FAQ info bijeenkomsten Sc-501, sc-502, Sc-530 en Sc-540 versie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ info bijeenkomsten Sc-501, sc-502, Sc-530 en Sc-540 versie 02 2011"

Transcriptie

1 Postbus DD Houten Tel: Fax: Ascert Rabobank KvK Arnhem BTW NL B01 FAQ info bijeenkomsten Sc-501, sc-502, Sc-530 en Sc-540 versie algemeen blz 1. Sc-540 blz 2. Sc-530 blz 4. sanctiebeleid blz 6. diversen blz 8. Algemeen Ascert zal vanaf januari 2012 gaan werken om niet juiste en/of onwerkbare eisen uit de schema s aan te pakken en in de revisie 2012 mee te nemen. 1. Zijn alle gemeenten (verplicht) aangesloten bij Webportal A1? Nee, dit staat elke gemeente vrij. Met de komst van LAVS in 2012 zal elke gemeente verplicht zijn aangesloten. digitaal melden: binnen 2 werkdagen voor aanvang werk hardcopy melden: binnen 5 werkdagen voor aanvang werk 2. Zijn er ook andere vakgebieden waarin verboden relaties vastgelegd zijn? Ja, bijv. in de accountancy en bij bodemintermediairs (een slager keurt niet zijn eigen vlees). 3. Wat is het verschil tussen versie 01 en 02 van de Sc-530 en Sc-540? Versie 02 is het resultaat van de veegactie: alle bij Ascert betrokken partijen hebben via Ascert de feitelijke onjuistheden uit de schema s kunnen halen. Met de komst van versie 02, is versie 01 komen te vervallen. 4. Wie geeft antwoord op een technisch inhoudelijke vraag? Hoe gaan de CI s duidelijk maken waarop zij in geval van interpretatieverschil gaat handhaven? Binnen het eigen bedrijf oplossen via bijv. de arbokerndeskundige en zo nodig in overleg met de CI treden. Vragen die over de norminterpretatie gaan voorleggen aan het CCvD van Ascert. 5. Kan de inspecteur van de CI zelf commercieel betrokken zijn bij asbest? Ja. De Sc-502 geeft echter aan dat de inspecteur geen directe betrokkenheid bij zijn klant mag hebben: onafhankelijkheid. 6. Wat zijn de consequenties voor met name kleine (Sc-530 en/of Sc-540) bedrijven? Geen. Elk bedrijf, groot en klein, moet aan dezelfde regels voldoen. 7. Instellen van een onderzoek door CI n.a.v. klacht gemeente of gelijkwaardig. Als er geen gegronde klacht is, zijn de kosten dan toch voor de certificaathouder?

2 blad 2 Ja, maar onderzoek komt in de plaats van eerstkomende (kantoor)audit, dus bij onterechte klacht geen extra kosten (4.7.2). Bij terechte klacht geldt dit uiteraard niet. 8. In maart 2012 verloopt certificaat. In januari is de kantooraudit. Gebeurt dit nog volgens oude norm? Ja. 9. Waarom wordt de RvA niet betrokken bij bezwaren op sancties van de CI? RvA controleert de CI en neemt daarin ook de klachten over de CI mee. 10. Wie moet er nu bij de KvK zijn ingeschreven? Het inventarisatiebedrijf en/of het verwijderingsbedrijf en de evt holding. Activiteit 530 en 540 (combinaties) binnen één holding zijn niet toegestaan. Sc Mag na 1 februari 2012 met een asbestrapport van voor 1 februari worden gewerkt (lees conform de oude Sc-540)? Ja, mits het rapport niet ouder is dan 3 jaar (en voorzien van een risicoklasse indeling van SMA-rt). 2. Steeds vaker wordt in een inventarisatierapport een advies gegeven om een NEN 2991 uit te voeren. Welke verplichting geeft dit? Is dit niet vrijblijvend? Wel of niet uitvoeren? De inventariseerder geeft hiermee aan dat er sprake is van besmettingsgevaar. Hier dient de verwijderaar rekening mee te houden door te voorkomen dat zijn medewerkers worden blootgesteld aan dit besmettingsgevaa (opschalen vanwegen blootstellingsrisico). Afwijken kan alleen als de verwijderaar dit beargumenteerd doet. De NEN is niet wettelijk verplicht, maar kan indicatief worden voorgeschreven. 3. Mag het asbestinventarisatiebedrijf klakkeloos de NEN 2991 voorschrijven? Nee. Een dergelijke aanbeveling moet worden onderbouwd. 4. Wat zijn de eisen voor de intern beoordelaar in de nieuwe Sc-540 (7.5.8)? a) algemene kennis van de gezondheidsrisico s bij asbest, wet- en regelgeving, certificatieregelingen, persoonlijke beschermingsmiddelen, het asbestinventarisatie- en asbestverwijderingsproces etc. b) Met het beschikbaar hebben van het Ascert-Diploma Asbestdeskundige ADK conform SC- 570: versie 01, datum is aan deze eisen voldaan. c) kennis van het eigen kwaliteitssysteem.. 5. Mag de interne beoordeling ook door een collega met SC-560 i.p.v. door persoon met Sc- 570 worden verricht Ja, mits deze persoon voldoet aan de eisen die aan een intern beoordelaar worden gesteld en niet direct betrokken is.

3 blad 3 6. Als opdrachtgever belt dat in de wegberm asbest ligt, hoe moeten we dan handelen als we dit volgens de regels willen opruimen? Check in dit geval de site van Infomil. Het Asbestverwijderingsbesluit 2005 is hierop niet van toepassing. Net zo min als op het verwijderen van asbesthoudend puin, op asbest in electr. huish.apparaten, grond en/of granulaat. 7. In hoeverre kan men gehouden worden aan procedures die beschreven staan in een schema waar het schema niet over handelt. Bijv. type O, G en NEN 2991 etc. NEN, Type 0 en G zijn informatief en vallen dus niet onder de certificatie-eisen uit de schema s. 8. Indien SMA-rt te eenvoudig is ingevuld en deze kan worden veranderd, mag dit? Een Sc-540 bedrijf heeft de plicht om SMA-rt naar eer en geweten goed in te vullen. Mocht SMA-rt niet passend zijn voor de situatie dan heeft de inventariseerder op basis van mogelijkheden om af te wijken van de SMA-rt. 9. Advies van inventariseerder voor uitgebreid onderzoek. Waarom verplicht de inventariseerder dit niet? Een advies is geen verplichting. 10. Komt er een centraal meldpunt voor SC-540 rapporten die slecht zijn uitgevoerd? Onvolledige rapporten kunnen middels het evaluatieformulier bij het Sc-540 bedrijf onder de aandacht worden gebracht. Klachten kunnen bij de CI van het Sc-540 bedrijf worden gemeld. 11. Bij type A onderzoek, indien beperkingen, moet de titel onvolledig worden. Gevolg: geen omgevingsvergunning. Heeft een onvolledig type A onderzoek zin? Ja, geeft opdrachtgever namelijk inzicht in nog te beoordelen ruimten. 12. Mag een inventariseerder zich verhuren als projectleider nu en na 1 februari 2011? Ja, mits geen directe betrokkenheid en gekwalificeerd (7.1.2a): niet expliciet uitgesloten. 13. Redelijk vermoeden of niet kunnen uitsluiten dat het adviseren van een type B noodzakelijk maakt? Er is een levensgroot verschil tussen een redelijk vermoeden en niet uit kunnen sluiten! Nee. redelijk vermoeden impliceert bekendheid met een concrete bron. Bronnen moeten worden benoemd in type a (3.4.2). 14. Waarom ligt alle verantwoordelijkheid bij de saneerder (er is geen juridische verantwoordelijk op Sc-540 rapportage en op het laboratorium). De CI kan het Sc-540 bedrijf wel degelijk aanspreken op haar deskundigheid. 21. Waar is de meldingstermijn van 2 werkdagen uit de Sc-540 gebleven? Deze is niet meer opgenomen, maar kan wel via de overeenkmst tussen CI en bedrijf worden bepaald. 22. mag een DIA het eigen rapport beoordelen? Ja. Ook de 2 e beoordelaar.

4 blad 4 Sc Medische keuring: Hoe verhoudt zich dat tot arbowetgeving ( )? De medische keuring is volgens art.18 Arbobesluit verplicht (PAGO). Daarnaast is een PMO medische keuring vereist bij het werken met een aangeblazen volgelaatsmasker. Deze eis staat echter niet in het schema en wordt derhalve niet door de CI gecontroleerd. Naast een geschiktheidsverklaring (op basis van een gericht medisch onderzoek) is ook een afstandsverklaring toegestaan.dit is voor de CI s het toetsingskader. 2. Wat zijn de eisen voor de intern beoordelaar in de nieuwe SC-530? algemene kennis van de gezondheidsrisico s bij asbest, wet- en regelgeving, certificatieregelingen, persoonlijke beschermingsmiddelen, het asbestinventarisatie- en asbestverwijderingsproces etc. Met het Ascert-Diploma Asbestdeskundige ADK (zie SC-570: versie 01, datum ) kan aan deze eis worden voldaan; kennis van het eigen kwaliteitssysteem 3. Moet de DTA-er die op het kantoor de werkplannen en de begrotingen/offertes maakt ook op het werk 7x projecten saneringswerk uitvoeren? Nee, aantal projecten is bedrijfsgebonden en geldt niet voor individuele personen. 4. De DTA-er moet door de directie per project worden benoemd. - Hoe is dat in te vullen in het project? Aangeven in werkplan voldoende, hoe in te vullen met DTA wisseling op project etc.? - Hoe zit het met de juridische aansprakelijkheid van de DTA er m.b.t. hun arbeidsovereenkomst. Aantoonbaar maken dat de directie specifiek voor het desbetreffende project een DTA-er heeft aangewezen. Bij wisseling zal de directie opnieuw moeten aanwijzen. Werkgever is en blijft verantwoordelijk en aansprakelijk. Geeft dit bijv. aan op het voorblad van de projectlijst. 5. Is het regelen van een inventarisatie voor de opdrachtgever, door de saneerder, nog toegestaan? Ja, maar de feitelijke inventariseerder moet een Sc-540 certificaat hebben en geen binding met de saneerder. 6. Gaat CI ook type G onderzoek beoordelen? Nee. 7. Valt de NEN 2991 onder een scope van een CI? Nee 8. Welke CI controleert de uitbestede werken? Is dit CI van Sc-530 bedrijf of de CI van bedrijf waaraan is uitbesteed? De CI van het bedrijf waaraan is uitbesteed. Bij overtreding, meldt de CI door aan de CI van het bedrijf dat heeft uitbesteed.

5 blad 5 9. Als we schorsing krijgen op één project, worden de andere lopende projecten dan ook stilgelegd of mogen die doorgaan? De schorsing betreft het betreffende project (ordemaatregel, zie ook bijlage I). 10. Wel of geen eis van VIHB i.v.m. transporteren afval? Deze eis staat expliciet in het schema. 11. Afval: moet afval dubbel worden verpakt in 2x0,2 um PE folie of moet het totaal 0,2 um zijn? Dubbel en lucht- en vezeldicht verpakt: 2x0,2 um PE. 12. Mag de DTA ook wisselen tijdens werk op locatie? Ja, mits de directie maar schriftelijk verklaart welke DTA op welk werk verantwoordelijk is en de nieuwe DTA het werkplan accepteert. 13. Hoe gaat het met (inleen) machinisten? advies van de AI hierover volgt in januari Welk doel heeft het om handtekening van opdrachtgever te vragen of te eisen nadat de verwijdering van het asbest al is vrijgegeven door een eindcontrole? Opdrachtgever is meestal niet direct in staat om te tekenen. Hier zullen de CI s praktisch mee omgaan (7.14.5). 15. Onderhoud-reparaties. Keuringen door leveranciers en het verstrekken van vervalste keuringsrapporten. Wat is hier aan te doen? Bewijzen in ons bezit. Melden aan AI, branche-organisaties en Ascert. 16. DTA moet inventarisatie beoordelen. Wat zijn de criteria hiervoor? zie Sc-540: Type A: Staan de verplichte zaken op het titelblad (conform ) Het doel van de inventarisatie (conform ) Samenvatting (conform ): Omschrijving van de opdracht (conform ) Beschrijving van de onderzoeksmethoden (conform ) Beschrijving van de resultaten (conform ) Indeling in risicoklassen bij verwijdering (conform ) Conclusies en aanbevelingen (conform ) Bijlagen (conform ) Type B: Uitspraak over alle in type A geuite vermoedelijk aanwezige bronnen die niet direct waarneembaar waren en niet konden worden geïnventariseerd in type A fase omdat toen nog geen destructief onderzoek mogelijk was (conform ).

6 blad Type B: Sc-530 bedrijf niet meer nodig? Dit verschilt per geval. Afhankelijk of de integriteit van het bouwwerk wordt aangetast. Denk hierbij bijv. aan destructief onderzoek dat asbestemissie oplevert. 18. Wat te doen indien je een deur aantreft die niet hecht gebonden beplating betreft, maar niet in inventarisatierapport is opgenomen? Melden en deur laten zitten. Risicoklasse bepaling opvragen (type b voor de betreffende bron). 19. Welke eisen worden er gesteld aan de decowagen? Zie : de punten 7, 8 en 11 en Wat is de max. draagtijd van een volgelaatsmasker? 2 uur maximaal aaneengesloten wordt traditioneel gezien als een arbeidshygiënisch verantwoorde periode, onder reguliere omstandigheden. 21. SC afwijking SMA-rt toegestaan via schriftelijke procedure door arbokerndeskundige met voorbijgaan aan A.I.B.? Ja, mits conform bijlage G, laatste alinea. beter is het om het asbestverwijderingsbedrijf er bij te betrekken ivm de SMA-rt uitdraai. Sanctiebeleid 1.In verband met het certificaat zijn min. 35 dagen en 7 projecten voorgeschreven. Hoe is dit geregeld met bedrijven die wel zijn gecertificeerd maar geen eigen asbestmedewerkers hebben, maar bijv. alles uitbesteden? Deze komen wel aan de projectdagen, maar meestal vallen deze dagen onder het certificaat van de onderaannemer. Uitbesteden Het werk onder risico, verantwoordelijkheid en certificaat van derden laten uitvoeren. Inlenen: Personeel onder jouw risico, verantwoordelijkheid en certificaat werk laten uitvoeren (ingeleend personeel wordt gezien als eigen personeel, ook voor registratie blootstellingsuren en projectmanager). Uitbesteden telt niet mee, inlenen telt wel mee 2. Drie x cat. 2 in een werk = cat. 1 = intrekken. Klopt dit? Ja 3. Hoe verhoudt zich dat tot onvoorwaardelijke en voorwaardelijke intrekking. Bij 3x CAT III (voorwaardelijke intrekking), 1 CAT II (schorsing) 4. Als CI de 3 maanden termijn niet invult bij verlenging certificaat, wat is dan de sanctie? Geen, dit is verwijtbaar aan de CI en niet aan de certificaathouder. CI wordt gesanctioneerd door RvA en SZW.

7 blad 7 5. Welke oplossing is er voor de onafhankelijkheid van het asbestverwijderingsbedrijf en het inventarisatiebedrijf als er familiebanden zijn? Geen: splitsen of gedeeltelijke verkopen. 6. Hoe los ik de vereiste splitsing etc. op in 2 maanden? zsm actie ondernemen. CI kan beroep doen op de hardheidsclausule. 7. Hoe werkt het met lopende projecten, reeds aangenomen werk? Indien aangenomen voor 1 februari 2012: geen gevolgen, wel trachten zsm te werken volgens de nieuwe eisen. Uiteraard moeten de projecten wel aan de huidige Sc voldoen. Per 1 februari 2012 moet wel volgens de nieuwe eisen worden gewerkt. 8. Wat is de tijdsperiode m.b.t. escalatie? Ingang per 1 februari Vervolgens 12 maanden vanaf de laatste overtreding. 9. Relaties in keten zoals die nu zijn vastgelegd (bloedverwant 1 e en 2 e graads), mag dit wel volgens de Europese wetgeving? De tijd zal het leren. 10.Wordt er opgeschaald indien NC II andere zaken betreft? Ja, Bijlage H is heel duidelijk, er kan bijna geen sprake zijn van andere zaken. 11. Indien een geschil bij het CCvD ligt, hoe lang duurt dan de afwikkeling? Binnen 30 werkdagen reactie. 12. Hoe gaat men om met schorsing? Bij cat. 2 schorsen mag je dan wel of niet doorwerken tijdens de eerste 3 weken? En tijdens eventueel bezwaar? 2 weken zienswijze: doorwerken 3e week beslissing CI: dan handelen conform besluit CI Dan volgt besluit. Pas na het besluit tot schorsing gaat de schorsing ook daadwerkelijk in. 13. Betekent het dat als op 6 SC-540 projecten asbest wordt gemist (en in klachtenprocedure opgenomen) dat het certificaat wordt ingenomen? Waarnemingen en schetsen/tekeningen die de plaats en aard van asbest aangeven worden niet vastgelegd, geregistreerd of gedocumenteerd = CAT I. - niet gezien en niet genoteerd (onbewust) = CAT II - wel gezien en niet genoteerd (bewust) = CAT I 14. En wat is de 7 e overtreding dan? Bij CAT III en CAT IV, gewoon een CAT III of IV, de 12 de, 18 de etc. is weer een categorie hoger. 15. Afwijking persoonscertificaat, invloed op certificaat bedrijf? De CI constateert in eerste instantie een afwijking op het procescertificaat (bedrijf) en zal overeenkomstig handelen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het ook door te melden aan de persoons-ci. Dit heeft geen positieve/negatieve consequenties voor de afwijking op het proces certificaat.

8 blad 8 Diversen 1. Als er een beheersplan wordt gevraagd, dien ik die volgens het schema op te stellen als ik SC-540 gecertificeerd ben. Een beheersplan is NEN en daarmee is schema niet van toepassing. 2. Uitbesteden: maakt het nog uit onder eigen certificaat of geheel uitbesteed en ook onder certificaat onderaannemer? Nee. In beide gevallen wordt de uitbesteder (hoofdaannemer) aansprakelijk voor de fouten van de onderaannemer. Zie ook vraag 1. sanctiebeleid. 3. Welke zaken verstaat u onder inleenovereenkomsten? Aannemelijk kunnen maken dat personen op het specifieke project onder jouw verantwoordelijkheid aan het werk zijn. En dat in de overeenkomst de onderwerpen vakbekwaamheid (DTA/DAV), werkwijzen (cfm. SC530 en kwaliteitssysteem inlenende partij), medische geschiktheid en aantoonbare identiteit zijn geregeld Denk hierbij aan: keuringsbewijs, certificaat en ID. 4. Inleencontracten moeten op locatie aanwezig zijn. Zie 3. Verklaring waaruit blijkt dat betreffende persoon is ingeleend en kennis heeft van de arbo eisen op het werk. 5. Wie controleert of inventarisatie en eindmeting niet samen lopen? CI die verwijdering controleert, kan dit constateren en doormelden naar andere CI. Ci zal hier toevallig tegen aan kunnen lopen bij projectbezoek op kantoor of tijdens de projectaudit. 6. Is bij type G ook sprake van de monstername? Type G is aanvullend op type A, in type A zit monsterneming waarop de CI toeziet. 7. Het aantal projectbezoeken is gerelateerd aan het aantal projectdagen van een firma. Waarom is het verzwaringsbeleid ook niet gerelateerd aan het aantal projectdagen? Keuze van de wetgever. 8. De verzekering moet adequaat zijn. - Wat is de definitie van adequaat? Omvang, risico, op projectbasis, project omzet? Adequaat wordt gerelateerd aan de activiteiten van het bedrijf. 9. Opleverdocument moet getekend worden door opdrachtgever. Hoe te handelen als opdrachtgever niet ter plaatse is? Opdrachtgever opzoeken 10. Wie mag monsters nemen van asbestverdacht materiaal? De DIA. 11. Wat is geroerde bodem? Bodem die is aangetast door werktuigen

ascert Toelichting Ascert Wijzigingen Sc-530 en Sc-540 Voorwoord Kees van Dongen voorzitter Ascert

ascert Toelichting Ascert Wijzigingen Sc-530 en Sc-540 Voorwoord Kees van Dongen voorzitter Ascert Voorwoord Het Ministerie van SZW heeft de schema s voor asbestinventarisatie en verwijdering en de daaraan gerelateerde schema s in september jl. vastgesteld (versie 01) en na een check op onjuistheden

Nadere informatie

nadere toelichting inzake artikelen van de Sc-530 en Sc-540:2011 versie 4 Algemeen

nadere toelichting inzake artikelen van de Sc-530 en Sc-540:2011 versie 4 Algemeen Postbus 154 3990 DD Houten Tel: 030 290 1623 Ascert nadere toelichting inzake artikelen van de Sc-530 en Sc-540:2011 versie 4 Algemeen Overstap van CKI A naar CKI B (art. 4.5.2) Bij een intrekking van

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Gelet op de artikelen 7.4.11 en 7.16.3.2 is het niet toegestaan

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 De commissie stelt voorop dat, zoals zij in haar advies BCA 15015

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 De commissie ziet geen reden om te oordelen dat het gebruik van

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Het aanwezige asbestinventarisatierapport draagt ten onrechte

Nadere informatie

8e Landelijke Asbest Praktijkdag PRAKTIJKSESSIES

8e Landelijke Asbest Praktijkdag PRAKTIJKSESSIES 8e Landelijke Asbest Praktijkdag PRAKTIJKSESSIES Inventarisatie nieuwe asbestregels: de juridische consequenties 18 mei 2017 mr. Tim Segers mr. Jelle Bekke 1 INHOUD doel en inhoud nieuwe schema s belangrijke

Nadere informatie

Toelichting op Certificatieschema Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering. Sijmen Versteegt december 2016

Toelichting op Certificatieschema Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering. Sijmen Versteegt december 2016 Toelichting op Certificatieschema Asbestinventarisatie en Asbestverwijdering Sijmen Versteegt december 2016 Wijzigingen: 1 gecombineerd schema voor procescertificatie Heldere eisen aan certificaathouder

Nadere informatie

De recente aanpassingen van de grenswaarden zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Een andere belangrijke

De recente aanpassingen van de grenswaarden zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Een andere belangrijke WETGEVING Wat verandert er en waarom? CERTIFICATIESCHEMA S OP DE SCHOP De recente aanpassingen van de grenswaarden zijn onderdeel van een pakket aan maatregelen. Een andere belangrijke aanpassing heeft

Nadere informatie

Stichting Futura. Tilburg, 25 oktober Michel Baars Dennis Strik. www.asbestfeitencongres.nl www.asbest-search.nl

Stichting Futura. Tilburg, 25 oktober Michel Baars Dennis Strik. www.asbestfeitencongres.nl www.asbest-search.nl Stichting Futura Tilburg, 25 oktober Michel Baars Dennis Strik www.asbestfeitencongres.nl www.asbest-search.nl Stichting Futura Inhoud 1. Introductie 2. Case Kanaleneiland 3. Asbestfeitenenquete 4. Wet-

Nadere informatie

DE ROL VAN GOEDE PRAKTIJKEN IN DE NEDERLANDSE ASBEST PRAKTIJK JODY SCHINKEL

DE ROL VAN GOEDE PRAKTIJKEN IN DE NEDERLANDSE ASBEST PRAKTIJK JODY SCHINKEL DE ROL VAN GOEDE PRAKTIJKEN IN DE NEDERLANDSE ASBEST PRAKTIJK JODY SCHINKEL ACHTERGROND Asbest wetgeving Asbest keten / betrokkenen Waarom veilige werkwijzen moeilijk hun weg vinden Hoe we veilige werkwijzen

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 De commissie stelt voorop dat de afwijkingen worden getoetst op

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl De commissie ziet geen reden om te oordelen dat het gebruik van een beoordelingslijst door de auditor in strijd is

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00. Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard. Datum: 11 augustus 2015 Minervum 7002, 4817 ZL, Breda T +31 880 23 57 00 W www.rps.nl E asbest.advies@rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS/1504074A00 Keuken van een woning Doctor Ariënsstraat 37 5554 TP Valkenswaard

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 12 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 17-10-2018 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 8 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 07-07-2017 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties Certificatieschema s d.d

SCa-100 Nadere interpretaties Certificatieschema s d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema s blad 1 van 11 SCa-100 Nadere interpretaties Certificatieschema s d.d. 6-6-2019 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 10 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 4-4-2019 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

1. definitie voor asbestverontreiniging ( besmetting )

1. definitie voor asbestverontreiniging ( besmetting ) 1. definitie voor asbestverontreiniging ( besmetting ) Asbestverontreiniging ( besmetting *): het aantreffen van visueel zichtbare restanten asbesthoudend materiaal en/of het aanwezig zijn van asbestvezels

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 085 047 11 80 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Bij de kennisgevingen van 23 juli 2015 heeft [de CKI] de door

Nadere informatie

Uitvoering van asbestsaneringen

Uitvoering van asbestsaneringen Uitvoering van asbestsaneringen Door: ir. Ingmar Scheiberlich In de uitvoeringsfase van een asbestsanering houdt de opdrachtgever of projectmanager, zich bezig met het bewaken van de contracten en de beheersing

Nadere informatie

type A volledig Asbestinventarisatie conform SC540 Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold

type A volledig Asbestinventarisatie conform SC540 Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold Asbestinventarisatie conform SC540 type A volledig Betreffende Twee schuren aan de Holthuisweg 17 te Winterswijk Woold It String 12 T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl

Nadere informatie

VOLLEDIGE ASBESTINVENTARISATIE

VOLLEDIGE ASBESTINVENTARISATIE VOLLEDIGE ASBESTINVENTARISATIE Type A Conform SC 540 Lupinenweg 2, Deurne Rapport-/ projectnummer : 216-DLu2-ai-v1 Datum interne autorisatie : 19 juni 2016 Rapport geldig tot : 19 juni 2019 Opdrachtgever

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 7 december 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 7 december 2015 Projectnummer 2015674 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A Garage / berging Projectlocatie Willemstraat 40c te Ridderkerk Onderzoeksdatum 4 december 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

SCv Certificaatregister Reglement Ascert versie

SCv Certificaatregister Reglement Ascert versie SCv blad 1 van 6 1. INLEIDING... 2 2. IDENTIFICATIE VAN CERTIFICAATHOUDERS... 2 2.1 Het Ascert-Certificaatnummer voor persoonscertificaten... 2 2.2 Het Ascert-Certificaatnummer voor procescertificaten...

Nadere informatie

Volledige asbestinventarisatie type-a van perceel aan het Heeleind 82 te Bladel

Volledige asbestinventarisatie type-a van perceel aan het Heeleind 82 te Bladel Volledige asbestinventarisatie type-a van perceel aan het Heeleind 82 te Bladel PROJECT NR : 1252 SC-540 Rabobank- rekeningnr.:138137420 KvK 17212553 BTW nr. NL143215152B01 Opdrachtgever Keeris architecten

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 )

Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 ) Vestiging Noord-Holland Aalscholverstraat 37 1444 VP Purmerend Tel: 06-586945571 E-mail: info@stasco.nl Asbestinventarisatierapport Type A volledig ( conform SC-540 versie 2 ) Onderzoekslocatie J. Hanzestraat

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 3 augustus Onderzochte bouwkundige eenheid

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 3 augustus Onderzochte bouwkundige eenheid Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170873 Datum onderzoek 3 augustus 2017 Projectlocatie

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 11 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 03-04-2018 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

Update wet- en regelgeving asbest

Update wet- en regelgeving asbest de belangrijkste wetswijzigingen... december 2011 februari 2012 verandert er Update wet- en regelgeving asbest De belangrijkste wetswijzigingen voor u op een rij De komende periode verandert er heel in

Nadere informatie

INVENTARISATIERAPPORT SC-540, TYPE A

INVENTARISATIERAPPORT SC-540, TYPE A Locatie: INVENTARISATIERAPPORT SC-540, TYPE A Kantoorruimte Koemarkt 48 te Purmerend Doel onderzoek: Omvang onderzoek: Soort onderzoek: Risicobeoordeling: Voor het verwijderen van uitsluitend in dit rapport

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 239 5060 AE Oisterwijk Tel: 013 76 20 607 info@ascert.nl Ascert Rabobank NL79RABO0397031564 KvK Arnhem 09112654 BTW NL808450153B01 Uit het asbestinventarisatierapport blijkt dat alleen in risicoklasse

Nadere informatie

Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven

Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven versie januari 2014 LOSSE BIJLAGE 1 PROCEDURE AUDITS EN AUDITRAPPORTAGE Stichting CKB, Postbus 366, 2700 AJ Zoetermeer 1 Terminologie Met

Nadere informatie

Asbest in gemeentelijke gebouwen. Een praktisch handvat voor het omgaan met asbest

Asbest in gemeentelijke gebouwen. Een praktisch handvat voor het omgaan met asbest Asbest in gemeentelijke gebouwen Een praktisch handvat voor het omgaan met asbest Bezit uw gemeente gebouwen waarin asbest is verwerkt? Het kan voorkomen dat u als gemeentelijke gebouwbeheerder met asbest

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC540 type A

Asbestinventarisatie conform SC540 type A s Burgemeester Verderlaan 17 3544 AD Utrecht www.afrs.nl Rabobank 1150.79.645 KvK Midden-Nederland 55.287.824 BTW NL 851640680B01 Asbestinventarisatie conform SC540 type A Gemeente Woerden De heer R. Immerzeel

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 17 juni 2015 Projectnummer 2015319 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie conform SC 540 Type A Woning Projectlocatie Bosboomlaan 11 Schiedam Onderzoeksdatum 15 juni 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek

Nadere informatie

SCA Certificaatmodellen Sc-810 versie 02,

SCA Certificaatmodellen Sc-810 versie 02, blad 1 van 13 INHOUD 1. Inleiding... 2 2. Uitgangspunten... 2 3. SCA Persoonscertificaat Deskundig Asbestverwijderaar... 3 4. SCA Persoonscertificaat Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering... 5 5.

Nadere informatie

VOORBEELD Elementen voor een offerte verzoek Asbestinventarisatie inclusief risicobeoordeling nietsloopsituatie

VOORBEELD Elementen voor een offerte verzoek Asbestinventarisatie inclusief risicobeoordeling nietsloopsituatie VOORBEELD Elementen voor een offerte verzoek Asbestinventarisatie inclusief risicobeoordeling nietsloopsituatie Geachte heer/mevrouw, Hiermee nodig ik u uit mij geheel vrijblijvend een offerte uit te brengen

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 3 augustus 2015

RPA-advies Rapport: Datum: 3 augustus 2015 Projectnummer 2015413 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A Woning Projectlocatie Platteweg 29 te Reeuwijk Onderzoeksdatum 31 juli 2015 Soort asbestonderzoek Omvang van het onderzoek Volledige asbestinventarisatie

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 10 oktober Onderzochte bouwkundige eenheid School

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 10 oktober Onderzochte bouwkundige eenheid School Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170944 Datum onderzoek 10 oktober 2017 Adres projectlocatie

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type A (destructief) conform SC-540

Asbestinventarisatierapport type A (destructief) conform SC-540 versie 2.2 datum 14 juni 2012 Asbestinventarisatierapport type A (destructief) conform SC-540 Volledig onderzoek, i.v.m. renovatie in/aan: Oude melkfabriek Opdrachtgever Naam Hopman en Peters Holding B.V.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Schemawijzigingen. (Tom Troquay en Sijmen Versteegt) 30 mei Eindhoven 5 juni Rotterdam 11 juni Zwolle

Informatiebijeenkomst Schemawijzigingen. (Tom Troquay en Sijmen Versteegt) 30 mei Eindhoven 5 juni Rotterdam 11 juni Zwolle Informatiebijeenkomst Schemawijzigingen (Tom Troquay en Sijmen Versteegt) 30 mei Eindhoven 5 juni Rotterdam 11 juni Zwolle Agenda Proces van schemawijziging Toelichting op de wijzigingen Vragen Proces

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig onvolledig (NEN 2991) ernstig blootstellingsrisico Asbestinventarisatie type B Asbestinventarisatie type G

Asbestinventarisatie type A volledig onvolledig (NEN 2991) ernstig blootstellingsrisico Asbestinventarisatie type B Asbestinventarisatie type G Asbestinventarisatie type A volledig onvolledig (NEN 2991) ernstig blootstellingsrisico Asbestinventarisatie type B Asbestinventarisatie type G Voor de renovatie van een in de inleiding nader gespecificeerd

Nadere informatie

Hoe moet een sanering van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd

Hoe moet een sanering van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd Hoe moet een sanering van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Aan de slag... 4 Werken in het nieuwe Project... 7 Bestaande

Nadere informatie

Stelselwijzing arbo-certificaten en de gevolgen voor asbest

Stelselwijzing arbo-certificaten en de gevolgen voor asbest Stelselwijzing arbo-certificaten en de gevolgen voor asbest Alleen gecertificeerde bedrijven en personen mogen met asbest werken. De certificatieeisen zijn verbeterd, waardoor de controle op de naleving

Nadere informatie

BIJLAGE 5. Bijlage XIIIe behorend bij Artikel 4.28

BIJLAGE 5. Bijlage XIIIe behorend bij Artikel 4.28 BIJLAGE 5 Bijlage XIIIe behorend bij Artikel 4.28 Werkveldspecifiek document voor Aanwijzing en Toezicht op de certificatie-instellingen voor Asbestverwijderingsbedrijven (AVB) en Asbestinventarisatiebedrijven

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught

Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540. Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Rapportage asbestinventarisatie TYPE B conform SC-540 Het bedrijfspand Kerkstraat 38 te Vught Projectnummer: VMA2016017 Soort asbestonderzoek Asbestinventarisatie Type A Volledig Onvolledig (NEN-2991,

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Postbus 24 5066 ZG Moergestel info@ascert.nl Bezwaarmaker heeft met verwijzing naar de uitspraak van de Rechtbank Midden-Nederland van 27 januari 2016, ECLI:NL:RBMNE:2016:844, betoogt dat de brieven van

Nadere informatie

Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl

Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl Asbest Totaal Nieuwenhuizen 18 4283 HK Giessen 0183-441304 www.asbesttotaal.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 2012-A184 School Het Octaaf Da Capo 4 Krimpen aan den IJssel PROJECTINFORMATIEBLAD

Nadere informatie

Asbestvolgsysteem voor Toezichthouders

Asbestvolgsysteem voor Toezichthouders Asbestvolgsysteem voor Toezichthouders Freerk Siegersma Projectleider gebruiksbeheer Asbestvolgsysteem Doel Asbestvolgsysteem Verbeteren van inzicht in de aanwezigheid van asbest Transparanter maken van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10260 24 februari 2017 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 16 februari 2017, 2017-0000022901,

Nadere informatie

VOLLEDIGE ASBESTINVENTARISATIE

VOLLEDIGE ASBESTINVENTARISATIE VOLLEDIGE ASBESTINVENTARISATIE Type A Conform SC 540 Walsbergseweg 38, Deurne Rapport-/ projectnummer : 212-DWa38-ai-v1 Datum interne autorisatie : 6 december 2012 Opdrachtgever : Kosse Asbestverwijdering

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / AAI 11.3118 B.S. De Hooght Carmelietenstraat 21 te Waspik

ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / AAI 11.3118 B.S. De Hooght Carmelietenstraat 21 te Waspik RPS advies- en ingenieursbureau bv Tolweg 11, 4851 SJ Ulvenhout, PO Box 3440, 4800 DK Breda T +31 (0)880-23 57 80 F + 31 (0) 880-23 57 81 W www.rps.nl ASBESTINVENTARISATIE TYPE A CONFORM SC 540 RPS / AAI

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC540. type A volledig. Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen

Asbestinventarisatie conform SC540. type A volledig. Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen Asbestinventarisatie conform SC540 type A volledig Betreffende een Diverse schuren aan de Westeinde 160 te Nieuwleusen It String 12 8754GS Makkum T +31 611 342 479 info@qualitainspecties.nl www.qualitainspecties.nl.nl

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT* TYPE A CONFORM SC-540 volledig onderzoek betreffende: te slopen tuinbouwkas

ASBESTINVENTARISATIERAPPORT* TYPE A CONFORM SC-540 volledig onderzoek betreffende: te slopen tuinbouwkas ASBESTINVENTARISATIERAPPORT* TYPE A CONFORM SC-540 volledig onderzoek betreffende: te slopen tuinbouwkas Opdrachtgever: Naam : de heer J.H. Lansdaal Straat : Tuinbouwweg 22 Plaats : 5254 VJ Haarsteeg Contactpersoon:

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 versie 3.2 februari 2014 Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 Volledig onderzoek, i.v.m. verwijdering van asbest in/aan: Boerderij en hooiberg Opdrachtgever Naam Van den Hadelkamp Oudewater

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie type B van een verzorgingshuis aan de Kaarsenmakersstraat 2, te Leiden

Rapportage asbestinventarisatie type B van een verzorgingshuis aan de Kaarsenmakersstraat 2, te Leiden t Huis op de Waard T.a.v. dhr. J. Reimerink Kaarsenmakersstraat 2 2312 SG LEIDEN Wateringen, 9 juni 2015 Betreft: Rapportage asbestinventarisatie type B van een verzorgingshuis aan de Kaarsenmakersstraat

Nadere informatie

Programma. 1. Voordracht new age in de asbestsector : Jan van Willigenburg

Programma. 1. Voordracht new age in de asbestsector : Jan van Willigenburg bme.nl Programma 1. Voordracht new age in de asbestsector : Jan van Willigenburg 2. Intervisie asbestcasussen Regionaal Overleg Asbest voor gemeenten (ROA): Cees Verkade en Jan van Willigenburg bme.nl

Nadere informatie

Randvoorwaarden en doelvoorschriften bij alternatieve verwijderingsmethoden

Randvoorwaarden en doelvoorschriften bij alternatieve verwijderingsmethoden Reliable Independent Reviews Betrouwbare Onafhankelijke Beoordelingen www.rirnl.eu Randvoorwaarden en doelvoorschriften bij alternatieve verwijderingsmethoden Auteur: ing. Gerwin Lensink B.Sc. RVK Inhoud

Nadere informatie

RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN DE OPSLAGRUIMTE GELEGEN AAN HET BROERSVEST 119 TE SCHIEDAM

RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN DE OPSLAGRUIMTE GELEGEN AAN HET BROERSVEST 119 TE SCHIEDAM Arbo- en Milieuadvisering Asbestadvisering Legionella-advisering Bodemadvies Risico inventarisaties en Evaluaties Arbo-cursussen Projectbegeleiding Social Enterprises RAPPORTAGE ASBESTINVENTARISATIE VAN

Nadere informatie

Bijlage G Model werkplan

Bijlage G Model werkplan blad 1 van 6 CERTIFICATIESCHEMA voor het SCA Arbeidsomstandighedenbesluit; artikel 4.54a en 4.54d Arbeidsomstandighedenregeling; artikel 4.27 Bijlage G Model werkplan Stichting SCA Postbus 22 6720 AA BENNEKOM

Nadere informatie

Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540

Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540 Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540 Voorafgaand aan en ten behoeve van het geheel afbreken van een vleeskuikenstal. `t Haantje 66 te `t Haantje Opdrachtgever: Dhr. Kocks Uitvoering door:

Nadere informatie

Rapenburgerschans TR Nieuwegein

Rapenburgerschans TR Nieuwegein Rapenburgerschans 58 3432 TR Nieuwegein Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Rapenburgerschans 58 3432 TR Nieuwegein Datum inspectie

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl Het bestreden besluit is genomen door de directie assistent van [de CKI]. Niet is gebleken dat de directie assistent

Nadere informatie

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d

SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema blad 1 van 13 SCa-100 Nadere interpretaties certificatieschema d.d. 21-3-2019 Stichting ASCERT www.ascert.nl SCa-100 nadere interpretaties certificatieschema

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 20180347 De woning & opstallen aan de Lagelaan 3 te Heiloo Opdrachtgever : Versie :

Nadere informatie

Handelwijze bij vragen en klachten over een ISO of OHSAS certificaat versie 18 november 2008

Handelwijze bij vragen en klachten over een ISO of OHSAS certificaat versie 18 november 2008 Handelwijze bij vragen en klachten over een ISO 14001 of OHSAS 18001-certificaat versie 18 november 2008 SCCM en de aangesloten certificatie-instellingen willen de uitwisseling van ervaringen met ISO 14001-

Nadere informatie

Miamidreef KA Utrecht

Miamidreef KA Utrecht Miamidreef 5 3564 KA Utrecht Rapportage Asbestinventarisatie Conform Bijlage XIIIa van Art. 4.27 ARBO-regeling Onderzoeks- en/of objectlocatie Miamidreef 5 3564 KA Utrecht Datum inspectie 14 mei 2019 Rapportnummer

Nadere informatie

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker]

Advies van de Bezwaarschriftencommissie Ascert inzake het bezwaar van [bezwaarmaker] Ascert Bezwaarschriften Commissie Ascert Postbus 239 5060 AE Oisterwijk info@ascert.nl Op grond van artikel 7.4.11 van SC-540 dient van elk type als asbestverdacht aangemerkt materiaal per onderzoeksproject

Nadere informatie

PROTOCOL VOOR SANERING VAN ASBEST EN KERAMISCHE VEZELS EN KLACHTENREGELING

PROTOCOL VOOR SANERING VAN ASBEST EN KERAMISCHE VEZELS EN KLACHTENREGELING PROTOCOL VOOR SANERING VAN ASBEST EN KERAMISCHE VEZELS EN huurders- en verhuurderszaken maart 2001 Inhoud Toelichting I Inleiding II Uitgangspunten III Gebruik van de procedures IV Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING

ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING ARTIKEL 51-VRAGEN: TOERMALIJN, ASBESTINVENTARISATIE, INFORMATIEVOORZIENING Op donderdag 12 februari is een interpellatiedebat gehouden in de gemeenteraad van Zaanstad. Tijdens dit debat is er gesproken

Nadere informatie

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST

OP WEG NAAR EEN VEILIGE TOEKOMST Asbestinventarisatie Type A (volledig) conform SC-540 In/aan: Kruipruimte (woning) zijnde een bouwkundige eenheid. Type A direct waarneembaar asbest Volledig Onvolledig Type B niet direct waarneembaar

Nadere informatie

Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd

Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk Asbestvolgsysteem worden ingevoerd INHOUDSOPGAVE Hoe moet een bestaande asbestinventarisatie van een asbestdak in het Landelijk

Nadere informatie

Workshop: Vooraf scherp, achteraf geen gezeur

Workshop: Vooraf scherp, achteraf geen gezeur Workshop: Vooraf scherp, achteraf geen gezeur Jan de Leeuw, coördinator omgevingsvergunningen Gaston Dolmans, asbestcoördinator 24 november 2014 Samen grip op asbest Inhoud Introductie Kennismaken met

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE

ASBESTINVENTARISATIE ASBESTINVENTARISATIE Bruggenseweg 29, Deurne Rapport-/ projectnummer : 217-DBr29-ai-v1 Datum interne autorisatie : 12 juni 2017 Rapport geldig tot : 12 juni 2020 Opdrachtgever : Dhr. P. Verbaarschot Eigenaar

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig

Asbestinventarisatie type A volledig Asbestinventarisatie type A volledig Projectnummer Datum onderzoek 30 juni 2016 Projectlocatie Duinweg 3 te Soest Onderzochte bouwkundige eenheid Zolder / dak woning Vervaldatum rapportage 04 juli 2019

Nadere informatie

KvINL. Wijzigingsblad d.d. 1 augustus 2015 bij BRL 9500, deel 00 ENERGIEPRESTATIEADVISERING, ALGEMEEN DEEL

KvINL. Wijzigingsblad d.d. 1 augustus 2015 bij BRL 9500, deel 00 ENERGIEPRESTATIEADVISERING, ALGEMEEN DEEL Wijzigingsblad d.d. 1 augustus 2015 bij BRL 9500, deel 00 ENERGIEPRESTATIEADVISERING, ALGEMEEN DEEL Vastgesteld door het CCvD van de Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland op 17 april 2015. Aanvaard

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid kan als volgt worden gedefinieerd (van Dale 2005):

Verantwoordelijkheid kan als volgt worden gedefinieerd (van Dale 2005): 1 Opening 1.1 Vraagstelling Asbest, daar gaat het vanmiddag over! Voor dit onderwerp is aan mij, vanuit het oogpunt van de opdrachtgever (waar wij in onze dagelijkse praktijk voor werken en deze ontzorgen),

Nadere informatie

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 13 maart 2017

RPA-advies. Asbestinventarisatierapport. Projectnummer Datum onderzoek 13 maart 2017 Asbestinventarisatierapport conform bijlage XIIIA, behorend bij artikel 4.27 uit de Arbeidsomstandighedenregeling, dd. 30 november 2016 Projectnummer 20170235 Datum onderzoek 13 maart 2017 Projectlocatie

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 versie 3.8 - april 2015 Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 Volledig onderzoek, i.v.m. verwijdering van asbest in/aan: berging en aanbouw Opdrachtgever Naam Holland Herstel Groep Postadres

Nadere informatie

RPA-advies Rapport: Datum: 18 oktober 2016

RPA-advies Rapport: Datum: 18 oktober 2016 Projectnummer 20160872 Asbestonderzoek Asbestinventarisatie type A conform SC540 Bedrijfspanden en garageboxen Projectlocatie Bergse Dorpsstraat 132 te Rotterdam Onderzoeksdatum 17 oktober 2016 Soort asbestonderzoek

Nadere informatie

B.J. Draijer (SCA-code 51E )/ J. KleinJan (SCA-code 51E )

B.J. Draijer (SCA-code 51E )/ J. KleinJan (SCA-code 51E ) Rapport Aveco de Bondt bezoekadres Reggesingel 2 bouwkundige eenheid projectnummer 142435 kenmerk SCA-code Aanvullende asbestinventarisatie Sportfondsenbad Van Huutstraat 3 te Apeldoorn Zwemcomplex R-BDR/134

Nadere informatie

Actualiteit van het asbestinventarisatierapport Adres: Voorthuizerstraat 256

Actualiteit van het asbestinventarisatierapport Adres: Voorthuizerstraat 256 Titelblad GRONDVITAAL BV ASBESTINVENTARISATIE / BODEMONDERZOEK Locatie Adres: Oude Barneveldseweg 52 Postcode, Plaats 3862 WZ Nijkerk Opdrachtgever Naam: Adres: Postcode, plaats: AVM BV Garderbroekerweg

Nadere informatie

Toezicht op Asbest. Regelgeving

Toezicht op Asbest. Regelgeving Toezicht op Asbest Regelgeving Belangrijkste regelgeving Asbestverwijderingsbesluit Productenbesluit Asbest Besluit asbestwegen Bouwbesluit Activiteitenbesluit Arbeidsomstandighedenbesluit Subregelgeving

Nadere informatie

Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540

Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540 Volledige asbest inventarisatie type A Conform SC 540 Voorafgaand aan en ten behoeve van het geheel afbreken van een schuurtje ter hoogte van: Kraayenstraat 2 te Angeren Opdrachtgever: Dienst Landelijk

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 versie 3.8 - april 2015 Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 Volledig onderzoek, i.v.m. verwijdering van asbest in/aan: 2 schuren Opdrachtgever Naam VDR Reconditionering Postadres Pieter Breughelstraat

Nadere informatie

BDT Certificatie reglement

BDT Certificatie reglement Pagina 1 van 6 Dit reglement is onderdeel van het certificatiesysteem van Cicero certificaties en vastgesteld te Zwolle. Definities:... 1 Algemeen... 2 Artikel 1. Aanmelding en uitbrengen offerte... 2

Nadere informatie

Asbest Jan W.C. van Willigenburg (beleid en communicatie) BME Asbestconsult BV Vianen

Asbest Jan W.C. van Willigenburg (beleid en communicatie) BME Asbestconsult BV Vianen De Huurdersvereniging van Portaal Nijmegen (HvPN) Asbest Jan W.C. van Willigenburg (beleid en communicatie) BME Asbestconsult BV Vianen Programma Wat is asbest? Risico s en normen Toepassingen Voorbeelden

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540

Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 Asbestinventarisatierapport type A conform SC-540 versie 2 - december 2014 omvangonderzoeksgebied betreft schuur adres: Eekhoutswijk 5 9422 VD Smilde Opdrachtgever Naam Bunt asbestsanering B.V. Postadres

Nadere informatie

Nadere criteria en voorschriften voor het aanwijzen en (blijven) functioneren als certificerende instelling in het werkveld ASBEST

Nadere criteria en voorschriften voor het aanwijzen en (blijven) functioneren als certificerende instelling in het werkveld ASBEST Nadere criteria en voorschriften voor het aanwijzen en (blijven) functioneren als certificerende instelling in het werkveld ASBEST (februari 2008) INHOUD blz. 1. Inleiding 2 2. Definities en afkortingen

Nadere informatie

Naam Dhr. Wouda Naam Adebo Milieu Advies bv. Adres Stierop 3 CI-certificaatnummer 05-D500002.1 (DIA)

Naam Dhr. Wouda Naam Adebo Milieu Advies bv. Adres Stierop 3 CI-certificaatnummer 05-D500002.1 (DIA) Opdrachtgever Inventarisatiebedrijf Naam Dhr. Wouda Naam Adebo Milieu Advies bv Adres Stierop 3 CI-certificaatnummer 05-D500002.1 Postcode Plaats 1911 NG Deskundige Uitgeest (DIA) X U. Bakker, 51E-090312-410250

Nadere informatie

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer:

Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Projectnummer: Rapportage asbestinventarisatie conform certificatieschema asbestinventarisatie en asbestverwijdering Projectnummer: 2017100006 De kapschuur en schapenschuur aan de Nieuwe Deventerweg 36 te Zwolle Opdrachtgever

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport volgens Bijlage XIIIA van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Brinkweg 34, 7021 BW te Zelhem

Asbestinventarisatierapport volgens Bijlage XIIIA van het Arbeidsomstandighedenbesluit. Brinkweg 34, 7021 BW te Zelhem Asbestinventarisatierapport volgens Bijlage XIIIA van het Arbeidsomstandighedenbesluit Reikwijdte asbestinventarisatie: Het gehele bouwwerk of het gehele object Een gedeelte van het bouwwerk; dak van woning

Nadere informatie

Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage

Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage Asbestinventarisatie Type-A (Volledig) Rapportage De beschoeiingen van de slootkanten in het weiland achter Componistenlaan nr 250 te Voorhout Opdrachtgever Gebouw/object Projectcoördinator : Gemeente

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Citroenvlinderstraat 4 3905 KK Veenendaal T: 0318-556093 E: info@siav.nl www.siav.nl K.v.K. nr: 30152205 Asbestinventarisatierapport Kanveldweg 8 5754 PM Deurne Versie: 1 Datum inventarisatie: 13-7-2017

Nadere informatie

Wematech Milieu Adviseurs B.V.

Wematech Milieu Adviseurs B.V. Wematech Milieu Adviseurs B.V. ASBESTINVENTARISATIE TYPE A BOERDERIJWONING MET OPSTALLEN TILBURGSEWEG 239 TE BREDA Opdrachtgever : Gemeente Breda, Directie Ontwikkeling Postbus 90156 4800 RH Breda Projectnummer

Nadere informatie

Asbestinventarisatie conform SC540 type A

Asbestinventarisatie conform SC540 type A Burgemeester Verderlaan 17 3544 AD Utrecht 030-3040084 www.afrs.nl IBAN: NL37RABO0184877121 KvK Midden-Nederland 60.784.318 BTW NL 854058692B01 Asbestinventarisatie conform SC540 type A Kone B.V. de heer

Nadere informatie

Asbestinventarisatie type A volledig

Asbestinventarisatie type A volledig Asbestinventarisatie type A volledig Projectnummer 2016100287 Datum onderzoek 7 juli 2016 Projectlocatie Hekendorpse buurt 67 te Hekendorp Onderzochte bouwkundige eenheid Woning Vervaldatum rapportage

Nadere informatie

Asbestinventarisatierapport

Asbestinventarisatierapport Asbestinventarisatierapport Betreffende 5 schuren en een houtopslag aan de Brijstroetweg 1 te Putten It String 12 Tel: 0582300121 info@qualitainspecties.nl 8754GS Makkum www.qualitainspecties.nl.nl OPDRACHTGEVER

Nadere informatie