Leica System 1200 Software Geïntegreerde Software voor GPS1200 en TPS1200

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leica System 1200 Software Geïntegreerde Software voor GPS1200 en TPS1200"

Transcriptie

1 Leica System 1200 Software Geïntegreerde Software voor GPS1200 en TPS1200

2 Leica System 1200 Software Systeem 1200 software omvat SmartWorx de on-board TPS, GPS en RX1250 software en Leica Geo Office het veelomvattende softwarepakket voor op kantoor. SmartWorx ondersteunt GPS, TPS en RX1250 en zorgt er voor, dat deze efficiënt, krachtig, eenvoudig in gebruik en volledig compatibel zijn, met dezelfde schermindeling en bediening, identieke functies en procedures en met gemeenschappelijke applicatieprogramma's. Applicatieprogramma's Er zijn diverse on-board applicatieprogramma's beschikbaar voor zowel GPS, TPS als RX1250, omdat deze instrumenten van hetzelfde bedieningsconcept gebruik maken. Wisselen tussen deze instrumenten is eenvoudig. RoadRunner alignement softwarepakket RoadRunner is een krachtig en uitgebreid softwarepakket voor het uitzetten en controleren van allerlei soorten alignementen, van simpele aslijnen tot de meest complexe ontwerpen. Beschikbaar voor zowel GPS als TPS. Naadloze aansluiting De sleutel voor het Systeem 1200 is het krachtige gegevensbeheer systeem dat gemeenschappelijk is voor GPS, TPS, RX1250 en Leica Geo Office en waardoor gegevens naadloos in elke richting kunnen worden uitgewisseld tussen alle componenten en tussen veld en kantoor. Leica Geo Office Dit krachtige office softwarepakket biedt alles dat nodig is voor het beheren, visualiseren, verwerken, importeren en exporteren van GPS, TPS en waterpasgegevens. Daarnaast verzorgt het eenvoudige koppelingen met andere softwarepakketten. FUNCTION integrated Combineer GPS met TPS. Gebruik beide op dezelfde manier. Wissel makkelijk tussen het ene en het andere instrument. Werk sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Geniet van alle vrijheid, flexibiliteit en kracht van het 1200 Systeem. Leica SmartStation Leica GPS1200 TPS1200 met geïntegreerde GPS. Upgrade elke TPS1200 tot SmartStation. Verenigt top GPS technologie met krachtig gegevensbeheer. Perfect voor alle GPS toepassingen.

3 Leica System 1200 TPS en GPS Werken samen Voor alle toepassingen Vandaag en in de toekomst De Leica 1200 Serie instrumenten zijn ontworpen en gebouwd volgens de meest veeleisende normen en met de meest recente meettechnologie. Zij zijn uiterst efficiënt en betrouwbaar en zijn bestand tegen de zwaarste omstandigheden. De GPS en TPS instrumenten van de 1200 Serie hebben een logisch opgebouwde gebruikersinterface, een breed scala aan functies en mogelijkheden, krachtig gegevensbeheer en het is mogelijk om zelf programma s te schrijven. Gebruikers kunnen direct omschakelen tussen GPS en TPS en zo het meest geschikte instrument voor een bepaalde toepassing gebruiken; extra training is overbodig. Deze nieuwe high-tech GPS en TPS instrumenten, met identieke bediening, maken het voor een gebruiker mogelijk om elk soort project uit te voeren; sneller, nauwkeuriger en efficiënter dan ooit te voren. En als allerbelangrijkste: met lagere kosten en beter rendement. Leica TPS1200 Leica SmartPole Leica SmartWorx Leica Geo Office Total stations leveren top prestaties, hoge nauwkeurigheid en doen alles wat u verwacht en nog veel meer. Bespaar tijd met de snelle setup van de SmartPole en schakel waar gewenst eenvoudig tussen GPS en TPS. SmartWorx TPS/GPS applicatiesoftware is zowel eenvoudig in gebruik als uitermate krachtig. Alles wat u nodig heeft in één pakket voor GPS en TPS: importeren, visualiseren, converteren, kwaliteitscontrole, verwerken, vereffenen, rapporteren, exporteren, etc.

4 Leica Applicatieprogramma's Een pakket van eenvoudig te gebruiken applicatieprogramma s GPS, TPS en RX1250 worden geleverd met een reeks standaard applicatieprogramma s om u zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk te ondersteunen bij standaardmetingen zoals topografische metingen en het uitzetten. Voor complexe metingen is er een reeks optionele applicatieprogramma s beschikbaar. Voor specifieke toepassingen kunt u zelfs uw eigen programma s schrijven in GeoC++ of neem contact op met een Leica software center. Identiek bedieningsconcept Het bedieningsconcept, de diverse schermweergaven, de indeling van het toetsenbord, functies, procedures en zelfs de meeste applicatieprogramma s zijn identiek voor GPS en TPS. Gebruik het meest geschikte instrument en, het beste van alles, gebruik ze op dezelfde manier. Eenvoudige, snelle bediening Het bedieningsconcept van de GPS1200 en TPS1200 instrumenten leidt u direct naar wat u nodig heeft. Gebruik de standaardinstellingen of definieer uw eigen menu en wijs veelgebruikte schermen en functies toe aan toetsen. Systeem 1200 past zich aan u aan! Krachtige veldcodering Stel puntnummers in, zoals u dat wilt, gebruik vrije of thematische codering met of zonder attributen, definieer punten, lijnen en vlakken. Met Systeem 1200 is het eenvoudig om meetgegevens voor te bereiden op verwerking in ontwerp, CAD en software voor kaart-vervaardiging.

5 Standaard applicaties (voor verbeterde productiviteit) en optionele applicaties (voor speciale taken) Meten GPS + TPS Een krachtig programma voor detail, topografische en kadastrale metingen, etc. Het meten van punten, lijnen en vlakken met of zonder codering. Uitzetten GPS + TPS Er zijn diverse methodes voor uitzetten en oriënteren beschikbaar. Navigeer direct in de kaart of met tekst en grafische hulpmiddelen. Referentielijn GPS + TPS Voor het uitzetten van punten langs gedefinieerde lijnen of bogen. Kan met of zonder excentriciteiten worden gebruikt. DTM Uitzetten GPS + TPS Voor het uitzetten van DTM s en de voortgangsbewaking bij bouwprojecten. Voor grondverzet, landwinning, etc. Setup TPS Maak een opstelling op een bekend punt, voer een achterwaartse insnijding uit door naar bekende punten te meten of bepaal standplaatscoördinaten direct uit GPS. Coördinatensystemen GPS Transformeer WGS84 naar plaatselijk stelsel. Bevat ellipsoïdes, kaartprojecties, transformaties voor GPS metingen in plaatselijk stelsel. Seriemeting TPS Meet hoeken en afstanden één of meerdere keren in 1 of 2 kijkerstanden. Berekend de gemiddelde waarden en slaat deze op. Optionelel timer voor monitoring. Polygoneren TPS Leidt u door de procedures om richtingen en afstanden te meten om nieuwe standplaatsen in coördinaten te bepalen. Levert een uitgebreide rapportage met alle resultaten en sluitfouten. Inhoudberekening TPS + GPS Definieer en trianguleer het oppervlak van een gebied en bereken de inhoud van een terrein tov. een gedefinieerd vlak. COGO GPS + TPS Volledige reeks Coördinaten Geometrie functies: insnijdingen, lijnen, bogen, etc. Bereken wat u nodig heeft direct in het veld. Referentievlak GPS + TPS Meet relatieve posities tov. elk willekeurig vlak: horizontaal, verticaal of willekeurig hellend. Scan vlakken of gevels met TPS. Onbereikbaar punt TPS Meet onbereikbare punten met de "verborgen punt" staaf met 2 of 3 prisma's. Visuele controle in het veld Met het grote grafische scherm met kaartweergave van de GPS1200 en TPS1200 ziet u onmiddellijk wat al is gemeten of uitgezet en wat er nog moet worden gedaan. Zoom in en uit en controleer direct in het veld op volledigheid. Import/export formaten Importeer gegevens in GPS of TPS instrumenten direct of via Leica Geo Office. Exporteer gegevens vanuit de GPS en TPS instrumenten of vanuit Leica Geo Office in standaard of in eigen formaten. Systeem 1200 sluit uitstekend aan op GIS, CAD en mapping software. Speciale applicatieprogramma's Indien u behoefte heeft aan software voor speciale applicaties, dan is uw investering in Systeem 1200 veilig. Er kunnen altijd nieuwe programma s worden gemaakt in GeoC++. Schrijf uw programma's zelf of laat ze maken door een Leica software center.

6 Leica RoadRunner De complete oplossing voor wegenbouw en alignementen RoadRunner is een nieuw, optioneel applicatieprogramma voor de GPS1200 en TPS1200 instrumenten voor het uitzetten en controleren van alle soorten alignementen: snelwegen, pijpleidingen, kanalen, landingsbanen, grondverzet, etc. Roadrunner bevat ook ondersteunende software waarmee gegevens van allerlei ontwerppakketten geconverteerd kunnen worden. De software bewerkt de gegevens zodanig, dat u hiermee kunt werken zoals u dat wilt en laadt ze in de GPS1200 en TPS1200. Er zijn speciale versies beschikbaar voor spoor en tunnelbouw en onderhoud. RoadRunner in het veld Uitzetten en controleren met de ontwerpelementen die u gebruikt. Met RoadRunner kunt u omgaan met elke combinatie van geometrische elementen, van simpele rechte lijnen tot diverse soorten en gedeeltes van clothoïdes. Alle deeltaken kunnen worden uitgevoerd, waaronder: n Stringlijnen (bijv. as-lijnen) n Hellingen/ verkanting (bijv. wegen, grondverzet) n DTM uitzetten n en nog veel meer Geavanceerde grafische weergave verlicht uw werk Bekijk uw relatieve positie t.o.v. dwarsprofielen, alignementen, en andere grafisch geselecteerde elementen, die moeten worden uitgezet of gecontroleerd. De geavanceerde grafische weergave toont wat gereed is en wat nog moet worden gedaan. Met RoadRunner werkt u eenvoudiger en sneller. Aan te passen aan uw wensen Roadrunner is eenvoudig in gebruik en bizonder veelzijdig. n Configureer RoadRunner naar uw voorkeur. n Gebruik het voor elk projecttype. n Definieer schermen met juist die informatie die u nodig heeft. n Maak logbestanden, overzichten en rapportages, op maat. n Sla uw werkprocedures op om ze later weer op te roepen. On-board ontwerp editor "Alignment Tool Kit" (ATK) Gebruik de Alignment Tool Kit (ATK) als in het veld snel wijzigingen aan alignementen of stationsvergelijkingen moeten worden aangebracht, bijvoorbeeld als u wordt geconfronteerd met onverwachte obstakels. Gebruik de ATK voor de handmatige invoer van alignementen vanaf tekening bij het uitvoeren van kleine projecten of bij het maken van kleine aanpassingen. U kunt zaken eenvoudig aanpassen met RoadRunner.

7 RoadRunner verbetert de productiviteit Naadloze dataflow Met RoadRunner kunt u ontwerpdata rechtstreeks overnemen uit bekende ontwerpprogramma s of via het LGO kantoor programma naar de Compact- Flash kaart van de GPS1200 en TPS1200 (er is geen handmatige verwerking van de ontwerpdata nodig). Dankzij de naadloze en grotendeels automatische gegevensuitwisseling, kunt u direct starten met de uitzetwerkzaamheden met het volste vertrouwen in correcte gegevens. Gelijk voor GPS en TPS RoadRunner is identiek voor GPS en TPS, dus kunt u voor een project het juiste instrument inzetten. Zet de CompactFlash kaart(en) met het ontwerp in het instrument dat u gaat gebruiken. Zet de kaart eenvoudig in het andere instrument om tussen GPS en TPS te wisselen. Makkelijk te leren en eenvoudig in gebruik RoadRunner is eenvoudig in gebruik, aan te passen aan uw werkwijze en inzetbaar voor alle soorten projecten, complex of eenvoudig, groot of klein. Volledige flexibiliteit Een van de voordelen van RoadRunner is dat u in staat wordt gesteld om gegevens te presenteren conform uw werkprocedures. U kunt kiezen tussen het uitzetten van punten tov. aslijnen, kant weg, lengte of dwarsprofielen, etc. net wat u wilt. Alle gegevens beschikbaar in het veld RoadRunner biedt snelle toegang tot alle gegevens ongeacht de omvang van een project. Wanneer u gaat uitzetten, heeft u toegang tot alle op dat moment benodigde gegevens. Beheert complexe bouwlocaties Het projectbeheer binnen RoadRunner helpt u bij het efficiënt organiseren van uw gegevens. n Groepeer de gegevens in projecten. n Organiseer de data in lagen, bijv. voor de diverse stadia van een constructie. n Leg verbanden tussen gegevens van verschillende (deel) projecten. Supersnelle herstart Met RoadRunner kunt u snel en zonder tijdverlies het werk weer hervatten na een stop (geen langdurige zoekacties). Druk op de Start/Hervatfunctie om direct terug te komen bij de laatst uitgevoerde taak. RoadRunner op kantoor Volledig Pakket Ondersteuning RoadRunner office software kan uitstekende gegevens uitwisselen met ontwerppakketten, incl. conversie voor direct gebruik in GPS1200 en TPS1200. n Naadloze gegevensuitwisseling met talloze ontwerppakketten. n Volledig compatibel met het standaard LandXML wegontwerp formaat. n Extra converters kunnen eenvoudig worden toegevoegd. n Eenvoudige wizard voor ontwerp converters. n Bijzonder veelzijdig. n Data kan worden be-werkt zoals u dat wilt, voor het werk dat u moet doen.

8 Leica Geo Office Software De perfecte partner voor GPS1200 en TPS1200 Haal alles uit uw gegevens met Leica Geo Office. Bekijk en beheer uw TPS, GPS en waterpasgegevens op een geïntegreerde wijze. Verwerk uw gegevens afzonderlijk of combineer deze. Leica Geo Office garandeert u het beste resultaat. Eenvoudig en efficiënt in gebruik Leica Geo Office bestaat uit een logisch opgebouwde grafische interface binnen de Windows omgeving. Hierdoor is het programma eenvoudig te leren en snel te gebruiken. Alle componenten werken op dezelfde manier en werken naadloos met elkaar samen. GPS, TPS en waterpasgegevens worden op dezelfde manier verwerkt met standaard tools en procedures. De geïntegreerde helpfunctie levert advies en informatie als u die nodig heeft. Leica Geo Office assisteert u bij iedere stap. Gegevensbeheer De verschillende componenten voor beheer van projecten, coördinaten systemen, GPS antennes, rapportsjablonen, etc. bieden een logische scheiding van belangrijke informatie en een helder overzicht van alle gegevens. Deze componenten stellen u in staat uw gegevens te beheren en eenvoudiger en efficiënter te werken op een consistente wijze. Weergeven en bewerken Diverse grafische en numerieke displays stellen u in staat om uw gegevens in te zien. Informatie over punten, lijnen, vlakken, coördinaten, coderingen en attributen is allemaal toegankelijk en kan in detail bekeken worden. Via de bewerkingsfuncties kunnen gegevens worden gecorrigeerd, verwijderd of toegevoegd, hetgeen nodig kan zijn voordat ze worden verwerkt of geëxporteerd. Met de faciliteiten voor inzien en bewerken van gegevens kunt u er voor zorgen, dat uw werk correct is. Kwaliteitscontrole Leica Geo Office biedt tal van kwaliteitscontroles. Bekijk de kaart van uw werk op het scherm en controleer dit op volledigheid. Bereken en controleer op sluitfouten. Coördinaten van punten die meer dan een keer gemeten zijn worden automatisch gemiddeld wanneer deze binnen een door de gebruiker gedefinieerde tolerantie liggen.

9 Eenvoudig aan te passen Kies hoe u wilt werken. Richt de software in volgens uw persoonlijke voorkeur en eisen. Stel schermen zo in dat de juiste informatie wordt weergegeven in het juiste formaat. Definieer import en export maskers voor de wijze waarop u gegevens wilt verwerken. Leica Geo Office kan eenvoudig en snel worden aangepast. Hulpprogramma's voor GPS, TPS en waterpasinstrumenten Codelijst beheer, Gegevensuitwisseling, Formaat beheer en Software laden zijn standaard tools voor GPS ontvangers, total stations en digitale waterpastoestellen. Krachtig, eenvoudig in gebruik, configureerbaar en wizardgeleid, hebben deze tools alle benodigde func-tionaliteit om het volledige potentieel van de instrumenten en hun data uit te baten. TPS Verwerking Herbereken TPS opstellingen om standplaatscoördinaten en oriënteringen bij te werken. Standplaatsen en polygonen kunnen worden gedefinieerd en verwerkt met uw voorkeursinstellingen. De resultaten van polygoneren kunnen worden weergegeven en gearchiveerd in op HTML-gebaseerde rapporten. Vanaf eenvoudige correcties van prismahoogtes tot complexe polygoonberekeningen, Leica Geo Office bevat alles om uw TPS gegevens te verwerken. Flexibele rapportages Rapportages op basis van HTML maken het mogelijk om moderne, professionele verslagen te genereren. Er kunnen logfiles van metingen in veldwerkformaat, rapportages over middelen van coördinaten, en andere bewerking en overige informatie worden voorbereid en bijgehouden. Stel overzichten samen en leg vast welke informatie moet worden bewaard. Definieer sjablonen om de stijl van presenteren te bepalen. Leica Geo Office kent zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden. Flexibel importeren en exporteren Importeer gegevens van CF-kaart, direct uit de ontvangers, total station of digitale waterpas of van referentiestations en andere bronnen op het internet. Importeer coördinatenlijsten uit ASCII bestanden met behulp van de import wizard. Exporteer resultaten in elk formaat naar alle software via de ASCII export functie. Verzendt informatie over punten, lijnen, vlakken en attributen naar GIS, CAD en mapping systemen. Leica Geo Office biedt alle flexibiliteit voor gemakkelijke data import en export.

10 Leica Geo Office Software Krachtige rekenmodules Optionele modules Mogelijkheid tot uitbreiding van de functionaliteit van de standaard software om nog beter aan uw behoeften te kunnen voldoen. Alle extra componenten gebruiken hetzelfde fundamentele bedieningsconcept en werken naadloos samen waardoor er zeer efficiënt gewerkt kan worden. Coördinaten transformaties Leica Geo Office bevat een complete reeks bibliotheken en tools voor het definiëren van coördinatensystemen en voor het transformeren van het ene naar het andere stelsel. Zowel bibliotheken met ellipsoïdes, projecties en geoïdemodellen, als zes verschillende transformatiemethodes, die de flexibiliteit bieden om de transformatietechniek te kiezen die het beste past bij uw project. Converteer ellipsoïdische naar orthometrische hoogtes en viceversa met behulp van eigen of geïmporteerde geoïdemodellen. Bizonder voor Leica Geo Office is de ondersteuning van specifieke coördinatenstelsels, die zijn gebaseerd op gridcorrecties voor de conversie van WGS84 naar lokale coördinaten. Met de coördinaten en transformatiemodule van Leica Geo Office kunt u in elk stelsel werken, WGS84 of lokale coördinaten en eenvoudig van de een naar de ander converteren. GNSS post processing Deze module berekent alle soorten GPS en GLONASS ruwe data. Een van de hoofdtoepassingen is de klassieke berekening van basislijnen in geodetische netwerken. Hij wordt ook gebruikt voor de verwerking van kinematische gegevens, vooral om gaten op te vullen als RTK coördinaten niet beschikbaar zijn als gevolg van onderbrekingen in de communicatie. Naast het toepassen van de integriteitcontrole op het GPS1200 veldsysteem biedt de Leica Geo Office post processing ook uitgebreide controle over wat en hoe wordt berekend. Routinematige basislijnberekeningen kunnen automatisch worden uitgevoerd met behulp van de standaard instellingen. Voor kritische of speciale berekeningen kan deze handmatig worden gestuurd, waarbij ervaren gebruikers een ruim scala aan parameters hebben om hun eigen scenario s uit te voeren. Resultaat Manager bevat een reeks van grafische analyse tools en rapportage mogelijkheden. Hierdoor kunnen de resultaten uitgebreid worden bestudeerd voordat ze worden goedgekeurd en opgeslagen.

11 Verwerken van waterpassingen Voor het overzichtelijk weergeven van alle metingen die zijn uitgevoerd met een digitaal waterpasinstrument. Maak een keus uit de berekeningsmethode en bereken de trajecten snel en automatisch. Gebruik «Resultaat Manager» om de resultaten te analyseren en een rapport te genereren. De berekening kan tenslotte worden opgeslagen en/of geëxporteerd. Leica Geo Office is de ideale aanvulling voor de Leica digitale waterpassen. Netwerkvereffening De module netwerkvereffening maakt het mogelijk om alle soorten metingen GPS, TPS en waterpas in combinatie of apart te verwerken in een strakke vereffening volgens de kleinste kwadraten methode. Hierdoor wordt de best mogelijke set van consistente coördinaten verkregen en geverifieerd, dat deze aansluit op de bekende grondslagpunten. Uitgebreide statistische controles identificeren uitschieters en blunders. De netwerk vereffening is gebaseerd op de krachtige MOVE3 kernel met strenge algoritmes. Deze vereffent zowel 3D GPS netwerken als 2D en 3D TPS kringnetten, 1D wa-terpas trajecten en alle combinaties daarvan. Een bijkomend voordeel van netwerkvereffening is, dat u vooraf de netwerken kunt ontwerpen en analyseren om geschiktheid vast te stellen nog voordat u het veld in gaat om markeringen te plaatsen en metingen uit te voeren. Netwerkvereffening vult uw werkzaamheden op perfecte wijze aan. DTM's en Volumes Deze module stelt u in staat om digitale terreinmodellen te berekenen van punten opgeslagen in uw project. Er kunnen breeklijnen worden ingevoegd, die het model automatisch zullen bijwerken. Grenslijnen kunnen automatisch worden berekend of handmatig worden bepaald. De modellen kunnen worden gevisualiseerd in een 2D of in een 3D weergave met een breed scala aan grafische mogelijkheden. Met behulp van de DTM module kunnen volumes boven een referentie hoogte of tussen twee modellen worden berekend. Leica Geo Office maakt het mogelijk om de terrein modellen op een geïntegreerde wijze te beheren. Alle modellen en volumes worden meteen bijgewerkt als coördinaten moeten worden aangepast.

12 Of u nu metingen verricht voor een perceel grond of een bouwlocatie, een gevel of binnenshuis, om as-built tekeningen te produceren of hoognauwkeurige metingen aan brug of tunnelconstructies meetinstrumenten van Leica Geosystems bieden de juiste oplossing voor alle meetwerkzaamheden. De instrumenten van de Systeem 1200 serie, samen met de software, zijn ontwikkeld om de dagelijkse uitdagingen van het moderne landmeten aan te kunnen. Ze bieden alle uitstekende, goed leesbare en gebruikersvriendelijke interfaces. De logische menustructuren, de heldere functionele indeling en hoogwaardige techniek maken in het veld een perfect koppel van TPS en GPS toepassingen. Of u nu de voordelen van beide technieken gebruikt in combinatie of elk apart als gevolg van de uitzonderlijke flexibiliteit van de Leica Geosystems instrumenten is een betrouwbare en productieve meting gewaarborgd. When it has to be right. Illustraties, beschrijvingen en technische specificaties zijn niet bindend en kunnen wijzigen. Gedrukt in Zwitserland Copyright Leica Geosystems AG, Heerbrugg, Zwitserland, nl I.07 RDV Total Quality Management our commitment to total customer satisfaction. Vraag uw lokale Leica Geosystems dealer om meer informatie over ons TQM programma. Windows CE is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Overige handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. Leica SmartPole Product brochure Leica SmartStation Product brochure Leica GPS1200 Product brochure Leica TPS1200 Product brochure Leica GRX1200 Product brochure Leica Geosystems AG Heerbrugg, Zwitserland

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control

Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Exact Financials Enterprise Risicobeheersing, compliance en control Inhoud 2 Passend bij uw behoeften 4 Exact Financials Enterprise, het product 6 Exact Financials Enterprise en u 8 Financieel management

Nadere informatie

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker

GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker GEBOUWBEHEER MET Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Gebouwbeheer met Priva Blue ID Intuïtieve bediening voor elk type gebruiker Het beheer van het klimaat in een gebouw is steeds

Nadere informatie

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang voor uw bedrijf.

Nadere informatie

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. LOGICWORKS CRM Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang

Nadere informatie

DLex, een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor een beheer van uw advocatenkantoor

DLex, een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor een beheer van uw advocatenkantoor 11-12 DLex, een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument voor een beheer van uw advocatenkantoor Beheer Dossierbeheer p.06 Contactbeheer p.09 Elektronisch documentbeheer (EDM) p.12 Time management p.18

Nadere informatie

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US.

KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. KYOCERA SOLUTIONS EFFICIENCY OMHOOG, KOSTEN OMLAAG COUNT ON US. U wilt natuurlijk een perfecte workflow in uw bedrijf. Dan heeft u printers en multifunctionals nodig die naadloos integreren in elke werkomgeving

Nadere informatie

Gebruikershandleiding SAM 6.0. De ideale hulp bij het ontwerpen van mechanismen. ARTAS - Engineering Software

Gebruikershandleiding SAM 6.0. De ideale hulp bij het ontwerpen van mechanismen. ARTAS - Engineering Software Gebruikershandleiding SAM 6.0 De ideale hulp bij het ontwerpen van mechanismen ARTAS - Engineering Software ARTAS - Engineering Software Het Puyven 162 NL - 5672 RJ Nuenen The Netherlands tel/fax: +31

Nadere informatie

VECTRON VECTRON COMMANDER 6 HANDLEIDING

VECTRON VECTRON COMMANDER 6 HANDLEIDING VECTRON VECTRON COMMANDER 6 HANDLEIDING 2 3 Editie : 01-09 - 2001 2001 by VECTRON Systems AG, Münster Alle technische wijzigingen zijn streng verboden. Alle rechten voorbehouden. VECTRON VECTRON Systems

Nadere informatie

Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen

Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen Het open leerplatform voor het onderwijs van nu én morgen 1 OP RAPPORT 02 Voorwoord Hartelijk dank voor uw interesse in itslearning! itslearning is al jaren een toonaangevende partij in het Nederlandse

Nadere informatie

PLANTEN. VERZORGEN. MANAGEN. OOGSTEN. PLANNEN. 2015 PRODUCTEN EN ONDERSTEUNING

PLANTEN. VERZORGEN. MANAGEN. OOGSTEN. PLANNEN. 2015 PRODUCTEN EN ONDERSTEUNING PLANTEN. VERZORGEN. MANAGEN. OOGSTEN. PLANNEN. 2015 PRODUCTEN EN ONDERSTEUNING BENT U OOK EEN AG LEADER? Ag Leader heeft met de Yield Monitor 2000, de eerste goed werkende vocht- en opbrengstmeting voor

Nadere informatie

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen

7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen 7 Aandachtspunten om een verkeerde CRM software selectie te voorkomen Organisaties die zich op dit moment (opnieuw) in een CRM software selectie traject begeven, hebben een grote uitdaging. Daar waar vroeger

Nadere informatie

icar itrain voor modelauto's Dinamo/MCC

icar itrain voor modelauto's Dinamo/MCC icar itrain voor modelauto's Dinamo/MCC Handleiding 2.0 2014 Deze handleiding is geschreven en beschikbaar gesteld door MCC-ModelCarParts.Dit document, dan wel enige informatie hieruit, mag niet geheel

Nadere informatie

BIBIS Library Portal. Een verhalende beschrijving

BIBIS Library Portal. Een verhalende beschrijving BIBIS Library Portal Een verhalende beschrijving BIBIS Library Portal BIBIS Library Portal, is ontwikkeld om de medewerkers van een modern informatiecentrum optimaal te ondersteunen bij hun dagelijkse

Nadere informatie

Exact Synergy. Maakt beslissen overzichtelijk

Exact Synergy. Maakt beslissen overzichtelijk Exact Synergy Maakt beslissen overzichtelijk Inhoud 2 Ontwikkeld voor úw uitdagingen 4 Exact Synergy, het product 6 De motor achter Exact Synergy 10 Grip op menselijk kapitaal 18 Volledig inzicht in de

Nadere informatie

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012

OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 2012 OFB Website Functie Beschrijving Versie 4.3.0 Bijgewerkt maart 2012 Beschrijvend document van de Functionele kenmerken van de OFB Website. Inhoudelijke functielijst met vervolgens beschrijving van

Nadere informatie

's Werelds toonaangevende software voor het afdrukken van etiketten, barcodes, RFID en kaarten

's Werelds toonaangevende software voor het afdrukken van etiketten, barcodes, RFID en kaarten 's Werelds toonaangevende software voor het afdrukken van etiketten, barcodes, RFID en kaarten Aan de slag met de BarTender Application Suite Overzicht, installatie, en basisgebruik (Nederlandse versie)

Nadere informatie

Precision Land Management

Precision Land Management Precision Land Management Nauwkeurige oplossingen voor New Holland en machines van andere merken 2 Kijk voor de dichtstbijzijnde New Holland dealer op www.newholland.com De voordelen van precisielandbouw

Nadere informatie

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER

WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER WHITEPAPER WORKSPACE MANAGER Whitepaper Workspace Manager Aug 2008 Gepubliceerd door BRAIN FORCE Vendelier 69 3905 PD Veenendaal Nederland www.brainforce.nl Auteursrecht De informatie in dit document,

Nadere informatie

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding

Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding Nitro Reader 3 Gebruikershandleiding In deze Gebruikershandleiding Welkom bij Nitro Reader 3 1 Het gebruik van deze handleiding 1 Snel de juiste informatie opzoeken 1 Zoeken op trefwoorden: 1 Online deelnemen

Nadere informatie

Nieuw in AccountView versie 9.5

Nieuw in AccountView versie 9.5 Nieuw in AccountView versie 9.5 Een product van Visma Software BV Copyright Alle rechten met betrekking tot de documentatie en de daarin beschreven software berusten bij Visma Software BV. Dit geldt ook

Nadere informatie

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen

Netwerk Communication Platform. Iedere oproep telt. KX-NCP Unified Communication Oplossingen Netwerk Communication Platform KX-NCP Unified Communication Oplossingen Het NCP gamma van Panasonic biedt met zijn geavanceerde oplossingen Unified Communications aan, met als doel de individuele performantie

Nadere informatie

The smart way to do business

The smart way to do business SuperOffice CRM SuperOffice CRM Neem contact met ons op voor meer informatie SuperOffice CRM is een hulpmiddel met veel gebruiksmogelijkheden dat de actuele uitdagingen op het gebied van marketing, verkoop

Nadere informatie

ProCall Enterprise. Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software. // Unified Communications & classic CTI

ProCall Enterprise. Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software. // Unified Communications & classic CTI Efficiënte communicatie in uw organisatie Business-class Unified Communications software // Unified Communications & classic CTI Efficiënte communicatie in uw organisatie Unified Communications en CTI

Nadere informatie

Financiële software heet MINOX

Financiële software heet MINOX Financiële software heet MINOX Inhoudsopgave 2 Inhoudsopgave 2 Kenmerken van MINOX Introductie 3 Modulaire opbouw Gebruik toetsenbord en/of de muis Administraties en boekjaren 4 Onderhoud Relaties Boeken

Nadere informatie

Een uitgave van PHILIPS COMMUNICATION SYSTEMS HILVERSUM, THE NETHERLANDS. Order No: 9600 068 01201. Datum: Januari 1999

Een uitgave van PHILIPS COMMUNICATION SYSTEMS HILVERSUM, THE NETHERLANDS. Order No: 9600 068 01201. Datum: Januari 1999 Een uitgave van PHILIPS COMMUNICATION SYSTEMS HILVERSUM, THE NETHERLANDS Order No: 9600 068 01201 Datum: Januari 1999 Er is zorgvuldig naar gestreefd om de informatie in deze handleiding zo nauwkeurig

Nadere informatie

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos

Blades voor groeiende bedrijven. De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos Blades voor groeiende bedrijven De beste IT-infrastructuur opzetten direct uit de doos 2 Wat weten s werelds beste IT-organisaties over blades? Waarom stappen bedrijven overal ter wereld momenteel sneller

Nadere informatie

QGIS User Guide. Release 2.0. QGIS Project

QGIS User Guide. Release 2.0. QGIS Project QGIS User Guide Release 2.0 QGIS Project 16. May 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Conventies 3 2.1 Conventies GUI........................................... 3 2.2 Conventies Tekst of Toetsenbord...................................

Nadere informatie

7T software bouwstenen voor een heldere toekomst

7T software bouwstenen voor een heldere toekomst 7T software bouwstenen voor een heldere toekomst E D I T I E Handel & Verhuur 7T software bouwstenen voor een heldere toekomst Beschrijving van de mogelijkheden van de 7T software, voor het gebruik door

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV OpenIMS 4.2 Technisch en Functioneel Beheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 1.1 Cliënt specificaties... 5 2 INTRODUCTIE OPENIMS... 6 2.1 Inloggen... 7 3 GEBRUIKERS... 8 3.1

Nadere informatie

Frezen makkelijker gemaakt met. ShopMill. SINUMERIK Operate. SinuTrain Frezen makkelijker gemaakt met ShopMill. Inleiding 1

Frezen makkelijker gemaakt met. ShopMill. SINUMERIK Operate. SinuTrain Frezen makkelijker gemaakt met ShopMill. Inleiding 1 Frezen makkelijker gemaakt met ShopMill SINUMERIK Operate SinuTrain Frezen makkelijker gemaakt met ShopMill Trainingsdocumentatie Inleiding 1 De voordelen van het werken met ShopMill 2 Om alles soepel

Nadere informatie