Subsidieverlening Stadsdeel Centrum/ wijk Schilderswijk 2017 ABBA/VL/6312

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Subsidieverlening Stadsdeel Centrum/ wijk Schilderswijk 2017 ABBA/VL/6312"

Transcriptie

1 Subsidieverlening Stadsdeel Centrum/ wijk Schilderswijk 2017 ABBA/VL/6312

2 jaarverslag 2017 Stadsdeel Centrum/wijk Schilderswijk Stichting Jeugdwerk ABBA/VL/6312 Ambitie 1 De Haagse jeugd groeit veilig, gezond en met plezier op en ontwikkelt haar talenten en neemt daarin zijn of haar verantwoordelijkheid Ambitie 1: Beoogd resultaat Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? Wat gaat Stichting Jeugdwerk hier aan doen?

3 Jongeren in beeld 25 jeugdigen in de leeftijd van jaar nemen wekelijks en/of in de vakanties deel aan activiteiten op het gebied van talentontwikk eling Merken dat er ook veel meiden/vrouwen thuis zitten en willen deze doelgroep meenemen in de lift sessies in 2018 via project JIJ. Hieraan gekoppeld, rolmodellen en powervrouwen ter begeleiding en voorbeeldfunctie Afspraken gemaakt over spreekuren Servicepunt Arbeid, (SPA). Wordt vervolgd. Jongeren worden doorverwezen naar SPA. Service punt Arbeid verhuist naar nieuw pand, bezetting voor outreachend werk vanuit SPA blijft lastig, vanwege personele bezetting. Nogmaals de nadruk leggen op samenwerking ook in combi met gehele aanpak jeugdwerkloosheid. Bijeenkomsten Jongeren in de lift waarbij SPA aansluit. Lerend Wijkcentrum 15 mondriaan studenten nv.3 rn 4 lopen stage bij samsam en samson -Ploeg van 15 studenten lopen stage Vanuit Mondriaan binnen de leerafdeling in de Schilderswijk op Sam Sam en Samson op niveau 3 en 4. - De lessen met betrekking tot de praktijk worden gegeven op Sam Son door leerkrachten Mondriaan SW Jeugdwerkeloosheid 25 Jeugdigen (16+) zijn aan het werk gebracht -aanpak Jeugdwerkloosheid via plan JIJ (Jouw Ideale Job) is goedgekeurd door gemeente. Vijf Jongeren in de lift sessies geweest. Totale bereik 25 jeugdigen. Een meiden in de lift is in ontwikkeling. Hebben gemerkt dat de groep meiden/vrouwen achtergesteld is, dus ook daar gaan we de focus op leggen bij het gehele projectplan.

4 Maatschappelijke stagiaires en taakstraf 5 plaatsen beschikbaar voor taakstraffers en maatschappel ijke stages voor jongeren in de wijk -Een uitbreiding van maatschappelijke stagiaires vanuit div. opleidingen (Johan de Witt, Helderink Mavo, Hofstad en Zuidwest College. Totaal 50 maatschappelijk stagiaires en 15 taakstraffers. Outreachend werk Overlastgeven de Jeugdigen van 8-18 jaar zijn bereikt dmv outreachende ronden 2 x per week de straat op. Tijdens deze rondes zijn er gesprekken met bewoners en gemiddeld 4 jongeren per ronde. Doorverwijzing naar div. instanties in de wijk of aansluiten bij activiteitenaanbod Samsam/Samson Ambitie 2 Iedereen woont en werkt in een prettige omgeving waarbij bewoners maximaal zeggenschap hebben over hun fysieke en sociale leefomgeving Ambitie 2 Beoogd resultaat Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? Wat gaat Stichting Jeugdwerk hier aan doen?

5 Initiatieven uit de wijk - Aansluiten bij initiatieven uit de wijk om de openbare ruimte te verbeteren. Jeugd BPT Talent ontwikkeling Netwerkpartn ers in de wijk welke samenwerken. Bewonersiniti atieven, jeugdigen en ouders 1 Drie overlegmomenten rondom aanpak cruyffcourt. Monitoring tijdens o.a de BPT rondes betreffende het cruyffcourt. Korte lijnen met div. partijen ter signalering. 2 Tijdens onze crownies activiteiten met bewoners van div. zorginstellingen activiteiten ondernomen (bingo, karaoke en wandelen) 3 Tijdens div. bewonerstours in de wijk met betrokken deelnemers gesproken over de Schilderswijk, stand van zaken en verbeterpunten. Vanuit deze gesprekken nieuwe ideeën ontstaan, bijv. aandacht voor meer groepsactiviteiten zoals, opfleuren van balkons en aandacht voor binnenterreinen. Deze plannen gaan we in 2018 concretiseren. 4 Deelname met een aantal vrijwilligers aan het integratiediner bij de bibliotheek. Daar gesprekken gevoerd met actieve bewoners en werkgroepjes gevormd mbt actieve rol in eigen woonomgeving en verantwoordelijkheid 5 In kwartaal 1,2 en 3 ingezaaid, geoogst en onderhouden door wijkbewoners. In het 4 e kwartaal is de moestuin winterklaar gemaakt door de vrijwilligers. De werkgroep is inmiddels weer bij elkaar gekomen voor PvA nieuwe seizoen M.b.t. het integratiediner was de outcome dat in de praktijk het vaak blijft bij plannen, de verdere oppak van die ideeën blijft achter, of zijn individuele initiatieven en worden niet of nauwelijks met meerdere partijen opgepakt. Signalen uit doelgroep is vaak Stichting Jeugdwerk blijft de verbinding zoeken en de wens/boodscha p uitdragen dat een gezamenlijk project sterker staat.

6 6 Uitbreiding en intensivering bewonerstours, waarbij stagiaires, vrijwilligers en bewoners (jong en oud) participeren in tourgidsen en begeleiding. Bewoners maken voor div. groepen een lunch en vertellen over de Schilderswijk. Tours worden bezocht door een diversiteit aan groepen, van afdelingen gemeente, tot scholen in den landen. gelieerd aan instelling en die pakt het dan op 7 Binnen het regulier aanbod 4-27 jaar nemen dagelijks meer kinderen en tieners/jongeren deel aan de geboden activiteiten op Sam Sam en Sam Son. Voor samsam gemiddeld 60 kinderen (4-12 jaar) per dag Voor Samson gemiddeld 25 jeugdigen (12+) per dag. Dit betreft de reguliere activiteiten. Daarnaast vinden er dagelijks VSD cursussen plaats en samenwerking met activiteiten Next projecten. Piekmoment in het jaar zijn de maanden nov. Tot en met maart. 8. Tijdens de kampen in 2017 hebben kinderen hun talent kunnen ontwikkelen tijdens theater en creatieve activiteiten. Kinderen zijn gegroeid in hun zelfverzekerdheid. 9. Halverwege 2017 in navolging van aanpak van Ostadeschool gestart met

7 project The leader in me waarbij ingezet wordt op het versterken van eigen kracht, eigen keuzes enhet sociaal vaardiger maken van kinderen. 10. In Sam Sam en Sam Son vinden vsd lessen plaats i.s.m. de van Ostade school en al Qoeba. 11. Betrokkenheid van ouders bij de kinderactiviteiten is gegroeid. 12. Een nieuwe groep vrouwen uit Eritrea heeft de weg gevonden naar Sam Sam en neemt wekelijks deel aan kook/gespreksgroepen voor moeders/vrouwen. 13. Moeders/vrouwen zetten zich in op het organiseren van activiteiten voor andere vrouwen en moeders. 14. Vrijwilliger vader zal in 2018 doorstromen naar een stip baan. 15. Samenwerking met Hofstad Mavo/Havo en Mussen betreffende een masterclass techniek, ICT en sport. (talentontwikkeling) Op div. locaties zijn workshops gegeven en een gezamenlijke afsluiting bij Hofstad. Deze pilot heeft volgend jaar een vervolg. 16.

8 Groep 8 van de van Ostade school was hierbij betrokken. 17. Groei aan deelnemers aan de doelgerichte activiteiten voor 4t/m 12 jaar.

9 Ambitie 3 mensen zijn vitaal en streven een gezonde leefstijl na Ambitie 3 Aanbod ouders Beoogd resultaat Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? Wat gaat Stichting Jeugdwerk hier aan doen?

10 Passende activiteiten in BBZ voor ouders Ouder/kind activiteiten gericht op talentontwikkeling binnen cursus aanbod ouders Ouder/kind/tienerkamp met ondersteuning van ouder coach. Stimuleren van ouders tot deelname kind aan spel en sport Jeugdigen in de leeftijd 4-27 jaar en hun ouders komen in beweging en hebben oog voor gezonde voeding en behoefte tot verbetering 8 Opvoedcursussen, zoals Kindersymfonie, Opvoeden doe je zo en Ouder pubercursussen ingezet. Vanuit deze cursussen komen de signalen die we met de jeugd in het jeugdwerk verder kunnen oppakken Een groep vrouwen heeft zich ingezet tot het komen van een vrouwen sportgroep en leren andere vrouwen te sporten en te bewegen. In het kader ouder/kind participatie hebben er verschillende activiteiten plaats gevonden tijdens de vakantie programma s en het ouder kind kamp. Ouders geven aan zich meer betrokken te voelen bij de ontwikkeling van hun kind. Willen deelnemen aan de activiteiten waarin zij hun kind zien in de eigen belevingswereld. Er is een groei in de ontwikkeling van zelfsturende ouders, dit is duidelijk zichtbaar geworden op het ouder/kind/tiener kamp. Ouders worden ingezet als actieve vrijwilliger bij kamponderdelen en activiteiten. De ouders/tieners/kinderen welke al langer meegaan op deze kampen hebben meer eigen initiatieven genomen in het organiseren en weten waar de behoefte ligt bij de doelgroep. Tijdens haal en brengmomenten bij Samsam is er informeel contact met de ouders betreffende de ontwikkeling van het kind. Dit in nauwe samenspraak en aansluiting bij methodiek diverse scholen.

11 Ambitie 3 Aanbod Meiden Prioriteit Jeugd en Onderwijs Wat gaat er goed? Wat gaat er niet goed? Wat gaat Stichting Jeugdwerk hier aan doen?

12 -Het aanbieden van een passend aanbod voor meiden. Signaleren in voorkomen vroegtijdige isolatie meiden/vrouwen. - Sport voor meiden -Ondersteunen van initiatieven van moeders Gezamenlijk moeder en dochter activiteiten -Signaleren en bespreekbaar maken van problemen in situaties op school, thuis en op straat. Deze groepen werden goed bezocht en vrouwen/meisjes voelden zich vrij thema s te bespreken. Diverse workshops geweest waarbij specifieke thema s werden besproken.(input kwam o.a. van de meiden en vrouwen zelf) De contactvrouwen hebben nieuwe contacten gelegd met vrouwen uit de wijk welke tot nu toe niet of minimaal zichtbaar was in de wijk. Nog wel een kwetsbare groep, mbt thema s vertrouwen en sociale groepsdynamica. Aansturen en begeleiden van onze aan te nemen vrouwelijke stippers. In januari stippers aangenomen. Inzetten op meiden in de lift (aanpak jeugdwerkloosheid) waarbij ook specifiek op deze doelgroep werkgevers worden geselecteerd Ambitie 4 de gezamenlijke toekomst van bewoners telt. Iedereen krijgt ongeacht achtergrond, ras, geslacht of geaardheid, geleijke kansen in de samenleving Initiatieven uit de wijk Ambitie 4 leefbaarheid Vergroten wijkbetrokkenheid Ondersteuning bij div. wijkinitiatieven op het gebied van schoon, heel en veilig, talentontwikkeling en sociale cohesie Beoogd resultaat Vertegenswo ordigende organisaties werken intensief samen aan duurzame verbindingen in de wijk en stad om Wat gaat er goed? Bij diverse wijkinitiatieven input geleverd in het bedenken, opzetten en uitvoeren van plannen i.s.m. netwerk (aanpak cruyffcourt, ACON, jeugdtribunaal, demonstraties) en thematische trends en ontwikkelingen Wat gaat er niet goed? Wat gaat Stichting Jeugdwerk hier aan doen?

13 Ambitie 4 Sociale samenhang vergroten Bewoners verbinden/kleinschalig ontmoetingen in de wijk stimuleren. Laagdrempelig informatie punt rond opvoeding, financiën en maatschappelijke vraagstukken in de koffieochtenden voor ouders/bewoners. sociale cohesie en tolerantie te vergroten Prioriteit Sociale cohesie Wat gaat er goed?. Er is een vaste groep van 10 WcV over die nog aan werving geïsoleerde vrouwen doen. Samenwerking daarin met netwerkpartners, goede taakverdeling met vertrouwen in elkaars specialisme. Wat gaat er niet goed? Wat gaat Stichting Jeugdwerk hier aan doen? Bijeenkomsten Wijk Contact Vrouwen Vader/zoon bijeenkomst Er heeft een editie van Schilderswijk United plaatsgevonden, waarbij 100 actieve bewoners uit alle delen van de wijk zijn genomineerd door medebewoners. Deze zijn op een avond in het zonnetje gezet dmv een avondvullend programma en aan het eind een bedankje en de mededeling vooral zo door te gaan met het goede werk in de wijk. Een meet en greet geïnitieerd vanuit CJG waarbij professionals met elkaar in gesprek gingen omtrent div. casussen. Doel is korte lijntjes, elkaar weten te vinden en contactlegging. In 2018 vervolgbijeenkomsten 2017

14 Stadsdeel Centrum/wijk Schilderswijk Stichting Jeugdwerk

Subsidieverlening stadsdeel Centrum 2016 ABBA/VL/1724

Subsidieverlening stadsdeel Centrum 2016 ABBA/VL/1724 Subsidieverlening stadsdeel Centrum 2016 ABBA/VL/1724 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2016 Oude Centrum 3 t/m 7 Jaarverslag 2016 Korten bos 8 t/m 16 Jaarverslag 2016 Schilderswijk 17 t/m 24 2 4e Kwartaalrapportage/jaarverslag

Nadere informatie

Subsidieverlening Stadsdeel Centrum/ wijk Kortenbos 2017 ABBA/VL/6312

Subsidieverlening Stadsdeel Centrum/ wijk Kortenbos 2017 ABBA/VL/6312 Subsidieverlening Stadsdeel Centrum/ wijk Kortenbos 2017 ABBA/VL/6312 jaarverslag 2017 Stadsdeel Centrum/wijk Kortenbos Stichting Jeugdwerk ABBA/VL/6312 Ambitie 1: De Haagse Jeugd groeit veilig, gezond

Nadere informatie

Subsidieverlening Stadsdeel Centrum 2017 ABBA/VL/6312

Subsidieverlening Stadsdeel Centrum 2017 ABBA/VL/6312 Subsidieverlening Stadsdeel Centrum 2017 ABBA/VL/6312 jaarverslag 2017 Stadsdeel Centrum/wijk Oude centrum Stichting Jeugdwerk Abba/VL/6312 : De Haagse Jeugd groeit veilig, gezond en met plezier op en

Nadere informatie

Bestedingsprogramma. Onderwijsbeleid Diverse acties zijn ondernomen om een volledige bezetting van de Samenspelgroep(en) te realiseren.

Bestedingsprogramma. Onderwijsbeleid Diverse acties zijn ondernomen om een volledige bezetting van de Samenspelgroep(en) te realiseren. Bestedingsprogramma Onderwijsbeleid 2018 ABBA/VOS/1515 1) Samenspel (Toeleiding voorschool) Diverse acties zijn ondernomen om een volledige bezetting van de Samenspelgroep(en) te realiseren. Werven in

Nadere informatie

Stadskanaal Noord Projectenagenda

Stadskanaal Noord Projectenagenda Stadskanaal Noord Projectenagenda 2016-2017 Projectenagenda Stadskanaal Noord Dit stuk beschrijft de visie vanuit de gemeente Stadskanaal en de projecten van Stadskanaal Noord in 2016 en 2017. De projectenagenda

Nadere informatie

Lydia de Jong, netwerk coördinator NH en ZH: De bibliotheek voor ontmoeting in. de buurt. TYMPAAN 20 mei 2015

Lydia de Jong, netwerk coördinator NH en ZH: De bibliotheek voor ontmoeting in. de buurt. TYMPAAN 20 mei 2015 Lydia de Jong, netwerk coördinator NH en ZH: De bibliotheek voor ontmoeting in de buurt 2 TYMPAAN 20 mei 2015 De bibliotheek is een laagdrempelige plek voor ontmoeting in de buurt, want: 3 Je kunt er altijd

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan.

de veiligheid in de dorpen te behouden en waar mogelijk te versterken en overlast tegen te gaan. Prestatieafspraken Jongeren(opbouw)werk 2012 In de kaders staan de doelstellingen van de productgroepen zoals de gemeente Geldermalsen die kent in het kader van de WMO. Per kader zijn de relevante doelstellingen

Nadere informatie

Sociale Structuurvisie Hoogeveen voor Raad 11 oktober Ben Römgens, Gea Lunsing

Sociale Structuurvisie Hoogeveen voor Raad 11 oktober Ben Römgens, Gea Lunsing Sociale Structuurvisie Hoogeveen voor Raad 11 oktober 2007 Ben Römgens, Gea Lunsing Programma 1. Aanpak 2. Huidige Sociale Staat 3. Oplossingen uit workshops met partners en bewoners 4. Hoofdbestanddelen

Nadere informatie

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht

4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 4.6 Wijkplan Zuidwest Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 47 Subsidieaanvraag Sociaal Makelaarschap Utrecht 2019 2024 48 De buurtcentra zijn informatiepunten voor de wijk In ieder

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid,

Nadere informatie

Workshop De wegwijzer en ambities algemene bewonersinitiatieven

Workshop De wegwijzer en ambities algemene bewonersinitiatieven Workshop De wegwijzer en ambities algemene bewonersinitiatieven Opdracht ambities bewonersinitiatieven In dit deel van de conferentie De Wegwijzer en ambities algemene bewonersinitiatieven is in vier werkgroepjes

Nadere informatie

De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/ RIS juni Voortgangsrapportage wijkbanenplan Schilderswijk/Transvaal

De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/ RIS juni Voortgangsrapportage wijkbanenplan Schilderswijk/Transvaal Rabin S. Baldewsingh Wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport. De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/2016.106 RIS 294385 14070 16 juni 2016 Voortgangsrapportage wijkbanenplan

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen

Huis van Renkum. Doelen waaraan wordt bijgedragen Huis van Renkum Doelen waaraan wordt bijgedragen Het Huis van Renkum draagt in de meest brede zin bij aan het hoofddoel van de gemeente Renkum: het vergroten van de zelfredzaamheid, het sociaal functioneren

Nadere informatie

oktober 10, 2016 Boschveld Actieplan Sociale Visie

oktober 10, 2016 Boschveld Actieplan Sociale Visie oktober 10, 2016 Boschveld Actieplan Sociale Visie 5 Hoofdthema s 1. Sociaal en Veilig 2. Leefbaarheid en Wonen 3. Kinderen en jongeren 4. Communicatie 5. Ondernemend Boschveld oktober 10, 2016 Voettekst

Nadere informatie

Een verkenning van de toeleiding van vluchtelingen naar de reguliere zorg Praktijkervaringen uit 5 gemeenten

Een verkenning van de toeleiding van vluchtelingen naar de reguliere zorg Praktijkervaringen uit 5 gemeenten Een verkenning van de toeleiding van vluchtelingen naar de reguliere zorg Praktijkervaringen uit 5 gemeenten Maud Eimers en Erick Vloeberghs 2 Een verkenning van de toeleiding van vluchtelingen naar de

Nadere informatie

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging

Plan van Aanpak samen op weg naar beweging Plan van Aanpak samen op weg naar beweging 2017-2018 Mei 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1. Sportief, Gezond & Cultureel 3 2. Meedoen & Talent 4 3. Samen & Actief 5 4. Communicatie & Organisatie 6 Inleiding We

Nadere informatie

U en Sleutelpersonen: Vind elkaar in zorg voor statushouders

U en Sleutelpersonen: Vind elkaar in zorg voor statushouders U en Sleutelpersonen: Vind elkaar in zorg voor statushouders Debora Wattel, GGD GHOR Nederland Marthine Bos, GGD IJsselland Teberh Belay, Sleutelpersoon Marlies Overmars, Saam Welzijn Ghassan al Hariri,

Nadere informatie

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen

Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt Projectvoorstellen die niet worden opgenomen Bijlage Gebiedsplan 2018 Stadsdeel Oost, Indische buurt In deze bijlage vindt u de voorstellen die niet

Nadere informatie

I. De Mussen Buurtcentrum De Mussen heeft als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk.

I. De Mussen Buurtcentrum De Mussen heeft als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk. WELZIJNSPROGRAMMA 2014 I. De Mussen Buurtcentrum De Mussen heeft als missie het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk. De Mussen is een kleinschalige organisatie

Nadere informatie

WIJ DOEN VEEL VOOR DE SCHOOL EN DE SCHOOL DOET VEEL VOOR ONS Het ouderbeleid op de Van Ostadeschool in Den Haag

WIJ DOEN VEEL VOOR DE SCHOOL EN DE SCHOOL DOET VEEL VOOR ONS Het ouderbeleid op de Van Ostadeschool in Den Haag WIJ DOEN VEEL VOOR DE SCHOOL EN DE SCHOOL DOET VEEL VOOR ONS Het ouderbeleid op de Van Ostadeschool in Den Haag In opdracht van de gemeente Den Haag onderzocht Sardes het ouderbeleid van zestig scholen

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING 2015-2018

PROGRAMMABEGROTING 2015-2018 PROGRAMMABEGROTING 2015-2018 Programma 1 : Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs 1A Lokale gezondheidszorg Inleiding Op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft de gemeente de taak door middel van

Nadere informatie

De wijk Zuidwest. Geachte voorzitter,

De wijk Zuidwest. Geachte voorzitter, Typ teksttyp teksttyp tekst Rabin S. Baldewsingh Wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport 030 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Samenleving

Nadere informatie

Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016

Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016 Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016 Agenda Sport en Bewegen in de Buurt Werkgroep en Proces Advies: We zien de noodzaak en benutten de kansen Onze visie Onze programma

Nadere informatie

Talentcoach doorbreekt patronen

Talentcoach doorbreekt patronen Talentcoach Talentcoach doorbreekt patronen Talentcoach is een social profit organisatie. Wij gaan niet voor financiële winst, maar voor sociale winst. Mensen willen mee doen, maar zijn niet (meer) in

Nadere informatie

Thema maatschappelijke participatie

Thema maatschappelijke participatie Naam organisatie Jongerenvereniging KPJ Limburg 1. Activiteitnaam (en nummer) LimburgPaviljoen 2. Korte omschrijving Jongeren hebben verfrissende ideeën en weten hoe ze andere jongeren kunnen enthousiasmeren.

Nadere informatie

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen

Zuilen. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen Zuilen Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 30 september 2014, Buurthuis Zuilen We willen u als bewoner van Zuilen graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in Buurthuis Zuilen op 30 september.

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar

Met elkaar voor elkaar Met elkaar voor elkaar Publiekssamenvatting Oktober 2013 1 1 Inleiding Met elkaar, voor elkaar. De titel van deze notitie is ook ons motto voor de komende jaren. Samen met u (inwoners en beroepskrachten)

Nadere informatie

Wat is een brede school

Wat is een brede school Wat is een brede school Een Brede School in Gent is een lokaal en netoverschrijdend samenwerkingsverband tussen scholen en partners in de wijk die werken aan maximale ontwikkelingkansen voor kinderen creëren.

Nadere informatie

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving

Kenningsmakingsdag SV-CIBO 20 december 2014. Jaarplan 2015. Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Jaarplan 2015 Vluchtelingen en nieuwkomers de weg wijzen in de Belgische samenleving Inhoudsopgave Inleiding Wie? Wat? Waarom? Programma 2015 Welke activiteiten plannen we volgend jaar? Sport en cultuur

Nadere informatie

Wijkplan Centrum/ Noord-West. Internet-versie

Wijkplan Centrum/ Noord-West. Internet-versie Wijkplan 2015 Centrum/ Noord-West Internet-versie Inhoudsopgave 1. Visie Pagina 2 2. Wijkanalyse Pagina 3 3. Conclusie Pagina 5 Wijkplan 2015 CNW, maart 2015 Pagina 1 1. Visie De visie van Veens luid:

Nadere informatie

MEE DOEN /26012012 Pagina 1

MEE DOEN /26012012 Pagina 1 MEE DOEN Buytenwegh Inleiding De gemeente Zoetermeer streeft er naar om op het niveau van de wijken, in samenspraak met maatschappelijke organisaties en inwoners, een op maat gesneden aanpak voor de betreffende

Nadere informatie

OVERZICHT VAN TOEGEKENDE PROJECTEN

OVERZICHT VAN TOEGEKENDE PROJECTEN Projectnaam Sneeuwruimen met Betere Buren Afdeling Rode Kruis Brunssum Omschrijving Project Mensen die in de bijstand zitten gaan bij sneeuwval, sneeuw ruimen bij mensen die verminderd zelfredzaam zijn.

Nadere informatie

Preventie in Gooise Meren. Preventie in het Sociaal domein

Preventie in Gooise Meren. Preventie in het Sociaal domein Preventie in Gooise Meren Preventie in het Sociaal domein Preventie: brede opgave Samen werken aan een vitale samenleving: prettig leefbaar, veilig, toegankelijk, gezond en betrokken Domein overstijgend:

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - Brede Welzijnsvisie Het college 121560 1 Controller Directie Paraaf Datum CC Samenvatting Op 3 juli 2012 heeft

Nadere informatie

Wijkplan Zuidwest 2015. Doesjka Reijn Fred Verhoef Yulyana Unal

Wijkplan Zuidwest 2015. Doesjka Reijn Fred Verhoef Yulyana Unal Wijkplan 2015 Doesjka Reijn Fred Verhoef Yulyana Unal Voorwoord: 26 september van het vorig jaar is wijkcentrum Plein Zuid op feestelijke wijze geopend door de wethouder Overduin. Steeds meer (kwetsbare)

Nadere informatie

PROGRAMMABEGROTING

PROGRAMMABEGROTING PROGRAMMABEGROTING 2016-2019 Programma 1 : Zorg, Welzijn, Jeugd en Onderwijs 1A Lokale gezondheidszorg Inleiding Op grond van de Wet publieke gezondheid (Wpg) heeft de gemeente de taak door middel van

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012

Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 Almelo, juli 2012 Rapportage Huisbezoek Allochtone Ouderen 60+ 2010-2012 In 2006 is Scoop gestart met het bezoeken van 75-plussers in de gemeente

Nadere informatie

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden

Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Bruggenbouwers Linko ping, Zweden Het Bruggenbouwers project wordt in de Zweedse stad Linköping aangeboden en is één van de succesvolle onderdelen van een groter project in die regio. Dit project is opgezet

Nadere informatie

t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert.

t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert. Werkplan 2014 Werkplan 2014 Woord vooraf t Marheem is een brede welzijnsinstelling die gemeentelijk beleid op het gebied van maatschappelijke ondersteuning uitvoert. Het werkveld maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort

CONCEPT STEDELIJK PLAN. Amersfoort CONCEPT STEDELIJK PLAN Amersfoort Amersfoort, 9 november 2016 INLEIDING De gemeente Amersfoort werkt wijkgericht, met als basis een wijkplan en stedelijk plan. In de plannen beschrijven we de doelen en

Nadere informatie

Samen voor een sociale stad

Samen voor een sociale stad Samen voor een sociale stad 2015-2018 Samen werken we aan een sociaal en leefbaar Almere waar iedereen naar vermogen meedoet 2015 Visie VMCA 2015 1 Almere in beweging We staan in Almere voor de uitdaging

Nadere informatie

Waar we voor staan! Welzijn Lelystad, een zorg minder

Waar we voor staan! Welzijn Lelystad, een zorg minder Waar we voor staan! Welzijn Lelystad, een zorg minder Inleiding De komende jaren wordt Lelystad geconfronteerd met ontwikkelingen die van groot belang zijn voor Lelystad als samenleving. Vergrijzing van

Nadere informatie

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag 2019 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, juli 2018 1 1 Inleiding Via deze weg dient SamenDoen de

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder)

Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) Beleidregels Sociaal Cultureel Werk 2005 (en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sociaal Cultureel Werk Beheerstaak: Samenlevingsopbouwwerk, functienummer 630.00 Dit beleidsterrein omvat kinderwerk,

Nadere informatie

Informele netwerken. Ouders ondersteunen elkaar. RadarGroep

Informele netwerken. Ouders ondersteunen elkaar. RadarGroep Informele netwerken Ouders ondersteunen elkaar RadarGroep Bij de opvoeding van kinderen zijn de ouders zelf natuurlijk de ervarings deskundigen bij uitstek. De waardevolle praktijkervaring waarover zij

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Burgemeester. De voorzitter van Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels-Spee,

Burgemeester. De voorzitter van Commissie Bestuur. Zeer geachte mevrouw Michels-Spee, Gemeente Den Haag Burgemeester Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Bestuur Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk BSD/2013.1553 RIS 269325 Doorkiesnummer 070-267 21 71

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan A Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ

MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ MOEDER- EN KINDCENTRUM BIJ-1 DE ARMOEDE VOORBIJ 2015-2017 Jaarverslag 2015 Maart 2016 Plan B Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 5820 06 1945 4347 Stichting Bij-1 KvK 53959965 Bankrekening NL92

Nadere informatie

Doel. 1 Gemeenten kunnen met de voorziening beschut werken mensen in een dienstbetrekking laten werken. Het

Doel. 1 Gemeenten kunnen met de voorziening beschut werken mensen in een dienstbetrekking laten werken. Het Naam De ontwikkeling van arbeidsmatige dagbesteding Opdrachtgever Raad/college Trekker Sanne Bloemen Datum 13 januari 2015 Inleiding Vanuit de Wmo 2015 is de opdracht voor de gemeente het bieden van ondersteuning

Nadere informatie

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen

Gezondheidsachterstanden. Gelijke kansen voor iedereen Gezondheidsachterstanden Gelijke kansen voor iedereen Goede gezondheid: niet voor iedereen Een goede gezondheid is een groot goed, voor de individuele burger én voor de samenleving als geheel. We worden

Nadere informatie

De inclusieve wijk: wat is dat eigenlijk?

De inclusieve wijk: wat is dat eigenlijk? De inclusieve wijk: wat is dat eigenlijk? Susan van Klaveren & Jeroen van der Velden Platform31 Grabbelton-termen - Inclusieve wijken - Leefbare wijken - Gemengde wijken - Ongedeelde stad - Participatie-samenleving?

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Welke uitdagingen liggen er? Het lokaal geïntegreerd gezinsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen het lokaal sociaal beleid,

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool

Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool Voor elk kind dat met plezier naar zijn eigen hoogte klimt Strategisch beleidsplan Herman Broerenschool www.hermanbroeren.nl Periode 2018-2022 Roermond, 1 augustus 2018 Voorwoord Voor u ligt het strategisch

Nadere informatie

Wmo participatie Meppel (eindrapport)

Wmo participatie Meppel (eindrapport) Workshopsessies Wmo-beleidskompas Norbert Broenink Workshopsessies Wmo-beleidskompas Amsterdam, 1 november 2011 Norbert Broenink DSP groep BV Van Diemenstraat 374 1013 CR Amsterdam T: +31 (0)20 625 75

Nadere informatie

Programma Kinderen Maken Muziek

Programma Kinderen Maken Muziek Programma Kinderen Maken Muziek Periode 2015-2017 Inleiding Kinderen Maken Muziek wil een bijdrage leveren aan het versterken van de sociale cohesie door kinderen samen een instrument te leren bespelen.

Nadere informatie

De jeugd heeft de toekomst. Notitie Jeugd

De jeugd heeft de toekomst. Notitie Jeugd De jeugd heeft de toekomst Notitie Jeugd Apeldoorn, maart 2018 De jeugd heeft de toekomst De samenleving is volop in beweging. We willen graag dat iedereen mee kan doen en ook mee doet. Daarbij zien we

Nadere informatie

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders

Beleidsplan Unie van Betrokken Ouders Beleidsplan 2015-2020 Unie van Betrokken Ouders Plaats: Apeldoorn Datum: 18-11-2014 Inhoudsopgave INLEIDING 1 UVBO- SCHEMA 2 ORGANISATIEBESCHRIJVING 3 MISSIE 3 VISIE 3 SPEERPUNTEN 4 KRITISCHE SUCCESFACTOREN

Nadere informatie

Welkom. A-avond 22 maart Thema samenlevingsopbouw en uitvoering participatiewet vanuit Stichting WIJeindhoven

Welkom. A-avond 22 maart Thema samenlevingsopbouw en uitvoering participatiewet vanuit Stichting WIJeindhoven Welkom A-avond 22 maart Thema samenlevingsopbouw en uitvoering participatiewet vanuit Stichting WIJeindhoven Een tijdperk van veranderingen of een verandering van tijdperk? 2016: van 60 100% Taakvolwassenheid

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie Aan : Geriatrisch Netwerk Van : Jan Lam, programmamanager Onderwerp : Ambitie, doelen en activiteiten Geriatrisch Netwerk (versie G [= goed]) Datum : 5-12-2017 Status : Overeengekomen op het overleg van

Nadere informatie

Deze tijd vraagt om creativiteit

Deze tijd vraagt om creativiteit 12 april 2012 Werkplaats Onderneem met zin! Deze tijd vraagt om creativiteit Participeren/ Meedoen naar vermogen Schakelen en verbinden Wim Roelofs Integrale aanpak en noodzaak om te schakelen en te verbinden

Nadere informatie

SBO. ORGANISATIES VOOR WELZIJNSWERK In Hellevoetsluis. Offerte Pilot Wijkgericht werken. Bloemen- en plantenbuurt en omgeving

SBO. ORGANISATIES VOOR WELZIJNSWERK In Hellevoetsluis. Offerte Pilot Wijkgericht werken. Bloemen- en plantenbuurt en omgeving SBO ORGANISATIES VOOR WELZIJNSWERK In Hellevoetsluis Offerte Pilot Wijkgericht werken Bloemen- en plantenbuurt en omgeving Inleiding Het College van B&W heeft aan de drie welzijnspartijen, SBO-Push-SWS,

Nadere informatie

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. Op 11 juni 2018 kwamen 650 betrokken professionals, vrijwilligers en creatieve denkers bij elkaar in Utrecht. In kleine groepen

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool

Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool Achtergrond informatie Toolkit Ouderbetrokkenheid vakantieschool De vakantieschool is een bijzonder moment, waarbij de sfeer op school anders is dan anders. Er is extra aandacht voor de leerlingen en de

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving

Gemeente Haarlem. Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Samenleving Gemeente Haarlem Jack Chr. van der Hoek Wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport, Dienstverlening & Communicatie Retouradres; Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving

Nadere informatie

WERKPROGRAMMA: Actie initiatieven Onze inzet focust zich op de volgende initiatieven waarmee we invulling geven aan de genoemde thema s.

WERKPROGRAMMA: Actie initiatieven Onze inzet focust zich op de volgende initiatieven waarmee we invulling geven aan de genoemde thema s. WERKPROGRAMMA: Actie initiatieven Onze inzet focust zich op de volgende initiatieven waarmee we invulling geven aan de genoemde thema s. Activiteiten 2015 per thema Tijdpad Rol/verantwoordelijkheid 1.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Boei. Sociaal Werk Bunschoten

Jaarverslag Stichting De Boei. Sociaal Werk Bunschoten Jaarverslag 2016 Stichting De Boei Sociaal Werk Bunschoten Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. De missie en visie van De Boei... 3 2. Bestuurssamenstelling... 3 3. Personele zaken... 3 4. Kerntaken van De

Nadere informatie

Gewijzigde subsidieaanvraag 2018 SCw Leiderdorp

Gewijzigde subsidieaanvraag 2018 SCw Leiderdorp Gewijzigde subsidieaanvraag 2018 SCw Leiderdorp n.a.v. sociale agenda Uitgaande van Maatschappelijke doelen en indicatoren sociaal domein uit het programma Meedoen in Leiderdorp 1.INWONERS KUNNEN, NAAR

Nadere informatie

DOK Delft Educatie Tineke Kistemaker

DOK Delft Educatie Tineke Kistemaker DOK Delft Educatie Tineke Kistemaker team DOK educatie: 5 fte ( 11 vrouwen) Doelgroep: Peuteronderwijs / kinderdagverblijven Basisonderwijs Ouders van de leerlingen 2 Voorschoolse periode Boekstart / baby

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Workshop Straatgerichte Bewonersinitiatieven

Workshop Straatgerichte Bewonersinitiatieven Workshop Straatgerichte Bewonersinitiatieven Opdracht Nieuwe verbindingen tussen straat en overheid Na de centrale workshop gaat de conferentie uiteen in 4 werkgroepjes waar mogelijke initiatieven van

Nadere informatie

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan

SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN. Beleidsplan SV SLIKKERVEER OP NAAR HET 100-JARIG BESTAAN Beleidsplan 2016-2020 SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV SLIKKERVEER: MEER DAN EEN VERENIGING SV Slikkerveer is een vereniging. En zoals bij iedere

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

WIJKINFORMATIEAVOND DONDERBERG 19 oktober 2016

WIJKINFORMATIEAVOND DONDERBERG 19 oktober 2016 WIJKINFORMATIEAVOND DONDERBERG 19 oktober 2016 Programma 19.30 uur Opening en welkomstwoord Gerard IJff, WOP-voorzitter 19.35 uur Terugblik en vooruitblik op wijkontwikkeling Ellen Janssen, programmamanager

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

Rapportage januari t/m juli Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg

Rapportage januari t/m juli Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg Rapportage januari t/m juli 2013 Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg Inleiding. In januari is de functie van bewonersadviseur overgegaan van de gemeente naar Pulse. De functie is ontstaan vanuit

Nadere informatie

5 Hoofdthema s. 1. Sociaal en Veilig. 2. Leefbaarheid en Wonen. 3. Kinderen en jongeren. 4. Communicatie. 5. Ondernemend Boschveld

5 Hoofdthema s. 1. Sociaal en Veilig. 2. Leefbaarheid en Wonen. 3. Kinderen en jongeren. 4. Communicatie. 5. Ondernemend Boschveld Boschveld 5 Hoofdthema s 1. Sociaal en Veilig 2. Leefbaarheid en Wonen 3. Kinderen en jongeren 4. Communicatie 5. Ondernemend Boschveld 6 april 2016 2 Sociaal en veilig 1. Aanpak Armoede 2. Extra aandacht

Nadere informatie

SOCIALE KRACHT BUNNIK 2017

SOCIALE KRACHT BUNNIK 2017 SOCIALE KRACHT BUNNIK 2017 Wat is de Monitor Sociale Kracht? Brede burgerpeiling over o.a. sociaal domein, leefbaarheid, veiligheid Belevingsonderzoek, naast cijferbronnen Gericht op: benutten wat er al

Nadere informatie

Wij doen veel voor de school en de school doet veel voor ons

Wij doen veel voor de school en de school doet veel voor ons 12 Sardes Speciale Editie nummer 13 juni 2012 Karin Hoogeveen (Sardes) Ouders en de Van Ostadeschool in Den Haag Wij doen veel voor de school en de school doet veel voor ons In opdracht van de gemeente

Nadere informatie

= nog steeds aandachtspunt

= nog steeds aandachtspunt 1 e Kwartaalrapportage 2013 - Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

Prioriteiten jongeren in armoede, Verkiezingen 2014 Videoboodschap: De shit waar je in zit

Prioriteiten jongeren in armoede, Verkiezingen 2014 Videoboodschap: De shit waar je in zit Prioriteiten jongeren in armoede, Verkiezingen 2014 Videoboodschap: De shit waar je in zit Sinds 2011 komt een groep jongeren in armoede op regelmatige basis samen. Om elkaar te leren kennen, om naar elkaar

Nadere informatie

Verantwoording allochtone zorgconsulent 2016 en 2017

Verantwoording allochtone zorgconsulent 2016 en 2017 Verantwoording allochtone zorgconsulent 2016 en 2017 Aanleiding Bij de zorg aan niet Westerse allochtonen lopen veel hulpverleners tegen een taalbarrière aan. Informatie en advies geven over betrouwbare

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten Voorzieningenkaart Noordwest 1 Voorzieningenkaart Agenda Terugblik op de vorige avond Doel van de avond + hoe vervolgen we? Uitleg van de opdracht: wat gaan we

Nadere informatie

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals

Eén. contract. Eén. opdracht. Eén. missie. Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén opdracht Eén contract Meer dan 100 partners Meer dan 1000 professionals Eén missie 1 Het gewone leven Vrijwilligers- & Verenigingswerk Ons speelveld Mantelzorg & Welzijn Participatie & Inkomen & Schuldhulpverlening

Nadere informatie

Leren en werken voor álle kinderen en jongeren

Leren en werken voor álle kinderen en jongeren ONDERWIJS ARBEID SOCIAAL FINANCIËN ONDERSTEUNING SECTOR Hoe kunnen wij organiseren dat álle kinderen en jongeren kunnen leren en werken? ONDERWIJS ARBEID SOCIAAL FINANCIËN ONDERSTEUNING SECTOR Hoe kunnen

Nadere informatie

Plan van aanpak jongerenparticipatie gemeente Sluis

Plan van aanpak jongerenparticipatie gemeente Sluis Plan van aanpak jongerenparticipatie gemeente Sluis Jongerenparticipatie is een verzamelwoord voor alle situaties waarin jongeren actief betrokken raken bij de maatschappij. Jongerenparticipatie kent meerdere

Nadere informatie

Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), Maastricht University

Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), Maastricht University LAAGGELETTERDHEID IN DEN HAAG - CONCLUSIES Uitgevoerd door: CINOP Advies Etil Kohnstamm Instituut Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA), Maastricht University DEZE FACTSHEETRAPPORTAGE IS

Nadere informatie

De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/ RIS juni Wijkbanenplan Laak

De voorzitter van Commissie Samenleving BSW/ RIS juni Wijkbanenplan Laak Rabin S. Baldewsingh Wethouder van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport. De voorzitter van Commissie Samenleving RIS 294376 14070 7 juni 2016 Wijkbanenplan Laak In het najaar van 2015 heb

Nadere informatie

BENNEKEL BUURTCONTRACT 2018 TEKST Versie 23 november 2017

BENNEKEL BUURTCONTRACT 2018 TEKST Versie 23 november 2017 ------------------------------------------------------- BENNEKEL BUURTCONTRACT 2018 TEKST Versie 23 november 2017 ------------------------------------------------------- Buurtcontract 2018

Nadere informatie