Week van de Toegankelijkheid 2018 SCHOUWRAPPORT. Hoe toegankelijk is de binnenstad van monumentenstad Bergen op Zoom?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Week van de Toegankelijkheid 2018 SCHOUWRAPPORT. Hoe toegankelijk is de binnenstad van monumentenstad Bergen op Zoom?"

Transcriptie

1 Week van de Toegankelijkheid 2018 SCHOUWRAPPORT Hoe toegankelijk is de binnenstad van monumentenstad Bergen op Zoom?

2 VOORWOORD Aan de Week van de Toegankelijkheid is tot nu toe in Bergen op Zoom geen specifieke aandacht besteed. Genoeg reden voor ons om hier met ingang van 2018 verandering in te brengen! Wij hebben een schouwcommissie samengesteld van experts op het gebied van Toegankelijkheid voor iedereen en zijn met hen de binnenstad in getogen. Wij willen graag alle bedrijven en instellingen die meegewerkt hebben hartelijk danken en we hopen dat dit schouwverslag ertoe bijdraagt dat ons Bergen op Zoom nóg toegankelijker wordt! Wil je je bedrijf ook laten schouwen door ons? Mail OOBOZ, Wévigé, KANS PLUS, Reumavereniging, Stichting Alzheimer, VVD PLUS, Taalambassadeurs laaggeletterdheid en Leeftijdsvriendelijke gemeente Bergen op Zoom.

3 De toegankelijkheid van het plaveisel Het welkom heten van de lopende klant, betekent nog vaak een onwelkom heten van de rollende klant. Terrasjes, reclameborden, bankjes om te zitten, bloembakken, paaltjes met koorden en rode lopers om bezoekers welkom te heten: wat ziet dat er toch allemaal ontzettend leuk en gezellig uit in Bergen op Zoom. Het maakt ons centrum levendig en aantrekkelijk! Vaak geen ruimte aan de zijkant Maar tegelijk is het een ellende voor de rollende mens, want elk object dat de doorgang belemmert is voor hen een obstakel. Heerlijk dat bankje!! Middenpad = ontoegankelijk Rollators, scootmobielen, kinderwagens en rolstoelen zijn afhankelijk van de gladdere zijbanen van het plaveisel omdat het middengedeelte teveel hobbelt en schudt. Sommige baby s vinden het nog wel gezellig en slapen er goed op, maar voor alle anderen is het gehobbel niet te doen en het risico van (om)vallen te groot. Dus winkeliers: probeer rekening te houden met rollende klanten en zet objecten zodanig neer dat er een vrije doorgang blijft voor iedereen!

4 Postagentschap en boekhandel van der Kreek Goed toegankelijk, ruime winkel. Jammer van het trapje, maar er zijn twee ingangen en er is altijd de bereidheid om te helpen met tillen.

5 Heldere informatie! Met een aanpassing van de bewegwijzering (die staat nu in de lift i.p.v. bij de ingang) geven wij bibliotheek Het Markiezaat een dikke duim voor toegankelijkheid! Er zijn grote letterboeken in de collectie, de bieb weet waar je luisterboeken kunt krijgen en niet onbelangrijk: de bibliotheek is één van de drie plaatsen in onze binnenstad met een invalidentoilet (0,50 eurocent ). Bibliotheek: Bedankt voor de tips schouwgroep, hier leren wij weer van! Duim omhoog voor de bieb!

6 Toiletvoorzieningen in onze binnenstad Er zijn drie invalidentoiletten in het centrum: In fietsenstalling Het Vierkantje (gratis), in de bibliotheek (0,50 eurocent) en in de HEMA (0,50 eurocent). Ik help mensen met de deur of met de beugels indien nodig. Alle drie deze voorzieningen zijn schoon en goed toegankelijk (al mist Het Vierkantje een alarmdraad in de toilet). De toiletvoorziening bij de HEMA heeft een toiletmedewerkster die eventueel kan helpen met deuren openen e.d. en wie in de HEMA WC iets achterlaat, krijgt bovendien nog een snoepje mee! Vriendelijkheid ten top! De gemeente wil daarnaast komen tot een cityservicepunt /pleisterplaats waaraan ook een invalidentoilet verbonden zal zijn. LET OP DE STICKER! Sinds deze zomer geven horecabedrijven met een sticker op de deur ook aan of hun toilet gebruikt mag worden door winkelend publiek wat geen bestelling doet in de horecazaak zelf. Er zijn twee stickers in omloop: Een sticker waarbij dit mogelijk is tegen betaling van 0,50 eurocent en een sticker waarbij dit zelfs gratis mogelijk is. Een topinitiatief van de horecaondernemers in onze binnenstad.

7 HEMA Vluchtdeuren zijn duidelijk aangegeven en vrij van obstakels. Bij de HEMA kwamen we onaangekondigd langs, maar ook zij verdienen een pluim voor toegankelijkheid. De invalidentoilet met (zeer vriendelijke en behulpzame toiletjuffrouw) is een topservice. De informatie in de winkel is helder, de vluchtwegen zijn goed toegankelijk en de meeste paden in de HEMA zijn ruim genoeg voor een rollende klant. Sommige tussenpaden zijn aan de smalle kant. Sommige paden zijn te smal of zonder draairuimte. De schouwgroep trekt weer verder. Tijd voor een drankje!

8 Ontoegankelijkheid compenseren met extra vriendelijkheid Mogelijkheid om buiten te bestellen en te betalen In een stad met veel prachtige monumenten en oude pandjes is fysieke toegankelijkheid soms een kwestie van roeien met de riemen die je hebt. Maar toegankelijk zijn heeft niet alleen een fysieke kant. Boven alles is toegankelijkheid een kwestie van mentaliteit. Crusio: Omdat ons pand klein is verkopen wij ook aan de straat of op het terras. Er kan buiten besteld én betaald worden. We hebben geen menukaart, maar vertellen iedereen graag welke smaken we hebben. Onze toilet is boven, maar we hebben onderling in de straat alternatieven afgesproken. Mensen kunnen in de begane grondtoilet van de Hema terecht. In de toekomst willen we graag met de gemeente samen aanpassingen maken. Ijssalon Crusio Wie niet groot is, moet slim zijn! Notaris Bakker zit in een rijksmonument, maar er is een rolstoelopstap aanwezig. Alles wordt duidelijk uitgelegd met veel respect. Tips die de schouwgroep heeft gegeven: een trapleuning of steunstang maken en documenten in grotere letters! De Teerkamer: Die trappen, daar kunnen we niet veel aan veranderen, maar we hebben nog een andere ingang die wel toegankelijk is voor rolstoelen, of we tillen een rollator even de trap op. Iedereen is hier welkom en we kunnen overal rekening mee houden zoals dieetwensen, allergieën e.d. Er is geen invalidentoilet in de Teerkamer maar de reguliere damestoilet is toegankelijk met een scootmobiel! Op termijn wil De Teerkamer beneden een invalidentoilet maken en een regulier toilet boven. Aan service en vriendelijkheid heeft het Crusio notaris Bakker en de Teerkamer in ieder geval niet ontbroken. Top! Er is ook een ingang zonder trappen. De Teerkamer Wie oud en monumentaal is, biedt zijn eigen handen aan!

9 LEONIDAS Een dikke duim voor Leonidas. Vriendelijk en gastvrij. Geen obstakels voor de deur. Onze tip; maak een steunbeugel in het toilet en dat gaan ze doen. Top! Op naar boekhandel Quist! Om obstakels te vermijden moeten de kinderwagens naar het hobbelige middendeel. Boekhandel Quist Topservice en vriendelijkheid! Het literatuurdeel is alleen toegankelijk via een trapje, maar dat wordt gecompenseerd met een literatuurtafel in het andere deel om te snuffelen. En boeken worden door de medewerkers gehaald voor de klanten die er niet bij kunnen.

10 Ook bij Kaldi wordt onze schouwlijst positief ingevuld! KALDI TIP: Voor de leesbaarheid is een donkere letter op een lichte achtergrond beter dan een lichte letter op een donkere ondergrond. Bij t Pakhuis herenmode is de service maatwerk! De zaak is heel ruim en overzichtelijk. Er zijn, naast de reguliere pashokjes, twee grote pasruimtes geschikt voor invaliden. Daarnaast wordt er ook op avondafspraak gewerkt voor mensen in een rolstoel, zodat er alle privacy en ruimte is indien gewenst. TIP: Leg de rolinstap standaard voor het opstapje van de deur, zodat mensen er niet om hoeven te vragen! t Pakhuis Gewoon bij Sjuul Gewoon bij Sjuul is een lunchcafé waar iedereen welkom is. Er wordt samengewerkt met medewerkers met een (arbeids)beperking. De service is vriendelijk en er wordt hulp of ondersteuning geboden indien wenselijk (bijv. bij vlees snijden voor iemand). De ingang is toegankelijk met een scootmobiel, maar nog niet voor een rolstoel, maar er wordt een nieuwe opstap aangeschaft!

11 Klanten kunnen er altijd even om vragen! Deze opmerking hebben we veel gehoord en is natuurlijk een heel servicegerichte instelling. Daar zijn we blij mee! Maar toch zit er ook een keerzijde aan. Want je zelfstandig kunnen voortbewegen en niet steeds afhankelijk hoeven zijn van hulp is een groot goed! Kan het rekje of de mandjes wat opzij? Dan kan ik er door. Heeft u ook een roltoelopgang? Kan ik hier naar binnen met mijn scootmobiel? Er moet al zoveel gevraagd worden door mensen met een beperking. Goed aangeven dat er een invalidetoegang is (als dit niet meteen zichtbaar is), scheelt vragen én voorbij rijdende (rollende) klanten. Is er een mobiele rolstoelopgang? Leg die dan ook neer. Kunnen de mandjes op een andere plek? Zet ze dan alvast daar. Wees toegankelijk en laat mensen er juist níet om vragen! Een andere veelgehoorde opmerking in winkels was: Wij zijn een keten. De inrichting van de winkel en de breedte van de paden wordt van hogerhand bepaald, dus daar kunnen wij niets aan doen. Maar het probleem is zelden de breedte van de winkelpaden zelf, maar alle zaken die daar omheen uitgestald worden zoals rekken, mandjes of aanbiedingsartikelen. TIP: Winkeliers, let goed op of de paden niet te smal worden voor rollende klanten bij het plaatsen van extra obstakels! Oeps, vastloper. Hier konden we niet meer door. Dit pad ging nog net, maar op veel plaatsen was het te krap voor kinderwagens of scootmobielen.

12 De Maagd heeft een rolstoelingang en invalideparkeerplaats naast Potterstraat 23. De parkeerplaats kan op de dag van de voorstelling gereserveerd worden. TIP: Geef met een bordje bij de trap aan dat er ook een rolstoelingang is!! De parkeermeters zijn heel ontoegankelijk. Onleesbaar door spiegelende lichtinval, alleen goed te gebruiken met smalle vingers om het kenteken in te kunnen voeren en je pinpas er weer uit te krijgen. TIP: Ook de gemeente kan ons altijd vragen om nieuwe apparaten, voorzieningen, websites of gebouwen te testen op toegankelijkheid! De begane grond van de Markiezenhof is gratis én geheel toegankelijk, evenals de Franse tuin. Meld u bij de VVV, dan laten ze u graag binnen via de grote binnenplaats! Als u deze sticker op de deur vindt, betekent dit dat u van harte welkom bent in de betreffende zaak! En dat er moeite zal worden gedaan om u als klant tegemoet te komen bij eventuele ontoegankelijkheden van het pand. Wilt u als bedrijf in aanmerking komen voor onze toegankelijkheidssticker? Mail naar hanskersten91@gmail.com

Toegankelijke verenigingen

Toegankelijke verenigingen Schouwlijst Toegankelijke verenigingen Week van de Toegankelijkheid 6-11 oktober 2014 blauw: c:100 m:70 y:0 k:10 rood: c:15 m:100 y:65 k:5 Inleiding In en rond de Week van de Toegankelijkheid vragen belangenbehartigers

Nadere informatie

Voorbeeld. Toegankelijke eetgelegenheden. Schouwlijst. Week van de Toegankelijkheid 3-8 oktober 2016

Voorbeeld. Toegankelijke eetgelegenheden. Schouwlijst. Week van de Toegankelijkheid 3-8 oktober 2016 Schouwlijst Toegankelijke eetgelegenheden Week van de Toegankelijkheid 3-8 oktober 2016 Van café tot restaurant, van kantine tot frietkraam Voorbeeld Inleiding In en rond de Week van de Toegankelijkheid

Nadere informatie

naar de van de nieuwe School 7

naar de van de nieuwe School 7 Onderzoek naar de Toegankelijkheid van de nieuwe Helderse Bibliotheek School 7 Den Helder 21 april 2016 De bibliotheek is er voor nou ja... BIJNA iedereen! iedereen! Het uit 1905 daterende schoolgebouw

Nadere informatie

Manoeuvreren in Mokum in 2016

Manoeuvreren in Mokum in 2016 Manoeuvreren in Mokum in 2016 Met dank aan Jos Karsten Zomer 2016 Inleiding Vorig jaar zomer heeft de SP vijf winkelstraten in verschillende delen van Amsterdam onderzocht op toegankelijkheid. Immers,

Nadere informatie

Werkgroep Wageningen Toegankelijk

Werkgroep Wageningen Toegankelijk Werkgroep Wageningen Toegankelijk De Werkgroep Wageningen Toegankelijk is in de zomer van 2012 ontstaan, doordat verschillende initiatieven bij elkaar kwamen: Uit Wmo-besprekingen bleek dat er bij de gemeente

Nadere informatie

Checklist toegankelijkheid evenementen

Checklist toegankelijkheid evenementen Checklist toegankelijkheid evenementen Stichting Toegankelijk Meierijstad Met deze checklist wil de Stichting Toegankelijk Meierijstad u attent maken op de grote groep mensen met een functiebeperking,

Nadere informatie

De zaterdagmarkt in Helmond door de ogen van de inwoners

De zaterdagmarkt in Helmond door de ogen van de inwoners De zaterdagmarkt in Helmond door de ogen van de inwoners INFORMATIE VAN ANALYSE EN INTELLIGENCE Bezoek aan de markt Beoordeling van de markt Wat mist men op de markt? Wanneer markt bezoekers vaker naar

Nadere informatie

Onderzoeksformulier en vragenlijst voor de website: www.toegankelijk.rotterdam.nl www.toegankelijkrijnmond.nl. Basisinfo van het gebouw.

Onderzoeksformulier en vragenlijst voor de website: www.toegankelijk.rotterdam.nl www.toegankelijkrijnmond.nl. Basisinfo van het gebouw. Onderzoeksformulier en vragenlijst voor de website: www.toegankelijk.rotterdam.nl www.toegankelijkrijnmond.nl MEE Rotterdam Rijnmond Schiedamse Vest 154 3011 BH Rotterdam T 010 282 11 11 Contactpersoon:

Nadere informatie

Toegankelijkheid advies rapport winkeliers gemeente Delfzijl.

Toegankelijkheid advies rapport winkeliers gemeente Delfzijl. Toegankelijkheid advies rapport winkeliers gemeente Delfzijl. Een gedegen toegankelijkheid is winst voor iedereen. Steeds meer ervaren wij dat mensen met een beperking een functionering probleem vast lopen

Nadere informatie

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Nelson Mandela Centrum

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Nelson Mandela Centrum Rapportage Toegankelijkheidsonderzoek Nelson Mandela Centrum Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking Juni 2012 1. Inleiding In september 2011 is in Gouda-Oost aan de Bernadottelaan 79 het Nelson

Nadere informatie

BEWEEGTEST. Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum

BEWEEGTEST. Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum BEWEEGTEST Thuiswonende ouderen en mobiele ouderen in een woonzorgcentrum Benieuwd of jij je nodige dagelijkse portie beweging haalt? Vul dan de onderstaande test in! Wil je graag wat meer bewegen en hou

Nadere informatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie

Appartementen Moezel. Brochure: Appartementen Moezel. Algemeen. Accommodatie Appartementen Moezel Algemeen Deze prachtige rolstoelaangepaste appartementen liggen direct aan de Moezel, op ca 20 km van Cochem. Het huis bestaat uit 4 appartementen welke volledig geschikt zijn voor

Nadere informatie

Toegankelijk Amsterdam

Toegankelijk Amsterdam Onderzoeksformulier www.toegankelijkamsterdam.nl Naam van het gebouw Stuur het ingevulde formulier naar Cliëntenbelang Amsterdam Antwoordnummer 47323 1070 WC Amsterdam Een postzegel is niet nodig. Cliëntenbelang

Nadere informatie

Rapportage TIP Mook & Middelaar. Limburgse vragen oktober: Toegankelijkheid. 7 november 2018

Rapportage TIP Mook & Middelaar. Limburgse vragen oktober: Toegankelijkheid. 7 november 2018 Rapportage TIP Mook & Middelaar Limburgse vragen oktober: Toegankelijkheid 7 november 2018 Inhoudsopgave 1. Samenvatting 2 2. Rechte tellingen 3 Toegankelijkheid 3 3. Onderzoeksverantwoording 9 Toponderzoek

Nadere informatie

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst

Het huis van je leven. Het Bosje. in het hart van Elst Het huis van je leven Het Bosje Nieuwe levensloopbestendige woningen in het hart van Elst Een leven lang lekker wonen Een levensloopbestendig huis ziet er op het oog niet zo heel anders uit als een traditionele

Nadere informatie

OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK

OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK OVERZICHT TOEGANKELIJKHEID OPENBARE EN TOERISTISCHE GEBOUWEN MAASEIK ADM. CENTRUM MAASEIK INVENTARIS DOOR DE ADVIESRAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING MAASEIK - 2014 Lekkerstraat 10 I. TOEGANKELIJKHEID

Nadere informatie

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Jeu de Boules Vereniging Gouda

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Jeu de Boules Vereniging Gouda Rapportage Toegankelijkheidsonderzoek Jeu de Boules Vereniging Gouda Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking Februari 2013 1. Inleiding 2. JBV Gouda beschikt over een prachtig clubhuis, 2 speelvelden

Nadere informatie

Bijlage B: Opmerkingen klanten

Bijlage B: Opmerkingen klanten Bijlage B: Opmerkingen klanten Vraag 9: Wat was uw algemene indruk van de veiligheid tijdens de rit? Indien onvoldoende of slecht, waarom? Zetten mij soms niet vast Zat niet vast, wild rijden, bumperkleven

Nadere informatie

Het advies Circulaire economie Honigcomplex

Het advies Circulaire economie Honigcomplex Het advies Circulaire economie Honigcomplex Dominicus College 3H3 Energieweg 93 Nijmegen 24-01-2019 Inleiding: Wat moet er gebeuren met het Honigcomplex? Het probleem met het Honigcomplex is dat dit gebouw

Nadere informatie

Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren

Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren Onderzoek Toegankelijkheid Sportterreinen De Fryske Marren Het onderzoek is uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Toegankelijkheid De Fryske Marren

Nadere informatie

Maximale. voor iedereen. zelfredzaamheid. toegankelijkheid &

Maximale. voor iedereen. zelfredzaamheid. toegankelijkheid & Maximale toegankelijkheid & zelfredzaamheid voor iedereen In ons land zijn ongeveer 1,8 miljoen mensen van twaalf jaar en ouder die beperkingen ervaren in activiteiten op het gebied van horen, zien en

Nadere informatie

Rapportage TIP Eijsden-Margraten. Generiek oktober. 23 oktober 2018

Rapportage TIP Eijsden-Margraten. Generiek oktober. 23 oktober 2018 Rapportage TIP Eijsden-Margraten Generiek oktober 23 oktober 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 1. Samenvatting 2 2. Rechte tellingen 3 Toegankelijkheid 3 3. Onderzoeksverantwoording 10 Toponderzoek 11

Nadere informatie

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk)

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Basis informatie van het gebouw 1 Naam van de organisatie 2 Bezoekadres. 3 Postcode

Nadere informatie

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Te Nederhorst den Berg (versie 23-09-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Naam accommodatie Hotel restaurant De Meulenhoek Adres accommodatie Hoofdstraat 61 7875 AB EXLOO Datum schouw 13-07-201

Naam accommodatie Hotel restaurant De Meulenhoek Adres accommodatie Hoofdstraat 61 7875 AB EXLOO Datum schouw 13-07-201 Schouwlijst Verblijfsaccommodatie Deze schouw probeert u een goede indruk te geven wat u van deze accommodatie kunt verwachten. Hierbij is onderzocht of zorgbehoevenden ruimten kunnen bereiken en gebruiken.

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

Rapportage. toegankelijkheidsonderzoek. Plug-in bibliotheek. Dienstencentrum Goverwelle

Rapportage. toegankelijkheidsonderzoek. Plug-in bibliotheek. Dienstencentrum Goverwelle Rapportage toegankelijkheidsonderzoek Plug-in bibliotheek Dienstencentrum Goverwelle Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking maart 2012 1. Inleiding In november 2011 heeft de Goudse Adviesraad

Nadere informatie

Enquête Een toegankelijke binnenstad

Enquête Een toegankelijke binnenstad Enquête Een toegankelijke binnenstad Gemeente Montfoort pakt de komende jaren de binnenstad van Montfoort aan. Daarbij is het voornaamste doel de binnenstad toegankelijker te maken voor ouderen en mensen

Nadere informatie

Toegankelijkheid (artikel 9)

Toegankelijkheid (artikel 9) Toegankelijkheid (artikel 9) Fysieke toegankelijkheid 1 e Prioriteit: Betere toegankelijkheid van openbare gebouwen 2 e Prioriteit: Meer aanpasbaar ontwerpen/bouwen waardoor toegankelijkheid in de toekomst

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

Naam accommodatie De Huttenheugte Adres accommodatie Dalen Datum schouw 2011

Naam accommodatie De Huttenheugte Adres accommodatie Dalen Datum schouw 2011 Schouwlijst Verblijfsaccommodatie Deze schouw is verricht door mensen met een beperking. De schouw is een momentopname. Hierbij is onderzocht of zij de ruimte kunnen bereiken en gebruiken. Dit wordt ook

Nadere informatie

Zorgchalets. Wij zijn producent van zorgchalets, deze kunnen geplaatst worden op uw eigen grond, om te voorzien in zorg voor zorgbehoevenden.

Zorgchalets. Wij zijn producent van zorgchalets, deze kunnen geplaatst worden op uw eigen grond, om te voorzien in zorg voor zorgbehoevenden. Akro Zorgchalets Zorgchalets Wij zijn producent van zorgchalets, deze kunnen geplaatst worden op uw eigen grond, om te voorzien in zorg voor zorgbehoevenden. Door de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Meer omzet in minder tijd

Meer omzet in minder tijd Voor verswinkeliers die willen floreren Meer omzet in minder tijd Vijf bouwstenen voor succesvolle ondernemers Ir. Jo Spiertz Bedrijfskundige, ondernemerscoach Meer omzet in minder tijd En 5 waardevolle

Nadere informatie

Home home Brochure A5_2.indd :13

Home home Brochure A5_2.indd :13 Home sw t home 18004 Brochure A5_2.indd 1 02-10-18 10:13 18004 Brochure A5_2.indd 2 02-10-18 10:13 Kom leven in Huis Assendorp Ook als je ouder wordt, wil je midden in het leven staan. Volop genieten,

Nadere informatie

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011

Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Inleefwandeling opleiding personeel PO en SW januari / februari 2011 Overzicht wandeling Probeer met de rolstoel of als blinde het Felixpakhuis buiten te geraken. Is de deur makkelijk te vinden? Is de

Nadere informatie

Geen markeringen voor blinden en slechtzienden. Mogelijke oplossing. Problemen op de hellingbaan / treden

Geen markeringen voor blinden en slechtzienden. Mogelijke oplossing. Problemen op de hellingbaan / treden Ten eerste willen we vermelden dat het centrum erg mooi is geworden. Als rolstoel of scootmobiel gebruiker ervaart men dat de toegang tot de meeste winkels nu beter zijn. Helaas zijn er ook problemen ontstaan.

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Voorall Visie. 2013: Onbeperkt toegang tot het Haagse strand

Voorall Visie. 2013: Onbeperkt toegang tot het Haagse strand Voorall Visie 2013: Onbeperkt toegang tot het Haagse strand Zon, zee, strand Een blij gevoel voor de meeste mensen. Als je een beperking hebt, wil je dit vanzelfsprekend ook ervaren. Uitwaaien op het strand

Nadere informatie

Te koop: Lange Zandstraat 40. Vraagprijs: 79.000,- k.k.

Te koop: Lange Zandstraat 40. Vraagprijs: 79.000,- k.k. Te koop: Lange Zandstraat 40 Goed onderhouden en mooi afgewerkt 1-kamer appartement (studio / benedenwoning) met binnentuin en fietsenschuur Vraagprijs: 79.000,- k.k. Lange Zandstraat 40: Mooie benedenwoning

Nadere informatie

Hellingbaan voor de Action voldoet niet aan hoogtecriterium

Hellingbaan voor de Action voldoet niet aan hoogtecriterium Stichting Senioren/GehandicaptenRaad Aalten Secr. Haartseweg 17a 7121 LA Aalten e-mail: info@ssgraalten.nl www.ssgraalten.nl Aan: Burgemeester en Wethouders van Aalten t.a.v. de Gemeenteraad Datum: 05-08-2016

Nadere informatie

Onderzoeksformulier parkeergarages Algemene gegevens

Onderzoeksformulier parkeergarages Algemene gegevens Onderzoeksformulier parkeergarages Algemene gegevens Naam van het gebouw Bezoekadres Postcode bezoekadres Vestigingsplaats Waardering Vier punten - Meest toegankelijk Dit geeft aan dat het gebouw of de

Nadere informatie

STADSWANDELING TOEGANKELIJKHEID

STADSWANDELING TOEGANKELIJKHEID STADSWANDELING TOEGANKELIJKHEID DOOR HET CENTRUMGEBIED VAN ALMERE OP 2 MEI 2016 1 DEELNEMERS: Leo Broekhuis, Hans Hobijn, Helma Berkenbos (SOGA), Brenda Jongbloed, Marjan Heidstra (stichting ABRI), Erwin

Nadere informatie

Toegankelijkheidsmeter

Toegankelijkheidsmeter Project stranden. Pilot Zeeland Stranden meten op toegankelijkheid samen met mensen van de doelgroep. Info per strand delen op een goed aangepaste site zodat alle info makkelijk terug te vinden is. Medewerkers

Nadere informatie

Voorwaardelijk: De woningen zijn zelfstandig te huur of te koop en hebben een eigen voordeur.

Voorwaardelijk: De woningen zijn zelfstandig te huur of te koop en hebben een eigen voordeur. Criteria label Corona Zorgeloos Wonen Er zijn 44 toetsingscriteria; er zijn 32 minimale criteria, 7 wenselijke criteria en 5 voorwaardelijke criteria geformuleerd. Voor het behalen van het Corona Zorgeloos

Nadere informatie

Hoe zorgen we ervoor dat meer fietsers en scooteraars parkeren onder de centrale bibliotheek Amsterdam (OBA) op het Oosterdokseiland?

Hoe zorgen we ervoor dat meer fietsers en scooteraars parkeren onder de centrale bibliotheek Amsterdam (OBA) op het Oosterdokseiland? HELP DE FIETS ONDER DE BIEB Hoe zorgen we ervoor dat meer fietsers en scooteraars parkeren onder de centrale bibliotheek Amsterdam (OBA) op het Oosterdokseiland? Voorstel voor gecombineerde aanpak (meerdere

Nadere informatie

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten.

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten. Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee Secretariaat: Kraaijerdijk 2a 3248 LC Melissant Tel: 06-22213962 na 18.00 uur Email: PGGOinfo@pggo.nl www.pggo.nl Beste mensen, De warme zomer ligt al haast

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013 Wandelen, goed voor elkaar! Handleiding inventarisatie toegankelijkheid wandelpaden Versie 22 juni 2013 Inhoud 1. Inleiding 2. De voorbereiding 3. Het inventarisatieformulier 4. Technische informatie 5.

Nadere informatie

TE KOOP / TE HUUR Turfmarkt 111, Gouda

TE KOOP / TE HUUR Turfmarkt 111, Gouda TE KOOP / TE HUUR Turfmarkt 111, Gouda Uniek multifunctioneel rijksmonument in het centrum van Gouda Aan deze verkoopinformatie kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Omschrijving Dit prachtige rijks

Nadere informatie

St. Hubert. En tevreden? Een klanttevredenheidsonderzoek van gemeenschapshuis De Jachthoorn. Klanttevredenheidsonderzoek 2009

St. Hubert. En tevreden? Een klanttevredenheidsonderzoek van gemeenschapshuis De Jachthoorn. Klanttevredenheidsonderzoek 2009 St. Hubert En tevreden? Een klanttevredenheidsonderzoek van gemeenschapshuis De Jachthoorn 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Resultaten van de enquête 3. Eindconclusie 4. De vervolgstappen 5. Bijlage (enquêteformulier)

Nadere informatie

Je welkom voelen. Samen werken aan klantvriendelijkheid

Je welkom voelen. Samen werken aan klantvriendelijkheid Je welkom voelen Samen werken aan klantvriendelijkheid Augustus 2012 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Welkom!... 4 Iedereen is overal welkom... 4 Werk aan de winkel... 4 2. Waar denk je aan bij klantvriendelijkheid?...

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval

Huizen. Kindvriendelijke wijk. Uitgebouwde hoekwoning met garage. Jaren 30. Zonnige achtertuin met privacy. Prettige lichtinval Huizen vanhendriks Karperstraat 121, 6833 EB Arnhem Uitgebouwde hoekwoning met garage Jaren 30 Zonnige achtertuin met privacy Kindvriendelijke wijk Prettige lichtinval H49 H49 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Volledige naam trainer

Volledige naam trainer De adviseurs voor werkend Nederland Volledige naam trainer +200 (zorg & welzijn) organisaties WWW.VEILIGHEIDSCOACH-ZORG.NL Advies, werkplekonderzoek, scholing Bezoek onze beursstand (No 17) en maak alleen

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 april 2019 Hackfort

Rapport visitatie 12 april 2019 Hackfort Rapport visitatie 12 april 2019 Hackfort te Vorden (versie 24-05-2019) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap betreffende

Nadere informatie

Toegangspad : Het toegangspad naar de verschillende ingangen zijn voorzien in betondals en liggen vlak.

Toegangspad : Het toegangspad naar de verschillende ingangen zijn voorzien in betondals en liggen vlak. De Zilverreiger www.zilverreiger.be/ info@zilverreiger.be Tel: 03 889 06 03 Scheldestraat 18 Bornem (Weert) Parkeren : Men kan parkeren in de straat aan het gebouw. Voor de deur is er een voorbehouden

Nadere informatie

Huizen. Aangebouwde keuken en badkamer. Vrijstaande jaren 30 woning met garage. Woonkamer met openslaande tuindeuren. Sfeervolle authentieke details

Huizen. Aangebouwde keuken en badkamer. Vrijstaande jaren 30 woning met garage. Woonkamer met openslaande tuindeuren. Sfeervolle authentieke details Huizen vanhendriks Oude Dijk 21, 5241 CV Rosmalen Vrijstaande jaren 30 woning met garage Sfeervolle authentieke details Woonkamer met openslaande tuindeuren Aangebouwde keuken en badkamer Vier ruime slaapkamers

Nadere informatie

De RAR is tot een algemeen oordeel gekomen met daarnaast op een aantal detail punten kritiek en/of voorstellen voor verbetering.

De RAR is tot een algemeen oordeel gekomen met daarnaast op een aantal detail punten kritiek en/of voorstellen voor verbetering. aan het college van burgemeester en wethouders gemeente Zaanstad postbus 2000 1500 GA ZAANDAM datum : 21 juni 2011 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2011/3478/bm-rar bijlage(n) : 1 onderwerp : reactie inrichting

Nadere informatie

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties KVO Schouw 5-11-2013 + s Hegstraat Afvalbak is smerig (commentaar overbodig, is al jaren) Geen verlaging van stoep, dus onbegaanbaar voor rolstoelers, rollator, scootmobiel. Overige opmerkingen (zonder

Nadere informatie

Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje

Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje Toegankelijkheid bibliotheken tbv visueel gehandicapten De eisen op een rijtje Fysieke toegankelijkheid Gebruik in ieder geval onderstaande aandachtspunten: 1. Afstapjes en trappen dienen goed afgeschermd

Nadere informatie

Naam accommodatie Groepsaccommodatie De Koekoeksklok Adres accommodatie Brunsting 18, 9411 VL Beilen Datum schouw 2011

Naam accommodatie Groepsaccommodatie De Koekoeksklok Adres accommodatie Brunsting 18, 9411 VL Beilen Datum schouw 2011 Schouwlijst Verblijfsaccommodatie Deze schouw is verricht door mensen met een beperking. De schouw is een momentopname. Hierbij is onderzocht of zij de ruimte kunnen bereiken en gebruiken. Dit wordt ook

Nadere informatie

Als alles voorbij is, begint het vaak pas

Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas Als alles voorbij is, begint het vaak pas. Mensen die het bericht hebben gekregen dat ze kanker hebben gaan vaak een

Nadere informatie

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Woningcorporatie Woonconcept verhuurt en beheert ongeveer 12.500 woningen in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Wij hebben een gevarieerd

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

5-kamer appartement, Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk

5-kamer appartement, Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk 5-kamer appartement, Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk 441.585 zeer zonnig - ruim balkon - mooi uitzicht - op loopafstand van skigebied Maiskogel en het centrum van Kaprun - geschikt voor toeristische

Nadere informatie

Rapport visitatie 17 april 2018 Poort Bulten

Rapport visitatie 17 april 2018 Poort Bulten Rapport visitatie 17 april 2018 Poort Bulten De Lutte Overijssel (versie 08-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Betreft: toegankelijkheid evenementen voor mensen met een beperking

Betreft: toegankelijkheid evenementen voor mensen met een beperking Leden van de commissie EM gemeente Eindhoven Veiligheid en Bestuur Van W.M.M. Vos Kamer 5.B Telefoon (040) 238 24 31 15 december 2014 Memo Betreft: toegankelijkheid evenementen voor mensen met een beperking

Nadere informatie

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven

Een goede conditie helpt vallen voorkomen. Praktische tips om gezond en fit te blijven Een goede conditie helpt vallen voorkomen Praktische tips om gezond en fit te blijven Met een goede conditie voelt u zich zowel lichamelijk als geestelijk fit. Dat is een voorwaarde om lekker te doen en

Nadere informatie

U wilt toch ook zo lang mogelijk comfortabel en veilig in uw eigen huis blijven wonen?

U wilt toch ook zo lang mogelijk comfortabel en veilig in uw eigen huis blijven wonen? U wilt toch ook zo lang mogelijk comfortabel en veilig in uw eigen huis blijven wonen? Meer dan 85% van de ouderen wil dat. Zo lang mogelijk zelfstandig in het eigen huis blijven wonen! Daar waar zij feilloos

Nadere informatie

Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn

Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn Rapport visitatie 19 april 2018 Landgoed Wallsteijn Oude Buisse Heide Te Zundert (versie 22-04-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

Tussenwoning Tuurweide CV Wijhe

Tussenwoning Tuurweide CV Wijhe Tussenwoning Tuurweide 16 8131CV Wijhe VOORWOORD Bedankt voor uw interesse in deze woning. In deze brochure treft u de meest relevante informatie aan over de woning alsmede over de omgeving. Het is natuurlijk

Nadere informatie

Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk.

Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Onderzoek Begraafplaatsen te Kortrijk. Januari 2012 Visie Toegankelijkheid gaat over ergens geraken op een gemakkelijke manier. Elke verplaatsing die we maken, bestaat uit verschillende elementen, dit

Nadere informatie

Project: toegankelijkheid vroeger en nu. Werkgebied: Het Openlucht museum te Arnhem. Projectverslag

Project: toegankelijkheid vroeger en nu. Werkgebied: Het Openlucht museum te Arnhem. Projectverslag Project: toegankelijkheid vroeger en nu Werkgebied: Het Openlucht museum te Arnhem Projectverslag Datum: 27 april 2013 Aanleiding: Onze stichting toetst voortdurend de toegankelijkheid van gebouwen zoals

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Huurprijs 1.150,- per maand

Huurprijs 1.150,- per maand Gedempte Voldersgracht Gemeubileerd Huurprijs 1.150,- per maand Exclusief servicekosten en water ( 50,00), Exclusief Gas een Electra (parkeerplaats 80,00 per maand) Meer informatie op www.ehr.nl Wonen

Nadere informatie

Evaluatie toegankelijkheid KWAKU Zomerfestival 2014

Evaluatie toegankelijkheid KWAKU Zomerfestival 2014 Evaluatie toegankelijkheid KWAKU Zomerfestival 2014 Voorgeschiedenis: Schouw en overleg voorafgaand aan eerste weekend, incidenteel overleg tijdens het festival. Wij zijn de organisatie van KWAKU erg dankbaar

Nadere informatie

Samen naar een toegankelijk Breda, april 2017 Pagina 1

Samen naar een toegankelijk Breda, april 2017 Pagina 1 Workshop Leren door ervaren op 20 april 2017 Begeleiding door Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid. Deelnemers van Platform Breda voor Iedereen en Stadsingenieurs Breda, het ingenieursbureau van de gemeente

Nadere informatie

Naam accommodatie De Bonte Wever Adres accommodatie Stadsbroek 17, 9405 BK Assen Datum schouw 2011

Naam accommodatie De Bonte Wever Adres accommodatie Stadsbroek 17, 9405 BK Assen Datum schouw 2011 Schouwlijst Verblijfsaccommodatie Deze schouw is verricht door mensen met een beperking. De schouw is een momentopname. Hierbij is onderzocht of zij de ruimte kunnen bereiken en gebruiken. Dit wordt ook

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Minder bussen in de Bloemerstraat Meest gewaardeerd Veelzijdigheid zoals

Nadere informatie

LEEFBAARHEID CENTRUM KRABBENDIJKE

LEEFBAARHEID CENTRUM KRABBENDIJKE LEEFBAARHEID CENTRUM KRABBENDIJKE ONDERZOEK UITGEVOERD DOOR DE DORPSRAAD Datum: 27 januari 2015 Versie: 1.0 Auteurs: Arnoud Lievense en Tanny van Quekelberghe (Dorpsraad Krabbendijke) 1 INHOUD Samenvatting...2

Nadere informatie

Burgemeesterpark 21, DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Burgemeesterpark 21, DRIEBERGEN-RIJSENBURG Burgemeesterpark 21, DRIEBERGEN-RIJSENBURG Vraagprijs 895.000 k.k. Woonoppervlak 165 m² Perceelgrootte 564 m² 7 Kamer(s) 5 Slaapkamer(s) Bouwjaar 1927 Geachte mevrouw, meneer, Heiko Gorter Makelaars en

Nadere informatie

Leuke routes van maximaal een half uur lopen. w a d. n e l e n

Leuke routes van maximaal een half uur lopen. w a d. n e l e n 9 Leuke routes van maximaal een half uur lopen w a d n e l e n Het lunchwandelen heeft al geleid tot meer beweging, nog meer onderlinge gezelligheid, veel positiviteit en lol! inhoudsopgave Niet in zeven

Nadere informatie

Als de verkopende makelaar voor deze woning zijn wij graag bereid u alles over dit pand te vertellen.

Als de verkopende makelaar voor deze woning zijn wij graag bereid u alles over dit pand te vertellen. TE KOOP GEACHTE BELANGSTELLENDE Allereerst danken wij u, mede namens de eigenaar van de woning aan de Wevershoek 21 te Zierikzee de door u getoonde interesse in betreffende perceel. Als de verkopende makelaar

Nadere informatie

Naam :. SCORE Klas : Datum:.. Klas :.. Datum:..

Naam :. SCORE Klas : Datum:.. Klas :.. Datum:.. Naam :. Klas : Datum:.. SCORE Mogen winkeliers betalingen afronden op 5 eurocent? Sinds 1 september 2004 wordt in winkels in Nederland het totaalbedrag bij contante betaling afgerond op (een veelvoud van)

Nadere informatie

De Ammerse Veste bestaat uit 22 huur en 22 koopappartementen. Pagina 2

De Ammerse Veste bestaat uit 22 huur en 22 koopappartementen. Pagina 2 AMMERSE VESTE Sociale en veilige woonomgeving In de Ammerse Veste in Groot-Ammers woont u in een sociale en veilige woonomgeving, zonder privacy in te leveren. Uw woning is afgestemd op het gerief dat

Nadere informatie

Nee, met name in de buurt van het Cornelis Troostplein. Op de. Ferdinand Bol. wel (daar zijn vakken), maar niet in de Ceintuurbaan (foto 8)

Nee, met name in de buurt van het Cornelis Troostplein. Op de. Ferdinand Bol. wel (daar zijn vakken), maar niet in de Ceintuurbaan (foto 8) Amsterdam, 8 oktober 2018, Dit is een notitie bij het bezwaar dd 8 oktober 2018 tegen het Rectificatie Aanwijzingsbesluit APV artikel 4.27 lid 3 (brom-) fietsparkeren Rode Loper en omgeving, gemeente Amsterdam,

Nadere informatie

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016

Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving. Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Laurentius Cliëntenpanel Onderwerp: Ontvangst en beleving Cliëntenraad Laurentius Ziekenhuis, februari 2016 Respons 67% 33% Ingevuld 67% Niet ingevuld Welke aspecten vindt u belangrijk bij een prettige

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016

KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016 KJS- nieuwsbrief 2 Schooljaar 2016-2017 8 september 2016 *Volgende nieuwsbrief 22 september 2016 Positieve informatieavond, eerste ouder-vertelgesprekken gevoerd Gisteren waren veel ouders positief over

Nadere informatie

Leeswijzer. De aanbeveling is overgenomen en gerealiseerd.

Leeswijzer. De aanbeveling is overgenomen en gerealiseerd. Leeswijzer Hieronder treft u een overzicht aan van de door de Stichting Gehandicapteraad Tiel aanbevolen aanpassingen aan de gemeentelijke binnensportaccommodaties en de wijkcentra. Kleurarcering Betekenis

Nadere informatie

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker

Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Auteur Els Smith Onderwerp Toegankelijkheid gemeente Geertruidenberg Advies Toegankelijkheid Heereplein en trap winkelcentrum het Anker Door Visio Zicht op Toegankelijkheid: Els Smith In opdracht van en

Nadere informatie

TE KOOP. Hoofdstraat K.K HC Ossenzijl

TE KOOP. Hoofdstraat K.K HC Ossenzijl Hoofdstraat 21 8376 HC Ossenzijl TE KOOP 385.000 K.K. Hoofdstraat 21 8376 HC Ossenzijl Inleiding Houdt u van wandelen, fietsen, natuur en water? Dan is dit misschien wel uw droomhuis! Wonen aan het water

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017

Nieuwsbrief Juli 2017 Nieuwsbrief Juli 2017 Vorige keer hebben wij iets te veel gezegd: de keiharde zomer is al weer voorbij. Gelukkig hebben we straks wel vakantie: woensdag 19 juli is de laatste dag dat ons Inloophuis open

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek 2015

Tevredenheidsonderzoek 2015 Tevredenheidsonderzoek 2015 Verstuurd: september 2015 Verstuurd aan 21 personen Deelnemers 21 Respons percentage 100% Hoe lang krijgt uw dierbare al zorg van de Polder Résidence? 21 21 0 Number Date Text

Nadere informatie

Controleformulier Restaurants voor Waddengoud versie

Controleformulier Restaurants voor Waddengoud versie Controleformulier Restaurants voor Waddengoud versie 5-9-2012 Uitgangspunt vooraf bij de restaurants is dat aan alle door de overheid of andere bevoegde instantie gegeven voorschriften wordt voldaan. Beleving

Nadere informatie

Waarom weerbaarheidsmaatregelen?

Waarom weerbaarheidsmaatregelen? Waarom weerbaarheidsmaatregelen? Rotterdam heeft evenementen en publiekslocaties waar veel mensen op af komen. Rotterdam wil een aantrekkelijke en toegankelijke stad blijven. Tegelijkertijd is het nodig

Nadere informatie

De zorgvrager ondersteunen bij het lopen

De zorgvrager ondersteunen bij het lopen OPDRACHTFORMULIER De zorgvrager ondersteunen bij het lopen Naam student: Datum: Voordat je gaat oefenen 1 Lees het handelingsformulier en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of

Nadere informatie

Checklist voor het meten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen

Checklist voor het meten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen Checklist voor het meten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van gebouwen en voorzieningen J.W.M. Koremans L.M. Sluijs september 2006 Coördinator Pictogrammen in gemeentegids dhr. P.C.

Nadere informatie