Handleiding Silent Phone voor ios

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Silent Phone voor ios"

Transcriptie

1 Handleiding Silent Phone voor ios

2 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING SILENT CIRCLE AANTAL SILENT CIRCLE GEBRUIKERS PER ABONNEMENT GEBRUIKERSNAAM WIJZIGEN CONTACTEN GEBRUIK VAN SILENT CIRCLE IN HET BUITENLAND BEVEILIGING VAN SILENT CIRCLE SILENT PHONE ENCRYPTIESLEUTELS ZRTP SOFTWARE BLUETOOTH ONDERSTEUNING NOODOPROEP MET SILENT PHONE DATAVERBRUIK SILENT PHONE VERSIE BIJWERKEN VOIC GEBRUIK VAN SILENT PHONE SILENT PHONE APP DOWNLOADEN SILENT PHONE ACTIVEREN SILENT PHONE VERBINDING TESTEN GESPREK OPZETTEN OPZETTEN VAN EEN CONFERENCE CALL Call Manager WISSELGESPREK CONTACTEN TOEVOEGEN AAN FAVORIETEN CONTACTEN TOEVOEGEN MICROFOON UITSCHAKELEN TIJDENS EEN GESPREK TOETSENBORD ACTIVEREN TIJDENS EEN GESPREK VIDEOGESPREK OPZETTEN Het menu bereiken tijdens een videocall Schakelen tussen camera s tijdens een videogesprek Microfoon uitschakelen tijdens een videogesprek MULTITASKEN MET SILENT PHONE PUSH NOTIFICATIES INSTELLEN GESPREKSGESCHIEDENIS BEHEREN VASTSTELLEN VAN DE JUISTE ONTVANGER... 19

3 4.17 DE BETEKENIS VAN BEVEILIGD AUTHENTICATION KEYWORDS BETEKENIS HET WOORD BEVEILIGD IS SOMS WEERGEGEVEN IN GELE LETTERS... 21

4 1. Inleiding De dienst Silent Circle is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar communicatie met aanvullende beveiliging. De dienst maakt het mogelijk om communicatie via de smartphone of tablet (spraak én data) dusdanig te versleutelen, dat afluisteren van een gesprek praktisch onmogelijk is. De dienst richt zich niet alleen op het beschermen van vertrouwelijke communicatie in het belang van bijvoorbeeld de openbare orde en veiligheid, bankgeheim, medische discretie of bijvoorbeeld gevoelige industriële informatie, maar is bedoeld voor iedereen die belang hecht aan extra privacy en vertrouwelijkheid. De belangrijkste kenmerken van de dienst Silent Circle zijn: Vertrouwelijke (video) gesprekken voeren Vertrouwelijk delen van teksten, afbeeldingen, media en bestanden Hoogst mogelijke privacybescherming HD-kwaliteit spraak en video Eenvoudige, intuïtieve werking Platform onafhankelijk (ios en Android) Eenvoudig te activeren De dienst Silent Circle bestaat uit 2 apps: Silent Phone en Silent Text. In deze handleiding leest u hoe u de app Silent Phone voor ios (Apple) in gebruik kunt nemen en maakt u snel kennis met de mogelijkheden. Noot: het komt voor dat er in deze handleiding Engelstalige en Nederlandstalige Silent Circle menuopties worden gebruikt.

5 2. Silent Circle 2.1 Aantal Silent Circle gebruikers per abonnement Het Silent Circle abonnement is persoonsgebonden. Gebruikers hebben ieder een eigen account nodig om te kunnen communiceren. 1 Abonnement kunt u op 1 of meer smartphones en/of tablets installeren. Houdt u er rekening mee dat als u Silent Circle op meerdere apparaten installeert, deze tegelijk signaleren als u gebeld wordt of een tekstbericht ontvangt. Het blijft immers 1 account. We adviseren om Silent Circle per abonnement op 1 apparaat te installeren. 2.2 Gebruikersnaam wijzigen Uw gebruikersnaam is de naam waarop u voor andere Silent Circle gebruikers vindbaar bent. U kunt uw gebruikersnaam alleen wijzigen door uw huidige account te beëindigen en een nieuwe aan te maken in uw beheeromgeving in Zelfservice Cloud. 2.3 Contacten U kunt alleen gesprekken voeren en berichten versturen met andere gebruikers van Silent Circle. Doordat privacy hoog in het vaandel staat bij deze dienst is er geen centrale database van gebruikersnamen. U dient uw gebruikersnaam zelf uit te wisselen met andere gebruikers. U kunt andere gebruikers van Silent Circle wel toevoegen als contact. Houdt er rekening mee dat de gebruikersnaam van Silent Circle onafhankelijk is van het mobiele nummer van uw smartphone. In paragraaf 4.8 leest u hoe u contacten toevoegt. 2.4 Gebruik van Silent Circle in het buitenland Silent Circle werkt onafhankelijk van uw geografische locatie, alles wat u nodig hebt is een werkende dataverbinding (3G/4G/Wi-Fi). Tip: als u een 3G/4G verbinding gebruikt in het buitenland, betaalt u hiervoor roaming tarieven. Controleer deze tarieven bij uw mobiele provider voordat u in het buitenland datadiensten gebruikt. 2.5 Beveiliging van Silent Circle Silent Circle werkt met encryptie (het versleutelen) van uw communicatie. Wanneer u een nieuwe communicatie start ziet u dat 3 sterren omlijnen onder de naam van de gebruiker waarmee u in contact wilt treden. Zodra de ander Silent Circle start, vindt er een sleuteluitwisseling plaats. Op dat moment lichten 2 van de 3 sterren op. Hierna kunt u berichten uitwisselen of een gesprek voeren en optioneel de SAS controleren (zie paragraaf )..

6 3. Silent Phone Silent Phone is een veilige mobiele video en voice oplossing. Het is een makkelijk te downloaden app die u voorziet van HD-kwaliteit bellen via 3G, 4G en Wi-Fi-netwerken met behulp van de ZRTP encryptie software uitgevonden door Silent Circle mede-oprichter Phil Zimmermann. 3.1 Encryptiesleutels Silent Phone maakt gebruik van peer-to-peer encryptie-technologie, wat betekent dat alleen Silent Phone gebruikers encryptiesleutels uitwisselen voor elke peer-to-peer-oproep. De sleutels worden niet opgeslagen op een server. Silent Phone maakt gebruik van de TLS en ZRTP protocollen en versleutelt de datapakketten van het telefoongesprek die via het internet verstuurd worden. Silent Phone maakt gebruik van het beveiligde Silent Netwerk om de spraakdienst te vergemakkelijken en zorgt voor complete beveiliging van een gesprek. 3.2 ZRTP software De ZRTP software detecteert wanneer het gesprek wordt opgestart en maakt een cryptografische sleutelovereenkomst tussen 2 Silent Circle gebruikers. Vervolgens wordt direct overgegaan tot het coderen en decoderen van de spraak- en datapakketten. Sleutelonderhandelingen zijn puur peer-to-peer. De sleutels worden na het gesprek vernietigd. 3.3 Bluetooth ondersteuning Silent Phone ondersteunt momenteel Bluetooth op alle ios apparaten. 3.4 Noodoproep met Silent Phone Met Silent Phone kunt u geen noodoproepen maken. Silent Phone is geen vervanging voor een telefoniedienst. Voor het maken van een noodoproep maakt u gebruik van uw reguliere telefoniedienst. 3.5 Dataverbruik De hoeveelheid data die de Silent Phone verbruikt varieert. Om 10 uur te kunnen bellen per maand, waarbij wordt aangenomen dat 5 uur via Wi-Fi (80kb/s) verloopt, zal over een 3G netwerk +/- 270 mb (20kb/s) data verbruikt worden. 3.6 Silent Phone versie bijwerken Updates voor Silent Phone vindt u in de App Store en zijn beschikbaar als er veranderingen of nieuwe mogelijkheden zijn toegevoegd. Navigeer naar de App Store en selecteer Updates. Als Silent Phone niet op het Updates tabblad staat beschikt u al over de laatste versie. 3.7 Voic Silent Phone heeft geen voic dienst. Gemiste oproepen worden als gemiste oproep en als melding weergegeven op uw toestel.

7 4. Gebruik van Silent Phone 4.1 Silent Phone app downloaden Nadat u Silent Circle op kpn.com/cloud hebt aangeschaft, ontvangt u van KPN een installati . In deze installati vindt u instructies en de downloadbutton om de app te installeren. 4.2 Silent Phone activeren De 1e keer dat u Silent Phone opstart wordt u verzocht om uw gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Vervolgens vindt de registratie met het netwerk plaats en wordt de applicatie geactiveerd. 4.3 Silent Phone verbinding testen U kunt uw Silent Phone connectie testen door *3246 in te toetsen. Vervolgens hoort u een echo van uw eigen stem. 4.4 Gesprek opzetten Tik op de grijze band boven het toetsenbord. Wanneer het toetsenbord wordt weergegeven, typt u de gebruikersnaam van de persoon waarmee u een gesprek wilt voeren. Tik op Ga om het gesprek te starten.

8 4.5 Opzetten van een conference call U kunt een conference call (vergadering) tussen meerdere gebruikers opzetten dit door het volgen van de volgende stappen: 1. Roep 1 van de contactpersonen op die u aan een vergadering wilt laten deel nemen 2. Tijdens het 1 e gesprek, tikt u op Add Call en kies de gebruikersnaam van de andere persoon (en) die u wilt toevoegen aan uw vergadering 3. Door gebruik te maken van de Call Manager -knop, krijgt u toegang tot uw actieve gesprekken, tik en houdt de contactpersoon vast die u wilt toevoegen in een conference call tot de naam wordt gemarkeerd en deze wordt automatisch verplaatst van Prive lijst naar de Vergadering lijst Call Manager Via Call Manager kunt u contacten in en uit de vergadering plaatsen zodat u een privégesprek kunt voeren met een gebruiker, terwijl u meerdere lijnen geopend hebt. Open Call Manager en tik langere tijd op de oproep die u privé wilt spreken en het gesprek wordt automatisch naar de Prive lijst verplaatst. De andere gesprekken worden dan automatisch in de wachtstand geplaatst. U kunt een gesprek beëindigen door te klikken op het rode telefoon pictogram.

9 4.6 Wisselgesprek Tijdens een gesprek, tikt u op de Add call knop en u hebt de mogelijkheid om een andere gebruikersnaam met behulp van het toetsenbord in te voeren. U kunt ook kiezen voor een van uw contacten uit uw favorieten menu, terwijl u het andere gesprek in de wachtstand plaatst. U kunt actieve gesprekken in de Call Manager te beheren. U kunt terug gaan naar het oorspronkelijke gesprek door op het Silent Circle logo links boven in het scherm te tikken. 4.7 Contacten toevoegen aan favorieten Vanuit het scherm toetsenbord, tikt u op de Recent toets, op het volgende scherm kunt u het contact toevoegen aan de lijst met favorieten.

10 4.8 Contacten toevoegen U hebt 2 mogelijkheden om contacten toe te voegen: Door middel van Silent Phone: Nadat u een conversatie met een andere Silent Phone gebruiker hebt gehad, vraagt u de belhistorie op met de Recent knop. Tik op het informatie pictogram aan de rechter kant van de contactpersoon die u wilt toevoegen Tik op het profielicoon met het + symbool

11 Kies voor het aanmaken van een nieuw contactpersoon of om een bestaande te bewerken. Een 2 e mogelijkheid om contacten toe te voegen is, door middel van de contacten applicatie van uw telefoon: 1. Ga naar de contacten applicatie van uw telefoon en maak een nieuw contact aan of bewerk een bestaande

12 2. Maar een nieuw URL veld aan. U kunt dit veld aanpassen door het bijvoorbeeld Silent Phone te noemen 3. In het veld kunt u de gebruikersnaam of Silent Phone naam op de volgende manier invullen en de wijzigingen opslaan: sip:gebuikersnaam@sip.silentcircle.net (Bijvoorbeeld: sip:support@sip.silentcircle.net Of sip: @sip.silentcircle.net)

13 Wanneer u op dat veld tikt wordt Silent Phone gestart en kunt u een gesprek starten door op de groene telefoonknop te tikken. 4.9 Microfoon uitschakelen tijdens een gesprek Om de microfoon uit te zetten, tik op de Mute knop. De knop licht op om aan te geven dat de audio vanuit uw zijde niet door de andere zijde gehoord kan worden. Om de microfoon weer aan te zetten tikt u nogmaals op de Mute -knop.

14 4.10 Toetsenbord activeren tijdens een gesprek Tik op het toetsenbord pictogram om het toetsenbord te laten verschijnen. Om het toetsenbord te verbergen, tik op Hide Keypad om terug te keren naar het oproepscherm Videogesprek opzetten Gedurende een actief audio gesprek, tikt u op het Camera pictogram in het menu. Dit initieert een videogesprek verzoek bij uw gesprekspartner. Zodra uw gesprekspartner het verzoek accepteert wordt de video verbinding tot stand gebracht.

15 Belangrijk: het videogesprekken wordt alleen geïnitieerd als de SAS (Short Authentication String) geverifieerd is en als beide smartphones een frontcamera hebben Het menu bereiken tijdens een videocall Tik ergens op het scherm om de opties weer te geven. Hiermee kunt u het video gesprek pauzeren of terugkeren naar audio. Selecteer Allen audio om het videogesprek te beëindigen, daarmee keert u terug naar het toetsenbord en een audiogesprek. Selecteer Video pauzeren om het video gesprek te pauzeren en Video hervatten om verder te gaan Schakelen tussen camera s tijdens een videogesprek Tik op het Camera pictogram rechts onderin het scherm om te schakelen tussen de voor- en achterkant camera van uw telefoon.

16 Microfoon uitschakelen tijdens een videogesprek Tik op het Microfoon pictogram links onderin het scherm. Het Mute symbool is zichtbaar weergegeven in het beeld in beeld scherm.

17 4.12 Multitasken met Silent Phone Silent Phone ondersteunt Multitasking op elk besturingssysteem. U kunt te allen tijden een gesprek ontvangen op Silent Phone, onafhankelijk van welke handeling u op dat moment op uw apparaat verricht. Als uw apparaat aanstaat, staat Silent Phone ook aan. Uw Silent Phone applicatie hoeft dus niet zichtbaar te zijn op uw scherm. Noot: tijdens het voeren van een Silent Phone gesprek kan het voorkomen dat uw gesprek wegvalt als u tegelijkertijd wordt gebeld op uw reguliere telefoonnummer op hetzelfde toestel Push Notificaties instellen Met Push notificaties informeert Silent Phone u over inkomende of gemiste gesprekken, zelfs als Silent Phone uitstaat of sluimert. Als u Silent Phone op uw telefoon installeert, krijgt u een bericht met een verzoek om push notificaties te accepteren. Klik OK om de functionaliteit in te schakelen. Silent Phone werkt niet goed als de functionaliteit is uitgeschakeld. Om uw push notificaties te ontvangen, volg onderstaande stappen: 1. Ga naar uw Configuratie instellingen 2. Kies voor Notification Center 3. Op het volgende scherm, kiest u voor Silent Phone 4. Vervolgens selecteert u uw meldingsstijl 3. Badge-app-symbool, Meldingsgeluid, Toon in berichtencentrum en Op toegangsscherm moeten allemaal aan staan

18 4.15 Gespreksgeschiedenis beheren Met Silent Phone kunt u recente gesprekken opslaan of enkele gesprekken verwijderen uit uw belhistorie. Ga naar uw belhistorie; tik op Recent om uw gesprekken te zien. Vervolgens tikt u op Bewerken rechts bovenin uw scherm. Om uw gehele belhistorie te verwijderen, tikt op Alles verwijderen links bovenin uw scherm. Om 1 gesprek te verwijderen, tikt op het rode - teken naast het gesprek en het woord Verwijderen verschijnt ernaast.

19 4.16 Vaststellen van de juiste ontvanger Om er zeker van te zijn dat u met de juiste ontvanger communiceert en om te voorkomen dat er een Man-in-the-Middle (onderscheppen en/of manipuleren van uw communicatie door een derde) aanval plaatsvindt, biedt de app de volgende mogelijkheden: Short Authentication String (SAS) met uw gesprekspartner Video bevestiging tijdens een gesprek Short Authentication String (SAS) controleert en bevestigt zo de integriteit van de encryptiesleutel en van de gebruiker aan de andere kant. Dat zijn de 2 willekeurig gegenereerde woorden die u onder de woorden Aanraken en verifiëren ziet. In onderstaande afbeelding zijn dit de woorden scenic frequency. Zodra een Silent gesprek is begonnen, bevestig dan mondeling de 2 woorden die zijn weergegeven op het scherm met de persoon met wie u spreekt. Als ze overeenkomen, klikt u op de knop Controleer en bevestig de gebruikersnaam van uw gesprekspartner. Het woord Beveiligd zal dan groen worden. U hoeft dit slechts 1 keer te doen voor iedere Silent Phone gebruiker die u belt.

20 4.17 De betekenis van Beveiligd De tekst Beveiligd wordt groen op het moment dat u de authenticatie woorden (onder het woord Beveiligd ) hebt geverifieerd met de persoon met wie u belt. Dit betekend dat een veilige verbinding is opgezet met de andere Silent Phone gebruiker over het beveiligde Silent Netwerk. U krijgt wellicht eerst een bericht Going Secure of Connecting. Dit geeft aan dat uw Silent Phone bezig is om de beveiligde sleutels overeen te komen met de Silent Phone van uw gesprekspartner. Als de sleutels overeengekomen zijn verschijnt het woord Beveiligd op uw scherm en geeft aan dat uw verbinding beveiligd en privé is. De sleutels worden na iedere verbinding vernietigd zodat er altijd nieuwe sleutels voor iedere verbinding gebruikt worden Authentication Keywords betekenis Als de SAS (Short Authentication String) identieke woorden vertoont worden op twee Silent Phones die met elkaar communiceren, betekent dit dat de ZRTP onderhandelde sleutels gelijk zijn en dat een MiTM (Man in the Middle) aanval niet heeft plaatsgevonden. Het gesprek is beveiligd.

21 4.19 Het woord Beveiligd is soms weergegeven in gele letters De letters worden in geel weergegeven op het moment de encryptie omgezet wordt van ZRTP naar SDES. Zodra de initiële sleuteluitwisseling heeft plaatsgevonden worden de letters wit. Deze letters blijven wit, totdat u mondeling de SAS (Security Authentication String) hebt gevalideerd met uw gesprekspartner. Na bevestiging worden de letters groen. Dit is een handmatige actie die u kunt uitvoeren door op Valideren te tikken.

Handleiding. Silent Phone voor Android

Handleiding. Silent Phone voor Android Handleiding Silent Phone voor Android INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 4 2. SILENT CIRCLE... 5 2.1 AANTAL SILENT CIRCLE GEBRUIKERS PER ABONNEMENT... 5 2.2 GEBRUIKERSNAAM WIJZIGEN... 5 2.3 CONTACTEN... 5 2.4

Nadere informatie

Handleiding voor Android. Voor smartphone en tablet.

Handleiding voor Android. Voor smartphone en tablet. Handleiding voor Android Installeer Signcall 1. Open de Google Play Store. 2. Zoek op Signcall, de app mymmx Signcall komt dan tevoorschijn in de lijst. 3. Klik op de applicatie. 4. Klik op Installeren.

Nadere informatie

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone)

FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime - Berichten - Telefoon (iphone) FaceTime Met FaceTime kunt u video- of audiogesprekken voeren met iedereen die beschikt over een ios-apparaat of computer met FaceTime. Via de FaceTime-camera kan

Nadere informatie

Handleiding voor Android. Voor smartphone en tablet

Handleiding voor Android. Voor smartphone en tablet Handleiding voor Android Voor smartphone en tablet Inhoud Installeer de Tolkcontact-app Inloggen op de Tolkcontact-app Het gebruikersscherm Contacten Hoe ontvang je een telefoongesprek? Hoe voer je een

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding voor Apple. Voor iphone en ipad.

Handleiding voor Apple. Voor iphone en ipad. Handleiding voor Apple. Installeer Signcall 1. Open de App Store. 2. Zoek op Signcall, de app mymmx Signcall komt dan tevoorschijn in de lijst. 3. Klik op Download. 4. Klik op Installeer, de app MyMMX

Nadere informatie

Handleiding voor Apple. Voor iphone en ipad

Handleiding voor Apple. Voor iphone en ipad Handleiding voor Apple Voor iphone en ipad Inhoud Installeer Tolkcontact Inloggen bij Tolkcontact Het gebruikersscherm Contacten Hoe ontvang je een telefoongesprek? Hoe voer je een telefoongesprek? Toetsen

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptops

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptops Handleiding voor Windows Inhoud Installeer Tolkcontact Inloggen bij Tolkcontact Het gebruikersscherm Contacten Hoe ontvang je een telefoongesprek? Hoe voer je een telefoongesprek? Toetsen Instellingen

Nadere informatie

Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite

Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite Document: Workshop HIPPER, IAM en HIPINLite Datum: 31-3-2017 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 4 2 HIPPER... 5 2.1 Hoe zorg ik ervoor dat

Nadere informatie

HANDLEIDING Softphone

HANDLEIDING Softphone HANDLEIDING Softphone Geïntegreerd mobiel bellen via 4G en WiFi Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Downloaden... 3 1.2 Aanmelden... 4 2. Gesprekken... 5 2.1 Inkomende oproepen... 5 2.2 Uitgaande oproepen...

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop.

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop. Handleiding voor Windows. Installeer Signcall 1. Open www.signcall.nl/signcall-computer 2. Het bestand wordt automatisch gedownload. Mogelijk wordt u vooraf gevraagd de download te accepteren. 3. Open

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek?

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek? Ver si e:j ul i2017 Inhoudsopgave Installeer Signcall 3 Inloggen bij Signcall 4 Het gebruikersscherm 5 Contacten 6 Hoe ontvang je een telefoongesprek? 8 Hoe voer je een telefoongesprek? 9 Toetsen 11 Instellingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek?

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek? Ver si e:j ul i2017 Inhoudsopgave Installeer Signcall 3 Inloggen bij Signcall 4 Het gebruikersscherm 5 Contacten 6 Hoe ontvang je een telefoongesprek? 8 Hoe voer je een telefoongesprek? 9 Toetsen 11 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding Aastra 6730i Datum 31 oktober 2013

Handleiding Aastra 6730i Datum 31 oktober 2013 Document Handleiding Aastra 6730i Datum 31 oktober 2013 Libervoice Overschieseweg 76 Telefoon: 010 76 00000 3044 EH Rotterdam Email: support@libervoice.nl Inhoudsopgave 1 Toetsen 3 Blz 2 Functionaliteiten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek?

Inhoudsopgave. Installeer Signcall 3. Inloggen bij Signcall 4. Het gebruikersscherm 5. Contacten 6. Hoe ontvang je een telefoongesprek? Ver si e:j ul i2017 Inhoudsopgave Installeer Signcall 3 Inloggen bij Signcall 4 Het gebruikersscherm 5 Contacten 6 Hoe ontvang je een telefoongesprek? 8 Hoe voer je een telefoongesprek? 9 Toetsen 11 Instellingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Softphone

HANDLEIDING Softphone HANDLEIDING Softphone Geïntegreerd mobiel bellen via 4G en WiFi Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Downloaden... 3 1.2 Aanmelden... 4 2. Gesprekken... 5 2.1 Inkomende oproepen... 5 2.2 Uitgaande oproepen...

Nadere informatie

Skype. Praktische informatie over Skype

Skype. Praktische informatie over Skype April 2015 Auteur: E.C.Bliek Skype Praktische informatie over Skype Dit bestand omvat een introductie over het programma Skype. Functies, gebruik en een gebruiksinstructie worden behandeld. ICT&Onderwijs

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP

XELION 7 - MOBIELE APP XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app 1 Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen... 3 2. Inloggen in de Xelion 7 app... 3 3. De app gebruiken...

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Goed gebruik Technische tips Goed gebruik PatientHub Hoe gebruikt u het? Om beveiligde videoconsulten te houden heeft u nodig: - Een computer (Windows 7 of

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 11

Inhoudsopgave. Pagina 2 van 11 Kubi Handleiding Inhoudsopgave Wat is Kubi... 3 Kubi Control... 4 Kubi Animatie... 6 Videobellen... 7 Bereid uw device voor... 7 Bedien de Kubi... 7 Videobellen en de Kubi... 7 Kubi stap voor stap gids...

Nadere informatie

KPN ÉÉN Zapper. Handleiding

KPN ÉÉN Zapper. Handleiding KPN ÉÉN Zapper Handleiding Inhoud 1 Introductie 3 1.1 De diverse schermen 4 1.2 Mobiliteit 5 2 Installatie 6 2.1 Installeren ZAPPER voor iphone 7 2.2 Installeren ZAPPER voor Android 8 2.3 Account informatie

Nadere informatie

Handleiding Handleiding

Handleiding Handleiding Handleiding Update: 24 april 2014 Installeer mymmx mobiel/tablet 1. Open de App Store. 2. Zoek op Signcall, de app mymmx Signcall komt dan tevoorschijn in de lijst. 3. Klik op Gratis. 4. Klik op Installeer,

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 1.3 voor iphone. Handleiding Bria 1.3 voor Iphone

Support. Handleiding. Bria 1.3 voor iphone. Handleiding Bria 1.3 voor Iphone Support Handleiding Bria 1.3 voor iphone 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Doorverbinden Conferentie Gesprekken opnemen 3 4 7 5 5

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

handleiding bria voor iphone versie 1.3

handleiding bria voor iphone versie 1.3 handleiding bria voor iphone versie 1.3 Altijd en overal bereikbaar op uw Belcentrale VoIP account? Registreer een extensie op uw Apple iphone of ipod Touch met de Bria iphone Edition. Uw account instellen

Nadere informatie

Opmerking: Realiseer je dat dit een gratis programma is en daarom is het mogelijk dat het soms niet naar behoren werkt.

Opmerking: Realiseer je dat dit een gratis programma is en daarom is het mogelijk dat het soms niet naar behoren werkt. Inhoudspogave 1. Benodigdheden 1 2. Installatie 2 3. Uitleg beginscherm 3 4. Testgesprek 4 5. Contactpersonen 5 6. Bellen 7 7. Chatten (tekstmessenger) 8 8. Skype-vergadering 9 1 Benodigdheden Voordat

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de titel ipad voor senioren met ios 12 en hoger ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Versie 2.2. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Versie 2.2 Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken...

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Lync 2010 korte gebruikershandleiding

Lync 2010 korte gebruikershandleiding Lync 2010 korte gebruikershandleiding In deze korte handleiding worden de basishandelingen binnen Lync versie 2010 toegelicht. Op de TU/e wordt Lync 2010 beschikbaar gesteld om uniforme communicatie mogelijk

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP. Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app

XELION 7 - MOBIELE APP. Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen 4 2. Inloggen in de Xelion 7 app 4 3. De app gebruiken 5 3.1

Nadere informatie

Handleiding - HIPPER

Handleiding - HIPPER Handleiding - HIPPER Inhoudsopgave 1 Introductie...3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 3 2 Installatie...5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 6 2.2 Installeren HIPPER voor Android... 6 2.3

Nadere informatie

Wifi of mobiel internet gebruiken?

Wifi of mobiel internet gebruiken? Wifi of mobiel internet gebruiken? Wat is het verschil tussen wifi en mobiel internet met een dataverbinding? Surfen via wifi is goedkoper (vaak gratis) dan surfen via mobiel internet, maar het wifi-bereik

Nadere informatie

Skype telefonie. Inhoud. Telefonie met Skype. Handleiding

Skype telefonie. Inhoud. Telefonie met Skype. Handleiding Skype telefonie Inhoud Bellen en gebeld worden met Skype voor Bedrijven... 2 Het toetsenblok gebruiken... 3 Gebeld worden... 3 Een oproep doorverbinden... 4 Op Android telefoon een gesprek doorverbinden...

Nadere informatie

Informatie overgenomen van de site: een-account-aanmaken En

Informatie overgenomen van de site:  een-account-aanmaken En Informatie overgenomen van de site: http://editorial.nl.softonic.com/skype-handleiding-deel-1- een-account-aanmaken En http://www.seniorweb.nl/artikel/29270/skype-gebruiken SBM 2015 2 De eerste stap op

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders

HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders HANDLEIDING Bedrijven \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik inloggen?

Nadere informatie

SchoolWapps handleiding voor ouders

SchoolWapps handleiding voor ouders SchoolWapps handleiding voor ouders Met SchoolWapps blijft u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen van uw kind en de school. Bekijk de website op uw telefoon of tablet of maak gebruik van de SchoolApp

Nadere informatie

HANDLEIDING 180 CAMERA

HANDLEIDING 180 CAMERA HANDLEIDING 180 CAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie 180 Camera... 5 2.1 Gebruik... 7 2 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop! In

Nadere informatie

Yes InTouch. Handleiding. Business Solutions Provider

Yes InTouch. Handleiding. Business Solutions Provider Handleiding Business Solutions Provider Totaalcommunicatie Get InTouch met uw collega s Met de app kunt u vanuit één interface de beschikbaarheid van uw collega s zien, chatten, bellen, vergaderen en samenwerken.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HIPPER

Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Controle over uw telefooncentrale, overal en te allen tijde Datum: 02 mei 2014 Versie: 1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18 Handleiding HIPPER Pagina 1 van 18 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 AFSTANDSBEDIENING... 3 2.2 MOBILITEIT... 3 3 INSTALLATIE... 5 3.1 INSTALLEREN HIPPER VOOR IPHONE... 6 3.2

Nadere informatie

Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Gebruikers App Handleiding

Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Gebruikers App Handleiding Yes Mobiel+ Mobiel Kantoor Gebruikers App Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Inloggen 4 Identiteit 5 Recent 6 Collega s 7 Profiel 8 Instellingen 9 o Direct doorschakelen 10 o Doorschakelen

Nadere informatie

LegManager Mobile Handleiding

LegManager Mobile Handleiding LegManager Mobile Handleiding Handleiding LegManager Mobile 1 1. Inhoud 1. INHOUD... 2 2. PROGRAMMAVEREISTEN... 3 a. Vragen, opmerkingen en suggesties... 3 b. Welke tablet/ipad of smartphone/iphone kan

Nadere informatie

Handleiding Online PBX Beheer Tool

Handleiding Online PBX Beheer Tool Handleiding Online PBX Beheer Tool Versienummer: 20150508 Inleiding De Dean Online PBX Beheer Tool is een online tool waarmee u zelf eenvoudig wijzingen kunt doorvoeren in uw telefonieomgeving. Voor het

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Handleiding HIPPER Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2 Installatie... 5

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Mobile Call Connect-app

Gebruikershandleiding. Mobile Call Connect-app Gebruikershandleiding Mobile Call Connect-app Welkom! Heeft u de Call Connect-app geïnstalleerd en is hij klaar voor gebruik? Dan gidst deze handleiding u door alle functies van de Mobile Call Connect-oplossing.

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB

GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB GEBRUIKERSHANDLEIDING (JULI 2015) V4.1-020-PUB 1 INLEIDING Emma ondersteunt mensen met medicatie bij het tijdig innemen van de medicatie door hierover een herinnering te sturen op de smartwatch en/of smartphone.

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 5.3 voor iphone. Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1

Support. Handleiding. Bria 5.3 voor iphone. Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1 Support Handleiding Bria 5.3 voor iphone Handleiding Bria 5.3 voor iphone 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Netwerk Bellen en gebeld worden Functies tijdens het bellen

Nadere informatie

Zmodo Zsight Android handleiding

Zmodo Zsight Android handleiding Zmodo Zsight Android handleiding -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Inhoudsopgave 1. Software installatie...3 1.1

Nadere informatie

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 4.0 De X-lite 4.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

2. Downloaden en installeren

2. Downloaden en installeren U hebt ongetwijfeld wel eens van Skype gehoord. De populaire (video)beldienst op uw pc, op basis van Voice over IP (VoIP), zit zo in de lift dat Microsoft de dienst heeft overgenomen (Microsoft legt 8,5

Nadere informatie

Mobiele App voor INTEGRA alarmsystemen Integra_control_qs_nl 06/16. Configuratie Quick start

Mobiele App voor INTEGRA alarmsystemen Integra_control_qs_nl 06/16. Configuratie Quick start INTEGRA CONTROL Mobiele App voor INTEGRA alarmsystemen Integra_control_qs_nl 06/16 Configuratie Quick start Het INTEGRA / INTEGRA Plus alarmsysteem kan ook worden bediend en geconfigureerd vanaf een mobiel

Nadere informatie

CLOUD & CLEAR. MiCollab Client (desktop) gebruiken

CLOUD & CLEAR. MiCollab Client (desktop) gebruiken CLOUD & CLEAR MiCollab Client (desktop) gebruiken 1. MICOLLAB CLIENT VOOR DESKTOP GEBRUIKEN De MiCollab Client Desktop Applicatie kunt u gebruiken voor chat, presence, persoonlijke oproepdoorschakeling

Nadere informatie

Handleiding - Vivago Mobile

Handleiding - Vivago Mobile Handleiding - Vivago Mobile Installatie Vivago Mobile applicatie Vereisten Vivago Mobile App : Android Smartphone > Android versie 4.0.3. of hoger Iphone > ios versie 9.0 of nieuwer Download de Vivago

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app gebruik

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app gebruik Handleiding Abakus Abakus Compleet app gebruik Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Agenda... 4 Multimedia functies... 5 Taken en signaleringen... 7 Profiel... 8 Abakus Compleet

Nadere informatie

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding Tritel VAMO Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. VAMO 3 1.1 Identiteit 3 1.2 Bellen en gebeld worden 3 1.3 Gebeld worden 3 1.4 Voicemail 3 1.5 Gespreksbediening 4 1.6 Zakelijk of privé 4 1.7 Bellen bij

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows Phone 8 & 8.1 Versie september 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows Phone 8 & 8.1 Versie september 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows Phone 8 & 8.1 Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

Basisfuncties. Een oproep tot stand brengen. Oproepapparatuur. Oproepmethodes. tiptel IP 284

Basisfuncties. Een oproep tot stand brengen. Oproepapparatuur. Oproepmethodes. tiptel IP 284 Een oproep tot stand brengen Oproepapparatuur U kunt een telefoonoproep via de volgende apparatuur tot stand brengen: 1) Neem de hoorn, het symbool wordt in het inactieve scherm weergegeven. 2) Druk op

Nadere informatie

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit

x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit x-lite 5.0 De X-lite 5.0 is een softphone die u kunt installeren op uw PC. De software is prima te gebruiken om uw testaccount van Belcentrale op uit te proberen of voor thuisgebruik. Configureren Download

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1

Support. Handleiding. Bria voor Android 3.1. Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Support Handleiding Bria voor Android 3.1 Handleiding Bria voor Android 3.1 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens het

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Support. Handleiding. Bria 2.0 voor Android. Handleiding Bria 2.0 voor Android 1

Support. Handleiding. Bria 2.0 voor Android. Handleiding Bria 2.0 voor Android 1 Support Handleiding Bria 2.0 voor Android Handleiding Bria 2.0 voor Android 1 Inhoudsopgave Inleiding Configuratie Uw account instellen Netwerk Gebruik Bellen en gebeld worden Telefoonboek Functies tijdens

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding EyeBeam softclient VOIP

Handleiding EyeBeam softclient VOIP Handleiding EyeBeam softclient VOIP Menu Minimaliseren Verbergen Beschikbaarheid Bel knop Microfoon Volume Luidspreker Volume Ophang Knop Gesprek plaatsen: - Toets het telefoonnummer in op de softphone

Nadere informatie

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl

VAMO. Handleiding. Copyright RoutIT 2014 www.routit.nl info@routit.nl VAMO Handleiding 1 Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 03-03-2014 1.1 Aanpassingen voor identiteitswijziging (HIPPER) RoutIT B.V. 05-06-2014 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

1. Open de applicatie Play Store op uw Android GSM. Te herkennen aan het witte icoon met gekleurde pijl (zie afbeelding).

1. Open de applicatie Play Store op uw Android GSM. Te herkennen aan het witte icoon met gekleurde pijl (zie afbeelding). Handleiding Android Hoe downloaden en installeren? 1. Open de applicatie Play Store op uw Android GSM. Te herkennen aan het witte icoon met gekleurde pijl (zie afbeelding). 2. Klik op het vergrootglas

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Telefonisten handleiding snom 360

Telefonisten handleiding snom 360 Telefonisten handleiding snom 360 De verschillende toetsen 1. Displaytoetsen: Deze vier toetsen corresponderen met de mogelijkheden in het display. Welke functies de toetsen hebben hangt af van de status

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Beeldbellen via Skype

Beeldbellen via Skype Handleiding Beeldbellen via Skype Versie 1.0 (10-12-2014) 0 Inleiding Het Compaan-platform biedt twee mogelijkheden voor beeldbellen: via de webbrowser of via Skype. Deze handleiding gaat in op de werking

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Handleiding Total Conversation via mobiel/tablet (Android)

Handleiding Total Conversation via mobiel/tablet (Android) Handleiding Update: 26 februari 2014 Installeer mymmx mobiel 1. Open de Google Play Store. 2. Zoek op Signcall, de app mymmx Signcall komt dan tevoorschijn in de lijst. 3. Klik op de applicatie. 4. Klik

Nadere informatie

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch

Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Handleiding voor het lezen van NRC Handelsblad of nrc.next op de ipad, iphone en ipod Touch Klantenservice NRC Media 2015/2016 2 Inhoud Inhoud... 3 1. Installeren... 4 2. Account aanmaken... 6 3. Woonachtig

Nadere informatie

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 HIPPER Gebruikershandleiding Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 Inhoud 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Instellingen... 3 2 Installatie... 5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 5 2.2

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

XELION 7 - SNELSTART. Snel start document voor eindgebruikers van. de Xelion 7 softphone

XELION 7 - SNELSTART. Snel start document voor eindgebruikers van. de Xelion 7 softphone XELION 7 - SNELSTART Snel start document voor eindgebruikers van de Xelion 7 softphone 1 Inhoud 1. Xelion 7 downloaden en instellen op computers... 3 1.1 Xelion softphone downloaden... 3 1.2 De eerste

Nadere informatie