Toekomsttrends in ERP-software.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toekomsttrends in ERP-software. #erptrends @sofdevelopments"

Transcriptie

1 Toekomsttrends in ERP-software

2

3 The future of ERP is n(w)ow! De tijd dat ERP-software een gesloten fort was en daarom zoveel mogelijk functionaliteiten moest bevatten is voorbijgestreefd. De nieuwe generatie ERP is open en koppelt gemakkelijk met andere bedrijfstoepassingen voor maximaal rendement. In deze gids reiken we 7 toekomsttrends aan die op korte termijn realiteit zullen zijn voor de betere administratieve software-pakketten. Zaakvoerder Edward ( Indien u twijfelt of u in deze uitdagende tijden überhaupt wel moet investeren in business software dan geef ik graag het volgende mee. Als u nu op investeringsvlak de financiële ruimte heeft dan is er geen beter moment. U wint namelijk dubbel: in deze rustigere periode kunt u beter focussen op de implementatie en uw concurrenten die niet de extra ademruimte hebben fietst u dankzij uw geoptimaliseerde administratie gemakkelijker uit het wiel.

4 1 Multi-device De notebook- en pc-verkoop is nu reeds in vrije val. Iedereen wil werken via zijn of haar smartphone, ipad, of andere tablet Dus ook uw medewerkers! Uw administratieve software kan dus maar beter mobile proof zijn. Bovendien blijft het hier natuurlijk niet bij, de weg ligt open voor tal van andere nieuwe toestellen en schermformaten.

5 Alsof de mobiele uitdaging nog niet genoeg is, zal u te maken krijgen met een hele trits toestellen, merken, besturingssystemen enzovoort. De nieuwe trend is namelijk Bring Your Own Device. Hierbij gebruiken werknemers hun persoonlijke toestel voor werkdoeleinden. Uw toekomstige ERP-toepassing kan dus maar beter flexibel genoeg zijn om op zoveel mogelijk devices te draaien. ERP is al langer geconnecteerd met andere toepassingen zoals intranetsoftware (bijvoorbeeld Sharepoint), , warehousesturing en ga zo maar door. Ook deze geconnecteerde diensten moeten dus vlot bereikbaar zijn via deze toestellen. Vraag het onze specialist Kristof ( Zorg daarom voor een virtuele werkplek die bruikbaar is op elk toestel. Extra voordeel is dat er geen bedrijfsgegevens achterblijven op privétoestellen die vaak minder beveiligd zijn.

6 Cloud De cloud is een trend die eigenlijk al lang is ingeburgerd, alleen beseffen we het niet. Als we mailen via Gmail of Hotmail, als we een bestand delen via Dropbox of Skydrive, dan werken we in de cloud. Wanneer we dus gegevens opslaan op gecentraliseerde servers die we bereiken via het internet, werken we in de cloud. Ook sommige ERP-toepassingen zullen naar de cloud verhuizen. 2 Vraag het onze specialist Chris De (

7 In werkelijkheid worden de gegevens opgeslagen op een server die gehuurd kan worden voor een vast bedrag per maand. In dat maandelijks bedrag zit meteen ook de aankoopprijs van de softwarelicentie vervat. Hierdoor kan u als bedrijf netjes uw kosten spreiden. De cloud zal steeds meer uitdagingen van de traditionele ERP-software opvangen, zoals: snelle implementatie flexibele configuratie en prijsmodellen snel schaalbaar eenvoudig te onderhouden, te veranderen en up te graden lagere IT-kosten lagere cost of ownership en minder kosten bij verandering Indien u meer geheugen, processorkracht, bandbreedte of opslag nodig heeft, kan dit onmiddellijk worden uitgebreid in de cloud.

8 Meer leesvoer nodig over ERP? 10 netelige vragen die u moet stellen aan ERP-aanbieders voor u een pakket selecteert!

9 1. Sluit uw ERP aan bij hoe wij werken of moet ik mijn bedrijfsprocessen aanpassen aan uw software? 2. Kan uw ERP-systeem flexibel worden uitgerold zowel op mijn eigen servers, als in de cloud alsook op hosted servers? 3. Welk deployment model (on premise, cloud of hosted) is het beste voor mijn bedrijf? 4. Op welke manieren kan uw ERP systeem gekoppeld worden met andere administratieve software? 5. Zal uw ERP-pakket mijn reeds gemaakte investeringen in Microsoft-oplossingen zoals bijvoorbeeld Office maximaliseren? Bezoek het ERP- en IT-blog voor de overige 5 vragen en leer er meteen het antwoord van SDE & Microsoft Dynamics NAV op deze vragen:

10 3 Web In veel gevallen dekken huidige ERPsystemen alle administratieve processen binnen het bedrijf, maar wat met externe processen? In de toekomst wordt een koppeling met het web vanzelfsprekend. Deze nieuwe trend zal er dus voor zorgen dat uw webshop, customer service portal of partnerkanaal op een zeer efficiënte manier kan gekoppeld worden aan uw ERP-systeem.

11 Door een koppeling te maken tussen uw administratieve toepassing en internetapplicaties breidt u op een gecontroleerde manier het bereik van uw ERP-pakket uit. Een webshop of e-commerce site opzetten waar uw klanten kunnen bestellen wordt kinderspel. U hoeft zich geen zorgen te maken over het beheren van prijzen, voorraad, ordergegevens of artikelinformatie op de webshop want die vloeien vlotjes uit uw ERP. Portaalsites waar klanten via selfservice eigen klantenfiche, orders, facturen, planning, artikelen etc kunnen beheren zullen niet langer enkel weggelegd zijn voor grote ondernemingen. Een web-integratie zal uw efficiëntie verhogen en de investering die u maakt in een toekomstgerichte ERPtoepassing nog beter laten renderen. Vraag het onze specialist Jeroen (

12 4 Maatwerk De eerste generatie ERP-software werd 100 % op maat van de klant ontwikkeld. Dat bracht heel wat onderhouds- en upgrade-perikelen met zich mee. Als tegenreactie volgden de standaard-oplossingen waarbij bedrijven hun werking aanpasten aan de software. Tegenwoordig is er opnieuw ruimte voor maatwerk, maar dan wel maatwerk dat verder bouwt op een solide basislaag. Vraag het onze specialist Willy De (

13 Uw volgende ERP moet over een uit de kluiten gewassen basislaag beschikken die bedrijfsbreed dekkend is. Dit wil zeggen van financiëel beheer over productie tot voorraad en distributie. Die basislaag kan vervolgens gefinetuned en uitgebreid worden om volledig aan te sluiten bij uw bedrijfsprocessen en de manier waarop u succesvol zaken doet. Zo geniet u 2 voordelen, namelijk een oplossing op maat en het beperken van de ontwikkelingskost omdat reeds heel wat beschikbaar is in de basislaag. Bovendien zullen de grotere ERPspelers zich in de toekomst meer en meer gaan onderscheiden van de lokale ERP-pakketten door het optimaliseren en versnellen van het implementatieproces. Zij zullen hun partners tools aanreiken waardoor ERP-pakketten efficiënter opgezet kunnen worden en dat zal de klant voelen in tijd en kostprijs.

14 5 Social media Sociale media brengen mensen niet alleen dichter bij elkaar op persoonlijk vlak maar ook op professioneel vlak. LinkedIn is voor velen ondertussen een echt werkinstrument geworden. Het ligt voor de hand dat ook binnen bedrijven de samenwerking tussen personen kan verbeterd worden als sociale media geïntegreerd worden in de nummer 1 bedrijfsapplicatie: het ERP-pakket.

15 Uw werknemers zitten nu reeds bijna allemaal op Facebook, Twitter of LinkedIn. Ook uw klanten en leveranciers zijn ondertussen allemaal uitgerust met bedrijfspagina s op deze sociale sites. Ze delen er op dit ogenblik info die voor uw business relevant is. Is het dan niet logisch dat u deze info capteert en verwerkt in de applicatie waarop uw bedrijf vertrouwt? Dergelijke connectie kan barrières opheffen in uw supply chain, u helpen in uw verkoop en kan u business inzicht geven én dat allemaal realtime. Vraag het onze specialist Sven ( Naast een technische integratie van deze nieuwe informatiekanalen zult u uiteraard ook een beleid moeten ontwikkelen. Welke bedrijfsdata mag ontsloten worden via sociale media, welke niet? Hoe gaat u om met klantencontact via deze kanalen, heeft u interne sociale media applicaties nodig zoals Lync of Sharepoint?

16 6 Apps ERP beheert complexe bedrijfsprocessen. Die vergen gedetailleerde werkschermen waar veel ingave van gegevens gebeurt. Ondanks dat dataingave net een zwakte is van mobiele apps zal er in de toekomst toch veel gebruik gemaakt van worden. Enerzijds in de vorm van dashboards om te consulteren en anderzijds om eenvoudige, veelal mobiele, deeltaken uit te voeren.

17 De huidige apps voor ERP-oplossingen als Dynamics NAV proberen nog al te vaak simpelweg alle functionaliteiten van de desktopapplicatie na te bouwen. De touch-screen interface zonder toetsenbord is hier echter niet goed genoeg voor. In de toekomst zullen we echter meer en meer applicaties zien ontstaan die fungeren als een soort van tweede scherm dat zal gebruikt worden om te consulteren in plaats van ingave op te doen. We denken dan bijvoorbeeld aan real-time dashboards. Windows 8 zal bovendien ondersteuning bieden voor zowel apps als full blown desktop applicaties waardoor gebruikers met 2 schermen nog efficiënter zullen kunnen werken. Een tweede app-evolutie verwachten we in zeer specifieke apps voor kleine ERP-handelingen als voorraadscanning, opnemen van bestellingen of visueel plannen. Vraag het onze specialist Dieter (

18 Meer leesvoer nodig over ERP? E-book: 10 tips voor succesvolle ERPimplementaties

19 Onze consultants staken de koppen bij elkaar en gingen na wat de kritische succesfactoren zijn om een ERP-project vlot te laten verlopen. Bereid jouw project goed voor aan de hand van dit gratis e-book! 1. Heb een gameplan 2. Kies een interne projectleider 3. Doel voor ogen 4. Mijlpalen aftoetsen 5. Betrek alle niveau s 6. CEO s onder elkaar 7. Laat je opleiden 8. Communiceer intern 9. Manage verandering 10. Kijk vooruit

20 7 CRM In de huidige ERP-systemen zit vaak een module voor CRM vervat. Deze module is echter niet zo uitgebreid als een volledig CRM-systeem maar voorziet in de basis. Professionele relaties worden echter steeds complexer en de kanalen diverser. Daarom zullen meer en meer bedrijven een gespecialiseerd CRMsysteem opzetten naast hun ERP-pakket.

21 Een integratie van CRM en ERP zal de return van de investeringen die gemaakt zijn voor zowel ERP als CRM verder vergroten. Welke data u wil synchroniseren tussen beide pakketten hangt af van de noden van uw interne teams. In het algemeen zien we 4 domeinen: Vraag het onze specialist Wendy ( Contact & account-informatie: beide systemen bevatten klanten-informatie. In de ERP voor facturen, in CRM voor het contacteren en offreren. Productinformatie: als je echte procesintegratie wenst waar verkopers mee het orderproces kunnen sturen. Orders en offertes: Verkoopoffertes uit CRM dienen omgezet te worden in bestellingen in het ERP-systeem. Facturen: Als verkopers inzicht nodig hebben in de status van hun offertes die eerder orders werden.

22 Meer leesvoer nodig over ERP? Boek: Haal meer uit uw ERP-investering Vraag uw gratis exemplaar aan van deze unieke bundel van 20 columns over ERPprojecten.

23

24 Meer info over ERP nodig? Volg ons op Twitter, Facebook of LinkedIn of via onze website en blog! ( + facebook.com/softwaredevelopments linkedin.com/company/sde

Toekomsttrends in ERP-software

Toekomsttrends in ERP-software e-book Toekomsttrends in ERP-software #erptrends @sofdevelopments 1 Multi-device De notebook- en pc-verkoop is nu reeds in vrije val. Iedereen wil werken via zijn of haar smartphone, ipad, of andere tablet

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE

IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE IN 10 STAPPEN NAAR EEN GEOLIEDE SALES- & MARKETINGMACHINE De essentiële rol van CRM-software www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK CRM INHOUD 1 In 10 stappen je sales & marketing 5 optimaliseren 1.1

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

Eindelijk ook ERP voor brede KMO-markt

Eindelijk ook ERP voor brede KMO-markt KEYNOTE Eindelijk ook ERP voor brede KMO-markt SOLUTIONS De Boer kiest met Microsoft Dynamics NAV en ifacto voor standaard software en toekomstzekerheid TRENDWATCHER Van cijfergegevens naar ondernemingskennis

Nadere informatie

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be

Exact Online. Het Nieuwe Verkopen. CRM in de cloud. www.exactonline.be Exact Online Het Nieuwe Verkopen CRM in de cloud www.exactonline.be 02 crm in de cloud Inhoud Introductie 1 Managementsamenvatting 4 2 Het belang van CRM 6 3 CRM in de praktijk 8 4 CRM en het verkooptraject

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design

De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design white paper Heeft ú al een ecm systeem? 4 april 2013 Bas Fockens, directeur Datacon BV De toekomst is mobiel Mobiele portals op basis van responsive design Door de komst van de smartphone en tablets is

Nadere informatie

Android Professioneel Gebruiken

Android Professioneel Gebruiken Android Professioneel Gebruiken Praktische Gids Dit document is toegespitst op een praktische implementatie van Android toestellen in een bedrijfsomgeving. Juni 2014 Ulrik Van Schepdael Mobco bvba Voorwoord

Nadere informatie

White paper: introductie van Cloud Computing

White paper: introductie van Cloud Computing White paper: introductie van Cloud Computing Introductie Cloud computing De explosieve groei van cloud oplossingen en diensten in de afgelopen periode is een situatie die vergelijkbaar is met de meeste

Nadere informatie

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties.

Whitepaper. Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Whitepaper Van telefonie naar Unified Communications. De concrete winst voor mkb-organisaties. Er vindt een snelle verschuiving plaats van telefooncentrales naar Unified Communications oplossingen. Bedrijven

Nadere informatie

Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing

Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing Efficiency in klantenbeheer in korte tijd op niveau gebracht met gehoste CRM-oplossing Er is veel interesse voor relatiebeheeroplossingen zoals Microsoft Dynamics CRM, maar organisaties zien op tegen lange

Nadere informatie

#trendingtopics. De werkplek anno nu One size fits nobody. Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead. De transformatie van de ICTafdeling

#trendingtopics. De werkplek anno nu One size fits nobody. Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead. De transformatie van de ICTafdeling #trendingtopics Magazine inspire voor klanten van KPN Consulting Oktober 2014 De werkplek anno nu One size fits nobody Data gets an attitude Zo blijft u tóch in de lead De transformatie van de ICTafdeling

Nadere informatie

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult De WEBSHOP GIDS De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat bevat deze gids? 4 De huidige e-commerce markt 5 De 8 belangrijkste trends

Nadere informatie

Voorwoord 3 Inleiding 4 Een blik vooruit 5

Voorwoord 3 Inleiding 4 Een blik vooruit 5 Inhoud 1. 2. Voorwoord 3 Inleiding 4 Een blik vooruit 5 Actuele thema s bij het uitvoeren van projecten 7 Het kwaliteitshandboek 9 Software die nu in gebruik is 10 Integratie van softwareoplossingen 16

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES

6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES 6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES De waarde van een Architectuur voor business en IT Joost bentvelsen 6 BEST PRACTISES VOOR HET KOPPELEN VAN APPLICATIES De waarde van een architectuur

Nadere informatie

De perfecte storm in telecom

De perfecte storm in telecom M IMPROVING YOUR BUSINESS MOBILITY Mobistar Nummer 10 Jaargang 4 Mei 2013 De perfecte storm in telecom Jan Hein Bakkers Analist bij IDC De toekomst ligt in de hybride netwerken knowhow In 3 stappen naar

Nadere informatie

SOLUTIONS Kansen van B2B e-commerce voor uw organisatie

SOLUTIONS Kansen van B2B e-commerce voor uw organisatie SPOTLIGHT Distributeur audiovisuele apparatuur FACE kiest voor ifacto Distri+ KEYNOTE Waar ligt de echte toegevoegde waarde van going digital? SOLUTIONS Kansen van B2B e-commerce voor uw organisatie INHOUD

Nadere informatie

EspritXB: een echte Service Integrator. Verder in dit nummer: Klantcase ArboUnie De mensen achter EspritXB

EspritXB: een echte Service Integrator. Verder in dit nummer: Klantcase ArboUnie De mensen achter EspritXB J A A R G A N G 1 N U M M E R 1 V O O R J A A R 2 0 0 9 EspritXB: een echte Service Integrator Verder in dit nummer: Klantcase ArboUnie De mensen achter EspritXB VERBONDEN JAARGANG 1 NUMMER 1 VOORJAAR

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014

Quality as a Service. Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Quality as a Service Waarom QaaS? CeneSam, Februari 2014 Inleiding Waarom QaaS? of anders gezegd Waarom zou u vandaag nog moeten beginnen met Quality as a Service? Via dit document willen wij u niet alleen

Nadere informatie

Bekijk onze. nieuwe website www.4ps.nl. 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek. Nieuwsbrief van 4PS - december 2012

Bekijk onze. nieuwe website www.4ps.nl. 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek. Nieuwsbrief van 4PS - december 2012 Bekijk onze nieuwe website www.4ps.nl Nieuwsbrief van 4PS - december 2012 4PS Construct - de marktstandaard in de bouw, GWW en installatietechniek voorwoord Sterker uit de strijd Als deze turbulente tijden

Nadere informatie

Er is een focus-verschuiving

Er is een focus-verschuiving DIT IS EEN BIJLAGE BIJ DAGBLAD DE TELEGRAAF. DE INHOUD VAN DEZE BIJLAGE VALT NIET ONDER DE HOOFDREDACTIONELE VERANTWOORDELIJKHEID. Nr.1/juni 2010 Toegankelij k, betaalbaar en een snelle implementatie BUSINESS

Nadere informatie