Jaarverslag Stichting Present Arnhem. 1 mei april 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag Stichting Present Arnhem. 1 mei april 2017"

Transcriptie

1 Jaarverslag Stichting Present Arnhem 1 mei april 2017

2 Onze missie: verbinden Vrijwilligers Arnhemmers Maatschappelijke organisaties die samen een dag(deel) willen aanpakken om een ander te helpen en tegelijk de onderlinge band willen versterken O.a. vrienden, collega s, gezinnen, buren, leerlingen, kerkelijke kringen, (studenten)verenigingen die door eigen schuld of buiten hun schuld om in de knel zitten die geen financiële middelen én geen sociaal netwerk hebben om hun probleem zelf aan te pakken die volgens hun hulpverlener écht een stap kunnen maken met onze hulp die zich inzetten voor zwakkere groepen in de samenleving die zelf (ook) beperkte middelen hebben en / of afhankelijk zijn van vrijwillige inzet

3 Ambities en resultaten Groepen begeleid Resultaat Ambitie Resultaat Arnhemmers geholpen Resultaat Ambitie Resultaat Van kerken Van nieuwe Arnhemmers Van bedrijven Van scholen Van overige Totaal Via maatsch. organisaties Via wijkteams Via woningcorporaties Via overige instanties Totaal

4 Toelichting op de groepen van vrijwilligers De Kruiskerk en Koepelkerk blijken betrouwbare leveranciers van vrijwilligers. Dankzij een tweede tijdcollecte konden wij het hele jaar 2016 beschikken over kleine groepjes vrijwilligers., We beseffen dat we moeten voorkomen dat er Present-moeheid ontstaat. Andere kerken in Arnhem (Baptisten-Zuid, Baptisten- Centrum, De Oase) haakten dit jaar niet aan omdat zij eigen diaconale projecten hebben waar zij hun vrijwilligers liever voor inzetten. Sommige kerken hielden de boot af. Onze maatregelen om bedrijven aan te trekken (speciale folder, belacties, inzet ambassadeurs) leidden in dit jaar nog niet tot het gewenste resultaat, maar beginnen nu vruchten af te werpen. Knelpunten in de gesprekken met bedrijven blijven de financiële bijdrage en het feit dat bedrijven vaak als één grote groep ingezet willen worden. Dit sluit niet altijd aan op de bij ons beschikbare hulpvragen (bij mensen thuis). De inzet van nieuwe Arnhemmers (vluchtelingen, asielzoekers, statushouders) stagneert. Dit komt omdat de grote toestroom van vluchtelingen is gestopt, statushouders druk zijn met hun eigen permanente huisvesting en nieuwe asielzoekers moeilijker te motiveren zijn om zonder tegenprestatie iets te doen. Het is niet toegestaan om hen te compenseren voor hun inzet met geld, cadeau- of waardebonnen. De doelgroep scholieren/studenten heeft weinig prioriteit gehad. Een punt van aandacht is de begeleiding tijdens de dag. Scholen verwachten vaak dat wij die begeleiding bieden, maar daarvoor is ons team (vier begeleiders) niet groot genoeg en vraagt de aansturing van deze doelgroep meer vaardigheden dan de aansturing van een groep volwassenen. Bovendien is er een nieuwe, soortelijke stichting gestart die zich juist focust op de inzet van jonge vrijwilligers.

5 Toelichting op de geboden hulp Wij bieden echt meerwaarde als het gaat om hulp aan particulieren. We hebben inmiddels veel ervaring met de problematiek van deze mensen en werken uitstekend samen met hulpverleners van maatschappelijke organisaties en wijkteams. De meest voorkomende hulpvragen betreffen huizen leegruimen, schoonmaken / opknappen en groot tuinonderhoud. We waren dit jaar actief voor cliënten van wijkteams (Malburgen, Presikhaaf, Elderveld/Schuytgraaf, Vredenburg, Noordwest en Noordoost), RIBW, Vereniging Niet Aangeboren Hersenletsel, ProPersona, Siza, Philadelphia en Leger des Heils. We hebben goede contacten met de vrijwilligerscoördinatoren van BIO Vakantieoord, COA, stichting de Tuinmaat en stichting het Droombankje. Eind 2016 zijn we gestart met het project Sociaal Tuinieren. Hierbij ruimen we verwaarloosde tuinen niet alleen op, we voeren ook een professioneel ontwerp voor een onderhoudsvriendelijke tuin uit. Zo voorkomen we terugkerende tuinklussen en activeren we de hulpontvangers om hun eigen tuin weer bij te gaan houden. Woningcorporaties leveren hiervoor de adressen aan. Toetreding van nieuwe vrijwilligersorganisaties met een vergelijkbare werkwijze maken ons minder onderscheidend. Het staat immers iedereen met goede bedoelingen vrij om op deze manier contact te zoeken met wijkteams en maatschappelijke organisaties.

6 Waardevolle samenwerkingsverbanden Tiny Vriezen, manager bij Leger des Heils Arnhem en Addy Plieger, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Arnhem, zijn onze ambassadeurs geworden. Tiny en Addy zijn Arnhemmers met een relevant netwerk in de stad die hun naam aan stichting Present willen verbinden en ons willen aanbevelen in hun netwerk. Zij steunen hiermee onze missie en werkwijze en helpen de bekendheid van Present Arnhem te vergroten bij een breed publiek. We hebben ons operationele team in het afgelopen jaar uitgebreid met vijf vrijwillige projectleiders: Willemijn van Hulten, Heleen Janssens, Arnoud van der Lugt, Julia Hiddink en Kelly Geevers. Willemijn is inmiddels alweer uit Present gestapt vanwege haar werk. Door hun inzet en betrokkenheid kunnen we soepeler inspelen op het aanbod van grote groepen vrijwilligers die zich op één dag samen willen inzetten. Met De Plant is Koning en Volkshuisvesting zijn we de pilot Sociaal Tuinieren gestart. Hiermee willen we een structurele oplossing bieden voor het grote aantal aanvragen voor terugkerend groot tuinonderhoud.

7 Verhalen uit de praktijk Stichting Present Arnhem

8 Actiedag Koepelkerk De vrijwilligers In het kader van het thema Feest van het Koninkrijk hielden leden van de Koepelkerk zich al een aantal weken bezig met het Onze Vader. In dit bekende gebed, dat Jezus aan zijn volgelingen leerde, komt onder andere de bede geef ons heden ons dagelijks brood voor. Het leek het organisatiecomité van de themaweken een goed plan om niet alleen met elkaar over deze bede te praten, maar het ook in de praktijk te brengen voor mensen voor wie het dagelijks brood geen vanzelfsprekendheid is. Ze riepen de hulp van Present in om dit voor 75 mannen en vrouwen, jong en oud, op één dag te organiseren. De projecten Om op korte termijn voldoende projecten te hebben voor deze grote groep, stuurden we een mailing met een cheque naar al onze contacten bij hulpverlenende instanties met de vraag: welke cliënt gun jij deze hoofdprijs : de hulp van een groep vrijwilligers op 4 februari a.s..? Het leverde ruim voldoende hulpvragen op, hoofdzakelijk voor het opruimen/ontruimen en schoonmaken van huizen van mensen met een psychische of fysieke beperking. Ook werd er geklust (schilderen, sauzen, repareren) en verhuisd. Samen kun je in één dag enorm veel bereiken!

9 Flexgroep via Facebook events De vrijwilligers Omdat de aanmelding van groepen vrijwilligers in het laatste kwartaal van 2016 stagneerde, maar de hulpvragen bleven binnenkomen, hebben we een pilot gedaan met het werven van vrijwilligers via een Facebook event. Deze eerste pilot leverde drie groepjes vrijwilligers op die op drie achtereenvolgende dagen op één project aan de slag gingen. Het project Deze hulpvraag was in een eerder stadium al bij Present onder de aandacht gebracht. Het betrof echter zo n zwaar vervuilde woning van een alleenstaande vrouw dat dit niet in één dag door één groep opgelost zou kunnen worden. Dankzij de aanmeldingen van de afzonderlijke vrijwilligers via Facebook konden we in drie dagen de woonkamer en keuken grondig reinigen, voorbereiden, schilderen en behangen. Door deze hulp kan de hulpontvangster blijven wonen in het huis waar zij veel goede herinneringen aan heeft. Als iedereen slechts één dag zou helpen, zouden we bergen kunnen verzetten!

10 Provincie Gelderland en vluchtelingen De vrijwilligers De afdeling P&O van Provincie Gelderland las iets over een teamdag in de nieuwsbrief van Present en benaderde ons of wij hun teamuitje ook wilden organiseren. Hun voorkeur was om samen aan de slag te gaan en ook, indien mogelijk, om een dag op te trekken met vluchtelingen. De projecten Present regelde diverse klussen op het terrein van BIO Vakantieoord waar de deelnemers in drie groepen samen met vluchtelingen aan de slag gingen. Een vierde groep deelnemers ging in de keuken bij BIO aan de slag om onder leiding van de Syrian Cooks een lunch en een heerlijke Syrische maaltijd te bereiden. Een vijfde groep ging naar de DrieGasthuizenGroep voor een gezellige dag met eenzame ouderen. Onderdeel van hun programma was het samen nuttigen van de Syrische lunch. In één dag kun je heel veel contact tot stand brengen.

11 Jongeren van de Kruiskerk De vrijwilligers In het kader van het thema diaconaat konden catechisanten tussen 12 en 18 jaar zich aanmelden voor een diaconaal project. Het doel was om elkaar beter te leren kennen én om samen iets goeds voor een ander te doen. Het leverde ca. 25 vrijwilligers op. De projecten De jongeren werden gesplitst in twee groepen: Een groep ging naar AZC Elderhoeve om met de kinderen en jongeren daar een gezellige middag te hebben. Er werd gesport en gespeeld, geknutseld en er werden wafels gebakken uitgedeeld. De jongeren waren erg onder de indruk van het leven in een AZC en de kinderen in het AZC waren heel blij met hun tas van oude jeans. Een groep ging naar een woongroep van Philadelphia om daar samen met de bewoners een gezellige middag te hebben. Eén dag samen optrekken is soms al genoeg om je mening bij te stellen.

12 Nieuw in 2017: sociaal tuinieren De vrijwilligers Via Facebook en in ons netwerk hebben we een oproep gedaan voor vrijwilligers die mee wilden doen aan de pilot sociaal tuinieren. Mannen van een ondernemerskring, vluchtelingen uit het AZC, een gezin en een aantal losse vrijwilligers reageerden positief en deden de hele dag mee. De projecten Tijdens de eerste pilot werden in een straat in Arnhem die nogal eens slecht in het nieuws komt, vijf tuinen gesaneerd en opnieuw onderhoudsvriendelijk ingericht. Tijdens het werken ontstonden leuke gesprekken op straat met de hulpontvangers en buurtbewoners.

13 Je kunt niet in één dag herstellen wat zich al jaren opstapelt. Je kunt wél (bij) het begin van de verandering zijn.

14 Financiën Fondsen In dit jaar ontvingen wij bijdragen van: Oranjefonds Kansfonds Ander landelijk fonds Dulllertsstichting, Arnhem Fonds Cor van de Kraats We hebben een professioneel fondsenwerver aangetrokken (no cure, no pay) om bedrijven te benaderen voor het geven van financiële steun, bijvoorbeeld vanuit hun Foundation. In samenwerking met Arnhem voor Vluchtelingen hebben we ons verdiept in de randvoorwaarden voor subsidie uit de zgn. Asscherpot voor onze samenwerking met vluchtelingen. Present vond de resultaatverplichting echter te riskant. Gemeente We hebben dit jaar veel energie moeten steken in volgen en doorgronden van de aangekondigde wijziging van de financieringsstructuur per 2017 via de wijkteams. Tot nu toe zonder resultaat. Kerken Minimaal tweemaal per jaar op het collecterooster van de Koepelkerk en Kruiskerk Incidentele collectes van andere kerkelijke gemeenten.

15 Financiën Bedrijfsleven Woningcorporaties Crowdfunding Bedrijven blijven erg afhoudend in het bieden financiële steun. We zien dat zij langzaam maar zeker wel gewend raken aan het idee om op regelmatige basis vrijwilligers in te zetten. Betalen voor zo n projectdag blijft echter een moeilijk gespreksonderwerp. Vaak is er een (beperkt) budget voor het organiseren van een teamdag, dat bij voorkeur wordt besteed aan lunch en een afsluitend diner. Met de nieuwe bedrijvenfolder scheppen meer duidelijkheid over ons aanbod en de kosten. We hebben een professioneel fondsenwerver aangetrokken (no cure, no pay) om bedrijven te benaderen voor het geven van financiële steun, bijvoorbeeld vanuit hun Foundation. Hoewel we diverse projecten hebben gedaan voor cliënten van woningcorporaties en daar ook meerwaarde hebben gecreëerd voor de woningbouwcorporaties, lukte het ons tot nu toe niet om aan tafel te komen bij bestuurders om te spreken over financiële steun. Woningcorporaties zijn hierin terughoudend vanwege strengere regelgeving vanuit de overheid. Met het project Sociaal Tuinieren hebben we op operationeel niveau een partner gevonden in Volkshuisvesting en zo mogelijk een nieuwe ingang. Stichting Present Nederland werkte met een eigen crowdfundingssysteem: Fannoten. Dit systeem was niet succesvol en is inmiddels beëindigd.

16 Jaarrekening Samengesteld door KRC Accountants en Adviseur Zie hierna voor de verkorte jaarrekening

17 Balans per 30 april 2017 (1/2) ACTIVA (bedragen in ) Vorderingen Liquide middelen Totaal activa

18 Balans per 30 april 2017 (2/2) PASSIVA (bedragen in ) Continuïteitsreserve Overige reserves Totaal reserves Kortlopende schulden Totaal passiva

19 Staat van baten en lasten over 2016/2017 (1/3) BATEN (bedragen in Werkelijk 2016/2017 Begroot 2016/2017 Werkelijk 2015/2016 Baten eigen fondsenwerving Overige baten Totaal baten

20 Staat van baten en lasten over 2016/2017 (2/3) LASTEN (bedragen in Werkelijk 2016/2017 Begroot 2016/2017 Werkelijk 2015/2016 Vrijwilligerswerk bemiddeling Lasten eigen fondsenwerving Lasten beheer en administratie Totaal lasten

21 Staat van baten en lasten over 2016/2017 (3/3) Resultaat (bedragen in Werkelijk 2016/2017 Begroot 2016/2017 Werkelijk 2015/2016 Totaal baten Totaal lasten Resultaat (baten -/- lasten) Resultaatbestemming Continuïteitsreserve Overige reserves

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar..

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. JAARVERSLAG 2015 Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. Stichting Present Hollands Kroon Secretariaat: Brugstraat40 1775BG Middenmeer 0227-502057 www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen.

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen. Jaarrapportage 2012 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2012 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2012

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Jaarverslag mei 2014 april 2015. 16 juni 2015 Versie 0.1

Jaarverslag mei 2014 april 2015. 16 juni 2015 Versie 0.1 Jaarverslag mei 2014 april 2015 Jaarverslag 2014 Stichting Present Arnhem is op 7 maart 2014 opgericht als 70ste lokale stichting onder de paraplu van Stichting Present Nederland (http://www.stichtingpresent.nl).

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2016 1 Inleiding. De impact van Present op de omgeving. Er zijn mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Dat is een vast gegeven. De uitdaging voor Stichting Present ZO Friesland

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2018 Jaarverslag 2018 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2018 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting. Present Kampen

Jaarrekening Stichting. Present Kampen Jaarrekening 2013 Stichting Present Kampen Inhoudsopgave: 1. Bestuurverslag 2. Activiteitenverslag 3. Jaarrekening 31-12-2013 4. Begroting 2014 Bestuursverslag 2013 Samenstelling van het bestuur G.J. Brouwer,

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding: Zoeken... 3 1. Missie, visie en werkwijze... 4 Werkwijze... 4 2. Aanbod, inzet en begeleiding van vrijwilligers... 5

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013

JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 JAARVERSLAG STICHTING VRIENDEN VAN READE 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord van het bestuur 3 Stichting Vrienden van Reade 4 De organisatie 5 De projecten 6 Jaarrekening 8 2 VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Reade

Nadere informatie

313 projecten. 13 kerken. 73 projecten. 14 projecten

313 projecten. 13 kerken. 73 projecten. 14 projecten stichting utrecht Present Utrecht in 2016 2.057 vrijwilligers SAMEN 6.752 uur 147 sociaal een gezellige ontmoeting voor heel veel Utrechters! 313 MEER DAN 325 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM 1. Analyse van de huidige situatie 2. Lange termijn 3. Middellange termijn 4. Financiën 5. Bekendheid Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje Moeder Theresa 1. Analyse van de huidige

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Noordwest Friesland. Zuiderhaven HE Harlingen

Jaarplan Stichting Present Noordwest Friesland. Zuiderhaven HE Harlingen Jaarplan 2017 Stichting Present Noordwest Friesland Zuiderhaven 75 8861 HE Harlingen We willen een voorbeeld zijn in Noordwest Friesland en daarbuiten, en een maatschappelijke beweging op gang brengen

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2016 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2016 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland

Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland Inhoud: Hulpvragers Maatjes Coördinatoren Sponsors Financiën Bestuur Toekomst Namens het bestuur mag ik u verslag uitbrengen van de activiteiten van Schuldhulpmaatje-WF

Nadere informatie

STICHTING ONEBIGSMILE.NL

STICHTING ONEBIGSMILE.NL STICHTING ONEBIGSMILE.NL JAARVERSLAG 2017 1 Stichting Onebigsmile.nl Jaarverslag 2017 Algemeen De Stichting Onebigsmile.nl is opgericht op 29 augustus 2013 en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Nijverheidsstraat 97 7575 BH Oldenzaal Tel: 06 52 86 25

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2017 Jaarverslag 2017 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2017 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Missie Naam en logo Werkwijze

Missie Naam en logo Werkwijze Missie Een brug slaan tussen mensen die iets willen doen en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We zien dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander in de samenleving. De afstand tussen

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Voor wie helpen wil! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen... 3 2. Doelstelling 2019.... 3 2.1. Praktische- en Sociale Projecten..... 3 2.2. Activiteiten t.b.v. Asielzoekers/AZC........

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9.

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Dit is een woonvorm waarbij de cliënten veel verzorging nodig hebben. De meeste cliënten zijn afhankelijk van de rolstoel.

Nadere informatie

Presentatie Present Besturendag. Workshop Financieel Beheer

Presentatie Present Besturendag. Workshop Financieel Beheer Presentatie Present Besturendag Workshop Financieel Beheer Jan Smit, 25 november 2017 1 Even voorstellen In 2016 gefuseerd 5 kantoren (Apeldoorn, Zwolle, Ommen, Wezep, Harderwijk) 80 medewerkers 9 partners

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. heeft als kernactiviteit het. begeleiden van vrijwilligers. die zich willen inzetten voor. hun medemens in Haarlem.

Stichting Present Haarlem. heeft als kernactiviteit het. begeleiden van vrijwilligers. die zich willen inzetten voor. hun medemens in Haarlem. JAARVERSLAG 2017 JAARVERSLAG 2017 Stichting Present Haarlem heeft als kernactiviteit het begeleiden van vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun medemens in Haarlem. Onze missie is om vrijwilligers

Nadere informatie

Onbeperkt Actief Deventer

Onbeperkt Actief Deventer Onbeperkt Actief Deventer Korte karakteristiek In verschillende wijken in Deventer is een aanpak ontwikkeld waarin gewone wijkbewoners samen activiteiten ondernemen met wijkbewoners met een verstandelijke

Nadere informatie

J A A R B E R I C H T 2017 STICHTING BIG BROTHERS BIG SISTERS UTRECHT

J A A R B E R I C H T 2017 STICHTING BIG BROTHERS BIG SISTERS UTRECHT J A A R B E R I C H T 2017 STICHTING BIG BROTHERS BIG SISTERS UTRECHT INHOUDSOPGAVE PAGINA A JAARVERSLAG 1 Bestuursverslag 1 B JAARREKENING 1 Staat van bezittingen en schulden per 31 december 2017 3 2

Nadere informatie

Stichting Present Winterswijk

Stichting Present Winterswijk College van B&W / WMO-raad t.a.v. mevr. G. Rauwerdink Postbus 101 7100 AC Winterswijk stichting present winterswijk Betreft: Aanvraag subsidie Innovatiefonds gemeente Winterswijk 1. Gegevens aanvrager

Nadere informatie

INLEIDING BALANS PER 31 DECEMBER 2016

INLEIDING BALANS PER 31 DECEMBER 2016 FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER 2016 INLEIDING Het bestuur van Stichting Toevlucht geeft in haar financiële jaarverslag verantwoording van het financiële resultaat over het boekjaar 2016. Met ingang van vorig

Nadere informatie

JAARVERSLAG , jongeren, studenten. bijbelstudiegroepen, Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien

JAARVERSLAG , jongeren, studenten. bijbelstudiegroepen, Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien JAARVERSLAG 2017 Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien 41 projecten Samen Kerst, verwenactiviteiten,, opruimen, verhuizen, sausen, behangen, 46 groepen 247 vrijwilligers uit schoonmaken,,

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk

Jaarverslag Seinpost Slinge Maatschappelijk Jaarverslag 2016 Seinpost Slinge Maatschappelijk Inhoudsopgave 1. Inleiding Seinpost Slinge 1.1 Missie en visie 1.2 Identiteit 1.3 Organisatie 1.4 Doelgroepen 2. Activiteiten 2.1 Taalles 2.2 Inloop 2.3

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee.

De groei van de laatste jaren vertaalt zich ook financieel; toenemende activiteit brengt meer kosten met zich mee. Jaarrekening 2014 Hierbij treft u het financieel jaarverslag van Voedselbank Harderwijk aan. Ook in 2014 bleef de hulpvraag toenemen en eind 2014 zijn er ruim 250 gezinnen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2098 4454 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

aantallen vrijwilligers en uren

aantallen vrijwilligers en uren JAAR VERSLAG 2013 1 Doelstelling en realisatie Voor 2013 was het doel van Present Houten: 70 groepen vrijwilligers inzetten in en 10 in Nieuwegein. Het werden 60 groepen bestaande uit 248 vrijwilligers.

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Avavieren 's-gravenzande

Financieel verslag Stichting Avavieren 's-gravenzande Financieel verslag 2016 INHOUDSOPGAVE pagina 1 Verslag van het bestuur 3 2 Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016 4 Winst- en verliesrekening over 2016 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0

Jaarverslag februari 2016 Versie 1.0 Jaarverslag 2015 24 februari 2016 Versie 1.0 Voorwoord Het afgelopen jaar is de wereldwijde vluchtelingenproblematiek veel in het nieuws geweest. Naast de problematiek op macroniveau stort SiHVA zich voornamelijk

Nadere informatie

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons.

Beste lezers, ... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. Beste lezers,... staan klaar voor de sociaal zwakkeren onder ons. De afgelopen maand weer veel contact met de Syrische statushouders in Purmerend. Nu de mannen alleen langzamerhand allemaal hun gezin overkrijgen

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2017 AMSTERDAMSESTRAATWEG 67 3513 AB UTRECHT E.MAIL: INFO@ANIMALSTODAY.NL WWW.ANIMALSTODAY.NL Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2017...3 2 Staat van baten en lasten over 2017...4 3 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Jaarverslag 2017 Stichting Present slaat een brug tussen mensen die willen geven en mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Stichting Present heeft een succesvolle werkwijze ontwikkeld die inhoudt dat

Nadere informatie

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013 STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 4 4 Resultaat 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

We hebben een aansprakelijkheidsverzekering geregeld via de Landelijke Vereniging Schuldhulpmaatje. Fijn dat dit nu ook geregeld is.

We hebben een aansprakelijkheidsverzekering geregeld via de Landelijke Vereniging Schuldhulpmaatje. Fijn dat dit nu ook geregeld is. Jaarverslag Schuldhulpmaatje West-Friesland 2015 In het afgelopen jaar zijn weer vele dingen gebeurd. Met name positieve ontwikkelingen met betrekking tot de verdere opbouw van onze organisatie. Bestuurswijzigingen

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. PRESENT HAARLEM 2018

Stichting Present Haarlem.   PRESENT HAARLEM 2018 Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl PRESENT HAARLEM 2018 VOORWOORD In 2015 heeft stichting Present Haarlem een succesvolle herstart gemaakt. Een groep enthousiaste mensen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2018 Inleiding Op 1 oktober 2008 werd de Stichting Omgangshuis Houten opgericht en op 17 mei van het daaropvolgende jaar vond het eerste bezoek plaats. Sinds die

Nadere informatie

Voorwoord... 3 Organisatie... 4 Samenstelling bestuur... 7 Doelstellingen en realisatie... 8 Cijfers en feiten Jaarrekening

Voorwoord... 3 Organisatie... 4 Samenstelling bestuur... 7 Doelstellingen en realisatie... 8 Cijfers en feiten Jaarrekening Jaarverslag Stichting Present Purmerend 2014 Een brug slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Organisatie... 4 Samenstelling

Nadere informatie

Rapport. Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld. Jaarrekening 2017 DND Foundation beknopt

Rapport. Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld. Jaarrekening 2017 DND Foundation beknopt Rapport Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding Jaarrekening A Grondslagen voor financiële verslaglegging B Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. Strategisch Plan PRESENT HAARLEM

Stichting Present Haarlem.   Strategisch Plan PRESENT HAARLEM Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl Strategisch Plan PRESENT HAARLEM 2018-2020 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. DOELSTELLINGEN 2018-2020... 4 1.1 AANBOD VAN VRIJWILLIGERS...

Nadere informatie

Jaarverslag. Postbus 161 3890 AD Zeewolde 06 26 01 80 07 info@stichtingpresent-zeewolde.nl www.stichtingpresent-zeewolde.nl KvK-nummer: 54810043

Jaarverslag. Postbus 161 3890 AD Zeewolde 06 26 01 80 07 info@stichtingpresent-zeewolde.nl www.stichtingpresent-zeewolde.nl KvK-nummer: 54810043 Jaarverslag IBAN: NL54 Regiobank RBRB 0850 85.00.30.528 0305 2012 2013 Jaarverslag Stichting Present Zeewolde 2012-2013 Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 2.0 Missie & Visie 3.0 Werkwijze & Projectaanpak 4.0

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?!

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?! Jaarplan 2013 JAARPLAN 2013 Ondertitel Onmisbaar, maar onbetaalbaar?! ///////////////////////////////// CITAAT AUTEUR Inhoud 1 VOORWOORD 2 2 FORMULE STICHTING PRESENT 3 2.1 MISSIE 3 2.2 DE IMPACT VAN

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING UITHOF SCHAATSBELANGEN

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING UITHOF SCHAATSBELANGEN FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING UITHOF SCHAATSBELANGEN DE JAARREKENING 2016 Financieel verslag 2016 Inhoud Het financieel verslag 2016 van Stichting Uithof Schaatsbelangen Balans Staat van baten

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792 Bijlage 1: Jaarrekening Balans per 1 januari 2016 ACTIVA PASSIVA Materiele vaste activa 1.237 Continuïteitsreserve 53.000 Vorderingen 43.518 Bestemmingsreserve 14.707 Liquide middelen 48.511 Overige reserves

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2017

Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2017 Jaarverslag Stichting Omgangshuis Houten 2017 Inleiding Ook in 2017 is de samenwerking met gemeenten, waarvan inwoners een beroep doen op het Omgangshuis, verder verstevigd. Het sinds vorig jaar ook door

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2021 7375 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Projectplan Stichting Present Maassluis

Projectplan Stichting Present Maassluis Projectplan 2015-2017 Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Financieel verslag 2017

Financieel verslag 2017 Financieel verslag 2017 Oudelandhof 38 T+31(0)613050204 info@avavieren.nl bank: NL35RABO0167870521 2691 ZD www.avavieren.nl KvK: 6045045 INHOUDSOPGAVE pagina Verslag van het bestuur 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015

STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 STICHTING VRIENDEN VAN DE SISTERS OF NAZARETH-HAIFA BELEIDSPLAN 2011-2015 Algemeen Stichting Vrienden van de Sisters of Nazareth-Haifa is opgericht op 5 oktober 2011. De initiatiefnemers raakten betrokken

Nadere informatie

JAARVERSLAG DoorBrekers

JAARVERSLAG DoorBrekers JAARVERSLAG 2014 DoorBrekers GROEI In 2013 is DoorBrekers gestart met twee nieuwe locaties, namelijk DoorBrekers Zwolle en DoorBrekers Zeeland. Medio 2014 is er op beide locaties een kerngroep ontstaan

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2013 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Financiële verantwoording Vereniging het Verschil

Financiële verantwoording Vereniging het Verschil Financiële verantwoording 2014 Vereniging het Verschil Financiële verantwoording Inhoud Balans per 31 december 2014... 3 Staat van Baten en Lasten... 4 Toelichting behorende tot de jaarrekening... 5 Algemeen...

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2011 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2021 7375 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Buddy Project Hardenberg

Buddy Project Hardenberg Buddy Project Hardenberg Hoeveel statushouders en bewoners van het AZC kunnen wij namens het Diaconaal Platform, vanuit de kerken helpen met hun integratieproces? DOEL: 1. Het sociale isolement van vluchtelingen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2016 Present Steenwijkerland 21-03-2017-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2016 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK

JAARVERSLAG 2016 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK JAARVERSLAG 2016 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK Inhoudsopgave 1. Doel 2. Organisatie 3. Acties 4. Financiële bijdragen aan het Streekfonds 5. Financiële uitgaven van het Streekfonds 6. Jaarcijfers 2016

Nadere informatie

INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST

INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST INTERKERKELIJKE STICHTING DIACONAAT KRUISPUNT AMERSFOORT VATHORST AMERSFOORT Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Doelstelling stichting Diaconaat Kruispunt Vathorst... 3 ANBI Status... 3 Leden

Nadere informatie

Jaarrapport 2013/2014

Jaarrapport 2013/2014 Putten Jaarrapport 2013/2014 9-7-2015 Pagina 1 / 21 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 5 4 Financiële positie 6 FINANCIEEL VERSLAG 5 Bestuursverslag

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Jaarplan 2018 PRESENT IN DE REGIO NOORDWEST FRIESLAND

Jaarplan 2018 PRESENT IN DE REGIO NOORDWEST FRIESLAND Jaarplan 2018 PRESENT IN DE REGIO NOORDWEST FRIESLAND 1 VOORWOORD In april 2018 begint het 3 e boekjaar van stichting Present Noordwest Friesland. Het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de stichting

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2017 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van TOV te Tiel. Stichting jij bent TOV bestaat sinds Februari 2015. Dit is alweer het

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Zonnesteen

Jaarverslag Stichting De Zonnesteen Jaarverslag 2013 Stichting De Zonnesteen te Zwolle Secretariaat: Koestraat 4 8011 NK Zwolle Tel. 038 337 64 52 Inhoud Jaarverslag 1. Oprichting en doel van de stichting 3 2. Bestuursverslag 4 3. Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Jaarverslag 2013 Stichting Present Leeuwarden

Jaarverslag 2013. Jaarverslag 2013 Stichting Present Leeuwarden Jaarverslag 2013 1 Inhoud Jaarverslag 2013... 1 Inhoud... 2 Eerste lustrum voor SPL... 3 Cijfers... 4 Gegevens Kerken 2013 die groepen ingezet hebben... 5 Gegevens overige organisaties 2013 die groepen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Jaarverslag 2012 christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Ede, juli 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Horizonjaar ROC Menso Alting College... 4 Netwerk Dien

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING PRESENT ZAANSTREEK ZAANDAM

FINANCIEEL VERSLAG STICHTING PRESENT ZAANSTREEK ZAANDAM FINANCIEEL VERSLAG 2014 STICHTING PRESENT ZAANSTREEK INHOUD Pagina I. BESTUURSVERSLAG 1. Algemeen 3 2. Verslag van de activiteiten 4 3. Vooruitzichten 2015 4 II. FINANCIEEL VERSLAG Balans per 31 december

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2016

Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken. Jaarverslag 2016 Stichting Hospice Stadskanaal en Omstreken Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave: Voorwoord 1. Bestuur 2. Huisvesting 3. Vrijwilligers 4. Financiën en fondsenwerving Voorwoord: Een hospice is een bijna thuis-huis

Nadere informatie

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING 2016-2018 STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG 1 Doel en resultaat Het doel is om vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) te koppelen aan hulpvragers en te coachen in hun rol als

Nadere informatie

``` JAARVERSLAG 2015

``` JAARVERSLAG 2015 ``` //////////////////////////////// Stichting Present Delft heeft als kernactiviteit het begeleiden van vrijwilligers die zich willen inzetten voor kwetsbare mensen in Delft. Onze missie is om vrijwilligers

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONAL HELP ORGANISATION EBRAR. Jaarrekening 2016 ADRES: BOERENSTRAAT HT S-GRAVENHAGE

STICHTING INTERNATIONAL HELP ORGANISATION EBRAR. Jaarrekening 2016 ADRES: BOERENSTRAAT HT S-GRAVENHAGE STICHTING INTERNATIONAL HELP ORGANISATION EBRAR Jaarrekening 2016 ADRES: BOERENSTRAAT 67 2572 HT S-GRAVENHAGE Inhoud 1. Bestuursverslag. 3 2. Jaarrekening 4 2.1 Balans per 31 december 2016. 4 2.2 Staat

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren Jaarverslag Stichting Present Walcheren 2014 Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Voorwoord... 3 3. Comité

Nadere informatie

Jaarverslag Family Fun Day. BrandNewDay foundation

Jaarverslag Family Fun Day. BrandNewDay foundation Jaarverslag 2014 Family Fun Day BrandNewDay foundation Inhoudsopgave 1. BrandNewDay foundation... 3 2. Doelgroep... 3 3. FFD... 3 4. Vrijwilligers... 3 5. Financiën... 3 Bijlage 1: Cijfers... 4 Resultatenrekening...

Nadere informatie

Nederlandse Stichting voor Psychotechniek Rijnkade HD Arnhem. Rapport inzake de verkorte jaarrekening 2017

Nederlandse Stichting voor Psychotechniek Rijnkade HD Arnhem. Rapport inzake de verkorte jaarrekening 2017 Rijnkade 88 6811 HD Arnhem Rapport inzake de verkorte jaarrekening 2017 te Arnhem Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming) ACTIVA 31 dec. 2017 31 dec. 2016 Vaste activa Financiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarverslag Netwerk Jouw Nijmegen 2017

Jaarverslag Netwerk Jouw Nijmegen 2017 Jaarverslag Netwerk Jouw Nijmegen 2017 Netwerk Jouw Nijmegen wordt onder andere gesteund door: Inhoud 1. Inleiding p.2 2. Projectvoorbeelden p.3-4 2.1 Individueel niveau p.3 2.2 Groepsprojecten p.4 3.

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren Jaarrekening 2015 23 februari 2016 Pagina 2 van 15 INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen...

Nadere informatie

Stichting Present Maassluis

Stichting Present Maassluis Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke organisaties

Nadere informatie