Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Implementatiepakket aan de slag met PatientHub"

Transcriptie

1 Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

2 Goed gebruik Technische tips

3 Goed gebruik PatientHub Hoe gebruikt u het? Om beveiligde videoconsulten te houden heeft u nodig: - Een computer (Windows 7 of Mac) met microfoon, webcam en headset/ speakerbox of een ipad2 of hoger. - Een (stabiele) internetverbinding (0,5mb/s up; 1mb/s down); dit is vergelijkbaar met de snelheid van internetverbindingen zoals mensen die meestal thuis hebben). - Uw assistente heeft geen microfoon en webcam nodig en plant alleen uw videoconsulten in. Wij adviseren echter wel een tweede scherm of een ipad te gebruiken naast uw huidige monitor zodat u niet hoeft te schakelen tussen PatientHub en uw gebruikelijke systeem. Uw patient heeft nodig: - Een computer (Windows 7 of Mac) met microfoon, webcam en headset/ speakerbox of een ipad of iphone. - Een (stabiele) internetverbinding (0,5mb/s up; 1mb/s down); dit is vergelijkbaar met de snelheid van internetverbindingen zoals mensen die meestal thuis hebben). PatientHub systeemeisen U kunt PatientHub vinden in de App Store (ipad) of PatientHub gebruiken via het web ( De ondersteunende browsers zijn: - Internet Explorer 9 en hoger - Safari (6+) indien u een Mac gebruikt - Google Chrome de twee laatste versies. Technische ondersteuning Wij hebben PatientHub zo eenvoudig mogelijk in gebruik gemaakt. Komt u er toch niet uit tijdens het installeren of tijdens het gebruik? Dan kunt u terecht bij onze helpdeskmedewerkers via het volgende telefoonnummer Wij staan voor u, uw assistent en uw patiënten klaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.

4 Uw patienten informeren Poster A4 en A5

5 PatientHub Voor videoconsulten met uw zorgverlener Wij bieden nu ook online consulten aan! Met PatientHub komen videogesprekken tot stand via een super beveiligde videoverbinding. U kunt dus gewoon thuisblijven en via een tablet of computer een consult ondergaan. U heeft hier geen programma voor nodig en kan deelnemen via uw . Vraag ons of u hiervoor in aanmerking komt. Benieuwd hoe PatientHub werkt? Neem een kijkje op

6 PatientHub Voor videoconsulten met uw zorgverlener Wij bieden nu ook online consulten aan! Met PatientHub komen videogesprekken tot stand via een super beveiligde videoverbinding. U kunt dus gewoon thuisblijven en via een tablet of computer een consult ondergaan. U heeft hier geen programma voor nodig en kan deelnemen via uw . Vraag ons of u hiervoor in aanmerking komt. Benieuwd hoe PatientHub werkt? Neem een kijkje op

7 Handleiding per gebruiker Alle handleidingen zijn per gebruiker ook eenvoudig terug te vinden in PatientHub onder de knop Hulp.

8 Handleiding voor de arts

9 PatientHub handleiding 1 Inloggen 2 Vier stappen Heeft u een ipad? Maak het uzelf dan gemakkelijk en installeer onze PatientHub app in de ipad AppStore! Gebruikt u een computer? Ga dan naar om in te loggen. Tik op de knop Inloggen en vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Uw gebruikersnaam is uw adres. Het wachtwoord heeft u zelf aangemaakt tijdens uw aanmelding bij PatientHub. Tik op de knop Inloggen om naar uw PatientHub te gaan. Is dit de eerste keer dat u inlogt? Dan doorloopt u vier stappen waarmee u uw PatientHub persoonlijk kunt maken. Stap 1: Aanvullen basisgegevens Vul uw gegevens aan. Tik op het witte invoervelden. Tik op het pijltje rechts op uw scherm om naar de volgende pagina te gaan. Alle velden zijn verplicht; Stap 2: Persoonlijk maken PatientHub Om een profielfoto/logo toe te voegen, tikt u op de knop foto uploaden. Kies een foto uit die tussen uw bestanden staat en tik op Openen. U kunt ook de welkomsttekst aanpassen die uw patiënten zien. Tik op het witte tekstvlak en wijzig de tekst. Gelukt? Tik dan weer op het pijltje. Stap 3: Assistent toevoegen * Uw assistent kan uw afspraken maken voor videoconsulten met patiënten. U dient dan eerst uw assistent toe te voegen. Dat doet u zo: vul het adres van uw assistent in op het witte tekstvlak en tik op het pijltje rechts in uw scherm; Uw assistent krijgt vervolgens een mail met daarin een activatielink. U kunt de gegevens van uw assistent later ook altijd nog aanpassen door te tikken op de knop Instellingen. * Het toevoegen van een assistent is optioneel. Stap 4: Beeldbelprogramma installeren Om videocontact met een patiënt te maken, is het noodzakelijk dat u eerst het beeldbelprogramma VSee downloadt en installeert. Dit programma is 100% veilig en biedt vele mogelijkheden zoals het voeren van groepsgesprekken. Tik op het blauwe icoon of op de tekst Installeer VSee. Er opent een nieuwe pagina; Er verschijnt een pop-up waarin u wordt gevraagd of u VSee wilt uitvoeren of opslaan. Tik op Uitvoeren en volg de aanwijzingen op uw scherm; U hoeft zich niet te registeren bij VSee. U hoeft het programma slechts te installeren. Bent u klaar met de installatie? Keer dan terug naar het scherm van uw PatientHub. Belangrijk: Ook uw patiënten dienen dit programma te downloaden en installeren. Alleen dan kan er videocontact ontstaan. Dit staat aangegeven in de mail die zij hierover ontvangen.

10 3 Uw PatientHub Wanneer u uw gegevens heeft ingevuld, komt u automatisch in uw PatientHub terecht. U kunt hier: De uitlooptijd aanpassen: tik op het pijltje naar boven of onderen om de juiste tijd te selecteren; Uw verbinding testen, wanneer u PatientHub op uw computer gebruikt. Rechtsboven in het scherm ziet u de volgende knoppen: Hiermee maakt u afspraken; Hier vindt u de instellingen;? Hier vindt u hulp en ondersteuning; Hiermee verlaat u uw PatientHub. 4 Afspraak maken Tik op het icoon van de afspraken. Er opent een nieuw scherm; Tik op de witte tekstvlakken om de juiste gegevens in te voeren of te selecteren; Voer de naam en het adres in van de patiënt waarmee u een afspraak wilt maken; Wanneer u één videoconsult wilt inplannen waar meerdere personen aan deelnemen, tikt u op + persoon toevoegen ; Tik op Bekijk afspraken om de tien meest recent gemaakte afspraken te bekijken. Deze kunt u 24 uur na het maken van de afspraak bekijken. Daarna worden ze om privacyredenen verwijderd. Noteer daarom ook altijd de afspraken voor videoconsulten in uw eigen systeem. U kunt de gemaakte afspraken niet wijzigen of verwijderen. 5 Videoconsult starten Belangrijk: Om een videoconsult te houden, heeft u een werkende webcam, speaker en microfoon nodig. Vergeet niet om het geluid van uw ipad of computer aan te zetten. In het hoofdscherm van uw PatientHub ziet u patiënten met wie u vandaag een afspraak heeft en die plaats hebben genomen. Degene die als eerst aan de beurt is, is automatisch geselecteerd. Dit ziet u aan de donkerblauwe kleur. Wilt u het consult starten? Tik op Start consult om een videoverbinding te starten met een patiënt. U ziet dat het beeldbelprogramma wordt gestart. Wacht enkele seconden. Zodra de patiënt uw oproep accepteert, verschijnt deze automatisch in het scherm en kan uw videoconsult van start gaan! Wanneer u de videoverbinding wilt beëindigen, dan tikt u op de knop Ophangen, of End call. Wanneer u het consult wilt beëindigen/verwijderen uit uw PatientHub, tik dan op Beëindig consult, of op het kruisje. De patiënt kan zelf ook de verbinding verbreken Wanneer de verbinding niet goed werkt, tikt u op de knop Hervat consult. De verbinding wordt dan automatisch herstart.

11 PatientHub is een product van FocusCura versie Komt u er ondanks deze handleiding niet uit, of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar het telefoonnummer: Van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur zijn de medewerkers van de helpdesk bereikbaar. Zij helpen u graag verder. De patiënt ervaart ook via een beeldconsult graag persoonlijk contact. Kijk daarom regelmatig recht naar de camera, bij aanvang van het consult, op de momenten dat het beeld van de patiënt niet nodig is voor diagnose of advies, en bij afsluiting van het consult. Zorg er verder voor dat er voldoende licht op uw gezicht valt en dat u geen tegenlicht heeft.

12 Handleiding voor de assistent

13 PatientHub handleiding U bent door een arts uitgenodigd om als assistent met PatientHub te werken. U heeft hierover een mail ontvangen. Volg de aanwijzingen die u in de mail heeft ontvangen. 1 Afspraken versturen 1. Heeft u meerdere artsen waarvoor u afspraken maakt? Tik dan op het uitklapmenu om een de arts te selecteren waarvoor u afspraken gaat maken; 2. Tik op de witte tekstvlakken om de juiste gegevens in te voeren of te selecteren; 3. Voer de naam en het adres in van de patiënt waarmee u een afspraak wilt maken en tik op Verstuur afspraak. 4. Wanneer u één videoconsult wilt inplannen waar meerdere personen aan deelnemen, tikt u op + extra persoon toevoegen ; 5. U ziet de personen die worden toegevoegd aan deze afspraak links in uw scherm staan. Tik op het kruisje achter de persoon om deze uit de afspraak te verwijderen; 6. Heeft u alle personen toegevoegd? Tik dan op Verstuur afspraak. Tik op Bekijk afspraken om de tien meest recent gemaakte afspraken te bekijken. U ziet hier ook afspraken die de arts zelf heeft verstuurd in de afgelopen 24 uur. Daarna worden alle afspraken om privacy redenen verwijderd. Noteer daarom ook altijd de afspraken voor videoconsulten in uw eigen systeem. U kunt de gemaakte afspraken niet wijzigen of verwijderen. 2 Meerdere artsen 3 Wachtwoord wijzigen 4 Afspraak maken U kunt afspraken maken voor meerdere artsen. De arts kan u toevoegen en u ontvangt hier een bevestigingsmail van. U hoeft dit niet zelf te bevestigen. De arts wordt automatisch toegevoegd aan uw artsenlijst. U kunt zelf geen artsen toevoegen. Wilt u uw wachtwoord wijzigen? Ga dan naar uw Instellingen door op het tandwieltje rechtsboven in uw scherm te tikken. Hier kunt u een nieuw wachtwoord instellen. Dit nieuwe wachtwoord zal niet worden verzonden naar uw adres. U dient dit zelf te onthouden. Komt u er ondanks deze handleiding niet uit, of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar het telefoonnummer: Van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur zijn de medewerkers van de helpdesk bereikbaar. Zij helpen u graag verder. PatientHub is een product van FocusCura versie

14 Handleiding voor de patient

15 PatientHub handleiding U bent uitgenodigd door uw huisarts voor een videoconsult via PatientHub. Volg de aanwijzingen die u in de mail heeft ontvangen. 1 Werking videoconsult 1. Uw arts ziet u in zijn wachtkamer en zal het videogesprek vanzelf starten. U hoeft dus niets te doen. U kunt wel bijvoorbeeld de uitlooptijd van uw arts in de gaten houden. Indien uw arts het videoconsult met u start, komt het videoscherm automatisch in beeld. 2. Het kan zijn dat uw apparaat een melding geeft met de vraag of het programma (VSee) geopend mag worden. Tik dan op Akkoord of Ja (afhankelijk van uw browser). 3. Zodra het videoscherm in beeld komt, hoort u ook een ringtone. Tik bovenin het videoscherm op de oranje knop Accepteren of Accept. U ziet nu binnen enkele seconden uw arts in beeld komen. 4. Is het videogesprek niet gelukt? Dan komt u automatisch terug in de wachtkamer van uw arts. Wacht geduldig. Uw arts zal de videoverbinding opnieuw proberen op te starten. 5. Zodra het consult is afgerond zal uw arts het gesprek met u beëindigen. U ziet dan een scherm met de melding dat uw consult is afgerond. U kunt het scherm sluiten. 2 Vervolg videoconsult 3 Uitleg en service 4 Tips voor een consult U hoeft het beeldbelprogramma niet van uw computer af te halen, het kan gewoon blijven staan. Hiermee voorkomt u dat u de volgende keer het programma (VSEE) opnieuw moet installeren. Let op: Indien u de volgende keer vanaf een ander apparaat deelneemt, moet u het programmaatje wel opnieuw installeren. Komt u er ondanks deze handleiding niet uit, of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Dit doet u door te bellen naar het telefoonnummer: Van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur zijn de medewerkers van de helpdesk bereikbaar. Zij helpen u graag verder. Zorg dat de arts u goed kan zien. Let er daarom op: dat er voldoende licht op uw gezicht valt, dat het licht niet van achter u komt (tegenlicht), dat de computer of tablet (ipad) stabiel voor u staat en u er recht voor zit, kijk tijdens het gesprek met de arts naar het scherm of de camera. Zet u het geluid van de computer of tablet wel eens uit? Vergeet dit dan voor het videoconsult niet weer aan te zetten. PatientHub is een product van FocusCura versie

16 Nog meer vragen? Ga naar en tik op Veelgestelde vragen.

Versie : 1.2 Datum : 5 augustus 2014 Auteur : Jorin van der Velden Classificatie : OPENBAAR

Versie : 1.2 Datum : 5 augustus 2014 Auteur : Jorin van der Velden Classificatie : OPENBAAR Versie : 1.2 Datum : 5 augustus 2014 Auteur : Jorin van der Velden Classificatie : OPENBAAR Inleiding Deze handleiding legt stap voor stap uit hoe u de BeeldBelApp klaarmaakt voor beveiligd beeldcontact

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Rijnstate Virtueel Spreekuur

Rijnstate Virtueel Spreekuur Rijnstate Virtueel Spreekuur Persoonlijk contact met uw arts vanuit huis U bent door uw arts uitgenodigd voor een digitaal consult via Rijnstate Virtueel Spreekuur. In deze folder leggen we uit wat een

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult PC of laptop. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult PC of laptop Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis 1 Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met u

Nadere informatie

Handleiding WebEx. Een webconsult, wat nu?

Handleiding WebEx. Een webconsult, wat nu? Handleiding WebEx Een webconsult, wat nu? U bent aangemeld voor erfelijkheidsvoorlichting en -onderzoek bij de afdeling Klinische Genetica van het UMCG. Het webconsult zal met het internetsysteem WebEx

Nadere informatie

Videoconsult. Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend

Videoconsult. Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend Patiënteninformatie Videoconsult Gemakkelijk, veilig en tijdbesparend Steeds meer specialismen in Tergooi gaan met het videoconsult werken. Daardoor kunnen patiënten hun arts bezoeken via een beeldverbinding.

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

DigitaleSpreekkamer. Handleiding voor de cliënt. voor laptop/computer en ipad

DigitaleSpreekkamer. Handleiding voor de cliënt. voor laptop/computer en ipad DigitaleSpreekkamer Handleiding voor de cliënt voor laptop/computer en ipad VOORWOORD Hierbij treft u de handleiding aan voor het gebruik van de Digitale Spreekkamer. We hebben deze dienst ontwikkeld om

Nadere informatie

Rijnstate Virtueel Spreekuur

Rijnstate Virtueel Spreekuur Rijnstate Virtueel Spreekuur Persoonlijk contact met uw arts vanuit huis U bent door uw arts uitgenodigd voor een digitaal consult via Rijnstate Virtueel Spreekuur. In deze folder leggen we uit wat een

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Groepsbellen met Beeldbel-App ipad

Groepsbellen met Beeldbel-App ipad Van : Focus Cura Voor : ipad gebruikers groepsbeeldbellen Betreft : Instructie Groepsbellen met de Beeldbel-App op de ipad Datum : 11-09-2014 Om het groepsbellen in gebruik te nemen moeten de volgende

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

FaceTalk handleiding versie 19.1 Voor arts/behandelaar Internet Explorer

FaceTalk handleiding versie 19.1 Voor arts/behandelaar Internet Explorer FaceTalk handleiding versie 19.1 Voor arts/behandelaar Internet Explorer Inhoud Welkom... 3 Het menu... 4 Welkom... 4 Afspraken overzicht... 4 Uitlooptijd aangeven door middel van mijn actuele mededeling...

Nadere informatie

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis

Handleiding Videoconsult smartphone. Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis 1 Handleiding Videoconsult smartphone Videobellen met uw zorgverlener vanuit huis Uw arts of verpleegkundige heeft met u

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Installatieproces voor BeeldBezoek op uw pc of laptop... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken van gebruiker... 3 1.3 BeeldBezoek registreren... 4 1.4 Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts

FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts FaceTalk Vanuit thuis praten met uw arts U heeft met uw arts afgesproken dat uw volgende afspraak digitaal via FaceTalk plaatsvindt. Dit betekent dat u voor deze afspraak niet naar het Radboudumc hoeft

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Informatie overgenomen van de site: een-account-aanmaken En

Informatie overgenomen van de site:  een-account-aanmaken En Informatie overgenomen van de site: http://editorial.nl.softonic.com/skype-handleiding-deel-1- een-account-aanmaken En http://www.seniorweb.nl/artikel/29270/skype-gebruiken SBM 2015 2 De eerste stap op

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Elektronisch Meldsysteem Incident Management (EMI)

Elektronisch Meldsysteem Incident Management (EMI) Elektronisch Meldsysteem Incident Management (EMI) Gebruikershandleiding voor het gebruik van EMI voor mobiele apparaten op basis van Android en ios EMI Handleiding 150401/IWW/iww 's-gravenhage, 1 april

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad en iphone Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor ipad en iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Inloggen. Het menu. Handleiding FaceTalk voor arts/behandelaar Windows PC en Mac

Inloggen. Het menu. Handleiding FaceTalk voor arts/behandelaar Windows PC en Mac Deze handleiding is geschreven voor artsen en behandelaren die aan de slag gaan met FaceTalk voor het plannen van consulten met patiënten of voor het plannen van intercollegiaal overleg. Mocht u na het

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Houd een vinger aan de pols

Houd een vinger aan de pols Houd een vinger aan de pols Handleiding voor patiënten met iphone, ipad of ipod Inhoudsopgave In deze handleiding kunt u terugvinden welke stappen u moet nemen om cvitals te gaan gebruiken op uw ipad,

Nadere informatie

Handleiding ThuisMeetApp. voor zorgverleners

Handleiding ThuisMeetApp. voor zorgverleners Handleiding ThuisMeetApp voor zorgverleners 1 2 ThuisMeetApp is een product van FocusCura E-health B.V. Odijkerweg 1, Driebergen-Rijsenburg Release 2.0 versie 1, juni 2015 Inhoudsopgave Over ThuisMeetApp

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP heeft u de mogelijkheid om zelf uw abonneegegevens te beheren. Ook kunt u tvpluspakketten aan- en uitzetten. SKP 3in1- en internetabonnees

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

Handleiding Magister voor ouders

Handleiding Magister voor ouders Als ouder/verzorger van een leerling of leerlingen op de Boelensschool hebt u de mogelijkheid om de prestaties van uw kind(eren) in ons administratiesysteem Magister op ieder moment te raadplegen. Magister

Nadere informatie

Handleiding Handleiding

Handleiding Handleiding Handleiding Update: 24 april 2014 Installeer mymmx mobiel/tablet 1. Open de App Store. 2. Zoek op Signcall, de app mymmx Signcall komt dan tevoorschijn in de lijst. 3. Klik op Gratis. 4. Klik op Installeer,

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad of iphone

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor ipad of iphone KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor ipad of iphone Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop.

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop. Handleiding voor Windows. Installeer Signcall 1. Open www.signcall.nl/signcall-computer 2. Het bestand wordt automatisch gedownload. Mogelijk wordt u vooraf gevraagd de download te accepteren. 3. Open

Nadere informatie

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer

Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Handleiding: Hulp op afstand met Teamviewer Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Teamviewer instaleren... 3 Stap 1 Downloaden Software... 3 Stap 2 Instaleren software... 4 Stap 4 Uw controlportal...

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor Intramed mobiel gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is een nieuwe dienst, waarvan je gratis gebruik kunt maken als je Intramed

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding voor arts/behandelaar. FaceTalk Handleiding Voor arts/behandelaar

Handleiding voor arts/behandelaar. FaceTalk Handleiding Voor arts/behandelaar Handleiding voor arts/behandelaar FaceTalk Handleiding Voor arts/behandelaar Welkom Deze handleiding is geschreven voor artsen en behandelaren die aan de slag gaan met FaceTalk voor het plannen van consulten

Nadere informatie

Videoconsult met uw behandelaar

Videoconsult met uw behandelaar Videoconsult met uw behandelaar Inleiding Uw behandelaar heeft voorgesteld uw volgende polikliniekafspraak als videoconsult uit te voeren. Dit betekent dat u het gesprek met uw behandelaar thuis of op

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet)

Handleiding mijndienstrooster. Mobiele versie (smartphone en tablet) Handleiding mijndienstrooster Mobiele versie (smartphone en tablet) versie 1.0 mei 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Menu...4 Rooster...6... 6 Rooster... 6 Lijst... 7 Agenda... 8 Zelfroosteren...9

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~

HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK ~ 1 ~ Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke maand de dag van de betaaldatum

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon

Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Handleiding AZ Sint-Lucas MOC - Skype for Business Webcam en Microfoon Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 1 Inleiding... 3 2 Webcam en microfoon gebruiken... 3 3 Uitnodiging per e-mail... 5 4 Installatie Skype

Nadere informatie

Handleiding VIP Webportaal

Handleiding VIP Webportaal Handleiding VIP Webportaal Voor patiënten Datum Augustus 2018 Auteur Calculus Software 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Starten met het VIP Webportaal... 4 Stap 1: Installeer en activeer de app Calculus

Nadere informatie

Intramed mobiel instellen en gebruiken

Intramed mobiel instellen en gebruiken Intramed mobiel instellen en gebruiken Voor gebruikers Intramed Mobiel versie 1.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1...1 1.1 Instellingen...1 1.2 Intramed mobiel gebruiken...6 III Hoofdstuk 1 Intramed mobiel is

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptops

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptops Handleiding voor Windows Inhoud Installeer Tolkcontact Inloggen bij Tolkcontact Het gebruikersscherm Contacten Hoe ontvang je een telefoongesprek? Hoe voer je een telefoongesprek? Toetsen Instellingen

Nadere informatie

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail

Handleiding aanpassen verzendadres Google mail Handleiding aanpassen verzendadres Google mail SOML Inhoudsopgave 1 Verzendadres aanpassen 3 2 Tot slot 10 Bijlage 11 IT-Workz B.V. - Pagina 2 van 12 1 Verzendadres aanpassen Door de nieuwe werkomgeving

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor leerlingen

Microsoft Office 365 voor leerlingen Microsoft Office 365 voor leerlingen Titel: Microsoft Office 365 voor leerlingen Auteur: IT-support Datum: 22 juni 2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Office 365

Nadere informatie

Handleiding FileSecure

Handleiding FileSecure Handleiding FileSecure FileSecure is een programma wat wordt gebruikt om documenten te beveiligen. En om beveiligde documenten te kunnen lezen/bewerken. FileSecure kent drie varianten: 1. Web versie, waarmee

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE

HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE HANDLEIDING OUDER.SFEVERGEM.BE ICT SFEVERGEM 2012 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Werkwijze... 3 3 Minimale vereisten... 3 4 Inloggen op de site... 4 4.1 Surf naar de link ouder.sfevergem.be... 4

Nadere informatie

Beeldbellen via Skype

Beeldbellen via Skype Handleiding Beeldbellen via Skype Versie 1.0 (10-12-2014) 0 Inleiding Het Compaan-platform biedt twee mogelijkheden voor beeldbellen: via de webbrowser of via Skype. Deze handleiding gaat in op de werking

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP

Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Handleiding zelfserviceportal Mijn SKP Via de portal Mijn SKP bieden wij u de mogelijkheid om zelf als abonnee uw gegevens, e-mailadressen en telefonie-instellingen te beheren. Ook is het mogelijk uw gesprekskosten

Nadere informatie

Handleiding Elektronische leeromgeving

Handleiding Elektronische leeromgeving Handleiding Elektronische leeromgeving Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Navigatie 3. Starten 4. Module toevoegen 5. Module toegevoegd 6. Navigatie module 7. Met de module aan de slag! 8. Aan de slag 9. De

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

Houd een vinger aan de pols

Houd een vinger aan de pols Houd een vinger aan de pols Handleiding voor patiënten met pc, laptop of Android Inhoudsopgave In deze handleiding kunt u terugvinden welke stappen u moet nemen om cvitals te gaan gebruiken op uw pc, laptop

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Secure Backup Installatiehandleiding Handelsmerken en auteursrechten Handelsmerken Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle anderen

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie