Electronic Funds Transfer (Module EFT) < > SageTML nv

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Electronic Funds Transfer (Module EFT) <2008-2013> SageTML nv"

Transcriptie

1 Electronic Funds Transfer (Module EFT) 3/04/2013

2

3 Contents 3 Table of Contents Foreword 0 4 EFT 1 Instellen... Betaalautomaat 5 2 Koppelen... betalingswijzen 8 3 Betalingen... registreren 9 4 Transacties... Opvolgen 10 5 Overzicht... Transacties 11 6 Opmerkingen Licentie Meerdere... PC/Terminal Server 14 9 Banksys... - Comfortcard? FAQ... EFT Module 16

4 4 1 Point-of-Sale EFT EFT staat voor Electronic Fund Terminal, betaalterminal. Aan de toonbank is een veilige, correcte en snelle verwerking van financiële transacties van het grootste belang. Door de integratie van betalingen met betaalterminals van Banksys, Cardfon en anderen kan u rekenen op een juiste afhandeling van betalingen via kaart. Koppel de Pc s die u aan de kassa gebruikt aan de betaalterminals van de bekende merken en u kunt uw betalingen aan de kassa nu nog nauwgezetter opvolgen. U vermijdt foute boekingen op foute betalingswijzen omdat het systeem zo is opgesteld dat een akkoord van het toestel een vereiste is om een verkoop te kunnen afsluiten. Door gebruik te maken van deze functionaliteiten spaart u zich gegarandeerd uren zoekwerk en correcties van kasbladen uit. Met de EFT module kun je aan een kassa volautomatisch communiceren met een betaalautomaat (C-zam). Dit houdt in dat bij een betaling, automatisch de informatie voor de betaling doorgestuurd wordt naar de betaalterminal, incluis bedrag en referentie. De klant gebruikt zijn betaalkaart om met de betaalterminal de betaling uit te voeren. DBFACTw wacht netjes tot debetaalterminal bevestigt dat de betaling gebeurd is. De kans op fouten wordt in de kassa tot een absoluut minimum herleid. Geschikte toestellen zijn Banksys Czam en Cardfon betaalterminals met een seriële connectie. Het Czam toestel moet voorzien zijn van een ECR aansluiting (zie achteraan het toestel waar de telefoonaansluiting zit, en zoek naar aanduiding ECR) voor de connectie met een pc, de Cardfon toestellen hebben standaard een pc-connectie. De kabel voor de connectie van de terminal wordt normaal niet meegeleverd, gelieve contact op te nemen met de leverancier van de terminal om een geschikte kabel (UTP naar serieel) te bekomen. Op de pc moet er een seriële COM-poort beschikbaar Koppel aan de PC's die u aan de kassa gebruikt de betaalterminals van de meest bekende en vooruitstrevende merken. U kunt uw betalingen aan de kassa nu nog nauwgezetter opvolgen en u vermijdt fouten boekingen op foute betalingswijzen. De licentieprijs is de prijs per toestel. De ver-binding is 1 op 1, dat betekent dat u 1 toestel per kassa kan koppelen (voorlopig niet voor MS Terminal Services) Klungel alarm Eens een betaalterminal gekoppeld is, kan deze onmogelijk nog losstaand gebruikt worden. Een bedrijf met enkele kassa's is voorlopig verplicht om dan per kassa een aparte betaalterminal aan te schaffen. Klungel alarm Hou er rekening mee dat alle eventueel geïnstalleerde printers op COM-poorten moeten verwijderd worden. De EFT-terminals hebben exclusief toegangsrecht nodig op deze COM-poorten.

5 EFT Instellen Betaalautomaat Eerste dient de betaalterminal in PC-mode te worden gezet, enkel op deze manier kan deze communiceren met de PC. Instellingen van PC-mode voor Czam: Druk toets Menu 3 terminal 0 technical Paswoord : OK 4 hardware 2 kassa protocol NVIC Druk aantal keer op STOP om uit menu te geraken Hierdoor kan de Czam niet meer manueel bediend worden. Om de Czam terug in manuele mode te zetten: idem als hierboven, maar GEEN ipv NVIC selecteren. indien de Czam in PC-mode staat kan deze toch manueel bediend worden door: Kies <TYPES> met de toetsen vlak onder het scherm Kies het kaarttype uit de lijst Lees de kaart Tik het bedrag in Klant geeft code in of PROTON <OK> Indien er géén handelaarsmodule is (=Czam zonder apart scherm voor verkoper), is de werkwijze hetzelfde maar moet er voorafgaandelijk snel op <STOP> en <OK> gedrukt worden. Algemene instellingen Xenta toestellen Xenta toestel aansluiten via breedband: Indien er een handelaarsterminal beschikbaar is (2 toestellen) Menu Paswoord: OK 4-7 OK Vast IP-adres, DNS van provider invulleen (bv DNS van Telenet, niet de interne DNS gebruiken) Instellen NVIC-Protocol (Xenta toestel in PC-mode zetten) Menu Paswoord: OK 4 OK Protocol --> Vic Ticket ECR Ticket afprinten op betaalterminal: Menu Paswoord: 4 laatste cijfers van id van de terminal (zie ticket op terminal) 1-7 Exemplaren kiezen (1,2 of 3) Let op: Aansluiten van een Xenta toestel via Internet in plaats van telefoon is ook al mogelijk, nochtans betekent dit niet dat het Xenta-toestel in het netwerk kan worden geplaatst met meerdere PC's. De connectie met de PC gebeurt immers via de COM-poort.

6 6 Point-of-Sale Er is dus een seriële connectie met het Xenta-toestel nodig. Deze dient te worden besteld bij BankSys. Instellen van pc-mode voor Cardfon: 1e paarse toets (1 a 2 keer tot hoofdmenu verschijnt ) 4e paarse toets (1 a 2 keer) tot terminal in het hoofdmenu verschijnt F4 : Terminal (toets rechts van het scherm, naast het woord terminal) F2 : Manager (toets rechts van het scherm, naast het woord manager) Wachtwoord: groene pijl Druk 3x op 3e paarse toets, tot Kassakopp verschijnt F4 : Kassakopp -> AAN Met X (rode knop) terug uit menu gaan Het Cardfon toestel blijft steeds manueel bedienbaar. Let op: De nieuwere toestellen (met een klokje in het idle-menu) van Cardfon kunnen niet meer ingesteld worden rechtstreeks op het toestel. Om deze toestellen te activeren dient er te worden gebeld naar telefoonnummer 070/ U komt terecht bij de helpdesk van Cardfon. Daarna moeten we uiteraard onze aangesloten terminal activeren...we doen dit via de werkstationconfiguratie op het aangeduide tabblad. Selecteer eerst "Betalingsterminal aanwezig", definieer een terminal en selecteer deze terminal in de keuzelijst. Om de connectie te testen kan je op "Terminal test" klikken. Hierbij wordt er een testcommando naar de terminal gestuurd, en er wordt gevraagd om op STOP te drukken op de terminal.

7 EFT 7 Defineer Terminal Druk op nieuw om de eigenschappen van de terminal in te stellen. Kruis de betaalkaarten aan die gebruikt worden, de andere gegevens hoeven niet aangepast te worden. De COM-poort van de terminal wordt ingesteld in de aangeduide INI-file. Deze file bevindt zich in de folder van het dossier. Bvb: X:\MIJNDOSSIER\EFTCOM_50.INI [COM] PortnNumber=3 De waarde van PortNumber is de COM-Poort waarmee de betaalterminal is geconnecteerd. Indien er een terminal van het type Cardfon gebruikt wordt, wordt er geen inifile gebruikt, en kan je de COM-poort instellen in het scherm van de betaalterminal definitie. Protip Het is nu ook mogelijk om Maestro te gebruiken.

8 8 1.2 Point-of-Sale Koppelen betalingswijzen Koppelen van betalingswijzen doen we via menu Om een betalingswijze van DBfact te koppelen aan een electronische betaling, moet voor deze betaling een "betaling via" geselecteerd worden.

9 EFT Betalingen registreren Na het ingeven van een bedrag op het betalingscherm, opent het scherm voor de EFT betaling. Druk eerst op "uitvoeren" en vraag dan aan de klant om de kaart in het toestel te plaatsen. Indien de verrichting is mislukt, verschijnt er een melding met de foutcode, en kan er een nieuwe poging ondernomen worden. Indien de verrichting is gelukt, wordt dit gemeld en sluit het scherm. Zolang de terminal actief is, zijn alle functies van DBFACTw geblokkeerd. DBFACTw wordt terug actief na het beëindigen van de verrichting of door op STOP te drukken op de terminal. Een betaling via een Visa kaart (of andere creditkaart) kan geannuleerd worden door de knop "Visa annuleren". Hierbij wordt gevraagd om de Acode van het ticket in te tikken.

10 Point-of-Sale Transacties Opvolgen

11 EFT 1.5 Overzicht Transacties 11

12 Point-of-Sale Opmerkingen

13 EFT 1.7 Licentie Meerdere instellingen dienen te gebeuren in uw licentie. Klik hier voor meer informatie over de licentie. In uw licentie dient u te activeren of en hoeveel betaalterminals er worden gebruikt. 13

14 Point-of-Sale Meerdere PC/Terminal Server Opmerking: De Virtuele COM-poort oplossing werkt enkel met een BANKSYS terminal, CARDFON laat dit niet toe. De Banksys terminal wordt via een seriële kabel aan de kassa-pc aangesloten. Het is mogelijk om de betaalterminal ook aan te spreken via een andere pc, indien er een virtuele COM-poort wordt aangemaakt. Hoe moet ik die virtuele poort aanmaken? Met het programma van KernelPro kan je COM-poorten delen over het netwerk. Het is mogelijk om de volledige versie 14 dagen uit te proberen via - Advanced Virtual COM Port. Werking: Schakel de Firewall uit (of zie in punt 'preferences' van KernelPro welke poorten er dienen open te staan. Normaal is dit poort en ) Share de COM-poort van de PC met de terminal (Shared ports --> Add --> Selecteer de poort waarop de betaalterminal is geconnecteerd) Maak op de 2de PC een cliënt poort, deze wordt verbonden via netwerk met de share poort van de 1ste PC (Client ports --> Add --> Selecteer een vrije COM-poort --> Geef IP-adres van de 1ste PC in) In DBFACTw deze cliënt poort instellen (in de eftcomxx.ini file op de server) van de 2de PC. Indien er een betaling aan de gang is, is de terminal niet beschikbaar zolang het betaalscherm op de actieve PC openstaat, de andere PC krijgt dan de melding dat de COM-poort in gebruik is. Ingeval van 1 Banksys terminal en Terminal Server? Betaalterminal op client shared ports selecteer Com poort waarop betaalterminal geconnecteerd is. Op Terminal Server --> client ports --> Selecteer IP adres van pc met betaalterminal + kies een virtuele com poort. Deze virtuele com poort wordt actief voor alle users, en moet dus maar 1 keer aangemaakt worden. De software van Kernelpro is niet zichtbaar voor de users. Bij een betaling gebruiken alle users dezelfde virtuele Com poort, en bij een gelijktijdige betaling zal de 2e gebruiker de melding krijgen dat de com poort bezet is. Ingeval van 2 Banksys terminals en Terminal Server? Schakel alle Firewalls uit (of zie in punt 'preferences' van KernelPro welke poorten er dienen open te staan. Normaal is dit poort en ) Op de pc's met de betaalterminal wordt de com-poort geshared (Schared Ports --> Add --> Selecteer de COM-poort waarop de betaalterminal is geconnecteerd) Op Terminal Server --> Client Ports --> Selecteer IP adres van PC1 met betaalterminal + kies een vrije virtuele COMpoort (Client Ports --> Add --> Selecteer een vrije COM-poort --> Geef IP-adres van de 1ste PC in) Op Terminal Server --> Client Ports --> Selecteer IP adrs van PC2 met betaalterminal + Kies een vrije virtuele COMpoort Vervolgens in DBFACTw 2 betaalterminals definiëren, de 1ste wordt in de eftcomxx1.ini gekoppeld met de virtuele COM-poort van de 1ste PC, de 2de wordt in de eftcomxx2.ini gekoppeld met de virtuele COM-poort van de 2de PC. Banksys Terminal en Terminal Server via Internet? Zoals voorgaande situatie, maar er dient een VPN-verbinding gemaakt te worden om een vast IP-adres te kunnen koppelen via de Terminal Server.

15 EFT Banksys - Comfortcard? 1. Klant heeft nog geen comfortcard en vult dus samen met de winkelier een formulier in. De klant krijgt onmiddellijk de bevestiging of het dossier is goedgekeurd. Deze aankoop gebeurt dan zonder tussenkomst van banksys. 2. De klant heeft een comfortcard van de winkel, of een comfortcard van een andere winkel: In dit geval gebeurt de betaling via banksys. 3. Klant heeft een comfortcard maar heeft ze niet bij zich: in dit geval dient er een betaling te gebeuren via comfortcard maar dan zonder tussenkomst van banksys? Instellingen in DBFACTw De comfortcard kan niet rechtstreeks worden gekoppeld in DBFACTw omdat Banksys geen code heeft voorzien voor een comfortcard Via de optie Keuze door klant wordt in DBFACTw geen kaarttype doorgestuurd en gaat de terminal zelf het kaarttype bepalen (lees hier 16 )

16 Point-of-Sale FAQ EFT Module Kan ik manueel nog betalingen op mijn terminal doen, ook al sta ik in verbinding met de kassa van DBFACTw Ja, dat kan, mits gebruik van de 'handelaarsmodus'. Dit is relatief eenvoudig te doen indien men over een C-Zam beschikt uit 2 delen. C onclusie: Je kunt bijna niet anders dan voor elke kassacom puter een aparte C -Zam aan te schaffen, als je het w enst te autom atiseren. Bestaat voor winkels de mogelijkheid om met een directe lijn te werken ipv met een telefoonlijn? Dat bestaat, maar is uiteraard vrij prijzig. De tussenoplossing om over het internet te gaan werken (zoals destijds Isabel ook alleen via een telefoonlijn beschikbaar was, en uiteindelijk later ook via het internet werkt), is op dit moment in een pilootfaze, dit met een nieuwe soort terminal. Kan ik m ijn C -Zam op een andere m anier verbinden dan m et een seriële kabel naar de com puter? Er bestaat ook een USB oplossing, maar deze blijkt minder stabiel te zijn dan de seriële verbinding. Om eventueel een netwerk-aansluiting te voorzien om te communiceren tussen de C-Zam en de computer(s), daar is het nog heel lang op wachten. Voorlopig is alleen een seriële oplossing de (enige/meest) correcte. Het 'delen' van een bancontactterminal kan dan eigenlijk alleen maar via een eigen software die via de andere computer (waar de terminal aan hangt), de betaling aanstuurt. Enkele nuttige linken Windows Firewall en programma Virtuele Com-Poort? Indien de Windows Firewall actief staat, moet je eerst het programma Advanced Cirtueel COM-poort toevoegen, en vervolgens poort en openzetten Hoe kunnen we snel van ECR-mode naar MANULE-mode gaan op terminals? Dit kan je doen door op de Terminal op STOP+OK te drukken Wat heb ik nodig en wat kost het om terminals te delen in het netwerk? Het softwarepakketje kan worden aangekocht via en heet A dvanced V irtual C OM Port. Dit kost 80$ per PC. De optie 'betalen met Maestro' werkt niet altijd met buitenlandse kaarten?! Dan is wel de mogelijkheid voorzien dat de terminal zelf het type kaart bepaalt en dat dus zo de betaling via DBFACTw kan worden uitgevoerd. Via de optie keuze door klant wordt via DBFACTw geen kaarttype doorgestuurd en gaat de terminal zelf het kaarttype bepalen. Instelling: Deze optie keuze door klant kan worden aangezet in het werkstationconfiguratiescherm-definieer terminalwijzigen én in het scherm diverse gegevens onder het Filebeheer-betalingswijzen-Maestro Buitenland-Koppelen met 'customer decision'.

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE VPN verbinding voor Windows XP UG_VPN.pdf VPN verbinding voor Windows XP INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Wat is de bedoeling? 3 2.1 Waarom een VPN verbinding 3 2.2 Wat is zeker niet de bedoeling? 3 2.3 Wat heb je nodig? 3 3. Instellen van de VPN

Nadere informatie

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10

Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart. versie 1.4.20.10 Handleiding VX570 Lidkaart waarmee je spaart versie 1.4.20.10 Versie 05/09/2013 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Overzicht aansluitingen/toetsen 5 2. Overdrachtticket 6 3. Connectiemogelijkheden 7 4. Transactiemenu

Nadere informatie

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart

Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Handleiding VX670 Lidkaart waarmee je spaart Versie 18/11/2014 INHOUD 0. Inleiding 4 1. Connectiemogelijkheden 5 2. Transactiemenu 6 2.1. Procentkorting toekennen 7 2.2. Bonkorting toekennen 8 2.3. Waardekorting

Nadere informatie

RS BA-1 settings Opgesteld door Rens, PA1RVL op 15-10-2012 1

RS BA-1 settings Opgesteld door Rens, PA1RVL op 15-10-2012 1 RS BA-1 settings Opgesteld door Rens, PA1RVL op 15-10-2012 1 INHOUD Inleiding 3 De basiscomputer 4 De remotecomputer 9 Het geheel in gebruik nemen 14 Errors 15 2 Inleiding De basiscomputer is de computer

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3000 Pinautomaten

HANDLEIDING Q3000 Pinautomaten HANDLEIDING Q3000 Pinautomaten Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Koppelbare PIN terminals...4 Installatie/configuratie PIN koppeling...5 Kassa afhandeling voorbeelden...7 Pag.: 2 Inleiding Deze handleiding

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE Toegang op afstand via extern IPadres UG_NoIP.pdf

b-logicx handleiding INHOUDSOPGAVE Toegang op afstand via extern IPadres UG_NoIP.pdf Toegang op afstand via extern IPadres INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2 2. Werking 3 2.1 Systeemvereisten 3 2.2 Werkwijze 3 3. DNS Service 4 3.1 No-IP aanmelden en registreren 4 3.2 Software 5 4. Routeren van

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Aansluiten en installeren sprongmat

Aansluiten en installeren sprongmat Aansluiten en installeren sprongmat Installeer eerst de sprongmat voordat u deze aansluit op één van de USB poorten van uw computer. - Download eerst het stuurprogramma voor de sprongmat via www.fitvos.nl,

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van de Portbox2

Handleiding voor het installeren van de Portbox2 Handleiding voor het installeren van de Portbox2 Brondocument D:\WebServer\Handleiding\WTell\F1561_InstellenCNCMachines\HandleidingConfigurerenPortBo x2.odt Versiebeheer Versie Datum Uitleg 1.0v 13-05-14

Nadere informatie

Printen met de NAS-server (PO50696)

Printen met de NAS-server (PO50696) Printen met de NAS-server (PO50696) Attentie : De Nas-server accepteert enkel gewone USB printers; multifunctionele printers worden niet ondersteund. Printen vanuit Windows 2000 is ook niet ondersteund.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling

Installatiehandleiding Kassa-betaalautomaat koppeling Telefoonnummers: Detacom Helpdesk: (0314) 37 28 40 of kijk op www.detacom.nl C.C.V. Servicecenter: (026) 38 49 849 of kijk op www.ccv.nl Voorbereiding: 1. Zorg ervoor dat u in het bezit bent van een kabel

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEXI-SMS

HANDLEIDING FLEXI-SMS 1 HANDLEIDING FLEXI-SMS Index: 1. Algemeen... p 2 2. Activatie FLEXI-SMS... p 3 3. Hoe verstuur ik SMS en?... p 4 4. SMS en versturen aan een groep klanten (batch SMS)... p 6 5. Versturen van een SMS vanuit

Nadere informatie

Tina: uw betaalterminal altijd beschikbaar

Tina: uw betaalterminal altijd beschikbaar Tina: uw betaalterminal altijd beschikbaar FAQ 1 Wat is de TINA Service? 2 Wat is mijn activatiecode voor de TINA Service? 3 Hoe activeer ik de TINA Service? 4 Hoe desactiveer ik de TINA Service? 5 Waarom

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

PO1168 EnVivoUSB netwerk hub 1. Ik kan de aangesloten USB apparaten in mijn netwerk niet gebruiken

PO1168 EnVivoUSB netwerk hub 1. Ik kan de aangesloten USB apparaten in mijn netwerk niet gebruiken PO1168 EnVivoUSB netwerk hub 1. Ik kan de aangesloten USB apparaten in mijn netwerk niet gebruiken envivo@teknihall.nl NL : 0900/400 2001 p.1 In het venster van de applicatie wordt gemeld dat de toestellen

Nadere informatie

TCP/IP module NPort 5110

TCP/IP module NPort 5110 LC-Products B.V. tel. +31 (0)88 8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products B.V. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 FULL SCANNING EN BAKKERIJ 09/01/2009 DE TOETSEN : Dient om een programmatie of rapport af te sluiten door 3 maal op te drukken Om een foutieve getal ingave te annuleren Om

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows XP 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter op

Nadere informatie

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype

Handleiding voor het installeren van en werken met Skype Handleiding voor het installeren van en werken met Skype 1 Inhoudsopgave: Wat is Skype?... 3 Systeem-eisen Skype... 3 Skype installeren... 4 Skype account aanmaken... 7 Werken met Skype... 10 Skype verwijderen...

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA

GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA GEBRUIKERS HANDLEIDING QT 6100 BACK TO BASICS HORECA 03/12/2008 INHOUD: INLEIDING BACK TO BASIC PROGRAMMATIE 3 PROGRAMMATIE SCHERM OP QT6100 4 UITLEG VAN DE TOETSEN 5 11 PROGRAMMATIE 12 AANMAKEN VAN ARTIKELS

Nadere informatie

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder

Handleiding. Gemeentelijk DVS beheerder Handleiding Gemeentelijk DVS beheerder Versie 1 oktober 2007 Deze handleiding heeft 28 pagina s Versie 1.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2 Gebruik van de handleiding 3 2 Installatie certificaat

Nadere informatie

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG

APICS module Gevaarlijke Goederen. Voor aangevers GG APICS module Gevaarlijke Goederen Voor aangevers GG 16 mei 2014 Inhoudstafel Hoofdstuk 1: Toegang APICS loket... 3 Stap 1A: Bedrijf registreren... 4 Stap 1B: Functionaliteit aanvragen... 8 Stap 2: Toegang

Nadere informatie

1. Mijn Ell@-toestel werkt niet

1. Mijn Ell@-toestel werkt niet Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v3.0 Inhoudstafel 1. Mijn Ell@-toestel werkt niet... 2 1.1. Aan/uit-toets werkt niet... 2 1.2. E-id-kaart verzorgende wordt ingestoken, maar je toestel geeft aan

Nadere informatie

Wat te doen na de aanschaf van:

Wat te doen na de aanschaf van: Wat te doen na de aanschaf van: - Een nieuw werkstation - Een nieuwe server Inhoud Inleiding... 2 De juiste werkomgeving... 2 Eén computer, één gebruiker... 2 De database op een server en één of meerdere

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 2.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 3-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 Waarom een printer delen?... 3 Printer beschikbaar (delen) maken op Windows 7:...

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad.

Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Computer vanop afstand overnemen via Extern Bureaublad. Op het internet zijn heel wat tools te vinden om een computer van op afstand over te nemen, denken we aan LogMeIn, NTR-Connect,. Beperking van deze

Nadere informatie

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG

IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG IP VIDEOFOON 2 draads SNEL AAN DE SLAG 1. Aansluiten Alle toestellen worden aangesloten op de bestaande bekabeling. De 2-draads interface wordt aangesloten op uw router met UTP kabel. Benodigde bedrading

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

DSLSTL. Handleiding Copyright 2008. Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11

DSLSTL. Handleiding Copyright 2008. Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11 DSLSTL Handleiding Copyright 2008 Handleiding DSLSTL Pagina 1 of 11 1 Versie beheer...3 2 Algemene omschrijving DSLSTL...4 3 Gebruik achter een router en/of firewall...5 4 Installeren van de software...6

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

SNELLE GIDS WWW.GEOLIVES.COM. Zich voor geolives.com inschrijven. Onze software oplossingen. Hoe kunt u met Geolives PC Editor starten?

SNELLE GIDS WWW.GEOLIVES.COM. Zich voor geolives.com inschrijven. Onze software oplossingen. Hoe kunt u met Geolives PC Editor starten? Geolives SNELLE GIDS WWW.GEOLIVES.COM 1. Zich voor geolives.com inschrijven 2. Op uw account inloggen 3. Onze software oplossingen 4. Hoe kunt u met Geolives PC Editor starten? 5. Hoe kunt u met Geolives

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) op uw betaalterminal

Het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) op uw betaalterminal Het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) op uw betaalterminal eid V 1.2 Haachtsesteenweg 1442 B-1130 Brussel - België www.banksys.be www.banksys.be/handelaars Redactie: Roel Cresens Verantwoordelijke

Nadere informatie

BASIS GEBRUIK CTI CLIENT

BASIS GEBRUIK CTI CLIENT BASIS GEBRUIK CTI CLIENT Het gebruik van de CTI Cliënt biedt ondersteuning aan het C3 pakket, op de achtergrond wordt informatie van het telefoongesprek doorgegeven aan het systeemscherm. Daarnaast geeft

Nadere informatie

dé vernieuwende telecomoperator voor ondernemers Handleiding Auto-provisioning Yealink toestellen

dé vernieuwende telecomoperator voor ondernemers Handleiding Auto-provisioning Yealink toestellen dé vernieuwende telecomoperator voor ondernemers Auto-provisioning Yealink toestellen Auto-provisioning Via de Provisioning Interface van gntel is het mogelijk om de toestellen van Yealink automatisch

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Budget (VX 520) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Budget (VX 520) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Budget (VX 520) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen als

Nadere informatie

Minimum vereisten. Connectie met RPS. PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD)

Minimum vereisten. Connectie met RPS. PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD) Minimum vereisten PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD) Centrale: Easy versie 2.xx RPS: RPS versie 5.4 of hoger Standaard Login

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators

Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified. System Integrators Installatie Handleiding voor: TiC Narrow Casting Certified System Integrators Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server -

Nadere informatie

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 520 + VX 820) www.ccv.nl

Verkorte gebruikershandleiding. CCV Smart (VX 520 + VX 820) www.ccv.nl Verkorte gebruikershandleiding CCV Smart (VX 520 + VX 820) Introductie In deze verkorte gebruikershandleiding voor uw betaalautomaat vindt u veel voorkomende handelingen. Ook is beschreven wat u kunt doen

Nadere informatie

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

1. Laad de software voor de camera van op het menu

1. Laad de software voor de camera van  op het menu 1. Laad de software voor de camera van www.overmax.eu. op het menu producten, selecteer RTV, dan IP camera s en uw camera model. Dan subpagina Product selecteer de [HELP] - klik op de grijze pijl symbool

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Hardware installatie

1. Inleiding. 2. Hardware installatie Nokia 6310i 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft hoe u de Nokia 6310i telefoon kunt verbinden met uw computer door middel van een Sitecom bluetooth adapter. Daarnaast vermelden wij de juiste instellingen

Nadere informatie

Installatie SQL: Server 2008R2

Installatie SQL: Server 2008R2 Installatie SQL: Server 2008R2 Download de SQL Server 2008.exe van onze site: www.2work.nl Ga naar het tabblad: Downloads en meld aan met: klant2work en als wachtwoord: xs4customer Let op! Indien u een

Nadere informatie

PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger -

PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger - PLEXTALK Pocket PTP1 Tutorial - Podcastontvanger - Shinano Kenshi Co., Ltd. behoudt het recht om de inhoud van deze handleiding zonder voorafgaand bericht te veranderen. Inhoudstafel 1 Wat kan ik doen

Nadere informatie

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op

Informatica Pagina 1 van 13. Versiedatum 17/12//2015. Te herzien op Informatica Pagina 1 van 13 Citrix - Installatie voor extern gebruik - versie december 2015.docx Naam van de verantwoordelijke: Handtekening: Versiedatum 17/12//2015 Te herzien op Doelgroep Externe Citrix

Nadere informatie

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET

HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET HANDLEIDING REMOTE LEEUWNET INLEIDING Deze handleiding beschrijft het gebruik van de thuiswerkplek Remote Leeuwnet. Remote Leeuwnet biedt via een beveiligde internet verbinding toegang tot het netwerk

Nadere informatie

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl

Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Repaircenter Leidsekade 23 2266 BH Leidschendam Tel: 06-54760475 Fax: 070-3275561 info@atis-benzing.nl www.atis-benzing.nl Handleiding USB Drivers Club Systeem Win 98, Win Me Win 2000, WinXP, Win2003 Hoofdstuk

Nadere informatie

Instructies Eudora OSE Pagina 1

Instructies Eudora OSE Pagina 1 Instructies Eudora OSE Pagina 1 Instructies Eudora OSE Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Eudora OSE en we laten zien hoe u de SMTP server kunt wijzigen

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies Inhoud Software installeren 2 Hoe installeer ik Coach Junior voor het VMBO? Software instellen 4 Wat moet ik instellen zodat de software goed werkt? Hardware aansluiten 6 Mogelijke

Nadere informatie

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding

Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Palmtop - Aqua-Max Servicehandleiding Inleiding Deze handleiding geeft een beschrijving van de Aqua-Max Palmtop en de Terminal software die nodig is om software op de Aqua-Max en de Palmtop te installeren.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access op Android. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) Junos Pulse installeren en configureren Pagina 3 4) Een verbinding maken met Junos Pulse Pagina 4 5) Een werkstation op afstand overnemen Pagina 6

Nadere informatie

Verkorte handleiding APR Handheld 350/380

Verkorte handleiding APR Handheld 350/380 Verkorte handleiding APR Handheld 350/380 In deze verkorte handleiding nemen we alle basis-instellingen met u door. Tevens worden hierin de meest gestelde vragen beantwoord. Deze verkorte handleiding is

Nadere informatie

Degrande Frederik COMPUTER OVERNEMEN januari 2005

Degrande Frederik COMPUTER OVERNEMEN januari 2005 Een computer via internet overnemen Via internet kun je de bediening van een computer overnemen. Heel handig, als je iemand met een probleem wil helpen of iets wil demonstreren. Soms is het zeer handig

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Installatie Accowin (versie 2)

Installatie Accowin (versie 2) Installatie Accowin (versie 2) Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Download Accowin... 2 2. Accowin2Setup uitvoeren... 3 2.1 Selecteer componenten...3 2.2 Selectie van installatie directory...4 2.2.1 Client locatie...

Nadere informatie

VU POINT Camera Toevoegen

VU POINT Camera Toevoegen VU POINT Camera Toevoegen Installatie: Verbind de camera via een UTP kabel met de router. Sluit de 12v aan op de camera. Hierna zal de VU Point camera opstarten, waarna deze via DHCP een adres zal verkrijgen

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

www.delmation.nl Delmation Products BV Tel: +31 (0)79 342 2041 info@delmation.nl

www.delmation.nl Delmation Products BV Tel: +31 (0)79 342 2041 info@delmation.nl Hardware installatie: Open de unit m.b.v. een kleine schroevendraaier: Plaats een SIM-kaart in de unit: Zorg ervoor dat de DIL-schakelaars in de stand: 1: OFF 2: OFF 3: OFF 4: ON Staan Sluit voorzichtig

Nadere informatie

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit.

Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Opstartprocedure Watts Vision Central Unit. Applicatie WIFI : Watts Vision koppelen met WIFI Router A. Installatie van de Watts Vision Central Unit (Wifi). Centrale Touch Screen met kleurenscherm met individuele

Nadere informatie

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA

Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA Instellen Zyxel modem als stand-alone ATA In dit document wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een Zyxel ADSL modem als SIP ATA kunt configureren, zonder gebruik te maken van de DSL aansluiting op het

Nadere informatie

Popsy Financials. Overstap Access-MSDE

Popsy Financials. Overstap Access-MSDE Popsy Financials Overstap Access-MSDE 1 Inhoudstafel 1/17 1 Installatie van een MSDE server... 3 1.1 Microsoft SQL Express 2008... 3 1.2 Aanmaken van ODBC connectie naar de server... 9 1.3 Voorbereiding

Nadere informatie

Stappenplan gebruik MATLAB via de centrale KU Leuven licentie server

Stappenplan gebruik MATLAB via de centrale KU Leuven licentie server Stappenplan gebruik MATLAB via de centrale KU Leuven licentie server Het gebruik van de MATLAB licentie server is enkel bedoeld voor KU Leuven personeel van de deelnemende onderzoeksgroepen. Het gebruik

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten 19 Base Station via TCP/IP 0213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het RF-II Base Station aansluiten op het netwerk... 4 Het RF-II

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Rekensoftware MatrixFrame versie 5.3 MatrixTools versie 5.3 1 / 8 Systeemeisen Minimale systeemeisen voor werkstation: Microsoft Windows 7, 8 of 10 (32 of 64 bits) Intel Core i5

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren

Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren Installeren van de applicatie en aanmelden van de radiatoren 1. Maak verbinding met het draadloze netwerk via uw mobiele telefoon of tablet. 2. Download de NEXHO applicatie (er bestaan meerdere om U toe

Nadere informatie

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631

Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631 Pagina 1 van 11 pagina s. Koppelen Centix Datacollecter aan RS-232 device d.m.v. de W&T 58631 Het is mogelijk om het Centix datacollector (DC) werkstation direct aan te sluiten op het RS-232 device, zonder

Nadere informatie

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1

Duifmelden. nl Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Duifmelden.nl Pigeonscloud.com Gebruikershandleiding Automatische Aanmeld Module met de kloksystemen - Tauris - Unikon - Mega - Bricon - Benzing M1 Gebruikers handleiding Automatic Arrival Module for Pigeon

Nadere informatie

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Installatie van de Océ printerdriver onder Windows 2000 (NL) Deze informatie is bestemd voor

Nadere informatie

Windows XP & Windows Vista

Windows XP & Windows Vista Rem ote Dial- in User Windows XP & Windows Vista Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Verbinding maken met de router... 4 Remote Dial In User PPTP... 5 Nieuwe VPN-verbinding maken in Windows

Nadere informatie

Veelgestelde vragen en antwoorden v2.0

Veelgestelde vragen en antwoorden v2.0 Ell@: Veelgestelde vragen en antwoorden v2.0 Inhoudstafel 1. Mijn Ell@-toestel werkt niet... 2 1.1. Aan/uit-toets werkt niet... 2 1.2. E-id-kaart wordt ingestoken, maar het toestel geeft aan geen e-id

Nadere informatie

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender

Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender Ik heb de installatiehandleiding gevolgd maar ik heb geen verbinding met mijn range extender In deze FAQ wordt besproken hoe je kunt controleren of je range extender verbonden is met je (modem-)router

Nadere informatie

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem (Vox DaVo Small IP of Vox DaVo Large IP) Installatie en gebruikershandleiding Vox DaVo iphone App Handleiding Veranderingen aan de specificaties zijn voorbehouden.

Nadere informatie

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv

Print Manager USB. Handleiding. BRICON nv Print Manager USB Handleiding NL BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Index : 1. Installatie

Nadere informatie

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort

Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Datum: Gemaakt door: Berend de Groot Voor: ComSi, ROC Friese Poort Contents 1. Introductie... 3 1.1. Hoe werkt het?... 3 2. Eerste Contact als gebruiker... 4 3. Ticket Acties... 5 4. Tickets Pagina...

Nadere informatie

Instructies Windows Live Mail Pagina 1

Instructies Windows Live Mail Pagina 1 Instructies Windows Live Mail Pagina 1 Instructies Windows Live Mail Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Windows Live Mail en we laten zien hoe u de SMTP

Nadere informatie

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren.

12.1 Stapsgewijs uw Bluetooth monitoring systeem installeren. Handleiding Monitoring bluetooth De monitoring voor de KLNE Solartec omvormers kan op diverse manieren worden gerealiseerd. De navolgende systemen zijn ter beschikking: 1. Bluetooth draadloos systeem.

Nadere informatie

VERA Softkey Teleworker. Installatieprocedure

VERA Softkey Teleworker. Installatieprocedure VERA Softkey Teleworker Installatieprocedure Dit document beschrijft de te ondernemen stappen voor de installatie en ingebruikname van de VERA Softkey Teleworker. Dimitri Debock 23-10-2007 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie