Voor ons ligt het jaarplan 2018, van de Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Een officiële naam, maar een niet echt vlot klinkende.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor ons ligt het jaarplan 2018, van de Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Een officiële naam, maar een niet echt vlot klinkende."

Transcriptie

1 Jaarplan 2018

2 Algemeen Voor ons ligt het jaarplan 2018, van de Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Een officiële naam, maar een niet echt vlot klinkende. In het recente verleden zijn meerdere betitelingen voor onze organisatie de bühne gepasseerd: TIP Westerveld, dan wel TIP plaats, Toeristische Bureau Westerveld, TIP Het nationale park van Drenthe, enzovoort. Om alle benamingen, en daarmee verbonden verwarringen, overboord te zetten, is besloten, dat onze organisatie van heden gaarne naar buiten treedt onder de naam: Tourist Info Westerveld, met een verbijzondering voor de lokale kantoren zijnde bijvoorbeeld Tourist Info Havelte, e.d. Deze vlag dekt letterlijk goed de lading, kan niet verward worden met de horecaonderneming in Vledder en alle vlaggen, banieren, en dergelijke zijn al in gebruik. Hierbij presenteren wij het Jaarplan 2018 van de Tourist Info Westerveld.

3 Plan 2018 Het plan 2018 bent de volgende onderdelen: Het toeristisch aankleden van de gemeente Westerveld, Op naar Tourist Info 2.0, Dagtoerisme en Evenementen, aangevuld met de dagelijkse en Regio Promotie Tijdschema 2018 Financieel overzicht: Begroting 2018

4 Het inrichten van de toeristische infrastructuur van Westerveld het aankleden van Westerveld Recreatie & Toerisme in de gemeente Westerveld krijgt een daadwerkelijk toeristisch gezicht. Op met name visuele wijze worden een aantal zaken gelijktijdig samengevat en tastbaar gemaakt. In 2018 wordt na overleg en instemming met verantwoordelijken een aanzet gegeven tot onderstaande voorbeelden Gemeente c.q. plaatsaanduiding Geeft het dorp (dat wellicht door iedereen gekend is) aan, verbindt de dorpen met Het nationale park van Drenthe, geeft Westerveld aan: kortom, verbindt en uniformeert onze gemeente/regio. Havelte Dwingeloo Waar Waar sterren stralen Waar Waar hunebedden staan dwaalt In 2018 wordt na uitgebreid overleg met belanghebbenden en verantwoordelijke instanties, met name in de hoek van de gemeente, een start gemaakt. Gelet op de nodige gevoeligheden en mogelijke knelpunten zal dit project naar alle waarschijnlijkheid langer dan één jaar gaan duren. Voorbeelden dorps-/plaatsaanduidingen Dorpen.docx

5 Pastoriewe g Historische aanduidingen Korte beschrijvingen van ruim 100 kenmerkende / historische punten in Westerveld, in Jip- en Janneke taal, met kaart Westerveld waarop punten zijn aangegeven, met beschrijving. Kan variëren van kerk tot ieder ander punt van belang. In 2018 wordt met dit project een start gemaakt en het project kan wellicht doorlopen in de volgende jaren 2019 en verder. Met name de te volgen procedure(s) om tot te komen tot een realisatie is nog onbekend. Het ligt in de bedoeling, dat lokale historische verenigingen bij het project betrokken zullen worden. Dorpsplattegronden Gratis ter beschikking op alle kantoren. Doldersum Noordwolde De Hoek Dorpsstraa Brink Wapserweg Diever Wapse Frederiksoord Steenwijk Vledder Zor

6 Welkomstpakket Ligt ter beschikking bij ieder hotel, B&B, camping, ambassadeur van de Tourist Info en Tourist Info-kantoren voor de bezoeker. Kan worden aangevuld door ondernemer met lokale informatie. Welkom in het Nationale Park van Drenthe Welkom in het Nationale Park van Drenthe met Waps ervee n De basisgedachte met betrekking tot het bovenstaande is, dat de toeristische gemeente Westerveld een uitstraling als zodanig krijgt. In lijn hiermee juicht de stichting initiatieven als Village of Shakespeare Diever toe. Voor het invullen van deze infrastructurele zaken in 2018 is een budget vanuit de stichting beschikbaar van

7 Op naar Tourist Info 2.0, het nieuwe Tourist Info-kantoor Op naar bezoekers De huidige inrichting en opzet van de huidige 4 Tourist Info-locaties is enigszins niet meer van deze tijd. De tijd van sec informatieverstrekking is min of meer passé. De kantoren schuiven door naar een gastheerfunctie voor de gemeente Westerveld ( Fijn dat U er bent ). Dit brengt veranderingen met zich ten opzichte van het doel, de inrichting en bezetting. Doel: Inrichting: Bezetting: De kantoren krijgen meer functies. Naast sec de gastheertaak is gezocht naar aansluitende doelen. Zo is gekomen tot een samengaan met: Havelte: Gekneed door IJs en Oorlog, Frederiksoord: Maatschappij van Weldadigheid, Dwingeloo: in de planning: (sterren-)wetenschap, Diever: door uniek gelegen ligging en bouw/inrichting geen veranderingen. Met de nieuwe partners wordt de inrichting afgestemd. Havelte: met Staatsbosbeheer, Theehuis Faken en vertegenwoordigers van de groep Gekneed door IJS en Oorlog, Frederiksoord: onderdeel van de toekomstige Experience van de MvW, Dwingeloo: mogelijk samen met ASTRON Algemeen: De Tourist Info-functie blijft wel zichtbaar onder het logo van Het Nationale Park van Drenthe. De medewerkers zullen een bredere opstelling krijgen: naast gastvrouw/-heer is men een informatiebron van de nieuwe instelling met al haar ins en outs, samen met een professionelere benadering. Daarvoor zullen speciale trainingen gegeven worden. Tevens zal gewerkt worden met een vastere bezetting. Daarbij wordt opgemerkt, dat we als stichting er niet meer aan kunnen ontkomen vastere medewerkers een vrijwilligersvergoeding te verstrekken. Een bedrag van hiervoor is in de personele kosten opgenomen. Gepland is de volgorde: Januari 2018 Havelte Maart 2018 Frederiksoord Mei 2018 (mogelijk) Dwingeloo.

8 Met deze aanpak verwachten het bezoekersaantal aan onze kantoren op te hogen naar zo n , komende vanaf : een verdubbeling in de komende jaren. Voor de inrichtingen en opleidingen heeft de stichting een budget van beschikbaar.

9 Dagtoerisme en Evenementen: op naar een hogere kwaliteit Onder het motto: kom eens kijken hoe mooi het hier is, dan kom je zeker, vaker en langer terug De stichting is in afgelopen jaren, gerekend vanaf 2013, succesvol met het steunen van bestaande en het opzetten en organiseren van nieuwe ééndaagse evenementen. Bijvoorbeeld Bevrijdingsdag / - week, de Nachtelijke Beleving, Oorlogswandeling kunnen hiertoe gerekend worden. Wij gaan sowieso met deze evenementen door, en zullen aangeven waar op onderdelen de kwaliteit en aantrekkelijkheid verhoogd kan worden. Voor 2018 bestaat het voornemen de evenementen reeks uit te breiden met: Bijvoorbeeld ondersteuning verlenen bij het mogelijk opzetten van een volksdansfestival Voorbereiden van een evenement op de site (mogelijk voormalige opslagplaats van kernwapens in Darp/Havelterberg) Uitbreiden van de Bevrijdingsdag naar een Bevrijdingsweek. Beide nieuwe aanvullingen zijn al in voorbereiding.

10 Aangevuld met de dagelijkse Westerveld promotie Doorgaan met wat we altijd al deden In standhouden van de website hetnationaleparkvandrenthe.nl. Jaarlijks wordt de website ruim maal bekeken en dat willen graag houden en uitbreiden. Op de korte termijn wordt de bestaande site opgewaardeerd met nieuwe features, op de langere termijn zal een nieuwe site met het ontwerpstadium starten. Focus blijft liggen op de agenda, die het meest en vaakst bezocht wordt. Het bestaande team vrijwilligers, die op dagelijkse basis de site onderhouden zal worden uitgebreid. Maar nogmaals: onze website hetnationaleparkvandrenthe.nl houden we zeker in de lucht. Onze ervaring leert, dat het een voortreffelijk promotie medium is. Deelname aan beurzen. Gaan we mee door, voornamelijk onder de vlag van Zuidwest Drenthe. Voor 2018 staan op het programma: Antwerpen Essen Utrecht Periodieken, brochures, agenda s en overig drukwerk, zoals: - Nieuwsbrief - Maandelijkse, en in hoogseizoen, wekelijkse activiteiten agenda s - Ambassadeursinformatie - Wandel- en/of fietsroute informatie

11 Aangevuld met de Regiopromotie Tezamen met de omliggende gemeentes de Wolden, Hoogeveen en Midden Drenthe In de stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe zijn de vier genoemde gemeentes in Zuidwest Drenthe van start gegaan met de realisatie van een viertal concrete projecten, zijnde: 1. Evenementen agenda voor alle (sport) evenementen in Zuidwest Drenthe, op elkaar afgestemd en gepresenteerd, 2. Nature Game, een onderzoektocht voor jeugd in de natuur, met tablet of smart phone, in verhaalvorm en afbeeldingen langs de route 3. Glow in the dark pad, een pad door de natuur, dat in het donker opgloeit en waarlangs velerlei activiteiten kunnen georganiseerd. Vooral in trek in de off season tijd. 4. Lange afstand route. Een meerdaagse wandelroute door ZW Drenthe, met alles erop en eraan. Aangevuld met de nodige promotie van de vier happenings. TOT SLOT Tot slot merken we op, dat we alle zaken op- en aanpakken, die onze wegen kruisen en die naar ons oordeel goed zijn voor het bevorderen van onze Westerveldse recreatie en toerisme: gewoon gezond opportunisme, zullen we maar zeggen.

12 Tijdschema 2018 Nr. Activiteit jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec 1 Kantoor inrichting Havelte 2 Kantoor inrichting Frederiksoord 3 Training vrijwilligers 4 Welkom pakket gereed 5 Plattegronden gereed 6 Start Historische punten 7 Start gemeente aanduidingen open 8 Bevrijdingsdag/-week 5 9 Nachtelijke Beleving De openingstijden van de kantoren zullen een korte en een lange dag hebben: kort van uur (winterperiode), lang van uur (zomerperiode), met in de maanden juli en augustus 7 dagen per week. Voor de Havelte is 2018 een testjaar: bekeken wordt wat de drukste bezoekdagen zijn. Gestart wordt met woensdag t/m zondag, uur. Met in juli/augustus 7 dagen per week. Idem voor de nieuwe kantoren in Frederiksoord en Dwingeloo. De start van zowel de opzet van de historische punten als de gemeente aanduidingen is afhankelijk van de inbreng en beslissing van o.m. de gemeente zelf.

13 Begroting 2018 Begroting 2018 Begrot Begrot Opmerking UIT Gastheerschap Personeel ,5% Vrijwilligers Nieuwe opzet kantoor Huisvesting Drukwerk (Her-)Inrichting kantoren Havelte en Dwingeloo Overig Sub Totaal Regio Promotie en Evenementen Projectbasis Personeel Bianca verschuift naar projectbasis Drukwerk Website Organisatiekosten Incl aankleding Promotie Overig Sub Totaal Overhead Personeel Administratie/Boekhouding Overig Sub Totaal TOTAAL UIT IN Subsidie Gemeente: TIP Subsidie Gemeente: Promotie Ambassadeurs Eigen opbrengsten Diverse subsidies Diversen TOTAAL IN RESULTAAT

Jaarplan Stichting Toeristische Promotie Westerveld

Jaarplan Stichting Toeristische Promotie Westerveld Jaarplan 2019 Stichting Toeristische Promotie Westerveld Algemeen Voor ons ligt het jaarplan 2019, van de Stichting Toeristische Promotie Westerveld, opererend onder de naam Tourist Info Westerveld, met

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Jaarverslag 2018

Stichting Toeristische Promotie Westerveld. Jaarverslag 2018 Stichting Toeristische Promotie Westerveld Jaarverslag 2018 Het jaar 2018 was een dynamisch jaar voor de stichting. Zo verhuisden 2 van de 4 kantoren naar nieuwe locaties en werden min of meer gelijktijdig

Nadere informatie

R&T economie Westerveld. de rol van het Toeristisch Bureau Westerveld

R&T economie Westerveld. de rol van het Toeristisch Bureau Westerveld R&T economie Westerveld de rol van het Toeristisch Bureau Westerveld * 1.000 Resultaten 2013-2015 1100 1000 900 800 700 600 500 400 Overnachtingen Westerveld op basis van toeristenbelasting Opgaande trend

Nadere informatie

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek

Dienstregeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek regeling 2015 KBS Sluis Klein Willebroek lijst van : januari 2015 Sluis Klein Willebroek donderdag 01 jan - - - - 13:34-00:00 Nieuwjaar vrijdag 02 jan - - 11:06 18:06 02:12 14:36 07:00 zaterdag 03 jan

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidie Gemeente Westerveld

Aanvraagformulier Subsidie Gemeente Westerveld Aanvraagformulier Subsidie Gemeente Westerveld Subsidieaanvraag voor de stimulering van meerdaagse toeristische evenementen. De gemeente wil evenementenorganisaties stimuleren om (meerdaagse) evenementen

Nadere informatie

Nieuw perspectief voor Westerveld

Nieuw perspectief voor Westerveld Nieuw perspectief voor Westerveld Verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad 2014 2018 1 STERK Westerveld is een nieuwe lokale politieke kiesvereniging in de gemeente Westerveld De politieke missie van

Nadere informatie

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015

Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 Samenstelling Levensloop Platina Fonds in 2015 januari 813,401 535,514 1,568 1,350,482.89 10,416.12 februari 835,453 519,550 4,203 1,359,207.13 9,964.25 maart 877,904 524,371 3,271 1,405,545.28 10,002.50

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips. In onderstaande tabel ziet u de resultaten van de signalen van het afgelopen jaar.

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips. In onderstaande tabel ziet u de resultaten van de signalen van het afgelopen jaar. Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Sinds januari 2008 heeft ons model meer dan 100 signalen gegeven. Gebaseerd op meer dan 10 jaar lang analyses. Elke signaal vertaalt zich in een activiteit. In onderstaande

Nadere informatie

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren

2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar herkiesbaar) in de even kalenderjaren Voorzi&er Func,enaam: Lid dagelijks bestuur: Func,onaris wordt vervangen door: Aangesteld door: ZiBngsperiode: Voorzi&er Ja Secretaris Algemene Leden Vergadering (ALV) 2 jaar (daarna voor telkens 2 jaar

Nadere informatie

Kasstaat Contante verkopen feb-10

Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstaat Contante verkopen feb-10 Kasstuk 1 tm 233 Afleverdatum: 1-28 februari 45 Villa 225,00 10.125,00 110 Lodge 180,00 19.800,00 78 Cabin 150,00 11.700,00 Bedrag exclusief omzetbelasting 41.625,00 Omzetbelasting

Nadere informatie

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips

Welkom bij YourMoneyAlarms.tips Welkom bij YourMoneyAlarms.tips In dit overzicht leest u onze resultaten tot en met augustus 2017. Sinds januari 2008 zijn er meer dan 100 trades uitgevoerd op basis van de signalen van het analysemodel

Nadere informatie

GEMEENTE SOEST. Welkom. Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015

GEMEENTE SOEST. Welkom. Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015 Welkom Update: Gemeente Soest op de kaart! Nynke Minkema-Wedzinga Datum: 21-04-2015 1 Inhoud Terugblik uitkomst naamsbekendheid onderzoek t.b.v. promotie campagne Ingezette promotie campagne Gemeente Soest

Nadere informatie

Partnership Corporate Meetings featuring 'Meet Mr. Holland'

Partnership Corporate Meetings featuring 'Meet Mr. Holland' Partnership Corporate Meetings featuring 'Meet Mr. Holland' Leidschendam - 1 november 2011 Situatieschets In 2009 bezochten ruim 300.000 buitenlanders Nederland voor een internationale bijeenkomst met

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 3e kwartaal 2014 t/m 2e kwartaal 2015 Printdatum : 5-10-2015 1/13 Aantal werknemers gemiddeld Aantal werknemers totaal Aantal fte Aantal fte BAPO Aantal fte ziek Aantal ziekmeldingen Aantal herstelmeldingen Aantal nul-verzuimers 49.100 58.155

Nadere informatie

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen januari 2015 januari 2015 1 1 2 3 4 2 5 6 7 8 9 10 11 3 12 13 14 15 16 17 18 4 19 20 21 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 31 februari 2015 5 1 6 2 3 4 5 6 7 8 7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22 9

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

Districtsvergadering te Schiedam 24 augustus '11. Districtsvergadering woensdag 24 augustus 2011. Westfrankelandsestraat 11 Schiedam

Districtsvergadering te Schiedam 24 augustus '11. Districtsvergadering woensdag 24 augustus 2011. Westfrankelandsestraat 11 Schiedam Districtsvergadering woensdag 24 augustus 2011 Westfrankelandsestraat 11 Schiedam 1 NBB district Delft 2 1 Agenda 3 Opening en welkom Doel van de bijeenkomst Te bespreken onderwerpen Wensen verenigingen

Nadere informatie

13 s e p t e m b e r p r o j e c t A l e w i j n s z - en V i s s e r s t r a a t

13 s e p t e m b e r p r o j e c t A l e w i j n s z - en V i s s e r s t r a a t informatieavond 13 s e p t e m b e r 2012 p r o j e c t A l e w i j n s z - en V i s s e r s t r a a t Welkom mobieltjes uit vragen na de pauze 2 Agenda 19:00 Inloop 19:30 Inleiding (Fenny de Graaf, directeur-bestuurder)

Nadere informatie

Nieuwskraker. nr. 21, 4 juli 2014. Het personeel van De Notenkraker wenst alle kinderen en ouders een heel FIJNE ZOMERVAKANTIE!

Nieuwskraker. nr. 21, 4 juli 2014. Het personeel van De Notenkraker wenst alle kinderen en ouders een heel FIJNE ZOMERVAKANTIE! Nieuwskraker nr. 21, 4 juli 2014 Het personeel van De Notenkraker wenst alle kinderen en ouders een heel FIJNE ZOMERVAKANTIE! En we zien jullie graag allemaal gezond en wel terug op maandag 18 augustus

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015

Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015 Jaarverslag 2014 Jaarplan 2015 Inhoudsopgave Jaarplan 2015... 2 1. Keuze onderzoeksonderwerpen 2015... 2 2. Geplande onderzoeken... 2 Subsidiebeleid... 2 Weerstandsvermogen... 2 Nog te kiezen onderwerp...

Nadere informatie

VOZN training kalender 2014

VOZN training kalender 2014 VOZN training kalender 214 Dag Datum Bad Eindhoven Tijdstip 5-sep-15 Wedstrijd bad 1 banen 6.15-8. woensdag 9-sep-15 Training bad 4 banen 18.3-2. 11-sep-15 Training bad 4 banen 19. - 2.3 12-sep-15 Wedstrijdbad

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

Voortgangsrapportage project Toeslagen t/m mei 2005

Voortgangsrapportage project Toeslagen t/m mei 2005 Communicatie & Dienstverlening Massamediale campagne Samenwerking met partners De introductie van de Zorg- en de Huurtoeslag gaat gepaard met een massamediale campagne. Via ondermeer radio en televisie

Nadere informatie

3 maandag 14-jan 3 dinsdag 15-jan Verzending stukken DB & Regiodag 3 woensdag 16-jan DB RDOG HM 9:30-12:00 3 donderdag 17-jan 3 vrijdag 18-jan

3 maandag 14-jan 3 dinsdag 15-jan Verzending stukken DB & Regiodag 3 woensdag 16-jan DB RDOG HM 9:30-12:00 3 donderdag 17-jan 3 vrijdag 18-jan vakantie- & feestdagen wknr dag datum overleg tijd locatie Verzendactie of specifiek agendapunt Kerstvakantie 1 maandag 31-dec Nieuwjaarsdag 1 dinsdag 1-jan Kerstvakantie 1 woensdag 2-jan Kerstvakantie

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel 1410136 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Toekomst huisvesting bibliotheek en Podium Boxtel Samenvatting De cultuur sector is vanwege de economische situatie volop

Nadere informatie

Verdiepingsplan november 2017 Pagina 1

Verdiepingsplan november 2017 Pagina 1 Gemeente Leusden Contactpersoon Chieni Wassink Telefoonnummer Klik hier als u tekst wilt invoeren. Mailadres Ch.wassink@gmail.com Datum 27-11-2017 Naam verdiepingsplan Leusden gaat voor duurzamer Fairtrade

Nadere informatie

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen

nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Kmo-groeisubsidie - Aanvragen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 527 van MATTHIAS DIEPENDAELE datum: 3 mei 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Kmo-groeisubsidie - Aanvragen De kmo-groeisubsidie is

Nadere informatie

TOERISME TRANSFORMEERT

TOERISME TRANSFORMEERT TOERISME TRANSFORMEERT DENKTANK De meer en minderwaarde voor de bestemming 17 april 2018 Hof van Busleyden, Mechelen DE MEER-EN MINDERWAARDE VAN HET TOERISME VOOR DE BESTEMMING 13u00 13u15 Welkomstwoord

Nadere informatie

Reactie ingediende zienswijze. inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse

Reactie ingediende zienswijze. inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse Reactie ingediende zienswijze inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse BEHORENDE BIJ HET VOORSTEL AAN DE RAAD VOOR DE VERGADERING OP 5 JULI 2011 1 Reactie ingediende zienswijze inzake

Nadere informatie

KAMPEN MARKETING RESULTATEN Incl. Organisatie, uitvoering en financiering

KAMPEN MARKETING RESULTATEN Incl. Organisatie, uitvoering en financiering KAMPEN MARKETING RESULTATEN 2017 Incl. Organisatie, uitvoering en financiering 1 INHOUDSOPGAVE 1. Uitgangspunten 2. Uitdagingen in 2017 3. Targets 4. 2017 in vogelvlucht 2 1. UITGANGSPUNTEN 3 dromen delen

Nadere informatie

Dashboard. 1 jan. 2009-27 dec. 2009 Vergelijken met: Site. 57,49% Weigeringspercentage. 507.506 Bezoeken. 00:02:44 Gem.

Dashboard. 1 jan. 2009-27 dec. 2009 Vergelijken met: Site. 57,49% Weigeringspercentage. 507.506 Bezoeken. 00:02:44 Gem. Dashboard 1 jan. 29-27 dec. 29 3. 3. 1.5 1.5 5 jan. 6 feb. 1 mrt. 11 apr. 13 mei 14 jun. 16 jul. 17 aug. 18 sep. 2 okt. 21 nov. 23 dec. Sitegebruik 57.56 57,49% Weigeringspercen 2.8.983 Paginaweergaves

Nadere informatie

Schoolkalender. De Trinoom Salto Montessorischool 2017/2018. Versie Ouders

Schoolkalender. De Trinoom Salto Montessorischool 2017/2018. Versie Ouders Schoolkalender 2017/2018 De Trinoom Salto Montessorischool Versie Ouders AUGUSTUS/SEPTEMBER 2017 35 36 37 Maandag 28 aug Dinsdag 29 aug Woensdag 30 aug Donderdag 31 aug Vrijdag 1 sep 1e schooldag Hoofdluis

Nadere informatie

Taak Splitsing Voortgang. Mijlpaal Samenvatting Projectsamenvatting. Externe taken Externe mijlpaal Deadline

Taak Splitsing Voortgang. Mijlpaal Samenvatting Projectsamenvatting. Externe taken Externe mijlpaal Deadline Id naam Duur Begindatum Einddatum an '10 18 jan '10 25 jan '10 1 feb '1 d w d v z z m d w d v z z m d w d v z z m d 1 2 Start 1 dag woe 13-1-10 woe 13-1-10 3 Voorbereidende werkzaamheden (offertes, besluiten

Nadere informatie

Marktpositie-informatie Notariaat Transportakten. Marktpositie-informatie Notariaat Hypotheekakten

Marktpositie-informatie Notariaat Transportakten. Marktpositie-informatie Notariaat Hypotheekakten Marktpositie-informatie Notariaat Transportakten UTRECHT 18 25,% 16 14 12 1 8 6 4 2 2,% 15,% 1,% 5,%,% jan 28 feb 28 mrt 28 apr 28 mei 28 jun 28 jul 28 aug 28 sep 28 okt 28 nov 28 dec 28 marktgebied AB

Nadere informatie

Hét lifestyleblad voor de actieve fietsliefhebber

Hét lifestyleblad voor de actieve fietsliefhebber Hét lifestyleblad voor de actieve fietsliefhebber FietsActief is hét Nederlandse fietstijdschrift voor de recreatieve fietser. Met in ieder nummer unieke routes gemaakt door de eigen redactie en meerdere

Nadere informatie

Dag Datum Aanvang Locatie Soort

Dag Datum Aanvang Locatie Soort Dag Datum Aanvang Locatie Soort Januari Dinsdag 3-jan 15.00u Papendal Nieuwjaarsreceptie PS en GS, aansluitend Provincie Gelderland Woensdag 4-jan 19.45u Fractievergadering VERVALT Dinsdag 10-jan 19.45u

Nadere informatie

OR informatie. Redactionele formule

OR informatie. Redactionele formule OR informatie OR informatie is een inspirerend, informatief, opiniërend, betrokken en betrouwbaar medium voor leden van ondernemingsraden. Het helpt leden van ondernemingsraden bij de uitoefening van hun

Nadere informatie

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Augustus 2018 30-jul 31-jul 1-aug 2-aug 3-aug 4-aug 5-aug 6-aug 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug 21-aug 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug 26-aug

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie

Nieuwsbrief 25 augustus Vakantie Openbare Basis Est Dorpsstraat 3 4185 NA EST www.obsest.nl directie@obsest.nl Nieuwsbrief 25 augustus 2016 Vakantie De vakantie is weer voorbij en we zijn weer lekker aan de slag met onze leerlingen. In

Nadere informatie

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt

Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt Evaluatie Vrijwilligers Informatie Punt 1.1. Doelstelling Het maatschappelijk doel is het stimuleren van actief burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid. Het middel hiervoor is het vergroten en verbeteren

Nadere informatie

Activiteit begin start eind start

Activiteit begin start eind start Activiteit begin start eind start t-offtime in min start hole 9/18 holes, par3 01-mrt donderdag donderdag mix 13:00 14:28 90 05-mrt maandag herenochtend 08:52 09:56 120 1 en 10 06-mrt dinsdag damesochtend

Nadere informatie

Indicatietarieven. Canarische Eilanden. Fuerteventura

Indicatietarieven. Canarische Eilanden. Fuerteventura Indicatietarieven Canarische Eilanden Fuerteventura Pagina 2 Elba Carlota 3 Elba Castillo San Jorge 4 Labranda Bahia de Lobos 5 Oasis Village 6 XQ El Palacete Indicatietarieven? Deze tarieven zijn om een

Nadere informatie

Het poststuk van de maand augustus-september 2013: posttarieven 1.

Het poststuk van de maand augustus-september 2013: posttarieven 1. Het poststuk van de maand augustus-september 2013: posttarieven 1. Trefwoorden: lokaaltarief, posttarieven, tarieven. U hebt zich vast al wel eens afgevraagd waarom de Nederlandse kinderzegels en de zomerzegels

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

WBSO. Innovatie stimuleringsmaatregel. >> Als het gaat om innovatie

WBSO. Innovatie stimuleringsmaatregel. >> Als het gaat om innovatie WBSO Innovatie stimuleringsmaatregel 2012 Agenda 1. WBSO in het kort 2. Wie komen in aanmerking? 3. Het aanvragen van WBSO 4. Wat levert de WBSO op? 5. Welke projecten komen in aanmerking? 6. S&O-administratie

Nadere informatie

Samen werken in / aan het Land van Cuijk

Samen werken in / aan het Land van Cuijk WERKPLAN 2017 Samen werken in / aan het Land van Cuijk De ambitie van het RBT Land van Cuijk Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk wil meer toeristen en recreanten verleiden om naar het Land

Nadere informatie

4 jan. 5 feb. 9 mrt. 10 apr. 12 mei 13 jun. 15 jul. 16 aug. 17 sep. 19 okt. 20 nov. 22 dec. Kaartoverlay. Bezoekers 4.000 2.000.

4 jan. 5 feb. 9 mrt. 10 apr. 12 mei 13 jun. 15 jul. 16 aug. 17 sep. 19 okt. 20 nov. 22 dec. Kaartoverlay. Bezoekers 4.000 2.000. Dashboard 1 jan. 21-22 dec. 21 4. 4. 2. 2. 4 jan. 5 feb. 9 mrt. 1 apr. 12 mei 13 jun. 15 jul. 16 aug. 17 sep. 19 okt. 2 nov. 22 dec. Sitegebruik 671.442 2.63.9 Paginaweergaves :2:16 Gem. tijd op site 3,7

Nadere informatie

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec Handleiding Naam opdracht De horizon in je eigen omgeving Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec zeer geschikt ongeschikt Benodigde materialen Pen en papier Opdrachtbladen

Nadere informatie

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan

2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan 8-jan. 9-jan 10-jan 11-jan 12-jan 13-jan 14-jan 15-jan januari maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 1 kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie kerstvakantie 2-jan 3-jan 4-jan 5-jan 6-jan 7-jan

Nadere informatie

januari 2012 - februari 2012

januari 2012 - februari 2012 januari 2012 - februari 2012 januari 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 30 31 februari 2012 1 2 3 4 5 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 2 jan 3 4 5 6 7 8 From 26 dec 11 Kerstvakantie 9 15 jan 2 8 jan

Nadere informatie

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt:

Subsidie. Bijlage 1. De definities van de categorieën zijn als volgt: Bijlage 1 Subsidie Het doel en de criteria voor het verlenen van subsidie worden in dit hoofdstuk besproken. De Algemene Wet Bestuursrecht en de Subsidieverordening evenementen gemeente Venray zijn hierbij

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2016 t/m 4e kwartaal 2016

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2016 t/m 4e kwartaal 2016 Printdatum : 3-4-2017 1/13 Aantal werknemers gemiddeld 50.738 Aantal werknemers totaal 60.864 Aantal fte 38.268,7680 Aantal fte BAPO 1.066,3745 Aantal fte ziek 1.969,9406 Aantal ziekmeldingen 53.113 Aantal

Nadere informatie

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2015 t/m 4e kwartaal 2015

Verzuimgegevens BVE 1e kwartaal 2015 t/m 4e kwartaal 2015 Printdatum : 1-4-2016 1/13 Aantal werknemers gemiddeld 48.783 Aantal werknemers totaal 58.408 Aantal fte 36.852,1813 Aantal fte BAPO 1.285,7608 Aantal fte ziek 1.859,5814 Aantal ziekmeldingen 50.333 Aantal

Nadere informatie

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018

Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordeningen behorend bij de Algemene Subsidieverordening gemeente Lopik 2018 Deelverordening Jeugdsport 2 Deelverordening maatschappelijke participatie 4 Deelverordening subsidieverlening jaarlijks

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

subsidies op grond van de bepalingen in de ASV en de subsidieregeling 9 jun 15 9 jun 15 9 jun 15 7 jul 15 7 jul 15 9 jun 15 9 jun 15 9 jun 15 9 jun 15

subsidies op grond van de bepalingen in de ASV en de subsidieregeling 9 jun 15 9 jun 15 9 jun 15 7 jul 15 7 jul 15 9 jun 15 9 jun 15 9 jun 15 9 jun 15 SUBSIDIEREGISTER subsidieverlening 2014 subsidievaststelling 2014 subsidies op grond van de bepalingen in de ASV en de subsidieregeling subsidie op basis van meerjaren CULTUUR, SPORT, WELZIJN en ZORG Torion

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed

Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Toerisme en Werelderfgoed Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster 16 mei 2019 Inleiding Op donderdag 16 mei 2019 organiseerde

Nadere informatie

Ervaringen gebruik stoffenmanager Wat gaat goed en wat niet?

Ervaringen gebruik stoffenmanager Wat gaat goed en wat niet? Landelijke Stoffendag Ervaringen gebruik stoffenmanager Wat gaat goed en wat niet? workshop 4 oktober 2011 Hester Dekker hester.dekker@arbounie.nl Niek Steijger niek.steijger@tno.nl Programma Introductie:

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond Beheerplan Natura 2000 Fochteloërveen

Hartelijk welkom. Informatieavond Beheerplan Natura 2000 Fochteloërveen Hartelijk welkom Informatieavond Beheerplan Natura 2000 Fochteloërveen Programma Opening Opzet en doel van deze avond Even terug kijken Hoe staat het met de Programmatische Aanpak Stikstof Korte samenvatting

Nadere informatie

INDEX. Index. klanten: Wij denken in uw richting!

INDEX. Index. klanten: Wij denken in uw richting! INDEX Hartelijk welkom, De Bakermat is een jong en dynamisch bedrijf dat al meer dan dertig jaar actief is op het gebied van plaatsen van plattegrond-informatiekasten op toeristische terreinen. Sinds een

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond Beheerplan Natura 2000 Holtingerveld

Hartelijk welkom. Informatieavond Beheerplan Natura 2000 Holtingerveld Hartelijk welkom Informatieavond Beheerplan Natura 2000 Holtingerveld Programma Opening Opzet en doel van deze avond Even terug kijken Hoe staat het met de Programmatische Aanpak Stikstof Korte samenvatting

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 11 juli 2018

Datum: Adviserend. 11 juli 2018 Oplegvel 1. Onderwerp Cofinanciering Grenzeloos Actief sporten voor mensen met een beperking 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door regionale

Nadere informatie

Stadspanel Den Haag. onderzoeksrapport Evaluatie themajaar Feest aan Zee 200 jaar badplaats Den Haag / Scheveningen. Leverancier: 7 december 2018

Stadspanel Den Haag. onderzoeksrapport Evaluatie themajaar Feest aan Zee 200 jaar badplaats Den Haag / Scheveningen. Leverancier: 7 december 2018 Stadspanel Den Haag onderzoeksrapport Evaluatie themajaar Feest aan Zee 200 jaar badplaats Den Haag / Scheveningen Leverancier: Inleiding Het stadspanel heeft in opdracht van de gemeente Den Haag en de

Nadere informatie

Van een visie naar een strategie voor de bestemming Holland. Conrad van Tiggelen Directeur Marketing

Van een visie naar een strategie voor de bestemming Holland. Conrad van Tiggelen Directeur Marketing Van een visie naar een strategie voor de bestemming Holland Conrad van Tiggelen Directeur Marketing Noordwijk, 24 juni 2014 horizon 2025 Jan van Goyen Landschap met gezicht op Huys Roucoop 1642 Museum

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016

Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 Nieuwsbrief Lekkanaal/3 e kolk Beatrixsluis Juni 2016 In deze nieuwsbrief vindt u meer informatie over de voorbereidingen en de uiteindelijke aanleg van de 3 e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het

Nadere informatie

Jaarverslag 2005 2 0 0 5

Jaarverslag 2005 2 0 0 5 Jaarverslag 2005 2 0 0 5 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - BOEDDHISME Maand: 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1 2 3 4 5 Somawathi Nivasa 2006 2007 Bouw Start

Nadere informatie

Teamleden en andere. Raads- en commissieleden

Teamleden en andere. Raads- en commissieleden Dag Datum Tijdstip Bijeenkomst/Activiteit Voor wie Waar Bijzonderheden Donderdag 5-jan 19.30 Raadscommissie Raads- en commissieleden Nog geen presentaties gepland Dinsdag 10-jan 19.30 Teamvergadering Raadhuis

Nadere informatie

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers

swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers swereldsgrootsteestafeteloop 185km vannijmegennaarenschede 7.800deelnemers,600vrijwiligers De kracht van de Batavierenrace De grootste estafetteloop ter wereld 185 km, 25 etappes, 7.800 deelnemers, 600

Nadere informatie

VVV

VVV Commissie Omgeving op 17 december 2012 Factsheet recreatie en toerisme in de gemeente Deurne Doelstellingen recreatie en toerisme Het gemeentelijke programma Vrije tijd en Toerisme streeft naar het verzilveren

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden.

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Binnen het evenementenbeleid worden drie categorieën evenementen onderscheiden. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 4 maart 2008 Nummer PS : PS2008MME10 Afdeling : Economie, Cultuur en Vrije Tijd Commissie : MME Registratienummer : 2008int218775 Portefeuillehouder : J.H. Ekkers Titel

Nadere informatie

YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008

YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008 YourMoneyAlarms.tips - ALLE resultaten sinds 2008 Sinds januari 2008 heeft ons model meer dan 100 signalen gegeven. Gebaseerd op meer dan 10 jaar lang analyses. Kijkt u op de laatste pagina s voor het

Nadere informatie

Ledenbinding & -werving. Velt vzw Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem, België www.velt.

Ledenbinding & -werving. Velt vzw Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem, België www.velt. Ledenbinding & -werving Velt vzw Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren Uitbreidingstraat 392c, 2600 Berchem, België Communicatiestrategie Velt verleidt en brengt mensen samen op weg naar ecologisch

Nadere informatie

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel

Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Beleidsregels subsidiering activiteiten en projecten KH2018 gemeente Ferwerderadiel Voor de jaren 2017 en 2018 stelt het college op grond van Artikel 1.3 van de Algemene Subsidieverordening Ferwerderadiel

Nadere informatie

Beleidskader Aangepast sporten

Beleidskader Aangepast sporten Beleidskader Aangepast sporten Inleiding Gemeente Oss vindt dat iedereen moet kunnen mee doen in de maatschappij. Dit geldt ook voor kinderen, volwassenen en ouderen met enige vorm van beperking die willen

Nadere informatie

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017

nr Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Gemeenteblad nr. 906092 Officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 4 oktober 2017 Beleidsregels waarderingssubsidies stimulering sportbeoefening en beweging in de gemeente Midden-Drenthe Collegebesluit

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

Waarnemingen.be. Wat kunnen we daar mee? Natuurpunt Studie. Marc Herremans

Waarnemingen.be. Wat kunnen we daar mee? Natuurpunt Studie. Marc Herremans Waarnemingen.be Wat kunnen we daar mee? Marc Herremans Natuurpunt Studie 125.000 waarnemingen 1.555 soorten xyz299 (Zichem) mei/08 nov/08 mei/09 nov/09 mei/10 nov/10 mei/11 nov/11 mei/12 nov/12 mei/13

Nadere informatie

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen

Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen YourMoneyAlarms.tips Ontvang gratis alerts en laat uw geld groeien! Alle resultaten sinds 2008 Meer dan 100 signalen Kiest u maar: 5% rendement binnen gemiddeld 65 dagen 25% - 35% rente na gemiddeld 12

Nadere informatie

Continue Gastenpeiling Jaarresultaten /04/04

Continue Gastenpeiling Jaarresultaten /04/04 Continue Gastenpeiling Jaarresultaten 2018 1. OVER HET ONDERZOEK OVER HET ONDERZOEK Online continu toegankelijk Op basis van vrijwillige medewerking Incentive: Altijd Limburgcheque van 250 - Elke maand

Nadere informatie

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland

REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland 521 REGIONAAL AMBITIEDOCUMENT Kop van Noord-Holland Frame: Algemene regionale opgaven veranderende functies platteland Projectnaam: Vrijkomende agrarische bebouwing en kwaliteitsimpuls vergroting agrarische

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019

Pagina 1 van 10. Legenda voortgang. Resultaten Veilig Thuis NHN Datum 1 april 2019 Inhoud Tabel 1: Wachtlijsten Grafiek 1: en prognose wachtlijst en werkvoorraad Grafiek 2: Begroting en realisatie instroom meldingen per maand Grafiek 3: Percentage triages binnen 5 dagen afgerond Grafiek

Nadere informatie

Auteur worden op Jubel.be. Uw expertise gedeeld met juridische professionals!

Auteur worden op Jubel.be. Uw expertise gedeeld met juridische professionals! Auteur worden op Jubel.be Uw expertise gedeeld met 20.000 juridische professionals! www.jubel.be voorjaar 2018 2 Publiceer op Jubel.be en bereik uw doelpubliek U wilt uw expertise delen met de juiste personen?

Nadere informatie

Statistisch Bulletin. Jaargang

Statistisch Bulletin. Jaargang Statistisch Bulletin Jaargang 72 2016 39 29 september 2016 Inhoud 1. Inkomen en bestedingen 3 Vertrouwen consument stijgt aanzienlijk 3 Consumentenconjunctuuronderzoek (33) 4 2. Macro-economie 5 Koerswaarde

Nadere informatie

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn alphens.nl alphens.nl 3 Introductie juni 0 is de website www.alphens.nl leven in geblazen om een platform te creëren voor alles dat met

Nadere informatie

Wijkjaarvergadering 2012

Wijkjaarvergadering 2012 Wijkjaarvergadering 2012 Stichting Wijkbelangen Angerenstein 1 maart 2012 Wijkjaarvergadering 20.00 20.45 uur Terugblik 2011 Begroting 2012 Agenda Terugblik 2011 Werkgroep kinderen Organiseren van activiteiten

Nadere informatie

Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun

Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun Statistieken Laatste aanpassing Aantal warmtekrachtcertificaten verkocht aan minimumsteun Dit document bevat gegevens betreffende de aantallen warmtekrachtcertificaten die aan netbeheerders werden verkocht

Nadere informatie

Mededelingen Algemeen Bestuur 20 december 2018

Mededelingen Algemeen Bestuur 20 december 2018 Mededelingen Algemeen Bestuur 20 december 2018 Zienswijze Najaarsnota BSR 2018 Op 29 oktober 2018 heeft het Algemeen Bestuur het verzoek gekregen schriftelijk te reageren op de Najaarsnota BSR, aangezien

Nadere informatie

jaarplan mensen die zich inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen en transgenders in de samenleving.

jaarplan mensen die zich inzetten voor de acceptatie van lesbiennes, homo s, biseksuelen en transgenders in de samenleving. Homoseksualiteit de normaalste zaak van de wereld maken. Dat is waar we ook in 2015 voor gaan. In dit jaarplan vind je meer informatie over onze doelstellingen voor het komende jaar. Onmisbaar daarbij

Nadere informatie

GEDEELD DIGITAAL ZORG- EN ONDERSTEUNINGSPLAN BINNEN DE EERSTE LIJN En hoe we daar tezamen via een digitale revolutie naartoe gaan.

GEDEELD DIGITAAL ZORG- EN ONDERSTEUNINGSPLAN BINNEN DE EERSTE LIJN En hoe we daar tezamen via een digitale revolutie naartoe gaan. GEDEELD DIGITAAL ZORG- EN ONDERSTEUNINGSPLAN BINNEN DE EERSTE LIJN En hoe we daar tezamen via een digitale revolutie naartoe gaan. /// FINALE DOELSTELLING En de weg daar naartoe /// DIGITALE SAMENWERKING

Nadere informatie

AUG 2015. activiteiten. Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag. 7 Zomervakantie. 4 Zomervakantie.

AUG 2015. activiteiten. Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag. 7 Zomervakantie. 4 Zomervakantie. AUG 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Techniek SEP 2015 1 2 3 4 5 6 7 1930-2030 : Ouderavond groep 6, 7, 8 8 1930-2030 : Ouderavond groep 3, 4, 5

Nadere informatie

Vastgoedbericht juni 2008

Vastgoedbericht juni 2008 Vastgoedbericht juni 20 Het Kadaster brengt maandelijks een vastgoedbericht uit. Hierin worden statistieken gepresenteerd met de ontwikkelingen van de afgelopen maand: de prijsindex en het aantal verkochte

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014

RAADSINFORMATIEBRIEF. TITEL Prestatieafspraken opbrengst toeristenbelasting 2014 RAADSINFORMATIEBRIEF Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4541230 Aan : Gemeenteraad Datum : 15 november 2013 Portefeuillehouder : Wethouder G.J. van der Werff Programma : 10. Economie en wonen TITEL

Nadere informatie

Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun

Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun Statistieken Laatste aanpassing Aantal groenestroomcertificaten verkocht aan minimumsteun Dit document bevat gegevens betreffende de groenestroomcertificaten die werden verkocht aan de wettelijk vastgelegde

Nadere informatie

Voorbeeldberekeningen Pensioenfonds Particuliere Beveiliging 2019

Voorbeeldberekeningen Pensioenfonds Particuliere Beveiliging 2019 Voorbeeldberekeningen Pensioenfonds Particuliere Beveiliging 2019 Pensioenfonds Beveiliging berekent de voor de basispensioenregeling met gebruik van de VCR-methode. Dit is de methodiek van het Voortschrijdend

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie