WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst!"

Transcriptie

1 WORD 100% SPORTFAN! Supporter voor het G-sportfonds en geef personen met een handicap een duurzame sporttoekomst! De provincie Antwerpen zet volop in op G-sport, sport voor personen met een handicap. Maar de G staat ook voor gewoon, geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord maar vooral ook genieten. Word ook G-sportfan en steun het G-sportfonds van de provincie Antwerpen. Samen met jou geven we sportende personen met een handicap alle kansen om te sporten of te bewegen. Vandaag maar ook morgen. Surf naar en kom er alles over te weten.

2 Onze missie? Personen met een handicap aan het sporten en bewegen krijgen! Sporten met het syndroom van Down, zwemmen met slechts één been, basketballen vanuit een rolstoel, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien Sporten met een handicap, het lijkt niet evident en dat is het ook niet. Daarom start de provincie Antwerpen met een nieuw sportfonds, een fonds dat taboedoorbrekend wil werken en personen met een handicap alle kansen wil geven om duurzaam te bewegen en te sporten. Op hun eigen ritme, eender welke handicap ze ook mogen hebben. Want iedereen verdient een sporttoekomst. En daarvoor hebben we ook jou nodig! Provinciegedeputeerde voor sport Bruno Peeters: De provincie Antwerpen telt vandaag maar liefst enthousiaste G-sporters én 223 sportclubs met een werking gericht naar personen met een handicap. Hiermee zijn we absolute koploper in Vlaanderen. Hiermee is ons werk niet gedaan, verre van. Met het sportfonds willen we nog meer personen met een handicap bereiken om hen aan het sporten en bewegen te krijgen. Gouverneur Cathy Berx, eerste G-sportfan: Personen met een handicap alle kansen bieden om te sporten en te bewegen, ziedaar hét doel van het sportfonds. Dankzij de onvoorwaardelijke steun van de voltallige deputatie, de medewerkers van het provinciebestuur, de vele G-sportambassadeurs en heel wat bedrijven kunnen we personen met een handicap een volwaardige sporttoekomst bieden. Als eerste G-sportfan van dit sportfonds verheugt het mij dat G-sporters op hun eigen tempo dag in dag uit kunnen sporten, bewegen, veel plezier kunnen beleven en zich sportief kunnen blijven ontplooien. Draag daarom je steentje bij en geef, samen met ons, G-sport dat noodzakelijke duwtje in de rug. De G-sporters van vandaag en morgen verdienen het! Kunnen zij ook op jou rekenen?

3 Erwin Vervecken, drievoudig wereldkampioen veldrijden én trotse ambassadeur van het G-sportfonds: Als ex-topsporter vervul ik graag een voorbeeldfunctie voor vele jongeren, of ze nu een handicap hebben of niet. Maar G-sporters draag ik een extra warm hart toe. Hun enthousiasme, doorzettingsvermogen, het aftasten van grenzen en de wil om iets te bereiken, daar kan ik me helemaal in vinden. Ik ben alvast een trotse G-sportfan! Ambassadeurs en G-sportfans met één doel: samen voor G-sport! Het maatschappelijk belang van sportbeoefening is groot. Geen enkele sector van het maatschappelijke gebeuren telt zoveel deelnemers, activiteiten en betrokkenheid als de sportsector. Sport vormt daarmee ongetwijfeld het belangrijkste sociale gebeuren in onze provincie. Voor G-sporters de ideale thuisbasis om zich te integreren in een samenleving waar ze wezenlijk deel van uitmaken en waar het sportfonds dat extra noodzakelijk duwtje in de rug wil geven. Het sportfonds is een unieke samenwerking tussen de provinciale overheid, het bedrijfsleven, de scholengemeenschap, serviceclubs en personen als jij en ik. Dit zijn de drijvende krachten achter het fonds, samen met onze ambassadeurs. Samen vormen zij allen een netwerk van G-sportfans. Prominente figuren als Cathy Berx, Piet Den Boer, Daniella Somers, Gino de Keersmaeker en Annick Sevenans zijn alvast enthousiaste G-sportfondsambassadeurs! Ben jij bereid om als ambassadeur je schouders te zetten onder het sportfonds van de provincie Antwerpen? Laat het ons weten! sportfonds zoekt G-sportfans! Bedrijven, werknemers, G-sporters, scholen, bekende maar ook onbekende mensen allemaal kunnen we een G-sportfan worden. Het G-sportfonds wil iedereen die G-sport een warm hart toedraagt, verenigen als G-sportfan. We rekenen dus op jou om onze volgende G-sportfan te worden. Allemaal goed en wel maar hoe word ik G-sportfan? Surf naar en registreer je. We zorgen ervoor dat je rechtstreeks op de hoogte blijft van het G-sportfonds, onze activiteiten en waar jij als G-sportfan het verschil kunt maken. Misschien wil je wel eens als vrijwilliger komen helpen tijdens een G-activiteit, of wil je eens in levende lijve ervaren hoe het is om met een handicap te sporten? Of misschien ken je wel iemand met een handicap en wil je hem/haar graag aan een sportclub helpen? Word vandaag nog G-sportfan en toon je enthousiasme!

4 Hoe brengen we dit in de praktijk: onze concrete doelen en actieterreinen Met het sportfonds willen we ernaar streven om tegen % van de personen met een handicap in de provincie Antwerpen aan het sporten te krijgen. Verder willen we het G-sportaanbod verder uitbreiden en het aantal G-sportclubs doen toenemen. Naar sensibilisering toe willen we G-sportfans warm maken voor ons project. Ambitieuze doelstellingen maar wel doelstellingen waar we in geloven. Want dat is de essentie van het sportfonds: zorgen dat huidige én nieuwe G-sporters kunnen genieten van een duurzame sporttoekomst in een sportclub waar ze meer dan ooit welkom zijn. Hiervoor gooien we al onze expertise en ervaring in de strijd. Om onze doelstellingen te bereiken, zijn we actief op verschillende terreinen: Luc Dequick Middelen werven (hetzij financieel, hetzij logistiek) om personen met een handicap binnen de provinciegrenzen op een kwaliteitsvolle manier te laten sporten en G-sport breed bekend te maken. Zowel bedrijven, individuen, serviceclubs als scholen kunnen hun steentje, hoe klein of groot ook, bijdragen. Met een team van G-sportconsulenten zorgen we dankzij een doorgedreven persoonlijke coaching en begeleiding voor die extra meerwaarde en stimulans op het terrein. Enkel zo bereiken we G-sporters en het middenveld en zorgen we voor de noodzakelijke kruisbestuiving. Leen Hoefman van G-voetbal G-kids K Schelle sport: Dankzij de financiële steun van het sportfonds van de provincie Antwerpen krijgen we de kans om onze G-werking verder te professionaliseren. We zorgen voor ervaren en gediplomeerde trainers, kopen aangepaste G-sportmaterialen aan en vooral onze G-sporters komen al lachend naar de club. Die glimlach is goud waard. Wil een sportclub starten met een G-afdeling? Of is een organisatie bezig met een evenement waarbij sporters met een handicap kunnen schitteren voor het grote publiek? Dan hebben wij een aantal subsidiekanalen voorhanden voor een financiële ondersteuning.

5 Emlyn Goyvaerts, G-sporter mét ambities: Ik ben een echte sportman en ben gebeten door zwemmen, duiken, netbal en vooral basketbal. Ik hoop ooit te kunnen dunken als ik twee meter ben. Als ambassadeur van het sportfonds wil ik een voorbeeld zijn voor alle G-sporters. Dankzij de provincie Antwerpen heb ik mijn sportclub gevonden, doe zoals ik en sport! Luc Dequick We zetten promotie- en sensibiliserende campagnes op touw. Voorbeelden? We geven dankzij een scholenproject initiaties G-sport in scholen van het buitengewoon onderwijs, maar ook in reguliere scholen. Zo willen we kinderen van jongs af laten zien dat je ook met een handicap kunt sporten en plezier kunt beleven aan sport en spel. Door hen samen te laten sporten, versterken we dit sensibiliserend effect. Verder plaatsen we via eigen G-sportactiviteiten G-sport verder op de kaart. We zetten de succesvolle Start to G-sport -campagne verder met nieuwe sporttakken naast de bestaande zoals tennis, basket en hockey. We richten ons ook tot de jonge G-sporter en breiden het MoVe -project, een project voor leerlingen met een MOtorische en/of VErstandelijke handicap in de regio Noorderkempen, uit naar andere regio s in onze provincie. Het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos in Brasschaat profileert zich steeds nadrukkelijker als een kennisexpertisecentrum voor alles wat te maken heeft met G-sport. Zo traint en speelt het eerste rolstoelrugbyteam uit onze provincie in het sportcentrum omwille van de perfecte ondergrond. Verder komt er een sportief en uitdagend laagteparcours voor personen met een handicap, beschikken we over een uitleendienst met sportrolstoelen en G-sportmaterialen én een team van G-sportcoaches. Tijdens de Week van de G-sportfan zetten we letterlijk en figuurlijk de G-sportdeuren open. We laten tijdens die week het brede publiek kennismaken met G-sport in al zijn facetten. Met dit jaarlijks terugkerend evenement willen we sensibiliseren, informeren én ook G-sportclubs zelf de kans geven om fondsen te werven voor hun activiteiten en sportmaterialen. We zorgen ervoor dat onze G-sportambassadeurs mee present zijn tijdens de Week van de G-sportfan. Kom zeker een bezoekje brengen én steun mee G-sport binnen de provincie Antwerpen! Anke Claes, campagnegezicht van G-hockey. Fervent hockeyspeelster maar vooral ook een doorzetter: Ik ben in de ban van hockey en speel de sport al vijf jaar. Ik maak deel uit van de nationale ploeg. Mijn grote droom is om ooit aan het WK rolstoelhockey te kunnen deelnemen. Dankzij het sportfonds krijg ik de kansen om die droom te realiseren.

6 De provincie Antwerpen en Antwerpse topbedrijven: een winnend team Voor werkgevers én werknemers staat de gezondheid van hun onderneming voorop. En voor steeds meer bedrijven tellen daarbij niet alleen de centen. Terecht, want wie extra aandacht heeft voor mens, milieu en maatschappij doet een goede zaak. Zo levert maatschappelijk verantwoord ondernemen dubbele winst op: voor onderneming én samenleving. Ook het sportfonds van de provincie Antwerpen rekent op de sociaalmaatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Bedrijven die streven naar een gezonde balans tussen hun economische rendabiliteit en de doelstellingen van de maatschappij. Bedrijven die durven kiezen voor goed burgerschap. En geef toe wat is er leuker dan personen met een handicap dag in dag uit te kunnen laten sporten en plezier te laten beleven? Wouter De Geest, CEO van BASF: Met ons engagement als partner van het sportfonds willen we onze overtuiging onderlijnen dat alle mensen hun unieke talenten kunnen ontwikkelen als ze de juiste kansen krijgen. Het G-sportfonds creëert die kansen speciaal voor medemensen met een handicap. Zo kunnen ook zij in optimale omstandigheden genieten van kwalitatieve sportbeleving en, net zoals u en ik, door de voldoening in de sportbeleving zich verder ten volle ontplooien. Luc Dequick Wordt jouw bedrijf onze volgende G-sportfan? Onderstaande bedrijven vormen vandaag een duurzame partner van het G-sportfonds van de provincie Antwerpen. In ruil voor hun steun betrekken we hen actief bij de uitwerking en realisaties van het G-sportfonds. Op deze manier voelen ze zich betrokken bij het G-sportfonds en waar we voor staan. Ben jij onze volgende partner?

7 Luc Dequick Meer informatie? Wil je meer weten over het sportfonds van de provincie Antwerpen? Wens je als bedrijf een maatschappelijk engagement op te nemen? Wil je je als G-sportfan engageren? Neem met ons contact op en wij komen een toelichting geven op een moment dat het voor jou past. Vrijblijvend en met ruimte voor vraag en antwoord. Een mogelijke samenwerking komt pas echt tot leven als we op maat van jouw organisatie de mogelijkheden en opportuniteiten kunnen bespreken. sportfonds provincie Antwerpen Boomgaardstraat 22 bus 1, 2600 Antwerpen T , F dimitry.beuckelaers@apbsport.provant.be V.U. Tom Van Look, directeur APB Sport Boomgaardstraat 22 bus Antwerpen gedrukt op 100% FSC papier, waarvan 60% gerecycleerd

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus

Het Jeugdsportfonds Camille Paulus Het Jeugdsportfonds Camille Paulus Een sporttoekomst voor jongeren en personen met een handicap Wat is sporten? Sporten is niet alleen een werkwoord. Het brengt mensen dichterbij, maakt energie en creativiteit

Nadere informatie

sportfonds provincie Antwerpen Word G-sportfan!

sportfonds provincie Antwerpen Word G-sportfan! sportfonds provincie Antwerpen Word G-sportfan! Inhoud 1. Situering fonds: missie en doelstelling 2. Werking en structuur 3. Actieterreinen Activiteiten Ondersteuning Communicatie en netwerking Fondsenwerving

Nadere informatie

Sporthelden met een beperking Boek met bijzondere portretten van G-atleten

Sporthelden met een beperking Boek met bijzondere portretten van G-atleten Partnerdossier Sporthelden met een beperking Boek met bijzondere portretten van G-atleten Een initiatief van Piet den Boer, ABN AMRO en de provincie Antwerpen ten voordele van het G-sportfonds en G-sport

Nadere informatie

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties

Gewoon sporten. G-sportorganisaties. Duurzame G-sportmaterialen. G-sportfederaties Duurzame G-sportmaterialen G-sportorganisaties Het APB Sport beschikt over een uitgebreide uitleendienst met G-sportmaterialen. Voor dit initiatief werden 15 extra sportrolstoelen en één handbike aangekocht.

Nadere informatie

SPORT SPEEL School. op woensdag en op zaterdag. Ook kinderen met een handicap zijn welkom!

SPORT SPEEL School. op woensdag en op zaterdag. Ook kinderen met een handicap zijn welkom! 2017-2018 SPORT SPEEL School Ook kinderen met een handicap zijn welkom! op woensdag en op zaterdag Wat is de Sport Speel School? De Sport Speel School leert kinderen van jongs af aan rollen, kruipen, springen,

Nadere informatie

Infosessies G-sport 2018

Infosessies G-sport 2018 Infosessies G-sport 2018 Welkom A tot Z aanbod van Parantee-Psylos De G-sportdrempels van vandaag als uitdaging voor morgen G-sport Vlaanderen G-sporters beleven meer: de ondersteuning voor G- sport van

Nadere informatie

Sporten voor personen met een handicap

Sporten voor personen met een handicap sportvorm!ng Studiedag Sporten voor personen met een handicap donderdag 30 november 2017 Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Bredabaan 31 2930 Brasschaat Stel zelf je programma samen. Kies twee activiteiten

Nadere informatie

WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST

WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST Gilles heeft autisme. Kevin De Smedt 17-10-2017 Inhoudstafel 01 02 03 04 05 G-sport Vlaanderen Supporters voor G-sporters Actieterreinen

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

sportfonds provincie Antwerpen Infomoment Week van de G-sportfan! 2 oktober 2014 Huis van de Sport

sportfonds provincie Antwerpen Infomoment Week van de G-sportfan! 2 oktober 2014 Huis van de Sport sportfonds provincie Antwerpen Infomoment Week van de G-sportfan! 2 oktober 2014 Huis van de Sport Inhoud infomoment 1. G-sportfonds provincie Antwerpen: stand van zaken facts en figures 2. Kadering Week

Nadere informatie

2017: het laatste jaaractieplan van het APB Sport

2017: het laatste jaaractieplan van het APB Sport 2017: het laatste jaaractieplan van het APB Sport Bruno Peeters, gedeputeerde voor sport Schepentreffen 14 februari 2017 Drie centrale thema s 1. Continuering én uitbreiding G-sportdienstverlening 2. Investeren

Nadere informatie

Samenwerken. Sensibiliseren. Ondersteunen. Kennis.

Samenwerken. Sensibiliseren. Ondersteunen. Kennis. Samenwerken. Sensibiliseren. Ondersteunen. Kennis. Kenniscentrum G-sport Vlaanderen vzw reikt tools aan om sport voor personen met een handicap in Vlaanderen alle kansen te geven. Want ook G-sporters verdienen

Nadere informatie

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen.

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen. Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs in de provincie Antwerpen Goedgekeurd door de provincieraad op 26/09/2013 Artikel 1. Doel De provincie

Nadere informatie

G-sport Vlaanderen vzw: wie zijn we, wat doen we, wat drijft ons?

G-sport Vlaanderen vzw: wie zijn we, wat doen we, wat drijft ons? G-sport Vlaanderen vzw: wie zijn we, wat doen we, wat drijft ons? Bij G-sport Vlaanderen vzw vinden we het belangrijk dat iedereen kan sporten, met eender welke handicap. Of je nu slechthorend of slechtziend

Nadere informatie

Luc Dequick/BPC/Parantee

Luc Dequick/BPC/Parantee Luc Dequick/BPC/Parantee Sessie 9: Sport voor mensen met een gezondheidsbeperking - Wie kent G-sport al? - Wie heeft een eigen G-werking? - Wat zijn jullie verwachtingen van deze sessie? - Vragen die jullie

Nadere informatie

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN

Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN ALGEMENE GEGEVENS AANVRAGER: Subsidiedossier Aanvraagformulier Provinciaal reglement ter ondersteuning van G-SPORTEVENEMENTEN in te dienen voor 1 oktober indien evenement plaatsvindt in de periode januari

Nadere informatie

Productportfolio. provincie Antwerpen. Samen met gemeenten en regio s bouwen aan een sportieve provincie!

Productportfolio. provincie Antwerpen. Samen met gemeenten en regio s bouwen aan een sportieve provincie! Productportfolio provincie Antwerpen Samen met gemeenten en regio s bouwen aan een sportieve provincie! 3 Voorwoord Beste lezer, De provincie Antwerpen en steden en gemeenten: het is en blijft een winnend

Nadere informatie

Inclusieve praktijkvoorbeelden bij sportfederatie RECREAS vzw

Inclusieve praktijkvoorbeelden bij sportfederatie RECREAS vzw Inclusieve praktijkvoorbeelden bij sportfederatie RECREAS vzw Voorstelling RECREAS vzw. INHOUD Voorbeeld van een inclusieve sportvakantie en de beleving van een lesgever Lichamelijke Opvoeding. Voorbeeld

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS

SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS SPONSORDOSSIER 2019 BMX WIZARDS Uw contactpersonen Inhoud Voorwoord De Wizards van Wilrijk Een beetje achtergrond Voorstelling van het project Wizards Sponsoring van de club Sponsormogelijkheden Meer informatie:

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

SPORTDIENSTEN WERKEN SAMEN AAN EEN POSITIEF CLUBKLIMAAT

SPORTDIENSTEN WERKEN SAMEN AAN EEN POSITIEF CLUBKLIMAAT SPORTDIENSTEN WERKEN SAMEN AAN EEN POSITIEF CLUBKLIMAAT Kennismaking man/vrouw actief betrokken in verenining kinderen sportfunctionaris/sportraad/schepenen al gehoord van Positief Coachen? Film Validation

Nadere informatie

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK

opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK opdrachtsverklaring centrum voor volwassen personen met handicap MOZAÏEK Bij het begin van de jaren 70 zoeken enkele ouders een dagcentrum voor hun volwassen gehandicapt kind. Voordien was het bijna evident

Nadere informatie

Het Sportcentrum Peerdsbos verwelkomt kinderen met een beperking.

Het Sportcentrum Peerdsbos verwelkomt kinderen met een beperking. Het Sportcentrum Peerdsbos verwelkomt kinderen met een beperking. De achtergrond Het Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) van de provincie Antwerpen organiseert Multimove in het Sportcentrum Peerdsbos

Nadere informatie

Samen werken aan duurzaam succes

Samen werken aan duurzaam succes Samen werken aan duurzaam succes Evoluties op de arbeidsmarkt = + Verhoogde werk- en tijdsdruk + Complexiteit van taken en systemen + Veranderingen en vernieuwingen + Verhoogde eisen in kwaliteit + Langer

Nadere informatie

DOOR VOETBAL VERENIGD

DOOR VOETBAL VERENIGD DOOR VOETBAL VERENIGD De Aanvoerders hebben 4 Gouden Regels opgesteld die iedereen bij zijn club in de praktijk kan brengen om het voetbal leuk, sportief en sociaal te houden. Niet iedere regel is direct

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Sportaanbod. voor scholen

Sportaanbod. voor scholen Sportaanbod voor scholen INHOUDSTAFEL 4. Schoolsportdagen op maat Jouw sportdag in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos 6. Sportpakketten voor kleuter-, lager en secundair onderwijs 7. Inschrijven? Dat

Nadere informatie

Sportaanbod. voor scholen

Sportaanbod. voor scholen Sportaanbod voor scholen 2017-2018 Op sportdag in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos INHOUDSTAFEL Op sportdag in het Sportcentrum Peerdsbos: de max!...3 Schoolsportdagen op maat...4 Sportpakketten

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012

Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in. Eva Vonck 6 december 2012 1 Opleiding en vorming voor trainers en lesgevers (voor specifieke doelgroepen) in jouw gemeente Eva Vonck 6 december 2012 2 Inhoud Vlaamse Trainersschool: wie zijn we? Begeleidingsgerichte opleidingen

Nadere informatie

IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP

IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN ALS SOCIALE ONDERNEMING VOOR EEN BREDERE GROEP IBN biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen door het optimaal benutten van talenten,

Nadere informatie

(je kunt deze vragen stellen aan sporters, ouders, trainers, bestuurders)

(je kunt deze vragen stellen aan sporters, ouders, trainers, bestuurders) Intro Naam sportbendelid: Leeftijd: Evt. beperking: Naam vereniging die wordt getest: Plaats vereniging: Hieronder vind je vragen die je tijdens de Sportbendetest kunt stellen. Je kunt zoveel vragen stellen

Nadere informatie

Sportaanbod. voor scholen

Sportaanbod. voor scholen Sportaanbod voor scholen 2017-2018 INHOUDSTAFEL Op sportdag in het Sportcentrum Peerdsbos: de max!...3 Schoolsportdagen op maat...4 Sportpakketten voor peuters & kleuters, het lager én secundair onderwijs...6

Nadere informatie

Luc Dequick/BPC/Parantee

Luc Dequick/BPC/Parantee Luc Dequick/BPC/Parantee INHOUD 1. DEFINITIES 1.1 G-sport 1.2 G-sporter 1.3 Doelgroepen 2. G-SPORT IN VLAANDEREN 2.1 G-sport Vlaanderen 2.2 Stuurgroep G-sport Vlaanderen 2.3 Actoren 2.4 Steunpunt G-sport

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

KOERSNOTA VEELZIJDIG STERK ONDERWIJS

KOERSNOTA VEELZIJDIG STERK ONDERWIJS KOERSNOTA VEELZIJDIG STERK ONDERWIJS Veelzijdig sterk onderwijs Het Edison College, het Gymnasium Apeldoorn en de Koninklijke Scholengemeenschap (KSG) zijn verenigd in AVOO. Onze scholen bieden goed onderwijs

Nadere informatie

Flash Integratiebeleid

Flash Integratiebeleid Page 1 of 5 Subscribe Past Issues Tra Flash Integratiebeleid In deze Flash Integratiebeleid lees je alles over: 1. Een momentje voor een G-sport gerelateerd complimentje 2. Maak kennis met de G-sportconsulenten

Nadere informatie

plezier samen strijd

plezier samen strijd Welkom! De vereniging Een vereniging kan niet bestaan zonder dat er normen en waarden zijn afgesproken met elkaar. Afspraken waar je op terug kan vallen, in welke situatie dan ook. Normen en waarden vormen

Nadere informatie

Gerbrand Van Uytvanck. Play Unified. Steun ons om de droom van atleten te realiseren

Gerbrand Van Uytvanck. Play Unified. Steun ons om de droom van atleten te realiseren Gerbrand Van Uytvanck Play Unified Steun ons om de droom van 20.000 atleten te realiseren Gerbrand Van Uytvanck Special Olympics Wereldwijd Special Olympics werd in 1968 gesticht door Eunice Kennedy Shriver

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Excellenties, Dames en heren,

Excellenties, Dames en heren, Alleen de uitgesproken tekst geldt. Welkomstwoord van drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel, bij de opening van de relatiebijeenkomst Lente in Overijssel,

Nadere informatie

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden.

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden. BASKET ZONHOVEN Missie Basket Zonhoven VZW streeft ernaar een sportclub te zijn die voor iedereen in Zonhoven (en onmiddellijke omgeving) de mogelijkheid biedt om aan basketbal te doen in competitieverband.

Nadere informatie

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord 1 identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord I Zijn wie je bent. Dat is geluk. I Erasmus 2 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs

Nadere informatie

SPORT. Provincieraadsbesluit van 26 september 2013 in verband met de goedkeuring van de aanpassing van subsidiereglementen sport

SPORT. Provincieraadsbesluit van 26 september 2013 in verband met de goedkeuring van de aanpassing van subsidiereglementen sport 666 SPORT Provincieraadsbesluit van 26 september 2013 in verband met de goedkeuring van de aanpassing van subsidiereglementen sport De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de wet van 14 november 1983

Nadere informatie

Managementtrainee. Een waaier aan mogelijkheden

Managementtrainee. Een waaier aan mogelijkheden Managementtrainee Een waaier aan mogelijkheden Het managementtraineeship bij Argenta is de ideale start van een succesvolle carrière! Je wordt opgepikt door een frisse wind die je voorbereidt op een verantwoordelijke

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

SPORTCONSULENT/EXPERT G-SPORT VOOR PROVINCIALE G-SPORTPROJECTEN

SPORTCONSULENT/EXPERT G-SPORT VOOR PROVINCIALE G-SPORTPROJECTEN Autonoom Provinciebedrijf Sport SPORTCONSULENT/EXPERT G-SPORT VOOR PROVINCIALE G-SPORTPROJECTEN Het Autonoom Provinciebedrijf Sport Antwerpen is op zoek naar een enthousiaste medewerker G-sport. De kwaliteiten

Nadere informatie

SPORTCONSULENT/EXPERT GEHANDICAPTENSPORT VOOR HET PROJECT MOVE IN DE SPORTREGIO NOORDEKEMPEN

SPORTCONSULENT/EXPERT GEHANDICAPTENSPORT VOOR HET PROJECT MOVE IN DE SPORTREGIO NOORDEKEMPEN SPORTCONSULENT/EXPERT GEHANDICAPTENSPORT VOOR HET PROJECT MOVE IN DE SPORTREGIO NOORDEKEMPEN Vlabus vzw, is voor het G-sportproject i.s.m de Stad Antwerpen en het Autonoom Provinciebedrijf Sport provincie

Nadere informatie

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker Stichting tegen Kanker en het lokale Levensloop vrijwilligerscomité organiseren LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker VIEREN HERINNEREN STRIJDEN STK008_Levensloop_Broch_NL_03.indd 1 26/04/13 12:14 Levensloop,

Nadere informatie

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 Filip Abts: een korte voorstelling Wie ik ben? Wat ik kan? Wat ik weet? Wat ik heb? Wat

Nadere informatie

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking Uitgelegd door de ervaringsdeskundigen Jeanet Wardenier en Henk van Dijk Voorwoord Beste lezer, Dit boekje is gemaakt door de VN ambassadeurs

Nadere informatie

Bouwen aan een sportieve provincie

Bouwen aan een sportieve provincie Jaarrapport 2014 Het Autonoom Provinciebedrijf Sport Bouwen aan een sportieve provincie Autonoom Provinciebedrijf Sport (APB Sport) Huis van de Sport Boomgaardstraat 22 bus 1, 2600 Antwerpen T 03 240 62

Nadere informatie

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking

De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking Uitgelegd door de ervaringsdeskundigen Jeanet Wardenier en Henk van Dijk Voorwoord Beste lezer, Dit boekje is gemaakt door de VN ambassadeurs

Nadere informatie

WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST

WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST WORD SUPPORTER GEEF SPORTERS MET EEN HANDICAP EEN SPORTTOEKOMST Gilles heeft autisme. KICK-OFF CAMPAGNE SUPPORTERS VOOR G-SPORTERS 25-26 oktober 2017 Programma 01 G-sport Vlaanderen 06 Financieel: praktisch

Nadere informatie

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal»

TREMELO-BAAL» DE WEG VOORUIT. Thuis in Tremelo-Baal» TREMELO-BAAL DE WEG VOORUIT Thuis in Tremelo-Baal Mensen verbinden Onze verenigingen, scholen, zorginstellingen, handelaars, buurtcomités... moeten we alle kansen geven en steunen waar kan en nodig (via

Nadere informatie

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs 'Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie, energie

Nadere informatie

Brochure FITteam voor bedrijven. Maak je bedrijf fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen!

Brochure FITteam voor bedrijven. Maak je bedrijf fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je kent het spreekwoord ongetwijfeld, maar doe je er ook iets aan? Brochure FITteam voor bedrijven Maak je bedrijf fit en gezond, laat het FITteam van de provincie

Nadere informatie

Sportaanbod. voor scholen

Sportaanbod. voor scholen Sportaanbod voor scholen 2016 2017 Inhoudstafel Op sportdag in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos Op sportdag in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos: de max!... 3 Schoolsportdagen op maat... 4 Sportpakketten

Nadere informatie

Brochure FITteam voor gemeenten. Je gemeente fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen!

Brochure FITteam voor gemeenten. Je gemeente fit en gezond, laat het FITteam van de provincie Antwerpen langskomen! Een gezonde geest in een gezond lichaam. Je kent het spreekwoord ongetwijfeld, maar doe je er ook iets aan? Brochure FITteam voor gemeenten Je gemeente fit en gezond, laat het FITteam van de provincie

Nadere informatie

Inventaris G-sport FROS Amateursportfederatie vzw

Inventaris G-sport FROS Amateursportfederatie vzw Parantee Zuiderlaan 13 9000 Gent T 09 243 11 70 F 09 243 11 79 info@parantee.be www.parantee.be FROS Amateursportfederatie vzw Boomgaardstraat 22 bus 35 2600 Berchem T 03 286 07 60 F 03 286 58 38 Email

Nadere informatie

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL

BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL BVV BARENDRECHT NIEUWSBRIEF ZOMERSPECIAL Beste leden van BVV Barendrecht, Hierbij ontvangt u voor de 1 e maal de Zomerspecial van BVV Barendrecht. Ook gedurende de zomervakantie zitten wij zeker niet stil

Nadere informatie

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ?

HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? HOE TOEKOMSTPROOF BEN JIJ? Hoe zie jij jezelf in 2020? Hoe zi et jouw leven er uit i n 2020? Ben j e da n vaardi g gen oeg om a ll e ver an d er i ngen bij te benen? Je ei gen keuzes d aar in te m aken

Nadere informatie

WORD 100% SPORTFAN! blz. 4-5 Ontdek de 10 G-sportprojecten. blz. 6 Wandel mee op 18 oktober 2015 voor het goede doel!

WORD 100% SPORTFAN! blz. 4-5 Ontdek de 10 G-sportprojecten. blz. 6 Wandel mee op 18 oktober 2015 voor het goede doel! ADVERTORIAL Deze bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie van Gazet van Antwerpen g sms gfan naar 6045 2,00 / SMS Doe mee met de Week van de G-sportfan! steun 10 G-projecten in hun

Nadere informatie

Verandering op je werk... Wat doe jij ermee?

Verandering op je werk... Wat doe jij ermee? Verandering op je werk... Wat doe jij ermee? Waar gaat het dan over? Ik wil storingen uitlezen, net als mijn collega. Ik doe zwaar lichamelijk werk. Hoe kan ik dit volhouden? Hoe kan ik beter omgaan met

Nadere informatie

In Deventer sporten we inclusief

In Deventer sporten we inclusief In Deventer sporten we inclusief Special- en Paralympische sporters, de Sportcarrousel, de Iedereen Actief on Tourbus, het Deventer bedrijfsleven, Saxionstudenten, ambassadeur (en wethouder) Liesbeth Grijsen,

Nadere informatie

Aangepast sportmateriaal en mobiliteitsprojecten voor sporters met een handicap

Aangepast sportmateriaal en mobiliteitsprojecten voor sporters met een handicap Reglement crowdfundingscampagne Supporters voor G-sporters 2018 Aangepast sportmateriaal en mobiliteitsprojecten voor sporters met een handicap Artikel 1: Situering crowdfundingscampagne G-sport Vlaanderen

Nadere informatie

SPORTKAMPEN. in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap

SPORTKAMPEN. in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos. Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar. Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap SPORTKAMPEN in het Provinciaal Sportcentrum Peerdsbos 2015 Aanbod voor kinderen van 3 tot 16 jaar Ook toegankelijk voor kinderen met een handicap Géén enkele reden dus om je te vervelen tijdens de vakantie!

Nadere informatie

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw

VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS. Vlaamse Taekwondo Bond vzw VLAAMSE TAEKWONDO BOND VZW GEDRAGSREGELS Vlaamse Taekwondo Bond vzw De bijgevoegde regels gelden op en rond elke dojang en wedstrijdterrein. Lees ze goed en verspreid ze onder uw leden, zodat we er samen

Nadere informatie

101 redenen om voor Argenta te werken.

101 redenen om voor Argenta te werken. 101 redenen om voor Argenta te werken www.argentajobs.be #1 Plezier en productiviteit gaan hand in hand. #2 Wat je doet is waardevol. #3 Je collega s zijn fantastisch. #4 Onze grote baas? Dat is Marc.

Nadere informatie

Beleidsplan B.B.C. Haacht

Beleidsplan B.B.C. Haacht Beleidsplan B.B.C. Haacht 2012-2016 Visie en Missie B.B.C. Haacht Visie (algemeen) Basketbal is er voor iedereen. Jeugd en senioren moeten naast een opleiding ook hun ontspanning hierin vinden. De toegangsdrempel

Nadere informatie

Belgische G-karateka s winnen 12 gouden medailles tijdens het wereldkampioenschap in Boedapest

Belgische G-karateka s winnen 12 gouden medailles tijdens het wereldkampioenschap in Boedapest Belgische G-karateka s winnen 12 gouden medailles tijdens het wereldkampioenschap in Boedapest Op zondag 29 april was er de 2 de Intercontinental World Cup I-Karate in Boedapest, Hongarije, georganiseerd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Roots Intentie Visie Missie Doelgroep Rol Essentie Waarden. Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe?

Inhoudsopgave. Roots Intentie Visie Missie Doelgroep Rol Essentie Waarden. Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe? Merkkompas Inhoudsopgave Roots Intentie Visie Missie Doelgroep Rol Essentie Waarden Waar komen we vandaan? Waar willen we naartoe? Vanuit welk wereldbeeld doen we dat? Wat is daarin onze opdracht? Voor

Nadere informatie

Wat als werken aan demotivatie plaats maakt voor het bloeien van talenten?! Michelle Emmen 20 september 2018

Wat als werken aan demotivatie plaats maakt voor het bloeien van talenten?! Michelle Emmen 20 september 2018 Wat als werken aan demotivatie plaats maakt voor het bloeien van talenten?! Michelle Emmen 20 september 2018 Programma Opwarmer Talenten delen & met welke vraag kom jij hier? Stellingenspel Wel of niet

Nadere informatie

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en RECRUITMENT EVENT EEN KRACHTIG MIDDEL OM BRILJANT TOPTALENT VAN MORGEN TE VERLEIDEN Om een plek te verkrijgen in de drukke agenda van scholieren en young professionals moet het event de nodige triggers

Nadere informatie

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen!

G-sp rt. Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! G-sp rt Sport voor personen met een handicap: gewoon doen! Alles over G-sport Steunpunt G-Sport Vlaanderen tel. 03 240 62 97 www.gsportvlaanderen.be Psylos vzw Vlaamse federatie voor sport en recreatie

Nadere informatie

klaar voor een nieuwe toekomst

klaar voor een nieuwe toekomst Herontwerp HRM Beleid klaar voor een nieuwe toekomst We maken ons op voor een nieuwe toekomst. Daar zijn we klaar voor. Dat komt omdat we gewend zijn om vanuit het kleine groot te denken en op een gelijkwaardige

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

Werk. Omdat een andere blik je leven verrijkt

Werk. Omdat een andere blik je leven verrijkt Werk vanuit bekeken Omdat een andere blik je leven verrijkt (Samen)werken met autisme Autisme heeft invloed op het hele leven, dus ook op de werkplek. Autisme brengt talenten en kwaliteiten met zich mee

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 7/7 Autonoom Provinciebedrijf Sport. Aanpassing

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

MEDEWERKER GEHANDICAPTENSPORT VOOR DUURZAME G-SPORTWERKING IN DE STAD ANTWERPEN

MEDEWERKER GEHANDICAPTENSPORT VOOR DUURZAME G-SPORTWERKING IN DE STAD ANTWERPEN MEDEWERKER GEHANDICAPTENSPORT VOOR DUURZAME G-SPORTWERKING IN DE STAD ANTWERPEN Vlabus vzw, is voor het G-sportproject i.s.m de Stad Antwerpen en het Autonoom Provinciebedrijf Sport provincie Antwerpen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

BUITENGEWOOn. mission statement

BUITENGEWOOn. mission statement Buitengewoon 1. brengt de afstand tot de arbeidsmarkt in één klap naar nul 2. want wie zich in een afstandsituatie bevindt die geven we een baan 3. zo vegen we de vloer aan met belemmerende opleidingseisen

Nadere informatie

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation

Investeren in zelfredzaamheid. Rabobank Foundation Investeren in zelfredzaamheid Rabobank Foundation Hoe help je mensen om zelfred zaam te worden? Dat is een vraagstuk waar Rabobank Foundation zich al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zelfredzaamheid bete

Nadere informatie

Sportvorming. voorjaar 2017

Sportvorming. voorjaar 2017 Sportvorming voorjaar 2017 Vind je kwaliteit in de sport ook belangrijk? Wil je meewerken aan het organiseren van een sportvorming? Samen met gemeenten, (G-)sportfederaties en vormingsorganisaties willen

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Ik neem je mee De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Deze toolkit is bedoeld voor alle sportclubs en andere sportaanbieders die Ik neem je mee! op een

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen.

Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs. binnen de provincie Antwerpen. Provinciaal reglement voor de subsidiëring van de duurzame gehandicaptensportwerking van sportclubs in de provincie Antwerpen Goedgekeurd door de provincieraad op 26/09/2013 Verduidelijkingen bij dit reglement

Nadere informatie

Sessie 15. Slimme clubs werken samen

Sessie 15. Slimme clubs werken samen Sessie 15 Slimme clubs werken samen Vraagje om te starten Regio s burensportdiensten Waarom gaan jullie naar deze vergaderingen? Samenwerken Samenwerking tussen clubs Nood aan een trekker ondersteuner

Nadere informatie

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen.

Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Dan even mijn sport achtergrond. Ik heb als kind lang gehockeyd en getennist. Toen ik in Leiden kwam studeren ben ik bij Roomburg weer gaan hockeyen. Daar heb ik ook mijn scheidsrechterskaartgehaald en

Nadere informatie

Type 4 Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking

Type 4 Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking Type 4 Voor kinderen met een motorische en/of meervoudige beperking Type 4 - Kleuter- en lager onderwijs op maat Kinderen met een motorische beperking zijn welkom bij De Leerexpert in Dullingen. We bieden

Nadere informatie

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw SURPLUS het clubbegeleidingsproject van de Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw Wie zijn we? Erkende G-sportfederatie Recreatie, competitie en topsport 58 VLG-clubs, 2600 VLG-leden Samenwerking met 17 reguliere

Nadere informatie

Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. www.s-p-a.be. tijdenveranderen.be. PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA.

Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. www.s-p-a.be. tijdenveranderen.be. PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA. Jong zijn zonder zorgen. Dit is Leon. tijdenveranderen.be www.s-p-a.be PNA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen 2014_148x105_16pag_VERSIE SPA.indd 1 24/02/14 11 NA-9985 PRODUCTIE EN MEDIA verkiezingen

Nadere informatie

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië!

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect SchoolConnect is een programma van stichting Joni. Het is een samenwerkingsverband tussen scholen in Nederland

Nadere informatie

GAVERE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Gavere.»

GAVERE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Gavere.» GAVERE» DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Gavere.» Gavere, dat is onze thuis.» Zelfs wie met zijn twee voeten in de grote wereld staat, wil geborgenheid en een plaats

Nadere informatie

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft?

Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Ga jij ook voor een baan die iedereen energie geeft? Netwerkbedrijf Endinet, de werkgever met energie Maar liefst 416.000 klanten in Zuidoost Brabant krijgen via kabels en leidingen van Endinet stroom

Nadere informatie