INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD. COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per e-mail naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden."

Transcriptie

1 WAAR WILLEN WE STAAN IN 2020? Door: Het Bestuur Nog maar net de jaarwisseling achter de rug, 2015 goed begonnen en we maken ons als bestuur al op om de vereniging te vertellen waar we medio 2020 met de club willen staan. Het is zaterdag 24 januari, we starten om 9.00 uur sharp met koffie en stroopwafels aan wat een zeer geslaagde, maar lange dag zou worden. Het kantoor van sponsor Volvo Hooftman is het decor van onze eerste sessie om algemeen clubbeleid voor de periode te schrijven. Het huidige beleidsplan van GMHC loopt aan het einde van dit seizoen af. Het is daarom noodzakelijk dat het huidige bestuur beschrijft waar de club volgens de leden in 2020 zou moeten staan. Basis voor ons overleg zijn beleidsplannen en het huidige. Na een lange dag ploeteren hebben we een eerste grove opzet die we in de komende maanden herschrijven. Medio juni wordt het voorgelegd aan de Algemene Leden Vergadering. Als het beleidsplan goedgekeurd wordt, zal het bestuur in samenwerking met de communicatiecommissie zorgen voor een brede en duidelijke vertaling voor alle leden. Op de foto zit u ons (v.l.n.r.: Peter, André, Irene en Erwin) aan tafel tijdens een bestuursvergadering, zonder voorzitter iets voor u? INHOUD WAAR IN 2020? 1 AGENDA 2 AANSTORMEND TALENT 2 COACHAVOND TEAMINDELING 3 TEAMACTIES 3 WEL OF NIET DE ZAAL IN? 4 VOLVO VERLENGT CONTRACT 5 PLAN JE BARDIENST! 6 FEESTJES! 6 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND 7-8 WORD VRIJWILLIGER! 8 COLUMN 9 VACATURE: ZAALHOCKEYCOMMISSIE 10 VACATURE: VOORZITTER 11 COLOFON De digitale nieuwsbrief van GMHC wordt elke maand per naar alle geregistreerde leden van de vereniging verzonden. Redactie: communicatiecommissie@gmhc.nl

2 AGENDA 4 maart Coachavond teamindeling maart Spelleidersavond Jongste Jeugd 7 maart hervatting Veldcompetitie 8 maart Super Sunday + Huldiging zaalkampioenen 9 maart start Scheidsrechtercursus MB3, MB4, MA4, MA5 11 maart Coachavond F3tal naar F6tal 11 maart Coachavond ABCD tactiek (deel 2) 12 maart Coachavond EF tactiek (deel 2) 15 maart Deadline aanleveren kopij nieuwsbrief maart: nieuwsbrief@gmhc.nl NIEUWS VAN: AANSTORMEND TALENT Door: Jongste Jeugd Commissie De Midwinter Competitie voor de Jongste Jeugd is weer voorbij. Helaas zijn er drie wedstrijden afgelast door de weersomstandigheden. Tijdens deze periode hebben de 8tallen voor het eerst in de zaal gespeeld. De reacties van de coaches, kinderen en ouders zijn alleen maar positief. Een hele nieuwe ervaring, zaalhockey! Direct na de voorjaarsvakantie starten de trainingen weer: vanaf maandag 2 maart volgens het normale trainingsschema, dus op maandag, woensdag en vrijdag training voor de Jongste Jeugd teams! De F-jes en Meisjes E6 hebben afgelopen zaterdag al een Mini Toernooi gespeeld. Jongens F1, Jongens F2, Meisjes F1, Meisjes F2 en Meisjes E6 gaan na de voorjaarsvakantie 6 tegen 6 spelen met een keeper. De meiden van het nieuwe Meisjes E6 hebben de afgelopen maanden flink getraind bij Thijs op de woensdagmiddag en gaan nu ook voor het eerst competitie spelen. Om er voor de jongens ook een drieluik van te maken, waren de jongens van HCRB Reeuwijk uitgenodigd om mee te komen doen. Tijdens de warming up voor de kids kregen de coaches uitleg van Bas over in welk systeem ze het beste konden spelen. Na de keeper aangekleed te hebben, gingen ze het veld op en werd er fanatiek gespeeld. Heel enthousiast en met rode wangen kwamen ze na afloop van het veld af. Na wat gedronken te hebben in het clubhuis, ging iedereen om uur weer naar huis. Zaterdag 7 maart a.s. begint de competitie weer!

3 COACHAVOND TEAMINDELING Door: Technisch Kader Coach, teammanagers, ouders: op woensdag 4 maart om uur houden we in ons clubhuis de jaarlijkse coachavond, die specifiek als onderwerp de teamindeling voor komend seizoen heeft. Gedurende deze avond vertellen we namens de commissie hockeyzaken van GMHC hoe de procedure werkt die leidt tot de teamindeling voor het komende seizoen. Aanvullend komen er diverse data aan bod die gedurende de periode vanaf die selectie t/m de definitieve indeling en de periode van voorbereiding die daarop volgt van belang zijn. De coaches en teammanagers wordt gevraagd de ouders van de spelers zoveel mogelijk te informeren. Maar ouders kunnen natuurlijk ook zelf informeren om volledig op de hoogte te blijven. Aanvullend zorgen we er voor dat er na 4 maart een overzicht op de site geplaatst wordt waarin we exact beschrijven wat we van selectiespelers en ouders van de spelers verwachten. Lees deze informatie goed door zodat de teams zich in alle rust en vooral compleet op het nieuwe seizoen kunnen voorbereiden. TEAMACTIES MD1 IN HET ZONNETJE Door: Evenementencommissie Meisjes D1 gaat met het team lasergamen in Attractiecentrum Zoetermeer, omdat zij op 15 december het meeste geld tot dan toe hebben opgehaald met hun teamactie. Zij hadden toen al 914 bij elkaar gespaard voor de inrichting van het clubhuis. MD1, wat een waanzinnige prestatie! We hopen dat jullie nog veel doelpunten zullen scoren en wedstrijden zullen winnen, want dan loopt de teller nog verder op. Wil je ook een teamactie doen: zelf verzinnen of net als MD1, MB2 en MB1 je doelpunten laten sponsoren, neem dan contact op met Ima Boevé via evenementencommissie@gmhc.nl. En je weet, al het goed dat je ophaalt, komt ten goede aan de inrichting van het clubhuis. Iedereen, alle ideeën zijn welkom. Er zijn nog twee prijzen te verdienen: één voor het team dat tussen 15 december en het eind van dit seizoen het meest geld ophaalt en één voor het team met de ludiekste actie.

4 WEL OF NIET DE ZAAL IN? HET GAAT EROM SPANNEN VOLGEND SEIZOEN Door: Erwin van Loenen (namens Zaalhockeycommissie) Op het moment dat ik dit artikel schrijf zitten we als GMHC nog volop in de zaalhockeycompetitie. Een kleine veertig teams spelen wekelijks twee wedstrijden en tussendoor wordt er in diverse zalen in Gouda en omstreken getraind om als team op het beste niveau te komen. Dit alles is voor een heel groot deel te danken aan de geweldige organisatie van onze zaalhockeycommissie bestaande uit Miriam Nuijten en Eveline Bal. Beide dames hebben dit seizoen voor de derde keer in successie GMHC-teams de faciliteiten geboden om deel te nemen aan de competitie. Wij zijn beide dames daarom erg dankbaar en willen ze via deze weg nogmaals hartelijk bedanken voor alle inzet en vrije tijd die zij de afgelopen drie jaar in onze vereniging hebben gestoken, chapeau! Helaas komt aan alles een einde, zo ook aan de inzet van de beide dames, Eveline gaat zich storten op haar werk en andere leuke hobby's en Miriam op een nieuwe studie. Daarom hebben wij per direct twee nieuwe vrijwilligers nodig. Dit laatste was al een tijd bekend. We hebben hieraan in eerdere nieuwsbrieven al vaker aandacht besteed en gevraagd of zich nieuwe ouders of senioren willen melden die het stokje over willen nemen. Helaas heeft zich tot op vandaag niemand gemeld en dat is spijtig want als we geen gegadigden hebben dan komt het zaalhockeyseizoen ernstig in gevaar. Bij deze wil ik nogmaals een klemmend beroep doen om je aan te melden zodat we per 1 april 2015 een nieuwe bezetting van de commissie bekend kunnen maken. Volgen er geen aanmeldingen, dan spelen we komend seizoen gedurende de wintermaanden géén zaalhockey en dat kan toch niet de bedoeling zijn op een club met zoveel positieve energie? Als laatste wil ik iedereen uitnodigen om op zondag 8 maart omstreeks uur op de club te zijn zodat we de kampioenen uit de zaal en de organisatie kunnen huldigen! (Eerder mag natuurlijk ook, om Dames 1 tegen Breda en aansluitend om uur Heren 1 tegen Maarssen H1 met oud bekenden Wessel en Hugo!). Aanmelden kan via bestuur.hockeyzaken@gmhc.nl. Zie verderop deze Nieuwsbrief voor de volledige beschrijving van de vacature.

5 VOLVO HOOFTMAN VERLENGT CONTRACT Door: Sponsorcommissie Op zaterdag 24 januari jl. heeft GMHC in bijzijn van Meisjes B1 het sponsorcontract met Volvo Hooftman verlengd. Met dit contract zorgt Volvo Hooftman er onder meer voor dat leden van GMHC tot eind 2015 gebruik kunnen maken van de regeling die er voor zorgt dat GMHC 1000,- bonus ontvangt voor iedere nieuwe Volvo die door een (familie)lid van een GMHC lid bij Volvo Hooftman wordt aangeschaft. Wellicht dat dit nog niet voor een ieder bekend was dus vandaar dat we deze regeling nog maar een keer onder de aandacht van onze leden willen brengen. Nadat bestuursleden Irene van de Leur (penningmeester) en Erwin van Loenen (interim voorzitter van de sponsorcommissie) en Martine Hooftman het driejarig contract hadden ondertekend, kon iedereen in de showroom in Waddinxveen op de foto. Via deze weg bedanken we Volvo Hooftman voor deze mooie overeenkomst en we beloven dat we in mei van dit jaar weer een geweldige Volvo Hooftman familiedag op GMHC gaan organiseren!

6 PLAN JE BARDIENST! Door: Barcommissie Goed nieuws vanuit de barcommissie! Er zijn barplanners gevonden in de personen van Dirk Doop en Marijn Schenk. Zij zullen de komende maanden mensen toewijzen aan diverse bardiensten. Wilt u niet afhankelijk van hen zijn, plan dan nu zelf uw bardienst in! Van elk lid wordt verwacht dat hij/zij of zijn/haar ouders/verzorgster twee bardiensten per seizoen vervullen. Vervult u een vrijwilligerstaak dan kunt u binnen uw gezin twee bardiensten wegstrepen. Een rekenvoorbeeld: een gezin met 3 spelende kinderen moet 6 bardiensten doen, als vader commissielid is hoeven er nog maar 4 bardiensten te worden ingepland. Afkopen kan ook, meer informatie hierover kunt u opvragen via barcommissie@gmhc.nl. TIJD VOOR EEN PAAR FEESTJES! Door: Evenementencommissie De evenementencommissie heeft de afgelopen maanden keihard gewerkt om het weer mogelijk te maken: een paar mooie feestjes! Aan onze jongste leden is natuurlijk al gedacht met het Sinterklaasfeest, maar ook aan de E,D,C,B,A en senioren is gedacht. Zet daarom de volgende data alvast in de agenda! Datum Categorie Tijd Thema 21 maart E Beach 28 maart B/A + senioren vanaf Dirty Disco 18 april D Beach 30 mei C (BBQ + feest) BBQ on the Beach

7 VRIJWILLIGER VAN DE MAAND: MARIJN SCHENK Door: Hans van Raalte In de Nieuwsbrief van GMHC kennen we de rubriek Vrijwilliger van de maand. Onze hockeyclub kent een grote groep vrijwilligers. Mensen die er mede voor zorgen dat onze vereniging een bloeiend bestaan geniet. Veel vrijwilligerswerk is duidelijk zichtbaar: mensen die de bar draaiend houden, trainers, coaches, noem maar op. Maar er zijn ook vrijwilligers die hun werk voor een groot deel achter de schermen doen. In deze nieuwe rubriek proberen we die stille krachten eens een keer in het zonnetje te zetten. Deze maand is dat Marijn Schenk. Als er een festiviteit bij GMHC wordt voorbereid en er zijn vragen over de geluidsinstallatie, dan hoor je steevast: Dat weet Marijn wel. Als er van wedstrijden videobeelden gemaakt moeten worden, dan hoor je steevast: Dat doet Marijn wel. Als er iets op computer of de schermen moet gebeuren dan hoor je steevast: Dat is echt iets voor Marijn. En Marijn is dan: Marijn Schenk, speler van Heren 1 en het technisch manusje-van-alles van de club. Opmerkelijk voor iemand die sociale geografie en planologie heeft gestudeerd en die twee maanden geleden zijn master in planologie heeft behaald. Het spelen met geluids-, licht- en opname-apparatuur heeft hij tot zijn professionele hobby gemaakt. En meer nog dan dat, want inmiddels heeft hij zijn eigen productielabel: MFS Productions, wat staat voor Marijn Florean Schenk Producties.,,Ja, ik ben aardig thuis in videotechnieken en ik werk dus met een eigen label. Dat levert leuk werk op. Zo verzorg ik de opnames van muziekavonden van de Goudse Waarden. Ook maak ik opnames voor de Universiteit Utrecht. Maar het meeste doe ik toch bij de hockeyclub, zeker als het gaat om licht en geluid. Zo is Marijn al jaren betrokken bij de hockeyfeesten.,,na de verbouwing van het clubhuis was ik verantwoordelijk voor het inbouwen van de licht- en geluidsapparatuur. Ook verzorgt hij de vormgeving van de maandelijkse nieuwsbrief. Daarnaast houdt hij voor GMHC de account voor Facebook bij.,,daar maken een paar honderd mensen gebruik van voor algemene communicatie, sponsoring en foto s. Samen met Bart van der Meij en Dirk Doop zijn we via Facebook begonnen aan een fluitpool. Hier kunnen mensen hun fluitbeurt aanbieden en dan regelen wij vervanging. De aanbieder levert dat het gemak van afkopen op en de fluiter heeft een extraatje in het weekeinde. Wanneer ben je bij GMHC gekomen?,,dat is vanaf de A-leeftijd. Marijn begon zijn hockeyloopbaan bij Waddinxveen, het dorp waar hij in 1990 is geboren. Hij heeft een oudere broer en zus, die vroeger ook veel hockeyden, maar nu niet meer. Vader Schenk is bij GMHC geen onbekende, hij was bij de club actief als trainer-coach. Maar toen Marijn nog een klein jongetje was, nam zijn moeder hem mee naar het hockeyveld.,,dat was toen ik 2 of 3 jaar

8 was. Mijn moeder speelde doordeweeks bij Waddinxveen. Pas veel later kreeg ik training van mijn vader. De middelbare school doorliep Marijn in Gouda bij de Goudse Waarden. Zijn studie sociale geografie en planologie deed hij aan de Universiteit Utrecht. Hij woont nog thuis en is hard op zoek naar een baan, het liefst iets in de ruimtelijke ordening.,,zolang ik thuis woon, blijf ik hockeyen en betrokken bij GMHC. Maar stel dat ik een geweldige baan krijg in Groningen of Limburg, tja, dan zal ik wel stoppen in Gouda. Inmiddels speelt Marijn in Heren 1. Hij is in Gouda begonnen bij de tweedejaars A-jeugd. Daarna speelde hij in Heren 2 en Heren 4.,,Dat laatste team bestond voor het grootste deel uit zeer actieve vrijwilligers bij de club. Dat was een enorm leuke tijd. En nu speel ik met veel plezier in Heren 1, deels met dezelfde gasten als toen. Waarom doe je vrijwilligerswerk?,,omdat ik daar veel plezier aan beleef. Ook omdat werken met al die apparatuur een passie van me is. Maar veel belangrijker is dat ik wat voor anderen kan betekenen. Dat kan heel mooi op deze manier. Er is veel te doen op de club. Soms zijn dingen in een uurtje al gedaan. Ik hoop dat meer mensen de handen uit de mouwen gaan steken. Voor jongeren wil ik zeggen: het staat ook goed op je cv. Dat hij zo handig is met techniek dankt Marijn aan zijn school waar hij buiten schooltijd veel werk verzette voor theaterproducties en themavieringen. Veel ook leerde hij zichzelf aan. Trots is Marijn vooral ook op het feit, dat GMHC hem nu de kans biedt om nieuwe videotechnieken te gebruiken op de velden, zoals de inzet van een drone voor het maken van analyses van wedstrijden en trainingen.,,we gaan binnenkort ook met Heren 1 allerlei hockeytechnieken op video zetten. Hoe lang nog? Met dit werk wil Marijn wel doorgaan zolang hij in de buurt van GMHC woont en werkt.,,ik heb het erg naar m n zin bij de club. Je kan je er snel thuis voelen, iedereen is welkom. Met de verbouwing van het clubhuis hebben we een grote stap voorwaarts gezet. Dat heeft bij heel wat mensen veel energie losgemaakt. Een uitdaging is nu om die energie om te zetten in daden. Ik wil daar in elk geval mijn steentje aan bijdragen. DOE MET ONS MEE, WORD VRIJWILLIGER BIJ GMHC! Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar! Denk met ons mee en ga voor een taak die bij je past. GMHC vraagt bereidheid om iets voor onze club te doen, meedenken in commissies en bestuur, een paar uurtjes klussen of meer omvattende taken. GMHC biedt hockeyplezier, saamhorigheid en gezelligheid met andere leden/vrijwilligers. Kijk voor een volledig overzicht van de vacatures op

9 COLUMN: FAIRTRADE Door: Hans van Raalte Iedereen is wel bekend met het begrip fair play. Hockeyers krijgen dat met de paplepel ingegoten. Je zou bijna zeggen dat fair play in het DNA van hockeyers zit. Al komt dit de laatste jaren toch wat meer onder druk te staan. We hebben bij onze club niet voor niets een speciale commissie sportiviteit en respect. Maar toch zijn we duidelijk verder dan voetballers. Anders ligt dat met fair trade. Dat is bij voetbal en bij hockey een nog onbekend fenomeen. Ja, we weten vaag dat het iets te maken heeft met eerlijke handel. Maar we denken al gauw dat het iets geitenwollensokkenachtigs heeft. Ik kan u verzekeren, dat het niets te maken heeft met geitenwollen sokken. Hoe ik daar zo zeker van ben? Sinds ruim een jaar ben ik als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Fairtrade Gouda en ik voel mijzelf absoluut niet aangetrokken tot die softe geitenwollen sokkendragers. Maar fairtrade gaat wel over eerlijke handel met boeren en producenten uit de Derde Wereld. Over het betalen van een eerlijke prijs aan die boeren en producenten uit ontwikkelingslanden. Fairtrade heeft te maken met solidariteit. Gouda mag zich sinds een paar jaar fairtradegemeente noemen samen met nog zo n zestig andere gemeenten in ons land. We kennen allemaal wel een paar producten, die onder die noemer vallen, met als bekendste de Max Havelaar koffie. Een gemeente mag zich fairtrade noemen als bijvoorbeeld supermarkten een bepaald aantal producten in de schappen hebben liggen met het label fairtrade. Of als restaurants in hun gerechten fairtradeproducten verwerken. En wat heeft dit alles nou te maken met onze hockeyclub? Ook sportclubs kunnen fairtrade-deelnemer worden. Door in het clubhuis aan de bar fairtradeproducten te verkopen. Denk weer aan de Max Havelaar koffie. Maar er is meer. Thee, suiker, wijn, frisdrank, chocola, fruit, rijst, pasta, allemaal producten die bij GMHC zeer beslist wel over de toonbank gaan. Ja, zullen de mensen van de barcommissie zeggen, we hebben voor al die producten zo onze vaste leveranciers. Klopt. Maar fairtrade wijn is bijvoorbeeld te koop bij Van de Velde & Halewijn. Precies ja, onze sponsor die ons de wijnen levert. Het moet toch te regelen zijn dat daar ook fairtrade wijnen bij zitten. Fairtrade producten zijn tegenwoordig in vrijwel alle supermarkten in Gouda te koop. Maar onze barcommissie kan ook terecht in een winkel als de Natuurwinkel aan de Lange Groenendaal. En wat te denken van Sligro, onze vaste groothandel-leverancier van talloze artikelen. Sligro heeft enkele honderden fairtrade producten in het assortiment. Fairtrade producten zijn over het algemeen iets duurder dan gewone artikelen. Maar ik ben ervan overtuigd, dat heel wat leden van onze club het er voor over hebben om iets meer te betalen als ze daarmee de ontwikkelingslanden steunen. Voor zover bekend is er in Nederland nog geen hockeyclub, die fairtrade producten in het assortiment heeft. Zou het niet mooi zijn als GMHC zich de eerste fairtrade-hockeyclub van Nederland mag noemen? Hopelijk pakt onze barcommissie de handschoen op.

10 FUNCTIEBESCHRIJVING VACATURE: VOORZITTER Als voorzitter geef je algemene leiding aan de vereniging en het dagelijks bestuur. Kernwoorden zijn: leiderschap, verbinden, samenwerken, stimuleren, vertegenwoordigen en betrokkenheid. HOOFDTAKEN Je zorgt voor een goede interne vertegenwoordiging van het bestuur. Je bent woordvoerder namens de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging naar buiten, zoals bijv. naar gemeente, provincie, KNHB en pers. Je bewaakt de uitvoering van het beleid binnen de statuten, waarbij de komende jaren in het teken staan van de uitwerking van missie, visie en strategie en de realistie van de doelstellingen. Je bent als bestuurslid eindverantwoordelijk voor de portefeuilles Communicatie en Vrijwilligerszaken. WERKZAAMHEDEN - Je leidt de bestuursvergaderingen (1 x p.m.) en de algemene ledenvergaderingen (2 x p.j.). - Je houdt toezicht op de uitvoering van taken van bestuursleden en de diverse commissies. Je signaleert problemen en draagt oplossingen aan of delegeert aan het juiste bestuurslid. - Voor de formele en informele contacten is de benodigde tijdsbelasting ongeveer 8 uur per week. CONTACT Bij interesse graag contact opnemen met André Gillieron, via aan secretaris@gmhc.nl

11 FUNCTIEBESCHRIJVING VACATURE: ZAALHOCKEYCOMMISSIE De zaalhockeycommissie is verantwoordelijk voor de trainingen in de zaal en de begeleiding van de zaalcompetitie. Deze competitie begint het eerste weekend in december en duurt tot de voorjaarsvakantie. De afgelopen drie jaar bestond de commissie uit twee leden. Een persoon was verantwoordelijk voor de trainingen en een persoon was verantwoordelijk voor de competitie. HOOFDTAKEN Trainingen: het plannen van de trainingen voor alle teams, jongste jeugd, junioren en senioren. Hiervoor is enige affiniteit met roosters maken gewenst. Afspraken maken en contact onderhouden met Sport.Gouda in Gouda en S.B.A.B. in Reeuwijk. Deze taak wordt voor een deel in het voorjaar en een deel in september tot en met november gedaan. Algemeen aanspreekpunt zijn voor teams en verhuurders van de zalen. Competitie: dit is het wedstrijdsecretariaat van de zaalwedstrijden. Hiervoor moeten de teams voor de juiste poules worden opgegeven en tijdens de zaalcompetitie moeten de DWF s op zondagavond gecontroleerd worden. Algemeen aanspreekpunt zijn voor de teams en het district van de KNHB. Voor beide taken is een draaiboek gemaakt waarin alle werkzaamheden, tijdpad en voorbeelden zijn beschreven. WERKZAAMHEDEN - Trainingen: april t/m september gemiddeld 1 uur/week, september t/m november gemiddeld 4 uur/week - Tijdens de periode van de trainingen minder dan 1 uur/week. - Competitie: oktober gemiddeld 1,5 uur/week. November gemiddeld 3 uur/week. Tijdens de competitie (december t/m januari) gemiddeld 2 uur/week. CONTACT We zoeken twee commissieleden. Bij interesse graag contact opnemen met Erwin van Loenen via e- mail aan bestuur.hockeyzaken@gmhc.nl

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams,

Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, Beste spelers/speelsters en ouders van spelers/speelsters die mee gaan doen aan de selectietrainingen voor de 1e en 2e teams, De data vanuit de KNHB zijn inmiddels bekend gemaakt, kleine wijzigen zijn

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan

NIEUWSBRIEF. Van de bestuurstafel. Nieuwe privacywet. Agenda. Bijeenkomst beleidsplan mei Ledenbijeenkomst beleids plan NIEUWSBRIEF 27 mei 2018 Van de bestuurstafel We houden het praatje van het bestuur kort dit keer. Er staat de komende weken namelijk veel te gebeuren en er is dan ook weer genoeg informatie te delen. Daar

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 4 maart 2013

Coach- en traineravond. 4 maart 2013 Coach- en traineravond 4 maart 2013 Agenda Even voorstellen Hoe is de eerste helft van seizoen 2012-2013 gegaan? Digitaal wedstrijdformulier Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Hockeyzaken

Nadere informatie

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing)

INHOUD. DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) DE VERBOUWING Door: Karen Raap (werkgroep verbouwing) Oplevering iets vertraagd De verbouwing verloopt voortvarend, maar we hebben toch wat moeten inleveren op de planning. De nieuwbouw is door de regenval

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark

Welkom op Roomburg! Pien van der Mark Welkom op Roomburg! Pien van der Mark funben@roomburg.nl Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen.

Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 4, juli 2012 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de vierde nieuwsbrief van Hockeyclub Oude IJsselstreek, de laatste van dit seizoen. Veel leesplezier en een

Nadere informatie

Coach- en traineravond. 2 september 2013

Coach- en traineravond. 2 september 2013 Coach- en traineravond 2 september 2013 Even voorstellen Hockeyzaken Opleidingen Communicatie Clubhuiscommissie Algemene zaken Penningmeester Vragen? Agenda Even voorstellen Bestuur Aanwezige coaches en

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Verslag verenigingsjaar juli juni Bestuur. Vertrouwenscommissie. Beleidsplan

Verslag verenigingsjaar juli juni Bestuur. Vertrouwenscommissie. Beleidsplan Verslag verenigingsjaar juli 2016 - juni 2017 Bestuur Bij de start van het seizoen bestaat het bestuur uit: Chris Boeijinga (bestuurslid algemene zaken), Marc van Iersel (secretaris), Christiaan de Waal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2019

Nieuwsbrief Augustus 2019 MHC Nummer 24 Nieuwsbrief Augustus 2019 Beste leden van MHC, Hierbij sturen wij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2019-2020. Kijk op de website voor meer achtergrondinformatie en heb je tekst / suggesties

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie

Vanuit de technische commissie DE NIEUWSBRIEF VAN AMERSFOORT NOORD. Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie. 2. Vanuit de jeugdcommissie ON DE NIEUWSBRIEF VAN DE GEZELLIGSTE VERENIGING VAN AMERSFOORT NOORD EN OMSTREKEN Inhoud: 1. Vanuit de technische commissie 2. Vanuit de jeugdcommissie a. Trainers bedankt b. Hoe gaan we met elkaar om

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief MHCU. November 2017

Nieuwsbrief MHCU. November 2017 Nieuwsbrief MHCU November 2017 Van de penningmeester De afgelopen weken, maanden en jaren blijkt dat niet alleen MHCU maar ook andere verenigingen en stichtingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers.

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR COACHES

INFORMATIE VOOR COACHES INFORMATIE VOOR COACHES JONGSTE JEUGD SEIZOEN 2012-2013 Inhoud 1. Speeldagenrooster Jongste Jeugd 2012-2013 pag. 2 2. Het wedstrijdprogramma pag. 2 3. Rijrooster pag. 3 4. Barrooster pag. 3 5. Digitaal

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Inhoud: Uitgelicht: Zaalhockey Zaalscheidsrechters per team Events: Mossel avond Algemene ledenvergadering Pagina 1 Pagina 2 Pagina 1 Pagina 3 Huishoudelijke mededelingen: HVB

Nadere informatie

Weekbericht Fusion Rotterdam

Weekbericht Fusion Rotterdam Weekbericht Fusion Rotterdam Week 33 19 augustus 2017 Beste , Een nieuw seizoen, en een nieuw uiterlijk voor het weekbericht. Met het overnemen van het weekbericht heb ik dit in een nieuw

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd

Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd Hockeyclub Nuenen selectiebeleid junioren D t/m A-jeugd 1. Inleiding Het bestuur van de Hockeyclub Nuenen heeft haar beleid samengevat in Het Nuenen Concept. Een beschrijving van Het Nuenen Concept is

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4

Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Mei 2011 Versie1.4 Vrijwilligersbeleid MHC Forescate Geen enkele sportclub kan zonder de inzet van vrijwilligers. Immers, er zijn vele taken te verrichten en daarbij vormen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Technische Commissie SPORTVERENIGING D.I.O Pagina 1 NIEUWSBRIEF Beste DIO Volleyballers, Het seizoen 2015/2016 zit er al weer op. We hebben een succesvol jaar gehad, met een aantal kampioensteams. De laatste trainingen zijn

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr

NIEUWSBRIEF JEUGDAFDELING nr - Wie zijn de leden van de jeugdcommissie - Vrijwilliger van de maand - Selectiewedstrijden JO08 t/m JO11 - Team uitgelicht: JO08-5 - belangrijke data Wil je voet ballen, doe eerst proeft rainingen! Geef

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

Woord van de voorzitter

Woord van de voorzitter Woord van de voorzitter Het préseizoen van HC Rijnvliet loopt bijna ten einde. Wij vonden het echt leuk om de jeugd op de woensdagen en zaterdagen bezig te zien om vaardiger te worden met de stick en het

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 27 2421 AB Nieuwkoop 14 mei 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld.

Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld. Teams zijn samengevoegd in verschillende categorieën. Per categorie worden een paar vragen behandeld. De visie van de trainer/coach over de speelwijze en de te behalen doelen is duidelijk 4 35 25 15 5

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Kijk ook op onze website: www.roomburg.nl ts Kijk ook op Binnenkort onze website: ook op www.roomburg.nl Twitter Binnenkort ook op Twitter ROOMBURG NIEUWSBRIEF Jongste Jeugd

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl

NIEUWSBRIEF. November 2014. Inhoud. Algemeen. jeugdvoorzitter@wvwweurt.nl NIEUWSBRIEF November 2014 Inhoud Algemeen Huidige stand teams Activiteiten op de planning De Hunt Zaalvoetbaltoernooi Zaaltraining Activiteiten terugblik Penaltybokaal Grote Clubactie Aandachtspunten Introductie

Nadere informatie

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan?

Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd. Mijn rol als ouder. Wat trek ik mijn kind aan? 2016 Informatie voor ouders van de Jongste Jeugd Mijn rol als ouder Wat trek ik mijn kind aan? Inhoud Voorwoord.4 Ring Pass Delft.5 Dit bieden wij U.....6 Trainingen..7 In welk team komt mijn kind terecht

Nadere informatie

Stichting Volleybal Utrecht bestaat uit:

Stichting Volleybal Utrecht bestaat uit: Vacatures Stichting Volleybal Utrecht Stichting Volleybal Utrecht is in 2007 opgericht met als doelstelling volgens de statuten: het promoten van de volleybalsport in het algemeen en het organiseren van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis!

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop. Word eigenaar van jouw stukje clubhuis! Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A, 37 jaargang nummer 5 2421 AB Nieuwkoop 1 oktober 2012 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : redactie@hcnieuwkoop.nl

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2011

Nieuwsbrief oktober 2011 Nieuwsbrief oktober 2011 Inleiding Beste sponsoren en andere tennisliefhebbers, Zo heb je te maken met 6 spelers en zo zijn het er 15! Dit betekent niet alleen dat ons systeem (met name kosten acceptabel

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

De Vacaturekrant. September 2015 IN DEZE EDITIE

De Vacaturekrant. September 2015 IN DEZE EDITIE De Vacaturekrant September 2015 IN DEZE EDITIE 1 INHOUD Forward Forward 2 Inleiding: MHC Krimpen 3 Taakomschrijving: bestuursfuncties 4 Taakomschrijving: werk in uitvoering 5 De zomervakantie is voorbij,

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

Er zijn 2 algemene ledenvergaderingen gehouden, t.w. op 2 december 2015 en op 22 juni 2016.

Er zijn 2 algemene ledenvergaderingen gehouden, t.w. op 2 december 2015 en op 22 juni 2016. Verslag verenigingsjaar juli 2015 - juni 2016 Bestuur Bij de start van het seizoen bestaat het bestuur uit: Irene van de Leur (penningmeester), Andre Gillieron (secretaris) Erwin van Loenen (bestuurslid

Nadere informatie

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996

Selectie 2014/2015. Morgan van den Berg Keeper 18 juli 1996. Marc Walda Verdediger 18 januari 1996. Emiel lont Verdediger 26 juni 1996 Nieuwsbrief A2 Trainer Sjouke de trainer van BBC A2, en tevens trainer van het 2e van Zwaagwesteinde, heeft sport hoog in het vaandel staan. Sjouke staat positief in het leven en wil graag het plezier,

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Het BFC F-pupillen toernooi

Het BFC F-pupillen toernooi Het BFC F-pupillen toernooi Zaterdag 30 mei 2015 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl BFC F-pupillen Toernooi, zaterdag 30 mei 2015 Bussum, mei 2015 Beste sportvrienden,

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

Vrijwilligersboekje. Laatste update: 5 oktober 2007 (versie 1.2)

Vrijwilligersboekje. Laatste update: 5 oktober 2007 (versie 1.2) Laatste update: 5 oktober 2007 (versie 1.2) 2 Functie informatie: (in te vullen door begeleider) Functie: Korte omschrijving: Voor vragen: (naam + tel + email) Eerstvolgende afspraak / vergadering: Voorwoord

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken

Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bestuursleden Bestuurslid Financiën: Bestuurslid verenigingszaken Voetbalzaken Vacatures Baronie seizoen 2015/2016 versie 2 juli Bent u op zoek naar een uitdagende en leuke invulling van uw vrije tijd. Wij hebben voldoende uitdagingen. We gaan graag met u in gesprek om te kijken

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Grote Club Actie 6. TC 7. Notulen ALV 8. Sponsorcommissie 9. Overige zaken Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie

WFHC-CLUB. Ouderinformatie WFHC-CLUB Ouderinformatie WFHC locatie Hoorn & Hoogwoud - www.wfhc.nl Kinderen kunnen al op jonge leeftijd starten met kennis maken met hockey bij WFHC. Bij aanvang van het hockeyseizoen moet uw kind in

Nadere informatie

Woord van de voorzitter. Volgende week is het zover! Wij kunnen hockeyen!

Woord van de voorzitter. Volgende week is het zover! Wij kunnen hockeyen! Woord van de voorzitter Volgende week is het zover! Wij kunnen hockeyen! Sinds wij als bestuur vorig jaar begonnen, hebben wij 2 mijlpalen voor ogen... De eerste mijlpaal is de eerste keer de velden bespeeld

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

D E L T A I M p U L S

D E L T A I M p U L S D E L T A I M p U L S jaargang 2009-3 Inhoudsopgave ROSEMA SPORTPRIJZEN Kievitstraat 27 8446 GN Heerenveen tel: 0622802708 Email:info@rosemasportprijzen.nl Website: www.rosemasportprijzen.nl Het adres

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven

Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Informatie indeling jeugd seizoen 2014-2015 Welkom bij hockeyvereniging MHC De Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met respect en plezier.

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website

Nieuwsflits 8 week 23 naar de website Nieuwsflits 8 week 23 nieuwsbrief@huizerhc.nl naar de website Huldiging der kampioenen A.s. zondag vindt vanaf ongeveer 14.00 uur de huldiging plaats van de jeugd en senioren teams die kampioen zijn geworden

Nadere informatie

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO

WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO WELKOM OP DE OUDERAVOND VAN HOCKEYCLUB UNO IN EEN JAAR KAN VEEL VERANDEREN! Olympische Spelen 2016 EK 2017 in Amsterdam AGENDA Hockeyclub UNO, wie zijn wij De wedstrijddagen De Training Teams en Teambegeleiders

Nadere informatie

De Vacaturekrant. September 2015 IN DEZE EDITIE

De Vacaturekrant. September 2015 IN DEZE EDITIE De Vacaturekrant September 2015 IN DEZE EDITIE 1 INHOUD Forward Forward 2 Inleiding: MHC Krimpen 3 Taakomschrijving: bestuursfuncties 4 Taakomschrijving: werk in uitvoering 5 De zomervakantie is voorbij,

Nadere informatie

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw

Met sportieve groeten, Bestuur HV Maasgouw Beste leden en ouders / verzorgers van jeugdleden van Handbal Vereniging Maasgouw. Het nieuwe seizoen staat binnenkort weer voor de deur en dat betekent actie!!! Zoals afgesproken op de ALV van 25-11-2012

Nadere informatie

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd

Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Een Fantastische Teamsport voor de Jeugd Als jij voetbal ook geweldig vindt, dan kun je al vanaf 4 jaar bij onze mini-f spelen en dat is gratis. De contributie voor de hele jeugd is door sponsoring zo

Nadere informatie

Voetbal Festival. Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Datum: 15 juli Vanaf heden zal het Jeugdbestuur. Lees gauw verder voor meer nieuws.. Pag.

Voetbal Festival. Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Datum: 15 juli Vanaf heden zal het Jeugdbestuur. Lees gauw verder voor meer nieuws.. Pag. Datum: 15 juli 2016 Nieuws vanuit het Jeugdbestuur: Vanaf heden zal het Jeugdbestuur 4x per jaar een nieuwsbrief versturen aan alle ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Graag houden wij u met deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier!

Dan ben je altijd op de hoogte! Enkele tips en aandachtspunten kleine moeite. groot plezier! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : tips en aandachtspunten voor sluiting kantine belangrijke en noodzakelijke

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 36 e jaargang nummer 13 2421 AB Nieuwkoop 5 december 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

22 SEPTEMBER Beste leden,

22 SEPTEMBER Beste leden, 22 SEPTEMBER 2017 Beste leden, Graag willen wij jullie door middel van deze brief op de hoogte brengen van de belangrijkste zaken die momenteel spelen op onze hockeyclub. Nieuw bestuur Het nieuwe bestuur

Nadere informatie