DAGONTVANGSTEN. Dagontvangsten is een programma aangeboden door Roland De Coster Boekhoudkantoor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DAGONTVANGSTEN. Dagontvangsten is een programma aangeboden door Roland De Coster Boekhoudkantoor"

Transcriptie

1 DAGONTVANGSTEN Dagontvangsten is een programma aangeboden door Roland De Coster Boekhoudkantoor ( om Uw dagontvangsten en kasboek bewegingen op een eenvoudige manier bij te houden op een manier dat deze eenvoudig in Uw boekhouding kan worden opgenomen. Het gebruik van het programma is enkel toegestaan voor klanten van Roland Decoster. Een licentiecode kan verkregen worden na aanvraag. Het programma vereist Windows of MacOS. (Linux mogelijk op aanvraag) Gegevens van LIGHTSPEED ( kunnen eenvoudig worden geïmporteerd en kunnen op die manier de nodige handelingen tot een uiterst minimum beperken.

2 Installatie Windows gebruikers: Voor Windows gebruiker is er een eenvoudig installatie programma voorzien. Je kan deze downloaden via volgende link: TOOLS DOWNLOADS Start het programma setup dagontvangsten op. Indien je een snelkoppeling op je bureaublad wenst duid je de optie Maak een snelkoppeling op he bureaublad aan. Druk op [Volgende >]. Druk op [Installeren] om verder te gaan.

3 Druk op [VOLTOOIEN] om de installatie af te ronden. Indien de optie Start Dagontvangsten geselecteerd is zal het programma hierna ook opstarten. Dit is voor de installatie uiteraard geen noodzaak.

4 MacOS (Apple) gebruikers: Voor MacOS gebruikers is er ook een eenvoudig download voorzien. Je kan deze downloaden via volgende link: TOOLS DOWNLOADS Sleep het programma Dagontvangsten in Programma s en het programma is klaar voor gebruik.

5 Opstarten eerste gebruik De eerste keer dat het programma wordt opgestart zal er nog geen dossier aanwezig zijn. Het programma zal U daar attent opmaken. Druk [OK] om verder te gaan. Bij de volgende stap kan je Uw dossier naam invullen. Je bent vrij om een dossier naam te kiezen, maar gebruik geen tekens in de naam zoals / > < \ *? + & ~ % De volgende stap is de begin maand & jaar te kiezen, alsook het startbedrag van de KAS. Na de juiste gegevens te hebben ingevuld druk je op [OK]. Je zal hierna een melding krijgen dat er geen geldige licentie code is gevonden. Indien je nog geen licentiecode hebt kan je verder gaan, maar om de volledige werking van het programma te kunnen gebruiken zal je deze code moeten aanvragen via info@rolanddecoster.be Indien je ondertussen al wenst te beginnen of het programma gewoon eens wil testen, kan je de volgende demo code gebruiken: 6f0c12345c2283b6264e0d7bf0ccd38a Deze code is geldig om 1 maand te kunnen invullen. (Dit is niet hetzelfde als 1 maand gebruiken. Je kan maar 1 maand beheren in het programma tijdens de demo mode) Hierna volgt de hoofd interface van het programma, maar er kunnen nog geen gegevens worden ingevuld vooraleer de demo of juiste licentiecode wordt ingegeven. Kies hiervoor het tabblad Instellingen

6 Bij de instellingen krijg je verschillende mogelijkheden: TAB: Bestanden Map om bestanden bij te houden: Hier worden Uw dossiers bijgehouden. Het is mogelijk om deze map te veranderen. Het is voorlopig niet aan te raden om deze map te wijzigen na het eerste gebruik. De reeds aanwezige data wordt nog niet naar de nieuwe map overgeplaatst. Doe dit dan ook maar indien je goed weet wat je aan het doen bent, en kennis hebt van onderliggende directorystructuur. WINDOWS: De standaard map is <GEBRUIKERS>\<DOCUMENTEN>\Werkmap MACOS: De bestanden worden standaard binnen het programma bewaard. Dwz dat je het programma eenvoudig op een nieuw toestel kan verplaatsen en toch nog je gegevens hebt. Wil je zelf een map toekennen kan je deze hier veranderen Indien je deze wenst te wijzigen druk je op [ ] en kies je de nieuwe map. De nieuwe map moet uiteraard beschrijfbaar zijn. TAB: Configuratie Automatisch boeken bij juist bedrag: Als het juiste bedrag is ingegeven bij Ontvangsten Uitgesplitst volgens BTW springt het programma automatisch naar het tabblad Dagontvangsten Na Boeking volgende tabblad i.p.v. volgende lijn: Als bij Dagontvangsten het bedrag geboekt wordt, spring dan automatisch naar het tabblad Ontvangsten Uitgesplitst volgens BTW. Indien je meerdere Dagontvangsten na elkaar wenst in te geven kan je kiezen om deze optie uit te schakelen. (Deze optie kan tijdens het boeken ook tijdelijk worden uitgeschakeld Dit wordt verder in de handleiding toegelicht) Koppel Bancontact, Visa, Mastercard & AMEX: Als je geen onderscheid maakt in Bancontact en Kredietkaarten kan je deze optie aanduiden. Het veld van Visa, Mastercard & AMEX wordt dan uitgeschakeld. Andere: Vul hier de omschrijving in die je wenst te gebruiken voor alternatieve betaling, bv. Payqonic, Overschrijving,

7 Gewenste Basis bedrag: Vul hier het bedrag in die je steeds in KAS wenst te houden. Zodra dit bedrag met 10% wordt overschreden, komt er een venster naast de titel met een voorstel van het bedrag dat je naar de BANK kan overbrengen. Afzonderlijke verkopen per dag bijhouden: Als je de dagontvangsten in detail (per verkoop) wenst bij te houden. Eénmaal een maand gestart met deze setting wordt er aangeraden om deze de volledige maand ook te gebruiken. Je kan Produkten, Klanten & Leveranciers aanmaken TAB: Licentie Naam: Vul hier Uw naam of bedrijfsnaam in. Deze komt in de hoofding van het programma en wordt tijdens het afdrukken ook gebruikt als titel van deze pagina s Licentie naam: Vul hier de juiste licentie naam in (zie onder) Licentiecode: Vul hier Uw demo of licentie code in. Na de juiste code wordt het programma vrijgegeven voor gebruik. Je ziet de geldigheid van de licentie code onder het veld. Vraag tijdig Uw nieuwe code aan. Het programma zal U hier ook tijdig attent opmaken. (demo code: 6f0c12345c2283b6264e0d7bf0ccd38a)

8 Overzicht Tabbladen Ontvangsten Uitgesplitst volgens BTW Je start met het tabblad Ontvangsten Uitgesplitst volgens BTW. Je kiest de juiste datum (1). In de statusbar bij (8) zie je of de maand open of gesloten is. Enkel bij de maand die open is kunnen gegevens bijgevoegd of veranderd worden. Als je een vorige maand kiest zal je zien dat deze gesloten is en de blauwe input balk zal grijs worden en een slot zal verschijnen. De grijze kleur en het slotje geven aan dat deze maand gesloten is en niet meer kan aangepast worden. Indien je een maand kiest die volgt op een open maand zal je de keuze krijgen om de huidige maand te sluiten en een nieuwe maand te starten. Doe dit enkel wanneer je weet dat de huidige maand volledig is afgewerkt. Het is niet meer mogelijk om gegevens te wijzigen van een gesloten maand.

9 Huidige maand invullen Manueel invullen: Je kan de dag waarvoor je de gegevens wilt invullen kiezen bij (1) of in het rekenblad (7). Controleer steeds of de geselecteerde dag de juiste is. Je begint met het invullen van het volledig ontvangen bedrag voor de gekozen dag. (2) Daarna vul je de juiste verhouding van BTW ontvangsten in (3). Pas indien het totaal van de bedragen in (3) klopt met het volledige bedrag (2) zal het mogelijk zijn om verder te gaan. Indien de optie is geselecteerd om automatisch te boeken, zal bij een juist bedrag automatisch naar het volgende tabblad worden overgegaan. Indien je dit niet wenst kan je dit in de opties wijzigen, of tijdelijk uitschakelen door de optie Tijdelijk uitschakelen automatisch boeken (5) aan te checken. Deze tijdelijk optie blijft geldig tot deze wordt uitgeschakeld, of wanneer het programma opnieuw wordt opgestart. Indien de optie om automatisch te boeken niet is geselecteerd, zal bij een juist totaal bedrag de knop om te boeken (4) oplichten. Je kan eventueel voor het boeken ook nog een opmerking bij plaatsen in het veld Extra Informatie Omzet (6). Een andere manier van uw totale bedrag te verdelen over de verschillende BTW tarieven is om dit via een forfait percentage te doen. Druk hiervoor op de volgende knop naast de bedragen: Deze knop is is recentelijk toegevoegd en staat nog niet op de eerste overzicht foto s Er klapt een paneel uit waar je het totale bedrag kan invullen, alsook de verdeling over de verschillende BTW tarieven: Kies eerst de verdeling van de percentages. Geef hierna het totale bedrag in en druk op [ENTER]. De bedragen worden verdeeld over de juiste velden.

10 Importeren gegevens: Het is mogelijk om gegevens van Lightspeed onmiddellijk te importeren in Dagontvangsten. Vooraleer de gegevens te kunnen importeren moet je de gegevens uit Lightspeed exporteren. Dit mag een zelf te kiezen periode zijn, maar steeds binnen 1 maand. Exporteer dus geen gegevens die lopen over verschillende maanden, maar splits deze per maand. Eénmaal geëxporteerd druk je op knop (11) en kies je in het nieuwe dialoogvenster het geëxporteerde bestand. De beschikbare gegevens worden onmiddellijk ingevuld. Opzoeken gegevens: *** NOG IN ONTWIKKELING *** Druk op het loepje (12) om verrichten terug op te zoeken. Je krijgt volgende scherm: Je kiest de juiste periode (default: begin registratie tot vandaag) en geef het bedrag in naast juiste bedrag dat je wenst te zoeken en druk op [ZOEKEN] Er verschijnt een overzicht van de dagen waar het bedrag gevonden is. Er wordt nog niet gezocht in de aparte dag verrichtingen/facturen (Gepland voor volgende versies). Het is nog niet mogelijk om te zoeken op een omschrijving. Dit staat ook gepland voor een toekomstige versie.

11 Andere knoppen en labels: In de balk onder de ingeef velden zie je links het beginbedrag van de maand en rechts het eindbedrag van de maand. Andere knoppen binnen dit tabblad zijn: (9): Afdrukken van gegevens (10): Rekenmachine (11): Importeren van gegevens uit Lightspeed Extra keuze mogelijkheid wanneer de optie Afzonderlijke verkopen per dag bijhouden is geselecteerd: De andere invoervelden staan dan gedeactiveerd en moet je de dagontvangsten apart via deze knop ingeven. De uitgebreidere uitleg hieromtrent vindt U verder in de handleiding.

12 Dagontvangsten Indien de optie om automatisch te boeken geselecteerd is in de instellingen, zal na het boeken van een dagontvangst in het eerste tabblad automatisch naar dit tabblad gesprongen worden. Indien dit niet het geval is kan je zelf het tabblad selecteren. Je zal zien dat in het rekenblad (7) automatisch de bedragen zijn overgenomen en in het CASH veld zijn geplaatst. Je kan in dit rekenblad de lijn kiezen die je wenst aan te passen. Controleer altijd eerst de datum (1) wanneer je gegevens wenst in te geven. Het totaal bedrag (2) wordt automatisch overgenomen vanuit het rekenblad, alsook de andere ingeef velden (3). Je kan de gegevens in de velden aanpassen, behalve voor CASH. Deze wordt automatisch berekend volgens de andere gegevens. Indien er extra informatie bij een bepaald boeking hoort kan deze in (5) worden ingegeven. Je kan de boeking afwerken door te drukken op de boekingsknop (6), of ENTER te blijven drukken tot voorbij het Extra Informatie Omzet -veld (5). Als de optie Na Boeking volgende tabblad i.p.v. volgende lijn geactiveerd is (in Instellingen) zal je na een succesvolle boeking terug naar het eerste tabblad overgaan, ipv naar een volgende lijn. Je de optie om naar een volgende lijn over te gaan ook tijdelijk activeren door de optie (4) te activeren. Dit kan handig zijn bij geïmporteerde gegevens.

13 Kasboekingen Naast de dagontvangsten kunnen verschillende kasbewegingen geregistreerd worden. Dit doe je in het tabblad Kasboekingen. De volgende kasbewegingen kunnen worden geregistreerd: KASKOSTEN: Verschillende uitgaven die gefinancierd worden vanuit de kas. KLANTEN: Verschillende klantenbewegingen die niet volgens de normale dagontvangsten verlopen. Deze kunnen + of zijn. LEVERANCIERS: Verschillende leveranciersbewegingen die niet volgens de normale dagontvangsten verlopen. Deze kunnen + of zijn. OPNAME PRIVE: Opname van kas voor privé doeleinden. TRANSFER BANK naar KAS: Geld vanuit de bank naar de kas. TRANSFER KAS naar BANK: Geld die vanuit de kas op de bank wordt gestort. Belangrijk bij alle bewegingen is steeds de datum op juistheid te controleren. Kaskosten: Het ingeven van een kaskost is een zeer eenvoudige verrichting. Je hoeft geen voor het bedrag in te geven. Alle bedragen die bij kaskosten worden geregistreerd worden geacht uitgaven te zijn. Naast het bedrag is enkel het veld Extra Info beschikbaar. Geef daar de juiste omschrijving van de kost in. Druk op ENTER in het Extra Info -veld om de beweging te registreren. Klant: Klanten bewegingen kunnen zowel een ontvangst (+) als een uitgave (-) zijn. Geef de naam van de klant in en vul het bedrag in. Indien het bedrag positief is zal het veld groen kleuren, indien het een negatief getal is zal deze rood kleuren. Druk ENTER in het bedrag veld om de beweging te registreren. Klanten gedeelte is ondertussen ook uitgebreid met dezelfde mogelijkheden zoals je terug vindt bij Leveranciers hier onder vermeld.

14 Leverancier: Leveranciersbewegingen kunnen zowel een ontvangst (+) als een uitgave (-) zijn. Kies in de lijst van de leveranciers de juiste naam. Alle gegevens van de gekozen leverancier worden bijgevoegd. Je kan een overzicht van de reeds aanwezige gevens bekijken door op [L] te drukken. Vul het bedrag in. Indien het bedrag positief is zal het veld groen kleuren, indien het een negatief getal is zal deze rood kleuren. Druk ENTER in het bedrag veld om de beweging te registreren. Indien de leverancier nog niet bestaat, kies dan de optie Voeg toe Je krijgt dan het volgende scherm om de gegevens van de nieuwe leverancier in te vullen: Vul de gewenste gegevens in (1) en druk op [OPSLAAN]. (3) Indien je wenst terug te keren naar de keuze zonder de gegevens te bewaren, druk op [ANNULEREN]. (4)

15 Knop (2) is verdwenen. Een overzicht van Klanten of Leveranciers vindt U nu terug in de menu balk onder GEGEVENS : Wil je een overzicht van de reeds aanwezige leveranciers, druk dan op GEGEVENS -> Leveranciers -> Overzicht Opname Privé: Het ingeven van een Opname Privé is een zeer eenvoudige verrichting. Je hoeft geen voor het bedrag in te geven. Alle bedragen die bij de opname worden geregistreerd worden geacht uitgaven te zijn. Naast het bedrag is enkel het veld Extra Info beschikbaar. Geef daar de juiste omschrijving van de kost in. Druk op ENTER in het Extra Info -veld om de beweging te registreren. Transfer Bank Kas: Hier vul je de beweging van de Bank naar de Kas in. Elke beweging wordt geacht een opbrengst voor de Kas te zijn. Je zal dus geen negatief getal kunnen invullen. Er is geen extra informatie nodig. Druk ENTER in het bedrag veld om de beweging te registreren.

16 Tranfer Kas Bank: Hier vul je de beweging van de Kas naar de Bank in. Elke beweging wordt geacht een uitgave voor de Kas te zijn. Je zal dus geen positief getal kunnen invullen. Er is geen extra informatie nodig. Druk ENTER in het bedrag veld om de beweging te registreren.

17 Overzicht: Kies op de Kalender (1) de juiste datum voor de kas beweging. Kies in sectie (2) de juiste beweging zoals in vorig overzicht besproken. Indien de ingave in (2) is bevestigd komt deze in het rekenblad (3) terecht. Indien je een foute ingave hebt gedaan, selecteer de lijn in het rekenblad (3) en druk op [x] (4) om deze beweging te verwijderen. Boven het rekenblad krijg je het begin en eindbedrag (6) van de kas te zien. Je kan, indien je het juiste kas bedrag hebt deze ook ingeven in het veld (5). Je ziet dan bij Nog te boeken het bedrag waarvoor je nog de registraties moet boeken. In het rekenblad zie je een overzicht van de boeking per dag met hun omschrijving. Het veld Rekening is voor intern gebruik.

18 Boekingsvoorstel Dit tabblad is vooral bedoeld voor het boekhoudkantoor. De informatie die je in dit scherm krijgt is afhankelijk van de gebruiker. Druk op [Zend dossier naar RDC] om het dossier door te mailen naar Roland De Coster Indien Uw mail programma niet wordt gevonden of samen werkt met dit programma kan je het dossier na het indrukken van [Zend dossier naar RDC] kan je het dossier terug vinden in de volgende map: BewaarMap\RDC.zip De juiste locatie van de BewaarMap vind je terug in de instellingen in het veld Map om bestanden bij te houden:. Mail het bestand RDC.ZIP door naar WINDOWS: Momenteel is het enkel mogelijk om automatische mail te versturen indien OUTLOOK geïnstalleerd is. Met andere programma s zal je het bestand handmatig moeten doorsturen. MACOS: Momenteel is het enkel mogelijk om automatische mail te versturen met het standaard MAIL programma van Apple. Met andere programma s zal je deze handmatig moeten versturen.

19 Afzonderlijke verkopen per dag bijhouden Indien je de optie om afzonderlijke verkopen per dag bij te houden hebt geselecteerd zal je onderstaande scherm gebruiken om deze in te boeken: Je hebt 3 Tab bladen: Dag verkoop registreren (1) Overzicht dagverkoop (2) Producten (3) Deze Tab bladen kunnen door elkaar gebuikt worden. Zo is het bv mogelijk om tijdens een verkoop aan te maken, toch nog producten te creëren en onmiddellijk in de verkoop registratie te gebruiken. We overlopen de drie Tab bladen. Dag verkoop registreren Normaal staat de dag (5) op de geselecteerde dag van vorig venster. Je kan de dag hier ook wijzigen. Geef bij (4) de gegevens in van de klant. Als je het klantnummer van de klant kent kan je deze intypen bij Klantnummer en op [ENTER] drukken. De rest van de gegevens zal worden bijgevuld. Bij het ingeven van een naam of adres gegevens zal je bij (10) een overzicht krijgen van de bestaande klanten die nog voldoen aan deze gegevens. Indien het om een nieuwe klant gaat kan je op (8) drukken en kan je deze aanmaken. Indien de juiste klant wel in het lijstje staat kan je deze kiezen door er dubbel op te klikken of deze te selecteren en op (7) te klikken. Indien je geen gegevens wenst te gebruiken geef je 0 in bij Klantnummer en druk je op [ENTER]. Dan verschijnt er Particulier in het naam veld van de klant.

20 Na het selecteren van de klant zal het veld (10) veranderen in onderstaande veld: Indien je de verkeerde klant hebt gekozen en/of andere verkeerde info hebt ingegeven kan je nog steeds de klant kiezen doormiddel van het klantennummer. Wil je echter terug naar het vorige scherm druk dan op (6). Om producten toe te voegen aan de verkoop kies je bij (22) het juiste product. Je kan deze aanmaken via het tabblad Producten. Meer info hieromtrent vindt U verder terug. Via (12) kan je zoeken tussen de aangemaakte producten. Bij (14) verschijnt de omschrijving van het gekozen product. Indien je geen code wenst te kiezen en gewoon zelf een vrije omschrijving wenst in te geven typ je in dit veld OMS en je zal volgende dialoog krijgen: Geef de juiste omschrijving, aantal en prijs per stuk in. Vergeet ook niet de juiste BTW percentage te kiezen. Indien je een verkoop doet die bestaat uit verschillende BTW percentages moet je dus telkens een lijn bijvoegen via OMS. Eénmaal juist ingevuld kies je [OK]. De gekozen omschrijving of het gekozen product verschijnt in (11).

21 Indien je het aantal wenst te wijzigen kan dit bij (13). In (15) kan je de prijs nog wijzigen. De totale prijs (16) wordt automatisch ingevuld. Zorg er voor dat het BTW percentage ook altijd goed staat (17). Bij vooraf aangemaakte producten wordt deze ook automatisch gevolgd. Om deze in de verkoop bij te voegen druk je op [OK] (18) Je voegt de verschillende producten toe tot je klaar bent met de verkopen aan deze klant. In (19) staat het totaal te betalen bedrag. Voor je verder gaat met het aanvaarden van de verkoop zorg je dat de manier van betaling in (9) juist staat ingevuld. Vooral het gedeelte in CASH ontvangsten is hier zeer belangrijk. Indien een betaling bestaat uit meerdere betaalwijze (bv. Cash en Overschrijving) duid je in (9) Gecombineerde betaling aan Indien dit OK is druk je op (21) of vul je hetzelfde bedrag in (20) nogmaals in en druk op [ENTER]. Indien een andere optie dan Gecombineerde betaling is gekozen wordt de betaling onmiddellijk geregistreerd. Bij een Gecombineerde betaling krijg je volgende dialoog: Vul hier de juiste verdeling in en druk op [Bevestigen] indien deze juist is. Eénmaal bevestigd is deze betaling ook geregistreerd. Indien je een lijn wenst te verwijderen of het BTW tarief van een product veranderen, selecteer je eerst de lijn en klik je met de rechtermuis knop. Je krijgt dan volgende pop-up menu:

22 De geregistreerde betalingen kan je nazien via het tabblad Overzicht dagverkoop Daar kan je ook eventuele fouten verbeteren. Dit is in de eerste plaats om een overzicht van de details te kunnen bekijken, maar hier kunnen eventuele fouten gewijzigd worden. Kies hiervoor de lijn die moet worden aangepast en druk op [WIJZIGEN] Je krijgt dan een scherm te vergelijken aan het ingave scherm: Je kan hier dezelfde aanpassingen maken zoals het origineel. De datum & het document nummer kan niet worden gewijzigd.

23 Producten Via dit tabblad kan je producten nazien of bijvoegen De interne code OMS kan niet worden gewijzigd. Andere codes kunnen verwijderd, aangepast of toegevoegd worden. Vul hiervoor de juiste velden in en kies de knop welke actie je wenst te gebruiken. Er is nog geen controle op gebruik van dubbele codes. Dit is ook gepland voor toekomstige versies. De gebruikte codes kunnen onmiddellijk gebruikt worden bij het inboeken van de verkopen: Laatste aanpassing: 29/08/2018

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding

Factuur Beheer. Gebruikers handleiding Factuur Beheer Gebruikers handleiding COPYRIGHT 2002 Factuur Beheer Pakket 1 Factuur Beheer door ing. K.H. Welling Factuur Beheer is een boekhoudkundig programma. In dit programma kunnen facturen voor

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Hoe voeg ik een externe partij toe aan mijn dossier?

Hoe voeg ik een externe partij toe aan mijn dossier? Hoe voeg ik een externe partij toe aan mijn dossier? Hoe u de externe partij toevoegt, is afhankelijk of uw dossier nieuw of al geregistreerd is in ExpertBase. Bij een volledig nieuw dossier voegt u de

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Installatie VTP. versie

Installatie VTP. versie Pagina 1 van 15 Installatie VTP versie 2.1108 afdeling pagina Voor u begint. 1 Stap 1: Installeren VTP 2 t/m 5 Stap 2: Instellen VTP 6 t/m 11 Stap 3: Instellen automatische taak 12 t/m 17 Voor u begint:

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur

Handleiding BBC. Creditnota koppelen aan factuur Handleiding BBC Creditnota koppelen aan factuur Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 E-mail: abonnee@dedicon.nl 1 Inhoudsopgave 1.1 De-installatie...

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Boekhouding Exact Online: Koppeling gebruiken Exact Online - Koppeling gebruiken Er is een koppeling ontwikkelt om via een webservice gegevens uit te

Boekhouding Exact Online: Koppeling gebruiken Exact Online - Koppeling gebruiken Er is een koppeling ontwikkelt om via een webservice gegevens uit te Exact Online: Koppeling gebruiken Exact Online - Koppeling gebruiken Er is een koppeling ontwikkelt om via een webservice gegevens uit te wisselen met Exact Online. Deze koppeling brengt een aantal interessante

Nadere informatie

Factuur2King 2.0 Single User release notes

Factuur2King 2.0 Single User release notes Factuur2King 2.0 Single User release notes Factuur2King 2.0 is geheel vanaf de grond opgebouwd. Naast dat het geheel er moderner uit ziet hebben we met de nieuwe weergave en de mogelijkheid de King database

Nadere informatie

Sioges Voorraadbeheer

Sioges Voorraadbeheer Programmeren artikelen: Sioges Voorraadbeheer Druk op PRG Artikelen & Tarieven Artikelen In het scherm verschijnen de Hoofdgroepen en gekoppelde Artikelen: Druk aan de linkerkant van het scherm op de juiste

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking Dit document is de handleiding voor de installatie, configuratie en werking van de DMS Plugin. Versie 1-12/09/2005 Inhoudstafel 1 Installatie...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma:

Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Versie: 201301022 Pagina 1 van 5 Snel starten met contant Stap 1: Module SnelStart!Contant selecteren in de demonstratieversie van het programma: Open het menu Extra, Licentiebeheer Klik in het kader Bediening

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Elektronisch Bestellen in ENK Software

Elektronisch Bestellen in ENK Software Elektronisch Bestellen in ENK Software Auteurs: RK/MRz Versie: 1.2 Datum: 22-07-2010 Voorwoord Deze handleiding zet voor u uiteen op welke manier u elektronisch bij Galvano kunt bestellen vanuit ENK Software,

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Stappenplan I-rent. Inloggen

Stappenplan I-rent. Inloggen Stappenplan I-rent Vanaf januari 2017 kan je reserveren voor het buurthuis, Rockhok of jeugdcentrum via het online platform I-rent. In deze handleiding kan je terugvinden hoe je kan inloggen, een reservatie

Nadere informatie

Tool Calculeren. Handleiding

Tool Calculeren. Handleiding Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat 1,

Nadere informatie

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding voor GWWkosten.nl Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Inleiding Na installatie van Kubus Stabu 4 dient een licentie geactiveerd te worden door middel van het invoeren van een licentiecode.

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

De Intrastat-aangifte

De Intrastat-aangifte De Intrastat-aangifte Aanmaken van de INTRASTAT-aangifte 1. 2. Klik op de menu OPERATIES Kies de optie INTRASTAT-AANGIFTE Selectiecriteria Kies het aangifte-type: Aankomsten : voor de intracommunautaire

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ 09/01/2009 DE TOETSEN : Dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken Om een foutieve getal ingave te annuleren Om

Nadere informatie

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING

TT-organiser GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Inhoud Inleiding... 2 Een trainingsschema maken... 2 De programma indeling... 2 De trainingsgegevens invullen... 3 Een groep toevoegen... 3 Opwarming... 4 Cooling down... 4 Oefeningen

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Act! SnelStart Connect

Act! SnelStart Connect Act! 1 Inleiding Met SnelStartConnect kunt u uw Act!-database koppelen met uw SnelStart-boekhouding. SnelStartConnect biedt u de mogelijkheid om de gegevens van uw klanten en leveranciers uit te wisselen

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H

BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H BEKNOPTE HANDLEIDING A N A L Y T I S C H 1 Algemene werking Wings ondersteunt twee verschillende soorten analytische opvolging. De eerste analytische uitsplitsing is de traditionele op kostenplaats of

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 1 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. De-installatie... 3 3. Starten

Nadere informatie

ReynaPRO Handleiding EOS

ReynaPRO Handleiding EOS ReynaPRO Handleiding EOS 1. Algemeen... 3 2. Configuratie... 3 3. Hoe een project bestellen via EOS... 10 3.1. Bestellen via het Ordersysteem... 10 3.2. Ordersysteem... 13 3.2.1. Opties... 13 3.2.2. Uitzicht...

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Handleiding account instellen in Outlook 2016

Handleiding  account instellen in Outlook 2016 Handleiding E-mailaccount instellen in Outlook 2016 Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om een e-mailaccount in te stellen in Outlook 2016. In deze handleiding dient u de opties

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie

Handleiding Solera Digitaal Paspoort

Handleiding Solera Digitaal Paspoort Handleiding Solera Digitaal Paspoort Solera 2018 Op alle door Solera verleende diensten en door Solera geleverde producten zijn de algemene voorwaarden van Solera Nederland B.V. van toepassing. U kunt

Nadere informatie

stappenplannen iregistratie

stappenplannen iregistratie g e b r u i k e r s sept 2014 Beste beheerder, Beste gebruiker, In dit document vindt u enkele handige stappenplannen en links naar instructiefilmpjes rond iregistratie. Stappenplannen Registraties corrigeren

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Installatie NemaDecide en eerste gebruik

Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installatie NemaDecide en eerste gebruik Installeren NemaDecide NemaDecide kan worden geïnstalleerd op alle computer vanaf Windows 95. De interface is toegesneden op een beeldschermresolutie van 1280 x

Nadere informatie

Gebruikers handleiding VAKA

Gebruikers handleiding VAKA Gebruikers handleiding VAKA In deze handleiding zal in enkele stappen worden beschreven hoe een systeem beheerd kan worden met één VAKA deurcontroller (B17, B27, B18 of B28) zonder de B60 domein controller.

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA)

Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos Tips & Tricks Elektronische bankafschriften (CODA) Kleos 6.6 introduceert de automatische verwerking van uw elektronische bankafschriften (CODA). Om de match tussen verkoopfactuur en betaling uniek

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be

BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingCount Crediteur Verrichten betalingen Voorbereiden betalingen DOEL Voor alle openstaande

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Voordat u een bestaande netwerkinstallatie van Kubus Stabu 4 gaat upgraden. De procedure zoals hieronder beschreven is enkel van

Nadere informatie

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003

Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Satellietversie Versie 2.5 Januari 2003 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Omschrijving... 3 Licentie... 3 Transfer methode... 4 Beveiliging... 5 Dagboeken bestemd voor de ingaven op afstand... 5 Tabellen Derden

Nadere informatie

Act! Company Builder Handleiding

Act! Company Builder Handleiding Act! Company Builder Handleiding Versie 1.1 25-07-2014 Inleiding Kost het u ook zoveel tijd om, na het importeren van nieuwe contacten, bedrijven aan te maken of deze contacten te koppelen aan bestaande

Nadere informatie

em Client Mailprogramma

em Client Mailprogramma em Client Mailprogramma Omdat Windows Live Mail (WLM) na 10 januari 2017 niet meer door Microsoft wordt ondersteund (er komen geen veiligheidsupdates meer uit) is het verstandig om over te stappen op een

Nadere informatie

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base.

Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Handleiding V-Base Dit document bevat een beknopte handleiding voor het gebruik van de Windows versie van V-Base. Inhoud 1. starten V-Base... 2 2. zoeken / toevoegen personen... 3 3. inzending (reçu) en

Nadere informatie

Act! importer handleiding

Act! importer handleiding Act! importer handleiding Beschrijving: De Importer is een plugin voor het programma Act!. Hiermee is het mogelijk om automatisch tekstbestanden te importeren in uw Act! database. De tekstbestanden kunnen

Nadere informatie

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken

Instructiekaart F3-52 > Een balie-uitgifte in het kasboek verwerken Voor de balie-uitgifte wordt op de contantfactuur een boekingsstempel gezet. Bij de stappen wordt dit boekingsstempel als voorbeeld gebruikt: Boekingsstempel Nr.: K325 Grootboekrekening Debet Credit 1000

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa...4 Kassa layout knoppen toevoegingen...4 Order aanmaken...5 Order afrekenen...6 Order aanpassen...7 Producten toevoegen...7

Nadere informatie

Gebruiken van Net2 Timesheet

Gebruiken van Net2 Timesheet Gebruiken van Timesheet Timesheet software Timesheet is een eenvoudig aanwezigheidsregistratie programma ontworpen om te werken met het toegangscontrole systeem. Gebruikers, Afdelingen en beheerders bestaand

Nadere informatie

Verlofregistratie. Installatie

Verlofregistratie. Installatie Easy Template Gulperberg 63 3453 RW De Meern Tel: 030-232 1092 Fax: 030-2321013 E-mail: info@easytemplate.nl Website: www.easytemplate.nl ABN-AMRO 55 70 72 441 IBAN: NL75ABNA0557072441 BIC: ABNANL2A KVK

Nadere informatie

Tabblad documenten

Tabblad documenten 4.3.14. Tabblad documenten Hierin hebben we de mogelijkheid om documenten aan het pand toe te voegen of te verwijderen. Het scherm ziet er als volgt uit: Bovenaan zien we de knopen toevoegen, bekijken

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

Nieuw Financieel. Inhoud

Nieuw Financieel. Inhoud Nieuw Financieel Inhoud 1. Financieel beheer... 2 1.1. Algemeen... 2 1.2 Overzicht afdrukken... 3 2. Financieel uittreksel... 4 2.1 Hoofd financieel uittreksel... 4 2.2 Detail financieel uittreksel...

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing

Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing Opstellen van de jaarlijkse BTW-listing wow Heden wordt enkel nog de elektronische jaarlijkse klantenlisting (VATLIST bestand) door de Administratie aanvaard. Dit maakt het de belastingplichtige mogelijk

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Gebruikersregistratie

Gebruikersregistratie Handleiding voor gebruikers 8 januari 2018 Versie 2.1 INHOUDSOPGAVE 1. Over deze handleiding 4 1.1 Voor wie 4 1.2 Gebruik iconen 4 2. Aan de slag met 5 3. Gebruikersprofiel zoeken 6 3.1 Zoeken 6 3.2 Zoekresultaten

Nadere informatie

TOOL MJOB HANDLEIDING

TOOL MJOB HANDLEIDING TOOL MJOB HANDLEIDING Tool MJOB Handleiding Tool MJOB Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag Abonnementen

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Belangrijke Informatie

Belangrijke Informatie Belangrijke Informatie Geachte relatie, Deze Dahua NVR beschikt over de nieuwste generatie firmware. Deze firmware beschikt over vele nieuwe mogelijkheden. Veel van deze nieuwe functionaliteiten worden

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen...

Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Datum: 02-11-2010 1 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Eerste keer starten... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Activeren... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inloggen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer Siemens Industry Mall Handleiding Winkelwagenbeheer Page: 1 of 22 Inhoudstafel 1 VOORWOORD...3 2 CREATIE VAN WINKELWAGENS...4 2.1 Opladen van een bestaande winkelwagen uit de Mall... 4 2.2 Selectie van

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie