BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits mei 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits mei 2016"

Transcriptie

1 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits mei 2016 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting Emeth

2 1 Beste mensen, Aan het begin van deze mei editie van de update staan we even stil bij de levensreis die wij allemaal gaan, een ieder op zijn of haar wijze, jong en oud, waar ook in deze wereld. We gaan onze weg met God, soms alleen met Hem, soms met anderen kort of langdurig. Vader op weg naar Uw Koninkrijk willen we wel eens even uitblazen, en nieuwe energie opdoen om de reis te vervolgen. Geef ons die kracht om onze reis voort te zetten. En als vermoeidheid ons overvalt, of we het doel uit het oog dreigen te verliezen, stuur dan mensen op ons pad die ons opbeuren en ondersteunen en geef ons een wakend oog voor hen die dreigen te verdwalen. Wees onze gids, want zonder uw hulp redden we het niet. Toon ons door Uw Woord en Uw daden dat Uw Koninkrijk geen droom is, maar dat de voortekenen werkelijkheid worden. De volgende reisbede sluit hier prachtig bij aan. Reisbede van St. Patrick De Heer zij vóór ons om ons de juiste weg te wijzen. De Heer zij achter ons om ons in de armen te sluiten en ons te beschermen tegen gevaar. De Heer zij onder ons om ons op te vangen wanneer wij dreigen te vallen. De Heer zij in ons om ons te troosten als wij verdriet hebben. Hij omgeve ons als een beschermende muur, wanneer anderen over ons heen vallen. De Heer zij boven ons om ons te zegenen. Zo zegene ons God, vandaag, morgen en in de eeuwigheid. Amen. Lopende zaken. De volkstuinen worden op dit moment bewerkt en we hopen op een goede oogst later in het jaar. Dr Romeo Vincze voorziet, samen met zijn assistente Sonia, in de meest elementaire en noodzakelijke gezondheidszorg van zijn zigeuner-patiënten. Daarnaast krijgen ze krijgen adviezen op het gebied van hygiene en voeding. Ook dit jaar besloot de Stichting Promotie om Paaspakketten af te leveren in Ţicău. Met veel vreugde en dank werden deze ontvangen. Zoals altijd vormen deze pakketten een noodzakelijke aanvulling op het dagelijkse leven van deze mensen. Wij zijn de Stichting Promotie telkens weer dankbaar voor deze bijzondere hulp. Naast de projecten waar u van op de hoogte bent gehouden zijn er recentelijk aanvragen geweest voor ondersteuning op kleinere schaal. Onderstaand een overzicht van al deze zaken waarin we als stichting de afgelopen periode de helpende hand mochten reiken aan onze medemens dichtbij en ver af. We zijn dankbaar dat we Gods genade op deze manier mochten en mogen doorgeven, mede dankzij uw ondersteuning.

3 2 Emanuela Br. Feri, voorganger in de zigeunergemeente in Chelinta, kwam met het volgende geval. Een zigeunermeisje van 15 jaar heeft haar hele leven al problemen met lezen. De oorzaak is haar linkeroog. Na vele jaren heeft nu eindelijk een specialist vastgesteld wat er aan haar oog mankeert. De naam van de ziekte zal ik u besparen, maar wat belangrijker is, er is een oplossing voor, nl. een speciale lens. Maar, zoals te verwachten is, de familie heeft daarvoor geen geld, terwijl voor ons, als Nederlanders, dit gewoon in onze ziektekostenverzekering zou zijn opgenomen. Wij hebben daarom besloten dit beperkte bedrag van ter beschikking te stellen en op die manier het meisje een beter leven te bezorgen. TINCA Van Br. Aurelian kregen wij de vraag of wij konden helpen bij zijn project. Hij had het plan opgevat om boven zijn garage een ruimte te bouwen om daar bijbelstudie te kunnen geven (zijn huiskamer werd te klein!) voor voedselverstrekking aan de armen, kleine conferenties, het oefenen met zijn muziekgroep die gevangenissen bezoekt. Het grootste deel van de kosten kwam uit Roemenië, maar een kleine bijdrage was noodzakelijk om het ook financieel rond te kunnen krijgen. Wij waren blij daarin te kunnen voorzien. Op de foto s kunt u zien dat de bouw in volle gang is.

4 3 Paaspakketten Ook dit jaar ontvangt Ticau weer Paaspakketten van de Stichting Promotie. In onze voorgaande edities hebben wij altijd de ontvangstzijde laten zien in Ticau. Dit keer willen wij juist de andere kant laten zien. De werkelijk grootschalige operatie van het inpakken en laden van de bijna 4000 pakketten die over heel veel projecten in Roemenië worden verdeeld. De Stichting Promotie heeft de beschikking over een deel van het loodsencomplex van de firma Van den Heerik in Heerhugowaard. Het begint met het aan de kant maken van de loods. Dan komen de goederen vooral met spullen van het AH-filiaal aan het A.C. op 't Landtplantsoen in Heerhugowaard. Promotie schrijft dat dit AH-filiaal hen goed heeft geholpen en het mogelijk heeft gemaakt om iets extra's te doen in de pakketten binnen het Promotie- budget. Om een indruk te geven van de hoeveelheden: AH leverde ruim producten en uit de bestaande voorraad bij Promotie werden daar nog ruim artikelen aan toegevoegd. Nu zeggen aantallen misschien niet zoveel, maar 4000 flessen zonnebloemolie is wel 4000 liter, 4000 pakken suiker van 1 ½ kilo is wel 6000 kilo suiker. Toch iets meer dan het jaarverbruik in een gezin In de loods worden de pakketten letterlijk aan de lopende band ingepakt. Op maandag 21 maart was de proefrun. Een aantal vaste medewerkers bemannen dan de band en dan wordt er bepaald op welke manier er het snelst gewerkt kan worden. De inhoud van het pakket is nl. nogal divers en alles moet wel een plaatsje vinden in de doos. De lijn begint met het maken van de doos. De dozen zijn plat afgeleverd en moeten dus worden gevouwen en geplakt. De eerste aan de band plaatst een pak meel, de tweede daartegenover zet de 1 ½ kilo suiker er in.

5 4 De volgende pakt 1 liter zonnebloemolie en zo gaat het verder tot aan het einde van de band de doos wordt dichtgevouwen en weer geplakt. De dozen worden op een palet gestapeld en omwonden met plastic om te voorkomen dat de dozen gaan schuiven tijdens het transport. Daarna worden de vrachtwagens geladen en rijden de vrijwilligers met de wagens naar Roemenië. Een rit van in totaal meer dan 4000 km. heen-en-terug! Dit keer hebben meer dan 100 vrijwilligers de pakketten ingepakt en het ging heel, heel vlot. Naast de proefrun van 500 dozen, werden in de twee opvolgende dagen er 3500 pakketten ingepakt en het laatste pakket verdween om ongeveer half twee s middags van de band. Zo snel is er nog nooit gewerkt. De foto s geven een goed beeld van de situatie. Namens de zigeuners in Ticau: Stichting Promotie hartelijk dank!

6 5 Inpakken in Citylight Alkmaar Wanneer een pakkettentransport naar Ticau gaat, worden er ook bananendozen met kleding vanuit Citylight Alkmaar meegestuurd. De gemeenteleden van Citylight brengen kleding mee in zakken en van-tijd-tot-tijd wordt deze kleding uitgezocht n ingepakt in bananendozen. Ook daar is het een leuk karwei waar graag aan wordt meegewerkt. 8 maart Internationale Vrouwen Dag Volkstuinen In Roemenië is dit een officiële feestdag voor vrouwen. In Nederland is deze dag wat minder bekend. In de Cantina heeft Reghina daar aandacht aan besteed. Vanuit de bijbel werd de positie van de vrouw belicht. Al in het Oude Testament waren er flinke vrouwen, zoals Abigaïl, Ruth, Deborah. Alle vrouwen kregen een mooi blad met een Bijbeltekst en er werd gezongen, gebeden tot besluit was er koffie met wat erbij. Al meer dan 10 jaar krijgen de zigeuners in Ticau de beschikking over een stukje grond om hun eigen aardappels en groenten te verbouwen. In aansluiting wat in Nederland gebruik is, huren zij (in Ticau gratis) de tuin voor de periode 1 maart tot 1 oktober. De reden dat zij slechts gedurende de zomermaanden de tuin mogen hebben is heel helder. Wanneer zij goed werken, krijgen zij het volgende jaar weer een tuin. Doen zij niets dan krijgt een ander de tuin. Dit systeem heeft zijn vruchten afgeworpen en iedereen is er tevreden mee. Als je buurman nl. niets doet, krijg jij zijn onkruidzaden op je tuintje. Ook dit jaar hebben wij tuinzaden gekregen om aan de tuinders uit te delen.

7 6 Voedseluitdeling Al vanaf het gereedkomen van de Cantina wordt er voedsel verstrekt aan de ouderen in de zigeunergemeenschap. Inmiddels zijn er enkelen overleden, maar vanzelf komen er anderen voor in de plaats. Wanneer er veel zieken zijn wordt de maaltijd in de Cantina soms vervangen door voedsel wat thuis kan worden klaargemaakt. Bij de zieken wordt het dan thuisgebracht. Reghina leest dan de bijbel en bidt met deze zieken. Zo bezoekt zij bijv. wekelijks Cosmin, een blinde jongen, die ook nog schizofreen is. Twee broers Radu en Nelu, die niet naar de Cantina kunnen komen, omdat ze blind zijn. Een tante die, ondanks haar ziekte, twee weesjongens van 9 en 12 jaar oud verzorgd, enz. Otomani Van Ds. Szabo in Otomani kregen wij het verzoek om hem financieel bij te staan bij de verbetering van zijn kerkje. Het plan omvat: muurisolatie om de stookkosten te verminderen, schilderwerk, vernieuwen van de oude, beschadigde tegelvloer, verbetering van de toiletten en de aanleg van bestrating.

8 7 Als bestuur hebben wij besloten hierin bij te dragen. Wij hebben nog geen foto s. In de volgende uitgave zullen wij opnieuw aandacht schenken aan dit project. Wij hopen dat ook u dit werk wil blijven ondersteunen en dat het aantal sponsors mag groeien. Uw gift kunt u overmaken op banknummer IBAN: NL90ABNA t.n.v. Stichting Emeth te Heiloo. Wij zijn bij de fiscus bekend als ANBI Stichting, RSIN/fiscaalnummer Correspondentieadres: Albert Kozijn, Werkendelsaan 15, 1851VA Heiloo. U kunt ons ook vinden op Tot de volgende nieuwsflits,

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits oktober 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits oktober 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits oktober 2016 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits Beste mensen, Het wordt weer eens tijd om wat te vertellen over de ontwikkelingen

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2016 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting emeth Ţicău Nieuwsflits 1 Beste mensen, De vorige Nieuwsflits is nog niet zo heel lang geleden verschenen, maar het

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits september 2015

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits september 2015 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits september 2015 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting Emeth 1 Beste mensen, De Update, deze keer in een nieuw jasje, heet nu Nieuwsflits. Deze nieuwflits

Nadere informatie

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2015

BARMHARTIGHEID. Ţicău Nieuwsflits december 2015 BARMHARTIGHEID Ţicău Nieuwsflits december 2015 Asociatia Crestina de Caritate Samariteanca Stichting Emeth 1 Beste mensen, Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet

Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Dag 2 - Eentje die je niet snel vergeet Hallo mede reisgenoten, Allereerst heel hartelijk bedankt voor jullie mails, dat doet ons goed en we kijken er ook naar uit. Voordat we over vandaag vertellen nog

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden,

Lieve familie, vrienden en bekenden, Lieve familie, vrienden en bekenden, Hoogste tijd voor wat nieuws uit Oneşti. De tijd gaat zo vlug voorbij, de feestdagen en de jaarwisseling lijken nog maar net achter ons te liggen, maar toch is het

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een gezegende kerst waar het Licht mag schijnen en een Levendig nieuwjaar!!!

We wensen jullie allemaal een gezegende kerst waar het Licht mag schijnen en een Levendig nieuwjaar!!! Page 1 We wensen jullie allemaal een gezegende kerst waar het Licht mag schijnen en een Levendig nieuwjaar!!! Hartelijk bedankt voor alle gebeden, giften, het meedenken, hulp, medeleven en vriendschappen

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

2.3. eventueel reframing : hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was wél goed en ben ik je dankbaar voor? Ziekenzegening

2.3. eventueel reframing : hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was wél goed en ben ik je dankbaar voor? Ziekenzegening Ziekenzegening 1. Vooraf - kaars meenemen (ev aan familie vragen of ze zelf kaars, kruisbeeld hebben waaraan ze gehecht zijn) - info bij verpleegkundigen en nadien feedback - belet op deur 2.3. eventueel

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou"

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: ik zie jou Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou" 18 november 2018 Aanvang: 10:00 Witte Kerk, Lochem Voorbereid door: Gieneke van Nus, Ans Slütter, Annet Schoenmaker, Jantine Haverkamp

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 11 september 2016

Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Welkom! Thema vandaag. Deel je leven Orde voor de Baalderdienst m.m.v. Leden Baalderdienst commissie Voorganger: ds. Wim van der Wel Muziek: De-nu-je-onderweg-band

Nadere informatie

Samen op weg in het nieuwe jaar met de zegen van St. Patrick.

Samen op weg in het nieuwe jaar met de zegen van St. Patrick. 07 januari 2016 jaargang 2-10 2016 Samen op weg in het nieuwe jaar met de zegen van St. Patrick. Zegen van St. Patrick De Heer zij voor je om je de juiste weg te wijzen. De Heer zij achter je om je in

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp

Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Doopdienst Jannelien Jantina Eliza Westendorp Voorganger: ds. W. van Dijk uit Kampen Organist: André van Dijk Pianist-Zang: Dirk Jan, Simon en Gery Stuy Datum: 9 oktober 2016, aanvang 09.30 uur Welkom

Nadere informatie

Verslag bezoek Shaloom Carehouse in Mwanza Maart 2012

Verslag bezoek Shaloom Carehouse in Mwanza Maart 2012 Verslag bezoek Shaloom Carehouse in Mwanza Maart 2012 Via Nairobi vliegen we zoals altijd naar Mwanza. We hebben weer een perfecte aansluiting en zijn daarom al op 23 Maart om 10.00 uur op het vliegveldje

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER WITTE DONDERDAG 18 april 2019 Aanvang 19:00 uur VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER Thema: Mens, wees dienstbaar Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2014

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2014 Jaarverslag stichting Waarder Helpt Roemenië 2014 Voorwoord: Het jaarverslag 2014 is onze verantwoording voor de activiteiten van stichting Waarder helpt Roemenië in het achterliggende kalenderjaar. De

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg)

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD. orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst op witte donderdag, 13 april 2017 19.00 uur in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) de kinderen die catechese hebben gevolgd werken mee: Ellemijn

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari uur

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari uur Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Zondag 21 januari 2018 10.00 uur Loof de HEER, alle volken, prijs Hem, alle naties: zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de HEER

Nadere informatie

Zondag 1 september 2019 in het Kruispunt in Voorschoten

Zondag 1 september 2019 in het Kruispunt in Voorschoten Zondag 1 september 2019 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Lied (Psalm 72) vers 1, 4 en 6. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam van de Eeuwige, allen

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015

Oecumenische Kerkgemeenschap. De Ark. Hoofddorp Overbos-Floriande. Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst zondag 18 oktober 2015 Tafeldienst, Voorganger: Mia Versteege Thema: Miscommunicatie m.m.v. Frans Leijten, orgel VOORBEREIDING

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018

Eucharistieviering. Geboorte van de H. Johannes de Doper. Johannes is zijn naam. 24 juni 2018 Eucharistieviering Geboorte van de H. Johannes de Doper Johannes is zijn naam 24 juni 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Om 12:00 uur begint in de Joriszaal de themabijeenkomst

Nadere informatie

Zondag 30 juni 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 30 juni 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 30 juni 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger : Ds. Robert Wilschut, Hoogvliet Organist : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken

Nadere informatie

Dankzegging. Ik wens jullie veel zegen bij deze studie over wat God in Zijn woord zegt over dankzegging.

Dankzegging. Ik wens jullie veel zegen bij deze studie over wat God in Zijn woord zegt over dankzegging. Welkom Het thema voor de maand november is: Dankzegging 5 dagen per week lezen we een Bijbeltekst over dankzegging. In Amerika is de maand november de maand van Thanksgiving. Zij vieren deze dag als dank

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 3 juni 2012 Trinitatis

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 3 juni 2012 Trinitatis Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 3 juni 2012 Trinitatis Voorganger: Ds. J. Timmerman Geestelijk Verzorger in het MC Alkmaar Organist: Sybren Boukes 2 In de oude kerk

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL

HET WOORD: SCHRIFT EN TAFEL Thema: Wachten Orde van dienst: - VOORBEREIDING Zondag 28 december 2014 Zuiderkerkgemeente Voorganger: ds. E. Wisselink Organist: mevr. Willy Misker Wit Wit is de kleur van de vreugde, wit is de kleur

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Editie 35 mei Reisbede van St. Patrick

Editie 35 mei Reisbede van St. Patrick Editie 35 mei 2016. Iedereen is onderweg De afgelopen periode in vogelvlucht/gebedspunten Jubileum Algemira Zomeractie Leren & spelen. Even voorstellen Nieuwsbrief via E-mail Bestuursinformatie Aan het

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

De auto met bedden komt aan.

De auto met bedden komt aan. ONE Op dit moment vangen wij 80 mensen op. We hebben tientallen bedden bijgekocht. We koken de hele dag door, liters soep, aardappelpuree, vlees, pannekoeken en ga zo maar door. De situatie is zeer ernstig.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2016

Jaarverslag. stichting Waarder Helpt Roemenië. Jaarverslag stichting Waarder helpt Roemenië 2016 Jaarverslag stichting Waarder Helpt Roemenië 2016 Voorwoord: Het jaarverslag 2016 is onze verantwoording voor de activiteiten van stichting Waarder helpt Roemenië in het achterliggende kalenderjaar. De

Nadere informatie

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016 Deel je leven Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde 8 september 06 Voorgangers: Johan Helfferich en ds. Jeannette van den Boogaard Muziek: Hallumer Fanfare o.l.v. Annemarieke Bos Voor de dienst

Nadere informatie

Ziekenzondag. 14 september 2014. Thema: Er kan zoveel meer. Voorgangers: pastor M.Vet en ds Marina Slot. : jongerenkoor Aloud

Ziekenzondag. 14 september 2014. Thema: Er kan zoveel meer. Voorgangers: pastor M.Vet en ds Marina Slot. : jongerenkoor Aloud Ziekenzondag 14 september 2014 Thema: Er kan zoveel meer. Voorgangers: pastor M.Vet en ds Marina Slot. Ouderling Diaken Mmv. : Tineke Hupkens. : Simon Oudt. : jongerenkoor Aloud Openingslied door jongerenkoor

Nadere informatie

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 2.

N I E U W S B U L L E T I N Jaargang 4, nummer 2. MOEDER TERESA STICHTING ULFT Hulp aan de allerarmsten Nijverheidsweg 13B Banknummer: NL49RABO0363853545 7071 CH Ulft Gironummer: NL23INGB0001183103 Tel.: 0315-685640 Handelsregister: 09098465 E-mail: info@moederteresa.com

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

MEI Geliefde broeders en zusters,

MEI Geliefde broeders en zusters, MEI 2016 Geliefde broeders en zusters, Eerste reis De kop is er weer af, de eerste reis zit er weer op. We vertrokken op vrijdag 25 maart en waren op vrijdag 15 april weer thuis. Tussen deze twee data

Nadere informatie

Zondag 30 december Voorganger: Ds. E. Wisselink Organist: mevr. W. Misker

Zondag 30 december Voorganger: Ds. E. Wisselink Organist: mevr. W. Misker WIT Wit is de kleur van de vreugde om Gods liefde voor de mensen voor ons werkelijkheid geworden in de geboorte van Jezus Zondag 30 december 2018 Te zingen liederen in deze dienst Lied 276: 1 en 2 Lied

Nadere informatie

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 29 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 29 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. R.A. Houtman, Epe Ouderling van dienst: Kootje Stronkhorst Organist: Rien Hoekjen Lector: Joke de Gier Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst van Schrift en Tafel op zondag 10 september 2017, 12 e van de zomer in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts organist: Tymen Jan

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Laren

Protestantse Gemeente Laren Protestantse Gemeente Laren Orde van dienst zondag 28 juli 2019 Thema: Het verhaal van Noömi en Ruth, een bijna seculier verhaal over het gewone leven, over pijn en hoop, over vriendschap en opstaan en

Nadere informatie

Kinderdienst. Thema: Dikke vrienden. Zondag 15 april Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding

Kinderdienst. Thema: Dikke vrienden. Zondag 15 april Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding Kinderdienst Thema: Dikke vrienden Zondag 15 april 2018 Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding Mededelingen Welkom Liedboek 288 Goedemorgen, welkom

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Vredesweek Kennen we elkaar? Wat weet je van de ander? Droomt de ander ook van vrede?

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije e jaargang nummer 2 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal willen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Zádor, juli 2015 Wim en Liesbet Verschoor.

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

Dankbaarheid. Weekoverweging. Gratias agimus Tibi Onze dankzeggingen aan U ***

Dankbaarheid. Weekoverweging. Gratias agimus Tibi Onze dankzeggingen aan U *** WEEK 39 1 Weekoverweging Dankbaarheid Gratias agimus Tibi Onze dankzeggingen aan U *** Lieve God hemelse Vader, wij danken U, dat Gij ons duidelijk maakt, hoeveel Gij van ons houdt. Zegen en bescherm ons

Nadere informatie

Woordenschat blok 05 gr4 Les1 Bedroefd: een ander woord voor verdrietig. De angst: als je angst voelt, ben je bang. De bangerik: iemand die snel

Woordenschat blok 05 gr4 Les1 Bedroefd: een ander woord voor verdrietig. De angst: als je angst voelt, ben je bang. De bangerik: iemand die snel Woordenschat blok 05 gr4 Les1 Bedroefd: een ander woord voor verdrietig. De angst: als je angst voelt, ben je bang. De bangerik: iemand die snel ergens bang van wordt. Dwars: iets doen wat net niet de

Nadere informatie

STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958.

STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958. Page 1 of 5 STICHTING PROTHUMIA Opgericht bij akte d.d. 13 april 1995 en aangemerkt als instelling als bedoeld in artikel 24 lid 4 van de Succesiewet 1958. Kerst en nieuwjaarsgroet 2004 Postadres: Pegasus

Nadere informatie

ZEGENING VAN (EEN) ZIEKE(N)

ZEGENING VAN (EEN) ZIEKE(N) ZEGENING VAN (EEN) ZIEKE(N) Keuzemogelijkheid 1 1. Opening In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest (kruisteken). Vandaag zijn we hier samen om Gods zegen te vragen over deze zieke(n). Jezus

Nadere informatie

Ruimte voor God thema 5: Écht ontvangen Preek over Matteüs 13:8 & 23 & Lukas 1: Preek Gemeente van Christus,

Ruimte voor God thema 5: Écht ontvangen Preek over Matteüs 13:8 & 23 & Lukas 1: Preek Gemeente van Christus, Ruimte voor God thema 5: Écht ontvangen Preek over Matteüs 13:8 & 23 & Lukas 1:26-38 Preek Gemeente van Christus, Want Jezus vertelt over een zaaier die aan het zaaien is. Hij strooit het zaad wijd en

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Van wonder tot paasei. Nieuwsbrief februari. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief februari TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl.ik ben de levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid.

Nadere informatie

Ik pak m n boodschappentas er weer even bij. ns kijken wat er in zit. Een brood. Tomaten, enz. Lekker! Ook andere dingen [ ]

Ik pak m n boodschappentas er weer even bij. ns kijken wat er in zit. Een brood. Tomaten, enz. Lekker! Ook andere dingen [ ] Gemeente van Christus, gasten, Ik pak m n boodschappentas er weer even bij. ns kijken wat er in zit. Een brood. Tomaten, enz. Lekker! Ook andere dingen [ ] Maar wat heeft dit met God te maken? Nou, heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3

Nieuwsbrief Hart voor Hongarije 2015 5 e jaargang nummer 3 Bij deze weer een nieuwe nieuwsbrief. Eens per kwartaal proberen wij u met een nieuwsbrief op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We wensen u veel leesplezier. Vanuit Hongarije Kledingbeurs Vlak

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord)

Wat is op deze vragen jullie antwoord? (antwoord) Inleiding De kerkenraad heeft u tot twee keer toe bekend gemaakt dat een aantal broers benoemd is tot ouderling en diaken van onze gemeente. Het zijn (namen). Daarmee is ook ruimte gegeven om eventueel

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen!

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! 2 75 geschonken die elke naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in hemel, op de aarde

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

Viering op zondag 14 oktober uur

Viering op zondag 14 oktober uur Viering op zondag 14 oktober 2018 10.00 uur Voorganger: Ds. Ada Rebel Ambtsdrager van dienst: Leonard Verspui Lector: Marjolein Mallens Kinderdienst: Marjoke Mollema Organist: Geert Pool Collecten: Regionale

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10. Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.00 Om te beginnen Als de kerkenraad binnenkomt worden we stil Welkom

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Liturgie voor. de Multileeftijdendienst. 10 juni 2017

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Liturgie voor. de Multileeftijdendienst. 10 juni 2017 Protestantse Gemeente Heerhugowaard Liturgie voor de Multileeftijdendienst 10 juni 2017 Thema: 'I am so sorry!' Voor in de kerk mogen de ouders met jonge kinderen op gereserveerde plaatsen zitten. De jongere

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze

Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Liefde is. Kerk- en schooldienst op zondag 16 februari In de Open Hof Kerk van Wolfheze Kinderen en team van de Beatrixschool Dominee Irene Builtjes-Faber En gemeenteleden van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Voedselproject Malawi 2013

Voedselproject Malawi 2013 Bestemd voor de diaconieën van de Hersteld Hervormde Kerk Generale diaconale commissie Vendelier 51-D 3905 PC VEENENDAAL Telefoon (0318) 505541 Internet www.hersteldhervormdekerk.nl Email diaconaat@hersteldhervormdekerk.nl

Nadere informatie