UNICEF/INDA /SINGH KINDERRECHTEN EN BEDRIJVEN ZAKGIDS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UNICEF/INDA /SINGH KINDERRECHTEN EN BEDRIJVEN ZAKGIDS"

Transcriptie

1 UNICEF/INDA /SINGH KINDERRECHTEN EN BEDRIJVEN ZAKGIDS

2 UNICEF/NYHQ /PAGE Er zijn meer dan 2,2 miljard kinderen in de wereld dat is bijna 1/3 van de totale wereldbevolking.

3 Het doel van de UNICEF agenda rond kinderrechten en bedrijven is: Bedrijven, overheden, academici en experten op vlak van kinderrechten en duurzaam ondernemen VERBINDEN AANZETTEN tot sensibilisering, actie en innovatie voor kinderen UNICEF/INDA /SINGH Visibiliteit en actie voor respect en steun voor kinderrechten op de werkplek, op de markt en in de gemeenschap CREËREN

4 Het doel van de UNICEF agenda rond kinderrechten en bedrijven is het promoten van: De verantwoordelijkheid van bedrijven om kinderrechten op de werkplek, de markt en in de gemeenschap te respecteren en te steunen. De plicht van de overheid om kinderrechten te beschermen en te vrijwaren.

5 De VN Richtlijnen voor Bedrijven en Mensenrechten werden aangenomen door de Mensenrechtenraad in juni Ze leggen wereldwijd een praktijkstandaard vast, waaraan alle overheden en bedrijven zich nu moeten houden als het gaat om de impact van bedrijven op mensenrechten: De plicht van de Staat om te BESCHERMEN De verantwoordelijkheid van bedrijven om te RESPECTEREN UNICEF/INYHQ /PIROZZI Het recht van slachtoffers op een daadwerkelijk HERSTEL

6 De Algemene Commentaar van het VN-Kinderrechtencomité over de verplichtingen van de Staat inzake de impact van het bedrijfsleven op kinderrechten De algemene commentaar nr. 16, aangenomen in februari 2013, biedt een heldere interpretatie van en richtlijnen rond het toepassen van kinderrechten in de bedrijfsactiviteiten, -processen en relaties. Het verduidelijkt de verplichting van overheden om kinderrechten te respecteren, beschermen en na te komen, en schetst ook de nood van maatregelen zoals: Wetgeving, regulering en handhaving Herstel Beleid Coördinatie en monitoring Samenwerking en sensibilisering

7 De verantwoordelijkheid om te respecteren en de verbintenis om te ondersteunen UNICEF/NYHQ /GORDON RESPECTEREN De verantwoordelijkheid van de bedrijfswereld om te respecteren, houdt in: inbreuken op de mensenrechten van anderen, onder wie ook kinderen, vermijden en de negatieve impact van bedrijfsactiviteiten op mensenrechten recht te trekken. Deze verantwoordelijkheid van de bedrijfswereld om te respecteren geldt voor de rechtstreekse en onrechtstreekse impact van bedrijfsactiviteiten, producten en diensten, alsook de relaties die het bedrijf heeft met werknemers, leveranciers, klanten en andere partners.

8 ONDERSTEUNEN UNICEF/NYHQ /ARFA De verbintenis om te steunen: bovenop het respecteren van mensenrechten, is er ook de verbintenis van de bedrijfswereld om vrijwillige acties op te zetten die mensenrechten, waaronder kinderrechten, een duw in de rug geven via core business activiteiten, producten en diensten, strategische sociale investeringen en filantropie, lobby en beleidswerk, en via partnerschappen en andere collectieve actie.

9 De Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven. Bedrijven: komen hun verantwoordelijkheden na om kinderrechten te respecteren en verbinden zich tot het ondersteunen van de mensenrechten van kinderen. dragen bij aan het uitbannen van kinderarbeid bij alle activiteiten van de onderneming en in al hun zakelijke relaties. bieden waardig werk aan jonge werknemers, ouders en zorgverleners. garanderen de bescherming en veiligheid van kinderen in al hun activiteiten en voorzieningen. garanderen dat al hun producten en diensten veilig zijn en stellen alles in het werk om de kinderrechten via deze te verdedigen. respecteren de kinderrechten ook in hun marketing- en reclameactiviteiten. respecteren en verdedigen de kinderrechten als het gaat om milieu en het verwerven en gebruiken van land respecteren en verdedigen de kinderrechten bij veiligheidsmaatregelen. helpen kinderen in noodsituaties te beschermen. versterken de inspanningen van de gemeenschap en de overheid bij de bescherming en realisatie van kinderrechten.

10 8 Veiligheidsmaatregelen 10 Inspanningen van gemeenschap & overheid 9 Kinderen in noodsituaties De gemeenschap en het milieu HERSETL BELEIDSENGAGEMENT 1 Engagement voor kinderrechten De werkplek 2 Kinderarbeid uitbannen 3 Gezinsvriendelijke werkplaats en jonge werkkrachten 4 Kinderen beschermen 7 Milieu & grondwinning DUE DILIGENCE 6 Verantwoorde marketing De markt 5 Verantwoorde producten & diensten

11 TIJD VOOR ACTIE Nadat uw bedrijf kennis heeft genomen van de Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven hopen we dat u de meerwaarde zult zien van de Richtlijnen als instrument in uw MVO inspanningen. U kunt leren hoe u de risico s op vlak van kinderrechtenschendingen kan verkleinen en hoe u de Richtlijnen kan toepassen om op een waardevolle manier kinderrechten te bevorderen. Nu hebt u de middelen nodig om verder te gaan. Hier zijn een aantal suggesties om eraan te beginnen. Aan de slag ermee Zich inzetten rond de Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven begint met zich vertrouwd te maken met de Richtlijnen, hun betekenis in de context van uw bedrijf begrijpen de landen waarin u werkzaam bent, uw sector en in verhouding met de waarden van uw bedrijf. Engagement Engageer u om kinderrechten te respecteren en te steunen en definieer wat ze betekenen in de context van uw bedrijf. Draag dit engagement uit en communiceer erover in uw mensenrechtenbeleid, publieke aanbevelingen, gedragscode of andere duurzaamheidsrapporten. Wees bewust van uw impact Investeer in het begrijpen en analyseren van de impact van uw bedrijf op kinderrechten. Hoe evalueert u die impact; zijn er lacunes of aanbevelingen die aan te kaarten zijn binnen de organisatie? Neem actie Wanneer u de impact van uw bedrijf op kinderrechten begrijpt, stel dan een actieplan op om de vastgestelde hiaten en opportuniteiten aan te pakken om te verzekeren dat kinderrechten zowel gerespecteerd als ondersteund worden doorheen uw organisatie. Meet prestaties Een belangrijk onderdeel van het proces is om de prestaties te evalueren aan de hand van het actieplan en over de resultaten te rapporteren. Communiceer over de vooruitgang en de successen, maar ook over de uitdagingen, wanneer die zich voordoen.

12 De Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven in de praktijk brengen 5. Herstel 1. Beleidsengagement 4. Prestaties opvolgen en rapportering 2. Impact evalueren 3. Integratie en actie

13 Tool 1 WERKBOEK Het werkboek biedt praktische richtlijnen voor bedrijven om hun respect en steun voor kinderrechten beter te operationaliseren op de werkplek, de markt en in de gemeenschap, in lijn met bredere inspanningen om de VN-Richtlijnen voor Mensenrechten in het Bedrijfsleven te implementeren. Voor elk van de Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven biedt het werkboek samengevatte informatie over hoe bedrijven kunnen: - Leren over kinderrechtenkwesties en ze beter begrijpen. - Contexten identificeren waarin kinderrechten-gerelateerde risico s of opportuniteiten een plaats kunnen krijgen. - Kritieke impactsgebieden voor kinderrechten evalueren en acties voor verbetering identificeren. - Actie ondernemen om kinderrechten te integreren op basis van de impact assessment. - Rapporteren over kinderrechten-gerelateerde prestaties. Het bevat links naar aanvullende bronnen zoals richtlijnen per sector, instrumenten, aanbevelingen en achtergrondinformatie voor elke richtlijn.

14 Tool 2 BELEIDSENGAGEMENT De tool voor kinderrechten in beleid en gedragscodes stelt manieren voor die alle bedrijven toelaten om kinderrechten te incorporeren in hun bedrijfsbeleid en hun gedragscodes, gebaseerd op de Richtlijnen voor Kinderrechten in het Bedrijfsleven. Deel 1 biedt richtlijnen rond het proces kinderrechten integreren in bedrijfsverbintenissen, en zodoende verwachtingen te verhelderen voor werknemers, leveranciers, klanten en andere bedrijfspartners. Deel 2 schetst de elementen die alle bedrijven zouden moeten opnemen in hun mensenrechten- en ander beleid, onder Richtlijn 1. Het omvat ook beleidsaanbevelingen ten opzichte van de rechtstreekse en onrechtstreekse impact van een bedrijf, onder Richtlijnen Het tweede deel vat ook samen wanneer en hoe bedrijven een op zichzelf staand kinderrechtenbeleid of aparte gedragscodes zou moeten ontwikkelen.

15 Tool 3 ASSESSMENT & INTEGRATIE Deze tool is ontworpen om bedrijven te helpen bij het evalueren van hun prestaties en ambities voor het respecteren van kinderrechten en hun engagement voor het steunen van kinderrechten. Deze tool zou gebruikt moeten worden als onderdeel van de lopende mensenrechten-impact assessment van een bedrijf, in lijn met de VN-Richtlijnen voor het Bedrijfsleven en Mensenrechten. Deze tool geeft criteria mee die bedrijven kunnen gebruiken om hun bedrijfsbeleid en praktijken tegen uit te zetten. Ze worden gegroepeerd volgens (1) beleid, (2) due dilligence en (3) herstel. Om bedrijven toe te laten om zich in bepaalde materie te verdiepen voorziet de tool bijkomende criteria. De criteria in de tool kunnen geïntegreerd worden in een breder sociale, milieuen mensenrechten impactanalyse, of ze kunnen gebruikt worden voor een op zichzelf staande kinderrechten-impactanalyse. Bij elk van de criteria staan ook voorstellen van acties die bedrijven kunnen nemen om vastgestelde risico s aan te pakken.

16 Tool 4 RAPPORTERING Deze tool is bedoeld om bedrijven te helpen rapporteren en communiceren over hoe ze kinderrechten respecteren en ondersteunen. Het bevat kind-specifieke extensies in het bestaande kader van het GRI-framework. Op die manier kunnen de inspanningen rond kinderrechten geïntegreerd worden in de duurzaamheidsmetingen en rapportering.

17 UNICEF KAN U HELPEN KINDEREN TE HELPEN Bovenop het aan de slag gaan met de Richtlijnen, kan uw bedrijf ook kinderen helpen via verschillende samenwerkingsmogelijkheden met UNICEF. We geloven sterk in de samenwerking met bedrijven om kinderrechten over de hele wereld waar te maken. Ook uw bedrijf kan het verschil maken voor kinderen. Doe een gift Van levensreddende vaccins, over zuiver drinkwater, tot noodscholen; UNICEF is de grootste organisatie voor kinderen en hun rechten in de wereld. UNICEF wordt volledig gefinancierd door vrijwillige bijdragen. Elke gift helpt ons elke dag de situatie van duizenden kinderen in de wereld beter maken. Met uw gift kunnen we méér. Schenk HappyPacks Met dit origineel én nuttig geschenk voor uw klanten en/of medewerkers, stelt u tevens een genereus gebaar naar alle kinderen ter wereld. Onze HappyPacks zijn geschenken die het leven van kinderen veranderen. Maak uw keuze uit ons rijk aanbod: vaccins, dekens, voetballen De persoon aan wie u het cadeau schenkt zal een certificaat ontvangen. Het geschenk zelf zal door ons bezorgd worden aan de kinderen die er het meeste nood aan hebben. Word partner of sponsor Bij een bedrijfspartnerschap met UNICEF gaat het niet alleen om financiële steun. De betrokkenheid van een organisatie en het personeel bij ons werk voor kinderen is net zo belangrijk. Als verantwoordelijke onderneming kunt u door uw inzet voor kinderen het verschil maken, en uw reputatie extra in de verf zetten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een partnerschap vorm te geven. Over UNICEF UNICEF strijdt voor de rechten en het welzijn van elk kind, in alles wat we doen. Samen met onze partners, werken we in 190 landen en regio s om dit engagement om te zetten in de dagelijkse praktijk voor alle kinderen, overal en met speciale aandacht voor de meest kwetsbare en meest uitgesloten kinderen. Voor meer info: Lees meer op

18 UNICEF/UKLA /SCHERMBRUCKER Duurzaamheid gaat er in se over om van de wereld een betere plek te maken voor de volgende generaties. Deze Richtlijnen vormen dus helemaal de kern van duurzaamheid. Charlotte Ersboll, Novo Nordisk

19 We vragen bedrijven niet om iets anders te doen dan hun normale business; we vragen hen om hun business anders te doen. Oud-VN Secretaris Generaal Kofi Annan UNICEF/NYHQ /SOKOL

20 Meer informatie op

VERKLARING OMTRENT MENSENRECHTENBELEID VAN UNILEVER

VERKLARING OMTRENT MENSENRECHTENBELEID VAN UNILEVER VERKLARING OMTRENT MENSENRECHTENBELEID VAN UNILEVER Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven alleen succesvol kunnen zijn in maatschappijen waarin mensenrechten beschermd en gerespecteerd worden. Wij erkennen

Nadere informatie

KINDERRECHTEN IN UW KLAS?

KINDERRECHTEN IN UW KLAS? KINDERRECHTEN IN UW KLAS? Doe een beroep op UNICEF België voor gratis lesmateriaal, thematische gastlessen en concrete acties over kinderrechtenen ontwikkelingseducatie. Over UNICEF België UNICEF (het

Nadere informatie

inspireren en innoveren in MVO

inspireren en innoveren in MVO inspireren en innoveren in MVO Inleiding Gert Van Eeckhout Beleidsondersteuner MVO - Departement WSE Wat is MVO? Waarom MVO? Beleidslijnen Vlaamse overheid MVO? een proces waarbij ondernemingen vrijwillig

Nadere informatie

N Mensenrechten A Brussel, 15 december 2015 MH/JC/AS ADVIES. over HET VOORONTWERP VAN NATIONAAL ACTIEPLAN BEDRIJVEN EN MENSENRECHTEN

N Mensenrechten A Brussel, 15 december 2015 MH/JC/AS ADVIES. over HET VOORONTWERP VAN NATIONAAL ACTIEPLAN BEDRIJVEN EN MENSENRECHTEN N Mensenrechten A Brussel, 15 december 2015 MH/JC/AS 740-2015 ADVIES over HET VOORONTWERP VAN NATIONAAL ACTIEPLAN BEDRIJVEN EN MENSENRECHTEN Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO WTC III (17 e verd.)

Nadere informatie

Dieter Vander Beke. Maatschappelijk Verantwoorde Overheid ISO 26000 & GRI Provinciale milieudag provincie Antwerpen 24 juni 2014

Dieter Vander Beke. Maatschappelijk Verantwoorde Overheid ISO 26000 & GRI Provinciale milieudag provincie Antwerpen 24 juni 2014 Dieter Vander Beke Maatschappelijk Verantwoorde Overheid ISO 26000 & GRI Provinciale milieudag provincie Antwerpen 24 juni 2014 Overzicht van de presentatie 1. Vertrouwen in de overheid? 2. Maatschappelijke

Nadere informatie

Ethische Code van Compass Group

Ethische Code van Compass Group van Compass Group Versie 1.2 Compass Group & UN Global Compact Als wereldleider in onze branche moeten we de allerhoogste eisen stellen aan de kwaliteit van de diensten die we leveren en aan de professionele

Nadere informatie

VOEDSELAUTHENTICITEIT GARANDEREN: 5 STAPPEN OM UW BEDRIJF TEGEN VOEDSELFRAUDE TE BESCHERMEN

VOEDSELAUTHENTICITEIT GARANDEREN: 5 STAPPEN OM UW BEDRIJF TEGEN VOEDSELFRAUDE TE BESCHERMEN VOEDSELAUTHENTICITEIT GARANDEREN: 5 STAPPEN OM UW BEDRIJF TEGEN VOEDSELFRAUDE TE BESCHERMEN Voedselauthenticiteit: 5 stappen om uw bedrijf te helpen zich tegen voedselfraude te beschermen Fabrikanten van

Nadere informatie

Wij leggen rekenschap af over:

Wij leggen rekenschap af over: VRAGEN Het afleggen van rekenschap. ANTWOORDEN TOELICHTING / VOORBEELDEN VRAAG 1. Onze organisatie legt rekenschap af over onze effecten op de maatschappij, de economie en het milieu. Welke activiteiten

Nadere informatie

Vinçotte. KUNT U uw reputatie. veilig en duurzaam. Bouwen aan reputatie. YoUr reputation is Mine.

Vinçotte. KUNT U uw reputatie. veilig en duurzaam. Bouwen aan reputatie. YoUr reputation is Mine. Vinçotte MILIEU en veiligheid KUNT U uw reputatie versterken door veilig en duurzaam te werken? Bouwen aan reputatie YoUr reputation is Mine. Kunt u uw winst doen stijgen door uw risico s te laten dalen?

Nadere informatie

Fair Tourism BELEIDSNOTA. Grant Agreement No.: UK01-KA

Fair Tourism BELEIDSNOTA. Grant Agreement No.: UK01-KA Fair Tourism BELEIDSNOTA Grant Agreement No.: 2014-1-UK01-KA200-000057 Inleiding Toerisme is de derde belangrijkste economische sector in de EU. Hoewel toerisme een positieve impact heeft op economische

Nadere informatie

Rapportage. 25 September 2018

Rapportage. 25 September 2018 Rapportage 25 September 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Positionering advies 3 1.2 Algemeen 3 1.3 Leeswijzer 4 2. Nulsituatie en positiebepaling 4 2.1 Werkwijze 4 2.2 Nulsituatie 5 2.3 Ambitieniveau

Nadere informatie

MVO actieplan HKV 2015-2016

MVO actieplan HKV 2015-2016 MVO actieplan HKV 2015-2016 November 2015 November 2015 MVO actieplan HKV Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Onze MVO doelen en actiepunten... 5 3 Implementatie, review en communicatie... 8 4 Verantwoording...

Nadere informatie

Gedragscode. SCA Gedragscode

Gedragscode. SCA Gedragscode SCA Gedragscode 1 Gedragscode SCA Gedragscode SCA wil op sociaal- en milieutechnisch verantwoorde wijze omgaan met haar belanghebbenden en op basis van respect, verantwoordelijkheid en uitmuntendheid een

Nadere informatie

Convenant: stand van zaken Convenant in vogelvlucht Stap voor stap vooruit

Convenant: stand van zaken Convenant in vogelvlucht Stap voor stap vooruit Convenant: stand van zaken Doordat de beschikbare informatie en de ervaring toenemen, kunnen de doelen steeds worden aangescherpt. Het proces van due diligence wordt dus continu doorlopen en verbeterd.

Nadere informatie

1. Duurzame ontwikkeling

1. Duurzame ontwikkeling Communicatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen 1. Duurzame ontwikkeling Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een begrip dat nauw verbonden is met het begrip duurzaam ondernemen, dat in 1987

Nadere informatie

Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment

Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment Code VINCI Leveranciers Global Performance Commitment Contents P. 2 Introductie P. 2 VINCI s commitments P. 4 Leveranciers commitments P. 6 Implementatie 1 15 april 2012 Introductie Deze Code «Global Performance

Nadere informatie

Duurzaam creëren van waarde. Onze Werkmethoden. Onze waarden. Onze bedrijfsprincipes

Duurzaam creëren van waarde. Onze Werkmethoden. Onze waarden. Onze bedrijfsprincipes Onze Werkmethoden Samen met Onze Bedrijfsprincipes en Onze Waarden vormen ze de basis voor onze processen. Onze Werkmethoden beschrijft hoe wij onze middelen omzetten in resultaten. Wij begeleiden u in

Nadere informatie

Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015

Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015 Duurzaamheidverslag: ook voor u? Koen Vanbrabant FEBEM, 10 maart 2015 Mission: Creating Responsible Business in society Vision: Sustainability Coach Values: Responsibility & Respect Ons Engagement geïntegreerd

Nadere informatie

Geven in Nederland 2015 Geven door bedrijven Dick de Gilder

Geven in Nederland 2015 Geven door bedrijven Dick de Gilder Geven in Nederland 2015 Geven door bedrijven Dick de Gilder 1 Veerkracht Veerkracht Bedrijven blijven (ongeveer) even veel geven; ruwe schatting: 1.4 miljard euro 0,9 miljard aan sponsoring (met concrete,

Nadere informatie

ANTICORRUPTIEBELEID MOBISTAR-groep

ANTICORRUPTIEBELEID MOBISTAR-groep ANTICORRUPTIEBELEID MOBISTAR-groep Datum: 26.06.2013 Versie: v 1.0 Goedgekeurd door: Compliance Officer 1 1. Doel Dit Beleid werd opgesteld met als doel onze verantwoordelijkheden, alsook die van iedereen

Nadere informatie

rapporteren meten duurzaam

rapporteren meten duurzaam handelen interactie motivatie rapporteren verslag omgeving ontwikkelen barometer diversiteit mensen klanten stakeholders mobiliteit communiceren maatschappij scan actie 2.0 DUSCA lokale besturen ethisch

Nadere informatie

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE

STAKEHOLDERS. Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 BUSINESS ASSURANCE BUSINESS ASSURANCE STAKEHOLDERS Hoe gaan we daar mee om? Jacques van Unnik Manager Personnel Certification & Training 3 december 2015 1 DNV GL 2014 Stakeholders 19 November 2015 SAFER, SMARTER, GREENER

Nadere informatie

Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten!

Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten! Kinderrechten- en ontwikkelingseducatie voor uw toekomstige leerkrachten! samen voor kinderen 2 2 Waarom is het belangrijk om leerlingen en leerkrachten te sensibiliseren over de Rechten van het Kind?

Nadere informatie

MVO vanuit marktperspectief - een strategische aanpak -

MVO vanuit marktperspectief - een strategische aanpak - MVO vanuit marktperspectief - een strategische aanpak - Een praktische training over maatschappelijk verantwoord ondernemen voor KMO s Harelbeke, 6 juni 2007 Agenda De omgeving van KMO s hecht steeds meer

Nadere informatie

Intern kwaliteitscharter

Intern kwaliteitscharter Intern kwaliteitscharter Ons intern kwaliteitscharter is samen met het kwaliteitscharter van Federgon (zie volgende pagina) een instrument om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen. Al onze

Nadere informatie

Bijlage C: Prioriteringsmatrix. In het kader van de zelfverklaring ISO Presentatie Techniek Holland B.V. 2017

Bijlage C: Prioriteringsmatrix. In het kader van de zelfverklaring ISO Presentatie Techniek Holland B.V. 2017 In het kader van de zelfverklaring ISO 26000 Presentatie Techniek Holland B.V. 2017 Criteria Voor het bepalen van relevantie hebben we gekeken naar: De eigen activiteiten en besluiten Activiteiten en besluiten

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel

FUNCTIEBESCHRIJVING. Directeur van de sociale departementen A7 Directeur. Sociale departementen Hoofdzetel FUNCTIEBESCHRIJVING Naam van de functie: Dienst: Plaats: van de sociale departementen Sociale departementen Hoofdzetel Datum creatie: Datum revisie: Auteur beschrijving: Houder van de functie: 02/01/2019

Nadere informatie

Aanvullende informatie over elke mindset krijgt u door te klikken op de vlakken in de roadmap.

Aanvullende informatie over elke mindset krijgt u door te klikken op de vlakken in de roadmap. Wij stellen u graag de nieuwste versie van de Talent Management Roadmap voor. Twee mindsets rond duurzaam HR werden toegevoegd: - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - Business Model Aanvullende informatie

Nadere informatie

Boodschap uit Gent voor Biodiversiteit na 2010

Boodschap uit Gent voor Biodiversiteit na 2010 Boodschap uit Gent voor Biodiversiteit na 2010 Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie: Conferentie over Biodiversiteit in een veranderende wereld 8-9 september 2010 Internationaal Conventiecentrum

Nadere informatie

Gedragscode. Inhoudsopgave RESPECT VOOR COLLEGA'S, HANDELSPARTNERS EN DE GEMEENSCHAP... 4

Gedragscode. Inhoudsopgave RESPECT VOOR COLLEGA'S, HANDELSPARTNERS EN DE GEMEENSCHAP... 4 Inhoudsopgave INLEIDING... 3 DOEL VAN DE MANUCHAR GEDRAGSCODE... 3 TOEPASSINGSGEBIED... 3 TOEZICHT OP DE NALEVING... 3 GEDRAGSCODE... 4 RESPECT VOOR COLLEGA'S, HANDELSPARTNERS EN DE GEMEENSCHAP... 4 NALEVING

Nadere informatie

VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2015/6 naar aanleiding van de aanbeveling van de Raad van Europa over de rechten van ouderen

VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2015/6 naar aanleiding van de aanbeveling van de Raad van Europa over de rechten van ouderen VLAAMSE OUDERENRAAD Advies 2015/6 naar aanleiding van de aanbeveling van de Raad van Europa over de rechten van ouderen Vlaamse Ouderenraad vzw 16 december 2015 Koloniënstraat 18-24 bus 7 1000 Brussel

Nadere informatie

MET ONZE KLANTEN EN LEVERANCIERS

MET ONZE KLANTEN EN LEVERANCIERS ONZE GEDRAGSCODE VOOR LEVERANCIERS STERKER, BETER, SAMEN MET ONZE KLANTEN EN LEVERANCIERS Imperial Brands Gedragscode voor leveranciers (10.04.2018) ONZE GEDRAGSCODE ONZE WAARDEN VOOR LEVERANCIERS BIJ

Nadere informatie

gedragscode voor leveranciers van Quintiles

gedragscode voor leveranciers van Quintiles gedragscode voor leveranciers van Quintiles 2 Quintiles maakt zich sterk voor duurzame zakelijke praktijken. Op basis van internationaal erkende normen, is deze gedragscode voor leveranciers ( Code ) gericht

Nadere informatie

Federgon kwaliteitscharter

Federgon kwaliteitscharter N2010 100 Federgon kwaliteitscharter Het kwaliteitscharter van Federgon is een basisdocument van de federatie en een instrument om de kwaliteit van de dienstverlening van de leden te waarborgen. Het beoogt

Nadere informatie

MVO volgens : een ISO26000 zelfverklaring

MVO volgens : een ISO26000 zelfverklaring MVO volgens : een ISO26000 zelfverklaring 1 Waarom MVO? Moeten: Horen: Lonen: gedrag af MVO handelen wordt afgedwongen MVO handelen o.b.v. vrijwilligheid (morele motivatie) De markt beloont MVO en straft

Nadere informatie

kinderrechten Uw bedrijf en 4 Werkplek 6 Gemeenschap INHOUD 8 Markt 10 CRBP, MVO & SDG S 12 Waarom zou u niet meedoen?

kinderrechten Uw bedrijf en 4 Werkplek 6 Gemeenschap INHOUD 8 Markt 10 CRBP, MVO & SDG S 12 Waarom zou u niet meedoen? KIJKT U OOK WEG? Uw bedrijf en kinderrechten 2 INHOUD 4 Werkplek 6 Gemeenschap 8 Markt 12 Waarom zou u niet meedoen? 10 CRBP, MVO & SDG S Children s Rights and Business Principles 1 UW BEDRIJF EN KINDERRECHTEN

Nadere informatie

Optimaal gebruik van de producten van het project.

Optimaal gebruik van de producten van het project. www.bmw-eu.net Optimaal gebruik van de producten van het project Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt uitsluitend bij

Nadere informatie

Wat kunt u doen aan risico s die spelen in uw toeleveringsketen?

Wat kunt u doen aan risico s die spelen in uw toeleveringsketen? Wat kunt u doen aan risico s die spelen in uw toeleveringsketen? Welke invloed heeft u op uw toeleveringsketen? En hoe kunt u invloed uitoefenen om uw (in)directe toeleveranciers maatschappelijk verantwoord

Nadere informatie

SER, Internationaal MVO 2 april 2009 Louise Bergenhenegouwen

SER, Internationaal MVO 2 april 2009 Louise Bergenhenegouwen SER, Internationaal MVO 2 april 2009 Louise Bergenhenegouwen Secretaris NEN Nederlandse normcommissie MVO en Expert in de ISO-werkgroep voor Social Responsibility SER-congres Internationaal MVO ISO 26000-

Nadere informatie

Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a.

Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a. Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a. 2017 Inhoudsopgave Gedragscode Waarom een gedragscode? 3 Voor wie geldt de gedragscode? 3 Openbaarheid gedragscode 3 Onze mensen, klanten en planeet

Nadere informatie

MVO-beleid Human Rights Supplement

MVO-beleid Human Rights Supplement MVO-beleid Human Rights Supplement 2018 MVO-BELEID HUMAN RIGHTS SUPPLEMENT 1. INLEIDING De Nederlandse Waterschapsbank N.V. (NWB Bank) onderschrijft dat mensenrechten universele waarden zijn en heeft als

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR

FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR FUNCTIEBESCHRIJVING BELEIDSMEDEWERKER ONDERZOEKSINFRASTRUCTUUR A. DOEL VAN DE FUNCTIE: Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen

Nadere informatie

Beleid tegen mensenhandel en slavernij

Beleid tegen mensenhandel en slavernij Beleid tegen mensenhandel en slavernij Inhoud Doel Bereik Beleidsverklaring onderzoek en naleving auditbeleid Verwante documenten en processen 2 B e l e i d t e g e n m e n s e n h a n d e l en s l a v

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

Gedragscode Zehnder Group Ltd

Gedragscode Zehnder Group Ltd Gedragscode 1/8 Inhoudsopgave 2 Onze beweegredenen... 3 Voor wie geldt de gedragscode?... 4 Verplichtingen van de werknemers... 4 "Vertrouwelijk aanspreekpunt... 4 Plichten van het management... 5 Lokale

Nadere informatie

Manuchar Group Gedragscode

Manuchar Group Gedragscode Manuchar Group Gedragscode Datum op maak: 15th of Juni, 2016. Inhoudstafel Inleiding 3 Doel van de Manuchar Gedragscode 3 Toepassingsgebied 3 Toezicht op de naleving 3 Respect voor collega s, handelspartners

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

FISCALE GEDRAGSCODE VAN DE GROEP

FISCALE GEDRAGSCODE VAN DE GROEP MAART 2017 FISCALE GEDRAGSCODE VAN DE GROEP CULTURE & CONDUCT TEAM SPIRIT INNOVATION RESPONSIBILITY COMMITMENT 3 Sinds november 2010 beschikt Société Générale over een Fiscale Gedragscode. Deze code beschrijft

Nadere informatie

Principes voor gedrag door de onderneming

Principes voor gedrag door de onderneming Uitgegeven september 2005 Gereviseerd april 2012 Gereviseerd oktober 2017 Principes voor gedrag door de onderneming Epson vervult haar sociale verantwoordelijkheid door te handelen in lijn met de onderstaande

Nadere informatie

Actieplan Kinderrechten SINT MAARTEN

Actieplan Kinderrechten SINT MAARTEN Actieplan Kinderrechten Samenvatting Commissie Kinderrechten Mei 2015 Actieplan Kinderrechten Commissie Kinderrechten INLEIDING Het nationaal beleid van het land Sint Maarten voor Jeugd en Jongeren is

Nadere informatie

VINÇOTTE IN DE REAL ESTATE SECTOR

VINÇOTTE IN DE REAL ESTATE SECTOR VINÇOTTE IN DE REAL ESTATE SECTOR KUNT U DE KWALITEIT BEPALEN ALVORENS DE PRIJS TE BETALEN? bouwen op reputatie YOUR REPUTATION IS MINE. Een sterke reputatie krijg je pas na vele goede daden. Ze verliezen

Nadere informatie

Kinderrechten & Marketing. Mark Wijne & Sanne Viezee Kids- en Jongerenmarketingcongres 9 oktober 2017

Kinderrechten & Marketing. Mark Wijne & Sanne Viezee Kids- en Jongerenmarketingcongres 9 oktober 2017 Kinderrechten & Marketing Mark Wijne & Sanne Viezee Kids- en Jongerenmarketingcongres 9 oktober 2017 Opzet Kennismaking en introductie UNICEF Marketing met respect voor kinderrechten: waarom en hoe? Voorbeeld:

Nadere informatie

Manifest voor de Rechten van het kind

Manifest voor de Rechten van het kind Manifest voor de Rechten van het kind Kinderen vormen de helft van de bevolking in ontwikkelde landen. Ongeveer 100 miljoen kinderen leven in de Europese Unie Het leven van kinderen in de hele wereld wordt

Nadere informatie

Bijlage C: In het kader van de zelfverklaring ISO Presentatie Techniek Holland B.V. 2018

Bijlage C: In het kader van de zelfverklaring ISO Presentatie Techniek Holland B.V. 2018 Bijlage C: In het kader van de zelfverklaring ISO 26000 Presentatie Techniek Holland B.V. 2018 Criteria Voor het bepalen van relevantie hebben we gekeken naar: De eigen activiteiten en besluiten Activiteiten

Nadere informatie

NN statement of Living our Values

NN statement of Living our Values NN statement of Living our Values Onze doelstelling Onze geschiedenis gaat terug tot 1845. Sindsdien is ons bedrijf gefuseerd, gegroeid en veranderd, maar de kern van wie wij zijn is hetzelfde gebleven:

Nadere informatie

TruStone Stakeholders werken samen aan een verantwoorde natuursteensector

TruStone Stakeholders werken samen aan een verantwoorde natuursteensector TruStone Stakeholders werken samen aan een verantwoorde natuursteensector Introductie Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO), dat wil zeggen ondernemen met oog voor mens, dier en

Nadere informatie

PK Benelux BV. Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord ondernemen

PK Benelux BV. Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord ondernemen PK Benelux BV Plan van aanpak maatschappelijk verantwoord ondernemen INLEIDING Dit Plan van aanpak gaat over maatschappelijk verantwoord onderrnemen en Maatschappelijk verantwoord inkopen (ook wel duurzaam

Nadere informatie

Normalisatie: de wereld op één lijn. ISO 26000. Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties (MVO) Zet goede bedoelingen om in goede acties

Normalisatie: de wereld op één lijn. ISO 26000. Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties (MVO) Zet goede bedoelingen om in goede acties Normalisatie: de wereld op één lijn. ISO 26000 Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van Organisaties (MVO) Zet goede bedoelingen om in goede acties 2 Inhoudsopgave ISO 26000: een richtlijn voor iedereen

Nadere informatie

Functiefamilie ET Thematische experten

Functiefamilie ET Thematische experten Functiefamilie ET Thematische experten DOEL Expertise in een materie* en verstrekken aan de administratieve en politieke instanties teneinde hen te ondersteunen bij de besluitvorming en de uitvoering van

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1

GEDRAGSCODE. voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1 GEDRAGSCODE voor de leveranciers en aannemers van Infrabel // 1 VOORWOORD Als één van de belangrijkste spelers op het gebied van duurzame mobiliteit in België wil Infrabel een verantwoord aankoopbeleid

Nadere informatie

in 12 slides Code Buysse II, samengevat in 12 slides

in 12 slides Code Buysse II, samengevat in 12 slides in 12 slides Code Buysse II, samengevat in 12 slides 1 Governance principes De ondernemers hebben hun bedrijf nog niet in een vennootschapsstructuur ondergebracht. De ondernemers activeren een raad van

Nadere informatie

Praktijk Voorbeeld nº 1

Praktijk Voorbeeld nº 1 1. Bedrijfs ID Naam van het bedrijf: Praktijk Voorbeeld nº 1 Van Dorp installaties bv Sector: Technische installaties Core Business / Belangrijkste Brandpreventie, technische ondersteuning, klimaatbeheersing

Nadere informatie

Belgisch comité voor UNICEF: Informatienota voor vrijwilligers 2016

Belgisch comité voor UNICEF: Informatienota voor vrijwilligers 2016 Belgisch comité voor UNICEF: Informatienota voor vrijwilligers 2016 Inhoudstafel 1. Nut van een informatienota 2. De vrijwilliger en UNICEF België 3. Statuut van de organisatie 4. Strategie 2016-2018 en

Nadere informatie

ethisch handvest Voorwoord door Jean-Louis Bouchard, Voorzitter van de Groep Presentatie en engagement van het Comex Ethisch Handvest Econocom Groep

ethisch handvest Voorwoord door Jean-Louis Bouchard, Voorzitter van de Groep Presentatie en engagement van het Comex Ethisch Handvest Econocom Groep ethisch handvest Voorwoord door Jean-Louis Bouchard, Voorzitter van de Groep Presentatie en engagement van het Comex Ethisch Handvest Econocom Groep Bijlagen WOORD VOORAF DOOR JEAN-LOUIS BOUCHARD, VOORZITTER

Nadere informatie

Leveranciers- normen

Leveranciers- normen Leveranciersnormen Als onderdeel van Arconics voortdurende toewijding aan duurzaam en ethisch ondernemerschap, zetten we ons in voor samenwerking met onze leveranciers, aannemers, consultants en anderen

Nadere informatie

Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken.

Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. The Orange Code Wij zijn ING. En wij hebben samen een doel: mensen in staat stellen een stap voor te blijven, in het leven en in zaken. De Orange Code is ons manifest waarin we hebben vastgelegd hoe we

Nadere informatie

JOBDISABILI. Sociale Onderneming Informatiefiche (ITALIË) A. SOCIALE VERANDERING. Opgericht in 2011. Bedrijf met beperkte aansprakelijkheid (BVBA)

JOBDISABILI. Sociale Onderneming Informatiefiche (ITALIË) A. SOCIALE VERANDERING. Opgericht in 2011. Bedrijf met beperkte aansprakelijkheid (BVBA) www.socialbiz.eu Sociale Onderneming Informatiefiche JOBDISABILI (ITALIË) Opgericht in 2011 Rechtsvorm Bedrijf met beperkte aansprakelijkheid (BVBA) Sector Werkgebied Diensten aan bedrijven Lokaal, Europa

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder

FUNCTIEFAMILIE 4.2 Beleidsthemabeheerder Doel van de functiefamilie Het beleidsthema vanuit theoretische en praktische deskundigheid implementeren en uitbouwen teneinde toepassingen omtrent het thema te initiëren, te stimuleren en te bewaken

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de praktijk

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de praktijk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de praktijk Anouk Van de Meulebroecke - slidingdoors 1994-1999: Bio-ingenieur milieutechnologie (UGent) 1999-2000: MSc. in environmental management & sanitation

Nadere informatie

Logo organisatie. EFQM Excellence. Organisatie naam

Logo organisatie. EFQM Excellence. Organisatie naam Logo organisatie EFQM Excellence Recognised for Excellence Organisatie naam Verantwoordelijke (België) 2004 EFQM Het is de bedoeling van EFQM om het algemene gebruik van dit materiaal binnen bedrijven

Nadere informatie

Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000 Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000 Bijlage C Vaststellen van relevantie, significantie en prioriteit van MVO-onderwerpen NPR 9026 Versie: december 2011 Auteurs Rob Boers Erwin Vos CSU CSU

Nadere informatie

Kabinetsreactie Eindevaluatie SER-initiatief Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kabinetsreactie Eindevaluatie SER-initiatief Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Kabinetsreactie Eindevaluatie SER-initiatief Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Kamerbrief 26 485, Internationaal Maatschappelijk Ondernemen, nr. 147 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN

Nadere informatie

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning

Functiefamilie ES Experten organisatieondersteuning Functiefamilie ES Experten ondersteuning DOEL Instrumenten en methodes ontwikkelen* en aanpassen in een domein en de interne klanten ondersteunen bij de implementatie ervan teneinde de werking van de te

Nadere informatie

Versie Datum Wijziging Beschrijving wijziging Revisie /01/17 Gavin Wilkins Eerste versie Nov /05/17 Gavin Wilkins Update Nov 2018

Versie Datum Wijziging Beschrijving wijziging Revisie /01/17 Gavin Wilkins Eerste versie Nov /05/17 Gavin Wilkins Update Nov 2018 GDPR-documentatie Wettelijke basis gegevensverwerking door Harvey Nash (GDPR) Aangemaakt door: Goedgekeurd: Gevalideerd: Documentnummer: Revisieperiode en -methode: Gavin Wilkins GDPR-projectteam MG GDPR-36

Nadere informatie

Over EthicsPoint Melding Algemeen Beveiliging & vertrouwelijkheid meldingen Tips & Beste praktijken

Over EthicsPoint Melding Algemeen Beveiliging & vertrouwelijkheid meldingen Tips & Beste praktijken Over EthicsPoint Melding Algemeen Beveiliging & vertrouwelijkheid meldingen Tips & Beste praktijken Over EthicsPoint Wat is EthicsPoint? EthicsPoint is een alomvattend en vertrouwelijk meldingshulpmiddel

Nadere informatie

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een "Social Business"

doel bereikt zelfsturing inrichten veiligheid fundament Behoeftepiramide van een Social Business Behoeftepiramide van een "" (Naar analogie piramide van Maslow) Maslow rangschikte de volgens hem universele behoeften van de mens in een hiërarchie. Volgens zijn theorie zou de mens pas streven naar bevrediging

Nadere informatie

2012 MVO Jaarverslag

2012 MVO Jaarverslag 2012 MVO Jaarverslag MVO-beleid Tomingroep Als mensontwikkelbedrijf werkt Tomingroep aan duurzaamheid in de volle breedte. Wij willen op een maatschappelijk verantwoorde wijze zaken doen in samenwerking

Nadere informatie

Gedragscode. Looops B.V. Januari Gedragscode algemeen/60/004 Pagina! 1 van! 5

Gedragscode. Looops B.V. Januari Gedragscode algemeen/60/004 Pagina! 1 van! 5 Gedragscode Looops B.V Januari 2019 Gedragscode algemeen/60/004 Pagina! 1 van! 5 Gedragscode algemeen/60/004 Pagina! 2 van! 5 Het beleid dat Looops voert, is vanuit een breed maatschappelijk bewustzijn,

Nadere informatie

Competentieprofiel deskundige ICT

Competentieprofiel deskundige ICT Competentieprofiel deskundige ICT 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan deskundige ICT personeel en organisatie secretariaat B1-B3 2. Context ICT draagt bij tot de uitwerking van

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A2 December 2009 LEIDINGGEVEND A2 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Eerste krachtlijnen. Het Post-2015 doelstellingenkader. Coördinatie Ontwerp Standpuntbepaling. voor de Vlaamse Regering

Eerste krachtlijnen. Het Post-2015 doelstellingenkader. Coördinatie Ontwerp Standpuntbepaling. voor de Vlaamse Regering Het Post-2015 doelstellingenkader Coördinatie Ontwerp Standpuntbepaling voor de Vlaamse Regering Eerste krachtlijnen VI E Staten-generaal van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking I. INLEIDING: HET WAAROM

Nadere informatie

Gedragscode voor Leveranciers

Gedragscode voor Leveranciers AUTEUR Corporate Compliance & Integrity Corporate Social Responsibility Corporate Procurement VERSIE 1.0 STATUS Definitief PAGINA 1 of 8 Gedragscode voor Leveranciers PAGINA 2 of 8 Index 1. Inleiding 3

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

ISO 26000, wereldwijde MVO richtlijn

ISO 26000, wereldwijde MVO richtlijn ISO 26000, wereldwijde MVO richtlijn Zet goede bedoelingen om in goede acties Ingeborg Boon NEN met dank aan Hans Kröder 1 Europees: 30 leden Wereldwijd: 159 leden ruim 60 jaar 18.000 publicaties Missie:

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Maandag 30 januari 2012 Studiedag Duurzaam Betrokken Kinderboerderijen Stefanie Lap Opbouw workshop Definitie Motivatoren voor bedrijven Omvang Huidige ontwikkelingen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE ALUMEXX N.V. d.d. 1 maart 2018

GEDRAGSCODE ALUMEXX N.V. d.d. 1 maart 2018 GEDRAGSCODE ALUMEXX N.V. d.d. 1 maart 2018 1 Gedragscode Alumexx N.V. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstellingen 3. Stakeholders 4. Naleving van wet- en regelgeving 5. Werkklimaat 6. Integer handelen

Nadere informatie

Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000 Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000 Bijlage C Vaststellen van relevantie, significantie en prioriteit van MVO-onderwerpen NPR 9026 Versie: 2015 Auteurs Rob Boers Erwin Vos CSU CSU 1 Prioriteringsrapport

Nadere informatie

Naar een gezamenlijke visie: lokale overheden als actoren voor ontwikkeling

Naar een gezamenlijke visie: lokale overheden als actoren voor ontwikkeling Naar een gezamenlijke visie: lokale overheden als actoren voor ontwikkeling Consultatieproces Dit document bevat de ontwerpvisie die resulteerde uit de conferentie Winning through twinning, die van 17

Nadere informatie

Bijlage B: Antwoorden op de onderzoeksvragen volgens NPR 9026 Safety Service 2017

Bijlage B: Antwoorden op de onderzoeksvragen volgens NPR 9026 Safety Service 2017 Bijlage B: en op de onderzoeksvragen volgens NPR 9026 Safety Service 2017 Inleiding Wat zijn de belangrijkste activiteiten (merken, producten en/of diensten) van de organisatie? Bouwkundig advies op het

Nadere informatie

Kinderrechten in ontwikkelingssamenwerking

Kinderrechten in ontwikkelingssamenwerking Kinderrechten in ontwikkelingssamenwerking KINDERRECHTEN IN ONTWIKKELINGS- SAMENWERKING BTC INFOCYCLUS PLATFORM KINDERRECHTEN IN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Oprichting: 2007 naar aanleiding van wetswijziging

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. INLEIDING Introductie Naar een visie op kwaliteits-, veiligheids- en milieumanagement...

HOOFDSTUK 1. INLEIDING Introductie Naar een visie op kwaliteits-, veiligheids- en milieumanagement... Inhoud INHOUD VOORWOORD... 13 HOOFDSTUK 1. INLEIDING... 15 1.1. Introductie... 15 1.1.1. Naar een visie op kwaliteits-, veiligheids- en milieumanagement... 15 1.1.1.1. Het uitgangspunt van beheersing...

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen?

Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt ook wel maatschappelijk ondernemen, maatschappelijk betrokken ondernemen, duurzaam ondernemen of ethisch

Nadere informatie

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin

Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar. Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin Visienota EDUCARE / Transities 0-6 jaar Onderwijscentrum Brussel Entiteit Gezin a. Situering Jonge kinderen (0-6 jaar) groeien op in diverse contexten: thuis, eventueel in de kinderopvang, en in de kleuterschool.

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg

Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg Het Wie, Wat en Hoe van Welzorg En op welke wijze wij onze klanten verder willen brengen. Inhoud Onze Visie 4 Onze Missie 6 Onze kernwaarden 8 Onze gedragscode 10 Algemeen 11 Naleving van de wet 11 Medewerkers

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 16 april 2010 (20.04) (OR. en) 8570/10 ENFOPOL 99

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 16 april 2010 (20.04) (OR. en) 8570/10 ENFOPOL 99 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 16 april 2010 (20.04) (OR. en) 8570/10 ENFOPOL 99 NOTA I/A-PUNT van: het secretariaat-generaal aan: het Coreper/de Raad nr. vorig doc.: 7984/10 ENFOPOL 78 + COR 1 + ADD

Nadere informatie

Duurzaamheidsanalyse bedrijven

Duurzaamheidsanalyse bedrijven De inspanningen van bedrijven op het vlak van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen worden door KBC Asset Management beoordeeld volgens een evaluatiemodel dat werd opgesteld in samenwerking

Nadere informatie

Ondernemers voor ondernemers. Sponsorprogramma bedrijfspartners Wakibi 2016

Ondernemers voor ondernemers. Sponsorprogramma bedrijfspartners Wakibi 2016 Ondernemers voor ondernemers Sponsorprogramma bedrijfspartners Wakibi 2016 DOE OOK MEE Ga naar www.wakibi.nl en kies jouw project Pagina 1 van 10 Beste Lezer, Graag stel ik Wakibi aan u voor. Wakibi is

Nadere informatie

NATUUR EN BIODIVERSITEIT

NATUUR EN BIODIVERSITEIT NATUUR EN BIODIVERSITEIT Wat hebt u eraan? Biodiversiteit is de verscheidenheid van leven op onze planeet. Het is het fundament van ons welzijn en de economie. We zijn van de natuur afhankelijk voor ons

Nadere informatie