Leica System 1200 Software Geïntegreerde Software voor GPS1200 en TPS1200

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leica System 1200 Software Geïntegreerde Software voor GPS1200 en TPS1200"

Transcriptie

1 Leica System 1200 Software Geïntegreerde Software voor GPS1200 en TPS1200

2 Leica System 1200 Software Systeem 1200 software omvat SmartWorx de on-board TPS, GPS en RX1250 software en Leica Geo Office het veelomvattende softwarepakket voor op kantoor. SmartWorx ondersteunt GPS, TPS en RX1250 en zorgt er voor, dat deze efficiënt, krachtig, eenvoudig in gebruik en volledig compatibel zijn, met dezelfde schermindeling en bediening, identieke functies en procedures en met gemeenschappelijke applicatieprogramma's. Applicatieprogramma's Er zijn diverse on-board applicatieprogramma's beschikbaar voor zowel GPS, TPS als RX1250, omdat deze instrumenten van hetzelfde bedieningsconcept gebruik maken. Wisselen tussen deze instrumenten is eenvoudig. RoadRunner alignement softwarepakket RoadRunner is een krachtig en uitgebreid softwarepakket voor het uitzetten en controleren van allerlei soorten alignementen, van simpele aslijnen tot de meest complexe ontwerpen. Beschikbaar voor zowel GPS als TPS. Naadloze aansluiting De sleutel voor het Systeem 1200 is het krachtige gegevensbeheer systeem dat gemeenschappelijk is voor GPS, TPS, RX1250 en Leica Geo Office en waardoor gegevens naadloos in elke richting kunnen worden uitgewisseld tussen alle componenten en tussen veld en kantoor. Leica Geo Office Dit krachtige office softwarepakket biedt alles dat nodig is voor het beheren, visualiseren, verwerken, importeren en exporteren van GPS, TPS en waterpasgegevens. Daarnaast verzorgt het eenvoudige koppelingen met andere softwarepakketten. FUNCTION integrated Combineer GPS met TPS. Gebruik beide op dezelfde manier. Wissel makkelijk tussen het ene en het andere instrument. Werk sneller, nauwkeuriger en efficiënter. Geniet van alle vrijheid, flexibiliteit en kracht van het 1200 Systeem. Leica SmartStation Leica GPS1200 TPS1200 met geïntegreerde GPS. Upgrade elke TPS1200 tot SmartStation. Verenigt top GPS technologie met krachtig gegevensbeheer. Perfect voor alle GPS toepassingen.

3 Leica System 1200 TPS en GPS Werken samen Voor alle toepassingen Vandaag en in de toekomst De Leica 1200 Serie instrumenten zijn ontworpen en gebouwd volgens de meest veeleisende normen en met de meest recente meettechnologie. Zij zijn uiterst efficiënt en betrouwbaar en zijn bestand tegen de zwaarste omstandigheden. De GPS en TPS instrumenten van de 1200 Serie hebben een logisch opgebouwde gebruikersinterface, een breed scala aan functies en mogelijkheden, krachtig gegevensbeheer en het is mogelijk om zelf programma s te schrijven. Gebruikers kunnen direct omschakelen tussen GPS en TPS en zo het meest geschikte instrument voor een bepaalde toepassing gebruiken; extra training is overbodig. Deze nieuwe high-tech GPS en TPS instrumenten, met identieke bediening, maken het voor een gebruiker mogelijk om elk soort project uit te voeren; sneller, nauwkeuriger en efficiënter dan ooit te voren. En als allerbelangrijkste: met lagere kosten en beter rendement. Leica TPS1200 Leica SmartPole Leica SmartWorx Leica Geo Office Total stations leveren top prestaties, hoge nauwkeurigheid en doen alles wat u verwacht en nog veel meer. Bespaar tijd met de snelle setup van de SmartPole en schakel waar gewenst eenvoudig tussen GPS en TPS. SmartWorx TPS/GPS applicatiesoftware is zowel eenvoudig in gebruik als uitermate krachtig. Alles wat u nodig heeft in één pakket voor GPS en TPS: importeren, visualiseren, converteren, kwaliteitscontrole, verwerken, vereffenen, rapporteren, exporteren, etc.

4 Leica Applicatieprogramma's Een pakket van eenvoudig te gebruiken applicatieprogramma s GPS, TPS en RX1250 worden geleverd met een reeks standaard applicatieprogramma s om u zo nauwkeurig en efficiënt mogelijk te ondersteunen bij standaardmetingen zoals topografische metingen en het uitzetten. Voor complexe metingen is er een reeks optionele applicatieprogramma s beschikbaar. Voor specifieke toepassingen kunt u zelfs uw eigen programma s schrijven in GeoC++ of neem contact op met een Leica software center. Identiek bedieningsconcept Het bedieningsconcept, de diverse schermweergaven, de indeling van het toetsenbord, functies, procedures en zelfs de meeste applicatieprogramma s zijn identiek voor GPS en TPS. Gebruik het meest geschikte instrument en, het beste van alles, gebruik ze op dezelfde manier. Eenvoudige, snelle bediening Het bedieningsconcept van de GPS1200 en TPS1200 instrumenten leidt u direct naar wat u nodig heeft. Gebruik de standaardinstellingen of definieer uw eigen menu en wijs veelgebruikte schermen en functies toe aan toetsen. Systeem 1200 past zich aan u aan! Krachtige veldcodering Stel puntnummers in, zoals u dat wilt, gebruik vrije of thematische codering met of zonder attributen, definieer punten, lijnen en vlakken. Met Systeem 1200 is het eenvoudig om meetgegevens voor te bereiden op verwerking in ontwerp, CAD en software voor kaart-vervaardiging.

5 Standaard applicaties (voor verbeterde productiviteit) en optionele applicaties (voor speciale taken) Meten GPS + TPS Een krachtig programma voor detail, topografische en kadastrale metingen, etc. Het meten van punten, lijnen en vlakken met of zonder codering. Uitzetten GPS + TPS Er zijn diverse methodes voor uitzetten en oriënteren beschikbaar. Navigeer direct in de kaart of met tekst en grafische hulpmiddelen. Referentielijn GPS + TPS Voor het uitzetten van punten langs gedefinieerde lijnen of bogen. Kan met of zonder excentriciteiten worden gebruikt. DTM Uitzetten GPS + TPS Voor het uitzetten van DTM s en de voortgangsbewaking bij bouwprojecten. Voor grondverzet, landwinning, etc. Setup TPS Maak een opstelling op een bekend punt, voer een achterwaartse insnijding uit door naar bekende punten te meten of bepaal standplaatscoördinaten direct uit GPS. Coördinatensystemen GPS Transformeer WGS84 naar plaatselijk stelsel. Bevat ellipsoïdes, kaartprojecties, transformaties voor GPS metingen in plaatselijk stelsel. Seriemeting TPS Meet hoeken en afstanden één of meerdere keren in 1 of 2 kijkerstanden. Berekend de gemiddelde waarden en slaat deze op. Optionelel timer voor monitoring. Polygoneren TPS Leidt u door de procedures om richtingen en afstanden te meten om nieuwe standplaatsen in coördinaten te bepalen. Levert een uitgebreide rapportage met alle resultaten en sluitfouten. Inhoudberekening TPS + GPS Definieer en trianguleer het oppervlak van een gebied en bereken de inhoud van een terrein tov. een gedefinieerd vlak. COGO GPS + TPS Volledige reeks Coördinaten Geometrie functies: insnijdingen, lijnen, bogen, etc. Bereken wat u nodig heeft direct in het veld. Referentievlak GPS + TPS Meet relatieve posities tov. elk willekeurig vlak: horizontaal, verticaal of willekeurig hellend. Scan vlakken of gevels met TPS. Onbereikbaar punt TPS Meet onbereikbare punten met de "verborgen punt" staaf met 2 of 3 prisma's. Visuele controle in het veld Met het grote grafische scherm met kaartweergave van de GPS1200 en TPS1200 ziet u onmiddellijk wat al is gemeten of uitgezet en wat er nog moet worden gedaan. Zoom in en uit en controleer direct in het veld op volledigheid. Import/export formaten Importeer gegevens in GPS of TPS instrumenten direct of via Leica Geo Office. Exporteer gegevens vanuit de GPS en TPS instrumenten of vanuit Leica Geo Office in standaard of in eigen formaten. Systeem 1200 sluit uitstekend aan op GIS, CAD en mapping software. Speciale applicatieprogramma's Indien u behoefte heeft aan software voor speciale applicaties, dan is uw investering in Systeem 1200 veilig. Er kunnen altijd nieuwe programma s worden gemaakt in GeoC++. Schrijf uw programma's zelf of laat ze maken door een Leica software center.

6 Leica RoadRunner De complete oplossing voor wegenbouw en alignementen RoadRunner is een nieuw, optioneel applicatieprogramma voor de GPS1200 en TPS1200 instrumenten voor het uitzetten en controleren van alle soorten alignementen: snelwegen, pijpleidingen, kanalen, landingsbanen, grondverzet, etc. Roadrunner bevat ook ondersteunende software waarmee gegevens van allerlei ontwerppakketten geconverteerd kunnen worden. De software bewerkt de gegevens zodanig, dat u hiermee kunt werken zoals u dat wilt en laadt ze in de GPS1200 en TPS1200. Er zijn speciale versies beschikbaar voor spoor en tunnelbouw en onderhoud. RoadRunner in het veld Uitzetten en controleren met de ontwerpelementen die u gebruikt. Met RoadRunner kunt u omgaan met elke combinatie van geometrische elementen, van simpele rechte lijnen tot diverse soorten en gedeeltes van clothoïdes. Alle deeltaken kunnen worden uitgevoerd, waaronder: n Stringlijnen (bijv. as-lijnen) n Hellingen/ verkanting (bijv. wegen, grondverzet) n DTM uitzetten n en nog veel meer Geavanceerde grafische weergave verlicht uw werk Bekijk uw relatieve positie t.o.v. dwarsprofielen, alignementen, en andere grafisch geselecteerde elementen, die moeten worden uitgezet of gecontroleerd. De geavanceerde grafische weergave toont wat gereed is en wat nog moet worden gedaan. Met RoadRunner werkt u eenvoudiger en sneller. Aan te passen aan uw wensen Roadrunner is eenvoudig in gebruik en bizonder veelzijdig. n Configureer RoadRunner naar uw voorkeur. n Gebruik het voor elk projecttype. n Definieer schermen met juist die informatie die u nodig heeft. n Maak logbestanden, overzichten en rapportages, op maat. n Sla uw werkprocedures op om ze later weer op te roepen. On-board ontwerp editor "Alignment Tool Kit" (ATK) Gebruik de Alignment Tool Kit (ATK) als in het veld snel wijzigingen aan alignementen of stationsvergelijkingen moeten worden aangebracht, bijvoorbeeld als u wordt geconfronteerd met onverwachte obstakels. Gebruik de ATK voor de handmatige invoer van alignementen vanaf tekening bij het uitvoeren van kleine projecten of bij het maken van kleine aanpassingen. U kunt zaken eenvoudig aanpassen met RoadRunner.

7 RoadRunner verbetert de productiviteit Naadloze dataflow Met RoadRunner kunt u ontwerpdata rechtstreeks overnemen uit bekende ontwerpprogramma s of via het LGO kantoor programma naar de Compact- Flash kaart van de GPS1200 en TPS1200 (er is geen handmatige verwerking van de ontwerpdata nodig). Dankzij de naadloze en grotendeels automatische gegevensuitwisseling, kunt u direct starten met de uitzetwerkzaamheden met het volste vertrouwen in correcte gegevens. Gelijk voor GPS en TPS RoadRunner is identiek voor GPS en TPS, dus kunt u voor een project het juiste instrument inzetten. Zet de CompactFlash kaart(en) met het ontwerp in het instrument dat u gaat gebruiken. Zet de kaart eenvoudig in het andere instrument om tussen GPS en TPS te wisselen. Makkelijk te leren en eenvoudig in gebruik RoadRunner is eenvoudig in gebruik, aan te passen aan uw werkwijze en inzetbaar voor alle soorten projecten, complex of eenvoudig, groot of klein. Volledige flexibiliteit Een van de voordelen van RoadRunner is dat u in staat wordt gesteld om gegevens te presenteren conform uw werkprocedures. U kunt kiezen tussen het uitzetten van punten tov. aslijnen, kant weg, lengte of dwarsprofielen, etc. net wat u wilt. Alle gegevens beschikbaar in het veld RoadRunner biedt snelle toegang tot alle gegevens ongeacht de omvang van een project. Wanneer u gaat uitzetten, heeft u toegang tot alle op dat moment benodigde gegevens. Beheert complexe bouwlocaties Het projectbeheer binnen RoadRunner helpt u bij het efficiënt organiseren van uw gegevens. n Groepeer de gegevens in projecten. n Organiseer de data in lagen, bijv. voor de diverse stadia van een constructie. n Leg verbanden tussen gegevens van verschillende (deel) projecten. Supersnelle herstart Met RoadRunner kunt u snel en zonder tijdverlies het werk weer hervatten na een stop (geen langdurige zoekacties). Druk op de Start/Hervatfunctie om direct terug te komen bij de laatst uitgevoerde taak. RoadRunner op kantoor Volledig Pakket Ondersteuning RoadRunner office software kan uitstekende gegevens uitwisselen met ontwerppakketten, incl. conversie voor direct gebruik in GPS1200 en TPS1200. n Naadloze gegevensuitwisseling met talloze ontwerppakketten. n Volledig compatibel met het standaard LandXML wegontwerp formaat. n Extra converters kunnen eenvoudig worden toegevoegd. n Eenvoudige wizard voor ontwerp converters. n Bijzonder veelzijdig. n Data kan worden be-werkt zoals u dat wilt, voor het werk dat u moet doen.

8 Leica Geo Office Software De perfecte partner voor GPS1200 en TPS1200 Haal alles uit uw gegevens met Leica Geo Office. Bekijk en beheer uw TPS, GPS en waterpasgegevens op een geïntegreerde wijze. Verwerk uw gegevens afzonderlijk of combineer deze. Leica Geo Office garandeert u het beste resultaat. Eenvoudig en efficiënt in gebruik Leica Geo Office bestaat uit een logisch opgebouwde grafische interface binnen de Windows omgeving. Hierdoor is het programma eenvoudig te leren en snel te gebruiken. Alle componenten werken op dezelfde manier en werken naadloos met elkaar samen. GPS, TPS en waterpasgegevens worden op dezelfde manier verwerkt met standaard tools en procedures. De geïntegreerde helpfunctie levert advies en informatie als u die nodig heeft. Leica Geo Office assisteert u bij iedere stap. Gegevensbeheer De verschillende componenten voor beheer van projecten, coördinaten systemen, GPS antennes, rapportsjablonen, etc. bieden een logische scheiding van belangrijke informatie en een helder overzicht van alle gegevens. Deze componenten stellen u in staat uw gegevens te beheren en eenvoudiger en efficiënter te werken op een consistente wijze. Weergeven en bewerken Diverse grafische en numerieke displays stellen u in staat om uw gegevens in te zien. Informatie over punten, lijnen, vlakken, coördinaten, coderingen en attributen is allemaal toegankelijk en kan in detail bekeken worden. Via de bewerkingsfuncties kunnen gegevens worden gecorrigeerd, verwijderd of toegevoegd, hetgeen nodig kan zijn voordat ze worden verwerkt of geëxporteerd. Met de faciliteiten voor inzien en bewerken van gegevens kunt u er voor zorgen, dat uw werk correct is. Kwaliteitscontrole Leica Geo Office biedt tal van kwaliteitscontroles. Bekijk de kaart van uw werk op het scherm en controleer dit op volledigheid. Bereken en controleer op sluitfouten. Coördinaten van punten die meer dan een keer gemeten zijn worden automatisch gemiddeld wanneer deze binnen een door de gebruiker gedefinieerde tolerantie liggen.

9 Eenvoudig aan te passen Kies hoe u wilt werken. Richt de software in volgens uw persoonlijke voorkeur en eisen. Stel schermen zo in dat de juiste informatie wordt weergegeven in het juiste formaat. Definieer import en export maskers voor de wijze waarop u gegevens wilt verwerken. Leica Geo Office kan eenvoudig en snel worden aangepast. Hulpprogramma's voor GPS, TPS en waterpasinstrumenten Codelijst beheer, Gegevensuitwisseling, Formaat beheer en Software laden zijn standaard tools voor GPS ontvangers, total stations en digitale waterpastoestellen. Krachtig, eenvoudig in gebruik, configureerbaar en wizardgeleid, hebben deze tools alle benodigde func-tionaliteit om het volledige potentieel van de instrumenten en hun data uit te baten. TPS Verwerking Herbereken TPS opstellingen om standplaatscoördinaten en oriënteringen bij te werken. Standplaatsen en polygonen kunnen worden gedefinieerd en verwerkt met uw voorkeursinstellingen. De resultaten van polygoneren kunnen worden weergegeven en gearchiveerd in op HTML-gebaseerde rapporten. Vanaf eenvoudige correcties van prismahoogtes tot complexe polygoonberekeningen, Leica Geo Office bevat alles om uw TPS gegevens te verwerken. Flexibele rapportages Rapportages op basis van HTML maken het mogelijk om moderne, professionele verslagen te genereren. Er kunnen logfiles van metingen in veldwerkformaat, rapportages over middelen van coördinaten, en andere bewerking en overige informatie worden voorbereid en bijgehouden. Stel overzichten samen en leg vast welke informatie moet worden bewaard. Definieer sjablonen om de stijl van presenteren te bepalen. Leica Geo Office kent zeer uitgebreide rapportage mogelijkheden. Flexibel importeren en exporteren Importeer gegevens van CF-kaart, direct uit de ontvangers, total station of digitale waterpas of van referentiestations en andere bronnen op het internet. Importeer coördinatenlijsten uit ASCII bestanden met behulp van de import wizard. Exporteer resultaten in elk formaat naar alle software via de ASCII export functie. Verzendt informatie over punten, lijnen, vlakken en attributen naar GIS, CAD en mapping systemen. Leica Geo Office biedt alle flexibiliteit voor gemakkelijke data import en export.

10 Leica Geo Office Software Krachtige rekenmodules Optionele modules Mogelijkheid tot uitbreiding van de functionaliteit van de standaard software om nog beter aan uw behoeften te kunnen voldoen. Alle extra componenten gebruiken hetzelfde fundamentele bedieningsconcept en werken naadloos samen waardoor er zeer efficiënt gewerkt kan worden. Coördinaten transformaties Leica Geo Office bevat een complete reeks bibliotheken en tools voor het definiëren van coördinatensystemen en voor het transformeren van het ene naar het andere stelsel. Zowel bibliotheken met ellipsoïdes, projecties en geoïdemodellen, als zes verschillende transformatiemethodes, die de flexibiliteit bieden om de transformatietechniek te kiezen die het beste past bij uw project. Converteer ellipsoïdische naar orthometrische hoogtes en viceversa met behulp van eigen of geïmporteerde geoïdemodellen. Bizonder voor Leica Geo Office is de ondersteuning van specifieke coördinatenstelsels, die zijn gebaseerd op gridcorrecties voor de conversie van WGS84 naar lokale coördinaten. Met de coördinaten en transformatiemodule van Leica Geo Office kunt u in elk stelsel werken, WGS84 of lokale coördinaten en eenvoudig van de een naar de ander converteren. GNSS post processing Deze module berekent alle soorten GPS en GLONASS ruwe data. Een van de hoofdtoepassingen is de klassieke berekening van basislijnen in geodetische netwerken. Hij wordt ook gebruikt voor de verwerking van kinematische gegevens, vooral om gaten op te vullen als RTK coördinaten niet beschikbaar zijn als gevolg van onderbrekingen in de communicatie. Naast het toepassen van de integriteitcontrole op het GPS1200 veldsysteem biedt de Leica Geo Office post processing ook uitgebreide controle over wat en hoe wordt berekend. Routinematige basislijnberekeningen kunnen automatisch worden uitgevoerd met behulp van de standaard instellingen. Voor kritische of speciale berekeningen kan deze handmatig worden gestuurd, waarbij ervaren gebruikers een ruim scala aan parameters hebben om hun eigen scenario s uit te voeren. Resultaat Manager bevat een reeks van grafische analyse tools en rapportage mogelijkheden. Hierdoor kunnen de resultaten uitgebreid worden bestudeerd voordat ze worden goedgekeurd en opgeslagen.

11 Verwerken van waterpassingen Voor het overzichtelijk weergeven van alle metingen die zijn uitgevoerd met een digitaal waterpasinstrument. Maak een keus uit de berekeningsmethode en bereken de trajecten snel en automatisch. Gebruik «Resultaat Manager» om de resultaten te analyseren en een rapport te genereren. De berekening kan tenslotte worden opgeslagen en/of geëxporteerd. Leica Geo Office is de ideale aanvulling voor de Leica digitale waterpassen. Netwerkvereffening De module netwerkvereffening maakt het mogelijk om alle soorten metingen GPS, TPS en waterpas in combinatie of apart te verwerken in een strakke vereffening volgens de kleinste kwadraten methode. Hierdoor wordt de best mogelijke set van consistente coördinaten verkregen en geverifieerd, dat deze aansluit op de bekende grondslagpunten. Uitgebreide statistische controles identificeren uitschieters en blunders. De netwerk vereffening is gebaseerd op de krachtige MOVE3 kernel met strenge algoritmes. Deze vereffent zowel 3D GPS netwerken als 2D en 3D TPS kringnetten, 1D wa-terpas trajecten en alle combinaties daarvan. Een bijkomend voordeel van netwerkvereffening is, dat u vooraf de netwerken kunt ontwerpen en analyseren om geschiktheid vast te stellen nog voordat u het veld in gaat om markeringen te plaatsen en metingen uit te voeren. Netwerkvereffening vult uw werkzaamheden op perfecte wijze aan. DTM's en Volumes Deze module stelt u in staat om digitale terreinmodellen te berekenen van punten opgeslagen in uw project. Er kunnen breeklijnen worden ingevoegd, die het model automatisch zullen bijwerken. Grenslijnen kunnen automatisch worden berekend of handmatig worden bepaald. De modellen kunnen worden gevisualiseerd in een 2D of in een 3D weergave met een breed scala aan grafische mogelijkheden. Met behulp van de DTM module kunnen volumes boven een referentie hoogte of tussen twee modellen worden berekend. Leica Geo Office maakt het mogelijk om de terrein modellen op een geïntegreerde wijze te beheren. Alle modellen en volumes worden meteen bijgewerkt als coördinaten moeten worden aangepast.

12 Of u nu metingen verricht voor een perceel grond of een bouwlocatie, een gevel of binnenshuis, om as-built tekeningen te produceren of hoognauwkeurige metingen aan brug of tunnelconstructies meetinstrumenten van Leica Geosystems bieden de juiste oplossing voor alle meetwerkzaamheden. De instrumenten van de Systeem 1200 serie, samen met de software, zijn ontwikkeld om de dagelijkse uitdagingen van het moderne landmeten aan te kunnen. Ze bieden alle uitstekende, goed leesbare en gebruikersvriendelijke interfaces. De logische menustructuren, de heldere functionele indeling en hoogwaardige techniek maken in het veld een perfect koppel van TPS en GPS toepassingen. Of u nu de voordelen van beide technieken gebruikt in combinatie of elk apart als gevolg van de uitzonderlijke flexibiliteit van de Leica Geosystems instrumenten is een betrouwbare en productieve meting gewaarborgd. When it has to be right. Illustraties, beschrijvingen en technische specificaties zijn niet bindend en kunnen wijzigen. Gedrukt in Zwitserland Copyright Leica Geosystems AG, Heerbrugg, Zwitserland, nl I.07 RDV Total Quality Management our commitment to total customer satisfaction. Vraag uw lokale Leica Geosystems dealer om meer informatie over ons TQM programma. Windows CE is een geregistreerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Overige handelsmerken en merknamen zijn het eigendom van hun respectieve eigenaren. Leica SmartPole Product brochure Leica SmartStation Product brochure Leica GPS1200 Product brochure Leica TPS1200 Product brochure Leica GRX1200 Product brochure Leica Geosystems AG Heerbrugg, Zwitserland

Leica Viva TPS De snelste Total Station

Leica Viva TPS De snelste Total Station Leica Viva TPS De snelste Total Station Uw visie: een snelle Total Station Welkom bij Leica Viva TPS Het kan niet sneller Met Leica Viva TPS rondt u projecten sneller af, kunt u concurrerend zijn en meer

Nadere informatie

TRAININGEN. Laat kennis werken DE JUISTE RICHTING...

TRAININGEN. Laat kennis werken DE JUISTE RICHTING... Laat kennis werken DE JUISTE RICHTING... 1 De juiste richting... met Geometius trainingen Trainingen voor landmeters & geo-specialisten Hands-on en interactief kenmerken de trainingen die wij verzorgen.

Nadere informatie

Trainingen. Laat kennis werken. de juiste richting... trainingen

Trainingen. Laat kennis werken. de juiste richting... trainingen Trainingen Laat kennis werken de juiste richting... 1 De juiste richting... met Geometius Trainingen voor landmeters & geo-specialisten Hands-on en interactief kenmerken de die wij verzorgen. Gegeven door

Nadere informatie

Brochure trainingen en cursussen 2014

Brochure trainingen en cursussen 2014 Brochure trainingen en cursussen 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductietrainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook

Nadere informatie

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial.ctb;tutorial nn.see)}

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial.ctb;tutorial nn.see)} Kringnet Vereffening Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Vereffening. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het doel van deze zelfstudie is om te laten

Nadere informatie

Trainingen en cursussen 2011

Trainingen en cursussen 2011 Trainingen en cursussen 2011 Inhoud Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductie trainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook Introductie

Nadere informatie

Werkwijze Waterpassing Versie 4.4

Werkwijze Waterpassing Versie 4.4 Werkwijze Waterpassing Versie 4.4 Sweco Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden Inhoud 1. Inleiding 3 2. Codering in het veld 3 3. Nieuw MOVE3 Project maken 3 4. Opties 4 5. Default Standaardafwijkingen

Nadere informatie

Leica GPS1200+ Series Technische Gegevens

Leica GPS1200+ Series Technische Gegevens Leica GPS1200+ Series Technische Gegevens 2 GPS1200+ Technische Gegevens Voor Referentie-netwerk producten verwijzen wij u naar de technische brochure voor de GRX1200+ serie ontvanger (746097) Samenvatting

Nadere informatie

Leica ScanStation 2 Een Nieuw Niveau van Veelzijdigheid en Snelheid voor Laser Scanners

Leica ScanStation 2 Een Nieuw Niveau van Veelzijdigheid en Snelheid voor Laser Scanners Leica ScanStation 2 Een Nieuw Niveau van Veelzijdigheid en Snelheid voor Laser Scanners Met een 10-voudige verbetering van de maximale scansnelheid en de volledige vrijheid en nauwkeurigheid van een total

Nadere informatie

Leica GPS1200 Series Technische Gegevens

Leica GPS1200 Series Technische Gegevens Leica GPS1200 Series Technische Gegevens GPS1200 Technische Gegevens Samenvatting Omschrijving Type ontvanger Dubbele frequentie ontvanger, geodetisch, realtime RTK ontvanger Dubbele frequentie ontvanger,

Nadere informatie

Leica DISTO S910 Meet puntgegevens en creëer tekeningen

Leica DISTO S910 Meet puntgegevens en creëer tekeningen Leica DISTO S910 Meet puntgegevens en creëer tekeningen Wereldprimeur Meet alles met P2P Technologie De eerste laserafstandsmeter werd meer dan twintig jaar geleden uitgevonden en gepresenteerd door Leica

Nadere informatie

HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik

HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik > 1miljoen punten / sec HDS7000 Laserscanner Ultra-High Speed met vergoot bereik > 180m bereik HDS7000 Ultra-high Speed Laserscannen voor veeleisende professionals Binnen het toepassingsgebied van 3D laserscanners

Nadere informatie

Leica TPS1200+ Series Hoogwaardig Total Station

Leica TPS1200+ Series Hoogwaardig Total Station Leica TPS1200+ Series Hoogwaardig Total Station Leica TPS1200+ Total Stations Voorzien van de nieuwste technieken, gebouwd voor snelheid, nauwkeurigheid, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Leica

Nadere informatie

Handleiding Versie 1.x Nederlands. DNA 03/10 Trajectvereffening

Handleiding Versie 1.x Nederlands. DNA 03/10 Trajectvereffening Handleiding Versie 1.x Nederlands DNA 03/10 Trajectvereffening Pagina 2 van 14 Gebruik van de handleiding Hoe werk deze handleiding Stappen Scherm Pagina Velden en opties Index Het wordt aanbevolen uw

Nadere informatie

Leica MobileMatriX De evolutie in mobiel GIS

Leica MobileMatriX De evolutie in mobiel GIS Leica MobileMatriX De evolutie in mobiel GIS Leica MobileMatriX De evolutie in mobiel GIS Leica MobileMatrix is een mobiele softwareoplossing voor interactieve verwerking, visualisatie en onderhoud van

Nadere informatie

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL

3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL !CCEPTå!UTOMATISERING 3NELåKANåOOKåBETROUWBAAR METå!CCEPTå&INANCIEEL - / / ) %æ#) * & %2 3 De boeken bijhouden in een mooie, moderne en snelle omgeving? Accept Financieel is dé complete software voor iedere

Nadere informatie

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial 12.ctb;Tutorial 12.see;Design.SEE)}

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial 12.ctb;Tutorial 12.see;Design.SEE)} # $ + K Berekenen van Volume tussen Twee Vlakken Deze zelfstudie maakt gebruik van de modules Volumes, Digitaal Terrein Model en Tekenconstructies. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden voltooid met

Nadere informatie

Leica Geosystems Active Customer Care Actief betrokken bij uw succes.

Leica Geosystems Active Customer Care Actief betrokken bij uw succes. Leica Geosystems Active Customer Care Actief betrokken bij uw succes. Active Customer Care Actief betrokken bij uw succes. De relatie tussen Leica Geosystems en haar klanten kan in één woord samengevat

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

Leica icon Series. Handleiding licentie installeren en activeren. Versie 1.0 Nederlands

Leica icon Series. Handleiding licentie installeren en activeren. Versie 1.0 Nederlands Leica icon Series Handleiding licentie installeren en activeren Versie 1.0 Nederlands Inhoudsopgave In deze handleiding Hoofdstuk Blz. 1 icon robot 50 3 1.1 Firmware van de icon robot 50 updaten 3 1.2

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Rev 02 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 INSTELLINGEN DEFINIËREN... 1 2.1 Instellingen voor de export definiëren... 1 2.2 Instellingen voor de import definieren... 2 2.3 Layers toekennen...

Nadere informatie

# $ + K @ Dwarsprofiel Ontwerp Overbrengen naar de Kaart. Selecteer Bestand/Openen om het bestand "Tutorial 28.SEE" in de map Tutorial op te roepen.

# $ + K @ Dwarsprofiel Ontwerp Overbrengen naar de Kaart. Selecteer Bestand/Openen om het bestand Tutorial 28.SEE in de map Tutorial op te roepen. # $ + K @ Dwarsprofiel Ontwerp Overbrengen naar de Kaart Deze zelfstudie maakt gebruik van de modules Profielen & Ontwerpen, DTM en Volumes. Doelstelling Het doel van deze zelfstudie is om een set ontwerp

Nadere informatie

BUSINESS CENTER - HCE

BUSINESS CENTER - HCE BUSINESS CENTER - HCE Uw projectlocatie verbinden Business Center Heavy Construction Edition (HCE) van Trimble is de enige kantoorsoftware die u nodig heeft om de data van uw wegenbouw te beheren en verwerken.

Nadere informatie

Professionele Direct Mail Software. Database Engine Ontwerpen & Printen Bestandsonderhoud Ontdubbelen Scripting Adrescorrectie Postale Sortering

Professionele Direct Mail Software. Database Engine Ontwerpen & Printen Bestandsonderhoud Ontdubbelen Scripting Adrescorrectie Postale Sortering Professionele Direct Mail Software Database Engine Ontwerpen & Printen Bestandsonderhoud Ontdubbelen Scripting Adrescorrectie Postale Sortering Een Compleet en Modulair Direct Mail Systeem FlexMail is

Nadere informatie

TECHNISCHE INFO. Trimble business CenTer software. moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software

TECHNISCHE INFO. Trimble business CenTer software. moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software Trimble business CenTer software TECHNISCHE INFO moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software Trimble Business Center is een krachtige kantoorsoftware voor meetspecialisten,

Nadere informatie

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën

5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Net zo flexibel als uw ideeën 2 U hoeft zich geen zorgen meer te maken met de 5000 Serie Modulaire brandmeldcentrale Het systeem wordt gedefinieerd door uw wensen

Nadere informatie

Leica ScanStation C10 De All-in-One Laser Scanner voor Elke Toepassing

Leica ScanStation C10 De All-in-One Laser Scanner voor Elke Toepassing Leica ScanStation C10 De All-in-One Laser Scanner voor Elke Toepassing Leica ScanStation C10 Veelzijdigheid, Productiviteit, Rendement Veel organisaties met interesse in laserscanning om het huidige dienstenpakket

Nadere informatie

Aan de slag. Het lint weergeven of verbergen Klik op Weergaveopties voor lint of druk op Ctrl+F1 om het lint weer te geven of te verbergen.

Aan de slag. Het lint weergeven of verbergen Klik op Weergaveopties voor lint of druk op Ctrl+F1 om het lint weer te geven of te verbergen. Aan de slag Microsoft Project 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Werkbalk Snelle toegang Pas dit gebied

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

# seetut_20 $ De Sjabloon Editor Toepassen + seetut:0370 K Sjablonen;Algemeen;Naam Wijzigen Sjabloon;Ontwerp;Sjabloon Editor;Sjabloon Openen

# seetut_20 $ De Sjabloon Editor Toepassen + seetut:0370 K Sjablonen;Algemeen;Naam Wijzigen Sjabloon;Ontwerp;Sjabloon Editor;Sjabloon Openen # $ + K De Sjabloon Editor Toepassen Deze zelfstudie maakt gebruik van de modules Profielen & Ontwerpen. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het doel van

Nadere informatie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie De TRUMPF 3D laser systemen STAP IN DE 3D WERELD VAN TRUMPF: Van applicatie ontwikkeling tot en met productie Met de TRUMPF TruLaser Robot en de TRUMPF TruLaser Cell bieden wij u op het gebied van lasersnijden

Nadere informatie

OPERATIONELE CLUSTERING Globale clients kunnen informatie van meerdere systemen weergeven

OPERATIONELE CLUSTERING Globale clients kunnen informatie van meerdere systemen weergeven OPERATIONELE CLUSTERING Globale clients kunnen informatie van meerdere systemen weergeven Beheert u een gedistribueerd systeem met meerdere controlepunten? Wilt u al uw controle op één plaats kunnen centraliseren?

Nadere informatie

UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING.

UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING. UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING LNR Globalcom profileert zich graag als uw leverancier van meetapparatuur,

Nadere informatie

Geef uw apparatuur wat mojo!

Geef uw apparatuur wat mojo! Auto-stuur met Virtual Wrench Geef uw apparatuur wat mojo! www.mojortk.com 0800 756 9665 De nieuwe No Drift mojortk van Leica Geosystems veranderd radicaal de RTK technologie voor de agrarische industrie.

Nadere informatie

Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG De hardste speler op grote velden

Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG De hardste speler op grote velden Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG De hardste speler op grote velden Constructie Machinebesturing Landbouw Leica Rugby 320 SG & 410/420 DG Als nauwkeurigheid het doel is, dan maakt de Leica Rugby het verschil

Nadere informatie

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial.ctb;tutorial 8.see;Leica.fld)}

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial.ctb;tutorial 8.see;Leica.fld)} * # $ + K Polygoon Vereffening Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Inlezen/Uitzetten. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden gebruikt met LISCAD Lite. Doelstelling Het doel van deze zelfstudie

Nadere informatie

Leica TPS1200 Series Hoogwaardig Total Station

Leica TPS1200 Series Hoogwaardig Total Station Leica TPS1200 Series Hoogwaardig Total Station Leica TPS1200 Total Stations Vol met de nieuwste technieken, gebouwd voor snelheid, nauwkeurigheid, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid, de Leica TPS1200

Nadere informatie

Leica Rugby 600-serie Een betrouwbare partner op uw bouwterrein

Leica Rugby 600-serie Een betrouwbare partner op uw bouwterrein Rugby 600-serie Een betrouwbare partner op uw bouwterrein Rugby Fit, snel, sterk selecteer de beste speler voor uw bouwterrein Rugby lasers zijn de meest robuuste rotatielasers, geschikt voor alle bouwtoepassingen.

Nadere informatie

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare

1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 1200 Serie Brandmeldcentrale van Bosch Beveiliging van het meest dierbare 2 1200 Serie Brandmeldcentrale Installatie van een veilig gevoel Volledige bescherming aangepast aan uw wensen De 1200 Serie Brandmeldcentrale

Nadere informatie

Handleiding: inlezen WESP data

Handleiding: inlezen WESP data Modelit Rotterdamse Rijweg 126 3042 AS Rotterdam Telefoon +31 10 4623621 info@modelit.nl www.modelit.nl Handleiding: inlezen WESP data Datum Versie 1: 18 Mei 2004 Versie 2: 25 Mei 2004 Modelit KvK Rotterdam

Nadere informatie

TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING

TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING ERIK SCHÜTZ & TOMAS LARSSON TRIMBLE ENGINEERING & CONSTRUCTION GROUP WESTMINSTER, COLORADO, USA DECEMBER 2007 www.trimble.com www.coudere.be Pag 1

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

SIEBEL CRM ON DEMAND MARKETING

SIEBEL CRM ON DEMAND MARKETING SIEBEL CRM ON DEMAND MARKETING Siebel CRM On Demand Marketing biedt u en uw team de geïntegreerde programma s waarmee u de marketing naar uw klanten kunt verbeteren. Met deze programma s leert u uw doelgroep

Nadere informatie

Migreren naar Access 2010

Migreren naar Access 2010 In deze handleiding Het uiterlijk van Microsoft Access 2010 verschilt aanzienlijk van Access 2003. Daarom hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u niet te veel tijd hoeft te besteden aan het leren werken

Nadere informatie

Nieuwe Sales Forecast en Demand Planning op het HANA platform

Nieuwe Sales Forecast en Demand Planning op het HANA platform Nieuwe Sales Forecast en Demand Planning op het HANA platform Al meer dan tien jaar geleden lanceerde SAP APO, het supply chain planning systeem wat in vele bedrijven wereldwijd wordt gebruikt voor sales

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Recente verbeteringen. Versie januari 2014 Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Recente verbeteringen Versie januari 2014 Inhoudsopgave Het afgelopen jaar is een aantal verbeteringen doorgevoerd binnen Internet Bankieren.

Nadere informatie

SketchUp L. 5.2 Scenes en Animaties

SketchUp L. 5.2 Scenes en Animaties 5.2 Scenes en Animaties Uw SketchUp-bestand kan één of meer scènes bevatten. Een scène bestaat uit uw model en een reeks scènespecifieke instellingen, zoals specifieke gezichtspunten, schaduwen, weergave-instellingen

Nadere informatie

Starten met PFS 9.0: exporteren & importeren van data. Marjolein Sebille Geographic Information Systems PLM Customer Support

Starten met PFS 9.0: exporteren & importeren van data. Marjolein Sebille Geographic Information Systems PLM Customer Support Starten met PFS 9.0: exporteren & importeren van data Marjolein Sebille Geographic Information Systems PLM Customer Support Overview 1. Bereid uw beheerstructuur voor gebruikmakend van de PFS 2. Exporteer

Nadere informatie

Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren

Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren M A P I N F O E X P O N A R E Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren INTRODUCTIE VAN MAPINFO EXPONARE MapInfo Exponare is ontwikkeld om gebruikers toegang

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Real-Time Tachymetermodule

Gebruikershandleiding. Real-Time Tachymetermodule Gebruikershandleiding Real-Time Tachymetermodule juli 2005 Inhoudstabel INHOUDSTABEL...2 INLEIDING :...3 BEPALEN VAN HET STANDPUNT :...4 LOKALE STATIONERING :...4 DE REFLECTORHOOGTE :...5 DE PROTOCOL FILE

Nadere informatie

Leica Builder... Gebouwd om te bouwen

Leica Builder... Gebouwd om te bouwen Leica Builder... Gebouwd om te bouwen Leica Builder... Gebouwd om te bouwen "In plaats van eerst moeizaam uit te zetten met richtkoorden en paaltjes, gaan mijn metselaars meteen aan de slag met de Builder

Nadere informatie

Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden

Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden Access is efficiëntie Met Trimble Access software kunt u sneller, efficiënter en zonder onderbrekingen gegevens uitwisselen

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Vectron Commander 7 koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 4 maart 2013 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In document wordt de koppeling tussen

Nadere informatie

AllSolutions 10.0.24. Online samenwerken. Algemeen

AllSolutions 10.0.24. Online samenwerken. Algemeen AllSolutions 10.0.24 Online samenwerken Documenten bij een entiteit aan kringen koppelen Met kringen kunt u samenwerken met personen in een bepaalde groep. Bijvoorbeeld alle medewerkers binnen uw bedrijf,

Nadere informatie

Leica TPS1200+ Series Technische gegevens

Leica TPS1200+ Series Technische gegevens Leica TPS1200+ Series Technische gegevens 2 TPS1200+ Technische gegevens Modellen en Opties Hoekmeting Afst. meting met reflector (IR-Modus) Afst. meting zonder reflector (RL-modus) Afstandmeting Lange

Nadere informatie

Nauwkeurigheid van hoogtebepaling met GNSS. Pierre Voet

Nauwkeurigheid van hoogtebepaling met GNSS. Pierre Voet Nauwkeurigheid van hoogtebepaling met GNSS Pierre Voet Nauwkeurigheid van hoogtebepaling met GNSS Pierre Voet Inhoud Optimale situatie Foutenbronnen Resultaten van testen Dagdagelijkse realiteit Toestand

Nadere informatie

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4.

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Als een door u gebruikt loonpakket niet genoemd wordt, gelieve dan contact op te nemen met de HelpDesk. Handleiding Import van Loonjournaalposten

Nadere informatie

Alleen de beste in hun klasse voldoen

Alleen de beste in hun klasse voldoen Alleen de beste in hun klasse voldoen Innovatie. Kwaliteit. Veiligheid. Betrouwbaarheid. De Fluke 1650serie installatietesters Extra functionaliteit, sneller testen, en nog steeds zeer robuust Gratis Fluke

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Leica icon site Op maat gemaakte oplossingen voor de Weg- en waterbouw

Leica icon site Op maat gemaakte oplossingen voor de Weg- en waterbouw Leica icon site Op maat gemaakte oplossingen voor de Weg- en waterbouw i ntelligent COn struction Leica Geosystems intelligent CONstruction Werk slimmer, presteer beter Door de bouw volledig te doorgronden

Nadere informatie

TomTom WEBFLEET Inhoud. Let s drive business TM. Release-informatie oktober 2012

TomTom WEBFLEET Inhoud. Let s drive business TM. Release-informatie oktober 2012 TomTom WEBFLEET 2.16 Release-informatie oktober 2012 Inhoud Nieuw ontworpen rapporten 2 Rapportweergave 4 Rapporten op aanvraag 5 Rapportarchief 6 Rapportbeheer en -manager 7 Wizard voor rapportbeheer

Nadere informatie

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com Pictogrammenuitleg Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties De pictogrammenuitleg voor de Aliro-software is een uitgebreid overzicht van alle pictogrammen die in de software worden gebruikt. Deze

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien.

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De automobielbranche ondergaat wereldwijd enorme veranderingen. Bedrijven in de sector worden steeds meer geconfronteerd

Nadere informatie

Uw buitenruimte. kaart

Uw buitenruimte. kaart Uw buitenruimte in kaart Via van Dalen benut haar beheersysteem voor verkeersborden straatnaamborden dragers incl bevestigingsmaterialen GeoVisia is eveneens geschikt voor bomen bermen en gazons straatmeubilair

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

Xerox FreeFlow Print Server v. 8.0. SP2 Welkomstpakket voor de klant bij de Xerox Color 550/560 Printer en Xerox 700 & 770 Digital Color Press

Xerox FreeFlow Print Server v. 8.0. SP2 Welkomstpakket voor de klant bij de Xerox Color 550/560 Printer en Xerox 700 & 770 Digital Color Press september 2011 708P90049 Xerox FreeFlow Print Server v. 8.0. SP2 Welkomstpakket voor de klant bij de Xerox Color 550/560 Printer en Xerox 700 & 770 Digital Color Press 2011 Xerox Corporation. Alle rechten

Nadere informatie

VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM

VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM VAN PAPIERSTROOM NAAR INFORMATIESTROOM MET ZELF LERENDE DOCUMENTHERKENNING Een continue stroom aan binnenkomende post en interne documenten. Wie herkent het niet? Het vergt tijd en energie om al deze documenten

Nadere informatie

Data Analyse Software VERSIE ACHT AANPASSINGEN. Word een betere auditor. U heeft de kennis. Wij hebben de tools.

Data Analyse Software VERSIE ACHT AANPASSINGEN. Word een betere auditor. U heeft de kennis. Wij hebben de tools. Data Analyse Software VERSIE ACHT AANPASSINGEN Word een betere auditor. U heeft de kennis. Wij hebben de tools. Info over IDEA Verbeter uw audit performance en breid uw capaciteiten uit. Met IDEA, kunt

Nadere informatie

Handleiding. Gebruikers. Capture

Handleiding. Gebruikers. Capture Handleiding Gebruikers Capture BCT postbus 300 6430 AH Hoensbroek heiberg 40 6436 CL Amstenrade t. +31 (0)46-442 45 45 f. +31 (0)46-442 47 30 info@bct.nl www.bct.nl servicedesk: t. +31 (0)46-442 50 20

Nadere informatie

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager is een product van: Cloud9 Software B.V. www.cloud9software.nl wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar U kunt via onderstaande

Nadere informatie

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007

PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB Handleiding

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Eenvoudige, gebruiksvriendelijke en vlotte mobiele planning

Team. Tijd. Tools. Eenvoudige, gebruiksvriendelijke en vlotte mobiele planning Waarom? U beschikt over een onderneming van minstens 5 gebruikers en constateert dat u naast uw administratieve software meer en meer zaken moet bijhouden buiten deze software. biedt een volledig geautomatiseerd

Nadere informatie

Ongelimiteerde creatieve vrijheid. Ontwerpen én technisch tekenen in één programma 3.0. Powered by. Tekent voor meer!

Ongelimiteerde creatieve vrijheid. Ontwerpen én technisch tekenen in één programma 3.0. Powered by. Tekent voor meer! Powered by Ongelimiteerde creatieve vrijheid Ontwerpen én technisch tekenen in één programma 3.0 Tekent voor meer! 1 Slimme kruisdraden De kruisdraden zijn je persoonlijke gidsen in HelixCAD 3.0. Ze laten

Nadere informatie

Kadaster Materiebeleid GEO. Handleiding kadastrale metingen met GPS. Aanvullingen op de HTW 1996 3.1. Materiebeleid GEO / PPB. Versie.

Kadaster Materiebeleid GEO. Handleiding kadastrale metingen met GPS. Aanvullingen op de HTW 1996 3.1. Materiebeleid GEO / PPB. Versie. Kadaster Materiebeleid GEO Aanvullingen op de HTW 1996 Auteur(s) Materiebeleid GEO / PPB Materiebeleid GEO 2 van 7 Aanvullingen op de HTW 1996 Opdrachtgever Kadaster Materiebeleid GEO Status Definitief

Nadere informatie

Werkwijze Kadastrale metingen Versie 4.4

Werkwijze Kadastrale metingen Versie 4.4 Werkwijze Kadastrale metingen Versie 4.4 Sweco Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden 1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Nieuw MOVE3 Project maken 3 3. Opties 4 3.1. Algemeen Project 5 3.2. Algemeen Geometrie

Nadere informatie

Functie beschrijving: inlezen WESP data

Functie beschrijving: inlezen WESP data Modelit Rotterdamse Rijweg 126 3042 AS Rotterdam Telefoon +31 10 4623621 info@modelit.nl www.modelit.nl Functie beschrijving: inlezen data Datum 4 Mei 2004 aangepaste versie: 8 Mei 2004 Modelit KvK Rotterdam

Nadere informatie

Grafische elementen invoegen

Grafische elementen invoegen Grafische elementen invoegen Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 LIJNEN EN RECHTHOEKEN TEKENEN... 1 2.1 Lijnen tekenen... 1 2.2 Polylijnen tekenen... 3 2.3 Rechthoeken tekenen... 3 3 CIRKELS,

Nadere informatie

Grootformaatprinters voor hoge volumes

Grootformaatprinters voor hoge volumes Grootformaatprinters voor hoge volumes Als u op zoek bent naar een snelle, professionele kleurenprinter voor interne afdrukopdrachten, bent u bij Epson aan het juiste adres. Wij hebben onze geavanceerde

Nadere informatie

Tutorial. Versie 4.3. Grontmij Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden

Tutorial. Versie 4.3. Grontmij Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden Tutorial Versie 4.3 Grontmij Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden Handelsnamen Alle handelsnamen en productnamen die in dit document worden genoemd zijn handelsnamen of geregistreerde handelsnamen

Nadere informatie

Leica ScanStation C5 Upgradable Laser Scanner

Leica ScanStation C5 Upgradable Laser Scanner Leica ScanStation C5 Upgradable Laser Scanner Leica ScanStation C5 Upgradable vanaf het Begin Bedrijven die beginnen met laserscannen worden vaak geconfronteerd met niet-flexibele en complexe situaties

Nadere informatie

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com

Pictogrammenuitleg. Aliro IP-toegangscontrole zonder complicaties. www.aliro-opens-doors.com Pictogrammenuitleg De pictogrammenuitleg voor de Aliro-software is een uitgebreid overzicht van alle pictogrammen die in de software worden gebruikt. Deze uitleg is ontwikkeld om u te helpen pictogrammen

Nadere informatie

Functionaliteiten 4orange Connect

Functionaliteiten 4orange Connect Functionaliteiten 4orange Connect 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 4orange Connect: de nieuwste release van FileFrame 4orange Connect is de nieuwste release van FileFrame.

Nadere informatie

Content Management Made Easy

Content Management Made Easy Content Management Made Easy Content management is voor bedrijven van doorslaggevend belang. Het op de juiste manier inzetten van het beschikbare kapitaal en personeel is de sleutel tot een rendabele onderneming.

Nadere informatie

Aan de slag met de nieuwe AdWords-interface Een handleiding voor de wijzigingen in het campagnebeheer

Aan de slag met de nieuwe AdWords-interface Een handleiding voor de wijzigingen in het campagnebeheer Aan de slag met de nieuwe AdWords-interface Een handleiding voor de wijzigingen in het campagnebeheer Inleiding en overzicht AdWords is gegroeid, dankzij u. Sinds 2005 hebben we meer dan twintig hulpprogramma's

Nadere informatie

i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie

i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie i-view 2.0: The Next Level in Telemetrie Watermanagement is onontbeerlijk in een waterrijk land als Nederland. In het belang van veiligheid en milieubescherming

Nadere informatie

Optimale controle. Talent & Salaris. Verzuimmanagement. de software voor Human Resource Management

Optimale controle. Talent & Salaris. Verzuimmanagement. de software voor Human Resource Management Optimale controle Talent & Salaris de software voor Human Resource Management Verzuimmanagement Efficiënter werken met Talent & Salaris In de module ziekteverzuim registreert u wie wanneer ziek is geweest.

Nadere informatie

AccountView Go Workflow documenten handleiding

AccountView Go Workflow documenten handleiding AccountView Go Workflow documenten handleiding Workflow AccountView Go Pagina 1 van 12 Inhoud 1 Business Case... 3 1.1 Maandelijkse rapporten... 3 1.1.1 BTW Aangifte... 3 1.1.2 Openstaande posten debiteuren...

Nadere informatie

PTV MAP&GUIDE INTRANET WAT IS ER NIEUW?

PTV MAP&GUIDE INTRANET WAT IS ER NIEUW? PTV MAP&GUIDE INTRANET WAT IS ER NIEUW? Inhoud Inhoud 1 Wat heeft de nieuwe versie van PTV Map&Guide intranet u te bieden?... 3 2 Wat verandert er bij de licentieverlening?... 3 2.1 U gebruikt op dit moment

Nadere informatie

Veiligheid en comfort binnen handbereik

Veiligheid en comfort binnen handbereik TOUCH SCREEN BEDIENDEEL Veiligheid en comfort binnen handbereik INT TSG De perfecte match voor zowel een traditioneel als modern interieur, dankzij het kleine formaat en het strakke design. touch screen

Nadere informatie

Registreren, analyseren en verantwoorden

Registreren, analyseren en verantwoorden Registreren, analyseren en verantwoorden Inhoud DAS in het kort DAS in het kort 3 De voordelen voor u 4 Effecten meten 4 Uw opdracht verantwoorden 5 Werkwijze methodiseren 6 Samenwerking bevorderen 7 Kosten

Nadere informatie

Wat is er Nieuw? NetSupport ServiceDesk v3

Wat is er Nieuw? NetSupport ServiceDesk v3 Wat is er Nieuw? NetSupport ServiceDesk v3 De beschikbaarheid van bedrijfskritische systemen is bij iedere moderne organisatie van groot belang voor het succes en de productiviteit van de gebruikers. Om

Nadere informatie

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8

ONSCREENKEYS 5. Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 ONSCREENKEYS 5 Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8 [ PRODUCT BESCHRIJVING ] [ Dit vernuftige on-screen toetsenbord met virtuele muis klik mogelijkheden en spraak uitvoer maakt snel typen

Nadere informatie

Efficy Mobile Efficy Mobile is een nieuwe interface van Efficy voor mobiele toestellen ter intentie van gebruikers die met Efficy werken onderweg.

Efficy Mobile Efficy Mobile is een nieuwe interface van Efficy voor mobiele toestellen ter intentie van gebruikers die met Efficy werken onderweg. 2012, Efficy sa/nv Nieuwe Functionaliteiten in Efficy 2012 Summer Efficy 2012 Summer voegt een aantal interessante nieuwe functionaliteiten toe aan wat anders een natuurlijke opvolging van de Spring release

Nadere informatie

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw Infrastructuur Advies en ondersteuning binnen de gehele infraketen GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw GEO-INFORMATIE Actuele situatie van het project en de omgeving gedetailleerd

Nadere informatie

Uw online verkoop volledig onder controle

Uw online verkoop volledig onder controle Uw online verkoop volledig onder controle esuite inloggen Het succesvol en bewezen betrouwbaar inlogsysteem van eerdere esuite systemen is wederom in de XIV en XV-serie terug te vinden. Dankzij het unieke,

Nadere informatie

De fotogrammetrie bij het NGI

De fotogrammetrie bij het NGI De fotogrammetrie bij het NGI 1. Inleiding De fotogrammetrie is de techniek die toelaat metingen te verrichten vanaf foto s (of volgens de ontwikkelingen gedurende de laatste jaren metingen te verrichten

Nadere informatie

1. Etiketten en visitekaartjes

1. Etiketten en visitekaartjes 1. Etiketten en visitekaartjes In dit hoofdstuk gaan wij etiketten en kaartjes aanmaken. Deze zijn er van diverse merken, afmetingen,... Van enkele merken zijn de specifaties reeds voorhanden voor een

Nadere informatie

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid

Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid 2 Plena Public Address en gesproken woord ontruimingssysteem De snelste weg naar veiligheid Het Plena Public Address

Nadere informatie