BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2015"

Transcriptie

1 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits december 2015 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting Emeth

2 1 Beste mensen, Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Lucas heeft op een prachtige manier de geboorte van Onze Heer Jezus Christus beschreven. Niet alleen beschrijft hij nauwkeurig de gebeurtenissen die zich ruim 2000 jaar geleden afspeelden, maar hij voert in zijn verhaal een aantal figuren op die God gebruikt in Zijn plannen bij de geboorte van Zijn zoon. In het kerstverhaal komen we een keizer tegen, een herbergier, een jong stel waarvan de vrouw hoogzwanger is, een heel leger engelen en een stel herders. Figuren die weten dat ze een plek hebben in Gods plan en figuren die niet eens weten dat God hen een rol laat spelen in Zijn plannen. Nog steeds gebruikt God mensen zoals jij en ik in de uitvoering van Zijn plannen. Sterker nog, God heeft met een ieder van ons een plan, met iedereen. Soms heel duidelijk, soms stukje bij beetje. Net zoveel als wij aankunnen. En geloof je niet, dan toch kun je door God gebruikt worden, zoals de keizer en de herbergier. Zo hebben we allemaal een keus. Een keus om een klein kind in doeken gewikkeld in een stal aan te nemen als onze Verlosser. Een keus om God te vertrouwen in Zijn plannen met een ieder van ons. Een keus om God te dienen en bewust onderdeel uit te maken van de plannen die Hij met ons en met deze wereld heeft. En zo mogen wij, sponsors, vrijwilligers en bestuur allemaal onze rol hebben in en rondom ons werk van barmhartigheid, naast alle andere rollen die God ons in Zijn genade geeft. Het bestuur van Stichting Emeth wenst iedereen die in welke vorm dan ook aan het werk heeft bijgedragen gezegende kerstdagen en een voorspoedig Lopende zaken. De volkstuinen liggen op dit moment in winterrust. In het voorjaar worden de werkzaamheden weer opgepakt, hopende op een overvloedige oogst in de zomer. Dr Romeo Vincze voorziet, samen met zijn assistente Sonia, in de meest elementaire en noodzakelijke gezondheidszorg van zijn zigeuner-patiënten. Daarnaast krijgen ze krijgen adviezen op het gebied van hygiene en voeding. Ook dit jaar besloot de Stichting Promotie om Kerstpakketten af te leveren in Ţicău. Met veel vreugde en dank werden deze ontvangen, juist op dit moment, in het begin van de winter, waar aanvulling van de aanwezige schaarse middelen van levensbelang is. Wij zijn de Stichting Promotie telkens weer dankbaar voor deze bijzondere hulp. Naast de projecten waar u van op de hoogte bent gehouden zijn er recentelijk aanvragen geweest voor ondersteuning op kleinere schaal. Verderop meer hierover.

3 2 Project kerk Sisterea. Wij ontvingen via onderstaand rapport de vraag of wij financiële ondersteuning zouden kunnen geven bij het realiseren van een zeer noodzakelijk renovatie van en de reconstructie van een ruimte achter in het kerkje. Deze ruimte gaat dienen als jeugdruimte. Rapport Afgelopen zomer is er in Şişterea een evangelisatie week gehouden. Dan zie je dat er toch veel mensen nieuwsgierig zijn naar het evangelie en komen toelopen. Ook al omdat het laagdrempelig is en mensen makkelijker binnen kunnen lopen of van de zijlijn kunnen toekijken. De belangstelling was groot en er waren zelfs hele gezinnen. Een Evangelisatie week is een hele organisatie en iedere avond is er een dienst. De mensen krijgen het evangelie aangeboden en leren de uitgestrekte hand van God als hemelse Vader te accepteren, door de liefde van onze Here Jezus Christus. Er wordt een uitnodiging gedaan en mensen kunnen er voor kiezen om op in te gaan. Ook was er een doopdienst van zigeuners uit de zigeunerkerk. En omdat meestal alle familieleden komen werd het in de tent gehouden, omdat er nu meer plaats was voor iederen. De dopelingen gaven hun getuigenissen en vertelden waarom ze Jezus willen volgen. Het was heel ontroerend om te horen hoe zij ervaren dat God in hun leven werkt In Şişteria zijn deze 2 dames gedoopt.

4 3 Ook de kinderen kregen aandacht en voor hen was er ook een dienst. Tijdens deze evangelisatie-week zijn 7 jonge mensen naar voren gekomen, die de Here Jezus willen volgen. Onlangs zijn ook deze mensen gedoopt. Het kerkje wat zij hebben is slecht onderhouden en werden bijna geen diensten meer gehouden, maar nu er weer nieuwe gemeenteleden worden toegevoegd is het zaak dat men de kerk weer in goede staat brengt. Ook wil men een ruimte achterin de kerk inrichten als jeugdruimte. Deze ruimte moet eigenlijk gesloopt worden en nieuw opgebouwd. De gemeente is armlastig en kan alle kosten niet dragen. Er moeten heel veel materialen worden aangeschaft, bijv. 4 pallets bakstenen, 1 pallet zakken cement, 300 m stroomkabel, enz., enz. De arbeid doen zij het meeste zelf en als er een professioneel iemand nodig is, (zoals bijvoorbeeld een elektricien) moet die natuurlijk betaald worden. Dankzij enkele bijzondere bijdragen konden wij in dit project een aandeel nemen. P.S. Wij vernamen enkele dagen geleden nog het volgende: Een jongeman die nog maar kort geleden gedoopt is (17 jaar) heeft nu de leiding genomen van een jeugdgroep. Ze komen nu 3 x per week bij elkaar voor gebed, studie en zingen. Iedere avond gedurende ongeveer 3 ½ uur. Er komen steeds meer nieuwsgierigen kijken en worden ook aangeraakt. Vorige week kwamen plotseling 11 zigeunerjongeren kijken en.. ze bleven! Ook volwassenen komen kijken, zelfs mensen waarvan men in het dorp heeft gezegd dat zij nooit een kerk van binnen zouden bekijken. God is aan het werk in Şişterea. Van broeder Janos ontvingen wij de volgende brief: We are happy to share with you the great developments of the Şişterea Church in Bihor county, Romania. We have invested a lot of love, time and energy in the people of this village and over the last two years we have seen the congregation growing fast. Last Sunday we had our first baptism celebration where seven people were baptized, five of which were young teenagers! We know this is only the beginning and we expect many more people to surrender their lives to Jesus Christ!

5 4 We want to thank you from the bottom of our hearts for your support of our ministry. Both your prayers and your financial support are very much needed and are very welcome. As you know, over the last six months, we had to reconstruct and renovate most of the church building to be able to use it for our growing congregat ion. Without this reconstruction and renovation, we would not have been able to have church services and a place to invite and teach the children and teenagers of Şişterea. We have received the generous contribution of 2.000,- from Stichting Emeth of Heiloo, Netherlands. We are very grateful to you for this! This amount has been fully spent on this project. Besides we have received 3,500,- from other sponsors so far. We trust in the Lord that He will also provide for the rest of the money needed. Once again, thank you very much for your financial and prayer support of our ministry and may the Lord bless you and your sponsors, János Bányai, pastor Kerstpakketten Stichting Promotie heeft dit jaar weer voor kerstpakketten gezorgd en Ţicău was één van de gelukkige ontvangers. We hebben heel veel bewondering voor de vele vrijwilligers die in Heerhugowaard de eerste week van december met elkaar kerstpakketten aan de lopende band hebben ingepakt. We denken ook aan de stoere mannen die de grote trucks (4 stuks) met zo n ton goederen laden en een retourtje Roemenië rijden (meer dan kilometer!).

6 5 Op woensdag 9 december jl. arriveerde de truck, deze keer opnieuw gereden door Haye en Johan. Doordat vele handen beschikbaar waren, was de voor Ţicău bestemde vracht snel gelost. Kerstpakketten, meer dan 100 bananendozen met kleding, ingezameld door de gemeente Citylight in Alkmaar, 2 dozen met tuinzaden voor de volkstuinen, een gebruikte naaimachine en biscuits. Behalve een warme maaltijd na aankomst, hebben de chauffeurs ook mogen genieten van een goede nachtrust bij Reghina, om op donderdag verder te rijden naar Floreşti en Minis. Al de volgende dag waren bijna al de kerstpakketten uitgedeeld en werd er een voorzichtig begin gemaakt met het uitpakken van de dozen met kleding, deze keer met een paar dozen met extra kledinghangers voor de kledingbank. Het lijkt wel een echte winkel.

7 6 Ondersteuning op kleinere schaal, Kerstvieringen. In het kader van ondersteuning op kleinere schaal ontvingen wij de volgende aanvragen die door het bestuur is gehonoreerd. Rodica, de leidster van één van de openbare zigeunerschooltjes in Ţicău, heeft Reghina gevraagd om samen met haar voor de hele school (52 leerlingen, klas 1 t/m 4)een kerstproject op te zetten onder de naam Jezus is geboren. Onderstaand haar aanvraag voor ondersteuning. Vertaling brief Rodica Dan: Dear Gerrit, My name is Dan Rodica,teacher of first and four class. I am honored and glad also because because we can work together. With God help I started a new year of work in Ţicău, in our school we have only roma children, two classes in total 52 children, all with a weak financial situation. Their happiness is when they receive a little attention. We have a special support from the Christian Association Samariteanca coordinated by Rezmives Domnica Reghina who help us in this project. she is worry generous person and she is involved in our activities. For give them a reason of happiness in their hearts I will organize in December a little Christian program, The birth of Jesus,,. In the Christmas celebration we want to give some presents if you are agree with that, and every child will receive a gift in value at 4 euro. If is possible that the gift contains sweets, hats, gloves, socks we would like to have this goods for they. I wish that God bring you a very nice Christmas for all your family also for Stching Promotie! Teacher Rodica Dan Vanzelfsprekend wilde Reghina graag de mogelijkheid benutten om ook aan de zigeunerkinderen die de jeugdclub in Ţicău niet bezoeken, het Evangelie te verkondigen. Op 15 december a.s. vindt de Kerstviering plaats. Pastor Feri, de voorganger van de zigeunergemeente in Chelinta, kwam met het voorstel om op de veel grotere openbare school in Chelinţa eveneens een kerstviering op te zetten. Daar zitten 200 zigeunerkinderen (klas 1 t/m 7), waarvan ook maar een deel de jeugdclub van de kerk bezoekt. Hij verwacht er veel van. Hij schreef ons: Am indraznit cu toata increderea in domnul nostru Isus ca va deschide o usa de binecuvantare ( Ik durf met volledig vertrouwen in onze Heer Jezus te zeggen dat dit een deur van zegen zal openen ). Op 25 december a.s. vindt de kerstviering plaats in Chelinţa, waar ook Reghina bij betrokken zal zijn. Onderstaand de aanvraag van Pastor Feri voor ondersteuning.

8 7 Vertaling brief br. Feri: Lieve broeder Gerrit, ik groet u samen met Mariama (zijn echtgenote) De genade en vrede van Jezus Christus zij met u!! Samen met Samariteanca houden wij ons bezig met een nieuw project het opvoeden van kinderen via christelijkspirituele en andere activiteiten. Het zou prachtig zijn om in Jezus naam en uit Gods liefde ten opzichte van deze kinderen ze een kerstcadeau te geven, omdat de ouders dit niet kunnen. Ik durf met volledig vertrouwen in onze Heer Jezus te zeggen dat dit een deur van zegen zal openen. Het aantal kinderen is 200. Deze kinderen zijn leerlingen op school in Chelinţa Wij menen dat een bedrag van genoeg is voor één kind. Als bestuur hebben we besloten mee te gaan in het enthousiasme om het Woord te verkondigen aan deze zigeunerkinderen. Jezus houdt van hen en wil dat ook zij Hem leren kennen als hun Heer! Als consequentie hebben wij natuurlijk wel de kosten verbonden aan deze kerstvieringen, alsmede een klein kerstcadeautje, voor onze rekening moeten nemen, want voor heel weinig zaken is in Roemenië geld beschikbaar en zeker niet voor kerstvieringen mèt Evangelieverkondiging op openbare zigeunerscholen. Dit heeft een gat geslagen in ons budget voor Ţicău voor volgend jaar. En dat brengt ons tot het volgende punt. Financiën Ons werk is er op gericht het Woord van God te verkondigen in Woord en Daad. In Ţicău en Chelinţa doen wij dit samen met Samariteanca. Het afgelopen jaar hebben we gezien dat het werk daar groeit en er deuren opengaan. 2 Scholen waar met Kerst het Evangelie mag worden verteld, een grote stap voorwaarts waar we erg dankbaar voor zijn. Wij hopen dat ook u dit werk wil blijven ondersteunen en dat het aantal sponsors mag groeien. Uw gift kunt u overmaken op banknummer IBAN: NL90ABNA t.n.v. Stichting emeth te Heiloo. Wij zijn bij de fiscus bekend als ANBI Stichting, RSIN/fiscaalnummer Correspondentieadres: Albert Kozijn, Werkendelsaan 15, 1851VA Heiloo. U kunt ons ook vinden op Tot de volgende nieuwsflits,

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits 1 Beste mensen, De vorige Nieuwsflits is nog niet zo heel lang geleden verschenen, maar het

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits oktober 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits oktober 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits oktober 2016 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits Beste mensen, Het wordt weer eens tijd om wat te vertellen over de ontwikkelingen

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits mei 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits mei 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits mei 2016 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting Emeth 1 Beste mensen, Aan het begin van deze mei editie van de update staan we even stil bij de levensreis

Nadere informatie

Nederlandse vertaling. Zeer eerwaarde pastoor Barberien en parochianen van de Sint Norbertusparochie,

Nederlandse vertaling. Zeer eerwaarde pastoor Barberien en parochianen van de Sint Norbertusparochie, Nederlandse vertaling Institute "Servants of the Lord and the Virgin of Matará" Community Saint Tecla Aleppo Syria E-mail: c.tecla@servidoras.org Tel.00 96 021 267 7538 Zeer eerwaarde pastoor Barberien

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1

Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Grammatica uitleg voor de toets van Hoofdstuk 1 Vraagzinnen: Je kunt in het Engels vraagzinnen maken door vaak het werkwoord vooraan de zin te zetten. Bijv. She is nice. Bijv. I am late. Bijv. They are

Nadere informatie

Jaarthema Samen bloeien. Flourish together

Jaarthema Samen bloeien. Flourish together Jaarthema 2017-2018 Jesaja 35:1 Samen bloeien Flourish together In Christus Jezus zijn! Psalm 119: 105 Uw woord is een lamp voor mijn voet en een licht op mijn pad. Your word is a lamp to my feet and a

Nadere informatie

VerlichtDeWereld. KERSTACTIE november 25 december 2017

VerlichtDeWereld. KERSTACTIE november 25 december 2017 De KERSTACTIE 2017 24 november 25 december 2017 THEMA Als we het voorbeeld van de Heiland volgen en leven zoals Hij leefde en zoals Hij ons leerde, zal dat licht in ons branden en de weg voor anderen verlichten.

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits september 2015

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits september 2015 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits september 2015 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting Emeth 1 Beste mensen, De Update, deze keer in een nieuw jasje, heet nu Nieuwsflits. Deze nieuwflits

Nadere informatie

Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend!

Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend! Een groot moment binnen Stichting Chimwemwe Malawi; De kleuterschool in Mkandira is geopend! Op 23 februari 2015 was het zo ver; de eerste kleuters kwamen naar de spiksplinternieuwe school in Mkandira.

Nadere informatie

ook (niet)

ook (niet) SirPalsrok @meestergijs Hij is gek op basketbal. Zijn buurman ook. Wij hebben twee zussen. Zij ook. Ik houd van aardappelen. Mijn moeder ook. Haar vriendin vindt winkelen leuk. Ik ook. Zij willen graag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Jong geleerd, oud gedaan Leuk om een verrassing te krijgen zo vlak voor Sinterklaas. Wij hadden Putu Ari en Komang gevraagd om een stukje te schrijven voor de nieuwsbrief over

Nadere informatie

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal

Empowerment project. Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment project Awasi Kenya Driejarig project van Rotaryclub Rhenen-Veenendaal Empowerment*van* kinderen*in*kenia De#afgelopen#drie#jaren# hebben#we#met#steun#van#de# Rotaryclub##Rhenen: Veenendaal#een#

Nadere informatie

It s all about the money Group work

It s all about the money Group work It s all about the money Group work Tijdsduur: 45 minuten Kernwoorden: money (geld) coin (munt), banknote (bankbiljet), currency (munteenheid) Herhalings-/uitbreidingswoorden: debate (debat), proposal

Nadere informatie

Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel

Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst. Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel ZAL HET JOU EEN ZORG ZIJN? DIACONALE ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 PROTESTANTSE GEMEENTE WASSENAAR Klokluiden Orgelspel VOORBEREIDING Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van de twee

Nadere informatie

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition)

De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) De grondbeginselen der Nederlandsche spelling / Regeling der spelling voor het woordenboek der Nederlandsche taal (Dutch Edition) L. A. te Winkel Click here if your download doesn"t start automatically

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 15 June 2018 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Friday, 15 June 2018. This

Nadere informatie

Vergelijken in het Engels

Vergelijken in het Engels Vergelijken in het Engels Om te vergelijken in het Engels, moet je de verschillende trappen van vergelijking kennen. Er bestaat een stellende trap (de basis: bijvoeglijk naamwoord), een vergrotende trap

Nadere informatie

Understanding and being understood begins with speaking Dutch

Understanding and being understood begins with speaking Dutch Understanding and being understood begins with speaking Dutch Begrijpen en begrepen worden begint met het spreken van de Nederlandse taal The Dutch language links us all Wat leest u in deze folder? 1.

Nadere informatie

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen.

Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Lesbrief Les 2.1: My family Main language Dit is de basiswoordenschat. Deze woorden moeten de leerlingen zowel passief als actief kennen. Nouns: brother, sister, cousin, mother, father, aunt, uncle, grandmother,

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE

NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE NUCHTER, EEN HELDERE KIJK EN NO-NONSENSE NATUURLIJK SAMEN NATURALLY DUTCH. Koolhaas Natuurlijk is a typically Dutch company: Sober, with a clear vision and no-nonsense. That s what our customers may expect

Nadere informatie

Stichting Clown Bijouxxx Buitenland Foundation

Stichting Clown Bijouxxx Buitenland Foundation VVmese Vietnamese Clowns reis van 8 maart tot 23 maart 2009 Clown Boris ( Nina Gladkowa uit Denemarken), Clown Bellefleur ( Chelly van Maurik), Clown Twiedel ( Heleen Biekart uit Zwitserland ) en Clown

Nadere informatie

Zomerkamp 2010. Het Vaderhart van God

Zomerkamp 2010. Het Vaderhart van God Zomerkamp 2010 Het Vaderhart van God Romeinen 8:1 Zo is er dan nu geen veroordeling meer voor hen die in Christus Jezus zijn. Johannes 1:12 Maar allen die Hem aangenomen hebben en die in Zijn naam geloven,

Nadere informatie

Value based healthcare door een quality improvement bril

Value based healthcare door een quality improvement bril Rotterdam, 7 december 2017 Value based healthcare door een quality improvement bril Ralph So, intensivist en medisch manager Kwaliteit, Veiligheid & Innovatie 16.35-17.00 uur Everybody in healthcare really

Nadere informatie

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017.

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Combo zingt: Want een kind is ons geboren (Sela) Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; en de heerschappij rust op zijn schouders.

Nadere informatie

Grammatica overzicht Theme 5+6

Grammatica overzicht Theme 5+6 Past simple vs. Present perfect simple Past simple: Ww + ed OF 2 e rijtje van onregelmatige ww. I walked I went Ontkenningen past simple: Did not + hele ww He did not walk. Present perfect: Have/has +

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017

Ius Commune Training Programme Amsterdam Masterclass 22 June 2017 www.iuscommune.eu INVITATION Ius Commune Masterclass 22 June 2017 Amsterdam Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to participate in the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers,

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Andreasband Koster: Dimri Bruggeman Beamer: Niels Kuyt

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Andreasband Koster: Dimri Bruggeman Beamer: Niels Kuyt Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Jan Grift Muziek: Andreasband Koster: Dimri Bruggeman Beamer: Niels Kuyt Welkom Opwekking 815 Vul dit huis met Uw glorie. Vul dit huis met Uw glorie. Vul dit huis met

Nadere informatie

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN GENEESMIDDELEN (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : RECEPTEERKUNDE: PRODUCTZORG EN BEREIDING VAN STAFLEU

Nadere informatie

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text.

20 twenty. test. This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. 9006625806_boek.indd 1 31/08/16 15:26 1 6 test This is a list of things that you can find in a house. Circle the things that you can find in the tree house in the text. living room kitchen bedroom toilet

Nadere informatie

Engelse mail schrijven

Engelse mail schrijven Engelse mail schrijven Hoe schrijf je een Engelse mail? In dit artikel gaan we dit uigebreid bespreken. In dit artikel ga je leren hoe je een zakelijke mail opstelt, hoe iemand aan te spreken, welke standaardzinnen

Nadere informatie

Welkom bij deze jeugddienst met als thema: Be careful. Fijn dat je er bent!

Welkom bij deze jeugddienst met als thema: Be careful. Fijn dat je er bent! Welkom bij deze jeugddienst met als thema: Be careful Fijn dat je er bent! Welkom Zingen: Opw. 228: We zijn hier bijeen in Jezus naam Votum en groet Zingen: OTH 46: Create in me a clean heart Gebed Zingen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 januari Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 20 januari Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 20 januari 2017 Beste ouders/ verzorgers, Naschoolse activiteiten De programma boekjes Actie in de tent van dynamo en talententent zijn uitgedeeld deze week. Er kan online ingeschreven worden

Nadere informatie

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn

Chapter 4 Understanding Families. In this chapter, you will learn Chapter 4 Understanding Families In this chapter, you will learn Topic 4-1 What Is a Family? In this topic, you will learn about the factors that make the family such an important unit, as well as Roles

Nadere informatie

possessive determiners

possessive determiners personal pronouns possessive determiners SirPalsrok @meestergijs Ik = I (altijd met een hoofdletter schrijven) I am William. I have no brothers or sisters. I play tennis and love to play videogames. I

Nadere informatie

Weekplanning. Alvast noteren

Weekplanning. Alvast noteren Infoblad 5 Schooljaar 2018-2019 Weekplanning Maandag 19 november Startvoorstelling Sinterklaas in de grote hal. Start PLP gesprekken met leerlingen. Dinsdag 20 november Inburgeringscursus voor volwassenen

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke

Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 1 Couleur Vocale o.l.v. Ruud Krijnen Zingt voor de dienst: Dost Thou in a manger lie Hoe leit dit kindeke 2 3 Gemeente zingt lied 1 en 3, Koor zingt lied 2 in het Engels 4 5 koor zingt 2 in Engels: God

Nadere informatie

XTRA LEUK DOCUMENTATION SHOPPEN IN DECEMBER

XTRA LEUK DOCUMENTATION SHOPPEN IN DECEMBER FREE DOCUMENTATION Promotion for the gift-wrapping service/shop was part of the XTRA Leuk Shoppen in de Marikenstraat (XTRA Great Shopping in Marikenstraat) campaign, which also communicated about Sunday

Nadere informatie

Liedteksten Gouda bij Kaarslicht 2017 Lyrics Gouda by Candlelight 2017

Liedteksten Gouda bij Kaarslicht 2017 Lyrics Gouda by Candlelight 2017 Liedteksten Lyrics Gouda by Candlelight 2017 Samenzang voor de Ceremonie 18.30-19.00 Community singing before the Ceremony (Een selectie van deze liederen wordt gezongen A selection of these carols will

Nadere informatie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie

Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze. in Relatie tot Depressie 1 Keuzetwijfels in de Keuzetwijfels in de Emerging Adulthood rondom Studie- en Partnerkeuze in Relatie tot Depressie Open Universiteit Nederland Masterscriptie (S58337) Naam: Ilse Meijer Datum: juli 2011

Nadere informatie

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM

ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM Read Online and Download Ebook ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK EN BEHANDELING (DUTCH EDITION) FROM BOHN STAFLEU VAN LOGHUM DOWNLOAD EBOOK : ANGSTSTOORNISSEN EN HYPOCHONDRIE: DIAGNOSTIEK STAFLEU

Nadere informatie

Group work to study a new subject.

Group work to study a new subject. CONTEXT SUBJECT AGE LEVEL AND COUNTRY FEATURE OF GROUP STUDENTS NUMBER MATERIALS AND TOOLS KIND OF GAME DURATION Order of operations 12 13 years 1 ste year of secundary school (technical class) Belgium

Nadere informatie

Speaking and Language Learning. 3rd February 2016

Speaking and Language Learning. 3rd February 2016 Speaking and Language Learning 3rd February 2016 Speaking: Yes!! Popular Communica7on Ques7on: Why do we not train speaking more o?en? Not important? Too difficult! Let s discuss both reac7ons.. a. Importance

Nadere informatie

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City!

Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! 1 Meet and greet read Lees de tekst. Wat is de prijs die je kunt winnen? early too late on time vroeg te laat op tijd Win a meet and greet with Adam Young from the band Owl City! Do you have a special

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE

PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE For the privacy statement in English, please scroll down to page 4. PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE Verzamelen en gebruiken van persoonsgegevens van klanten, leveranciers en andere

Nadere informatie

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead

SAMPLE 11 = + 11 = + + Exploring Combinations of Ten + + = = + + = + = = + = = 11. Step Up. Step Ahead 7.1 Exploring Combinations of Ten Look at these cubes. 2. Color some of the cubes to make three parts. Then write a matching sentence. 10 What addition sentence matches the picture? How else could you

Nadere informatie

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Joël & Dagmar Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Trouwdienst Joël en Dagmar Predikant: ds. H. de Bruijne Muziek: Gitaar: André Louw Piano: Hester Louw Binnenkomst bruidspaar Welkom en mededelingen

Nadere informatie

1 LOGO SCHOOL. Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School

1 LOGO SCHOOL. Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel. Naam School 1 LOGO SCHOOL Gecomprimeerd Schoolondersteuningsprofiel Naam School Algemene gegevens School De Blijberg International Department BRIN 14 HB Directeur Mrs L. Boyle Adres Graaf Florisstraat 56 3021CJ ROTTERDAM

Nadere informatie

irregular verbs onregelmatige werkwoorden

irregular verbs onregelmatige werkwoorden SirPalsrok @meestergijs Wanneer je een zin maakt, zul je iets moeten doen met een werkwoord. Je kan tenslotte niet het hele werkwoord gebruiken bij elk onderwerp. Bijvoorbeeld: spelen Wij spelen volleybal.

Nadere informatie

The Royal British Legion. The Royal British Legion Holland Branch NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NEWSLETTER JANUARY 2017

The Royal British Legion. The Royal British Legion Holland Branch NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 NEWSLETTER JANUARY 2017 The Royal British Legion Holland Branch The Royal British Legion Holland Branch NEWSLETTER JANUARY 2017 NIEUWSBRIEF JANUARI 2017 Message from our Chairman Bericht van onze Voorzitter Looking back on 2016

Nadere informatie

Sectie Infectieziekten

Sectie Infectieziekten Sectie Infectieziekten 1 December 2015 U kunt helpen de HIV / AIDS epidemie te beëindigen You can help to end the HIV / AIDS epidemic Sectie Infectieziekten Weet uw HIV status Know your HIV status by 2020

Nadere informatie

Ik heb zo n angst. De laatste 12 uren heb ik met een koevoet geslapen, een fles naast mijn bed en de telefoon binnen handbereik.

Ik heb zo n angst. De laatste 12 uren heb ik met een koevoet geslapen, een fles naast mijn bed en de telefoon binnen handbereik. Ik heb zo n angst. De laatste 12 uren heb ik met een koevoet geslapen, een fles naast mijn bed en de telefoon binnen handbereik. Ik ben niet makkelijk te verslaan, maar nu is het over. Ik zie geen uitweg

Nadere informatie

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Zingen: Opw: 573 Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, grote koning. Wij heffen onze handen op naar de God van alle eeuwen. Heer, U bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI

Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nieuwsbrief Stichting PHYSCI Nummer, 4 november 2015 Ru Paréstraat 35 2552 CP Den Haag Banknr NL75TRIO0197741142 ANBI nr 853250078 Net vooraf aan mijn vertrek naar Bangladesh op 12 november as, stuur ik

Nadere informatie

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf!

Luister alsjeblieft naar een opname als je de vragen beantwoordt of speel de stukken zelf! Martijn Hooning COLLEGE ANALYSE OPDRACHT 1 9 september 2009 Hierbij een paar vragen over twee stukken die we deze week en vorige week hebben besproken: Mondnacht van Schumann, en het eerste deel van het

Nadere informatie

Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij!

Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij! 1: Nieuwsbrief januari 2015 vzw SAmen projecten voor kinderen in Zuid-Afrika Onze beste wensen voor iedereen: ver en dichtbij! 1.Jaarlijkse algemene vergadering Op zaterdag 14 maart 2015 houden we onze

Nadere informatie

- werkwoord + ed ( bij regelmatige werkwoorden ) - bij onregelmatige werkwoorden de 2 e rij ( deze moet je dus uit je hoofd leren )

- werkwoord + ed ( bij regelmatige werkwoorden ) - bij onregelmatige werkwoorden de 2 e rij ( deze moet je dus uit je hoofd leren ) PAST SIMPLE TENSE ( onvoltooid verleden tijd ) Hoe? vervoeging - werkwoord + ed ( bij regelmatige werkwoorden ) - bij onregelmatige werkwoorden de 2 e rij ( deze moet je dus uit je hoofd leren ) van bijv,

Nadere informatie

The Official Newsletter of Projects Abroad Bolivia

The Official Newsletter of Projects Abroad Bolivia The Official Newsletter of Projects Abroad Bolivia www.projects-abroad.net May 2013 1 Hi all, Carmen Herbas Country Director Welcome to the May edition of our Newsletter for Projects Abroad Bolivia. This

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers,

Nieuwsbrief 23 december Beste ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief 23 december 2016 Beste ouders/ verzorgers, Uitgaan na de kerstvakantie Niet vergeten: na de kerstvakantie komen alle kinderen met hun groepsleerkracht naar buiten om 14.00 uur. Naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Davide's Crown Caps Forum

Davide's Crown Caps Forum pagina 1 van 6 Davide's Crown Caps Forum A Forum for Crown Cap Collectors Zoeken Uitgebreid zoeken Zoeken Forumindex Crown Caps Unknown Caps Lettergrootte veranderen vriend Afdrukweergave Gebruikerspaneel

Nadere informatie

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie - Aanhef Engels Nederlands Dear Mr. President, Geachte heer President Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Dear Sir, Formeel, mannelijke geadresseerde,

Nadere informatie

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie - Aanhef Nederlands Engels Geachte heer President Dear Mr. President, Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde,

Nadere informatie

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland

Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland Bijlage 2: Informatie met betrekking tot goede praktijkvoorbeelden in Londen, het Verenigd Koninkrijk en Queensland 1. Londen In Londen kunnen gebruikers van een scootmobiel contact opnemen met een dienst

Nadere informatie

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1

Engels op Niveau A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Workshops Woordkennis 1 A2 Woordkennis 1 Bestuderen Hoe leer je 2000 woorden? Als je een nieuwe taal wilt spreken en schrijven, heb je vooral veel nieuwe woorden nodig. Je

Nadere informatie

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition)

Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Click here if your download doesn"t start automatically Een vrouw, een kind en azijn (Dutch Edition) D.J. Peek Een vrouw, een kind en azijn (Dutch

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships?

You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships? 1 Animal friends read Lees de tekst. Waar gaat deze tekst over? Animal friends You probably know animals can have best friends too. But what do you think about these special friendships? Look at this mouse

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Joris Foundation

Nieuwsbrief van de Joris Foundation Nieuwsbrief van de Joris Foundation Lieve familie en vrienden van ons maar ook van Joris, 5 oktober j.l. was het Joris zijn geboortedag. Hij zou 30 jaar geworden zijn. Het was die dag ook precies 8 maanden

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Brief

Persoonlijke correspondentie Brief - Adressering Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 Amsterdam Standaard adressering in Nederland: naam geadresseerde, straatnaam + huisnummer, postcode

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Brief

Persoonlijke correspondentie Brief - Adressering Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 Amsterdam Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Standaard adressering in Nederland: naam geadresseerde, straatnaam + huisnummer, postcode

Nadere informatie

ATMA Challenge 2010. Zomer van 2010: 30 Young Professionals 1 Uitdaging De 6120 meter Stok Kangri 1 Doel Stichting Atma World

ATMA Challenge 2010. Zomer van 2010: 30 Young Professionals 1 Uitdaging De 6120 meter Stok Kangri 1 Doel Stichting Atma World ATMA Challenge 2010 Zomer van 2010: 30 Young Professionals 1 Uitdaging De 6120 meter Stok Kangri 1 Doel Stichting Atma World De Challenge In de zomer van 2010 zal een groep Young Professionals naar India

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. Emma Rose Cool. Grote Kerk. 16 augustus 2015. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan

Kerkgemeente Edam. Emma Rose Cool. Grote Kerk. 16 augustus 2015. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Kerkgemeente Edam Grote Kerk 16 augustus 2015 In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Emma Rose Cool Voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn Ouderling van dienst Cora den Engelse Organist Nico

Nadere informatie

Citation for published version (APA): Moesker, B. J. S. (2011). The role of antibodies in controlling flavivirus cell entry Groningen: s.n.

Citation for published version (APA): Moesker, B. J. S. (2011). The role of antibodies in controlling flavivirus cell entry Groningen: s.n. University of Groningen The role of antibodies in controlling flavivirus cell entry Moesker, Bouko Jan Sander IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's PDF) if you

Nadere informatie

Joe Speedboot Tommy Wieringa

Joe Speedboot Tommy Wieringa Joe Speedboot Tommy Wieringa Thank you very much for downloading. As you may know, people have search numerous times for their chosen books like this, but end up in harmful downloads. Rather than enjoying

Nadere informatie

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend

> hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is. bevestigend vragend ontkennend PRESENT SIMPLE TENSE ( onvoltooid tegenwoordige tijd ) Hoe? > hele werkwoord > werkwoord +s, als het onderwerp he, she of it is!! als een werkwoord eindigt op een s-klank ( s,ch x) werkw. + es!! als een

Nadere informatie

English Mantras part 2 - The Value of Existence -

English Mantras part 2 - The Value of Existence - English Mantras part 2 - The Value of Existence - mantra: Anandajay vocals: Anandajay music: Raju & Anandajay arrangement & composition: Anandajay 1. Being mantra (offers a meditative healing), 40.07 min.

Nadere informatie

General info on using shopping carts with Ingenico epayments

General info on using shopping carts with Ingenico epayments Inhoudsopgave 1. Disclaimer 2. What is a PSPID? 3. What is an API user? How is it different from other users? 4. What is an operation code? And should I choose "Authorisation" or "Sale"? 5. What is an

Nadere informatie

Liturgie. Zangdienst 27 mei 2018

Liturgie. Zangdienst 27 mei 2018 Liturgie Zangdienst 27 mei 2018 Protestantse gemeente Maasdijk Kerkgebouw: De Hoeksteen Voorganger : Ds. H.M. Habekotté Organist : Gijsbert Kok Medewerking : The American Protestant Church Choir onder

Nadere informatie

De nacht is voorbij, er is licht gekomen, en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.

De nacht is voorbij, er is licht gekomen, en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen. De nacht is voorbij, er is licht gekomen, en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen. Eerste Kerstdag, 25 december 2017 Het Kruispunt, Voorschoten Zingen: Lied 483, gemeente en cantorij: cantorij

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

De Relatie tussen Betrokkenheid bij Pesten en Welbevinden en de Invloed van Sociale Steun en. Discrepantie

De Relatie tussen Betrokkenheid bij Pesten en Welbevinden en de Invloed van Sociale Steun en. Discrepantie De Relatie tussen Betrokkenheid bij Pesten en Welbevinden en de Invloed van Sociale Steun en Discrepantie The Relationship between Involvement in Bullying and Well-Being and the Influence of Social Support

Nadere informatie

Hoe met Windows 8 te verbinden met NDI Remote Office (NDIRO) How to connect With Windows 8 to NDI Remote Office (NDIRO

Hoe met Windows 8 te verbinden met NDI Remote Office (NDIRO) How to connect With Windows 8 to NDI Remote Office (NDIRO Handleiding/Manual Hoe met Windows 8 te verbinden met NDI Remote Office (NDIRO) How to connect With Windows 8 to NDI Remote Office (NDIRO Inhoudsopgave / Table of Contents 1 Verbinden met het gebruik van

Nadere informatie

Liturgie Zangdienst 2e Kerstdag 2016 God raakt jouw hart

Liturgie Zangdienst 2e Kerstdag 2016 God raakt jouw hart Liturgie Zangdienst 2e Kerstdag 2016 God raakt jouw hart Refrein: God kent je als geen ander. Hij heeft je zelf gemaakt. Hij weet wat in je hart leeft. Als pijn of angst je raakt. Hij blijft altijd bij

Nadere informatie

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord

1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord FUTURE TENSE ( TOEKOMENDE TIJD ) Hoe? 1. will + hele werkwoord (Future Simple) 2. shall + hele werkwoord 3. to be (am/is/are) going to + hele werkwoord Wanneer? Ad 1. Als iets in de toekomst zal gebeuren

Nadere informatie

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2

Love & Like FILE 2 LOVE & LIKE BK 2 Love & Like I Like You Come a little closer Honey, come a little closer, let me whisper in your ear. Let me tell it to you quietly, So that no one else will hear. 1 File 2 - Love & Like BK2.indd 1 22-7-2014

Nadere informatie

Welkom in de dienst van 7 november :30 uur

Welkom in de dienst van 7 november :30 uur Welkom in de dienst van 7 november 2018 19:30 uur Voorganger Organist : Jo Hoekstra Muzikale medewerking : De Oase Mannen Beamer : Janke Terpstra Geluid :?? : ds. Gera den Dikken Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

Mondeling tentamen Havo - ERK niveau B1 / B1 +

Mondeling tentamen Havo - ERK niveau B1 / B1 + Mondeling tentamen Havo - ERK niveau B / B + Het mondeling voor Engels Havo duurt 5 minuten en bestaat uit een gesprek met je docent waarin de volgende onderdelen aan de orde komen: *Je moet een stukje

Nadere informatie

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018

Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 Welkom in de kerstnachtviering in de Martinikerk Bolsward 2018 thema: VERBINDING m.m.v. Deadline Kees Nottrot ds. Marieke Ariesen-Holwerda en vele andere vrijwilligers Deadline: Iedereen is van de wereld

Nadere informatie

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book.

class book I am reading a book. close your books homework My teacher gave me a lot of homework. to read We are going to read that book. classroom The students are waiting for their teacher in the classroom. class pupil / student classmate You can ask your classmate for help with your homework. please sit down please stand up look at this

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke Impact jongerendienst in de Bethelkerk, voorganger ds. J.H. Riemer

Liturgie gezamenlijke Impact jongerendienst in de Bethelkerk, voorganger ds. J.H. Riemer Deze dienst kun je met beeld en geluid meebeleven via www.kerkdienstmeebeleven.nu kies hier voor Koningskerk Langerak. Deze dienst is met alleen geluid te volgen via www.kerkdienstgemist.nl kies hier voor

Nadere informatie

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord.

Listen. Twenty One Pilots Niveau 3a Song 4 Lesson B Worksheet. a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Listen a Luister naar wat Leo, Tina en Martin vertellen. Omcirkel het juiste antwoord. 1 Leo is a kid / a teenager / a grown-up. 2 Tina is a kid / a teenager / a grown-up. 3 Martin is a kid / a teenager

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

Persuasive design. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g

Persuasive design. W i n d e s h e i m z e t k e n n i s i n w e r k i n g Persuasive design Louis Klomp delegated to Christian Persuade, verb [pəˈsweɪd] 1. to cause to believe; convince 2. win approval or support for 3. win (someone) over Robert B. Cialdini, PH.D 1. Reciprocation

Nadere informatie