Gebruikershandleiding. Real-Time Tachymetermodule

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding. Real-Time Tachymetermodule"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Real-Time Tachymetermodule juli 2005

2 Inhoudstabel INHOUDSTABEL...2 INLEIDING :...3 BEPALEN VAN HET STANDPUNT :...4 LOKALE STATIONERING :...4 DE REFLECTORHOOGTE :...5 DE PROTOCOL FILE OF BACKUP FILE :...5 DE HEADER :...6 STATIONERING OVER 2 PUNTEN :...6 STATIONERING OVER N PUNTEN...8 INMETEN VAN DETAILPUNTEN...10 EVENTUELE DWARS- EN LANGSEXCENTRICITEITEN :...10 AANDUIDING VAN EVENTUELE LIJNVORMIGE ELEMENTEN...11 DE CODE VAN HET DETAILPUNT...11 NA HET OPMETEN :...12 UITZETTEN VAN DETAILPUNTEN...13

3 Inleiding : Deze real time tachymetermodule laat u toe om in real time opgemeten punten te visualiseren in Pythagoras. Het is een uitbreiding op de basismogelijkheden van Pythagoras. Na installatie van de nodige extra DLL bestanden en CMD drivers én de activatie van uw Pythagoras sleutel voor deze RT Tachymetermodule (code DC4), is het menu WIJZIG uitgebreid met een menu item Total Station. In de menubalk zijn ook 2 nieuwe icoontjes toegevoegd, nl. en.

4 Bepalen van het standpunt : Er zijn 3 mogelijkheden om het standpunt van uw station te bepalen, nl. : een lokale stationering, een opstelling aan de hand van 2 bekende punten (achterwaartse insnijding) en een opstelling op basis van meerdere (tot 10 maximaal) bekende punten (vrije stationering). Lokale stationering : Ga naar het menu WIJZIG; Total Station; Lokale stationering. Het onderstaande venster zal geopend worden :

5 Hierin kan u volgende zaken definiëren of ingeven : - het gebruikte type van instrument of totaalstation - de bijhorende instrumenthoogte IH - de gebruikte reflectorhoogte PH (zie verder) - de te gebruiken protocol file (zie verder) - de header gegevens die bij deze opmeting horen (zie verder) - of de puntnummers automatisch oplopend genummerd mogen worden - het puntnummer van het opstelpunt of station - de code van het opstelpunt of station - de resp. X, Y en Z coördinaat van het opstelpunt of station Wanneer alle gegevens ingevoerd zijn, bewaart u deze en kan u beginnen met het inmeten van de detailpunten. Opmerking : indien vooraf een punt uit uw tekening selecteert en dan de lokale stationering oproept, dan zullen de coördinaten en het puntnummer van dit punt reeds ingevuld zijn. De reflectorhoogte : Een aantal vooraf ingestelde waarden zijn beschikbaar : 2.0, 1.8, 1.6, 1.4, 1.2. Deze kunnen echter altijd overschreven worden. De vooraf ingestelde waarden kunnen ev. ook veranderd of uitgebreid worden in het pythagor.ini bestand (in de C:\Windows directory). Daar zijn ze als volgt gedefinieerd : [REFLECTORHEIGHT] STH_W1=2.0 STH_W2=1.2 STH_W3=1.4 STH_W4=1.6 STH_W5=1.8 De protocol file of backup file : Hierin worden alle meetgegevens en de gevens ivm de stationeringsberekening opgeslagen. Deze file dient als reservekopij, mocht er met uw Pythagoras tekening iets mislopen. Achteraf kan deze file eenvoudig in Pythagoras ingelezen worden via ARCHIEF; Import; Veldgeheugen indien onder het menu INSTELLING; Configureer; Veldgeheugen het Microport Formaat gekozen wordt.

6 De header : Hierin kunnen volgende gegevens aan de meting toegevoegd worden als een soort commentaar. Deze gegevens zijn terug te vinden in de protocol file. Stationering over 2 punten : Bij het kiezen van deze opstellingsmogelijkheid wordt eerst een cursor geactiveerd met daaraan een pijltje met op het einde de letter A (aanvangspunt). Klik op het eerste punt dat zal gebruikt worden om de stationering uit te voeren. Vervolgens wordt een cursor geactiveerd met daaraan een pijltje met op het einde de letter E (eindpunt). Klik hiermee op het tweede punt dat zal gebruikt worden om de stationering uit te voeren.

7 Hierna wordt onderstaand scherm geopend : De twee aangeduide punten zijn ingevuld met hun resp. nummer en coördinaten en ook alle andere gegevens ivm het opstelpunt (gelijkaardig aan die van de lokale stationering) kunnen ingevoerd worden. Meet dan punt 1 en punt 2 in, Pythagoras zal de XY coördinaten van het standpunt bepalen. Speciaal geval : deze methode kan ook gebruikt worden wanneer u op punt 1 opgesteld staat. In dit geval kan u dan uiteraard niet meten naar dit punt, maar kan u wel aanduiden dat dit punt 1 als referentiepunt gebruikt moet worden. In het nevenstaande meetscherm moet u hiervoor op de knop drukken. De hoogte van het standpunt kan berekend worden op een aantal manieren :

8 Wanneer alle gegevens berekend en ingevoerd zijn, bewaart u deze en kan u beginnen met het inmeten van de detailpunten. Stationering over n punten Selecteer eerst de referentiepunten (max. 10) waarop de vrije stationering moet gebaseerd zijn. Kies vervolgens voor de mogelijkheid Stationering over n punten. Een scherm zoals hieronder afgebeeld zal geopend worden. U ziet hierin alle aangeduide referentiepunten met hun nummer en XY coördinaten. Duid vervolgens aan welk referentiepunt u zal inmeten en meet dit punt dan ook in. De coördinaten van het punt (xy) zullen berekend worden, alsof het punt opgemeten is vanuit het standpunt 0,0. Wanneer minstens 3 punten ingemeten zijn, kan u al de coördinaten van het opstelpunt berekenen. Er wordt een Helmert transformatie berekend met inpassing door vereffening volgens de kleinste kwadraten methode om de best passende positie te kennen. De afwijkingen van elk opgemeten referentiepunt tov deze beste positie worden weergegeven in

9 de kolommen f(x) en f(y). Op basis hiervan kan u oordelen of een bepaalde meting naar een referentiepunt aan de gestelde nauwkeurigheidseisen voldoet. Indien nodig kan de meting naar een bepaald referentiepunt gedesactiveerd worden. De berekening gebeurt dan opnieuw op basis van de overblijvende metingen naar de referentiepunten (minstens 3). Een globale aanduiding van de nauwkeurigheid wordt gegeven door de standaardafwijking, die best zo laag mogelijk gehouden wordt. Het is ook mogelijk van de hoogte van het standpunt te berekenen op basis van 1 of meerdere referentie punten. De overeenstemmende hokjes Z act. Moeten hiervoor aangevinkt worden. De toe te passen schaalfactor en rotatie worden eveneens weergegeven. Een schaalfacor van 1:1 kan eventueel ook toegepast worden ipv de berekende schaalfactor. Wanneer alle gegevens berekend zijn, kan u nog enkele gegevens invoeren mbt het opstelpunt en tenslotte bewaart u deze. Nu kan u beginnen met het inmeten van de detailpunten.

10 Inmeten van detailpunten Om het inmeten te starten klikt u op het icoon uit de menubalk bovenaan het Pythagoras scherm. Het onderstaande meetscherm wordt opgeroepen : Hierin kunnen de volgende zaken ingegeven of geselecteerd worden : - het gebruikte type van instrument of totaalstation - de gebruikte reflectorhoogte PH - of de puntnummers automatisch oplopend genummerd mogen worden - of het meetscherm continu actief mag blijven staan - of het totaalstation in een continue meetmode moet staan (tracking) - de ev. langs- en dwarsexcentriciteiten (zie verder) - het puntnummer van het detailpunt - aanduiding van ev. lijnvormige elementen (zie verder) - de code van het detailpunt (zie verder) Eventuele dwars- en langsexcentriciteiten : Het kan handig zijn om deze waarden te kunnen ingeven wanneer een bepaald detailpunt niet goed kan bereikt/gezien worden. Een aantal vooraf ingestelde waarden zijn beschikbaar : 0.2, 0.03, 0.045, -0.2, -0.03, Deze kunnen echter altijd overschreven worden. De vooraf ingestelde waarden kunnen ev. ook veranderd worden in het pythagor.ini bestand (in de C:\Windows directory). Daar zijn ze als volgt gedefinieerd :

11 [EXCENTRICITY] EXQ_W1=0.2 EXQ_W2=0.045 EXQ_W3=0.0 EXQ_W4= EXQ_W5=-0.2 EXL_W1=0.2 EXL_W2=0.03 EXL_W3=0.0 EXL_W4=-0.03 EXL_W5=-0.2 Aanduiding van eventuele lijnvormige elementen Standaard worden enkel punten opgemeten. Er kan echter ook een lijn getekend worden tussen een opgemeten punt en het vorig opgemeten punt. Hiervoor moet voor het inmeten van het eerste punt (beginpunt van de lijn) het hokje NL (nieuwe lijn) aangeduid worden. Wanneer een lijn in een bepaald punt moet eindigen, dan moet voor het inmeten van dit laatste punt het hokje terug uitgevinkt worden. Verder bestaan ook de mogelijkheden NB (nieuwe boog, hiervoor zijn 3 punten nodig), de combinatie EB/NL (einde boog, nieuwe lijn) en EB (einde boog). De code van het detailpunt Standaard worden de punten (en ev. lijnen of bogen) getekend volgens de actieve instellingen binnen Pythagoras (volgens het menu INSTELLING). Het is ook mogelijk om de Eigen Instellingen te gebruiken. Verder is het ook mogelijk om een aantal vooraf gedefinieerde codes, met daaraan gekoppelde attributen, te gebruiken. Deze worden vastgelegd in het CDF bestand. Zie hiervoor het handboek Import Veldgeheugen. In het CDF bestand worden de codes met hun attributen als volgt gedefinieerd : 101 = POLYLINE ( STYLE (0,0) LAYER ("Grenzen") WIDTH (5) COLOR (black) POINT ( STYLE(Meetpunten,Grenspunt) LAYER ("Grenzen") ; Layer COLOR (red) ; Kleur ) ) ; Lijnstijl ; Layer ; Lijndikte ; Kleur ; Symbool Als gevolg hiervan zal in het veld Code van het meetvenster de code 101 = grenspunt te zien zijn. Wordt een punt met deze code opgemeten, dan krijgt het automatisch de gedefinieerde kenmerken mee.

12 Na het opmeten : Na het opmeten van een punt wordt het meetvenster verder aangevuld met de waarnemingen SA (Schuine Afstand), HA (Horizontale Afstand), VH (Vertikale Hoek), Az (Horizontale Hoek) en dh (Hoogteverschil) en de hieruit resulterende coördinaten tov het standpunt. Door op OK/Bewaar te klikken wordt het punt in de tekening en in de protocol file weggeschreven.

13 Uitzetten van detailpunten Selecteer eerst het punt dat moet uitgezet worden en start dan het uitzetten op. Om het uitzetten te starten klikt u op het icoon uit de menubalk bovenaan het Pythagoras scherm. Door op de knop Opmeten te klikken, worden onmiddellijk de opgemeten waarden vergeleken met de theoretische ontwerpwaarden en worden er aanwijzingen gegeven om tot het uiteindelijk uit te zetten punt te komen. Indien gewenst kan het beeld ook gespiegeld worden, dwz als u kijkt naar het toestel toe. Bij gemotoriseerde totaalstations kan ev. de ontwerpwaarde van de horizontale hoek naar het toestel gestuurd worden vooraleer op de knop Opmeten te drukken. Zo kan het prisma al min of meer goed gepositioneerd worden volgens de richting die het toestel aanduidt. Als uiteindelijk de positie voor het uit te zetten punt bereikt is, kan het punt ook nog in de tekening bewaard worden door op de knop OK/Bewaar te klikken. Een puntnummer en code kan nog ingevoerd worden. Op de tekening is dan goed het verschil zichtbaar tussen het ontworpen punt en het gerealiseerde punt.

7. Module Transformatie... 1

7. Module Transformatie... 1 ... 1 7.1. Inleiding...1 7.2. Icoonomschrijving...2 7.2.1. Nieuw... 3 7.2.2. Herstellen... 3 7.2.3. Wijzig... 3 7.2.4. Aanpassen... 4 7.3. Menu Transformatie...5 7.3.1. Projectie... 5 7.3.2. Definieer...

Nadere informatie

Handleiding Pythagoras Bonus Tools

Handleiding Pythagoras Bonus Tools Handleiding Pythagoras Bonus Tools Uitbreidingen d.m.v. Pythagoras VBA Visual Basic for Applications Versie 2.08 March 2009 Pythagoras Bonus Tools 1 / 42 Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 Inleiding... 5 Het

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Inlezen/Uitzetten. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite.

Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Inlezen/Uitzetten. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. * # $ + K @ Polygoon Netwerk Vereffening Uitvoeren Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Inlezen/Uitzetten. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het

Nadere informatie

Unity Real Time 2.0 Service Pack 2 update

Unity Real Time 2.0 Service Pack 2 update Unity Real Time 2.0 Service Pack 2 update Analytical Goals Setup De nieuwe versie laat toe om in één scherm een volledig lot, panel of instrument te configureren. Het menu is zoals in de vorige versie

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Gebruik van constructievlakken.

Gebruik van constructievlakken. Gebruik van constructievlakken. 1- Standaard constructievlakken. Bij normaal gebruik heeft KeyCreator 8 verschillende constructievlakken die overeenkomen met de aanzichtvlakken. 1- Boven aanzicht = boven

Nadere informatie

Overzicht operation codes Liscad

Overzicht operation codes Liscad Overzicht operation codes Liscad Stefan de Jong-Gakes 16 juli 2011 1 INHOUDSOPGAVE Code 1 Nieuwe standplaats...4 Code 2 Wijzig prismahoogte...5 Code 3 Serie meting, direct na het invoeren van constructiecode

Nadere informatie

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1

13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek 13. Symbool-, Lijnstijlbibliotheek (Resource Editor)... 1 13.1. Inleiding...1 13.2. Icoonomschrijving...2 13.3. Menu Bestand...3 13.3.1. Nieuwe Bibliotheek maken... 3

Nadere informatie

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial.ctb;tutorial nn.see)}

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial.ctb;tutorial nn.see)} Kringnet Vereffening Deze zelfstudie maakt gebruik van de module Vereffening. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden uitgevoerd met LISCAD Lite. Doelstelling Het doel van deze zelfstudie is om te laten

Nadere informatie

1. Inleiding. 1. Inleiding... 1. 1.1. Installatieprocedure...2. 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3. 1.2. Licentieprocedure...

1. Inleiding. 1. Inleiding... 1. 1.1. Installatieprocedure...2. 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3. 1.2. Licentieprocedure... 1. Inleiding... 1 1.1. Installatieprocedure...2 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3 1.2. Licentieprocedure...8 1.2.1. Introductie... 8 1.2.2. Evaluatielicenties... 8 1.2.3. Het bestellen van een

Nadere informatie

Grafische elementen invoegen

Grafische elementen invoegen Grafische elementen invoegen Rev 00 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 LIJNEN EN RECHTHOEKEN TEKENEN... 1 2.1 Lijnen tekenen... 1 2.2 Polylijnen tekenen... 3 2.3 Rechthoeken tekenen... 3 3 CIRKELS,

Nadere informatie

Handleiding gebruik bibliotheek Vaillant

Handleiding gebruik bibliotheek Vaillant Handleiding gebruik bibliotheek Vaillant 1 Bibliotheek importeren 1.1 Voorbereiding a. Download het bestand: bijvoorbeeld arotherm flexotherm flexocompact_vaillant_epb1.xml van onze website. U kan dit

Nadere informatie

Afdrukken in Calc Module 7

Afdrukken in Calc Module 7 7. Afdrukken in Calc In deze module leert u een aantal opties die u kunt toepassen bij het afdrukken van Calc-bestanden. Achtereenvolgens worden behandeld: Afdrukken van werkbladen Marges Gedeeltelijk

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software

PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software PAB artikelbestand handmatig inlezen in ENK Software Het inlezen van het PAB bestand dient uitgevoerd te worden op de Server / Computer waarop ENK Software is geïnstalleerd. (Nb. In de verschillende schermafbeeldingen

Nadere informatie

W2105 Import Externe Bestanden

W2105 Import Externe Bestanden W2105 Import Externe Bestanden www.mpluskassa.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Toevoegen artikel import...4 3 Wijzigen artikel import...9 W2105 Import Externe Bestanden 2 1 Inleiding In deze handleiding

Nadere informatie

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software

Doc-it-Easy UBL-import topaccount. www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy UBL-import topaccount www.wolterskluwer.be/business-software Doc-it-Easy 1 Nuttige informatie Handleiding Service Center, professionals @ your service 1-2-3 Support U kan 24/24, uw vraag of

Nadere informatie

Coderen en Importeren van Veldgegevens

Coderen en Importeren van Veldgegevens Coderen en Importeren van Veldgegevens Versie 4.75 Mei 2011 De informatie in dit document kan zonder mededeling gewijzigd worden en houdt geen enkele verbintenis in vanwege Pythagoras BVBA. De in dit document

Nadere informatie

8. Module Digitaal Terrein Model (DTM) aanmaken... 1

8. Module Digitaal Terrein Model (DTM) aanmaken... 1 8. Module Digitaal Terrein Model (DTM) aanmaken... 1 8.1. Inleiding...1 8.2. Icoonomschrijving...2 8.2.1. Nieuw... 3 8.2.2. Herstellen... 3 8.2.3. Wijzig... 3 8.2.4. Aanpassen... 4 8.3. Het Begin...5 8.4.

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

Financiële analyse op maat

Financiële analyse op maat Installatie Financiële analyse op maat Via de link http://www.id-soft.be/img/zip/hannahlisa.zip kunt u de gezipte map HannaHLisa downloaden. 1. U pakt het bestand uit op een door u gewenste locatie 2.

Nadere informatie

E-services: Ingave prestaties

E-services: Ingave prestaties Via deze webtoepassing kunt u op de website van uw sociaal secretariaat online de prestaties invullen van uw werknemers. Deze prestaties worden dan ingelezen bij uw sociaal secretariaat en berekend. U

Nadere informatie

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial 12.ctb;Tutorial 12.see;Design.SEE)}

{button Installeer Zelfstudie Bestanden, execfile(seedatauk.exe,tutorial 12.ctb;Tutorial 12.see;Design.SEE)} # $ + K Berekenen van Volume tussen Twee Vlakken Deze zelfstudie maakt gebruik van de modules Volumes, Digitaal Terrein Model en Tekenconstructies. Opmerking: Deze zelfstudie kan niet worden voltooid met

Nadere informatie

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool

Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool Instructie hergebruik klantgegevens online TAF Rekentool De online versie van de TAF Rekentool vindt u op www.tafrekentool.nl. Hier logt u in met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u ook voor het TAF

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Werkwijze Waterpassing Versie 4.4

Werkwijze Waterpassing Versie 4.4 Werkwijze Waterpassing Versie 4.4 Sweco Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden Inhoud 1. Inleiding 3 2. Codering in het veld 3 3. Nieuw MOVE3 Project maken 3 4. Opties 4 5. Default Standaardafwijkingen

Nadere informatie

Handleiding gebruik bibliotheek warmtepompen Bosch Thermotechnology nv/sa Buderus vanaf EPB 4.0.2 software

Handleiding gebruik bibliotheek warmtepompen Bosch Thermotechnology nv/sa Buderus vanaf EPB 4.0.2 software Handleiding gebruik bibliotheek warmtepompen Bosch Thermotechnology nv/sa Buderus vanaf EPB 4.0.2 software 1 Bibliotheek importeren 1.1 Voorbereiding A. Download de het bestand Warmtepompen_Pompes à Chaleurs_Buderus_EPB_PEB

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E

I N H O U D S O P G A V E Rev 02 I N H O U D S O P G A V E 1 INLEIDING... 1 2 INSTELLINGEN DEFINIËREN... 1 2.1 Instellingen voor de export definiëren... 1 2.2 Instellingen voor de import definieren... 2 2.3 Layers toekennen...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online)

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) Inleiding SelinEvo is het nieuwe dynamische systeem van Lyfra nv voor het online plaatsen van bestellingen. Met deze geüpdatete versie willen wij onze klanten een performante

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

2. Transparante/direct toegankelijke commando s... 1

2. Transparante/direct toegankelijke commando s... 1 2. Transparante/direct toegankelijke commando s... 1 2.1. Inleiding...1 2.2. Groep!...2 2.3. Vergroten...3 2.4. Verkleinen...4 2.5. Verschuiven...4 2.6. Raam...5 2.7. Passend beeld...5 2.8. Opnieuw tekenen...6

Nadere informatie

Deel 3: geavanceerde functies

Deel 3: geavanceerde functies Opdracht 17 In dit deel komen de functies van het beheerdersgedeelte aan de orde. In het beheerdersgedeelte kunnen leerlingen, groepen en leerkrachten worden aangemaakt en ingedeeld. Deze taak zal de ICT-coördinator

Nadere informatie

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters

Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Telling aanwezigheden niet leerplichtige kleuters 2 1.1 Inleiding...................................... 2 1.2

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Basisoefening 4:

Cursus KeyCreator. Basisoefening 4: Cursus KeyCreator Basisoefening 4: Tekening basisoefening 4 Tekenen basisoefening 4. Te gebruiken functies: Teken: Rechthoek Evenwijdige lijnen Evenwijdige lijnen rekenfunctie van het programma Cirkels

Nadere informatie

TOTAALSTATION BEGIN VAN EEN METING OPSTELLEN VAN EEN TOESTEL. a b c METEN IN EEN GEKEND ASSENSTELSEL VRIJE OPSTELLING

TOTAALSTATION BEGIN VAN EEN METING OPSTELLEN VAN EEN TOESTEL. a b c METEN IN EEN GEKEND ASSENSTELSEL VRIJE OPSTELLING TOTAALSTATION BEGIN VAN EEN METING OPSTELLEN VAN EEN TOESTEL a b c VRIJE OPSTELLING Dit is wanneer opgesteld wordt op een totaal onbekend en willekeurig punt. (punt a en c) Indien dit punt achteraf niet

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden

sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie Hoe werken met de aanwezigheden sportadministratie 2 Inhoud 1 Via de menu SPORTIEF... 3 2 Het overzicht... 3 3 Nieuwe aanwezigheden invullen... 4 3.1 Niet van toepassing... 4 3.2 De

Nadere informatie

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden)

VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) VlaS handleiding voor de internet ledenadministratie (ILA) Voor KNBBW-clubsecretarissen (=zaakgelastigden) Inhoud A. INLOGGEN... 2 B. VERLENGEN van je club naar het volgende jaar één maal per jaar... 4

Nadere informatie

SymbolenUpdates.xlsx - SymbolenUpdateV40

SymbolenUpdates.xlsx - SymbolenUpdateV40 Werkwijze voor installatie van bijkomende pictogrammen/verkeerstekens * Het aan de mail bijgevoegde bestand zip-bestand SymbolenUpdateV40.zip opslaan op de harde schijf van Uw PC. * Dit zip-bestand bevat

Nadere informatie

Plannen opladen in FMIS

Plannen opladen in FMIS Plannen opladen in FMIS 1. Algemeen De ruggengraat van het FMIS is de geografische boomstructuur waarin het GO! patrimonium is ondergebracht. Elk object in deze structuur kan gekoppeld worden met een brede

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

HANDLEIDING EID/SIS-module

HANDLEIDING EID/SIS-module HANDLEIDING EID/SIS-module INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 3 1. INLEIDING... 5 1.1. Inlezen van een kaart... 5 1.2. Gebruik van de SAM-kaart... 5 1.3. Beschikbare gegevens... 6 1.3.1. Elektronische identiteitskaart...

Nadere informatie

Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel

Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel Zending problematische afwezigheid en tuchtmaatregel 21 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Problematische afwezigheid en tuchtmaatregel 2 1.1 Ingave afwezigheden B of T codes (optioneel).................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing

Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Gebruikershandleiding Point of Sale Oplossing Contact en Informatie: Henk-Jan Raaijmakers henk-jan@rago.nl www.rago.nl/pos Als eerste U plaatst de ontvangen intelligente Excelsheet in de documentenmap

Nadere informatie

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 1 Inleiding KPN stelt met een abonnement op Webhosting Online Linux gratis het content management systeem Joomla voor u beschikbaar. Dit populaire programma om

Nadere informatie

Cursus KeyCreator. Basisoefening 1:

Cursus KeyCreator. Basisoefening 1: Cursus KeyCreator Basisoefening 1: Tekening basisoefening 1 Tekenen Basisoefening 1. Om een inzicht te krijgen in het tekenen met KeyCreator 30 gaan we enkele basisoefeningen maken. Oefening 1A is een

Nadere informatie

In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken.

In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken. In dit document staat beschreven hoe je de meetgegevens vanuit Coach kunt opslaan en later in kunt lezen in Excel en hier een grafiek van kunt maken. De instructies voor Excel zijn geschreven voor Excel

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Handleiding: inlezen WESP data

Handleiding: inlezen WESP data Modelit Rotterdamse Rijweg 126 3042 AS Rotterdam Telefoon +31 10 4623621 info@modelit.nl www.modelit.nl Handleiding: inlezen WESP data Datum Versie 1: 18 Mei 2004 Versie 2: 25 Mei 2004 Modelit KvK Rotterdam

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2

HANDLEIDING FRIREC. Versie 1.2.2 HANDLEIDING FRIREC Versie 1.2.2 Handleiding Frirec voor Windows receptuurprogramma Gefeliciteerd met de aanschaf van FRIREC. Het Programma FRIREC FRIREC is een programma dat speciaal is ontwikkeld voor

Nadere informatie

Korte inleiding Excel

Korte inleiding Excel Korte Inleiding Excel, het verwerken van meetresultaten 1 Korte inleiding Excel ten behoeve van het verwerken van meetresultaten. In deze korte cursus zullen we leren hoe we het spreadsheet-(rekenvel-)programma

Nadere informatie

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten

Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Buitenlandse Specialiteiten Auteur: Inge Mangelschots Handleiding: Buitenlandse Specialiteiten Handleiding Buitenlandse Specialiteiten : Pagina 1 van 6 Inhoudstabel INHOUDSTABEL... 2 1 SAMENVATTING...

Nadere informatie

10. Module Volume Berekening... 1

10. Module Volume Berekening... 1 10. Module Volume Berekening... 1 10.1. Inleiding...1 10.2. Icoonomschrijving...2 10.2.1. Nieuw... 3 10.2.2. Herstellen... 3 10.2.3. Wijzig... 3 10.2.4. Aanpassen... 4 10.3. Volume...5 10.3.1. Ontwerphoogte...

Nadere informatie

Handleiding: Gebruikersomgeving

Handleiding: Gebruikersomgeving Handleiding: Gebruikersomgeving Editie April 2012 Copyright Renson 2011 N.V. RENSON Ventilation S.A N.V. RENSON Sunprotection-Screens S.A N.V. RENSON Sunprotection-Projects S.A N.V. ARGENT ALU S.A www.renson-ereps.com

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

lesboek Jonker & Wu CAD support

lesboek Jonker & Wu CAD support 7 lesboek Jonker & Wu CAD support Worksheet De Spreadsheet functie binnen MiniCad worden weergegeven in Worksheets. Deze Worksheets werken gelijk aan de Spreadsheet van bijvoorbeeld Claris Works of Mircosoft

Nadere informatie

Handleiding Gebruik van Obsmapp voor broedvogelkartering (BMP)

Handleiding Gebruik van Obsmapp voor broedvogelkartering (BMP) Handleiding Gebruik van Obsmapp voor broedvogelkartering (BMP) Versie 7/5/2013 Opmerking vooraf Avimap is nog in volle ontwikkeling en er gebeuren regelmatig aanpassingen en uitbreidingen. Hoewel we deze

Nadere informatie

Tips & Trucs ARCHICAD 034: Numeriek werken

Tips & Trucs ARCHICAD 034: Numeriek werken Tips & Trucs ARCHICAD 034: Numeriek werken Door gebruik te maken van de Tracker (Coördinaten invoerbox), kan in ARCHICAD numeriek een lengte ingevoerd of een beginof eindpunt bepaald worden. Met behulp

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Schaakstukken les 1: Pion

Schaakstukken les 1: Pion Schaakstukken les 1: Pion In deze les In deze les leer je een pion van een schaakstuk modelleren met het gebruik van lijnen (splines). Je tekent maar de halve contourlijn van de pion en deze lijn wordt

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Handleiding Artsenviewer Radiologie

Handleiding Artsenviewer Radiologie Handleiding Artsenviewer Radiologie Het Heilig Hart Ziekebhuis Leuven biedt u de mogelijkheid om via een webbased applicatie onderzoeken, uitgevoerd op de afdeling Radiologie, te raadplegen. Wij hopen

Nadere informatie

Handleiding TAPI Driver

Handleiding TAPI Driver Handleiding TAPI Driver Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 7 Nummer: 1021 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie TAPI Driver... 4 2.1 Toegang Operator... 5 2.2

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan]

Zorgverzekeraars Invoer [Invoer] [Opslaan] Bewerken [Bewerken] [Opslaan] Zorgverzekeraars In het programma onderdeel Extra, Zorgverzekeraars kunt u zorgverzekeraars via de Combobox bij Verzekeraar oproepen. Er rolt dan een lijst met namen naar beneden waarbij u een keuze kan

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

Tutorial. Versie 4.3. Grontmij Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden

Tutorial. Versie 4.3. Grontmij Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden Tutorial Versie 4.3 Grontmij Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden Handelsnamen Alle handelsnamen en productnamen die in dit document worden genoemd zijn handelsnamen of geregistreerde handelsnamen

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) SwingTravel-Aankoop Touroperator

BVBA KMO-zone, Klein Boom Putte (Mechelen) Tel: (015) Fax: (015) SwingTravel-Aankoop Touroperator BVBA KMO-zone, Klein Boom 7 2580 Putte (Mechelen) Tel: (015) 76 74 10 Fax: (015) 75 65 76 info@servico.be Handleiding SwingTravel-Aankoop Touroperator AANKOOPFACTUUR Beheer Automatische verwerking BTN

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

1. Etiketten en visitekaartjes

1. Etiketten en visitekaartjes 1. Etiketten en visitekaartjes In dit hoofdstuk gaan wij etiketten en kaartjes aanmaken. Deze zijn er van diverse merken, afmetingen,... Van enkele merken zijn de specifaties reeds voorhanden voor een

Nadere informatie

Photomodeler Scanner: Workflow

Photomodeler Scanner: Workflow KAHO St-Lieven GENT Thomas More MECHELEN 3D PHOTOGRAMMETRY FOR SURVEYING ENGINEERING IWT TETRA project Photomodeler Scanner: Workflow Inhoud 01. Importeren foto s en automatische oriëntatie 02. geometrie

Nadere informatie

Act! Company Builder Handleiding

Act! Company Builder Handleiding Act! Company Builder Handleiding Versie 1.1 25-07-2014 Inleiding Kost het u ook zoveel tijd om, na het importeren van nieuwe contacten, bedrijven aan te maken of deze contacten te koppelen aan bestaande

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik QHConnect online bestel systeem van Quinton Hazell Nederland B.V.

Handleiding voor gebruik QHConnect online bestel systeem van Quinton Hazell Nederland B.V. Handleiding voor gebruik QHConnect online bestel systeem van Quinton Hazell Nederland B.V. 1. Bestellen via QHConnect Als eerste ziet u het aanmeldingscherm, hier dient u uw gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Geoloket Meest Kwetsbare Waardevolle bossen Gebruikershandleiding

Geoloket Meest Kwetsbare Waardevolle bossen Gebruikershandleiding Geoloket Meest Kwetsbare Waardevolle bossen Gebruikershandleiding 1 Locatie Via http:/mkbw.natuurenbos.be/oo_mkwb wordt u doorverwezen naar het Geoloket MKWB. 2 Navigeren op de kaart U krijgt de kaart

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2

INSTRUCT Samenvatting Praktijk Access 2010, H2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 SAMENVATTING HOOFDSTUK 2 Sorteren en filteren in een tabel Sorteren kun je met de knoppen (Oplopend) en (Aflopend). Hiermee zet je records in alfabetische of numerieke volgorde. Er wordt gesorteerd op

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding tunnels...1 Inleiding...1

Inhoudsopgave. Inleiding tunnels...1 Inleiding...1 Inhoudsopgave Inleiding tunnels...1 Inleiding...1 Werken met jobs...2 Jobs...2 Eigenschappen van job...3 Bekijk job...4 Punt manager...8 Kaart...16 De kaart voor gebruikelijke werkzaamheden gebruiken...19

Nadere informatie

Etiketten maken en printen (word 2010).

Etiketten maken en printen (word 2010). Etiketten maken en printen (word 2010). Klik op het tabblad Verzendlijsten. (Zie pijl). Het onderstaande venster komt nu: Klikt u nu op Afdruk samenvoegen starten Er komt weer een venster: Zie hier naast.

Nadere informatie

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING

OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING OPTAC / DigiSave+ Systeem voor het archiveren en behandelen van de gegevens uit tachografen en chauffeurskaarten BEPERKTE HANDLEIDING V.0 I. Algemeen - De gegevens opgeslagen in de tachograaf moeten minstens

Nadere informatie

Handleiding sms verzending uit Jack Plus

Handleiding sms verzending uit Jack Plus Handleiding sms verzending uit Jack Plus SMS verzending vanuit Jack Plus Instellen van sms verzending Om vanuit Jack Plus een sms te kunnen versturen naar een debiteur dienen er vooraf een aantal instellingen

Nadere informatie

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden:

Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: MATRIXKOZIJN VERSIE 3.17.0 IMPORTMODULE Om een leveranciersbestand in te lezen kunnen de volgende stappen aangehouden worden: Selecteer de Leverancier 1) Selecteer de gewenste leverancier en kies voor

Nadere informatie

Vergelijkingseditor 2007

Vergelijkingseditor 2007 Vergelijkingseditor 2007 Wiskunde Module 1a Wiskunde en ICT 1 WISKUNDE EN ICT Tijdens de lessen wiskunde op deze hogeschool met de laptop moet je ook voor wiskunde de laptop zinvol gebruiken. Dat dit niet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding CEN Editor

Gebruikershandleiding CEN Editor Gebruikershandleiding CEN Editor Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat Rijksinstituut voor Kust en Zee/RIKZ S O F T W A R E S O L U T I O N S Versies: Versie Datum Toelichting

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 3.3. KraamzorgCompleet versie 3.3 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 3.3 KraamzorgCompleet versie 3.3 Inhoudsopgave Update documentatie versie 3.3 Hoofdstuk 1 Tarieven per verzekeringsconcern...1 1.1 Verzekeringsconcerns...1

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie