OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2010"

Transcriptie

1 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen, DE SMET Yves, VAN DER POORTEN Mark, Schepenen EEMAN Jan, DE MESMAEKER Jan, SCHEERLINCK Erna, SLAGMULDER Kristof, D'HAESELEER Myriam, DE SCHAMPHELEER Betty, DE LEEUW Simonne, SCHEERLINCK Nelly, VAN SCHELVERGEM Geert, RUYSSEVELDT Jürgen, SWERON Jean-Pierre, DUWE Erik, PEREBOOM Elke, RENDERS Sofie, BUYDENS Marleen, DE BRUECKER Christel, TEMMERMAN Ingrid, DE BACKER Jan, Raadsleden ROLLIER Paul, Gemeentesecretaris FONCK Jo, Schepen DE SMET Yves, Schepen (voor agendapunt 35) OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/ KERKFABRIEK SINT-AMANDUS DENDERLEEUW Met 19 stemmen voor bij 5 onthoudingen Art.1 De budgetwijziging 1 dienstjaar 2010 van de kerkfabriek Sint-Amandus Denderleeuw goed te keuren Art. 2 Afschrift van dit besluit over te maken aan de kerkfabriek Sint-Amandus Denderleeuw, het centraal kerkbestuur, het erkend representatief orgaan en de heer Gouverneur Voorgesteld wordt de budgetwijziging 1 dienstjaar 2010 van de kerkfabriek Sint-Amandus Denderleeuw goed te keuren. 2. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/ KERKFABRIEK O.L.VROUW TER NOOD HUISSEGEM Met 19 stemmen voor bij 5 onthoudingen

2 Art.1 De budgetwijziging 1 dienstjaar 2010 van de kerkfabriek O.L. Vrouw Ter Nood Huissegem goed te keuren Art. 2 Afschrift van dit besluit over te maken aan de kerkfabriek O.L. Vrouw Ter Nood Huissegem, het centraal kerkbestuur, het erkend representatief orgaan en de heer Gouverneur Voorgesteld wordt de budgetwijziging 1 dienstjaar 2010 van de kerkfabriek O.L. Vrouw Ter Nood Huissegem goed te keuren. 3. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/ KERKFABRIEK SINT-PIETERSBANDEN WELLE Met 19 stemmen voor bij 5 onthoudingen. Art.1 - De budgetwijziging 1 dienstjaar 2010 van de kerkfabriek St Pietersbanden Welle goed te keuren Art. 2 - Afschrift van dit besluit over te maken aan de kerkfabriek St Pietersbanden Welle, het centraal kerkbestuur, het erkend representatief orgaan en de heer Gouverneur Voorgesteld wordt de budgetwijziging 1 dienstjaar 2010 van de kerkfabriek St Pietersbanden Welle goed te keuren. 4. KENNISNAME VAN EEN OPVOLGEND LID VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ARNOLD EEMAN Art. 1 : Kennis te nemen van de voordracht als opvolgend werkend raadslid van het OCMW van de heer Arnold Eeman, Sterrenboslaan 25 te 9470 Denderleeuw 5. KAMPSTRAAT - WEGENIS-EN RIOLERINGSWERKEN - GOEDKEUREN VEILIGHEIDS- EN GEZONDHEIDSPLAN. BESLUIT: Art. 1 Het veiligheids- en gezondheidsplan, in het kader van het heraanleggen van de Kampstraat, goed te keuren. Art. 2 Een afschrift van dit besluit en ondetekend exemplaar van het veiligheids- en gezondheidsplan over te maken aan het betrokken studiebureau.

3 6. KLAVERSTRAAT - GOEDKEUREN VERNIEUWEN OPENBARE VERLICHTING EN UITBREIDEN AARDGASLEIDING. Art. 1 - Het vernieuwen van de openbare verlichting en het uitbreiden van het aardgasnet in de Klaverstraat, volgens het voorstel van Intergem/Eandis van 13 april 2010, goed te keuren. Art. 2 De kosten verbonden aan deze werken ten bedrage van ,05 euro BTW en recupelbijdrage inbegrepen te financieren met kredieten die zullen worden voorzien bij budgetwijziging nummer 1 van het investeringsbudget 2010 onder artikel 426/ GOEDKEUREN BIJPLAATSEN BOVENGRONDSE BRANDKRAAN IN FUNCTIE VAN DE BOUW VAN EEN SEINHUIS DOOR DE NMBS Art. 1 Het bijplaatsen van een bovengrondse brandkraan langs de Kouterbaan, in functie van de bouw van een seinhuis door de NMBS Holding, volgens plan nummer /140, opgemaakt door de VMW, goed te keuren. Art. 2 - Een afschrift van onderhavig besluit over te maken aan de VMW te Gent. 8. GOEDKEUREN BESTEK, LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - HERSTELLINGSWERKEN AAN BETONWEGEN Art. 1 - Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Herstellingswerken aan betonwegen, opgesteld door de technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,87 euro incl. 21% BTW. Art. 2 - Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding. Art. 3 - De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2010, onder artikel 421/ Art. 4 - Dit besluit wordt vermeld op de overzichtslijst die aan de hogere overheid wordt overgemaakt.

4 9. GOEDKEUREN BESTEK, LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE HERAANLEG VOETPADEN HEMELRIJKLAAN, DEEL MEIBOOMLAAN EN KLAVERSTRAAT Art. 1 - Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Heraanleg voetpaden Hemelrijklaan, deel Meiboomlaan en Klaverstraat, opgesteld door de technische dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,92 euro incl. 21% BTW voor de beide percelen samen. Art. 2 - Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding. Art. 3 - De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2010, op artikel 421/ Art. 4 - Dit besluit wordt vermeld op de overzichtslijst die aan de hogere overheid wordt overgemaakt. 10. RUIL GRONDEN GELEGEN AAN DE KOUTERBAAN EN DE ONTSLUITINGSWEG NAAR HET LCI VAN DE NMBS Art. 1 - De ruil van de gronden, eigendom van de gemeente, gelegen langs de Kouterbaan en de ontsluitingsweg naar het LCI van de NMBS, met de gronden van de heer S. Vandriessche, zoals beschreven in de verkoopsovereenkomst, goed te keuren. Art 2 - De verkoopsovereenkomst, opgemaakt door notaris E. Van Oudenhove voor de ruil van de onroerende goederen, goed te keuren. Art. 3 -De heer burgemeester, Georges Couck en de heer gemeentesecretaris, Paul Rollier te machtigen, namens de gemeente, de akte van aankoop te ondertekenen. Art. 4 - De hypotheekbewaarder te ontslaan van de verplichting ambtshalve inschrijving te nemen bij overschrijving van de desbetreffende akte. Art. 5 - Voor de financiering van de kosten voor deze ruil de kredieten aan te wenden die zijn voorzien op het investeringsbudget 2010.

5 11. GOEDKEUREN KADEROVEREENKOMST MET INTERGEM/EANDIS TGV ONDERSTEUNINGSACTIVITEITEN GERICHT OP ENERGIEBESPARINGEN Art. 1 De kaderovereenkomst met Intergem/Eandis t.g.v. ondersteuningsactiviteiten gericht op energiebesparingen, goed te keuren. Art. 2 Een afschrift van deze beslissing over te maken aan Intergem/Eandis samen met een ondertekende overeenkomst. 12. NIET REALISEREN ROOILIJN HERTSTRAAT 94. Art. 1 - De bovenvermelde rooilijn goedgekeurd bij K.B. van 07/05/1957 langsheen de Hertstraat, ter hoogte van het huisnummer 94 (kadastraal gekend 4 de afdeling, sectie B nr. 84 Z), binnen een termijn van vijf jaar niet te realiseren en dit in functie van de huidige aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor het gedeeltelijk afbreken en uitbreiden van de achterbouw. In geval van een onteigening na het verstrijken van boven vermelde termijn bij het bepalen van de vergoeding geen rekening te houden met de waardevermeerdering die uit de vergunde werken voortvloeit. Art. 2 - Een afschrift van dit besluit ter kennisgeving over te maken aan het Agentschap R-O Vlaanderen, Gebr. Van Eyckstraat 4-6 te Gent. 13. KENNISNAME ONTWERP GEMEENTERAADSBESLUIT NIET REALISEREN ROOILIJN A. RODENBACHSTRAAT NR 73 Art. 1 - De bovenvermelde rooilijn goedgekeurd bij K.B. van 08/04/1938 langsheen de A. Rodenbachstraat, ter hoogte van huisnr. 73 (kadastraal gekend 1 ste afd., Sie A nrs. 199 b2), binnen een termijn van vijf jaar niet te realiseren en dit in functie van de huidige aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor het heropbouwen van een veranda. In geval van een onteigening na het verstrijken van boven vermelde termijn bij het bepalen van de vergoeding geen rekening te houden met de waardevermeerdering die uit de vergunde werken voortvloeit. Art. 2 Een afschrift van dit besluit ter kennisgeving over te maken aan het Agentschap R-O Vlaanderen, Gebr. Van Eyckstraat 4-6 te Gent.

6 14. BEKRACHTIGEN BESLISSING SCHEPENCOLLEGE DD 20 APRIL 2010 HOUDENDE INRICHTEN 5 INSTAPLESTIJDEN INGEVOLGE EEN TWEEDE HERBEREKENING IN HET KLEUTERONDERWIJS TIJDENS HET SCHOOLJAAR Art. 1 - De beslissing van het schepencollege d.d. 20 april 2010 houdende de inrichting van 5 instaplestijden in het ambt van kleuteronderwijzer ingevolge een tweede herberekening in het kleuteronderwijs tijdens het schooljaar en dit met ingang van 19 april 2010 tot en met 30 juni 2010, te bekrachtigen. Art 2 - Afschrift van dit besluit ter kennisgeving over te maken aan de hogere overheid door bemiddeling van het schoolhoofd. 15. GOEDKEUREN WERKINGSVERSLAG EN FINANCIEEL VERSLAG BIB-ART 2009 Met 20 stemmen voor bij 4 onthoudingen Art 1 Kennis te nemen van het jaarverslag en het financieel verslag van de interlokale vereniging Bib-Art, dat in bijlage is gevoegd, en dit goed te keuren. Art. 2 Dit gemeenteraadsbesluit onmiddellijk ter kennisgeving mede te delen aan de diensten van de heer Gouverneur en aan Bib-Art. 16. GOEDKEUREN JAARREKENING EN JAARVERSLAG ILV REGIOSPORTDIENST ZUID-OOST VLAANDEREN Met 20 stemmen voor bij 4 onthoudingen BESLUIT: Art. 1 - De jaarrekening 2009 en het bijhorende jaarverslag van de Interlokale Vereniging Regiosportdienst Zuid-Oost-Vlaanderen worden goedgekeurd. Art. 2.- Dit besluit zal overgemaakt worden aan het Provinciebestuur Oost-Vlaanderen.

7 17. GOEDKEUREN WIJZIGING REGLEMENT WIELERWEDSTRIJDEN BESLUIT: Art. 1 Aan de verenigingen van Denderleeuw, aangesloten bij de commissie sport, die wielerwedstrijden inrichten kan jaarlijks een subsidie worden toegekend. Art. 2. Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de aard van wielerwedstrijd en wordt vastgesteld als volgt: Wielerwedstrijd aspiranten 250 Wielerwedstrijd VWF of nieuwelingen 250 Wielerwedstrijd junioren 500 Wielerwedstrijd beloften of amateurs 750 Wielerwedstrijd provinciaal of Belgisch kampioenschap Surplus van 375 Art. 3 Voor elke vereniging bedraagt de jaarlijkse maximale toelage 750, eventueel vermeerderd met 375 voor een provinciaal of Belgisch kampioenschap. Voor verenigingen die uitsluitend wielerwedstrijden organiseren voor Vrije Liefhebbers bedraagt de maximale jaarlijkse toelage 250. Art. 4 Het verzoek van de vereniging dient schriftelijk te worden gericht aan het College van Burgemeester en Schepenen. Art. 5 De subsidie wordt betaald na de wedstrijd, op basis van de nodige bewijsstukken die gecontroleerd worden door de gemeentelijke sportdienst. Art. 6 De subsidies worden door het College van Burgemeester en Schepenen verleend binnen de perken van de daartoe op de begroting jaarlijks uitgetrokken kredieten. Art. 7 Het gemeenteraadsbesluit van 18 februari 2003 houdende het goedkeuren van het subsidiereglement voor wielerwedstrijden wordt opgeheven. Art. 8 Dit gemeenteraadsbesluit onmiddellijk ter kennisgeving mede te delen aan de diensten van de heer Gouverneur. 18. GOEDKEURING BELEIDSPLAN INDRA BESLUIT: Art. 1 - het beleidsplan INDRA te verdagen. 19. GOEDKEUREN AGENDA ALGEMENE VERGADERING VAN DE INTERCOMMUNALE WESTLEDE OP 9 JUNI 2010

8 Art.1-Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering van de Intercommunale Westlede op 9 juni 2010 en de daarbij horende documentatie nodig voor het onderzoek van de agendapunten : 1-goedkeuring verslag algemene vergadering 9/12/ goedkeuring balans en resultatenrekening kwijting aan de bestuurders en de Commissaris-Revisor 4-aanstelling Commissaris-Revisor voor de periode werkingsverslag ontslag bestuurder Arsène Acke 7-aanstelling bestuurder Heli De Keyser 8-varia. Art. 2 - De vertegenwoordiger(s) van de gemeente die zullen deelnemen aan de algemene vergadering van de intercommunale Westlede op 9 juni 2010 op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad in verband met de te behandelen agendapunten. Art. 3 Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van de intercommunale Westlede. 20. AANDUIDEN VERTEGENWOORDIGERS BIJ DE INTERCOMMUNALE WESTLEDE OP 9 JUNI )als lasthebber De heer Georges Couck bekomt 14 ja-stemmen bij 1 onthouding, 9 raadsleden nemen aan de stemming niet deel; Overwegende dat de heer Georges Couck de volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft; 2)als plaatsvervangend lasthebber Mevr.Myriam D Haeseleer bekomt 14 ja-stemmen bij 1 onthouding, 9 raadsleden nemen aan de stemming niet deel; Overwegende dat mevr.myriam D Haeseleer de volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft; Art.1 - Wordt aangeduid als lasthebber van de gemeente Denderleeuw om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van de Intercommunale Westlede op woensdag 9 juni 2010 te Lochristi de heer Georges Couck, wonende te 9470 Denderleeuw,Populierenlaan 23 Art.2 - Wordt aangeduid als plaatsvervangend lasthebber van de gemeente Denderleeuw om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van de Intercommunale Westlede op woensdag 9 juni 2010 te Lochristi mevr. Myriam D Haeseleer, wonende te 9470 Denderleeuw,St.Amandstraat 10

9 Art.3 - Afschrift van deze beslissing toe te sturen aan het secretariaat van de intercommunale vereniging voor crematoriumbeheer. 21. GOEDKEUREN AGENDA ALGEMENE VERGADERING INTERGEM OP 24 JUNI 2010 Art. 1- zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering (tevens jaarvergadering) van INTERGEM te houden op 24 juni 2010: 1) Verslagen van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar ) Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2009 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels) 3) Kwijting te geven afzonderlijk aan de bestuurders en aan de commissaris met betrekking tot het boekjaar ) Volmachtenverlening van Intergem aan Eandis inzake bestellingen - bekrachtiging 5) Statutaire benoemingen 6) Statutaire mededelingen. Art. 2 - de vertegenwoordiger(s) van de stad/gemeente die zullen deelnemen aan de algemene vergadering (tevens jaarvergadering) van INTERGEM op 24 juni 2010, op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen. Art. 3 -het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging INTERGEM, ter attentie van het secretariaat, p/a Brusselsesteenweg 199 te 9090 Melle. 22. AANDUIDEN VERTEGENWOORDIGERS VAN DE GEMEENTE IN DE INTERCOMMUNALE INTERGEM 1)als lasthebber De heer Erik Duwé bekomt 14 ja-stemmen bij 1 onthouding, 9 raadsleden nemen aan de stemming niet deel Overwegende dat de heer Erik Duwé de volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft; 2)als plaatsvervangend lasthebber Mevr.Elke Pereboom bekomt 14 ja-stemmen bij 1 onthouding, 9 raadsleden nemen aan de stemming niet deel. Overwegende dat mevr.elke Pereboom de volstrekte meerderheid der geldig uitgebrachte stemmen bekomen heeft;

10 Art. 1 - de heer Erik Duwé, wonende te 9473 Denderleeuw, Vooruitgangstraat 57. aan te duiden als vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de algemene vergadering van Intergem op 24 juni 2010; Art. 2 - mevrouw Elke Pereboom, wonende te 9473 Denderleeuw, Steenweg 156. aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente om deel te nemen aan de algemene vergadering van Intergem op 24 juni 2010; Art. 3 - Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Intergem, ter attentie van het secretariaat p/a, Brusselsesteenweg 199 te 9090 Melle. 23. AANDUIDEN PLAATSVERVANGER VOOR HET FORUM LOKAAL WERKGELEGENHEIDSBELEID Met 15 ja-stemmen, 9 raadsleden nemen niet deel aan de stemming BESLUIT: Art. 1 - Zich akkoord te verklaren om Mevrouw Greet Slagmulder aan te duiden als plaatsvervanger voor in het forum van het lokaal werkgelegenheidsbeleid. Art.2 - Betrokkene in kennis te stellen van dit besluit. 24. GOEDKEUREN PROJECTAANVRAAG LOKALE DIENSTENECONOMIE Art. 1 - Zich akkoord te verklaren met de projectaanvraag ingediend in kader van de lokale diensteneconomie om een MinderMobielencentrale op te richten en een versteldienst te voorzien. 25. AANDUIDEN PLAATSVERVANGER LOKALE WERKWINKEL Met 15 ja-stemmen, 9 raadsleden nemen niet deel aan de stemming BESLUIT: Art. 1 Zich akkoord te verklaren om Mevrouw Ruth De Deyn aan te duiden als plaatsvervanger voor het dagelijks bestuur van de lokale werkwinkel. Art.2 Betrokkene in kennis te stellen van dit besluit.

11 26. GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET PLAATSEN VAN THERMISCHE ZONNE- INSTALLATIE, AANBRENGEN VLOERISOLATIE, MUURISOLATIE, DAKISOLATIE, SUPERISOLERENDE BEGLAZING, DE PLAATSING VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP AARDGAS OF STOOKOLIE EN DE PLAATSING VAN EEN HEMELWATERINSTALLATIE Art. 1 - definities K-waarde : de K-waarde geeft de globale isolatiewaarde van een gebouw weer. Hoe lager de K- waarde, hoe beter het gebouw geïsoleerd is en hoe minder warmteverliezen er zijn. De K- waarde wordt berekend aan de hand van de U-waarde van de aparte constructieonderdelen (vloer, dak, wand ). U- waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt: de U-waarde is net als de K-waarde een graadmeter voor isolatiewaarde. In tegenstelling tot de K-waarde geeft de U-waarde de isolatiewaarde van een bepaald onderdeel van de woning weer. In de praktijk wordt de U-waarde vaak gebruikt om het isolerend vermogen van glas voor te stellen. Lambdawaarde : de lambdawaarde van een isolatiemateriaal geeft aan in welke mate het materiaal de warmte geleidt. Ze wordt uitgedrukt in W/mK. Hoe kleiner de lambdawaarde, hoe beter het materiaal isoleert. R waarde of warmteweerstand: de warmteweerstand Rd (in m² k/w) geeft het weerstandsniveau weer van een isolatiemateriaal voor het doorgeven van warmte. Hoe hoger de Rd, hoe kleiner het warmteverlies doorheen het materiaal. Thermische zonne-installatie: een installatie die zonnewarmte opvangt, opslaat en verdeelt. Art. 2 - subsidiebedragen Een subsidie wordt verleend voor het plaatsen van een thermische zonne-installatie, het aanbrengen van vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie, superisolerende beglazing, de plaatsing van een condensatieketel op aardgas of stookolie en de plaatsing van een hemelwaterinstallatie. Deze subsidie bedraagt : Thermische zonne-installatie : 15% op de kostprijs (inclusief plaatsing en BTW) van een thermische zonne-installatie voor de verwarming van sanitair water of van woningen, met een maximum van 500 euro per adres; Vloerisolatie : 5 euro per geplaatste m² vloerisolatie (inclusief btw en plaatsing) met een maximum van 250 euro per adres; Muurisolatie : 5 euro per geplaatste m² muurisolatie (inclusief btw en plaatsing) met een maximum van 250 euro per adres; Dakisolatie : 5 euro per geplaatste m² dakisolatie (inclusief btw en plaatsing) met een maximum van 250 euro per adres; Superisolerende beglazing : 10 euro per m² (inclusief btw en plaatsing) voor de plaatsing van superisolerende beglazing met een maximum van 250 euro per adres Condensatieketel op aardgas : 125 euro per adres voor de plaatsing van een condensatieketel op aardgas; Condensatieketel op stookolie : 125 euro per adres voor de plaatsing van een condensatieketel op stookolie; Hemelwaterinstallatie : 500 euro per adres voor de plaatsing van een hemelwaterinstallatie; Elke subsidie kan slechts eenmaal per adres worden toegekend. Een combinatie van verschillende subsidies voor verschillende investeringen is toegestaan.

12 Art. 3 -Kredieten a. Indien het totaalbedrag van het aantal aanvragen het totaal van het in de begroting voorziene bedrag overstijgt, zal het toekennen van de subsidies verlopen in functie van de datum van aanvraag tot uitputting van het totaal in de begroting voorziene bedrag voor het betrokken dienstjaar. b. Indien het totaal in de begroting voorziene bedrag tijdens het betrokken dienstjaar niet is uitgeput, wordt een bedrag ten behoeve van de goedgekeurde dossiers van installaties die tijdens het volgende jaar worden gefactureerd, overgeheveld naar het volgende dienstjaar. Art. 4 - voorwaarden gebouw Enkel installaties die geplaatst worden in wettelijk vergunde gebouwen die volledig op het grondgebied van Denderleeuw liggen komen in aanmerking voor subsidie. Om te kunnen genieten van de premies voor vloerisolatie, muurisolatie, dakisolatie, superisolerende beglazing en een condensatieketel op aardgas of stookolie dient de woning waarin de werken worden uitgevoerd minstens 25 jaar oud te zijn. Deze bepaling geldt niet voor thermische zonne-installaties. Voor hemelwaterinstallaties wordt verwezen naar de specifiek van toepassing zijnde stedenbouwkundige voorschriften uit de stedenbouwkundige verordening. Art. 5 - voorwaarden bij subsidieaanvragen anders dan de gemeentelijke subsidie De gemeentelijke toelage kan gecumuleerd worden met andere bouw- of renovatiesubsidies, op voorwaarde dat het totaalbedrag van de bekomen subsidies 80% van de totale investeringskost niet overschrijdt. Indien dit percentage overschreden wordt, zal het bedrag van de gemeentelijke subsidie verminderd worden tot een gecumuleerde subsidie van 80%. Art. 6 - Aanvrager De subsidies worden toegekend aan de aanvrager. Deze persoon dient gerechtigd te zijn tot het (laten) plaatsen of uitvoeren van de installatie of toepassing waarvoor de aanvraag wordt ingediend. Als gerechtigd wordt beschouwd: a. De eigenaar van het gebouw. b. De gebruiker of huurder van het gebouw. In dergelijk geval dient de eigenaar het aanvraagformulier voor akkoord te ondertekenen. Art. 7 - technische voorwaarden De plaatsing van de installatie moet geschieden in overeenstemming met bestaande wetten, reglementen, verordeningen, gebruiken en regels van goed vakmanschap. a. Thermische zonne-installaties: Thermische zonne-installaties dienen geïnstalleerd te worden conform de technische voorlichting 212 van het WTCB leidraad voor de installatie van zonneboilers. Dit dient op de bijgevoegde offerte door de installateur geattesteerd te worden; De collector dient getest te zijn volgens en conform te zijn aan EN of één systeem uit het gamma geprefabriceerde systemen dient getest te zijn volgens en conform te zijn aan EN b. vloerisolatie-muurisolatie-dakisolatie-superisolerende beglazing Bij de subsidieaanvraag dient een offerte of desgevallend een aankoopfactuur van het isolatiemateriaal te worden gevoegd. De offerte of aankoopfactuur dient volgende gegevens te vermelden: - merk isolatiemateriaal - soort isolatiemateriaal (natuurlijk of synthetisch) - type isolatiemateriaal - R waarde bij vloerisolatie, muurisolatie of dakisolatie

13 - U-waarde bij superisolerende beglazing - aantal m² - dikte van het isolatiemateriaal De warmteweerstand (Rd) van de aangebrachte vloerisolatie dient groter dan of gelijk te zijn aan 2 m² K/W, bepaald volgens de richtlijnen van NBN B De R-waarde van een bestaande isolatielaag mag niet mee verrekend worden om aan de minimumeis van 2 m² K/W te komen. De premie voor vloerisolatie wordt enkel toegekend voor isolatiemateriaal dat wordt aangebracht op een vloer gelegen boven volle grond of boven een kelder; De warmteweerstand (Rd) van de aangebrachte muurisolatie dient groter dan of gelijk te zijn aan 2 m² K/W, bepaald volgens de richtlijnen van NBN B De R-waarde van een bestaande isolatielaag mag niet mee verrekend worden om aan de minimumeis van 2 m² K/W te komen. Onder muurisolatie wordt zowel spouwisolatie als isolatie langs de buitenzijde van de muur begrepen; De warmteweerstand (Rd) van de aangebrachte dakisolatie dient groter dan of gelijk te zijn aan 3 m² K/W, bepaald volgens de richtlijnen van NBN B De R-waarde van een bestaande isolatielaag mag niet mee verrekend worden om aan de minimumeis van 3 m² K/W te komen; De U-waarde van superisolerende beglazing mag niet groter zijn dan 1,3 W/m²K, bepaald volgens de richtlijnen van NBN B c. condensatieketel op aardgas en stookolie Plaatsing dient te gebeuren door een geregistreerd aannemer. De installatie dient in overeenstemming te zijn met de norm NBN B De ketel dient voorzien te zijn van een CE-markering en te voldoen aan de rendementseisen voor nieuwe gasgestookte of oliegestookte condenserende verwarmingsketels, zoals opgenomen in het KB van 18 maart d. hemelwaterinstallatie De plaatsing van een hemelwaterinstallatie dient te voldoen aan de voorwaarden van de stedenbouwkundige verordening en het subsidiereglement, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 27/05/2010 Art. 8: Indienen aanvraag a. De aanvraag dient te worden ingediend bij het gemeentebestuur van Denderleeuw op een door de gemeente ter beschikking gesteld aanvraagformulier. Dit formulier kan eveneens gedownload worden op de gemeentelijke website b. Subsidieaanvraag a priori: De aanvraag tot subsidie gebeurt in dit geval in twee stappen, zodat de aanvrager nog voor de investeringsbeslissing (dus voor de eigenlijke bestelling) zekerheid heeft over de subsidie. De aanvrager dient het aanvraagformulier samen met een gedetailleerde offerte in bij het gemeentebestuur. Binnen de 60 werkdagen wordt de aanvrager schriftelijk door het gemeentebestuur in kennis gesteld of de subsidie al dan niet werd goedgekeurd. Indien de subsidieaanvraag werd afgewezen, worden de motieven voor weigering toegelicht in het schrijven van het gemeentebestuur. Mogelijke redenen voor weigering zijn een uitputting van de budgetten voor dat jaar, een offerte die niet beantwoordt aan de voorschriften van het reglement of onvoldoende kwaliteitsgaranties biedt. Bij afwijzing van de subsidieaanvraag kan steeds een nieuwe aanvraag worden ingediend voor zover rekening werd gehouden met de motivering van de vorige weigering. Indien de subsidie principieel werd goedgekeurd, meldt het gemeentebestuur schriftelijk de goedkeuring aan de ontvanger. De aanvrager kan de facturen pas indienen bij de dienst die het aanvraagdossier beheert nadat de installatie volledig is uitgevoerd volgens de offerte en bedrijfsklaar is. De mogelijkheid tot het

14 indienen van facturen vervalt 12 maanden na de principiële goedkeuring van het gemeentelijke subsidiedossier. c. Subsidieaanvraag à posteriori: Deze aanvraag gebeurt in één stap, de aanvrager heeft voorafgaand aan de installatie geen zekerheid over de toekenning van de subsidie. De aanvrager dient het subsidieaanvraagdossier in nadat de installatie volledig uitgevoerd en bedrijfsklaar is. Dit dossier bevat een gedetailleerde beschrijving van de uitgevoerde installatie alsook de kopies van de facturen met betrekking tot de installatie. Deze facturen mogen maximum 12 maanden oud zijn. Binnen de 60 werkdagen wordt de aanvrager schriftelijk door het gemeentebestuur in kennis gesteld of de subsidie al dan niet werd goedgekeurd. Indien de subsidieaanvraag werd afgewezen, blijkt de reden tot weigering (bijvoorbeeld omdat de budgetten voor dat jaar uitgeput zijn, of omdat de offerte niet beantwoordt aan de voorschriften van dit reglement, of omdat er onvoldoende garanties zijn voor de kwaliteit) duidelijk uit de motieven van het schrijven van het gemeentebestuur. De subsidie zal binnen een redelijke termijn na het indienen van de facturen worden uitbetaald na beslissing van het college van burgemeester en schepenen. Art. 9- uitbetaling Het college van burgemeester en schepenen behoudt zich het recht om uitbetaling van de subsidie te weigeren of uit te stellen indien de installatie niet beantwoordt aan de offerte. Bij deze beslissing zal het college zich laten leiden door het rapport dat opgesteld werd na een bezoek ter plaatse door een bevoegde persoon die door het gemeentebestuur werd aangeduid. De aanvrager wordt schriftelijk in kennis gesteld van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen. Art begrotingspost Het nodige krediet is voorzien in de begroting onder art 8791/331-01, zijnde subsidies voor installaties voor duurzame energie. Art Termijnen en inwerkingtreding subsidiëring Dit besluit treedt in werking op 01 oktober Bij aanvragen die a posteriori ingediend worden, mogen de facturen niet voor 01 oktober 2010 gedateerd zijn. Deze bepaling geldt niet voor de subsidiëring van thermische zonne-installaties en hemelwaterinstallaties met dien verstande dat de facturen op het moment van indienen van de aanvraag maximaal 12 maanden oud mogen zijn. Het subsidiereglement voor het plaatsen van thermische zonne-installaties, fotovoltaïsche zonneinstallaties en warmtepompsystemen, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 20 december 2007 en het gemeentelijk subsidiereglement inzake het installeren bij bestaande woningen van een hemelwaterinstallatie en/of infiltratievoorziening voor niet-verontreinigd hemelwater, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 28 juni 2005 wordt opgeheven met ingang van 1 oktober 2010 en vervangen door huidig reglement en het aangepast subsidiereglement inzake hemelwaterinstallaties, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 27 mei GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET PLAATSEN VAN EEN THERMISCHE ZONNE-INSTALLATIE, FOTOVOLTAISCHE ZONNE-INSTALLATIE EN WARMTEPOMPSYSTEEM

15 Art 1 - definities thermische zonne-installaties: installaties die zonnewarmte opvangen, opslaan en verdelen; fotovoltaïsche zonne-installaties: installaties die zonlicht omzetten in elektriciteit door middel van fotovoltaïsche zonnecellen; warmtepompsystemen: systemen die warmte op relatief laag temperatuurniveau onttrekken aan lucht, grond of water en door middel van een warmtepomp deze warmte op een hoger temperatuurniveau terug afgeven; COP: de winstfactor van een warmtepomp, de verhouding van de geleverde nuttige energie ten opzichte van de opgenomen elektrische energie van de compressor; KWp: het vermogen dat een fotovoltaïsch systeem levert bij standaardzoninstraling. Art. 2 subsidiebedragen Een subsidie wordt verleend voor het plaatsen van thermische zonne-installaties, fotovoltaïsche zonne-installaties en warmtepompsystemen. Deze subsidie bedraagt: 15 % op de kostprijs (inclusief plaatsing en BTW) van een thermische zonne-installatie voor de verwarming van sanitair water of van woningen, met een maximum van 500 euro per adres; 10 % op de kostprijs (inclusief plaatsing en BTW) van een fotovoltaïsche zonne-installatie, met een maximum van 500 euro per adres; 500 euro per adres voor een warmtepompsysteem voor woningverwarming; 15 % op de kostprijs (inclusief plaatsing en BTW) van een warmtepomp voor de verwarming van sanitair water met een maximum van 500 euro per adres; 750 euro per adres voor een combiwarmtepompsysteem voor woningverwarming en de verwarming van sanitair water. Elke subsidie kan slechts eenmaal per adres worden toegepast. Een combinatie van subsidies voor verschillende technieken is toegestaan. Art. 3 - voorwaarden gebouw Enkel installaties die geplaatst worden in wettelijk vergunde gebouwen die volledig op het grondgebied van Denderleeuw liggen komen in aanmerking voor subsidie. In verschillende situaties is voor de toepassing van een warmtepompsysteem een melding of vergunning nodig en dient men te voldoen aan bepaalde milieuvoorwaarden (zie bijlage). Art. 4 - voorwaarden bij subsidieaanvragen anders dan de gemeentelijke subsidie Deze toelage kan gecumuleerd worden met andere bouw- of renovatiesubsidies, op voorwaarde dat het totale bedrag van de bekomen subsidies 80% van de investeringskost niet overschrijdt. Indien dit percentage overschreden wordt, zal het bedrag van de gemeentelijke subsidie verminderd worden tot een gecumuleerde subsidie van 80 %. Art. 5 - aanvrager De subsidie wordt toegekend aan de aanvrager. Deze persoon dient gerechtigd te zijn tot het (laten) plaatsen van de installatie waarvoor de aanvraag wordt ingediend. Als gerechtigd worden beschouwd: de eigenaar van het gebouw; de gebruiker of huurder van het gebouw mits de eigenaar het aanvraagformulier voor akkoord heeft ondertekend.

16 Art. 6 - technische voorwaarden De plaatsing van de installatie moet geschieden in overeenstemming met bestaande wetten, reglementen, verordeningen, gebruiken en regels van goed vakmanschap. Dit houdt onder meer in dat: thermisch zonne-installaties worden geïnstalleerd conform de technische voorlichting 212 van het WTCB Leidraad voor de installatie van zonneboilers ; warmtepompsystemen en combiwarmtepompsystemen worden geïnstalleerd volgens de Code van goede praktijk voor de toepassing van warmtepompsystemen in de woningbouw, uitgegeven door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling Natuurlijke Rijkdommen en Energie (ANRE). De subsidie voor warmtepompsystemen en combiwarmtepompsystemen wordt toegekend op voorwaarde dat: de warmtepomp instaat voor de hoofdverwarming van het gebouw; water zorgt voor de warmteafgifte; de COP van de warmtepomp minstens 3,4 bedraagt, gemeten volgens de standaard rating conditions van EN voor vloerverwarming of gelijkwaardig. De subsidie voor warmtepompboilers wordt toegekend op voorwaarde dat de COP van de warmtepompboiler minstens 2 bedraagt, gemeten volgens EN De subsidie voor thermische zonne-installaties wordt toegekend op voorwaarde dat de collector getest is volgens en conform is aan EN of één systeem uit het gamma geprefabriceerde systemen getest is volgens en conform is aan EN De subsidie voor fotovoltaïsche zonne-installaties wordt toegekend op voorwaarde dat: de netkoppeling gebeurt conform het lastenboek C10/11 : "Technische aansluitingsvoorschriften voor gedecentraliseerde fotovoltaïsche productie-installaties die in parallel werken met het distributienet", uitgebracht door de Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG). Zowel autonome als netgekoppelde installaties komen in aanmerking voor de subsidie. de modules beantwoorden aan IEC (kristallijn silicium) of aan IEC (dunne film). het opgestelde vermogen minimum 0.8 kwp bedraagt. Het dak van de woning waarvoor de premie wordt aangevraagd, dient voorzien te zijn van een degelijke dakisolatie (R-waarde van minstens 3). Dit dient verklaard te worden op erewoord op het aanvraagformulier of aangetoond door middel van facturen. Steeksproefsgewijze op naleving van deze voorschriften zijn mogelijk (zie artikel 11). Art. 7 - indienen aanvraag De aanvraag dient te worden ingediend bij het gemeentebestuur van Denderleeuw op een door de gemeente ter beschikking gesteld aanvraagformulier. De aanvraagformulieren en het gemeentelijk subsidiereglement kunnen eveneens gedownload worden op de gemeentelijke website De uiterste datum voor het indienen van de aanvraag voor plaatsing van fotovoltaïsche zonneinstallaties en warmtepompsystemen is bepaald op 30/09/2010. Na deze datum worden geen subsidieaanvragen voor de plaatsing van fotovoltaïsche zonne-installaties en warmtepompsystemen meer aanvaard, behandeld en uitbetaald. 1 Subsidieaanvraag a priori: De aanvraag tot subsidie gebeurt in twee stappen, zodat de aanvrager nog voor de investeringsbeslissing (dus voor de bestelling) zekerheid heeft over de subsidie. De aanvrager dient het aanvraagformulier samen met een gedetailleerde offerte in bij het gemeentebestuur. Binnen de 60 werkdagen wordt de aanvrager schriftelijk door het gemeentebestuur in kennis gesteld of de subsidie al dan niet werd goedgekeurd.

17 Indien de subsidieaanvraag werd afgewezen, blijkt de reden tot weigering (bijvoorbeeld omdat de budgetten voor dat jaar uitgeput zijn, of omdat de offerte niet beantwoordt aan de voorschriften van dit reglement, of omdat er onvoldoende garanties zijn voor de kwaliteit) duidelijk uit de motieven van het schrijven van het gemeentebestuur. Indien de subsidieaanvraag werd afgewezen kan er steeds een nieuwe aanvraag worden ingediend voor zover rekening gehouden werd met de motivering van de vorige weigering. Indien de subsidie principieel werd goedgekeurd, meldt het gemeentebestuur de goedkeuring aan de aanvrager. Vanaf het moment van ontvangst van de beslissing van het gemeentebestuur kan worden overgegaan tot de uitvoering van de installatie. De aanvrager kan de facturen pas indienen bij de instantie die het aanvraagdossier beheert nadat de installatie volledig is uitgevoerd volgens de offerte en bedrijfsklaar is. De mogelijkheid tot het indienen van facturen vervalt 12 maanden na de principiële goedkeuring van het gemeentelijke subsidiedossier. 2 Subsidieaanvraag a posteriori Deze aanvraag gebeurt in één stap, de aanvrager heeft voorafgaand aan de installatie geen zekerheid over de toekenning van de subsidie. De aanvrager dient het subsidieaanvraagdossier in nadat de installatie volledig uitgevoerd en bedrijfsklaar is. Dit dossier bevat een gedetailleerde beschrijving van de uitgevoerde installatie alsook de kopies van de facturen met betrekking tot de installatie. Deze facturen mogen maximum 12 maanden oud zijn. Binnen de 60 werkdagen wordt de aanvrager schriftelijk door het gemeentebestuur in kennis gesteld of de subsidie al dan niet werd goedgekeurd. Indien de subsidieaanvraag werd afgewezen, blijkt de reden tot weigering (bijvoorbeeld omdat de budgetten voor dat jaar uitgeput zijn, of omdat de offerte niet beantwoordt aan de voorschriften van dit reglement, of omdat er onvoldoende garanties zijn voor de kwaliteit) duidelijk uit de motieven van het schrijven van het gemeentebestuur. Art. 9 - uitbetaling De subsidie zal binnen een redelijke termijn na het indienen van de facturen worden uitbetaald na beslissing van het college van burgemeester en schepenen. Het college van burgemeester en schepenen behoudt zich het recht om uitbetaling van de subsidie te weigeren of uit te stellen indien de installatie niet beantwoordt aan de offerte. Bij deze beslissing zal het college zich laten leiden door het rapport dat opgesteld werd na een bezoek ter plaatse door een bevoegde persoon die door het gemeentebestuur werd aangeduid. De aanvrager wordt schriftelijk in kennis gesteld van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen. Art verplichtingen aanvrager De aanvrager verbindt zich ertoe om de installatie goed te onderhouden. De installatie moet tenminste 10 jaar na de toekenning van de subsidie in goede staat van werking blijven op hetzelfde adres en kan onder geen beding binnen deze termijn verwijderd worden. Indien aan een van deze voorwaarden niet is voldaan, zal van de aanvrager een terugvordering worden geëist in evenredigheid met de nog resterende termijn, te rekenen vanaf de vaststelling van de feiten.

18 De gemeente kan de in het eerste lid vermelde voorwaarden desgewenst laten controleren door een daartoe bevoegde dienst die hiermee door het gemeentebestuur werd belast. Deze dienst moet toegang krijgen tot de installatie. Bijkomende controles buiten de eerste controle na opstart zullen enkel plaatsvinden nadat de aanvrager schriftelijk op de hoogte is gebracht van een bijkomende controle en motivering. Art. 11 begrotingspost Het nodige krediet is voorzien in de begroting onder art. 8791/331-01, zijnde subsidies voor installaties voor duurzame energie. Art. 12 Termijnen Huidig reglement is van toepassing tot 30 september 2010 en wordt vanaf 1 oktober 2010 vervangen door het aangepast subsidiereglement, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 27 mei BIJLAGE Wettelijke verplichtingen voor de installatie van warmtepompsystemen In verschillende situaties is voor de toepassing van een warmtepompsysteem een melding of vergunning nodig en dient men te voldoen aan bepaalde milieuvoorwaarden. Bij toepassing van grondwater met een pomp- en retourput als bron kan voorts sprake zijn van een heffing. Wanneer is sprake van een vergunningsplicht? indien een voor huishoudelijke doeleinden zeer grote warmtepomp wordt toegepast (met een totale geïnstalleerde drijfkracht van de warmtepomp van meer dan 200 kw); indien grondwater (met pomp- en retourput) als warmtebron wordt toegepast; indien een verticale bodemwarmtewisselaar als bron wordt toegepast waarbij tot op een diepte van meer dan 50 meter onder het maaiveld wordt geboord; indien een horizontale of verticale bodemwarmtewisselaar wordt toegepast met daarin een warmtedragend medium met gevaarlijke stoffen zoals bedoeld in bijlage 2B van Vlarem I. Wanneer is sprake van een meldingsplicht? Als er geen sprake is van een vergunningsplicht, zal vaak wel een melding moeten worden gedaan. Dit is het geval indien sprake is van één of meer van de volgende situaties: de warmtepomp heeft een totale geïnstalleerde drijfkracht van meer dan 5 kw; er wordt gebruik gemaakt van een verticale bodemwarmtewisselaar waarbij tot een diepte van maximaal 50 meter onder het maaiveld wordt geboord (bij een diepte van meer dan 50 meter geldt een vergunningsplicht. Wanneer is sprake van (vrijstelling van) grondwaterheffing? Bij toepassing van grondwater met een pomp- en retourput als bron moet in principe grondwaterheffing worden betaald, waarvoor echter onder bepaalde voorwaarden geheel of gedeeltelijk vrijstelling kan worden verkregen. Vrijstelling is mogelijk voor het gedeelte van het opgepompte grondwater waarvoor aangetoond kan worden dat het wordt teruggevoerd in dezelfde watervoerende laag. Meer informatie vindt u in bijlage 8 van de publicatie Code van goede praktijk voor de toepassing van warmtepompsystemen in de woningbouw. 28. GOEDKEUREN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT INZAKE HET INSTALLEREN BIJ BESTAANDE WONINGEN VAN EEN HEMELWATERINSTALLATIE EN/OF EEN INFILTRATIEVOORZIENING VOOR NIET-VERONTREINIGD HEMELWATER

19 Art. 1 - Kredieten Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting voorziene en goedgekeurde kredieten, verleent het College van Burgemeester en Schepenen voor bestaande woningen een premie voor een hemelwaterinstallatie. Deze hemelwaterinstallatie dient te voldoen aan de voorwaarden in artikel 2. Art. 2 - Toekenningsvoorwaarden voor premie De hemelwaterinstallatie dient te voldoen aan de voorwaarden zoals opgenomen in de gemeentelijk stedenbouwkundige verordening en dit alleen voor bestaande woningen. Art. 3 - Premiebedrag De premie voor een hemelwaterinstallatie bedraagt 500 euro. Art. 4 - Inwerkingtreding Dit besluit treedt in werking vanaf 1 oktober Art. 5 - Gerechtigde De premie wordt aan de eigenaar van een woning of huurder mits toestemming van de eigenaar - van de woning gelegen op het grondgebied van Denderleeuw slechts éénmalig per woning toegekend. Art. 6 - Aanvrager De aanvrager engageert zich om minimum 10 jaar lang de hemelwaterinstallatie in goede staat te behouden. Gebeurt dit niet, dan zullen de subsidies teruggevorderd worden. Art. 7 - Een afschrift van dit besluit zal ter kennisgeving gezonden worden naar de provinciegouverneur. 29. GOEDKEUREN OVEREENKOMST HOUDENDE VESTIGEN RECHT VAN OPSTAL VOOR PLAATSING VAN FOTOVOLTAISCHE CELLEN OP TERREINEN IN GEBRUIK DOOR DE TENNISCLUB TC DENDERLEEUW Art. 1 - De overeenkomst houdende vestigen recht van opstal voor plaatsing van fotovoltaïsche cellen op het tennisclublokaal van TC Denderleeuw waarbij de gemeente Denderleeuw en tennisclub TC Denderleeuw optreden als opstalgever en de nv Sun Invest Moortelstraat 25 te 9160 Lokeren als opstalhouder, goed te keuren. Art. 2 Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de verdere uitvoering van deze overeenkomst. Art. 3 De heer Georges Couck burgemeester en de heer Paul Rollier, gemeentesecretaris, te machtigen deze akte te ondertekenen namens de gemeente.

20 Art. 4 De hypotheekbewaarder te ontslaan tot ambtshalve inschrijving voor overschrijving van deze akte. 30. GOEDKEUREN RETRIBUTIEREGLEMENT PLAATSELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK. Met 20 stemmen voor bij 4 stemmen tegen. BESLUIT: Art. 1 - Kennis te nemen van het retributiereglement van de plaatselijke bibliotheek dat als bijlage is bijgevoegd en dit goed te keuren. Art. 2 - Dit gemeenteraadsbesluit onmiddellijk ter kennisgeving mee te delen aan de diensten van de heer Gouverneur. 31. GOEDKEUREN BEGROTINGSREKENING - DIENSTJAAR 2009 Met 20 stemmen voor bij 4 stemmen tegen. Art.1 - De begrotingsrekening van de gemeente - dienstjaar 2009, goed te keuren. Art.2 - Het rekeningsbundel ter goedkeuring over te maken aan de heer Gouverneur. Art.3 - Afschrift van dit besluit zal, samen met de voorgeschreven documenten overgemaakt worden aan de heer Gouverneur. 32. VASTSTELLEN BALANS EN RESULTATENREKENING PER 31 DECEMBER 2009 Met 20 stemmen voor bij 4 stemmen tegen. Art. 1 - De balans per 31/12/2009, de resultatenrekening per 31/12/2009 en de bijgevoegde toelichting wordt vastgesteld en aangenomen als volgt : 1.1. BALANS PER 31/12/2009 ACTIEF PASSIEF VASTE ACTIVA EIGEN VERMOGEN I. IMMATERIELE VASTE ACTIVA I' KAPITAAL

21 II.MATERIELE VASTE ACTIVA II.' GEKAPITALISEERDE RESULTATEN A. Niet bebouwde gronden en III' OVERGEDRAGEN RESULTATEN terreinen B. Gebouwen en hun gronden C. Wegen A. Van vorige dienstjaren D. Kunst(bouw)werken B. Van voorgaand dienstjaar E. Waterlopen en waterbekkens C. Eigen dienstjaar F. Meubilair en materiaal G. Artistiek en divers patrimonium IV' RESEVES H. Vaste activa in uitvoering I. Zakelijke rechten op onroerende A. Gewoon reservefonds goederen J. Vaste activa in leasing B. Buitengewoon reservefonds III. TOEGESTANE INVESTERINGSSUBSIDIES V' VERKREGEN INVESTERINGSSUBSIDIES, GIFTEN EN LEGATEN A. Aan privé-ondernemingen B. Aangezinnen & VZW's C. Aan de hogere overheden A. Van privé-ondernemeingen D. Aan andere B. Van gezinnen,v.z.w.'s, andere overheidsinstellingen organismen C. Van hogere overheden IV. TOEGESTANE LENINGEN EN SUBSIDIEBELOFTEN D. Van andere overheidsinstellingen VOORZIENINGEN A. Te ontvangen beloofde subsidies VI' VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN B. Toegestane leningen SCHULDEN VII'. SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR V. FINANCIELE VASTE ACTIVA A. Leningen ten laste van de gemeente A. Deelnemingen & vastrentende effecten B. Leningen ten laste van hogere overheden b; Gestorte waarborgen op meer C. Leningen ten laste van derden dan één jaar D. Leasingschulden VLOTTENDE ACTIVA E.. Openbare leningen VI. VOORRADEN F. Diverse schulden op meer dan één jaar G. Ontvangen borgtochten op meer dan één jaar

22 VII. VORDERINGEN OP TEN HOOGSTE 1 JAAR VIII' SCHULDEN OP TEN HOOGSTE EEN JAAR A. Debiteuren B. Overige vorderingen A. Financiële schulden Aflossingen van leningen BTW en aanvullende belasting Financiële kosten van leningen subsidies,giften,legaten en Schulden in rekening-courant leningen 3. Intresten,dividenden en ristorno's 4. diverse vorderingen C. Terugvorderingen van B. Handelsschulden aflossingen van leningen D. Terugvordering van leningen C. Schulden m.b.t belastingen,bezoldigingen,soc.. lasten D. Overige schulden VIII BEWERKINGEN VOOR REKENING VAN DERDEN IX FINANCIELE REKENINGEN IX' BEWERKINGEN VOOR DERDEN A. Geldbeleggingen op ten hoogste één jaar B. Liquide middelen C. Betalingen in uitvoering X. OVERLOPENDE REKENINGEN & WACHTREKENINGEN X'OVERLOPENDE REKENINGEN TOTAAL DER ACTIVA TOTAAL DER PASSIVA: RESULTATENREKENING 2009 KOSTEN OPBRENGSTEN I. COURANTE KOSTEN I'. COURANTE OPBRENGSTEN A Aankopen van goederen A'. Opbrengsten van de fiscaliteit B. Exploitatiediensten en B'. Exploitatieopbrengsten goederen C. Personeelkosten C'. Bijdragen in de weddelasten en verkregen werkingssubsidies D. Toegestane werkingssubsidies D'. Terugvordering van aflossingen van leningen E. Aflossingen van leningen E'. Financiële opbrengsten F. Financiële kosten

23 a. Fianciele kosten van leningen a'. Terugvorderingen van financiële kosten van b. Andere financiele kosten leningen en intresten op toegestane leningen c. Kosten van het financieel beheer 228 b'. Andere financiële opbrengsten II. SUBTOTAAL A (courante kosten) : III. BATIG COURANT RESULTAAT (II'-II) II'. SUBTOTAAL A' (courante opbrengsten) : III'. NADELIG COURANT RESULTAAT ( II-II') IV. KOSTEN VOORTVLOEIEND UIT DE NORMALE SCHOMMELINGEN VAN DE BALANSWAARDEN, RECHTZETTINGEN EN VOORZIENINGEN A. Toevoegingen aan afschrijvingen B. Minwaarden door jaarlijkse herwaardering C. Waardeverminderingen van voorraden en voorraadwijzigingen D. Rechtzetting van de rekeningen inzake de terugvorderingen van aflossingen van leningen E. Voorzieningen voor risiko's en kosten F. Toevoegingen aan afschrijvingen op toegestane investeringssubsidies V. SUBTOTAAL B (nietkaskosten) VI. TOTAAL VAN DE EXPLOITATIEKOSTEN (II+V) VII. BATIG EXPLOITATIERESULTAAT (VI' - VI) IV. OPBRENGSTEN VOORTVLOEIEND UIT DE NORMALE SCHOMMELINGEN VAN DE BALANSWAARDEN, RECHTZETTINGEN EN VOORZIENINGEN A'. Meerwaarden door jaarlijkse herwaardering B'. Voorraadwijziging C'. Rechtzetting van de rekeningen inzake aflossingen van leningen D'.Verrekening van ontvangen investeringssubsidies, giften en legaten E'. Interne werken aan vaste activa V'. SUBTOTAAL B (nietkasopbrengsten) VI'. TOTAAL VAN DE EXPLOITATIEOPBRENGSTEN (II'+V') VII'. NADELIG EXPLOITATIERESULTAAT (VI' - VI') VIII. UITZONDERLIJKE KOSTEN VIII. UITZONDERLIJKE OPBRENGSTEN A. Van de gewone dienst A'. Van de gewone dienst B. Van de buitengewone dienst B.' Van de buitengewone dienst

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor de plaatsing van een thermische zonne-installatie, vloerisolatie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, superisolerende beglazing, een condensatieketel op aardgas of

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/2010 - KERKFABRIEK SINT-AMANDUS DENDERLEEUW Voorgesteld

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Artikel 1 Subsidiereglement Thermische zonne-installaties (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-installaties, warmtepompen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2010 Aanwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, VAN

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 NOVEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 NOVEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 NOVEMBER 2011 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen,

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester FONCK Jo, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie,

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor het plaatsen van een thermische zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, latie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, hoogrendementsglas, en de plaatsing van een

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers;

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers; De raad, Gelet op het gemeentelijk subsidiereglement duurzame energie vastgesteld op de gemeenteraad van 10 november 2009 en laatst gewijzigd op 30 augustus 2011; Overwegende dat het subsidiereglement

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Artikel 1: In het subsidiereglement wordt verstaan onder: Bestaande woning: woning waarvoor een volledige en

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MEI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MEI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MEI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves, VAN

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21/11/2011

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21/11/2011 PROVINCIE EN ARRONDISSEMENT ANTWERPEN GEMEENTE KONTICH UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21/11/2011 Aanwezig: L. Blommaerts Burgemeester-Voorzitter A. Kempenaers, J. Plasmans,

Nadere informatie

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik (Gemeenteraadsbeslissing: 21.02.2011) Afdeling 1 : Aanwending van alternatieve energievormen. Artikel 1: Definities Voor toepassing in afdeling 1 gelden

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, DE SMET Yves,

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Artikel 1 - Omschrijving In het kader van een duurzaam energiebeleid wordt een lijke subsidie verleend voor de installatie van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Voor de openbare zitting van de gemeenteraad, om 20 uur, komt het studiebureau BUUR (Bureau voor

Nadere informatie

Gemeentebestuur van HERENT. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6

Gemeentebestuur van HERENT. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 INHOUDSOPGAVE BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 BALANS EN RESULTATENREKENING (intern) 8 Balans 9 Resultatenrekening 11 WAARDERINGSREGELS 13 MUTATIESTATEN VAN DE VASTE

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 05 MAART 2009 TE 20u00 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 JANUARI 2011 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN Marleen,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Datum indiening:............ AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Dit formulier volledig en leesbaar invullen, ondertekenen en terugsturen naar Gemeentebestuur Olen, dienst leefomgeving, Dorp

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ENERGIEPRODUCTIE (INSTALLEREN VAN EEN ZONNEBOILER EN FOTOVOLTAÏSCHE

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie

Aanvraagformulier premie Aanvraagformulier premie Grote Baan 112 3530 Houthalen-Helchteren t 011 60 05 11 f 011 60 05 01 Premie zonne-installatie voor de opwekking van elektriciteit (fotovoltaïsche zonne-installatie) 1. Aanvrager

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1

Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen. folder niet-belastingbetalers vo1 1 8 Vlaamse premie voor energiebesparende investeringen door niet-belastingbetalers Inleiding Komt u in aanmerking? Algemene voorwaarden De Vlaamse overheid wil dat elke woning tegen beschikt over een geïsoleerd

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG xxx 2013 Aanwezig: Afwezig: VAN CAUTER Geert, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE DIER Jan, DE NUL Jan, SCHEERLINCK

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 25 januari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN Artikel 1 Definities en begrippen Bestaande woning: een woning die voor 2006 aan het elektriciteitsnet werd gekoppeld. Lambdawaarde

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MAART 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MAART 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 24 MAART 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester VAN DER HOEVEN Marleen, DE

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Afwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester DE NUL Jan, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016

Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Subsidiereglement aanleg kunstgrasvoetbalveld goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 februari 2016 Dit subsidiereglement wil de voetbalclubs van Westerlo ondersteunen bij de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld

Nadere informatie

(een aanvraagformulier voor milieumaatregelen met factuurdatum in 2017 dient ons vóór 1 februari 2018 te bereiken!) Naam + voornaam:... Adres:...

(een aanvraagformulier voor milieumaatregelen met factuurdatum in 2017 dient ons vóór 1 februari 2018 te bereiken!) Naam + voornaam:... Adres:... AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT MILIEUMAATREGELEN 2017 (GROENDAK, ZONNEBOILER, HEMELWATERTON, HEMELWATERINSTALLATIE EN/OF ENERGIEAUDIT/WARMTESCAN) (een aanvraagformulier voor milieumaatregelen

Nadere informatie

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te

Adres : Telefoonr/GSM : Email : heeft werken in het kader van duurzaam bouwen uitgevoerd aan de woning gelegen te BELANGRIJK: De hierna gevraagde gegevens zijn noodzakelijk voor het bepalen van de stedelijke subsidie. Ingeval van twijfel kan u voor inlichtingen steeds terecht bij het stadsbestuur, dienst milieu, tijdens

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2009 TE 20u30 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeentebestuur van MAASMECHELEN. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6

Gemeentebestuur van MAASMECHELEN. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 INHOUDSOPGAVE BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 BALANS EN RESULTATENREKENING (intern) 8 Balans 9 Resultatenrekening 11 WAARDERINGSREGELS 13 MUTATIESTATEN VAN DE VASTE

Nadere informatie

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014

AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN. Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 BADSTAD 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG TOT HET BEKOMEN VAN DE GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 18/11/2014 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2015 Belangrijk :

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Gemeentebestuur van MAASMECHELEN. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6

Gemeentebestuur van MAASMECHELEN. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 INHOUDSOPGAVE BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 BALANS EN RESULTATENREKENING (intern) 8 Balans 9 Resultatenrekening 11 WAARDERINGSREGELS 13 MUTATIESTATEN VAN DE VASTE

Nadere informatie

Gemeentebestuur van MAASMECHELEN. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6

Gemeentebestuur van MAASMECHELEN. BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 INHOUDSOPGAVE BALANS EN RESULTATENREKENING (afgerond) 3 Balans 4 Resultatenrekening 6 BALANS EN RESULTATENREKENING (intern) 8 Balans 9 Resultatenrekening 11 WAARDERINGSREGELS 13 MUTATIESTATEN VAN DE VASTE

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Regiodossier 2 groene stroom in het Meetjesland

Regiodossier 2 groene stroom in het Meetjesland Meetjesland Waas Gent Dender Deinze Aalst-Ninove Oudenaarde-Ronse GeraardsbergenZottegem Regiodossier 2 groene stroom in het Meetjesland inhoud Ter situering 3 Zonne-elektriciteit in het Meetjesland? 3

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE SUBSIDIE WARMTEPOMP ... Telefoon thuis: telefoon overdag:.. Rekeningnummer:... . te 3630/3631 Maasmechelen

AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE SUBSIDIE WARMTEPOMP ... Telefoon thuis: telefoon overdag:.. Rekeningnummer:... . te 3630/3631 Maasmechelen AANVRAAGFORMULIER GEMEENTELIJKE SUBSIDIE WARMTEPOMP GEGEVENS AANVRAGER Naam: Adres:......... Telefoon thuis: telefoon overdag:.. Email:. Rekeningnummer:... PLAATSGEGEVENS Adres installatie : idem als adres

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DATUM BESLISSING: 25 januari 2018 DATUM BEKENDMAKING: 1 februari

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen

Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Formulier A: Aanvraagformulier renovatiepremie jonge gezinnen Ontvangstdatum Dossiernummer *Vakken voorbehouden voor de administratie Het aanvraagformulier dient afgegeven te worden tegen ontvangstbewijs

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven

Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven Artikel 1 Voorwerp Binnen de perken

Nadere informatie

Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016

Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016 Dienst Leefmilieu Subsidiereglement energiebesparende maatregelen geldig vanaf 01-01-2016 AFDELING 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT Artikel 1. DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES GEMEENTE WIELSBEKE GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR WONINGEN DIE VERHUURD (ZULLEN) WORDEN VIA HET SOCIAAL VERHUURKANTOOR aangenomen door de Gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016

Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE AANVRAAG GEMEENTELIJKE TOELAGE DUURZAAM SANEREN VOOR EEN EENGEZINSWONING Aanvraagformulier GEMEENTERAADSBESLISSING DD. 13/12/2016 TREEDT IN WERKING VANAF 01/01/2017 Belangrijk

Nadere informatie

Dakwerken (geen isolatie)

Dakwerken (geen isolatie) Dakwerken (geen isolatie) - Draagstructuur - Dakbedekking - Goten & randaansluitingen - Dak(vlak)ramen - Werken uitgevoerd door aannemer - Verhuurders: 57.460 (verhoging met 1.500 per persoon ten laste)

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

REGLEMENT. Subsidie voor het plaatsen van een installatie voor het gebruik van zonne-energie. Artikel 1: definities

REGLEMENT. Subsidie voor het plaatsen van een installatie voor het gebruik van zonne-energie. Artikel 1: definities REGLEMENT Subsidie voor het plaatsen van een installatie voor het gebruik van zonne-energie Artikel 1: definities Voor de toepassing van dit reglement gelden de hierna vermelde begrippen: - Fotovoltaïsche

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Subsidiereglement duurzaam bouwen

Subsidiereglement duurzaam bouwen Subsidiereglement duurzaam bouwen Wat is duurzaam bouwen? Duurzaam bouwen steunt op drie principes: Ga zo efficiënt mogelijk om met energie, water, ruimte en materialen. Gebruik zoveel mogelijk duurzame

Nadere informatie

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor DAKISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening nr.... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 28.04.2011. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 28.04.2011. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.04.2011. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager REG-premie voor VLOERISOLATIE (huishoudelijk) Aanvraagformulier Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM... E-mail.. Bankrekening nr... EAN-nummer (zie factuur

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 21 juni 2016 Gemeentebestuur Ingelmunster Oostrozebekestraat 4-8770 Ingelmunster Tel. 051 33 74 00 - Fax 051 31 82 83 Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor huurwoningen Goedgekeurd door

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

Subsidiereglement duurzaam bouwen

Subsidiereglement duurzaam bouwen Subsidiereglement duurzaam bouwen Wat is duurzaam bouwen? Duurzaam bouwen steunt op drie principes: Ga zo efficiënt mogelijk om met energie, water, ruimte en materialen. Gebruik zoveel mogelijk duurzame

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT DUURZAME INVESTERINGEN. Hoofdstuk 1 TOEPASSINGSGEBIED

SUBSIDIEREGLEMENT DUURZAME INVESTERINGEN. Hoofdstuk 1 TOEPASSINGSGEBIED SUBSIDIEREGLEMENT DUURZAME INVESTERINGEN Hoofdstuk 1 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1 Binnen de kredieten van de goedgekeurde begroting kent het college van burgemeester en schepenen een subsidie toe in het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: Verzamelnaam

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: verzamelnaam

Nadere informatie

Universitair Ziekenhuis Gent Jaarrekening 2014

Universitair Ziekenhuis Gent Jaarrekening 2014 Universitair Ziekenhuis Gent Jaarrekening 2014 Bijlage bij het koninklijk besluit betreffende de jaarrekeningen van de ziekenhuizen Codering Afdeling 1. 2014 2013 BALANS VOOR VERWERKING ACTIVA VASTE ACTIVA

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; Download subsidieverordening De Raad van de gemeente Hoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 4 september 2012; besluit: De volgende verordening Verordening subsidiëring

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 15 SEPTEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

stad brugge woondienst

stad brugge woondienst stad brugge woondienst GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET AFKOPPELEN VAN DE HEMELWATERAFVOER VAN HET GEMEENTELIJK RIOLERINGSNET EN HET GEBRUIK VAN HEMELWATER BIJ BESTAANDE

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie