Brochure FITteam voor bedrijven. Maak je bedrijf fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Brochure FITteam voor bedrijven. Maak je bedrijf fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen!"

Transcriptie

1 Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je kent het spreekwoord ongetwijfeld, maar doe je er ook iets aan? Brochure FITteam voor bedrijven Maak je bedrijf fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen! Neem een kijkje op onze website AUTONOOM PROVINCIEBEDRIJF SPORT Provinciaal Sportcentrum peerdsbos Bredabaan 31, 2930 Brasschaat T , F

2 2

3 3 Inhoud Een win-win voor bedrijf én collega s! 4 Realisatie 5 Voordelen 5 Testen en adviseren 6 Trainen 7 Capaciteit 7 Ondersteuning voor uw werknemers 8 Doelgroep 9 Promotie 9 Inschrijvingen 9 Evaluatie & opvolging 9 Praktische afspraken 10 Prijzen 11 Info en inschrijvingen 12 Aanvraagformulier 13 Checklist 14

4 4 Een win-win voor bedrijf én collega s! Een gezonde geest in een gezond lichaam je kent het spreekwoord ongetwijfeld, maar doe je er ook iets aan? Ga vandaag nog de uitdaging aan en laat het FITteam langskomen in jouw bedrijf! Want het FITteam zet je op weg naar een gezonde en sportieve levensstijl. Je kunt het FITteam best vergelijken met een mobiel testcentrum dat naar je toe komt. We testen je conditie en zetten je op weg om deze te verbeteren. Op je eigen tempo en eigen kracht. Een win-win voor jouw bedrijf maar ook voor je medewerkers. Want fitte collega s zijn gezonder, kunnen beter tegen stress, zijn minder ziek en geven een boost aan je organisatie. Ben je wel te vinden voor al deze voordelen? Wil je verantwoord sporten en bewegen? Wil je een sportief duwtje in de rug? Lees dan snel verder en ontdek de sportieve mogelijkheden van het FITteam in jouw bedrijf.

5 5 Realisatie In 2007 startte het FITbusproject van de provincie Antwerpen met een oude Lijnbus, volledig omgebouwd door bus constructeur Vanhool. Deze mobiele teststudio liet deelnemers van scholen, bedrijven en gemeenten toe om hun conditie op een toegankelijke manier te testen. Eind 2013 werd beslist om het FITbusproject verder te zetten zonder de fysieke aanwezigheid van een bus. We zorgden voor een naamsverandering van FITbus naar FITteam om bedrijven nog beter ten dienste te staan voor al hun vragen rond gezond sporten en bewegen. Want een fit bedrijf is een meerwaarde voor zowel werkgever als werknemer. Alle benodigde materialen om medewerkers te testen, worden door het FITteam ter plaatse gebracht en opgesteld. Op die manier kunnen we blijven voldoen aan de comfortnoden die we anno 2015 willen bieden aan de deelnemers. Op basis van een fietstest en een vetmeting krijgen de deelnemers een goed beeld van hun conditie. Beweegadviseurs geven hun concrete beweegtips om al hun goede voornemens om te zetten in daden. Het eenvoudig op-maat-gemaakt trainingsschema kan worden toegepast op de meeste uithoudingssporten zoals wandelen, zwemmen, fietsen, joggen enzovoort. Voordelen Waarom biedt u de FITtesten aan de deelnemers? bewustwording fitheid en gezondheid betere stressbestendigheid op een aangename manier leren sporten/bewegen besef dat sporten ook aangenaam kan zijn positieve uitstraling naar de inwoners dalend ziekteverzuim

6 6 Testen en adviseren Standaard worden twee testen afgenomen: een vetmeting én een fietsproef. - Het vetgehalte vertelt iets over het percentage lichaamsvet in verhouding tot de vetvrije massa. Rekening houdend met het geslacht en de leeftijd, krijgen de geteste personen een score van één tot en met zeven voor hun lichaamssamenstelling. Een lage score (en dus een te hoog vetpercentage) het vetgehalte betekent een hoger risico op hart- en vaatziekten. Door minder calorieën te eten en meer te bewegen, kan het percentage en dus ook het risico dalen De fietsproef geeft een indicatie van het uithoudingsvermogen. Cardiovasculaire uithouding is voor de gezondheid het belangrijkste element van de fitheid conditie. De test die het FITteam gebruikt, is een gemodificeerde Conconi-test van het Oostenrijkse 7 SportMed Instituut. Uit het hartslagverloop bij een 6 5 progressieve verhoging van de belasting op de fiets 4 3 trekken we conclusies. Het betreft een submaximale 2 1 test waarbij we voornamelijk naar het zogenaamde omslagpunt ( anaerobe drempel ) zoeken. De anaerobe drempel (ook overslagpols genoemd) is de intensiteit van inspanning (snelheid) waarboven melkzuur zich begint op te hopen in de spieren en het bloed. De geteste personen krijgen opnieuw een score van één tot zeven voor hun fitheid. Deze score is het vertrekpunt voor een grondig gesprek waarin de beweegadviseur de resultaten overloopt en een gericht training- en voedingsadvies geeft.

7 7 Trainen Elke deelnemer krijgt op basis van de resultaten een gepersonaliseerd trainingsschema. De volgende tien à twaalf weken kunnen de deelnemers hun uithoudingsvermogen verbeteren in hun favoriete sport: wandelen, lopen, fietsen zwemmen of een andere sporttak. Het trainingsschema werkt met een handig en leuk puntensysteem. Per blokje van 10 minuten trainen binnen de juiste hartslagzone krijg je een bepaald aantal punten. Het spreekt voor zich dat je voor 10 minuten lopen meer punten krijgt dan voor 10 minuten wandelen. Het aantal punten dat je per week moet behalen én de hartslagzone waarin de deelnemer best traint, zijn gebaseerd op de afgelegde conditietest. Hoe beter het fitniveau, hoe meer punten er behaald moeten worden en hoe meer uren er getraind moeten worden. Via een handig meegeleverd invulblad registreert de deelnemer zelf zijn gepresteerde punten. Indien de periode tussen test en hertest langer duurt dan 12 weken kunnen de deelnemers heel eenvoudig zelf hun programma verlengen door per week zelf enkele punten bij te tellen. Capaciteit Per half uur kunnen er tot 5 personen testen. Op een normale testdag kunnen we op die manier 48 tot maximum 60 personen testen. (pauzes inbegrepen). Afhankelijk van het aantal deelnemers, komen er 4 of 5 personen per half uur aan bod. Wij werken echter ook op maat. Een van onze medewerkers zal in overleg met jouw bedrijf de testdag aanpassen aan jouw noden. Geraakt uw bedrijf niet aan 48 deelnemers, dan zijn er volgende oplossingen: - samenwerking vragen bij een dichtbijzijnd bedrijf - uw werknemers laten testen in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat. In de huurprijs is inbegrepen dat het FITteam 2 testdagen langskomt. Tussen beide dagen zitten best weken. Het bepalen van de geschikte data gebeurt in overleg met het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen.

8 8 Ondersteuning voor jouw werknemers Uit ervaring weten we dat medewerkers op de testfietsen krijgen niet zo moeilijk is, maar er ook voor zorgen dat ze een tweede keer terugkomen voor een hertest blijkt een lastiger verhaal. Daarom bieden wij bedrijven die dat willen, extra ondersteuning en coaching voor hun medewerkers zodat iedereen zijn of haar doelstelling behaalt..

9 9 Doelgroep Niet zozeer de sportievelingen (zij moeten immers niet meer worden overtuigd), maar wel de jongeren en volwassenen die ooit wel eens iets aan hun conditie zouden willen doen, proberen we met dit project aan te spreken. Met andere woorden: de grote groep die nog een extra duwtje in de rug nodig heeft om de stap te zetten naar meer beweging. Maar uiteraard zijn ook alle andere geïnteresseerden meer dan welkom! Promotie We stellen het nodige promomateriaal digitaal ter beschikking. Ook flyers zullen beschikbaar zijn. Inschrijvingen Het minimum aantal deelnemers per dag is 48 personen, verdeeld over een hele dag. Op die manier kunnen er 4 personen per half uur komen testen. We bieden ook een pakket aan voor 60 deelnemers. Evaluaties en opvolging Na elke testdag wordt de aanwezigheidslijst van de geteste deelnemers bezorgd aan de contactpersoon binnen jouw bedrijf. We maken ook telkens statistieken van cardio en lichaamssamenstelling. Zo krijg je een globaal beeld van de resultaten van jouw medewerkers. Individuele gegevens van personen bezorgen we niet omwille van privacy-redenen. Onze sportconsulenten staan bovendien steeds paraat om vragen van deelnemers te beantwoorden.

10 10 Praktische afspraken Als bedrijf verwachten we van jou het volgende: Promotie: Als organisator sta je zelf in voor de promotie naar jouw medewerkers. Uiteraard kun je beroep doen op flyers die wij ter beschikking stellen. Inschrijving: Inschrijven voor testen van het FITteam kan enkel online via de website. Je gebruikt deze link makkelijk en eenvoudig in je communicatie waardoor de medewerkers met enkele muisklikken zelf kunnen inschrijven. Als organisator bezorg je alle praktische gegevens zoals douchemogelijkheden, parkeermogelijkheden, sportieve kledij, meebrengen van een handdoek, Indien je ons deze gegevens op voorhand doorgeeft dan plaatsen we deze op de inschrijfpagina zodat iedereen die inschrijft, automatisch alle info doorg d krijgt. Accommodatie: Ten minste twee parkeerplaatsen waarvan 1 voor een lichte vrachtwagen met laadklep. Afmetingen: 305 X 220 X 670 cm De camionette moet tijdens het uitladen ( s morgens en s avonds) vlakbij de testruimte kunnen worden geparkeerd. Goed geventileerde testruimte van minstens 40m². -- Gelijkvloers. Indien deze ruimte bereikt kan worden met een lift met een oppervlakte van tenminste 1,5m x 1m is een verdieping geen probleem -- Drie stopcontacten -- 2 tafels en 10 stoelen Aanwezigheid van een kleedkamer en mogelijkheid tot douche is een must. Bij annulering later dan twee weken voor de eerste testdag wordt 25% van de kostprijs in rekening gebracht. Een annulering nadat de eerste test achter de rug is, wordt volledig in rekening gebracht.

11 11 Prijzen Twee verschillende pakketten: PAKKET 1: PAKKET 2: PAKKET 3: Test en hertest voor telkens 48 personen euro 60 euro /persoon Test en hertest voor telkens 60 personen euro 60 euro /persoon Test en hertest voor telkens 96 personen euro inclusief BTW 46 euro /persoon maximum 60 testers per dag Info en inschrijvingen Olivia Verelst Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Bredabaan 31, 2930 Brasschaat T , F olivia.verelst@provincieantwerpen.be

12

13 AANVRAAGFORMULIER PROVINCIALE CONDITIETESTEN (Eén formulier per datum en/of actieplaats invullen a.u.b.) Prijs en aantal deelnemers overeen te komen met het Autonoom Provinciebedrijf Sport - APB Sport (bij annulatie wordt 25% van de kostprijs gefactureerd) Naam Bedrijf:... Verantwoordelijke bedrijf: Naam en voornaam: Telnr:... Faxnr:... Adres: adres: Datum en actieplaats: Datum Test 1:... Startuur: uur (*) Datum Test 2:... Startuur: uur (*) Keuze pakket: Pakket 1: 48 personen (*) Pakket 2: 60 personen (*) Locatie (volledig adres invullen): Ja, wij hanteren het online-inschrijfsysteem en onze editie mag on line komen vanaf:... (datum invullen) Facturatieadres: Naam:... Straat en nummer:... Postnummer en gemeente:... telefoon:... fax: Ondernemingsnummer:... Te zenden aan: Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) Bredabaan 31, 2930 Brasschaat, T , F , olivia.verelst@provincieantwerpen.be (*) uw keuze aanduiden a.u.b. Huis van de Sport Boomgaardstraat 22 bus Antwerpen T F sport@provincieantwerpen.be BTW - BE IBAN: BE BIC: KREDBEBB

14 Checklist testdag Er is iemand aanwezig op het afgesproken uur om het FITteam toegang te verlenen tot het gebouw Uitlaadzone is voorzien Parkeerplaats is voorzien voor een camionette Testruimte voorzien op het gelijkvloers Testruimte niet op gelijkvloers lift aanwezig (opp ten minste 1m X 1.5m) In de testruimte kan een raam worden opengezet/ventilatie aangezet worden De testruimte heeft 3 stopcontacten In de testruimte zijn 2 tafels en 10 stoelen aanwezig Er is een GSM-numme r bezorgd aan het FITteam van iemand die heel de testdag aanwezig is De deelnemers weten alle info. (testplaats, uur, douches, sportieve kledij meebrengen, ) Alle deelnemers zijn ingeschreven in het online-inschrijfsysteem

15

16 16 Info en inschrijvingen Olivia Verelst Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Bredabaan 31, 2930 Brasschaat T , F olivia.verelst@provincieantwerpen.be V.U.: Tom Van Look, directeur APB Sport Boomgaardstraat 22 b Antwerpen gedrukt op 100% FSC papier waarvan 60% gerecycleerd AUTONOOM PROVINCIEBEDRIJF SPORT Boomgaardstraat 22 bus 1, 2600 Antwerpen T , F

Brochure FITteam voor gemeenten. Je gemeente fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen!

Brochure FITteam voor gemeenten. Je gemeente fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je kent het spreekwoord ongetwijfeld, maar doe je er ook iets aan? Brochure FITteam voor gemeenten Je gemeente fit en gezond, laat het FITteam van de provincie

Nadere informatie

Productportfolio. provincie Antwerpen. Samen met gemeenten en regio s bouwen aan een sportieve provincie!

Productportfolio. provincie Antwerpen. Samen met gemeenten en regio s bouwen aan een sportieve provincie! Productportfolio provincie Antwerpen Samen met gemeenten en regio s bouwen aan een sportieve provincie! 3 Voorwoord Beste lezer, De provincie Antwerpen en steden en gemeenten: het is en blijft een winnend

Nadere informatie

SPORT SPEEL School. op woensdag en op zaterdag. Ook kinderen met een handicap zijn welkom!

SPORT SPEEL School. op woensdag en op zaterdag. Ook kinderen met een handicap zijn welkom! 2017-2018 SPORT SPEEL School Ook kinderen met een handicap zijn welkom! op woensdag en op zaterdag Wat is de Sport Speel School? De Sport Speel School leert kinderen van jongs af aan rollen, kruipen, springen,

Nadere informatie

TorhoutBeweegt. Samen gezond in beweging. Wie ontvangt het label Torhouts FITbedrijf 2018?

TorhoutBeweegt. Samen gezond in beweging. Wie ontvangt het label Torhouts FITbedrijf 2018? BeweegStudio Rembert www.beweegcoach.net TorhoutBeweegt Samen gezond in beweging Wie ontvangt het label Torhouts FITbedrijf 2018? Onderzoek heeft het al meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren

Nadere informatie

Sporten voor personen met een handicap

Sporten voor personen met een handicap sportvorm!ng Studiedag Sporten voor personen met een handicap donderdag 30 november 2017 Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Bredabaan 31 2930 Brasschaat Stel zelf je programma samen. Kies twee activiteiten

Nadere informatie

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN ALGEMENE GEGEVENS AANVRAGER: Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN in te dienen voor 1 oktober indien evenement plaatsvindt in de periode januari

Nadere informatie

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones.

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones. De Veenlopers Basis trainingsschema 5 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de SouplesseMethode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema

Nadere informatie

DIABETES EN BEWEGEN Hypo of hyper

DIABETES EN BEWEGEN Hypo of hyper DIABETES EN BEWEGEN Bewegen is voor iedereen belangrijk. Als u regelmatig beweegt, verbetert uw conditie. Ook kan voldoende beweging voorkomen dat u te zwaar wordt, en het helpt bij afvallen. Bovendien

Nadere informatie

SPORTKAMPEN. in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap

SPORTKAMPEN. in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap SPORTKAMPEN in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos 2015 Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap Géén enkele reden dus om je te vervelen tijdens de vakantie!

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol bezig

Nadere informatie

200 euro twintig Normaal tarief minus de vergoeding

200 euro twintig Normaal tarief minus de vergoeding Hoe fit ben jij? Dat sporten gezond is, zal niemand ontkennen. Als schaatstrainingsgroep Giethoorn (STGiethoorn) beoefenen we allemaal sport. Hetzij schaatsen, fietsen, hardlopen of skeeleren. De ene hele

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

PAKKETTEN WAARBIJ JULLIE SAMEN EEN KEER PER WEEK TRAINING VOLGEN. (1 OP 2 TRAINING)

PAKKETTEN WAARBIJ JULLIE SAMEN EEN KEER PER WEEK TRAINING VOLGEN. (1 OP 2 TRAINING) *Alle prijzen zijn inclusief btw. *Bij elk pakket wordt je progressie bijgehouden met een online programma. Ook meet ik om de twee weken je vet percentage. *Bij elk pakket krijg je jouw persoonlijke voedingsschema

Nadere informatie

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:...

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:... Module 2 SPORT en Conditie Datum:... Leerling:... Klas:... Dit ga je doen Je leert vanuit de theorie wat er precies bedoeld wordt met conditie, en waarom het zo belangrijk is. Want wanneer is je conditie

Nadere informatie

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen

Collega s activeren collega s. De aanjager laat mensen meer bewegen Collega s activeren collega s De aanjager laat mensen meer bewegen Waarom hebben we aanjagers nodig? Veel mensen willen wel meer bewegen. Maar in de hectiek van alledag lukt dat vaak niet. Een klein zetje

Nadere informatie

Begeleiding bij een Gastric Bypass door Fysiotherapie

Begeleiding bij een Gastric Bypass door Fysiotherapie Begeleiding bij een Gastric Bypass door Fysiotherapie U krijgt deze folder om u voor te bereiden op uw gastric bypass operatie. Het bevat onder andere de uitleg van het triflo-ademapparaat dat u wordt

Nadere informatie

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones.

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones. De Veenlopers Basis trainingsschema 10 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de SouplesseMethode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus Het Jeugdsportfonds Camille Paulus Een sporttoekomst voor jongeren en personen met een handicap Wat is sporten? Sporten is niet alleen een werkwoord. Het brengt mensen dichterbij, maakt energie en creativiteit

Nadere informatie

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones.

De Veenlopers. De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones. De Veenlopers Basis trainingsschema 5 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de SouplesseMethode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Basis trainingsschema 5 km

Basis trainingsschema 5 km Basis trainingsschema 5 km De basis trainingschema s van Mijnhardlooptrainer.nl zijn volgens de SouplesseMethode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema s veel

Nadere informatie

Basis trainingsschema 42 km

Basis trainingsschema 42 km Basis trainingsschema 42 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de Souplesse Methode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema s veel voordelen

Nadere informatie

Gezondheid Fitheid Geschiktheid voor de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Ger Kaldenberg

Gezondheid Fitheid Geschiktheid voor de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Ger Kaldenberg Gezondheid Fitheid Geschiktheid voor de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter Ger Kaldenberg Wat wilt u weten? Wat wilt u meenemen? Programma Wat gaan we doen? Wat betekenen fit en fitheid? Wat is

Nadere informatie

Bron: http://www.emmausinstituut.eu/.../conditietests%20en%20training.doc

Bron: http://www.emmausinstituut.eu/.../conditietests%20en%20training.doc 1. CONDITIETESTS Je kan je conditie testen met de Coopertest en de Légertest (= beeptest). Deze laatste wordt ook shuttle-run-test genoemd, omdat je zoals een badmintonshuttle heen en weer loopt tussen

Nadere informatie

Het kwantificeren van bewegen

Het kwantificeren van bewegen 20 Geen calorieën, maar FIT-punten tellen Het kwantificeren van bewegen Tekst: Caroline Mangnus De eenvoudigste manier om gezondheid te bevorderen is door het uitvoeren van fysieke activiteiten in de juiste

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Coach Organisatie: Centrum voor Beweging en Onderzoek Groningen Contactpersoon: mevrouw Siska Sprenger Contactpersoon 2: mevrouw Brechje Houet Erkenningen: Goed beschreven Sport- en beweegaanbod Achtergrond

Nadere informatie

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter

fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Fitcenter Fit center fitcenter@railsport.nl www.railsportfitcenter.nl Railsport Fitcenter Algemeen Wellness, u komt dit begrip tegen woordig overal tegen. Het staat voor alles wat te maken heeft met genieten, ontspanning

Nadere informatie

Sponsordossier Transplantoux 2013

Sponsordossier Transplantoux 2013 Sponsordossier Transplantoux 2013 Mont Ventoux + Transplantatie =Transplantoux Elk jaar krijgen meer dan duizend mensen in België te horen dat ze een nieuw orgaan nodig hebben. Een orgaantransplantatie

Nadere informatie

Hardloopschema voor semi-gevorderden

Hardloopschema voor semi-gevorderden Hardloopschema voor semi-gevorderden Heb je je eerste tien trainingsweken erop zitten? Dan kun je de overstap maken naar het onderstaande schema voor semi-gevorderden. Dit hardloopschema is opgebouwd als

Nadere informatie

Persoonlijke informatie

Persoonlijke informatie Persoonlijke informatie Welkom bij Fysio Topfit! Wat gaat er gebeuren? 1. Wij vragen u onderstaand vragenformulier in te vullen. Vervolgens gaat u een aantal fysieke metingen doen. Naast algemene informatie

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Basis trainingsschema 10 km

Basis trainingsschema 10 km Basis trainingsschema 10 km De basis trainingschema s van Mijnhardlooptrainer.nl zijn volgens de SouplesseMethode / EMI opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere trainingschema s

Nadere informatie

Sportparticipatie en fysieke activiteit

Sportparticipatie en fysieke activiteit Sportparticipatie en fysieke activiteit Gepensioneerden Het doel van deze vragenlijst is wat meer te weten te komen over uw eigen sportbeoefening. Graag hadden wij op uw medewerking gerekend. Deze vragenlijst

Nadere informatie

adviezen begeleiding bij een hernia-operatie fysiotherapie ZorgSaam

adviezen begeleiding bij een hernia-operatie fysiotherapie ZorgSaam adviezen Gastric na Bypass een hernia-operatie begeleiding bij een fysiotherapie ZorgSaam 1 2 Begeleiding fysiotherapie bij een Gastric Bypass. U krijgt deze folder om u voor te bereiden op uw gastric

Nadere informatie

ENERGY LAB MISSIE. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en in beweging te houden.

ENERGY LAB MISSIE. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en in beweging te houden. ENERGY LAB ENERGY LAB MISSIE Onze missie is om zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen en in beweging te houden. Als full-service sport- en gezondheidspromotiecentrum geven we advies richting het

Nadere informatie

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen

Start met bewegen. Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Tips voor gezond bewegen Start met bewegen Voel je fitter en gezonder Inleiding Starten met meer bewegen is een gezond besluit. Bij bewegen denk je misschien aan intensief sporten zoals

Nadere informatie

pro personal fit medisch intakeformulier Achternaam: Voorletters: M V Adres: Telefoon: Mobiel: 06 E-mail: Beroep: Werkgever:

pro personal fit medisch intakeformulier Achternaam: Voorletters: M V Adres: Telefoon: Mobiel: 06 E-mail: Beroep: Werkgever: pro personal fit medisch intakeformulier Achternaam: Voorletters: M V Voornaam: Geboren: Adres: Plaats: Postcode: Telefoon: Mobiel: 06 E-mail: @ Beroep: Werkgever: Privacy Alle gegevens die u op dit medisch

Nadere informatie

Berekening hartslagzones

Berekening hartslagzones Berekening hartslagzones 1. Formule via maximale hartslag Een eenvoudige en snelle berekening (maar minst betrouwbare). MAN VROUW 220 minus leeftijd 226 minus leeftijd 2. Formule van KARVONEN via het verschil

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:.

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING. 1. Titel project:. Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. Titel project:. 2. Gegevens aanvrager Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014

Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014 Sponsordossier Transplantoux-triatlon 2014 Elk jaar krijgen meer dan duizend mensen in België te horen dat ze een nieuw orgaan nodig hebben. Een orgaantransplantatie is voor hen de enige kans. Een transplantatie

Nadere informatie

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise

Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Pace vragenlijst Physician-based Assessment and Counseling for Exercise Dit formulier bepaalt uw lichamelijke activiteiten niveau. Lees dit formulier door en kies de zin die het beste aansluit bij uw huidige

Nadere informatie

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties Duurzame G-sportmaterialen G-sportorganisaties Het APB Sport beschikt over een uitgebreide uitleendienst met G-sportmaterialen. Voor dit initiatief werden 15 extra sportrolstoelen en één handbike aangekocht.

Nadere informatie

Wil je nog meer lezen over de hartslag? Dan verwijzen we je naar:

Wil je nog meer lezen over de hartslag? Dan verwijzen we je naar: Hartslag Onze hartslag, of ook wel polsslag genoemd, is één van de bruikbare indicaties voor diverse aspecten van onze gezondheid. Het is dan ook zeker interessant om iets meer te weten over onze rusthartslag

Nadere informatie

Aanvangsniveau van dit schema is minimaal 5 km (30-40 minuten) achter elkaar kunnen hardlopen!

Aanvangsniveau van dit schema is minimaal 5 km (30-40 minuten) achter elkaar kunnen hardlopen! De Veenlopers Basis trainingsschema 10 km De basis trainingschema s zijn volgens de SouplesseMethode / EMI (Ervaren Mate van Inspanning) opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten van andere

Nadere informatie

De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones.

De temponummers zijn ook te vervangen voor het trainen met hartslagzones. De Veenlopers Basis trainingsschema 5 km De basis trainingschema s van de Veenlopers zijn volgens de SouplesseMethode / EMI (Ervaren Mate van Inspanning) opgebouwd. Deze trainingsmethode heeft ten opzichten

Nadere informatie

Fiets/Loop voor een huis

Fiets/Loop voor een huis Fiets/Loop voor een huis Bijgaand een eerste aanzet ter voorbereiding op Fiets/Loop voor een Huis, het bedwingen van de Alpenreus de Galibier. Het programma is opgesteld om de Col du Galibier met eventueel

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011

INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011 INSCHRIJVINGSFORMULIEREN 2010-2011 T-REX nv. Schilderstraat 23 2000 Antwerpen T: 03/448.34.34 GSM: 0032 (0) 475 509 900 Fax: +32-(0)3/646.42.15 Mail: info@t-rex.be 1 Data mega eroticabeurzen Antwerp Expo

Nadere informatie

Het is niet het gedacht dat telt, doe het ook!:

Het is niet het gedacht dat telt, doe het ook!: Doe het goed, doe het te voet De sportdienst van Nijlen engageert zich om de bewegingscampagne '10.000 STAPPEN' op te starten. Het doel van het project is aan te zetten tot meer beweging en/of fysieke

Nadere informatie

4/07/2013. intensiteit

4/07/2013. intensiteit Trainen met hartslagmeting Herentals - juni 2013 Trainingsdoel Indeling in trainingszones volgens hartslag * % HR max * % HRR (Karvonen) * % VO 2 max * volgens aërobe/anaërobe drempel Welke problemen zijn

Nadere informatie

Bijlage 2: 3.2 onderzoek

Bijlage 2: 3.2 onderzoek Bijlage : 3. onderzoek Ik heb een onderzoek gedaan naar de fitheid van de kinderen van groep 7 en 8 van de Sint Lambertus school in Asten. Ik heb eerst een enquête afgenomen, en heb daarna testjes afgenomen

Nadere informatie

Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand.

Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand. Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand. Advies en informatie voor werknemers Gezond en veilig werken. Je hebt t zelf in de hand. Gezond en veilig werken, je goed voelen en dat blijven doen,

Nadere informatie

Informatiebrochure FYSIO-FITNESS. bij Fysiotherapie Gestel

Informatiebrochure FYSIO-FITNESS. bij Fysiotherapie Gestel Informatiebrochure FYSIO-FITNESS bij Fysiotherapie Gestel Programma: inleiding intake trainingen evaluatie trainingstijden kosten Inleiding Medische fitness is individueel begeleide, specifiek op het klachtenpatroon

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM. 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het fitnesscentrum of van de sportclub.

ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM. 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het fitnesscentrum of van de sportclub. Lange Nieuwstraat 109-2000 Antwerpen 03/203.76.00 info@lmpa.be 03/225.02.35 www.lmpa.be ondernemingsnr : 04 117628 22 ATTEST SPORTCLUB OF FITNESSCENTRUM 1. In te vullen door de verantwoordelijke van het

Nadere informatie

ook altijd in beweging? dé specialist in arbeid en gezondheid

ook altijd in beweging? dé specialist in arbeid en gezondheid ook altijd in beweging? dé specialist in arbeid en gezondheid Test: Beweeg jij voldoende? 1. Wat is beter: iedere dag een half uur achter elkaar bewegen, of 3 keer 10 minuten bewegen verspreid over de

Nadere informatie

5 x 1 balletje opzuigen (inademen) en zo lang mogelijk boven houden. 5 x 2 balletjes opzuigen (inademen) en zo lang mogelijk boven houden.

5 x 1 balletje opzuigen (inademen) en zo lang mogelijk boven houden. 5 x 2 balletjes opzuigen (inademen) en zo lang mogelijk boven houden. Begeleiding bij een Gastric Bypass door Fysiotherapie Met de informatie op deze pagina kunt u zich voorbereiden op uw gastric bypass operatie. U krijgt onder andere uitleg over het triflo-ademapparaat

Nadere informatie

Twee kwartier beweegplezier

Twee kwartier beweegplezier Twee kwartier beweegplezier Twee kwartier beweegplezier Meer dan 60 % van de Belgen beweegt te weinig. Nochtans kan twee kwartier matig intensief bewegen per dag een belangrijke gezondheidswinst opleveren.

Nadere informatie

Beweeg in de juiste richting!

Beweeg in de juiste richting! Beweeg in de juiste richting! Inhoud Sport, bewegen, fysieke activiteit? Wat is UniefActief? o o o o Begeleidingstrajecten Exclusief aanbod voor KU Leuven personeelsleden Inschrijven Nieuwsbrief Vragen

Nadere informatie

WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst!

WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst! WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst! De provincie Antwerpen zet volop in op G-sport, sport voor personen met een handicap. Maar

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING

AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING Datum: AANVRAAGFORMULIER FONDS VOOR TALENTONTWIKKELING 1. TITEL PROJECT. 2. GEGEVENS AANVRAGER Naam van persoon/feitelijke vereniging/vzw: Adres:.. Telefoon: Fax :. E-mail:.... Ondernemingsnummer (BTW-statuut

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden.

Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden. Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden. Hoe maak je een afspraak voor een individuele supervisie, coaching of therapiesessie? Je mailt naar Linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje. Elegast - Den Dam. Editie november 201 4. Buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam Buurtwerking in de Damwijk Editie november 201 4 Inhoud Voorwoord 2 Vrijwilligers 3 Quiz 4 Sinterklaasfeest 5 Feesten 6 Sorteerstraatjes 7 Spelnamiddag 8 Programma spelnamiddag

Nadere informatie

Veilig en gezond werken. Ook altijd in beweging?

Veilig en gezond werken. Ook altijd in beweging? Veilig en gezond werken Ook altijd in beweging? Test: beweeg jij voldoende? 1. Wat is beter: iedere dag een half uur achter elkaar bewegen, of 3 keer 10 minuten bewegen verspreid over de dag? a. Dat maakt

Nadere informatie

UW ORGANISATIE IN TOPCONDITIE

UW ORGANISATIE IN TOPCONDITIE UW ORGANISATIE IN TOPCONDITIE Hoe gezond is uw organisatie? Voor het antwoord op die vraag kunt u puur afgaan op uw bedrijfsresultaat, maar het zijn uw mensen die het werk moeten doen. De conditie van

Nadere informatie

Training Trainingsintensiteit:

Training Trainingsintensiteit: Training Niet de kwantiteit maar wel de kwaliteit van de trainingen zorgen voor resultaat. Iedere sporter heeft individuele eigenschappen qua aanpassingsvermogen en genetische kenmerken. Training is daarom

Nadere informatie

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 TEST 1 TEST 2 TEST 3 TEST 4 4-01-02 11-12-02 vermogen vermogen tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf watt watt/kg min-sec,,,/min mmol min-sec,,,/min mmol

Nadere informatie

19627427.00 FRA/NLD A NLD TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE

19627427.00 FRA/NLD A NLD TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE TIPS VOOR EEN GOEDE CONDITIE 19627427.00 FRA/NLD A NLD INHOUD 1. Volg uw hartslag... 3 2. Kies de sport die bij u past... 4 3. Aanbevolen hartslagzone... 6 4. De perfecte training... 8 1. VOLG UW HARTSLAG

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

Wandelprogramma: Beweegt u voldoende?

Wandelprogramma: Beweegt u voldoende? Wandelprogramma: Beweegt u voldoende? Voldoende beweging zorgt ervoor dat u zich fitter voelt, ontspannen bent en er strakker uitziet. U beweegt voldoende wanneer u minimaal 5 dagen in de week, 30 minuten

Nadere informatie

PrestatieTest. De eerste stappen naar betere prestaties.

PrestatieTest. De eerste stappen naar betere prestaties. PrestatieTest De eerste stappen naar betere prestaties. Naam: Mevrouw X Lengte: 172 cm Geboortedatum: 23-9-1987 Gewicht: 67,3 kg Geslacht: Vrouw Testdatum: 22-01-13 Standaard metingen Vetpercentage (%)

Nadere informatie

Vitaliteit rendeert! www.vital4me.nl

Vitaliteit rendeert! www.vital4me.nl Vitaliteit rendeert! Vitaal zijn en je vitaal voelen staat voor iedere persoon aan de basis van het leven. Om je lekker te voelen, om je werk goed en met plezier te doen en/ of om prestaties te leveren.

Nadere informatie

Zomerbrigade. Activiteiten en infobundel 2010. Van speelplein t Grobbeltje. V.U.: Gemeentebestuur Kampenhout, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout

Zomerbrigade. Activiteiten en infobundel 2010. Van speelplein t Grobbeltje. V.U.: Gemeentebestuur Kampenhout, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout Zomerbrigade Van speelplein t Grobbeltje Activiteiten en infobundel 2010 V.U.: Gemeentebestuur Kampenhout, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout Zomer-wie? Jongens en meisjes die het 1e, 2e en 3e middelbaar

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE

HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE HET FYSIEKE TRAININGSPROGRAMMA HIMALAYA SHAMBALLA EXPEDITIE Het doel van dit programma is om in het komende jaar toe te werken naar de reis die ons te wachten staat in de Himalaya s. Belangrijk daarbij

Nadere informatie

Sportaanbod. voor scholen

Sportaanbod. voor scholen Sportaanbod voor scholen INHOUDSTAFEL 4. Schoolsportdagen op maat Jouw sportdag in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos 6. Sportpakketten voor kleuter-, lager en secundair onderwijs 7. Inschrijven? Dat

Nadere informatie

Persoonlijke Gezondheidspeiling

Persoonlijke Gezondheidspeiling Persoonlijke gezondheidspeiling Uw gezondheid en energie wordt als belangrijke factor voor inzetbaarheid gezien. Met deze peiling kunt u kijken welke onderdelen van gezondheid goed voor elkaar zijn en

Nadere informatie

Checklist online cursussen

Checklist online cursussen Checklist online cursussen 1. Cursus uitleg-pagina Voorbeeld: http://www.itrainmyhorsesbrain.com/courses/het-hoe-en-waarom-vaneen-itmhb-cursus-in-3-delen/ Dit gedeelte is openbaar. Hier leg je uit waar

Nadere informatie

Bewegen stimuleren bij bedrijven

Bewegen stimuleren bij bedrijven 40 De uitdaging voor beweegspecialisten Bewegen stimuleren bij bedrijven Tekst: Caroline Mangnus Ondanks fiscaal aantrekkelijke voorwaarden van de overheid, blijkt dat slechts een beperkte groep werknemers

Nadere informatie

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen.

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee

Nadere informatie

www.multiweldrunners.nl

www.multiweldrunners.nl Week 1 2x 2 min. heel rustig fietsen 2x 25 min. duurtempo 3 min. heel rustig fietsen 2x 2 min. heel rustig fietsen Week 2 2x 25 min. duurtempo 2 min. heel rustig fietsen 2x 30 min. duurtempo 2x 25 min.

Nadere informatie

! In deze brochure vindt u nog enkele praktische richtlijnen.!

! In deze brochure vindt u nog enkele praktische richtlijnen.! Beste ouder, We ontvingen van u een inschrijving voor één van onze voetbalstages. Dit betekent dat uw toekomstige topvoetballer op het punt staat om de week van zijn leven te beleven. In deze brochure

Nadere informatie

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken

Sint-Ursula brieft 16/03/ Stand van Zaken Sint-Ursula brieft 16/03/2019 1. Stand van Zaken a. de trainingen Nog een dikke maand tot het trainingsweekend. Dit is een belangrijke test voor mens, materiaal en groep. 3 dagen na elkaar 100 km fietsen

Nadere informatie

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN. Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe. Naam: Naam paard: TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: DOELEN Wat wil je bereiken? Als alles mogelijk zou zijn, geld en talent geen rol zouden spelen, wat is dan jouw grote droom

Nadere informatie

15 km Zevenheuvelenloop

15 km Zevenheuvelenloop 15 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Obesitastraining Eat-Fit

Patiënteninformatie. Obesitastraining Eat-Fit Patiënteninformatie Obesitastraining Eat-Fit 1 Inhoud Inleiding... 3 Body Mass Index (BMI)... 3 Obesitas en fysieke activiteit... 3 Dieettherapie... 4 Operatie... 5 Onze obesitastraining Eat-Fit... 5 Het

Nadere informatie

7 km Zevenheuvelenloop

7 km Zevenheuvelenloop 7 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE

FACILITEITEN ACCOMMODATIE JH Sankt-Vith Het aangename stadje Sankt-Vith en zijn omgeving liggen op het kruispunt van Eifel en Ardennen. De gemeente is al generaties lang bekend om haar gastvrijheid en haar kwalitatief hoogstaand

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden?

Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Wij zijn Sport Helden! Zullen wij samen sport aanbieden? Na ons gesprek zojuist kunt u in deze bijlage een stukje achtergrond informatie vinden. Mocht u vragen hebben, dan hoor ik dit graag. Veel plezier

Nadere informatie

PIJN OP DE BORSTPOLIKLINIEK

PIJN OP DE BORSTPOLIKLINIEK PIJN OP DE BORSTPOLIKLINIEK 1163 Afspraak Pijn op de borst polikliniek (POB) Mevrouw/Mijnheer, Dag Datum Meldt u zich om: o 8.00 uur bij balie 352 o 12.00 uur bij balie 352 Bericht van verhindering Het

Nadere informatie

Dr. An Bogaerts PortaAL Expertisecentrum voor Gezond Bewegen KU Leuven

Dr. An Bogaerts PortaAL Expertisecentrum voor Gezond Bewegen KU Leuven Motiveren van niet-actieve senioren wat is de rol van de bewegingsambassadeur? Dr. An Bogaerts PortaAL Expertisecentrum voor Gezond Bewegen KU Leuven PortaAL Poort naar een Actieve Levensstijl Expertise

Nadere informatie

stappen: hoe begin je eraan?

stappen: hoe begin je eraan? 10.000 stappen: hoe begin je eraan? 1 2 3 4 5 6 Meet je stappen gedurende een week. Bepaal je doel. 500 extra stappen per dag is een haalbare uitdaging. Hou dit minstens 1 week vol. Kies na elke week een

Nadere informatie

Be in control. Test and Monitor your Performance!

Be in control. Test and Monitor your Performance! www.juntosfootballmanagement.com Be in control. Test and Monitor your Performance! Juntos Football Management (JFM) is een voetbal management organisatie dat voetballers(m/v) en overige sporters een kans

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Inspanningstest. Inspanningstest 1

Patiënteninformatie. Inspanningstest. Inspanningstest 1 Patiënteninformatie Inspanningstest Inspanningstest 1 Inspanningstest Martini Sportmedisch Centrum, route 0.8 Telefoon (050) 524 7285, email sport@mzh.nl Algemeen Neemt u bij ieder bezoek aan het ziekenhuis

Nadere informatie