Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers."

Transcriptie

1 Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij de aanlag (of vernieuwing) van straten moeten er veilige voetpaden en fietspaden aangelegd worden. Scholieren moet veilig te voet of per fiets naar school kunnen, zodat de kinderen niet met de wagen voor de deur van de school moeten worden afgezet. De gemeente moet zo veel mogelijk windmolens plaatsen in de gemeente. ONEENS Windmolens plaatsen is niet de bevoegdheid van de gemeente. Gemeente kan wel zoeken naar eventueel geschikte plaatsen die niet storend zijn voor de inwoners. Beter is sensibiliseren voor gebruik van hernieuwbare energie. De gemeente moet winkels maximaal toelaten om zondag open te zijn. EENS Bredene is een kustgemeente en het is dus belangrijk om ook op zondag open te zijn. De keuze moet echter liggen bij de handelaar zelf. Dit geld trouwens ook voor ketens zoals AH waar in overleg met de werknemers zondagsopeningen kunnen zijn. Het containerpark moet zo goedkoop mogelijk gemaakt worden. EENS Zelfs met het principe van de vervuiler betaalt kan men een minimum aanrekenen voor bepaalde materialen (bv Brandbaar). Het is belangrijk om iedereen afval te laten sorteren en de rectclage te stimuleren. Dit helpt tot een vermindering van de afvalberg.

2 Contacten tussen leden van het gemeentebestuur en bouwpromotoren moeten openbaar gemaakt worden. EENS Transparantie is nodig dus moeten alle contacten en afspraken met de bouwpromotoren (en andere) openbaar worden. Bovendien hebben de Bredenars recht om te weten wat de bouwpromoteren gaan realiseren en hoe het zal gefinancieerd worden. Het culturele aanbod in de gemeente moet ook mensen met een migratie-achtergrond aanspreken. ONEENS De gemeente moet een cultureel aanbod geven waarop iedereen aanwezig kan zijn. Er moet geen speciaal aanbod komen voor personen met een migratieachtergrand, dit werk integratie tegen Beter een grotere bibliotheek samen met een buurgemeente, dan een kleinere eigen bibliotheek. ONEENS Personen die slecht te been zijn moeten ook naar de bibliotheek kunnen en is het dus noodzakelijk dat er een bibliotheek in de eigen gemeente is. Ook verlaagt dit de drempel om te lezen. Er kan wel een systeem van uitwisseling komen tussen de bibliotheken zodat het aanbod in de gemeentelijke bibliotheek regelmatig is veranderd. (Ik denk dat dit nu al het geval is) Ouders moeten kinderen met de wagen net voor de school kunnen afzetten. ONEENS Bredene moet werk maken van veilige mobiliteit. De scholieren moeten op degelijke en veilige voet- en fietspaden naar school kunnen gaan/rijden. De schoolstraat aan VBS Duinen kan worden uitgebreid. Neutraal maakt van het investeren in veilige voeten fietspaden een prioriteit.

3 Kinderopvang wordt best georganiseerd door bedrijven niet door de gemeente. ONEENS De organisatie van kinderopvang is de verantwoordelijkheid van de gemeente. Maar het kan wel dat bedrijven voor hun werknemers kinderopvang voorzien. Verder moet de gemeente een coördinerende rol blijven spelen tussen de verschillende opvangmogelijkheden (gemeentelijke, kinderdagverblijven, onthaalouders, vakantieopvang, ) De gemeente mag praktijktesten gebruiken om discriminatie op te sporen bij verhuurders. ONEENS De verhuurder moet de vrijheid krijgen aan wie hij/zij verhuurd. Er kan enkel gebruik gemaakt worden van gemeentelijke praktijktesten als er meerder klachten over discriminatie van een bepaalde verhuurder komen. Er moet enkel geld gaan naar culturele activiteiten die veel mensen bereiken. EENS Er moet verstandig worden omgesprongen met belastingsgeld, dus is het aan te raden om belastingsgeld te gebruiken voor culturele activiteiten die een heel breed publiek hebben. Verlieslatende investeringen moeten worden vermeden. Er zijn voldoende organisatie die kleinere culturele activiteiten organiseren. Gemeentepersoneel dat in contact komt met de burger mag geen hoofddoek dragen. EENS Gemeentepersoneel dat effectief in contact komt met de burgers moeten een onafhankelijke en neutrale dienstverlening garanderen. Religieuse en andere symbolen zijn dus uit ten boze.

4 De gemeente moet (meer) subsidies voorzien om huizen energiezuiniger te maken. ONEENS Gemeentelijk geld moet niet worden gebruikt voor dergelijk subsidies. Het is de hoger overheid die subsidies voor enrgiezuiniger maken van woningen moet voorzien. Dit moet wel op vernatwoordelijk manier gebeuren. Wel moet de gemeente de bewoners stimuleren om hun huizen energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld te helpen met de administratie om deze subsidie te ontvangen. De gemeente moet toelaten om kavels op te delen, zodat er meer woningen op minder ruimte kunnen staan. ONEENS Bredene moet niet worden volgebouwd. Men zou beter meer werk maken van het renoveren van bestaande woningen. Nieuwe verkavelingen zijn niet echt nodig. De politie moet niet alleen tegen drugsdealers, maar ook tegen drugsgebruikers optreden. EENS Druggebruik is bij wet verboden in België dus moet er oop opgetreden woren naar druggebruikers toe. Wel moet men duidelijk een onderscheid maken tussen gebruiker en dealer. De dealer moet hard worden aangepakt, terwijl een gebruiker meer en beter zal moeten begeleid worden naar ontwenning. Als de ouders de rusthuisfactuur niet kunnen betalen, moet het OCMW bij de kinderen aankloppen. ONEENS Een verblijf in een woonzorgcentrum mag nooit meer kosten dan het pensioen en dit zowel in OCMW rusthuizen als in de privé. Indien het pensioen onttoereikend is voor de betaling moet er worden bijgesprongen met belastingsgeld, eventueel via solidariteitsfonds.

5 In het centrum moeten parkeerplaatsen bijkomen. EENS In het (handels)centrum moeten zeker parkeer plaatsen worden gecreëerd. Neutraal is van mening dat de zijstraten van de grote as enkel kan diene voor bewonersparkeren. Neutraal pleit ook voor een eventuel randparking en een beter promotie om te parkeren langs de Koninklijke Baan (in overleg met de Vlaamse overheid). Eventueel werk maken van een ondergrondse parking. De gemeente mag schulden aangaan om grote investeringen te doen. EENS Als dit over verantwoorde schulden zijn moet dit zeker kunnen. Er moet een gezond evenwicht zijn tussen de schulden en de investeringen. Verenigingen moeten gratis gebruik kunnen maken van gemeentelijke lokalen. EENS Alle verenigingen van Bredene moeten gratis kunnen gebruik maken van gemeentelijke faciliteiten. Ook het MEC Staf Versluys moet voor verenigingen gratis worden opengesteld (hier kan wel een beperking zijn tot 1 x per jaar) Sociale woningen moeten gelijk verdeeld worden over de wijken van de gemeente. EENS We moeten er voor zorgen dat er een spreiding is over het ganse grondgebied. Sociale woningen moeten niet noodzakelijk allemaal bij elkaar staan, dit voorkomt dat er wijken in wijken ontstaan. Door een spreiding is er ook een betere integratie voor de zwakkere.

6 De gemeente moet (meer) volksraadplegingen organiseren. EENS Er moet meer inspraak kopen in de gemeenten, er moet geluisterd worden naar de bewoners. Er zijn wel initiatieven maar hier bereik je maar een klein percentage van de bewoners mee. Bij een volksraadpleging bereik je meer personen (kan eventueel verplicht zijn). Wie een leefloon ontvangt, moet een aantal taken in de gemeente uitvoeren. EENS Mensen met een leefloon zijn dikwijls mensen die de band met de maatschappij verloren hebben. Door deze personen verplichte taken te laten uitvoeren kunnen ze uit dit isolement geraken en maken ze meer kans om terug op de arbeidsmarkt te geraken. Er mogen parkeerplaatsen sneuvelen om plaats te maken voor meer groen in het straatbeeld. ONEENS Parkeerplaatsen wegnemen voor meer groen is de omgedraaide wereld. Er zijn al te weinig parkeerplaatsen in Bredene (vooral dan tijdens het seizoen), dus parkeerplaatsen wegnemen is vragen om meer problemen. Neutraal is wel akkoord dat er ook plaats moet zijn voor meer groen en dit kan op perfect op gronden waarmee men niets kan doen (postzegelparken) Om de leegstand tegen te gaan, moeten startende winkeliers een subsidie krijgen. EENS Neutraal ziet het meer als belastingsvermindering gedurende een periode (3 jaar). Startende winkeliers moeten gedurende een langere periode worden bijgestaan en dat kan ook in de vorm van subsidies. Leegstand moet je wegwerken door de eigenaars te verplichten goedkoper te verhuren of de leegstandbelasting zo hoog te maken

7 dat de eigenaar niet anders kan dan het leegstaand pand te verhuren. De gemeente moet burgers stimuleren om kleiner te gaan wonen. ONEENS Iedereen heeft zelf het recht om te bepalen hoe hij/zij wil wonen. Als men het financieel kan dragen speelt de grote geen rol. Trouwens meer woningen geeft meer auto s en een groter mobiliteits- en parkeerprobleem.

De antwoorden van de partijen: OneensVlaams Belang

De antwoorden van de partijen: OneensVlaams Belang Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum:

ENQUÊTE BEVOLKING. Pagina 1 van 20. Status: Afgesloten Begindatum: Einddatum: ENQUÊTE BEVOLKING Status: Afgesloten Begindatum: 10-07-2013 Einddatum: 02-09-2013 Live: 55 dagen Vragen: 33 Talen: nl Panelgrootte: 700 Bounced: 0 (0%) Geweigerd: 0 (0%) Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%)

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6

Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6 Ronde van Harelbeke etappe 1 - Zandberg en Collegewijk p.1 van 6 Gebied dep / dienst Bedenking Antwoord Ballingenweg: begin van binnenrijden naar appartementen naar stationstraat is moeilijk in te rijden

Nadere informatie

OPEN VLD PROGRAMMA VERKIEZINGEN 14 OKTOBER 2018

OPEN VLD PROGRAMMA VERKIEZINGEN 14 OKTOBER 2018 OPEN VLD PROGRAMMA VERKIEZINGEN 14 OKTOBER 2018 WONEN -Een betonstop om de open ruimte en het landelijk karakter te beschermen -Uitbouwen burenrelaties om vereenzaming tegen te gaan in samenwerking met

Nadere informatie

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek?

De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? De Leefplekmeter Wat vind je van je leefplek? Waarom een Leefplekmeter? We brengen een groot deel van onze tijd door op de plek waar we wonen of werken. Dit heeft belangrijke gevolgen voor ons leven en

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 25 november 2016 Aanvullende agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 25 november 2016 Aanvullende agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Aanvullende agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikel 22 van het gemeentedecreet, heb ik de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag om 19:00

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1

Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene. VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Verbreden en verdiepen mobiliteitsplan gemeente Bredene VECTRIS cvba Mobiliteitsplan Bredene / mei 2015 / 1 Procedure verschillende stappen Procedure Vlaamse overheid gevolgd: Evaluatie vorig mobiliteitsplan

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

25% Algemeen. 66% Tijdens de spitsuren

25% Algemeen. 66% Tijdens de spitsuren 25% Algemeen 66% Tijdens de spitsuren Statistische gegevens te verzamelen voor het mobiliteitsbeleid op alle niveaus De discussie over duurzame mobiliteit aan te moedigen binnen de ondernemingen 4.024

Nadere informatie

PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR. Infoavond bevolking 16 mei 2019

PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR. Infoavond bevolking 16 mei 2019 PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR Infoavond bevolking 16 mei 2019 Inhoud Inleiding door burgemeester Luc Deconinck Feiten, observaties en evaluatie na 2 jaar Voorstel bijsturingen Slotwoord door

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koksijde heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI

MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Academiejaar 2015-2016 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent MOBILITEIT: WERFBEZOEK BRAVOKO & KUIPERSKAAI Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten DOCENT: Vandenhende

Nadere informatie

Puur Groen! Bijna de helft van de mensen in onze gemeente is van vreemde afkomst. Wij willen alle

Puur Groen! Bijna de helft van de mensen in onze gemeente is van vreemde afkomst. Wij willen alle Puur Groen! Groen Zaventem 2018-2024 Groen Zaventem zet in op een leefbare gemeente. Voor ons betekent dit een gemeente waar het aangenaam samen leven is met veel verschillende culturen, waar duurzame

Nadere informatie

Het Groot Mechels Referendum. eindrapport

Het Groot Mechels Referendum. eindrapport Het Groot Mechels Referendum \ eindrapport Referendum liep van 30 maart-31 juli 2018 +1.700 inzendingen Afkomstig uit alle wijken van de stad Centrum Mechelen-Zuid Mechelen-Noord Nekkerspoel Tervuursesteenweg

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

Bestuursakkoord Ninove. Persvoorstelling 3 januari 2019

Bestuursakkoord Ninove. Persvoorstelling 3 januari 2019 Bestuursakkoord Ninove Persvoorstelling 3 januari 2019 Startnota Beleidsnota 1. Een modern bestuur 2. Inburgering en integratie 3. Een versterkte inzet op een integraal veiligheidsbeleid 4. Naar een versterkt

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters

Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Beoordelingscriteria en procedure voor uitbreidingsronden Kinderopvang Baby s en Peuters Leidraad voor het formuleren van een kwalitatief en zorgvuldig advies bij aanvragen tot subsidies met ingang van

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE?

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? Premieleidraad voor het kernwinkelgebied Premies voor een fraai straatbeeld Mooie, verzorgde woningen en handelspanden maken de stad aantrekkelijk. Het stadsbestuur wil

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Vleteren van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Vleteren heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van het

Nadere informatie

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Verwerkingsformulier voor seniorenverenigingen Postnummer + (deel)gemeente Naam seniorenvereniging Contactpersoon 1 Algemene informatie 1. Onder hoeveel mensen is de enquête verspreid?

Nadere informatie

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen

Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Senioren op Straat Onderzoeksformulier voor seniorenverenigingen Gemeente Naam vereniging Contactpersoon Formulier terugbezorgen (adres) Terugbezorgen tegen (datum) 1 Algemene informatie 1. In welke straat

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Stellingen Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Gemeente Woerden

Stellingen Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Gemeente Woerden Stellingen Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Gemeente Woerden November 2014 1 Kieskompas Woerden 2014 De resultaten die hieronder worden gepresenteerd zijn gebaseerd op antwoorden van de gebruikers van het

Nadere informatie

Sportpanel Sportservice Overijssel

Sportpanel Sportservice Overijssel Sportpanel Sportservice Overijssel Hoe beweegvriendelijk is uw wijk? Een beweegvriendelijke wijk is een wijk die de bewoners faciliteert, stimuleert en uitdaagt om te spelen, te bewegen en te sporten.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen

Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Het woonproject A. Sanderslei Een Aartselaarse toekomst voor 15 jonge gezinnen Inhoud 1. Wat houdt het project in?... 2 2. Wie kan er komen wonen?... 2 3. Komen er sociale woningen op dit woonproject?...

Nadere informatie

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS

VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS VOORSTELLING RESULTATEN LEEFBAARHEIDSONDERZOEK VOOR EN DOOR BEWONERS Respons per geslacht Respons per leeftijd ruimtelijke ordening wonen - milieu HELDERGEM: MOOI DORP natuur - aangenaam om wonen ruimtelijke

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Bredene

Actieplan Verkeersveiligheid Bredene Actieplan Verkeersveiligheid Bredene Er moet de nadruk worden gelegd op het creëren van een veiligheidscultuur in de gemeente Bredene. Het is beter dat er een beperkt aantal acties worden uitgewerkt, die

Nadere informatie

Partners. Waar bent u naar op zoek? Home > Organisatie > Partners

Partners. Waar bent u naar op zoek? Home > Organisatie > Partners AA Waar bent u naar op zoek? ZOEKEN Home > Organisatie > Partners Partners OCMW's in de regio Plaatselijk werkgelegenheidsagentschap Boom POD Maatschappelije Integratie bouwt betaalbare en kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koekelare van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koekelare heeft zich gebogen over de vraag; wat verwachten de ondernemers van onze gemeente van

Nadere informatie

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE Dirk Engels Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Een gedifferentieerd aanbod o Sturing privaat aanbod o Fietsparkeren en- stallen o Moto s

Nadere informatie

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken

Parkeerproblematiek Vrachtwagens. Raf Venken Parkeerproblematiek Vrachtwagens Raf Venken 1 Studie parkerende vrachtwagens in woonkernen in Haspengouw VOEREN 2 Context Oorzaak Vrachtwagens van werknemers uit logistieke sector Parkeren dicht bij huis

Nadere informatie

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP

Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Wat willen de ondernemers van Oostkamp graag veranderd zien in de volgende zes jaar? OOSTKAMP Hoe kunnen we de volgende zes jaar samen ondernemend Oostkamp versterken? UNIZO Oostkamp en UNIZO Ruddervoorde

Nadere informatie

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme

Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme een aantrekkelijker een veiliger een Vlaamser Hamme Speerpunt 1: een aantrekkelijker Hamme 1. Het imago van Hamme als sterk verouderde gemeente moet omgezet worden naar een landelijke gemeente met leefbare

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen.

Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen. Werkgroep wonen 23.03.2013 Dit verslag is een weergave van hetgeen gezegd werd tijdens de werkgroep wonen. VOORMIDDAG Vragen betreffende sterkten: - Welke positieve kenmerken zie je in Schilde? - Welke

Nadere informatie

Parkeren: broodnodig?!

Parkeren: broodnodig?! Parkeren: broodnodig?! Maatregelen parkeerorganisatie Dirk Engels Sven Maerivoet 12 april 2016 Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Openbaar domein o Privaat domein o Aanbod

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie

Mobiliteitsmanagement. Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Mobiliteits- en inspraakcommunicatie Mobiliteitsmanagement Samenwerking met verkeersgeneratoren Drie doelgroepen 1. Bedrijven 2. Scholen 3. Evenementen Mobiliteitsmanagement Bedrijven:

Nadere informatie

Onderzoek woonplannen VVD

Onderzoek woonplannen VVD Onderzoek woonplannen VVD Een eigen plek. Een thuis. De plek waar je je vrienden en familie ontvangt. Is er iets belangrijkers? Maar veel jonge mensen kunnen in de stad waar ze zijn opgegroeid geen huis

Nadere informatie

BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN.

BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Blankenberge, 1 maart 2014 BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Op 17 december 2013 nam de gemeenteraad kennis van het Strategisch Commercieel plan voor de binnenstad.

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 14 januari 2019

districtscollege Antwerpen Zitting van 14 januari 2019 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 14 januari 2019 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; de

Nadere informatie

Nieuw woonzorgcentrum naast Sint Anna. Infovergadering buurtbewoners Woensdag 28 september 2016

Nieuw woonzorgcentrum naast Sint Anna. Infovergadering buurtbewoners Woensdag 28 september 2016 Nieuw woonzorgcentrum naast Sint Anna Infovergadering buurtbewoners Woensdag 28 september 2016 Wat bouwen we in uw buurt? Floraliënlaan Fase 1 nieuw woonzorgcentrum met 180 kamers, 5 zorgflats, een dagverzorgingscentrum

Nadere informatie

kom op voor een gemeente op mensenmaat

kom op voor een gemeente op mensenmaat kom op voor een gemeente op mensenmaat Wat leeft er in Heist-op-den-Berg? 525 Heistenaren gaven hun mening. wat stelt de PVDA voor rond kinderopvang, zorg, mobiliteit en afvalbeleid? 1 Samen bouwen aan

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden,

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, De nieuwe meerderheid heeft de koppen bij elkaar gezet om een nieuw impuls te geven aan onze mooie gemeente, en wij

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Energierenovatiecoach EcoHuis Antwerpen

Energierenovatiecoach EcoHuis Antwerpen Energierenovatiecoach EcoHuis Antwerpen EcoHuis Antwerpen Centrum duurzaam (ver)bouwen, wonen en leven van de stad Antwerpen EcoHuis Antwerpen (EHA) = onderdeel van bedrijf Stadsontwikkeling, afdeling

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

Fietsen in voetgangerszones

Fietsen in voetgangerszones Enkel kinderen jonger dan 9 jaar op een kinderfiets zijn toegelaten op het voetpad, omdat kinderfietsen volgens de wet als speelgoed worden beschouwd. Als je de rijbaan wil oversteken op het zebrapad,

Nadere informatie

Parkeren in Waregem Vandaag en morgen

Parkeren in Waregem Vandaag en morgen Parkeren in Waregem Vandaag en morgen Jeugdwerking 2009 Top 5 ergernissen parkeren? parkeeronderzoek parkeeronderzoek Op weekdagen Op weekdagen tijdens schoolvakantie In het weekend s nachts Betaald

Nadere informatie

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS

VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS VOORAF INGEDIENDE VRAGEN INWONERS Zagerijstraat: - slechte straatverlichting - masterplan openbare verlichting voor heel het grondgebied - overdreven snelheid in de straat De politie stelt dat flitscontroles

Nadere informatie

Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES. 2. Mobiliteit Ouderen willen zich overal kunnen verplaatsen, ook bij beperking van de persoonlijke mobiliteit.

Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES. 2. Mobiliteit Ouderen willen zich overal kunnen verplaatsen, ook bij beperking van de persoonlijke mobiliteit. OOK Vlaams OUDEREN OVERLEG KOMITEE vzw - Vlaamse OUDERENRAAD Aandachtspunten t.a.v. de PROVINCIES 1. Informatie en communicatie Ouderen willen de diensten en taken van de provincie beter kennen. 2. Mobiliteit

Nadere informatie

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos,

Erik Jacobs. De kracht van verandering. Lijsttrekker. Beste inwoner van Kontich-Waarloos, Beste inwoner van Kontich-Waarloos, N-VA belooft u verandering. In dit boekje presenteren enkele van onze kandidaten u graag onze belangrijkste standpunten. Zo weet u hoe we de verandering concreet zullen

Nadere informatie

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee

Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1. Analyse enquête februari- maart 2012 Oud-Heverlee 1 Inhoud INLEIDING... 3 1. ENQUETE... 4 2. RESULTATEN... 6 2.1. ONDERVRAAGDEN... 6 Leeftijd... 6 Deelgemeenten... 6 Geslacht... 7 2.2. CIJFERS... 8

Nadere informatie

1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN

1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN 04 1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN 1. VEREENVOUDIGEN EN HARMONISEREN HARMONISERING Integratie Publieke verantwoordelijkheid parking.brussels zet in op een harmonisering en vereenvoudiging van de parkeerregels

Nadere informatie

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord

Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veilig op de fiets met schoolroutekaart Gent Noord Veiligheid in de schoolomgeving is belangrijk, en dat geldt zeker voor de (fiets)routes van en naar school. Daarom ontwikkelden de Stad Gent en de Provincie

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

Het belang van de omgeving voor duurzame verplaatsingen

Het belang van de omgeving voor duurzame verplaatsingen Het belang van de omgeving voor duurzame verplaatsingen dr. Veerle Van Holle 28-06-2016 Vorming Netwerk Duurzame Mobiliteit: Hoe kunnen gezondheidsclaims de transitie naar duurzame mobiliteit versterken?

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat

De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat De kracht van de Antwerpsesteenweg als winkelstraat 29 november 2013 Activiteit Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose ter vervanging van schepen Peeters die verontschuldigd was - opende op vrijdagavond 29

Nadere informatie

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking

Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking Voorstellen voor betere mobiliteit en kernversterking 8-7-2013 In deze nota wenst UNIZO Bredene constructieve voorstellen te doen om de mobiliteit te verbeteren en de kern van Bredene te versterken. Hiermee

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Poperinge van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? De UNIZO-afdelingen van Poperinge hebben zich gebogen over de vraag wat verwachten de ondernemers van

Nadere informatie

Aanleg elektrisch laadeiland te Brasschaat

Aanleg elektrisch laadeiland te Brasschaat Aanleg elektrisch laadeiland te Brasschaat studiedag elektrische wagens en voertuigen 31 mei 2012 Katherine Van de Velde (duurzaamheidsambtenaar gemeente Brasschaat) Historiek Beleidsverklaring Bruisend

Nadere informatie

Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen

Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen Parkeren raakt iedereen. Het publieke debat over de toekomst van parkeren is daarom geen ver van m n bed show, voorbestemd voor beleidsmakers,

Nadere informatie

GALMAARDEN I I nr. 2 juli 2017

GALMAARDEN I   I nr. 2 juli 2017 Geef uw mening over Galmaarden op de binnenpagina s GALMAARDEN galmaarden@n-va.be I www.n-va.be/galmaarden I nr. 2 juli 2017 V.U.: RUDY THIEBAUT, FLIETERKOUTER 29, 1570 TOLLEMBEEK N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

Waarom is parkeren in Brussel zo moeilijk, terwijl er toch veel parkeerplaatsen zijn?

Waarom is parkeren in Brussel zo moeilijk, terwijl er toch veel parkeerplaatsen zijn? 07 VRAAG Mobiliteitsdiagnose in Brussels Hoofdstedelijk Gewest Oktober 2017 Waarom is parkeren in Brussel zo moeilijk, Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beschikt over een groot aantal parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Wonen en werken voor 50+

Wonen en werken voor 50+ Wonen en werken voor 50+ Eigen initiatief is bittere noodzaak De maatschappelijke verandering gaat steeds sneller De individualisering marginaliseert ouderen steeds meer Menselijke waarde wordt openlijk

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is.

5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M. Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 5. De plaats van de fietser op de openbare weg 1 M Is er een fietspad, dan moeten fietsers daar op rijden, tenminste indien het berijdbaar is. 2 E Is het fietspad op de grond aangeduid met twee witte evenwijdige

Nadere informatie

Gemeenteraad. Dagorde

Gemeenteraad. Dagorde Gemeenteraad Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 12 november 2018 Dagorde OPENBARE ZITTING...2 Aanvullende punten...2 Voorstellen...2 IR 1 - Voorstel tot beslissing van raadslid Steve Vanneste: Verbod op

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN

Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN Sessie 2: WENSEN PARKEREN & LADEN EN LOSSEN FIETSPARKEREN 52,75x 16,25x 16,75x 12,25x Toelichting: Stallen in garage en/of kelder Minder overlast Ruimte creëren Meer garages Kan gewoon niet meer op straat

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan

Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas. 10 puntenplan Verkiezingsprogramma sp.a Sint Gillis Waas 10 puntenplan Inleiding. Sint-Gillis-Waas is een goede gemeente om in te wonen. De typische elementen die onze gemeente kenmerken, namelijk de rust, de goede

Nadere informatie

Goed wonen Goed werk Goed onderwijs

Goed wonen Goed werk Goed onderwijs Verkiezingsprogramma 2018 - D66 Enschede Goed wonen Goed werk Goed onderwijs D66 krijgt het voor elkaar Voorwoord 2 Enschede is een geweldige stad. Er is mooie natuur, een fijn centrum, er zijn steeds

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap

Het beleid t.a.v. mensen met een handicap Iedereen telt mee in de stad of gemeente 1 De gemeenteraadsverkiezingen 2012 Het memorandum van VFG Het beleid t.a.v. mensen met een handicap In het algemeen vraagt VFG dat gelijke kansen en toegankelijkheid

Nadere informatie

VOORSTELLEN VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE STAD VANUIT VERSCHILLENDE BELEIDSDOMEINEN

VOORSTELLEN VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE STAD VANUIT VERSCHILLENDE BELEIDSDOMEINEN VOORSTELLEN VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE STAD VANUIT VERSCHILLENDE BELEIDSDOMEINEN Koffiekoekenfietstocht langs burgemeester en schepenen 20 september 2015 Inleiding Naar aanleiding van de Autovrije Zondag,

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen

districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 District Antwerpen districtscollege Antwerpen Ontwerpbesluit Zitting van 11 februari 2019 B-punt District Antwerpen 6 2019_DCAN_00076 District Antwerpen. Isabellalei - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring

Nadere informatie

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke

Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Eindevaluatie actieplan verkeersveiligheid gemeente Zuienkerke Situering gemeente Zuienkerke De gemeente Zuienkerke ligt in West-Vlaanderen, ingesloten tussen de provinciehoofdstad Brugge en de Belgische

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Speelplaats-Schoolfax!

Speelplaats-Schoolfax! Speciale editie!! Speelplaats-Schoolfax! Geniet nog snel van de huidige aanblik want : Maandag 06/2/2017, wordt er eindelijk gestart met FASE 2: - heraanleg van het voetbalveld - het bouwen van een openluchtklas

Nadere informatie

Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid. Amendementen en preadviezen

Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid. Amendementen en preadviezen Concept-verkiezingsprogramma 2014-2018 PvdA Amsterdam Zuid Amendementen en preadviezen Donderdag 12 december stelt de ALV het verkiezingsprogramma van de PvdA Amsterdam-Zuid vast. In dit document treft

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Leeftijd. Woonplaats

Leeftijd. Woonplaats Er namen 453 inwoners deel aan de enquête. Leeftijd 6 36 15 18 25 16-24 jaar 25-34 jaar 35-44 jaar 45-65 jaar 65-plus Woonplaats 34 26 4 6 10 5 15 Anzegem Gijzelbrechtegem Heirweg Ingooigem Kaster Tiegem

Nadere informatie

Workshop N versnellen gebiedstransformatie Lelycentre

Workshop N versnellen gebiedstransformatie Lelycentre Workshop N versnellen gebiedstransformatie Lelycentre Janneke van Eerde (gemeente Lelystad) Ronnie Zijp (gemeente Lelystad) Peter Krol (Ontwikkelaar in Lelystad) Jos Feijtel (Lid Expertteam Versnellen/Ontslakken

Nadere informatie

Handelaarsenquête De Pinte. i.s.m. gemeentebestuur De Pinte, Ugent en Economische Raad voor Oost-Vlaanderen September 2018

Handelaarsenquête De Pinte. i.s.m. gemeentebestuur De Pinte, Ugent en Economische Raad voor Oost-Vlaanderen September 2018 Handelaarsenquête De Pinte i.s.m. gemeentebestuur De Pinte, Ugent en Economische Raad voor Oost-Vlaanderen September 2018 Versturen uitnodiging enquête 30/04/2018 Versturen 1ste reminder 4/05/2018 Versturen

Nadere informatie

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :...

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :... BENAMING VAN DE FUNCTIE : GRAAD : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Administratief Medewerker Administratief Medewerker C C1-C3 AFDELING : Secretariaat DIENST : Secretariaat Kennisname : Datum : Functionaris

Nadere informatie

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN 30/03/2010 1 Welkom. Dit is de tweede van twee presentaties van het Project Gent Sint- Pieters over mobiliteit anno 2010. Hier

Nadere informatie