Van recreatie in de buitenlucht tot effectieve coaching

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van recreatie in de buitenlucht tot effectieve coaching"

Transcriptie

1 Van recreatie in de buitenlucht tot effectieve coaching Recreatieve teamuitjes voor uw bedrijf of organisatie De teamuitjes en vergaderbreaks van GroeneHartslag zijn een uitgelezen kans om samen het Groene Hart te ontdekken en te genieten van het buiten zijn. Arrangementen Ons aanbod bevat een diversiteit met een groot aantal outdoor- en creatieve arrangementen. Coaching voor teams Teamcoaching voor het verbeteren van communicatie, motivatie en het behalen van de zakelijke doelstellingen van uw organisatie. Wij werken met outdooractiviteiten, metaforen en creatieve werkvormen om tot die duurzame resultaten te komen met uw medewerkers. Beleven & Trainen Ons Beleven & Trainen programma is een ideale mix van coaching, ontspanning en samen beleven. Inhoud Ons aanbod Teamuitjes 2 Maatschappelijk ondernemen 2 Arrangementen 3 Activiteiten 3 Coaching voor teams 4 Quickscan 4 Onze coachingmethode 5 Deskundigheid 5 Beleven en trainen 6 Ontwikkelde teamtrainingen 6 Een stap verder 7 De rol van de coach 7 Over GroeneHartslag Zo buiten, zo binnen 8 Ondernemen in een gezonde economie 8 Onze waarden 8 Contactgegevens 8

2 2 Betere teams, betere Fittere medewerkers, betere resultaten GroeneHartslag wil graag bijdragen aan een fitter Nederland. We willen zorgen dat meer mensen goed in hun vel komen te zitten. Zowel lichamelijk als geestelijk, zowel privé als op het werk. Uit onderzoek blijkt dat sporten of bewegen in een natuuromgeving extra effectief is: meer energie, inspiratie en motivatie. Dat gevoel van: "dit wil ik vasthouden, dit wil ik vaker doen!" Als werkgever kun je hieraan bijdragen. Breng samen met het team een actieve dag door in de natuur. Met zijn allen weer en wind trotseren, het Groene Hart van binnenuit ervaren (en ontdekken hoe groen het wel niet is!). En natuurlijk lol beleven. Recreatie, sport en alle andere vormen van beweging maken ons lichamelijk en geestelijk fitter. Onderzoek wijst uit dat bewegen in een natuurlijke omgeving nóg effectiever is. Bewust maatschappelijk ondernemen In het bedrijfsleven is er steeds meer aandacht voor het welzijn en de persoonlijke ontwikkeling van het individu. Maar, deze positieve ontwikkeling houdt niet op bij de eigen onderneming. Mensen die een verstandelijke beperking hebben, of simpelweg afwijkende behoeften en mogelijkheden, krijgen nog niet voldoende kansen in onze maatschappij. GroeneHartslag werkt daartoe samen met Abrona boerderijen. Mensen met een verstandelijke beperking onderhouden deze prachtige natuurlijke locaties en helpen bij de productie van biologische- en seizoensproducten. Deze lekkernijen kunt u proeven in de bijhorende restaurants. Abrona boerderijen en restaurant De Haan Benschop Hotel Restaurant Oudewater Teamuitjes Teamuitjes en vergaderbreaks met inhoud GroeneHartslag biedt u de kans om een gezellig bedrijfsuitje samen te stellen dat zich afspeelt in één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Kies uit meer dan 30 outdooractiviteiten en creatieve workshops. Lol beleven staat centraal, maar we besteden ook veel aandacht aan creativiteit, compassie, beleven, beweging, communicatieverbetering en reflectie. Het effect van een teambuildingsuitje of actieve vergaderbreak kan zo nog lang doorwerken in uw bedrijf of organisatie. Het effect van de natuur Actief zijn in de natuur, zo blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad, is effectiever dan sporten in een sportschool of bebouwde kom. Het doet u lichamelijk en geestelijk fitter voelen en het motiveert om een gezondere levenstijl aan te nemen. Daarom hebben wij gekozen voor het Groene Hart als decor, inspiratiebron en werkmateriaal voor vrijwel alle teamactiviteiten. Deze prachtige natuurlijke omgeving en de elementen water, vuur, lucht en aarde maken van onze team-uitjes gegarandeerd een beleving. Kijk op voor het overzicht van de activiteiten en basisarrangementen.

3 2 De ervaring van 3 Je leert je collega s echt op een andere manier kennen.' Hélen Mainasse, Marketing Manager Kraan Bouwcomputing: Zelfs de simpelste spelletjes als een liggende T of een breinbreker zijn erg leuk in teamverband. Je leert je collega's echt op een andere manier kennen bij bepaalde opdrachten. Activiteiten U kunt kiezen uit een ruim aantal inen outdooractiviteiten. Stel zo een programma samen dat bij uw team past. Arrangementen Om u een idee te geven van de mogelijkheden voor teamuitjes en vergaderbreaks bij GroeneHartslag, stelden we een aantal basisarrangementen samen. Basisarrangementen Kiest u een arrangement in de categorie Op het water, dan omvat het programma bokvaren, sloepentocht, zeilen of praamvaren. Zo zijn er ook actieve- en creatieve arrangementen, natuuronderhoudarrangementen en winterarrangementen. Extra mogelijkheden Om een arrangement samen te stellen dat helemaal bij uw team past, kunt u activiteiten toevoegen of deze zelfs geheel naar wens invullen. Maak een keuze uit ons gevariëerde aanbod. U kiest zelf de tijdsduur en de locatie (Abrona boerderijen, Reeuwijks plassengebied, Staatsbosbeheer of uw wenslocatie (in-company). De inwendige mens moet natuurlijk ook verzorgd worden. Koffie, thee en frisdrank met iets lekkers zijn steeds inbegrepen. Voor lunch en diner zijn er verschillende opties: een lunchpicnick, een BBQ of een gezellig diner. Wij kunnen dit voor u op verzoek coördineren. Bamboe art Bodywalk Bokvaren Boogschieten met compoundbogen of longbows Chi Neng Qigong GPS-tocht Jenga Katapult bouwen Kickbicken of steppen met GPS Kruiwagenrace Landschap voor de lens Meditatie / Stiltewandeling Mega tangram Natuuronderhoud bij Staatsbosbeheer Powerkiten Praamvaren Reuzebreinbrekers Touwbrug Trekzagen Sloepvaren Spinnenweb Schilderworkshop Vlot bouwen Wandelende A Zeilen Kijk op de website voor meer activiteiten en arrangementen.

4 4 3 Waarom teamcoaching? Bewustwording is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We zien in de maatschappij een groeiend inzicht in wat er werkelijk toe doet in ons bestaan, in onze wereld. Niet alleen het individu, maar ook bedrijven en organisaties gaan zich hierin steeds bewuster gedragen. Bewust ondernemen Voor bedrijven en organisaties zit de vernieuwing hem in het combineren van zakelijkheid met menselijkheid. Op alle niveaus. Teams zullen zo gaan werken vanuit een gemeenschappelijke droom, die meer vertegenwoordigt dan alleen financiële groei. De business krijgt bezieling. Voordelen De medewerkers communiceren beter De medewerkers zijn trots op de organisatie of het bedrijf waar ze voor werken De sfeer verbetert De creativiteit gaat omhoog Het werk komt makkelijker af Het ziekteverzuim gaat omlaag De vernieuwing zit hem, bij bedrijven en organisaties, in het combineren van zakelijkheid met menselijkheid. Quikscan Om te weten hoe uw team momenteel functioneert, voeren we een Quickscan uit. De Quickscan is een korte analyse die de sterke en de zwakke punten van uw team blootlegt. Het team stelt zichzelf vragen en beoordeelt daarmee zichzelf. A Coaching voor teams Teamcoaching richt zich op het verbeteren van communicatie, motivatie en het behalen van de zakelijke doelstellingen van uw organisatie. GroeneHartslag kan dit helpen realiseren op een aangename, duurzame manier. Wij treden op als begeleiders van het bewustwordingsproces van het sociaal en mentaal kapitaal van uw organisatie of onderneming. Enkele pijlers van onze coachingmethode: Zo weten het team en wij direct waaraan gewerkt moet worden! De Quicksan wijst uit hoe het team scoort op: Vertrouwen (Angst voor) confrontatie Betrokkenheid Zingevend leiderschap Aandacht voor evenwicht bij leidinggeven en leiding geven aan jezelf. Zachte competenties Deze zijn een aanvulling op de rationele doelstellingen van de onderneming. Denk hierbij aan betrokkenheid, echt luisteren, empathisch vermogen, loslaten, vertrouwen, maar ook authenticiteit, inspiratie en verbinding. Een effectief team Middels doelgerichte werkvormen komt een team tot stand dat zich kenmerkt door vertrouwen, openheid, betrokkenheid, persoonlijke verantwoordelijkheid, goede omgang met emotie en resultaatgerichtheid. Verantwoordelijkheid Doelgerichtheid Duurzame resultaten Medewerkers vinden dat hun werk zinvoller is, voelen meer verbondenheid met de organisatie en collega's. Ze zijn in staat om letterlijk meer ziel in hun werk te leggen. Dit resulteert in een duurzamere relatie met werknemers en leidt tot betere bedrijfsresultaten. In ons programma wordt het bewustwordingsproces verankerd door enkele individuele of teambijeenkomsten.

5 2 De ervaring van De benadering is er een van verbinding.' Sandra Tuithof, Teamleider ASVZ Gezinsondersteuning Midden-Holland: In samenwerking met Jaap valt de persoonlijke aandacht op. Bewust gedrag Onbewust gedrag 5 Zijn benadering is er een van verbinding. Verbinding van mensen met elkaar en met de doelen en missie van onze organisatie. Deskundigheid Begeleiding van teams in hun bewustwordingsproces vereist mensenkennis, analyses en kennis van dieptepsychologie. Onze coachingmethode De basis voor onze trainingen is de dieptepsychologie, de psychologievorm waar Carl Jung grondlegger van is. In de afgelopen decennia zijn de theorieën en methoden van Jung wereldwijd opgevolgd en uitgebreid. Psychotherapeuten, pedagogen en coaches putten dagelijks uit zijn gedachtegoed. Daarnaast laten wij ons inspireren door Steven Covey, David Kolb, Roberto Assagioli, Carl Rogers, Joseph Jaworski en Rupert Sheldrake. Wij zijn er trots op dat we deze beproefde coachingmethodes kunnen aanbieden met een therapeutische basis. We werken onder andere met onderstaande modellen. GroeneHartslag werkt daarom samen met hooggekwalificeerde begeleiders, of coaches. Zij hebben zelf ook forse stappen gezet op het vlak van veranderingsprocessen, groei en betekenisgeving. Dit is naar onze mening een voorwaarde om mensen goed te kunnen begeleiden naar een hoger ontwikkelingsniveau. De vijf frustraties van het team Het model van Lencioni bevat de vijf aspecten die verantwoordelijk zijn voor het disfunctioneren van een team. Wij noemen deze ook wel de vijf frustraties van het team: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontaties, gebrek aan betrokkenheid, geen persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en te weinig aandacht voor gezamenlijke resultaten. Het Ik-Wij-Het model Dit model wordt gebruikt om complexe problemen die zich in teams kunnen voordoen door te lichten aan de hand van drie invloedssferen. IK staat voor de vrije wil van het individu, het persoonlijke initiatief. Hieronder scharen we ook bezieling en passie. WIJ staat voor de samenwerking, teamspirit, dat wat ons verbindt. HET is het systeem, het werkproces, de regels en procedures. Coaching in de praktijk Het coachen van teams heeft een theoretische basis, maar het draait uiteindelijk om de praktijk. Dáár is waar het gebeurt en waar de interactie plaatsvindt. Onze sessies bestaan grotendeels uit (actieve en creatieve) teamactiviteiten. Deze no-nonsense praktijksituaties stellen de deelnemers in staat om vastgeroeste patronen te herkennen en nieuwe inzichten direct toe te passen.

6 6 Teamcoaching in een luchtig jasje Een team-uitje met diepgang of een dagje coaching met outdooractiviteiten? Het is maar net hoe u het bekijkt! Workshops en outdooractiviteiten Onze trainingen bevatten creatieve workshops en outdooractiviteiten. De mix van diepgang, ontspanning en inspiratie resulteert in een effectieve training die het team laat uitgroeien tot zijn ware potentieel. Jarenlange coachingservaring heeft uitgewezen dat onze werkvormen krachtige tools zijn voor duurzame verandering en succesvolle teams. Samen beleven De sleutel hiertoe is het samen beleven. Door samen een geweldige ervaring te hebben ontstaat een verrassingseffect: men kijkt ineens anders naar de ander en naar zichzelf. Dit resulteert in verbinding met respect voor elkaars inzichten en vaardigheden. Door samen een geweldige ervaring te hebben ontstaat een verrassingseffect: men kijkt ineens anders naar de ander en naar zichzelf.. Ontwikkelde teamtrainingen In samenwerking met Ria Ballering van Morya advisering ontwikkelden wij de volgende basistrainingen: Energiemanagement Een workshop van één dag. U krijgt inzicht in uw persoonlijke energiebeheer. Vitaal team Een training van twee dagen of vier dagdelen verspreid over één kwartaal. Doel van deze trainingen: het creëren van een effectief samenwerkend "vitaal" team. Thema s: Onderlinge communicatie Vertrouwen Samenwerking Persoonlijk psychologisch inzicht in relatie tot anderen Persoonlijke drijfveren Conflicten durven aangaan Betrokkenheid bij rationele bedrijfsdoelstellingen Resultaten A Beleven en Trainen Bij GroeneHartslag is het niet de bedoeling dat u met uw team in een kringetje gaat zitten. Wij staan voor doen. Natuur, actie en creativiteit zijn dus de pijlers van het Beleven & Trainen programma. Deze effectieve trainingen bevatten creatieve workshops en outdooractiviteiten. De trainingen en workshops vinden vrijwel uitsluitend buiten plaats, in de vrije natuur. We maken bewust gebruik van de omgeving, werkmaterialen en metaforen die de natuur ons verschaft. Alle zintuigen prikkelen Een effectieve training zorgt ervoor dat werknemers geïnspireerd raken. Zo zullen zij als vanzelf de sprong naar bewustwording en ontwikkeling maken. Daarom worden niet alleen de ogen en oren, maar álle zintuigen geprikkeld met dit programma. Werkwijze Het programma wordt voor iedere organisatie of onderneming op maat samengesteld. Dit gebeurt na een intakegesprek. Onze werkvormen worden afgestemd op de specifieke behoeften en knelpunten van uw team. Het grote verschil met een teambuildingsuitjes is dat de deelnemers weliswaar samen een leuke ervaring hebben, en vervolgens op basis van die ervaring reflecteren, conceptualiseren en experimenteren waardoor betere communicatie en samenwerking ontstaat.

7 7 2 De ervaring van We ontdekten dat er in ons team drie soorten mensen zitten. Elwin: "We ondervonden tijdens de training dat er in ons team drie soorten mensen zijn: mensen die zorgen dat er iets gebeurt, mensen die toekijken wat er gebeurt en zij die geen flauw idee hebben wat er gebeurd is!" De rol van de coach Omwille van privacy is de naam bij dit ervaringsverhaal veranderd. Jaap de Vries is analytisch coach, trainer, therapeut en oprichter van GroeneHartslag. Een stap verder Bij teamcoaching gaat de aandacht uit naar de rol van het individu in een team en in de organisatie. Maar noch het functioneren, noch het welzijn van het individu hangt niet enkel van het team af. Analytische coaching is een individueel begeleidingstraject met een coach, gericht op het halen van persoonlijke doelstellingen. Om welk soort doelstellingen gaat het dan? Iedereen wil graag iets bereiken in het leven. Dromen of ambities waarmaken. Maar ook: gelukkig zijn met wie u bent en wat u doet. Goed in uw vel zitten. Bij GroeneHartslag stellen wij ons liever niet op als 'expert' maar als ervaringsdeskundigen. Iemand die het pad van verhelderen en begrijpen al eerder heeft belopen, die een kameraad kan zijn op deze zoektocht. Gelijkwaardigheid bij coaching Op basis van gelijkwaardigheid creëert Jaap voorwaarden waaronder iedere cliënt in staat is de eigen ervaringen te onderzoeken en onder ogen te zien. En zelf de diagnose te stellen. Vanuit het eigen vermogen tot positieve ontwikkeling en ontplooiing geeft de cliënt zelf aan waar en hoe verbeteringen kunnen plaatsvinden. Geen therapie Analytische coaching is geen therapie of psycho-analyse. Samen met de coach kijkt u naar het hier en nu, om zo verbeteringen aan te brengen in uw situatie. Met als resultaat meer plezier in het leven, relaties en werk. Meer voldoening. U ontwikkelt een reëele horizon, zodat de huidige situatie weer helder wordt. U kunt weer met een open blik kijken naar uw toekomst, uw talenten en uw mogelijkheden. Accreditatie Met het oog op voortdurende kwaliteitsverbetering en bevordering van vakbekwaamheid is Jaap geregistreerd. GroeneCoaching Met GroeneCoaching biedt Jaap de Vries iedereen de mogelijkheid om een individueel coachingstraject te volgen. Analytische coaching is een individueel begeleidingstraject, gericht op het halen van persoonlijke doelstellingen. Kijk op voor meer informatie.

8 Zo buiten, zo binnen GroeneHartslag realiseert onderdelen van haar coachingprogramma's in de natuur. Hierbij reflecteren we op natuurprincipes zoals groei, ontwikkeling, heling, koestering en weldaad, maar ook de tegenovergestelden daarvan zoals destructie, chaos en verstikking. In de natuur heeft alles een eigen functie en alles is onderling in verbinding. Het streven is om deze natuurlijke orde, evenals de seizoenen en de groeiprocessen naar binnen te halen, zowel bij mensen als bij organisaties en bedrijven. Zo buiten, zo binnen. In evenwicht Zo buiten, zo binnen betekent ook dat we al onze innerlijke overtuigingen en gedachten (positief of negatief) terugzien in de wereld om ons heen. Onze persoonlijke beleving is een projectie van wat zich binnen in ons afspeelt. En andersom: de wereld om ons heen beïnvloedt onze gemoedstoestand. De natuur kan ons helpen dit in evenwicht te houden. De natuur is puur. De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf. Hierdoor kunnen mensen ook zichzelf zijn en hun vooroordelen, opgelegde overtuigingen en negatieve gedachten loslaten. De natuur is puur. Het authentieke ervan maakt ook het authentieke in mensen los. De natuur oordeelt niet, maar is gewoon zichzelf. Ondernemen in een gezonde economie Bent u vandaag de dag ondernemer, dan zijn duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor het milieu geen randvoorwaarden meer. Het zijn basisvoorwaarden voor een gezonde economie. Alleen een economie waarin het draait om de werkelijke behoeftes van mensen is tegen elke crisis bestand! Contactgegevens en locatieadres atelier GroeneHartslag Postbus AC Reeuwijk Onze waarden Onze klanten en medewerkers zijn op de lange termijn de belangrijkste factor binnen de bedrijfsvoering. Daartoe heeft GroeneHartslag zes kernwaarden opgesteld. Waarde toevoegen en onze kennis delen T: M: E: W: W: Deskundigheid en pragmatisme in onze benadering Betrouwbaarheid en professionaliteit Continue ontplooiing door te leren en te vernieuwen Jezelf kunnen zijn en blijven Ondernemerschap en dynamische groei in de organisatie Atelier GroeneCoaching Reeuwijkse Poort 311 (begane grond) 2811 NV Reeuwijk

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management

leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management leergang voor operationeel management > Programma voor effectief management Hoe krijg ik mijn mensen zover? Operationeel management is een vak apart en niet iets wat iemand zomaar kan of doet. In de praktijk

Nadere informatie

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS

SPIL voor LEIDINGGEVENDEN. MOVE voor MEDEWERKERS SPIL voor LEIDINGGEVENDEN MOVE voor MEDEWERKERS S P I L IN BEWEGING BRENGEN Een leertraject voor leidinggevenden die medewerkers en organisatie in beweging brengen en sturing geven aan veranderingen M

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Trainingsaanbod overheid

Trainingsaanbod overheid Trainingsaanbod overheid Trainen bij de overheid... 2 Persoonlijke effectiviteit en communicatie... 3 Communicatieve vaardigheden: leuk een mondige burger aan de balie. 4 Omgaan met agressie... 6 Overwin

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

VerAnder. Management blijft altijd nodig. In welke kleur verandert u? De beste managementboeken voor de sociale sector

VerAnder. Management blijft altijd nodig. In welke kleur verandert u? De beste managementboeken voor de sociale sector Eenmalig magazine voor (midden)managers in zorg en welzijn VerAnder met: 5 dilemma s van middenmanagers Management blijft altijd nodig De beste managementboeken voor de sociale sector In welke kleur verandert

Nadere informatie

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING info@exellior.com September 2014 Copyrights KNOWLEDGE INTO ACTION 2 GEFELICITEERD! U heeft besloten meer te willen weten over de ontwikkeling

Nadere informatie

Ambitieus zijn de ander laten groeien

Ambitieus zijn de ander laten groeien LEIDERSCHAP EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Ambitieus zijn de ander laten groeien 01 ONS VERHAAL Werken leven Van Harte & Lingsma helpt mensen en organisaties bij hun ontwikkeling. Wij laten zien dat mensen

Nadere informatie

Management development. Het ontwikkelen van toekomstig leiders

Management development. Het ontwikkelen van toekomstig leiders Management development Het ontwikkelen van toekomstig leiders Management development Weet u wie de aanstormende leiderschapstalenten in uw organisatie zijn? En koestert u deze talenten wel genoeg? Uw jonge

Nadere informatie

Verandering. in organisaties. Erik H. Greven

Verandering. in organisaties. Erik H. Greven Verandering in organisaties Erik H. Greven Verandering in organisaties is een uitgave van DynaVision Management Consultancy, Wassenaar. Uitgegeven in maart 2010. 2010 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Over. Afkijken mag. Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC. Ria van Dinteren Cinop

Over. Afkijken mag. Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC. Ria van Dinteren Cinop Over Afkijken mag Dit boekje is gebaseerd op onderzoek van: José van Overbeek - GOC Jos Teunen GOC Jasper van Geenen - GOC Auteur: Ria van Dinteren Cinop Redactie: Bianca Hierck - GOC Els Frankenmolen

Nadere informatie

Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers

Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers ZELFSTURENDE TEAMS IN DE THUISZORG Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding

Nadere informatie

People Management. Meer rendement uit talent. Verandering: het verhaal, de mens en het resultaat.

People Management. Meer rendement uit talent. Verandering: het verhaal, de mens en het resultaat. KANSEN VOOR MANAGERS december 2014 People Management Meer rendement uit talent pagina 4 Verandering: het verhaal, de mens en het resultaat. pagina 5 Als je overweegt een MBA te volgen is er een alternatief

Nadere informatie

SUCCES ÉN GELUK IN DE WERELD VAN VANDAAG ÉN MORGEN SAMENVATTING STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2014-2018 FEBRUARI 2014

SUCCES ÉN GELUK IN DE WERELD VAN VANDAAG ÉN MORGEN SAMENVATTING STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2014-2018 FEBRUARI 2014 SUCCES ÉN GELUK IN DE WERELD VAN VANDAAG ÉN MORGEN SAMENVATTING STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2014-2018 FEBRUARI 2014 1 2 INHOUD Algemene gegevens... 4 Voorwoord... 5 Inleiding - waarom een strategisch beleidsplan?...

Nadere informatie

Frank Voorbeeld 13-11-2009. Persoonlijk Profiel. Basishoofdstuk Hoofdstuk over management. Hoofdstuk over persoonlijke ontwikkeling

Frank Voorbeeld 13-11-2009. Persoonlijk Profiel. Basishoofdstuk Hoofdstuk over management. Hoofdstuk over persoonlijke ontwikkeling Frank Voorbeeld 13-11-2009 Persoonlijk Profiel Basishoofdstuk Hoofdstuk over management Hoofdstuk over persoonlijke ontwikkeling Insights Discovery 3.5 Frank Voorbeeld Pagina 2 Persoonlijke gegevens Frank

Nadere informatie

Aanbod trainingen 2006-2007

Aanbod trainingen 2006-2007 Aanbod trainingen 2006-2007 F-Act Training & Coaching Engelenstraat 19 6532 XL Nijmegen 024-8440900 / 06-25040123 info@f-act.com http://www.f-act.com Inhoudsopgave pagina De kenmerken van elke F-Act training

Nadere informatie

Succesvol aansturen van teams

Succesvol aansturen van teams Succesvol aansturen van teams Door Erica Rijnsburger Leiders van teams, projecten, programma s, afdelingen of organisaties kunnen een grote invloed uitoefenen (positief of negatief) op de sfeer waarbinnen

Nadere informatie

Frank Sample 06/01/2013 Persoonlijk Profiel

Frank Sample 06/01/2013 Persoonlijk Profiel Frank Sample 06/01/2013 Persoonlijk Profiel Basishoofdstuk Hoofdstuk over management Hoofdstuk over effectieve verkoop Hoofdstuk over persoonlijke ontwikkeling Hoofdstuk over interviews Insights Discovery

Nadere informatie

Teamwerken is teamleren?

Teamwerken is teamleren? Teamwerken is teamleren? Vormgeven en ontwikkelen van teams in het onderwijs Hans Kommers en Marieke Dresen Ruud de de Moor Centrum Open Universiteit rdmc.ou.nl Teamwerken is teamleren? Vormgeven en ontwikkelen

Nadere informatie

Professionaliseringsthema 1 Persoonlijk leiderschap

Professionaliseringsthema 1 Persoonlijk leiderschap Professionaliseringsthema 1 Persoonlijk leiderschap Oktober 2014 Riemer Kemper Wietske Zevering Sanneke Zegwaard 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Persoonlijk leiderschap... 5 Inleiding... 5 Drie persoonlijke

Nadere informatie

Leiderschap Samenvatting van het themarapport

Leiderschap Samenvatting van het themarapport Leiderschap Samenvatting van het themarapport Onderdeel van het project: Our Common Future 2.0 2010-2011 Thematrekkers: Willemijn Kemp Deelnemers: Martijn de Bruin; Anna Chojnacka; Alexander Crépin; Carole

Nadere informatie

Resultaat voorop dus mens centraal 1. Resultaat voorop dus mens centraal

Resultaat voorop dus mens centraal 1. Resultaat voorop dus mens centraal Resultaat voorop dus mens centraal 1 Resultaat voorop dus mens centraal Inhoud CiEP Basis 4 CiEP en Het Nieuwe Werken 8 CiEP Waardenprofielen 10 CiEP Energiek 14 CiEP voor Teams 18 e-ciep Basis 20 CiEP

Nadere informatie

Voorbeeld Persoonlijk Profiel Insights Discovery

Voorbeeld Persoonlijk Profiel Insights Discovery Voorbeeld Persoonlijk Profiel Insights Discovery Xzellent training coaching Postbus 76 4797 ZH Willemstad 0800 444 5 666 info@xzellent.nl www.xzellent.nl PERSOONLIJKE GEGEVENS Frank Voorbeeld Coaching

Nadere informatie

Voor leiders die willen bijblijven

Voor leiders die willen bijblijven Voor leiders die willen bijblijven Een bundel artikelen van Leaders Online, over leiderschap in een dynamische wereld. 2012-2013 Welkom Dit is een bundel van artikelen van Leaders Online. Deze artikelen

Nadere informatie

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult 2014-2015 Catalogus opleidingen en trainingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Onze visie op ontwikkeling van mensen 5 Hoofdstuk 2 Veranderen -opleiding en trainingsaanbod 2.1.Training gamechangers 7 2.2. Leidinggeven

Nadere informatie

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist

Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist ERVARINGSPROFESSIONALS IN EETSTOORNISSEN Iedereen zei dat het onmogelijk was, totdat er iemand langs kwam die dat niet wist Kennismaken met Human Concern 1 Als je een muur opricht, denk dan aan wat er

Nadere informatie

Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt.

Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt. Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Ze bewust maken van die mogelijkheden is wat de inzet van Shared Ambition succesvol maakt. 2014 Het aanbod van Shared Ambition Inhoudsopgave Shared Ambition

Nadere informatie