[NAAM KANTOOR] [UW NAAM] [UW ADRES] Rechtbank [NAAM RECHTBANK], locatie [LOCATIE RECHTBANK]. T.a.v. Sector kanton, afdeling Griffie [ADRES RECHTBANK]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "[NAAM KANTOOR] [UW NAAM] [UW ADRES] Rechtbank [NAAM RECHTBANK], locatie [LOCATIE RECHTBANK]. T.a.v. Sector kanton, afdeling Griffie [ADRES RECHTBANK]"

Transcriptie

1 Dit verzoekschrift is een onderdeel van arbeidsrecht.sdu.nl [NAAM KANTOOR] [UW NAAM] [UW ADRES] Met opmerkingen [Opm.1]: Let op: in het Procesreglement verzoekschriftprocedures rechtbanken, kantonzaken (hierna Procesreglement ) staan regels over het indienen en de inhoud van het verzoekschrift. Rechtbank [NAAM RECHTBANK], locatie [LOCATIE RECHTBANK]. T.a.v. Sector kanton, afdeling Griffie [ADRES RECHTBANK] Met opmerkingen [Opm.2]: De rechtbank van de vestigingsplaats van werkgever of van de woonplaats van werknemer is bevoegd. De rechtbank en locatie kunt u opzoeken op Art Rv. [WOONPLAATS], [DATUM] Betreft: Verzoekschrift ex artikel 7:681 BW in de zaak [ACHTERNAAM WERKNEMER / BEDRIJFSNAAM WERKGEVER] Edelachtbare Heer/Vrouwe, Hierbij zend ik u namens [VOLLEDIGE NAAM WERKNEMER] twee exemplaren van het verzoekschrift ex artikel 7:681 lid 1 a BW [DATUM] [OPNEMEN ARTIKELEN EVENTUELE NEVENVORDERINGEN], tot toekenning van een billijke vergoeding, een verklaring voor recht dat werkgever een transitievergoeding verschuldigd is en toekenning van een vergoeding wegens onregelmatige opzegging ten laste van [BEDRIJFSNAAM WERKGEVER]. Ik verwijs u kortheidshalve naar de bijlagen bij deze brief. Met opmerkingen [Opm.3]: Art en Procesreglement. Let op: als ook een exemplaar per fax wordt verstuurd (max. 20 pagina s), dan dit ook vermelden in de brief. Namens cliënte verzoek ik u vriendelijk een datum te bepalen voor de mondelinge behandeling van het verzoekschrift en daarbij rekening te houden met de volgende verhinderdata van beide partijen: Met opmerkingen [Opm.4]: Artikel Procesreglement Verhinderdata werkgever: [VERHINDERDATA KOMENDE TWEE MAANDEN] Verhinderdata werknemer: [VERHINDERDATA KOMENDE TWEE MAANDEN] Een exemplaar van dit verzoekschrift heb ik reeds met een kopie van deze brief aan [BEDRIJFSNAAM WERKGEVER OF NAAM GEMACHTIGDE WERKGEVER] verstuurd. Hoogachtend, [HANDTEKENING] [NAAM GEMACHTIGDE] Bijlagen Met opmerkingen [Opm.5]: N.B. U moet twee kopieën van het verzoekschrift inclusief bewijsstukken/bijlagen aan de rechtbank versturen.

2 VERZOEKSCHRIFT TOT TOEKENNING BILLIJKE VERGOEDING, VERKLARING VOOR RECHT DAT WERKGEVER TRANSITIEVERGOEDING VERSCHULDIGD IS EN TOEKENNING VERGOEDING WEGENS ONREGELMATIGE OPZEGGING EX ARTIKEL 7:681 LID 1 SUB A BW Rechtbank [NAAM RECHTBANK] Sector kanton, locatie [LOCATIE RECHTBANK] Met opmerkingen [Opm.6]: De rechtbank van de vestigingsplaats van werkgever of van de woonplaats van werknemer is bevoegd. De rechtbank en locatie kunt u opzoeken op Art Rv. Aan de Edelachtbare Heer/Vrouwe Kantonrechter Verzoeker [VOLLEDIGE VOORNA(A)MEN EN ACHTERNAAM WERKNEMER] (hierna te noemen: WERKNEMER ), wonende te [POSTCODE + PLAATS WERKNEMER], aan [DE/HET] [STRAATNAAM + HUISNUMMER WERKNEMER, TELEFOONNUMMER, ADRES], die voor deze zaak woonplaats kiest in [POSTCODE + PLAATS GEMACHTIGDE], aan [DE/HET] [STRAATNAAM + HUISNUMMER GEMACHTIGDE], aan het kantoor van [NAAM EN TELEFOONNUMMER KANTOOR GEMACHTIGDE], van welk kantoor mr. [NAAM GEMACHTIGDE] (postadres: [POSTADRES GEMACHTIGDE]), die voor WERKNEMER als gemachtigde optreedt met het recht van vervanging. Met opmerkingen [Opm.7]: Zie artikelen en Procesreglement Verweerder Dit verzoek richt zich tegen [RECHTSVORM + BEDRIJFSNAAM WERKGEVER INCLUSIEF TELEFOONNUMMER EN ADRES] (hierna te noemen: WERKGEVER ), statutair gevestigd en kantoorhoudende te [POSTCODE + PLAATS WERKGEVER], aan [DE/HET] [STRAATNAAM + HUISNUMMER WERKGEVER], voor wie mr. [NAAM GEMACHTIGDE WERKGEVER], kantoorhoudende te [POSTCODE + PLAATS GEMACHTIGDE], aan [DE/HET] [STRAATNAAM + HUISNUMMER GEMACHTIGDE WERKGEVER], als gemachtigde optreedt. Het verzoek strekt tot toekenning van een billijke vergoeding, een verklaring voor recht dat werkgever een transitievergoeding verschuldigd is en toekenning van een vergoeding wegens onregelmatige opzegging. Allereerst volgt een opsomming van de persoonlijke gegevens van WERKNEMER. Gegevens WERKNEMER Naam: Adres: Geboortedatum: Datum indiensttreding: Functie: Bruto maandloon inclusief vaste looncomponenten: Opzegtermijn werkgever: [NAAM] [ADRES] [GEBOORTEDATUM] [DATUM INDIENSTTREDING] [FUNCTIE] [BRUTO MAANDLOON INCL. VASTE LOONCOMPONENTEN] [OPZEGTERMIJN WERKGEVER] Met opmerkingen [Opm.8]: Vul de opzegtermijn in die volgt uit de arbeidsovereenkomst, cao of wet. Een kopie van de salarisstrook over de maand [MAAND] wordt hierbij als PRODUCTIE - overgelegd. WERKNEMER verricht de werkzaamheden op basis van een [KEUZE: ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR Met opmerkingen [Opm.9]: Let op: artikel Procesreglement: bijlagen/producties moeten worden genummerd en hier moet in het verzoekschrift uitdrukken naar worden gewezen.

3 BEPAALDE TIJD / ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR ONBEPAALDE TIJD]. Een kopie van de arbeidsovereenkomst van WERKNEMER is als PRODUCTIE - bijgevoegd. OPTIONEEL: Op de arbeidsovereenkomst is de cao [NAAM CAO] van toepassing. WERKNEMER verricht zijn werkzaamheden gewoonlijk te [PLAATS]. Gegevens WERKGEVER De activiteiten van WERKGEVER bestaan uit [ACTIVITEITEN WERKGEVER OMSCHRIJVEN EN SPECIFIEKE WERKZAAMHEDEN VAN HET ONDERDEEL WAAR WERKNEMER VOOR WERKT TOELICHTEN]. Bij werkgever zijn in totaal [AANTAL] werknemers werkzaam. Gronden voor het verzoek WERKGEVER heeft WERKNEMER op [DATUM] op staande voet ontslagen. Hij heeft als reden opgegeven dat [REDEN KORT OMSCHRIJVEN]. De brief van WERKGEVER, waarin de ontslagreden wordt genoemd, wordt als PRODUCTIE overgelegd. WERKNEMER is van mening dat het ontslag op staande voet niet rechtsgeldig is gegeven en WERKGEVER daardoor in strijd met artikel 7:671 BW heeft opgezegd. WERKNEMER ziet geen kans terug te keren bij WERKGEVER, al heeft [HIJ/ZIJ] zich tot nu toe beschikbaar gehouden voor de bedongen werkzaamheden. Als PRODUCTIE - wordt de brief aan WERKGEVER overgelegd, waarin WERKNEMER hem onder andere schrijft zich beschikbaar te houden voor werk. WERKNEMER verzoekt daarom (in plaats van vernietiging van het ontslag op staande voet) toekenning van een billijke vergoeding, een verklaring dat werknemer recht heeft op een transitievergoeding en toekenning van een vergoeding wegens onregelmatige opzegging. De gronden zullen hieronder nader worden toegelicht. Feiten en omstandigheden [RELEVANTE FEITEN EN OMSTANDIGHEDEN OMSCHRIJVEN DIE VAN BELANG ZIJN] Hierbij kan onder andere gedacht worden aan: - Toelichting op de functie van werknemer; - Toelichting op het dienstverband van werknemer; - Toelichting op het functioneren van werknemer; - Omschrijving van het gebeurde, onderbouwd met producties; - Staat van dienst tot het moment van ontslag; Toelichting op het ontslag van werknemer, etc. Toelichting verzoek [TOELICHTEN WAAROM HET ONTSLAG NIET VOLDOET AAN DE WETTELIJKE VEREISTEN] Op basis van bovenstaande argumenten is WERKNEMER van mening dat WERKGEVER ten onrechte ontslag op staande voet heeft gegeven. Nu de beëindiging heeft plaats gevonden zonder instemming van WERKNEMER, toestemming van het UWV of ontbinding door de kantonrechter, heeft Met opmerkingen [Opm.10]: Zie Practice Note Dringende reden. Met opmerkingen [Opm.11]: Ga hierbij in op de verwijldheid van het gegeven ontslag, de gronden die ten grondslag liggen aan het ontslag op staande voet etc.

4 WERKGEVER opgezegd in strijd met artikel 7:671 BW en is dus geen sprake van een geldige opzegging. Vergoedingen WERKNEMER berust in de opzegging en verzoek in plaats daarvan ten laste van WERKGEVER tot toekenning aan [HEM/HAAR] van een billijke vergoeding, een verklaring voor recht dat werknemer recht heeft op een transitievergoeding en toekenning van een vergoeding wegens onregelmatige opzegging. De billijke vergoeding bedraagt [HOOGTE BILLIJKE VERGOEDING + UITLEG OVER DE HOOGTE]. Aangezien WERKNEMER geboren is op [GEBOORTEDATUM], op [DATUM INDIENSTTREDING] in dienst is getreden en een maandsalaris heeft van [MAANDLOON INCLUSIEF VASTE LOONCOMPONENTEN] bruto, bedraagt de transitievergoeding in totaal [BEDRAG TRANSITIEVERGOEDING]. Een overzicht van de berekening van de transitievergoeding wordt als PRODUCTIE bijgevoegd. Met opmerkingen [Opm.12]: Zie de Practice Note Billijke vergoeding voor de vaststelling van de hoogte van de vergoeding. Met opmerkingen [Opm.13]: Zie de Practice Note Transitievergoeding Met opmerkingen [Opm.14]: Zie de Tool Transitievergoeding De vergoeding wegens onregelmatige opzegging bedraagt [BEDRAG VERGOEDING WEGENS ONREGELMATIGE OPZEGGING]. Toelichten waarom het handelen van werknemer in elk geval niet ernstig verwijtbaar is, zodat werknemer recht heeft op een transitievergoeding. Nevenverzoek(en) Bijvoorbeeld: - Vernietiging/ontheffing concurrentiebeding/relatiebeding; - Geen terugbetalingsverplichting uit studiekostenbeding; - Correcte eindafrekening/loonvordering; - Schadevergoeding ex artikel 7:611 BW (goed werkgeverschap)/7:611a BW (onvoldoende scholing). Met opmerkingen [Opm.15]: De vergoeding is gelijk aan de hoogte van het loon over de niet in acht genomen opzegtermijn. Zie de Practice Note Opzegtermijnen. Met opmerkingen [Opm.16]: Partijen hebben de keuze om met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst samenhangende vorderingen op grond van artikel 7:686a lid 3 BW als nevenverzoek op te nemen in verzoekschrift of verweerschrift/ tegenverzoek. Vaak zal een tijdseconomische overweging een rol spelen: een dagvaardingsprocedure duurt langer. Soms is splitsen tactisch slimmer. De kantonrechter kan de verzoeken ook ambtshalve splitsen. Let op: verandert inhoud verzoekschrift bij inleiding/verzoek/bewijs/petitum. Bevoegdheid [KEUZE: WERKGEVER IS GEVESTIGD IN... / WERKNEMER IS WOONACHTIG TE...]. Dat is de reden dat uw rechtbank bevoegd is van dit verzoek kennis te nemen. Met opmerkingen [Opm.17]: Artikel 262 Rv. Bewijsaanbod WERKNEMER behoudt zich het recht voor [ZIJN/HAAR] stellingen nader aan te vullen. Zonder enige bewijslast te aanvaarden die niet krachtens de wet op [HEM/HAAR] rust, biedt WERKNEMER bewijs aan van al [ZIJN/HAAR] stellingen door alle middelen rechtens, in het bijzonder door: - [BEWIJS OPNEMEN]; - Met opmerkingen [Opm.18]: Bijvoorbeeld getuigen met naam benoemen, schriftelijke verklaringen, s, geluidsopnamen, camerabeelden etc.

5 REDENEN WAAROM WERKNEMER U Edelachtbare Kantonrechter verzoekt bij beschikking voor zover mogelijk uitvoerbaar bij voorraad: I. Aan WERKNEMER ten laste van WERKGEVER een billijke vergoeding toe te kennen op grond van artikel 7:681 lid 1 BW ter hoogte van [BEDRAG] bruto; II. Aan WERKNEMER ten laste van WERKGEVER een bedrag toe te kennen ter hoogte van [BEDRAG] bruto wegens onregelmatige opzegging; III. Aan WERKNEMER op basis van artikel 7:673 BW de transitievergoeding toe te kennen, ter hoogte van [BEDRAG] bruto; IV. WERKGEVER te veroordelen tot betaling van de wettelijke rente over de hierboven genoemde vergoedingen vanaf [DATUM ONTSLAG OP STAANDE VOET] tot het moment dat deze volledig zijn voldaan; V. WERKGEVER te veroordelen in de kosten van deze procedure; het salaris van gemachtigde daaronder begrepen. [WOONPLAATS], [DATUM] [HANDTEKENING] [NAAM GEMACHTIGDE] Met opmerkingen [Opm.19]: Artikel Procesreglement: het verzoekschrift moet worden ondertekend door gemachtigde en eventueel getekende volmacht op grond van artikel Procesreglement bijvoegen. Dat hoeft niet als de gemachtigde advocaat, deurwaarder of juridisch medewerker bij een vakbond of rechtsbijstandsverzekeraar is.

ECLI:NL:RBAMS:2016:6651

ECLI:NL:RBAMS:2016:6651 ECLI:NL:RBAMS:2016:6651 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 05-10-2016 Datum publicatie 18-10-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie EA VERZ 16-968/16-1002/16-1126/C104420

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2016:661

ECLI:NL:RBLIM:2016:661 ECLI:NL:RBLIM:2016:661 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 27012016 Datum publicatie 28012016 Zaaknummer 4683113/AZ/15341 27012016 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

De kantonrechter en de Wwz snel prak3sch en effec3ef? Ellen W. de Groot Dirk Jan Buijs

De kantonrechter en de Wwz snel prak3sch en effec3ef? Ellen W. de Groot Dirk Jan Buijs De kantonrechter en de Wwz snel prak3sch en effec3ef? Ellen W. de Groot Dirk Jan Buijs Verzoekschri9 ontbinding; wat zet u er in? (art. 7:671b BW) Redelijke grond(en) Herplaatsing niet mogelijk andere

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:6026

ECLI:NL:RBLIM:2017:6026 ECLI:NL:RBLIM:2017:6026 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 26-06-2017 Datum publicatie 29-06-2017 Zaaknummer 5909244/AZ/17-81 26062017 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2016:3870

ECLI:NL:RBLIM:2016:3870 ECLI:NL:RBLIM:2016:3870 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 04-05-2016 Datum publicatie 09-05-2016 Zaaknummer 4899094 AZ VERZ 16-71 en 4906295 AZ VERZ 16-73 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2016:9102

ECLI:NL:RBNHO:2016:9102 ECLI:NL:RBNHO:2016:9102 Instantie Datum uitspraak 16-09-2016 Datum publicatie 08-11-2016 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 5223266 \ AO VERZ 16-222 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:7110

ECLI:NL:RBLIM:2017:7110 ECLI:NL:RBLIM:2017:7110 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 21-07-2017 Datum publicatie 25-07-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 6089641/AZ/17-120 - 6007924/AZ/17-100

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2016:1526

ECLI:NL:RBOBR:2016:1526 ECLI:NL:RBOBR:2016:1526 Permanente link: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ecli:nl:rbobr:2016:1526 Instantie Rechtbank Oost Brabant Datum uitspraak 09 03 2016 Datum publicatie 04 04 2016 Zaaknummer

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:5507

ECLI:NL:RBGEL:2016:5507 ECLI:NL:RBGEL:2016:5507 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 27-07-2016 Datum publicatie 17-10-2016 Zaaknummer 5122602 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste

Nadere informatie

VERGOEDINGEN EN SANCTIES PROF. MR. WILLEM BOUWENS

VERGOEDINGEN EN SANCTIES PROF. MR. WILLEM BOUWENS VERGOEDINGEN EN SANCTIES PROF. MR. WILLEM BOUWENS STELLING 1 Het nieuwe stelsel van ontslagvergoedingen is niet uit te leggen! 2 SOORTEN VERGOEDING 1. Vergoeding in verband met het voortijdig eindigen

Nadere informatie

Het ontslagrecht per 1 juli 2015

Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Het ontslagrecht per 1 juli 2015 Noordam Advocatuur mr. dr. A.J. Noordam Het Europese en Nederlandse arbeidsrecht biedt in grote mate bescherming aan de werknemer. Met name het ontslag van werknemers is

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2016:7513

ECLI:NL:RBOBR:2016:7513 ECLI:NL:RBOBR:2016:7513 Instantie Datum uitspraak 13-12-2016 Datum publicatie 27-06-2017 Rechtbank Oost-Brabant Zaaknummer 5455146 EJ VERZ 16/705 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Voorwaardelijke ontbinding onder de Wwz, Ernstig verwijtbaar handelen werkneemster, Geen vergoeding en ontbinding op termijn van vier dagen

Voorwaardelijke ontbinding onder de Wwz, Ernstig verwijtbaar handelen werkneemster, Geen vergoeding en ontbinding op termijn van vier dagen Voorwaardelijke ontbinding onder de Wwz, Ernstig verwijtbaar handelen werkneemster, Geen vergoeding en ontbinding op termijn van vier dagen Publicatie JAR 2015 afl. 13 Publicatiedatum 21 september 2015

Nadere informatie

DE KANTONRECHTER EN DE WWZ: SNEL, PRAKTISCH EN EFFECTIEF?

DE KANTONRECHTER EN DE WWZ: SNEL, PRAKTISCH EN EFFECTIEF? 1 DE KANTONRECHTER EN DE WWZ: SNEL, PRAKTISCH EN EFFECTIEF? mr. P.J. Jansen, kantonrechter Rechtbank Noord-Holland mr. M.D. Ruizeveld, kantonrechter Rechtbank Amsterdam Wie was deze man? En deze dan? Rekkelijken

Nadere informatie

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN DE ONDERGETEKENDEN:

EINDE ARBEIDSOVEREENKOMST MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN DE ONDERGETEKENDEN: Voorbeeld vaststellingsovereenkomst Een vaststellingsovereenkomst wordt in principe het beste door een jurist opgesteld. Meer informatie leest u ook op de website: - Ontslag.nl - Arbeidsrechter.nl DE ONDERGETEKENDEN:

Nadere informatie

Inhoud. Doelstellingen van de WWZ. Workshop Wet Wet Werk en Zekerheid. Doelstellingen van de WWZ. Wat is er al veranderd per 1 januari 2015

Inhoud. Doelstellingen van de WWZ. Workshop Wet Wet Werk en Zekerheid. Doelstellingen van de WWZ. Wat is er al veranderd per 1 januari 2015 Workshop Wet Wet Werk en Zekerheid Spaans Advocaten Mr. Bart W.G. Orth orth@spaansadvocaten.nl 1 Inhoud Doelstellingen van de WWZ Wat is er al veranderd per 1 januari 2015 Wat gaat er veranderen per 1

Nadere informatie

Ontslagprocesrecht onder de WWZ. Willem Bouwens

Ontslagprocesrecht onder de WWZ. Willem Bouwens Ontslagprocesrecht onder de WWZ Willem Bouwens Hoofdlijnen Redelijke grond ü Art. 669 lid 1: voor opzegging is redelijke grond vereist; ü Herplaatsing binnen redelijke termijn in andere passende functie,

Nadere informatie

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2013:bz6442&keyword=bz6442 1

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rbams:2013:bz6442&keyword=bz6442 1 Modeldagvaarding: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een zelfstandige woning waarbij de makelaar/bemiddelaar zowel voor de particuliere huurder als de verhuurder heeft bemiddeld. Een

Nadere informatie

Analyse proceskansen. Geachte heer R

Analyse proceskansen. Geachte heer R te Per e-mail Ministerie van Financiën uw ref. - inzake Analyse proceskansen 10 juli 2015 Geachte heer R 1 Inleiding 1.1 Vandaag, op 10 juli 2015, heeft de tweede aandeelhoudersvergadering van de N.V.

Nadere informatie

Alumnidag 1 april 2016 Actualiteiten ontslagprocesrecht. Mr.dr. D.M.A. (Vivian) Bij de Vaate

Alumnidag 1 april 2016 Actualiteiten ontslagprocesrecht. Mr.dr. D.M.A. (Vivian) Bij de Vaate Alumnidag 1 april 2016 Actualiteiten ontslagprocesrecht Mr.dr. D.M.A. (Vivian) Bij de Vaate Overzicht Hoofdlijnen WWZ-ontslag(proces)recht Mogelijke verzoeken werknemer na opzegging of tijdens/na ontbinding

Nadere informatie

Wet werk en zekerheid

Wet werk en zekerheid Wet werk en zekerheid Wijzigingen arbeidsrecht 1 juli 2015 Inleiding Kort overzicht van de wijzigingen per 1 januari 2015 Wijzigingen per 1 juli 2015 Ketenregeling Ontslagrecht Payrolling 2 1 Overzicht

Nadere informatie

Rechten en plichten werkgevers en werknemers

Rechten en plichten werkgevers en werknemers BBZ Rechten en plichten werkgevers en werknemers Onderneming in België Inhoud Van welk land is het arbeidsrecht van toepassing? 2 Waar moet u rekening mee houden? 3 Ontslagrecht 3 Concurrentiebeding 5

Nadere informatie

Inleiding in het ontslagrecht

Inleiding in het ontslagrecht I Inleiding in het ontslagrecht Het Nederlandse ontslagrecht kent vier wijzen waarop een arbeidsovereenkomst kan eindigen. De eerste en meest voorkomende wijze van beëindiging is de beëindiging met wederzijds

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2017:752 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01

ECLI:NL:GHAMS:2017:752 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01 ECLI:NL:GHAMS:2017:752 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 07-03-2017 Datum publicatie 04-04-2017 Zaaknummer 200.200.465/01 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Concurrentiebeding - werkgevers

Concurrentiebeding - werkgevers Concurrentiebeding - werkgevers Waarom een concurrentiebeding opnemen? Met een concurrentiebeding wordt een werknemer beperkt in zijn bevoegdheid om na het einde van de arbeidsovereenkomst op zekere wijze

Nadere informatie

zaaknummers: AZVERZ (verzoek [X]) AZ VERZ (tegenverzoek [Y B.V.])

zaaknummers: AZVERZ (verzoek [X]) AZ VERZ (tegenverzoek [Y B.V.]) beschikking RECHTBANK ZEELAND-WEST-BRABANT Kanton Tilburg zaaknummers: 5542617 AZVERZ 16-163 (verzoek [X]) 5545628 AZ VERZ 16-164 (tegenverzoek [Y B.V.]) Beschikking van 8 maart 2017 In de zaak van [X],

Nadere informatie

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te gebeuren. Een leerling is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij slechts

Nadere informatie

Wijzigingen arbeidsrecht. Nieuwsbrief

Wijzigingen arbeidsrecht. Nieuwsbrief Wijzigingen arbeidsrecht Nieuwsbrief In deze nieuwsbrief: Wijzigingen arbeidsrecht per 1 juli 2015 Arbeidsrecht nieuwsbrief In onze nieuwsbrief van december 2014 hebben wij u geïnformeerd over de wijzigingen

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:4009

ECLI:NL:RBROT:2017:4009 ECLI:NL:RBROT:2017:4009 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 23052017 Datum publicatie 30052017 Zaaknummer 5663098 VZ VERZ 17981 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:1678

ECLI:NL:RBAMS:2016:1678 ECLI:NL:RBAMS:2016:1678 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 24-03-2016 Datum publicatie 29-03-2016 Zaaknummer KK EXPL 16-200 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2017:2404

ECLI:NL:RBMNE:2017:2404 ECLI:NL:RBMNE:2017:2404 Instantie Datum uitspraak 21-04-2017 Datum publicatie 23-05-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland 5684260 UE VERZ 17-43

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:2087

ECLI:NL:RBGEL:2016:2087 ECLI:NL:RBGEL:2016:2087 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 10-03-2016 Datum publicatie 20-04-2016 Zaaknummer 4788083 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2018:484. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 17/01642

ECLI:NL:HR:2018:484. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 17/01642 ECLI:NL:HR:2018:484 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 30-03-2018 Datum publicatie 30-03-2018 Zaaknummer 17/01642 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2018:46

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2016:5284

ECLI:NL:RBOVE:2016:5284 ECLI:NL:RBOVE:2016:5284 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 29-11-2016 Datum publicatie 23-01-2017 Zaaknummer 5412088 \ EJ VERZ 16-365 (hoofdzaak) en 5416492 EJ VERZ 16-373 (incident) Formele

Nadere informatie

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Top 10 van wat elke werkgever inmiddels zou moeten weten juni 2017 Inhoudsopgave 1. Proeftijd 2. Concurrentiebeding 3. Ketenregeling 4. Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOBR:2016:3624

ECLI:NL:RBOBR:2016:3624 ECLI:NL:RBOBR:2016:3624 Instantie Datum uitspraak 04-07-2016 Datum publicatie 08-07-2016 Rechtbank Oost-Brabant Zaaknummer 5064765 \ EJ VERZ 16-316 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2017:1456

ECLI:NL:RBNHO:2017:1456 ECLI:NL:RBNHO:2017:1456 Instantie Datum uitspraak 14-02-2017 Datum publicatie 12-04-2017 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 5471408 / AO VERZ 16-314 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Ontslag met wederzijds goedvinden moet schriftelijk worden gedaan, mondeling is niet geldig.

Ontslag met wederzijds goedvinden moet schriftelijk worden gedaan, mondeling is niet geldig. Samenvatting Sharon 06-04-17 H9 Ontslag Het gaat in dit hoofdstuk over ontslag bij een vast contract. Er kan ontslag zijn door alleen de werknemer of werkgever maar het kan ook door beide(wederzijds goedvinden).

Nadere informatie

WWZ: ontslag en vergoeding. 21 april 2015

WWZ: ontslag en vergoeding. 21 april 2015 WWZ: ontslag en vergoeding 21 april 2015 WWZ in vogelvlucht Het verbeteren van de flexpositie (1 januari 2015/1 juli 2015); Ontslagrecht: Opzegging of ontbinding afhankelijk van de reden, hoger beroep

Nadere informatie

Arbeids- en ontslagrecht 9 december 2014 Chris van Wijngaarden

Arbeids- en ontslagrecht 9 december 2014 Chris van Wijngaarden Arbeids- en ontslagrecht 9 december 2014 Chris van Wijngaarden 2 Wet Werk en Zekerheid Ingrijpende wijzigingen in de regels voor het aangaan en opstellen van arbeidsovereenkomsten Ingrijpende wijzigingen

Nadere informatie

2. de heer/ mevrouw WERKNEMER, wonende te te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), geboren op x-x-xxxx, hierna te noemen: Werknemer ;

2. de heer/ mevrouw WERKNEMER, wonende te te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), geboren op x-x-xxxx, hierna te noemen: Werknemer ; VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de (rechtsvorm van werkgever) WERKGEVER., gevestigd en kantoorhoudende te xxxx (adres: straatnaam, postcode en plaats), te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2016:4991

ECLI:NL:RBNHO:2016:4991 ECLI:NL:RBNHO:2016:4991 Instantie Datum uitspraak 20-06-2016 Datum publicatie 04-07-2016 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 4983481 / OA VERZ 16-101 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd Standaard Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd De ondergetekenden:., gevestigd te., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door., in de functie van., hierna te noemen werkgever, en., geboren te. d.d.., wonende

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2014:7769

ECLI:NL:RBZWB:2014:7769 ECLI:NL:RBZWB:2014:7769 Instantie Datum uitspraak 12-11-2014 Datum publicatie 24-11-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Zeeland-West-Brabant 2807368_E12112014

Nadere informatie

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst

Beëindiging van de arbeidsovereenkomst Beëindiging van de arbeidsovereenkomst Het huidige arbeidsrecht Het arbeidsrecht kent een gesloten stelsel van ontslagrecht. Dit betekent dat een arbeidsovereenkomst alleen op de in de wet geregelde manieren

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:3179

ECLI:NL:RBAMS:2017:3179 ECLI:NL:RBAMS:2017:3179 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 10-04-2017 Datum publicatie 12-05-2017 Zaaknummer EA VERZ 17-179 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

Actualiteiten WWZ. Recente rechtspraak

Actualiteiten WWZ. Recente rechtspraak Actualiteiten WWZ Recente rechtspraak Recente rechtspraak VERGOEDINGEN - Naast transitievergoeding en billijke vergoeding geen ruimte voor een aanvullende vergoeding. Als partijen een aanvullende vergoeding

Nadere informatie

ECLI:NL:GHDHA:2016:1750

ECLI:NL:GHDHA:2016:1750 ECLI:NL:GHDHA:2016:1750 Instantie Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak 21-06-2016 Datum publicatie 27-06-2016 Zaaknummer 200.186.274/01 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:1591

ECLI:NL:RBDHA:2017:1591 ECLI:NL:RBDHA:2017:1591 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 15-02-2017 Datum publicatie 24-02-2017 Zaaknummer 5615559 RP VERZ 16-50874 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Inleiding. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Studieovereenkomst 1 Inleiding Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever zijn werknemer in staat te stellen om scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie en voor zover dat redelijkerwijs van de

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2014:8414

ECLI:NL:RBNHO:2014:8414 ECLI:NL:RBNHO:2014:8414 Instantie Datum uitspraak 16-06-2014 Datum publicatie 13-11-2014 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 2896454 CV EXPL 14-830 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Inleiding. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te geschieden. Een leerling is immers werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

WIJZIGING ARBEIDSRECHT/ ONTSLAGRECHT. H.F.A. Bronneberg R.C. Breuls

WIJZIGING ARBEIDSRECHT/ ONTSLAGRECHT. H.F.A. Bronneberg R.C. Breuls WIJZIGING ARBEIDSRECHT/ ONTSLAGRECHT H.F.A. Bronneberg R.C. Breuls WET WERK EN ZEKERHEID KOMT ER AAN Per 1 januari 2015 is sprake van wijzigingen; Per 1 juli 2015 is sprake van de meest ingrijpende wijzigingen;

Nadere informatie

beschikking :N NAAM VAN DE KONING RECHTBANK OEN HAAG Zittingsplaats "s-gravenhage tfh Zaaknr.: 4779035 RP VERZ 16-50054 Uitspraakdaturn.

beschikking :N NAAM VAN DE KONING RECHTBANK OEN HAAG Zittingsplaats s-gravenhage tfh Zaaknr.: 4779035 RP VERZ 16-50054 Uitspraakdaturn. :N NAAM VAN DE KONING beschikking RECHTBANK OEN HAAG Zittingsplaats "s-gravenhage tfh Zaaknr.: 4779035 RP VERZ 16-50054 Uitspraakdaturn. 5 april2016 Beschikking van de kantonrechter x!!!'!wi.. verzoekende

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2017:3808

ECLI:NL:RBMNE:2017:3808 ECLI:NL:RBMNE:2017:3808 Instantie Datum uitspraak 24-07-2017 Datum publicatie 25-07-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland 6054376 AE VERZ 17-52

Nadere informatie

VAAN Onder professoren

VAAN Onder professoren VAAN Onder professoren Over naar de WWZ en aan de slag Evert Verhulp verhulp@uva.nl Kern van de WWZ n Preventieve toetsing is semi-dwingend: Art. 7:671 BW wanneer is die toets nodig? Als die nodig is:

Nadere informatie

Wijzigingen Wet, werk & zekerheid

Wijzigingen Wet, werk & zekerheid Wijzigingen Wet, werk & zekerheid Juni 2015 De nieuwe Wet, Werk & Zekerheid brengt ingrijpende wijzigingen met zich mee voor zowel werkgevers als werknemers. Sinds 1 januari jl. zijn de eerste wijzigingen

Nadere informatie

een bad hair day? De Billijke vergoeding:

een bad hair day? De Billijke vergoeding: 1. Toekenningsgronden voor de billijke vergoeding 2. Begroting billijke vergoeding na invoering WWZ 3. New-Hairstyle arrest 4. Lagere rechtspraak na New-Hairstyle 5. Conclusie De Billijke vergoeding: een

Nadere informatie

Daarnaast brengt de makelaar/bemiddelaar ook courtage/kosten in rekening bij de verhuurder.

Daarnaast brengt de makelaar/bemiddelaar ook courtage/kosten in rekening bij de verhuurder. Variant 2: Bemiddelingsovereenkomst met makelaar/bemiddelaar voor een zelfstandige woning. Bemiddelaar brengt courtage/kosten in rekening bij verhuurder en bij huurder. De kandidaat-huurder heeft op een

Nadere informatie

Het Nieuwe Ontslagrecht De negen belangrijkste wijzigingen en gevolgen voor de werkgever. Jeroen van Engelen TRS Transportkoeling BV.

Het Nieuwe Ontslagrecht De negen belangrijkste wijzigingen en gevolgen voor de werkgever. Jeroen van Engelen TRS Transportkoeling BV. 2014 Het Nieuwe Ontslagrecht De negen belangrijkste wijzigingen en gevolgen voor de werkgever Jeroen van Engelen TRS Transportkoeling BV. 2-10-2014 Index 1. Aanpassing Duaal Stelsel 2. Aanzegtermijn 3.

Nadere informatie

Ontslagrecht. Prof. A.R. Houweling

Ontslagrecht. Prof. A.R. Houweling Ontslagrecht Prof. A.R. Houweling Het einde van de arbeidsovereenkomst Vier wijzen van eindigen van de aok: 1. Einde van rechtswege 2. Beëindiging met wederzijds goedvinden 3. Opzegging (ontslag) 4. Ontbinding

Nadere informatie

2.2 Achtergrond en aard van de transitievergoeding / In welke gevallen? / Initiatief vanuit de werknemer / 38

2.2 Achtergrond en aard van de transitievergoeding / In welke gevallen? / Initiatief vanuit de werknemer / 38 Inhoudsopgave Voorwoord / 11 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 Flexibele arbeidsrelaties / 13 Inleiding / 13 Ketenregeling / 14 Aanzegtermijn / 22 Stilzwijgende verlenging / 23 Ragetlie-regel / 24

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZLY:2006:AZ1779

ECLI:NL:RBZLY:2006:AZ1779 ECLI:NL:RBZLY:2006:AZ1779 Instantie Datum uitspraak 17-10-2006 Datum publicatie 08-11-2006 Rechtbank Zwolle-Lelystad Zaaknummer 333442 VV 06-45 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 juli 2015

Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 juli 2015 Wet Werk en Zekerheid Wijzigingen per 1 juli 2015 Op 1 juli 2015 treedt het tweede deel van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) in werking. Het ontslagrecht wordt gemoderniseerd, er is sneller sprake van passend

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid. Nathalie van Goor

Wet Werk en Zekerheid. Nathalie van Goor Wet Werk en Zekerheid Nathalie van Goor Stand van zaken Wijzigingen per 1 januari 2015: - Concurrentiebeding - Proeftijd - Bepaalde tijd contracten deel 1 - Oproepcontracten deel 1 Wijzigingen per 1 juli

Nadere informatie

2.1. X leeft van een uitkering op grond van de Wet werk en bijstand. Op deze uitkering worden de lopende huurbetalingen volledig ingehouden.

2.1. X leeft van een uitkering op grond van de Wet werk en bijstand. Op deze uitkering worden de lopende huurbetalingen volledig ingehouden. beschikking RECHTBANK MIDDEN-NEDERLAND Afdeling Civiel recht kantonrechter zittinghoudende te Utrecht zaaknummer: 2534388 UE VERZ 13805 GD/4243 Beschikking van 13 december 2013 inzake X wonende te Arnhem,

Nadere informatie

Het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen (BBA)

Het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen (BBA) 2 Het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen (BBA) De UWV-ontslagprocedure komt alleen in beeld als er een verplichting is om een arbeidsovereenkomst op te zeggen. Als die er niet is, hoeft er ook geen

Nadere informatie

DAGVAARDING. dan namens mijn opdrachtgever als eiser(es) tegen zich als gedaagde te horen eisen en concluderen dat:

DAGVAARDING. dan namens mijn opdrachtgever als eiser(es) tegen zich als gedaagde te horen eisen en concluderen dat: DAGVAARDING Vandaag, de , EISER op verzoek van , wonende in , gemeente , die voor deze zaak woonplaats kiest in aan de , aan het kantoor

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: "werknemer";

ARBEIDSOVEREENKOMST. 2. [naam DGA], geboren op [datum], wonende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats], hierna te noemen: werknemer; ARBEIDSOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [naam] Holding BV, statutair gevestigd te [plaats] en kantoorhoudende aan de [adres] te ([postcode]) [plaats],

Nadere informatie

ECLI:NL:RBLIM:2017:2309

ECLI:NL:RBLIM:2017:2309 ECLI:NL:RBLIM:2017:2309 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 15032017 Datum publicatie 16032017 Zaaknummer 5377597 cv 169148 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht Burgerlijk

Nadere informatie

Concurrentiebeding - werknemers

Concurrentiebeding - werknemers Concurrentiebeding - werknemers Wat is een concurrentiebeding? Een werkgever kan er groot belang bij hebben dat bepaalde werknemers niet bij een (directe) concurrent of als zelfstandige gaan werken. Dit

Nadere informatie

29-6-2015. Wet Werk en Zekerheid. Mr. M.W.J. (Maurice) van der Horst 0344-677149 / horst@bierman.nl

29-6-2015. Wet Werk en Zekerheid. Mr. M.W.J. (Maurice) van der Horst 0344-677149 / horst@bierman.nl Wet Werk en Zekerheid Mr. M.W.J. (Maurice) van der Horst 0344-677149 / horst@bierman.nl 1 3 Agenda 1. Achtergrond/historie 2. Versteviging positie flexwerker 3. 4 Waarom het ontslagrecht wijzigen? 2 5

Nadere informatie

Rechten en plichten werkgevers en werknemers Onderneming in België

Rechten en plichten werkgevers en werknemers Onderneming in België Rechten en plichten werkgevers en werknemers Onderneming in België Inhoud Van welk land is het arbeidsrecht van toepassing? 2 Waar moet u rekening mee houden? 3 Ontslagrecht 3 Concurrentiebeding 5 Minimumloon

Nadere informatie

HR seminar 26 mei Vervaltermijnen

HR seminar 26 mei Vervaltermijnen HR seminar 26 mei 2016 Vervaltermijnen Matthijs Roest Crollius Nicky de Groot T: 088 73 04 630 T: 088 73 04 650 E: m.roestcrollius@denklaw.nl E: n.degroot@denklaw.nl www.denklaw.nl WWZ - Vervaltermijnen

Nadere informatie

DE ARBEIDSOVEREENKOMST KLAKKELOOS ONDERTEKENEN IS NIET VERSTANDIG

DE ARBEIDSOVEREENKOMST KLAKKELOOS ONDERTEKENEN IS NIET VERSTANDIG DE ARBEIDSOVEREENKOMST KLAKKELOOS ONDERTEKENEN IS NIET VERSTANDIG VOORWAARDEN ARBEIDSOVEREENKOMST Wanneer is er sprake van een arbeidsovereenkomst: Verplichting om persoonlijk arbeid te verrichten; Werkgever

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZWB:2016:4788 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer AZ VERZ

ECLI:NL:RBZWB:2016:4788 Rechtbank Zeeland-West-Brabant Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer AZ VERZ ECLI:NL:RBZWB:2016:4788 Instantie Rechtbank Zeeland-West-Brabant Datum uitspraak 29-07-2016 Datum publicatie 27-09-2016 Zaaknummer 5117257 AZ VERZ 16-113 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Wederindiensttredingsvoorwaarde Ontslagbesluit; zzp'er; stageovereenkomst

Wederindiensttredingsvoorwaarde Ontslagbesluit; zzp'er; stageovereenkomst ECLI:NL:RBNNE:2013:6766 Instantie Rechtbank Noord-Nederland Datum uitspraak 12-11-2013 Datum publicatie 13-11-2013 Zaaknummer KG-2442504 - CV EXPL 13-8338-L Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

Jurisprudentie Arbeidsrecht. Maandag 21 december 2015 Mr. K.J. Hillebrandt Palthe Oberman Advocaten

Jurisprudentie Arbeidsrecht. Maandag 21 december 2015 Mr. K.J. Hillebrandt Palthe Oberman Advocaten Jurisprudentie Arbeidsrecht Maandag 21 december 2015 Mr. K.J. Hillebrandt Palthe Oberman Advocaten Onderwerpen - Introductie - Jurisprudentie WWZ - Overige relevante jurisprudentie Jurisprudentie WWZ -

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2008:BG6664 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2008:BG6664 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2008:BG6664 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 03-06-2008 Datum publicatie 12-02-2009 Zaaknummer 104.003.290 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

30 juni 20. et Werk & Zekerheid. ntslag op staande voet. rof. Mr S.F. Sagel

30 juni 20. et Werk & Zekerheid. ntslag op staande voet. rof. Mr S.F. Sagel et Werk & Zekerheid ntslag op staande voet rof. Mr S.F. Sagel et ontslag op staande voet: afschaffen of behouden? e meningen waren verdeeld 30 juni 20 e kosten van een terecht ontslag op staande voet "Het

Nadere informatie

Wet werk en zekerheid

Wet werk en zekerheid Wet werk en zekerheid 3 juli 2014 Mr. dr. R.F. (Robin) Kötter Inleiding Ontslag via twee routes Kantonrechter en UWV Dit leidde in gelijke gevallen tot verschillende uitkomsten Dit verschil zag voornamelijk

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2017:3064 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01

ECLI:NL:GHAMS:2017:3064 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer /01 ECLI:NL:GHAMS:2017:3064 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 25-07-2017 Datum publicatie 01-08-2017 Zaaknummer 200.202.945/01 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2014:649 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2014:649 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2014:649 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 04-03-2014 Datum publicatie 06-05-2014 Zaaknummer 200.128.514-01 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2016:1475 Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer UE VERZ GD/947

ECLI:NL:RBMNE:2016:1475 Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer UE VERZ GD/947 ECLI:NL:RBMNE:2016:1475 Instantie Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak 18-03-2016 Datum publicatie 22-03-2016 Zaaknummer 4765301 UE VERZ 16-29 GD/947 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

WERK EN ZEKERHEID HET NIEUWE ARBEIDSRECHT IN BEELD

WERK EN ZEKERHEID HET NIEUWE ARBEIDSRECHT IN BEELD WERK EN ZEKERHEID HET NIEUWE ARBEIDSRECHT IN BEELD Hoofdlijnen en wetenswaardigheden Wet Werk en Zekerheid (WWZ) Vanaf 1 januari 2015 Aanzegplicht vanaf 1 januari 2015 De werkgever is verplicht vanaf 1

Nadere informatie

De transitievergoeding

De transitievergoeding Wet Werk en Zekerheid De transitievergoeding Jennifer Horsten 21 mei 2015 Onderwerpen Veranderingen sinds 1 januari 2015 Veranderingen vanaf 1 juli 2015 De transitievergoeding Recht/geen recht op transitievergoeding

Nadere informatie

UITSPRAAK. het College van Bestuur van B, gevestigd te G, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: mevrouw mr. G.M.

UITSPRAAK. het College van Bestuur van B, gevestigd te G, verweerder, hierna te noemen de werkgever gemachtigde: mevrouw mr. G.M. 106879 - Uitspraak voor zover er nog een ontslagbesluit zou zijn: het ontslag wegens arbeidsongeschiktheid kan niet in stand blijven, omdat herstel binnen 26 weken na het ontslagbesluit niet uitgesloten

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid De elf belangrijkste wijzigingen en gevolgen voor de werkgever September 2014 Inhoud 1. Beëindiging tijdelijk contract 2. Proeftijd in tijdelijk contract 3. Concurrentiebeding in

Nadere informatie

Wijzigingen in het arbeidsrecht

Wijzigingen in het arbeidsrecht Fruytier Academy 1: Wijzigingen in het arbeidsrecht donderdag 8 mei 2014 Spreker: mr. M.C. (Marije) Hendrikse Introductie Waarom wijzigingen? Welke problemen worden aangepakt? Werkzekerheid in plaats van

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid. De belangrijkste wijzigingen en tips worden u aangeboden door

Wet Werk en Zekerheid. De belangrijkste wijzigingen en tips worden u aangeboden door Wet Werk en Zekerheid De belangrijkste wijzigingen en tips worden u aangeboden door WAT VERANDERT ER? WAAR KUN/MOET JE OP LETTEN? Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd 1 januari 2015: Geen proeftijd voor

Nadere informatie

Inleiding. Voor ondernemers in andere sectoren is er op dit moment helaas geen scholingsadviseur beschikbaar. Studieovereenkomst 1

Inleiding. Voor ondernemers in andere sectoren is er op dit moment helaas geen scholingsadviseur beschikbaar. Studieovereenkomst 1 Inleiding Het kan voor uw bedrijfsvoering van belang zijn om een werknemer een cursus of opleiding aan te bieden (denk bijvoorbeeld aan het behalen van een certificaat). Sinds 1 juli 2015 dient een werkgever

Nadere informatie

ECLI:NL:RBARN:2010:BO4467

ECLI:NL:RBARN:2010:BO4467 ECLI:NL:RBARN:2010:BO4467 Instantie Rechtbank Arnhem Datum uitspraak 01-11-2010 Datum publicatie 19-11-2010 Zaaknummer 710236 VV Expl. 10-8085 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2017:437

ECLI:NL:RBNHO:2017:437 ECLI:NL:RBNHO:2017:437 Instantie Datum uitspraak 07-02-2017 Datum publicatie 10-02-2017 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 5538377 AO VERZ 16-344 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Arbeidsrecht

Nadere informatie

Mediation in het nieuwe Ontslagrecht MKB Noord en VNO-NCW. 26 januari 2016

Mediation in het nieuwe Ontslagrecht MKB Noord en VNO-NCW. 26 januari 2016 Mediation in het nieuwe Ontslagrecht MKB Noord en VNO-NCW 26 januari 2016 Mediation in het nieuwe ontslagrecht Januari 2016 Ingrid Munneke en Judith Bos Wijzigingen in het ontslagrecht De Verschillende

Nadere informatie

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden

Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Alles over ontslag met wederzijds goedvinden Uw dienstverband bij uw werkgever kan op verschillende manieren eindigen. Behalve ontslag via UWV WERKbedrijf of via de kanton rechter, kunnen u en uw werkgever

Nadere informatie

GEZAMENLIJKE BEHANDELING VAN EEN ONTBINDINGSVERZOEK EN KORT GEDING: EEN GEZAMENLIJK BELEID ONTBREEKT

GEZAMENLIJKE BEHANDELING VAN EEN ONTBINDINGSVERZOEK EN KORT GEDING: EEN GEZAMENLIJK BELEID ONTBREEKT GEZAMENLIJKE BEHANDELING VAN EEN ONTBINDINGSVERZOEK EN KORT GEDING: EEN GEZAMENLIJK BELEID ONTBREEKT E.I. Bouma 1 Inleiding In de praktijk komt het regelmatig voor dat de werkgever de kantonrechter verzoekt

Nadere informatie