Dorpswandelingen voor mensen met dementie en hun naasten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dorpswandelingen voor mensen met dementie en hun naasten"

Transcriptie

1 Gewijzigde openingstijden gemeentehuis In verband met een personeelsreis is het gemeentehuis op vrijdag 7 gesloten. Uitsluitend voor het doen van aangifte van geboorte en overlijden is het gemeentehuis geopend van 9.00 tot uur. Behoefteonderzoek naar ondersteuning van mantelzorgers De gemeente Bladel is op zoek naar naasten (mantelzorgers) van ouderen met dementie of NAH (niet aangeboren hersenletsel) voor een behoefteonderzoek naar de ondersteuning van mantelzorgers bij de zorg voor hun partner of ouders. Het gaat dan in het bijzonder om (opvang)voorzieningen voor mensen met dementie of NAH, waardoor de mantelzorger kan worden ontlast. Dat kan opvang zijn overdag, maar ook s avonds, in de weekenden of in de vakanties. De gemeente heeft opgevangen dat de huidige vorm van dagbesteding, zoals een zorgboerderij of een vrijwilliger aan huis, niet voldoet aan de ondersteuningsvragen die er zijn. Om goed op deze behoefte in te kunnen spelen, is de gemeente op zoek naar inwoners van de gemeente Bladel die zich herkennen in dit probleem en hierover in gesprek willen gaan. Op deze manier kan de gemeente ervoor zorgen dat de kwaliteit van de ondersteuning aan ouderen met een hulpvraag en diens omgeving aansluit op de behoefte. Wilt u hierover meedenken en in gesprek gaan met de gemeente? Stuur dan een mail naar: L.Kaethoven@bladel.nl. Dorpswandelingen voor mensen met Na vorig jaar de Bladelse natuur te hebben opgezocht in de week van Dementie, staan dit jaar de wandelingen in het teken van leuke anekdotes, herinneringen en interessante weetjes uit de geschiedenis. De wandelingen vinden plaats in de verschillende dorpskernen en leiden u langs herkenbare en belangrijke punten en bezienswaardigheden in het dorp. Deze wandelingen worden georganiseerd voor mensen met (beginnende) dementie en hun omgeving. Uiteraard zijn anderen ook welkom. De wandelingen staan in het teken van het prikkelen van de zintuigen en het geheugen. Aanmelden voor een wandeling kan vóór 13 door een te versturen naar dementie@bladel.nl of te bellen naar Vermeld daarbij: I. of u zich aanmeldt voor de wandeling door Hoogeloon, Hapert, Casteren of Bladel; II. III. met hoeveel personen u komt; of één van de deelnemers gebruik maakt van een hulpmiddel tijdens de wandeling (denk aan rollator of rolstoel).

2 Voor vragen kunt u bellen naar het algemeen telefoonnummer van gemeente Bladel: en vragen naar Anouk Bax. Datum Activiteit Locatie en tijdstip Maandag 17 Wandeling door Hoogeloon voor mensen met Steunpunt den Bogerd, Hoogeloon Dinsdag 18 Vrijdag 21 Wandeling door Hapert voor mensen met Wandeling door Casteren voor mensen met Wandeling door Bladel voor mensen met, Steunpunt de Kloostertuin, Hapert Gemeenschapshuis Den Aord, Casteren Gemeenschapshuis Den Herd, Bladel Onderzoek inwonerspanel dienstverlening gemeente Bladel Het digitaal inwonerspanel van de gemeente Bladel wordt ingezet om inwoners vanaf 16 jaar makkelijk en snel hun mening te laten geven over allerlei onderwerpen. Veel inwoners doen hier al aan mee. In staat een nieuw onderzoek gepland over de dienstverlening van de gemeente. Goede dienstverlening is belangrijk. De gemeente Bladel wil u graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Daarom wordt onderzocht hoe inwoners op dit moment de dienstverlening van de gemeente waarderen. In dit onderzoek kunt u daarover uw mening geven. Wilt u meedoen aan dit onderzoek en aan toekomstige onderzoeken? Ga dan naar en klik op Aanmelden. U wordt dan gevraagd om enkele gegevens in te vullen, zodat u de juiste vragenlijsten toegestuurd krijgt. Er wordt zeer zorgvuldig en vertrouwelijk omgegaan met uw gegevens en deze worden anoniem verwerkt. De gemeente werkt samen met Research 2Evolve, een gespecialiseerd onderzoeksbureau. Deze onafhankelijke partij beheert het inwonerspanel en voert de onderzoeken uit namens de gemeente. Op vindt u meer informatie en kunt u ook uw vragen stellen. Start actualisatie gemeentegids 2019 De gemeente Bladel is samen met Akse Media gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe gemeentegids. Ook komend jaar is de gids weer een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de gemeente. Zowel in de papieren versie als in de digitale gemeentegids is informatie te vinden over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven. Akse Media is inmiddels begonnen met het benaderen van adverteerders. In week 35 starten zij met het actualiseren van de redactionele adressen. De adressen voorzien van een adres, krijgen een ter controle van de gegevens. Deze mail is voorzien van een unieke persoonlijke code, zodat iedereen zelf de gegevens naar wens kan controleren en eventueel aanpassen. De overige vermeldingen worden telefonisch benaderd. Wilt u zelf een wijziging doorgeven of staat uw vereniging/organisatie nog niet in de gids? Stuur dan een mail naar redactie@aksemedia.nl (onder vermelding van gemeentegids Bladel) of bel de redactie via (0223) Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressengedeelte kunnen worden doorgegeven tot uiterlijk 5 oktober 2018.

3 Subsidie voor waardering vrijwilligers De gemeente Bladel heeft een subsidieregeling voor waardering van vrijwilligers van niet-gesubsidieerde organisaties ingesteld. Wat houdt de regeling in Vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Bladel die geen jaarlijkse subsidie van de gemeente ontvangen, kunnen net zoals voorgaande jaren, in 2018 in aanmerking komen voor een éénmalige subsidie. Onder een vrijwilligersorganisatie wordt verstaan een organisatie zonder winstoogmerk, met een maatschappelijk doel en waarvan het merendeel van de medewerkers vrijwilligers zijn. De subsidie is bedoeld om die vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De vrijwilligersorganisaties mogen zelf bepalen hoe ze dat doen. Dat kan individueel (bijvoorbeeld een kerstpakket) of collectief (bijvoorbeeld met een etentje). De vrijwilligersorganisatie moet zijn opgericht met als doel kwetsbare inwoners van Bladel te ondersteunen. Onder kwetsbare inwoners worden verstaan: groepen die (volgens de Wmo) als kwetsbaar worden beschouwd, te weten: mensen met een lichamelijke beperking, chronisch psychische problemen, een verstandelijke beperking, psychosociale (inclusief materiële) problemen, opvoed- en opgroeiproblemen of een meervoudige problematiek (verslaafden). Alle activiteiten van de vrijwilligersorganisatie worden voor anderen dan de eigen leden/vrijwilligers georganiseerd. Een vrijwilligersorganisatie moet statutair gevestigd zijn in de gemeente Bladel. Hoogte van de subsidie Het subsidiebedrag is afhankelijk van het aantal vrijwilligers en is maximaal 750,00 per organisatie: tot 10 vrijwilligers: 250,00 10 tot 50 vrijwilligers 500,00 50 vrijwilligers of meer 750,00. In totaal is een bedrag van 5.000,00 beschikbaar. Als het totaal aan aanvragen boven dit bedrag uitkomt, gaat de subsidie voor alle aanvragers iets omlaag. Aanvragen Via de website kunt u een aanvraagformulier downloaden. Dit formulier kunt u ingevuld mailen naar m.leijten@bladel.nl. U kunt ook onderstaand formulier gebruiken en opsturen naar de gemeente Bladel, t.a.v. mevrouw M. Leijten, Postbus 11, 5530 AA Bladel. De aanvraag moet vóór 1 november 2018 worden ingediend. Let op: De vrijwilligersorganisatie is verplicht de subsidieaanvraag met een aanvraagformulier in te dienen Aanvraagformulier Naam organisatie : Organisatie is gevestigd in : Contactpersoon : Telefoonnummer contactpersoon : contactpersoon : Bank-/gironummer organisatie en : tenaamstelling daarvan Doelstelling van de organisatie (max. 2 regels) : Aantal vrijwilligers actief in de organisatie : Onder vrijwilliger wordt verstaan degene die diensten verricht voor een organisatie zonder daarvoor op enigerlei wijze een vergoeding te ontvangen, anders dan een eventuele onkostenvergoeding. Waarderingsactiviteit in 2018 (max. 2 regels) :

4 Welke activiteit heeft u gedaan of gaat u doen om uw vrijwilligers te waarderen? En wanneer wordt deze activiteit uitgevoerd? Een begroting/afrekening is niet nodig, omdat de subsidie een vast bedrag is. Website mobiliteitindekempen.nl live Een regio waar fiets, openbaar vervoer en auto elkaar aanvullen. Die over de weg, het spoor en door de lucht uitstekend is verbonden met de rest van de wereld. Dat is waar Zuidoost-Brabant naar streeft. Om de mobiliteit in de Kempen op dat niveau te krijgen, is er in 2016 een Bereikbaarheidsagenda voor Zuidoost- Brabant opgesteld met diverse projecten. Voor de Kempengemeenten gaat het om ruim 30 projecten. Vanaf nu kunt u al de informatie over deze projecten gemakkelijk terugvinden op de website De website is ontwikkeld door de gemeente Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Via deze website kunt u op de hoogte blijven van verschillende mobiliteitsprojecten. U kunt er lezen waar de projecten over gaan, wat ze voor u betekenen en wanneer ze onderzocht of uitgevoerd worden. Als u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de gemeente waar het desbetreffende project van toepassing is. Samenwerken Centrumvisie Bladel Hoe moet het centrum van Bladel eruit komen te zien? Vanuit verschillende hoeken krijgt de gemeente Bladel vragen om nieuwe ontwikkelingen in het centrum van het dorp Bladel mogelijk te maken. De vragen gaan over een aantal gedeelten van het centrum en over hele verschillende projecten. Voordat over individuele aanvragen kan worden beslist, wil de gemeente alle wensen op een rij zetten en kijken wat goed is voor het dorp Bladel en voor de hele gemeente, samen met belanghebbenden en belangstellenden. Zodat er keuzes gemaakt worden voor nu en voor de toekomst. De komende maanden werken adviesbureaus aan een totaalbeeld. Dat doen ze onder begeleiding van een procesbegeleider van buiten de gemeente. Om zo open mogelijk op zoek te gaan naar de meest passende invulling worden inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden betrokken bij dit traject. Ook gemeenteraadsleden geven hun mening. Het resultaat zal een visie op het nieuwe centrum van Bladel zijn. De centrumvisie biedt uiteindelijk de mogelijkheid om de door initiatiefnemers gewenste ontwikkelingen te kunnen toetsen. Hoe kunt u een bijdrage leveren? De komende maanden worden er verschillende stappen gezet. De gemeente communiceert daarover steeds via de gemeentelijke website, via weekkrant de Kempenaer en via de Facebook pagina van de gemeente Bladel. Om te beginnen is er op maandag 10 een startbijeenkomst waar de gelegenheid is om de adviesbureaus van input te voorzien. Die input kan gaan over het herbestemmen van leegstaande panden of over het wel of niet ruimte maken voor een cultureel centrum aan de Markt, om wat voorbeelden te noemen. Op 10 zullen de bureaus overdag onder andere praten met mensen van de gemeente, het centrummanagement en culturele- en welzijnsorganisaties. Vanaf uur praten de mensen van de adviesbureaus graag met andere belanghebbenden, zoals inwoners. Er is dan in het gemeentehuis in Bladel een inloopspreekuur waarvoor mensen zich kunnen aanmelden. Er is ruimte voor ieder om maximaal 5 minuten te praten over de wensen voor het centrum van Bladel. U kunt zich aanmelden via voorlichting@bladel.nl met een korte toelichting over het onderwerp dat u wilt toelichten aan de adviesbureaus. U wordt dan in het programma ingedeeld en u krijgt een tijd waarop u op 10 welkom bent. Wilt u uw ideeën liever schriftelijk delen? Dat kan ook. Mailt u deze dan naar voorlichting@bladel.nl. Begin oktober (exacte datum volgt nog) is er een vervolgbijeenkomst waarin de adviesbureaus hun eerste ideeën zullen delen. Ook dit is een openbare bijeenkomst waarvoor u zich tegen die tijd kunt aanmelden. Op 29 november is de eindpresentatie waarbij de bureaus hun visie op het centrum van Bladel zullen presenteren. Uiteindelijk zal de gemeenteraad op 20 december een keuze maken voor de volgens hen meest passende centrumvisie. Heeft u vragen? Mailt u dan naar voorlichting@bladel.nl onder vermelding van Centrumvisie Bladel.

5 Openbare besluiten uit vergadering burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders van Bladel hebben in de vergadering van 14 augustus 2018 de volgende besluiten genomen: Bestemmingplan buitengebied Bladel 2014, tweede herziening 2018 Aan de tweede herziening van het bestemmingsplan buitengebied Bladel 2014 wordt een binnenplanse afwijkingsbevoegdheid voor het afwijken van diersoorten en aantallen bij veehouderijbedrijven toegevoegd. Ook wordt de regeling vergroten bijgebouwen en woningen in het buitengebied en de noodzakelijkheidscriteria voor eerste bedrijfswoningen buitengebied toegevoegd. Daarnaast wordt de bouwvlak woonwagenstandplaats op de Castersedijk geschrapt. Er wordt een geconsolideerde versie van het bestemmingsplan opgesteld en de gemeenteraad wordt geïnformeerd. Veerkrachtig bestuur Akkoord met het raadsvoorstel. Collectieve zorgverzekering voor minima Er is besloten een uitsluitend recht voor een duur van vier jaar te vestigen voor de uitvoering van de Gemeentepolis aan de zorgverzekeraar CZ. Ook wordt de overeenkomst met CZ geactualiseerd en wordt de looptijd aangepast naar vier jaar.

Houd uw hond aan de lijn en verdien een Bladel bon!

Houd uw hond aan de lijn en verdien een Bladel bon! Houd uw hond aan de lijn en verdien een Bladel bon! Het is weer lente en deze tijd staat in het teken van nieuw leven. In april worden weer nieuwe reekalfjes geboren. Het broedseizoen is al vanaf 15 maart

Nadere informatie

Informatieve artikelen gemeente Bladel week

Informatieve artikelen gemeente Bladel week GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bladel Nr. 181057 18 oktober 2017 Informatieve artikelen gemeente Bladel week 42-2017 Sonnet voor Kiemkracht Een jonge kiem, een loot, een spruit Houdt belofte

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 U bent een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten in Deurne. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

Extra aandacht vragen én geven

Extra aandacht vragen én geven SPECIAL September 2015 Extra aandacht vragen én geven Programma Week van Dementie Extra aandacht vragen én geven Voor u ligt een speciale editie van onze nieuwsbrief. Als netwerk zijn we steeds op zoek

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Ondersteuning voor mensen die beperkingen ondervinden in het dagelijks leven Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente stimuleert inwoners om langer

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Goirle Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is.

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Goirle Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Goirle 2016-2017 Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. 1. Gegevens leerling Naam: M/V Voornamen: BSN-nummer Geboortedatum:

Nadere informatie

September April Voorwoord

September April Voorwoord September 2017 11 April 2009 Voorwoord Marko van Dalen Dementieweek 2017 Toelichting programma dementieweek Samen Dementievriendelijk Brabant Online Training Kempenlef Alzheimer café de Kempen in Eersel

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Hoogeloon. Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant

Zorgcoöperatie Hoogeloon. Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant December 2011 Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving van een zestal

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is.

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE 2019-2020 Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. 1. Gegevens leerling Naam: M/V Voornamen: BSN-nummer: Geboortedatum:

Nadere informatie

Aanvraagformulier subsidie Sociaal Domein Gemeente Oegstgeest

Aanvraagformulier subsidie Sociaal Domein Gemeente Oegstgeest Aanvraagformulier subsidie Sociaal Domein Gemeente Oegstgeest In mei 2016 heeft de gemeenteraad van Oegstgeest het beleidsplan Met elkaar, voor elkaar, het sociaal domein van Oegstgeest 2017-2020 vastgesteld.

Nadere informatie

Om het kienspel te melden moet het ingevulde formulier moet worden toegestuurd aan:

Om het kienspel te melden moet het ingevulde formulier moet worden toegestuurd aan: Meldingsformulier kienspel Kleine kansspelen, zoals een kienspel, moeten op grond van artikel 7c van de Wet op de kansspelen minimaal 14 dagen van te voren worden gemeld aan burgemeester en wethouders.

Nadere informatie

Heeft u de abri al gespot?

Heeft u de abri al gespot? Heeft u de abri al gespot? Op meerdere plekken in de gemeente Bladel zijn abri's geplaatst om de nieuwe burgemeester op een speciale manier te verwelkomen in de gemeente! U bent van harte welkom om met

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is.

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER GEMEENTE GOIRLE 2018-2019 Formulier zo volledig mogelijk invullen en aankruisen wat van toepassing is. 1. Gegevens leerling Naam: Voornamen: BSN-nummer: Geboortedatum:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL A - COMMERCIEEL)

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL A - COMMERCIEEL) AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL A - COMMERCIEEL) Aanvraag voor een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf of slijtersbedrijf

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL B - PARACOMMERCIEEL)

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL B - PARACOMMERCIEEL) AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAVERGUNNING (MODEL B - PARACOMMERCIEEL) Aanvraag voor een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf door een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Detachering

Nieuwsbrief Detachering Inhoudsopgave: Voorwoord door Anouk Platvoet-Neef Nieuws van DCW-beschut Wijkteams Enschede Ziek en vakantie Betaaldata lonen 2017 Colofon Aankondiging redactie; De redactie wil jullie erop attent maken

Nadere informatie

De aanvraag kan alleen elektronisch worden ingediend! Bij dit elektronische aanvraagformulier is een uitgebreide handleiding.

De aanvraag kan alleen elektronisch worden ingediend! Bij dit elektronische aanvraagformulier is een uitgebreide handleiding. HANDLEIDING ELEKTRONISCH AANVRAAGFORMULIER FLEXIBELE SUBSIDIE VRIJWILLIGERSORGANISATIES WELZIJN EN ZORG 2015: ZOVEEL MOGELIJK MENSEN DOEN MEE Deze handleiding is uitsluitend bedoeld voor uw eigen gebruik

Nadere informatie

Hebt u kennisgenomen van de criteria die voor deze subsidietender van toepassing zijn?

Hebt u kennisgenomen van de criteria die voor deze subsidietender van toepassing zijn? HANDLEIDING ELEKTRONISCH AANVRAAGFORMULIER FLEXIBELE SUBSIDIE VRIJWILLIGERSORGANISATIES WELZIJN EN ZORG 2015: Vrijwilligers koesteren Deze handleiding is uitsluitend bedoeld voor uw eigen gebruik zodat

Nadere informatie

Koninklijke onderscheiding voor Jan Evers uit Bladel

Koninklijke onderscheiding voor Jan Evers uit Bladel Koninklijke onderscheiding voor Jan Evers uit Bladel Jan Evers (67) is op 27 maart 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester

Nadere informatie

Ik doe mee met ROGplus. Voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen & Schiedam

Ik doe mee met ROGplus. Voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen & Schiedam Ik doe mee met ROGplus Voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen & Schiedam Laat uw stem horen, wij luisteren naar u! Meld u nu aan en maak kans op een leuke prijs! Bent u cliënt van ROGplus of mantelzorger

Nadere informatie

het gesprek over ondersteuning en zorg

het gesprek over ondersteuning en zorg het gesprek over ondersteuning en zorg Het gesprek over ondersteuning en zorg Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeenten hebben de taak om inwoners te ondersteunen bij hun deelname aan de samenleving.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden, ** Raadsinformatiebrief Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot Geachte raadsleden, In december 2016 heeft u met elkaar afgesproken om in 2017 te komen tot een standpunt over de bestuurlijke

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018

Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 Uitvoeringsregels Subsidie Evenementen 2018 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria... 5 3.1 Criteria organisatie... 5 3.2 Criteria evenement...

Nadere informatie

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Profielschets Burgemeester Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Dit is de gemeente Oirschot Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Houten

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Houten 1. Gegevens leerling Roepnaam Achternaam BSN Geslacht 0 jongen 0 meisje Geboortedatum Straat + huisnummer Postcode + plaats Heeft de leerling een beperking, stoornis of ziekte? Is de leerling afhankelijk

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor evenementensubsidie

Aanvraagformulier voor evenementensubsidie Aanvraagformulier voor evenementensubsidie Dit formulier gebruikt u als u een evenementensubsidie wilt aanvragen bij de gemeente. Wat verwachten we van u? Ga eerst na of u in aanmerking komt voor subsidie.

Nadere informatie

Wmo 2015 Gemeente Zeist

Wmo 2015 Gemeente Zeist Wmo 2015 Gemeente Zeist Het veranderende zorgaanbod voor ouderen, mantelzorgers en mensen met dementie. Dinsdag 14 oktober 2014 Even voorstellen Naam: Judith van Leeuwen Functie: accountmanager Wmo bij

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

INWONERSPANEL EERSEL PEILING TOEKOMSTVISIE

INWONERSPANEL EERSEL PEILING TOEKOMSTVISIE INWONERSPANEL EERSEL PEILING 1 2017 TOEKOMSTVISIE Gemeente Eersel Januari 2016 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg!

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! Zorgloket Bergeijk De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! 2 Zorgloket Bergeijk De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) Natuurlijk... NUTH NUTH... Natuurlijk Gemeente Nuth - Deweverplein 1 - Postbus 22000-6360 AA Nuth - 045-5659100 - www.nuth.nl VOORWOORD wethouder J.J.C van den

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz)

De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) De regels zijn gelijk. Toch is iedereen anders. Heeft u blijvend zorg nodig? Over de Wet langdurige zorg (Wlz) Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u in aanmerking komt voor zorg vanuit

Nadere informatie

Algemene informatie MEE Friesland

Algemene informatie MEE Friesland Algemene informatie MEE Friesland Ondersteuning bij leven met een beperking Wie is MEE Friesland? MEE is een unieke organisatie waar mensen met een beperking en hun omgeving met vragen terecht kunnen

Nadere informatie

FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN

FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN Aanvraagformulier subsidie 2015 FORMULIER VOOR (GEBUNDELDE) AANVRAAG FUNCTIES 1-2 SUBSIDIEREGELING NIEUWE ALGEMENE VOORZIENINGEN WMO 2015 BRUMMEN Voor de functies ontmoeting en dagbesteding wordt een aanvraag

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor subsidie

Aanvraagformulier voor subsidie Aanvraagformulier voor subsidie Dit formulier gebruikt u als u een subsidie wilt aanvragen bij de gemeente voor de uitvoering van een activiteit. Het gebruik van het formulier is verplicht. Onvolledige

Nadere informatie

\àt Gemeente Bladel. min mui» ii hui nu. Aan de raad. Economisch hart van de Kempen. Nummer : R Onderwerp : Beleidsadvies AED s gemeente Bladell

\àt Gemeente Bladel. min mui» ii hui nu. Aan de raad. Economisch hart van de Kempen. Nummer : R Onderwerp : Beleidsadvies AED s gemeente Bladell \àt Gemeente Bladel min mui» ii hui nu Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Economisch hart van de Kempen Nummer : R18.028 Onderwerp : Beleidsadvies AED s gemeente Bladell Aan de raad Samenvatting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland De Papierwinkel Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland In de gemeente Steenwijkerland zijn diverse organisaties actief die kostenloze ondersteuning bieden aan burgers

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3 Rapportage Burgerpanel meting 3: Juni 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Horst aan de Maas Dhr. F. Geurts Utrecht, juli 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland De Papierwinkel Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland In de gemeente Steenwijkerland zijn diverse organisaties actief die kostenloze ondersteuning bieden aan burgers

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen

Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015. Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen Uitvoeringsregeling Subsidie Evenementen 2015 Een proeve van nieuwe uitvoeringsregels subsidie evenementen 1 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1. Citeertitel... 3 1.2. Opbouw... 3 2. Begripsbepaling... 4 3. Criteria...

Nadere informatie

zorgwi 2015/2016 jzer

zorgwi 2015/2016 jzer zorgwijzer 2015/2016 1 2 Voorwoord Goede zorg is belangrijk. Wij denken hierover graag met u mee, want het kan soms best lastig zijn om een keuze te maken. Wij zetten de mogelijkheden en verschillen voor

Nadere informatie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer (IBAN) : Tenaamstelling

Nadere informatie

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder!

Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! Welkom bij de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. Wij helpen u graag een stapje verder! SAMEN VERDER In deze folder: Wie zijn we? Traject naar werk Wanneer kom ik in aanmerking voor een bijstandsuitkering?

Nadere informatie

12 Belangrijke adressen, telefoonnummers en spreekuren

12 Belangrijke adressen, telefoonnummers en spreekuren Dak- en thuislozen In deze brochure 3 Dak- en thuisloos 4 Dakloos 6 Thuisloos 7 Het locatiebezoek 9 Klachten en bezwaar 10 Schema: locatiebezoek 10 Beheer van uw uitkering 12 Belangrijke adressen, telefoonnummers

Nadere informatie

Maandag 11 februari 2019 Thema- en ontmoetingsavond in de Serreburgh te Spijkenisse

Maandag 11 februari 2019 Thema- en ontmoetingsavond in de Serreburgh te Spijkenisse Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 3 maart 2019 Maandag 11 februari 2019 Thema- en ontmoetingsavond in de Serreburgh te Spijkenisse Het thema deze avond was rouwverwerking. Duidelijk werd dat

Nadere informatie

De Papierwinkel Steenwijkerland

De Papierwinkel Steenwijkerland Hulp nodig bij het invullen van papieren? De Papierwinkel Steenwijkerland april 2013-2 De Papierwinkel In de gemeente Steenwijkerland bieden diverse instellingen kostenloze ondersteuning aan burgers op

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016

Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Aanvraagformulier welzijnssubsidie 2016 Activiteiten waarvoor u een welzijnssubsidie aanvraagt De nieuwe koers: eigen kracht eerst! In 2014 heeft de gemeenteraad van Baarle-Nassau nieuw welzijnsbeleid

Nadere informatie

Zorgcoöperatie Hoogeloon

Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatie Hoogeloon Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant 2011 Zorgcoöperatie Hoogeloon Inleiding Bij het opzetten van een Platform Zorgcoöperatieve Ontwikkelingen Brabant behoort de omschrijving

Nadere informatie

Leerlingenvervoer. Informatie over de regeling leerlingenvervoer in het schooljaar vindt u in de folder

Leerlingenvervoer. Informatie over de regeling leerlingenvervoer in het schooljaar vindt u in de folder Leerlingenvervoer Met de regeling leerlingenvervoer krijgt u - als u aan de voorwaarden voldoet - een tegemoetkoming in de kosten voor het vervoer van uw kind van en naar school, of wordt het vervoer door

Nadere informatie

Voortraject...2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?...3 Wat kan ik bij de intake verwachten?...4 Behandeling...6 Afsluiting en nazorg

Voortraject...2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?...3 Wat kan ik bij de intake verwachten?...4 Behandeling...6 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject...2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?...3 Wat kan ik bij de intake verwachten?...4 Behandeling...6 Afsluiting en nazorg... 7 Overige informatie... 9 Samen

Nadere informatie

De Deel. Alle info op een rij. Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen.

De Deel. Alle info op een rij. Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen. De Deel Voor informatie en vragen op het gebied van opvoeding, welzijn, zorg, werk en inkomen. Alle info op een rij De Deel, kom gerust eens langs voor: uw opvoedingsvragen en het consultatiebureau uw

Nadere informatie

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie. over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 WMO, WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Nadere subsidieregels "Nul op de Meter 2015"

Nadere subsidieregels Nul op de Meter 2015 Nadere subsidieregels "Nul op de Meter 2015" Besluit van burgemeester en wethouders van Zoetermeer d.d. 10 februari 2015, nr. 2015-000474 tot vaststelling van de nadere subsidieregels Nul op de Meter 2015.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren

Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren Aanvraagformulier voor het verlenen van subsidie voor groene daken en muren In het kader van de subsidieregeling Groene daken en muren Het geheel ingevulde formulier, voorzien van alle benodigde bijlagen,

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening

Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening Subsidieregeling Vrijwillige ondersteuning en dienstverlening 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie

Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie Aanvraagformulier structurele of budgetsubsidie Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar: Burgemeester en wethouders van Weesp Nieuwstraat 70a Postbus 5099 1380 GB Weesp Tel. (0294) 491 391 1.

Nadere informatie

Aanvraag subsidie project brede leer en leefomgeving

Aanvraag subsidie project brede leer en leefomgeving Aanvraag subsidie project brede leer en leefomgeving Opsturen Persoonlijk afgeven Meer info t.a.v. Onderwijscentrum Gent Botermarkt 1 9000 Gent Brede School Gent Tav. Arne (Arnout) Siebens Jubileumlaan

Nadere informatie

TE KOOP. Bouw uw eigen droomhuis! Wagenbroeken te Casteren. Vraagprijs kavels vanaf: ,- v.o.n.

TE KOOP. Bouw uw eigen droomhuis! Wagenbroeken te Casteren. Vraagprijs kavels vanaf: ,- v.o.n. TE KOOP Bouw uw eigen droomhuis! Wagenbroeken te Casteren Vraagprijs kavels vanaf: 230.000,- v.o.n. Korte omschrijving object Object : 5 prachtige bouwkavels Perceeloppervlakte : kavels variërend tussen

Nadere informatie

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg en mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Mantelzorg en mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015 Jaargang 19 no.10 november 2015 Deze maand: Zorgkosten en een laag inkomen - Tegemoetkoming Zorgkosten - Zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket Campagne Burenhulp Vacatures vrijwilligerswerk Sluitingsdagen

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Tubbergen. Geachte raads- en commissieleden,

Aan de gemeenteraad van Tubbergen. Geachte raads- en commissieleden, Aan de gemeenteraad van Tubbergen Zaaknummer 18297 Bijlagen 2 Onderwerp Raadsbrief 2018 nr. 23 Verzenddatum 5 september 2018 Geachte raads- en commissieleden, Waarover gaat deze brief? In onze vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar Inhoud o.a. Lokale aandacht voor VN-Verdrag Uniek Sporten Voorlichting op de basisscholen

Nieuwsbrief Voorjaar Inhoud o.a. Lokale aandacht voor VN-Verdrag Uniek Sporten Voorlichting op de basisscholen Nieuwsbrief Voorjaar 2017 Inhoud o.a. Lokale aandacht voor VN-Verdrag Uniek Sporten Voorlichting op de basisscholen Niet vergeten Gehandicaptenraad Westervoort Molenacker 79 6932 JG Westervoort Tel: 06

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Houten

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Houten Roepnaam Achternaam 1. Gegevens leerling Geslacht 0 jongen 0 meisje Geboortedatum Straat + huisnummer Postcode + plaats Heeft de leerling een beperking, stoornis of ziekte?, een chronische lichamelijke,

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Doorkiesnr,:

Doorkiesnr,: AFSCHRIFT Gemeente Hellendoorn Wmo-raad Hellendoorn Dahliastraat 21 7442 LA NIJVERDAL Uw brief/kenmerk: 15INK09014 Ons kenmerk: 15UIT10681 Doorkiesnr,: 63 06 84 Typ./coll. AMI/AMU Bijlagen: Onderwerp:

Nadere informatie

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget

Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Aanvraag Subsidieverlening Initiatievenbudget Voor de subsidieverlening is de regeling Initiatievenbudget Duurzaamheid door Haagse wijken 2015 van toepassing. Lees deze zorgvuldig door. Vul dit formulier

Nadere informatie

Aanvraagformulier Samenwerking Nederland-Duitsland

Aanvraagformulier Samenwerking Nederland-Duitsland Aanvraagformulier Samenwerking Nederland-Duitsland 1. Toelichting en basisvoorwaarden Welkom bij Mijn Fonds. Om een subsidie aan te vragen dient u de onderstaande formulier-onderdelen volledig in te vullen

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg

Wet maatschappelijke ondersteuning. Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! inwoudenberg Wet maatschappelijke ondersteuning inwoudenberg Wmo: Iedereen moet kunnen meedoen! INHOUD pag. Voorwoord 3 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 4 Waarom wordt de Wmo ingevoerd? 5 Wat betekent de

Nadere informatie

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari Vrije inloop Wijkcentrum De Hoek te Spijkenisse

Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari Vrije inloop Wijkcentrum De Hoek te Spijkenisse Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 4 april 2019 www.nahtrefpuntvoorneputten.nl Even een terugblik Gulle donatie voor NAH trefpunt Voorne-Putten Woensdag 20 februari 2019 - Vrije inloop Wijkcentrum

Nadere informatie

Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties.

Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties. Waarderingssubsidies aan vrijwilligersorganisaties. Versie 2014-2015 Een van de kenmerken van een waarderingssubsidie is dat er sprake is van een vereenvoudigde procedure. Dat betekent dat gelijktijdig

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Begeleiding en zorg voor kinderen en jongeren Professionele deskundigheid en zorg Als een kind of jongere hersenletsel krijgt door een ongeluk of ziekte, dan kan dit

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Losser. schooljaar

Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Losser. schooljaar Aanvraagformulier leerlingenvervoer gemeente Losser schooljaar 2016-2017 Wij verzoeken u dit formulier volledig in te vullen en te ondertekenen. Het aanvraagformulier en (eventuele) bijlagen kunt u sturen

Nadere informatie

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2019 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2019 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017 Van: VNG Aan: Stadhuis Onderwerp: Lbr. 17/060 - Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Datum: dinsdag 24 oktober 2017 15:17:29 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser B VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten INLEIDING Waarom deze servicenormen? Wij willen u graag laten weten of u een bepaald product direct kunt meenemen of dat u er langer

Nadere informatie

Presentatie hoe werkt de jeugdhulp in de Kempen vanaf 2015 Bijeenkomst Wmo raden op 11 december 2014

Presentatie hoe werkt de jeugdhulp in de Kempen vanaf 2015 Bijeenkomst Wmo raden op 11 december 2014 Presentatie hoe werkt de jeugdhulp in de Kempen vanaf 2015 Bijeenkomst Wmo raden op 11 december 2014 Reusel, 11 december 2014 Welkom Programma Korte Toelichting op het dienstverleningsmodel De teams Wat

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander

Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander Wanneer je zorgt voor een partner, kind of naaste uit je omgeving met Niet Aangeboren Hersenletsel kan het een uitdaging zijn balans te vinden in de

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Mantelzorgers in het zonnetje

Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers in het zonnetje Mantelzorgers worden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond is daarvoor een waarderingsactie gestart, in samenwerking

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG

NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF MANTELZORG GEERTRUIDENBERG APRIL 2018 Beste Mantelzorger, U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u als mantelzorger staat ingeschreven bij Surplus Informele zorg voor de gemeente Geertruidenberg.

Nadere informatie

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden

Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Onderzoek naar wensen en behoeften op het gebied van dagbesteding van (kwetsbare) ouderen en hun mantelzorgers in het Schilderskwartier in Woerden Voor wie is dit onderzoek? 1) Zelfstandig wonende ouderen

Nadere informatie

Zorgloket Bladel. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg!

Zorgloket Bladel. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! Zorgloket Bladel > De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! 2 Zorgloket Bladel De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Informatieve artikelen gemeente Bladel, week

Informatieve artikelen gemeente Bladel, week GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bladel Nr. 161545 2 juli 2019 Informatieve artikelen gemeente Bladel, week 27 2019 800 jaar Netersel Netersel (Nittersel voor ingewijden) vierde in het zonovergoten

Nadere informatie

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning NIEUWE MANIER VAN DENKEN... EEN ANDERE MANIER VAN DOEN

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning NIEUWE MANIER VAN DENKEN... EEN ANDERE MANIER VAN DOEN Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning NIEUWE MANIER VAN DENKEN... EEN ANDERE MANIER VAN DOEN NB aan deze folder kunt u geen rechten ontlenen Gemeente Schouwen-Duiveland, februari 2013 Wet maatschappelijke

Nadere informatie

P Mee eens. Helemaal mee eens

P Mee eens. Helemaal mee eens Deze vragenlijst gaat over u. U kunt hem alleen invullen, of samen met uw naaste (bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger). Uw antwoorden zijn anoniem en hebben geen gevolgen voor uw (mogelijke) ondersteuning.

Nadere informatie