Van recreatie in de buitenlucht tot effectieve coaching

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van recreatie in de buitenlucht tot effectieve coaching"

Transcriptie

1 Van recreatie in de buitenlucht tot effectieve coaching Recreatieve teamuitjes voor uw bedrijf of organisatie De teamuitjes en vergaderbreaks van GroeneHartslag zijn een uitgelezen kans om samen het Groene Hart te ontdekken en te genieten van het buiten zijn. Arrangementen Ons aanbod bevat een diversiteit met een groot aantal outdoor- en creatieve arrangementen. Coaching voor teams Teamcoaching voor het verbeteren van communicatie, motivatie en het behalen van de zakelijke doelstellingen van uw organisatie. Wij werken met outdooractiviteiten, metaforen en creatieve werkvormen om tot die duurzame resultaten te komen met uw medewerkers. Beleven & Trainen Ons Beleven & Trainen programma is een ideale mix van coaching, ontspanning en samen beleven. Inhoud Ons aanbod Teamuitjes 2 Maatschappelijk ondernemen 2 Arrangementen 3 Activiteiten 3 Coaching voor teams 4 Quickscan 4 Onze coachingmethode 5 Deskundigheid 5 Beleven en trainen 6 Ontwikkelde teamtrainingen 6 Een stap verder 7 De rol van de coach 7 Over GroeneHartslag Zo buiten, zo binnen 8 Ondernemen in een gezonde economie 8 Onze waarden 8 Contactgegevens 8

2 2 Betere teams, betere Fittere medewerkers, betere resultaten GroeneHartslag wil graag bijdragen aan een fitter Nederland. We willen zorgen dat meer mensen goed in hun vel komen te zitten. Zowel lichamelijk als geestelijk, zowel privé als op het werk. Uit onderzoek blijkt dat sporten of bewegen in een natuuromgeving extra effectief is: meer energie, inspiratie en motivatie. Dat gevoel van: "dit wil ik vasthouden, dit wil ik vaker doen!" Als werkgever kun je hieraan bijdragen. Breng samen met het team een actieve dag door in de natuur. Met zijn allen weer en wind trotseren, het Groene Hart van binnenuit ervaren (en ontdekken hoe groen het wel niet is!). En natuurlijk lol beleven. Recreatie, sport en alle andere vormen van beweging maken ons lichamelijk en geestelijk fitter. Onderzoek wijst uit dat bewegen in een natuurlijke omgeving nóg effectiever is. Bewust maatschappelijk ondernemen In het bedrijfsleven is er steeds meer aandacht voor het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van het individu. Maar, deze positieve ontwikkeling houdt niet op bij de eigen onderneming. Mensen die een verstandelijke beperking hebben, of simpelweg afwijkende behoeften en mogelijkheden, krijgen nog niet voldoende kansen in onze maatschappij. GroeneHartslag werkt daartoe samen met Abrona boerderijen. Mensen met een verstandelijke beperking onderhouden deze prachtige natuurlijke locaties en helpen bij de productie van biologische- en seizoensproducten. Deze lekkernijen kunt u proeven in de bijhorende restaurants. Abrona boerderijen en restaurant De Haan Benschop Hotel Restaurant Oudewater Teamuitjes Teamuitjes en vergaderbreaks met inhoud GroeneHartslag biedt u de kans om een gezellig bedrijfsuitje samen te stellen dat zich afspeelt in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Kies uit meer dan 30 outdooractiviteiten en creatieve workshops. Lol beleven staat centraal, maar we besteden ook veel aandacht aan creativiteit, compassie, beleven, beweging, communicatieverbetering en reflectie. Het effect van een teambuildingsuitje of actieve vergaderbreak kan zo nog lang doorwerken in uw bedrijf of organisatie. Het effect van de natuur Actief zijn in de natuur, zo blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad, is effectiever dan sporten in een sportschool of bebouwde kom. Het doet u lichamelijk en geestelijk fitter voelen en het motiveert om een gezondere levenstijl aan te nemen. Daarom hebben wij gekozen voor het Groene Hart als decor, inspiratiebron en werkmateriaal voor vrijwel alle teamactiviteiten. Deze prachtige natuurlijke omgeving en de elementen water, vuur, lucht en aarde maken van onze team-uitjes gegarandeerd een beleving. Kijk op voor het overzicht van de activiteiten en basisarrangementen.

3 2 De ervaring van 3 Je leert je collega s echt op een andere manier kennen.' Hélen Mainasse, Marketing Manager Kraan Bouwcomputing: Zelfs de simpelste spelletjes als een liggende T of een breinbreker zijn erg leuk in teamverband. Je leert je collega's echt op een andere manier kennen bij bepaalde opdrachten. Activiteiten U kunt kiezen uit een ruim aantal inen outdooractiviteiten. Stel zo een programma samen dat bij uw team past. Arrangementen Om u een idee te geven van de mogelijkheden voor teamuitjes en vergaderbreaks bij GroeneHartslag, stelden we een aantal basisarrangementen samen. Basisarrangementen Kiest u een arrangement in de categorie Op het water, dan omvat het programma bokvaren, sloepentocht, zeilen of praamvaren. Zo zijn er ook actieve- en creatieve arrangementen, natuuronderhoudarrangementen en winterarrangementen. Extra mogelijkheden Om een arrangement samen te stellen dat helemaal bij uw team past, kunt u activiteiten toevoegen of deze zelfs geheel naar wens invullen. Maak een keuze uit ons gevariëerde aanbod. U kiest zelf de tijdsduur en de locatie (Abrona boerderijen, Reeuwijks plassengebied, Staatsbosbeheer of uw wenslocatie (in-company). De inwendige mens moet natuurlijk ook verzorgd worden. Koffie, thee en frisdrank met iets lekkers zijn steeds inbegrepen. Voor lunch en diner zijn er verschillende opties: een lunchpicnick, een BBQ of een gezellig diner. Wij kunnen dit voor u op verzoek coördineren. Bamboe art Bodywalk Bokvaren Boogschieten met compoundbogen of longbows Chi Neng Qigong GPS-tocht Jenga Katapult bouwen Kickbicken of steppen met GPS Kruiwagenrace Landschap voor de lens Meditatie / Stiltewandeling Mega tangram Natuuronderhoud bij Staatsbosbeheer Powerkiten Praamvaren Reuzebreinbrekers Touwbrug Trekzagen Sloepvaren Spinnenweb Schilderworkshop Vlot bouwen Wandelende A Zeilen Kijk op de website voor meer activiteiten en arrangementen.

4 4 3 Waarom teamcoaching? Bewustwording is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We zien in de maatschappij een groeiend inzicht in wat er werkelijk toe doet in ons bestaan, in onze wereld. Niet alleen het individu, maar ook bedrijven en organisaties gaan zich hierin steeds bewuster gedragen. Bewust ondernemen Voor bedrijven en organisaties zit de vernieuwing hem in het combineren van zakelijkheid met menselijkheid. Op alle niveaus. Teams zullen zo gaan werken vanuit een gemeenschappelijke droom, die meer vertegenwoordigt dan alleen financiële groei. De business krijgt bezieling. Voordelen De medewerkers communiceren beter De medewerkers zijn trots op de organisatie of het bedrijf waar ze voor werken De sfeer verbetert De creativiteit gaat omhoog Het werk komt makkelijker af Het ziekteverzuim gaat omlaag De vernieuwing zit hem, bij bedrijven en organisaties, in het combineren van zakelijkheid met menselijkheid. Quikscan Om te weten hoe uw team momenteel functioneert, voeren we een Quickscan uit. De Quickscan is een korte analyse die de sterke en de zwakke punten van uw team blootlegt. Het team stelt zichzelf vragen en beoordeelt daarmee zichzelf. A Coaching voor teams Teamcoaching richt zich op het verbeteren van communicatie, motivatie en het behalen van de zakelijke doelstellingen van uw organisatie. GroeneHartslag kan dit helpen realiseren op een aangename, duurzame manier. Wij treden op als begeleiders van het bewustwordingsproces van het sociaal en mentaal kapitaal van uw organisatie of onderneming. Enkele pijlers van onze coachingmethode: Zo weten het team en wij direct waaraan gewerkt moet worden! De Quicksan wijst uit hoe het team scoort op: Vertrouwen (Angst voor) confrontatie Betrokkenheid Zingevend leiderschap Aandacht voor evenwicht bij leidinggeven en leiding geven aan jezelf. Zachte competenties Deze zijn een aanvulling op de rationele doelstellingen van de onderneming. Denk hierbij aan betrokkenheid, echt luisteren, empathisch vermogen, loslaten, vertrouwen, maar ook authenticiteit, inspiratie en verbinding. Een effectief team Middels doelgerichte werkvormen komt een team tot stand dat zich kenmerkt door vertrouwen, openheid, betrokkenheid, persoonlijke verantwoordelijkheid, goede omgang met emotie en resultaatgerichtheid. Verantwoordelijkheid Doelgerichtheid Duurzame resultaten Medewerkers vinden dat hun werk zinvoller is, voelen meer verbondenheid met de organisatie en collega's. Ze zijn in staat om letterlijk meer ziel in hun werk te leggen. Dit resulteert in een duurzamere relatie met werknemers en leidt tot betere bedrijfsresultaten. In ons programma wordt het bewustwordingsproces verankerd door enkele individuele of teambijeenkomsten.

5 2 De ervaring van De benadering is er een van verbinding.' Sandra Tuithof, Teamleider ASVZ Gezinsondersteuning Midden-Holland: In samenwerking met Jaap valt de persoonlijke aandacht op. Bewust gedrag Onbewust gedrag 5 Zijn benadering is er een van verbinding. Verbinding van mensen met elkaar en met de doelen en missie van onze organisatie. Deskundigheid Begeleiding van teams in hun bewustwordingsproces vereist mensenkennis, analyses en kennis van dieptepsychologie. Onze coachingmethode De basis voor onze trainingen is de dieptepsychologie, de psychologievorm waar Carl Jung grondlegger van is. In de afgelopen decennia zijn de theorieën en methoden van Jung wereldwijd opgevolgd en uitgebreid. Psychotherapeuten, pedagogen en coaches putten dagelijks uit zijn gedachtegoed. Daarnaast laten wij ons inspireren door Steven Covey, David Kolb, Roberto Assagioli, Carl Rogers, Joseph Jaworski en Rupert Sheldrake. Wij zijn er trots op dat we deze beproefde coachingmethodes kunnen aanbieden met een therapeutische basis. We werken onder andere met onderstaande modellen. GroeneHartslag werkt daarom samen met hooggekwalificeerde begeleiders, of coaches. Zij hebben zelf ook forse stappen gezet op het vlak van veranderingsprocessen, groei en betekenisgeving. Dit is naar onze mening een voorwaarde om mensen goed te kunnen begeleiden naar een hoger ontwikkelingsniveau. De vijf frustraties van het team Het model van Lencioni bevat de vijf aspecten die verantwoordelijk zijn voor het disfunctioneren van een team. Wij noemen deze ook wel de vijf frustraties van het team: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontaties, gebrek aan betrokkenheid, geen persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en te weinig aandacht voor gezamenlijke resultaten. Het Ik-Wij-Het model Dit model wordt gebruikt om complexe problemen die zich in teams kunnen voordoen door te lichten aan de hand van drie invloedssferen. IK staat voor de vrije wil van het individu, het persoonlijke initiatief. Hieronder scharen we ook bezieling en passie. WIJ staat voor de samenwerking, teamspirit, dat wat ons verbindt. HET is het systeem, het werkproces, de regels en procedures. Coaching in de praktijk Het coachen van teams heeft een theoretische basis, maar het draait uiteindelijk om de praktijk. Dáár is waar het gebeurt en waar de interactie plaatsvindt. Onze sessies bestaan grotendeels uit (actieve en creatieve) teamactiviteiten. Deze no-nonsense praktijksituaties stellen de deelnemers in staat om vastgeroeste patronen te herkennen en nieuwe inzichten direct toe te passen.

6 6 Teamcoaching in een luchtig jasje Een team-uitje met diepgang of een dagje coaching met outdooractiviteiten? Het is maar net hoe u het bekijkt! Workshops en outdooractiviteiten Onze trainingen bevatten creatieve workshops en outdooractiviteiten. De mix van diepgang, ontspanning en inspiratie resulteert in een effectieve training die het team laat uitgroeien tot zijn ware potentieel. Jarenlange coachingservaring heeft uitgewezen dat onze werkvormen krachtige tools zijn voor duurzame verandering en succesvolle teams. Samen beleven De sleutel hiertoe is het samen beleven. Door samen een geweldige ervaring te hebben ontstaat een verrassingseffect: men kijkt ineens anders naar de ander en naar zichzelf. Dit resulteert in verbinding met respect voor elkaars inzichten en vaardigheden. Door samen een geweldige ervaring te hebben ontstaat een verrassingseffect: men kijkt ineens anders naar de ander en naar zichzelf.. Ontwikkelde teamtrainingen In samenwerking met Ria Ballering van Morya advisering ontwikkelden wij de volgende basistrainingen: Energiemanagement Een workshop van één dag. U krijgt inzicht in uw persoonlijke energiebeheer. Vitaal team Een training van twee dagen of vier dagdelen verspreid over één kwartaal. Doel van deze trainingen: het creëren van een effectief samenwerkend "vitaal" team. Thema s: Onderlinge communicatie Vertrouwen Samenwerking Persoonlijk psychologisch inzicht in relatie tot anderen Persoonlijke drijfveren Conflicten durven aangaan Betrokkenheid bij rationele bedrijfsdoelstellingen Resultaten A Beleven en Trainen Bij GroeneHartslag is het niet de bedoeling dat u met uw team in een kringetje gaat zitten. Wij staan voor doen. Natuur, actie en creativiteit zijn dus de pijlers van het Beleven & Trainen programma. Deze effectieve trainingen bevatten creatieve workshops en outdooractiviteiten. De trainingen en workshops vinden vrijwel uitsluitend buiten plaats, in de vrije natuur. We maken bewust gebruik van de omgeving, werkmaterialen en metaforen die de natuur ons verschaft. Alle zintuigen prikkelen Een effectieve training zorgt ervoor dat werknemers geïnspireerd raken. Zo zullen zij als vanzelf de sprong naar bewustwording en ontwikkeling maken. Daarom worden niet alleen de ogen en oren, maar álle zintuigen geprikkeld met dit programma. Werkwijze Het programma wordt voor iedere organisatie of onderneming op maat samengesteld. Dit gebeurt na een intakegesprek. Onze werkvormen worden afgestemd op de specifieke behoeften en knelpunten van uw team. Het grote verschil met een teambuildingsuitjes is dat de deelnemers weliswaar samen een leuke ervaring hebben, en vervolgens op basis van die ervaring reflecteren, conceptualiseren en experimenteren waardoor betere communicatie en samenwerking ontstaat.

7 7 2 De ervaring van We ontdekten dat er in ons team drie soorten mensen zitten. Elwin: "We ondervonden tijdens de training dat er in ons team drie soorten mensen zijn: mensen die zorgen dat er iets gebeurt, mensen die toekijken wat er gebeurt en zij die geen flauw idee hebben wat er gebeurd is!" De rol van de coach Omwille van privacy is de naam bij dit ervaringsverhaal veranderd. Jaap de Vries is analytisch coach, trainer, therapeut en oprichter van GroeneHartslag. Een stap verder Bij teamcoaching gaat de aandacht uit naar de rol van het individu in een team en in de organisatie. Maar noch het functioneren, noch het welzijn van het individu hangt niet enkel van het team af. Analytische coaching is een individueel begeleidingstraject met een coach, gericht op het halen van persoonlijke doelstellingen. Om welk soort doelstellingen gaat het dan? Iedereen wil graag iets bereiken in het leven. Dromen of ambities waarmaken. Maar ook: gelukkig zijn met wie u bent en wat u doet. Goed in uw vel zitten. Bij GroeneHartslag stellen wij ons liever niet op als 'expert' maar als ervaringsdeskundigen. Iemand die het pad van verhelderen en begrijpen al eerder heeft belopen, die een kameraad kan zijn op deze zoektocht. Gelijkwaardigheid bij coaching Op basis van gelijkwaardigheid creëert Jaap voorwaarden waaronder iedere cliënt in staat is de eigen ervaringen te onderzoeken en onder ogen te zien. En zelf de diagnose te stellen. Vanuit het eigen vermogen tot positieve ontwikkeling en ontplooiing geeft de cliënt zelf aan waar en hoe verbeteringen kunnen plaatsvinden. Geen therapie Analytische coaching is geen therapie of psycho-analyse. Samen met de coach kijkt u naar het hier en nu, om zo verbeteringen aan te brengen in uw situatie. Met als resultaat meer plezier in het leven, relaties en werk. Meer voldoening. U ontwikkelt een reëele horizon, zodat de huidige situatie weer helder wordt. U kunt weer met een open blik kijken naar uw toekomst, uw talenten en uw mogelijkheden. Accreditatie Met het oog op voortdurende kwaliteitsverbetering en bevordering van vakbekwaamheid is Jaap geregistreerd. GroeneCoaching Met GroeneCoaching biedt Jaap de Vries iedereen de mogelijkheid om een individueel coachingstraject te volgen. Analytische coaching is een individueel begeleidingstraject, gericht op het halen van persoonlijke doelstellingen. Kijk op voor meer informatie.

8 Zo buiten, zo binnen GroeneHartslag realiseert onderdelen van haar coachingprogramma's in de natuur. Hierbij reflecteren we op natuurprincipes zoals groei, ontwikkeling, heling, koestering en weldaad, maar ook de tegenovergestelden daarvan zoals destructie, chaos en verstikking. In de natuur heeft alles een eigen functie en alles is onderling in verbinding. Het streven is om deze natuurlijke orde, evenals de seizoenen en de groeiprocessen naar binnen te halen, zowel bij mensen als bij organisaties en bedrijven. Zo buiten, zo binnen. In evenwicht Zo buiten, zo binnen betekent ook dat we al onze innerlijke overtuigingen en gedachten (positief of negatief) terugzien in de wereld om ons heen. Onze persoonlijke beleving is een projectie van wat zich binnen in ons afspeelt. En andersom: de wereld om ons heen beïnvloedt onze gemoedstoestand. De natuur kan ons helpen dit in evenwicht te houden. De natuur is puur. De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf. Hierdoor kunnen mensen ook zichzelf zijn en hun vooroordelen, opgelegde overtuigingen en negatieve gedachten loslaten. De natuur is puur. Het authentieke ervan maakt ook het authentieke in mensen los. De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf. Ondernemen in een gezonde economie Bent u vandaag de dag ondernemer, dan zijn duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor het milieu geen randvoorwaarden meer. Het zijn basisvoorwaarden voor een gezonde economie. Alleen een economie waarin het draait om de werkelijke behoeftes van mensen is tegen elke crisis bestand! Contactgegevens en locatieadres atelier GroeneHartslag Postbus AC Reeuwijk Onze waarden Onze klanten en medewerkers zijn op de lange termijn de belangrijkste factor binnen de bedrijfsvoering. Daartoe heeft GroeneHartslag zes kernwaarden opgesteld. Waarde toevoegen en onze kennis delen T: M: E: W: W: Deskundigheid en pragmatisme in onze benadering Betrouwbaarheid en professionaliteit Continue ontplooiing door te leren en te vernieuwen Jezelf kunnen zijn en blijven Ondernemerschap en dynamische groei in de organisatie Atelier GroeneCoaching Reeuwijkse Poort 311 (begane grond) 2811 NV Reeuwijk

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl

DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt. www.dexisarbeid.nl DEXIS Arbeid, en waar dat toe leidt Stel dat iedere medewerker het naar zijn of haar zin heeft op het werk, het gevoel heeft zijn of haar talenten te kunnen inzetten, de sfeer in het team klopt, collega

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Resultaat vanuit zingeving

Resultaat vanuit zingeving Resultaat vanuit zingeving WIE ZIJN WE? WAT DOEN WE? Berry de Boer en Edwin Luijendijk 2 training-nu Training-NU We leven in een tijd waarin veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. Eén gouden idee

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Werken vanuit Essentie

Werken vanuit Essentie Leergang Werken vanuit Essentie (midden- en hoger management) - van leidinggeven naar LEIDERSCHAP - Leergang Werken vanuit Essentie - van leidinggeven naar leiderschap - Er is veel meer dan voorheen het

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Happy is the new busy

Happy is the new busy MEDITATIE EN MINDFULNESS VOOR ORGANISATIES Happy is the new busy Dream-in geeft trainingen op het gebied van meditatie en mindfulness om de energie, het enthousiasme en potentieel dat al latent in mensen

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN

WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN EEN NIEUW SOORT ONDERNEMERSCHAP RESULTAAT KOERS VISIE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP MEERWAARDE & RENDEMENT WAARDEN BEWUST WAARDEN BEWUST ONDERNEMEN ANNO 2013 Waarden Bewust Ondernemen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past?

Sterk in communicatie. Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie Wil je effectiever communiceren en je beïnvloedend vermogen vergroten op een wijze die bij je past? Sterk in communicatie (5 dagen) In veel functies en ook in je privéleven staat

Nadere informatie

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes masterclass contextueel leiderschap Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes Masterclass Contextueel leiderschap Veel leidinggevenden

Nadere informatie

Lijdende teams of Leidende teams? Of: bezieling versus burnout

Lijdende teams of Leidende teams? Of: bezieling versus burnout Lijdende teams of Leidende teams? Of: bezieling versus burnout Waaraan herken je een Leidend Team? Effectieve teams zorgen ervoor dat mensen het naar hun zin hebben in de organisatie. Dat mensen met plezier

Nadere informatie

Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan

Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan Leertraject: de interim- manager als natuurlijk leider Er is een belangrijk verschil tussen opgeven en loslaten Jessica Hatchigan Inleiding Interim-managers worden gevraagd bij multidisciplinaire organisatievraagstukken

Nadere informatie

adviseren vanuit je kern

adviseren vanuit je kern adviseren vanuit je kern De wereld wordt er niet beter van, de werkomgeving wordt er niet ideaal van, maar je leert te roeien met de riemen die je hebt, te accepteren wat de kwaliteiten zijn waar je mee

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Inhoud. 2 Ondernemen in een veranderende wereld. 4 Inzicht in jezelf en de ander

Inhoud. 2 Ondernemen in een veranderende wereld. 4 Inzicht in jezelf en de ander Inhoud 1 Inleiding 2 Ondernemen in een veranderende wereld 1 Veranderende tijden 3 2 Waarom zingeving in werk steeds belangrijker wordt! 3 3 Mens en wereld als energetisch geheel van nature in beweging

Nadere informatie

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN

Praktisch werken met Belbin. Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Praktisch werken met Belbin Teamrollen voor Trainers TEAMROLLEN GEBRUIKEN IN JE EIGEN TRAININGEN Haal meer uit je (team)training met teamrollen TEAMROLLEN VOOR TRAINERS Teams waarin onderlinge verschillen

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen?

Versterk je persoonlijke kracht. Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht Wil je je persoonlijke kracht ontdekken en jezelf verder ontwikkelen? Versterk je persoonlijke kracht (5 dagen) In dit programma sta jij en je persoonlijke ontwikkeling

Nadere informatie

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés

Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés 2015-2016 Wij nodigen je uit! Kom naar onze Coachcafés Korte maar intensieve workshops, aan het einde van de dag, geleid door de experts op het vakgebied Natuurlijk

Nadere informatie

Communicatie. Trainingen.

Communicatie. Trainingen. Communicatie Trainingen www.amv-opleidingen.nl AMV, de opleider voor jouw ambities Praktisch en resultaatgericht Het verschil maken, dat doen we bij AMV. Door onze praktische én persoonlijke aanpak. In

Nadere informatie

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen

ken jezelf en en verbeter je relaties met anderen DISC KLEURENTRAININGEN: ken jezelf en en verbeter je relaties verbeter met anderen je relaties met anderen Waarom klikt het met de ene persoon direct en verloopt het contact met andere altijd moeizaam?

Nadere informatie

groeien door te veranderen en veranderen door te groeien In-company trainingen en workshops

groeien door te veranderen en veranderen door te groeien In-company trainingen en workshops groeien door te veranderen en veranderen door te groeien In-company trainingen en workshops Het succes van sterke merken is altijd terug te voeren naar de mensen die er voor werken. Tevreden klanten en

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht.

Impact door inzicht. Persoonlijk Leiderschap Programma ADVIES COACHING MEDIATION TRAINING. Kleine groepen. Persoonlijke aandacht. Impact door inzicht Persoonlijk Leiderschap Programma Kleine groepen Persoonlijke aandacht Inspirerend Ervaren en deskundige trainers Driedaagse leiderschapsretraite Twee coachingsgesprekken ADVIES COACHING

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren

Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren Teamcoaching Catch22 helpt organisaties uitdagingen te trotseren We richten ons op verbeter- en verandervraagstukken waar mens, proces en techniek centraal staan Onze naam verwijst naar een paradoxale

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Speel eens met vuur. trainingen cursussen workshops re-integratie

Speel eens met vuur. trainingen cursussen workshops re-integratie Speel eens met vuur Speel eens met vuur is een jong trainingsbureau met een uniek concept waarbij cognitieve, creatieve en lichaamsgerichte invalshoeken worden gecombineerd. Theater heeft een belangrijke

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren?

Team Ontwikkelings Programma. Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma Hoe kunnen we als team effectiever gaan samenwerken en betere prestaties leveren? Team Ontwikkelings Programma (1 tot 5 dagen) We leven in een hectische tijd die steeds meer

Nadere informatie

Kiezen voor coaching als managementstijl

Kiezen voor coaching als managementstijl Kiezen voor coaching als managementstijl Druk, druk druk! Bijna iedere manager kent wel dit gevoel. Beter leren delegeren dus! Om te kunnen delegeren heb je echter verantwoordelijke en zelfsturende medewerkers

Nadere informatie

ZELFSTURENDE TEAMS ENKELE THEORIEËN TER OVERDENKING EEUWKE BREMMER, MARK NIJSSEN & ERNST JAN REITSMA 6 NOVEMBER 2014

ZELFSTURENDE TEAMS ENKELE THEORIEËN TER OVERDENKING EEUWKE BREMMER, MARK NIJSSEN & ERNST JAN REITSMA 6 NOVEMBER 2014 ZELFSTURENDE TEAMS ENKELE THEORIEËN TER OVERDENKING EEUWKE BREMMER, MARK NIJSSEN & ERNST JAN REITSMA 6 NOVEMBER 2014 Basis elementen team 1. Een collectief doel; 2. Onderlinge afhankelijkheid door verschillende

Nadere informatie

Training, Begeleiding en Coaching. Teamontwikkeling. Belevingsgerichte Ontwikkel Activiteiten Buiten

Training, Begeleiding en Coaching. Teamontwikkeling. Belevingsgerichte Ontwikkel Activiteiten Buiten Training, Begeleiding en Coaching Teamontwikkeling Belevingsgerichte Ontwikkel Activiteiten Buiten Roel Ossewold 8-11-2011 Inhoud Boab3... 2 Wie zijn wij?... 3 Boab3: Oplossingsgerichte actieve buiten

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

Minor Creatieve Intelligentie

Minor Creatieve Intelligentie Minor Creatieve Intelligentie Het creëren van flow in je organisatie Faculteit Economie en Management Minor Creatieve Intelligentie Ontwikkel jezelf in relatie tot je vakgebied Verbredende minor toegankelijk

Nadere informatie

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties

Start 9 april Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties leergang hbo+ Start 9 april 2013 + Persoonlijk Leiderschap Coachen in Organisaties & Mensen die krachtig zijn, creëren krachtige organisaties. Deze leergang gaat hierover. Over de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Coaching 4 Engagement

Coaching 4 Engagement Coaching 4 Engagement Vergroot je veerkracht en neem de regie voor professionele groei Herken de schaduwkanten van je drijfveren Erken je kracht en kwaliteiten Benut de constructieve kant van je drijfveren

Nadere informatie

Programma Authentiek Leiderschap, een challenge

Programma Authentiek Leiderschap, een challenge Programma Authentiek Leiderschap, een challenge Deze opleidingsreeks is een initiatief van Circle of Police Leadership Meer informatie over CPL is te vinden op www.cplbelgium.be Deel 1 (halve dag) Inleiding

Nadere informatie

informatie Gecombineerde Training Persoonlijk Leiderschap & Teamontwikkeling

informatie Gecombineerde Training Persoonlijk Leiderschap & Teamontwikkeling informatie Gecombineerde Training Persoonlijk Leiderschap & Teamontwikkeling Intraverte Lead Le Chevalierlaan 19 8162 PD Epe info@soin.nl Train jezelf ervaar minder stress, meer creativiteit en betere

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2016

NLP PRACTITIONER 2016 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van ISEMI is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

NLP PRACTITIONER 2015

NLP PRACTITIONER 2015 2015 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERBREDEND De erkende NLP Practitioner opleiding van the Sphere is praktijkgericht en verbredend. Het biedt een uitstekende structuur voor effectieve communicatie, persoonlijke

Nadere informatie

NLP Business Practitioner Training

NLP Business Practitioner Training NLP Business Practitioner Training Sturen met Emotionele Intelligentie Bent u toe aan een doorbraak? Wat levert NLP u op? Inspiratie en focus Persoonlijke effectiviteit Communicatieve kracht Persoonlijke

Nadere informatie

Transi4e%&% leiderschap%

Transi4e%&% leiderschap% Odin development compass Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt, en mensen wilt ondersteunen in hun groei, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke kracht is van iedereen. Het Odin Development

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Lijdende teams of Leidende teams? Verandering aangrijpen om teams te bezielen

Lijdende teams of Leidende teams? Verandering aangrijpen om teams te bezielen Lijdende teams of Leidende teams? Verandering aangrijpen om teams te bezielen Waaraan herken je een Leidend Team? Op elk niveau van de organisatie werken mensen in teams samen. Effectief samenwerkende

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Met andere ogen kijken naar...

Met andere ogen kijken naar... Met andere ogen kijken naar... Mens Organisatie Verandering Organisatie & ontwikkeling Loopbaan & verandering Vitaliteit & verzuim Iedere organisatie maakt ontwikkelingen door. Vanwege veranderende marktomstandigheden,

Nadere informatie

De opleiding tot NLP Practitioner

De opleiding tot NLP Practitioner De opleiding tot NLP Practitioner Wat is Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP ) wordt gedefinieerd als: de structuur van de subjectieve ervaring en wat daaruit verwacht

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling

AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling AUTHENTIEKE Organisatie Ontwikkeling De Match tussen Persoonlijke Ambitie van de Medewerkers en de Organisatie Ambitie in verbinding met een positieve waardebeleving bij de Doelgroep zorgt voor een hoger

Nadere informatie

Leren hoe je leren kunt

Leren hoe je leren kunt Leren hoe je leren kunt Als manager stimuleer je de ontwikkeling van medewerkers en draag je zorg voor een goede onderlinge communicatie. Managers en medewerkers wisselen ervaringen uit en leren van elkaar.

Nadere informatie

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding

Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Groeien vanuit de innerlijke grondhouding Succesvolle ondernemers maken bewust of onbewust gebruik van eeuwenoude universele spirituele wetmatigheden. Hierdoor beschikken ze over een transformationele

Nadere informatie

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang

Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang. Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Zontrainingen Specialist in trainingen voor de kinderopvang Zontrainingen Het beste bieden aan kinderen, ouders en collega s in de kinderopvang Inhoud Pagina 1. Inleiding 3 2. Over zontrainingen 3 3. Over

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com

Team Alignment. En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Transformational Programs by TLC www.tlc-nederland.com Team Alignment En als mensen nu echt hun verantwoordelijkheid nemen? Team Alignment Het gaat goed! Herkent u deze situatie: een collega of een medewerker presenteert vol vuur over de voortgang van een

Nadere informatie

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Training en coaching Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Waarvoor kies je bij Move by Coaching? Move by Coaching helpt mensen en organisaties om, in deze wereld waarin zoveel belemmeringen kunnen

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Sterk in Ontwikkeling

Sterk in Ontwikkeling Sterk in Ontwikkeling Advies Training Interim Uw doelen waarmaken Uw doelen Onze opdrachtgevers hebben doelen op verschillende vlakken, bijvoorbeeld: - betere resultaten; - tevreden klanten of tevreden

Nadere informatie

Bezieling en persoonlijk leiderschap Vergroot je impact en invloed binnen je organisatie

Bezieling en persoonlijk leiderschap Vergroot je impact en invloed binnen je organisatie Bezieling en persoonlijk leiderschap Vergroot je impact en invloed binnen je organisatie Koester je de wens om je innerlijke drijfveren en waarden meer tot uitdrukking te brengen in je werk? Of heb je

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Opleiding Veranderbegeleider

Opleiding Veranderbegeleider Opleiding Veranderbegeleider De tweejarige opleiding tot veranderbegeleider is gebaseerd op het gedachtegoed van Persoonlijk Ondernemerschap zoals beschreven in het boek Tien stappen op weg naar Persoonlijk

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016

Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016 Karakter Praktitioner Toekomstdenken 2016 ontdekken. ontmoeten. ontplooien. ontplooien DE LEERGANG VOOR TRAINERS, COACHES, ENTREPENEURS E.A. Landgoed Stakenberg Elspeet zaterdag 16 januari 2016 startdag

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

Krachtig & Verbindend Leiderschap. Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen?

Krachtig & Verbindend Leiderschap. Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen? Krachtig & Verbindend Leiderschap Hoe benut ik mijn persoonlijke kracht en inspireer ik anderen richting gezamenlijke doelen? Krachtig & Verbindend Leiderschap (5 dagen) Hoe benut ik mijn persoonlijke

Nadere informatie

Leidende of lijdende Innovatie- en Veranderteams? - de samenhang tussen vernieuwing en bezieling -

Leidende of lijdende Innovatie- en Veranderteams? - de samenhang tussen vernieuwing en bezieling - Leidende of lijdende Innovatie- en Veranderteams? - de samenhang tussen vernieuwing en bezieling - Waaraan herken je een Leidend Innovatieteam 1? Een innovatieteam is meestal multidisciplinair samengesteld.

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan

Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Workshop en coaching Plezier in je (levens)loopbaan Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Young Career Professionals Persoonlijk leiderschap in je loopbaan voor Mid Career Professionals Persoonlijk

Nadere informatie

Natuurlijk leiderschap!

Natuurlijk leiderschap! Leiderschap Jaarprogramma Natuurlijk leiderschap! Een compleet leiderschapstraject Duurzaam en verantwoordelijk omgaan met jouw mensen Ervaring opdoen met Servant Leadership visie van Robert Greenleaf

Nadere informatie

ELKE ONDERNEMING TOPFIT

ELKE ONDERNEMING TOPFIT ELKE ONDERNEMING TOPFIT ONDERNEMERS- VERWACHTINGEN DE STRATEGIE VAN MKBTR Je bent ondernemer. Je gelooft in je eigen kunnen en succes. Misschien ben je al jaren actief of sta je klaar om te beginnen. Je

Nadere informatie

Bewust, aandachtig & positief leven

Bewust, aandachtig & positief leven Bewust, aandachtig & positief leven Bewust, aandachtig & positief leven Bewust, aandachtig & positief leven Mindful en vitaal leven Een praktische inleiding Adriana Anna Visser Adriana Anna Visser Coverontwerp

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Van Egmond Coaching. Voor wie?

Van Egmond Coaching. Voor wie? Van Egmond Coaching Heb je behoefte aan iemand die goed kan luisteren, met je meedenkt, kritisch kijkt, ondersteunend is en je kan helpen bij het doorbreken van vastgelopen situaties? Zoek je voor jezelf

Nadere informatie

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren

Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren Leergang Psychodynamisch Coachen en Adviseren voor professionals die met professionals werken START SEPTEMBER 2016 Werken met professionals Psychodynamisch coachen en adviseren is branche dan ook, een

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl

www.ludenstraining.nl MANAGEMENT DEVELOPMENT Het is belangrijk om als organisatie de jonge (potentiële) leidinggevenden te koesteren. Ten slotte zijn het de leiders van de toekomst. Een MD- traject is een effectieve manier

Nadere informatie

Inhoud. coaching. Opleidingen, cursussen, workshops

Inhoud. coaching. Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud coaching Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud Les 1. Wat is coaching? Coaching: verwezenlijk je dromen en ervaar succes! Stappenplan Het beroep Wat is coaching en wat is het niet? De verschillen

Nadere informatie

NLP MASTER PRACTITIONER

NLP MASTER PRACTITIONER 2016 ERKEND, PRAKTIJKGERICHT EN VERDIEPEND De NLP Master Practitioner opleiding is een verdieping in je professionele ontwikkeling. In deze opleiding wordt je meester in communicatie- en gedragsverandering.

Nadere informatie

Opleiding Equine Assisted Coach

Opleiding Equine Assisted Coach Je wilt van het werken met paarden en mensen je beroep maken? Jezelf, anderen en paarden beter leren kennen? Samen met paarden, mensen helpen? Opleiding Equine Assisted Coach De intuïtief ontwikkelde coach

Nadere informatie