N.V. Paramaribo Schade Assurantie Company H.A.E. Arronstraat 119, Paramaribo Suriname tel.: (597) fax: (597)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N.V. Paramaribo Schade Assurantie Company H.A.E. Arronstraat 119, Paramaribo Suriname tel.: (597) 421212 fax: (597) 421325"

Transcriptie

1 N.V. Paramaribo Schade Assurantie Company H.A.E. Arronstraat 119, Paramaribo Suriname tel.: (597) fax: (597) Algemene Voorwaarden Parsasco Basiszorgverzekering Ingevolge de Wet Nationale Basiszorgverzekering (SB 2014 no. 114) biedt Parsasco deze verzekering onder de navolgende verzekeringsvoorwaarden aan. Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 Maatschappij N.V. Paramaribo Schade Assurantie Company 1.2 Verzekeringnemer Degene die de verzekeringsovereenkomst met de verzekeraar is aangegaan. 1.3 Verzekerde Een ieder die als zodanig op het polisblad, het polisaanhangsel of de verzekeringspas is vermeld en op grond daarvan aanspraak maakt op de voorzieningen volgens de polisvoorwaarden. 1.4 Verzekering De door verzekeringnemer bij de afgesloten Parsasco Basiszorgverzekering. 1.5 Ambulance Een vervoermiddel, bedoeld voor vervoer van zieken en slachtoffers van ongelukken over land. 1.6 Arts Degene die op grond van de Surinaamse wet bevoegd is tot het uitoefenen van de geneeskunst en: - Als zodanig bij de bevoegde instantie geregistreerd staat; - Een dienstverlenersovereenkomst heeft gesloten met de. 1.7 PBZV-pas Door de verzekeraar aan verzekerde verstrekt bewijs van recht op medische zorg volgens de polisvoorwaarden. 1.8 Premie Het bedrag dat de verzekeringnemer aan de verzekeraar moet betalen om aanspraak te kunnen maken op de door de verzekeraar te vergoeden medische zorg. 1.9 Zorgraad De Zorgraad is een rechtspersoon en is gevestigd in Paramaribo. De Zorgraad is belast met het toezicht op de uitvoering en handhaving van het bepaalde bij of krachtens de Wet Nationale Basiszorgverzekering Uitvoeringsorgaan Basiszorg Het Uitvoeringsorgaan Basiszorg is een rechtspersoon en is gevestigd in Paramaribo. Het Uitvoeringsorgaan Basiszorg is belast met het toezicht op de uitvoering van het bepaalde bij of krachtens de Wet Nationale Basiszorgverzekering Dekkingsgebied Deze verzekering is uitsluitend van kracht binnen de natuurlijke grenzen van Suriname.

2 Artikel 2 Grondslag van de verzekering 2.1. Deze verzekeringsovereenkomst is gebaseerd op de Wet Nationale Basiszorgverzekering, met inbegrip van de daarbij behorende memorie van toelichting en bijlage, alsmede het door de verzekeringnemer ingevulde aanvraagformulier De verzekeraar verstrekt een polis en een verzekeringspas als bewijs van de verzekering aan de verzekeringnemer of de verzekerde De verzekerde heeft uitsluitend recht op vergoeding van kosten van zorg voor zover hij daarop naar inhoud en omvang redelijkerwijs is aangewezen. Artikel 3 Ingangsdatum, duur en einde van de verzekering 3.1 Ingangsdatum en duur van de verzekering De verzekering gaat in op de datum die op het polisblad als ingangsdatum staat vermeld, mits de verschuldigde premie per die datum is voldaan De verzekering wordt aangegaan voor de duur van 1 jaar, tenzij deze uiterlijk 14 dagen vóór het einde van de kalendermaand schriftelijk wordt opgezegd door de verzekeringsnemer De verzekering wordt telkens voor 1 jaar verlengd, tenzij deze uiterlijk 14 dagen vóór het verstrijken van de geldigheidsduur bij aangetekend schrijven is opgezegd De verzekerde krijgt bij het aangaan van de verzekering een PBZV-pasje. De geldigheidsduur van dit pasje komt overeen met de geldigheidsduur van de verzekering. 3.2 Einde/ Beëindiging van de verzekering De verzekering eindigt of wordt beëindigd in de navolgende gevallen. - Bij schriftelijke opzegging door de verzekeringnemer uiterlijk 14 dagen vóór het verstrijken van de geldigheidsduur van de verzekering. De ingangsdatum van de beëindiging is de einddatum van de verzekeringsduur; - Bij schriftelijke mededeling van de verzekeringnemer omtrent het niet akkoord gaan met de aanpassingen van de polisvoorwaarden en wel binnen 14 dagen na ontvangst van bedoelde voorwaarden; - Bij permanente vestiging van verzekerde in het buitenland; hiervan dient minstens 14 dagen voor het vertrek schriftelijk mededeling te worden gedaan door de verzekeringnemer; - Bij achterstallige betaling van de premie voor langer dan twee maanden; - Bij overlijden van de verzekerde; - Bij beëindiging van het dienstverband bij een collectieve verzekering. Artikel 4 Basiszorgvoorzieningen De vergoedt medisch noodzakelijke kosten die zijn gemaakt in Suriname en betrekking hebben op verrichtingen die zijn verkregen middels aanbieding van een geldig PBZV-pasje of garantieverklaring conform de voorwaarden op de polis. De vereiste van garantieverklaring geldt niet voor de huisarts, SEH, opticien of de apotheek. Er zijn met de bij de aangesloten apotheken afspraken gemaakt over de in Suriname volgens de MVK en PBZV-Geneesmiddelen Klapper verkrijgbare verband- en geneesmiddelen. Onder medisch noodzakelijke kosten vallen de kosten van: 4.1 Arts, hieronder begrepen consulten en medische verrichtingen volgens de overeenkomst met de arts. 4.2 Röntgen- en ECHO grafisch onderzoek verricht op aanvraag van de arts of specialist.

3 Hieronder vallen: - Echografieën; - Röntgenfoto's; - Scopieën (kijkonderzoek); - CT-scan en/of MRI-scan*; maximaal 1 per verzekeringsjaar, bij een tweede en derde scan wordt 50% van de kosten vergoed - Mammogram; - Prenatale controle. 4.3 Electrogrammen Electrocardiogram (ECG), Electro encefalogram (EEG), Electromyogram (EMG) op verzoek van de arts of specialist. 4.4 Laboratoriumonderzoek verricht op aanvraag van de arts of specialist. Hieronder vallen testen: Voorkomend op de PBZV-laboratorium verrichtingenlijst; Immunohistochemische testen, maximaal 1 per verzekeringsjaar 4.5 Zwangerschap en bevalling* Prenatale controle door de huisarts, verloskundige of de gynaecoloog, inclusief de twaalf en twintigwekenecho; Vergoeding van consultaties aan een consultatiebureau; (Poli)klinische bevalling in het ziekenhuis, thuis of in een kraamzorginstelling door een verloskundige of verloskundig actieve huisarts of erkende vroedvrouw; Klinische bevalling door de gynaecoloog inclusief verzorging en verpleging tijdens en na de bevalling volgens het partuspakket van het ziekenhuis. 4.6 Congenitale aandoeningen Klinische behandeling in de derde klasse van een ziekenhuis tot maximaal honderdtwintig ligdagen per twee verzekeringsjaren; Vergoeding voor hypospadie bedraagt maximaal SRD per verzekeringsjaar. 4.7 Spoed Eisende Hulp (SEH) Kosten die in verband staan met de acute zorg bij de Spoed Eisende Hulp. 4.8 Farmaceutisch hulp welke is voorgeschreven door de arts of specialist namelijk: Geregistreerde geneesmiddelen die voorkomen in de PBZV-Geneesmiddelen Klapper die op recept worden verstrekt via een apotheek; AP-stomazakjes en plakkers; Voor chemotherapeutica geldt een maximumvergoeding van SRD 6.000, - per verzekeringsjaar*; Bloedproducten, maximaal 10 kolven per opname; Verbandmiddelen die voorkomen in de Medische Verbruiksartikelen Klapper (MVK). 4.9 Fysiotherapie* maximaal 10 consulten per verzekeringsjaar Logopedie * maximaal 10 consulten per verzekeringsjaar Psychologie* maximaal 5 consulten per verzekeringsjaar Diëtiste* maximaal 10 consulten per verzekeringsjaar Ergotherapie* maximaal 5 consulten per verzekeringsjaar Orthopedagogie * maximaal 5 consulten per verzekeringsjaar Optische zorg Oogmetingen door de optometrist of opticien; Vergoeding van optische zorg tot maximaal SRD 300,- per 24 maanden op voorschrift van de oogarts, opticien of optometrist.

4 4.16 Preventieve zorg* Parsasco vergoedt de kosten van zorg als omschreven in deze verzekering, ook als er sprake is van de volgende vormen van preventie (volgens het protocol van de huisarts): 1. Geïndiceerde preventie, gericht op het voorkomen van ziekte bij mensen die al een verhoogd risico of gezondheidsklachten hebben; 2. Zorggerelateerde preventie, gericht op het voorkomen van complicaties of verergeren van een ziekte Specialistische Zorg De volgende in Suriname beschikbare specialismen c.q. specialistische behandelingen komen voor vergoeding in aanmerking (kosten van medisch specialistische behandelingen door buitenlandse missies worden alleen vergoed nadat de zorgverzekeraar vooraf toestemming heeft verleend). Anesthesiologie Algemene Chirurgie Cardiologie en cardiochirurgie Pacemaker, 50% van de kosten, maximaal 1 maal per verzekeringsjaar Hartcatheterisatie, maximaal 1 maal per verzekeringsjaar Interventie cardiotherapie en cardio- of vaatchirurgie, maximaal SRD per verzekeringsjaar Dermatologie Voor huidtherapie geldt een maximale vergoeding van 6 behandelingen per verzekeringsjaar. Gynaecologie Interne Geneeskunde met betrekking tot nierdialyse: Kosten worden vergoed, tot een maximum van SRD ,- per verzekeringsjaar, de kosten zijn inclusief medicamenten*; Vergoeding voor de aanschaf van een subclavia- of een femoraliscatheter in verband met nierdialyse tot een maximum van 50% van deze kosten. Interventieradiologie* Kaakchirurgie* Keel-, Neus- en Oorheelkunde Kindergeneeskunde Neurochirurgie* maximaal SRD 5.000,- per verzekeringsjaar. Neurologie Orthopaedie: (Reconstructie) operaties met implanteren en/of verwijderen van protheses. Kunst- en hulpmiddelen * Vergoeding tot maximaal 75% van de aanschafkosten voor knie- en heupprothesen op voordracht van de orthopedisch chirurg. De operatie moet in Suriname worden verricht; Vergoeding tot maximaal 50% in de kosten van hip loc, platen en schroeven; Het inhuren van orthopedische hulpmiddelen, te weten gipsverband, spalken, orthopedische krukken en orthopedische kraag, uitsluitend op voorschrift van een orthopedisch chirurg of revalidatiearts. Oogheelkunde * Voor oogchirurgie geldt een maximale vergoeding van SRD 5.000,- per verzekeringsjaar. Parasitologie Plastische chirurgie*

5 De kosten van plastische chirurgie worden voor maximaal SRD 5.000,- per verzekeringsjaar vergoed, indien medisch noodzakelijk, ingeval van verminking als gevolg van een ongeval of ziekte en een congenitale afwijking. Niet vergoed worden kosten die verband houden met behandelingen ontstaan uit persoonlijke behoefte, omstandigheid of noodzaak. Psychiatrie Poliklinisch: maximaal 10 consulten per verzekeringsjaar; Klinisch: maximaal 6 weken per verzekeringsjaar, al dan niet aaneengesloten. Pulmonologie Radiologie; zie onder art Radiotherapie Revalidatie geneeskunde Urologie 4.20 Thuiszorg* bij hospitalisatie maximaal 3 maanden per verzekeringsjaar Ziekenhuis* maximaal 120 ligdagen per 2 verzekeringsjaren De kosten van medisch noodzakelijk verblijf in een ziekenhuis op basis van derde klasse ligging ten behoeve van een specialistische behandeling, onderzoek en verpleging. Hieronder valt ook opname in verband met neonatale zorg en opname op de intensive care Ingevolge het vorige lid worden de navolgende kosten mede vergoed: bijkomende kosten conform artikel 1.8; honorarium van de specialist(en) en paramedici Voor kosten bij opname in een hogere klasse geldt dat de kosten volgens het tarief van de verzekerde klasse worden vergoed (tenzij een hogere klasse is meeverzekerd); Bij opname in het longpaviljoen worden maximaal 90 ligdagen per verzekeringsjaar vergoed Ambulancevervoer* 50% vergoeding tot een maximum van SRD 250,-. De kosten van ambulancevervoer over land van en/of naar een gezondheidsinrichting op instigatie van de huisarts of behandelende specialist, indien daarop aansluitend sprake is van een opname respectievelijk ontslag.. Artikel 5 Geschillen 5.1 Als verzekerde en/of verzekeringnemer door een besluit van een zorgverzekeraar of het Uitvoeringsorgaan, rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan hij binnen 30 dagen, nadat hij hiervan kennis heeft genomen, een bezwaarschrift indienen bij de Zorgraad. 5.2 De Zorgraad beslist binnen 30 dagen op het ingediende bezwaarschrift. Artikel 13 Verlies PBZV-pas De administratieve kosten voor het maken van een nieuw PBZV-pasje bedragen SRD 20,-.

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING PER

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING PER OVERZICHT AZPAS & AZPAS PLUS VERZEKERING PER 01 10 2017 DEKKINGEN PLUS VERZEKERING ) CONSULTEN HUISARTSEN CONSULTEN BIJ ZORGVERLENERS VOOR PREVENTIEVE ZORG, ONDERZOEK EN MEDICATIE KOSTEN VAN MEDISCH SPECIALISTISCHE

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING & AZPAS PLUS VERZEKERING OVERZICHT AZPAS & AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN PLUS VERZEKERING ) CONSULTEN HUISARTSEN CONSULTEN BIJ ZORGVERLENERS VOOR PREVENTIEVE ZORG, ONDERZOEK EN MEDICATIE KOSTEN VAN MEDISCH SPECIALISTISCHE BEHANDELINGEN

Nadere informatie

DEKKINGENOVERZICHT AZPAS BASIS & AZPAS PLUS VERZEKERING PER DEKKINGEN VERGOEDINGEN AZPAS BASIS VERGOEDINGEN AZPAS PLUS

DEKKINGENOVERZICHT AZPAS BASIS & AZPAS PLUS VERZEKERING PER DEKKINGEN VERGOEDINGEN AZPAS BASIS VERGOEDINGEN AZPAS PLUS DEKKINGENOVERZICHT AZPAS BASIS & AZPAS PLUS VERZEKERING PER 01 07 2018 DEKKINGEN VERGOEDINGEN AZPAS BASIS VERGOEDINGEN AZPAS PLUS CONSULTEN HUISARTSEN CONSULTEN BIJ ZORGVERLENERS VOOR PREVENTIEVE ZORG,

Nadere informatie

POLISVOORWAARDEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING ==================================================================

POLISVOORWAARDEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING ================================================================== Contactgegevens Verkoop en informatie Voor een offerte of informatie omtrent een eventuele wijziging in uw verzekering, bijvoorbeeld: toevoeging van een tandartsverzekering; adreswijziging of telefoonnummer

Nadere informatie

Contactgegevens. Faxnummer van Assuria Medische Verzekering N.V.: (597)470895 E-mail: customer.service@assuria.sr Website: www.assuria.

Contactgegevens. Faxnummer van Assuria Medische Verzekering N.V.: (597)470895 E-mail: customer.service@assuria.sr Website: www.assuria. Contactgegevens Verkoop en informatie Voor een offerte of informatie omtrent een eventuele wijziging in uw verzekering, bijvoorbeeld: toevoeging van een tandartsverzekering; adreswijziging of telefoonnummer

Nadere informatie

POLISVOORWAARDEN AZPAS PLUS

POLISVOORWAARDEN AZPAS PLUS Contactgegevens Verkoop en informatie Voor een offerte of informatie omtrent een eventuele wijziging in uw verzekering, bijvoorbeeld: toevoeging van een tandartsverzekering; adreswijziging of telefoonnummer

Nadere informatie

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING ZEKER IS ZEKER

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING ZEKER IS ZEKER POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING CONTACTGEGEVENS Verkoop en informatie Voor een offerte of informatie omtrent een eventuele wijziging in uw verzekering, bijvoorbeeld: toevoeging

Nadere informatie

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING ZEKER IS ZEKER

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING ZEKER IS ZEKER POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASISZORGVERZEKERING CONTACTGEGEVENS Verkoop en informatie Voor een offerte of informatie omtrent een eventuele wijziging in uw verzekering, bijvoorbeeld: toevoeging

Nadere informatie

Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance

Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance Art. 1 Strekking en omvang der verzekering Deze verzekering dekt, onder na te melden voorwaarden, de medische kosten verband houdende met

Nadere informatie

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS PLUS ZEKER IS ZEKER

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS PLUS ZEKER IS ZEKER POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS PLUS CONTACTGEGEVENS Verkoop en informatie Voor een offerte of informatie omtrent een eventuele wijziging in uw verzekering, bijvoorbeeld: toevoeging van een tandartsverzekering;

Nadere informatie

Onze contact gegevens

Onze contact gegevens Onze contact gegevens Heeft u vragen of wilt u iets doorgeven? We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon, per e-mail, per post en/of via onze kantoren én verkooppunten. Of bezoek onze website

Nadere informatie

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASIS

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASIS POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS BASIS GELDIGHEID POLISVOORWAARDEN Deze Polisvoorwaarden & Vergoedingen AZPAS Basis, geldig vanaf 1 juli 2018, vervangen de vorige polisvoorwaarden volledig met als

Nadere informatie

Onze contact gegevens

Onze contact gegevens Onze contact gegevens Heeft u vragen of wilt u iets doorgeven? We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon, per e-mail, per post en/of via onze kantoren én verkooppunten. Of bezoek onze website

Nadere informatie

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS PLUS ZEKER IS ZEKER

POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS PLUS ZEKER IS ZEKER POLIS VOORWAARDEN & VERGOEDINGEN AZPAS PLUS GELDIGHEID POLISVOORWAARDEN Deze Polisvoorwaarden & Vergoedingen AZPAS Plus, geldig vanaf 1 juli 2018, vervangen de vorige polisvoorwaarden volledig met als

Nadere informatie

Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance

Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance Voorwaarden Particuliere Ziektekostenverzekering Self-Reliance Art.1 Strekking en omvang der verzekering Deze verzekering dekt, onder na te melden voorwaarden, de medische kosten verband houdende met de

Nadere informatie

Onze contact gegevens

Onze contact gegevens Onze contact gegevens Heeft u vragen of wilt u iets doorgeven? We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon, per e-mail, per post en/of via onze kantoren én verkooppunten. Of bezoek onze website

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Zorgverzekering Buitenland 2010

Deel B Omvang Dekking ONVZ Zorgverzekering Buitenland 2010 Deel B Omvang Dekking ONVZ Zorgverzekering Buitenland 2010 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel

Nadere informatie

Drs. Rachel Perri Directeur

Drs. Rachel Perri Directeur Drs. Rachel Perri Directeur De Wet Zekerheid creeren Eigen verantwoordelijkheid Omschakeling van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid door burgers Werkgevers hebben plicht werknemers te verzekeren Vervolg

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN VERGOEDINGEN TANDPAS TANDARTSVERZEKERING VERSIE SEPTEMBER 2017 ZEKER IS ZEKER

VOORWAARDEN EN VERGOEDINGEN TANDPAS TANDARTSVERZEKERING VERSIE SEPTEMBER 2017 ZEKER IS ZEKER VOORWAARDEN EN VERGOEDINGEN TANDPAS TANDARTSVERZEKERING VERSIE SEPTEMBER 2017 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Begripsbepalingen 2 Artikel 2 Grondslag van de verzekering 3 Artikel 3 Aanmelding 4 Artikel 4 Ingangsdatum,

Nadere informatie

Voorwaarden en vergoedingen TandPas Tandartsverzekering Ingangsdatum 1 januari 2012

Voorwaarden en vergoedingen TandPas Tandartsverzekering Ingangsdatum 1 januari 2012 Voorwaarden en vergoedingen TandPas Tandartsverzekering Ingangsdatum 1 januari 2012 Deze voorwaarden zijn van toepassing op de dekkingsvarianten: Tandpas Basic Tandpas Classic Tandpas Supreme Inhoudsopgave:

Nadere informatie

Voorwaarden Aanvullende verzekering

Voorwaarden Aanvullende verzekering Voorwaarden Aanvullende verzekering AVP2B Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1 De maatschappij Maatschappij Voor Zorgverzekering Gouda N.V. 1.2 Verzekerde leder van de als zodanig in het polisblad vermelde

Nadere informatie

Heerenstraat 48-50 / Henck Arronstraat69-71. P.O.Box2472. Paramaribo - Suriname Iel:(597) 472582 / 474182 I 474446.

Heerenstraat 48-50 / Henck Arronstraat69-71. P.O.Box2472. Paramaribo - Suriname Iel:(597) 472582 / 474182 I 474446. n Self I Reliance VERZEKERINGEN N.V. Surinaamse Assurantie Maatschappij ISO 9001 gecertificeerd Heerenstraat 48-50 / Henck Arronstraat69-71. P.O.Box2472. Paramaribo - Suriname Iel:(597) 472582 / 474182

Nadere informatie

Polisvoorwaarden PZS Basis

Polisvoorwaarden PZS Basis Polisvoorwaarden PZS Basis Versie 1610-01 Onze contact gegevens Heeft u vragen of wilt u iets doorgeven? We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon, per e-mail, per post en/of via onze kantoren

Nadere informatie

2014 STAATSBLAD No. 114 VAN DE REPUBLIEK SURINAME

2014 STAATSBLAD No. 114 VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2014 STAATSBLAD No. 114 VAN DE REPUBLIEK SURINAME WET van 9 september 2014, houdende regels over de invoering van een basiszorgverzekering (Wet Nationale Basiszorgverzekering) DE PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst

Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst CENTRAAL COLLEGE MEDISCHE SPECIALISMEN BESLUIT CCMS no. 5-2000 OPLEIDINGSEISEN PATHOLOGIE 1 Het Centraal College Medische Specialismen,

Nadere informatie

Polisvoorwaarden PZS Comfort

Polisvoorwaarden PZS Comfort Polisvoorwaarden PZS Comfort SRD-DEKKING Versie 1711-01 Onze contact gegevens Heeft u vragen of wilt u iets doorgeven? We helpen u graag. U kunt ons bereiken per telefoon, per e-mail, per post en/of via

Nadere informatie

LANDSVERORDENING van de tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten

LANDSVERORDENING van de tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten STATENVANCURA~O ZITIINGSJAAR 2014-2015 -05 b LANDSVERORDENING van de tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten No.1 AANBIEDING De Gouverneur van Cura~ao biedt aan de Staten ter

Nadere informatie

www.ohra.nl - 026 400 48 48

www.ohra.nl - 026 400 48 48 OHRA Ziektekostenverzekeringen N.V., Postbus 40000, 6803 GA Arnhem, Rijksweg West 2 - www.ohra.nl - Tel. 026 400 48 48 - KvK 09067645 Polisvoorwaarden Inhoudsopgave en overzicht belangrijkste verstrekkingen

Nadere informatie

Concurrentievergelijking zorgverzekeringen expats per 1 januari 2017

Concurrentievergelijking zorgverzekeringen expats per 1 januari 2017 Concurrentievergelijking zorgverzekeringen expats per 1 januari 2017 Int. IHP Buitenland Molest Molestkosten zijn verzekerd op onderlinge basis. Dit betekent dat u de kostprijs vergoed krijgt, als er voldoende

Nadere informatie

VERZEKERINGSREGLEMENT ZIEKENFONDSWET EN AWBZ 2005 VAN DE STICHTING ZIEKENFONDS VGZ /NV VGZ ZORGVERZEKERAAR

VERZEKERINGSREGLEMENT ZIEKENFONDSWET EN AWBZ 2005 VAN DE STICHTING ZIEKENFONDS VGZ /NV VGZ ZORGVERZEKERAAR VERZEKERINGSREGLEMENT ZIEKENFONDSWET EN AWBZ 2005 VAN DE STICHTING ZIEKENFONDS VGZ /NV VGZ ZORGVERZEKERAAR Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Algemeen... 2 Artikel 3 Verplichtingen van de verzekerde...

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011 Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011 Als er volgens de Basisfit Internationaal of andere zorgverzekering aanspraak op (vergoeding van) zorg bestaat en de ONVZ Extrafit Internationaal

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso Uw vergoedingen voor 2014 AV Frieso Vergoedingenoverzicht Basisverzekering en aanvullende verzekering 2014 Omschrijving Abonnementskosten medische alarmering Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Bijzondere polisvoorwaarden (04/03) DAS rechtsbijstand verzekering voor tucht- en strafrecht (Wet BIG) Op deze verzekering zijn eveneens de door DAS gehanteerde Algemene Voorwaarden van toepassing, die

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC

Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf. 11 april 2013 Welkom VOC Máxima Medisch Centrum (g)een gewoon bedrijf 11 april 2013 Welkom VOC Hoogwaardige en persoonlijke patiëntenzorg Máxima Medisch Centrum: het grootste ziekenhuis in Zuidoost-Brabant Ruim 3.300 medewerkers,

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Indien aanspraken bestaan op grond van de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de ONVZ Vrije Keuze Benfit een aanvullende

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht basisverzekering en aanvullende verzekeringen Kiemer 2014

Vergoedingenoverzicht basisverzekering en aanvullende verzekeringen Kiemer 2014 Vergoedingenoverzicht en aanvullende verzekeringen Kiemer 2014 Let op: Dit vergoedingenoverzicht is uitsluitend bedoeld om de verschillende verzekeringen gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Het overzicht

Nadere informatie

A 2014 N 94 PUBLICATIEBLAD. I n n a a m v a n de K o n i n g! De Gouverneur van Curaçao,

A 2014 N 94 PUBLICATIEBLAD. I n n a a m v a n de K o n i n g! De Gouverneur van Curaçao, A 2014 N 94 PUBLICATIEBLAD LANDSVERORDENING van de 30 ste oktober 2014 tot wijziging van de Landsverordening basisverzekering ziektekosten I n n a a m v a n de K o n i n g! De Gouverneur van Curaçao, In

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010 Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010 De verzekeraar vergoedt - met inachtneming van het volgende - de in het woonland van verzekerde gemaakte medische kosten, vermeld in onderstaande

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekering Ditzo 2015. Geldend vanaf 1 januari 2015

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekering Ditzo 2015. Geldend vanaf 1 januari 2015 Vergoedingenoverzicht Zorgverzekering Ditzo 2015 Geldend vanaf 1 januari 2015 Zorgverzekering Anticonceptiva (de pil, koperhoudend spiraaltje en pessarium) Eigen risico Eigen bijdrage Vergoeding 100% tot

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 25 170 Wachttijden in de curatieve zorg Nr. 42 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Uw vergoedingen voor 2014 Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische en homeopathische middelen Astma Centrum Davos* Audiologisch centrum* Beademing*

Nadere informatie

Verzekeringsvoorstel wijziging Collectieve Ongevallenverzekering KNHS

Verzekeringsvoorstel wijziging Collectieve Ongevallenverzekering KNHS Offerteblad 1 van 5 Verzekeringsvoorstel wijziging Collectieve Ongevallenverzekering KNHS Polisnummer Verzekeringnemer Ingangsdatum Einddatum : DL249567 : Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie

Nadere informatie

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G

Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G Basisarts, en dan. Mastering your future 24 oktober 2015 Victor Slenter, arts M&G 1 Disclosure Sinds 2013 lid Dagelijks Bestuur Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten 2 Inhoud presentatie Wat doet

Nadere informatie

Pakketvergelijker 2012

Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker Brons, Zilver en Goud Geldig vanaf 1 januari 2012 Zorgverzekering en de Aanvullende Verzekeringen Er is een aantal voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking

Nadere informatie

MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN

MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN 643 Inleiding Indien u bij een specialist onder behandeling bent, worden alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling vastgelegd in een medisch dossier.

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016

globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016 globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht OOM Studeren in het Buitenland-verzekering

Dekkingsoverzicht OOM Studeren in het Buitenland-verzekering Dekkingsoverzicht OOM Studeren in het Buitenland-verzekering Ziektekostenverzekering Bijbehorende polisvoorwaarden: SIB2013 Kosten door molest Wij vergoeden de kosten die onder de dekking van de ziektekostenverzekering

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht basisverzekering en aanvullende verzekeringen Kiemer 2013

Vergoedingenoverzicht basisverzekering en aanvullende verzekeringen Kiemer 2013 Vergoedingenoverzicht en aanvullende verzekeringen Kiemer 2013 Let op: Dit vergoedingenoverzicht is uitsluitend bedoeld om de verschillende verzekeringen gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Het overzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor huisartsen en verloskundigen

Nieuwsbrief voor huisartsen en verloskundigen Nieuwsbrief voor huisartsen en verloskundigen Jaargang 5, nr.3 maart 2011 Inloopmiddag over Parkinson en revalidatiemogelijkheden ZorgDomein Vooraankondiging nascholing huisartsen Vaatchirurgie in het

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Ahold 2016. Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer Ahold 2016. Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer verzekeringen en aanvullende verzekeringen 2016 Toelichting In deze Globale Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Vergoedingen in 2016. AV-Compact

Vergoedingen in 2016. AV-Compact Vergoedingen in 2016 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis aanvullend verzekerd, mits er wordt

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In het derde lid wordt bijlage 3 vervangen door: bijlage 4.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds In het derde lid wordt bijlage 3 vervangen door: bijlage 4. STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 11230 23 juli 2009 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 14 juli 2009, nr. MEVA/NBO-2937264,

Nadere informatie

Speciale Voorwaarden. Overlijdensrisicoverzekering

Speciale Voorwaarden. Overlijdensrisicoverzekering Speciale Voorwaarden Overlijdensrisicoverzekering Een onderneming van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. Inhoud Speciale Voorwaarden Overlijdensrisicoverzekering 1 Begripsomschrijvingen 2 Grondslag van de

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer 2016. Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer 2016. Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen en, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en en aanvullende verzekeringen 2016 Toelichting In deze Globale

Nadere informatie

Bevalling en kraamzorg,

Bevalling en kraamzorg, 2014 Bevalling en kraamzorg, goed geregeld bij Zorgzaam Zorgeloos verzekerd Verloskundige hulp Allereerst wil Zorgzaam u van harte feliciteren met uw zwangerschap. In deze brochure leest u wat u in de

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2015

Vergoedingenoverzicht 2015 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

Wachttijden polikliniek en behandeling

Wachttijden polikliniek en behandeling en Alphen aan den Rijn Cardiologie Nieuwe patiënt echo cardio 6 Nieuwe patiënt fiets cardio 3 Nieuwe patiënt fiets cardio 3 Chirurgie Liesbreuk 4 Varices lasermethode 6 Bypass chirurgie 1 Carotis chirurgie

Nadere informatie

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2014 Aanvullende verzekering

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2014 Aanvullende verzekering AV-Compact Vergoedingenoverzicht 2014 Aanvullende verzekering 2 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De AV-Compact kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot

Nadere informatie

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekering

AV-Compact. Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekering AV-Compact Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekering 2 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De AV-Compact kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot

Nadere informatie

Wachttijden polikliniek en behandeling

Wachttijden polikliniek en behandeling en Alphen aan den Rijn Cardiologie Nieuwe patiënt echo cardio 4 Nieuwe patiënt fiets cardio 2 Nieuwe patiënt echo cardio 3 Nieuwe patiënt fiets cardio 2 Chirurgie Liesbreuk 4 Varices lasermethode 6 Bypass

Nadere informatie

Compact aanvullende verzekering 2014 Vergoedingenoverzicht

Compact aanvullende verzekering 2014 Vergoedingenoverzicht Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Compact aanvullende verzekering 2014 Vergoedingenoverzicht Marcel Vermeule Holland = Gezondheid = 2 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling

Nadere informatie

Gewijzigd in de aanvullende verzekering in 2016

Gewijzigd in de aanvullende verzekering in 2016 Compact AV Vergoedingenoverzicht 2016 Algemene informatie De premie is per maand bij vooruitbetaling verschuldigd. De Compact AV kost 7,50 per persoon per maand. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis aanvullend

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek

Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek NVS 519 Bijzondere voorwaarden WIA-excedentverzekering Top Metaal en Techniek N.V. Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken NV Schadeverzekering Metaal en Technische Bedrijfstakken Den Haag,

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Menzis Collectief Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer Menzis Collectief Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer Menzis 2017 Basisverzekeringen en Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en Basis Vrij en aanvullende verzekeringen 2017 - Menzis

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Basisverzekering Ditzo 2014. Geldend vanaf 1 januari 2014

Vergoedingenoverzicht Basisverzekering Ditzo 2014. Geldend vanaf 1 januari 2014 Vergoedingenoverzicht Basisverzekering Ditzo 2014 Geldend vanaf 1 januari 2014 Basisverzekering Anticonceptiva (de pil, koperhoudend spiraaltje en pessarium) Eigen risico Eigen bijdrage Vergoeding 100%

Nadere informatie

NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009)

NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009) NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009) D.V.1 Algemene bepaling... 2 D.V.2 Aanvullende begripsomschrijving... 2

Nadere informatie

Algemene betalingsvoorwaarden

Algemene betalingsvoorwaarden Algemene Betalingsvoorwaarden van de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) voor wat betreft de activiteiten zoals in artikel 1 van deze Algemene Betalingsvoorwaarden gedefinieerd, statutair

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE WAT VERANDERT ER IN 2016?

INHOUDSOPGAVE WAT VERANDERT ER IN 2016? PRODUCTWIJZIGINGEN 2016 INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER IN 2016? 3 1.1 Productwijzigingen Basisverzekering 3 1.2 Productwijzigingen aanvullende verzekeringen 5 1.3 Verandering in de algemene voorwaarden

Nadere informatie

Compact aanvullende verzekering 2015 Vergoedingenoverzicht

Compact aanvullende verzekering 2015 Vergoedingenoverzicht Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Compact aanvullende verzekering 2015 Vergoedingenoverzicht Gewijzigd in de aanvullende verzekering in 2015 Een aantal vergoedingen is verhoogd. Er heeft een

Nadere informatie

Wachttijden polikliniek en behandeling

Wachttijden polikliniek en behandeling en Alphen aan den Rijn Cardiologie Nieuwe patiënt echo cardio 2 Nieuwe patiënt fiets cardio 3 Nieuwe patiënt echo cardio 2 Nieuwe patiënt fiets cardio 1 Chirurgie Liesbreuk 4 Varices lasermethode 6 Bypass

Nadere informatie

Individuele Aanvullende Zorgverzekering

Individuele Aanvullende Zorgverzekering Individuele Aanvullende Zorgverzekering Polisvoorwaarden Algemene polisvoorwaarden 471.03 Bladzijde 1 Begripsomschrijvingen 1 2 Dekking 2 3 Algemeen 4 4 Verplichtingen van de verzekeringnemer/verzekerde

Nadere informatie

Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen

Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen Onderzoek naar het functioneren van arts-assistenten in ziekenhuizen BIJLAGE 1 Vragenlijst Vragen die betrekking hebben op de borging van de kwaliteit van de zorg. A. Algemeen Ik werk momenteel als arts

Nadere informatie

Wat verandert er voor u in 2018? De 7 belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er voor u in 2018? De 7 belangrijkste wijzigingen Wat verandert er voor u in 2018? Elk jaar wijzigen er een aantal vergoedingen in de basisverzekering. Dit wordt door de overheid bepaald. Daarnaast wijzigen er vergoedingen in de aanvullende verzekeringen.

Nadere informatie

CZdirect pakketvergelijker 2018

CZdirect pakketvergelijker 2018 pakketvergelijker 2018 welke verzekering past bij jou? als je een nieuwe zorgverzekering gaat kiezen, is het belangrijk dat je een verzekering kiest die past bij jouw situatie. in deze pakketvergelijker

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen Menzis Basis

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg in 2019 Wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg in 2019 Wat betaalt u? 00 Ziekenhuiszorg in 2019 Wat betaalt u? Het is soms onduidelijk welke zorgkosten wel of niet vergoed worden door zorgverzekeraars. Dit hangt af van de afspraken die u met uw zorgverzekeraar heeft gemaakt.

Nadere informatie

jaarverslag 2008 Ziekenhuis 195 Gemaakt op:

jaarverslag 2008 Ziekenhuis 195 Gemaakt op: Ziekenhuis 195 Gemaakt op: 2009-04-14 2-29 Inleiding De cijfers in dit rapport zijn gebaseerd op de records die opgenomen zijn in de landelijke database. Voor 2008 zijn 2083 aangeleverd, waarvan 5 zonder

Nadere informatie

zorgaanbieders die geneeskundige zorg aanbieders zoals psychiaters of psychotherapeuten die bieden.

zorgaanbieders die geneeskundige zorg aanbieders zoals psychiaters of psychotherapeuten die bieden. NADERE REGEL Regeling verplichte publicatie wachttijden somatische zorg Gelet op artikel 38 lid 4 juncto 7 van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de volgende

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018 ALGEMEEN

Dit verandert er voor u in 2018 ALGEMEEN Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 zit u goed bij IZA. Met ruime vergoedingen en veel keuzevrijheid in aanvullende pakketten. Wij hebben de wijzigingen voor 2018 in de basisverzekering, aanvullende

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering

Dekkingsoverzicht van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering Dekkingsoverzicht van de OOM Studeren in het Buitenland-verzekering Ziektekostenverzekering Kosten door molest Wij vergoeden de kosten die onder de dekking van de ziektekostenverzekering ( of ) en de SOS-verzekering

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekering Ditzo Geldend vanaf 1 januari 2019

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekering Ditzo Geldend vanaf 1 januari 2019 enoverzicht Zorgverzekering Ditzo 2019 Geldend vanaf 1 januari 2019 Basisverzekering Eigen Anticonceptiva (de pil, koperhoudend spiraaltje en pessarium) tot 21 jaar Audiologische zorg (1) (2) Bevalling

Nadere informatie

Een bezoek aan het ziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum Heerlen

Een bezoek aan het ziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum Heerlen Een bezoek aan het ziekenhuis Zuyderland Medisch Centrum Heerlen U bent voor een onderzoek en/of behandeling verwezen naar de locatie Heerlen. In deze brochure leest u belangrijke informatie waar u rekening

Nadere informatie

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Bij DSW is de premie opnieuw nét kostendekkend. Goedkoper kan niet, duurder hoeft niet. 100222-Bijsl Welkom Inhoudsopgave Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 3 Wat biedt

Nadere informatie

Wachttijden polikliniek en behandeling

Wachttijden polikliniek en behandeling en Alphen aan den Rijn Cardiologie Chirurgie Algemeen 2 Liesbreuk 3 Varices lasermethode 3 Bypass chirurgie 1 Carotis chirurgie 1 Colon/rectum chirurgie 2 Mamma chirurgie 2 Nieuwe mamma patient + foto

Nadere informatie

Expat Pakket Collectief

Expat Pakket Collectief Expat Pakket Collectief Informatie voor de werkgever Wij zijn Geert Bouwmeester was pas 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop werd ingericht als kantoorruimte en de eerste polissen werden

Nadere informatie

Wat verandert er voor jou in 2018? De 6 belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er voor jou in 2018? De 6 belangrijkste wijzigingen Wat verandert er voor jou in 2018? De overheid bepaalt elk jaar wat er wijzigt in de vergoedingen van de basisverzekering. Daarnaast wijzigen wij een aantal vergoedingen in de aanvullende opties. Het verplicht

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

die duur buiten de verzuimverzekering blijven.

die duur buiten de verzuimverzekering blijven. Toelichting Nieuwe polisvoorwaarden Verzuim model 26 In de nieuwe voorwaarden zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd. - Opname Gedragscode geïnformeerde verlenging - Opname convenant van Leeuwen - Fraude

Nadere informatie

OHRA Zorgverzekering. De collectieve OHRA Zorgverzekering voor leden van VOS/ABB

OHRA Zorgverzekering. De collectieve OHRA Zorgverzekering voor leden van VOS/ABB Zorgverzekering De collectieve Zorgverzekering voor leden van VOS/ABB Collectieve Zorgverzekering Bij houden we van duidelijkheid. Dat betekent: weinig kleine lettertjes, geen lange wachttijden en korte

Nadere informatie

FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER

FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER Basisverzekering en aanvullende (tand)verzekeringen 2015 FNV/MENZIS VERGOEDINGENWIJZER TOELICHTING In deze Globale Vergoedingenwijzer vind je overzichten van de Basisverzekeringen,

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Statutaire naam Menzis N.V. Handelsnaam Menzis N.V. Kamer van Koophandel KvK-nummer 50544101. AFM registratienummer 12020807

INHOUDSOPGAVE. Statutaire naam Menzis N.V. Handelsnaam Menzis N.V. Kamer van Koophandel KvK-nummer 50544101. AFM registratienummer 12020807 PRODUCTWIJZIGINGEN 2016 INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER IN 2016? 3 1.1 Productwijzigingen Basisverzekering 3 1.2 Productwijzigingen aanvullende verzekeringen 5 1.3 Geen veranderingen in de aanvullende

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer 2017 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen Menzis Basis

Nadere informatie

Samenvatting Vergoedingen Azivo 2016

Samenvatting Vergoedingen Azivo 2016 Samenvatting Vergoedingen Azivo 2016 \ Basisverzekering \ Aanvullende Verzekeringen AV-Basis, AV-Top en AV-TopExtra \ Geldig vanaf 1 januari 2016 www.azivo.nl Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Passanten prijslijst per 1 april 2010

Inhoudsopgave. Passanten prijslijst per 1 april 2010 Specialisme Inhoudsopgave Pagina 0301 Oogheelkunde 2 0302 Keel- neus- en oorheelkunde 7 0303 Heelkunde 9 0304 Plastische chirurgie 16 0305 Orthopeadie 18 0306 Urologie 21 0307 Gyneacologie 46 0308 Neurochirurgie

Nadere informatie