BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN."

Transcriptie

1 Blankenberge, 1 maart 2014 BLANKENBERGE VOORZIET MASSAAL SUBSIDIES OM DE LEEGSTAND TE BESTRIJDEN. Op 17 december 2013 nam de gemeenteraad kennis van het Strategisch Commercieel plan voor de binnenstad. In dit plan, gemaakt door het studiebureau BRO uit Hasselt, stond dat de stad een aantal acties diende te ondernemen om het winkelbeleid in de stad een nieuwe impuls te geven. De VLD-sp.a meerderheid is vandaag klaar met een hele resem maatregelen en subsidies om structureel haar kernwinkelgebied op te waarderen. INLEIDING Het stadsbestuur neemt 5 subsidiemaatregelen om het kernwinkelgebied op te waarderen en de leegstand te bestrijden en baseert zich hiervoor op de conclusies die ook getrokken werden door het studiebureau. Daartoe werden volgende premies uitgewerkt: 1. Een toelage om ondernemers aan te moedigen om kleine handelspanden te fusioneren tot grote, economisch leefbare handelspanden; 2. Een toelage om startende ondernemers een ondersteuning te verlenen bij de opstart van hun handelszaak. Deze premie is hoger in het kernwinkelgebied dan erbuiten; 3. Een toelage om ondernemers aan te moedigen om hun handelszaak te verhuizen naar het kernwinkelgebied; 4. Een toelage om ondernemers (eigenaars en verhuurders) aan te moedigen om leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied een nieuwe invulling te geven; 5. Een toelage om eigenaars van leegstaande handelspanden buiten het kernwinkelgebied aan te moedigen om hun leegstaand handelspand te herbestemmen naar een woonfunctie; Daarnaast koppelt het stadsbestuur aan deze financiële stimuli ook een bestickeringsactie die leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied op korte termijn aantrekkelijker moet maken en die er eveneens op gericht is om de verhuur van deze leegstaande handelspanden te promoten;

2 Al deze toelagen zijn cumuleerbaar met reeds bestaande maatregelen en aanvullend op reeds bestaande subsidies of plannen voor de binnenstad. Hiermee bedoelen we onder meer: 1. het verderzetten van de subsidie voor de gevelrenovatie van handelspanden en de renovatie van leegstaande handelspanden; 2. het versterken van de verwervingspremie voor het kernwinkelgebied; 3. het opwaarderen van het openbaar patrimonium binnen het kernwinkelgebied; 4. het aanpassen van de ruimtelijke uitvoeringsplannen om bijkomende economische zuurstof te verschaffen voor het handelscentrum; 5. het aanduiden van sfeergebieden voor open terrassen; Schepen voor Middenstand en Economie Johan Van Eeghem: We voorzien dat de nieuwe toelagen kunnen aangevraagd worden tot eind december Deze korte termijn is duidelijk en bewust gekozen om echt een impuls te geven aan de binnenstad. Op heel korte termijn koppelen we daaraan een bestickeringsactie die leegstaande handelpanden in het kernwinkelgebied op korte termijn aantrekkelijker moet maken en die er eveneens op gericht is om de verhuur van deze leegstaande handelspanden te promoten. De bestickering van de leegstaande panden wordt volledig bekostigd door de stad. AFBAKENING KERNWINKELGEBIED De zone zoals afgebakend op de onderstaande afbeelding:

3 OVERZICHT VAN DE NIEUWE TOELAGEN Persbundel TOELAGE VOOR ONDERNEMERS DIE KLEINE HANDELSPANDEN FUSIONEREN TOT GROTE, ECONOMISCH LEEFBARE HANDELSPANDEN. Deze toelage heeft als doel de stedelijke aantrekkingskracht verder te verhogen door het aantal kleinere handelspanden, die economisch niet leefbaar zijn, te verminderen en te komen tot grote, economisch leefbare, handelspanden. Deze toelage wordt uitsluitend uitbetaald indien het een duurzame handelszaak betreft die de uitstraling en de kwaliteit van het straatbeeld opwaardeert en de ruimtelijke kwaliteit van het handelsapparaat verhoogt. Het Stadsbestuur verleent een éénmalige toelage van 50% van de investeringskosten (met een maximum van euro) per klein handelspand aan diegene die een aanvraag indient om twee of meer kleinere handelspanden samen te voegen tot één handelspand met een commerciële vloeroppervlakte van maximum 250 m² in het kernwinkelgebied van Blankenberge. TOELAGE VOOR STARTENDE ONDERNEMERS Deze toelage heeft als doel de stedelijke aantrekkingskracht verder te verhogen door het ondernemerschap te bevorderen via een extra stimulans aan ondernemers die een handelszaak opstarten. De toelage wordt uitsluitend uitbetaald indien het een duurzame handelszaak betreft die de uitstraling en de kwaliteit van het straatbeeld opwaardeert en de ruimtelijke kwaliteit van het handelsapparaat verhoogt. Het Stadsbestuur verleent een toelage van 300 euro aan de startende ondernemer van een handelszaak, die gericht is op de verhandeling van goederen voor dagdagelijks gebruik, en die gelegen is buiten het kernwinkelgebied maar op grondgebied Blankenberge. Het Stadsbestuur verleent een toelage van euro aan de startende ondernemer van een handelszaak die gelegen is in het kernwinkelgebied van Blankenberge. TOELAGE VOOR ONDERNEMERS DIE HUN HANDELSZAAK VERHUIZEN NAAR HET KERNWINKELGEBIED Deze toelage heeft als doel de stedelijke aantrekkingskracht verder te verhogen door ondernemers te stimuleren om hun handelszaak te verhuizen naar het kernwinkelgebied. De toelage wordt uitsluitend uitbetaald indien het een duurzame handelszaak betreft die de uitstraling en de kwaliteit van het straatbeeld opwaardeert en de ruimtelijke kwaliteit van het handelsapparaat verhoogt. Het Stadsbestuur verleent een toelage van euro aan diegene die een handelszaak op het grondgebied van de Stad Blankenberge verhuist van buiten het kernwinkelgebied, maar gelegen op het grondgebied van Blankenberge, naar het kernwinkelgebied van Blankenberge.

4 TOELAGE VOOR VERHUURDERS EN HUURDERS VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN IN HET KERNWINKELGEBIED Deze toelage heeft als doel de stedelijke aantrekkingskracht verder te verhogen door het ondernemerschap te bevorderen door de leegstand te bestrijden door een subsidie te voorzien voor aanvrager-verhuurders en aanvrager-huurders van leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied. De toelage wordt uitsluitend uitbetaald indien het een duurzame handelszaak betreft die de uitstraling en de kwaliteit van het straatbeeld opwaardeert en de ruimtelijke kwaliteit van het handelsapparaat verhoogt. TOELAGE VOOR DE AANVRAGER-HUURDER : Het Stadsbestuur verleent een toelage aan de aanvrager-huurder die een leegstaand handelspand in gebruik neemt voor de uitbating van een handelszaak in het kernwinkelgebied. Deze toelage is gelijk aan één maand huurprijs met een maximum van euro. Dit premiebedrag wordt uitbetaald in 3 schijven. 1/3 wordt uitbetaald bij de start van de huurovereenkomst, 1/3 bij de start van het tweede jaar van de huurovereenkomst en 1/3 bij de start van het derde jaar van de huurovereenkomst. TOELAGE VOOR DE AANVRAGER-VERHUURDER : Het Stadsbestuur verleent een toelage aan de aanvrager-verhuurder die een leegstaand handelspand verhuurt voor de uitbating van een handelszaak in het kernwinkelgebied zoals bedoeld in Artikel 18, tweede lid. Deze toelage is gelijk aan: - 50% van het verschil tussen de laatste officieel geregistreerde verhuurprijs van het handelspand en de nieuwe verlaagde verhuurprijs met een maximum van euro gedurende het eerste jaar van de huurovereenkomst; - 30% van het verschil tussen de laatste officieel geregistreerde verhuurprijs van het handelspand en de nieuwe verlaagde verhuurprijs met een maximum van euro gedurende het tweede jaar van de huurovereenkomst; - 10% van het verschil tussen de laatste officieel geregistreerde verhuurprijs van het handelspand en de nieuwe verlaagde verhuurprijs met een maximum van euro gedurende het derde jaar van de huurovereenkomst.

5 TOELAGE VOOR HET HERBESTEMMEN VAN EEN HANDELSPAND TOT WOONFUNCTIE Deze toelage heeft als doel de stedelijke aantrekkingskracht verder te verhogen door het bevorderen van de bestemmingswijziging van een handelspand buiten het kernwinkelgebied tot een volwaardige woonfunctie. Het Stadsbestuur verleent een éénmalige toelage van euro per handelspand dat wordt herbestemd tot een volwaardige woonfunctie. - na de bestemmingswijziging investeringen d.m.v. facturen kunnen aangetoond worden ten bedrage van minstens euro (excl. BTW) per herbestemd handelspand. HERAANLEG STRATEN IN HET KERNWINKELGEBIED Het stadsbestuur voorziet twee maatregelen om ook de aantrekkelijkheid van het kernwinkelgebied en dit op zowel korte termijn (nog voor de zomer) als op middellange termijn (najaar 2015 en najaar 2016). OPFLEUREN VAN HET KERNWINKELGEBIED MET OLIJFBOMEN Om op korte termijn het kernwinkelgebied op te fleuren wil de stad naast de bestickeringsactie van leegstaande handelspanden op diverse plaatsen olijfbomen in het straatbeeld brengen die de straat een aangenamer aanblik geven en vergroenen. Dit is een tijdelijke maatregel om in afwachting van het vernieuwen van de bestrating een nieuwe aanblik te geven aan het centrum. VERNIEUWEN VAN DE BESTRATING IN HET KERNWINKELGEBIED Momenteel start de stadsbestuur ook met de voorbereidende werken voor het kernwinkelgebied ook fysiek zichtbaar af te bakenen via een nieuwe bestrating. Bedoeling is de Kerkstraat, Steenstraat, Vissersstraat, Bakkerstraat, Molenstraat en Langestraat een totaal nieuwe aanblik te geven. Deze werken zullen zich moeten spreiden over een tweetal jaren, startende in het najaar van 2015 tot Pasen en vervolgens het najaar 2016 tot de paasvakantie. Op die manier zal ook het kernwinkelgebied ook visueel duidelijk afgebakend worden en een duidelijk nieuwe moderne aanblik krijgen. Het stukje Weststraat van het kernwinkelgebied, tussen de Vissersstraat en Molenstraat zal hetzelfde aangelegd worden bij de heraanleg van de Weststraat (na de werken aan het Sint Pieterscollege). DEZE NIEUWE MAATREGELEN AANSLUITEND OP REEDS RECENT GENOMEN BESLISSINGEN STEDELIJKE PREMIE VOOR DE RENOVATIE VAN DE GEVELS HANDELSPANDEN EN DE RENOVATIE VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN Deze subsidie heeft als doelstelling de stedelijke aantrekkingskracht van Blankenberge verder te verhogen en zo de uitstraling en de kwaliteit van handelspanden en het straatbeeld te verbeteren. Deze doelstelling wordt gestimuleerd op 2 manieren: 1. door het verlenen van een subsidie voor de gevelrenovatie van handelspanden

6 2. door het verlenen van een subsidie voor de renovatie van leegstaande handelspanden De uit te voeren werken moeten minimaal: Persbundel euro exclusief BTW bedragen voor het luik gevelrenovatie van handelspanden euro exlclusief BTW bedragen voor het luik renovatie van leegstaande handelspanden Deze subsidie bestaat uit een tussenkomst in de kosten van: - 75% van het factuurbedrag (exclusief BTW) met een maximum van euro - 75% van het factuurbedrag met een maximum van euro voor de renovatie van leegstaande handelspanden. VERWERVINGSPREMIE IN HET CENTRUM VAN DE STAD (RUIMER DAN HET KERNWINKELGEBIED Binnen de volgende zone: In de feiten gaat het over de zone tussen de Leopoldstraat, De Smet de Naeyerlaan, Koning Albert-Ilaan en de Marie Josélaan of in de toekomst het centrumgebied genoemd. Het stadsbestuur voorziet een startpremie van 4000 euro dat uitbetaald na het verlijden van de lenings- of aankoopakte, of het ondertekenen van het gelijkwaardig contract, als eerste tegemoetkoming bij de verwerving en daar bovenop 50% van de onroerende voorheffing voor de betreffende woning terug betaald, met een maximum van 800,00 per jaar. Dit is het dubbele van de premie die in de rest van de stad wordt betaald.

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 : Het geïntegreerd impulsreglement voor het nemen van handelskernversterkende maatregelen wordt goedgekeurd. Het reglement luidt als volgt : HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 : Doelstelling

Nadere informatie

Wijziging subsidiereglement Kernplan - vaststelling

Wijziging subsidiereglement Kernplan - vaststelling Wijziging subsidiereglement Kernplan - vaststelling Artikel 1 Doel Binnen de perken van de jaarlijks voorziene budgettaire middelen, verleent het Stadsbestuur subsidies om de handel in Roeselare te binnen

Nadere informatie

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem.

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem. Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid van het kernwinkelgebied in Izegem. Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities Artikel 1. Algemene principes Het stadsbestuur van

Nadere informatie

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE?

UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? UW WINKEL IN EEN NIEUW KLEEDJE? Premieleidraad voor het kernwinkelgebied Premies voor een fraai straatbeeld Mooie, verzorgde woningen en handelspanden maken de stad aantrekkelijk. Het stadsbestuur wil

Nadere informatie

REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014

REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014 STADSBESTUUR BLANKENBERGE HJ/VK TOELAGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 14.01.2014 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven,

Nadere informatie

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN

REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN REGLEMENT BETREFFENDE DE TOEKENNING VAN EEN SUBSIDIE VOOR DE HERONTWIKKELING EN INGEBRUIKNAME VAN LEEGSTAANDE HANDELSPANDEN ARTIKEL 1 1. Het Economisch Huis Oostende (EHO) kan een subsidie verlenen voor

Nadere informatie

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014

Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 Reglement starterscentrum: Premie voor startende ondernemingen Goedgekeurd door de gemeenteraad op 23 juni 2014 ART. 1: Het College van Burgemeester en Schepenen kan binnen de perken van de beschikbare

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Premiereglement voor startende ondernemingen. Artikel 1. Inhoud.

Premiereglement voor startende ondernemingen. Artikel 1. Inhoud. Premiereglement voor startende ondernemingen Artikel 1. Inhoud. Het college van burgemeester en schepenen kan binnen de perken van de beschikbare budgetten een eenmalige premie toekennen voor het opstarten

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie in het kader van detailhandel.

Aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie in het kader van detailhandel. Aanvraagformulier tot het bekomen van een subsidie in het kader van detailhandel. Wanneer kan u deze subsidie aanvragen? De gemeente Kalmthout wil de leegstand van winkelpanden tegen gaan en de detailhandel

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE : premies kernwinkelgebied IDENTITEIT AANVRAGER Natuurlijk persoon Rijksregisternummer: Rechtspersoon Ondernemingsnummer: Benaming rechtspersoon Naam Voornaam Straat en

Nadere informatie

Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM "

Reglement inzake de Projectcheque  ONDERNEEM IN IZEGEM STADSBESTUUR IZEGEM Reglement inzake de Projectcheque " ONDERNEEM IN IZEGEM " Artikel 1 Projectcheque Onderneem in Izegem Binnen de perken van het jaarlijks door de Gemeenteraad vastgestelde budget kunnen

Nadere informatie

Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg

Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg Kernversterking door kernafbakening Leopoldsburg Sterkten Schets Leopoldsburg Compactheid centrum Ruim aanbod dagelijkse goederen + hoge koopbinding Ruim aanbod horeca Verwevenheid van detailhandel en

Nadere informatie

Subsidiereglement ter bevordering van het kernversterkend detailhandelsbeleid.

Subsidiereglement ter bevordering van het kernversterkend detailhandelsbeleid. Subsidiereglement ter bevordering van het kernversterkend detailhandelsbeleid. Aanleiding. Tijdens de periode van 2016 tot en met het voorjaar van 2017 werkte het gemeentebestuur in samenwerking met de

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE VERWERVINGSPREMIE

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE VERWERVINGSPREMIE STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Ingediend op : AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE VERWERVINGSPREMIE Belangrijk : GEMEENTERAADSBESLISSING D.D. 13.12.2016 VAN TOEPASSING VANAF 01.01.2017

Nadere informatie

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 13.12.2016 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven, hetzij door

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen: studiedag detailhandel in uw gemeente. Bestrijden leegstand The Box

Provincie Oost-Vlaanderen: studiedag detailhandel in uw gemeente. Bestrijden leegstand The Box Provincie Oost-Vlaanderen: studiedag detailhandel in uw gemeente Bestrijden leegstand The Box Leegstand in Gent: enkele cijfers Retail/horeca: Leegstand: 2013: 6,7% 2017: 8,3% (bron: Locatus) Referentie:

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

Subsidiereglement : premiestelsels kernwinkelgebied

Subsidiereglement : premiestelsels kernwinkelgebied Subsidiereglement : premiestelsels kernwinkelgebied HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 OKTOBER 2015

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 OKTOBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 OKTOBER 2015 Aanwezig: 35 raadsleden Luc Martens: burgemeester Bart Wenes: voorzitter gemeenteraad Michèle Hostekint, Filiep Bouckenooghe, Griet Coppé,

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming

HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming HOOFDSTUK 1. BEGRIPPENKADER Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen

Nadere informatie

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder:

Artikel 1. Begrippenkader. Voor de toepassing van dit reglement verstaat men onder: Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van Antwerpse handelaarsverenigingen in het kader van wegenwerken in de stad Antwerpen. Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming

Nadere informatie

INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK

INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK INFOFICHE: OPSTARTPREMIE VOOR VESTIGING VAN EEN HANDELSZAAK De opstartpremie heeft als doelstelling de aantrekkingskracht van het handelscentrum binnen de stadskern te verhogen door de vestiging van ondernemers

Nadere informatie

Gemeenteraad Openbare zitting Definitieve beslissing 19 december 2008

Gemeenteraad Openbare zitting Definitieve beslissing 19 december 2008 Gemeenteraad Openbare zitting Definitieve beslissing 19 december 2008 16. Huisvesting: verordening houdende vaststelling van een stedelijke premie wonen boven winkels: wijziging De raad, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017

Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017 Reglement opstartpremie voor vestiging van een handelszaak 2017 1. Begrippenkader Artikel 1. Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Handelszaak: elke (commerciële) activiteit

Nadere informatie

SVK NOORDERKEMPEN VZW

SVK NOORDERKEMPEN VZW SVK NOORDERKEMPEN VZW Sociaal VerhuurKantoor, kortweg SVK, is net als vele andere SVK s in Vlaanderen opgericht vanuit de OCMW s en welzijnsactoren om een antwoord te bieden aan woonbehoeftigen die op

Nadere informatie

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk

Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk Stedelijk reglement ter versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities Artikel 1. Algemene principes Het stadsbestuur van Kortrijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: wie kan voor welk pand een subsidie aanvragen?

Hoofdstuk 2: wie kan voor welk pand een subsidie aanvragen? Stedelijk reglement betreffende het toekennen van een subsidie voor gevelrenovatie en renovatie leegstaande handelspanden voor lokale handelskernen en buurtwinkels GOEDGEKEURD IN DE GEMEENTERAAD dd. 15

Nadere informatie

Voornaam en naam... Adres... Telefoon Code en omschrijving...

Voornaam en naam... Adres... Telefoon Code en omschrijving... AANVRAAGFORMULIER subsidie kernversterkend detailhandelsbeleid Je gebruikt dit aanvraagformulier om een subsidie kernversterkend detailhandelsbeleid aan te vragen conform het subsidiereglement goedgekeurd

Nadere informatie

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen

Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Reglement voor het verkrijgen van een toelage voor initiatieven van startende en bestaande handelaarsverenigingen in stad Antwerpen Stad Antwerpen voorziet in een financiële tegemoetkoming voor initiatieven

Nadere informatie

NATIONAAL. Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder VLAANDEREN

NATIONAAL. Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder VLAANDEREN Bij plaatsing inbraakwerende beglazing NATIONAAL Particulier : Belastingsvermindering van 30% van de uitgaven met een max. = 750 Mogelijk voor zowel eigenaar als huurder Ondernemer : Bijkomende aftrek

Nadere informatie

Het gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden

Het gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Het gemeentelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT. Artikel 1 Doel. Artikel 2 Definities. Oosterzonneplein Zutendaal

SUBSIDIEREGLEMENT. Artikel 1 Doel. Artikel 2 Definities. Oosterzonneplein Zutendaal Oosterzonneplein 1 3690 Zutendaal informatie@zutendaal.be +32 89 62 94 20 SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1 Doel Binnen de perken van de jaarlijks voorziene budgettaire middelen, verleent het gemeentebestuur

Nadere informatie

Aanvraag van subsidie premiestelsel kernwinkelgebied De Panne

Aanvraag van subsidie premiestelsel kernwinkelgebied De Panne Vak bestemd voor de administratie Dossiernummer :. Aanvraagdatum :. Vergunningsdatum :. Aanvraag van subsidie premiestelsel kernwinkelgebied De Panne Belangrijke informatie voor de invuller Waarvoor dient

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden

Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden Besluit van de gemeenteraad van 26 maart 2014 betreffende het gemeentelijk reglement renovatie handelspanden Hoofdstuk 1. Begrippenkader Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIE STATIONSPLEIN IDENTITEIT AANVRAGER Natuurlijk persoon Rijksregisternummer: Rechtspersoon Ondernemingsnummer: Benaming rechtspersoon Naam Voornaam Straat en nr. Postcode

Nadere informatie

2. Hoeveel budget werd daartoe uitgetrokken uit de Vlaamse begroting per begrotingsjaar? Graag een overzicht sinds de invoering van de maatregel.

2. Hoeveel budget werd daartoe uitgetrokken uit de Vlaamse begroting per begrotingsjaar? Graag een overzicht sinds de invoering van de maatregel. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 722 van ANN SOETE datum: 7 september 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Steden en gemeenten - Premiestelsels Eén van de meest hinderlijke

Nadere informatie

Verbeteringspremie Particuliere Huurwoningen

Verbeteringspremie Particuliere Huurwoningen Verbeteringspremie Particuliere Huurwoningen Artikel1 Het stadsbestuur wenst met de invoering van een gemeentelijke verbeteringspremie voor particuliere huurwoningen voor eigenaar-verhuurders, een algemene

Nadere informatie

VERSLAG COMMISSIE WONEN

VERSLAG COMMISSIE WONEN p. 1 van 5 VERSLAG COMMISSIE WONEN Datum: 22.11.2013 Verslag door: louise.geldof@menen.be, catherine.cristiaens@menen.be T 056 529 367 AANWEZIG Aanwezig Verontschuldigd Sofie Pringels, Olivier Deboel,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad

Zitting van de gemeenteraad 1 zvvegeni Zitting van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2009 Agendapunt: Onderwerp: Aanpassing van het subsidiereglement inzake de gemeentelijke renovatieprem ie De Raad, Overwegende dat een actief

Nadere informatie

Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden

Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden Reglement Gevelrenovatie en Renovatie van leegstaande handelspanden HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we onder: Handelszaak Elke commerciële

Nadere informatie

Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden

Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Stedelijk reglement gevelrenovatie en de renovatie van leegstaande handelspanden Zoals goedgekeurd door: - Directiecomité WAGSO dd. 29 maart 2011 - Raad van bestuur WAGSO dd. 26 april 2011 HOOFDSTUK 1

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

Subsidiereglement nieuw ondernemerschap in Ronse. De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement.

Subsidiereglement nieuw ondernemerschap in Ronse. De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement. REGLEMENT Artikel 1 Subsidiereglement nieuw ondernemerschap in Ronse Definities De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement. 1* Onderneming Een onderneming

Nadere informatie

STADSBESTUUR TIELT WEST-VLAANDEREN. UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004

STADSBESTUUR TIELT WEST-VLAANDEREN. UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004 STADSBESTUUR TIELT 8700 - WEST-VLAANDEREN UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004 Tegenwoordig: VAN DAELE, Burgemeester-Voorzitter; VANNIEUWENHUYZE,

Nadere informatie

LOMMEL PURE ENERGIE!

LOMMEL  PURE ENERGIE! LOMMEL PURE ENERGIE! 1. Lommel een korte situering! Kleinstedelijk gebied op provinciaal niveau Aantal inwoners: 33.610 Belangrijkste industrie- en handelscentrum van Noord-Limburg Regionaal gelegen tussen

Nadere informatie

Verslag gemeenteraadscommissie lokale economie. 13.06.2013 20 u cafetaria stadhuis

Verslag gemeenteraadscommissie lokale economie. 13.06.2013 20 u cafetaria stadhuis Verslag gemeenteraadscommissie lokale economie 13.06.2013 20 u cafetaria stadhuis De voorzitter Bart Den Hondt verwelkomt iedereen en opent de vergadering. Strategisch commercieel plan De stad Aarschot

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

[ INTEGRAAL DETAILHANDELSPLAN]

[ INTEGRAAL DETAILHANDELSPLAN] [ INTEGRAAL DETAILHANDELSPLAN] er is een probleem van leegstand in onze stad laat ons probleem van leegstand oplossen met nieuwe nieuwe bedrijvigheid handel Handel, horeca, starters, makers, ambachten,

Nadere informatie

REGLEMENT Oprichting van een handelspandenfonds voor nieuwe handelszaken

REGLEMENT Oprichting van een handelspandenfonds voor nieuwe handelszaken REGLEMENT Oprichting van een handelspandenfonds voor nieuwe handelszaken Artikel 1 Definities De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement. 1* Handelszaak

Nadere informatie

Subsidiereglement nieuw ondernemerschap in Ronse. De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement.

Subsidiereglement nieuw ondernemerschap in Ronse. De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement. REGLEMENT Artikel 1 Subsidiereglement nieuw ondernemerschap in Ronse Definities De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement. 1* Onderneming Een onderneming

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

Startdia met foto Ruimte. De toekomst van Amersfoort centrum & de rol van de vastgoedsector

Startdia met foto Ruimte. De toekomst van Amersfoort centrum & de rol van de vastgoedsector Startdia met foto Ruimte De toekomst van Amersfoort centrum & de rol van de vastgoedsector Wie ben ik? Stefan van Aarle: Adviseur Retail & Centrummanagement Coördinator Platform Binnenstadsmanagement Organisatie

Nadere informatie

Verhuurder zijn en blijven. Infoavond

Verhuurder zijn en blijven. Infoavond Verhuurder zijn en blijven Infoavond 07.03.2017 Gemeentelijke premie voor particuliere huurwoningen Huurwoning ligt in Menen en is minstens 10 jaar oud; Er is een geregistreerde huurovereenkomst; De woning

Nadere informatie

Premies voor eigenaarverhuurders

Premies voor eigenaarverhuurders Premies voor eigenaarverhuurders 08/05/2017 infoavond zorgeloos verhuren Renoveren Premies van de netbeheerder (Eandis) Premies voor energiebesparende maatregelen Niet afhankelijk van het inkomen Vooral

Nadere informatie

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités

Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Reglement versterking van de economische bedrijvigheid in de kernen van de stad Kortrijk, specifiek ter ondersteuning van actieve handelscomités Inhoud Hoofdstuk 1: Algemene principes en definities...

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 1/8 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/06/2016 REGLEMENT RENOVATIE HANDELSPANDEN (WIJZIGING) Toelichting In kader van de nota Winkelen in Vlaanderen 2.0 lanceerde de Vlaamse overheid

Nadere informatie

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon

Vak bestemd voor administratie. 1. Welke toelage wenst u aan te vragen? 2. Gegevens indien aanvrager natuurlijk persoon Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraag:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de renovatie

Nadere informatie

Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning

Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning Aanvraag van een renovatiepremie voor een woning Tegemoetkomingen-01-190128 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED

SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED SUBSIDIEREGLEMENT KERNWINKELGEBIED Verhuis van een handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied. HOOFDSTUK 1 Algemeen Artikel 1 Doelstelling Het college van burgemeester en schepenen kan, onder

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

Commerce or e-commerce, that s the question

Commerce or e-commerce, that s the question Commerce or e-commerce, that s the question Grote uitdagingen voor zelfstandige handelaars February 28, 2014 Unizo Bart Wallays Directeur UNIZO Nationaal HANDEL IN STEDEN EN GEMEENTEN handelaar handelsbeleid

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING

REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING Artikel 1: Algemeen principe Binnen de perken van de jaarlijks op de stadsbegroting goedgekeurde

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster

Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster Reglement Gevelrenovatie handelspanden Ingelmunster HOOFDSTUK 1 Artikel 1 HOOFDSTUK 2 Artikel 2 Artikel 3 HOOFDSTUK 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 HOOFDSTUK 4 Artikel 8 Artikel 9 HOOFDSTUK 5

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

REGLEMENT Oprichting van een handelspandenfonds voor nieuwe handelszaken

REGLEMENT Oprichting van een handelspandenfonds voor nieuwe handelszaken REGLEMENT Oprichting van een handelspandenfonds voor nieuwe handelszaken Artikel 1 Definities De volgende termen worden als volgt omschreven voor de toepassing van het onderhavig reglement. 1* Handelszaak

Nadere informatie

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie;

Artikel 2 De studentenhuisvestingssubsidie bestaat uit 2 luiken: - de starterssubsidie; - de investeringssubsidie; Reglement betreffende het toekennen van studentenhuisvestingssubsidies ter bevordering van het behoud en vergroten van het aanbod aan kwalitatieve studentenkamers. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel

Nadere informatie

Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat

Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat Mogelijke maatregelen, acties en instrumenten ter versterking van het handelsapparaat Gevonden maatregelen en acties Verhogen van het aanbod in kwantitatieve zin Aantrekken nieuwe winkels Gevonden instrumenten

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

stad brugge woondienst REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING

stad brugge woondienst REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING stad brugge woondienst REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET FUNCTIONEEL VERBETEREN VAN WONINGEN - HERVASTSTELLING Artikel 1.: Algemeen principe Binnen de perken van de jaarlijks op de stadsbegroting

Nadere informatie

Volledig ingevuld en ondertekend terug te sturen naar bovenstaand adres vóór het starten van de werken.

Volledig ingevuld en ondertekend terug te sturen naar bovenstaand adres vóór het starten van de werken. Wonen Aanvraagformulier Renovatiepremie voor woningen ingehuurd door Sociaal Verhuurkantoren Aan de deputatie van West-Vlaanderen Dienst Wonen Provinciehuis Boeverbos Koning Leopold III-laan 41 8200 Sint-Andries

Nadere informatie

Begrippenkader. Algemeen INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN

Begrippenkader. Algemeen INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN INFOFICHE: RENOVATIE VAN HANDELSPANDEN Begrippenkader Handelszaak: elke commerciële onderneming waarvoor een inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) vereist is en die de uitoefening van

Nadere informatie

Het reglement betreffende het toekennen van renovatiesubsidies ter bevordering vanv het behoud en herstel van v

Het reglement betreffende het toekennen van renovatiesubsidies ter bevordering vanv het behoud en herstel van v reglement 20-08-2008 14:14 Pagina 1 reglement Het reglement betreffende het toekennen Het reglement betreffende het toekennen van renovatiesubsidies ter bevordering vanv het behoud en herstel van v het

Nadere informatie

Artikel 2 Premie Deze premie wordt mee mogelijk gemaakt door de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen ( VLAIO).

Artikel 2 Premie Deze premie wordt mee mogelijk gemaakt door de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen ( VLAIO). HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1 Doelstelling Voor zover voldaan aan de hierna bepaalde voorwaarden en binnen de perken van het jaarlijks op de stadsbegroting ingeschreven en goedgekeurde krediet verleent

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 25 september 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

001. PROCES-VERBAAL VAN DE ZITTINGEN VAN 15 EN 16 DECEMBER 2014. GOEDKEURING. 002. STAD. BUDGET 2014. AKTENAME INTERNE KREDIETAANPASSING IKA 2014/6.

001. PROCES-VERBAAL VAN DE ZITTINGEN VAN 15 EN 16 DECEMBER 2014. GOEDKEURING. 002. STAD. BUDGET 2014. AKTENAME INTERNE KREDIETAANPASSING IKA 2014/6. 1 GEMEENTERAAD 26 JANUARI 2015 TOELICHTENDE NOTA'S 001. PROCES-VERBAAL VAN DE ZITTINGEN VAN 15 EN 16 DECEMBER 2014. GOEDKEURING. 002. STAD. BUDGET 2014. AKTENAME INTERNE KREDIETAANPASSING IKA 2014/6. In

Nadere informatie

Reglement starterscontract gemeente Lichtervelde

Reglement starterscontract gemeente Lichtervelde Reglement starterscontract gemeente Lichtervelde Artikel 1 Situering De Gemeente Lichtervelde, zijnde het College van Burgemeester en Schepenen, kan onder de voorwaarden bepaald in dit reglement, een subsidie

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Aanvraag van de subsidie

Hoofdstuk 6 Aanvraag van de subsidie Reglement gevelrenovatie stad Ronse INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 Begrippenkader Hoofdstuk 2 Algemeen Hoofdstuk 3 Toepassingsgebied Hoofdstuk 4 Gevelrenovatie Hoofdstuk 5 Subsidie Hoofdstuk 6 Aanvraag van de

Nadere informatie

EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas

EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas EFRO: Reglement gevelrenovatie en renovatie van leegstaande handelspanden Stationsstraat Sint-Niklaas HOOFDSTUK 1 BEGRIPPENKADER Artikel 1 - Definities Voor de toepassing van dit reglement verstaan we

Nadere informatie

FAQ- lijst oproepen handelskernversterkende maatregelen

FAQ- lijst oproepen handelskernversterkende maatregelen FAQ- lijst oproepen handelskernversterkende maatregelen Versie 31 mei 2013 Dit document bundelt vragen en antwoorden over de oproepen en subsidies voor handelskernversterkende maatregelen. Het omvat de

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost!

DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE. Samen geven we onze retail een nieuwe boost! DE TOEKOMST VAN SHOPPING IN ROESELARE Samen geven we onze retail een nieuwe boost! ROESELARE VANDAAG ZUURSTOF VOOR DE STAD EEN STAD IS BELEVEN EEN STAD IS ONTMOETEN EEN STAD IS ONDERNEMEN ROESELARE VANDAAG:

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR HUURWONINGEN aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 28 april 2015 Artikel 1 TITEL I: DOEL Om het aanbod aan kwalitatieve

Nadere informatie

Deel 4: Bindend gedeelte

Deel 4: Bindend gedeelte Deel 4: Bindend gedeelte Inhoudsopgave 5.6 Uitbouw van functionele en toeristisch-recreatieve wandel- en fietsnetwerken... 9 6 Actieprogramma s en stimulansen... 10 6.1 Verordeningen en financiële maatregelen

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Ieper van het nieuwe stadsbestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Ieper heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag Wat

Nadere informatie

Detailhandelsvisie Beringen. Platform Centrummanagement 24 maart 2017 Gilbert Lambrechts Schepen lokale economie

Detailhandelsvisie Beringen. Platform Centrummanagement 24 maart 2017 Gilbert Lambrechts Schepen lokale economie Detailhandelsvisie Beringen Platform Centrummanagement 24 maart 2017 Gilbert Lambrechts Schepen lokale economie Stap voor stap naar een ruimtelijk detailhandelsbeleid De theorie in de praktijk Even voorstellen

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE VERSTERKING VAN DE HANDELSKERNEN VAN BERINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE VERSTERKING VAN DE HANDELSKERNEN VAN BERINGEN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE VERSTERKING VAN DE HANDELSKERNEN VAN BERINGEN HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1 Doel Binnen de perken van de jaarlijks voorziene budgettaire middelen, verleent het Stadsbestuur subsidies

Nadere informatie

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO

DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO DE INZET VAN CENTRUMMANAGEMENT Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO De evolutie van het centrummanagement in Vlaanderen: van (voor) Mercurius (1998) tot Winkelnota 2.0 (2013) De evolutie van

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR EEN EENGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2017 Belangrijk

Nadere informatie

HERWAARDERINGSPLAN BESCHERMD DORPSGEZICHT MARKT MARKT/AALTERSTRAAT/ A. RODENBACHSTRAAT/KASTEELSTRAAT

HERWAARDERINGSPLAN BESCHERMD DORPSGEZICHT MARKT MARKT/AALTERSTRAAT/ A. RODENBACHSTRAAT/KASTEELSTRAAT HERWAARDERINGSPLAN BESCHERMD DORPSGEZICHT MARKT MARKT/AALTERSTRAAT/ A. RODENBACHSTRAAT/KASTEELSTRAAT WOORD VOORAF Op 7 juni 2013 keurde Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois het herwaarderingsplan

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 juli 2017 Algemene diensten - Lokale ecomonie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 juli 2017 Algemene diensten - Lokale ecomonie 1917) "ir zutendaal Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 juli 2017 Algemene diensten - Lokale ecomonie 9 2017_GR_00044 subsidiereglement kernversterkende maatregelen: gevelrenovatie, renovatie,

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN VAN EEN MEERGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN

Nadere informatie

Bronsweg 7. Bronsweg 7, Lelystad. Huurprijs: vanaf 250,- per maand

Bronsweg 7. Bronsweg 7, Lelystad. Huurprijs: vanaf 250,- per maand Bronsweg 7. Huurprijs: vanaf 250,- per maand Algemene Informatie TE HUUR Businesscenter Oostervaart Kantorencentrum met diverse faciliteiten. Dit kantoorpand is vrijwel direct gelegen aan de Rijksweg A6

Nadere informatie