mm dik. Breekpuin Breekpuin

Nadere informatie

Duurzaamheid begint bij juiste keuzes. straategie. Beton is duurzaam waterbeheer. Beton is duurzame verwerking. Beton is duurzaam veilig

Duurzaamheid begint bij juiste keuzes. straategie. Beton is duurzaam waterbeheer. Beton is duurzame verwerking. Beton is duurzaam veilig straategie duurzaam Het technische katern in Straategie helpt u bij de totstandkoming van verantwoorde bestratingen. Goede producten, maar ook nog eens in een goed ontwerp, goed ingekocht, goed uitgevoerd

Nadere informatie

Betonstraatstenen komen duurzaam uit vergelijkend onderzoek!

Betonstraatstenen komen duurzaam uit vergelijkend onderzoek! Betonstraatstenen komen duurzaam uit vergelijkend onderzoek! Les pavés en béton se révèlent durables dans le cadre d une étude comparative! Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) se révèle prometteuse

Nadere informatie

Geluid van klinkers: de onderste steen boven

Geluid van klinkers: de onderste steen boven Geluid van klinkers: de onderste steen boven Ronald van Loon (M+P) 12 APRIL 2018 PA N D AV E R B L I J F - R H E N E N Klinkers of beter nog: elementenverharding Meest toegepaste wegverharding binnen de

Nadere informatie

Kleurrijk en speels Stemmig en genuanceerd Strak en onderscheidend Contrastrijk en esthetisch Kleurhoudende slijtvaste bestrating

Kleurrijk en speels Stemmig en genuanceerd Strak en onderscheidend Contrastrijk en esthetisch Kleurhoudende slijtvaste bestrating Kleurrijk en speels Stemmig en genuanceerd Strak en onderscheidend Contrastrijk en esthetisch Kleurhoudende slijtvaste bestrating www.noppertbeton.nl NOPTOP Werken aan kwaliteit Kleurhoudende toplaag NOPTOP

Nadere informatie

Straat van de toekomst

Straat van de toekomst Machinaal straten 2 Straat van de toekomst Al meer dan 20 jaar heeft Struyk Verwo Infra ervaring met machinaal straten. We beschikken daardoor over veel kennis en ervaring. Die expertise zetten wij voortdurend

Nadere informatie

FUGRO GEOSERVICES B.V.

FUGRO GEOSERVICES B.V. FUGRO GEOSERVICES B.V. CO 2 Prestatieladder Bijlage H1.3 Ketenanalyse van erftoegangsweg binnen de bebouwde kom Afdeling Ontwikkeling Infra Datum: 25 april 2017 Versie 1.1 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Parallelsessie 6. Fietspaden. Fietspaden vanuit de gebruiker Afweegmodel Fietspaden Van A naar F, van inspiratie naar ontwerp

Parallelsessie 6. Fietspaden. Fietspaden vanuit de gebruiker Afweegmodel Fietspaden Van A naar F, van inspiratie naar ontwerp Parallelsessie 6 Fietspaden Fietspaden Fietspaden vanuit de gebruiker Afweegmodel Fietspaden Van A naar F, van inspiratie naar ontwerp Sessievoorzitter: Paul van Weenen, Provincie Utrecht Tijd voor vragen?

Nadere informatie

1.2 Verhardingselement: straatbaksteen, betonstraatstenen, betontegels en (natuursteen)keien.

1.2 Verhardingselement: straatbaksteen, betonstraatstenen, betontegels en (natuursteen)keien. KWALITEITSNORMEN 1. BEGRIPPEN Standaard RAW 2010 31.41.01 Algemeen 1.1 Te verstaan is onder: a. straatlaag: laagje zand waarin wordt gestraat, eventueel van een andere samenstelling dan het materiaal waarop

Nadere informatie

Productlijn H2O stenen 1/5. H2O stenen 21x10,5. H2O halve stenen 10,5x10,5. H2O keperstenen 21x10,5

Productlijn H2O stenen 1/5. H2O stenen 21x10,5. H2O halve stenen 10,5x10,5. H2O keperstenen 21x10,5 H2O stenen 21x10,5 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks velling machinaal (kg) per m² pakket 21x10,5x8 3,99 45 NV + 21x10,5x10 4,94 45 NV - H2O halve stenen 10,5x10,5 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks

Nadere informatie

Handboek Inrichting Openbare Ruimte

Handboek Inrichting Openbare Ruimte Handboek Inrichting Openbare uimte Hoofdstuk: 9 Controle: C. van Dam Datum: 1 mei 2012 WEGINFASTUCTUU - VEHADINGEN Vrijgave: P.M.M. Buijs Versie: 1.1 Eigenaar: H. Marsman Stedenbouwkundig niveau (eisen

Nadere informatie

Advies wegverharding Het onderzoek en advies is uitgevoerd door het Wegenbouwlab te Heerhugowaard.

Advies wegverharding Het onderzoek en advies is uitgevoerd door het Wegenbouwlab te Heerhugowaard. Inleiding Voor het maken van het herinrichtingsplan Hamersveldsewegnoord is een drietal technische onderzoeken uitgevoerd: Advies wegverharding Akoestisch onderzoek Trillingsonderzoek noordelijke deel

Nadere informatie

Prefab beton voor openbare ruimte, water en groen

Prefab beton voor openbare ruimte, water en groen Prefab beton voor openbare ruimte, water en groen ANNE BEELDENS, PROF. DR.IR. R A A D G EV E N D I N G E N I E U R A B - R O A D S G A S T P R O F E S S O R KU L E U V E N A. B E E L D E N S @ A B - R

Nadere informatie

Roll-up banner. 426 mm. 420 mm. 297mm 303 mm

Roll-up banner. 426 mm. 420 mm. 297mm 303 mm Schoongesneden formaat: 297x 420 mm Formaat met afloop: 303x 426 mm 426 mm 420 mm 297mm 303 mm Schoongesneden formaat: 850x Formaat met afloop: 856 x 850 mm 856 mm Schoongesneden formaat: 1000 x Formaat

Nadere informatie

Nogmaals dank voor de prettige ontvangst. U vroeg mij toen een voorstel te maken voor de volgende werkzaamheden.

Nogmaals dank voor de prettige ontvangst. U vroeg mij toen een voorstel te maken voor de volgende werkzaamheden. OFFERTE Betreft: Aanleg rijweg 6,2 m breed 100 m lang Aan: BIM Media 21-03-2014 Geachte «Opdrachtgever.Naam», Nogmaals dank voor de prettige ontvangst. U vroeg mij toen een voorstel te maken voor de volgende

Nadere informatie

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard

PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen Gemeente Valkenswaard december 2010 definitief PvE voor nieuwe wijk Lage Heide te Valkenswaard Programma van eisen dossier : AC3113-002.001

Nadere informatie

Bijzondere tarieven 2016 Maastricht - Heerlen - OGN 2011

Bijzondere tarieven 2016 Maastricht - Heerlen - OGN 2011 Bijzondere tarieven 2016 Maastricht - Heerlen - OGN 2011 Definitief 04-12-2015 Opmerking: 1 Bestrating (klinkers) 0-15 m2 Zie tarieven OGN 2011 2 Bestrating (klinkers) > 15 m2 Zie tarieven OGN 2011 3 Betontegels

Nadere informatie

Geometrisch ontwerp. Geometrische aspecten van wegen Lesgever: Prof. Dr. Ir. H. De Backer

Geometrisch ontwerp. Geometrische aspecten van wegen Lesgever: Prof. Dr. Ir. H. De Backer Geometrisch ontwerp Geometrische aspecten van wegen Lesgever: Prof. Dr. Ir. H. De Backer Academiejaar 2016-2017 OPBOUW WEGDEK De bepaling van de bouwklassen gebeurt via de site www.wegenenverkeer.be/bouwklasse.

Nadere informatie

Icopal Universal. Inhoud. 1. Over Icopal 2. Icopal Universal 3. Voordelen 4. Project uitgelicht 5. Training. Algemeen. Productbladen.

Icopal Universal. Inhoud. 1. Over Icopal 2. Icopal Universal 3. Voordelen 4. Project uitgelicht 5. Training. Algemeen. Productbladen. Icopal Universal Icopal Universal Inhoud Algemeen 1. Over Icopal 2. Icopal Universal 3. Voordelen 4. Project uitgelicht 5. Training Productbladen Certificaten Met Icopal Universal weet je dat je de juiste

Nadere informatie

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein.

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein. Notitie Referentienummer Datum Kenmerk M1 Concept 25 oktober 2010 Definitief 18 december 2013 PN 297506 Betreft verkeerkundige toets Kloosterterrein Bergen In deze notitie wordt de woningbouwontwikkeling

Nadere informatie

Software waterdoorlatende bestratingen - gebruikershandleiding

Software waterdoorlatende bestratingen - gebruikershandleiding Software waterdoorlatende bestratingen - gebruikershandleiding FEBESTRAL ontwierp samen met het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) een berekeningsprogramma voor waterdoorlatende bestratingen. Dit

Nadere informatie

PRIJSLIJST Profielbuis gebeitst vierkant

PRIJSLIJST Profielbuis gebeitst vierkant Profielbuis gebeitst vierkant 10x 10x 1 mm 0,28 4,39 0,80 10x 10x 1,5 mm 0,35 4,54-0,80 12x 12x 1,5 mm 0,45 5,53-0,96 15x 15x 1 mm 0,44 4,78 1,20 15x 15x 1,5 mm 0,63 5,24 1,20 15x 15x 2 mm 0,81 6,43-1,20

Nadere informatie

Waterdoorlatende betonstraatstenen

Waterdoorlatende betonstraatstenen Waterdoorlatende betonstraatstenen De grote toename van verharde oppervlakken leidt tot wateroverlast en een verlaging van het peil van de grondwaterstand. Logisch: het hemelwater kan niet meer op natuurlijke

Nadere informatie

Deelgebieden. Stedelijk. Traditioneel. Stedelijk. Landelijk. Landelijk. Gemeente grens. Ontwikkeling. Leidsche Rijn. Categorieen. Standaard.

Deelgebieden. Stedelijk. Traditioneel. Stedelijk. Landelijk. Landelijk. Gemeente grens. Ontwikkeling. Leidsche Rijn. Categorieen. Standaard. Deelgebieden Standaard materiaal Stedelijk gebakken klinker in rijloper Traditioneel betontegel in trottoir Stedelijk asfalt in rijloper betonsteen in parkeerplaats. betonsteen in parkeerplaats. Modern

Nadere informatie

Invloed op duurzaamheid als constructeur via de MPG

Invloed op duurzaamheid als constructeur via de MPG Invloed op duurzaamheid als constructeur via de MPG Olga van der Velde Datum: 14-06-2018 Constructeursdag Circl paviljoen www.nibe.org o.vandervelde@nibe.org 06 34 06 54 25 Voorstelronde: NIBE in het kort

Nadere informatie

Productlijn Betonstraatstenen 10 cm breed

Productlijn Betonstraatstenen 10 cm breed Betonstraatstenen 20x10 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks velling machinaal (kg) per m² pakket 20x10x8 3,62 50 BV, NV + Halve betonstraatstenen 10x10 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks velling (kg)

Nadere informatie

Raamovereenkomst Leveren straatbakstenen 2016

Raamovereenkomst Leveren straatbakstenen 2016 Raamovereenkomst Leveren straatbakstenen 2016 besteknummer 2015.091.048 Inhoud BESTEK 2015.091.048... 2 1. MERKNAMEN... 2 2. GEBRUIK VAN PALLETS... 2 3. HOUTPRODUCTEN... 2 4. VAN TOEPASSING ZIJNDE NORMBLADEN...

Nadere informatie

Herbouw loods Berekening nieuwe fundering

Herbouw loods Berekening nieuwe fundering Opdrachtgever: Arnold de Visser Herbouw loods Berekening nieuwe fundering d.d. 24 november 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding en uitgangspunten 2 Berekening fundering 3 Bijlage I - Schets fundering

Nadere informatie

slagvaardig Schaderegeling ingravingen

slagvaardig Schaderegeling ingravingen slagvaardig Schaderegeling ingravingen 1. Inleiding Deze regeling is van toepassing op alle gevallen waarbij, in verband met het leggen / verleggen van kabels en leidingen, het plaatsen van objecten in

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Update akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Update akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Update akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Aanleiding en beoogde ontwikkeling In 2008 is door KuiperCompganons akoestisch onderzoek verricht ten behoeve van de ruimtelijke onderbouwing voor 102 nieuwbouwappartementen

Nadere informatie

Bestratingsoplossingen. Kiezen tussen mooi en voordelig? Dat hoeft niet!

Bestratingsoplossingen. Kiezen tussen mooi en voordelig? Dat hoeft niet! Kiezen tussen mooi en voordelig? Dat hoeft niet! Kiezen tussen mooi en voordelig? Dat hoeft niet! De mooiste en meest authentieke straten, pleinen en binnensteden van Nederland? Ze zijn gemaakt met gebakken

Nadere informatie

Productlijn Betonstraatstenen 10,5 cm breed

Productlijn Betonstraatstenen 10,5 cm breed Betonstraatstenen 21x10,5 machinaal pakket 21x10,5x7 3,44 45 NV - 21x10,5x8 3,99 45 BV, NV + 21x10,5x10 4,94 45 BV, NV + 21x10,5x12 5,96 45 NV + Halve betonstraatstenen 10,5x10,5 10,5x10,5x8 2,03 90 BV,

Nadere informatie

Bijzondere tarieven 2017 Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen - OGN 2011

Bijzondere tarieven 2017 Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen - OGN 2011 Bijzondere tarieven 2017 Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen - OGN 2011 Definitief 14-12-2016 2017 2016 Opmerking: 1 Bestrating (klinkers) 0-15 m2 Zie tarieven OGN 2011 2 Bestrating (klinkers) > 15 m2

Nadere informatie

Productlijn Trottoirtegels 30x30

Productlijn Trottoirtegels 30x30 Tegels 30x30 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks facet machinaal (kg) per m² pakket 30x30x4,5 9,52 11 F, KF, VL + 30x30x5 10,58 11 F, KF, VL + 30x30x6 12,69 11 F, KF, VL + 30x30x7 14,81 11 F, KF, VL +

Nadere informatie

Algemene doelen: Samenhang, herkenbaarheid eenduidigheid OR Basis Kwaliteit verhogen Efficiënter beheer door verkleining sortiment

Algemene doelen: Samenhang, herkenbaarheid eenduidigheid OR Basis Kwaliteit verhogen Efficiënter beheer door verkleining sortiment Algemene doelen: Samenhang, herkenbaarheid eenduidigheid OR Basis Kwaliteit verhogen Efficiënter beheer door verkleining sortiment Verharding Klinker Betonstraatsteen granito Asfalt Stoeptegel granito

Nadere informatie

technische informationen

technische informationen technische informationen SCHELLEVIS BETON BV Loswal 11 4270 BA Dussen T 0416 391147 info@schellevis.nl Vetrieb Deutschland Wirtz & Classen Rheinstr. 1 41836 Hückelhoven T 0049 2433 450563 F 0049 2433 450512

Nadere informatie

Luidheid bij Belgische wegverhardingen. Barbara Vanhooreweder Agentschap Wegen en Verkeer Vlaamse Overheid

Luidheid bij Belgische wegverhardingen. Barbara Vanhooreweder Agentschap Wegen en Verkeer Vlaamse Overheid Luidheid bij Belgische wegverhardingen Barbara Vanhooreweder Agentschap Wegen en Verkeer Vlaamse Overheid Inhoud Overzicht soorten wegverhardingen Geluidsmeetcampagne: methode en resultaten Geluidseisen

Nadere informatie

Trillingsgevoeligheid Middelland

Trillingsgevoeligheid Middelland Trillingsgevoeligheid Middelland n.a.v. Verbod vrachtverkeer 's-gravendijkwal Van Rodriaan Spruit F. M. Freyre Datum 5 maart 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Analyse Geografisch Informatie Systeem (GIS)

Nadere informatie

Gemeente Haaksbergen. Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek

Gemeente Haaksbergen. Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek Gemeente Haaksbergen Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek Gemeente Haaksbergen Doortrekken Ruwerstraat Akoestisch onderzoek Datum 14 januari 2011 HBG045/Bxt/0504 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 01 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 01 Kredietraming 01: inclusief nieuwe funderingen Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN- Grootschalige

Nadere informatie

Productlijn Betonstraatstenen 10,5 cm breed

Productlijn Betonstraatstenen 10,5 cm breed Betonstraatstenen 21x10,5 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks velling machinaal (kg) per m² pakket 21x10,5x7 3,44 45 NV - 21x10,5x8 3,99 45 BV, NV + 21x10,5x10 4,94 45 BV, NV + 21x10,5x12 5,96 45 NV +

Nadere informatie

Tarieven sierbestrating OGN 2011

Tarieven sierbestrating OGN 2011 Tarieven sierbestrating 2015 - OGN 2011 Definitief 27-11-2014 Opmerking: 1 Tegels 0-15 m2 Zie OGN 2011, tarieven 2015 2 Tegels > 15 m2 Zie OGN 2011, tarieven 2015 3 Klinkers 0-15 m2 Zie OGN 2011, tarieven

Nadere informatie

Tekening lezen en schetsen. Antwoorden

Tekening lezen en schetsen. Antwoorden Tekening lezen en schetsen Antwoorden Tekening lezen en schetsen Antwoorden Bestelcode: nvt Vormgeving: Fundeon Layout: Fundeon Opmaak: Fundeon Redactie: Fundeon Dit lesmateriaal is tot stand gekomen in

Nadere informatie

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat

Uitgangspunten Kredietraming 02 Herinrichting Gasthof/Minister Ruijsstraat Uitgangspunten Kredietraming 02 Kredietraming 02: handhaven bestaande fundering Ruimtelijk / dimensionering - Voor de ruimtelijke vormgeving zijn de volgende tekeningen en documenten gebruikt: - GBKN-

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Oost en West Onderzoek Trillingen

Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Oost en West Onderzoek Trillingen Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat Oost en West Onderzoek Trillingen Trillingsonderzoek GOL tbv Provinciaal Inpassings Plan GOL-Oost en GOL-West Auteurs: Pieter Boon en Marc Kok (Movares) Controle

Nadere informatie

Tarieven sierbestrating 2014 - OGN 2011

Tarieven sierbestrating 2014 - OGN 2011 Tarieven sierbestrating 2014 - OGN 2011 Definitief: 19-11-2013 Opmerking: 1 Tegels 0-15 m2 Zie OGN 2011, tarieven 2014 2 Tegels > 15 m2 Zie OGN 2011, tarieven 2014 3 Klinkers 0-15 m2 Zie OGN 2011, tarieven

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

Productlijn H2O stenen 1/5. H2O stenen 21x10,5. H2O halve stenen 10,5x10,5. H2O keperstenen 21x10,5. Verklaring velling NV = Normale velling

Productlijn H2O stenen 1/5. H2O stenen 21x10,5. H2O halve stenen 10,5x10,5. H2O keperstenen 21x10,5. Verklaring velling NV = Normale velling H2O stenen 21x10,5 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks velling machinaal (kg) per m² pakket 21x10,5x8 3,99 45 NV + 21x10,5x10 4,94 45 NV - H2O halve stenen 10,5x10,5 afmetingen (cm) gewicht aantal stuks

Nadere informatie

Bepalingen standaard wegconstructies t.b.v. afweegmodel DOS

Bepalingen standaard wegconstructies t.b.v. afweegmodel DOS Project CT03.10 Duurzame onderhoudsstrategie voor voorzieningen op slappe bodem Bepalingen standaard wegconstructies t.b.v. afweegmodel DOS Delft Cluster Publicatiecode: DC2-3.14-02 versie 1 Delft Cluster

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek

gemeente Hilvarenbeek gemeente Hilvarenbeek Hartveroverende Heerlyckheit Zaaknummer: 2015001234 *16int00894* 16int00894 Raadsinformatiebrief Nr. 2016-14 Aan : Raad Van : College van B&W Behandeld in collegevergadering d.d.

Nadere informatie

Oplossing Drainvoeg 1,5 jaar na aanleg, strak straatwerk, goede doorlatendheid

Oplossing Drainvoeg 1,5 jaar na aanleg, strak straatwerk, goede doorlatendheid 1 Oplossing Drainvoeg 1,5 jaar na aanleg, strak straatwerk, goede doorlatendheid Probleem Losliggende stenen, vervuild, dichtgeslibd en niet meer doorlatend 2 Drainvoeg wat is het? waterdoorlatende infiltratievoeg

Nadere informatie

duurzaam design DE TAAL VAN OPEN RUIMTES www.bleijko.com Met de blik gericht op de toekomst wil het oog ook nú iets...

duurzaam design DE TAAL VAN OPEN RUIMTES www.bleijko.com Met de blik gericht op de toekomst wil het oog ook nú iets... duurzaam design DE TAAL VAN OPEN RUIMTES Met de blik gericht op de toekomst wil het oog ook nú iets... www.bleijko.com duurzaam design De titel van deze brochure Duurzaam Design vertaalt de doelstelling

Nadere informatie

CO 2 wijzer voor Tuinen

CO 2 wijzer voor Tuinen CO 2 wijzer voor Tuinen Achtergrond Tuinen hebben van nature een groen imago en niemand denkt direct aan een bijdrage aan het klimaateffect, als men over tuinen spreekt. In de praktijk is het natuurlijk

Nadere informatie

Schelpkalkcementmortels 1:5:10

Schelpkalkcementmortels 1:5:10 Remix Droge Mortel BV Schelpkalkcementmortels 1:5:10 De beste eigenschappen van schelpkalk en cement in één mortel Traditionele mortels In Nederland is het merendeel van oude gebouwen en monumenten gebouwd

Nadere informatie

Post nr. Omschrijving EP Hoeveelheid EH Sommen voorzien uitgevoerd voorzien I. VOORBEREIDENDE WERKEN EN GRONDWERKEN

Post nr. Omschrijving EP Hoeveelheid EH Sommen voorzien uitgevoerd voorzien I. VOORBEREIDENDE WERKEN EN GRONDWERKEN Projectnummer: Perceelsfiche: Afkoppelingswerken op perceelsniveau Straatnaam : Berekende kostprijzen volgens raming / inschrijving aannemer Huisnummer(s) : Post nr. Omschrijving EP Hoeveelheid EH Sommen

Nadere informatie

Toetsingskader nwmo. Denkmodel. Niet-interventioneel onderzoek. Toetsen?! Welk probleem lossen we precies op?

Toetsingskader nwmo. Denkmodel. Niet-interventioneel onderzoek. Toetsen?! Welk probleem lossen we precies op? Niet-interventioneel onderzoek ( niet WMO ) Toetsen?! Kit Roes Voorzitter stuurgroep Implementatie Toetsingkader nwmo Directeur Kwaliteit en Patiëntveiligheid UMC Utrecht NFU Platform Klinisch Onderzoek

Nadere informatie

Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017

Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017 Kredietraming Ondersteuning fietspad Malpie Gemeente Valkenswaard d.d. 05 september 2017 Rev. Opgesteld door: Datum Gec. Gez. A C.Th 5-9-2017 C.Th R.We Projectnummer: 16161.1 Documentnummer: 16161.1 E19

Nadere informatie

Wacerwall Geluidsscherm Puccinilaan & Generaal Eisenhowerweg

Wacerwall Geluidsscherm Puccinilaan & Generaal Eisenhowerweg Wacerwall Geluidsscherm Puccinilaan & Generaal Eisenhowerweg AANNEMER: BATEC - PEEK BOUW & INFRA BV OPDRACHTGEVER: GEMEENTE TILBURG 09-06-2015 Programma 19.15 uur: Welkom en introductie project door Pieter

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V.

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. CO2-Prestatieladder Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Auteurs: De heer R.J.M. de Boer (Schilderwerken De Boer Obdam B.V.) De heer R.J. van Stralen (Schilderwerken De Boer

Nadere informatie

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving Aantal pagina's : Aantal bijlagen : bijlage : bijlage : bijlage : Tekening Groot onderhoud Edelweisslaan

Nadere informatie

Raamovereenkomst Leveren betonnen bestratingsmaterialen

Raamovereenkomst Leveren betonnen bestratingsmaterialen Raamovereenkomst Leveren betonnen bestratingsmaterialen besteknummer 2015.091.049 6 april 2016 Inhoud BESTEK 2015.091.049... 2 1. MERKNAMEN... 2 2. GEBRUIK VAN PALLETS... 2 3. HOUTPRODUCTEN... 2 4. VAN

Nadere informatie

Notitie Bestemmingsplan Hoge Wei te Oosterhout; akoestisch onderzoek omgeving (Peperstraat 62/De Breeacker 10b) 1 Inleiding

Notitie Bestemmingsplan Hoge Wei te Oosterhout; akoestisch onderzoek omgeving (Peperstraat 62/De Breeacker 10b) 1 Inleiding Notitie 00997-19554-02 Bestemmingsplan Hoge Wei te Oosterhout; akoestisch onderzoek omgeving (Peperstraat 62/De Breeacker 10b) Science Park Eindhoven 5634 5692 EN SON Postbus 26 5690 AA SON T +31 (0)40-3031100

Nadere informatie

Bijzondere tarieven Maastricht - Heerlen - OGN 2011

Bijzondere tarieven Maastricht - Heerlen - OGN 2011 Bijzondere tarieven Maastricht - Heerlen - OGN 2011 Definitief 14-04-2015 Opmerking: 1 Bestrating (klinkers) 0-15 m2 Zie OGN 2011, tarieven 2015 2 Bestrating (klinkers) > 15 m2 Zie OGN 2011, tarieven 2015

Nadere informatie

Spoorvervoer Lage Weide

Spoorvervoer Lage Weide Spoorvervoer Lage Weide Overzicht bestaande spoorlocaties Port of Utrecht Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Drs. D. Hoffmans, programmamanager Goederenvervoer Contact Logitech: Ir. J.A.M.

Nadere informatie

Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht. Inleiding. Bedrijfshal. www.bedrijfspanden-te-koop.nl

Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht. Inleiding. Bedrijfshal. www.bedrijfspanden-te-koop.nl Bedrijfsruimte Réaumurstraat 4 te Dordrecht Inleiding Deze bedrijfsruimte maakt onderdeel uit van een complex, maar kan separaat aangekocht worden. Het betreft een grote bedrijfshal van 25,5 meter breed

Nadere informatie

Rapportage Scope 3-Emissies Geïdentificeerde emissies conform de Corporate Value Chain (scope 3) Accounting and Reporting Standard

Rapportage Scope 3-Emissies Geïdentificeerde emissies conform de Corporate Value Chain (scope 3) Accounting and Reporting Standard 2016 Rapportage Scope -Emissies Geïdentificeerde emissies conform de Corporate Value Chain (scope ) Accounting and Reporting Standard Gebr. Algra B.V. Huchten 1 9222 LP Drachtstercompagnie Contactpersoon:

Nadere informatie

Easy Flow waterregulerende bestrating Struyk Verwo Infra. Straatbepalend.

Easy Flow waterregulerende bestrating Struyk Verwo Infra. Straatbepalend. Easy Flow Waterregulerende bestrating Voordelen van waterregulerende bestrating: vermindering van overstorten het grondwater blijft op niveau door (gedeeltelijke) infiltratie betere benutting van de capaciteit

Nadere informatie

Handleiding Kostentool Stille Wegdekken

Handleiding Kostentool Stille Wegdekken Handleiding Kostentool Stille Wegdekken 1 Inleiding De kostentool Stille Wegdekken is bedoeld voor wegbeheerders om snel een indicatie te krijgen wat de toepassing van stille wegdekken voor financiële

Nadere informatie

Materials and Ecological Engineering

Materials and Ecological Engineering Werkcollege -09 7 oktober 2011 Materials and Ecological Engineering College 3 Opdracht 2 prof.dr.ir. Michiel Haas 1 Opdracht 2 ontwerp een brug in de verbindingsweg in een gekozen materiaal 2 Opdracht

Nadere informatie

BETONPLATEN. Betonplaten, van zware industrie tot design verharding.

BETONPLATEN. Betonplaten, van zware industrie tot design verharding. BETONPLATEN Betonplaten, van zware industrie tot design verharding. Architecten en ingenieurs kennen als geen ander de functionele kwaliteit van betonplaten. SIMbeton heeft door de jaren veel ervaring

Nadere informatie

DUURZAAMHEID LIGT OP STRAAT

DUURZAAMHEID LIGT OP STRAAT CYCLE FOR CONCRETE Betonnen bestrating wordt aan het einde van de levensduur retour gehaald en verwerkt tot puingranulaat. Deze hoogwaardige schone grondstof wordt weer verwerkt in nieuwe bestratingsproducten

Nadere informatie

voertuigen per etmaal) 2009 Zuid (naar Wijk bij Duurstede) % Noord (naar Maarn) % Totale intensiteit:

voertuigen per etmaal) 2009 Zuid (naar Wijk bij Duurstede) % Noord (naar Maarn) % Totale intensiteit: Memo Aan : De raad Van : Henk Veldhuizen Doorkiesnummer : 820 Datum : 17-6-2016 Afschriften : n.v.t. Bijlage(n) : n.v.t. Betreft : Verkeersanalyse Amersfoortseweg In deze memo komt de verkeersanalyse van

Nadere informatie

Snelheidsdrempel TWO-PIECE

Snelheidsdrempel TWO-PIECE Snelheidsdrempel TWO-PIECE Twee elementen! Dus één naad waardoor zand en vuil minder grip hebben en de levensduur verlengd wordt. De flexibele eigenschap is dat het materiaal zich blijvend aanpast aan

Nadere informatie

De uitgangspunten die bij deze berekening gehanteerd zijn voor het berekenen van de kosten van het beheer van Poelgeest:

De uitgangspunten die bij deze berekening gehanteerd zijn voor het berekenen van de kosten van het beheer van Poelgeest: Beheerkosten Poelgeest 2005 Begin 2002 heeft Oranjewoud de beheerkosten voor Poelgeest berekend met behulp van de levensduurbenadering. De wijk Morsebel is hierbij als uitgangspunt genomen, aangezien de

Nadere informatie

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden.

Aansluiten noordelijke rijbaan A9 op tijdelijke rijstroken tussen S111 en spoorkruising en diverse andere werkzaamheden. 26 mei 2016 IXAS-werkschema Omwonenden van het project A9 Gaasperdammerweg worden met bouwberichten geïnformeerd over de werkzaamheden die in hun omgeving hinder kunnen veroorzaken. Door bijvoorbeeld weersomstandigheden

Nadere informatie

Truly green products. vrs

Truly green products. vrs Truly green products. vrs.050608 De ontwikkeling van BCA-Boards 1984 Start Compak Systems met het ontwikkelen van mileuvriendelijk plaatmateriaal op basis van agrarische afvalproducten als grondstof 1999

Nadere informatie

Renovatie van parkeerdaken. met demontabel Pardak -systeem

Renovatie van parkeerdaken. met demontabel Pardak -systeem Renovatie van parkeerdaken met demontabel Pardak -systeem 35 jaar internationale ervaring met meer dan 2 miljoen m² parkeer daken Renovatie van parkeerdaken Pardak flexibel en adaptief Om te moderniseren

Nadere informatie

[2018] Inclusief strategieën ter reductie van scope3-emissie. Aannemings- en wegenbouwbedrijf Verdam B.V.

[2018] Inclusief strategieën ter reductie van scope3-emissie. Aannemings- en wegenbouwbedrijf Verdam B.V. [2018] Rapportage Scope 3-Emissies Geïdentificeerde en gekwantificeerde emissies conform de Corporate Value Chain (scope 3) Accounting and Reporting Standard Inclusief strategieën ter reductie van scope3-emissie.

Nadere informatie

Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens, sierurnen en beplanting op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam

Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens, sierurnen en beplanting op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam Buitenruimte Richtlijnen voor het plaatsen van gedenktekens, sierurnen en beplanting op de gemeentelijke begraafplaatsen en het crematorium Hofwijk te Rotterdam Datum 1 januari 2014 Versie 1.2 Opdrachtgever

Nadere informatie

A3 Poster TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST. 303 mm 297 mm

A3 Poster TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST TEKST. 303 mm 297 mm A3 Poster Schoongesneden formaat: 297 x 420 mm Formaat met afloop: 303 x 426 mm Tekst moet 5 mm van de af staan 426 mm 420 mm 303 mm 297 mm A2 Poster Schoongesneden formaat: 420 x 594 mm Formaat met afloop:

Nadere informatie

IAA Architecten Stedenbouw en Landschap BEELDKWALITEITSPLAN. Landgoed Ursula

IAA Architecten Stedenbouw en Landschap BEELDKWALITEITSPLAN. Landgoed Ursula IAA Architecten Stedenbouw en Landschap BEELDKWALITEITSPLAN Landgoed Ursula 20.01.2010 In opdracht van : Stichting De Bruggen Uitgevoerd door : Projectnummer 2007186AL IAA Architecten Stedenbouw & Landschap

Nadere informatie

Grond-, Weg- & Waterbouw

Grond-, Weg- & Waterbouw Bouwkostenkompas Grond-, Weg- & Waterbouw BouwkostenKompas.nl IGG.nl IGG Bointon de Groot Inhoudsopgave Column Ton de Groot 6 Bouwkostenindex.nl 8 European Construction Costs 10 Toelichting op cijfers

Nadere informatie

Versie: 24 mei Beheerplan Wegen Waterland

Versie: 24 mei Beheerplan Wegen Waterland Versie: 24 mei 2012 Beheerplan Wegen Waterland 2013 2017 Inhoudsopgaven 1. Inleiding 3 2. Kaders en wetgeving 4 2.1. Wetgeving 4 2.2. Richtlijnen 4 3. Huidige situatie 5 3.1. Areaal 5 3.2. Globale visuele

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Aanvraag Stedenbouwkundige Vergunning Verbeteringswerken taxistandplaats op het Victor Hortaplein te Sint-Gillis. Pagina 1 van 9.

Aanvraag Stedenbouwkundige Vergunning Verbeteringswerken taxistandplaats op het Victor Hortaplein te Sint-Gillis. Pagina 1 van 9. MBHG BUV DPW fs Taxistandplaats Zuidstation Hortaplein Synthesenota Aanvraag Stedenbouwkundige Vergunning Verbeteringswerken taxistandplaats op het Victor Hortaplein te Sint-Gillis Pagina 1 van 9 synthesenota

Nadere informatie

Projectnummer 09-IB-023 "Onderhoud verharding gemeente Leiden" Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer "Onderhoud verhardingen"

Projectnummer 09-IB-023 Onderhoud verharding gemeente Leiden Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknummer Onderhoud verhardingen Bladnr. 1 van 5 Gemeente Leiden Afdeling Werkvoorbereiding Openbare Ruimte Ingenieursbureau Nota van Inlichtingen, deel uitmakend van besteknr.: 09-27: "Onderhoud verharding" Over dit bestek zijn de volgende

Nadere informatie

*ZE96EADEBCE* Aan de raad van de gemeente Vlagtwedde. Geachte leden van de raad,

*ZE96EADEBCE* Aan de raad van de gemeente Vlagtwedde. Geachte leden van de raad, *ZE96EADEBCE* Aan de raad van de gemeente Vlagtwedde datum: 20 september 2013 ons kenmerk: ZA.13-21323/DU.13-18074 doorkiesnummer: (0599) 320 225 uw brief van: uw kenmerk: onderwerp:, conceptplan (aan

Nadere informatie

DOORSPUIT PUT dwa diam. 315 mm. rwa. diam.110. diam.110. wc gvl. rwa DUBBELE SIFONPUT. diam. 315 mm CONTROLEPUT RWA. diam. 315 mm

DOORSPUIT PUT dwa diam. 315 mm. rwa. diam.110. diam.110. wc gvl. rwa DUBBELE SIFONPUT. diam. 315 mm CONTROLEPUT RWA. diam. 315 mm 0 100 cm 200 cm FILTERPUT TOTAAL RECUPERATIE DAKOPPERVLAKTE WONING 142.68 M2 DOORSPUIT PUT dwa diam. 315 mm ISOLATIE METSELWERK DWA RWA FAEC. ROOKMELDER REGENWATERPUT L hergebruik voor wc's / buitenkraan

Nadere informatie