Wij willen u hier nogmaals wijzen op het document inkoopbeleid als bron:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij willen u hier nogmaals wijzen op het document inkoopbeleid als bron:"

Transcriptie

1 VRZ Zorginkoop FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) 2019 Wij willen u hier nogmaals wijzen op het document inkoopbeleid als bron: Daarnaast hebben wij hierna volgend de meest-gestelde-vragen geïnventariseerd en van een actueel antwoord voorzien. Nr. Onderwerp Vraag Antwoord 1 S1 Onder welke voorwaarden komen wij in aanmerking voor een toeslag voor wijkgericht werken? Wij prefereren de term niet toewijsbare wijkgerichte activiteiten. Voor zorgaanbieders die in 2017/18 reeds een toeslag voor niet toewijsbare wijkgerichte activiteiten hebben ontvangen geldt dat deze toeslag qua hoogte ongewijzigd blijft en verwerkt is in het integraal tarief. Voor zorgaanbieders die in 2018 een toeslag voor niet toewijsbare wijkgerichte zorg ontvingen maar hier voor 2019 op grond van de geldende criteria niet meer in aanmerking komen geldt dat wij ervan uitgaan dat deze zorgaanbieders dit zelf voor 1 november 2018 bij ons melden. 2 Aanvullende instellingsgebonden afspraken Hoe kunnen we kenbaar maken dat we in aanmerking willen komen voor aanvullende, instellingsgebonden afspraken. Kan dit ook als je niet in het kerngebied werkzaam bent? Aanvullende instellingsgebonden afspraken m.b.t. ketenzorg dementie en regionale beschikbaarheidsfunctie onplanbare zorg worden alleen met zorgaanbieders gemaakt die overwegend werkzaam zijn in de kernwerkgebieden van Zorg en Zekerheid respectievelijk Eno. Daartoe zullen wijzelf het contact met zorgaanbieders initiëren. Afspraken m.b.t. regiefunctie complexe wondzorg kunnen in beginsel ook buiten deze kernwerkgebieden worden gemaakt. De voorwaarden waaronder deze afspraken kunnen worden gemaakt komen voort uit de desbetreffende beleidsregel en zijn op aanvraag verkrijgbaar via het adres inkoopsupport@vrzzorginkoop.nl o.v.v. Regiefunctie Complexe Wondzorg. Omdat VRZ Zorginkoop van mening is dat het niet wenselijk is dat meerdere zorgaanbieders in een regio de regiefunctie uitvoeren contracteert zij in principe per regio slechts één zorgaanbieder. Voor afspraken over niet toewijsbare wijkgerichte zorg verwijzen we naar het antwoord op vraag 1.

2 3 Zorgkostenplafond Begrijpen wij goed dat VRZ Zorginkoop alleen afspraken maakt over een integraal tarief en geen zorgkostenplafond? Iedere zorgaanbieder krijgt inderdaad een integraal tarief aangeboden en wij maken geen afspraken over een omzetplafond, behoudens door Eno in haar kernregio. Daarnaast maken wij met maatwerkaanbieders wel nacalculeerbare afspraken over doelmatigheid. 4 Tariefstelling Hoe gaat VRZ Zorginkoop om met de tariefbepaling voor 2019? De NZa heeft recent de tarieven voor de reguliere prestaties herijkt wat voor (bijna) alle prestaties een lager maximaal NZa tarief tot gevolg heeft. De (nog niet herijkte) NZa tarieven van de reguliere prestaties vormden, samen met de productmix, de basis voor de initiële berekening van de integrale tarieven. VRZ Zorginkoop heeft besloten de herijking van de tarieven niet te gebruiken voor een herberekening van de integrale tarieven. Enerzijds omdat dit voor veel zorgaanbieders zou leiden tot een lager integraal tarief hetgeen tot veel onnodige discussies zou leiden. Anderzijds omdat bij een deel van de zorgaanbieders inmiddels de integrale tarieven tot stand zijn gekomen op basis van andere afwegingen en argumenten dan de NZa tarieven en productmix alleen. VRZ Zorginkoop indexeert de tarieven daarnaast met de Overheidsbijdrage Arbeidskostenontwikkeling (OVA) zoals ook in het meerjarenakkoord wijkverpleging is afgesproken. Omdat we de lagere NZa tarieven niet inrekenen en de tarieven conform afspraken indexeren ziet VRZ Zorginkoop geen ruimte meer voor andere (lees: hogere) tariefafspraken. In het bijzonder zullen we principieel niet ingaan op kostprijsdiscussies. De reden hiervoor is dat de zorgaanbieder in de opbouw van zijn kostprijs keuzes en aannames kan maken die wij wellicht niet delen. Het is ons inziens niet wenselijk te moeten discussiëren over keuzes die de interne bedrijfsvoering van de zorgaanbieder betreffen: dat is niet de rol van de zorgverzekeraar. 5 Integriteitstoets In het aanvullend inkoopbeleid van 3 juli lees ik dat de zorgaanbieder de wettelijk verplichte integriteitstoets moet kunnen doorstaan. Wat wordt hiermee bedoeld? Om de verzekerde te beschermen zijn zorgverzekeraars volgens de Wet financieel toezicht (Art. 3:10 Wft) en het protocol Verzekeraars & Criminaliteit (Artikel 1.2c) verplicht de integriteit van een zorgaanbieder te toetsen, voordat ze met hem een contract aangaan of het contract verlengen. Wij toetsen daarom uw gegevens in het AGB-register, BIG-register en Insolventie-register. Indien de toets op enigerlei wijze aanleiding geeft tot het stellen van aanvullende vragen nemen wij daartoe contact met de zorgaanbieder op.

3 6 Indicatiestelling Wij hebben problemen met het vinden van voldoende verpleegkundigen niveau 5. Mag de indicatiestelling ook door niveau 4 worden gedaan? Nee. Zorgaanbieders vragen regelmatig of de indicatiestelling niet (ook) door niveau 4 mag worden gedaan. In dat kader wordt verwezen naar de overgangsregeling zoals deze in 2015 gold met de claim dat deze regeling nu ook nog van kracht is. De overgangsregeling gold echter alleen voor de overgangsperiode in 2015/16 waarin alle zittende cliënten geherindiceerd moesten worden én onder voorbehoud van een schriftelijke afspraak hierover met de betrokken zorgverzekeraar(s). De inkoop- en polisvoorwaarden van de aan VRZ Zorginkoop deelnemende zorgverzekeraars zijn daar nu expliciet over: de indicatiestelling voor de wijkverpleging dient gedaan te worden door een verpleegkundige op Hboniveau. 7 Geen contract in 2019 Hoe ga ik om met cliënten en declaraties als er geen contract voor volgend jaar tot stand komt? De lopende overeenkomst 2018 brengt in ieder geval de verplichting met zich mee de zittende cliënten in 2018 in zorg te houden als zij dat wensen. Het overdragen van de cliënt naar een andere (gecontracteerde) zorgaanbieder is wel toegestaan onder de voorwaarde dat dit met de expliciete instemming van de cliënt geschiedt. Jurisprudentie rondom de Wet Geneeskundige Behandeling Overeenkomst stelt dat het ontbreken van een overeenkomst met een zorgverzekeraar GEEN reden mag zijn een bestaande zorgrelatie op te zeggen. Dat betekent dat ook na de jaarwisseling de zorg aan de cliënt dient te worden voortgezet totdat ook weer in overleg met de cliënt en indien gewenst - een andere (gecontracteerde) zorgaanbieder is gevonden. Als niet gecontracteerde zorgaanbieder in 2019 kunt u echter geen gebruik maken van een integraal tarief want dat is alleen toegestaan via een overeenkomst op basis van de daarvoor opgestelde Experimentele Beleidsregel. Dat betekent dat u als niet gecontracteerde zorgaanbieder eventuele zorg geleverd in 2019 moet declareren m.b.v. de oude prestaties PV en VP. Indien er op 1 januari 2019 geen overeenkomst (meer) is valt u derhalve onder de niet-gecontracteerde zorgaanbieders waarvoor de restitutie regelingen gelden. Restitutieregelingen (en daarmee ook de hoogte van restitutie tarieven) zijn:

4 per zorgverzekeraar verschillend en binnen een zorgverzekeraar afhankelijk van het de polis die de individuele verzekerde heeft. Een algemeen geldende uitspraak over de hoogte van een restitutie tarief kan dan ook niet worden gedaan. Eveneens van belang is een zorgvuldige communicatie richting cliënten. Deze communicatie dient in overleg met de betrokken verzekeraars tot stand te komen. Tot slot wijzen we er op dat voor niet gecontracteerde zorgaanbieders in 2019 geldt dat voorafgaand aan de inzet van zorg bij de zorgverzekeraars een machtiging dient te worden aangevraagd. 8 Medische Kindzorg Geldt het werken met het integrale tarief ook voor zorgaanbieders die Medische Kindzorg verlenen? Nee. Voor zorgaanbieders die Medische Kindzorg verlenen heeft het integrale tarief geen toegevoegde waarde. De overeenkomsten voor Medische Kindzorg zijn gebaseerd op de reguliere prestaties, zoals dat in 2018 ook het geval was. Wat WEL gaat veranderen is dat we willen gaan werken met de nieuwe prestatie Verpleging en verzorging aan kinderen zoals de NZa deze heeft gepubliceerd. 9 ZZP Kan ik als ZZP er ook een overeenkomst voor 2019 krijgen? Dit is onder voorwaarden inderdaad mogelijk. De procedure en voorwaarden voor de contractering van ZZP ers zijn op te vragen door een mail te sturen aan inkoopsupport@vrzzorginkoop.nl o.v.v. Contractering ZZP wijkverpleging Indicatiestelling IKZ Is het een eis dat een kinderverpleegkundige de indicatiestelling bij IKZ doet? We geven er de voorkeur aan niet langer te spreken over IKZ omdat het IKZ criterium is vervallen. We spreken al enkele jaren over Medische Kindzorg. Ja, bij Medische Kindzorg is het vanzelfsprekend een eis dat de kinderarts verwijst en een HBO Kinderverpleegkundige daarna de indicatie stelt. 11 Planning is registratie Is het een eis dat we toestemming vragen voor het werken met de systematiek van planning is De precieze omschrijving van de systematiek is zorgplan = planning = registratie, tenzij. Het is niet meer nodig hier toestemming voor te vragen omdat het nu via de beleidsregel van de NZa mogelijk is gemaakt. Daarnaast

5 registratie? wordt door Actiz en ZN een handreiking gemaakt voor het juist toepassen van deze systematiek. We verwachten dat zorgaanbieders deze handleiding gebruiken. Werken met deze systematiek is een optie, geen verplichting. Het werken met deze systematiek ontslaat de zorgaanbieder niet van de verplichting d.m.v. een audit trail de rechtmatigheid van de geleverde zorg te kunnen blijven aantonen. 12 Regiefunctie complexe wondzorg Hoe kunnen we in aanmerking komen voor een overeenkomst over de regiefunctie voor complexe wondzorg? VRZ Zorginkoop is van mening dat in een regio slechts één zorgaanbieder de regiefunctie zou moeten willen uitvoeren om te grote versnippering van de benodigde specialistische kennis te voorkomen. Daarnaast dient de zorgaanbieder voldoende groot te zijn om de specialistische kennis te kunnen borgen. De zorgaanbieder dient te kunnen voldoen aan de inhoudelijke eisen in de Beleidsregel regiefunctie complexe wondzorg. Tot slot dient de zorgaanbieder over een overeenkomst voor wijkverpleegkundige zorg 2019 te beschikken. Zie ook het antwoord op vraag 2 voor contactgegevens. 13 Nacalculatie van maatwerkafspraken Maatwerkafspraken kennen een element van nacalculatie. Op welk moment vindt deze nacalculatie plaats? Gezien het feit dat eventuele formele en materiële controles moeten zijn afgerond alvorens een nacalculatie kan worden gemaakt wordt de nacalculatie over het contractjaar 2019 uiterlijk 1 juli 2021 afgerond. 14 Ondertekening zorgplan Naar aanleiding van het Actieplan (Ont)Regel de zorg is landelijk o.a. afgesproken dat het zorgplan niet bij iedere wijziging steeds opnieuw door de cliënt ondertekend hoeft te worden. Deze afspraken komen terug in het Hoofdlijnenakkoord Wijkverpleging Nee. In 2018 is de huidige regelgeving nog van toepassing waar ook de inkoopvoorwaarden 2018 op zijn gebaseerd. Deze wijziging zal ingaan per Overigens blijft de verplichting bestaan om het initiële (eerste) zorgplan door de cliënt te laten ondertekenen. Wijzigingen van het initiële zorgplan hoeven niet iedere keer door de cliënt ondertekend te worden. Kunnen wij ervan uitgaan dat we deze wijziging al in 2018 kunnen doorvoeren? 15 E-health en innovaties U schrijft dat u open staat voor We gaan er van uit dat de inzet van nieuwe technologie en innovaties

6 innovaties en voor de inzet van nieuwe technologieën die de zorg verbetert en betaalbaar houdt. Zijn er financiële middelen beschikbaar voor innovaties en nieuwe technologie? tegelijkertijd ook besparingen moeten opleveren waardoor de innovaties zichzelf financieren en via een shared savings model tot stand moeten kunnen komen. 16 Meerjarenafspraken VRZ wil de mogelijkheid onderzoeken om tot meerjarige afspraken en eventueel andere vormen van bekostiging te komen. Hoe komt een aanbieder hiervoor in aanmerking? VRZ Zorginkoop neemt zelf initiatief tot het maken van genoemde afspraken over andere vormen van bekostiging. Er zijn vooraf geen voorwaarden te formuleren: de andere afspraken zijn per definitie maatwerk. 17 Arbeidsmarktproblematiek Continuïteit van zorg: dit raakt ook de arbeidsmarktproblematiek. Op welke wijze neemt Zorg en Zekerheid hierin een rol op zich in haar kernwerkgebieden? (1) Zorg en Zekerheid zet hoog in op de bestuurlijke samenwerking binnen haar kernwerkgebieden en de daarbij gevormde gesprektafels om te komen tot een gezamenlijke aanpak; (2) Zorg en Zekerheid stimuleert (keten-)partijen om in samenwerking aantrekkelijk scholingsaanbod en leer-stage-plekken te ontwikkelen. 18 Niet gecontracteerde zorg en onplanbare zorg? Stelt VRZ bij deze te contracteren aanbieders ook het leveren van onplanbare zorg verplicht? Voor zover het gaat om niet gecontracteerde zorg kunnen we het leveren van onplanbare zorg niet verplicht stellen omdat we met niet gecontracteerde partijen geen formele relatie hebben. Wat betreft de voorwaarden voor het leveren van onplanbare zorg door gecontracteerde zorgaanbieders verwijzen we naar artikel 6 van onze zorgovereenkomst waar we de organisatie van de bereikbaarheid en beschikbaarheid van zorgaanbieders verduidelijken. 19 Samenwerking medisch en sociaal domein VRZ zet het beleid van 2018 voort omtrent samenwerking met o.a. het sociale domein. Staat hier ook een passende en geoormerkte financiële vergoeding tegenover? Conform de afspraken gemaakt in het Meerjarenakkoord Wijkverpleging is de vergoeding voor samenwerking met het sociaal domein (i.c. de sociale wijkteams) in de overeenkomst c.q. tariefbijlage separaat benoemd. Zie ook het antwoord op vraag 1.

7 20 Innovatief zorgaanbod Op basis van welke normen worden voorstellen beoordeeld? Is het mogelijk om een meerjarige afspraak te maken ter financiering van innovatief zorgaanbod? De norm voor de beoordeling van innovatief zorgaanbod is dat deze een besparing oplevert. Het is mogelijk dit in de vorm van een meerjarenafspraak vorm te geven. 21 Palliatieve zorg Indien langer dan twee maanden PTZ nodig blijkt te zijn, vindt overleg plaats tussen zorgaanbieder en verzekeraar. Hoe dient dit gemeld/aangevraagd te worden? Waarom is overleg nodig als er een PTZ verklaring van de huisarts aanwezig is? Dit is een onnodig extra administratieve belasting. We vragen om overleg indien langer dan drie maanden palliatief-terminale zorg nodig blijkt te zijn. De PTZ verklaring van de huisarts beslaat de periode van maximaal drie maanden. Indien dan nog langer PTZ nodig is, is er klaarblijkelijk iets aan de hand. Om de (verdere) zorg aan terminale cliënten goed vorm te geven is dan overleg nodig, hetgeen wij allerminst als onnodig en of als een extra administratieve belasting kunnen zien. Dit is overigens al drie jaar staand beleid bij de zorgverzekeraars dus de werkwijze kan als bekend worden verondersteld. De contactgegevens van de verzekeraars staan in de bijlage bij het VRZ contract. 22 Belonen op basis van kwaliteit, door inzicht in de uitkomsten van zorg. Past VRZ een opslag toe voor de invulling van de functie van casemanager dementie in het kader van de integrale benadering naast de wijkverpleegkundige? Nee. 23 Casemanagement dementie i.r.t. doelmatigheid. Ook in 2019 dienen de direct cliëntgebonden activiteiten van casemanagers dementie in de wijkverpleging als reguliere prestatie gedeclareerd te worden. Hoe is hiermee rekening gehouden in de beoordeling (benchmark) van de doelmatigheid van aanbieders? Het leveren van casemanagement door een casemanager naast de wijkverpleegkundige (o.b.v. stepped care) heeft een verzwarend effect op Casemanagement dementie IS reguliere zorg. Wij hebben vooralsnog geen data die aanleiding geven te denken dat de inzet van casemanagers dementie een negatief effect op de doelmatigheid van de zorgaanbieder zou hebben.

8 de doelmatigheid van reguliere zorg. 24 Regionale beschikbaarheid onplanbare zorg Zorgaanbieders moeten ook in 2017 zijn gecontracteerd voor deze verstrekking. Waarom blijft deze eis ook 2019 in het inkoopbeleid? Dit past niet bij de huidige ontwikkeling van een gezamenlijk model waarbij meerdere aanbieders samenwerken in het project. In 2017 is in één subregio een pilot geweest zonder resultaten. Het is onjuist om te blijven refereren aan de afspraak uit 2017 met één aanbieder als minimum eis. Zorg en Zekerheid heeft sinds enkele jaren niet meer gerefereerd aan de eis uit 2017 met één aanbieder als minimum. Wel heeft zij de eis tot contractering gehandhaafd omdat de realisatie van een regiomodel nogal wat voeten in de aarde heeft. Zorg en Zekerheid verwacht derhalve wel dat in 2019 er in één van haar kernwerkgebieden er een regio-keten-afspraak zal gelden voor alle residerende zorgaanbieders. 25 Tariefstelling Hoe verwerkt VRZ de afspraken uit het landelijk onderhandelaarsakkoord in het tarief? Denk daarbij aan de cao verhoging à 4% en betaling van verplichte scholingsuren etc. Welk index percentage is vastgesteld voor 2019? VRZ Zorginkoop verwerkt de afspraken uit het meerjarenakkoord waar het gaat om de OVA (hetgeen iets anders is dan de CAO) in het tarief. De vraag naar betaling van verplichte scholingsuren begrijpen we niet omdat geen tekst met een dergelijke strekking in het meerjarenakkoord voorkomt. De index (op de tarieven) die we hanteren is 3,91%. 26 Transitie van de langdurige zorg Uw inkoopbeleid spreekt over: De wijze waarop de transitie van de langdurige zorg verder kan worden vormgegeven en eventuele andere vormen van bekostiging. Het is niet duidelijk wat dit betekend. Kan dit punt verder worden toegelicht? Met de transitie van de langdurige zorg wordt bedoeld dat de langdurige zorg op de weg is van zorgen voor naar zorgen dat waarbij de eigen regie en het zelfmanagement van de cliënt centraal komt te staan. Parallel hieraan zien wij een nadrukkelijke gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel zorgaanbieders en zorgverzekeraars voor de beheersing van de kosten van de zorg. Eventuele andere vormen van bekostiging zijn allereerst het reeds ingevoerde, experimentele, integrale tarief maar ook afspraken over week- en maandtarieven zijn een optie. 27 Meerjarenovereenkomst Hoe komen we in aanmerking voor VRZ Zorginkoop neemt zelf het initiatief tot het maken van meerjarige

9 een meerjarenovereenkomst? afspraken en zal daartoe contact opnemen met instellingen bij wie zij dit kansrijk of mogelijk acht. Zie ook het antwoord op vraag Ketenzorg dementie Hoe willen jullie de netwerken dementie financieren buiten jullie kernwerkgebied? 29 Innovatie Kunnen wij ook innovatieve ideeën in de loop van het jaar indienen als die zich voordoen? 30 Palliatieve zorg Indien er langer dan drie maanden palliatief-terminale zorg nodig blijkt te zijn, vindt overleg plaats tussen zorgaanbieder en betrokken zorgverzekeraar, mits verzekerde hiervoor toestemming gegeven heeft. Indien de cliënt dit niet kan nemen wij aan dat dit de familie is? In landelijk verband is afgesproken dat voor de organisatie van dementie netwerken de preferente zorgverzekeraar in enige regio de regierol op zich neemt. Wij doen dat dus alleen in de kernwerkgebieden van Zorg en Zekerheid en Eno. Ja. Ja. 40 Wijkgerichte zorg Kan er aanspraak gemaakt worden op wijkgerichte zorg buiten jullie kernwerkgebied? Ja. Zie ook het antwoord op vraag Maximaal 35% van de productie mag in onderlinge dienstverlening. Valt hier ook nachtzorg door andere zorgaanbieders in de regio onder? En hoe meten jullie het percentage per persoon per uur of op basis van totale productie in een jaar? Nee, nachtzorg door andere zorgaanbieders rekenen we niet tot de onderlinge dienstverlening in klassieke zin en rekenen we niet mee in het genoemde maximum van 35%. We bezien waar het gaat om onderlinge dienstverlening de totale productie per jaar. 42 Regiefunctie complexe wondzorg Wat doen jullie omtrent complexe wondzorg? Zie het antwoord op vraag 12

10 43 Maatwerkafspraken Jullie geven aan dat maatwerk overeenkomsten mogelijk zijn en daarin substitutie van zorgactiviteiten mogelijk is. Hoe geven jullie dit vorm en welke zorgactiviteiten hebben we het dan over? Het kenmerk van maatwerk is dat vooraf niet aan te geven is hoe de afspraak vorm kan krijgen. Evenzeer is vooraf niet exact aan te geven over welke zorgactiviteiten het precies kan gaan. 44 Maatwerkafspraken Is de ondergrens voor maatwerkafspraken nog altijd De ervaring leert dat enige massa aan de zijde van de zorgaanbieder bij de deelnemende zorgverzekeraars wel een randvoorwaarde is voor het kunnen maken van maatwerkafspraken. De ondergrens van is niet noodzakelijkerwijs hard maar geeft wel een indicatie voor een maatwerkafspraak. We wijzen er op dat een maatwerkafspraak met VRZ Zorginkoop per definitie ook een nacalculeerbare afspraak is. 45 Casemanagement dementie Hoe kan casemanagement dementie gedeclareerd worden als organisatie overstijgend is? (denk aan twee zorgaanbieders die samenwerken) Vermoedelijk wordt de situatie bedoeld waarin zorgaanbieder A de gewone zorg levert en zorgaanbieder B specifiek het casemanagement dementie. Zorgaanbieder B kan deze zorg declareren zoals ze alle andere zorg ook declareert. 46 Uitkomstindicatoren dementiezorg Welke uitkomstindicatoren om dementiezorg te meten willen jullie dat wij gebruiken? Mochten wij deze in het netwerk nog niet meten is dit dan verplicht in 2019? Zorg en Zekerheid wil contractueel wel een aantal uitkomstindicatoren vastleggen. Zij betreffen het wachtlijstbeheer en voorts de verplichting tot publicatie van deze uitkomsten en om ook patiënttevredenheid en patiëntervaring te monitoren en te publiceren. 47 Nieuwe bekostiging. In lijn met de beleidsregel experimentele bekostiging, kunnen we al praten over nieuwe manier van bekostiging in 2019? Ja. 48 Doelmatigheid. Corrigeren jullie in de landelijke Nee.

11 benchmark gegevens ook voor regionale verschillen? 49 Regiefunctie complexe wondzorg In het inkoopbeleid geeft u aan dat per patiënt de regiefunctie complexe wondzorg eenmaal per 12 maanden in rekening gebracht mag worden. Begrijp ik goed dat daarvoor geen aanvullende overeenkomst nodig is en de overeenkomst wijkverpleging dus volstaat? Nee. De overeenkomst voor regiefunctie complexe wondzorg is een aanvullende en separate overeenkomst. Zie ook het antwoord op de vragen 2 en Meerjarenovereenkomst Overweegt VRZ ook meerjarige standaardovereenkomsten aan te bieden, of alleen bij maatwerkovereenkomsten? Een meerjarenovereenkomst kent per definitie een maatwerkkarakter. 51 Innovatie Hoe en voor welke datum dient een idee voor innovatie aangekondigd te worden? We hanteren daar geen format of deadline voor. Wel stellen we in ons inkoopbeleid inhoudelijke eisen aan de aanlevering van een idee voor innovatie. Zie daarvoor pagina 4 van het VRZ inkoopbeleid Nieuwe zorgaanbieders Ik heb nog geen overeenkomst. Hoe vraag ik een overeenkomst wijkverpleging aan? Als u nog geen overeenkomst heeft voor Wijkverpleging, kunt u ons een sturen naar inkoopsupport@vrzzorginkoop.nl of gebruik maken van het contactformulier Gelieve de AGBcode van uw praktijk door te geven. Wij zullen aan de hand daarvan u informatie toesturen over gegevens die wij van uw organisatie nodig hebben. 53 Doelmatigheid Hoe wordt, in geval van maatwerkafspraken, de doelmatigheid berekend? De basis voor de berekening van doelmatigheid is: het totaal aantal uren zorg in 2017 gedeeld door het totaal aantal unieke cliënten in 2017 gedeeld door 12 maanden. Dit geeft een kengetal voor een gemiddeld aantal uren zorg per unieke cliënt per maand. Deze wijze van berekenen is overigens exact hetzelfde als vorig jaar is gebruikt. We nemen in beginsel ook PTZ cliënten in de berekening mee.

12

VRZ Zorginkoop FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) 2018

VRZ Zorginkoop FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) 2018 VRZ Zorginkoop FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) 2018 Wij willen u hier voor de beantwoording van uw vragen nogmaals wijzen op het document inkoopbeleid als bron: https://www.zorgenzekerheid.nl/zorgprofessionals/zorginkoop.htm

Nadere informatie

FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) en MSVT.

FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) en MSVT. FAQ Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) en MSVT. Nr. Onderwerp Vraag Antwoord 1 Opslag wijkgericht werken U geeft aan met een beperkt aantal zorgaanbieders afspraken te maken over wijkgericht

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) en MSVT

Vragen en antwoorden Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) en MSVT Vragen en antwoorden Wijkverpleging (inclusief Intensieve Kindzorg) en MSVT Nr. Onderwerp Vraag Antwoord 1 Opslag wijkgericht werken U geeft aan met een beperkt aantal zorgaanbieders afspraken te maken

Nadere informatie

Inkoop Aanspraak Wijkverpleging 2017

Inkoop Aanspraak Wijkverpleging 2017 Inkoop Aanspraak Grip op zorg in de wijk Op weg naar een definitieve bekostigingssystematiek Inhoud 1. Opening 2. Inleiding en korte mededelingen 3. Historie (2015-2016) 4. Actuele ontwikkelingen en verwachtingen

Nadere informatie

De declaraties voor het indiceren valt onder het afgesproken omzetplafond. Daarbij geldt de volgende bepaling uit de overeenkomst:

De declaraties voor het indiceren valt onder het afgesproken omzetplafond. Daarbij geldt de volgende bepaling uit de overeenkomst: Veel gestelde vragen over indiceren (PGB), declaraties, niet-gecontracteerde zorg, Palliatief Terminale Zorg (PTZ) en Ketenzorg dementie De antwoorden op de veel gestelde vragen die u hieronder aantreft

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Regiovisie Wijkverpleging en 2017zintuiglijk gehandicaptenzorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Regiovisie Wijkverpleging en 2017zintuiglijk gehandicaptenzorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Regiovisie Wijkverpleging en 2017zintuiglijk gehandicaptenzorg Eno Zorgverzekeraar 2 Regiovisie Wijkverpleging/ZG 2017 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid Wijkverpleging/ZG

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 Inkoopbeleid Wijkverpleging 2018 1 Inleiding Caresq zal als inkooporganisatie vanaf 2018 de inkoop verzorgen voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt op

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. Regiovisie Wijkverpleging en 2017zintuiglijk gehandicaptenzorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. Regiovisie Wijkverpleging en 2017zintuiglijk gehandicaptenzorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid Regiovisie Wijkverpleging en 2017zintuiglijk gehandicaptenzorg Eno Zorgverzekeraar Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid Wijkverpleging/ZG 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eisen

Nadere informatie

Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw)

Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) N O T I T I E Aan : Leden IVVU Van : Kees Weevers Betreft : Aanspraak Wijkverpleging in de Zorgverzekeringswet (Zvw) Datum : 13 oktober 2014 Op 4 maart 2014 hebben minister Schippers en staatssecretaris

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Wijkverpleging 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Wijkverpleging 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Wijkverpleging 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie... 4 2.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Wijkverpleging

Veelgestelde vragen over Wijkverpleging Veelgestelde vragen over Wijkverpleging Vragen over inkoop & contractering Is de inkoop bijzondere zorgsoorten ook voor nieuwe aanbieders weggelegd? Voor de zorgsoorten PTZ, IKZ, ketenzorg/casemanagement

Nadere informatie

Inkoop Wijkverpleging 2016

Inkoop Wijkverpleging 2016 Inkoop Wijkverpleging 2016 Inkoop Wijkverpleging 2016 Inkoopproces 2016 Nieuw bekostigingsmodel Speerpunten verzekeraars Inkoopproces 2016 1 april 2015 > Kaders beleid per verzekeraar Juli/augustus 2015

Nadere informatie

Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2019

Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2019 Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2019 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2019, onder UZOVI-code 3354, de inkoop voor zorgverzekeringen van de labels: Promovendum National Academic Besured Caresq treedt

Nadere informatie

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014

Wijkverpleging. Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Wijkverpleging Onderhandelingsresultaat transitie Verpleging en Verzorging 9 april 2014 Onderwerpen Aanspraak wijkverpleging Toegang Overgang voor cliënten 2014-2015 Transitieperiode Nieuwe bekostigingssystematiek

Nadere informatie

Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2020

Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2020 Inkoopbeleid Verpleging & Verzorging 2020 1 Inleiding Caresq verzorgt voor 2020 de inkoop voor de zorgverzekeraars iptiq en EUCARE: Zorgverzekeraar Labels Verwerking door UZOVI-code iptiq Promovendum National

Nadere informatie

Inkoopbeleid wijkverpleging

Inkoopbeleid wijkverpleging Inkoopbeleid wijkverpleging 2015 informatiebijeenkomst Zwolle, 25 juni 2014 Algreet Tamminga, teammanager V&V ZVW aanspraak wijkverpleging 2015 Zorg zoals verpleegkundigen die plegen te bieden

Nadere informatie

Aanvulling. Zorginkoopbeleid Verpleging & Verzorging VGZ september 2015

Aanvulling. Zorginkoopbeleid Verpleging & Verzorging VGZ september 2015 Aanvulling Zorginkoopbeleid Verpleging & Verzorging VGZ 2016 24 september 2015 1. Inleiding In het inkoopbeleid Verpleging & Verzorging VGZ 2016 zaten nog een aantal onzekerheden die we middels dit aanvullende

Nadere informatie

2.2. miljoen verzekerden fte medewerkers. 5,9 miljard zorgkosten (inclusief Anderzorg) 2,7 miljard Wlz

2.2. miljoen verzekerden fte medewerkers. 5,9 miljard zorgkosten (inclusief Anderzorg) 2,7 miljard Wlz Wijkverpleging Introductie Menzis Menzis is sinds 1836 een coöperatie zonder winstoogmerk, een zorgverzekeraar met 2,2 miljoen klanten. De Ledenraad is ons hoogste orgaan. Bij Menzis is iedereen welkom.

Nadere informatie

Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars.

Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars. Aan het bestuur van: - algemene ziekenhuizen (010); - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, NPCF, VGVK, VNG, V&VN, ZN; - Zorgverzekeraars. Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81

Nadere informatie

Regiobijeenkomst. Inkoopbeleid wijkverpleging

Regiobijeenkomst. Inkoopbeleid wijkverpleging Regiobijeenkomst Inkoopbeleid wijkverpleging 03-06-2015 Doelstellingen van vandaag Ervaringen delen over 2015 Wat ging er goed? Wat kon er beter? Wat zijn de knelpunten en wat kunnen we daaraan doen? Doorkijkje

Nadere informatie

Zorginkoop Wijkverpleging ELV GRZ 2018 Samen voor zinnige zorg. Mei 2017

Zorginkoop Wijkverpleging ELV GRZ 2018 Samen voor zinnige zorg. Mei 2017 Zorginkoop Wijkverpleging ELV GRZ 2018 Samen voor zinnige zorg Mei 2017 Programma 1. Introductie en coöperatie visie Coöperatie VGZ VGZ 2. Inkoop en contractering Wijkverpleging 3. Inkoop en contractering

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Wijkverpleging Samengesteld op 1 juli 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Wijkverpleging Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Marktbenadering... 2 2.2 Tariefstelling en budget...

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2019 Pilot chemo- & immunotherapie thuis

Inkoopbeleid 2019 Pilot chemo- & immunotherapie thuis Inkoopbeleid 2019 Pilot chemo- & immunotherapie thuis Datum : 1 april 2018 Versie : 1.0 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u?... 2 2. Wie kunnen een overeenkomst krijgen?... 2 3. Hoe bepalen

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Trombosediensten Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Trombosediensten Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Wijkverpleging Gewijzigd per 1 juli 2018 Zorginkoopbeleid 2019 Wijkverpleging Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Aanspraak Wijkverpleging... 4 2.2.1

Nadere informatie

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep:

Overeenkomst Zilveren Kruis. Overeenkomst POH-GGZ. Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Overeenkomst POH-GGZ Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Inhoudsopgave Definities...5 Artikel 1 Kwaliteitseisen...6 Artikel 2 Declareren...6 Artikel 3 Tarieven...6 Artikel 4 Wijzigingen

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2017 Trombosediensten

a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2017 Trombosediensten a.s.r. ziektekosten/ Ditzo Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2017 Trombosediensten Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen...

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Wijkverpleging Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Wijkverpleging Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Marktbenadering... 2 2.2 Tariefstelling en budget...

Nadere informatie

Financieel kader Integrale Wondzorg (Regiefunctie)

Financieel kader Integrale Wondzorg (Regiefunctie) Financieel kader 2019-2020 Integrale Wondzorg (Regiefunctie) Datum : 27 juni 2018 Versie : 1.0 Dit document vervangt hoofdstuk 4 en hoofdstuk 5 uit het inkoopbeleid regiefunctie complexe wondzorg zoals

Nadere informatie

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 Multizorg VRZ Inkoopbeleid Huisartsenzorg 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie... 4 2. Kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. 2018Trombosediensten. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. 2018Trombosediensten. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid 2018Trombosediensten Eno Zorgverzekeraar Trombosediensten 2018 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Inkoopbeleid 6 2.1 VRZ Zorgverzekeraars 6 2.2 Visie op de zorg 6 2.3 Eisen aan zorgaanbieders

Nadere informatie

AANVULLING ( juli 2017) Zorginkoopbeleid 2018 Verpleging en Verzorging. Versie juli 2017

AANVULLING ( juli 2017) Zorginkoopbeleid 2018 Verpleging en Verzorging. Versie juli 2017 AANVULLING ( juli 2017) Zorginkoopbeleid 2018 Verpleging en Verzorging 1 Inhoudsopgave 1. Specialistische Verpleging. 4 2. Doelmatige zorg... 5 2 Inleiding Voor u ligt de aanvulling van het Zorginkoopbeleid

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Radiotherapeutische instellingen Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Radiotherapeutische instellingen Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2020

Zorginkoopbeleid 2020 Zorginkoopbeleid 2020 Trombosediensten Samengesteld op 21 maart 2019 Zorginkoopbeleid 2020 Trombosediensten Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel

Nadere informatie

Nadere regel Verpleging en verzorging

Nadere regel Verpleging en verzorging Nadere regel Verpleging en verzorging Gelet op artikel 35, 36, 37, 38 en 58 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende nadere regel vastgesteld:

Nadere informatie

Prestatie- en tariefbeschikking verpleging en verzorging - TB/REG

Prestatie- en tariefbeschikking verpleging en verzorging - TB/REG Prestatie- en tariefbeschikking verpleging en verzorging - TB/REG-19626-01 Versie 1 Dit document is gepubliceerd door NZa op het publicatie platform voor uitvoering (PUC). Dit document is een afdruk van

Nadere informatie

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2017 Radiotherapeutische Centra

a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2017 Radiotherapeutische Centra a.s.r. ziektekosten/ De Amersfoortse Inkoopbeleid Medisch Specialistische Zorg 2017 Radiotherapeutische Centra Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid...

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 31 maart 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 31 maart 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Afspraken zorgverzekeraars Casemanagement en Ketenzorg Dementie 2020

Afspraken zorgverzekeraars Casemanagement en Ketenzorg Dementie 2020 Casemanagement en Ketenzorg Dementie 2020 Casemanagement en Ketenzorg Dementie 2020 Disclaimer De afspraken zoals in deze publieksversie staan opgenomen zijn van toepassing op de inkoopvoorwaarden Wijkverpleging

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. 2017Geboortezorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. 2017Geboortezorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid 2017Geboortezorg Eno Zorgverzekeraar Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid geboortezorg 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eisen aan zorgaanbieders en zorgverlening 6 2.3 Inkoop

Nadere informatie

Monitor Contractering wijkverpleging 2017

Monitor Contractering wijkverpleging 2017 Monitor Contractering wijkverpleging 0 # MONITOR CONTRACTERING TOEZICHT OP GOED WIJKVERPLEGING BESTUUR IGZ/NZa 0 mei 0 Inhoud * Samenvatting Inhoud contracten wijkverpleging Inleiding Inkoop van reguliere

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Wijkverpleging (incl. MSVT) Deel I - Algemeen

Inkoopbeleid 2018 Wijkverpleging (incl. MSVT) Deel I - Algemeen Versie: 24 juli 2017 Inkoopbeleid 2018 Wijkverpleging (incl. MSVT) Deel I - Algemeen Beste lezer, Voor u ligt het inkoopbeleid van Ziektekosten voor 2018. Dit is het eerste jaar dat we zelfstandig zorg

Nadere informatie

Zorgaanbiederbijeenkomst Menzis inkoop

Zorgaanbiederbijeenkomst Menzis inkoop Zorgaanbiederbijeenkomst Menzis inkoop 2020-2021 Programma Zorginkoop Wijkverpleging 2020-2021 Benchmark Wijkverpleging Zorginkoop Eerstelijnsverblijf en geriatrische revalidatiezorg 2020-2021 Aanvullende

Nadere informatie

ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019

ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019 ZORGOVEREENKOMST VERPLEGING EN VERZORGING 2019 Partijen: A. De zorgverzekeraars, O.W.M. Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid U.A. gevestigd te Leiden, voor haar label: Zorg en Zekerheid Zorgverzekeraar (Uzovi-code

Nadere informatie

Nota van inlichtingen Wet langdurige zorg 2017 Regionaal inkoopkader Midden IJssel

Nota van inlichtingen Wet langdurige zorg 2017 Regionaal inkoopkader Midden IJssel Nota van inlichtingen Wet langdurige zorg 2017 Regionaal Midden IJssel Datum: 1-7-2016 Vraagnr. Betreft document Par. / artikel / tabblad Blz. Onderwerp Vraag of opmerking van zorgaanbieder Antwoord zorgkantoor

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. 2017Geboortezorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. 2017Geboortezorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid 2017Geboortezorg Eno Zorgverzekeraar 2 Geboortezorg 2017 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid geboortezorg 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eisen aan zorgaanbieders en zorgverlening

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie. De Friesland Zorgverzekeraar

Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie. De Friesland Zorgverzekeraar Informatiebijeenkomst Wijkverpleging 25 - juni 2014 Gewijzigde versie De Friesland Zorgverzekeraar Wijzigingen Inkoopbeleid S2 publicatiedatum 1 juli 2014 naar Inkoopbeleid S2 publicatiedatum 7 juli 2014

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 2.0 22 December 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU, met input

Nadere informatie

Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo

Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo Aan de besturen van: - ActiZ, Alzheimer NL, BTN, Patiëntenfederatie NL, VGVK, VNG, V&VN, ZN, NVZ, BMKT, NFU, Per Saldo Newtonlaan 1-41 3584 BX Utrecht Postbus 3017 3502 GA Utrecht T 030 296 81 11 F 030

Nadere informatie

Samengesteld op 30 maart 2016

Samengesteld op 30 maart 2016 Samengesteld op 30 maart 2016 Zorginkoopbeleid 2017 Zorginkoopbeleid Zorg en Zekerheid 2017 In dit stuk vindt u de missie en visie van Zorg en Zekerheid op de inkoop van zorg. Het inkoopbeleid voor de

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2020

Zorginkoopbeleid 2020 Zorginkoopbeleid 2020 Radiotherapie Samengesteld op 21 maart 2019 Zorginkoopbeleid 2020 Radiotherapie Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel volume...

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb) Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke)

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2016. Door: Annemieke van Hees Datum: 07-07-2015

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2016. Door: Annemieke van Hees Datum: 07-07-2015 Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2016 Door: Annemieke van Hees Datum: 07-07-2015 Programma 1. Introductie Coöperatie VGZ 2. Visie Coöperatie VGZ 3. Inkoop en contractering 4. Tijdslijn

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over ZZP

Veel gestelde vragen over ZZP Veel gestelde vragen over ZZP Wat is het standpunt van Coöperatie VGZ over ZZ ers na 1 januari 2015? Ondanks de hoge klanttevredenheid van cliënten van ZZP ers heeft Coöperatie VGZ desondanks een aantal

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid. 2017Paramedische Zorg. Eno Zorgverzekeraar

Zorginkoopbeleid. 2017Paramedische Zorg. Eno Zorgverzekeraar Zorginkoopbeleid 2017Paramedische Zorg Eno Zorgverzekeraar Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid Paramedische Zorg 2017 6 2.1 Visie op de zorg 6 2.2 Eisen aan zorgaanbieders en zorgverlenin 6

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 1.0 10 November 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU. Andere brancheorganisaties

Nadere informatie

Bijlage bij Monitor contractering wijkverpleging Bronnen en methoden

Bijlage bij Monitor contractering wijkverpleging Bronnen en methoden Bijlage bij Monitor contractering wijkverpleging 2017 Bronnen en methoden mei 2017 Inhoud 1. Bronnen en methoden 3 1.1 Scope 3 1.2 Methode 3 1.3 Respons enquêtes 4 2. Consultatie 7 2 Bijlage Bronnen en

Nadere informatie

Overzicht Financiering eerste lijn

Overzicht Financiering eerste lijn Overzicht Financiering eerste lijn Wat gaan we doen? Terugblik inventarisatie ZonMw onder 22 praktijkprojecten Overzicht financieringsbronnen Goed voorbeeld In dialoog met Waarom deze workshop? Quickscan

Nadere informatie

Overeenkomst Samenwerking kwetsbare ouderen

Overeenkomst Samenwerking kwetsbare ouderen Overeenkomst Samenwerking kwetsbare ouderen Paraaf Zilveren Kruis: pagina 1 van 8 Paraaf Zorggroep: Inhoudsopgave Definities...5 Artikel 1 Omschrijving prestatie...6 Artikel 2 Declareren...6 Artikel 3

Nadere informatie

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier dient te

Nadere informatie

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Extramurale zorg Zintuiglijk gehandicapten 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017

Multizorg VRZ Inkoopbeleid Extramurale zorg Zintuiglijk gehandicapten 2017. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 Multizorg VRZ Inkoopbeleid Extramurale zorg Zintuiglijk gehandicapten 2017 Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2017 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Inkoopbeleid... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Innovatie...

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2015. Juni juli 2014

Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2015. Juni juli 2014 Zorginkoopbeleid Persoonlijke Verzorging en Verpleging 2015 Juni juli 2014 Programma 1. Introductie Coöperatie VGZ 2. Visie overheid HLZ en context 3. Visie Coöperatie VGZ 4. Inkoop, declaratie en monitoring

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 september 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 25 VX Den Haag T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2020 Wijkverpleging

Inkoopbeleid 2020 Wijkverpleging Inkoopbeleid 2020 Wijkverpleging Inkoop 2020 a.s.r. Ziektekosten koopt vanaf het inkoopjaar 2020 bijna alle zorg zelfstandig in. Op deze manier kunnen we onze verzekerden nog beter bedienen. Dat is voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget verpleging en verzorging (PGB vv) verpleging en verzorging ( vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde en/of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2018 Huisartsenzorg

Inkoopbeleid 2018 Huisartsenzorg Inkoopbeleid 2018 Huisartsenzorg Datum: 15 september 2017 Versie : 2.0 pagina 1 van 7 Wat leest u in dit inkoopdocument? 1. Wat willen we bereiken en wat betekent dit voor u? pagina 2 2. Wie kunnen een

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2020

Zorginkoopbeleid 2020 Zorginkoopbeleid 2020 Eerstelijns diagnostische centra Samengesteld op 21 maart 2019 Zorginkoopbeleid 2020 Eerstelijns Diagnostische Centra Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 39414 16 juli 2018 Regeling verpleging en verzorging Vastgesteld op 3 juli 2018 REGELING NR/REG-1914 Gelet op artikel

Nadere informatie

Ouderen (GRZ en ELV) Introductie Visie

Ouderen (GRZ en ELV) Introductie Visie Ouderen (GRZ en ELV) Introductie De maatschappelijke trend is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen. Zilveren Kruis wil ouderen hierbij ondersteunen. Om zelfstandigheid op

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1

Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Aanvraagformulier Persoonsgebonden budget Verpleging en Verzorging Deel 1 Deel 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Nieuwe afbakening verzorging kinderen

Nieuwe afbakening verzorging kinderen Factsheet Nieuwe afbakening verzorging kinderen Per 1 januari 2018 verandert de manier waarop verzorging aan kinderen wordt bekostigd en georganiseerd. In deze factsheet wordt uitgelegd wat er gaat veranderen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (pgb vv)

Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (pgb vv) Aevitae Postbus 2705 6401 DE Heerlen Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget deel 1 verpleging en verzorging (pgb vv) DEEL 1: Verpleegkundige deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde

Nadere informatie

Fysiotherapeutische zorg ONVZ

Fysiotherapeutische zorg ONVZ Fysiotherapeutische zorg ONVZ 19 maart 2019 1 Zorginkoopbeleid 2020 Fysiotherapeutische zorg ONVZ Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 4 2.1 Zorgverzekeraar... 4 2.2 De zorg... 4 2.3 Voorwaarden...

Nadere informatie

Antwoorden op 1 e vragenronde -Zorg in de Wijk

Antwoorden op 1 e vragenronde -Zorg in de Wijk Antwoorden op 1 e vragenronde -Zorg in de Wijk 4 JUNI 2018 Inleiding Conform de leidraad Zorg in de wijk 2019-2021 treft u hierbij de antwoorden op de vragen aan die tot 28 mei 17:00 uur jl. gesteld konden

Nadere informatie

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2016 Multizorg VRZ. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2016

Inkoopbeleid Wijkverpleging 2016 Multizorg VRZ. Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2016 Inkoopbeleid Wijkverpleging 2016 Multizorg VRZ Een toelichting voor zorgaanbieders op het inkoopjaar 2016 Inhoud Vooraf... 3 1. Missie en visie Multizorg VRZ... 3 2. Kwaliteitsbeleid... 4 3. Inkoopwijze

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Deel 1: Verpleegkundig deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie van dit deel van het aanvraagformulier dient te worden toegevoegd

Nadere informatie

Zorg voor kinderen met een intensieve zorgvraag

Zorg voor kinderen met een intensieve zorgvraag Factsheet Zorg voor kinderen met een intensieve zorgvraag Nieuwe afbakening verzorging Jeugdwet - Zorgverzekeringswet Deze factsheet maakt onderdeel uit van een aantal factsheets dat betrekking heeft op

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger 1. Een kopie

Nadere informatie

6.2.5 Het College overweegt als volgt. De zorg waarop segment 2 betrekking heeft wordt geboden door een daartoe georganiseerd verband van zorgverlener

6.2.5 Het College overweegt als volgt. De zorg waarop segment 2 betrekking heeft wordt geboden door een daartoe georganiseerd verband van zorgverlener Hoorzitting NZa d.d. 16 november 2016 om 11:15 uur Aantekeningen mr. K. van Berloo (namens ActiZ) Inzake: Bezwaar prestatie- en tariefbeschikking wijkverpleging en verzorging 1. Het standpunt van ActiZ

Nadere informatie

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018

Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Wijzigingen in de verpleegkundige zorg thuis naar aanleiding van intrekken beleidsregel MSVT per 2018 Versie 2.0 22 December 2017 Deze factsheet is geschreven door ActiZ, ZN, V&VN en de NFU, met input

Nadere informatie

Aanvulling op Zorginkoopbeleid 2019

Aanvulling op Zorginkoopbeleid 2019 Aanvulling op Zorginkoopbeleid 2019 Farmaceutische zorg 30 juni 2018 Aanvulling op zorginkoopbeleid Farmaceutische zorg 2019 VRZ Zorginkoop Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inkoop VRZ Zorginkoop 2019... 3 3.

Nadere informatie

ZORGINKOOP PRESENTATIE

ZORGINKOOP PRESENTATIE ZORGINKOOP PRESENTATIE voor Themadag CNV in Nijkerk Woensdag 25 mei 2016 door Sabrina Weij Zorginkoper / Relatiebeheerder Care Inhoud presentatie Uitleg werkzaamheden Zorgkantoor DSW Transities / overhevelingen

Nadere informatie

Van MSVT naar GVp. Wat zijn de wijzigingen? Wat is er duidelijk? Vanaf 2018

Van MSVT naar GVp. Wat zijn de wijzigingen? Wat is er duidelijk? Vanaf 2018 Van MSVT naar GVp Wat zijn de wijzigingen? Wat is er duidelijk? Vanaf 2018 Bestaat de regeling MSVT niet meer. Het begrip MSVT bestaat dan niet meer en wordt vervangen door Gespecialiseerde Verpleging.

Nadere informatie

Inkoopbeleid 2016 Wijkverpleging. Aanvulling op het op 1 april gepubliceerde inkoopbeleid wijkverpleging voor het jaar 2016

Inkoopbeleid 2016 Wijkverpleging. Aanvulling op het op 1 april gepubliceerde inkoopbeleid wijkverpleging voor het jaar 2016 Inkoopbeleid 2016 Wijkverpleging Aanvulling op het op 1 april gepubliceerde inkoopbeleid wijkverpleging voor het jaar 2016 1 Inhoud Vooraf... 3 1. Algemene uitgangspunten zorginkoop... 4 1.1. Inkoopdomein...

Nadere informatie

Toelichting inkoopbeleid 2017 Wijkverpleging

Toelichting inkoopbeleid 2017 Wijkverpleging Toelichting inkoopbeleid 2017 Wijkverpleging Eno Zorgverzekeraar Toelichting inkoopbeleid 2017 Wijkverpleging Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 5 Zorginkoopbeleid Wijkverpleging 2017 6 2.1 Inkoopdomein 6 2.2

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Zorginkoopbeleid 2017-2018 Geestelijke Gezondheidszorg 8 juni 2016 1 NOTA VAN INLICHTINGEN Mededelingen met betrekking tot en antwoorden op vragen gesteld in het kader van de inkoopprocedure 2017-2018

Nadere informatie

De tekst hieronder kan niet gezien worden als een samenvatting op hoofdlijnen, maar is meer een opsomming van aandachtspunten.

De tekst hieronder kan niet gezien worden als een samenvatting op hoofdlijnen, maar is meer een opsomming van aandachtspunten. WIJKVERPLEGING 2016 Op 20 augustus 2015 heeft Zilveren Kruis het Inkoopdocument Wijkverpleging 2016 gepubliceerd. In deze notitie zijn een aantal aandachtspunten uit dat inkoopdocument opgenomen en komen

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging (Zvw-pgb) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Experiment bekostiging verpleging en verzorging

Experiment bekostiging verpleging en verzorging BELEIDSREGEL Experiment bekostiging verpleging en verzorging Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2018

Zorginkoopbeleid 2018 Zorginkoopbeleid 2018 Mondzorg Samengesteld op 30 maart 2017 Zorginkoopbeleid 2018 Mondzorg Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Prijsbeleid... 2 2.2 Max-maxtarief... 3 2.3 Minimumeisen... 3

Nadere informatie

... Naam (zoals vermeld in BIG Register)... Telefoonnummer waarop bereikbaar voor verzekeraar:

... Naam (zoals vermeld in BIG Register)... Telefoonnummer waarop bereikbaar voor verzekeraar: AANVRAAGFORMULIER PERSOONSGEBONDEN BUDGET VERPLEGING EN VERZORGING (ZVW-PGB) DEEL 1: verpleegkundige deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

BELEIDSREGEL BR/CU Ketenzorg dementie Zvw

BELEIDSREGEL BR/CU Ketenzorg dementie Zvw BELEIDSREGEL Ketenzorg dementie Zvw Ingevolge artikel 57, eerste lid, aanhef en onder b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) beleidsregels vast

Nadere informatie

Zorginkoopbeleid 2019

Zorginkoopbeleid 2019 Zorginkoopbeleid 2019 Dialysecentra Samengesteld op 22 maart 2018 Zorginkoopbeleid 2019 Dialysecentra Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Marktconforme prijs en reëel volume...

Nadere informatie

5 INKOOPHANDREIKING CONTRACTEREN ZZP ERS 2014

5 INKOOPHANDREIKING CONTRACTEREN ZZP ERS 2014 Zorginkoopgids AWBZ 2014 5 INKOOPHANDREIKING CONTRACTEREN ZZP ERS 2014 5.1 ZZP ERS DRAGEN BIJ AAN GOEDE AWBZ-ZORG Vanaf 1 januari 2013 hebben zzp ers en zorgkantoren voor het eerst individuele overeenkomsten

Nadere informatie

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018

DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018 De Amersfoortse Verzekeringen Afdeling Zorg Postbus 2072 3500 HB Utrecht Aanvraagformulier Persoonsgebonden Budget Verpleging en Verzorging (Zvw-pgb) deel 1 DEEL 1: Verpleegkundige deel aanvraag 2018 Dit

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2017 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie

Zilveren Kruis Menzis CZ VGZ. De zorgaanbieder dient de voldoen aan. De zorgaanbieder dient de voldoen aan de basis eisen, aangevuld met¹: 1 en 2.

Zilveren Kruis Menzis CZ VGZ. De zorgaanbieder dient de voldoen aan. De zorgaanbieder dient de voldoen aan de basis eisen, aangevuld met¹: 1 en 2. Quick Scan inkoopbeleid Wijkverpleging 2017 Zilveren Kruis Menzis CZ VGZ Contracteren zorgaanbieders Contracteren zorgaanbieder De zorgaanbieder dient de voldoen aan De zorgaanbieder dient de voldoen aan

Nadere informatie

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging

Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging Aanvraagformulier persoonsgebonden budget verpleging en verzorging DEEL 1: Verpleegkundig deel aanvraag 2018 Dit deel vult de verpleegkundige in samen met de verzekerde of een (wettelijke) vertegenwoordiger

Nadere informatie