ADVIES AAN Commissie ruimte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ADVIES AAN Commissie ruimte"

Transcriptie

1 ADVIES AAN Commissie ruimte Onderwerp Uitvoeringsplan openbaar groen 2018 Beslispunten Het uitvoeringsplan openbaargroen voor 2018 vast te stellen. Inleiding De gemeenteraad heeft voor het beheer van het openbaar groen het groenbeleidsplan in maart 2013 vastgesteld. De hoofdoelstelling van het groenbeleidsplan is te komen tot een samenhangend beleid en beheer van het openbaar groen voor de gemeente, naar tevredenheid van bewoners. Waar mogelijk versterken van kwaliteiten voor de toekomst. Het groenbeleidsplan zorgt voor een helder kader dat inzicht geeft in: Huidige groenstructuur en kwaliteit Groenvisie Kansen die met groenstructuur en kwaliteit samenhangen Groene beleidsthema s Richtlijnen voor duurzame inrichting en beheer In het beleidsplan is de visie op het groen voor langere periode vastgelegd. (t/m 2016) Hiervoor zijn maatregelen en wijzigingen, in zowel groenstructuur als groenkwaliteit, voorgesteld om tot een optimaal groenbeeld te komen. Jaarlijks wordt hiervan een gedeelte uitgevoerd, dit is samengevat in het operationeel plan voor 2018 Beoogd effect In het groenbeleidsplan zijn de sterke en zwakke kanten van zowel de groenstructuur als de groenkwaliteit benoemd. Een sterke kant is de verbinding van de verschillende (grotere) groene elementen met elkaar die vanuit de buitenrand tot in de dorpen doorloopt. Daarnaast is er veel aandacht voor de natuurlijke oever langs de verschillende vijvers en watergangen. Deze zijn zeer belangrijk voor de flora en fauna. Op verschillende plaatsen is ruimte voor bomen waardoor deze geheel kunnen uitgroeien. Een zwakkere kant is dat er nog veel bomen in de bestrating staan en te dicht bij de huizen, deze veroorzaken veel overlast. Ook kan op meer plaatsen nog meer water in het zicht komen waardoor de natuurbeleving groter wordt. Door het uitvoeren van de plannen wordt invulling gegeven aan het gewenste groenbeeld zoals beschreven in het groenbeleidsplan. De sterke kanten worden nog meer geaccentueerd en de zwakke kanten worden indien mogelijk verbetert. Er wordt gestreefd naar een goede balans tussen beschikbaar budget, leefmilieu, inrichting en beheer.

2 Sterke kanten Water goed zichtbaar met natuurlijke oever en struiken/bomen op de achtergrond. (achterzijde meibloem/sleutelbleom) Groot groenelement in het hart van Hoogwoud (vijver bij De Dars) Grote groenelementen van de buitenranden tot in de dorpen. (parkje achter de Boet)

3 Combinatie van water, natuurlijke oever en bomen, zeer waardevol voor flora en fauna. En midden in dorp. (Wijde Klaver) Bomen hebben de ruimte om uit te groeien. (Leeghwaterlaan/ LH van Catzstraat) Zwakke kanten Bomen in de verharding en te dicht bij de huizen. (Sleutelbloem)

4 Bomen te groot en te dicht bij huizen (Glazenwagen) Argumenten Het voorstel is uitvoering van het vastgestelde groenbeleid De gemeenteraad heeft in maart 2013 het groenbeleidsplan vastgesteld Zijn er kanttekeningen/risicofactoren Geen Financiën De kosten van de uitvoering zijn gedekt in de begroting van 2018 programma 2 Openbare ruimte, product Openbaar groen, post Onderhoud. Communicatie 1. Doel Informeren waar en waarom wat gaat gebeuren met het openbaar groen 2. Doelgroep In algemeenheid alle burgers en specifiek de aanwonenden en de dorpsraden 3. Middelen Persoonlijke brief, weekblad van West Friesland en de website en inloopavond (12 december 2017) voor nadere informatie. De dorpsraden krijgen na de behandeling van het college het operationeel plan Tijdpad Na akkoord commissie Ruimte (28 november 2017) worden gelijktijdig alle communicatiemiddelen ingezet. Uitvoering De uitvoering van de plannen zal in het 1 ste halfjaar van 2018 plaatsvinden. Bij de uitvoering wordt rekening gehouden met de flora en fauna wet.

5 Bijlagen Operationeel uitvoeringsplan 2018 Verslag uitgevoerde werkzaamheden 2017 Operationeel uitvoeringsplan 2018 Inleiding In dit plan worden de werkzaamheden opgesomd ter uitvoering van het groenbeleidsplan Tevens wordt in dit plan verslag gedaan van de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van beide plannen. In hoofdstuk 1 worden de voornemens voor het jaar 2018 opgesomd. In hoofdstuk 2 wordt verantwoording afgelegd over de inmiddels uitgevoerde werkzaamheden in Hoofdstuk 1. Uit te voeren werkzaamheden 2018 A: Omvormingsplan/renovatieplan struiken en grasstroken De omvormingen worden uitgevoerd om zo tot het gewenste groenbeeld te komen. De locaties zijn afkomstig uit het groenbeleidsplan en/of naar aanleiding van veranderingen in een bepaalde omgeving en/of naar aanleiding van ervaringen met het onderhoud van bepaalde groenvakken de afgelopen jaren. Uitgangspunten voor omvorming en renovatie In de gemeente zijn de meeste plantvakken voorzien van meerdere soorten beplanting. Afgelopen jaren is een aantal plantvakken gerenoveerd. Hierbij is af een toe een eentonig beeld ontstaan. Het gaat erom dat er bij de plantvakken een balans wordt gevonden tussen eenheid en een te grote afwisseling. De kracht van vakbeplanting zit in een afgewogen verscheidenheid bepaald door: 1. De grootte van de vakken 2. Het profiel van de straat 3. De bijdrage van voortuinen aan het groene beeld van de straat. Door te werken met meer eenduidige soorten kunnen structuren worden versterkt, waarbij voorkomen moet worden dat steeds dezelfde soorten worden toegepast. Ecologisch gezien is een grotere verscheidenheid aan beplanting gewenst. Daarom moet er in de totale gemeente een grote verscheidenheid aan beplanting blijven bestaan. Op dit moment komt er in veel renovatievakken Lonicera voor. Voor een wintergroen beeld zijn dergelijke struiken zeer gewenst. Daartegenover staat dat deze struiken nauwelijks bijdragen aan de seizoen beleving. De pracht van de herfst, de winter, het voorjaar en de zomer moet niet worden vergeten. In een plant vak komt dit het beste tot zijn recht door te werken met 2 à 3 hoofdsoorten gecombineerd met solitaire heesters of bomen. Voor een hoge kwaliteit van het groen binnen een gemeente is het niet alleen van belang dat de

6 structuur van het groen op orde is, het is misschien nog wel belangrijker dat de groenelementen voldoen aan de wensen van de gebruikers. Bij omvormingen/renovaties moet rekening worden gehouden met onderstaande punten: 1. Reserveer voldoende ruimte voor openbaar groen, zowel boven- als ondergronds; 2. Houd rekening met sociale veiligheid en verkeersveiligheid. Voorkom onoverzichtelijke situaties en een onveilig gevoel door te dichte begroeiing; 3. Houd bij de inrichting rekening met het toekomstige beheer: Voorkom overhangende takken en dichte randen langs vakken; Houd rekening met de werkbreedtes en de bereikbaarheid voor materieel; Voorkom routing in de openbare ruimte die uitnodigt af te snijden door de plantvakken; Voorkom met de inrichting het gebruik van paaltjes, plantsoenhekjes of anti parkeerblokken; Voorkom vele kleine plantvakken en streef naar grotere eenheden; Voorkom moeilijk te maaien of te vegen hoeken waar veel onkruid kan opschieten; Voorkom open plekken waar zwerfvuil zich ophoopt; Zorg voor een afgewogen verscheidenheid aan beplanting per vak maar ook voor variatie in beplanting in de totale gemeente Opmeer. De volgende vakken worden gerenoveerd: Kern/straat locatie oppervlakte Hoogwoud Naast Hanebalk 5 65m2 Naast Kastanjelaan 3 en 4 Fuik 1-9 Beemsterlaan tussen P. Bossenstraat en L.H van Catzstraat Kreekrug m2 220m2 65m2 36m2 Spanbroek Lijster 50 49m2 Lijster 58 Lijster 103 Naast Roerdomp 32 Naast Roerdomp 34 75m2 112m2 48m2 48m2 De volgende vakken worden omgevormd van gras naar beplanting:

7 Kern/straat locatie oppervlakte Hoogwoud Burgemeester Breebaartstraat 20m2 46 De volgende vakken worden (gedeeltelijk) omgevormd van beplanting naar gras : Kern/straat locatie oppervlakte Spanbroek Tegenover Lijster m2 Tegenover Rietgans 15 56m2 B: Aanplant en kap bomen Vanuit het groenbeleidsplan wordt gestreefd naar de juiste boom op de juiste plaats, om zo tot de gewenste sterke bomenstructuur te komen. Dit houdt in dat er bomen geplant, verplant en gekapt moeten worden. Voor 2018 zijn vanuit het omvormingsplan geen activiteiten op het gebied van aanplant of kappen van bomen. Storm Tijdens de stormen in 2017 zijn er een aantal bomen omgewaaid, de meeste daarvan worden vervangen. Essentaksterfe Ook krijgen we te maken met de gevolgen van de essentaksterfte, landelijk zijn al vele essen aangetast en omgezaagd. Ook in Opmeer zijn de eerste aantastingen waargenomen. In 2018 worden alle essen geïnspecteerd en de ontwikkeling gemonitord. Verwachting is dat groot aantal essen gekapt moeten worden op korte danwel lange termijn. Groenbeleidsplan Vanuit de update van het huidige groenbeleidsplan komen ook aanbevelingen om het huidige bomenbestand te verbeteren door kap en aanplant van bomen. Daarom wordt geadviseerd om vanuit het omvormingsplan in 2018 niet te planten en te kappen.

8 Hoofdstuk 2 Uitgevoerde werkzaamheden 2017 De volgende vakken zijn gerenoveerd: Kern/straat locatie oppervlakte Opmeer Dotterbloem/ Weegbree langs 165m2 voetpad Voetpad tussen Planetenlaan en 73m2 Mecuriusstraat lage beplanting erbij langs het pad Tussen Planetenlaan en Pinksterbloem nabij parkeerplaats 179m2 Hoogwoud Tussen Beemsterlaan m2 Boenluif m2 Aartswoud Tussen Koetenburg en school 108m2 De volgende vakken zijn omgevormd van gras naar vaste planten : Kern/straat locatie oppervlakte Hoogwoud Voor de Lindehof 171m2 Op de volgende locaties zijn bomen gekapt en geplant: kern/straat locatie te kappen Reden* te planten Reden* Opmeer Kamille ,3 Naast Glazenwagen ,2,3 Hoogwoud Schermerlaan Spanbroek Spanbroekerwerg /120 Zaagmolenweg 14 3 Van Roozendaalstraat ,3

9 Uitgevoerde werkzaamheden afgelopen jaren Aurora Ingang wijk beplanting gerenoveerd Pinksterbloem Grote bomen uit de bestrating verwijderd Stonden erg dichtbij de huizen Roerdomp Verplanten van 2 grote bomen vanaf de Spanbroekerweg 120 naar de Roerdomp

10 Glazenwagen Beplanting langs sloot weggehaald om sterke bomenstructuur te krijgen en het water meer te beleven Lijster Bomen vervangen om sterke boomstructuur te krijgen, beplanting aangepast Pastoor Meriusstraat Omgeving speelplaats aangepast met haagje en bomen

11 Meeuwenstraat Beplanting langs sloot weggehaald om sterke bomenstructuur te krijgen en het water meer te beleven Meibloem Aanpassing beplanting incl nieuwe bomen om de wijk overzichtelijk de maken. Achterzijde Zwanebloem Beplanting weggehaald om het water meer te beleven. Aan de slootzijde knotwilgen geplant.

12 fietspad de Weyver Beplanting weggehaald om water meer te beleven en de sociale veiligheid van de fietser in de avond en nacht. Aan de slootkanten knotwilgen geplant. Fuik Hoge beplanting en grote bomen vervangen door lagere beplanting en smalle bomen voor een overzichtelijker en rustiger straatbeeld. Raadhuisstraat Beplanting langs de weg verwijderd om een sterke boomstructuur te krijgen tegen het huis aan beplanting aangepast.

13 L.H. van Catzstraat Beplanting langs de weg verwijderd ter versterking van de structuur. Hogere beplanting tegen achter garages ter afscherming. Veldstralaan Totale herinriching van de wijk incl bomen en beplanting. Lage beplanting voor de veiligheid en overzichtelijkheid van de wijk. Gezien de beperkte ruimte voor bomen smalle en kleine bomen geplant. Dokter van Balenblankenstraat Totale herinriching van de wijk incl bomen en beplanting. Lage beplanting voor de veiligheid en overzichtelijkheid van de wijk. Gezien de beperkte ruimte voor bomen smalle en kleine bomen geplant.

14 Sleutelbloem Water is weer zichtbaar gemaakt door verwijderen beplanting. Water is niet meer verscholen achter beplanting Slotweg Aantal bomen vermindert en overblijvende bomen fors teruggesnoeid. Voetpad rond de bomen weer vlakker gemaakt. Overlast vanwege de te grote bomen is weggenomen met behoud van groen in de straat. Lindengracht Parkeerplaatsen en groen op voormalige plek garage. Fraaie binnenkomst in de gemeente

15 Lindengracht/ AC de Graafweg Na reconstructie te kort ruimte voor grote bomen. Voor behoud groene karakter knotwilgen geplant. Verzetstraat Totale renovatie van de wijk. Met ruimte voor parkeren, groen en rijbaan en voetpad. Van Roozendaalstraat Nieuwe aanplant bij nieuw seniorencomplex Veel vaste planten voor meer kleur en groene aankleding Boterbloem Totale renovatie van de inrichting incl aanpassing van het groen

ADVIES aan Commissie ruimte

ADVIES aan Commissie ruimte ADVIES aan Commissie ruimte Onderwerp Concept operationeel plan 2017 vanuit groenbeleidsplan 2013-2016 Beslispunten Het concept operationeel plan voor het jaar 2017 vast te stellen. Inleiding De gemeenteraad

Nadere informatie

ADVIES AAN Commissie ruimte

ADVIES AAN Commissie ruimte ADVIES AAN Commissie ruimte Onderwerp Concept operationeel plan 2016 vanuit Groenbeleidsplan 2013-2016 Beslispunten Het concept operationeel plan voor het jaar 2016 vast te stellen. Inleiding De gemeenteraad

Nadere informatie

Onderwerp Uitvoering operationele plannen groenbeleidsplan en bomenbeleidsplan 2012

Onderwerp Uitvoering operationele plannen groenbeleidsplan en bomenbeleidsplan 2012 ADVIESNOTA AAN B&W Ingekomen van afdeling Groen Postregistratienummer Onderwerp Uitvoering operationele plannen groenbeleidsplan en bomenbeleidsplan 2012 Vertrouwelijk Sector Afdeling Medewerk(st)er/tel

Nadere informatie

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping.

De verschillen tussen de onderhoudsniveaus basis en accent zijn aangegeven in de tekst door middel van een onderstreping. BIJLAGE A. BEELDBOEK GROEN KERNEN In de wijken krijgt de openbare ruimte een gemiddelde kwaliteit. Dit onderhoudsniveau noemen we basis. In de wijken dragen inwoners vervolgens zelf bij aan het beheer

Nadere informatie

Bijlage 10 Planning en kosten renovaties

Bijlage 10 Planning en kosten renovaties Bijlage 10 Planning en kosten renovaties Integrale herinrichtingen 2014 2015 2016 2017 2018 Koningshof fase 5, 6, 7, 8 50.000 50.000 50.000 50.000 35.000 Vrouwtjeslant fase 3, 4 45.000 45.000 45.000 ----

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Inspraak januari Groenbeleidsplan

Inspraak januari Groenbeleidsplan Inspraak januari 2016 Groenbeleidsplan 2016-2025 Groenbeleidsplan Wat is het groenbeleidsplan Openbaar groen in de bebouwde kommen Beleid in hoofdlijnen voor de komende 10 jaar Belangrijk was de inbreng

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN

LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN LANDSCHAPPELIJKE INPASSING EN BOMENPLAN R-Net verbinding traject Zeeweg - Koningin Julianalaan In deze notitie is de huidige stand van zaken beschreven rond de landschappelijke inpassing en het bomenplan

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

UW TUIN. vragen en antwoorden

UW TUIN. vragen en antwoorden UW TUIN vragen en antwoorden UW TUIN: VRAGEN EN ANTWOORDEN In deze brochure vindt u informatie over: Hoe u uw tuin mag gebruiken. Wat u wel en wat u niet mag bouwen in uw tuin. Hoe u uw tuin achter moet

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Opmeer houdende regels omtrent het Groenbeleidsplan

Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Opmeer houdende regels omtrent het Groenbeleidsplan GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Opmeer Nr. 112264 29 mei 2018 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Opmeer houdende regels omtrent het Groenbeleidsplan 2018-2021 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016

Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 Ontwerprandvoorwaarden MP-stroken Industrieweg versie maart 2016 haag fietsstrook Industrieweg Industrieweg voetpad in middenberm fietsstrook haag Huidige te handhaven Inrichtingsvoorwaarden Voorstel aanvullende

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Informatie over definitief ontwerp Schoener 17 en 26 t/m 36 Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Schoener 17 en 26 t/m 36.

Nadere informatie

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog.

Doel Met de antwoorden kan de gemeente Wageningen een algemeen beeld formuleren van de groenbeleving door de bewoners van Wageningen Hoog. Enquête Wageningen Hoog. U vindt hier het overzicht van de resultaten uit de bewonersenquête voor de wijk Wageningen Hoog. De enquête kon zowel digitaal als schriftelijk worden ingevuld tot 9 december

Nadere informatie

Groenbeheer Westeinde. Presentatie: Nico Kelderhuis 12 november 2015

Groenbeheer Westeinde. Presentatie: Nico Kelderhuis 12 november 2015 Groenbeheer Westeinde Presentatie: Nico Kelderhuis 12 november 2015 Programma De waarde van Groen Nieuwe groenbeleidsplan Ontwikkelingen Leeuwarden Beheer Leeuwarden Het groen in Westeinde Tips voor de

Nadere informatie

Boomstructuur Door de jaren heen is Huizen uitgegroeid van een dorp in het landschap tot een grote plaats. Vooral de groeikernwijken Huizermaten en de

Boomstructuur Door de jaren heen is Huizen uitgegroeid van een dorp in het landschap tot een grote plaats. Vooral de groeikernwijken Huizermaten en de Boomstructuur Door de jaren heen is Huizen uitgegroeid van een dorp in het landschap tot een grote plaats. Vooral de groeikernwijken Huizermaten en de Bijvanck hebben hieraan bijgedragen. Het verschil

Nadere informatie

Inloopavond omvormingen groen Lemmer - maandag 4 juli 2016

Inloopavond omvormingen groen Lemmer - maandag 4 juli 2016 Inloopavond omvormingen groen Lemmer - maandag 4 juli 2016 Antwoorden en toelichting op de vragen en opmerkingen. 1. Op sommige plaatsen op de bomenkaart, ontbreken bomen die er in het echt wel staan,

Nadere informatie

Afgesproken is dat buurtbeheer Kruidenbuurt via deze brief een duidelijk antwoord zou krijgen op de door haar ingediende snoeiverzoeken.

Afgesproken is dat buurtbeheer Kruidenbuurt via deze brief een duidelijk antwoord zou krijgen op de door haar ingediende snoeiverzoeken. Buurtbeheer Kruidenbuurt T.a.v.: Lilian van de Wiel Wijnruit 1 4907 HC Oosterhout Datum Uw kenmerk - 8 MAART 2006 Onderwerp Groenschouw Kruidenbuur1 Geachte mevrouw van de Wiel, Ons kenmerk WW/MS 62664

Nadere informatie

Groenbeleidsplan Gemeente Opmeer

Groenbeleidsplan Gemeente Opmeer Groenbeleidsplan Gemeente Opmeer 2013-2016 Groenbeleidsplan Gemeente Opmeer 2013-2016 DEFINITIEF Boomtotaalzorg en Grontmij Nederland B.V. Alkmaar, 29 januari 2013 GM-0086003, revisie Verantwoording Titel

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Bomen Marktstraat Centrumplan Made

Vragen en antwoorden Bomen Marktstraat Centrumplan Made Vragen en antwoorden Bomen Marktstraat Centrumplan Made Inleiding Eind september 2018 is de reconstructie van het Raadhuisplein en de Nieuwstraat (rotonde) in Made grotendeels gereedgekomen. De volgende

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Inhoudsopgave 2 Openbaar groen... 4 2.1 Wat is snippergroen?... 4 2.2 Doel van het nieuwe beleid... 4 2.3 Redenen om snippergroen te verkopen...

Nadere informatie

Individuele terugkoppeling reacties n.a.v. bewonersavond Meerenburgh

Individuele terugkoppeling reacties n.a.v. bewonersavond Meerenburgh Individuele terugkoppeling reacties n.a.v. bewonersavond Meerenburgh Datum bewonersavond 29-06-2015 Locatie Basisschool de Lisbloem te Lisse Tijd 19:00 21:30 Op 29 juni 2015 heeft er in basisschool de

Nadere informatie

Wijkschouw: Hogeland-Zuid 1 Datum: 30 september 2014

Wijkschouw: Hogeland-Zuid 1 Datum: 30 september 2014 Wijkschouw Hogeland-Zuid 1 Op 30 september 2014 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Hogeland Zuid 1 (gebied 12a). Start- en eindpunt van de wandeling was wijkcentrum De Roef aan de Pastoor Geertmanstraat.

Nadere informatie

Naam en telefoon. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Portefeuillehouder Onderwerp Concept Structuurplan Bomen Datum Afdeling 10 december 2015 S/RO Naam en telefoon Portefeuillehouder E. Moors 5822 M. Rekswinkel 9740 J. van der Schoot Wat zijn de mogelijkheden? Belangrijkste

Nadere informatie

Peter Verkade KANSENSTUDIE MERWEDEPOLDER. Kansenstudie Merwedepolder

Peter Verkade KANSENSTUDIE MERWEDEPOLDER. Kansenstudie Merwedepolder KANSENSTUDIE MERWEDEPOLDER Galerij 8 2771 XJ Boskoop T/F : (0172) 231801 M : (06) 28885688 I : www.pvla.nl E : info@pvla.nl 1 1. AANLEIDING RENOVATIE HOOFDGEBOUW EN HERINRICHTING VAN BUITENRUIMTE KWALITEITSIMPULS

Nadere informatie

Beheerplan civiele kunstwerken

Beheerplan civiele kunstwerken Beheerplan civiele kunstwerken 2016-2019 Postregistratienummer *15.0013429* 15.0013429 Beheerplan civiele kunstwerken 2016-2019 Versie Status Sector Afdeling Auteur Paraaf 3.1 Definitief GZ CTW M.C. Blom

Nadere informatie

Bomen in Schalkwijk. Programma van Eisen en Wensbeeld. 4 mei 2018 SAMENVATTING-CONCEPT PCM

Bomen in Schalkwijk. Programma van Eisen en Wensbeeld. 4 mei 2018 SAMENVATTING-CONCEPT PCM Bomen in Schalkwijk Programma van Eisen en Wensbeeld 4 mei 2018 SAMENVATTING-CONCEPT PCM Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. PvE en wensbeeld 3 2.1 Wensbeeld en wenskaart 3 2.2 Standplaatsen bomen in de wijk

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Bomenwaardering Gerbrandystraat

Bomenwaardering Gerbrandystraat Bomenwaardering Gerbrandystraat 05-09-2017 BURO ANDSCHAPSARCHITECTUUR Bomenwaardering Gerbrandystraat 05-09-2017 Inhoud Huidige bomen 4 Te kappen bomen 7 Te behouden bomen 9 Nieuw sortiment 10 Colofon

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern Concept Fiet sr out e wonen in de kern wonen rondom de kern won en in het lint 16 Door te spelen met de richtingen en de hellingshoeken van de kappen ontstaat er een gevarieerd straatbeeld. Eenheid en

Nadere informatie

opmeer P 1 3*0 ~ 7 ûsc*v ADVIESNOTA AAN B&W F ostregistratienummer 1 iiiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii JJstf

opmeer P 1 3*0 ~ 7 ûsc*v ADVIESNOTA AAN B&W F ostregistratienummer 1 iiiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii JJstf ADVIESNOTA AAN B&W gemeente 4, opmeer Onderwerp en ínhoud Algemeen aanwijzingsbesluit APV Opmeer 2017 ] 7.0012051 F ostregistratienummer 1 iiiniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Vertrouwelijk Sector Grondgebiedzaken

Nadere informatie

Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad voor het volgende te besluiten:

Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad voor het volgende te besluiten: Initiatiefvoorstel Vergadering Gemeenteraad Vergaderdatum 8 maart 2018 Jaargang en nummer 2018 nr. 27 Geheim Nee Initiatiefvoorstel Herplantplicht Bomen Het raadslid mevrouw Van Esch (PvdD) stelt de raad

Nadere informatie

MEMO maaibeleid. Beheergroep Streefbeeld en maairegime Waar kan dit voorkomen Gazon

MEMO maaibeleid. Beheergroep Streefbeeld en maairegime Waar kan dit voorkomen Gazon MEMO maaibeleid Met ingang van 1 januari 2016 is het maaibeleid voor grassen in de fysieke openbare njimte gewijzigd. Dit had ie maken met een verschuiving van middelen binnen het programma kwaliteit fysieke

Nadere informatie

Beheerplan en Werkzaamheden voor deze zomer

Beheerplan en Werkzaamheden voor deze zomer Beheerplan en Werkzaamheden voor deze zomer 13 april 2017 Beheerplan overtuinbisdomvanvliet.nl Inhoud 1. Inleiding 2. 3. Omschrijving gewenste situatie/ kwaliteit/ sfeer 4. Reguliere beheermaatregelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP)

AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP) AANVULLING BEELDKWALITEITSPLAN OLDEBROEK-WEST II (HOGEKAMP) INLEIDING Aanvulling beeldkwaliteitsplan Oldebroek West II (Hogekamp) Bij het stedenbouwkundig plan voor Oldebroek- West in 2007 is destijds

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Ter informatie zenden wij u het bestedingsvoorstel Intensivering onderhoud openbare ruimte.

Ter informatie zenden wij u het bestedingsvoorstel Intensivering onderhoud openbare ruimte. 4+4A Gemeente Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787, t.n.v. gemeente Delft Behandeld door R.A. van Beek Telefoon 14015 Internet www.delft.n1 Retouradres : Centrals Staf, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u lezen op www.vianen.nl. Klik op het icoon Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u lezen op www.vianen.nl. Klik op het icoon Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de derde bijeenkomst Buiten Gewoon Mariënhof en Langeweg 121 t/m 171 op donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: 40 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren,

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/27493 zaaknr.: Z/C/14/15190 Raadsinformatiebrief Onderwerp : uitvoering overlastbomen Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Datum college : 18 oktober 2016

Nadere informatie

Klankbordgroep bijeenkomst

Klankbordgroep bijeenkomst 16 10 2018 Masterplan IVORiM Peter Hogeveen Merijn van Loon Joris Jennen IVORiM-Warmtenet Meerwijk Klankbord bijeenkomst Vernieuwing openbare ruimte in Meerwijk Klankbordgroep bijeenkomst Klankbordgroep

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018 Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Gebiedstoer en workshop 9 oktober 2018 Welkom Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte Toekomstbeeld groene buitenruimte Welkom

Nadere informatie

De hieronder besproken woonwijken zijn verduidelijkt met kaartmateriaal en aangepaste richtlijnen in functie van het algemeen groenonderhoud.

De hieronder besproken woonwijken zijn verduidelijkt met kaartmateriaal en aangepaste richtlijnen in functie van het algemeen groenonderhoud. Onderhoud woonwijken Zomerwerk De hieronder besproken woonwijken zijn verduidelijkt met kaartmateriaal en aangepaste richtlijnen in functie van het algemeen groenonderhoud. Winterwerk Alle hieronder opgesomde

Nadere informatie

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld

s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld 1 s-heerenhoek ruimtelijke problematiek in beeld Bebouwing Prins Hendrikstraat Prins Hendrikstraat Hoek Molendijk, Cingeldijk Hoek Molendijk, Cingeldijk In

Nadere informatie

Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast.

Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast. 1 Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van de gemeente naar aanleiding van een verzoek om bomen te rooien vanwege overlast. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het college van

Nadere informatie

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013

Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Beknopte toelichting op het voorlopig ontwerp nieuwbouw recreatiewoningen op Landal Miggelenberg - mei 2013 Inleiding Het vakantiepark Miggelenberg is gelegen op de Veluwe. Het ligt in een bebost gebied

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Wij zorgen voor een schone, leefbare en groene stad. 100% eigendom gemeente Haarlem Maatschappelijk partner, zonder winstoogmerk Klantgericht,

Wij zorgen voor een schone, leefbare en groene stad. 100% eigendom gemeente Haarlem Maatschappelijk partner, zonder winstoogmerk Klantgericht, Wij zorgen voor een schone, leefbare en groene stad. 100% eigendom gemeente Haarlem Maatschappelijk partner, zonder winstoogmerk Klantgericht, efficiënt, duurzaam Agenda Domeinen Werkzaamheden per seizoen

Nadere informatie

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin Onderhoud Klussenwijzer Aanleg van een geveltuin BrabantWonen 2 e druk februari 2015 Aanleg van een geveltuin Veel woningen in ons bestand zijn direct aan de openbare weg gelegen. Zij hebben geen voortuin,

Nadere informatie

Visueel plateau wordt aangebracht.

Visueel plateau wordt aangebracht. straat aanbevelingen/ opmerkingen/ vragen gehonoreerd niet gehonoreerd Gaarne plateau aanbrengen op de kruising - Driestal, een chicane zou ook kunnen, maar heeft als risico dat fietsers klem gereden kunnen

Nadere informatie

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO

: Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO Onderwerp Iepenlaan 1A te Woerden Projectnummer : 211x08556 Datum : 01 maart 2018 Opdrachtgever : Lidl Nederland Gmbh, de heer M. de Jong Van : R. Tak : Advies landschappelijke inrichting Lidl MEMO BLAD

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot Datum : 02 oktober 2014 Inleiding Hotel Van Der Valk Hotel Akersloot is voornemens het hotel en het terrein uit te breiden. Omwille van

Nadere informatie

Klankbordgroep bijeenkomst 3 Groot Onderhoud Meerburglaan - Buitendijklaan. 12 okt 2011

Klankbordgroep bijeenkomst 3 Groot Onderhoud Meerburglaan - Buitendijklaan. 12 okt 2011 Klankbordgroep bijeenkomst 3 Groot Onderhoud Meerburglaan - Buitendijklaan 12 okt 2011 Programma: 18.00-18.15 - Inloop 18.15-18.20 - Programma avond (Rajan Roepan) 18.20-18.30 - Dankwoord (Leo Maat, wethouder)

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november 2016 Inleiding In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is bepaald dat een vergunning nodig is als iemand een inrit wil

Nadere informatie

Het groen in Oud-West

Het groen in Oud-West Het groen in Oud-West Van 18 tot en met 24 september 2008 kon het bewonerspanel van Oud-West vragen beantwoorden over het groen in Oud-West. Van de 1.106 panelleden hebben er 496 meegedaan. Dit komt neer

Nadere informatie

Versie Groencommissie: Franc Magnee Dirk Wendt Frans van der Meijden

Versie Groencommissie: Franc Magnee Dirk Wendt Frans van der Meijden Groenplan Rozendaal Versie 20160414. Groencommissie: Franc Magnee Dirk Wendt Frans van der Meijden Inleiding: Dit groenplan is opgesteld door de groencommissie in 2015 in opdracht van het DB. Het plan

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Masterplan Reactie op voorstellen Frank Pont November 2016.

Masterplan Reactie op voorstellen Frank Pont November 2016. Masterplan Reactie op voorstellen Frank Pont November 2016. - In het rapport zijn de scorekaarten opgenomen van beide banen: akkoord! Uitgangspunt dient te zijn dat bestaande rating van de banen wordt

Nadere informatie

BOMEN JEUGD SNOEI WEL NIET

BOMEN JEUGD SNOEI WEL NIET BEHEERPASPOORT BOMEN JEUGD SNOEI Een mooie duurzame boom, bomenrij of groep met één doorgaande stam en een voor die locatie gewenste takvrije stam. Er wordt tijdens deze fase gestreefd om de boom zich

Nadere informatie

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31

Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 Bijlage 1. Definitief ontwerp Gondel 21, 25, 27, 29, 30 en 31 1. Parkeren In totaal zijn er 31 extra parkeerplaatsen bijgekomen. In de woonstraten Gondel 27-01 t/m 27-15 en Gondel 27-37 accepteren we dat

Nadere informatie

CONCEPT Voorkeursontwerp Rozengracht

CONCEPT Voorkeursontwerp Rozengracht CONCEPT Voorkeursontwerp Rozengracht Juni 2019 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 2. Huidige situaties en functies 2.1 Huidige inrichting 2.2 Functiekaart 2.3 Plankaart wonen 6 6 8 10 3. Varianten 3.1 Bewonersvariant

Nadere informatie

3.2.1 Dorpskarakteristiek

3.2.1 Dorpskarakteristiek 3.2 De Glind Wegbeplanting en bosjes in het kampenlandschap Recreatieve voorzieningen in de kern Oorspronkelijk bestond de Glind uit een verzameling boerderijen Beperkte nieuwbouw vindt plaats waarbij

Nadere informatie

De Driesprong te Ermelo

De Driesprong te Ermelo 1 De Driesprong te Ermelo Beeldkwaliteitplan 24 maart 2017 In dit deel wordt de beeldkwaliteit voor de bebouwing en de openbare ruimte beschreven, waarbij de buurtjes in uiterlijk van elkaar zullen gaan

Nadere informatie

IMELDAZIEKENHUIS BONHEIDEN ALGEMEEN PESTICIDENVRIJ ONTWERPEN

IMELDAZIEKENHUIS BONHEIDEN ALGEMEEN PESTICIDENVRIJ ONTWERPEN PESTICIDENVRIJ ONTWERPEN IMELDAZIEKENHUIS BONHEIDEN ALGEMEEN Ooit begonnen in de bossen van Bonheiden, als sanatorium van de zusters van Duffel, is het Imeldaziekenhuis uitgegroeid tot een volwaardig ziekenhuis

Nadere informatie

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen.

De gemeente heeft in de visie vier studies gedaan om de problematiek op te lossen. Verslag informatievond 14 juni Platanen Seghweart De wijkmanager Joyce Scheenaard opent de avond. Wethouder Haring heet een ieder welkom en geeft aan dat het op deze avond vooral gaat over het met elkaar

Nadere informatie

Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse

Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse 16-11-09 Bodenterrein / UMCG Boom Effect Analyse 16-11-09 Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken Directie Projectontwikkeling afdeling Ingenieursbureau

Nadere informatie

HAKHOUTBEHEER. wegenenverkeer.be

HAKHOUTBEHEER. wegenenverkeer.be HAKHOUTBEHEER wegenenverkeer.be WAT Hakhoutbeheer is een eeuwenoude en alternatieve vorm van beheren van bomen en struiken. De bomen worden daarbij afgezaagd op een tiental centimeter boven de grond. In

Nadere informatie

Kern Epse 2010, herziening Waarde-Bos

Kern Epse 2010, herziening Waarde-Bos TOELICHTING van het bestemmingsplan Kern Epse 2010, herziening Waarde-Bos Gemeente Lochem Versie 12 november 2014 1. Inleiding De gemeenteraad van Lochem heeft op 27 juni 2011 het bestemmingsplan Kern

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders

Tuincommissie voorschriften van de. Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders Tuincommissie voorschriften van de Federatie van de Amsterdamse Amateur-tuinders De Tuincommissie wordt op een ledenvergadering gekozen volgens artikel 15 der Statuten en bestaat uit minimaal 3 leden,

Nadere informatie

Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg)

Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) Burgerschouw wijk 5 Middengebied (woensdag-ploeg) 10-5-2017 Inleiding Op 10 mei 2017 heeft de 1e burgerschouw van 2017 in de wijk Middengebied (Oostelijk gedeelte) plaatsgevonden. Er kon een nieuwe deelnemer

Nadere informatie

Enquête groenbeleidsplan (zomer 2013)

Enquête groenbeleidsplan (zomer 2013) Enquête groenbeleidsplan (zomer 2013) De gemeente Heemstede betrekt u, als inwoner van de gemeente, graag bij de inrichting van het groen in de gemeente. Met de algemene term groen worden de planten, de

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Aanvragen vergunning voor kappen twaalf inlandse eiken Oranjelaan in Oudheusden

Aanvragen vergunning voor kappen twaalf inlandse eiken Oranjelaan in Oudheusden Zaaknummer 00488130 Onderwerp Aanvragen vergunning voor kappen twaalf inlandse eiken Oranjelaan in Oudheusden Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In de Oranjelaan in Oudheusden staan aan de zuidwestzijde

Nadere informatie

BIJLAGE 4: AFWEGINGEN M.B.T. OPTIES INPASSING HOCKEYVELD OP WEILAND ZUIDWESTELIJK VAN HET KOCHERBOS

BIJLAGE 4: AFWEGINGEN M.B.T. OPTIES INPASSING HOCKEYVELD OP WEILAND ZUIDWESTELIJK VAN HET KOCHERBOS BIJLAGE 4: AFWEGINGEN M.B.T. OPTIES INPASSING HOCKEYVELD OP WEILAND ZUIDWESTELIJK VAN HET KOCHERBOS In de notitie Hockeyveld(en) MHC Muiderberg, een beslissing in balans met bijbehorende locatiematrix

Nadere informatie

Groot onderhoud Kruidenwijk Fase 3

Groot onderhoud Kruidenwijk Fase 3 Interne memo Groot onderhoud Kruidenwijk Fase 3 Reactieformulieren d.d. 24 maart 2015 Hieronder volgen onze reacties op uw wensen, ideeën en suggesties. Wij hebben geprobeerd deze ideeën, wensen en suggesties

Nadere informatie

Visie op de Twellose Beek

Visie op de Twellose Beek Visie op de Twellose Beek Verantwoording Colofon Titel Visie op de Twellose Beek Opdrachtgever Waterschap Veluwe Projectleider Theo van der Horn Auteur(s) Annemieke Helder-Feijen Annemarijne van Nieuwenhuijzen

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw,

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw, Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk. Daarnaast treft u informatie aan over

Nadere informatie

Staat Dalfsen onder water?

Staat Dalfsen onder water? Staat Dalfsen onder water? 1. Ons klimaat 2. Groenstructuurplan Agenda 3. Ontwikkeling wijken in Dalfsen 4. Kenmerkende verschillen in de wijken 5. Wat doen wij 6. Wat kunnen jullie doen? 7. Pauze 8. Stellingen

Nadere informatie

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand GemeenteWATERLAND '.SP - Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand Da/um Kenmerk Be bandeld door Dooreiesnsmmer Bijlagen Uil) brief ian Uw kenmerk : 2juni2016 : U16.03499 : J.Verleg : (0299) 658 574

Nadere informatie

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Bij veel van onze huurhuizen hoort een tuin. Je kunt daarin naar eigen smaak tuinieren en natuurlijk volop genieten. We geven

Nadere informatie

Zwerfkei licht door de bomen

Zwerfkei licht door de bomen Zwerfkei licht door de bomen 20.00 20.10 Opening en toelichting doel van de avond Lucy van der Linden-Merkx, MERK-X verbindend in Veiligheid 20.10 20.30 Samenvatting en conclusies enquête bewoners en gebruikers

Nadere informatie

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status HOOFDWEGEN Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status Twee of meer bomenrijen Grote bomen (1 e orde, tot 20 meter hoog) In ecologische verbindingszones alleen inheemse

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan en inrichtingsplan Moleneind 25 Loon op zand + 1900 Bron topotijdreis.nl + 1937 Bron topotijdreis.nl Opgesteld door: + 1999 Bron topotijdreis.nl Inleiding Voor het perceel van Moleneind

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

Dagelijks Bestuur: Erik Bobeldijk, portefeuillehouder openbare ruimte

Dagelijks Bestuur: Erik Bobeldijk, portefeuillehouder openbare ruimte Buurtring Zuid Aan Algemeen Bestuur Nieuw-West Van Dagelijks Bestuur: Erik Bobeldijk, portefeuillehouder openbare ruimte Kopie aan Patrick Tramper Datum 23 februari 2016 Geachte leden van het Algemeen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit: Toekomstige beheerscenario s openbare ruimte

Ontwerpbesluit: Toekomstige beheerscenario s openbare ruimte Ontwerpbesluit: Toekomstige beheerscenario s openbare ruimte 2013-2018 Registratienummer 2013-03115 Versie 1 Status Concept Opdrachtgever Inge Meindertsma Adviseur Hendrik Hoekstra Voor akkoord Voor akkoord

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april

Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Tabel 1: Uitkomsten van bijeenkomsten 23 maart, 9 april en 30 april Vragen/wensen/ideeën Opgenomen in het plan Nog nader te onderzoeken Niet overgenomen omdat 23 maart 2015 Behoud parkeerplaats ouderen

Nadere informatie