Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt"

Transcriptie

1 Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen

2 De Situatie De afgelopen 6 jaar is de mobiliteit in Hasselt erop achteruit gegaan. Hasselt werd volgebouwd maar er kwam geen enkele KM weg bij buiten de verkavelingswegen. Dit heeft tot gevolg dat al de toegangswegen vol geraken en dat de bewoners en bezoekers meer en meer alternatieven (sluipwegen) zocht. Ook een aantal werken die werden uitgevoerd hebben er toe geleid dat Hasselt een ramp is wat mobiliteit betreft. Hierbij denken we aan de invalswegen aan de Sint-Truidersteenweg ter hoogte van de autostrade als voorbeeld. De aanleg van de rotonde en de op eenvolgende rodelichten hebben ertoe geleid dat langs die kant Hasselt niet meer in of uit te geraken is. Ook de werken aan de Luikersteenweg van de Grote Ring tot aan de autostrade hebben tot gevolg dat het elke avond aanschuiven is van de grote ring tot de op en afritten. Eveneens houden wij ons hart vast als de werken op de derde invalsweg Kuringersteenweg ter hoogte van de autostrade af zullen zijn. Leefbaar Hasselt wil het huidig beleid volledig omgooien. De invalswegen en de Grote ring zullen moeten omgebouwd worden zodat het doorgaand verkeer vlot rond Hasselt kan en de bewoners ook vlot tot bij hun woning geraken. Onze voorstellen vind je dan ook verder in dit dossier.

3 Openbaarvervoer Gratis Bussen: De beslissing om de bussen al dan niet GRATIS laten rijden moeten we voorleggen aan de Hasselaren zelf. Het referendum is hierbij het juiste middel. Trouwens het zijn ook de Hasselaren die via hun belastingen deze gratis bussen betalen. Het aanbod van de bussen moet erop toezien dat de Hasselaren vlot van de deelgemeentes tot in de binnenstad geraken. Indien de Hasselaren zich moeten verplaatsen rond Hasselt moet dit ook vlot kunnen met de auto. Ook moeten er voldoende bus verbindingen zijn van de in te richten grote parkings aan de rand van Hasselt. Deze park en ride parkings moeten ervoor zorgen dat de bezoekers daar kunnen parkeren en direct met de bus tot in het centrum geraken. Eveneens vragen wij dat de lijn de bushaltes uitrust met elektronische signalisatie zodat de wachtenden weten wanneer de volgende bus zal arriveren. Dit systeem wordt al toegepast rond Eindhoven. Spartacus: Hierover hebben we maar 1 standpunt SPARTACUS kan niet voor Leefbaar Hasselt. Het is veel te duur en de Hasselaren gaan hier veel overlast van krijgen. Ook stellen wij vast dat de tram geen enkele deelwijk van Hasselt aandoet. Het is dus een project dat geen meerwaarde inhoudt voor de Hasselaren. De prijs van lijn 1 loopt nu al op tot meer dan 500 miljoen euro. Met dit geld hadden we al veel andere punten kunnen realiseren. Ook zijn wij ervan overtuigd dat deze tram veel mensen richting Nederland gaat vervoeren waardoor de zelfstandigen van Hasselt veel omzet dreigen te verliezen. In Maastricht noemen ze de 'Tram Vlaanderen Maastricht' ipv 'Hasselt-Maastricht' want men wil er geen publiciteit maken voor Hasselt. Om Hasselt te verbinden met rest van Limburg stellen wij voor het alternatief plan te steunen van de Actiegroepen rond Lijn 20. Dit houdt in dat de bestaande spoorlijn wordt geheractiveerd. De kostprijs hiervan wordt geraamd op slechts 18 miljoen euro.

4 Park en Ride Signalisatie Wat betreft de Park en Ride signalisatie stelt LEEFBAAR HASSELT voor: -- Het Park en Ride systeem moet dringend aangepast worden. Hiervoor stelt Leefbaar Hasselt voor om aan de invalswegen voldoende Park en Ride parkings te maken. Zo kan oa. de parking van de Grenslandhallen deels uitgerust worden als Park en Ride parking op de dagen dat er geen evenementen plaatsvinden. Belangrijk is dat de signalisatie voor deze Park en Ride parkings voldoende duidelijk zijn. Vanuit de Park en Ride parkings moet een goede verbinding met het openbaar vervoer voorzien worden. Wij stellen op dit moment vast dat het Park en Ride systeem alleen wordt toegepast bij grote evenementen. Dit zou echter het hele jaar moeten toegepast worden. De signalisatie van het Park en Ride systeem moet reeds aanwezig zijn vanaf de stadsgrenzen van Hasselt. Elke bezoeker moet via de kortste weg naar een vrijstaande Park en Ride gebracht worden. --Leefbaar Hasselt verwijst hier graag naar het systeem in Maastricht waar zelfs Twitter wordt ingeschakeld om de mensen goed te begeleiden naar een vrije parkeerplaats. Leefbaar Hasselt had dit systeem al lang operationeel verwacht in een stad die ooit aankondigde de eerste draadloze internet stad te worden. --Leefbaar Hasselt stelt voor om volgende parkings om te vormen tot park en ride parkings. Hierbij denken wij aan de Grenslandhallen, Binnenbaan grote ring en de carpool parking Hasselt west. --Leefbaar Hasselt stelt voor om nood parking aan te leggen tijdens de werken aan de Blauwe Boulevard en dit in een aantal prive parkings zoals Vlaams Huis, scholen, oude voetbal terreinen langs Koning Boudewijnlaan, Grenslandhallen... Op deze manier vangen we de verloren GRATIS parkings op tijdens de werken aan de ondergrondse parkings.

5 Doorgaand verkeer Het doorgaand verkeer in Hasselt moet dringend aangepakt worden. Leefbaar Hasselt stelt vast dat er de afgelopen jaren in Hasselt door werken en heraanleg wegen veel capaciteit werd verminderd op de invalswegen. Als we Hasselt Leefbaar willen houden, moeten we een bocht maken van 180 graden en daarom stellen we het volgende voor. De basis van het doorgaand verkeer moet de Grote ring van Hasselt worden. Wij willen op deze Grote ring dat op minstens 4 kruispunten de rodelichten verdwijnen en dat op deze plaatsen een tunnel komt onder de ring met op en afritten langs de grote ring. Op deze manier verminderen we de rodelichten met bijna 50% waardoor het doorgaand verkeer veel vlotter kan verlopen. Eveneens zal het sluipverkeer verminderen omdat men vlotter de grote ring rond kan. Ook de andere rodelichten moeten op elkaar afgesteld worden. Kruispunten waaraan wij denken zijn: 1) Boekstraat 2) Bakkerslaan 3) Kroonwinningstraat 4) Elfde Liniestraat Het verkeer op de invalswegen moet vlotter kunnen. Daarom stellen wij voor om het rondpunt op de Sint- Truidersteenweg te ondertunnellen voor het verkeer dat naar Sint-Truiden gaat en voor het verkeer dat naar Hasselt komt. Alleen het verkeer dat naar Ter Hilst wil of de Oude Sint-Truiderbaan op wil moet dan nog dit rond punt nemen. Ook moet er bekeken worden of er geen op en afrit kan gelegd worden langs de Recor of Frans Billen zodat de rode lichten van het op en afritten complex wegkunnen. Ook voor de andere invalswegen moet er gekeken worden of het doorgand verkeer vlotter kan verlopen door opstakels weg te werken. Dit voorkomt eveneens dat de automobilisten sluipwegen gaan nemen en zo worden deze wijken weer meer leefbaar. De werken (tunnels) kan eenvoudig betaald worden door het terugdraaien van de Spartacustram en zal de mobiliteit van Hasselt ten goede komen.

6 Binnen de grote ring De groene boulevard moet een gesloten boulevard blijven. We wensen geen afbuiging van de groene boulevard naar de Grote ring ter hoogte van het Kolonel Dussartplein. Door de invoering van 1 richtingsverkeer heeft men al moeten vaststellen dat er meer KM gemaakt worden tijdens het zoeken van een parkeerplaats. Wat gaat er gebeuren als deze mensen afgeleid worden naar de grote ring? De verbinding naar de parkeergarages moet zeer vlot kunnen van en naar de Grote ring toe. De inplanting van deze parkeergarages moet dan ook nuttig gekozen worden. Daarom begrijpt Leefbaar Hasselt niet dat er een parkeergarage zal komen onder het stadspark. Na de verhuis van het ziekenhuis naar de Grote ring zal deze garage moeten renderen op de bezoekers van Hasselt. Echter stelt Leefbaar Hasselt nu reeds vast dat het verkeer zeer moeilijk deze plaats kan bereiken, alleen via de kleine ring. Er is geen goede verbinding naar de Grote ring. De inplanting van deze ondergrondse parking moet herbekeken worden Zo zou er beter een ondergrondse parking aangelegd worden onder de Sint-Truider brug waar een directe verbinding is naar de Grote ring. Op de toegangswegen naar de kleine ring moeten we voldoende in en uitritten voorzien voor de bewoners die vlot hun woning moeten kunnen bereiken.

7 Sluipverkeer Leefbaar Hasselt stelt vast dat het sluipverkeer in Hasselt een van de grootste uitdagingen wordt voor het nieuwe bestuur. Daarom stellen wij het volgende voor. Als onze punten van vlot doorgaand verkeer zijn uitgevoerd, moeten we een groot aantal wijken als woon erf inrichten. Dit wil zeggen alleen toegang voor bewoners en bezoekers. Het afsluiten van wijken om sluipverkeer tegen te gaan kan niet voor Leefbaar Hasselt. Het zijn niet de bewoners die moeten gestraft worden door de wegen af te sluiten maar de automobilist die deze als sluipverkeer gebruikt. Dus de controle in de wijken moet opgevoerd worden.

8 Alternatieve Vervoersmiddelen Leefbaar Hasselt stelt vast dat de Stad Hasselt de alternatieve vervoersmiddelen promoot maar dat ze deze verkeerd gebruikt. Als je in Hasselt een fiets wil lenen, kan je deze alleen afhalen aan het stadhuis! Je moet dus eerst naar het centrum van Hasselt gaan om een fiets te kunnen huren. Daarom stellen wij voor zoals in Brussel en Antwerpen dat er een fiets verhuursysteem komt op verschillende plaatsen in Hasselt. Zo denken wij oa aan de deelgemeentes en de Park & Ride parkings. Het moet voor de Hasselaar en de bezoeker eenvoudig zijn om een fiets te huren op de plaats waar hij woont of parkeert. Ook moet Hasselt zich inzetten op andere vervoersmiddelen die beschikbaar zijn. Cambio mag ook uitgebreid worden naar de deelgemeentes. Nu kan men alleen in het centrum zo een dergelijke auto huren. Als laatste zou Leefbaar Hasselt een online systeem op poten zetten om carpolen te verbeteren. Op dit moment wordt er altijd binnen een bedrijf gecarpoold. Dit moet men omkeren want de woonplaats is het belangrijkste criterium. Als er een online systeem komt waarbij de Hasselaren onderling kunnen kijken of ze niet kunnen carpolen gaat dit een vooruitgang zijn. Hoeveel Hasselaren zijn er niet die elke dag naar Brussel gaan, maar ze weten het niet van elkaar. Dit systeem moet dit probleem aanpakken.

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

Willen we dit in Wilrijk?

Willen we dit in Wilrijk? WILRIJK IKEA site 1 Willen we dit in Wilrijk? 2 Of dit? 3 Dagelijks massa auto s en vrachtwagens op de Boomsesteenweg. Sluipverkeer door het Neerland. 4 Het Probleem - Het verkeer van de zijstraten worstelt

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013

Toekomst Konijnenwei. Bewonersmoment 28 november 2013 Toekomst Konijnenwei Bewonersmoment 28 november 2013 Programma Toelichtingen - districtsschepen Tom Van den Borne - stadsschepen Rob Van de Velde - districtsschepen Paul Cordy - stadsschepen Koen Kennis

Nadere informatie

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter

Heraanleg E40 Aalter. 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Heraanleg E40 Aalter 14 mei 2014 Infovergadering Aalter Welkom Patrick Hoste Burgemeester Aalter Infovergadering 14 mei 2014 Historiek 1998: eerste schets + opmetingen 2004: eerste MER-rapport 2006: aangepaste

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN

Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN Welkom op het eerste dialoogcafé van het Project Gent Sint-Pieters PARKEREN 30/03/2010 1 Welkom. Dit is de tweede van twee presentaties van het Project Gent Sint- Pieters over mobiliteit anno 2010. Hier

Nadere informatie

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid

VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid VIRGA JESSEFEESTEN 2017 Q&A mobiliteit en bereikbaarheid ALGEMEEN Kan ik de binnenstad inrijden tijdens de ommegang? Bij elke ommegang wordt een veiligheidszone ingesteld rond het parcours, die verkeersvrij

Nadere informatie

Informatieavond circulatieplan stad Gent

Informatieavond circulatieplan stad Gent Informatieavond circulatieplan stad Gent Intro Strategische keuze om van een vraag volgend mobiliteitsbeleid te evolueren naar een sturend mobiliteitsbeleid. Visie: creëren van een vlot bereikbare stad,

Nadere informatie

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 25-26-27-28 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

Parkeren Quick wins Prof. Dirk Lauwers

Parkeren Quick wins Prof. Dirk Lauwers Parkeren Quick wins Prof. Dirk Lauwers verbonden aan IDM - Instituut Duurzame Mobiliteit - Universiteit Gent Faculteit Ontwerpwetenschappen Universiteit Antwerpen VLITS Verkeer, logistiek en intelligente

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er?

Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? Midwinternachtrun zondag 18 december 2016: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er?

Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? Marathon Gent zondag 28 oktober 2018: hoe geraakt u er? De Stad Gent, De Lijn en de organisatie van de Marathon Gent doen er alles aan om de bereikbaarheid van de Marathon Gent zo optimaal mogelijk te

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

Schepen voor ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en onroerend erfgoed. Adjunct districtssecretaris (verslag)

Schepen voor ruimtelijke ordening, stadsontwikkeling en onroerend erfgoed. Adjunct districtssecretaris (verslag) Verslag Titel verslag: Datum en uur vergadering: Plaats vergadering: Infovergadering Moorkensplein voor districtsraad en bewoners Woensdag 15 mei 2013 om 20 uur Districtshuis Borgerhout 1. Aanwezigen Schepen

Nadere informatie

Samenvattende tabel tarieven parkingtarieven (alle betalende publieke en private parkings) Min./max. dagtarief

Samenvattende tabel tarieven parkingtarieven (alle betalende publieke en private parkings) Min./max. dagtarief IS PARKEREN IN GENT WERKELIJK TE DUUR? Wat kost het parkeren in Gent, in vergelijking met Antwerpen, Brugge, Kortrijk, Leuven en Mechelen? De invoering van het nieuwe parkeerplan in het begin van 6 kreeg

Nadere informatie

Locatie Het Haltna Huis Het Kant GZ HOUTEN Telefoon: Routebeschrijving vanaf de A2. P onbetaald A12 A27

Locatie Het Haltna Huis Het Kant GZ HOUTEN Telefoon: Routebeschrijving vanaf de A2. P onbetaald A12 A27 Routebeschrijving vanaf de A2 Komend vanuit richting Amsterdam Na Utrecht, vervolg je route via de richting Arnhem/Houten () Houd Ring Utrecht (zuid) aan (afslag 16, 17, 18) Neem afslag 18 naar de Laagravenseweg

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Minder oude wagens, meer ademruimte. Lage-emissiezone Gent vanaf 1 januari Informeer tijdig uw klanten, leveranciers en personeel

Minder oude wagens, meer ademruimte. Lage-emissiezone Gent vanaf 1 januari Informeer tijdig uw klanten, leveranciers en personeel Minder oude wagens, meer ademruimte Lage-emissiezone Gent vanaf 1 januari 2020 Informeer tijdig uw klanten, leveranciers en personeel WONDELGEM N9 MARIAKERKE N9 N424 0 N430 0 0 N70 N466 N430 466 N44 RONGEN

Nadere informatie

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide

Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Stichting Natuurlijk!Vleuterweide Alternatieven busbaan Vleuterweide Visie achter hoofdontsluiting Leidsche Rijn Datum: 8 juli 2014 Godfried de Graaff www.natuurlijkvleuterweide.nl Agenda Functioneren

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Trajecttram Trajectvan Simonistot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding tussen

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker

Verkiezingsprogramma D66 Maastricht 2014-2018. Samen Sterker Samen Sterker Vervoer > doelgroepvervoer bundelen > verbetering fietsverbindingenov > ringentarief voor parkeren Vervoer Door de ligging in het Maasdal en tussen grote industriegebieden is de luchtkwaliteit

Nadere informatie

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen

Naam Organisatie Naam Organisatie Panelleden Vlaams Agentschap Huub Vaneerdewegh. stedelijk wijkoverleg. AG stadsplanning Stad Antwerpen Verslag Titel verslag: Infovergadering Brabo 2 Tramlijn naar Ekeren Datum en uur vergadering: Dinsdag 31 januari 2012 20 uur Plaats vergadering: Ekers Hof in Ekeren Volgnummer: 01 Aanwezigen Naam Organisatie

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS

SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS MOBILITEIT OP MAAT RAPPORT SUPERNOVA 2018 BEREIKBAARHEIDSINFORMATIE BEZOEKERS V.18/09/2018 SuperNova vindt plaats in de omgeving van het Eilandje. Een aantal straten zullen verkeersvrij zijn, nl. Godefriduskaai,

Nadere informatie

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT

Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram en herinrichting openbare ruimte Verloop en planning werken Maatregelen tijdens werfsituatie TRAM 9 IN AANTOCHT Traject tram Traject van Simonis tot Romeinse Steenweg Tram in eigen bedding

Nadere informatie

BEST PRACTICE ELECTRABEL Kristof Corthout (Electrabel)

BEST PRACTICE ELECTRABEL Kristof Corthout (Electrabel) BEST PRACTICE ELECTRABEL Kristof Corthout (Electrabel) Mobiliteit bij Electrabel GDF SUEZ 11-3-2015 Let's Choose 2015 infosessie Kaders 2 Algemeen Kader Let's Choose 2015 infosessie Kaders 3 De files in

Nadere informatie

7. De plannen Stadsconcept A ringenmodel

7. De plannen Stadsconcept A ringenmodel 7. De plannen De bovenstaande doelen, uitgangspunten, wensen en (wettelijke) eisen zijn vertaald naar daadwerkelijke plannen. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn om invulling te geven de doelen en wensen,

Nadere informatie

WAT IS DE SITUATIE VANDAAG?

WAT IS DE SITUATIE VANDAAG? WAT IS DE SITUATIE VANDAAG? KNOKKE Blokkersdijk Sint-Annabos E34 Charles de Costerlaan Vlietbos Middenvijver R1 Zwijndrecht Blancefloerlaan P. Coplaan Galgenweel Burchtse Weel E17 GENT Burcht Schelde WAT

Nadere informatie

Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder

Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder PERSMEDEDELING VAN HET AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER 3 mei 2013 Wegenwerken in Leuven en omgeving Efficiënte coördinatie en communicatie beperken de hinder Op 21 mei 2013 start het Agentschap Wegen en Verkeer

Nadere informatie

Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist

Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist Nieuwe Politiek Zeist voor een warm, kloppend Winkelhart in het Centrum van Zeist De fracties Groene Democraten Zeist en ProZeist, verenigd onder de naam Nieuwe Politiek Zeist, zullen op dinsdag 23 pril

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Bovengronds parkeren: wanneer moet je betalen en hoeveel?

Bovengronds parkeren: wanneer moet je betalen en hoeveel? Bovengronds parkeren: wanneer moet je betalen en hoeveel? Opgelet! De zones hebben verschillende tarieven en uren. Zone Centrum o zone centrum: Stadscentrum op de Groene Boulevard o Tussen 9 tot 19 uur

Nadere informatie

Stationsproject De Groenling

Stationsproject De Groenling Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid Stationsproject De Groenling Stacey D heyger 5 november 2015 Stedelijk ontwikkeling en woonbeleid 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Aanleiding van het project... 2

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017

/ Alles wat u moet weten over uw vergunning voor het autovrij gebied vanaf 3 april 2017 Bewoners van het vragen een vergunning aan om te laden en te lossen voor hun woning of om tot bij hun garage te rijden. Ze kunnen via alle toegangspoorten van hun eigen gebied naar binnen rijden. Via een

Nadere informatie

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels

MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE. Parkeren in al zijn facetten. Dirk Engels MAATREGELEN PARKEERORGANISATIE Dirk Engels Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Een gedifferentieerd aanbod o Sturing privaat aanbod o Fietsparkeren en- stallen o Moto s

Nadere informatie

Project Gent Sint Pieters. Mobiliteitsaspecten

Project Gent Sint Pieters. Mobiliteitsaspecten Project Gent Sint Pieters Mobiliteitsaspecten p 2 Inhoud studie Capaciteit van de parkeergarage Fietsersstromen, voorlopige en definitieve fietsstallingen Ontsluiting stationssite voor autoverkeer m.iv.

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid

Wijk van de maand. Stationsbuurt Noord en Zuid Wijk van de maand Stationsbuurt Noord en Zuid Wat verandert er zoal voor de voetganger? Heraanleg trottoirs Veilige oversteek Circuit Walk - Citadelpark Heraanleg trottoirs Sint-Denijslaan tussen Vaerwyckweg

Nadere informatie

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60

Kosten per jaar Fiets 40 minuten Levert op: 192,70. Openbaar vervoer Bus 35 minuten 42,20 Trein + tram 40 minuten 92,60 Naam en adres aanvrager Naam personeelslid Chicagostraat 2 2030 Antwerpen Adres werklocatie Francis Wellesplein 1 2018 Antwerpen Woon-werkafstand rechtstreeks 7,3 km SAMENVATTING Tijd Kosten per jaar Fiets

Nadere informatie

Naar een mobiele & leefbare regio. 19 april 2018

Naar een mobiele & leefbare regio. 19 april 2018 Naar een mobiele & leefbare regio 19 april 2018 Agenda 1. De Antwerpse regio vandaag 2. Toekomstverbond 3. Oosterweelverbinding 4. Oosterweelwerken Linkeroever & Zwijndrecht 5. Maatregelen voor een optimale

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er?

Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er? Trefdag VVSG donderdag 12 oktober 2017: hoe geraakt u er? De Stad Gent en De Lijn doen er alles aan om de weg naar Trefdag VVSG op een optimale manier te organiseren. We zetten alle vervoersmogelijkheden

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij?

Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? Braderie 11-12-13-14 juni 2015: hoe komt u er bij? De Stad Gent, De Lijn en de NMBS doen er alles aan om de weg naar en van het centrum van de stad op een optimale manier te organiseren. We zetten alle

Nadere informatie

PARKING AAN DE GEMEENTESCHOOL IN RELEGEM BUSHOKJES DE LIJN

PARKING AAN DE GEMEENTESCHOOL IN RELEGEM BUSHOKJES DE LIJN PERSBERICHT Zellik, 18 april 2013 PARKING AAN DE GEMEENTESCHOOL IN RELEGEM BUSHOKJES DE LIJN Agendapunten ingediend op 16 april 2013 door raadsleden Willy Michiels en Erik Beunckens (ZELLIK-RELEGEM) Gemeenteraadszitting

Nadere informatie

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22

De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de R22 De Een nieuwe weg en een fietssnelweg langs de Werken aan Woluwedal De Werkvennootschap start dit jaar met de aanleg van de F202, de fietssnelweg langs de die Zaventem verbindt met Kraainem aan het Woluwedal.

Nadere informatie

München. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec. 2017

München. Gewestelijk mobilteitsplan -Dec. 2017 83 Stadsperimeter Brussel München 84 Visitekaart o Bevolking: " Stad: 1.400.000 (sterke groei verwacht tegen 2030) " Grootstedelijk gebied: 5.500.000 o Netwerk " Regionale treinen: 14 lijnen " Metro: 6

Nadere informatie

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006

Quick scan parkeergarage centrum Noord. Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Quick scan parkeergarage centrum Noord Werknummer bbn : 5117 Datum : 3 april 2006 Rapportnummer : 001 Tekstgedeelte : 32 pagina s Versie : 005 Aantal bijlagen : 6 Status : definitief Bestandsnaam : Rapport005b

Nadere informatie

Rapport Signalen 55-plussers Stationsbuurten Noord & Zuid. Wijk van de Maand Stad Gent Dienst Beleidsparticipatie

Rapport Signalen 55-plussers Stationsbuurten Noord & Zuid. Wijk van de Maand Stad Gent Dienst Beleidsparticipatie Rapport Signalen -plussers Stationsbuurten Noord & Zuid Wijk van de Maand Stad Gent Dienst Beleidsparticipatie Bereik bevraging Straatnamen Aantal respondenten Meersstraat 1 Niet opgegeven 7 Paul Fredericqstraat

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

SENSIBILISATIE VOOR EEN POSITIEVE MODAL SHIFT BIJ EEN VERHUIS

SENSIBILISATIE VOOR EEN POSITIEVE MODAL SHIFT BIJ EEN VERHUIS SENSIBILISATIE VOOR EEN POSITIEVE MODAL SHIFT BIJ EEN VERHUIS 19/01/2015 ELIEN SPOOREN ENVIRONMENTAL SPECIALIST BENELUX THOMAS VANDER PUTTEN DELIVERY SERVICES MANAGER BENELUX NESPRESSO BELGIË N.V. Nespresso

Nadere informatie

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen

nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS Brabantnet - Stand van zaken drie tramlijnen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 419 van KATIA SEGERS datum: 15 december 2016 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Brabantnet - Stand van zaken

Nadere informatie

Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse

Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse Samenvatting van de masterthesis van Toon Bormans met als promotor Prof.Dr.S.Proost- KUL. Lightrail verbinding Hasselt Maastricht : een kosten-baten analyse NB: lightrail = sneltram Inleiding : 1. Kosten/

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

Men moet wel te voet terug naar de ingang aan de Brouwersvliet 5. Doorgang naar de gebouwen vanuit de garage kan enkel met een badge gebeuren.

Men moet wel te voet terug naar de ingang aan de Brouwersvliet 5. Doorgang naar de gebouwen vanuit de garage kan enkel met een badge gebeuren. De sessie gaat door in het witte gebouw - Brouwersvliet 5. De parking is voorzien aan de achterkant van dit gebouw: Adriaan Brouwersstraat. Dit is een enkelerichtingsstraat, die vanaf de kaaien kan ingereden

Nadere informatie

Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie: Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap Samenwerkingsverband tussen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, UGent, faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, VUB en FaBeR, KULeuven Belangrijke

Nadere informatie

Raadscommissie SMM 18 juni 2012

Raadscommissie SMM 18 juni 2012 Raadscommissie SMM 18 juni 2012 Opbouw presentatie: 1. Tram Vlaanderen Maastricht in het kort 2. Nederlandse overwegingen 3. Waar staan we nu? 4. TVM onder de loep? 5. Rondje langs het tramtracé 6. Uw

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Zaal DACTYLO 4.3. Autodelen: een uitweg bij kansarmoede?

Zaal DACTYLO 4.3. Autodelen: een uitweg bij kansarmoede? Zaal DACTYLO 4.3. Autodelen: een uitweg bij kansarmoede? VVSG Klimaatdag 3 mei 2019 Parkeerplaatsen bouwen of Autodelen & vervoersarmoede verminderen wouter.verhaert@turnhout.be Adviseur Mobiliteit Wat

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

Werken aan de Hallepoorttunnel. Presentatie januari 2017

Werken aan de Hallepoorttunnel. Presentatie januari 2017 Werken aan de Hallepoorttunnel Presentatie januari 2017 Inhoud De Hallepoorttunnel Voornaamste kenmerken van de tunnel Werkzaamheden Waarom renoveren? Inhoud van de werken Algemene Planning Fasering van

Nadere informatie

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo

Analyse Kempkensbergtunnel. Van: KeKempkensbergtunnelMemo Analyse Datum: 26 februari 2013 Van: KeMemo Projectorganisatie Aanpak Ring Zuid 1. Aanleiding Arthur Kamminga heeft in december 2012 een alternatief voorstel gedaan voor de Esperantotunnel, de zogenaamde

Nadere informatie

Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem

Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem Handel en Horeca in Watersportbaan-Ekkergem 19 oktober 2015 Verslag Een 20 tal handelaars en horeca uitbaters uit de wijk Watersportbaan-Ekkergem gingen het gesprek aan met schepen Christophe Peeters over

Nadere informatie

New Zebra ligt op wandelafstand van het centrum en is zowel met de wagen als het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.

New Zebra ligt op wandelafstand van het centrum en is zowel met de wagen als het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Routebeschrijving New Zebra ligt op wandelafstand van het centrum en is zowel met de wagen als het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. 1. Met de auto: Van de autosnelweg tot de Okapiparking, tov

Nadere informatie

/ Beschrijvende fiche

/ Beschrijvende fiche / Beschrijvende fiche Beschrijvende fiche spoorinvesteringsproject Vlaanderen Ontwerpinvesteringsprogramma 2016-2020 Nieuwe Vlaamse Spoorprioriteiten Project V-130: Bevorderen van de Combi-Mobiliteit in

Nadere informatie

Met de wagen naar Sig Pachthofstraat 1, 9308 Gijzegem

Met de wagen naar Sig Pachthofstraat 1, 9308 Gijzegem Met de wagen naar Sig Pachthofstraat 1, 9308 Gijzegem Gijzegem ligt aan de gewestweg N406 tussen Aalst en Dendermonde. richting Aalst richting Dendermonde Hieronder kan u de meest aangewezen (en alternatieve)

Nadere informatie

Omleidingen havenverkeer tussen oktober 2015 augustus 2017

Omleidingen havenverkeer tussen oktober 2015 augustus 2017 Omleidingen havenverkeer tussen oktober 2015 augustus 2017 Versie september 2015 Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is al geruime tijd bezig met werken in het havengebied. De werken kaderen in de aanleg

Nadere informatie

Dialoogcafé 18/04/2010 PGSP mobiliteit Ingesproken tekst deel 2: PARKEREN

Dialoogcafé 18/04/2010 PGSP mobiliteit Ingesproken tekst deel 2: PARKEREN Dialoogcafé 18/04/2010 PGSP mobiliteit Ingesproken tekst deel 2: PARKEREN (Deze tekst geeft de nodige informatie om buurtbewoners en handelaars rond Gent-Sint-Pieters MEE TE LATEN DENKEN rond mobiliteit.

Nadere informatie

HOE KRIJGEN WE MET ONZE MOBILITEITSBEHOEFTE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK NAAR BENEDEN? thema: MOBILITEIT

HOE KRIJGEN WE MET ONZE MOBILITEITSBEHOEFTE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK NAAR BENEDEN? thema: MOBILITEIT HOE KRIJGEN WE MET ONZE MOBILITEITSBEHOEFTE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK NAAR BENEDEN? thema: MOBILITEIT MOBILITEIT TRANSITIE/ OPLOSSINGEN Bron: nederlandfietsland PRINCIPE: S.T.O.P. Stappen: korte afstanden

Nadere informatie

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg

Heraanleg Antwerpsesteenweg. 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Heraanleg Antwerpsesteenweg 10 februari 2015 Infovergadering Sint-Amandsberg Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder van +- 6900 km gewestwegen, waarvan 1500 km autosnelwegen Aanleg, onderhoud en verbeteren

Nadere informatie

TOURPLANNING BACKBACK. Oktober 2011

TOURPLANNING BACKBACK. Oktober 2011 TOURPLANNING BACKBACK Oktober 2011 Organisatie JazzLab Series vzw Mik Torfs en Toon Van Deuren t 09 225 44 56 0478 36 21 78 e mik.torfs@jazzlabseries.be s www.jazzlabseries.be Deze tourplanning vind je

Nadere informatie

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS

EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS EVENEMENTEN MOBILITEITSGIDS MOBILITEIT INHOUD: Inleiding Begrippen Te stellen vragen Communicatie Fietsenstallingen Routes Extra aandachtspunten Contactgegevens MOBILITEIT Wie doet wat? In Mechelen gaan

Nadere informatie

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel

6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Stad Antwerpen: Beleidsnota Detailhandel 2013 6 speerpunten voor een bloeiende detailhandel Florerende winkels zijn voor Antwerpen van groot belang. Niet alleen zorgen ze ervoor dat de Antwerpenaar alles

Nadere informatie

Het fileleed van St-Job

Het fileleed van St-Job Het fileleed van St-Job Inleiding Dit dossier heeft de bedoeling om mensen aan het denken te zetten. Het is een kwestie van denken en erover praten maar zolang er niets gebeurt, zal het aantal files en

Nadere informatie

6/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen. Inhoud. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen

6/02/2013. Samen voor duurzame mobiliteit. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen. Inhoud. Voorstelling De Lijn Oost-Vlaanderen Mandatarissen Gent, 07-02-2013 Oost-Vlaanderen Samen voor duurzame mobiliteit Inhoud Voorstelling Oost-Vlaanderen Partnerschap en lokale overheden Thema-avond Oost-Vlaanderen Gent, 24 april 2013 Dia 2

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

College van 23 oktober 2015

College van 23 oktober 2015 College van 23 oktober 2015 Stad en haven investeren 350 miljoen euro in leefbaarheid en mobiliteit...2 Kom Slim naar Antwerpen tijdens de grote wegenwerken (SW A234 nr. 08845)...5 Stad en haven investeren

Nadere informatie

Samenvatting effectstudie verkeer, parkeren, geluid en luchtkwaliteit

Samenvatting effectstudie verkeer, parkeren, geluid en luchtkwaliteit Samenvatting effectstudie verkeer, parkeren, geluid en luchtkwaliteit Deze samenvatting is een vereenvoudigde weergave van de effecten van de Holland Outlet Mall op verkeersdoorstroming, parkeren, luchtkwaliteit

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Drechtsteden >

Mobiliteitsplan Drechtsteden > De zeven Drechtsteden (Alblasserdam, Dordrecht, s-gravendeel, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht) brengen twee nota s in de inspraak. Deze beschrijven hun visie op bereikbaarheid

Nadere informatie

1. Algemeen. Wat met omliggende straten i.v.m. sluipverkeer? 3. Wat met het openbaar vervoer tijdens de werken? 1

1. Algemeen. Wat met omliggende straten i.v.m. sluipverkeer? 3. Wat met het openbaar vervoer tijdens de werken? 1 Input inwoners B. Rotselaar. Algemeen Wat met omliggende straten i.v.m. sluipverkeer? Wat met het openbaar vervoer tijdens de werken? Vertrekbasis moet blijven: secundaire weg type III, openbaar vervoer

Nadere informatie

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE

slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE slim op weg BEWONERSPARKEREN DE GEMEENTELIJKE PARKEERKAART VOOR BEWONERS MOBILITEITSBEDRIJF STAD GENT INFOBROCHURE Parkeren in uw buurt krijgt voorrang De Stad Gent vindt dat parkeerplaatsen in woonstraten

Nadere informatie

Heraanleg R35 Waregem Westerlaan-Noorderlaan. Informatievergadering 24 april 2017

Heraanleg R35 Waregem Westerlaan-Noorderlaan. Informatievergadering 24 april 2017 Heraanleg R35 Waregem Westerlaan-Noorderlaan Informatievergadering 24 april 2017 1 Agenda Inleiding door stadsbestuur Overzicht project en fasering Jeroen Vanhollemeersch, studiebureau Sweco Overzicht

Nadere informatie

PERSBERICHT. Volkershouw Sluikverkeer richting E40 wordt geweerd

PERSBERICHT. Volkershouw Sluikverkeer richting E40 wordt geweerd PERSBERICHT Volkershouw Sluikverkeer richting E40 wordt geweerd In het voorjaar hield SVVO een buurtbevraging over het openstellen van de Volkershouwbrug. SVVO kondigde toen meteen ook aan te bekijken

Nadere informatie