TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID"

Transcriptie

1 TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID

2 TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID Het succes en de acceptatie van ICT-oplossingen staat of valt met de beschikbaarheid ervan en deze dient dan ook altijd zo hoog mogelijk te zijn. Niet alleen om medewerkers in staat te stellen optimaal gebruik te maken van hun online werkplek, maar ook om bijvoorbeeld de beste klantenservice te kunnen verlenen moeten zij kunnen rekenen op een snelle en veilige toegang tot alle applicaties. Automatiseringsgids zet de belangrijkste trends voor u op een rij als het gaat om IT-beschikbaarheid. NIET BEZUINIGEN OP MAAT BEZUINIGEN MET ICT Crisis of niet: kosten besparen staat altijd hoog op de agenda van managementteams. Bij veel organisaties is het echter niet langer de trend om te bezuinigen op ICT maar door middel van ICT. Door slimme oplossingen zoals flexwerken via een online werkplek gaan vaste lasten van bijvoorbeeld huisvesting omlaag terwijl de organisatie wel doorwerkt en beschikbaar is voor klanten. Tegelijkertijd stellen ICT oplossingen organisaties in staat meer en meer informatie op maat te leveren aan klanten via tablet of smartphone. Denk bijvoorbeeld aan de digitale factuur en de persoonlijke account waar klanten hun NAW en andere gegevens kunnen bijwerken. HYBRIDE CLOUDOPLOSSINGEN 'Werken in de cloud' en 'cloudoplossingen'. Voor buitenstaanders zijn het nog altijd ongrijpbare termen, terwijl deze oplossingen ongemerkt een rol spelen in het dagelijkse leven van veel mensen in de vorm van Dropbox, Sky Drive of Google Drive. Op een veel grotere schaal is cloudcomputing allang geaccepteerd en is de oriëntatie verschoven van een technische naar een meer bedrijfskundige aanpak. Tegenwoordig zien we binnen dit gebied dan ook kleinere trends ontstaan zoals hybride cloudoplossingen. Veel organisaties vinden de afhankelijkheid van derde partijen bij pure cloudoplossingen een te grote stap en willen bovendien niet te veel afhankelijk zijn van de internetlijn. In het geval van een hybride cloud maakt men gebruik van een publieke cloud en een private. De publieke cloud wordt ingericht met standaardapplicaties zoals Office, terwijl de private cloud dienst doet voor bedrijfsspecifieke toepassingen. Het voordeel van een hybride cloudconfiguratie is dat alle systeemwijzigingen die binnen de bedrijfsmuren plaatsvinden in de private cloud worden gesynchroniseerd met de publieke cloud zodat men altijd en overal over dezelfde werkomgeving beschikt.

3 BRING YOUR OWN TABLET Aangespoord door Het Nieuwe Werken is Bring Your Own Device (BYOD) een trend die we niet over het hoofd mogen zien en eentje die zich met de komst van krachtige tablets (en zelfs smartphones) verder ontwikkelt. Waar tot voor kort Het Nieuwe Werken alleen mogelijk was op een laptop kiezen steeds meer mensen er tegenwoordig voor een apparaat te gebruiken dat nog mobieler is: de tablet. In 2013 zouden volgens Microsoft zelfs tussen 50 en 75 procent meer tablets zakelijk gebruikt worden dan in Met de komst van nieuwe modellen voorzien van krachtige processoren en die bovendien leverbaar zijn met toetsenbord en trackpad wordt het ook wel heel aantrekkelijk om de laptop thuis te laten ten gunste van de tablet, zeker als deze wordt gekoppeld aan de uitrol van 4G waardoor het mogelijk wordt om applicaties te streamen (zie hieronder). Daarbij komt dat BYOD wordt gezien als een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de papierberg, die zeker in bestuurlijk Nederland problematische vormen aanneemt. Gemeenteraden en besturen schakelen dan ook voltallig over op applicaties als Dropbox of zelfgemaakte apps. Windows 8 is ook goed bruikbaar voor BYOD. Daarbij gaat het vooral om Windows To Go, een onderdeel van de Enterprise-versie van Windows 8. Een medewerker kan met Windows To Go vanaf een USB-stick of externe harde schijf het systeemimage van zijn bedrijf vanuit de cloud draaien op een willekeurige pc. Windows 8 hoeft dan niet lokaal geïnstalleerd te zijn. Dan kan de werknemers dus elke laptop binnenbrengen die hij maar wil en simpelweg booten met gebruik van Windows To Go. 4G MOBIELE NETWERKEN Alle grote telecomproviders in Nederland (KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2) investeren zwaar in 4G waarmee snel mobiel internet een feit wordt. En als de verwachtingen worden waargemaakt is snel ook echt snel. In theorie kan met 4G een up- en downloadsnelheid worden gehaald tot maximaal 1000 Mbit. In de praktijk zal deze snelheid waarschijnlijk niet gehaald worden, maar zeker is wel dat 4G veel sneller wordt dan de huidige 3G netwerken die niet verder komen dan maximaal ruim 28 Mbit per seconde. Hoe dan ook, met 4G beschikken we straks over een mobiel netwerk met dezelfde snelheid als in een gemiddeld vast bedrijfsnetwerk of de aansluiting die men thuis heeft. In combinatie met tablets en andere devices die geschikt zijn voor de nieuwe standaard plus gestreamde apps betreden we dan een nieuw tijdperk. Niet alleen als het gaat om flexibel werken maar zeker ook qua entertainment!

4 GESTREAMDE CLOUDAPPLICATIES Softwaregigant Microsoft zet in de zakelijke markt de toon, en dat geldt niet minder voor het aloude Office. Het laatste grote nieuws over Office is de verhuizing naar de cloud. Een van de belangrijkste gevolgen van deze stap is niet zozeer van technische aard maar van een financiële. Microsoft stapt namelijk over naar het abonnementmodel. In plaats van Office te kopen betalen we dus een maandelijks bedrag voor het gebruik van de software. Lokaal installeren is niet meer nodig, alle applicaties worden direct gestreamd uit de cloud en continu gesynchroniseerd, ook met eventuele varianten die offline zijn gemaakt. Microsoft heeft goed nagedacht over de ontwikkeling van Office in de cloud met als doel een online variant te bieden die meer biedt dan de lokale versie. De voordelen zijn evident. Zo kan iedereen die Office huurt zijn documenten vanaf elk apparaat bewerken. Alle instellingen worden centraal in de cloud opgeslagen zodat het mogelijk is om op elk moment vanaf elk device verder te werken, zelfs als een document ergens anders nog geopend is. GEINTEGREERDE APPLICATIES Er gebeurt veel op het gebied van applicaties, want naast cloudapplicaties zien we ook dat applicaties die kunnen worden geïntegreerd met andere systemen sterk in opmars zijn. Dit heeft te maken met het feit dat gebruikers vrijheid willen en geen keurslijf als het gaat om de keuze voor een (kantoor)applicatie. Zij willen dat hun Word-documenten direct worden opgeslagen in Sky Drive maar ook in Google Drive, en dat wijzigingen in het CRM-systeem worden gesynchroniseerd met hun agenda en contactpersonen in Outlook of welke andere applicatie dan ook. Hetzelfde geldt voor een fenomeen als social media. Koppelingen met Facebook, Twitter en YouTube zullen een voorwaarde zijn om gebruikers te overtuigen van het nut van een applicatie. APPLICATIEBEHEER ONDER DRUK Met de opkomst van gestreamde applicaties, maar ook door andere oorzaken, staat het applicatiebeheer bij veel organisaties onder druk. Dit geldt niet alleen voor kleinere organisaties, waar applicatiebeheer niet altijd is ingevuld, want juist ook grotere bedrijven zijn van plan hun inspanningen op dit terrein terug te schroeven. Desalniettemin zijn er bij organisaties met meer dan 50 medewerkers nauwelijks bedrijven te vinden die het doen zonder applicatiebeheer. En als vestigingen applicatiebeheer voeren, doen ze dat vaker met eigen mensen dan met extern personeel. Slechts een kwart van de vestigingen laat het applicatiebeheer door een externe partij uitvoeren. Met name de zakelijke dienstverleners, de overheid en het onderwijs hebben een uitgesproken voorkeur voor intern personeel. SaaS- en cloudproviders zijn voor deze discipline nog nauwelijks in beeld.

5 OPKOMST OPEN SOURCE Open source is al lang niet meer het domein van getalenteerde hobbyisten die vanaf hun zolderkamers handige software de wereld inslingeren. Sterker nog, alleen al het succes van systemen als WordPress en WSO2 (waarbij WSO2 het meest populaire opensource systeem is met gerenommeerde gebruikers als ebay, Cisco en T-Mobile) getuigt van het feit dat de open source wereld is veranderd in een zeer stabiele en volwassen markt, waarin ook aanbieders van commerciële software een snelle verschuiving maken naar open source. De reden hiervoor is dat er uitstekende open source producten worden geleverd die zelfs rond de klok support leveren. In bijna alle gevallen zijn er bovendien direct besparingen te realiseren van vele duizenden euro s op de jaarlijkse support en onderhoudskosten. Bovendien kan elke organisatie tegen redelijke budgetten voor implementatie en productsupport ervoor zorgen dat de laatste ICT oplossingen worden geïmplementeerd om de bedrijfsdoelstelling te halen. OPTIMALE PROCESSEN Al met al komt er door de opkomst van online werkplekken, Het Nieuwe Werken, cloudapplicaties, 4G en streaming media nogal wat op ons af, met als resultaat dat de ICT-omgeving als geheel complexer wordt en veel extra werk meebrengt op het gebied van beheer en beveiliging. Tegelijkertijd verwacht de gebruiker ongestoord en optimaal gebruik te kunnen maken van elke oplossing die hij tot zijn beschikking heeft. Dit moet op elke locatie en vanaf elke laptop, tablet en smartphone mogelijk zijn. Bovendien verwachten gebruikers dat zij bij problemen snel worden geholpen door een systeembeheerder. Medewerkers omzeilen de IT afdeling als die niet direct klaar staat en gaan zelf op zoek naar een oplossing, met alle veiligheidsrisico's van dien. Kortom, het is steeds meer de gebruiker die bepaalt en ICT die faciliteert. De moderne gebruiker van IT oplossingen wenst onafhankelijk van tijd, platform en plaats te kunnen werken. Om deze redenen is het optimaliseren van IT processen een van de belangrijkste speerpunten van elke IT afdeling. Want optimale processen betekent tevreden klanten.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD

VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD VOOR EN NADELEN VAN DE CLOUD Cloud storage. Back-up in de cloud. Er zijn verschillende benamingen voor diensten die computergebruikers in staat stellen om hun documenten en

Nadere informatie

Office 365 versus Online Werkplek

Office 365 versus Online Werkplek Office 365 versus Online Werkplek Datum: 4 juni 2017 Versie: 1.0 2017 Kology Kology Huis ter Heideweg 58 3705 LZ Zeist T. +31 30 890 48 50 E. info@kology.nl W. www.kology.nl Inhoudsopgave 1 Wat is Microsoft

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING?

HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Innervate: Januari 2011 WHITEPAPER CLOUD COMPUTING HOE EENVOUDIG IS HET OM GEBRUIK TE MAKEN VAN CLOUD COMPUTING? Lees hier in het kort hoe u zich het best kunt bewegen in de wereld van cloud computing

Nadere informatie

PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat.

PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat. PrintOnderweg Eenvoudig printen via de cloud. Altijd, overal, iedereen, vanaf elk apparaat. Eenvoudig en betrouwbaar onderweg printen via de cloud Werken en studeren kan overal. Op kantoor, school, de

Nadere informatie

Bring Your Own Device onder controle. Tanja de Vrede

Bring Your Own Device onder controle. Tanja de Vrede Bring Your Own Device onder controle Tanja de Vrede Bring Your Own Device onder controle 5 tools om zelf meegebrachte apparaten te beheren 12 maart 2013 Tanja de Vrede Het gebruik van eigen mobiele apparatuur

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen Voor iedere medewerker het ideale communicatiepakket Het toenemend aantal communicatiemogelijkheden en de steeds grotere keuze aan devices,

Nadere informatie

Werken waar en wanneer u maar wilt!

Werken waar en wanneer u maar wilt! Werken waar en wanneer u maar wilt! Als ondernemer wilt u: Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven Bij alle gegevens kunnen als u bij de klant

Nadere informatie

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet

Qsuite in een mobiele applicatie. Geschikt voor telefoon en tablet Qsuite in een mobiele applicatie Geschikt voor telefoon en tablet Er is geen stoppen meer aan Het internetgebruik in de wereld neemt iedere dag toe. IT is overal,. Internet is steeds meer, vaker en sneller

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Mobiel werken, online en offline. Patrick Dalle

Mobiel werken, online en offline. Patrick Dalle Mobiel werken, online en offline Patrick Dalle Inhoudsopgave Quote... Error! Bookmark not defined. Business case... 3 Introductie... 3 De werkruimte geherdefinieerd... 4 De conversatiegerichte onderneming...

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK

IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK IFECTIVE KNOWLEDGE FRAMEWORK Eenvoudig informatie beheren en vinden Er is veel informatie over een onderwerp of klant. Het blijft echter lastig om de informatie te bundelen en gemakkelijk terug te vinden.

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

VCS VoIP. In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf VCS Automatisering

VCS VoIP. In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf VCS Automatisering In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf Uw telefooncentrale In de Cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf De behoefte aan efficiëntie vraagt om een flexibele communicatieoplossing.

Nadere informatie

Security Awareness

Security Awareness Security Awareness info@avk.nl 085-208 3388 www.avk.nl Security Awareness: Bewustwording en gedragsverandering Veilig werken met IT middelen wordt steeds belangrijker, bijvoorbeeld door de (grote) afhankelijkheid

Nadere informatie

Onderzoek Tablets in het onderwijs

Onderzoek Tablets in het onderwijs Onderzoek Tablets in het onderwijs September 2011 Voorwoord In dit verslag presenteren we onze bevindingen van de tablettest die we hebben uitgevoerd. Zowel de ipad 2 als verschillende Android tablets

Nadere informatie

Verbeter je cybersecurity

Verbeter je cybersecurity Verbeter je cybersecurity Cybercrime Cybercrime, computercriminaliteit, digitale criminaliteit: verschillende termen voor misdaad die zich richt op computers of andere systemen zoals mobiele telefoons

Nadere informatie

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015

Maak kennis met. donderdag 19 november 2015 Maak kennis met wie is GeeFirm GeeFirm Ervaring en referenties in allerlei sectoren Synmotive Internet Overal Cloud - Telecom - Web - IT 24 x 7 support 100% web based office onderdeel van AllSolutions

Nadere informatie

Grotere efficiëntie, meer flexibiliteit

Grotere efficiëntie, meer flexibiliteit Winvision s hybride werkplekconcept voor zorginstellingen Grotere efficiëntie, meer flexibiliteit Er wordt in Nederland steeds meer zorg verleend. Door de toename van het aantal ouderen neemt vooral de

Nadere informatie

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek

imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek imagine. change. Omdat WerkPlek voor u werkt Ricoh WerkPlek De beste zorg voor uw werkplek Een complete werkplek inclusief hard- en software zonder zorgen? Laat WerkPlek voor u werken Thuis, op kantoor

Nadere informatie

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek U wilt maximale vrijheid in het inrichten van uw werkplek, zonder kopzorgen, maar wel betrouwbaar en veilig. Met

Nadere informatie

Zarafa Email en Agenda

Zarafa Email en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa Email en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je email, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Direct een mailtje terug kunnen sturen? Een nieuwe afspraak kunnen

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie

Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-,  - en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie Het Communicatie Platform voor telefonie-, webchat-, e-mail- en WhatsApp routering voor eenvoudige en flexibele bereikbaarheid van uw organisatie 13-12-2017 Bereikbaarheid betrouwbaar en stabiel organiseren

Nadere informatie

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014 Asset 1 van 5 Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer Gepubliceerd op 1 march 2014 De grenzen tussen werk en privé vervagen en steeds vaker wordt technologie van thuis op het werk gebruikt. Bring

Nadere informatie

De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB. Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact

De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB. Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact De Exact MKB Cloud Barometer: Kansen in de Cloud voor het MKB Peter Vermeulen Pb7 Research i.o.v. Exact Veldwerk Doel van de Exact MKB Cloud Barometer Hoeveel waarde haalt het MKB uit de cloud? Hoe kunnen

Nadere informatie

Vereenvoudig het werk voor zorgmedewerkers

Vereenvoudig het werk voor zorgmedewerkers Vereenvoudig het werk voor zorgmedewerkers Waarom is Workspace 365 populair in de zorg? Ontwikkeling in de zorg Door de opkomst van SaaS-oplossingen krijgen zorginstellingen de kans om tegen een lage prijs

Nadere informatie

Zarafa en Agenda

Zarafa  en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa E-mail en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je e-mail, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Een nieuwe afspraak kunnen plannen en de uitnodiging direct versturen

Nadere informatie

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV

Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Trends in Digitale Media; nieuwe opportunities voor TV Second screen breekt definitief door Het aantal bezitters van ipads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1.7 miljoen Nederlanders (14%

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud

Persbericht. Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook van Toshiba: stijl, snelheid en eenvoud met de vrijheid van de cloud Persbericht Persbericht Persbericht Persbericht Maak kennis met de eerste Chromebook

Nadere informatie

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP Wat nou cloud?! De zin én onzin! CSP De zin en onzin van werken in de cloud De cloud, wat is dat nou precies? Is het een hype zoals je die vaker tegenkomt in ICT? Of biedt het echt kansen waar u als ondernemer

Nadere informatie

Klantgegevens uit Microsoft Dynamics CRM via Mobile CRM beschikbaar op PDA

Klantgegevens uit Microsoft Dynamics CRM via Mobile CRM beschikbaar op PDA Klantgegevens uit Microsoft Dynamics CRM via Mobile CRM beschikbaar op PDA Sigma distributiepartner Colours & Coatings wil alle klantgegevens centraal opslaan en op PDA's beschikbaar hebben voor de buitendienstmedewerkers.

Nadere informatie

WAAROM OFFICE 365 BINNEN ZORG?

WAAROM OFFICE 365 BINNEN ZORG? WAAROM OFFICE 365 BINNEN ZORG? SOCIAAL INTRANET EN DIGITALE WERKPLEK VOOR DE ZORGVERLENER Office 365 is een veilig platform die als dienst afgenomen kan worden en bijvoorbeeld ingezet kan worden als Digitale

Nadere informatie

Microsoft Secure Productive Enteprise

Microsoft Secure Productive Enteprise Microsoft Secure Productive Enteprise Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid zal in de toekomst

Nadere informatie

2-Factor authenticatie voor Magister en Office365

2-Factor authenticatie voor Magister en Office365 2-Factor authenticatie voor Magister en Office365 Inhoud 2-factor authenticatie... 1 Authenticator instellen... 2 Gebruik van de authenticator... 2 Authenticatie voor Magister... 3 Software token... 3

Nadere informatie

ipad integratie in het onderhoud

ipad integratie in het onderhoud Maximo Comes To You ipad integratie in het onderhoud Door: Marcel Staring 2013 IBM Corporation Agenda 1. Waarom Mobiel Werken? 2. Wat houdt Mobiel Werken in? Praktisch Technisch 3. MAXIMO Mobiel vs. MAXIMO

Nadere informatie

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing!

Zorgeloos communiceren. Ook voor uw totaaloplossing! Zorgeloos communiceren Ook voor uw totaaloplossing! Aangenaam Wij zijn Flexcom, adviseurs op het gebied van communicatie. Wij willen ervoor zorgen dat u zorgeloos kunt communiceren. Dit doen we met een

Nadere informatie

Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app

Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app Verandering en innovatie in de zorg met de REGIE Zorg app De zorg app Regie is ontwikkeld om cliënten meer inzicht en controle te geven en tegelijkertijd efficiënter te werken. Veranderingen in de zorg

Nadere informatie

Unica Schutte ICT weet waar onze kracht ligt. Universal Electronics en Unica Schutte ICT faciliteren samen flexibel communicatieplatform

Unica Schutte ICT weet waar onze kracht ligt. Universal Electronics en Unica Schutte ICT faciliteren samen flexibel communicatieplatform Unica Schutte ICT weet waar onze kracht ligt Universal Electronics en Unica Schutte ICT faciliteren samen flexibel communicatieplatform Universal Electronics Inc. (UEI), opgericht in 1986, is wereldwijd

Nadere informatie

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1 Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel Rekenvoorbeeld 1 Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een e-mail server. E-mail op smart Phones en tablets wordt steeds populairder en belangrijker maar

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Office 365, SOMtoday & Ouderportaal. Wat kunt u verwachten op het Griftland College

Office 365, SOMtoday & Ouderportaal. Wat kunt u verwachten op het Griftland College Office 365 Office 365, SOMtoday & Ouderportaal Wat kunt u verwachten op het Griftland College Wie zijn wij? José Jansen Financiële administratie j.jansen@griftland.nl Irene Rog Functioneel beheerder SOMtoday

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

HET E-MAILADRES ALS TOEGANGSCODE

HET E-MAILADRES ALS TOEGANGSCODE HET E-MAILADRES ALS TOEGANGSCODE Is het je ook al opgevallen dat alles en iedereen je e-mailadres nodig heeft? Koop je iets online dan moet je jezelf registreren. En ook al wil je geen nieuwsbrief of andersoortige

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

The best of ICT with a human touch. WHITEPAPER Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek

The best of ICT with a human touch. WHITEPAPER Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek Axians Eemsgolaan 15 9727 DW Groningen Tel: +31 88 597 55 00 axians.nl/onbegrensd The best of ICT with a human touch MANAGED WERKPLEK Optimale flexibiliteit

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Voor al uw Office 365 varianten Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven, Office voor Bedrijven, Office 365 Instap en Premium

Dienstbeschrijving Voor al uw Office 365 varianten Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven, Office voor Bedrijven, Office 365 Instap en Premium Dienstbeschrijving Voor al uw Office 365 varianten Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven, Office voor Bedrijven, Office 365 Instap en Premium Versie januari 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail

Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Mobiel, klantgerichter en veilig werken in de retail Voor retailers zijn het uitdagende tijden. Het is daarom nu hét moment om de basis op orde te hebben, door te pakken, en te bouwen aan de toekomst.

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

7x Managers in de cloud

7x Managers in de cloud cloud innovation by Macaw 7x Managers in de cloud Uitkomsten van het Nationale Cloudonderzoek Bij alles wat de businessmanager voorgelegd krijgt, wil hij weten wat het hem en zijn bedrijf oplevert. Voor

Nadere informatie

De digitale wereld is continu in verandering

De digitale wereld is continu in verandering DE MODERNE WERKPLEK De digitale wereld is continu in verandering 1940 1950 1960 1970 1980 1990 2000 2010 2020 1943 Eerste Computer Colossus 1947 Uitvinding transistor (AT&T) 1956 Eerste Videotape recorder

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

Onderliggende technologieën van Workspace 365 voor de Kiosk Medewerker

Onderliggende technologieën van Workspace 365 voor de Kiosk Medewerker Hybride omgeving Inleiding We onderscheiden drie verschillende type medewerkers binnen een bedrijf. Elk type medewerker kan Workspace 365 op een andere manier gebruiken. We gaan in op hoe deze verschillende

Nadere informatie

Mobiel e-mail en internet. Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie

Mobiel e-mail en internet. Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie Mobiel e-mail en internet Overal razendsnel toegang tot e-mail, agenda en informatie De tijd dat we alleen maar achter het bureau zaten ligt achter ons. We gaan flexibeler om met kantooruren en werken

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

MKB in de Cloud. Prof. dr. J.P.J. (Hans) Verkruijsse RE RA

MKB in de Cloud. Prof. dr. J.P.J. (Hans) Verkruijsse RE RA MKB in de Cloud Prof. dr. J.P.J. (Hans) Verkruijsse RE RA Even inventariseren Wie van u zit er in de cloud? Met hoeveel applicaties denkt u? 0 5 6 10 11 15 16 20 20 en meer Even inventariseren Waar maakt

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A Releasenotes versie 1.1 VERSIE 10. 06A Inhoud 1. Inleiding FORTUNA 10.06A 3 2. Systeemeisen FORTUNA 10 4 3. Installatie 5 4. FORTUNA App 6 5. Beveiliging 6 6. Besturingssystemen 6 7. App functionaliteiten

Nadere informatie

Bring Your Own Device

Bring Your Own Device Bring Your Own Device Jef Vleugels, Gerard van Dijk 2 februari 2012 Agenda 13:30 13:45 uur Ontvangst/welkomstwoord 13:45 14:30 uur Deel 1 Beleidscategorieen Procedures en mogelijkheden rondom aanschaf

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN

NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN PAGINA-OVERZICHT De cloud. Iedereen praat erover, maar wat is het nu precies? En moet uw organisatie ook naar de cloud? En als u in de cloud zit of overweegt

Nadere informatie

Application Hosting : Intelligent Hosting

Application Hosting : Intelligent Hosting Application Hosting : Intelligent Hosting Januari 2012 [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze

Nadere informatie

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper ICT tools: Collaboratie tools in de cloud: Evernote: Werkt met een premium model. Gratis voor basis functies, uitgebreidere functies zijn betalend via een abonnement. Evernote is een samenwerkingstool

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen

KlantVenster. Klantgericht werken met KlantVenster LAAT ICT VOOR U WERKEN! Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen KlantVenster Klantgericht werken met KlantVenster Een veelzijdig platform ter ondersteuning van uw bedrijfsdoelstellingen Een modulair opgebouwde oplossing, die de basis vormt voor online dienstverlening

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be

Introductie Workshop. Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie Workshop Tom Hufkens Shopmanager Turnhout & Geel tom.hufkens@webstore.be Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? DEEL 2: WINDOWS 8 Wat zijn

Nadere informatie

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST We hoeven niet meer met de poten in de klei te staan. Het is helemaal hip om met je hoofd in de wolken te zweven. Werken in de Cloud is normaal. Maar als je ooit

Nadere informatie

YES MOBIEL+ MAAKT MOBIELE BEREIKBAARHEID PAS ÉCHT PROFESSIONEEL!

YES MOBIEL+ MAAKT MOBIELE BEREIKBAARHEID PAS ÉCHT PROFESSIONEEL! YES MOBIEL+ BRENGT VAST EN MOBIEL SAMEN IN ÉÉN FLEXIBELE OPLOSSING! Dé Business Provider YES MOBIEL+ MAAKT MOBIELE BEREIKBAARHEID PAS ÉCHT PROFESSIONEEL! Voor u als ondernemer kan een gemiste oproep cruciaal

Nadere informatie

Smart Mobile Services. Simple, Smart, Super"

Smart Mobile Services. Simple, Smart, Super Probleem Kent U dit? Documenten kwijt Overvolle mailboxen Cloudoplossing in USA / Overseas Spyware/NSA/CIA Medewerkers communiceren via openbare riolen Partimers niet direct weer up and running Personeel,

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

ONE Solutions. Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE.

ONE Solutions. Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE. ONE Solutions Your tailored mix of ICT solutions. Brought to you as ONE. 2 Sigmax ONE Solutions Passen altijd bij uw organisatie. Ongeacht hoe groot u bent of wilt worden. Til uw ICT naar een hoger en

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

15-10-2015. Breng werelden bij elkaar met Windows 10

15-10-2015. Breng werelden bij elkaar met Windows 10 Breng werelden bij elkaar met Windows 10 1 Innoveren met slimme ICT in de digitale Strategie wereld Projecten Managed services Apparatuur Werken niet langer alleen op kantoor Maar ook thuis Bij een klant/

Nadere informatie

100% Cloud: Eenvoudiger, Goedkoper, Beter, Veiliger uur // Stan Megens, Everclouds

100% Cloud: Eenvoudiger, Goedkoper, Beter, Veiliger uur // Stan Megens, Everclouds 100% Cloud: Eenvoudiger, Goedkoper, Beter, Veiliger 14.45-15.30 uur // Stan Megens, Everclouds 14.45-15.30 uur // 100% Cloud Waarom 100% Cloud? Wat is 100% Cloud? ICT in de praktijk: 3 Scenario s Hoe dan?

Nadere informatie

Introductie Workshop

Introductie Workshop Introductie Workshop Introductie in Android & Windows 8 Inhoud: DEEL 1: WINDOWS 8.1 Wat zijn de belangrijkste veranderingen? DEEL 2: ANDROID Wat is het en hoe er mee werken? Inhoud DEEL 1: WINDOWS 8.1

Nadere informatie

Office 2010 en SharePoint 2010: bedrijfsproductiviteit op zijn best. Praktische informatie

Office 2010 en SharePoint 2010: bedrijfsproductiviteit op zijn best. Praktische informatie Office 2010 en SharePoint 2010: bedrijfsproductiviteit op zijn best Praktische informatie De informatie in dit document vertegenwoordigt de huidige visie van Microsoft Corporation op zaken die ten tijde

Nadere informatie

Introductie in gebruik van Tablets & Smartphones. Inisiatip 16 november 2014

Introductie in gebruik van Tablets & Smartphones. Inisiatip 16 november 2014 Introductie in gebruik van Tablets & Smartphones Inisiatip 16 november 2014 Agenda Tablets & smartphones: wat is het precies? Veiligheid & Privacy Alles over apps Vraag maar raak http://youtu.be/itumo7vll0m

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij 1 INLEIDING 1.1 Inleiding De cloud is een recent begrip en duidt op het opslaan en bewerken van informatie niet op je eigen pc, maar ergens op het internet (op een server). Het grote voordeel van het opslaan

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019 WELKOM in het Computercafé 21 februari 2019 Cees de Lange, swn@ceesdelange.nl Werken in/met de cloud Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe gebruik je het? Opslag mogelijkheden van data Data (documenten, muziek,

Nadere informatie

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De digitale overheid verovert steeds meer terrein. Want burgers en bedrijven regelen hun overheidszaken steeds meer online. Dit vraagt om een

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie