Mark de Koeijer. Rapportage. Zoekwoorden onderzoek: Homepage. Zoekwoorden onderzoek: Productpagina. SEO onpage: Homepage. SEO onpage: Productpagina

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mark de Koeijer. Rapportage. Zoekwoorden onderzoek: Homepage. Zoekwoorden onderzoek: Productpagina. SEO onpage: Homepage. SEO onpage: Productpagina"

Transcriptie

1 Mark de Koeijer Rapportage Zoekwoorden onderzoek: Homepage Deze zoekwoorden genereren te weinig traffic naar de website, mensen komen op deze site om schoenen online te kopen. Daarom is het beter om een combinatie te maken tussen de zoektermen online schoenen en kopen. Op online schoenen is de concurrentie hoog maar het is wel een begrip waar veel op wordt gezocht en ik vind het essentieel om deze toe te voegen om traffic naar de website te genereren. Op ondersteun dit woord met kopen. De combinatie schoenen kopen online wordt ook nog eens keer per maand gezocht. Er is ook een hoge concurrentie op de categorie pagina s wat betekend dat ook op deze termen veel wordt gezocht, het is goed om deze te verwerken. Zoekwoorden onderzoek: Productpagina Vans is een populair schoenenmerk, wat ook geconcludeerd kan worden aan het aantal mensen dat er online naar zoekt. Op alle termen die ik hierboven heb ingevuld is de concurrentie hoog. Vans online is een uitschieter met zoekvolume, maar is niet specifiek gericht op het doen van een aankoop. Daarom kies ik voor Vans bestellen, wat mensen naar de site trekt die al verder in het koopbeslissingsproces verkeren. Een zoekwoord dat toch ook al 6600 zoekers per maand heeft. SEO onpage: Homepage De Homepage heeft SEO goed ingevuld maar ik zie nog ruimte om deze te optimaliseren. Voorzie alle plaatjes op de site ook van keywords. Dit gebeurt nu alleen nog bij de hoofd banner en de doorverwijsplaatjes naar de categoriepagina s. Maak van Nolten schoenen: Nolten schoenen online. Verder werkt de homepage goed met SEO. SEO onpage: Productpagina De productpagina s zien er goed uit en maken goed gebruik van ondersteunende zoekwoorden zoals de kleuren bij de modellen. Deze veranderen ook mee zodra je op een andere kleur klikt. De teksten worden ook van bijna alle zoekwoorden voorzien. Ik zou alleen in de tekst kopen veranderen in kopen/bestellen. Ik zou H1 aanpassen in een product specifiekere tekst, daarnaast zou ik de overige plaatjes naast het middelste plaatje waar je het product bekijkt ook nog voorzien van keywords. Verder ziet de product pagina er SEO goed uit. SEO offpage: De binnenkomende links hebben zelf een pagerank van 0 waar Nolten schoenen zelf ook geen pagerank aan verdiend. De Anchor tekst is prima en geeft goed de service weer die Nolten schoenen aanbied. Men gebruikt de social media kanalen en ik zie dat acties via facebook geliked worden, men laat ook zien dat de prijzen daadwerkelijk worden uitgekeerd. Hier komen reacties op binnen.

2 Wanneer je Nolten Schoenen intikt op google zie je gelijk een locatie met google maps. Die hebben ze zelf niet staan bij contact en zouden ze nog kunnen toevoegen.

3 Usability Homepage Cialdini: Er is geen sterrenrating, klantentevredenheidcijfer of iets dergelijks aanwezig. Het is aan te raden om dit toe te voegen zodat er op sociale bewijskracht wordt ingespeeld. Er wordt gebruikt gemaakt van een thuiswinkel waarborg logo wat goed is. Op schaarste wordt niet ingespeeld men zou op de banner kunnen weergeven welke producten bijna op zijn in een soort van wees er snel bij of Op = Op actie. Op Sympathie, commitment en consistentie en wederkerigheid wordt prima ingespeeld. Myer Briggs type indicator: Deze wordt op de homepage prima ingezet, men zou voor de emotionele bezoeker wat meer mogen doen door ervaringen van anderen te delen. Dit zouden ze goed zichtbaar kunnen maken in een plaatje op de banner. Bijvoorbeeld door een schoen met uitstekende recensie weer te geven. Productpagina Cialdini: Er wordt geen sterrenrating, klantentevredenheidscijfer of iets dergelijks weergegeven op de product pagina. Dit zou ik zeker doen om aan te geven of het een goed en betrouwbaar product is, zo speelt men ook in op de sociale bewijskracht. Op het gebied van autoriteit wordt weinig gedaan, men zou een expert review kunnen plaatsen bij het product. Er worden geen actuele voorraden weergeven waardoor de consument moeilijk in kan schatten hoeveel producten er nog zijn, ook zal hij niet zien na terugkeer op de website of andere mensen deze schoen inmiddels al besteld hebben, Schaarste is daarom niet goed ingezet. Op sympathie wordt niet ingespeeld., men zou kunnen proberen een plaatje van een skater te laten zien die de schoen gebruikt gedurende het skateboarden. Op commitment en consistentie wordt goed ingespeeld. Mensen kunnen de producten op een verlanglijstje zetten of liken en sharen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om het te en. Op wederkerigheid wordt ook goed ingespeeld d.m.v. gratis verzending en retournering, 20 dagen bedenktijd en niet goed geld terug. Zo voelt de potentiele klant zich verplicht ook een concessie te doen. Myer-Briggs type indicator: Voor de competitieve, humanistische en methodologische bezoeker is de product pagina goed ingericht. Men heeft snel toegang tot feiten en voorwaarden. Ook de plaatjes vormen goed mee met kleur aanpassingen en er is een mogelijkheid om 360 graden om het product heen te draaien. Echter de Sociale bezoeker wordt niet op de wenken bediend. Er is geen actie of aanbieding zichtbaar op de productpagina. Wanneer ik besluit om 5 schoenen af te nemen veranderd er ook niets aan de prijs, er word dus ook geen voor mij zichtbare discount berekend terwijl dit wel mogelijk zou moeten zijn door verzendkosten (die gratis zijn voor de klant) die in het product worden doorgerekend op mij te korten op de aanschaf van een 2 e model.

4 Eindconclusie: Ik vind dat Nolten schoenen goed SEO is ingericht en door de toevoeging van enkele woorden SEO geoptimaliseerd kan worden, hiermee doel ik vooral op het vervangen van kopen in kopen/bestellen. Daarnaast zou ik ook het zoekwoord online vaker laten terug komen op de homepage omdat dit woord veel zoekers treft. Ook zijn nog niet alle plaatjes SEO geoptimaliseerd, dit zou men ook aan moeten passen. Op het gebied van usability is doet Nolten schoenen er goed aan om klanttevredenheid indicaties toe te voegen op de homepage en productpagina en productratings toe te voegen op de product pagina, eventueel ook een expert review over een product. Daarnaast een voorraad indicatie geven bij de producten zodat de klant weet hoeveel er nog beschikbaar is van een bepaald product.

5 Bijlagen Zoekwoorden onderzoek HOMEPAGE website (url opgeven) Lijst met mogelijke zoekwoorden (meer ruimte nodig: lijsten uitbreiden): Damesschoenen Herenschoenen Kinderschoenen Nolten schoenen Nolten Schoenen Online schoenen Nolten outlet Definitieve zoekterm homepage zoekvolume concurrentie Fase koopbesl.pr. Online schoenen hoog Ondersteunende zoektermen zoekvolume concurrentie Fase koopbesl.pr. homepage Online schoenen kopen hoog Argumentatie/onderbouwing keuze definitieve termen: - Op nolten schoenen wordt keer per maand gezocht - Op Noltenschoenen.nl wordt slechts 46 keer per maand gezocht - Op nolten schoenen online wordt slechts 22 keer per maand gezocht Deze zoekwoorden genereren te weinig traffic naar de website, mensen komen op deze site om schoenen online te kopen. Daarom is het beter om een combinatie te maken tussen de zoektermen online schoenen en kopen. Op online schoenen is de concurrentie hoog maar het is wel een begrip waar veel op wordt gezocht en ik vind het essentieel om deze toe te voegen om traffic naar de website te genereren. Op ondersteun dit woord met kopen. De combinatie schoenen kopen online wordt ook nog eens keer per maand gezocht. Er is ook een hoge concurrentie op de categorie pagina s wat betekend dat ook op deze termen veel wordt gezocht, het is goed om deze te verwerken.

6 Productpagina: (url opgeven) Lijst met mogelijke zoekwoorden (meer ruimte nodig: lijsten uitbreiden): Vans skate Skateschoenen sneakers Vans online Volume Concurrentie hoog Vans bestellen Definitieve zoekterm categoriepagina zoekvolume concurrentie Fase koopbesl.pr. Vans bestellen 6600 Hoog Ondersteunende zoektermen categoriepagina zoekvolume concurrentie Fase koopbesl.pr. grijs 1900 Hoog zwart 3600 Hoog roze 2900 Hoog kopen 3600 Hoog Argumentatie/onderbouwing keuze definitieve termen: - Vans is een populair schoenenmerk, wat ook geconcludeerd mag worden aan het aantal mensen dat er online naar zoekt. Op alle termen die ik hierboven heb ingevuld is de concurrentie hoog. - Vans online is een uitschieter met zoekvolume, maar is niet specifiek gericht op het doen van een aankoop. - Daarom kies ik voor vans bestellen, wat mensen naar de site trekt die al verder in het koopbeslissingsproces verkeren. Een zoekwoord dat toch ook al 6600 zoekers per maand heeft.

7 SEO On Page Checklist: Homepage Tekst Goed geschreven en indexeerbaar? Keywords (primair) Keywords in paginanaam Keywords in <title> tag Keyword in <description> tag Keywords in url Keywords in anchor tekst Keywords in headings (h1 en H2) Keyword in afbeeldingen Bevindingen Ja Alle keywords zijn aanwezig, naast die van Nolten, schoenen en online ook die van de categorie pagina s. Nolten Schoenen aanwezig, online ontbreekt hier. Nolten Schoenen aanwezig, online ontbreekt hier. "Damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen online kopen bij Nolten Schoenen. De belangrijke keywords Nolten schoenen en online zijn aanwezig. Inclusief de keywords van de categorie pagina s Noltenschoenen.nl aanwezig, online ontbreekt Alleen nolten schoenen aanwezig als je over het logo gaat, bij Home staat gewoon home, verder geen achor teksten aanwezig. H1: Nolten schoenen plus de categoriepagina s. h2: categorie pagina s het woordje online ontbreekt. Wel aanwezig in de bovenste banner. Bij van bommel schoenen zie je de keywords terug bij properties. De banners daaronder van de product categorieën bevat deze niet. Bij de producten die ze vervolgens daaronder laten zien ontbreken ze ook weer. Opmerkingen Deze verschijnt op de website in het navigatiemenu Dit is één van de belangrijkste plekken om voor een keyword. De title tag moet kort zijn(6 of 7 woorden ) en het keyword moet aan het begin staan. Indirect effect: Gebruiker kan er veel belangrijke informatie uit halen. Website converteert beter (hogere CTR) en dus beter zoekresultaat (redenering Google) Bestandsnaam en alt text Ondersteunende zoekwoorden Ondersteunende zoekwoorden te vinden? Nee, het woord kopen vindt ik niet terug.

8 Domeinen/urls/autoriteit Domeinextensie Url structuur Leeftijd domein Duplicate content.nl 1 jaar en 6 maanden Canonical element Overige factoren Flash gebruikt? nee Java gebruikt? ja Frames? nee Links navigatie in plaatjes ja PDF bestanden nee Video s nee Laadtijd 766ms 92% sneller dan andere websites Follow/ nofollow Follow: ja, nofollow: nee 404 meldingen 5 op de 158 SEO On Page Tools Laadtijd tool ( ) Check laadtijd van de website. Google beveelt een pagina-laadtijd aan van onder de twee seconden. Check 404 ( ) Check leeftijd domein ( ) Conclusie: De Homepage heeft SEO goed ingevuld maar ik zie nog ruimte om deze te optimaliseren. Voorzie alle plaatjes op de site ook van keywords. Dit gebeurt nu alleen nog bij de hoofd banner en de doorverwijsplaatjes naar de categoriepagina s. Maak van Nolten schoenen: Nolten schoenen online. Verder is de homepage SEO in orde.

9 SEO On Page Checklist: Product pagina Tekst Goed geschreven en indexeerbaar? Keywords (primair) Keywords in paginanaam Keywords in <title> tag Keyword in <description> tag Keywords in url Keywords in anchor tekst Keywords in headings (h1 en H2) Keyword in afbeeldingen Bevindingen ja Vans aanwezig Vans plus de kleur die je vervolgens kiest. Keyword veranderd wanneer je de kleur veranderd. Vans ADWOOD Blauw-blauw online kopen voor bij Nolten Schoenen - Albert Nolten Schoenen. Alle zoekwoorden aanwezig, ik zou alleen naast kopen /bestellen zetten. Vans ADWOOD Blauw-blauw online kopen voor euro bij Nolten Schoenen. Geen verzend- en retourkosten Snelle levering Thuiswinkelwaarborg". Alle zoekwoorden aanwezig, ook zou ik hier naast kopen weer /bestellen zetten. Ja, behalve de zoekwoorden kopen/bestellen Niet aanwezig op productpagina H1: staat adwood de naam van het model, refereerd niet direct aan Vans. H2: Hier zie je wel Vans terug, met de model naam en de kleur. Op het plaatje waar je het product kunt bekijken vind je Vans plus de modelnaam terug bij properties. In de overige afbeeldingen op de product pagina ontbreken specifieke kenmerken bij de afbeeldingen Opmerkingen Deze verschijnt op de website in het navigatiemenu Dit is één van de belangrijkste plekken om voor een keyword. De title tag moet kort zijn(6 of 7 woorden ) en het keyword moet aan het begin staan. Indirect effect: Gebruiker kan er veel belangrijke informatie uit halen. Website converteert beter (hogere CTR) en dus beter zoekresultaat (redenering Google) Bestandsnaam en alt text Ondersteunende zoekwoorden Ondersteunende zoekwoorden te vinden? Jazeker, de product pagina word voorzien van alle beschikbare kleuren waarin je de schoen kunt verkrijgen.

10 Overige factoren Flash gebruikt? Java gebruikt? Frames? Links navigatie in plaatjes PDF bestanden Video s Laadtijd Follow/ nofollow 404 meldingen Ja Ja Nee Ja Nee Nee 2,13 sec. 62% sneller dan gemiddeld Follow: ja, nofollow: nee SEO On Page Tools Laadtijd tool ( ) Check laadtijd van de website. Google beveelt een pagina-laadtijd aan van onder de twee seconden. Check 404 ( ) Check leeftijd domein ( ) Conclusies: De productpagina s zien er goed uit en maken goed gebruik van ondersteunende zoekwoorden zoals de kleuren bij de modellen. Deze veranderen ook mee zodra je op een andere kleur klikt. De teksten worden ook van bijna alle zoekwoorden voorzien. Ik zou alleen in de tekst kopen veranderen in kopen/bestellen. Ik zou H1 aanpassen in een product specifiekere tekst, daarnaast zou ik de overige plaatjes naast het middelste plaatje waar je het product bekijkt ook nog voorzien van keywords. Verder ziet de product pagina er SEO goed uit.

11 SEO Off Page Checklist Inkomende links Bevindingen 37, Anchor tekst Damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen online kopen bij Nolten Schoenen.» Geen verzend- en retourkosten» Snelle levering» Veilig betalen. Relevantie ja Pagerank 0 Leeftijd verwijzend domein x Opmerkingen Kopen aanpassen in kopen/bestellen Social media Zelf actief Mogelijkheid tot delen Wordt er over gepraat Facebook, Google +, Instagram, Twitter Ja, zie screenshot hieronder Ja, alleen niet vindbaar via de social mention tool. Heb zelf alleen een facebook account en hier zie ik dat mensen reageren op berichten vanuit nolten schoenen. Local Vermelding in Google Maps Niet onder contact, wel via Google SEO Off Page Tools Links: MajesticSEO en Pagerank Backlink Social: social mention Local: Google Maps

12 Conclusie: De binnenkomende links hebben zelf een pagerank van 0 waar Nolten schoenen zelf ook geen pagerank aan verdiend. De Anchor tekst is prima en geeft goed de service weer die Nolten schoenen aanbied. Men gebruikt de social media kanalen en ik zie dat acties via facebook geliked worden, men laat ook zien dat de prijzen daadwerkelijk worden uitgekeerd. Hier komen reacties op binnen. Wanneer je Nolten Schoenen intikt op google zie je gelijk een locatie met google maps. Die hebben ze zelf niet staan bij contact en zouden ze nog kunnen toevoegen.

13 Usability Homepage Cialdini: Sociale bewijskracht: Wordt op de homepage niet op ingespeeld. Geen sterrenrating of een klantevredenheidscore of iets dergelijks. Autoriteit: Er is een thuiswinkel waarborg logo aanwezig. Schaarste: Wordt bij de homepage niet op ingespeeld Symphatie: Bij de doorverwijsplaatjes naar de product pagina s worden plaatjes weergeven van knappe mensen (fysieke aantrekkelijkheid). Commitment en consistentie : Onderaan op de pagina staat verlanglijstje, hier kunnen mensen producten opslaan die ze willen hebben. Wederkerigheid: Het zal misschien niet direct inspelen op mensen die voor het eerst de site bezoeken, maar wel voor bezoekers die eerder een aankoop hebben gedaan en nu nolten schoenen terug meenemen in hun koopbeslissingsproces en alternatieven aan het vergelijken zijn. Mensen die gratis verzending hebben gehad, of het gratis retour hebben gestuurd na misschien wel 20 dagen bedenktijd. Deze mensen zijn sneller geneigd nog een 2 e keer een aankoop te doen uit een soort van schuldgevoel. Voor nieuwe bezoekers niet tevreden geld terug.

14 Myer-briggs type indicator: Legenda 1. Competitief De competitieve bezoeker wil zijn informatie snel en feitelijk. Opsommingen van de belangrijkste punten werken bijvoorbeeld erg goed. Op Nolten schoenen zie je bovenaan direct de service voorwaarden staan, daaronder een navigatie balk die je direct naar verschillende categorie pagina s brengt. 2. Spontaan De spontane bezoeker wil zijn informatie ook snel, maar is gevoeliger voor emotie. Acties en aanbiedingen werken hierbij vaak beter. De spontane bezoeker wordt direct verleid met aanbiedingen op de middelste banner op de homepage. Hij kan hier ook door verschillende plaatjes klikken om meer aanbiedingen te zien. Tevens is er in de menu balk ook een outlet aanwezig. 3. Humanistisch De humanistische bezoeker zal meer de tijd nemen en is gevoelig voor emotie. Personen (ook afbeeldingen) en ervaringen van anderen (testimonials, video s) zijn erg belangrijk voor deze groep. Video s zijn niet aanwezig maar wel plaatjes. 4. Methodologisch De methodologische bezoeker neemt de tijd om naar feitelijke details te zoeken. Uitgebreide productspecificaties, retour voorwaarden en security maatregelen kunnen interessant zijn voor deze groep. De methodologische bezoeker kan onderin alle informatie vinden die hij wenst. Men kan alles uitpluizen op het gebied van service, privacy voorwaarden, voorwaarden, fysieke winkels etc. Ook wordt er een pop up gegeven over de cookie wet. Bovenin zal hij eveneens het thuiswinkelwaarborg logo vinden. Helemaal onderin staan ook nog de logo s vermeld van de betaalmogelijkheden zoals Ideal, mastercard Paypal en Visa.

15 De omcirkelde aanbieding moet groen zijn, komt na het nemen van de screenshot niet helemaal goed naar voren.

16 Productpagina Cialdini Sociale bewijskracht: Niet zozeer aanwezig in een sterrenrating of iets dergelijks. Autoriteit: Word op de productpagina niet op ingespeeld. Men ziet nog wel het thuiswinkelwaarborg logo staan. Schaarste: Er wordt geen actuele voorraad weergeven, ik kon slechts 1 maat kiezen. Zo kan ik niet zien of dit product langere tijd schaars is of recentelijk. Sympathie: Wordt niet op ingespeeld op de productpagina. Commitment en consistentie: Mensen hebben de mogelijkheid producten in een verlanglijstje te zetten. Ook hebben ze de mogelijkheid om het te liken met Facebook een Google. Daarnaast kan het product ook nog gedeeld worden via Facebook, Twitter en . Consitentie: Hier wordt op ingespeeld door een gratis levering en een niet goed geld terug garantie in te zetten. Mensen mogen het product ook nog 20 dagen proberen. Dit kan mensen over de streep trekken om het product te kopen. Ik vind het daarbij tevens slim geplaatst onder de artikel toevoegen knop.

17 Myer-briggs type indicator: Legenda 1. Competitief De competitieve bezoeker wil zijn informatie snel en feitelijk. Opsommingen van de belangrijkste punten werken bijvoorbeeld erg goed. De competitieve bezoeker vindt net als op de homepage aan de bovenkant weer dezelfde dingen zoals een thuiswinkel waarborg, en voorwaarden. Deze voorwaarden vind hij nogmaals terug onder de knop product toevoegen. Aan de rechterkant wordt een opsomming gegeven van de specificaties van het product zoals kleur, materiaal, sluiting, zool, voering en bijzonderheden. Hij kan het daadwerkelijk product ook bekijken in alle beschikbare kleuren en er 360 graden omheen draaien om de details te zien. 2. Spontaan De spontane bezoeker wil zijn informatie ook snel, maar is gevoeliger voor emotie. Acties en aanbiedingen werken hierbij vaak beter. De emotionele bezoeker wordt niet ondersteund op de product pagina, er zijn geen acties en aanbiedingen aanwezig op deze specifieke product pagina. 3. Humanistisch De humanistische bezoeker zal meer de tijd nemen en is gevoelig voor emotie. Personen (ook afbeeldingen) en ervaringen van anderen (testimonials, video s) zijn erg belangrijk voor deze groep. Video s zijn niet aanwezig maar wel plaatjes. Je kunt de schoen bekijken in alle mogelijke kleuren en er 360 graden omheen draaien. 4. Methodologisch De methodologische bezoeker neemt de tijd om naar feitelijke details te zoeken. Uitgebreide productspecificaties, retour voorwaarden en security maatregelen kunnen interessant zijn voor deze groep. Voor de methodologische bezoeker geld het zelfde als de competitieve bezoeker. Hij heeft ook nog de mogelijkheid om een vraag te stellen over dit artikel.

18

Eindconclusie 9. Aanbevelingen en verbeterpunten 9

Eindconclusie 9. Aanbevelingen en verbeterpunten 9 Inhoudsopgave Homepage 3 Onderbouwing zoekwoorden analyse: 3 SEO on-site analyse 3 SEO off-site analyse 3 Overtuigingsprincipes Cialdini 3 MBTI typen bezoekers 4 Conclusie Usability 4 Categorie pagina

Nadere informatie

1. De Myer Briggs Type Indicator

1. De Myer Briggs Type Indicator Inhoudsopgave 1. De Meyer Briggs Type Indicator 3 1.1 Competitieve bezoeker 1.2 Spontane bezoeker 1.3 Methodische bezoeker 1.4 Humanistische bezoeker 2. Analyse homepagina 4 2.1 Competitieve bezoeker 2.2

Nadere informatie

SEO analyse De Zwinwachter

SEO analyse De Zwinwachter SEO analyse De Zwinwachter De Zwinwachter is een vrijstaande bungalow in het Zwin (Zeeuws- Vlaanderen), vandaar dan ook de naam. Het is een vakantiebungalow die in de maanden juli en augustus wordt verhuurd.

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Website rapport zazoutotaal.nl

Website rapport zazoutotaal.nl Website rapport zazoutotaal.nl ZazouTotaal Full Service Mediabureau Webdesign ZazouTotaal Full Service Mediabureau. De Webdesigner met 10 jaar ervaring. Voor betaalbare websites en webwinkels. Voor alle

Nadere informatie

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel!

Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl. 50 tips voor uw webwinkel! Contact opnemen: www.pithmedia.nl info@pithmedia.nl 50 tips voor uw webwinkel! Inhoudsopgave 1. Webshop / layout... 4 2. Goede menu structuur... 4 3. USP s zichtbaar... 4 4. Een perfecte homepage?... 4

Nadere informatie

De doe-het-zelf SEO review [checklist]

De doe-het-zelf SEO review [checklist] De doe-het-zelf SEO review [checklist] door admin - 05-29-2012 http://www.itpedia.nl/2012/05/29/de-doe-het-zelf-seo-review-checklist/ website Kijk periodiek onder de motorkap van je Zoals elke SEO-professional

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Marktplaats.nl Hoe werkt het?

Marktplaats.nl Hoe werkt het? Marktplaats.nl Hoe werkt het? Een uitgave van PC50plus Computertraining info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Eikbosserweg 52 1214 AK Hilversum 0356213701 0624252566 pc50plus 1999-2013 auteursrechtelijk bescherm

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Myer Briggs Type Indicator

Myer Briggs Type Indicator Myer Briggs Type Indicator Voor de Myer Briggs Type Indicator(MBTI) test is gekozen om, naast de MRO shop, de 3 meest directe concurrenten te analyseren. Het assortiment van deze concurrenten komt het

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten

De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten De eerste stappen naar betere organische zoekresultaten Auteur: Marieke Botman Amsterdam www.mariekebotman.nl Laatst geüpdate: 5 februari 2015 Voorwoord Dit rapport is geschreven door Marieke Botman. Ik

Nadere informatie

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines

Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Whitepaper linkbuilding Het verbeteren van uw positie in de zoekmachines Auteur: Ruud Stelder, SEOshop e-commerce Website: http:// Datum: November 12, 2009 Inleiding De experts zijn het er redelijk over

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE HANDLEIDING ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE Bij het bepalen van nieuwe woorden en teksten voor de zoekmachine moet rekening gehouden worden met de inhoud van de website, en hoe Google websites een rang geeft

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links:

Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve E-bike. Websites links: Onderzoek naar product en concurrentie. 10 Concurrenten van webshop Sportieve Ebike Websites links: http://www.fatboy.com/nl/ http://www.dsignmeubels.nl/ http://allemachtigprachtig.nl/ http://www.gilianoriginals.nl/

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google?

6. Indexatie: Zijn de verschillende pagina s binnen de site geïndexeerd door Google? PIMPTER WEBSHOP http://www.nailsprinter.com http://www.pimpter.com/ http://www.salonique.com/nail-printers.html http://www.nagelstudiocenc.nl/shop.php http://www.yournail.nl/webwinkel-category-1127889/nagelprinter.html

Nadere informatie

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen.

Aan de rechterkant is een werkbalk te zien. Onderaan krijg je de instructie: Dubbelklik of sleep een bestand op een plek om iets te plaatsen. Web 2.0 tools Padlet We geven je een lege muur. Je kunt er van alles opzetten, overal. Eenvoudig, maar toch heel krachtig. Als ik dit lees, ben ik heel erg benieuwd wat er allemaal mogelijk is. Ik ga eens

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging!

De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! De voordelen van een goed ingerichte Google Plus bedrijfspagina zijn enorm! Pas op! Het lezen van de volgende pagina s kan leiden tot omzet verhoging! 0172-421 411 Als enigste site krijgt Google Plus extra

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Producten pagina 3 1. ID 3. 2. Title 3. 3. SEO score 3. 4. Keyword 3. 5. Optimize now 3. Optimize now pagina 4. 6. Keyword 4. 7.

Producten pagina 3 1. ID 3. 2. Title 3. 3. SEO score 3. 4. Keyword 3. 5. Optimize now 3. Optimize now pagina 4. 6. Keyword 4. 7. Handleiding SEOshop Inhoudsopgave Producten pagina 3 1. ID 3 2. Title 3 3. SEO score 3 4. Keyword 3 5. Optimize now 3 Optimize now pagina 4 6. Keyword 4 7. Description 4 8. SEO score 5 9. Wat in Google

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl

Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Zoekmachine Optimalisatie Quickscan Rapport www.zeeuwsreisje.nl Keyword lijst Algemeen Alles in combinatie met zeeland Vakantie Bed and Breakfast / Bed en breakfast Hotel Campings / camping Vakantiehuis

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Release nieuwe versie 1.9.3

Release nieuwe versie 1.9.3 Release nieuwe versie 1.9.3 November 2013 www.siteop.mobi www.siteop.mobi - Kingsfordweg 151-1043 GR Amsterdam Tel: 085 40 123 92 - support.siteop.mob Release Versie Item Versie Datum SiteOpMobi Platform

Nadere informatie

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

SEO. Handleiding Versie 2.0. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl SEO Handleiding Versie 2.0 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Zoekwoorden 5 3. Teksten en landingspagina s 6 4. Metagegevens 8 5.

Nadere informatie

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be

Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be 1 SEO Rapport www.mrcreezy.be Search Engine Optimalisation Rapport mrcreezy.be Geschreven door Unicmedia 2 SEO Rapport www.mrcreezy.be Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Huidige ranking & indexatie (Google)

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l - 1 - H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l 2 0 1 2 b y W i n k e l k a r r e t j e. c o m - 2 - A u t e u r s r e c h t e n Licentiehouders van dit softwareproduct

Nadere informatie

OMSCHRIJVING SEO FIT MONITOR RAPPORTAGE. Online propositie voor zoekmachines (VOORBEELD)

OMSCHRIJVING SEO FIT MONITOR RAPPORTAGE. Online propositie voor zoekmachines (VOORBEELD) OMSCHRIJVING SEO FIT MONITOR Online propositie voor zoekmachines & RAPPORTAGE (VOORBEELD) SEO FIT TEST EN CONCURRENTIE ANALYSE Met de SEO Fit Monitor brengen wij uw off en online propositie met elkaar

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie

Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie Als Wil ik Zodat Prioriteit Inventarisatie Een product kunnen bekijken Ik genoeg info kan vinden over het product Overzicht pagina -Foto -Naam product -bijschrift -beschrijving -in winkelwagentje -verschillende

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013

webarchitects Handleiding Shop2rent dream > explore > create > inspire Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Handleiding Shop2rent Author: Serfaas Twilt Date: 02-10-2013 Modified: 02-10-2013 Pagina 1 Index Introductie... 1. Hoe kan ik mijn backoffice benaderen?... 2. Hoe kan ik mij webshop zien?... 5 3. Hoe stel

Nadere informatie

TalentNU! Woensdag 27 januari 2010

TalentNU! Woensdag 27 januari 2010 TalentNU! Woensdag 27 januari 2010 Agenda Internet Marketing Strategie Een site maken is geen kunst Gevonden worden is wel een kunst Klanten uit bezoekers: da s pas Kunst! 2 1 Wat wil jij uit deze avond

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE..

CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE.. CUSTOMER EXPERIENCE VAN COOLBLUE.. ONDERZOEKSVRAAG. WELKE INVLOED HEBBEN DE CUSTOMER EXPERIENCE EN OVERTUIGINGSTECHNIEKEN OP DE DOELGROEP VAN COOLBLUE? MOTIVATIE. - ONTWERPEN VAN ONLINE MEDIA - FAN VAN

Nadere informatie

Praktische tips voor een betere website

Praktische tips voor een betere website Praktische tips voor een betere website Zoekwoorden uitleg 2 Zoekwoorden in je website gebruiken 3 Boei je bezoekers en krijg werkelijk contact 4 Hoe maak je een goede landingspagina 5 Tips voor de lancering

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Snelstartgids Mijndomein webwinkel. versie 1.0

Snelstartgids Mijndomein webwinkel. versie 1.0 Snelstartgids Mijndomein webwinkel versie 1.0 Inleiding Wat leuk dat je gekozen hebt voor het Mijndomein Webwinkel pakket! In deze snelstartgids leer je omgaan met de het product en kan je straks eenvoudig

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

WORKSHOP. Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. WORKSHOP Het inrichten van een Search-vriendelijk YouTube kanaal EVEN VOORSTELLEN E: suzanne.jansen@iprospect.com PROGRAMMA» Waarom online video?» Waarom YouTube?» Waarom video search optimalisatie?» Hoe

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

YouTube handleiding voor de Groenteman

YouTube handleiding voor de Groenteman YouTube handleiding voor de Groenteman In deze speciale YouTube handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Website beoordeling seo.sololaki.com

Website beoordeling seo.sololaki.com Website beoordeling seo.sololaki.com Gegenereerd op Februari 19 2016 17:13 PM De score is 66/100 SEO Content Title SEO Analyzer Lengte : 12 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70 karakters. Description

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer?

Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Waar moet een recruiter op letten bij het werven van een online marketeer? Online marketing is een breed vakgebied waarbij zoekmachine optimalisatie en het gebruik van social media nauw met elkaar verbonden

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Website beoordeling liveseoaudit.com

Website beoordeling liveseoaudit.com Website beoordeling liveseoaudit.com Gegenereerd op April 26 2019 09:22 AM De score is 53/100 SEO Content Title Website Analysis and Free SEO Audit Tool - LiveSEOAudit.com Lengte : 59 Perfect, uw title

Nadere informatie

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces

Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Vijf essentiële stappen in het moderne verkoopproces Capelle aan den IJssel, 2 oktober 2014 Door: Wim van der Mark Programma - inhoud Inspelen op veranderend koopgedrag Vijf stappen in het moderne verkoopproces

Nadere informatie

Handleiding product toevoegen in Hobbybladenshop.nl

Handleiding product toevoegen in Hobbybladenshop.nl Handleiding product toevoegen in Hobbybladenshop.nl INHOUD 1. Aanmelden... 2 1.1 Dashboard invullen... 2 1.2 Start... 3 1.3 Tips... 3 2. Product toevoegen... 4 3. Commissie... 6 3.1 Geen risico... 6 3.2

Nadere informatie

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011

informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 informatie architectuur 9 december 2010 IAM V1. 2010-2011 IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar maken van informatie. IAM informatie architectuur Herkennen, structureren en vindbaar

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step

Bluedesk. 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel. websolutions for your next step Bluedesk 10 tips voor betere vindbaarheid van uw webwinkel Over Bluedesk Hét full-service internetbureau uit Noordwest- Holland Gevestigd in Alkmaar Opgericht in 1995 Meer dan 35 medewerkers Specialisaties

Nadere informatie

Het Geheim Van Google..

Het Geheim Van Google.. Het Geheim Van Google.. Wat is en doet Google? Hoe word ik online goed gevonden? SEO + SEA = SEM Het Geheim Van Google.. 1996 1996 Standford studenten: Sergey Brin & Larry Page BackRub 40 Gb Meer dan

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail Alle helponderwerpen Over blokken Een blok is een onderdeel van uw website dat u aan of uit kunt zetten. De blokken die momenteel op de website staan zijn Twitterblok LinkedInblok Fotoblok Cv/brochureblok

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie