BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool"

Transcriptie

1 BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwe instapklas Na de herfstvakantie starten er weer 12 peutertjes in de instapklas. Juf Hildegard gaat hen, samen met haar anciens van september, van harte verwelkomen in 1Kc. Hoeveel keren nog slapen voor zij deel uit maken van onze school? Tot gauw! Natuurklassen in Bokrijk Onze vierdeklassers hebben weer genoten van een schitterende extra muros-activiteit in Bokrijk. We laten de kinderen steeds terugblikken op de aangeboden activiteiten waarbij ze de mogelijkheid hebben om aan te geven wat ze er echt van gevonden hebben. Zo kunnen de leerkrachten hieruit afleiden wat kan behouden blijven en wat er eventueel voor verandering vatbaar is. Wanneer we kinderen willen bevragen maken we o.a. gebruik van volgende methodiek. Methodiek: meningsuitdrukking via figuren Deze tekeningen zijn handig om leerlingen hun mening over iets te vragen. Bijvoorbeeld over een voorstel of een idee dat voorligt, of bij een tussentijdse of eindevaluatie. Ze zijn een mooie aanzet voor een bespreking of men kan ze gebruiken om over voorstellen te stemmen. gemeentelijke basisschool Beuk & Noot Ter Beuken Zoersel T info@bn.zoersel.be

2 Volgende items werden bevraagd: de busreis accommodatie dagactiviteiten avondactiviteiten eten sfeer de leerkrachten Enkele algemene indrukken van hen: Het eten was heel erg lekker! Ik heb nog nooit zo n leuk week gehad! Het waren geweldige tijden. Ik vond het heel fijn om bij al mijn vriendinnen te zijn. Ik wil volgend jaar ook mee en de andere jaren ook Het was heel erg tof. Ik wil het nog wel eens doen. Het blote voetenpad was te gek! Het was lang rijden met de bus. Ik ben ontspannen terug thuis gekomen. Avonturenklassen in Kluisbergen Genieten jullie mee van de verwerkingen in ABBA-rijm? In Pairi Daiza was het kei plezant. De koks in de jeugdherberg maakten altijd lekkere soep. Tijdens de paddenstoelentocht keken we door een loep. In Pairi Daiza was er ook een baby-olifant. Nicolas, David, Jinthe, Lou Avonturenklassen was heel tof! We gingen elkaar nog beter leren kennen. Maar we moesten nog eerst de omgeving verkennen. In de kamer lag er wel veel stof. In Pairi Daiza waren er veel tijgers, maar ook veel reigers. Yeltser, Elize, Charlotte, Noah Oceade was heel fijn. Levende stratego was een leuk spel, Tijdens de veldloop liep iedereen snel. Avonturenklassen moesten langer zijn. Pairi Daiza was super tof. De kameleon was een coole glijbaan en in de larogon kon je snel gaan Mijn mama had eergisteren verlof. In de slaapkamer waren er veel aan het praten. We hebben een parcours gedaan En de leerkrachten gingen op de gang staan. In mijn zwarte T-shirt zaten gaten.

3 De roofvogelshow was fantastisch. De juffen deden wat raar. En het gedicht is eindelijk klaar! De gier was spastisch. Vico, Vince, Jack, Andreas We gaan de veldloop aan. Het was een leuke fuif. We logeerden in Villa Vogelsanck maar niet in Villa Duif En toen was het gedaan. We gaan de veldloop aan. We reden met de bus. We logeerden in Villa Vogelsanck maar niet in Villa Mus. En toen was het gedaan. Alec, Matthias, Lucas Axenroos In de kleuterschool waren de voorbije dagen de dieren van het axenbos weer present. Zij lieten de kleuters mee genieten van fijne en minder fijne momenten en situaties in het bos. Zo probeerde Sjef de leeuw, door dik en dun, koning van het bos te worden. Uil kon een geheim heel erg goed bewaren, zelfs zo dat andere dieren er lastig van werden. Zieme de pauw stond weer ontzettend graag in de belangstelling en Bizi de bever kreeg er maar geen genoeg van om voor iedereen te zorgen. Heeft jouw kleutertje daar thuis ook zo fijn over verteld? De tien axen op een rijtje: PAUW zich tonen, eigenheid, persoonlijk laten zien, aanwezigheid (bijzijn) aanbieden. WASBEER waarderen, respecteren, openstaan voor de ander, vragen om te laten zien. De pauw laat zijn mooiste veren zien. Hij durft ook de minder fraaie achterkant van zijn veren Een wasbeer heeft zwart omrande oogjes, laten zien. Een kind dat zich gedraagt als een waardoor het lijkt alsof hij een brilletje pauw, toont zich, stapt naar anderen toe, draagt om beter te kunnen zien. Hij kruipt het neemt contact op, biedt zich aan om te spelen. liefst wat hogerop zodat hij alles nog beter Het kan uitspreken waar het goed en minder kan aanschouwen. Een kind dat zich gedraagt als een wasbeer, geeft aandacht aan de anderen, luistert naar wat de ander te vertellen goed in is, wat zijn kwaliteiten en tekortkomingen zijn. Het kan eigen veranderingen, gevoelens, meningen meedelen aan anderen. heeft, uit zijn waardering, nodigt anderen uit om mee te spelen.

4 BEVER zorgen, diensten aanbieden, iets schenken Bevers leven jarenlang in een hecht familieverband. Het zijn bovendien noeste werkers; als dammenbouwers zorgen zij voor een aangepaste biotoop voor heel wat andere dieren. Een kind dat zich gedraagt als een bever, staat klaar om te helpen, om op te ruimen, om een ander een plezier te doen. Het deelt snoepjes en/of andere bezittingen met de anderen. POES genieten van aangeboden diensten en goederen, zich laten bedienen, vragen om verzorgd te worden. Een poes vraagt om geaaid te worden. Ze begint te spinnen en te ronken als je haar vertroetelt. Een kind dat zich gedraagt als een poes, kan om hulp vragen, kan ervan genieten als anderen hun hulp aanbieden. Het is dankbaar voor wat het aangeboden krijgt (snoepjes, cadeautjes, een helpende hand...). LEEUW leiden, geven van informatie en richtlijnen, voorstellen doen, raad geven... KAMEEL volgen, aannemen van richtlijnen en informatie, raad of uitleg vragen De leeuw is de koning van de dieren. Hij weet altijd raad en wijst de weg. Hij neemt stevig de leiding in handen. Een kind dat zich gedraagt als een leeuw, kan uitleggen hoe een spel in elkaar zit, geeft duidelijke richtlijnen, geeft informatie aan derden, doet voorstellen, geeft advies... De kameel is een volgzaam woestijndier, hij loopt mee in de karavaan. Hij gehoorzaamt en draagt alle lasten zonder zeuren. Een kind dat zich gedraagt als een kameel, voert een gegeven opdracht uit, vraagt om uitleg, zoekt informatie op, vraagt raad. HAVIK aanvechten, confronteren, bekritiseren Met zijn scherpe blik spiedt de havik van hoog in de lucht de omgeving af, speurend naar wat lelijk, vals of slecht is. Als hij iets opmerkt, duikt hij naar beneden en grijpt met zijn krachtige klauwen en scherpe snavel naar zijn prooi. Een kind dat zich gedraagt als een havik, kan aanwijzen wat fout loopt of onjuist is. Het heeft een kritische blik en deinst er niet voor terug onrechtvaardigheden aan te vechten. Het stelt kritische vragen om te toetsen of er in datgene wat aangeboden wordt geen onjuistheden of fouten te ontdekken zijn. STEENBOK weerstaan, zich verdedigen, afweren Een steenbok zet zich schrap op zijn rots; hij laat er niemand anders toe. Wie te dichtbij komt, riskeert een stevige kopstoot. Een kind dat zich gedraagt als een steenbok, kan zijn terrein afbakenen. Het kan weerstaan aan eisen van anderen. Het zal hulp weigeren voor taken die het zelf aankan. Het laat zicht de 'goederen' die het niet wil aannemen in geen geval opdringen.

5 UIL houden, zich terugtrekken, zwijgend toekijken, geheim bewaren SCHILDPAD lossen, ondergaan Vanonder zijn halfgesloten oogleden ziet de uil wel wat er onder hem gebeurt, maar hij laat gebeuren. Hij houdt zijn snavel toe; zijn geheim blijft bewaard. Een kind dat zich gedraagt als een uil, wil soms eens alleen zijn, het blijft op afstand. Het kan informatie voor zich houden. Het wil niet altijd hulp bieden, wil niet overal aanwezig zijn, vertelt weinig over zichzelf. Wanneer ze bang is, verdrietig of moe, trekt de schildpad zich kwetsbaar terug in haar schild. Ze zegt niet ja of niet nee als je haar benadert. Kiezen valt haar moeilijk. Een kind dat zich gedraagt als een schildpad, is onzeker, twijfelt, weet niet wat te doen. Het durft hier ook voor uitkomen. Het durft toe te geven dat het bang en moe is, en dat het iets niet kan of iets fout gedaan heeft. Wafelverkoop ouderraad Hartelijk dank voor de massale aankoop van wafels, truffels en ander lekkers. Dankzij jullie kunnen we een mooi bedrag van de ouderraad besteden voor de aankoop van Voorstellen liggen op tafel. We laten vast en zeker nog weten waaraan de centjes besteed zullen worden! Veldloop De veldloop was ook dit jaar weer een succes. Dankzij de gemeente, de leerlingen van het Mariagaarde Instituut, de talrijke vrijwilligers en de deelnemende klassen van de verschillende scholen van Zoersel werd er in een fijne sfeer gelopen, gespeeld, en medailles behaald. Uiteindelijk is iedere doorzetter een winnaar en verdient dat een mooie beloning. De opmerkingen die toch geopperd werden in verband met de veiligheid van en naar de scholen worden meegenomen naar de evaluatie. Misschien kan daar links en rechts nog wat bijgeschaafd worden? Veilig op weg Dode hoek Om de twee jaren organiseren we op school verkeerslessen i.v.m. de dode hoek. Via een theoretisch deel en een praktijk deel proberen we de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar er van te overtuigen alert te zijn op de weg. Veiligheid komt immers van alle deelnemers aan het verkeer en het is dan ook uitermate belangrijk dat jonge kinderen zelf kunnen ervaren dat vrachtwagenbestuurders inderdaad een dode hoek hebben waarin zij niets kunnen opmerken van andere weggebruikers. Door dit zelf, in de cabine, te kunnen ervaren krijgen de kinderen meer zicht op de gevaren. Veel van onze leerlingen kiezen ervoor om na de lagere school verder te studeren in Malle of Zandhoven of s Gravenwezel en dan gaan zij vaak met de fiets. Acties zoals de dode hoek maar ook de fluohesjes-actie, de aandacht voor de helm enz. dragen bij tot een verhoogde veiligheid. Dank je wel dus aan de gemeente Zoersel, de politie zone Voorkempen en Transport Logistiek Vlaanderen voor de organisatie en sensibilisering!

6 Bericht vanuit de gemeente Nieuwjaarszingen Traditiegetrouw zingen de kindjes op 31 december het eindjaar uit en kondigen ze zo met hun nieuwjaarkezoete het nieuwe jaar aan. Dit jaar valt 31 december echter op een zondag. Het gemeentebestuur besliste daarom om dit jaar de kinderen iets vroeger op pad te sturen. Het nieuwjaarszingen vindt dus plaats op zaterdag 30 december!

RIJMENDE DIEREN VAN DE AXENROOS

RIJMENDE DIEREN VAN DE AXENROOS RIJMENDE DIEREN VAN DE AXENROOS Leuke, leerzame en ludieke Buikspreekshow van Aarnoud Agricola www.goochelaar.biz AARNOUD AGRICOLA, buikspreker en goochelaar Keizerstraat 37 3512 EA Utrecht 06-39 48 93

Nadere informatie

Een beestig leuk jaar.

Een beestig leuk jaar. Een beestig leuk jaar. Op bezoek in onze school: De leeuw, de schildpad, de steenbok, de bever, de poes, de pauw, de havik, de kameel, de wasbeer, de uil, Deze dieren zijn een middel om sociale vaardigheden

Nadere informatie

10 dieren de Axenroos

10 dieren de Axenroos 10 dieren de Axenroos Met Sint-Jozefsschool Ieper zijn we dit jaar gestart met het aanbrengen van de Axenroos Dit is een bestaand concept dat duidelijk maakt hoe mensen zich tegenover elkaar gedragen,

Nadere informatie

Axenroos. Sociale vaardigheden aanleren doe je niet zomaar van vandaag op morgen.

Axenroos. Sociale vaardigheden aanleren doe je niet zomaar van vandaag op morgen. Axenroos Sociale vaardigheden aanleren doe je niet zomaar van vandaag op morgen. Sociale vaardigheden aanleren, doe je niet zomaar van vandaag op morgen. Het is een langzaam-aan-actie. Het is ook geen

Nadere informatie

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool nieuwsbrief oktober 2016 Nieuwe instapklas Na de herfstvakantie starten er weer 15 peutertjes in de instapklas. Juf Sabine gaat hen, samen met haar anciens van september,

Nadere informatie

Wat is de AXENROOS precies? Wat zijn SOCIALE VAARDIGHEDEN?

Wat is de AXENROOS precies? Wat zijn SOCIALE VAARDIGHEDEN? Wat is de AXENROOS precies? De axenroos is een manier om de gedragingen van mensen te ordenen. In die roos is niet alleen de plaats belangrijk, maar vooral de onderlinge relaties: zo kan je maar leiding

Nadere informatie

Sociale vaardigheden AXENROOS

Sociale vaardigheden AXENROOS De Toverboom Basisschool Sociale vaardigheden AXENROOS Waarom axenroos? Kinderen helpen begeleiden bij het ontwikkelen van relaties Kinderen leren bewuster omgaan met hun gedragingen Schematische voorstelling

Nadere informatie

Axenroos: een relationeel uitwisselingsmodel

Axenroos: een relationeel uitwisselingsmodel Axenroos: een relationeel uitwisselingsmodel Ontwerper van de axenroos is Ferdinand Cuvelier. Met de term ax bedoelt hij: het vermogen om zich op een bepaalde wijze relationeel te gedragen. Op basis van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Sociale vaardigheden axenroos

Sociale vaardigheden axenroos Sociale vaardigheden axenroos Wanneer kinderen spelen, leren,, omgaan met andere kinderen, volwassenen, hun omgeving verwerven ze op spontane wijze heel veel sociale vaardigheden. Net zoals bij een moedertaal.

Nadere informatie

Sociale Vaardigheden. Het Axenlandverhaal

Sociale Vaardigheden. Het Axenlandverhaal Het verhaal Voorbij de hoge bergen ligt. Het is erg mooi. De inwoners van zijn dieren. Je gaat er heen over zee, over het land, over de rivier, maar altijd moet je over de hoge bergen. Mensen die goed

Nadere informatie

Sjef de Leeuw is groot en sterk. In zijn tuin staat een prieeltje. Daar zit Sjef graag. Groene planten groeien tegen het houtwerk omhoog.

Sjef de Leeuw is groot en sterk. In zijn tuin staat een prieeltje. Daar zit Sjef graag. Groene planten groeien tegen het houtwerk omhoog. Het Axenlandverhaal Voorbij de hoge bergen ligt Axenland. Het is erg mooi. De inwoners van Axenland zijn dieren. Je gaat er heen over zee, over het land, over de rivier, maar altijd moet je over de hoge

Nadere informatie

De Axenroos DE AXENROOS: SOCIALE EN EMOTIONELE ONTWIKKELING IN ONZE SCHOOL

De Axenroos DE AXENROOS: SOCIALE EN EMOTIONELE ONTWIKKELING IN ONZE SCHOOL De Axenroos DE AXENROOS: SOCIALE EN EMOTIONELE ONTWIKKELING IN ONZE SCHOOL "Ik leer jou leiden", zegt de leeuw. "Ik leer jou volgen", zegt de kameel. "Van mij leer je zorgen", zegt de bever. "Van mij leer

Nadere informatie

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool nieuwsbrief september 2017 Onze school Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar willen we jullie graag op de hoogte brengen van het aantal leerlingen en kleuters bij

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De maand mei vloog weer voorbij. Er werden zoveel leuke dingen gedaan Zo was er het schoolfeest, onze schoolreis en nog allerlei andere activiteiten. Meer hierover kun je lezen in

Nadere informatie

5 / /12 / 2017

5 / /12 / 2017 5 / 2017-2018 19 /12 / 2017 We ronden af Inschrijvingen 2016 Welkom Sociale vaardigheden Leren leren Warme chocomelk Lezen Belangrijke data Dankwoord vanuit MIN Wij ronden stilaan af. Hiermee vinden jullie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Bewaar deze brochure zorgvuldig!

Bewaar deze brochure zorgvuldig! brochure voor ouders Bewaar deze brochure zorgvuldig! blz. situering / waar gaat deze brochure over? 2 inleiding 3 achtergrond bij de axenroos 4, 5 en 6 voorstelling van de pauw 6 voorstelling van de

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

De Nellie- & Cézarkrant

De Nellie- & Cézarkrant De Nellie- & Cézarkrant Novembereditie Thema : Nieuwe vriendjes in onze klas Dit is Manon Cattoor. We hebben nu twee Manons in onze klas. Vandaar we deze kindjes aanspreken met de achternaam erbij. Dit

Nadere informatie

Sociale weerbaarheidstraining CoOl KiDs Bijeenkomst 6

Sociale weerbaarheidstraining CoOl KiDs Bijeenkomst 6 Sociale weerbaarheidstraining CoOl KiDs Bijeenkomst 6 Beste ouder, Dit is de lesbrief die hoort bij bijeenkomst 6 van de Sociale vaardigheidstraining die verzorgd wordt door Rosanne van Kaathoven (). In

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Het regenboogje. Deze regenboog is Gods teken dat Hij een verbond sloot met de hele aarde. Genesis 9, 16-17

Het regenboogje. Deze regenboog is Gods teken dat Hij een verbond sloot met de hele aarde. Genesis 9, 16-17 Het regenboogje Plotseling zagen ze allemaal een grote boog aan de hemel. Het was een boog met heel veel kleuren. Je kunt die boog nog steeds zien als er tegelijk regen en zon is. We noemen het de regenboog.

Nadere informatie

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool nieuwsbrief september 2018 De ouderraad van Beuk & Noot Wie zijn we? De ouderraad bestaat uit een fijn team van ouders die een 7 tal keer per jaar samenkomen met het

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Kleuterpraatjes. Nieuws uit de visjesklas. De herfst is begonnen! Niet vergeten!

Kleuterpraatjes. Nieuws uit de visjesklas. De herfst is begonnen! Niet vergeten! Kleuterpraatjes Nieuws uit de visjesklas Onze visjes zijn allemaal GEWELDIG! Ze leerden de poppen Jules en Marie aankleden. Eerst de broek, dan de sokken, Onze visjes deden dit allemaal supergoed. Meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8

Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 Nieuwsbrief juli 2018 Afscheid groep 8 In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van de groep 8 leerlingen: Rebecca van Loenhout, Rachel van Wyk, Sarah van Wyk, Rachel van Vossen, Julia Blom en Jasmyn Baselier.

Nadere informatie

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool

BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool BEUK & NOOT gemeentelijke basisschool nieuwsbrief november 2017 Pedagogische studiedag Op woensdag 22 november hebben de leerkrachten gewerkt rond sociale vaardigheden. Walter Dons, pedagogisch adviseur

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

PREVENTIEPLAN PESTBELEID

PREVENTIEPLAN PESTBELEID PREVENTIEPLAN PESTBELEID Waar kinderen samen zijn wordt geplaagd, wordt wel eens gepest. Pesten komt helaas op iedere school voor. Het is een probleem dat zich niet gemakkelijk laat oplossen. Pesten speelt

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 d.d

Nieuwsbrief 17 d.d Belangrijke data Dinsdag 22 mei 2018 Nieuwsbrief 17 Donderdag 24 mei 2018 Dinsdag 29 mei t/m vrijdag 1 juni Schoolfotograaf Avondvierdaagse Nieuwsbrief 17 d.d. 22-05-2018 Woensdag 30 mei Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De leerlingen van de uilenklas zijn heel fier! Ze organiseerden een grote rommelmarkt op onze school ten voordele van de sportklassen. Deze rommelmarkt bracht 170 euro op!!! Wat een

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

Cadeautjes van de natuur

Cadeautjes van de natuur Cadeautjes van de natuur Een gedicht dat zegt dat ieder mens bijzondere talenten heeft. Ieder mens is uniek en bijzonder. En mag er zijn! Praat met de kinderen over hun talenten. Wat vinden ze leuk om

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

De gebroeders Leeuwenhart

De gebroeders Leeuwenhart Astrid Lindgren De gebroeders Leeuwenhart vertaald door Rita Törnqvist-Verschuur met tekeningen van Ilon Wikland Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Hoofdstuk 1 Wat ik nu ga vertellen gaat over mijn broer. Over

Nadere informatie

Een ax omvat het vermogen om zich op een bepaalde wijze relationeel te gedragen, bijv. leiding geven,ondergaan, aanvechten,...

Een ax omvat het vermogen om zich op een bepaalde wijze relationeel te gedragen, bijv. leiding geven,ondergaan, aanvechten,... 1.1 Axenroos Wat? Een ax omvat het vermogen om zich op een bepaalde wijze relationeel te gedragen, bijv. leiding geven,ondergaan, aanvechten,... De axenroos is a.h.w. een bril waarmee je naar gedragingen

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Onze leerkrachten weten wat er thuis speelt

Onze leerkrachten weten wat er thuis speelt Onze leerkrachten weten wat er thuis speelt Op St. Paulus, een basisschool in een achterstandswijk in Heerlen, hebben de meeste kinderen veel aan hun hoofd. Met een traumasensitieve benadering creëren

Nadere informatie

MARIMBAZUIN December 2016

MARIMBAZUIN December 2016 MARIMBAZUIN December 2016 De van Willemien, directeur Wat gaat de tijd snel! Kerstvakantie voor de deur. We kijken terug op een leuke vijf decemberdag en een sfeervolle kerstviering. Wat is er hard gewerkt

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt

Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt Auditieve oefeningen bij het thema: Mama kwijt Boek van de week: 1; Mama kwijt 2; Uilen 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten

Nadere informatie

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders!

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Smiskenskrant 2 26 oktober 2018 Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Voor de wereldklassen in het vierde leerjaar zijn we nog op zoek naar ouders, grootouders, familie, vrienden,.. die op donderdag

Nadere informatie

Schoolnieuws HARTeLU(s)T

Schoolnieuws HARTeLU(s)T Schoolnieuws HARTeLU(s)T Januari februari 2019 De leerlingen van 4A genoten van de eerste sneeuw Colofon HET SCHOOLNIEUWS IS EEN UITGAVE VAN LAGERE SCHOOL HARTELU(S)T HARTELU(S)T KERKSTRAAT 4B, STATIONSSTRAAT

Nadere informatie

Woorden en Beelden voor Kinderen

Woorden en Beelden voor Kinderen Woorden en Beelden voor Kinderen Mama en Aaron waren 1 jaar gelukkig samen toen ze een zoontje kregen, Nico. Toen Nico 1,5 jaar was besloten mama en Aaron om niet meer bij elkaar te blijven omdat ze veel

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Hoe gaat het met je studie?

Hoe gaat het met je studie? 195 195 HOOFDSTUK 12 Hoe gaat het met je studie? WOORDEN 1 Kies uit: onvoldoende controleren gymnastiek mening huiswerk 1 Heb je je al gemaakt? 2 Ik was op school niet zo goed in. Ik vond sport niet leuk.

Nadere informatie

SOCIAAL VAARDIGER : de axenroos

SOCIAAL VAARDIGER : de axenroos SOCIAAL VAARDIGER : de axenroos Je kind dat speelt, doet meer dan spelen. Het leert al doende de regels van het spel. Je kind dat hinkelt, doet meer dan hinkelen. Het leert al doende de opvolging van de

Nadere informatie

Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (ZONDER extra doelen) - versie aug Naam leerling. Sociaal-emotionele ontwikkeling Betrokkenheid

Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (ZONDER extra doelen) - versie aug Naam leerling. Sociaal-emotionele ontwikkeling Betrokkenheid Leer- en ontwikkelingslijnen jonge kind (ZONDER extra doelen) - versie aug 2018 Sociaal-emotionele ontwikkeling etrokkenheid etrokkenheid - 0 eleeft plezier in het ontdekken van nieuwe dingen Laat heel

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE

BLI X OPENER. In dit nummer: EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE BLI X OPENER EINDEJAARS EDITIE 2016 NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Voedselbank In dit nummer: Voedselbank Voorstelling kleuters Afgelopen week hebben wij als school voor

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 schooljaar 2017-2018 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders De eerste schoolmaand is voorbij gevlogen! Onze kinderen hebben al heel veel dingen geleerd

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014

Nieuwsbrief 20. 11 februari 2014 Nieuwsbrief 20 11 februari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week is het een spannende week voor de leerlingen van groep 8. De Citotoets wordt

Nadere informatie

Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar

Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar Veldloop 1 ste en 2 de leerjaar Op dinsdagnamiddag 25 september gingen we met de bus naar De Plas. We hadden die dag schitterend weer en alle kinderen hadden er zin in. Tijdens de lessen LO op school werd

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouders, Heeft jullie zoon of dochter al verteld van Jos & Fien? Mogelijk hebben jullie deze vrolijke meid en bescheiden jongen zelf gezien op 1 september. Wel, dit jaar

Nadere informatie

Deze nieuwsbrief is met medewerking van groep 1/2A NIEUWS. Beste ouders

Deze nieuwsbrief is met medewerking van groep 1/2A NIEUWS. Beste ouders N I E U W S B R I E F Graafseweg 52, 5213 AL s-hertogenbosch Jaargang 16, nummer 3, 10 oktober 2014 NIEUWS Beste ouders De herfstvakantie is in zicht. De zon heeft ons de afgelopen weken aangenaam verrast,

Nadere informatie

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse

475!! 1. Projectweek. 2. Agenda. 3. Avondvierdaagse nieuwsbrief 30 schooljaar 2014-2015 12 juni 2015 1. Projectweek Woensdag 17 juni start de projectweek. Dit jaar is het thema geschiedenis. Een heel breed thema waar we veel mee kunnen. Elke bouw heeft

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Slaapliedje (Willem Wilmink) Wat klopt niet in het gedicht hieronder? Zoek de 7 fouten. Slaapliedje

Slaapliedje (Willem Wilmink) Wat klopt niet in het gedicht hieronder? Zoek de 7 fouten. Slaapliedje Slaapliedje (Willem Wilmink) Wat klopt niet in het gedicht hieronder? Zoek de 7 fouten. Slaapliedje Het varken heeft slaap, de boer is moe, het paard doet zijn oogjes toe. Het schaap kijkt over t prikkeldraad

Nadere informatie

We need you! Nieuwsbrief 26 Schooljaar Een geheim Onthulling op ons schoolfeest!

We need you! Nieuwsbrief 26 Schooljaar Een geheim Onthulling op ons schoolfeest! Nieuwsbrief 26 Schooljaar 2018-2019 10 05 2019 Een geheim Onthulling op ons schoolfeest! Zoals jullie al op de kalender gezien hebben, gaat ons schoolfeest dit schooljaar door op zondag 26 mei. Wat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Pelle & Milan Rollen een bende wilde dierenhandelaren op

Pelle & Milan Rollen een bende wilde dierenhandelaren op Pelle & Milan Rollen een bende wilde dierenhandelaren op Pelle & Milan Rollen een bende wilde dierenhandelaren op Ineke Posthuma Schrijver: Ineke Posthuma Coverontwerp: Ineke Posthuma ISBN: 9789463188623

Nadere informatie

Blauwe Maandag. Blauwe Maandag

Blauwe Maandag. Blauwe Maandag REALITY REEKS REALITY REEKS Blauwe Maandag De leraar Engels pakt voor iedereen een biertje. Proost, zegt hij, terwijl hij zijn flesje omhooghoudt. Op jullie succes, jongens. Ze nemen allemaal een slok.

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 28 februari 2014 MOS Kamiel openluchtklas Zaterdag 22 februari 2014 is de start gemaakt. Enkele enthousiaste leerlingen, ouders en leerkrachten werkten samen met 2 medewerkers

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Het tweewekelijks informatieblad van basisschool De Klepper Luyksgestel / Facebook Basisschooldeklepper

Het tweewekelijks informatieblad van basisschool De Klepper Luyksgestel  / Facebook Basisschooldeklepper De dieren van de Axenroos Dit schooljaar gaan we beginnen met een project om de kinderen sociaal vaardiger te laten worden. Het project heet De dieren van de Axenroos. Het is voor ons een verkennend project

Nadere informatie

Daniël 6 Leven met overtuiging 2 maart 2014 Voor de leeuwen gegooid

Daniël 6 Leven met overtuiging 2 maart 2014 Voor de leeuwen gegooid Preek I Vanavond gaat het over de leeuwenkuil. Ik moet eigenlijk zeggen: over twee leeuwenkuilen. Twee? Ik zal uitleggen hoe dat zit. Eerst gaan we naar de eerste leeuwenkuil, die van Daniël. Laten we

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Er kan maar worden gegeven als er iemand is die wil krijgen. bv. een baby lacht pas als er iemand is om naar te lachen.

Er kan maar worden gegeven als er iemand is die wil krijgen. bv. een baby lacht pas als er iemand is om naar te lachen. DE AXENROOS 1 De roos van Axen Algemene achtergrond De roos van Axen werd uitgewerkt door Ferdinand Cuvelier. De axenroos is een manier om het gedrag van mensen te ordenen. In die roos is niet alleen de

Nadere informatie

Made by Daniël. De volgende dag gingen we zelfs 11 km lopen met Bono. In de avond werd met logeerhond weer opgehaald. Voorlezen bij groep 1/2c

Made by Daniël. De volgende dag gingen we zelfs 11 km lopen met Bono. In de avond werd met logeerhond weer opgehaald. Voorlezen bij groep 1/2c Made by Daniël Herfstvakantie In de herfst vakantie kwam Bono (mijn logeerhond) logeren. Hij kwam zondag 16 oktober 2016 tot 23 oktober. We haalden Bono op bij mijn tante. We gingen niet meteen weg, maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nieuwsbrief Nieuwsbrief Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief Nieuwsbrief Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nummer 11 19 februari 2016 Deze nieuwsbrief is informatief van aard. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend Inhoud Studiedag 29-02-2016 Week van het vervoer Museumweek Nationale

Nadere informatie

DATUM: 25 september Nieuw design!

DATUM: 25 september Nieuw design! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie